rybka.11 27.12.12, 07:38 temperatura u mnie na ładnym plusie - mogę w końcu powiesić pranie, które na pewno nie zamarznie - tylko wyschnie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rybka.11 Re: W związku z tym, że 27.12.12, 07:38 tylko najpierw to pranie muszę zapakować do pralki Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: W związku z tym, że 27.12.12, 07:39 a nie lepiej w pomieszczeniu ciepłe kaloryfery daja czadu - szybko wyschnie Odpowiedz Link
rybka.11 Re: W związku z tym, że 27.12.12, 07:47 Wiem, wiem, ale ja lubię na tzw. "świeżym powietrzu" - mieszkam z dala od miejskich spalin, to na powietrzu to pranie tak ładnie schnie i pachnie... A kaloryferów jako suszarki to też używam przy byle jakiej pogodzie Odpowiedz Link
rybka.11 Re: W związku z tym, że 27.12.12, 10:36 Właśnie powiesiłam - wietrzyk nim teraz powiewa i przewiewa i aż widać, że schną Odpowiedz Link
leziox Re: W związku z tym, że 27.12.12, 12:17 A u mnie pada od samego rana i z pewnoscia takie wywieszenie prania nie mialoby sensu. Odpowiedz Link
rybka.11 Re: W związku z tym, że 29.12.12, 08:51 Wtedy jednak...zamokło. A teraz je zamroziło I nie wiem, czy ta sublimacja działa, czy nie ? Odpowiedz Link
rybka.11 Re: W związku z tym, że 29.12.12, 09:00 stan ciekły, a jak przyszedł mróz to zmienił stan ciekły w stały i...czekam teraz az wyparuje woda z mojego prania... Odpowiedz Link
maly.jasio Rybko, musisz przyjsc do mnie na szkolenie... :) 27.12.12, 14:34 Lod tez paruje... jak powisi tydzien - to tesz wyschnie Odpowiedz Link
rybka.11 Re: Rybko, musisz przyjsc do mnie na szkolenie... 27.12.12, 14:42 No nie wiem - ostatnio ponad tydzień wisiało i... nie wyparowało ) Odpowiedz Link
maly.jasio Re: Rybko, musisz przyjsc do mnie na szkolenie... 27.12.12, 14:46 rybka.11 napisała: No nie wiem - ostatnio ponad tydzień wisiało i... nie wyparowało ) No to moze i ze dwa tygodnie... Ale na Syberii oni wlasnie tak sobie z tym radza Odpowiedz Link
leziox Re: Rybko, musisz przyjsc do mnie na szkolenie... 27.12.12, 19:36 No to musi byc ciekawe. Sztywne plachty przescieradel z chrzestem kolysza sie na syberyjskim wietrze straszac losie. Odpowiedz Link
maly.jasio Re: Rybko, musisz przyjsc do mnie na szkolenie... 28.12.12, 08:46 leziox napisał: > No to musi byc ciekawe. > Sztywne plachty przescieradel z chrzestem kolysza sie na syberyjskim wietrze straszac losie. Syberia ogolnie jest ciekawa. Pol miliona Polakow zdolalo sie z jej uroda zapoznac. - ja rowniez. Z tym , ze ja bylem tam dobrowolnie sladami pradziadka, ktory "sluzil" 10 lat w Blagowieszczensku, w rassijskaj armii i tak nie mial najgorzej. zeslancem nie byl, a cieply dach mial. Odpowiedz Link
grzech_o_1 Eeeeehhhhhhh...., gospodynie, gospodynie. 28.12.12, 20:43 Im większy mróz, tym szybciej pranie schnie! Na zasadzie bardzo prostego zjawiska fizycznego - sublimacji! Najlepszego w Nowym Roku! Odpowiedz Link
maly.jasio dzieciotko Yesus... 29.12.12, 00:17 grzech_o_1 napisał: > Im większy mróz, tym szybciej pranie schnie! > Na zasadzie bardzo prostego zjawiska fizycznego - sublimacji! Alesz ja to jusz powyzej napisalem. tylko Rybka mi zaprzecza, wiec wyjasnij jej zawislosci. Odpowiedz Link
rybka.11 Re: dzieciotko Yesus... 29.12.12, 08:34 Nie zaprzeczam Ale u mnie to zjawisko sublimacji jakos chyba nie działa jak powinno ) Odpowiedz Link