Dodaj do ulubionych

Kto na nowego Prezydenta miasta ?

04.05.06, 11:53
Już niedługo wybory samorządowe. Kto według was powinien starać się o
stanowisko prezydenta miasta? I w drugą stronę, kto absolutnie o to
stanowisko zabiegać nie powinien.

Stawiam, na młodość i proponuje Łukasza Konarskiego z PO – dostał (chyba?)
najwięcej głosów w wyborach do sejmu w Zawierciu, ale się nie dostał. Myślę,
że ma ogromne szansę .

Natomiast mama nadzieję, że pani Gajecka – Bożek nie wystartuje . . . i
oczywiście obecny prezydent R. Mach, który się nie sprawdził
Obserwuj wątek
    • zawie Re: Kto na nowego Prezydenta miasta ? 05.09.06, 14:26
      A może połączyć młodość i doświadczenie.
      Z tego co wiem proponowany kandydat oprócz młodości nie może pochwalić się
      dużym doświadczeniem ?
      Co do PO to podpisuję się dwoma rękoma !
      • obcy29 Re: Kto na nowego Prezydenta miasta ? 12.11.06, 22:11
        Reklama van der C ruszyła w UPC czyżby p.Mazur wiedział o 2 turze?Co z p.Konarskim?
    • genetlman Re: Kto na nowego Prezydenta miasta ? 06.09.06, 23:00
      Pamiętajcie, że Młodość to nie wszystko. Temu miastu trzeba zaradnego człowieka,
      który nie bałby się powalczyć na szczeblu centralnym o inwestycje, dotacje itd.
      Ja obserwuje uwstecznienie tego miasta - a mam do czego porównać. To że nic się
      tutaj nie dzieje jest oczywiście zasługą naszych obecnych władz.
      Mam nadzieje, że nowy kandydat zrobi dodatkowo p€orządek kadrowy w kilku
      Zawierciańskich instytucjach (np. Szpital) gdzie po dziś dzień są takie problemy
      jak w żadnym ! innym Szpitalu w Polsce.
      PO jest OK (a czy nie mamy innego wyboru) :(

Gentelman
      • zawie Re: Kto na nowego Prezydenta miasta ? 06.09.06, 23:14
        Słyszałem, że PO w Zawierciu ma dobrego kandydata, wiek ok 40 lat i ponoć z
        dużym doświadczeniem w zarządzaniu, mówią, że kontakty w kraju i zagranicą. Nie
        pamietam jednak nazwiska.
        • zawie Re: Kto na nowego Prezydenta miasta ? 06.09.06, 23:18
          A tak wogóle, to jak ma być w mieście dobrze jak ludzie mało aktywni i wogole
          do wyborow nei ida bo nic sie nie zmieni a nic sie nie zmienii własnie jak w
          domu zostana
          • adam81w Re: Kto na nowego Prezydenta miasta ? 16.09.06, 01:29
            zawie dokladnie . dla zachecenia do wyborow przedstawiam bo moze ktos nie wie
            lub nie umie sprawdzic ( ja jeszcze nie dawno nie umialem ) wynikow poprzednich
            wyborow nawet tak dokladnie podanych jak co do komisji wyborczej w ktorej
            glosowalismy .

www.wybory2005.pkw.gov.pl/SJM/PL/WYN/W/241602.htm
            po przewinieciu na dol , mozna kliknac w dana jednostke np szkola podstawowa nr
            6 i mamy dokladne dane co do glosu w naszej komisji :D gdzie glosowalismy . czy
            to nie super ?

pozdrawiam . ps zawiercie madrze glosowalo
            • irmus125 Re: Kto na nowego Prezydenta miasta ? 25.09.06, 16:51
              naszemu miastu potrzebne są całkowicie nowe władze, które myślałyby o fakcie
              naprawy stanu miasta, a nie o szybkim zarobku dla własnej korzyści. jak narazie
              tak było. zobaczymy co te wybory zmienią. i tak szczerze, mam nadzieję, że p.
              Mach nie zostanie prezydentem. nie oszukujmy się, nie nadaje się do tej roli. co
              z resztą widać na załączonym obrazku z naszych okien...
    • majeczkaa Re: Kto na nowego Prezydenta miasta ? 03.10.06, 22:06
      Znam Łukasza Konarskiego-osobiście i twierdzę, że na dziś dzień jest za słaby,
      ma za małe doświadczenie. Pamiętam go jak wstępował w szeregi Młodych
      Demokratów, pamiętam bo robiłam to znim. ;) Ja szybko zrezygnowałam, on został.
      Oczywiście wolę poprzeć Łukasza niż Bożek, bądź Macha. To oczywiste...

Chciałabym, aby w końcu ktoś coś zrobił z tym miastem. Wprowadził rózne zmainy
      i go unowocześnił, bo na dziś dzień cofamy się w rozowju. To miast NIE
      przypomina mi o cywilizacji, tylko o stagnacji.

Chciałabym, aby w końcu ktoś wyciął w pień te cholerne komunistyczne układziki,
      klepanie się po ramieniach koleszków. Tę obrzydliwą klikę.
      Tak dłużej być nie może!

Na wybory oczywiście pójdę, do czego i Was zachęcam. ;)
      • zawie Re: Kto na nowego Prezydenta miasta ? 04.10.06, 09:52
        majeczkaaa, w mojej ocenie cechy których oczekujesz od kandydata posiada
        kandydat PO pan MAZUR. 38 lat, doświadczenie, wykształcenie i wygląda, ze poza
        zawiercianskich układow.
        Zgadzam sie z calym szczunkiem pan Konarski ale pan Konarski nie ma zadnych
        doswiadczen zawodowych.
        Tez ide na wybory. Nic o nas bez nas i nic dla nas bez nas.
      • zawie Re: Kto na nowego Prezydenta miasta ? 04.10.06, 10:02
        Jak znasz pana Konarskiego to powiedz co go skloniło do sojuszu z PiS'em i
        Oleszczykiem ?
        • majeczkaa Re: Kto na nowego Prezydenta miasta ? 05.10.06, 23:26
          Oj niestety nie wiem co skłoniło Łukasz do takich kontaktów/fuzji politycznych,
          ze tak to ujmę. ;))

Piszesz, że Mazur? Hmm nie znam człowieka, nawet o nim nie słyszałam, ale
          chętnie zapoznałabym się z jego działalnością polityczmą. Oby to okazał się
          właściwy człowiek, we właściwym momencie!
          • zawie Re: Kto na nowego Prezydenta miasta ? 07.10.06, 23:08
            zerknij strona www.mirekmazur.pl
            • majeczkaa Re: Kto na nowego Prezydenta miasta ? 10.10.06, 22:03
              Zerkłam na jego stronę.
              O Programie wyborczym nie ma napisane NIC! Niedobrze, zwłaszcza, że wybory za
              niecały miesiąc, a kandydat opieprza gruchy.
              Natomiast widzę, że Mazur nakończył szkół wszelkiego kalibru, wynika że
              zdolny... ;)
              Ciekawa jestem czy faktycznie potrafi być taki operatywn jakby na to wskazywało
              wykształcenie i opis własnej osoby

A poza wszystkim.
              KTO jeszcze kandyduje na Prezydenta M. Z-cie?
              Jakoś nic nie widzę na mieście: żadnych ulotk, plakatów, transparentów. Czy
              kandydaci zapomnięli o wyborach? ;))
    • plote.sobie -----Mazur (?) odpada.....---- 10.10.06, 20:42
      Pierwsze słyszę o panu Mazurze, a sprawami Zawiercia interesuje się dość długo.
      Widzę, że pan Kleszczewski wyciągnął kandydata z kapelusza – zero pojęcia w
      sprawach samorządowych, zero doświadczeń w polityce – w przeciwieństwie do pana
      Łukasza Konarskiego, którego sobie chwalę i cenię . Szkoda. Najwyraźniej będzie
      to kandydatura chybiona – szkoda naszych głosów.

Ps. Wiecie może kto kandyduje na prezydenta? Jak do tej pory to oficjalnie
      chyba tylko ten Mazur ?
      • zawie Re: -----Mazur (?) odpada.....---- 11.10.06, 11:04
        A Macha nie cenisz, ma jeszcze większe doświadczenie od Mazura i Konarskiego
        (może natwet razem wzietych)
        zwłasza samorządowe i polityczne, są jeszcze inni "doświadczeni" samorządowo i
        politycznie Oleszczyk i Imielski.
        A na serio to jeżeli działacz Konarski z ich przykładu czerpał to wolę
        tegoizielonego niepolitycznego i nieznanego Mazura facet cos tam jednak
        osiagnla w zyciu i pewnie sa tacy co to mogą potwierdzic, nie przychodzi chyba
        z
        nikad ...
        • plote.sobie Re: -----Mazur (?) odpada.....---- 13.10.06, 12:55
          Mazur W politykę samorządową przychodzi znikąd. Sąsiad który jest członkiem PO
          w zawierciu twierdzi, że gościa nigdy na oczy nie widział. Chyba go ktoś
          narzucił z tak zwanej góry – to niedobrze dla miasta. Wiem, ze podobno Konarski
          nie startuje na prezia. Z tego co się orientuje to startuje Oleszczyk

Tak więc na liście pewniaków, którzy wystartują są :

- Mirosław Mazur
          - Ryszard (?) Oleszczyk
          - Ryszard Mach

Co mi się wydaję, że Macha czeka reelekcja – co okaże się felerne w skutkach –
          nic nie zrobił oprócz jakiś kosmetycznych zmian ( teraz chodniki, asfalty,
          itp.) jednym słowem zrobił to, co zrobił by każdy inny prezydent – nic ponadto.
          Wielka szkoda.

Z tej trójki to zostaje mi do wyboru Oleszczyk
          • plote.sobie Re: -----Mazur (?) odpada.....---- 13.10.06, 12:58
            Jeszcze dopisze dlaczego Mach największą szansę na ponowny wybór, bo
            zapomniałem tego dodać w pisie poprzednim. Mach jest obecnie jedyną osoba
            dobrze znaną w całym zawierciu, pozostali mniej, chyba najmniej ten Mazur.
        • plete.sobie Re: -----Mazur (?) też jestem ZA !.....---- 13.10.06, 20:14
          Znam faceta i znam też osoby które go znają i mieszkają z nim po sasiedzku.
          Rzetelny, uczciwy, skuteczny słowem profesjonalista.
          Bardzo dobry szef, wymaga ale dba o ludzi.
          Polityka tutaj nie ma znaczenia, więcej takich ludzi!
      • plote.sobie Re: -----Mazur (?) odpada.....---- 13.10.06, 23:33
        niejaka Pani plete.sobie napisała:

>Znam faceta i znam też osoby które go znają i mieszkają z nim po sasiedzku.
        >Rzetelny, uczciwy, skuteczny słowem profesjonalista.
        >Bardzo dobry szef, wymaga ale dba o ludzi.
        >Polityka tutaj nie ma znaczenia, więcej takich ludzi!

Widzę, ze ktoś tu chce rozrabiać upodabniając się do mojego nicku. Żenujące.

Widzę, że chcesz pozbyć się twojego szefa (Mazur) z pracy skoro go tak
        zachwalasz na prezydenta ...

Jeśli twierdzisz, że polityka nie ma tutaj znaczenia to się grubo mylisz.
        Prezydent bez rady miejskiej, a rada bez prezydenta nic nie są warte i nic nie
        zrobią razem. Bez odpowiedniego doświadczenia politycznego pan Mazur będzie po
        prostu nędznym prezydentem, który bez doświadczenia politycznego nie zbuduje
        koalicji – taka jest moja opinia na ten temat.

Fajnie, ze znają go sąsiedzi. W to że jest dobrym sąsiadem nie wątpię. Martwi
        mnie natomiast fakt, że ludzie z Platformy Obywatelskiej w Zawierciu go nie
        znają !!!

Na koniec tylko dodam, że nie wszyscy ludzie, którzy są dobrymi szefami i
        sąsiadami stają się dobrymi prezydentami.

Pozdrawiam

plote.sobie ŕ nie mylić z plete.sobie

Ps. Zmień nick bo nas będą na forum mylić
        • plete.sobie Re: -----Mazur (?) też jestem ZA !.....---- 14.10.06, 20:48
          Żenada Szanowny Panie to Pana mało inteligentna agitacja na rzecz Pana
          Konarskiego i Oleszczyka, sztuczne podtrzymywanie tematu i "naprowadzanie" na
          jedynie słuszną opcję a o czarnym PR nie wspominam.
          Prosze rownież zapamietać że nie każdy polityk to dobry kandydat na prezydenta.
          Na dowod niech Pan obejrzy choćby dzisiejsze wiadomości na dowolnym kanale. Co
          do problemu poparcia w radzie to tyczy się również Pana idoli ...
          Jak jest Pan takim wielkim fanem wspomnianych to poproszę o konkrety co
          wspomniani Panowie osiągnęli w swoim politycznym/samorządowym życiu oprócz
          faktu, że są znani i są polkitykami i znają ich w platformie czy innej opcji.
          Co zrobili takiego co zwykli ludzie mogli by zobaczyć na własne oczy i nie
          mówię tutaj o ulotkach i wiecach wyborczych. Jakie sukcesy zawodowe są ich
          udziałem. Jak wygląda ich życie zawodowe, jakie mają referencje oczywiście nie
          te polityczne i samorządowe. Czego się ci Panowie dorobili w swoim życiu czy
          jedyne nadzieje wiążą z piastowaniem urzędu.

PS Mazur to nie mój szef, sama jestem sobie szefową. Nick (choć mi się podoba)
          oczywiście zmienie bo to watpliwa przyjemność być myloną z Pana poglądami.
          • majeczkaa Re: -----Mazur (?) też jestem ZA !.....---- 14.10.06, 22:17
            Muszę, a właściwie chcę się zgodzić z PlEte.sobie.

Mach jest bardziej znany, ale co mi po jego popularności jak jest kiepskim
            gospodarzem?! NIC.
            I idąc tym tokiem myślenia, obawiam się, że ludzie pójdą zagłosować nie na
            program wyborczy->cele, a na osobe którą kojarzą/znają.
            Szkoda, bo może się okazać, że poraz kolejny wygra Mach...
            • plote.sobie Re: -----Mazur (?) też jestem ZA !.....---- 15.10.06, 13:50
              majeczkaa napisała:

> Muszę, a właściwie chcę się zgodzić z PlEte.sobie.
              >
              > Mach jest bardziej znany, ale co mi po jego popularności jak jest kiepskim
              > gospodarzem?! NIC.
              > I idąc tym tokiem myślenia, obawiam się, że ludzie pójdą zagłosować nie na
              > program wyborczy->cele, a na osobe którą kojarzą/znają.
              > Szkoda, bo może się okazać, że poraz kolejny wygra Mach...
              >
              >

Czytając pani post dochodzę do wniosku, że zgadza się pani z moim postem –
              plOte.sobie, a nie z plEte sobie

Proszę przeczytać

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=18975&w=41249972&a=50278734
              a tu uzupełnienie posta poprzedniego
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=18975&w=41249972&a=50278903

pozdrawiam!
          • plote.sobie Każdy ma prawo do swojej opinii 15.10.06, 14:59
            >Żenada Szanowny Panie to Pana mało inteligentna agitacja na rzecz Pana
            >Konarskiego i Oleszczyka, sztuczne podtrzymywanie tematu i "naprowadzanie" na
            > jedynie słuszną opcję a o czarnym PR nie wspominam.

Szanowna Pani! Ja nie agituje na rzecz żadnego kandydata, a jedynie dzielę się
            swoimi opiniami na temat kandydatów, jeśli Pani nazywa to czarnym PR to proszę
            poczytać co nieco na ten temat.

>Prosze również zapamiętać że nie każdy polityk to dobry kandydat na prezydenta.
            >Na dowod niech Pan obejrzy choćby dzisiejsze wiadomości na dowolnym kanale.

To, że nie każdy polityk jest dobrym kandydatem na prezydenta to świetnie wiem,
            ale jeszcze lepiej wiem, ze nie-polityk – czytaj pan Mazur jest kiepskim
            kandydatem na prezydenta, który jest organem chcąc nie chcąc upolitycznionym,
            który musi umieć budować swoje zaplecze – prezydent wykonuje uchwały podjęte
            przez radę, a więc musi w radzie mieć większość aby realizować swój program, ta
            z kolei musi na 90% być koalicją, wątpię, aby jedna partia uzyskała większość w
            radzie – bez koalicji się nie obejdzie.

> Co do problemu poparcia w radzie to tyczy się również Pana idoli ...
            >Jak jest Pan takim wielkim fanem wspomnianych to poproszę o konkrety co
            >wspomniani Panowie osiągnęli w swoim politycznym/samorządowym życiu oprócz
            >faktu, że są znani i są polkitykami i znają ich w platformie czy innej opcji.
            >Co zrobili takiego co zwykli ludzie mogli by zobaczyć na własne oczy i nie
            >mówię tutaj o ulotkach i wiecach wyborczych. Jakie sukcesy zawodowe są ich
            >udziałem. Jak wygląda ich życie zawodowe, jakie mają referencje oczywiście nie
            >te polityczne i samorządowe. Czego się ci Panowie dorobili w swoim życiu czy
            >edyne nadzieje wiążą z piastowaniem urzędu.

To dotyczy wszystkich kandydatów na prezydenta.. Pan Oleszczyk, jak i pan
            Konarski i Mach posiadają doświadczenie polityczne. (brak u Mazura) pan Mach z
            wiadomych względów. Pan Oleszczyk jest obecnie radnym miejskim. W wyborach
            parlamentarnych (2005)startował do sejmu uzyskał 2721 głosów, a Konarski w
            wyborach do sejmu uzyskał największą liczbę głosów 3155 głosów – oboje mają
            duży kapitał polityczny, ludzie na nich głosowali. Pan Mazur wyskoczył jak
            królik z kapelusza. Dziwne, że PO nie wystawiło Konarskiego – to byłaby jedyna
            racjonalna decyzja. A tak klops. Ktoś nieznany, wiemy że jest dobrym szefem i
            sąsiadem. Fajnie

>Co zrobili takiego co zwykli ludzie mogli by zobaczyć na własne oczy i nie
            >mówię tutaj o ulotkach i wiecach wyborczych. Jakie sukcesy zawodowe są ich
            >udziałem. Jak wygląda ich życie zawodowe, jakie mają referencje oczywiście nie
            >te polityczne i samorządowe. Czego się ci Panowie dorobili w swoim życiu czy
            >edyne nadzieje wiążą z piastowaniem urzędu.

Pan Oleszczyk stanowi skuteczną opozycję w radzie miejskiej, walczy z
            dotychczasowym układem rządzącym miastem, piętnuje błędy – recenzuje obecną
            władze. Wiem, że pan Oleszczyk prowadzi działalność gospodarczą – sprzedaje
            kasy fiskalne, więc niech się Pani nie obawia, że pcha się na urzędy tylko
            dlatego, że niema co robić.

>PS Mazur to nie mój szef, sama jestem sobie szefową. Nick (choć mi się podoba)
            >oczywiście zmienie bo to watpliwa przyjemność być myloną z Pana poglądami.

cieszę się, że jest pani osoba kreatywną i sama potrafi o siebie zadbać. Martwi
            mnie natomiast, że jest pani osobą, która nie potrafi zaakceptować poglądów
            innych osób – w tym moich, mam nadzieje, że pani znajomy pan Mazur ma inne
            podejście do osób o innych poglądach, w przeciwnym razie na pewno będzie marny
            z niego polityk, o ile nim zostanie, bo jest to kwestia bardzo wątpliwa.
            Szkoda, że PO zmarnowała swoją szansę na obsadzenia fotela prezydenta miasta.

Pozdrawiam!
            • zawie Re: -----Mazur (?) też jestem ZA !.....---- 16.10.06, 09:23
              Coś mi tutaja bardzo "pachnie" w wypowiedziach Pana plote.sobie na forum
              działalnością sztabu komitetu wyborczego panów Konarskiego i Oleszczyka ...
              • zawiercianin Re: -----Mazur (?) też jestem ZA !.....---- 16.10.06, 16:22
                przeceiż Konarski jest z PO a Oleszczyk z PISu ?
                • zawie Re: -----Mazur (?) też jestem ZA !.....---- 16.10.06, 22:25
                  > przeceiż Konarski jest z PO a Oleszczyk z PISu ?

Ale nie ma ich na listach ani z PIS (Oleszczyk) ani platformy (Konarski) są
                  razem w jakiejś "wielkiej" koalicji. Chyba dla zmylenia wybborców bo jak ogień
                  z wodą połączyć :-)
                  • zawiercianin Re: -----Mazur (?) też jestem ZA !.....---- 17.10.06, 10:49
                    zawie napisał:

> > przeceiż Konarski jest z PO a Oleszczyk z PISu ?
                    >
                    > Ale nie ma ich na listach ani z PIS (Oleszczyk) ani platformy (Konarski) są
                    > razem w jakiejś "wielkiej" koalicji. Chyba dla zmylenia wybborców bo jak
                    ogień
                    > z wodą połączyć :-)

Trzeba przyznać, że mają ogromną szansę na zwycięstwo w tych wyborach.
                    Sam na pewno poprę ich komitet wyborczy.

Swoją drogą to dobrze pokazuje brak obiektywnych i wolnych mediów lokalnych.
                    Nigdzie nie można przeczytać o takich roszadach. Same pochwały na rzecz ekipy
                    rządzącej.
                • majeczkaa Re: -----Mazur (?) też jestem ZA !.....---- 17.10.06, 14:04
                  >>>przeceiż Konarski jest z PO a Oleszczyk z PISu ?

KOnarski i Oleszczyk się połączyli i idą do wyborów razem-nieważne że są z
                  róznych parti, nawet ogłoszenie/reklama była w Dz.Zachodnim w dodatku Zaw.

Beznadziejnie to wygląda z mojej perspektywy... Nie zagłosuję na Łukasza,
                  przykro mi.
                  • plote.sobie Re: -----Mazur (?) też jestem ZA !.....---- 17.10.06, 15:58
                    majeczkaa napisała:

> >>>przeceiż Konarski jest z PO a Oleszczyk z PISu ?
                    >
                    > KOnarski i Oleszczyk się połączyli i idą do wyborów razem-nieważne że są z
                    > róznych parti, nawet ogłoszenie/reklama była w Dz.Zachodnim w dodatku Zaw.
                    >
                    > Beznadziejnie to wygląda z mojej perspektywy... Nie zagłosuję na Łukasza,
                    > przykro mi.
                    >

przecież Konarski nie startuje na prezydenta miasta
              • plote.sobie --Mazur-- NIE ! 17.10.06, 16:05
                Nie jestem członkiem żadnego sztabu wyborczego. Jako zwykły, szary obywatel
                miasta popieram ich inicjatywę wyborczą. Wedle mojego zdania jest to jedyna
                szansa na jakiekolwiek pozytywne zmiany w tym mieście.

Pozdrawiam!
                • zawie Re: -----Mazur (?) też jestem ZA !.....---- 17.10.06, 22:51
                  Już to dawno wiemy, więc przestań przynudzać ...
                  • plote.sobie Re: -----Mazur (?) też jestem ZA !.....---- 18.10.06, 10:03
                    Na pewno nie przynudzam bardziej niż ty, serwując nam kolejne posłodzone dania
                    o Mazurze. Obrzydlistwo !
                • majeczkaa Re: --Mazur-- NIE ! 18.10.06, 00:20
                  >>przecież Konarski nie startuje na prezydenta miasta

Wiem!
                  Napisałam ogólnie o wyborach i połączeniu się zawierciańskiego PO z Pis'em.

--
                  "Dokąd idziesz Polsko? A w PiS'du sobie idę"
    • obcy29 Re: Kto na nowego Prezydenta miasta ? 26.10.06, 20:12
      Niestety nie ma kandydatów.P.Mazur związany z takimi"uczciwymi"osobami jak p.Kleszczewski czy vdCoghen dyskwalifikuje się na starcie.Pan Oleszczyk za numer z apteką w przychodni Centrum odpada bo układowiec.O pozostałych szkoda pisać.Poza tym PO w Zawierciu się rozpadła.Pozbyto się Lukasza Konarskiego.Proszę zresztą zwrócić uwagę,że partie w Zawierciu nie mają młodzieżówek.Czy to nie symptomatyczne?
      • plote.sobie Re: Kto na nowego Prezydenta miasta ? 26.10.06, 22:49
        PO w Zawierciu rozpadło się z zazdrości o wynik wyborów parlamentarnych. Tak z
        tego wszystkiego wynika. Dla mnie naturalnym kandydatem na prezydenta wydawał
        się pan Konarski, który jak to już wielokrotnie pisałem dostał najlepszy wynik
        w z-ciu do sejmu. A tak dupa blada. Był on jedynym, który mógł zagrozić w walce
        o fotel prezydenta Machowi.

Widocznie tej drugiej platformie nie był na rękę. Dziś dotarła do mnie gazetka
        wydana przez Jesteśmy Razem. Tam pan Konarski przedstawia się jako członek PO,
        zresztą komitet wyborczy tworzą osoby z PO, PIS, PSL, S 80 i RI, i chyba coś
        tam jeszcze. Tak więc PO startuje do samorządu schizofrenicznie – w Jesteśmy
        Razem i jako PO.

Kto rozbił PO w Zawierciu i dlaczego My zwykli, szarzy mieszkańcy miasta na tym
        ucierpimy?

Ja już podjąłem decyzję, co pewnie nie jest dla wielu na tym forum zaskoczeniem
        głosuje na Jesteśmy Razem.

Co do prezydenta. Oleszczyk, lub głos nieważny.

Ps. O co chodziło z tymi aptekami?
        • zawie Re: Kto na nowego Prezydenta miasta ? 27.10.06, 00:03
          Do Panów plote.sobie i obcego chyba nr 29 :-)

Czy znacie panowie powiedzenie, gdzie dwóch się bije tam trzeci korzysta ?
          Pewnie tak, tylko szkoda, że nie widzicie jej praktycznego zastosowania.
          Zastanówcie się przez chwile kto skorzysta na tej wojnie PO i PO dla mnie
          oczywistym zwycięscą tej potyczki może być tylko miłościwie nam panującyu.
          Czytajac wasze posty odnosze wrażenie że chyba nie o to wam chodzi.
          Uczcie sie wy i wasi ulubiency na błedeach. wyciagajcie wnioski ! Przyklad
          prosze bardzo rozgrywka kandydatów do wyborów paralamentarnych, kto bardziej
          reprezentuje ziemnie zawiercianska, ambicje i co i NIC ani jeden ani drugi. kto
          sledzi lokalna scene polityczna wie o czym pisze.
          Niech wygra lepszy ale nie obecny.
          • plote.sobie Re: Kto na nowego Prezydenta miasta ? 27.10.06, 15:54
            >Czy znacie panowie powiedzenie, gdzie dwóch się bije tam trzeci korzysta ?
            >Pewnie tak, tylko szkoda, że nie widzicie jej praktycznego zastosowania.
            >Zastanówcie się przez chwile kto skorzysta na tej wojnie PO i PO dla mnie
            >oczywistym zwycięscą tej potyczki może być tylko miłościwie nam panującyu.

Przysłowie znam i pisze o tym wkoło, że na tej sytuacji zyska jedynie Ryszard
            Mach.
            Pytanie tylko, dlaczego i przez kogo PO się podzieliła, a tym samym kto
            przesądził o dużym prawdopodobieństwie reelekcji Macha?

>Uczcie sie wy i wasi ulubiency na błedeach. wyciagajcie wnioski ! Przyklad
            >prosze bardzo rozgrywka kandydatów do wyborów paralamentarnych, kto bardziej
            >reprezentuje ziemnie zawiercianska, ambicje i co i NIC ani jeden ani drugi.
            >kto
            >sledzi lokalna scene polityczna wie o czym pisze.
            >Niech wygra lepszy ale nie obecny.

Rozumiem, że pisząc to chodzi ci również o siebie? W końcu opowiadasz się za
            Mazurem i Kleszczewskim
            • zawie Re: Kto na nowego Prezydenta miasta ? 27.10.06, 21:20
              Wiec nie dajmy sie wpuścic w przepychanki jezeli zalezy nam na wyniku naszych
              ulubieńców.
    • obcy29 Re: Kto na nowego Prezydenta miasta ? 29.10.06, 09:34
      Platformy nikt nie rozbijał.Po wzroście notowań przystąpili do niej ludziektórym wszystko jedno gdzie są byle przy władzy.Wtedy platforma się podzieliła na północną i południową(tak to sami nazwali).Co do apteki w centrum to opowiem bajkę:dawno temu było dwóch znajomych.Jeden działacz samorządowy drugi właściciel apteki.Władza zaostrzyła przepisy dla aptek,których właściciel nie mógł spełnić.Dwóch panów doszło do wniosku,że najlepiej rozpocząć działania przeciw aptece w centrum.Pod pozorem walki o rehabilitację uruchomili opinię publiczną.Ale się przeliczyli.
    • guff Re: Kto na nowego Prezydenta miasta ? 30.10.06, 14:06
      powiem tak:
      jako pracownik kadry kierowniczej średniego, czy wysokiego szczebla wiem, że
      większości organizacji dla inteligentnego człeka wystarczy kilka tygodni, by
      skutecznie zarządzać. dłużej to trwa, jeśli w grę wchodzi rozpoznanie jakichś
      znajomości, zalezności, itp. i to jest wiocha. i to jest tak, że niejaki łukasz
      k. dałby sobie radę jako człek z zewnątrz. tylko, pan łukasz k. ma tak małą siłę
      przebicia, że szkoda gadać. współpracowałem z nim swojego czasu i charyzmy jak
      na lekarstwo, wyszczekanej buźki też, a nie czarujmy się - w polityce na
      jakimkolwiek szczeblu jets to niezbędne. drogi łukasz... bier się za siebie i
      naucz się tego, bo mam nadzieję, że jako człek z zewnątrz zdziałasz coś, a jeśli
      do swoich intelektualnych kwlaifikacji dodasz ciutkę buty i srogiego oka -
      będzie jak powinno być. kolega:)
    • karta101 Re: Kto na nowego Prezydenta miasta ? 31.10.06, 01:55
      Witam!a może wybierzmy na prezydenta panią Teresę Muchę-Popiel co sądzicie o
      tej kandydaturze?
      • plote.sobie Re: Kto na nowego Prezydenta miasta ? 31.10.06, 09:58
        karta101 napisała:

> Witam!a może wybierzmy na prezydenta panią Teresę Muchę-Popiel co sądzicie o
        > tej kandydaturze?

Tak szczerze powiedziawszy, to chyba każdy będzie lepszym od obecnego, no może
        z wyjątkiem pana Andrzeja Łukasiewicza z LPR z wykształceniem podstawowym. Co
        do Pani Teresy nie jestem za i nie jestem przeciw. Jeśli wejdzie do 2 tury z
        Machem to głosuję na nią. Tak samo robię z każdym innym kandydatem, który
        stanie w szranki w 2 turze z panem Machem
    • obcy29 Re: Kto na nowego Prezydenta miasta ? 31.10.06, 15:54
      To chyba najlepsze,jak dotąd rozwiązanie.
      • majeczkaa Re: Kto na nowego Prezydenta miasta ? 02.11.06, 18:44
        Napiszcie mi gdzie mogę się zapoznać-na jakiej stronie www., gazecie z
        kandyatami do rad miasta i na prezydenta miasta.
        NO nie wiem, ale jakoś się nie mogę dokopać do kandydatów. ;/ Chętnie bym
        zglębiła tę wiedzę, zanim oddam swój drogocenny głos. ;))

Odnośnie ŁUkasza-zgadzam się, że brak mu charyzmy i typowego obycia
        politycznego. Jest to taka "ciepła klucha". Zero sprytu i przebiegłości, która
        w polityce jest niezbędna. Nie chodzi mi o cwaniactwo, tylko tylko obycie-spryt
        polityczny. ;)
    • obcy29 Re: Kto na nowego Prezydenta miasta ? 02.11.06, 21:22
      Szanowna Pani największą wadą p.Łukasza jest nieumiejętność dobierania współpracowników i niesłuchanie innych,ale to może wpływ żony.Upieranie się przy swim,nie zawsze dobrym,poglądzie powinna Pani pamiętać z MC.Zwłaszcza w momencie wyboru przewodniczącego.Pozdrawiam.
      • plote.sobie Re: Kto na nowego Prezydenta miasta ? 03.11.06, 11:56
        Co do tego sprytu i przebiegłości ( tej w sensie dobrze postrzeganej w
        działalności politycznej) to państwo się mylą i to poważnie. Pan Konarski
        okazał się na tyle sprytny i przebiegły, ze po odseparowaniu jego koła PO w
        Zawierciu i odseparowaniu jego samego od struktur PO pana Kleszczewskiego(?)
        zbudował (wspólnie z innymi) komitet „Jesteśmy Razem” . przyglądając się
        kampanii wyborczej w Zawierciu widać, ze osoby sprawujące obecnie władze w
        mieście boją się tego ugrupowania. Ostatnio widziałem reklamę chyba NAW lub
        Lewicy na której widniał napis – Zawiercie nie potrzebuje POPISÓW. Jesteśmy
        razem to nic innego jak właśnie popis rozszerzony o psl, solidarność i coś tam
        jeszcze.

-----

Do majeczkaa : polecam stronę PKW
        wybory2006.pkw.gov.pl/kbw/geoGmina.html?id=241602&type=0
        Wystarczy kliknąć na link rada miejska i szukać swojego okręgu wyborczego.

Pozdrawiam
        • zawie Re: Kto na nowego Prezydenta miasta ? 03.11.06, 23:05
          Dobry samorząd żadnych POPISÓW to hasło lewicy w wyborach i można go spoktac
          wszedzie nie tylko w Zawierciu. Ale fakt boją się, widać to po wielkiej jak na
          Zawiercie kampanii NAW. Praktycznie nie ma pierdnięcia w mieście żeby nie było
          pod patronatem panujacego. sfinansowali nawet młodzierzy szkolenej wyjscie do
          kina darmowe jak nigdy dotad ...
          • plote.sobie Re: Kto na nowego Prezydenta miasta ? 04.11.06, 18:11
            Oj boją się jak nie wiem co. Dziś dostałem kolejny biuletyn informacyjny NAW, w
            którym Mach zarzuca kłamstwa Platformie Obywatelskiej i Jesteśmy Razem w ich
            biuletynach. Jest to zbiór jakiś mamrotek i ataków personalnych to na
            Konarskiego, to na Mazura. Mucha Popiel też po łbie od miłościwie nam
            panującego dostała. Zero merytorycznej argumentacji sama papranina.

Drżą panowie i panie obecnie rządzący. Po wyborach czeka ich bezrobocie, no
            chyba ,że ktoś, kto liczy na ich reelekcje w następnych wyborach ( niepoprawni
            optymiści) zatrudni ich pod swoją strzechą.
            • zawie Re: Kto na nowego Prezydenta miasta ? 04.11.06, 22:42
              :-)
              Jest zatem szansa !
            • majeczkaa Re: Kto na nowego Prezydenta miasta ? 06.11.06, 01:07
              Ano boją się, bo jak przegrają to co będą biedaczyska robić? Do PUP'u się pójdą
              zarejstrować? ;))
              TO robią co mogą, aby tylko zmamić ludzi!

Słyszałam nawet, że GRim [obecny vice-prezydent] otwiera/chcę zrobić
              Universytet III wieku-kolejna kiełbasa wyborcza.
              Ponoć były już jakieś zapisy, ale od razu oświadczył, że uniwerek wypali jak on
              zostanie poraz wtóry Vice i wtedy obejmie patronat nad tym przedsięwzięciem, bo
              tak to raczej nie bardzo...
      • majeczkaa Re: Kto na nowego Prezydenta miasta ? 06.11.06, 00:59
        >>Szanowna Pani największą wadą p.Łukasza jest nieumiejętność dobierania
        współpracowników i niesłuchanie innych,ale to może wpływ żony.Upieranie się
        przy swim,nie zawsze dobrym,poglądzie powinna Pani pamiętać z MC.Zwłaszcza w
        momencie wyboru.

Znam Łukasz. Nie znam jego żony, ale coś tam słyszałam o niej, a w plotki się
        bawić nie będę zwłaszcza w kontekcie politycznym. ;))
        BYć może jest to kwestia upierania się, być może kwestia złych
        współpracowników. Nie wiem, ale wiem, że jest trochę "mamałygowatym" facetem. ;)
        Sorry Łukasz. :*

A co to jest MC? Nie bardzo rozumiem ten skrót...

I taka moja prośba techniczna. Nie pan drogi Obcy zacznie pisać używając
        ENTERA, ponieważ pana mały post rozciąga wątek do nienormalnych granic. ;)
    • obcy29 Re: Kto na nowego Prezydenta miasta ? 05.11.06, 13:48
      Może jest szansa.Wczoraj wozili po mieście podobiznę p.Mazura,wygląda całkiem sympatycznie,a wieczorem na stronie reklamowej UPC oglądałem reklamę,jaką p.Mazurowi zafundował PvdCoghen za państwowe pieniądze.Czy nie boicie sią państwo,że bez względu na wynik,zawsze wyjdą po wyborach jakieś "szmaciaki"?
      • zawie Re: Kto na nowego Prezydenta miasta ? 05.11.06, 15:43
        obcy29 napisał:

Może jest szansa.Wczoraj wozili po mieście podobiznę p.Mazura,wygląda całkiem s
        ympatycznie,a wieczorem na stronie reklamowej UPC oglądałem reklamę,jaką p.Mazu
        rowi zafundował PvdCoghen za państwowe pieniądze.Czy nie boicie sią państwo,że
        bez względu na wynik,zawsze wyjdą po wyborach jakieś "szmaciaki"?

Czy ma Pan dowody, że reklama jest za państwowe pieniądze ? Ja na przykład boję
        się pisac czegos czego nie jestem pewiem, choc wielkim entuzjastą PvdC nie
        jestem.
        • majeczkaa Re: Kto na nowego Prezydenta miasta ? 08.11.06, 18:55
          A wiecie, że KOnarskigo wyrzucił Tusk z PO wraz z innymi działaczami
          zawierciańskimi?

Ponoć-wg. uzasadnienia, działał on na szkodę parti PO i ma zakaz używania
          informacji jakoby reprezentował PO. ;)
          • plote.sobie Re: Kto na nowego Prezydenta miasta ? 10.11.06, 11:36
            Zostali wyrzuceni na wniosek Kleszczewskiego. To przemawia tylko i wyłącznie na
            korzyść Konarskiego i reszty- być wykluczonym z grona jego „przyjaciół”. (
            formalnie członkami jeszcze są – przysługuje im odwołanie)

Dlaczego zostali wyrzuceni?

Ano dlatego, ze startują w wyborach z PISem i innymi. Kleszczewski chciał pod
            szyldem partii. Pewnie chce znów startować do sejmu i chce być jednoznacznie
            kojarzonym z PO. Cóż własny nad samorządu interes się przekłada.... Nie
            przekonywała go argumentacja, że to jedyny sposób na pokonanie obecnego bloku
            rządzącego zasiedziałego na stołkach władzy od 12 lat!!!!!!!!!!!. Po za tym
            słyszałem, ze Kleszcz zazdrości Konarskiemu wyniku wyborczego do sejmu. I tak
            sobie panowie to między sobą rozgrywają.

Jeśli Oleszczyk wygra wybory KONARSKI będzie wiceprezydentem miasta. To mnie
            przekonało do Oleszczyka :) –
            • zawie Re: Kto na nowego Prezydenta miasta ? 10.11.06, 11:58
              Z tym vice, to dzielenie skóry na żyjącym niedźwiedziu. I to się pokłócą,
              kwestia czasu, idę o zakład.
              • plote.sobie Re: Kto na nowego Prezydenta miasta ? 10.11.06, 23:57
                zawie napisał:

> Z tym vice, to dzielenie skóry na żyjącym niedźwiedziu. I to się pokłócą,
                > kwestia czasu, idę o zakład.

Pan Oleszczyk zachował się profesjonalnie. Wskazał, że wiceprezydentem zostanie
                pan Łukasz Konarski jeśli Oleszczyk wygra. To żadne dzielenie skóry na
                niedźwiedziu!

To profesjonalna polityka i informowanie wyborców! Każdy kandydat na stanowisko
                prezydenta powinien wskazać swoich zastępców. Jaką mogę mieć pewność,ze
                głosując na Mazura nie przyczynie się do tego, że vice prezydentem nie zostanie
                jakaś skończona szuja znienawidzona przez mieszkańców Zawiercia? Nie mam tej
                pewności!

Co do kłótni i rozbijań, to prędzej się ich doczekamy w PO niż w PS Jesteśmy
                Razem. Chyba nikt lepiej nie potrafi tego robić od pana doktora „Kleszcza”

• obcy29 Re: Kto na nowego Prezydenta miasta ? 10.11.06, 16:23
          Panie Zawie w reklamie użyte było logo GOPR,pisał naczelnik grupy.Grupa jest
          finansowana przez Państwo.Pana vdC nie stać na takie opłaty, patrz oświadczenie
          majątkowe.
    • obcy29 Re: Kto na nowego Prezydenta miasta ? 10.11.06, 21:06
      Szkoda,że pŁukasz nie kandyduje w moim okęgu.Mógłbym na Niego głosować.Życzę Mu powodzenia.
      • majeczkaa Re: Kto na nowego Prezydenta miasta ? 13.11.06, 00:40
        Wiadomo już kto jest nowym prezydentem miasta Z-cie?

Jestem bardzo ciekawa!!

Mam nadzieję, że nikt z PiSu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka