Dodaj do ulubionych

Pensja prezydenta miasta wynosi 10.966,80

01.02.10, 12:56
W Zawierciu pensja prezydenta miasta wynosi 10.966,80 zł brutto .
Pytam za co za to ze podczas jego kadencji Upadla Przyjazn , huta
szkła za to ze przyjmuje kumpli do pracy ktorzy odbywaja kursy za
nasze pieniadze a potem ida pracowac na slask.

Panie M.Mazur Zawiercie prosi niech pan zmieni zdanie i nie
startuje na prezydenta bo Ani Prezydent ani Dyrektor T.P Sa nie
jest pana naj lepsza strona , może jako nauczyciel byl pan lepszym
czlowiekiem . Czasami pieniadze nie sa warte zeby robic z siebie
kogos kim sie nie jest.
Obserwuj wątek
    • jedzoslaw Re: Pensja prezydenta miasta wynosi 10.966,80 01.02.10, 16:24
      Zostań prezydentem, będziesz zarabiał tyle samo.
      • mieszkaniec_zawiercia Re: Pensja prezydenta miasta wynosi 10.966,80 01.02.10, 20:14
        niech lepiej zostanie burmistrzem (okolicznego miasta) lub starostą,
        to korzyści będą dwie: lepiej zarobi i (ze swoim podejściem
        szczęśliwie dla nas) będzie daleko od miasta
        • jedzoslaw Re: Pensja prezydenta miasta wynosi 10.966,80 01.02.10, 20:21
          Ale co to w ogóle za argument: "pensja wynosi 10.966,80" ? Może zaczniemy
          dyskutować, ile powinien zarabiać urzędnik państwowy. Może być ciekawie, ale do
          niczego konstruktywnego nie dojdziemy. Przede wszystkim, zbyt duże oczekiwania
          macie wobec prezydenta. Przypominam, że nie jest w swoich działaniach
          niezależny, bo w równym stopniu miastem rządzi rada miejska. I ona też ponosi w
          pewnym stopniu odpowiedzialność.
          • twojezawiercie Re: Pensja prezydenta miasta wynosi 10.966,80 01.02.10, 20:54

2 Tys wedlug mnie
          • cherry1984 Re: Pensja prezydenta miasta wynosi 10.966,80 02.02.10, 08:39
            To akurat jest racja. Niestety jest tak, że nawet jeśli prezydent coś chce, a
            Rada Miasta się nie zgodzi to po ptokach. Ja Pana Mazura bronić nie mam zamiaru,
            ale prawda jest taka że władza w Zawierciu dba przede wszystkim o własne stołki.
            Praktycznie nie ma nowych miejsc pracy. A pracodawcy żerują tylko i wyłącznie na
            stażystach. Poza tym ciekawa jestem czy tylko u mnie w dzielnicy, czy po innych
            też są Przewodniczący Osiedla którzy calkowicie nic nie robią. Panie
            Radne-Bezradne też są wybrane. Odkąd je wybrano nie bylo ANI JEDNEGO zebrania.
            Nic nikogo nie interesuje, a kasę biorą.
            • jedzoslaw Re: Pensja prezydenta miasta wynosi 10.966,80 02.02.10, 15:24
              Przypominam też, że firmy w mieście są w większości firmami prywatnymi.
              Prezydent nie może dekretem anulować zadłużeń czy zwiększać liczbę pracowników;
              to już nie PRL, gdzie się szło poskarżyć do Sekretarza Partii. Prezydent i Rada
              mogą pomóc w rozwijaniu przedsiębiorczości, szukać dodatkowych środków na
              rozwój, ale żadna władza nie może np. anulować upadłości jakiegoś zakładu.
              • cherry1984 Re: Pensja prezydenta miasta wynosi 10.966,80 02.02.10, 17:35
                no z tym akurat muszę się zgodzić. Natomiast, pewnie jak wielu, nie potrafię
                zrozumieć tego, że na pracę na jakimkolwiek stanowisku urzędniczym w Zawierciu
                nie ma co liczyć, no chyba że ma się znajomości. I co ma teraz poradzić taki
                czlowiek, ktory nie ma rodziców, wujków, sąsiadów, itp. u władzy ??
                • jedzoslaw Re: Pensja prezydenta miasta wynosi 10.966,80 03.02.10, 13:53
                  cherry1984 napisała:

> no z tym akurat muszę się zgodzić. Natomiast, pewnie jak wielu, nie potrafię
                  > zrozumieć tego, że na pracę na jakimkolwiek stanowisku urzędniczym w Zawierciu
                  > nie ma co liczyć, no chyba że ma się znajomości.

Z tego co wiem, za obecnej kadencji Prezydenta wszystkie stanowiska urzędnicze
                  są obstawiane wyłącznie w wyniku konkursów (choć, de facto znajomości nadal mogą
                  mieć znaczenie).
                  • marina0706 Re: Pensja prezydenta miasta wynosi 10.966,80 03.02.10, 15:05
                    a gdzie są ogłoszenia o tych konkursach? o ja szukam pracy i nigdzie czegoś podobnego nie widziałam!
                    • jedzoslaw Re: Pensja prezydenta miasta wynosi 10.966,80 03.02.10, 15:50
                      Jeśli ubiegasz się o pracę np. w UM to myślę, że wystarczy u nich spytać.
                    • cherry1984 Re: Pensja prezydenta miasta wynosi 10.966,80 03.02.10, 19:36
                      ogłoszenia o konkursach są na Biuletynie Informacji Publicznej Urzędu
                      Miejskiego. Sama pracy szukam i jestem na bieżąco ;)
                      a co do konkursów, to już kilka razy słyszałam o przypadkach kiedy konkurs był
                      ogłaszany pod konkretną osobę, która to osoba ten etat musiała dostać.
                      • matata77 Re: Pensja prezydenta miasta wynosi 10.966,80 03.02.10, 21:37
                        Bo takie konkursy powinni przeprowadzać ludzie nie związani z daną firmą
                        czy urzędem. Na śląsku juz działają takie firmy rekrutacyjne.Nie ma
                        kumoterstwa , wygrywa najlepszy.Ostatnio były 2 miejsca do Staży
                        Miejskiej, było ponad 20 chętnych ( zgadnijcie kto wygrał konkurs? czyt.
                        czyj pociotek?). No i trzeba przyznać, że w Zawierciu nie ma zbyt dobrych
                        ludzi do pracy dlatego trzeba przyjmować "buraków " z Białej Błotnej.
                        Pomijam fakt, że w Zawierciu pracuje około 70% ludzi z poza Zawiercia.
                        Zdecydowanie praca w Zawierciu nie dla ludzi z Zawiercia!!!
                        • jedzoslaw Re: Pensja prezydenta miasta wynosi 10.966,80 03.02.10, 22:04
                          No i trzeba przyznać, że w Zawierciu nie ma zbyt dobrych
                          > ludzi do pracy dlatego trzeba przyjmować "buraków " z Białej Błotnej.
                          > Pomijam fakt, że w Zawierciu pracuje około 70% ludzi z poza Zawiercia.
                          > Zdecydowanie praca w Zawierciu nie dla ludzi z Zawiercia!!!

Jeśli owy "burak" ma odpowiednie kwalifikacje to niby czemu miałby nie dostać
                          takiej pracy?
                          • twojezawiercie Re: Pensja prezydenta miasta wynosi 10.966,80 03.02.10, 22:45

jedzoslaw albo jestes czlowiekiem prezydenta albo pana
                            kleszczewskiego. Moj kolega brał udzial w tym konkursie i powiem
                            wam smiesza sprawa byla przepuscili wszytskich do 2 etapu bo osoba
                            ktora miala dostac to stanowisko Aplikant Strazy miejskiej nie zdala
                            testu i byli zmuszeni przepusci wszystkich A panu z Białej
                            Błotnej.
                            gratuluje pracy i bliskiej znajomosci z Komendantem Strazy
                            Miejskiej
                            • jedzoslaw Re: Pensja prezydenta miasta wynosi 10.966,80 03.02.10, 23:21
                              twojezawiercie napisał:

>
                              > jedzoslaw albo jestes czlowiekiem prezydenta albo pana
                              > kleszczewskiego. Moj kolega brał udzial w tym konkursie i powiem
                              > wam smiesza sprawa byla przepuscili wszytskich do 2 etapu bo osoba
                              > ktora miala dostac to stanowisko Aplikant Strazy miejskiej nie zdala
                              > testu i byli zmuszeni przepusci wszystkich A panu z Białej
                              > Błotnej.
                              > gratuluje pracy i bliskiej znajomosci z Komendantem Strazy
                              > Miejskiej

A to dobre... Nie, nie jestem niczyim człowiekiem i nie pracuję w Zawierciu.
                              Napisałem wyżej, że de facto i tak wiele konkursów jest ustawionych. Jednak wiem
                              też, i to od tych, którzy w UM pracują, że nie dostali pracy po znajomości, lecz
                              mieli szczęście wygrać konkurs. A wymagania bynajmniej nie są niskie. Zatem
                              prawda jak zwykle leży pośrodku, choć wydaje się, że obecne procedury są nieco
                              bardziej klarowne, niż to było za dawnej "czerwonej" ekipy, kiedy to w zasadzie
                              wystarczyło znać pana Macha. Takie ustawione konkursy nadal jednak się zdarzają,
                              co stwierdzam ze smutkiem.
                            • cherry1984 Re: Pensja prezydenta miasta wynosi 10.966,80 04.02.10, 12:39
                              czemu to mnie nie dziwi ?? prawda jest taka że ludzie bez kwalifikacji mają
                              stanowiska, a ludzie z wyższym wykształceniem nie mający znajomości za to mający
                              kwalifikacje nie mają czego w Zawierciu szukać. Ciekawa jestem tylko czy ktoś z
                              tych "urzędników" to czyta, i jak się na to wszystko zapatruje.
    • usarmy Re: Pensja prezydenta miasta wynosi 10.966,80 07.02.10, 16:20
      Witam,

Prezydenta wybrali mieszkańcy Zawiercie w wyborach! Wybraliśmy!
      Nadal sklaniam sie do pomyslu zatrudnienia sprawnego menedzera miasta
      dla mnie moze zarabiac nawet 10 tysiecy euro wazne aby w Zawierciu
      byla praca dla ludzi z wyksztalceniem i aspiracjami i jak ktos tam
      pisal "burakami".Tylko inwestycje pobudza te miasto. fakt prezydent
      sobie moze jesli rada nie jest reformowalna.
      co to upadlych zakladów w Zawierciu kogo to jest wina...wina miernot
      zarzadzajacych tymi zakladami.
      pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka