Dodaj do ulubionych

Warta : czy klub moglby nazywac sie inaczej ?

23.04.04, 17:28
czy gdyby przyszedl bogaty wujek ze stanow i zaproponowal ze poprowadzi klub
da kase na rozruch ale pod inna nazwa , bo inaczej gdyby mialo byc pod nazwa
warta to miasta kazaloby mu wykupic dlugi warty jak byscie to przyjeli ?
bylaby zgoda na nowa nazwe ? w zamian za rozwoj ( poza tym to czy choelra nie
mozna bylo klubu nazwac MKS Warta Zawiercie , przeciez to juz inaczej ? i
dlugami nie tzreba zajmowac czaaszki )
Obserwuj wątek
    • pico100 Re: Warta : czy klub moglby nazywac sie inaczej ? 21.05.04, 18:58
      MKS Warta Zawiercie??????? Przecierz tak się Warta nazywała to co mówisz
      inaczej?
      • mahoney Re: Warta : czy klub moglby nazywac sie inaczej ? 22.05.04, 01:32
        no to Nmks - nowy miejski klub sportowy , pytanie to samo , czy moglby sie tak
        nazywac
        • schulz Re: Warta : czy klub moglby nazywac sie inaczej ? 22.05.04, 07:20
          Nie Warta musi być w nazwie, bo inaczej to nie ma sensu.Ale to gdybanie bo
          teraz liczy się tylko ręczna...
        • pico100 Re: Warta : czy klub moglby nazywac sie inaczej ? 22.05.04, 19:53
          no jasne NMKS Warta Zawiercie
          Po pierwsze: jak by to brzmiało?
          Po drugie: za 50 lat będzie NMKS Warta Zawiercie??? Chyba za 50 lat troche się
          klub zestażeje.
          Jak dla mnie mogło by być KS albo GKS ale to nie jest najważniejsze, najpierw
          muszą się znaleźć sponsorzy, później można myśleć o nazwie, puki co to można
          marzyc tylko.
          • grubymichal Re: Warta : czy klub moglby nazywac sie inaczej ? 25.05.04, 13:33
            Gdyby wujkowi chodziło o zmianę nazwy tylko dlatego, że będzie musiał zapłacić
            dług to doradziłbym mu żeby w nazwie zmienił tylko skrót: z MKS, który był
            wcześniej na np. KS... tak by powstał Klub Sportowy Warta Zawiercie ;) gdybyś
            spytał się o to na forum strony chętnie bym Ci to wyjaśnił ;) A co „optymizmu”
            który przejawiają osoby tu piszące to może nie będziecie musieli długo czekać
            na nowy klub... troszkę więcej optymizmu i cierpliwości ;)
            • pico100 Re: Warta : czy klub moglby nazywac sie inaczej ? 27.05.04, 15:22
              ja juz powoli trace nadzieje na powstanie Warty, a nawet jesli powstanie, to co
              z tego jak od ktorejs tam ligi chyba Okreowej C, poza tym to juz nie będą Ci
              sami zawodnicy, co w starej Warcie, a po co mi klub gdzie będą grały same
              cioty?:P tlyko sie wkurzac:)?, Warta istniala od 1921 roku, wiec miala juz
              jakies sukcesy, i dobry sklad, a zanim ta nowa warta weszla by chociarz do IV
              lig, to minelo by z 5 dobrych lat. Wg. mnie nic jzu en ebdzie jak kiedys:(
    • schulz Re: Warta : czy klub moglby nazywac sie inaczej ? 27.05.04, 16:28
      Bez przesady, od czegoś trzeba zacząć, i może poczekać te 5lat...
      • grubymichal Re: Warta : czy klub moglby nazywac sie inaczej ? 27.05.04, 22:14
        typowe nastawienie ludzi... pesymista... co z tego że będzie inny skład, że
        będą zaczynać od B klasy... ale będzie piłka.. piko ty to pewnie byś się
        zamknął w domu i nic więcej nie robił... i płakał... Zawiercie upada... przes
        takich ludzi jak ty... którzy tylko by płakali... a sami nic nie zrobią..
        • pico100 Re: Warta : czy klub moglby nazywac sie inaczej ? 28.05.04, 16:41
          mam 15 lat wiec duzo raczej nie moge w tej sprawie zrobic, a po prostu mowie,
          ze nie podobaja mi sie mecze w takich ligach, jak widze Olimpie to mi sie zygac
          chce, kopanina tylko zamiast gry, zrodlo jakąś pilke prezentuje jeszcze. Chodzi
          mi o to, ze chodzby byli sponsorzy, i kasa, to i tak co by to dalo? zanim bysmy
          weszli do wyzszej ligi to duzo by minelo czasu i watpie czy by to 5 lat bylo. W
          slabszych ligach tez jest wiele, takich druzyn ktore by chcialy wyjsc z niej od
          razu, a watpie czy ta nowa Warta, by tego tak szybko dokonala.
    • schulz Re: Warta : czy klub moglby nazywac sie inaczej ? 29.05.04, 01:28
      Najważniejsze zeby zaczeli grać.Nie jestem juz mówiąc delikatnie pierwszej
      młodosci,, ale na mecze zaczałem chodzic jeszcze na stare boisko.Niech zaczną
      grac nawet od B klasy, a dalej sie zobaczy...
      • grubymichal Re: Warta : czy klub moglby nazywac sie inaczej ? 29.05.04, 10:06
        Możesz robić bardzo wiele... zaangażować się w życie miasta... udzielać się..
        jest wiele sposobów... i to jest najgorsze w Polsce... młodzi są pozbawieni
        nadziei... przez to miasto, ten kraj nie maja racji bytu! Bo tu większość to
        płaczki i czekające na gotowe lenie! Co do poziomu zawodników, do poziomu gry.
        Na pewno nie będzie olśniewający, ale dla kibiców WARTY nie liczy się to że nie
        będzie od razu to Real !!! My chcemy powrotu tradycji piłkarskich do Zawiercia
        bo w mieście nie ma takowych!!! A Blanowice czy źródełko to sztuczne twory bez
        kibiców i tradycji... to zawsze było naturalne zaplecze Naszej Warty... i na
        pewno się znów tak stanie. Chcesz to jeźdź sobie do Kromołowa, na prowincję...
        co do czasu to jako 15latek chyba masz go dużo przed sobą i 5 lat to nie są
        wieki...
    • schulz Re: Warta : czy klub moglby nazywac sie inaczej ? 29.05.04, 11:23
      Masz rację, ale z tym Źródłem trochę się zagalopowałeś,trzeba im przyznać ze
      powstali 4 lata wczesniej niż Warta w 1917r.
      • grubymichal Re: Warta : czy klub moglby nazywac sie inaczej ? 29.05.04, 14:22
        Nie chodziło mi o tradycję w sensie długiej historii. Tylko tradycję w sensie
        sukcesów... kibiców. Nie wiem jak tam z sukcesami, ale podejrzewam że
        cieniutko... natomiast kibiców mają garstkę...
        • pico100 Re: Warta : czy klub moglby nazywac sie inaczej ? 04.06.04, 14:56
          wole jeździć na mecze źródła, niż siedzieć w domu i marzyc o cudach, ze Warta
          bedzie kiedykolwiek, albo ogladac mecze olimpii, na zrodle jest przynajmniej
          jakis poziom gry.
          • grubymichal Re: Warta : czy klub moglby nazywac sie inaczej ? 04.06.04, 20:54
            Jak wolisz... Warta nie potrzebuje takich kibiców... a źródełku wystarczysz tam
            tylko tacy niedzielni kibice chodzę... pozdro dla fana wysokiego źródlanego
            poziomu!!!
            • mahoney Re: Warta : czy klub moglby nazywac sie inaczej ? 04.07.04, 16:26
              michal wydaje mi sie ze warta potzrebuje kazdego kibica teraz , nech pic jedzi
              na mecze zrodla , w koncu trzeba kibicowac jakiemus lokalnemu klubowi ,
              poza tym mam prosbe , gdyby ktos mogl wkleic kalendzra meczow zrodla albo
              olimpi w najblizszym sezonie albo najblizsze mecze , nara , mam juz net wiec
              bede cvzesciej wpadal
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka