Dodaj do ulubionych

Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacja?

26.05.10, 18:36
bo mnie baaardzo!
Jeszcze nigdy jak dotąd nie przejechałam się cenowo na wczesnej rezerwacji,
tym razem ca. 2 tys. do przodu:)
Obserwuj wątek
    • Gość: Ewcia69 Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: *.086.c64.petrotel.pl 26.05.10, 19:02
      Przed chwilą sprawdzałam i wyszłam na dzien dzisiejszy Neckermann
      Teneryfa na 1500 PLN do przodu, poza tym mojego terminu już nie ma.
      Jak dla mnie się opłacało.
      • Gość: Ewcia69 Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: *.086.c64.petrotel.pl 26.05.10, 19:04
        Zapomniałam dodać 2+1 ( 11 lat), termin lipiec 2 -tygodnie.
        • Gość: ktosik Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: *.chello.pl 26.05.10, 20:38
          Turcja - 1000 zł do przodu , no i mój termin też już sprzedany!
          rezerwacja w grudniu - cieszę się, bo miałam wątpliwości...
          • Gość: ktoś Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: *.wroclaw.mm.pl 26.05.10, 20:44
            Teraz jest taniej niż w grudniu i tak powinno być, a nie inaczej,
            ale niestety od stycznia do końca kwietnia było taniej niż w grudniu,
            a tak niestety być nie powinno (Itaka).
          • Gość: gość Ela Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: 188.33.174.* 26.05.10, 20:47
            A ja straciłam,w styczniu rezerwowałam Majorkę a teraz jest tańsza o
            150zł .Myślałam że ta impreza będzie droższa w maju,w czerwcu a tu się
            okazuje że za dwie osoby straciłam 300zł prawie 100$.
      • Gość: belfer18 Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: *.238.64.20.ip.abpl.pl 19.06.10, 23:44
        Dzisiaj zerknęłam do internetu i zdębiałam.Moja wycieczka, którą kupiłam w
        grudniu jako first...teraz jako Hit tygodnia kosztuje z 800 zł taniej.Środek
        sezonu i takie obniżki.Nie rozumiem tego.
        • Gość: aaa Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: *.fsmw.math.uni.wroc.pl 21.06.10, 14:50
          No właśnie, moja wycieczka 700zł taniej niż w grudniu,
          w kwietniu tez było taniej.
          First to oszustwo!!!
          • flypm82 Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj 21.06.10, 19:49
            ja znalazlem cos takiego
            www.qtravel.pl/viva_club/creative_badawia_-_lato-egipt-13797#cena_w_czasie.
            To chyba wyraznie pokazuje kiedy warto kupowac, pytanie czy warto ryzykowac i
            czekac do konca z planowaniem urlopu?
    • mon320 Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj 26.05.10, 21:58
      Niestety na chwilę obecną w plecy 600 zł 2+1 w lipcu Rodos z Triady.
      • Gość: turysta Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: *.chello.pl 26.05.10, 22:06
        Rodos z Triady.... cieniutko globtroterze :))))))))))
        • mon320 Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj 27.05.10, 09:45
          Gość portalu: turysta napisał(a):

> Rodos z Triady.... cieniutko globtroterze :))))))))))
          Ale cieniutka bo Rodos, czy Triada.
          Jezeli chodzi o Rodos to obecnie zwiedzam 7 starożytnych cudów
          świata, ale taki swiatowiec dresiarz pewnie wie co tam było. Co do
          Triady ktorys z kolei wyjazd i zawsze bez zastrzeżen.
          Natomiast na Forum jestem na etapie 7 wynaturzeń i Ty masz pozycje
          nr. 3
          • Gość: turysta mon320 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.10, 14:07
            Na Rodos to ja byłem w 2004 roku, jak Ty w Dębkach zapewne i nie z Triadą tylko
            z TUI.
            Z takim czymś jak triada nie jeżdżę, bo stać mnie na lepsze biura ćwoku.
            nick to od Moniki ? he he
            • mon320 Re: mon320 27.05.10, 17:03

> Na Rodos to ja byłem w 2004 roku, jak Ty w Dębkach zapewne i nie z
              Triadą tylko
              > z TUI.
              > Z takim czymś jak triada nie jeżdżę, bo stać mnie na lepsze biura
              ćwoku.
              > nick to od Moniki ? he he
              Ty naprawdę koniecznie obejrzyj ten skecz na HBO. I na poważnie
              uzupełnił braki w wykształceniu, jeżeli mam być kobietą ( hehe) to
              naucz się odmieniać słowo ćwok w rodzaju żeńskim.
              A pomysł,że nick jest od Moniki jeszcze raz potwierdza głębie i
              przenikliwość Twojego umysłu. Dostajesz bonus, jesteś numero UNO
              na liście wynaturzeń Forum
              • Gość: turysta Re: mon320 IP: *.chello.pl 27.05.10, 19:15
                ciężko zgadnąć shemale pewnie jesteś, tego nie wiem. To akurat nie jest ważne,
                ważne jest, że w duuu... byłeś (aś, oś) i g... widziałeś (aś, oś). Na liście
                forumowych głąbów plasujesz się w czołówce.
                • mon320 Re: mon320 27.05.10, 20:07

> ciężko zgadnąć shemale pewnie jesteś, tego nie wiem. To akurat nie
                  jest ważne,
                  > ważne jest, że w duuu... byłeś (aś, oś) i g... widziałeś (aś, oś).
                  Na liście
                  > forumowych głąbów plasujesz się w czołówce.
                  Prosze o merytoryczne odniesienia do postow. mnie w wyszukiwarce
                  forum na hasło turysta wskakuje głąb. I bądź uprzejmy nie cytowac
                  moich postów. Jesteś po porostu kołek nie ciosany. Over kmiotku.
                  • Gość: turysta Re: mon320 IP: *.chello.pl 27.05.10, 20:17
                    koniec będzie jak ja zadecyduję prostaku bobsko-chłopski.
                    Jedź do Dębek z apteczką, to forum nie dla takich głupków.
                    Dwa razy w Egipcie z Triadą, to nie jest doświadczenie o którym można na forum
                    dyskutować.
                    • Gość: turystka do turysty IP: *.chello.pl 25.06.10, 00:37
                      Człowiek będąc za granicą często wstydzi się za takich 'turystów' z Polski,
                      którym brakuje kultury.
    • Gość: olek Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: 109.243.43.* 26.05.10, 22:40
      ja narazie 200 zł w plecy:
      rezerwacja w marcu,skomplikowany lot przez Londyn, objazd Kambodża + Wietnam+
      Kuala Lumpur, termin sylwestrowy: 3000 zł
      znajomym rezerwowałem dwa dni temu, nie dość że wylot z Wawy to łączny koszt
      wyniesie ich 2800 zł - w tym lot, hotele, wizy.
      czas wycieczki: 21 dni
      • Gość: gość Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: *.chello.pl 26.05.10, 22:43
        tu piszemy i biurach ! a Ty swoje o Air Asia i Ryainach
        • Gość: gość Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: *.adsl.inetia.pl 26.05.10, 23:01
          Rezerwacja w grudniu. Do przodu jestem 200 zł, na nasz termin nie ma
          wolnych miejsc w samolocie i mamy gratis Delfinarium.
          • Gość: Anq26 Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.10, 23:57
            Na jednym wyjeździe jesteśmy do przodu o 2500zł...
            Na drugim 4zł w plecy póki co bo staniało:P ale pewnie na last minute będzie
            taniej...
            • daniel_torun Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj 27.05.10, 08:00
              My za sierpień w Hiszpanii - płaciliśmy 11 tys - teraz kosztuje 14.2 tys :-)
              • Gość: iza Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: *.net.stream.pl 27.05.10, 08:47
                ja nawet nie wiem czy sie opłaciło
                bo ten hotel co ja jadę,
                Jungle Aqua Park w Hurgadzie, jest wykupiony do końca sierpnia....
                z wszystkich biur podróży!!!

lecę 3 czerwca
                za 2 osoby + dziecko 5 letnie zapłaciłam 6600zł z oasisa na 2 tyg.
    • Gość: kasika Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.10, 09:26
      Na dzień dzisiejszy hotel który wybrałam jest o 600 zł/os droższy niż w grudniu
      , a o 900 zł/os niż w styczniu.
      • Gość: noemi Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.05.10, 11:40
        titanic resort w hurghadzie
        2 000,- do przodu na osobie
        kupowałam na początku stycznia z Eximu
        • Gość: matulka Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.10, 12:05
          zdziwiona jestem, że coś staniało - chyba Grecja jedynie... przecież podrożała
          waluta, więc nikt z ceny nie zajdzie.
          Ja jestem całą w skowronkach, że jednak kupiłam firsta - na 2 osoby zyskałam 900
          zł, nawet jeśli byłby last ( a termin na lipiec już sprzedany w tym hotelu)to
          chyba nie będzie taniej niż to co ja zapłaciłam.
          • Gość: Dziunia Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.10, 12:22
            Ja jestem jeszcze w większych skowronkach bo na swojej rezerawcji z
            firsta mam do przodu ponad 6.400 zł (2+1). I co dziwne niby Grecja
            ma tanieć a ja zarobiłam na swojej Krecie
            • Gość: colin Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: *.chello.pl 27.05.10, 13:16
              Kupując i rezerwując w pażdzierniku na czerwiec 2010 opłaciło się bo
              już nie ma od stycznia miejsc w tym hotelu poza Neckermanem ale
              oszczędzamy ok 3-4 tys zł na 2+1 .No i mam to co chciałem ,a nie to
              co zostaje czyli .........
            • Gość: gość Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.10, 14:10
              za 6400 to można teraz bez problemu Kretę kupić dla 2+1, to ile płaciłaś ? 0
              pln ? czy ci dopłacili z 2000 pln ?
              • Gość: Dziunia Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.10, 09:14
                Płaciłam 10 tysięcy , a teraz ta sama opcja kosztuje przeszło
                16,400 (5* z allem)i do tego jeszcze nie ma już mojego terminu.
                Kupowałam na początku grudnia w Itace. Za 6.400 to można sobie
                teraz kupić dla trzech osób 3*
                • Gość: gość Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: *.chello.pl 28.05.10, 10:14
                  np. 5 * hotel Hotel Aquis Blue Sea Resort kosztuje w Itace teraz w lascie 2000 pln od osoby za tydzień, to chyba za 6400 da radę dla 2 + 1 nie sądzisz ?
                  wyjazd z dzieckiem na dwa tygodnie kosztuje 7400 pln z ALL.

www.itaka.pl/wczasy/grecja/kreta/hotel_aquis_blue_sea_resort_902.php?SEARCH_HOTEL[wyloty]=WAW&SEARCH_HOTEL[pokoje]=DBL&SEARCH_HOTEL[wyzywienie]=A&SEARCH_HOTEL[month]=6&SEARCH_HOTEL[date]=2010-06-02&
                  16 tys. to chyba trochę przesadzona cena za Kretę.
                  • Gość: Dziunia Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.10, 13:19
                    Jeden o Kaśce drugi o Maryśce! O ile się nie mylę to jesteśmy w
                    wątku dot. wykupu wczasów na first a nie last. Zgadza się, że
                    tydzien przed wyjazdem ceny będą inne. Ja kupowałam w grudniu na
                    sierpień i to nie na tydzień tylko na dwa tygodnie, więc porównuję
                    do cen aktualnych, tzn. ile miałabym zapłacić wykupując swoją opcję
                    teraz. Czytaj ze zrozumieniem! Mój hotel w laście na 9 czerwca na
                    tydzień kosztowałby mnie np. 5.874 zł. Ale co z tego jak mnie taki
                    termin nie interesuje. Ze wzgledów zawodowych musiałam zaplanować
                    urlo z wyprzedzeniem, więc mam to co chciałam i kiedy chciałam, a
                    nie to co się trafi. A czy 16.000 zł za Kretę to przesada, to takie
                    zdanie raczej do bp. Ja się cieszę, że mam go dychę bo też obecnej
                    ceny bym nie dała. Ale efekt jest taki, że mam ponad 6,400 do
                    przodu jak na dzisiaj. A z 16 tys raczej nie zejdą do 10 tyś nawet
                    na laście.
                    • Gość: gość Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.10, 17:09
                      a skąd wiesz po ile będzie w sierpniu, na tydzień przed wyjazdem ?
                      a jaki to hotel ? Jakoś nie widziałem hoteli w Itace po 16 tys.
                      Za 16 tys. można lecieć prawie w każde miejsce na świecie. Byłem na Hawajach za
                      dużo mniejsze pieniądze,w Kenii,w Meksyku, na Bali itp.
                      Spoko, skoro twierdzisz, że to tanio, Twoja kasa.
                      Ja Kretę zwiedzam zawsze za jakieś 1500-1800 pln od osoby za tydzień, to jest tanio.
                      Nie podałaś jaki hotel, jakie termin to tak sobie zgaduję :)
                      • Gość: Dziunia Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.10, 11:25
                        Człowiek Ty nie rozumiesz? Kupiłam wczasy w grudniu na sierpień, i
                        dzisiaj ta opcja (2+1) kosztuje ponad 16.400 w przybliżonym do
                        mojego terminie (bo na ten dziej już nie ma ofert) a zapłaciłam
                        10.000 zł. Wklep sobie Minos Imperial Luxury & Spa na sierpień i
                        policz 2 os. dorosłe i 1 dziecko - 2 tyg. pokój standard z
                        dostawką - System Ci to policzy. Być może przed wyjazdem będzie
                        taniej, ale ja podaję ile mam na dzień dzisiejszy do przodu. Jak na
                        dzisiaj najbliży last jest na 16.06 i kosztowałby mnie 11.574 zł. A
                        więc i tak drożej niż to zapłaciłam na okres w szczycie .A czy
                        zapłaciłam za to drogo czy tanio to już indywidualne odczucie, mnie
                        cena odpowiada. Bo przecież można nigdzie nie jechać i będzie
                        jeszcze taniej. Pozdrawiam
                        • Gość: gość Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: *.chello.pl 01.06.10, 10:18
                          gratuluję inwestycji, he he he, Kreta za 11 tys, to na prawdę hit.
                          • Gość: gość Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: *.chello.pl 02.06.10, 22:59
                            Hotel Minos Imperial Luxury ostatnio kosztował za dwa tygodnie-
                            2 149 PLN w last :)od osoby

www.itaka.pl/wczasy/grecja/kreta/hotel_minos_imperial_luxury_901.php?SEARCH_HOTEL[wyloty]=WAW&SEARCH_HOTEL[pokoje]=JS2&SEARCH_HOTEL[wyzywienie]=A&SEARCH_HOTEL[month]=6&SEARCH_HOTEL[date]=2010-06-06&
                            W sierpniu też sprawdzę
                      • Gość: edyta Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: 195.184.83.* 13.06.10, 22:24
                        człowieku a przelicz sobie to raz jeszcze Oczywiście ze można w
                        itace kupić grecje za takasę .moje rodos obecnie koszztuje 13,500 4*
                        Jak kobiecie wychodzi 16 to wychodzi po co ma kłąmać? dla czczej
                        dysputy? Od lat latam w egoztykę taniej niż po europie. c'est la
                        vie!!
                • bionda83 Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj 04.06.10, 17:23
                  Nie chcę psuć nastroju przed wyjazdem ale hotel minos mare imperial luxury i cos
                  tam jeszcze jest nie jest hotelem 5 *, bylam na objezdie po hotelach z itaka i
                  ten hotel oceniłam na 2*- :/ w naszym pokoju zabilam karalucha, ciemne pokoje
                  standardowe, czuc naftaline i grzybka, jedzenie paskudne na sniadanie, nie
                  oczekuje ze codzien bedzie cos innego i naprawde nie jestem wybredna ale tam na
                  sniadanie w GRECJI nie bylo swieżych warzyw!!!! cene jaka zaplacilas byla za
                  wysoka i napewno zrazisz sie do biura. bylam na poczatku maja, hotel jest
                  pierwszy rok w ofercie itaki sezon dopiero co rozpoczety a rezydentka zdradzila
                  nam ze juz jest pierwsza reklamacja na ten hotel. Przykro mi ze wybralas ten hotel
                  www.holidaycheck.pl/hotel-Informacje+turystyczne_Hotel+Minos+Imperial+Beach-hid_17501.html
    • magdalaena1977 Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj 27.05.10, 19:44
      Mnie się opłaciła, bo bardzo szybko skończyły się miejsca na wybranej przeze
      mnie wycieczce
    • zatoithi Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj 28.05.10, 11:22
      Witam,
      Mi się nie opłaciła. Rezerwowałam wycieczkę do Portugalii w marcu, a
      teraz mogłabym ją wykupić o 600zł na osobę taniej. Ale ponieważ mało
      było ofert dotyczących Portugalii, więc się zdecydowałam na
      wcześniejszą rezerwację.
      Pozdrawiam.
    • Gość: toja Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: 217.153.153.* 28.05.10, 12:17
      Ibiza sierpień, kupowane w styczniu w Itace. Teraz jest drożej o 1000/os.
    • Gość: marikka Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.10, 13:56
      No, my w lutym rezerwowaliśmy w alfastarze to nam 20% zniżki dali. Więc naprawdę
      dużo zaoszczędziliśmy! Będzie więcej kasy do wydania na miejscu, a lecimy do
      Portugalii. Ta pogoda w Polsce zaczęła mnie już bardzo przygnębiać.
      • Gość: zawsze się opłaca Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: 81.219.189.* 06.06.10, 10:13
        Zawsze opłaca się wcześniej zarezerwować wycieczkę, biura dają wtedy większe
        obniżki. Przynajmniej tak mi się wydaje. Chociaż ja dostałam w maju 18% w
        alfastarze także i tak sporo jak na późne rezerwowanie.
        • Gość: gość Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: *.chello.pl 06.06.10, 10:48
          słaby ten Alfastar, Itaka ponoć daje 60 % rabatu :)))na spa coś tam coś tam na
          Krecie :)))
      • wladyslaw_37 Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj 07.06.10, 19:45
        A ja właśnie niczego wcześniej nie rezerwowałem i teraz nie wiem co robić. Myślę
        o tym Hot Last, bo ceny są fajne, miejsca ciekawe. No i szybko można się na tych
        wakacjach znaleźć.
    • kokotravel Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj 28.05.10, 14:56
      Czyli podsumowując: większości osób opłacał się First i to nawet
      bardzo.
      W tym momencie chciałabym sie zwrócić do osoby, która mnie
      zaatakowała jakis tydzień temu na forum, ze jako biuro staram się
      nabić sobie tylko kasę za wcześniejszą rezerwację i wciskam ludziom
      droższe oferty.
      Napisałam wówczas, ze Firsty wypierają powoli Lasty. Co nie zmienia
      faktu, ze Lasta również można trafić okazyjnie. Ale są osoby, które
      tylko czekają na atak i nie wierzą, ze biura myślą często o
      klientach a nie tylko o sobie.
    • Gość: KUBA Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: 217.97.173.* 28.05.10, 15:26
      Egipt we wrześniu 2+1 2400 pln do przodu
      • Gość: gość Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.10, 17:13
        skąd wiesz po ile będzie to we wrześniu, może za pół ceny ?
        Teraz są lasty w Itace po 1600 pln na Korfu, po 1400 na Kretę itp.Po ile były
        firsty, po 500 pln ?
        • Gość: A Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: 217.17.47.* 28.05.10, 19:40
          Fuerteventura sierpień 2 osoby 2600 do przodu.
          • Gość: gość Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: *.chello.pl 28.05.10, 19:43
            kupiłem w grudniu dolary po 2 pln, teraz są po 3pln tzn. zarobiłem, sprzedawał
            je będę w sierpniu, wrześniu... po ile wtedy będą ?
            Może poczekajcie do wyjazdu i wtedy porównacie z ofertami, a nie teraz bo to nie
            ma sensu.
            Przecież nie wiadomo po ile będą to sprzedawać.
            • veronica3d Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj 28.05.10, 21:35
              Mnie sie oplacilo Korfu z Grecosem....I to juz kolejny raz(nie to,ze
              zawsze z Grecosem,ale ze kolejny first:)...zawsze jak lece z
              dzieckiem to z first minute.Wybieram co chce i termin jaki chce,a
              nie czekam na to co zostalo.I mnie nie chodzi glownie o cene tylko o
              mozliwosc wyboru!!!Mam pewne wymagania i wole wybierac ze wszystkich
              hoteli i terminow!!!
              • Gość: scenic Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.10, 00:00
                Śmiechu warto to porównywanie kto ile "zarobił". Byli już
                tacy "wrtualni milionerzy". Kupili akcje po 5zł - w sczycie były po
                20 - "zarobiłem 15" a sprzedali po krachu po 3.

Tu mamy podobnie - FIRST 2000, jakaś z kosmosu cena po podwyżkach
                5000 wic jestem 3000 "do przodu". Potem się okazuje, że na miesiąc
                przed wyjazdem są już lasty po 1200 (albo nazywające się "promocja
                czegoś tam"). Ale nikt nie napisze, że straciłem 800.
                Porównujcie "zyski" po terminie wycieczki a nie 3 miesiące przed.
          • Gość: scenic Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.10, 00:02
            A w lipc napiszesz "minus 2500" - tak, że daj sobie spokój.
            • Gość: gość Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: *.chello.pl 31.05.10, 00:16
              wreszcie ktoś kto zna matematykę, wystarczą podstawy :)
              dzięki scenic
              • Gość: ktosika Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: *.fsmw.math.uni.wroc.pl 31.05.10, 09:17
                Scenic ma rację,
                w innym wątku też ktoś mądrze powiedział,
                ze kupując first daje się BP darmowy kredyt.
                • veronica3d Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj 31.05.10, 09:53
                  Jesli komus chodzi o kase to zgadzam sie,ze mozna stracic.Ale mnie
                  nie chodzi o pieniadze,nie wazne czy przeplaciłam czy kupilam
                  taniej,wazne,ze kupilam cos czego w obecnym terminie nie ma,a
                  chcialam tylko i wylacznie dana oferte!!!
        • Gość: KUBA Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: 217.97.173.* 31.05.10, 10:55
          zobaczymy we wrześniu,ale jeszcze nigdy nie przepłaciłem kupując firsta.
          • Gość: histe Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.10, 11:31
            Od kiedy jeżdze rodzinnie ważniejsze od zysku/straty kilkuset zł
            jest dla mnie możliwość pełnego wyboru ( pod katem dziecka)
            dlatego raczej first ( w tym roku Korfu z Grecosem) będąc singlem,
            badz jeżdząć tylko z 2 połówką bardzie opłacało się czekać na last
            i wybor naprawde taniej oferty.
            • Gość: Scenic Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.10, 19:11
              Z tym wyborem to sobie robicie chyba jaja.

Kupjecie dla rodziny za 8000 hotel 4* na firscie. W kwietniu go nie
              ma - OK, ale za to pojawiło się 30 hoteli 5* w "promocjach". I można
              za nie zapłacić np 7000. skad wy wogóle wiecie ze coś na sierpień
              jest wyprzedane? Jakoś nigdzie nie widać na stronach internetowych,
              że jakiś termin do hotelu nie jest dostępny. Poza tym - nie ten
              hotel to inny, no nikt mi nie wmówi, że w tym sezonie hotele np.
              greckie są wyprzedane. Turystyka zalicza padaczkę - a tu
              nagle "wszystko wyprzedane".

Kolejna sprawa - "jestem do przodu 6k, bo teraz 16k a płąciłam 10k"
              Nic nie jesteś do przodu, jeśli mogłeś zapłacić tylko 10k -
              większość osób nie stać na dodatkowe 50% ceny. Wiec nawet nie byłaby
              to oferta dla nich.
              • Gość: gość Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: *.chello.pl 31.05.10, 19:45
                z tym 16 tys. to lipa na maksa, w first jest zniżka maks. 20 %.
                16tys. za Kretę, okazja :))
                • Gość: scenic Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.10, 23:16
                  Pewnie, że lipa. Tka sama jak upusty 30-40%. To sie nie trzyma kupy.
                  Biura płaczą, że mają małe marże - kilka procent, a niby udzielają
                  30-40% zniżek. To w końcu ile mają marży? Kilka % czy 40%? A może
                  dokładają? A przecież na forum jest stado obrońców BP twierdzących,
                  że to nie "instytucje charytatywne". To kto kłamie?
                  • Gość: karolakrk Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.10, 02:00
                    z tymi BP to jest tak, ze w danym hotelu liczacym np 200 pokoi
                    wykupuja 50 pokoi po np 20 euro/1 doba/dwojka od kwietnia do
                    pazdziernika i maja doskonale obliczone do jakich cen moga zejsc
                    nawet na LM a i tak zarabiaja na tym cos tam.osobiście preferuję FM.
                    w tym roku jak do tej pory tez jestem '' do przodu'' korfu z
                    grecosem ,ale pewnie jak sprawdze oferte tydz przed wylotem to sie
                    okaze ze bedzie o tyle tansza o ile obecnie jestem do przodu:)
                    • Gość: Jarek Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: *.adsl.inetia.pl 01.06.10, 09:17
                      Kupiłem w styczniu Dominikanę z Niemiec hotel 4* dwa tyg all z
                      Berlina dla 2+1 za 3220E od 29 czerwca.Teraz ten hotel nie ma już
                      miejsc a pod koniec kwietnia koszt był 3580E .Tak więc 360 euro w
                      kieszeni plus euro tańsze o ok 25 groszy daje nam ok 2000 zł
                      oszczędności.Nadmienie , żę Dominikana z Warszawy zaczyna się w
                      najtańszej opcji od 20 kilku tys.za 2+1,hotel 4 *.Różnicę sami
                      przeliczcie.
                      • Gość: gość Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: *.aster.pl 01.06.10, 09:45
                        W wybranym przez nas hotelu nie ma już miejsc - dla niedowiarków - proszę
                        sprawdzić hotele Jungle Park Resort i Alf Leila Wa Leila - Hurghada, lipiec.
                        Dodatkowo za pobyt 3 tygodnie dla 2 + 1 (co ważne dziecko 14 lat), all, 4*,
                        zapłaciliśmy 8087 zł. Wylot 1 lipca - jeśli ktoś jest taki pewien swego to
                        proszę mi znaleźć tańszy hotel z AQUAPARKIEM przy tych samych parametrach.
                        Jak dla mnie wczesna rezerwacja (grudzień 2009) była bardzo opłacalna.
                        • Gość: współczuję Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: *.chello.pl 01.06.10, 10:17
                          kto jedzie do Egiptu w lipcu ? Chyba niespełna rozumu trzeba być, gratuluję
                          inwestycji
                          • Gość: gość Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: *.aster.pl 01.06.10, 10:28
                            Cóż za to tolerancja!!! A wydawać by się mogło, że każdy może wyjechać tam gdzie
                            chce i kiedy chce. A może również zastanowiłbyś się nad tym, że są osoby które
                            lubią upały, chyba, że dla Ciebie istnieje tylko jedna prawda - twoja prawda.
                            Dodam, że będzie to już 4 mój lipcowy wyjazd do Egiptu i za każdym razem czułam
                            się bardzo dobrze.
                            • Gość: współczuję Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: *.chello.pl 01.06.10, 10:38
                              to współczuję tym bardziej, a gdzieś jeszcze byłaś ?
                              • Gość: gość Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: *.aster.pl 01.06.10, 10:56
                                A czego mi współczujesz, tego że dobrze się czuję w lipcu w Egipcie? Różnych
                                dziwnych ludzi poznałam w swoim życiu, ale osoby która współczuje komuś
                                zadowolenia i dobrego samopoczucia jeszcze nie spotkałam. Wydawało mi się
                                zawsze, że dobrych rzeczy można raczej zazdrościć lub się nimi cieszyć, ale np.
                                współczuć szczęścia!? to raczej nielogiczne. Ale może tak już masz, że
                                współczujesz radości a cieszysz się z nieszczęścia.
                                A co do moich wyjazdów, to nie twój interes, ale jeśli miałeś na myśli, że
                                nigdzie indziej nie byłam poza Egiptem to się grubo mylisz. To, że od kilku lat
                                wybieram duże resorty w Egipcie z Aquaparkiem, gdzie mój syn zawsze dobrze się
                                bawi wraz z rówieśnikami to moja decyzja, bo w tym momencie jego szczęście i
                                zadowolenie jest dla mnie ważniejsze niż zwiedzanie innych krajów. Robiłam to
                                kiedy nie miałam rodziny i będę robić już niedługo, kiedy syn zacznie wyjeżdżać
                                samodzielnie. Ale nie wiem czy zrozumienie tego nie jest dla Ciebie zbyt trudne,
                                bo jak już wcześniej pisałam dla Ciebie istnieje tylko jedna- oczywiście twoja -
                                prawda.
                                • mon320 Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj 01.06.10, 12:01
                                  Gość portalu: gość napisał(a):

> A czego mi współczujesz, tego że dobrze się czuję w lipcu w
                                  Egipcie? Różnych.............

Nie tłumacz się, to bez sensu. Jak piszesz ma tylko swoją prawdę i
                                  nic do niego nie trafi. A co do nicku to " współczuje" ale chyba
                                  sam sobie, a ja jego rodzinie ( o ile ją ma).
                                  • Gość: turysta Re: mon320 IP: *.chello.pl 01.06.10, 18:46
                                    a ty masz rodzinę shemalu ? Jeśli ktoś jedzie 4 razu do Egiptu w lipcu, to
                                    rzeczywiście należy współczuć. W inych krajach też są aquaparki i drinki.
                                    Dobrze, że są tacy naiwniacy, potem można taniego lasta kupić dzięki takim idiotom.
                                    Co ma trafiać ? to, że jakaś idiotka jedzie za 8 tys. do egiptu i się cieszy, że
                                    to tanio ? Trudno, jest głupia, ale niech się tym nie chwali na forum, a ciebie
                                    to goowno obchodzi palancie.
                                • Gość: współczuję Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: *.chello.pl 01.06.10, 18:48
                                  w innych krajach też są aquaparki, współczuję ci mądrości po prostu.
                            • Gość: scenic Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.10, 13:59
                              A czy ktoś jest wobec Ciebie jakoś nietolerancyjny?

Odbiera Ci jakieś prawa - zakazuje. Po prostu ktoś wyraził swoja
                              opnię - więcej tolerancji dla odmiennych pogladów!
                          • Gość: tia Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: *.aster.pl 26.06.10, 15:18
                            A g... cie obchodzi, gdzie chcę spędzać wakacje gamoniu!
                      • Gość: bbbb Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: *.fsmw.math.uni.wroc.pl 01.06.10, 09:45
                        Oglądam wczoraj oferty Itaki i co widzę:
                        mój hotel (oczywiście nie tylko mój hotel, jest tego parę stron) w
                        tym samym terminie kosztuje 900zl/os mniej niż parę dni temu bo
                        zrobili promocję tzw. HIT tygodnia i 285zl/os mniej niż na first w
                        grudniu, w kwietniu tez bylo dużo taniej bo z kolei była
                        promocja "Urodziny", jestem w plecy i to nie mało - jaki wniosek -
                        ludzie nie dajcie się nabierać na firsty.
                        • Gość: scenic Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.10, 13:56
                          Firsty to darmowy kredyt dla BP - dlatego tak naganiają.

• Gość: do bbbb Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: *.chello.pl 01.06.10, 15:38

cóż, w życiu zawsze jest coś za coś - masz wybór ale musisz zapłacić wcześniej
                            a do bbbb - promocja HIT w Itace - nie dotyczy wszystkich hoteli, bo
                            sprawdzałam, obawiam się, że starają się sprzedać te niechodliwe
                            • Gość: bbb Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: *.wroclaw.mm.pl 02.06.10, 22:48
                              Mylisz się, chodliwe hotele również są w promocji HIT TYGODNIA, są tam hotele
                              4* i 5* z aquaparkami (tak ważnymi dla wielu), hotele które otrzymały Żagiel
                              Itaki, mój hotel to Turunc 4,5* koło Marmaris, sprawdź czy jest kiepski,
                              powtarzam jeszcze raz:
                              first wcale się nie opłaca.
                          • Gość: Helga:) Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.10, 15:40
                            Miejsca w hotelach wykupywane są przez biura dużo wcześniej.
                            Przynajmniej tak jest u Niemców, gdzie pracuję.
                            Owszem słyszałam, że Polacy lubią wszystko na kredyt. Stąd później
                            kombinacje ze zmianami cen itp. Ale to już bardziej skomplikowany
                            temat.
                            A Firsty się opłacaja nie tylko ze względów finansowych. Szukam
                            właśne dla spóźnialskich miejsc z najlepszymi aquaparkami i niestety
                            cieżko. Będą musieli się zadowolić tym co zostało, albo zapłacić
                            krocie za najwyższej klasy hotele.
                            • Gość: gość Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: *.chello.pl 01.06.10, 18:51
                              ojej, jak przeżyć wakacje bez aquaparku, szok, to się tak da ?
                              • Gość: tia Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: *.aster.pl 26.06.10, 15:16
                                a co cie to obchodzi czy ktoś chce mieć aq.. czy nie!!! Klient ma "jakieś"
                                konkretne oczekiwania i tyle!!! może ktoś wypoczywa tylko w atmosferze spa i za
                                to płaci - jego prawo.
                                twoja wypowiedź /ocena nie jest przedmiotem topiku!!!
                          • Gość: edyta Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: 195.184.83.* 13.06.10, 22:38
                            scenic- kredyt? ok ale czemu darmowy? Nie pozyczam bez procentu BP.
                            Daję wcześniej zaliczkę po to by otrzymac cos co wybrałam. Kupując
                            samochód też płąciłam zaliczkę. rozumiem zasady biznesu i pewnie że
                            to pomaga ich cash flow ale nie czynie niczego kosztem swoich
                            pieniędzy. Dodatkowo jeśli last 2+2 jest droższy o ok 2000zł to
                            nawet zarabiam( choć wirtualnie - a dyskusja się już to dokonała
                            więcodpuszajmy sobie to powtarzanie) bo w banku tyle nie zarobię z
                            3000zł które zaliczkowałam. Mnie to ryba czy BO to pomoże czy
                            niejeśli mnie nie szkodzi. Niech każdy decyduje sam. Sa ludzie
                            którzy muszą first kupić bo np mają problem z urlopem- ja tak mam -
                            wszystko musze rezerwować pół roku przed. Nawet jakbym na tym
                            traciła też bym nie miała innego wyjścia. a że od 134 wyjazdów
                            kupując firsty nie zapłąciłam grosza więcej niż kosztowałoby to w
                            miesiącu wylotu to utwierdza mnie w przekonaniu że jest to dla mnie
                            właściwy czas na decyzja zakupowe. Rozmawialiśmy o sprzedaży Rodos.
                            Sprzedałam je po tyle ile kupiłam w first a wiesz czemu? bo taniej o
                            rzeczywiste pieniądze dla kogoś kto chciałby kupic dzisiaj z BP a ma
                            możliwość ode mnie za cenę firsta.
    • malini Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj 02.06.10, 08:44
      Nie opłaciła się. Ludzie na "lasty" mieli te same lub niższe ceny i
      zero nerwów z terminami. Tymczasem nam ciągle w terminie wakacji
      wyskakiwały kolidujące z nimi sprawy, wybuchł wulkan, rozgorzały
      strajki... Ubezpieczenie od rezygnacji z wycieczek w Itace to jakaś
      paranoja.
      • Gość: Gość Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: 213.25.105.* 02.06.10, 09:31
        A mnie się opłaciło.
        Rezerwacja dla 3 osób w BP Triada 7+7 Traf 4-gwiazdkowy w Portugalii w dn. 10
        lutego w "Promocji Walentynkowej" - pełna cena z gwarancją jej niezmienności
        była niższa łącznie o 1454 zł od obecnej oferowanej ceny w tym samym terminie i
        przy tych samych standardach.
        Byle do lata !
        • Gość: bea Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: 212.33.83.* 03.06.10, 15:14
          A mnie również się opłaciło. Egipt wykupiony w styczniu na koniec czerwca 5* all dla 2+1 zaoszczędziłam 3000 zl. W eximie. W styczniu dowolność wyboru terminu, hotelu. A za 1500 zł.- jak niektórzy wcześniej napisali, ja nie znalazłam żadnej oferty ( pobyt 2 tyg., opcja all, 5*). Poprzednie lata też rezerwowałam hotele w styczniu w różnych BP i zawsze była to cena niższa.
          • Gość: gość Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: *.chello.pl 03.06.10, 22:48
            pierwszy lepszy last:

Hotel Serenity Makadi Heights w Itace
            1450 pln za 2 tygodnie
        • Gość: scenic Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.10, 22:08
          W tej chwili Ci sie "opłaciło" - ale za jakiś czas moze sie okazać,
          że nie. Wieć daj sobie spokój do czasu wycieczki.
    • Gość: bjk Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.10, 16:26
      Prawie zawsze się opłaca cenowo, zawsze jeżeli chodzi o wybór
      miejsca, terminu i hotelu. U nas 850 zł do przodu za wyjazd w lipcu
      na Majorkę 2+1 hb :)
      • Gość: scenic Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.10, 22:09
        Ale ta wycieczka sie jeszce nie odbyła i do lipca jej cena może
        jeszcze spść - więc jeszcze "nie chwal dnia przed zachodem słońca".
        • Gość: bjk Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.10, 23:31
          Na 12.06. jest prawie 600pln droższa jak moj lipiec mądralo. Może
          napisz coś o Grecji, bo dawno nic nie było:)
          • Gość: gość Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: *.chello.pl 04.06.10, 00:23
            a już jest lipiec w twoim kalendarzu ?
            • Gość: bjk Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.10, 08:21
              ??? a uczyli czytać ze zrozumieniem? Czerwcowy termin jest droższy
              teraz jak lipiec kupiony w listopadzie.
              • Gość: Dziunia Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.10, 09:51
                Odpuść sobie tego Gościa. Moich tekstów też nie rozumiał. Tak
                dobrze studiuje oferty biur, że mógłby się zająć doradztwem w tej
                materii, tylko czy ze swoim charakterem znalazłby jeleni?. Dla
                niego wypoczynek to wydać max 1500 zł na dwa tygodnie. Trudno mu
                przyjąc do wiadomości, że są ludzie, którzy chcą wypocząć
                rodzinnie, wygodnie i bez stresu i żeby dziecko np. wybrykało się w
                aquaparku. Pownie po prosty go na to niestać więc jest taki
                złośliwy wobec innych.
                • Gość: gość Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: *.chello.pl 04.06.10, 10:43
                  dziunia największym jeleniem to jesteś Ty, kupiłaś Kretę za 10 tys. i się
                  jeszcze z tego cieszysz.
                  Jeśli Ci stać, to powinnaś kupić za 16 tys.a nie wypisywać głupoty, że zarobiłaś
                  6400.
                  Twoje 5 * hotele z aquaparkiem są teraz po 2000 pln w lastach w Itace, ciesz się
                  że zarobiłaś, hahahahaha.
                  Jak chcesz wiedzieć, to mnie stać i jeżdżę na wakacje kilka razy w roku, ale 10
                  tys. to wydaję na Meksyk, a nie Kretę, bo aquapark i spa nie są dla mnie
                  priorytetem, tylko zwiedzanie. Z takich ludzi jak Ty po prostu się śmieję, że są
                  tacy naiwni. Byłaś kiedyś na Hawajach np. ? Chyba ok. 10 ty. kosztowała mnie ta
                  podróż. Mieszkaliśmy w 4 * Sheratonie na Waikiki Beach, to fajniej niż na Krecie
                  z Aquaparkiem. Kenia, Meksyk, Bali inne fajne miejsca też można zwiedzić za 10
                  tys, ale skoro aquapark jest najważniejszy, to...
                  Jedź tam sobie, nie obchodzi mnie to, tylko nie wypisuj, że zarobiłaś 6400, bo
                  to nonsens.
                  • Gość: gość Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: *.chello.pl 04.06.10, 10:47
                    może jakiś strajk będzie w twoim wymarzonym aquaparku, w Grecji bywają, wiesz o
                    tym ?
                    • Gość: Dziunia Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.10, 13:25
                      Gościu ale ty jednak masz jakiś powazny problem ze swoją psyche.
                      Nie przyjmujesz do wiadomości, że są też tacy co lubią sobie za 10
                      tyś poleżeć i wypocząc z rodziną. Ja Ci nie żałuję zwiedzaj!!!!!
                      Nie każdy musi mieć taki sam sposób na życie jak Ty. A świata
                      trochę też już widziałam i nie będę się z Tobą tutaj licytować bo
                      nie jestem taka próżna. Na lasty nie pozwala mi moja praca i cieszę
                      się że dzieki niej stać mnie na wykup wczasów w dogodnym dla mnie
                      terminie. Jak wulkan zawieje to i na Hawaje nie dolecisz. Kończmy
                      tę pyskówkę
                      • Gość: gość Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: *.chello.pl 04.06.10, 19:19
                        Jak ktoś nie jest próżny to nie jeździ do coś tam i spa :)))
                        Przeczytaj co napisała wyżej jakaś osoba o Twoim spa za 16 tys, nieźle się
                        ubawiłem. Parę aquaparków pewnie widziałaś, ale co za różnica skoro wszystkie
                        takie same.
                        Papa, pij dużo drinków przy basenie.
                        Ja Hawaje wykupuję nie na pół roku przed wyjazdem, więc mogę wszystko szybko
                        zmienić, a Ty w Itace też ?
                        Miłego pobytu w spa, serio :)
                  • Gość: eydta Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: 195.184.83.* 13.06.10, 22:41
                    hawaje za 10tsy od osoby to normalna stary cena czym się podniecasz?
                    10 za 3 osoby to juz lepiej;) uprzyjemniasz mi czytanie forum.lubie
                    takich ludzi którzy nie potrafią czytać:) i bzdury plotą. hehehe
                • Gość: aga Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.11, 14:05
                  jak wyżej...
              • Gość: gość Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: *.chello.pl 04.06.10, 10:35
                a uczyli myśleć ? najtańsze lasty są tuż przed wylotem
                • Gość: bjk Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.10, 22:15
                  Rozumiem, że to tym razem do mnie. Człowieku nie każdy może być
                  wolnym strzelcem jak Ty. Niestety większość ludzi musi z początkiem
                  roku planować urlop i ja wraz z żoną do nich należymy. A jako, że są
                  to dość poważne instytucje jest on rygorystycznie przestrzegany tak
                  aby inni z biura też mogli pojechać na urlop. Więc dla nas
                  wcześniejsza rezerwacja jest bardzo dogodna, również ze względu na
                  cenę. Nie możemy czekać spakowani i czekać na lasta z dnia na dzień
                  tak jak Ty. A myśleć umiem - myślę, że niegorzej jak Ty:)
                  • Gość: gość Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: *.chello.pl 04.06.10, 22:27
                    Jedź kiedy chcesz, mnie to nie obchodzi. Nie pisz tylko głupot, że już wiesz czy
                    jest taniej czy drożej, poczekaj do lipca, kumasz ?
                    W tych poważnych instytucjach chyba nauczyli Cię odróżnić czerwiec od lipca, mam
                    nadzieję.
                    • moniaooo Re: do gościa 05.06.10, 09:41
                      Poproś kogoś o pomoc, bo sam jak widać sobie nie radzisz i spróbuj
                      czytać ze zrozumieniem. Jeśli ktoś pisze, że w jego hotelu na
                      wybrany przez niego termin nie ma już miejsc z żadnego biura to -
                      ZAGADKA - 1.jest do przodu 2. jest jeleniem. Oczywiście w/g ciebie
                      3 - idiotą bo kupił first, bez względu na wszystko inne.
                      !!! UWAŻAJ NA PALEC!!! od tych twoich podróży po mapie, może być
                      mocno nadwyrężony....
                      • Gość: gość Re: do maniaoo IP: *.chello.pl 05.06.10, 10:07
                        poproś kogoś o mózg, poczekaj do sierpnia, lipca i wtedy pisz.
                        swoim placem podłub sobie w nosie.
                        Ktoś pisze: nie mam miejsc, wchodzę na Itakę i są, cud normalnie.
                        • moniaooo Re: do gościa 05.06.10, 10:17
                          Itaka - cudowne biuro, każdy hotel i w każdym terminie, dobra płacę
                          ci 1000 zł jak znajdziesz mi w Itace Jungle Park Resort na lipiec
                          lub sierpień - MAŁO !!! całe 2 miesiące.
                          • moniaooo Re: do gościa 05.06.10, 10:18
                            Myślałam, że Itaka to dobre biuro, ale jak takich jak ty
                            zatrudniają, to juz z nimi źle
                            • xagona Re: do gościa 05.06.10, 15:05
                              W Jungle jest pełno much bo niedaleko jest wysypisko. Fuj.

10000 za Kretę....?! Masakra...
                              • Gość: gość Re: do gościa IP: *.chello.pl 05.06.10, 19:17
                                o, ktoś mądry, mało tu takich :))
                                • paewlek Re: do gościa 18.06.10, 13:51
                                  Do hotelu który wykupiłam nie ma już miejsc, ale jeżeli wezmę liczbę
                                  osób , termin , liczbę gwiazdek , takie samo wyżywienie , odległość
                                  na plażę , miejscowość to w tej samej cenie nic nie kupię .
    • Gość: malaga Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.10, 16:57
      tak, cena w październiku 1776 euro( 2 os.dorosłe + 2 dzieci-3 i 6 lat, 11 dni
      all, ibiza, wylot z berlina lipiec)a teraz to samo 2534 euro to ponad 700 euro
      do przodu
      • matanzas do malaga 06.06.10, 19:10
        Gość portalu: malaga napisał(a):

> tak, cena w październiku 1776 euro( 2 os.dorosłe + 2 dzieci-3 i 6 lat, 11 dni
        > all, ibiza, wylot z berlina lipiec)a teraz to samo 2534 euro to ponad 700 euro
        > do przodu

tak tylko że jeszcze do lipca z deko zostało....więc i z tym przodem nie wiadomo....
        • Gość: scenic drogi spokój IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.10, 23:50
          Mamy dwie sytuacje kuowanie fista - a zatem podjęcie zobowiazania i
          bezsilnie przyglądanie się rozwojowi sytuacji mieisiącami. Lub
          pozostanie "panem sytuacji" i trzymanie gotówki. A wiadomo - "cash
          is king".
          Ludzi ezachowują sie jakby ba świecie istniało pięć dobrych hoteli
          na krzyż, z tego tylko jeden miał aquapark.

Co z tego że jakies tam dwa czy trzy mają pełne obłożenie? Za to
          jest 1000 innych hoteli z czego pewnie 50 dobrych i beda tańsze.

Hotel w którym byłem w lutym Itaka sprzedawała po 4500 - teraz chce
          5200 a w kwietniu lasty szły po 2600.

Czy naprawde "pewnośc i spokój" muszą aż tyle kosztować?
          • voyager747 Re: drogi spokój 07.06.10, 00:08
            Hotel Villa Gale Santa Cruz na Maderze Itaka sprzedaje po ok. 3800 pln za
            tydzień, w styczniu tego roku kupiłem to po 1800 pln od osoby, to było przed
            powodzią tam.
            Nawet jak dali 20 % zniżki w first, to i tak wychodzi trochę drożej.
        • seelerek NIE 07.06.10, 22:29
          Koleżanka kupiła w styczniu Majorkę za 2850/os/2 tygodnie. Ja
          kupiłam dzisiaj ten sam hotel, ten sam termin za 2150/os/2 tygodnie.
          Lecimy razem, z tym że ja jestem 700 zł do przodu na osobie. Udanego
          urlopu wszystkim.
      • mariusznh Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj 07.06.10, 10:45
        Mi się opłaciła ;)
        Na Kretę. Zapłaciłem 2900zł a teraz jest last po 3400zł ;) 500zł do przodu ;)
        • Gość: scenic Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.10, 13:51
          OK. Jaka jest cena standartowa? 4500? Jaki jest termin rozpoczęcia?
          Czy to jest "last" na dwa miesiące przed imprezą.

Znamy takie pseudolasty...
      • Gość: buli2222 Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 09.06.10, 18:28
        na jednych byłoby 3.500 do przodu ale na dwa tygodnie przed wylotem
        (first z pazdziernika)Alfa zmienia mi hotel a na Dominikanie mam już
        2.500 do przodu
    • Gość: arka3 Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: *.acn.waw.pl 07.06.10, 10:00
      Jak najbardziej się opłaciła.
      Za hotel Alf Leila wa Leila w Hurghadzie na 22 lipca za 3 osoby zapłaciłem
      8400zł, dzisiaj Scan już nie ma wolego tego terminu, a u konkurencji wyliczyli
      mi ten hotel na 10250zł.
      Mam więc to co chciałem, tam gdzie chciałem i kiedy chciałem, a najważniejsze że
      po dobrej cenie. I o to przecież chodziło w first minute.
      • Gość: gość Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: *.chello.pl 07.06.10, 10:13
        no tak, Egipt w lipcu :) Masz zaklepany hotel od pół roku i sprawdzasz ceny w
        innych biurach ? to jest chore jednak...
        gratuluję inwestycji, jesteś bardzo przebiegły :))
      • Gość: scenic Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.10, 13:52
        A jaka będzie cena u konkurencji 15 lipca? 7000?
        • Gość: scenic Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.10, 14:18
          A sprawdziłęm sobie - 23.07 ten hotel all inc 2+1 wyloty z rożnych
          miast Polski
          "Cena całkowita zawierająca wszelkie opłaty wynosi: 7345 zł"
          5.min pracy z holidaycheck
          Nie podam z jakiego biura żeby nie robić rekalmy.

No to FIRST się nie opłacił...
          • Gość: sebazax Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: *.utp.edu.pl 07.06.10, 15:31
            Mi sie opłaciło:
            14.07, 2 tyg., Sharm, Rehana Sharm Resort
            w styczniu zapłacilismy 3030zl
            teraz: 4060zł

Ale w Itace jest tak, że ceny "skaczą". JAk jest promocja tygodnia,
            to ten hotel kosztuje 3000zł.

Więc oferta zmienia się non-stop.
            • Gość: scenic Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.10, 19:03
              No to jesteś 60zł w plecy + odsetki od zamrożonej kasy. Jest jeszcze
              opcja ze może sz być więcej w plecy jak cena "podskoczy" w dół.

Ludzie po co się oszukujecie? "teraz kosztuje 4060 ale bywa po 3000".
              Czyli jest po 3000 a szukają frajerów po 4060. Nie znajdą to puszczą
              za 2500.

• Gość: inny gość Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: *.chello.pl 07.06.10, 22:56
            Masz rację jeśli bierzesz pod uwagę dziecko poniżej 13 lat, jeśli ma
            już 14, tak jak w przypadku mojego, to cena jest za 3 osoby dorosłe -
            Alf Leila wa Leila - lipiec - 9590 zł- na holidaycheck ten hotel na
            lipiec ma tylko jedno biuro. I nie daje ono możliwości darmowego,
            nieograniczonego wejścia do aquaparku w Jungle Park. Jeśli do tego
            wezmiesz pod uwagę, że ktoś chce jechać na 3 tygodnie, to cena
            będzie jeszcze wyższa. Ale oczywiście first za który zapłaciłam 8000
            zł, na 3 tyg. za 2+1 (14 lat) /z wejściami do aquaparku/ i tak
            bedziesz uważał za nieopłacalny. I nie chcę polemizować czy to dobry
            hotel, bo poprostu taki był mój wybór, a przynajmniej mam gwarancję,
            że dziecko będzie miało świetną zabawę na zjeżdżalniach.
            • Gość: Anq26 Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.10, 01:41
              Cześć scenic:D

3 tyg. w Egipcie i najważniejsze są zjeżdżalnie?...podziwiam...bo to pewnie
              jeszcze w sezonie i 40 stopniowych upałach. Czytając takie teksty szanuję moich
              rodziców za ich podejście do turystyki i mojego spędzania z nimi wakacji. Za
              to,że do aquaparku zabierali mnie okazyjnie na 1 dzień, a każdego dnia fundowali
              mi inne atrakcje i z sentymentem wspominam grzybobrania, pieczenie ziemniaków w
              ognisku, pływanie kajakiem po rzece czy festyn rycerski na zamku, i zamiast 3
              tyg w Egipcie zabierali mnie na tydzień do ciepłych krajów a na tydzień pod
              namiot, gdzieś w Polsce...Smutne jest to, że obecnym rodzicom małych dzieci
              wydaje się, że ich pociechy marzą o 3 tygodniowym wchodzeniu po schodach na
              zjeżdżalnię w 40 stopniowym upale...I nie jest to stricte do Ciebie "inny
              gosciu", bo moja młodsza część rodziny robi podobnie, czym mnie
              rozczarowuje...cały rok brak czasu dla dziecka...a w wakacje chcą mu to
              wynagrodzić 2 tyg. pobytem w luksusowym hotelu z aquaparkiem...

Żeby mu się nie zakręciło w głowie od tego 3 tyg. zjeżdżania....

No ale każdy spędza wakacje tak jak lubi. Czy okazyjnie kupiłaś? Cenowo owszem,
              jak za 3 tyg za 3 osoby...ale czy warto wydać tyle gotówki na 3 tyg. w Egipcie w
              kiczhotelu to już inna bajka...to ja już bym wolała dołożyć 2000zł i gdzieś
              dalej zabrać rodzinę, nawet na krócej (2 tyg), i pokazać kawałek świata a nie
              płaszczyć się 3 tyg. na niecałym km2 kiczowatego hotelu w Egipcie.
              • Gość: inny gość Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: *.chello.pl 08.06.10, 06:33
                Jeżeli nie pamiętasz ile trwają wakacje szkolne to przypomnę, że
                ponad dwa miesiące. Oprócz 3 tygodni w Egipcie moje dziecko ma je
                zapełnione całkowicie, również w Polsce oraz na objazdówce Włoch.
                Uważam więc, że jest to pełna równowaga - trochę się pobawi i
                odpocznie a trochę "doedukuje", a tematem była wczesna rezerwacja,
                więc tylko o niej pisałam. A dołożę więcej niż 2000, aby ciekawie
                spędził dalszą część wakacji i również dlatego cieszy mnie, że
                niedużo zapłaciłam za ich pierwszą część.
                Nie obawiaj się - "Żeby mu się nie zakręciło w głowie od tego 3 tyg.
                zjeżdżania...." już niejednokrotnie tak spedzał częśc wakacji, a za
                każdym razem tęskni za takim wyjazdem. I ostatnia rzecz - ja nie
                traktuję tego wyjazdu jako "nie wiadomo czego wspaniałego". Tak jak
                10-15 lat temu, co roku wyjeżdżałam na 3 tygodnie na polskie
                wybrzeże czy Mazury, tak teraz lecę do Egiptu, czas dojazdu podobny,
                pogoda taka jak lubię a do tego taniej.
                Pozdrawiam i pozwolę sobie przypomnieć, że każdy ma prawo spędzać
                czas tak jak lubi, a ja właśnie taki sposób preferuję.
              • Gość: gość Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: *.chello.pl 08.06.10, 10:16
                Tak to jest, w środku lipca do Egiptu, nasi i ruscy tak jeżdżą, ja się już
                niczemu nie dziwię.
                Te "najlepsze" hotele z auaparkami trzeba już rok wcześniej rezerwować, bo
                inaczej to ruscy wykupią :)
                E.... szkoda gadać.
                • Gość: scenic Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.10, 10:56
                  Now tym układzie to pogratulować. To się młodzieniec wyszaleje.
                  • Gość: sebazax Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: 83.238.159.* 08.06.10, 15:13
                    Do scenic:

Fakt jest, że szukają frajerów, którzy kupią nie za - jak poczatkowo
                    3000 - tylko za 4000. Później i tak zejdą - teraz bawią się
                    promocjami: raz tak, a raz tak.

Ale z tekstem "No to jesteś 60zł w plecy + odsetki od zamrożonej
                    kasy"
                    troszeczkę Cię poniosło. Tym bardziej, że zaliczka jedynie
                    jest "zablokowana" - 2000zł.

• Gość: Anq26 Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.10, 02:33
                      Nic tylko pogratulować...i pozazdrościć dziecku oby na rozpuszczonego dzieciaka
                      nie wyrosło jak dorasta w takich luksusach...
                      A można zapytać czym się szanowna forumowiczka trudni zawodowo, że ma 2 miesiące
                      urlopu? Bo może powinnam zmienić branżę...bo na etacie tyle urlopu nie ma a
                      mając swoją firmę nie ma opcji by ją na tyle czasu zostawić bez doglądania...a
                      chętnie bym chciała mieć tyle wolnego...
                      • mon320 Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj 09.06.10, 08:39
                        Gość portalu: Anq26 napisał(a):

> A można zapytać czym się szanowna forumowiczka trudni zawodowo, że
                        ma 2 miesiąc
                        > e
                        > urlopu? Bo może powinnam zmienić branżę...bo na etacie tyle urlopu
                        nie ma a
                        > mając swoją firmę nie ma opcji by ją na tyle czasu zostawić bez
                        doglądania...a
                        > chętnie bym chciała mieć tyle wolnego...
                        A moja żona też ma 2 m-ce urlopu hahahah. Chyba nie słuszałaś o
                        zawodzie nauczyciela- zreszta nie tylko chyba TY sądząc po postach
                        dziwiących lipcowym wyjazdom do Egiptu czy innej Tunezji.
                        • Gość: nie nauczyciel Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.10, 12:35
                          no tak nauczyciele, wiadomo, a tak im źle, tak mało zarabiają, tak ich męczą,
                          drudzy po górnikach najbardziej umęczeni w Polsce :)
                          A ja mam swoją firmę i jeżdżę kiedy chcę, ha ha ha
                          • mon320 Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj 09.06.10, 13:06
                            Gość portalu: nie nauczyciel napisał(a):

> no tak nauczyciele, wiadomo, a tak im źle, tak mało zarabiają, tak
                            ich męczą,
                            > drudzy po górnikach najbardziej umęczeni w Polsce :)
                            > A ja mam swoją firmę i jeżdżę kiedy chcę, ha ha ha
                            Ale nie na 2 m-ce non stop hahahahahahahah.
                            • Gość: scenic Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.10, 13:27
                              Jak ma poustawiane wszystko w firmie to pewnie może i na pół roku.

Kryzys jest to i za nauczycieli się wezmą - terz będą szukać
                              pieniedzy wsędzie...
                              W Grecji pierwsi po tyłku dostali nauczyciele - a nam do Grecji nie
                              tak znowu daleko.
                              • mon320 Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj 09.06.10, 19:09
                                Gość portalu: scenic napisał(a):

> Jak ma poustawiane wszystko w firmie to pewnie może i na pół roku.
                                >
                                > Kryzys jest to i za nauczycieli się wezmą - terz będą szukać
                                > pieniedzy wsędzie...
                                > W Grecji pierwsi po tyłku dostali nauczyciele - a nam do Grecji
                                nie
                                > tak znowu daleko.
                                W twoje przepowiednie to ja nie wierzę. Wywoływałeś totalny strajk w
                                Grecji i cooooooooooo?. Tak samo z nauczycielami. Od 01. 09. mają
                                znowu podwyżkę. Pisz może o tym na czym się znasz i wiesz, a nie co
                                ci się wydaje albo przyśniło. Luter też miał "wielki sen".
                            • Gość: nie nauczyciel Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: *.chello.pl 09.06.10, 22:49
                              Ja mogę kiedy chcę i na ile chcę i stać mnie na to, więc się nie śmiej,
                              hahhahahahha, nie muszę jeździć z Triadą, hahhahaaha
                        • Gość: Anq26 Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.10, 00:37
                          Mam tą przyjemność również reprezentować grono pedagogiczne...i gdyby nie druga
                          praca też bym miała 2 miesiące wakacji...ale nie mam urlopu przez drugą pracę a
                          bez niej i tak nie byłoby mnie stać z nauczycielskiej pensji na takie wojaże
                          3tyg. Za 10000zł w Egipice...pewnie drugie tyle Włochy...I jeszcze w Polsce
                          jakieś wakacje...kogo stać na takie wakacje i tyle urlopu równocześnie?

A ja bym chciała mieć tyle wolnego ale też żeby mnie było stać równocześnie na
                          takie długie wakacje...Urlop mogę mieć będąc nauczycielem (ale wówczas nie ma
                          kasy na wyjazdy) a taką kasę mogę mieć mając własną firmę (ale jaką firmę można
                          zostawić na tak długo bez opieki i jechać na taki ponad miesięczny urlop?)....
                    • Gość: scenic Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.10, 08:52
                      Nawet jeśli to jest tylko 2,5% od 2000 to i tak jest strata - bo
                      mogli ci te pieniadze doliczyć do salda - a takstraciłęś. Tu 20zł
                      tam 30 i sie zbiera... a potem brakuje tych 50zł...
                      • Gość: nuta Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: *.chello.pl 09.06.10, 13:56
                        rozbawiła mnie buńczuczna wypowiedź scenica - ,, a w kwietniu to lasty nawet za
                        2500" :))) dlatego, że w kwietniu !
                        mimo wszystko 60% społeczeństwa wyjeżdża latem w sezonie, szczęśliwi ci co mogą
                        poza sezonem zostawić dzieci lub wziąć urlop. I dlatego w kwietniu są niskie
                        ceny, a last od tej niskiej ceny , logicznie jeszcze tańszy.
                        W ubiegłym roku szukałam szybkiego lasta z wylotem z 3-4 dni dla 4 osób, albo
                        było to byle co, albo na tydzień. I dlatego wolę kupić wcześniej.
                        • Gość: kasik Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.10, 14:47
                          > W ubiegłym roku szukałam szybkiego lasta z wylotem z 3-4 dni dla 4 >osób, albo
                          było to byle co, albo na tydzień. I dlatego wolę kupić wcześniej.
                          Ja natomiast miałam problem dla 4 osób, bo jak było miejsce w hotelu to nie było
                          tyle miejsc w samolocie, a zależało nam żeby lecieć z Katowic lub Krakowa.
                          • Gość: scenic Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.10, 15:46
                            No to w tym roku, masz samoloty w 50% puste i "lasty', "hot lasty"
                            i "mega lasty" - "coś tam lasty" i nie wiedomo co jeszcze - płacisz
                            900zł i lecisz do Grecji, Turcji, Tunezji, Egitu i gdzie tam jeszcze
                            chcesz.
                            A 5* z all masz za 1700 - miejsc w samolotach jest w bród.

W tym roku w branży jest dramat. Katastrofa, kryzys, powódź, strajki
                            w Grecji, Niemcy obrażeni na Greków = nie ma chętnych na wycieczki.

Biura oddają wycieczki za dramo bo muszą!

• Gość: scenic Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.10, 15:50
                          Buńczuczna była to była pierwotna cena w kwietniu która spadła o
                          połowę w lastach.

Przeglądam teraz katalogi z cennikami - hotele za 6000 w czerwcu są
                          wystawiane po 2200!
    • Gość: Alert Re: Opłaciła wam się w tym roku wczesna rezerwacj IP: 217.173.195.* 09.06.10, 13:52
      Hej!
      Jak robiłam we maju rezerwację na Tunez to