Dodaj do ulubionych

I LO, kto kończył, w którym roku, wspólni znajomi.

05.04.06, 20:00
Witam, chodziłem do klasy biol-chem, kończyłem szkołę w 1980 r. Niezapomniane
czasy.
Obserwuj wątek
    • schulz Re: I LO, kto kończył, w którym roku, wspólni zna 06.04.06, 20:07
      Też konczyłem w 1980 roku, ale mat-fiz. byleś rok temu w "Orlim Gnieździe"?
      • maedma Re: I LO, kto kończył, w którym roku, wspólni zna 08.04.06, 08:21
        Jasne, że byłem.
        • schulz Re: I LO, kto kończył, w którym roku, wspólni zna 08.04.06, 09:14
          ja też
          • maedma Re: I LO, kto kończył, w którym roku, wspólni zna 08.04.06, 22:05
            Jestem Maciek M. a Stefan T. to mój dawny sąsiad z ul Łazarza., praktycznie znam
            wszystkich z "d" klasy. Wybacz te imiona jak z policyjnych zapisków ale nie chcę
            nazwisk w necie. Moja poczta maedma@wp.pl
            Nie wiem dlaczego ale kojarzysz mi sie jako Włodek M., z kimś kto pracuje w
            Jaśle rozmawiałem na imprezie ale nie pamiętam z kim.
            Pozdrawiam.
    • k_i_k_a Re: I LO, kto kończył, w którym roku, wspólni zna 05.05.06, 08:45
      cóż... młodszam nieco, ale też kończyłam, w 1994. Poza jubileuszem szkoły nie
      byłam na żadnym zjeździe :(
      Zauważyłam natomiast wtedy ciekawą prawidłowość - zdecydowana większość
      uczestników spotkania to były osoby, które wyjechały z Zawiercia. Tych, którzy
      zostali policzyć można było na palcach. Trochę szkoda... ale potwierdza się
      prawidłowość, że dystans (również fizyczny) sprzyja chyba idealizowaniu,
      dostrzeganiu dobrych stron. Słyszałam opinie, że mieszkańcy Zawiercia nie
      pojawili się, bo "...na codzień oglądają te gęby...". Ale dlaczego nie chciali
      oglądać kolegów? Czyżby zadziałało powszechne dość przekonanie, że jak ktoś
      wyjechał z Zawiercia to ma o niebo lepiej niż mieszkańcy i lepiej się nie
      porównywać, bo można gorzej wypaść? Pojęcia nie mam...
      Tak czy owak - mnie było miło spotkać nauczycieli i znajomych ze szkoły.
      Chętnie bym to powtórzyła :)
      • le_szek Re: I LO, kto kończył, w którym roku, wspólni zna 07.05.06, 21:39
        > cóż... młodszam nieco, ale też kończyłam, w 1994. Poza jubileuszem szkoły nie
        > byłam na żadnym zjeździe :(
        > Zauważyłam natomiast wtedy ciekawą prawidłowość - zdecydowana większość
        > uczestników spotkania to były osoby, które wyjechały z Zawiercia.

Też kończyłem w tym roku. Też byłem na zjeździe. I też wyjechałem :-)
        • k_i_k_a Re: I LO, kto kończył, w którym roku, wspólni zna 09.05.06, 09:18
          no to... pozdrawiam serdecznie :)
          • le_szek Re: I LO, kto kończył, w którym roku, wspólni zna 09.05.06, 18:54
            > no to... pozdrawiam serdecznie :)

Również, oczywiście (z pośpiechu nie napisałem w poprzednim wpisie).
            Przy okazji jeszce a propos Twojej wypowiedzi:

> ale potwierdza się
            > prawidłowość, że dystans (również fizyczny) sprzyja chyba idealizowaniu,
            > dostrzeganiu dobrych stron.

U siebie tego nie zauważyłem (może jeszcze nie mam takiego dystansu, bo w
            Zawierciu pracuję, choć tylko dwa dni w tygodniu i tylko do końca maja) - chyba
            nawet wprost przeciwnie. Odkąd wyjechałem i przyjeżdżam do Zawiercia jako gość,
            pewne rzeczy coraz bardziej mnie denerwują. Chociażby stan ulic (teraz dziury, w
            zimie - szkoda nawet mówić, doskonale widac było, gdzie zaczyna się powiat
            zawierciański :-( ) czy zaniedbanie parków i skwerów.
            • k_i_k_a Re: I LO, kto kończył, w którym roku, wspólni zna 10.05.06, 09:26
              ja już tego nie zauważam... Szczególnie, że dziury w moim mieście biją na głowę
              całą Polskę ;) Już w tym roku złapałam gumę przez stan dróg.
              W Zawierciu jestem rzadko, co kilka miesięcy. Pewnie też wielu rzeczy nie
              widzę..
              • maedma Re: I LO, kto kończył, w którym roku, wspólni zna 22.10.06, 08:19
                widzę, że niestety mało absolwentów I LO na foruma szkoda, bo można powsponinać
                te piękne czasy.
                • le_szek Re: I LO, kto kończył, w którym roku, wspólni zna 22.10.06, 16:10
                  Możliwe, że (procentowo oczywiście) nie tak mało, tylko nikomu nie chce się
                  zakładać jakiegoś oddzielnego wątku.
                  • lina00 Re: I LO, kto kończył, w którym roku, wspólni zna 23.10.06, 13:44
                    Rocznik 1992. Witam.
                    • daemia_10 Re: I LO, kto kończył, w którym roku, wspólni zna 25.10.06, 16:24
                      również witam, rocznik 1996
                      • schaff Re: I LO, kto kończył, w którym roku, wspólni zna 30.10.06, 20:45
                        Ja też skończyłem w 1996.
                        • arsenallzawiercie Re: I LO, kto kończył, w którym roku, wspólni zna 09.11.06, 18:54
                          ja też kończyłem w 1996r :)
                          • daemia_10 Re: I LO, kto kończył, w którym roku, wspólni zna 14.11.06, 12:16
                            :)) a która klasa? w sensie literka?
                            • arsenallzawiercie Re: I LO, kto kończył, w którym roku, wspólni zna 14.11.06, 17:12
                              "B" - wychowawca prof. Młodziński
                              • daemia_10 Re: I LO, kto kończył, w którym roku, wspólni zna 15.11.06, 07:44
                                ja C, od prof. Płazak :)
                                • schaff Re: I LO, kto kończył, w którym roku, wspólni zna 16.11.06, 12:00
                                  Hehe, ja też rocznik 1996, i też C :).
                                  • maedma Re: I LO, kto kończył, w którym roku, wspólni zna 01.05.07, 21:06
                                    Czyżby wszyscy absolwenci I LO wyjechali z Zawiercia, chodzi mi szczególnie o
                                    starsze roczniki, choć i młode będą mile widziane.
    • renata20 Re: I LO, kto kończył, w którym roku, wspólni zna 17.05.07, 18:21
      też wyjechałam, ale jestem absolwentką rocznik 1996.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka