Dodaj do ulubionych

Przebudowa skrzyżowań w Zawierciu

16.03.10, 11:03
Przebudowa skrzyżowań w Zawierciu

Od 15-03-2010 Zawiercie ruszają prace drogowe związane z przebudową
trzech skrzyżowań w Zawierciu. W pierwszej kolejności będzie
modernizowane skrzyżowanie ulic: Dmowskiego, Daszyńskiego i
Sikorskiego (w pobliżu dworca). Aktualnie w rejonie ulic:
Kościuszki, 3-go Maja, Sikorskiego mogą już postać utrudnienia w
ruchu. Prosimy kierowców o zachowanie szczególnej ostrożności i
stosowanie się do znaków informujących o wyznaczonych objazdach i
ograniczeniach prędkości.

W następnej kolejności ronda powstaną na skrzyżowaniach ul.
Piłsudskiego i Blanowskiej (w pobliżu ZUS-u) oraz na ul. Blanowskiej
i Przyjaźni (w Blanowicach). Wyremontowane zostaną także ulice 3-go
Maja, Kościuszki, Blanowska oraz droga prowadząca przez Piecki,
Skarżyce do Lgoty Murowanej. Zalecamy aby kierowcy w czasie trwania
prac drogowych korzystali z sąsiednich ulic i skrzyżowań.

Pozdrawia TWOJE ZAWIERCIE
Obserwuj wątek
    • le_szek Re: Przebudowa skrzyżowań w Zawierciu 16.03.10, 19:10
      No nie wierzę, w końcu się za to wzięli :)
      Ciekawe kiedy skończą (a czy w ogóle rzeczywiście prace ruszyły? Jakieś zdjęcia
      może ktoś by wrzucił?).
      • asia.zaw Re: Przebudowa skrzyżowań w Zawierciu 16.03.10, 21:44
        Super ja też się cieszę bo to skrzyżowanie na Dmowskiego do szału mnie doprowadza tam większość kierowców nie wie jak ma jechać.
        Mam jeszcze nadzieję że ten remont nie potrwa zbyt długo:)
        • cherry1984 Re: Przebudowa skrzyżowań w Zawierciu 17.03.10, 21:27
          podobno do września. Ale to może być Urban Legend ;) swoją drogą śmiesznie to
          napisali na stronie Starostwa Powiatowego:
          "Od 18 marca ruch kołowy od ul. Daszyńskiego po ul. 3 Maja do skrzyżowania z ul.
          Paderewskiego będzie jednokierunkowy. Wyloty ulic Pomorskiej i Dmowskiego na
          skrzyżowaniu z ulicą 3 Maja zostaną wyłączone z ruchu kołowego." bo sama już
          nie wiem jakim cudem 3 Maja sie krzyżuje z ulicą Pomorską i Dmowskiego ;)
          • le_szek Re: Przebudowa skrzyżowań w Zawierciu 18.03.10, 15:52
            Osoba pisząca ten komunikat zapewne uważa Sikorskiego za część 3 Maja...
            • cherry1984 Re: Przebudowa skrzyżowań w Zawierciu 18.03.10, 16:25
              bardzo możliwe, jednak może lepiej trzymać się tego co wie większość, a nie
              jakiś jeden... swoją drogą autobusy jeżdżą tak, że szkoda gadac, i oczywiście
              nie ma na ten temat żadnej informacji
    • adam81w Re: Przebudowa skrzyżowań w Zawierciu 17.03.10, 13:02
      Byłoby ekstra. Wrzucajcie zdjęcia jakby co (nie każdy może być w okolicy).
      • marina0706 Re: Przebudowa skrzyżowań w Zawierciu 17.03.10, 16:11
        napewno do wyborów potrwa ;-) dobrze ze się w koncu zabrali za to
        • asia.zaw Re: Przebudowa skrzyżowań w Zawierciu 19.03.10, 08:24
          I ruszyło pełną parą, od wczoraj na parkingu przed centrum jest zakaz parkowania, oklejone wszystkie słupy na centrum, ale mieszkańcy Zawiercie chyba nie dowidzą bo parking calusieńki zastawiony był wczoraj:)ciekawe jak będzie dzisiaj...

A swoją drogą słyszałam plotki że te ronda to wcale nie tak bezinteresownie powstają, że ktoś z wyższych sfer planuje otwarcie w Zawierciu ośrodka egzaminacyjnego na prawo jazdy hm.
          • cherry1984 Re: Przebudowa skrzyżowań w Zawierciu 19.03.10, 10:01
            a to dobrze słyszałaś, bo ja słyszałam to samo. Dopiero jak powstaną ronda, to
            powstanie Ośrodek. Ale to też nie jest pewne, bo to Urząd Miasta ma wyłożyć
            część kasy, a czy będzie chciał, to już inna sprawa. Niech robią, niech to
            miasto jakoś wygląda.
    • usarmy Re: Przebudowa skrzyżowań w Zawierciu 21.03.10, 09:13
      pewnie ze super tylko jak tam temat obwodnicy?!
      • le_szek Re: Przebudowa skrzyżowań w Zawierciu 21.03.10, 22:50
        Nijak.
        Na otarcie łez można popatrzeć, jak pięknie idą prace na obwodnicy Siewierza...
        • usarmy Re: Przebudowa skrzyżowań w Zawierciu 22.03.10, 22:34
          az zazdroszcze jak patrze jak tam roboty ida! rynek w Siewierzu w
          remoncie obwodnica robi sie! a u nas jak ida wybory ruszaja roboty!ale
          le_szek moze kiedys?:)

Pozdro
          • le_szek Re: Przebudowa skrzyżowań w Zawierciu 24.03.10, 11:52
            Ja ciągle nie tracę nadziei, że obwodnica Zawiercia powstanie. Ale zanim to
            nastąpi, miasto zakorkuje się na amen. Rzadko ostatnio bywam w Zawierciu w
            środku tygodnia, ale za każdym razem jestem coraz bardziej oszołomiony tłokiem
            na ulicach.
            • jedzoslaw Re: Przebudowa skrzyżowań w Zawierciu 25.03.10, 00:20
              Najgorszy jest odcinek trasy między Fugasówką a Wydrą Zieloną. Już pomijając, że potrzebne tam na gwałt światła to jeszcze rano o 7.00 i po południu, ok.15-16.00 nie da się dosłownie wjechać do Zawiercia od strony Ogrodzieńca.
              • usarmy Re: Przebudowa skrzyżowań w Zawierciu 26.03.10, 20:18
                dokladnie tam swiatla musza byc! tez mam nadzieje ze obwodnica bedzie
                nie ma bat!moze "jakis" urzednik zabierze glos jak z ta obwodnica!
                pozdrawiam
                • asia.zaw Re: Przebudowa skrzyżowań w Zawierciu 05.05.10, 19:47
                  A ja tak wierzyłam że skończą ten remont ronda w centrum do końca kwietnia jak deklarowali, ale trochę im się przedłuża.. oby do końca maja zdążyli..

A co do ronda koło ZUSu tak sobie myślę, że jak ono upłynni ruch to powstanie gigantyczny korek przez skręt w lewo w stronę Przyjaźni na skrzyżowaniu koło Bawełny, już teraz w godzinach szczytu jest łańcuszek samochodów niemalże do świateł, oj czuje że to będzie niewypał ..
                  • le_szek Re: Przebudowa skrzyżowań w Zawierciu 09.05.10, 14:00
                    Rondo w centrum w zasadzie jest skończone przecież - wczoraj malowali na nim
                    znaki poziome, a ruch jest już normalny.
                    • asia.zaw Re: Przebudowa skrzyżowań w Zawierciu 09.05.10, 15:19
                      Wiem o tym, ale jak pisałam powyższy post jeszcze było zamknięte, otwarli je 07 maja.
                      • le_szek Re: Przebudowa skrzyżowań w Zawierciu 09.05.10, 22:17
                        Fakt, nie spojrzałem na datę :)
                      • adam81w Re: Przebudowa skrzyżowań w Zawierciu 10.05.10, 00:10
                        A może gdzieś są zdjęcia jak to teraz wygląda? Albo może ktoś mógłby zrobić i tu
                        wrzucić?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka