Dodaj do ulubionych

salon z oknami - Zawiercie i okolice?

28.12.15, 13:49
Planuję wymienić okna na wiosnę, czy ktoś poleci mi na szybko jakiś salon a oknami z okolicy Zawiercia, tak żeby nie trzeba było jechać 40 km. Wyczytałem na muratorze ze ten okres teraz co mamy to czas różnych promocji na takie budowlane rzeczy, półka cenowa to ok 20 tys chociaz ile sie da zdobyć rabatu jakiegoś czy zniżki tym lepiej:D
Obserwuj wątek
    • boksart Re: salon z oknami - Zawiercie i okolice? 28.12.15, 14:07
      jakie okna Cię interesują? Bardziej Ciepłe czy może raczej jakieś antywłamaniówki (o ile mieszkasz w domu)
    • daniel.pietrzak Re: salon z oknami - Zawiercie i okolice? 28.12.15, 14:55
      Myśląłem o ciepłych oknach. Mam jedno piętrowy dom jednorodzinny, w sumie to potrzebne będzie mi 8 okien
    • bercik.krol Re: salon z oknami - Zawiercie i okolice? 30.06.16, 13:33
      Jaki salon z oknami dla miasta zawiercie polecacie?
      • pysienka Re: salon z oknami - Zawiercie i okolice? 07.07.16, 16:28
        ja teraz zamawiałam okna na ul. Blanowskiej - salon na przeciwko Zusu, drugi ich salon jest na starym rynku. Najtańsza oferta ze wszystkich firm do jakich dzwoniłam.
    • dk-tomek91 Re: salon z oknami - Zawiercie i okolice? 15.11.16, 14:06
      A jak to jest z tymi normami? One są ustalane przez UE czy jak? Każdy producent musi się do nich dostosować?
      • nietope-rr Re: salon z oknami - Zawiercie i okolice? 23.11.16, 14:17
        Nie jestem pewien czy nie przypadkiem KE to ustala. Tak czy inaczej każdy producent na terenie UE musi mieć w ofercie spełniające normy okna, przy czym to jest rozciągnięte w czasie. Obecnie chyba narzuca się Uw=1,0 do roku 2017, ale nie jestem na bieżąco, więc proponuję popytać u źródeł czyli u producentów czy sprzedawców, oni na pewno będą wiedzieć.
    • gromex92 Re: salon z oknami - Zawiercie i okolice? 27.03.17, 13:54
      A co z przenikalnością powietrza? To chyba też ważny parametr a jakoś nie widze żeby ktoś o nim rozmawiał w tym watku. Te dane sa w ogóle podane na stronie? Bo nie zauwazyłem, a przeglądałem pobieżnie
      • frusaka Re: salon z oknami - Zawiercie i okolice? 26.04.17, 16:39
        Szczelność okien jest dokładnie opisana na stronach producentów. Sam sobie odpowiedziałeś: nie zauważyłeś, bo przeglądałeś pobieżnie.
        • gromex92 Re: salon z oknami - Zawiercie i okolice? 20.06.17, 16:00
          Faktycznie wszystko tam było napisane. Jaka przenikalność to już jest dobry wynik? Norma to jest zdaje się 1,1 w tej chwili, ale taki dobry wybór to będzie 0,8 czy może jeszcze niżej? Znacznie drożej jest jak wybierasz lepsze parametry izolacyjne?
          • ulrando Re: salon z oknami - Zawiercie i okolice? 28.06.17, 15:34
            Uw na poziomie 0,8 to jużbardzo dobry wynik. To już jest wynik okien energooszczędnych, a pasywne mogą mieć nawet 0,6 (chyba 0,59 widziałem najszczelniejsze).
            • gromex92 Re: salon z oknami - Zawiercie i okolice? 30.06.17, 14:48
              Ale pasywne pewnie są sporo droższe. Te 0,8 chyba mi wystarczy. Teraz tylko znaleźć dobre okno w tej cenie, bo jak się człowiek na tym nie zna to może być problem
    • kevinsamwsosnowcu Re: salon z oknami - Zawiercie i okolice? 30.08.17, 10:04
      Mnie się wydaje, że to oznacza brak danych. A to oznacza ze firma nie udostępnia ważnych danych technicznych albo nie dostarczyła ich do oknotestu. Bądź co bądź to największy portal o tematyce okniarskiej, więc jak firmie nie chce się przesłać danych technicznych czy udostępnić produktów do badań to też o czymś świadczy.
      • sebastian_tt Re: salon z oknami - Zawiercie i okolice? 22.09.17, 14:32
        I tak mi się wydaje, że tych rankingów nie sprawdza zbyt wiele osób. Większość polega na słowie sprzedawcy z salonu, a tamten może nam wcisnąć, co mu się podoba. Ostrożniej jest kierować się artykułami branżowymi, pisanymi przez specjalistów, jakimiś testami itp. chociaż i tam zdarzają się przekłamania
    • jugocky Re: salon z oknami - Zawiercie i okolice? 25.06.18, 12:05
      Co prawda może stary temat, ale po co uruchamiać nowy. Niedawno kupiliśmy mieszkanie i poprzedni właściciel mówił, że okna są dopiero co wymienione, z tym że nie wyglądają na nowe, a nie chciałbym przez okna zimą tracić majątku na ogrzewanie. Wiecie może jak sprawdzić szczelność okien i to w jakim są stanie? Okna są plastikowe
    • deluwiush Re: salon z oknami - Zawiercie i okolice? 26.06.18, 13:48
      Zanim się na wymianę zdecydujesz, czy podejmiesz jakąkolwiek inną decyzję, przeczytaj sobie ten artykuł. oknoplast.com.pl/blog/kiedy-okno-nadaje-sie-do-wymiany/ Oczywiście, to tylko zbiór takich rad, na co zwracać uwagę i co jest istotne. Możę się okazac, że okna faktycznie były dopiero co wymienione. Ja miałem taką sytuację, że "dopiero co" oznaczało 10 lat temu. Ale co zrobisz, mieszkanie było ładne i liczyłem się z remontem, ale nie brałem pod uwage wymiany okien.
    • stadnicky Re: salon z oknami - Zawiercie i okolice? 27.06.18, 15:44
      Zrobienie tych testów na pewno nie zawadzi. Przynajmniej będziesz wiedzieć, czy okna masz szczelne. Mnie zdziwiła nieszczelność drewnianych, ale tam do testów, chyba naprawdę jakieś wiekowe były. Ogólnie, czasem drewniane są porównywalne z z plastikami. To wszystko już zależy od producenta. Jakich materiałów użył i jakich technologii. Co do przypadku z tym "dopiero co" to ludzie są różni, jedni powiedzą Ci prawdę, inni nie. Ale jak i tak miałeś mieć remont, to przynajmniej wszystko za jednym razem mogłeś zrobić.
    • fletnik Re: salon z oknami - Zawiercie i okolice? 31.07.18, 11:52
      Mało kto chyba sobie zdaje jak okno pod wpływem czasu potrafi się zmienić. Ale to też zależy od jakiego producenta masz okna. Pamiętam jak się przeprowadziliśmy, to właściciel nowego mieszkania zapewniał, że okna były dopiero co wymieniane i nie ma potrzeby się tym przejmować. Dopiero jak przyjrzeliśmy sie dokumentom, a to było już po dokonaniu kupna mieszkania, okazało się, że "całkiem niedawno" oznacza 5 lat temu, a od okien podwiewało. Czyli nie dość, że okna były kiepskiej jakości, teraz wiem, że montaż też pozostawiał wiele do życzenia. Wymieniliśmy okna na Pixele i mamy spokój. Okna są ciepłe, montaż też fachowo zrobiony. Z tego co o nich czytałem, to te okna powinny nam starczyć na bardzo długo. My kupowaliśmy okna w salonie na alei Sikorskiego.
    • dobrzegniew Re: salon z oknami - Zawiercie i okolice? 26.11.18, 14:12
      W przypadku wymiany okien, należy wziąć pod uwagę dwie bardzo istotne rzeczy, które są ze sobą dość mocno powiązane. Mianowice wybór okna i jego montaż. Co do samego okna, to należy przede wszystkim zwrócić uwagę na to, jaki ma współczynnik przenikalności cieplnej. Im mniejszy tym lepiej. Standardowo wynosi on 1.1. W przypadku wyżej wspomnianych pixeli, Uw, ma wartość już 0,8 co oznacza, że okna są już zaliczane do segmentu okien energooszczędnych. Czyli tracimy mniej ciepła, co przekłada się zaś na niższe rachunki za ogrzewanie. Odnośnie montażu, najlepiej brać go razem z oknami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka