Dodaj do ulubionych

Kosztowny Mikolaj w UM w Zawierciu czy to prawda?

03.12.10, 15:58

Dostalismy dzis email od ( pracownik urzedu ) ze pracownicy urzedu Miasta Dostali na mikołaja 500zł oraz paczke dla dziecka w zaleznosci od liczby posiadanych dzieci przez danego pracownika oraz paczka dodatkową dla pracownika Um . Czy któs wie czy to prawda ze tak w UM szasta sie pieniedzmi naszymi , jesli moze ktos to potwierdzic prosimy o kontak z nami

p.s to nie sa zadne oskarzenia z naszej strony tylko szukamy prawdy czy tak było w urzedzie miasta

Prosimy o kontak osoby ktore moglyby nam potwierdzic ten email
Obserwuj wątek
    • fasolkaa1 Re: Kosztowny Mikolaj w UM w Zawierciu czy to pra 03.12.10, 17:16
      twojezawiercie napisał:

>
      > Dostalismy dzis email od ( pracownik urzedu ) ze pracownicy urzedu Miasta Dos
      > tali na mikołaja 500zł oraz paczke dla dziecka w zaleznosci od liczby posia
      > danych dzieci przez danego pracownika oraz paczka dodatkową dla pracownika Um
      > . Czy któs wie czy to prawda ze tak w UM szasta sie pieniedzmi naszymi ,

Widzę,ze bardzo oj bardzo naiwny jesteś albo robisz wszystko aby Mazura skompromitować.:)

• jedzoslaw Re: Kosztowny Mikolaj w UM w Zawierciu czy to pra 03.12.10, 17:43
        Kompromitacją jest większość postów tego bota.
        • twojezawiercie Re:Jedzosław 03.12.10, 22:13

Staram sie dorownac panu liczbą bot

Pozdrawiam Milego weekendu i uwaga mobilni kierowcy na zaspy i pieszych bezmysnie przechodzacych przez droge .
          • jedzoslaw Re:Jedzosław 04.12.10, 10:48
            twojezawiercie napisał:

>
            > Staram sie dorownac panu liczbą bot

Chyba różnimy się naszymi definicjami "bota". Bot to program, a nie jego post. Zresztą nieważne. Jeśli nie zauważasz schizofrenii w tym co piszesz to Twój kłopot. Chyba, że pod Twoim nickiem działa kilka osób. Przydałaby się jakaś dyscyplina redakcyjna czy coś.
    • krzy76siek Re: Kosztowny Mikolaj w UM w Zawierciu czy to pra 03.12.10, 23:20
      Jak już chcesz szukać czegoś na siłę to rób to z rozumem , a nie z dala od niego.
      Nie wiem czy dostali paczki czy nie , wiem natomiast ,że kasa na tzn paczki czy też bony świąteczne idzie z funduszu socjalnego na który to fundusz pracodawca odprowadza składki za każdego etatowego pracownika. Wynika to z przepisów KP i regulaminu ZFŚS.
      • jedzoslaw Re: Kosztowny Mikolaj w UM w Zawierciu czy to pra 04.12.10, 11:04
        No to czas na wyjaśnienie tej sprawy niemal z pierwszej ręki. Mam okazję znać osobiście kilka osób z UM i mogę na te rewelacje odpowiedzieć.
        Twojezawiercie tradycyjnie już wietrzy straszliwe niesprawiedliwości, korupcję, skandale i hucpę, a tymczasem Krzysiek ma rację, bo:

1.Pieniądze te to po prostu bony świąteczne i nie pochodzą one z Waszych podatków. Od zarania dziejów w UM, jak w każdej placówce publicznej istnieje Fundusz Socjalny. W czasach słusznie minionych fundusz ten odpowiadał za wczasy dla pracowników, dziś zaś, mocno okrojony funduje pracownikom drobne przyjemności. Jest to standardem we wszystkich polskich instytucjach publicznych i samorządowych, podobnie jak choćby "trzynastki", na których istnienie jakoś nikt z Was nie narzeka. Fundusz ten nie powstał zatem za Mazura, ani za Macha, lecz jeszcze w głębokim PRL-u i jego istnienie dzisiejsze jest powszechnie znane.

2.Pieniądze te to nie 500 zł tylko 400 zł brutto (czyli bez podatku).

Przykro mi, ale kolejna "afera" spaliła na panewce. Przykre, prawda?
        • twojezawiercie Re: Kosztowny Mikolaj w UM w Zawierciu czy to pra 04.12.10, 14:39

Afera to pan bawi sie w kolombo

pozdrawiam i uwaga na stres bo szkodzi panu jedzosław
          • twojezawiercie Re: do jedzosław 04.12.10, 14:47
            Bardzo cieszy nas fakt ze bardzo udziela sie pan w naszych watkach i mamy nadzieje ze jeszce nie raz pan pomoze nam rozwiazac nie jeden problem . DZIEKUJEMY

I prosimy o jeszcze wiecej ciekawych komentarzy pod moim ( naszym) adresem , jest nam miło ze ktos zauwaza nasze czujne oko i doceniamy wasze i pana komentarze. Mamy nadzeje ze jeszce nie raz wspolnie cos rozwiązemy dla Zawiercia .

Panie Jedzosław prosimy juz nie pisac nam takich komplementow bo wpadniemy w zachwyt , ale dzieki panu czujemy cieplo w sercach ktore ogrzewa nas w te mrozne dni i wieczory.
            p.s niech pan tez ubiera sie cieplo aby poczul pan te cieplo w sercu jakie daje nam pan w swoich komentarzach

Pozdrawiamy

Spokojnego weekendy Drodzy Zawiercianie
            • jedzoslaw Re: do jedzosław 04.12.10, 15:25
              A ja jestem wzruszony, że tak bardzo mogłem podeprzeć Wasze ego. Mnie również cieszy, że działacie na tym forum: jest z pewnością weselej.

Pozdrawiam
              • twojezawiercie Re: do jedzosław 04.12.10, 16:47
                Chiał pan Zablysnac nie ma sprawy zawsze lubimy dawac szczescie ludziom, co do ego naszego dzieki panu mamy go wiecej niz nie jedna kompania wojskowa DZIEKUJEMY. Pana wypowiedzi sklonily nas do przemyslen i jedyny wniosek jaki nam przychodzi do glowy to pan nas naparwde bardzo lubie za co z Calego Serca Dziękujemy . Co do wesołosci jesteśmy młodzi i lubimy dawac :-) usmiech bo zdrowie zawsze jest nr 1 w zyciu czlowieka a smiech do zdrowie ;-)

I na koniec tego tematu mamy nadzieje ze św. Mikołaj nie zapomni o was drodzy Zawiercianie

Pozdrawiamy i polecamy sie
                Twoje Zawiercie
                www.zawiercie.vgh.pl
          • jedzoslaw Re: Kosztowny Mikolaj w UM w Zawierciu czy to pra 04.12.10, 16:37
            twojezawiercie napisał:

>
            > Afera to pan bawi sie w kolombo

Napisaliście:
            "Dostalismy dzis email od ( pracownik urzedu ) ze pracownicy urzedu Miasta Dostali na mikołaja 500zł oraz paczke dla dziecka w zaleznosci od liczby posiadanych dzieci przez danego pracownika oraz paczka dodatkową dla pracownika Um . Czy któs wie czy to prawda ze tak w UM szasta sie pieniedzmi naszymi , jesli moze ktos to potwierdzic prosimy o kontak z nami"

I kto tu się bawi w Kolombo?
            • twojezawiercie Re: Kosztowny Mikolaj w UM w Zawierciu czy to pra 04.12.10, 16:56
              No niech bedzie juz ze my bedziemy takim Colombo Zawiercianskim :)
              Niech nasi politycy uwarzaja Oczy twojego Zawiercia patrzą na waszą dzialalnosc hehe lub Colombo Twojego Zawierca dobry motyw pan wymyslił , , ,
              • cherry1984 Re: Kosztowny Mikolaj w UM w Zawierciu czy to pra 06.12.10, 11:17
                taki dziennikarz śledczy z Pana, a nie zna Pan podstawowych zasad ortografii. Ciekawa jestem tylko, czy z takim samym entuzjazmem będzie Pan śledził wszystko co się dzieje w Urzędzie Miejskim za panowania Prezydenta Macha. Coś mi się wydaje, że niekoniecznie...
    • krzy76siek Re: Kosztowny Mikolaj w UM w Zawierciu czy to pra 07.12.10, 09:01
      Szanowne "twojezawiercie" . Chciałeś niczym serwis zawiercie.info zwietrzyć aferę z niczego ale się nie udało . Otrzymałeś namiastkę wyjaśnienia od mojej osoby , a następnie pełne wyjaśnienie od "jedzosława" to przestań(cie) huczeć bez sensu . Gdybyś miał odrobinę taktu , a Twoje pisanie nie było by skierowane tylko po to by komuś dokopać to byś podziekował za pełną i wyczerpującą informacje i tyle
      • twojezawiercie Re: krzy76siek 09.12.10, 23:00
        Dziękuje za pełną i wyczerpującą informacje i przepraszam za brak mojej kultury i braku "odrobiny taktu "

Pozdrawiam Pana krzy76siek
        --
        Twoje Zawiercie
        www.zawiercie.vgh.pl
        • jedzoslaw Re: krzy76siek 10.12.10, 12:11
          Przede wszystkim podstawowe dwie zasady:

1. Przestańcie robić szum z byle powodu i szukać sensacji tam, gdzie jej nie ma.

2. I błagam: dbajcie o interpunkcję, ortografię i unikajcie literówek. Waszych postów po prostu nie da niekiedy się czytać. Czy Wy tam zatrudniacie gimnazjalistów? Jeśli chcecie, by ktokolwiek traktował Was poważnie to musicie realizować tę zasadę.
          • twojezawiercie Re:Jedzosław 10.12.10, 18:21
            Stęskniłem się za panem.

Myślałem ze pan jest chory bo tak długo pan nie dawała głosu. Tak jest rekomendacja została puszczona, aby się stosowali do ortografii. Jednak pan nas lubi, to widać z daleka . Hehe niemowlaki 2 miesięczne jesteśmy

Pozdrawiamy Pana Jedzosław
            • jedzoslaw Re:Jedzosław 10.12.10, 19:58
              Ten pan nie "dawała głosu" bo daje go wtedy tylko, gdy ma coś konkretnego do przekazania.

Zamiast się naigrawać radzę wziąć sobie do serca to, co napisałem. Moje uwagi nie są złośliwością tylko dobrymi radami.
              Tak, Wasz styl pisania przypomina styl małego dziecka i to wcale nie jest zabawne. Nieprzestrzeganie ortografii oraz literówki w internecie są tylko i wyłącznie oznaką niedbalstwa, bo słowniki online są łatwo dostępne.
              Jeśli chcecie być poważnie traktowani to musicie się do tego stosować.
              • zawierciankaonline Re:Jedzosław 18.12.10, 10:20
                Ja mam pytanie trochę z "innej beczki"- bo to forum zaczyna się robić niczym piaskownica w przedszkolu-czy pan "jedzosław" to w każdym wątku musi mieć coś do powiedzenia?? To jest już śmieszne. Na tym forum można znaleźć pojedyncze wątki, gdzie się nie wypowiada. A jaki czynny udział brał w dyskusji na temat kościoła. Można domniemywać,że pan jest jakimś ich "wysłannikiem". Coś a'la "jeździec apokalipsy" tylko w innym wydaniu, haha. A może tam należy i stąd taka bulwersacja! Tylko w całym wątku jak gdyby nie o to chodziło,żeby kogoś krytykować czy obrażać. Widać niestety nie wszyscy posiadają umiejętność czytania ze zrozumieniem.No cóż-nikt nie jest doskonały. Fakt -forum jest dla wszystkich,ale jak już kogoś jest wszędzie pełno to działa tylko na szkodę forum. Pana posty są trochę nie na temat, bo szczerze wątpię,żeby kogoś interesowały pana poglądy religijne-jak dla mnie może pan nawet buddyzm wyznawać albo biegać po Zawierciu w turbanie na głowie. Ale zastanawiające jest to,że w każdym wątku ma pan coś do powiedzenia-choć nie zawsze na temat, ale to już inna bajka.Odnośnie pozostałych wątków nie będę się wypowiadać, bo pana zachowanie jest żenujące! i naprawdę nie przystoi jak na takiego "poczciwego' człowieka.
                • jedzoslaw Re:Jedzosław 18.12.10, 12:29
                  Zacznijmy od tego, że moje wypowiedzi na tym forum były sprowokowane przez działalność użytkownika Twojezawiercie, który pod względem liczby zakładanych ostatnio wątków przebija mnie w sposób bezapelacyjny. Czy muszę mieć jednak w tych wątkach coś do powiedzenia? Pytanie raczej brzmi: a czy nie mogę mieć? Forum jest trybuną społeczną, służącą dyskusji. Moje posty są zawsze reakcją na określone wypowiedzi innych. Radzę dokładnie przejrzeć wątki i posty na które odpowiadałem. Potrafię czytać ze zrozumieniem i mniemam, że Ty także: a jeśli tak to zauważysz, że moja krytyka jest konstruktywna i stanowiąca zawsze odpowiedź na określone zachowania.
                  Co do tematyki religijnej to proponuję sięgnąć do wyszukiwarki, bo w całej mojej działalności na forum Gazety.pl poruszam te tematy raczej rzadko. Tu nie chodzi zresztą o moje poglądy religijne- zachowuję je dla siebie i nie rozmawiam o nich. Jednakże zbulwersowało mnie, że wobec jakiegoś faceta rzuca się idiotyczne pomówienia tylko dlatego, że jest pastorem lokalnej grupy innowierców. Twojezawiercie od razu uznało, że na pewno należę do tego kościoła, bo go bronię. Tak samo, jak wcześniej Twojezawiercie zarzucał mi, że muszę być czyimś człowiekiem, bo ośmieliłem się mieć inne zdanie (to była bodaj dyskusja o bezrobociu). Twojezawiercie miewa po prostu nadzwyczajną łatwość obrzucania oskarżeniami i wietrzenia sensacji. Wypowiedzi te zdenerwowały mnie, toteż postanowiłem na nie zareagować. Wszystkie moje utarczki z Twojezawiercie stanowią zawsze reakcję na wypowiedzi tej grupy ludzi (bo pod tym nickiem kryje się więcej, niż jedna osoba). Nigdy nie atakuję nikogo bezpodstawnie, ja tylko wyrażam swoje zdanie. I nigdzie nie opisywałem swoich poglądów religijnych: jak napisałem wyżej, nie rozmawiam o swoim światopoglądzie. Denerwuje mnie tylko religijne czy antyreligijne zacietrzewienie- a to właśnie zaprezentował użytkownik Twojezawiercie, opierając się na jakiejś plotce, że pastor zielonoświątkowców kradnie czy wyłudza.
                  Moje posty są zawsze na temat. Jeśli nie są na temat to proszę mi to udowodnić z użyciem cytatów moich poprzednich wypowiedzi. I jeśli ktoś tutaj zachowuje się żenująco to na pewno nie ja tylko pewien nick, szukający wiecznie sensacji i politycznie agitujący. Ponownie radzę użyć wyszukiwarki.
                  I powtarzam po raz kolejny: nie jestem niczyim wysłannkiem, jeźdźcem Apokalipcy czy innym stronnikiem kogokolwiek. Raz jeszcze proszę przeanalizować moje posty.
                • marcepaniec Zawierciankaonline 19.12.10, 08:32
                  zawierciankaonline napisała:

> Ja mam pytanie trochę z "innej beczki"- bo to forum zaczyna się robić niczym pi
                  > askownica w przedszkolu-czy pan "jedzosław" to w każdym wątku musi mieć coś do
                  > powiedzenia?? To jest już śmieszne.

Zawierciankaonline - forum jest po to, aby na nim pisac.
                  Podstawowa różnica - tu można pisac ile sie chce a w piaskownicy jak nam sie nie podoba, oddajemy zabawki i spadamy tam, gdzie chcemy.
                  • zawierciankaonline Re: Zawierciankaonline 19.12.10, 16:37
                    Ooo...wreszcie ktoś zastosował się do propozycji Jedzoslawa i skorzystał z wyszukiwarki. Dziękuję za tak trafne a zarazem proste wytłumaczenie czym jest forum. A na marginesie- jak sam zauważyłeś, można pisać tutaj ile się chce i co się chce, więc nie życzę sobie takich uwag. Zresztą chyba nie jesteś zbytnio w temacie,więc się nie wtrącaj. Kultura tego wymaga-przynajmniej jej podstawy. A jeśli nie wiesz co to kultura to odsyłam ponownie do wyszukiwarki :)
                    • le_szek Re: Zawierciankaonline 19.12.10, 16:59
                      Droga zawierciankoonline - pisać można prawie wszystko, co się chce, ale wycieczki osobiste się do tego nie zaliczają. Kolejne posty produkowane przez Ciebie tylko po to, żeby doczepić się personalnie do jedzosława czy kogokolwiek innego będą wycięte.
                    • jedzoslaw Re: Zawierciankaonline 19.12.10, 19:49
                      > . A na marginesie- jak sam zauważyłeś, można pisać tutaj ile się chce i co się
                      > chce, więc nie życzę sobie takich uwag. Zresztą chyba nie jesteś zbytnio w tem
                      > acie,więc się nie wtrącaj. Kultura tego wymaga-przynajmniej jej podstawy. A jeś
                      > li nie wiesz co to kultura to odsyłam ponownie do wyszukiwarki :)

Ja też sobie nie życzę uwag i oskarżeń pod moim adresem bez jakiegokolwiek pokrycia. Jeśli masz do mnie jakieś zarzuty to oczekuję ich udowodnienia poprzez zacytowanie moich wypowiedzi. Inaczej te zarzuty nie mają większej wartości poznawczej niż dziecięce napisy na murach, typu "Piotrek jest głupi". Rozumiem, że nadepnąłem Ci być może na odcisk, mając odmienne zdanie, niż Ty, ale nadal oczekuję elementarnego przestrzegania zasady przedstawiania dowodów w postaci cytatów.
                      Tak, ponownie zachęcam do użycia wyszukiwarki.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka