Dodaj do ulubionych

Rondo w "Centrum" - dlaczego nie ma i nie będzie.

02.10.06, 23:00
Dlaczego nasza władza nic nie robi z przebudową fatalnego skrzyżowania ulic
Sikorskiego, Pomorska, Dmowskiego ? Przecież tutaj aż sie prosi piękne rondo.
Wiele miast już tak pozmieniało swoją infrastrukture i jest co ? - poprostu
bezpiecznie. A tutaj w Zawirciu co robią - zmieniają krawężniki i asfalt -
jakie to smutne. Ile jeszcze musi być skasowanych samochodów?
Obserwuj wątek
    • zawie Re: Rondo w "Centrum" - dlaczego nie ma i nie będ 03.10.06, 21:04
      Ronda nie będzie ale za to w centrum będą dwa supermarkety - Auchan i Kaufland,
      na Zafamie i Blaszance. Taki prezenta, chyba na wybory.
      • genetlman Re: Rondo w "Centrum" - dlaczego nie ma i nie będ 06.10.06, 15:38
        Dramat - a dzieciaki wciąż nie mają się gdzie bawić. Potrzebne są te markety jak
        dziura w moście.
        • le_szek Re: Rondo w "Centrum" - dlaczego nie ma i nie będ 06.10.06, 15:53
          Przepraszam, ale co ma jedno do drugiego? Przecież markety otwierają prywatne
          firmy. Chciałbyś, żeby zamiast tego otworzyły plac zabaw?
          • genetlman Re: Rondo w "Centrum" - dlaczego nie ma i nie będ 07.10.06, 12:13
            Pewnie że chciałbym - poprostu kiedy usłyszałem o kolejnych marketach to mnie
            osłabiło. A propo ronda to tym bardziej byłoby potrzebne przy nasilonym ruchu
            okołomarketowym - może w planach inwestorów będzie przebudowa okolicznej
            infrastruktury dróg ? bez żadnych nakładów finansowych gminy... :) Często tak
            bywa - co o tym sądzicie - przydałoby sie - prawda?
            • le_szek Re: Rondo w "Centrum" - dlaczego nie ma i nie będ 07.10.06, 13:27
              Nie chcę być złośliwy (ale będę) - zwłaszcza market na terenie blaszanki
              zwiększy ruch w okolicy wspominanego skrzyżowania ;-p

A serio - masz rację, w wielu miastach tak właśnie się stało (choć nie zawsze
              efekt jest zadowalający, niestety. Np. światła koło Lidla w Dąbrowie Górniczej).
              • arsenallzawiercie Re: Rondo w "Centrum" - dlaczego nie ma i nie będ 07.10.06, 18:34
                co do ronda to jestem jak najbardziej za. Wiele ludzi wjeżdzając na to
                skrzyzowanie nie potrafi czytac znaków i nie wie kto ma pierwszeństwo a kto
                nie. Natomiast na myśl o kolejnych hipermarketach trafia mnie szlag. Widać jak
                nieudolna jest władza w tym mieście. czy w Zawierciu nie mogą powstać inne
                miejsca pracy tylko dla kasjerek, magazynierów i wykładaczy towarów i to
                jeszzce za marne grosze przy totalnym wykorzystaniu pracowanika? Czemu władza
                nie potrafi przyciągnąć inwestorów którzy by przekształcili te fabryki tak by
                zaczęli produkcję i przynosiły zyski? A poza tym kto będzie w tych
                hipermarketach kupował i za co. Nie dość że Zawiercie robi się miastem emerytów
                i rencistów to jeszcze ma tak wysoki procent bezrobocia. Nie wspominając już o
                zeszpeceniu tego miasta, w samym środku wystawić dwie blaszane gigantyczne
                hale, naprawdę będzie co podziwiać ;/
                • genetlman Re: Rondo w "Centrum" - dlaczego nie ma i nie będ 08.10.06, 12:36
                  Zgadza sie kolego!
                  Centrum Z-cia staje sie hipermarketowo - kościelne. Wszystkie możliwe miejsca
                  gdzie dotąd dzieciaki mogły pograć w piłke zmieniają się na przykościelne
                  kaplice i nic dziwnego, że jedynym miejscem do którego dzieciaki mogą pójść jest
                  bar piwny.
                  Ronda nie bedzie bo nikomu nie zależy na "bezpieczeństwie" tylko na kasie jaką
                  można zgarnąć od np. hipermarketów za zakup lub dzierżawę gruntu (taki pozorny
                  zysk). Nie wróżę dobrze temu miastu na przyszłość.
                  • zawie Re: Rondo w "Centrum" - dlaczego nie ma i nie będ 08.10.06, 14:33
                    nadchodzą wybory, czas rozliczyć rządzącą ekipę, czas na zmiany
      • majeczkaa Re: Rondo w "Centrum" - dlaczego nie ma i nie będ 10.10.06, 22:23
        Serio wywalą dwa gmaszyska pt. "Auchan i Kaufland" ?!

To wyglada na mi na to, że będę z okna podziwiać przynjamniej jeden z tych
        hipermarketów. ;)
        • zawie Re: Rondo w "Centrum" - dlaczego nie ma i nie będ 11.10.06, 11:07
          serio serio, ot taki wyborczy prezent (stanowiska pracy na kasie i w obsłudze
          towarów na półkach) ! miejmy nadzieje ! odchodzacej wladzy
          • genetlman Re: Rondo w "Centrum" - dlaczego nie ma i nie będ 12.10.06, 23:08
            Czy o takich stanowiskach pracy marzą ludzie? Czy chcą dzwigać ciężary a przy
            kasie siedzieć w pampersie? - no nie wiem
            Żałosne jest to że władza robi wiele rzeczy na pokaz a nie dlatego że tego
            własnie potrzeba.
            Powiedzcie szczerze - co nas czeka w tym chorym kraju - mnie sie wydaje ze nie
            tyle ciemnogród ile powrót do średniowiecza.
            Przerażające...
    • usarmy Re: Rondo w "Centrum" - dlaczego nie ma i nie będ 09.01.07, 18:15
      ale macie problem z marketami!!!!! to w nich nie kupujcie i po
      problemie!!!!!!!!!!!! ale rondo to by sie przydalo to fakt!!!!! szlag mnie
      trafia jak tam jade i zachowanie ludzi na obcych blachach!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka