amelkas6 18.05.07, 20:41 Czy możecie polecić dobrego ginekologa w Zawierciu? Co myślicie o pani Dr Bieniec?(przyjmuje na ul. Miodowej). Jestem w ciąży i nie wiem do kogo się wybrać. Poradźcie doświadczone kobiety :) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ania19610 Re: dobry ginekolog w Zawierciu 18.05.07, 21:16 Hej, nie mogę Ci pomóc z doświadczenia ale podam link do wątku o ginekologach w naszym mieście: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=18090&w=20873343 Pozdrawiam. Odpowiedz Link
lina00 Re: dobry ginekolog w Zawierciu 22.05.07, 21:02 Witam :) Trafiłam tu przypadkowo ale w dobrym momencie. Po kilkunastu latach planuję właśnie drugą ciążę. Powiem szczerze od początku nie planowałam byc pod opieka któregos z tutejszych ginekologów. A jednak czekam właśnie na wizytę w Medicorze w Zawierciu u pani dr Stańczyk-Warmuzińsakiej mieszkającej w Zawierciu, pracującej w szpitalu w Sosnowcu. Dowiedziałam sie o niej zupełnie przypadkiem od znajomej zmagającej się z nowotworem. Widziałam tez , że jest chwalona przez przyszłe mamy. Czekam jednocześnie na wizyte i juz umówiona bez problemu cytologię. Tyle, ze terminy odległe :(. Jesli chodzi o usg to mam zaufanie do jednej osoby, jednej z trzech najlepszych w Polsce specjalistek - dr Agaty Włoch : www.echo.pron.pl/ Jestem moderatorem na jednych z forów dla rodziców i wciaz spotykam się z ludzkim cierpieniem. Wiem jak bardzo wiele zalezy od sprzętu i umiejętności lekarza wykonującego USG. Od Pani dr Włoch wiem, ze dr Mleczko z nią wspólpracuje jako jedyny chyba lekarz z Zawiercia. Znam go gdyz był moim sasiadem. Wiem, ze ma wiele pacjentek w Ultrasonografii. Slyszałam o dr Włodarczyku i Michalskim. Mój dotychczasowy ginekolog z Powstańców powinien moim zdaniem przejśc już na emeryturę. Przez kilkanaście lat przepisywania tabletek nigdy nie skierował mnie na żadne badania. o cytologie musiałam się prosić. Przy grzybicy nigdy nie dostalam skierowania na bakteriologię. Poradnia K na Niedzialkowskiego, której kiedys byłam pacjentka to moim zdaniem nieporozumienie. Za leczenie nadżerki musialam płacić, bo pani dr oficjalnie powiedziała, ze nie zamierza sie bodajże naświetlać. Bywało, ze dostawałam tabletki za darmo. Wówczas kolejki do obydwu pań były straszne. Sama jestem ciekawa czy w Zawierciu lekarze kierują na testy papa ect. Odpowiedz Link
ania19610 Re: dobry ginekolog w Zawierciu 18.05.07, 21:17 choć i tam pytają o tę lekarkę :-( Odpowiedz Link
renata20 Re: dobry ginekolog w Zawierciu 18.05.07, 22:29 Ja przez całą ciążę chodziłam do dr Michalskiego, przyjuje prywatnie w środy, gabinet ma obok kościoła na Argentynie. Zalety - rewelacyjny fachowiec i człowiek sam w sobie. Wady - DROGO! i to nawet bardzo. Nie ma USG, ale kieruje do dobrego gabinetu z takim sprzętem - niestety w Katowicach i też prywatnie. Lekarz ten pracuje w szpitalu w Tychach, tam też rodziłam. Koszt wizyty - 100 zł, ale utrzymanie mojej ciąży było tego warte. Odpowiedz Link
pysienka Re: dobry ginekolog w Zawierciu 19.05.07, 13:30 Moją ciążę prowadził dr. Mleczko. Chodziłam prywatnie do Ultrasonografii. Jestem zadowolona. Ma opinię małomównego ale to nieprawda, trzeba po prostu nie bać się pytać, a ona odpowie na wszystkie pytania. Wizyta 60 zł, jak wszystko jest w porządku to jest co miesiąc, kosztowała 60 zł - na każdej wizycie USG. Opinie są różne, ale ja mogę szczerze polecić. Odpowiedz Link
misia2314 Re: dobry ginekolog w Zawierciu 22.05.07, 18:14 Witam! Jeśli chodzi o Panią dr Bieniec to fachowa Pani dr ale bardzo droga. Chodziłam do niej ale zrezygnowałam gdyż koszty jej wizyt były troszke przesadzone. Dodatkowo namawiała mnie na krioterapie której wcale jak sie okazało w wyniku konsultacji z innymi lekarzami nie musiałam jej dokonać gdyż moja nadżerka była mała i gr II, nio i koszt tego zabiegu 350 zł. Moja znajoma chodziła do niej w ciązy i sobie chwaliła ale też uważała ze bardzo drogo w porówaniu z innymi lekarzami też o bardzo dobrej opinii w końcu też ją zmieniła. Osobiście moge polecić Pana dr Wudarczyka przyjmuje na Ultrasonografii na ulicy 11 listopada(koło starej Bawełny kiedyś)albo również dr Wudarczyk przyjmuje w Łazach też prywatnie. Co do innych moich znajomosci w tym temacie również słyszałam dobre opinie o Panu Dr Michalskim. Odpowiedz Link
amelkas6 Re: dobry ginekolog w Zawierciu 22.05.07, 20:59 Jeśli możesz to podaj ile dr Bieniec bierze za wizyte? U mnie problem występuje z przełamaniem się i pójściem do faceta ginekologa :) no poprostu nie mogę i już :) Dlatego pytam o dr Bieniec, bo o inne lekarki z naszej przychodni K, to raczej nie warto. Odpowiedz Link
misia2314 Re: dobry ginekolog w Zawierciu 23.05.07, 20:42 Witam ponownie! Jesli chodzi o aktualne ceny u Pani Dr Bieniec to nie moge Ci powiedziec bo chodziłam do niej juz troche czasu temu a dokładniej ostatnio byłam w 2003r. i zapłaciłam za wizyte 100zł. Jak na tamte czasy to duzo jak na mnie. Ja podobnie jak Ty nie potrafiłam przekonać się do lekarza faceta i chodziłam do kobiety własnie do Pani Dr Bieniec ale w koncu sie przekonałam i polecam sie przekonac bo warto!!!!! naprawde nie bedziesz żałować jesli chodzi o wizyte u Pana Dr Wudarczyka o którym pisałam wcześniej. Namawiam bo warto. Ja też myslę o dzidziusiu:))) i wybieram Dr Wudarczyka polecam ale każdy ma swój wybór..... Odpowiedz Link
misia2314 Re: dobry ginekolog w Zawierciu 23.05.07, 20:48 Acha dodam ze Dr Wudarczyk jest zastepcą ordynatora w Szpitalu w Zawierciu jesli chcesz tu rodzić. Ostatnio jestem w temacie bo moje kolezanki mają dzieci i przeszły wiele porodów i powiem ze to co wiem to ze w Zawierciu zmieniło sie bardzo dużo na korzyść..... Oczywiście wiadomo ze tyle ile jest pacjetek tyle jest różnych opinii, ale moim zaskoczeniem było wiele pozytywnych opinii na temat Zawiercia (oddziału położniczego). Dodam że moją koleżanke prowadziła Pani DR Bieniec i rodziła ona w Sosnowcu gdzie pracuje Pani Dr w szpitalu i nie była zadowolona z usług tamtejszego szpitala. Dodam że prawie urodziła w samochodzie bo o mały włos nie zdążyła by z mezem dojechac do Sosnowca bo juz rodziła. Ja tez myslałam ze Sosnowiec bedzie lepszy ale przekonuje sie ze zostane w Zawierciu! Odpowiedz Link
pysienka Re: dobry ginekolog w Zawierciu 23.05.07, 22:01 dziewczyny naprawdę nie jest aż tak źle w naszym szpitalu. Odpowiedz Link
pysienka Re: dobry ginekolog w Zawierciu 23.05.07, 22:01 oczywiście jeśli chodzi o porodówkę, co do innych oddziałów się nie wypowiadam :) Odpowiedz Link
genetlman Re: dobry ginekolog w Zawierciu 05.08.08, 21:43 A propo pana Wudarczyka to uważam, że jest mocno przereklamowany i co najważniejsze nie jest zastępcą ordynatora i pewnie jeszcze długo nie będzie. Odpowiedz Link
julitka_vip Wudarczyk? 23.10.08, 17:09 No właśnie, jaki ten Wudarczyk jest? Jak prowadzi ciąże - jakieś konkretniejsze informacje ? Czy jest możliwość żeby był przy porodzie? Z góry dzięki za informacje - planujemy z mężem dzidziusia i zastanawiam się nad dobrym ginem w Zawierciu... Odpowiedz Link
marylka795 Re: Wudarczyk? 19.03.09, 13:01 Witam,chciałabym napisać kilka rzeczy odnośnie dr Wudarczyka.Po pierwsze nie jest on az takim dobrym specjalistą jak opisujecie.Ja chodze do niego juz od 2 lat i powiem szczerze że może kiedys był dobry,ale ostatnio bardzo sie zepsuł.Moze to dlatego że już ma za dużo pracy i pacjentek i jest tym znudzony.Podczas ciąży prowadził mnie bez wiekszych zastrzeżeń,ale po ciąży odnoszę wrażenie że troche lekceważy człowieka i jego choroby.Jego największą wadą jest to,że nie słucha do końca tego co pacjentka ma do powiedzenia tylko mówi swoje.Po drugie nie kieruje na żadne badania! Po trzecie nie jest już taki tani,obecnie wizyta kosztuje 70zł,z USG- 80zł,cytologia-30 zł.Mnie po ciąży bardzo boli podbrzusze,chodze do niego,a on nie przepisuje mi nic konkretnego poza hormonami! Ciągle to samo!!! Nie zleca dodatkowych badań,tylko USG.Twierdzi że jestem zdrowa,a brzuch jak bolał tak boli! Już nie wiem co robić.Ostatnio zaproponował mi laparoskopie.Twierdzi,że to jedyne wyjście z tej sytuacji.Ale ja nie jestem tego do końca pewna,bo po co mam iść od razu pod nóż? Dużo czytałam opisów kobiet które miały podobne dolegliwości jak moje i wiem,że operacja to ostateczność.Te kobiety najpierw miały zaproponowany szereg innych badań,które pomogły stwierdzić przyczyne bólu,a dopiero później zabieg.Dziś idę do innego lekarza i zobaczę co on mi powie.A co do Dr Wudarczyka,to myślę że wkrótce go zmienie:) Odpowiedz Link
julitka_vip Re: Wudarczyk? 20.03.09, 07:52 Daj znać u którego lekarza byłaś i jak on podszedł do Twojego problemu... Odpowiedz Link
kanapka83 Re: Wudarczyk? 20.05.09, 13:00 Obecnie chodze do dr Wudarczyka z moja pierwszą ciążą. Opinie o dr sa rózne- ile ciąż tyle opinii, ale więcej jest tych pozytywych.Osobiście uważam go za bardzo symaptycznego człowieka, a wybrałam go z polecenia. Póki co nie mam do niego większych zastrzeżeń - czas poświecony pacjentce ok, odpowieda na kazde pytanie wyczerpująco, szczególowe obajsnianie usg. Sama sobie tylko pilnuję robienia co miesiąc, półtora badań krwi i moczu bo ostatnio mi nie zllecił. Koszt wizyty 70 zł z usg, sama porda 50zł. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
frida_a Re: Wudarczyk? 21.07.10, 09:27 Lekarz ten prowadził mi całą ciążę, jak dla mnie bez zastrzeżeń - co miesiąc zlecał badania, za każdym razem USG . Obecnie synek ma 2 latka nadal chodzę na wizyty do dr.Wudarczyka i nadal jest taki miły i sympatyczny, zawsze można do niego zadzwonić i też udzieli porady. Ale i le ludzi tyle opinii :) Odpowiedz Link
iwonazaw11 Re: dobry ginekolog w Zawierciu 24.05.07, 17:46 Ja właśnie zaczęłam chodzić do dr Bieniec i jestem z niej bardzo zadowolona, za pierwszą wizytę, czyli założenie karty i badania zapłaciłam 70zł, kolejne wizyty 50zł. Odpowiedz Link
amelkas6 Re: dobry ginekolog w Zawierciu 24.05.07, 19:16 Czy także jesteś w ciąży? W sumie to nie tak dużo te 70 zł i 50 zł. za dlasze wizyty, myślałam że wiecej. Odpowiedz Link
iwonazaw11 Re: dobry ginekolog w Zawierciu 25.05.07, 11:39 Ja nie jestem w ciąży, ale dr Bieniec poleciła mi właśnie znajoma której ciąże prowadziła. Odpowiedz Link
majeczkaa Re: dobry ginekolog w Zawierciu 29.05.07, 01:20 Dziewczyny ja Was nie chcę straszyć, ale jeśli Warmuzińska tak leczy swoje pacjentki jak te w przychodni kolejowej na NFZ/kasę chorych, to radzę Wam uciekać. Serio, ale jej zachowanie jest godne pożałowania! Sikorskiego w przychodni Centrum też Wam nie polecam. Stary cham! Odpowiedz Link
lina00 Re: Majeczko napisałam na priv 31.05.07, 10:08 Bo już mam mętlik w głowie. Planowałam ciążę ( ryzyko z uwagi na cukrzycę) pod jej opieką i czekam na pierwsza wizytę. Polecono mo pania doktor Warmuzińską. A teraz Twoja wypowiedź, która mnie zastanawia. Odpowiedz Link
majeczkaa Re: Majeczko napisałam na priv 31.05.07, 14:11 Odpisałam, mam nadzieję, że @ dotrze. ;)) Odpowiedz Link
topcia27 popieram 01.06.07, 11:55 To wstrętna baba - niestety miałam przyjemność trafić na nią gdy poszłam po raz pierwszy - trauma do kobiet do dzis została. Jak dla mnie to tylko mężczyzna - ginekolog:) Odpowiedz Link
majeczkaa Re: popieram 02.06.07, 01:07 Topcia, ale piszesz o Bieńcowej czy o Warmuzińskiej? ;)) ** >>>>Jak dla mnie to tylko mężczyzna - ginekolog:) TO pochwal się, który to taki dobry. ;)) POlecasz jakiegoś? Odpowiedz Link
majeczkaa Re: o Warmuzińskiej 04.06.07, 21:44 No, ale nie pochwaliłaś się, który to taki dobry gin w Z-ciu. ;)) Dziś widziałam p. Warmuzińską, heeehhe powodzi jej się. ;)) Odpowiedz Link
topcia27 he he.. 06.06.07, 11:34 Problem właśnie w tym , że w Zawierciu nie ma dobrych ginekologów!!!!!! ale najwięcej dobrych opinii słyszałam o Wudarczyku Odpowiedz Link
lina00 Re: dobry ginekolog w Zawierciu 09.06.07, 21:32 W Zawierciu pewnie wybiore dr Wudarczyka. Ale spoza Zawiercia wybrałam zdecydowanie : www.bodzek.pl/mtxt/a,6,5 Może i kawałek drogi ale w moim przypadku warto. Odnosnie jednej pani doktor, która załozyła gabinet w Zawierciu to mojej koleżance oczekującej dziecko stwierdziła, ze płód jest martwy i dała skierowanie na zabieg. Dzięki Bogu ktoś był mądrzejszy, zbadał ją prez zabiegiem. I maleństwo szczęśliwie przyszło na świat i jest zdrowe :)). Odpowiedz Link
srodektygodnia Re: dobry ginekolog w Zawierciu 22.07.08, 10:54 A czy któryś z lekarzy, których polecacie przyjmuje w Zawierciu na NFZ? Odpowiedz Link
skalia2 Re: dobry ginekolog w Zawierciu 21.06.07, 14:42 Ja zaczełam chodzić do Mleczko, ale nie mogę sobie wyrobić o nim zdania, jest strasznie małomówny i ciężko cokolwiek od niego wyciągnąć. Nie wiem jakim jest specjalistą? Czekam na opinie na jego temat, nie wiem czy zmienić lekarza? Odpowiedz Link
pysienka Re: dobry ginekolog w Zawierciu 21.06.07, 17:54 miałam takie samo wrażenie, ale je zmieniłam. Jego po prostu trzeba sie pytać, zadawać pytania na które chce się uzyskać odpowiedź, a potem jak sie rozgada to nie może skończyć. Ja jestem zadowolona z niego. Chodzę od samego początku i nie zamierzam zmieniać. Odpowiedz Link
dorotka736 Re: dobry ginekolog w Zawierciu 12.08.07, 08:21 Droga skalio2. Ja na Twoim miejscu nie zastanawiałabym się tylko szybko bym uciekała od tego Pana doktora. (zamieniłabym na dr Wudarczyka). Dr Wudarczyk: jest to osoba naprawdę warta polecenia, która wkłada tyle serca w swój zawód, to drugiego takiego z świecą szukać u nas w Zawierciu. Ja chodziłam właśnie do niego. I z kolejnymi ciążami też będę się trzymać jego. WYBÓR NALEŻY DO CIEBIE!!!! Ps. Życzę podjęcia trafnej decyzji. Odpowiedz Link
lina00 Re: dobry ginekolog dr Bodzek polecam 18.07.07, 19:43 Polecam choć to Bytom. Fachowy, spokojny, nie czuje sie przy nim skrępowania. Na miejscu w cenie usg przezpochwowe. Poświeca pacjentce wiele czasu, tłumaczy. Świetny kontakr e-mail. Takze gg i telefoniczny. www.bodzek.pl/mtxt/a,6,5 Odpowiedz Link
trzyzabki Re: dobry ginekolog w Zawierciu 04.07.08, 00:30 A czy ktoś wie, czy dr Chojnacki też robi usg ginekologiczne? Odpowiedz Link
pawex8 Re: dobry ginekolog w Zawierciu 05.07.08, 09:54 Na badania prenatalne do PROVITY (diagnostyka prenatalna) w Katowicach -mają tam najlepszy sprzęt na Śląsku i lekarzy, którzy potrafią się nim posługiwać - wizyta 140zł - ale warto. Odpowiedz Link
negra13 Re: dobry ginekolog w Zawierciu 31.07.08, 13:52 Ja swoją ciążę prowadziłam u dr. Wudarczyka. Jak na Z-cie, jest OK, miły, otwarty, ale zdarzają mu się wpadki, niestety. Teraz to już bardziej jedzie na opini niz na kompetencjach. Dobry jest z-ca ordynatora z tutejszego szpitala ale niestety nie pamiętam nazwiska :( Odpowiedz Link
julitka_vip Re: dobry ginekolog w Zawierciu 23.10.08, 17:11 No właśnie, jaki ten Wudarczyk jest? Jak prowadzi ciąże - jakieś konkretniejsze informacje ? Czy jest możliwość żeby był przy porodzie? Z góry dzięki za informacje - planujemy z mężem dzidziusia i zastanawiam się nad dobrym ginem w Zawierciu... Odpowiedz Link
adam81w Re: dobry ginekolog w Zawierciu 23.10.08, 21:33 julitka_vip napisała: i > zastanawiam się nad dobrym ginem w Zawierciu... hm julitko. takie mam pytanie bo zaciekawiło mnie to słowo, którego użyłaś - 'ginem'. Czy to była pomyłka z twojej strony czy może świadomie użyłaś gwarowego, slangowego skrótu od słowa "ginekolog"? Tak się teraz mówi na ginekologa? Odpowiedz Link
julitka_vip Re: dobry ginekolog w Zawierciu 24.10.08, 11:21 "Gin" - zapożyczone z forów internetowych, szczególnie dla kobiet w ciąży czy planujących ciąże... Być może na innych również w ten sposób określa się skrótowo ginekologa - nie sprawdzałam... Odpowiedz Link
adam81w Re: dobry ginekolog w Zawierciu 24.10.08, 16:39 Ciekawe. W każdym razie życzę udanego dzidziusia tobie i twojemu mężowi. Odpowiedz Link
negra13 do Julitka_vip 26.10.08, 12:05 Moją ciąże prowadził właśnie Wudarczyk, wszystko przebiegało bez komplikacji więc za bardzo nie miał się czy wykazać ;) za obecność przy porodzie liczy sobie 500 zł. Przynajmniej kiedy ja rodziłam. Byłam po terminie więc poszłam do szpitala na wywołanie, 3 dni nic ze mną nie robili, nie zlecił podania oxytocyny na swoim dyżurze tylko dnia następnego konkretnie w Wielką nIedzielę, kiedy to nie było go w szpitalu, bo święta, pojawił się we wtorek z głupim pytaniem " a co to się stało,że miała pani cc??" Już mnie wkurzył, bo skoro całą ciąże byłam jego pacjętką, chodziłam prywatnie to chyba powinien się jakoś zainteresować co dzię działo. Jako, że po cc mojemu mężowi należało się L4 na 14 dni, kazał przyjść tam gdzie prowadzona była ciąża i kazał sobie jeszcze za to zapłacić jak za wizytę 60 zł. Mimo, że to zwolnienie mogł wypisać również lekarz rodzinny. Za darmo !! Ogólnie po tych akcjach szpitalnych się zniechęciłam do niego. POza tym moim dwum znajomym zdarzyły sie niezbyt miłe historie z jego udziałem, które pokazały jakim naprawde jest fachowcem jak coś się dzieje, ale za dużo by opowiadać. Odpowiedz Link
julitka_vip Re: do Julitka_vip 26.10.08, 18:51 Rozumiem, czyli ogólnie Twoja historia dała mi sporo do myślenia. Dzięki bardzo za wyczerpującą odpowiedź ;) Tak sobie myślę że może czekał na pieniążki żeby coś "ruszyć" z Twoją ciążą...? Dodam tylko że dowiedziałam się że ten pan doktor jest "słabiutki" jeśli chodzi o badania tzn. np. przed przepisaniem pigułek lub w trakcie ich stosowania nie kieruje dziewczyn na badania (nie wiem jak jest w przypadku ciąży...) no i że podobno całokształt ostatnio uległ zmianie "na gorsze"... Odpowiedz Link
negra13 Re: do Julitka_vip 27.10.08, 08:17 No niestety masz racje, zmieniła się na gorsze. Moją znajomą przez rok prowadził, nie mogła zajść w ciąże, badaj ją tylko gonekologicznie, nawet USG nie zrobił. Po roku u innego lekarza, państwowego, który dał skierowanie na USG, okazało się, że ma jeden jajnik niedrożny, ogólnie ma policystyczne jajniki i skierowanie na badanie w kierunku komórek rakowych, jako że jest obciążona genetycznie. Generalnie jeśli pojawiają się jakieś problemy to słabo sobie radzi. Ale dobre wrażenie zrobił na mnie zastępca ordynatora, tylko nie pamiętam jak się nazywa. Na obchodach w szpitalu doscyć oschły ale ogólnie wydawał się dobrym fachowcem. No i w szpitalu pracują jeszcze dwi panie doktor też bardzo fajne babeczki, ale nie wiem czy przyjmują gdzieś prywatnie Odpowiedz Link
julitka_vip Re: do Julitka_vip 27.10.08, 12:58 To faktycznie nie ciekawie... Tak rok temu jeszcze słyszałam bardzo dużo dobrych opinii o tym lekarzu, ale właśnie ostanio można zauważyć że te opinie zmieniły się - na niezbyt pochlebne... Czy zastępcą ordynatora nie jest przypadkiem Jedynak? A jak Pan ordynator - Mleczko? Odpowiedz Link
pysienka Re: do Julitka_vip 27.10.08, 14:33 zastępca ordynatora to faktycznie Pan Jedynak. Co do Ordynatora ja z niego byłam zadowolona, co prawda ciąża przebiegała bezproblemowo, ale przy następnej na pewno nie zmienię lekarza. Odpowiedz Link
negra13 Re: do Julitka_vip 27.10.08, 14:41 Zastępcą już od jakiegoś czasu nie jest Jedynak. Całą ta trójca: Mleczko, Jedynai i Wudarczyk są siebie warci. Niestety tylko na kase czekają. Mleczko też kiedyś miał opinię dobrego fachowca, teraz jego podejście do pacjenta pozostawia wiele do życzenia. Zastępcą Mleczki jest taki czarny, wyskoki facet z wąsem. Odpowiedz Link
julitka_vip Re: do Julitka_vip 28.10.08, 10:05 Czyżby naprawdę u nas w Zawierciu nie było dobrego ginekologa? :/ Odpowiedz Link
negra13 Re: do Julitka_vip 28.10.08, 13:32 No niestety nie, ma . Fajna jest Bieńcowa, ale u niej w gabinecie to się do nocy siedzi. No i pracuje w Sosnowcu a nie u nas. Odpowiedz Link
iwonazaw11 Re: do Julitka_vip 28.10.08, 14:02 Witam Ja właśnie chodzę do Bieńcowej. Dawniej faktycznie siedziało się u niej do późna bo były tłumy w poczekalni. Ale od pewnego czasu wizyty umawiane są już na konkretną godzinę i czeka się co najwyżej 15-20 minut. Odpowiedz Link
negra13 Re:Bieńcowa 28.10.08, 14:22 No to fajnie z tymi zapisami do niej. Tylko, że później w szpitalu, naszym kochanym, krzywo patrzą na pacjentki learzy niepracujących u nas. A w Sosnowcu nie widzi mi się rodzić :) Odpowiedz Link
kasiaa84 Re: do Julitka_vip 31.01.09, 21:07 zastępcą ordynatora w z-ciu jest dr.jarosław cichoń z tego co wiem, prowadzi moją ciąże,jestem póki co bardzo zadowolona! Odpowiedz Link
madziuka Re: dobry ginekolog w Zawierciu 28.10.08, 15:55 a jakiego możecie polecić dla osoby w wieku 27 lat, nie będącej jeszcze nigdy u ginekologa, ale w końcu i w tej sferze trzeba o siebie zadbać. ?chodzi mi najlepiej o lekarza - kobietę, która pracuje w ramach NFZ i przyjmuje w Zawierciu. Odpowiedz Link
negra13 Re: dobry ginekolog w Zawierciu 28.10.08, 18:38 W poradni K pracuje Zającowa i Leśniakowa. Nie polecam ani jednej ani drugiej, szczególnie jesli idziesz pierwszy raz. Zającowa jest do przejśćia ale jak już jesteś oswojona z takimi wizytami. Poza tym na kase to tylko faceci przyjmują. Wudarczyk oprócz innych wad, ma jedną zaletę, zawsze stoi za parawanem jak się ubierasz i rozbierasz nie patrzy na ciebie, przez co nie jest to takie krępujące. Odpowiedz Link
julitka_vip Re: dobry ginekolog w Zawierciu 28.10.08, 19:40 hehe :) czyli znalazła się choć jedna zaleta u Wudarczyka :D Choć tyle dobrze, jakby to czytał to przynajmniej będzie mu "raźniej" ;) Ja o Zającowej nie słyszałam nic dobrego - nie miła, nie delikatna, a raz miałam okazję z nią "rozmawiać", tzn. zapytałam ją o coś na oddziale w szypitalu (byłam jako odwiedzający) - ona się na mnie darła a ja stałam i nie wiedziałam czy się śmiać czy płakać... że tacy ludzie (zgorzkniali czy coś?) jeszcze istnieją... A tak na serio, mamy XXI wiek... Ale tylko na papierze! Odpowiedz Link
madziuka Re: dobry ginekolog w Zawierciu 29.10.08, 09:37 A możesz mi polecić - telefon, adres - kobietę miłą, uprzejmą (bo mam dużego stracha), która nie tylko na kasę chorych przyjmuję, ile pierwsza i kolejne wizyty u niej by kosztowały? Dziękuję Odpowiedz Link
negra13 Re: dobry ginekolog w Zawierciu 29.10.08, 09:45 Tu masz namiary do Bieńcowej 32/672 16 14, Miodowa 6. Jak chodziłam do niej kilka lat temu to za wizyte było ok. 50 zł. Później jak po recepte na tabletki to miałam 2 wizyty darmowe i później znowu płatne. W ultrasonografi tez tak było, u Wudarczyka i Mleczki. A Zającowa niesttey taka jest. Kiedyś mnie zje...ła na wizycie, że się o biurko oparłam :)) Odpowiedz Link
pysienka Re: dobry ginekolog w Zawierciu 29.10.08, 11:20 u Mleczko wizyta 80 zł a potem jak po receptę to tylko się dzwoni i za darmo wypisuje, odbierasz receptę w recepcji Odpowiedz Link
justynakw4 Re: dobry ginekolog w Zawierciu 12.11.08, 22:20 Czy ktos ma nr telefonu do dr Cichonia?(mam nadzieje że nie pomyliłam nazwiska) Odpowiedz Link
pysienka Re: dobry ginekolog w Zawierciu 30.11.08, 11:03 właśnie jestem na bieżąco z kadrą szpitalną oddziału ginekologicznego: zastępcą ordynatora jest dr Cichoń Odpowiedz Link
justynakw4 Re: dobry ginekolog w Zawierciu 30.11.08, 13:31 A CZY MASZ MOŻE JAKIEŚ NAMIARY DO DR cICHONIA, CHODZI MI GŁÓWNIE O NR TELEFONU Odpowiedz Link
pysienka Re: dobry ginekolog w Zawierciu 01.12.08, 15:03 oj niestety nie mam. Na pewno jest na Oddziale, może jakby Ci się udało zajrzeć na oddział kiedy ma dyżur. Odpowiedz Link
kasiaa84 Re: dobry ginekolog w Zawierciu 31.01.09, 21:12 hej, ja mam nr tel do dr.cichonia 601 523 839, przyjmuje prywatnie na ul.Krzywej Odpowiedz Link
amelkas6 Re: dobry ginekolog w Zawierciu 01.02.09, 19:14 Jak zakładałam ten wątek to były początki mojej ciąży, dziś córcia ma już 13 m-cy :) ale nie o tym chciałam pisać. Chodziłam przez całą ciąże do dr Bieniec, jak dla mnie super kobieta, delikatna, zawsze wszystko i spokojnie mówi, zleca dość dużo badań, i bada na każdej wizycie jak się jest w ciąży. Koszt wizyty to między 80 a 100 zł.- zalezy czy jest usg czy nie, chodź nie wiem ile teraz bierze bo dawno nie byłam. Pani dr ma teraz nowoczesny gabinet i przyjmuje na umówione godziny, nie trzeba już czekać. W Sosnowcu już nie pracuje, najczęściej wysyła swoje pacjentki do Katowic- jak chcą oczywiście. Ja rodziłam w Klinice na Łubinowej- rewelacja :) Szczerze polecam dr Bieniec :) Odpowiedz Link
negra13 Re: dobry ginekolog w Zawierciu 01.02.09, 21:36 Doktor Bieniec faktycznie jest super . Ciesze się, że wreszcie jakieś namiary na Cichonia :) Odpowiedz Link
junana Re: dobry ginekolog w Zawierciu 02.02.09, 10:01 Witam .. Mam pytanie czy mozecie mi polecic gdzie moge bez problemu zdobyc recepte na tabletki anty mam swojego leakrza ale sie zagapialam i okazalo sie ze ma urlop ;/ a ja potrzebuje w tym tyg recepte ;/ Helllppp Odpowiedz Link
amelkas6 Re: dobry ginekolog w Zawierciu 02.02.09, 21:41 Ja czasami szłam do swojego rodzinnego lekarza i bez problemu mi wypisywał receptę, raczej nie powinien odmówić jak bierzesz cały czas. A jak nie to może zapytaj w aptece czy ci mogą sprzedać, a poźniej donieść receptę. Odpowiedz Link
marina0706 Do reklamujących panią Bieniec :-) 06.02.09, 19:24 Ja nie mogę sie pochwalic taka opinią nt. pani Bieniec. byłam u niej kilka razy, wydałam kupę kasy na badania hormonalne plus przepisała mi leki które................miały wysuszyc rzekomy torbiel który wg jej diagnozy po badaniu usg posiadam. leków na szczescie nie zdązyłam łykac bo czekałam na okres który....... nie nastąpił ahahha. A rzeczony torbiel ma 3 miesiące, leży sobie i śpi własnie spokojnie po kąpieli i jest zdrową dziewczynką :-) Aaaaa po stwierdzeniu ze chyba jestem w ciązy poszlam do tej pani to potwierdzic a ona nawet sie nie zająknęła nt. leków które miały zabic torbiela, mało tego, przepisała mi stos następnych na.... podtrzmanie ciąży heheheeh. nic nie wziełam na szczescie z tego, poszłam po prostu do innego lekarza, juz nie w Zawierciu. Ja osobiscie jej nie polecam, wyciaga kasę, naciąga na badania. a w moim przypadku nie chce myslec co by sie jeszczez mogło wydarzyc gdybym nie skonsultowała sie z kims innym. pozdrawiam Odpowiedz Link
gabik30 Re: dobry ginekolog w Zawierciu 19.02.09, 00:28 Witam.Chciałm powiedzieć też kilka słów na temat ginekologów z Zawiercia.W czasie ciąży chodziłam do dr Bieniec.Bardzo fajna kobieta tylko niestety bardzo droga.Za wizytę brała do 70-100 zł.W zależności jakie badania robiła,za cytologię brała dodatkowo 20zł.To był rok 2005, więc jak na tamte "czasy" to dużo.Pod koniec piątego miesiąca przeniosłam się do dr Wudarczyka.Koleżanki tak go zachwalały.Miał być super!!!!!Miał być,ale nie był.Termin porodu miałam na 2 maja,ponieważ do 4 nic się nie działo,to kazał mi zostać w szpitalu, tak na wszelki wypadek.Urodziłam ale po czternastu dniach pobytu w szpitalu,w ciągu których przeżyłam 4 kroplówki z oksytocyny i 36 zastrzyków jakiegoś leku na wywołanie porodu.Na prośby mojego męża żeby "coś"zrobił to tylko się uśmiechnął i poszedł w swoją stronę.Podczas 3 kroplówki przyszedł do mnie na porodówkę i powiedział, "żebym rodziła,a nie udawała".Tak mnie wkurzył,że powiedziałm mu kilka "ciepłych" słów.Podczas mojego dwu tygodniowego pobytu w szpitalu był u mnie tylko raz. Na tym zakończyła się moja przygoda z dr Wudarczykiem. Teraz chodze do dr Warmuzińskiej.Sympatyczna,miła... .Zobaczymy co będzie dalej. Pozdrawiam Odpowiedz Link
negra13 Re: dobry ginekolog w Zawierciu 19.02.09, 12:10 No niestety Wudarczyk teraz "jedzie " tylko na opini. daleko mu do dobrego lekarza. No to przed kolejna ciąza bede miala problem z wyborem lekarza.... Odpowiedz Link
julitka_vip Re: dobry ginekolog w Zawierciu 20.02.09, 09:58 No fakt, teraz dobrego ginekologa w Zawierciu "ze świeczką szukać"... Niestety... Odpowiedz Link
markoz82 Re: dobry ginekolog w Zawierciu 20.02.09, 21:01 Przed zajściem w ciąże chodziłam do Warmuzińskiej - spoko babka, żeby poplotkować, no i tabletki bez problemu przepisze. Potem ją zmieniłam na Wudarczyka. Nawet spoko, choć wizyta zawsze standardowa - dzien dobry, usg, ma pani jakieś pyt?, do widzenia i do kasy proszę. Troszkę przeraklamowany tan pan doktor, ale wszystko było ok. to nie zmianiałam już lekarza. Teraz jestem w ciąży i długo sie zastanawiałam do kogo się wybrać i znalazłam. Doktor Ciesielski przyjmuje na kase chorych w EUROMEDZIE - na Parkowej. Byłam dopiero na 3 wizytach, ale jestem zadowolona. Gabinet wygląda dobrze, no i usg na miejscu mają. To chyba tyle. pozdrawiam Odpowiedz Link
julitka_vip Re: dobry ginekolog w Zawierciu 04.03.09, 11:18 No właśnie, słyszałam o doktorze Ciesielskim - podobno konkretny a przy tym "ludzki"... Jakie macie zdanie o tym lekarzu? Odpowiedz Link
negra13 Re: dobry ginekolog w Zawierciu 04.03.09, 13:21 Szczerze powiedziawszy to nie słysząlam o tym lekarzu. Najbarzdiej to by odpowiadał lekarz przyjmujący w naszym szpitalu. Odpowiedz Link
aida05 Re: dobry ginekolog w Zawierciu 12.04.09, 15:13 Tez kiedys chodzilam do dr.Bieniec ale niestety po zostaniu juz "regularna" pacjentka zaczela naciagac na dodatkowe badania itp. Poza tym wykryla mi nadzerke za usuniecie ktorej zazyczyla sobie 400zl i to bylo w 2005 roku,czyli duzo jak na tamten czas. Udalam sie do innego lekarza na konsultacje,okazalo sie,ze jest to malutkie i nie trzeba az tak inwazyjnie dzialas,dalo sie usunac inna metoda. Z kolei mojej kolezance powiedziala,ze nie moze miec dzieci.kolezanka sie zalamala,nastepnie skonsultowala z innym lekarzem i okazalo sie,ze nie ma przeszkod i za pare tygodni zaszla w ciaze, takze ile ludzi tyle opinii o niej. Ja chodze teraz do dr. Szczuraka, jak dla mnie bardzo mily,fajny,a na kase kazy patrzy. Wydaje mi sie ze juz kazdy lekarz w z-ciu patrzy tylko na pieniadze... Odpowiedz Link
dodi19833 Re: dobry ginekolog w Zawierciu 23.07.09, 17:21 Witam mam nadzieje ze ktos mi pomoze chcialabym sie zapytac czy zna ktos w zawierciu lekarza ktory wystawi l4 juz na poczatku ciazy i tak do konca co miesiac?/mam obawy co do tego czay pracowac poniewaz prace mam stresujaca i 12 godz czasem dwa trzy dni pod rzad przed komputerem.Prosze o jakis namiar na lekarza moze byc prywatnie(a zalezy mi bardzo poniewaz pierwszy lekarz stwierdzil ze musze brac leki na podtrzymanie ciazy i daletgo to moje pytanie)dziekuje za odpowiedz i porady do jakiego lekaraza moglabym sie udac Odpowiedz Link
asia.zaw Re: dobry ginekolog w Zawierciu 24.07.09, 16:32 Hm skoro masz problemy z ciążą i taką stresuąca prace to natychmiast lekarz u którego byłas powinien CI wystawic L4...... Odpowiedz Link
negra13 Re: dobry ginekolog w Zawierciu 31.07.09, 19:24 asia.zaw napisała: > Hm skoro masz problemy z ciążą i taką stresuąca prace to natychmiast lekarz u k > tórego byłas powinien CI wystawic L4...... Tez mi sie tak wydaje. Odpowiedz Link
negra13 Ordynator 04.11.09, 20:38 Podobno dr Mleczko już nie jest ordynatorem, czy ktoś coś wie nt?? Odpowiedz Link
negra13 Re: Ordynator 17.11.09, 22:19 No właśnei nikt nic nie wie, pod koniec maja jak bylam w szpitalu to było po staremu, a późneij znajoma była w lipcu i coś mi tam opowiadał, ze już go nie było. No nic, za 3 tygodnie przekonam się osobiście ;) Odpowiedz Link
ankha_88 Re: dobry ginekolog w Zawierciu 08.04.10, 22:08 A co możecie mi powiedzieć o dr: Szczygłowskim, Szczuraku i Jedynaku? Z tego co wiem to przyjmują na NFZ w przychodni "przy Hucie" Odpowiedz Link
negra13 Re: dobry ginekolog w Zawierciu 21.04.10, 21:26 ankha_88 napisała: > A co możecie mi powiedzieć o dr: Szczygłowskim, Szczuraku i Jedynaku? Z tego co > wiem to przyjmują na NFZ w przychodni "przy Hucie" Osobiscie do zadnego z nich bym sie nie wybrała. Chamscy, totalna olewka w stosunku do pacjentki. Odpowiedz Link
malutka87-4 Re: dobry ginekolog w Zawierciu 27.07.10, 22:41 polecam Wikarka przyjmuje w Łazach koło dworca. przy okazji fajny sklep znalazłam w Zawierciu koło malczewskiej z ciuszkami ciążowymi też polecam Odpowiedz Link