Dodaj do ulubionych

Dookoła Grecji z Rainbow Tours

IP: 178.73.49.* 28.11.10, 13:11
Wątek wielokrotnie wznawiąny, ale mam prośbę o opinię głównie do uczestników wycieczki w 2009 2010. W najnowszym katalogu rainbow 2011 jest ta wycieczka .Co sądzicie o połączeni jej z pobytem w hotelu Calypso lub Konstantin ? Może ktoś pamięta nazwy hoteli z objazdu , jakie było wyżywienie oraz wszelkie ogólne informacje . Dzięki za wszelkie spostrzeżenia . Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: madzi Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: 178.73.51.* 05.12.10, 21:10
      Ponawiam prośbę !
    • Gość: Nick1 Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: 62.29.169.* 06.12.10, 19:02
      Byłam czerwiec 2010. Strasznie duza grupa , 63 osoby ! I ta cala ekipa w jednym autobusie. Po nas były 2 grupy tez z taka liczba uczestnikow. Pilotka nie byla zbytnio zaskoczona, ale wiadomo ze z takim tlumem ciezko sie zwiedza , a zrobienie zdjecia zabytku bez ludzi to juz gimnastyka.
      Jedzenie: sniadania standard grecki czyli bez szalenstw, serek zolty, jajko na twardo, herbata/kawa, dzem, plasterki wedliny. Kolacje: czasem szwedzki stol, a czasem podawane (wtedy skromniej, bo limitowane). Mozna sie w sumie bylo najesc, ale nic szczegolnego smakowo.
      Bylam na wersji 7 dni zwiedzania, wiec z hotelem nie pomoge.
      Program ok, nie jest meczacy. Zabytki w stanie szczatkowym, ale taka juz jest Grecja. Najlepsze byly klasztory Meteory.
      • Gość: madzi Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: 178.73.51.* 06.12.10, 20:44
        Dziękuję za odpowiedź . Faktycznie duża grupa może być utrudnieniem. Pamiętasz może w jakich konkretnie byliście hotelach ?
    • Gość: madzi Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: 178.73.51.* 30.12.10, 19:26
      Już wykupiłam . Proszę potwierdzić że dobrze zrobiłam.
      • Gość: turystek Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.10, 11:14
        dobrze zrobiłaś. ja byłem z rodzinką w lipcu i jestem zadowolony , chetnie bym pojechał jeszcze raz. Zwiedzanie nie jest utrudnione. opróc polskiej grupy sa tam tysiące innych turystów, wiec to normalka. jedzenie ok. Hotele czyste. wazny hotel na wypoczynek. powinien być mały kameralny, to podstawa sukcesu i blisko plaży. pilot si sprawdzał i nie było w grupie upartych malkontentów.
        • Gość: gienia Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.11, 14:00
          fwerwer
    • szunaj67 Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours 31.12.10, 16:25
      Polecam Poseidon Palace w Leptokarii!!!
      Wycieczka świetna, Meteory zachwycające.
    • Gość: hocke Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.dynamic.chello.pl 09.01.11, 13:29
      też wykupiłem sam objazd 27.06.11 .Co sądzicie ?
    • Gość: robin Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.aster.pl 30.01.11, 22:14
      też jadę proszę o opinie .
      • Gość: robin Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.aster.pl 10.02.11, 00:11
        nikt nie był ?
        • Gość: gość 50+ Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.gdynia.mm.pl 12.02.11, 16:01
          Byłam w zeszłym roku na tej wycieczce na początku czerwca. Pilotem wycieczki była pani Oksana dla której wiedzy i profesjonalizmu brak jest słów uznania ale wiem, że uczestnicy drugiej grupy z pilotem panem Robertem też nie narzekali pomimo, że sama wcześniej czytałam niepochlebne opinie o nim. Wszystko zależy od grupy i jej nastawienia. Jeżeli ktoś jest nastawiony roszczeniowo to zawsze będzie niezadowolony. Naszej grupie o średniej wieku 50 nie przeszkadzały skromne śniadania i makaron z sosem pomidorowym prawie każdego dnia. Nikt nie jechał tam po to aby objadać się, jedzenie nie było głównym celem naszej wycieczki. Poza tym zawsze jest możliwość dokupienia sobie czegoś do jedzenia. Warunki w hotelach na objeździe były dobre. Hotele skromne ale czyste. Zresztą czego wymagać na jedną noc. Ważna jest czysta pościel i łazienka. Nie słyszałam w naszej grupie, żeby ktoś narzekał. Jeżeli były jakieś niedociągnięcia to raczej śmialiśmy się z tego. Każdy dzień przynosił nowe i nie zapomniane wrażenia. Ważna była atmosfera i to wszystko co mogliśmy zobaczyć i o czym usłyszeć od pani Okasany. Słowa uznania należą się również naszemu kierowcy. Na pobyt wybrałam hotel Krons w Platamonas. Hotel mały, czysty, jedzenie dobre ale dowożone z innego hotelu i podgrzewane na miejscu a menager wcale nie taki smutny i zaglądający w talerze jak to pisano na forum. Przygotowana byłam na kamienistą plażę ale jednak rzeczywistość przerosła moje wyobrażenie. Wycieczkę Dookoła Grecji polecam gorąco a hotel na pobyt należy dobrać zgodnie ze swoimi oczekiwaniami. Pobyt w hotelu 3* nie można porównywać do pobytu w hotelu 5* z opcją all i oczekiwać tego samego.
          • Gość: robin Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.aster.pl 12.02.11, 22:45
            dziękuję za opinie i pozdrawiam .(pamiętasz może w jakich hotelach byliście na objeździe ?)
            • Gość: gość 50+ Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.gdynia.mm.pl 13.02.11, 07:46
              Niestety, nazw hoteli nie pamiętam i ich nie zapisywałam a szkoda. Natomiast w czasie tej wycieczki podpatrzyłam, że niektóre osoby robiły niewielkie notatki. Dlatego mam zamiar robić w tym roku tak samo. Jest to bardzo dobry sposób, gdyż jeżeli nie ma się ustawionego datownika na zdjęciach to później bywa mały kłopot z ułożeniem ich chronologicznie. Pierwszą i ostatnia noc spędziliśmy w dużym hotelu za Salonikami. Znajdował się on w niewielkiej odległości od morza i można było skorzystać z kąpieli zarówno w morzu jak i w hotelowym basenie. Wtedy zostaliśmy podzielenie na 2 grupy. Moja rozpoczęła zwiedzanie od Aten i tego co po drodze, i był to najdłuższy przejazd w czasie tej wycieczki a druga od Meteorów. Obie grupy spotkały się przy Kanale Korynckim i tam właśnie mogliśmy wymienić się wrażeniami i opiniami. Również nocleg w Atenach mieliśmy w bardzo dużym hotelu w centrum miasta ale parę osób z grupy zostało zakwaterowanych w niewielkim hoteliku nieopodal. Następne hotele to były małe rodzinne hoteliki klasy turystycznej przeznaczone dla wycieczek na 1 lub 2 noce jak to było na Peloponezie. Natomiast przedostatnią noc spędziliśmy w bardzo ładnym hotelu z basenem po samymi Meteorami. Widok był niesamowity. Zapewniam, że nie było na co narzekać. Prawda jest taka, że zazwyczaj malkontencie wypisują swoje żale a osoby zadowolone mniej. Większa część naszej grupy skorzystała z pobytu w Posejdon Palace i wiem, że byli bardzo zadowoleni ale ja też nie narzekam na pobyt w hotelu Kronos.
              Życzę wielu wrażeń i miłego pobytu w Grecji.
              • Gość: robin Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.aster.pl 10.03.11, 23:52
                jeszcze raz dziękuję Gość50+ może jeszcze ktoś podzieli się swoimi wrażeniami
                • Gość: ala Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: 82.139.180.* 11.03.11, 11:19
                  Na pobyt polecam hotel Atrium 4* na Chalkidiki, można dokupić opcje All, jedzonko wyśmienite jest polska obsługa (kelnerzy)
                  • Gość: kryszko2 Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.158.216.224.pat.umts.dynamic.eranet.pl 11.03.11, 17:36
                    Jedziemy na tą wycieczkę 25 kwietnia, ale tylko objazd - już nie mogę się doczekać.

Pozdrawiam podróżników
                    • Gość: robin Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.aster.pl 14.03.11, 19:17
                      Do" kryszko2 ". Ja jadę 20 czerwca , liczę że po przyjeździe podzielisz się swoimi spostrzeżeniami .
                      • Gość: kryszko2 Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.frh.faurecia.com 15.03.11, 15:43
                        postaram się opisać po moim przyjeździe
                        • Gość: robin Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.aster.pl 17.03.11, 21:17
                          Do kryszko2 ; bardzo na to liczę .
                          • Gość: kryszko2 Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.180.22.129.nat.umts.dynamic.eranet.pl 08.04.11, 17:55
                            cześć zbliża się termin naszej wycieczki, może jeszcze ktoś napisać coś o tej wycieczce? może jakieś pomocne uwagi itp.
                            • Gość: robin Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.aster.pl 22.04.11, 00:07
                              Do" kryszko2 " życzę udanego urlopu .
                      • Gość: arek Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.11, 13:42
                        ja też na to liczę
            • Gość: fg Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.dynamic.chello.pl 03.11.12, 15:00
              też pozdrawiam
          • 123iti Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours 10.04.11, 18:06
            Potwierdzam, byłem na tej imprezie i całkowicie się zgadzam z opinią gościa 50 +. Bardzo piękny program. Skromne jedzenie, ale dla mnie wystarczające. Czyste hotele klasy turystycznej. Pilot i kierowcy z klasą. Wycieczka dobrze zorganizowana i warta swojej ceny. Jak ktoś ma forsę to może poszaleć w tawernach do woli. Polecam. Długość trasy po przelocie samolotem ok. 2200 km.
    • Gość: Goska Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.152.152.171.dsl.dynamic.eranet.pl 22.04.11, 16:14
      Witam, byłam na tej wycieczce w czerwcu 2009. Zgadzam się z przedmówcami, że nie najważniejsze jedzenie ale piękno zabytków i przyrody. Hotele na objeździe takie sobie, ale zawsze czyste, jedzenie takie sobie. Najbardziej podobał nam się hotel w Kalambace-tuż pod Meteorami, w Salonikach i Starym Epidauros otoczonym gajami pomarańczowymi - super gospodarz na "do widzenia" częstował nas tymi super pomarańczami. Na pobycie byliśmy w hotelu Evilion w Neum - przepiękna szeroka piaszczysta plaża, okolica raczej spokojna. Faktem jest, że właściciel niezbyt przyjemny, ale my go po prostu ignorowaliśmy. Za to jedzonko wspaniałe. O atrakcjach Grecji nie rozpisuję sie bo każdy je zna i trzeba to zobaczyć na własne oczy. Miłego pobytu. A co do pilota: my mielismy p.Rafała - bardzo miły ale jak dla mnie mógłby trochę więcej poopowiadać.
    • Gość: karol Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.centertel.pl 24.04.11, 15:03
      witam wszystkich forumowiczów . w grecji kontynentalnej będę pierwszy raz . wybrałem wycieczkę objazdową z rainbowtours . czy wyjazd w lipcu to dobry termin ( wysokie temperatury i duża liczba turystów ). dziękuję za wszelkie pomocne wskazówki .
    • Gość: senita Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.11, 11:26
      Na jakie temperatury trafiliście w Grecji w czerwcu ? Chodzi mi o Ateny,Meteory itp.
      • Gość: maja Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.11, 21:04
        ja również dołączam się do pytanka
      • Gość: belfer18 Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.unknown.vectranet.pl 30.04.11, 06:37
        Ludzie, internet jest kopalnią informacji. Nie potraficie znaleźć prognozy pogody na interesujące was miesiące. To chyba lekka przesada.
        • Gość: ola Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.11, 22:10
          Prognoza pogody na czerwiec pisana pod koniec kwietnia jest nic nie warta, a średnia temperatura najczęściej nie odzwierciedla rzeczywistości , więc najlepiej skorzystać z wiedzy tych, którzy tam już byli , w końcu czy to tak wiele napisać odpowiedź na pytanie? A jeśli nie chcesz to ktoś inny to może zrobić i po sprawie.
    • monika_gda Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours 01.05.11, 00:26
      Witajcie, ja też przymierzam się do tej wycieczki. Proszę osoby, które już były w Grecji na tej imprezie o kilka informacji. Jak wygląda realizacja programu, czy są jakieś atrakcje pozaprogramowe? Ile te wszystkie przyjemności kosztują w euro (tzn. ile płaci się pilotowi)? Czy warto wykupić dodatkowo objadokolacje, czy lepiej organizować sobie posiłki na własną rękę? Jak wyglądają tranfery z/na lotnisko?
      Dziękuję.
      • Gość: gość 50+ Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.lublin.mm.pl 03.05.11, 07:58
        Transfer z lotniska w Salonikach do hotelu przebiegał bardzo sprawnie. Po odprawie przewieziono nas do hotelu na drugim końcu Salonik. Tam mieliśmy czas wolny do kolacji. Na naszej objazdówce program przez pilotkę panią Oksanę był realizowany w 101%. Jak już pisałam wcześniej byliśmy zachwyceni jej znajomością historii Grecji i profesjonalizmem. Poza programem dodatkowo płatny jest wieczór grecki w Atenach i przejazd kanałem korynckim. Nie pamiętam jaki to był koszt ale w tym roku na pewno jest drożej. Poza tym chyba taką informację można uzyskać u organizatora. Co do obiadokolacji to moja grupa miała je wykupione i nikt nie narzekał. Może nie były one rewelacyjne ale w zupełności wystarczające do zaspokojenia głodu. Tym bardziej, że po wyczerpującym całodniowym zwiedzaniu w temperaturze ponad 30 stopni, czasami bez skrawka cienia, nie zawsze chciało się szukać jakiejś tawerny ale większą satysfakcję przynosiła kąpiel w basenie lub morzu. Ale jeżeli ktoś woli jedzenie indywidualne to zawsze znajdzie coś dla siebie w pobliżu.
        Po zakończeniu imprezy wróciliśmy do Salonik i tam następnego dnia po śniadaniu osoby korzystające z przedłużonego pobytu były rozwożone do hoteli a wracający do kraju w zależności od godziny wylotu na lotnisko. Pokoje należało opuścić do godz. 14. Były jakieś problemy z grupą, która wylatywała w nocy z Salonik ale dokładnie nie pamiętam, czy musieli dopłacić za pobyt w pokoju, czy też otrzymali jeden do dyspozycji do czasu wylotu. Życzę przyjemnego pobytu.
        • monika_gda Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours 03.05.11, 10:45
          Bardzo dziękuję za odpowiedź. :) Jeszcze jedno pytanie: rozumiem, że obiadokolacje były wieczorem w hotelu? Nie chciałabym tracić czasu wolnego w zwiedzanych miejscach na restauracje. ;)
          • Gość: kryszko2 Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.204.30.237.nat.umts.dynamic.eranet.pl 03.05.11, 16:47
            cześć,

właśnie wróciłem z tej wycieczki. Program został zrealizowany w 100% z tego co było w katalogu. Szkoda, że przedostatni dzień był poświęcony na powrót do Salonik bo to strata czasu w porównaniu gdyby powrotny lot był organizowany z Aten no ale tak było w opisie i tak jak pisałem było wszystko zrealizowane. Ogólnie całe 5 dni na zwiedzanie.

Pogoda dobra jak na wycieczkę objazdową. Pierwsze dwa dni 15 stopni a w drugi dzień trichę popadało jak byliśmy w Delfach, późniejsze dni ponad 20 stopni i słońce dawało się już we znaki.

Pani pilot, Pani Oksana była po prostu świetna i tyle.

Hotele średnie poza tym w Atenach.

fakultety: krótki rejs statkiem po kanale korynckim 25Euro, wieczór grecki 25 Euro

chętnie odpowiem na jakieś pytania.
            • monika_gda Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours 03.05.11, 17:29
              kryszko, obiadokolacje były wieczorem w hotelu czy na mieście w trakcie czasu wolnego?
              Dziękuję.
              • Gość: mr Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.bialnet.com.pl 03.05.11, 17:48
                Oczywiście obiadokolacje są w hotelu - ok. 19.00. Ja też wróciłam z Grecji 02.05.11 r., z objazdówki. W ramach ceny w Rainbow, wycieczka do polecenia. Wszystkiego po trochu. Szybkie tempo zwiedzania, ale takie są objazdówki. Poziom hoteli różny, ale na objazdówce nie można oczekiwać luksusu, wyspać się można i tyle. Uważam, że za cene z "last" ok. 1500 zł. za tydzieć wycieczka jest adekwatna. Ja byłam w grupie pilota p. Leszka i jest super. Od wielu lat mieszka w Grecji zna ten "teren". Pięknie opowiada o historii i wierzcie mi ma wiedzę.
                • Gość: kryszko2 Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.205.36.177.nat.umts.dynamic.eranet.pl 03.05.11, 19:04
                  Kolacje jak opisano są w hotelu o 19tej, ja nie miałem wykupionych i podobno to była lepsza opcja (lepiej kupić sobie co się samemu wybiera z miejscowych dań).

Mr nie dopisał że trzeba było zapłacić 95 Euro pilotowi więc cena 1500 to nie wszystko. Z 95 Euro ok 55 to bilety wstępu a reszta to na przewodników, którzy byli nieobecni (poza Atenami).

Szybkie tempo zwiedzania - mi jedynie nie podobało się 30 min na Akropolu w Atenach to zdecydowanie za mało!!!!!!!!!!!! fajnie by było sobie tam u góry posiedzieć jeszcze godzinkę i podziwiać widoki a tak to ledwo się zdążyło pojść dookoła, zrobić w pośpiechu zdjęcia i wrócić. Na resztę zwiedzania czasu wystarczyło, no może w Mykenach mogło być więcej czasu wolnego bo taka sama sytuacja 30 min to o 30 min za mało.
        • Gość: zsz Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.dynamic.chello.pl 31.10.12, 22:59
          chyba pojadę
    • Gość: robin Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.aster.pl 03.05.11, 19:18
      Do kryszko2 i mr podziękowania za to że chcą się podzielić swoimi wrażeniami z wycieczki . Mam kilaka pytań czy pamiętacie nazwy hoteli na objeżdzie czy wyżywienie było w formie bufetu czy serwowane ? Jak wyglądało zwiedzanie Salonik bo odbywa się ono chyba ostatniego dnia ? Czy warto wybrać się na rejs przez kanał koryncki i co robili ci co niezdecydowli się na ten fakultet ? W jakich godzinach byłwyjazd i powrót do hotelu ? Jak liczna była grupa ?
      • Gość: kryszko2 Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.205.64.159.nat.umts.dynamic.eranet.pl 03.05.11, 20:11
        1.nie pamiętam nazwy hoteli, pierwszy był godzine jazdy za Salonikami, drugi w Kalambace pod samym klasztorem, trzeci koło Patry, 4 i 5 w Epidauros (ładna okolice wśród drzew pomarańczy), 6ty w Atenach i 7 ten sam co 1wszy. W Atenach dobry hotel.
        2.Śniadanie w formie bufetu
        3.Zwiedzanie Salonik to tylko zdjęcia pod pomnikime Aleksandra i Białą wieżą a potem niby objazd w 5 minut autokarem ale i tak Saloniki to nic w porównaniu z tym co jest w innych dniach. I to jest w pierwszym dniu (nie ma hotelu w salonikach).
        4.wyjazdy ok 8 powroty ok 18, nie było to męczące
        5. 2 autokary, każda grupa zwiedza osobno, ma swojego przewodnika
        • Gość: robin Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.aster.pl 03.05.11, 21:11
          Dzięki za odpowiedź . Jeszcze jedno pytanie czy położonie hoteli pozwalało na jakieś sympatyczne wieczorne spacery ?
          • Gość: mr Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.bialnet.com.pl 04.05.11, 08:19
            To zależy. Pierwszy hotel był nad morzem przy plaży ( u nas akurat pogoda nie sprzyjała opalaniu) do miasteczka było dość daleko, ale następne jak najbardziej wieczorem po powrocie można było spędzic fajny wieczór w "terenie" w lokalnej tawernie. Jeśli chodzi o dodatkowe atrakcje typu rejs przez Kanał Koryncki ( ja byłam ) to co kto lubi. Trwa to około godziny i płyniesz przez kanał tam i nazad. Ja juz do Grecji raczej nie wócę więc chciałam wykorzystać wszystko co było. Jest to pewna atrakcja. Ja nigdy wcześniej żadnym tego typu kanałem nie płynęłam więc sprawdziła jak to jest. Przy tym historia tego miejsca jest ciekawa a na pokładzie był z nami pilot i opowiadał w czasie rejsu. Nie żałuje choć uważam że 25 Euro to zdecydowanie za dużo za godzine rejsu no ale cóż taka jest lokalna cena i z tym dyskusji nie ma albo płyniesz albo nie.
            • Gość: robin Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.aster.pl 04.05.11, 23:28
              faktycznie 25 euro to sporo zwłaszcza dla 4-osobowej rodziny . możesz mi powiedzieć co robiła reszta grupy i czy mogła obejrzeć kanał z innego miejsca ? mam jeszcze jedno pytanie czy przejeżdżaliście Mostem Rion-Antirion ?
              • Gość: karo Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: 82.139.180.* 09.05.11, 14:22
                Byłam na tej objazdówce w 2009. wrażenia super, szczególnie Meteory i Delfy. Na pobyt polecam hotel Atrium 4* (można dokupić All, bardzo polecam,ponieważ jedzonko do dziś wspominamy) na Chalkidiki. Przez most oczywiście przejeżdżamy, bardzo piękny, ładne zdjęcia wychodzą.
                • Gość: kryszko2 Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.frh.faurecia.com 11.05.11, 11:33
                  Czy to ten most łączący kontynent z peloponezem w okolicach Patry?

Jak tak to my płynelismy wdłuż tego mostu w dniu gdy wracaliśmy z Delf
              • Gość: mr Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.bialnet.com.pl 12.05.11, 20:54
                Do gościa: robin.
                Gdy pływaliśmy kanałem reszta wycieczki była na jakimś punkcie widokowym, też pononoć, jak mówili były ładne widoki.
    • Gość: robin Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.aster.pl 13.05.11, 09:33
      dziękuję
      • Gość: gość Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.megasat.pl 18.05.11, 21:29
        Czy po przylocie pierwszego dnia ,przy wykupie obiadokolacji dostaniemy
        • Gość: gość Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.megasat.pl 18.05.11, 21:46
          Chodzi oczywiście,o której godz. jest się w hotelu i o której jest obiadokolacja?
    • Gość: robin Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.aster.pl 24.05.11, 21:44
      prośba o kontynuowanie wątku .
      • Gość: mr Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.bialnet.com.pl 27.05.11, 22:26
        O co chcesz zapytać ? Trudno tak zrelacjonować tydzień.
        • golem1963 Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours 28.05.11, 22:35
          Czy na terenie Grecji pojawiły się jakieś problemy z telefonem na karte ?Jak najkorzystniej dzwonić do Polski ? Ile dokładnie zbierała pilotka na bilety wstępu ? Czy warto wszystko zobaczyć czy jest coś z czego można zrezygnować? Czy przejazdu miedzy miejscami są dłuższe niż 3 godziny ?
        • Gość: robin Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.aster.pl 30.05.11, 21:21
          mr dziękuję za dobre chęci . moje oczekiwania na nowe wpisy wynikają z ciekawości zbliżającego się wyjazdu .
          • Gość: ania Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: 81.15.243.* 25.06.11, 14:57
            witam
            mam do odprzedania tą wycieczkę, wylot z Gdańska 4 lipca, powrót 18sty, 2osoby, koszt niecałe 3tys. /osoba, pobyt all in w Chrousso Village. Możliwość zmiany terminu.... kontakt: pierun1@tlen.pl
            • Gość: gość g. Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.megasat.pl 26.06.11, 21:13
              Czyżby zrobiło się niebezpiecznie?Czy ktoś wrócił,jaka atmosfera?
    • Gość: kostas Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.home.otenet.gr 01.07.11, 12:08
      spoko wszystko jest OK !!!!!!
      • Gość: stenia Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.11, 19:38
        Czy był ktoś z forumowiczów ostatnio w Grecji kontynentalnej? Jak atmosfera? Czy jest bezpiecznie?I jakie objazdówki polecacie? Dobra jest ta z RT?
        • Gość: g Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.megasat.pl 03.07.11, 20:30
          Jadę w połowie sierpnia,mam nadzieję na dobre wrażenia.Może ktoś wrócił?
          • Gość: tommy Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.11, 08:26
            Witajcie !
            Właśnie wróciłem z Grecji - ostatnia grupa czerwcowa a więc w czasie zamieszek, strajków i tego wszystkiego co słyszycie w telewizji. Jakichkolwiek niebezpieczeństw czy chaosu nie ma. Jedyny ślad kryzysu i protestów to główny plac w Atenach ( przed parlamentem ) gdzie widać wywieszone transparenty protestujących no i w niektórych miejscach niedokładnie starte ślady po rzucanych farbach. To wszystko. A jeszcze jedno - w czasie 2 dnia strajku generalnego my byliśmy akurat w Delfach duża część sklepów była pozamykana ( ale nie wielkie sieci handlowe ) i podobno zamknięto apteki i szpitale - ale dyżurne funkcjonowały. Oczywiście należy być czujnym i nie demonizować ani w jedną ani w drugą stronę ale jako turyści nie odczuliśmy żadnych utrudnień. Co więcej, w czasie przejazdów drogi puściutkie - kto poza turystami jeździłby w południe po autostradzie ? Życie zaczyna się wieczorem więc ludzi w kawiarenkach, na ulicach zobaczycie w większych "ilościach" dopiero po 21-ej. U mnie pilotem był Pan Lolek Łuczak. Człowiek kulturalny, posiadający wiedzę, może bez "charyzmy" - chodzi mi o to że są osoby które potrafią wręcz "zaczarować" opowieściami, swobodnie przybliżając kulturę i historię danego kraju. On tej umiejętności nie ma co nie znaczy że było źle. Nie - starał się jak mógł, opiekował się grupą nawet na lotnisku - czekając aż wszyscy się odprawią, zresztą bardzo miło było patrzeć na współpracę pilotów wycieczek. Nie pamiętam imienia pilota ( chyba z Ecco Holiday ) - pomagali rozładować korki, informowali gdzie co i jak, więc nawet mniej wprawni turyści mogli czuć się bardzo bezpiecznie. Moi drodzy bałagan panuje na lotnisku w Salonikach - nie tylko opóźnienia ale także jedna kolejka po bilety inna kolejka aby oddać bagaż główny - pierwszy raz się z tym spotkałem. Co do samej wycieczki. Wystarczyło mi te 8 dni - pogoda świetna, krajobrazy, no wiecie sami śródziemnomorskie a więc nie ma "szaleństwa" zieleni ale peloponez jest na prawdę urokliwy, górzysty. Hotele spoko - 3 i 4 gwiazdkowe z dobrym jedzeniem, bez szaleństw ale wystarczało żeby się najeść, w większości kolacje serwowane. Poza jednym czy dwoma hotelami nie podawali owoców - szkoda, bo melony czy arbuzy na targowiskach całkiem tanie. Ja wykupiłem śniadania i kolacje - ale codziennie zatrzymywaliśmy się na dodatkowy posiłek - nie ma przymusu, kto chce, jeden posiłek to wydatek od 8 - 14 euro + napoje, a więc te 300 zł musicie przeznaczyć na samo jedzenie dodatkowo. Strefa EURO a więc no trochę to wszystko kosztuje - niestety. Bilety wstępu - 110 euro, dzieci, studenci i osoby po 65 roku życia - zniżki. Co jeszcze - są 2 wycieczki fakultatywne, kanał koryncki - 25 euro i wieczór grecki - 30 euro. Nie chcę powtarzać wielu wypowiedzi ale uważam że biuro dobrze przygotowało tę objazdówkę, zawsze coś jeszcze można poprawić ale jest OK. Dużo by pisać - jeżeli coś jeszcze interesuje kogoś - chętnie odpiszę. Pozdrawiam.
            • Gość: g Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.megasat.pl 06.07.11, 22:18
              Dzięki tommy.Trochę nas uspokoiłeś,bo jednak obawy są cały czas.Widzę,że BIURO się stara
              i zależy im na kliencie,oby tak było i u nas.
              • Gość: R16C Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.kwbbelchatow.bot.pl 07.07.11, 07:02
                W jaki sposób zajmowaliście miejsca w autokarach? Jak liczna grupa? Pozdrawiam.
                • Gość: g Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.megasat.pl 07.07.11, 17:18
                  Który odcinek na trasie był najdłuższy do przejechania-ile godz. ciągłej jazdy?
                • Gość: tommy Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.11, 23:29
                  Miejsca w autokarze zajmowane są według kolejności zapisu na wycieczkę - kto wcześniej, ten zajmował miejsce z przodu - pilot wyczytywał nazwiska i miejsca - nie było zadnych przepychanek czy walki o miejsce. I dobrze - nikt nie zmieniał miejsc, był porządek. Grupa liczyła 46 osób. Co do przejazdu - najdłuższy jest ten w drodze powrotnej z Aten do Salonik. Wyjeżdżaliśmy po śniadaniu o 8-ej a w salonikach byliśmy o 16-ej. Proszę pamiętać że bbyły też bodaj 2 postoje na toalety, postój w Termopilach i bodaj godzinna przerwa na obiad w zajeździe. Pozostałe przejazdy max 4 godziny ale wiele z nich krótsze - bo już na samym Peloponezie atrakcje ulokowane są w stosunkowo niewielkich odległościach.
                  • Gość: sandra kopeć Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.11, 19:34
                    Ja wyjeżdżam we wrześniu.Zastanawiam się tylko czy wybrać RT czy Itakę.Liczę na to że w tym czasie będzie już czym oddychać
                    • Gość: markos Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.11, 22:27
                      Jeszcze może być gorąco ale bez przesady na kontynentalnej jest w porządku. Ja wybrałem RT bo mają ciekawy program i autokarem, a Itaka ma bodajże tylko samolotem. Wycieczka się udała, pani pilotka kompetentna,polecam
                      • Gość: borys Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.centertel.pl 22.07.11, 20:02
                        Po powrocie podziele się wrażeniami
            • Gość: lol Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.11, 11:01
              żeś się rozpisał
    • Gość: ala Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.home.aster.pl 26.07.11, 10:26
      wybieram się z rainbow 22 sierpnia. Proszę o podstawową informacje - czy w każdym hotelu były suszarki do włosów?
    • oczkoproroka7 Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours 26.07.11, 19:34
      są suszarki . a to hotele z mojego objazdu ; www.sunbeach.gr/web_en/photo_album.htm www.hotelfamissi.com/hotel-famissi-eden/index_en.htm www.olympiahotels.gr/en/hotelilis/rooms www.flisvoshotel.gr/framehotel2.html www.dolphinhotel.gr/contact.htm
      • Gość: g Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.megasat.pl 27.07.11, 18:29
        Czy wszędzie są ręczniki?Jak jest z wodą mineralną do wykupionej obiadokolacji,ile kosztuje?
        • oczkoproroka7 Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours 28.07.11, 00:25
          ręczniki są wszędzie woda w dzbankach podawana do objadokolacji bez opłat (może nie mineralna).
    • Gość: ola Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.home.aster.pl 08.08.11, 09:52
      1) Czy w miesiącach lipiec sierpień 2011 wycieczki fakultatywne też są (wieczór gracki, przeprawa kanałem), nie widzę tego nigdzie w opisie głównym wycieczki, a Państwo o tym piszecie?
      2) Co z pierwszym dniem - wylot mam o 6 rano w poniedziałek i po 9 mam być na miejscu, a w opisie jest tylko transfer do hotelu w pobliżu Salonik, czyli to jest cały dzień dla siebie- opalanie, pływanie, zwiedzanie na własna rękę?
      3) A, czy pakując się we dwoje do jednej walizki mamy mieć w niej max 40 kg? Czy trzeba do dwóch oddzielnych i max 20 kg?
      • Gość: max Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.centertel.pl 15.08.11, 21:32
        wieczór grecki i kanał oferowane są jako fakultety około 25 euro . pierwszy dzień jest wolny . hotel koło salonik jest blisko morza . maksymalna waga jednego bagażu to 32 kg .
        • Gość: marysanka Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.11, 18:50
          Najlepsza wycieczka do Grecji kontynentalnej to właśnie ta z RT. Jestem zachwycona programem i pięknymi widokami .Pani pilotka super osoba, chętnie udzielała wszelkich informacji, dawała dużo czasu wolnego i świetnie to wszystko razem rozmieściła w czasie. Droga to ponad doba w autokarze co prawda męcząca ale warto było. Hotele też niczego sobie, jedzenie b.dobre. W 2009 jechałam z RT do Włoch jednak tam nie byłam do końca zadowolona ze względu na brud w hotelach i autokar. Klasyczna Hellada bardzo poprawiła moje zdanie o tym biurze.
          • Gość: max Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.aster.pl 28.08.11, 00:40
            Klasyczna Hellada to chyba nie dookoła Grecji
      • m.ros Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours 21.08.11, 22:23
        Byłam na tej wycieczce rok temu w sierpniu. Ogólnie wszystko ok., ale były pewne "niedociągnięcia": mrowki i karaluchy w pokojach (ale to podobno normalne w Grecji), w jednym hotelu był problem z ubikacjami, rozpadły się szklane drzwi do łazienki:).
        Pierwszego dnia po przylocie jest plażowanie. Drugiego jechaliśmy do Aten, bo zmienili plan zwiedzania - było to 7 h przejazdu z postojami na WC. Potem wieczorny spacer i wieczór grecki. Każdego dnia dłuuugie przejazdy, i mało czasu na zwiedzanie. Ostatniego dnia Meteory - ładne z daleka, ale w nudne w środku (chociaż jak ktoś lubi zwiedzać kościoły, to będzie zachwycony) i "zwiedzanie" Salonik - przejazd autokarem i zdjęcia zza szyby....
        Powroty do hoteli dość wcześnie, bo 17 - 18, a kolacje 20-21.
        Moim zdaniem lepszy program ma wycieczka na Peloponez, mniej autokaru, a więcej zwiedzania.
    • Gość: marcus Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.dynamic.chello.pl 12.09.11, 20:19
      wycieczka godna polecenia ale ma też minusy . dwie godziny na zwiedzenie najpiękniejszego punktu objazdu N A F P L I O to stanowczo zbyt krótko . oglądanie SALONIK zza szyby autokaru to też pomyłka .
      • Gość: gg Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.megasat.pl 12.09.11, 21:05
        Zgadzam się z tommy i marcusem.Wycieczka do polecenia,jeżeli chodzi o kontynent,daje wyobrażenie o Grecji.Może czasmi trochę mało czasu,ale tym żądzą się objazdówki-coś za coś.Małe poprawki w programie zapewne by się przydały,ale...Ogólnie duży plus dla BIURA R
    • Gość: JUSTYNA Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.centertel.pl 14.10.11, 17:53
      niebawem w sprzedaży pojawi się oferta first minute . mam pytanie ile płaciliści za tą wycieczkę w 2011 roku ?
      • Gość: gg Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.megasat.pl 14.10.11, 23:00
        Ja w maju płaciłam 3680 , a jechałam w 2 poł.sierpnia.Należy dodać później 110 euro za wszelkiego rodzaju bilety + fakultety,jedzenie itd.Czytaj uważnie program imprezy.
    • Gość: JUSTYNA Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.centertel.pl 29.11.11, 18:16
      brak tej oferty na 2011 . co w zastępstwie ?
    • Gość: maciek Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.dynamic.chello.pl 01.12.11, 22:19
      byłem w 2011 bardzo udana impreza
      • Gość: wisełka Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: 62.244.130.* 11.07.12, 17:15
        Do zainteresowanych
        Wróciłam tydzień temu. Wycieczka udana. Program zrealizowany w 100% z tą różnica że od tyłu. Hotele na trasie dobre. Jedzenie w formie bufetu smaczne i w wystarczającej ilości. Autobus i kierowca(kobieta) bardzo dobry. Pilot dobry. Ogólne wrażenie dobre!!
        Dodatkowy tydzień wykupiliśmy w Posejdonie. Szczerze polecam.
        Jeśli ktos ma jakieś pytania, chętnie odpowiem
        kilka zdjęć z objazdu można zobaczyć tu:
        picasaweb.google.com/108652889321057308996/DookoAGrecji2012
        • Gość: Eia Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.12, 17:24
          Wisełko, wybieram się na tę imprezę w sierpniu i pewnie się domyślasz, ze wszelkie wątki dotyczące Grecji śledzę z wielkim zainteresowaniem :)

Z jakiego miasta leciałaś? Interesują mnie godziny przylotu, transferów i powrotów do hoteli każdego dnia. Czy miałaś wykupione obiadokolacje? Jesli tak, to byłabym wdzięczna za kilka informacji na ten temat
          • Gość: wisełka Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: 62.244.130.* 11.07.12, 19:04
            Leciałam z Warszawy. Wylot był przełożony o kilka godzin. Przylot zgodnie z rozkładem. Po przylocie i zakwaterowaniu w hotelu, mieliśmy jeszcze sporo czasu na plażę. Wyjazdy z hoteli były o 8,00. Wszędzie śniadania były bardzo smaczne i bez ograniczeń. Kolacje mieliśmy wykupione. Czasami był bufet, czasami serwowane. Czasami smaczniejsze , czasami mniej. Zawsze jednak "zjadliwe". Jednak szukanie czegoś wieczorem, po całym dniu zwiedzania to chyba nie najlepszy pomysł. Dzisiaj gdybym jechała jeszcze raz też bym wykupiła! Na obiady jest zawsze przerwa w południe. Dobry obiad bez napojów to 10€. Pizza na dwie, trzy osoby to wydatek ok 8 - 12€. Sandwich tego typu www.audion.com/system/public/categories/125/images/bread-sandwich.jpg ok 3€. Do hoteli wraca się o ludzkich porach. Zdarzały się nawet wyjścia na plażę na kąpiel w morzu. Często po kolacji robiliśmy wyskok do miasteczka. Kilka noclegów było w hotelach nad morzem. Z zakupami (napoje, wino itp) na trasie nie było problemu. W pobliżu kilku hoteli są sklepy. Gorzej z kupieniem świeżego pieczywa. Znajoma z wycieczki miała problemy z zakupem. Podobno nie było. Szczerze mówiąc ja też w tych sklepach w których byłam pieczywa nie pamiętam.
            Dokładnych godzin powrotów do hoteli niestety nie pamiętam. W zdecydowanej większości hoteli było Wi-Fi. Z fakultetów wykupiliśmy rejs po kanale Korynckim. Sympatyczna wycieczka!
            • Gość: Eia Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.12, 21:10
              Dzięki za odpowiedź :)
              Ja też wykupiłam kolacje (zresztą zawsze tak robię na objazdówkach); cieszy mnie, że powroty są o ludzkich porach, bo zdarzało się parę razy dotrzeć do hotelu o 22.00, co po zakwaterowaniu i wszelkich formalnościach dawało kolację o 23.00... Zresztą podobny przypadek szykuje mi się chyba pierwszego dnia - lecę z Gdańska, zgodnie z rozkładem powinniśmy lądować w Salonikach o 21.45, czyli zapowiada się późny przyjazd do hotelu... Ale nic to, będzie fajnie :)

P.S. Piękne zdjęcia, aż się chce tam być :)
              • Gość: wisełka Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: 62.244.130.* 12.07.12, 09:49
                Podczas naszego pobytu. Turyści z Poznania lecieli do Gdańska. Tam doładowali samolot i dopiero Saloniki. W sumie dało to godzinę opóźnienia. W powrotnej drodze było podobnie. Nie znam szczegółów ale ludzie trochę narzekali. Sprawdź godziny wylotów i czas lotu z Poznania i Gdańska. Lepiej wiedzieć o tym wcześniej:) Zaoszczędzi to nerwów na początku urlopu.
                pozdrowionka
                • Gość: Eia Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.12, 10:54
                  Wiem, wiem - już dawno odnotowałam, że to ten sam numer lotu, więc Poznaniacy przylecą po nas na Rębiechowo i razem zabierzemy się do Grecji :)

A pobyt wybrałam w hotelu Kronos na Riwierze, mam nadzieję na miły wypoczynek :)
                  • Gość: Eia Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.12, 17:15
                    Podnoszę temat, bo zbliża się termin wyjazdu, a nieco zmieniły mi się warunki - otóż wylatuję z Warszawy. W związku z tym mam pytanie do Wisełki bądź innego uczestnika tej imprezy - wylot powrotmy do Warszawy ostatniego dnia zaplanowano na późne godziny; jak wobec tego wygląda kwestia zakwaterowania ostatniego dnia imprezy? Czy po upłynięciu doby hotelowej w południe należy bezwzględnie opuścić pokoje? A może jest możliwość jakiegos przechowania bagażu do czasu odjazdu na lotnisko?
                    • Gość: wisełka Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.ip.netia.com.pl 20.07.12, 17:51
                      O 12 w południe opuszczaliśmy pokoje. All obowiązywał do wyjazdu. Wyjazd z hotelu był o 18,30. Walizki zostawiliśmy przy recepcji. Do dyspozycji mieliśmy pokój, prysznice, ręczniki. Jak to będzie w twoim hotelu nic nie wiem. My byliśmy w Posejdonie. Samolot opóźnił się o godzinę.
                      • Gość: Eia Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.12, 17:55
                        Dzięki za błyskawiczną odpowiedź :) Ja będę w Kronosie, ciekawe czy będzie podobnie...
                        • kaill Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours 24.07.12, 01:01
                          Wybieram się na tę wycieczkę w sierpniu z tygodniowym pobytem w Sun Beach Riwiera Olimpijska/ Chakidiki. Czy może ktoś był w tym hotelu, cokolwiek o nim wie. Proszę o jakiekolwiek informacje
                          • Gość: wisełka Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.ip.netia.com.pl 24.07.12, 08:22
                            Nie znam tego hotelu ale pod linkiem znajdziesz sporo info
                            www.holidaycheck.pl/hotel-opinie_Hotel+Sun+Beach-ch_hb-hid_179641.htmlpozdrowionka
                            • Gość: wisełka Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.ip.netia.com.pl 24.07.12, 08:23
                              zły link!!
                              www.holidaycheck.pl/hotel-opinie_Hotel+Sun+Beach-ch_hb-hid_179641.html
                              • kaill Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours 24.07.12, 14:31
                                dziękuję
                                • Gość: Eia Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.12, 15:20
                                  Kaill, a kiedy wylot? ja odliczam dni do 13 sierpnia :)
                              • Gość: Herhor Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.adsl.inetia.pl 01.08.12, 23:25
                                Dzięki za info. Mam jeszcze pytanie: czy ktoś z Szanownych Forumowiczów był podczas objazdu na Wieczorze Greckim w Atenach? Jak to wygląda i czy warto?
                                Czy ten wieczór jest zamiast wykupionej obiadokolacji?

Z góry dzięki za odpowiedź!
                        • Gość: IW Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.clubnet.pl 05.08.12, 23:16
                          Byłam w lipcu w Kronosie - bardzo przyjemny hotel, miła, rodzinna atmosfera, hotel nowoczesny, czyściutki. Po all - po 12 walizki sa pakowane do pokoju "walizkowego" z dostępem do łazienki i można korzystać z basenu. Można tez wybrać się nad morze, bo jest blisko. Zazdroszczę, bo pojechałabym raz jeszcze :)
                          • Gość: Eia Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.12, 07:56
                            IW, dzięki za cenną opinię - moja wycieczka startuje 13 sierpnia :)
                            • Gość: momo Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.dynamic.chello.pl 13.08.12, 09:00
                              A ja nie polecam kronosa, właśnie wróciłem z Grecji. Hotel nowoczesny, owszem czyściutki, w kapitalnej miejscowości, ale jedzenie all incl beznadziejne, z karty owszem mają świetne posiłki, ale w bufecie dają codziennie to samo na śniadania, a na lunche i obiadokolacje co 2 dni odgrzewają to samo, co nie pójdzie w poniedziałek to w środe będzie w zupie, pozatym tępy kucharz nie mógł zrozumieć że przesala potrawy!
                              • Gość: IW Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.clubnet.pl 29.09.12, 10:20
                                No ja nie mam takiej złej opinii o hotelu. Byłam wcześniej na objeździe i niestety - Grecja to nie Egipt z egipskimi All-ami, albo Turcja z ich ciasteczkami. Tu all-e są o niebo gorsze, a jedzenie niezbyt urozmaicone. Kontaktowałam się z innymi uczestnikami wycieczki - wszędzie tak samo. Jednak w Kronosie jedzenie mi smakowało, nie było przesolone, a jestem wrażliwa, ponieważ bardzo mało soli używam. To ze mało urozmaicone... Jeżeli codziennie się "próbuje" wszystkiego to może tak jest. Ja wybierałam codziennie inne dania, po to żeby urozmaicić :) No niestety, ile ludzi tyle opinii, każdy ma swoje przyzwyczajenia i ciężko wszystkim jednocześnie dogodzić. Jednak następnym razem jak Grecję odwiedzę nie wykupię wyżywienia, no może śniadania. Nie opłaca się, bo nie ma później okazji na spróbowanie dań typowo greckich, tawernowych, tylko się je hotelowe posiłki. Pozdrawiam.
                                • Gość: wisełka Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.adsl.inetia.pl 03.11.12, 20:56
                                  Zupełnie się nie zgodzę z IW. Niestety uogólnianie tej teorii na całą Grecję jest błędne. Byłam w tym roku na tej wyciecze z pobytem w Posejdonie. Jedzenie było wyśmienite, wino przednie a obsługa na wysokim poziomie. Jak to najczęściej bywa, cena i jakość lubi chodzić parami.
        • Gość: Herhor Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.adsl.inetia.pl 26.07.12, 22:10
          My wybieramy się w 5 osób na tę wycieczkę 06.08.
          Mam w związku z tym kilka pytań do Wisełki głównie o "Posejdona":
          1. Czy w barze na plaży można coś dostać w ramach all inclusive? (nie koniecznie alkohole ;))
          2. Jak wygląda sprawa ręczników na plażę? Płatne? Kaucja?
          3. Czy wycieczki fakultatywne oferowane przez Rainbow dochodzą do skutku (Skiatos, Olimp)?
          4. Czy to prawda, że po części objazdowej ostatnią noc śpi się już na Riwierze, czy jednak jechaliście do Salonik i następnego dnia z powrotem na Riwierę?
          5. Czy w okolicach "Posejdona" są jakieś miejsca, gdzie można snurkować? Czy warto brać masę i rurkę?
          Z góry bardzo dziękuję za odpowiedzi!!!
          • Gość: wisełka Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.adsl.inetia.pl 27.07.12, 08:59
            > 1. Czy w barze na plaży można coś dostać w ramach all inclusive? (nie konieczni
            > e alkohole ;))
            W barze są tylko napoje. Po ciasteczka (w określonych porach) należy udać się 80-100 m dalej, do tawerny. Z alkoholi jest dobre wino (białe, czerwone, wytrawne i półsłodkie), piwo, miejscowe brandy o raz ciężkie do wypicia ouzo
            > 2. Jak wygląda sprawa ręczników na plażę? Płatne? Kaucja?
            Ręczniki sa za 0,8 €/ dzień. Niemal wszyscy mają swoje :)
            > 3. Czy wycieczki fakultatywne oferowane przez Rainbow dochodzą do skutku (Skiat
            > os, Olimp)?
            Tak, odbywały się
            > 4. Czy to prawda, że po części objazdowej ostatnią noc śpi się już na Riwierze,
            > czy jednak jechaliście do Salonik i następnego dnia z powrotem na Riwierę?
            Na riwierze w hotelu Orfeas
            > 5. Czy w okolicach "Posejdona" są jakieś miejsca, gdzie można snurkować? Czy wa
            > rto brać masę i rurkę?
            Gdy jest sporo wody zawsze można snurkować :) Czy warto? Nie!
            • Gość: Herhor Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.adsl.inetia.pl 28.07.12, 11:21
              Bardzo serdecznie dziękuję za szybką odpowiedź :-)
              Jak rozumiem w ramach opcji all inclusive w barze na plaży dostanę bezpłatnie napoje bezalkoholowe.
              Ten hotel tranzytowy to któryś z tych? Tekst linka
              Masz jeszcze jakieś ciekawe informacje dotyczące samej objazdówki oraz hotelu Poseidon Palace?

Pozdrawiam serdecznie!

Mariusz
              • Gość: Herhor Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.adsl.inetia.pl 28.07.12, 11:36
                Znacie może nazwę hotelu tranzytowego w Salonikach, w którym śpi się zaraz po przylocie?
                • Gość: kos Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.dynamic.chello.pl 28.07.12, 12:42
                  w czerwcu 2011 Sun Beach w miejscowości Agia Triada ;
                  www.holidaycheck.pl/hotel-Zdjecia_Sun+Beach+Hotel-ch_ub-hid_123466.html
                  • Gość: wisełka Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.adsl.inetia.pl 28.07.12, 13:22
                    Nocleg jest w tym hotelu: www.hotel-orfeas-pierias.gr/blueresort/index.htm
                    Pod Salonikami nocowaliśmy w Sun Beach.
                  • Gość: Herhor Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.adsl.inetia.pl 29.07.12, 20:10
                    Dzięki bardzo!
                  • Gość: Herhor Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.enea.pl 31.07.12, 15:23
                    Dzięki za info. Mam jeszcze pytanie: czy ktoś z Szanownych Forumowiczów był podczas objazdu na Wieczorze Greckim w Atenach? Jak to wygląda i czy warto?
                    Czy ten wieczór jest zamiast wykupionej obiadokolacji?

Z góry dzięki za odpowiedź!
          • Gość: Giv Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.slubice.vectranet.pl 02.09.12, 10:29
            Jadę na tą wycieczkę 22.09.2012 r. Mam pytanie: jeżeli nie wykupię obiadokolacji czy przy hotelach są jakieś tawerny aby zjeść kolację. Jak to wygląda?
            • kaill Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours 02.09.12, 22:56
              Osobiście radziłbym wykupić obiadokolacje gdyż nie przy każdym hotelu znajduje się miejsce gdzie można zjeść. W mojej grupie chyba tylko 2 osoby nie miały wykupionych posiłków. Osobiście nie wyobrażam sobie, by po całym dniu szukać takiego miejsca. Pozdrawiam
              • Gość: monia Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.dynamic.chello.pl 06.09.12, 18:48
                noclegi były pod salonikami kalambace olimpi i tolo . we wszystkich miejscowościach były tawerny . większość z grupy miała wykupione objadokolacje .
                • Gość: zorbapolski Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.12, 13:47
                  Lepiej sobie te obiodokolacje wykupić. Naprawde wygodniej. a potem wieczorową porą mozna sie jeszcze rozjerzeć po okolicy. Lepiej pójśc i skosztowac greckich win.... i posłuchac muzyki.
                  • Gość: JaJaJa Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.opera-mini.net 09.09.12, 07:30
                    Jedzie ktos w terminie 22.09 na objazd i wypoczynek? Pojechalabym..ale sama na wypoczynku moge sie zanudzic ;-)
                    • Gość: kora Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: 89.74.36.* 10.09.12, 22:39
                      można jechać na sam objazd
                    • Gość: gość Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.ip.netia.com.pl 11.09.12, 13:54
                      a co chcesz z tym kimś drugim na wypoczynku robic..? :)
                      • Gość: wers Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.dynamic.chello.pl 01.10.12, 21:58
                        a co chcesz z tym kimś drugim na wypoczynku robic..? :)

wiadomo , grać w szachy .
    • Gość: Krystyka Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.dynamic.chello.pl 05.11.13, 22:24
      Byłam w zeszłym roku na tej wycieczce i prawie codziennie marzę o powrocie do Grecji. Wycieczka miała jakiś niesamowity klimat i nie wiem czy to zasługa biura podróży czy samej Grecji, czy ludzi czy wszystkiego po trochu, ale to był tydzień w raju :) Jeśli ktoś nie był nigdy w Grecji to polecam z całego serca, nie tylko na wypoczynek pobyczyć się na plaży, ale właśnie pozwiedzać. Akropol na żywo jest magiczny, Ateny przepiękne, zwłaszcza te urokliwe knajpki na każdym kroku, przemili Grecy, rebetiko - grecka muzyka dobiegająca zewsząd... Doskonale zapamiętałam też Meteorę - klasztory na gigantycznych ostańcach skalnych - w życiu czegoś podobnego nie widziałam! A do tego Rainbow Tours zadbało o nas - turystów tak, że mogliśmy spokojnie myśleć o upajaniu się pięknem tego kraju :) Dla mnie najlepsza wycieczka w życiu.
      • Gość: dociekliwy Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.adsl.inetia.pl 06.11.13, 08:12
        uwielbiam takie "ni w pięć, ni w dziewięć" wypowiedzi. Taka po roku od pobytu. Dziwnym zbiegiem okoliczności zbieżna z nową ofertą RT na lato. Również byłem na tej wycieczce w ub roku. Ani lepsza ani gorsza od innych. Złapałem lasta z hotelem Posejdon Palce za 2200. Dokładnie tyle była warta ta wycieczka. Nie dajcie się podpuścić, wyszukajcie najlepszą cenę.
    • Gość: Arystokratka Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.204.70.109.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 11.01.14, 22:03
      Byłam na tej wycieczce w 2010 roku i szczerze mówiąc nie pamiętam nazw hoteli, ale wiem, że były bardzo komfortowe, szczególnie spodobał mi się ten pod Meteorami. Sama wycieczka niesamowita - to trzeba przeżyć. Na wycieczce nie było żadnych przykrych sytuacji, żadnych nieprzyjemności w hotelach + pyszne, sycące jedzenie. Polecam gorąco!
      • jbobow1984 Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours 08.04.15, 21:25
        Witam, kupiłam wycieczkę z RT 7+7 dookoła Grecji na ten rok i pobyt w hotelu San Pantelejmon czy ktoś w nim był? Z góry dziękuje za odp.
        • Gość: Korwin75 Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.dynamic.chello.pl 10.04.15, 13:00
          Wycieczka świetna, ale akurat hotele nie są mocną stroną greków, chociaż i tak jest lepiej niż np w Maroku. Ale te pobytowe akurat w większości super, sam byłem w Istion Club & SPA więc nie mogłęm narzekać, a o Pantelejmonie też ludzie dobrze gadali. Zresztą zastanawiałem się nad nim przy wyborze.
          • jbobow1984 Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours 03.05.15, 19:21
            Witam, super dziękuje za info. Faktycznie hotele na pobyt po objeździe powyżej 4000zł/os.są super, ale nie chcieliśmy tyle wydawać kasy bo stwierdziliśmy, że i tak praktycznie się tam tylko je i śpi. Zobaczymy.
            A proszę mi powiedzieć czy są jakieś warte wykupienia wycieczki fakultatywne w czasie objazdu?
            • Gość: Korwin75 Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.dynamic.chello.pl 05.05.15, 18:17
              Ja byłem tylko na rejsie po Kanale Korynckim i mogę z ręką na sercu polecić. Wygląda o niebo lepiej niż z góry, zresztą proszę sobie zobaczyć zdjęcia w internecie. Na wieczorze greckim nie byłem.
              • jbobow1984 Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours 07.05.15, 21:55
                Dziękuje za ODP. A jakieś tajne pamiątki, prezenty gdzie najlepiej kupić-w czasie pobity czy na objeżdzie?
                O której godz.były wyjazdy na objeździe i powroty do hotelu? Jak hotele na objeździe czy codziennie są inne?. Mógłby PAN w lekkim skrócie opisać? Wykupiliśmy obiadokolacje na objeździe. Dziękuje za ODP.
        • Gość: uczestnik Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.dynamic-ra-2.vectranet.pl 07.07.15, 10:45
          zas 29.06-6.06 2015
          Program - atrakcyjny, choć w wysokich temperaturach przechadzanie się po ruinach greckich zabytków, mimo ich wielkiej atrakcyjności może być meczące, zważywszy że dzienny program zwiedzania i podróży autokarem klimatyzowanym z niedostępną toaleta sięga od 9-12 h. (wliczając w to liczne przerwy związane z potrzebami uczestników i pilota). Mając porównanie do innych wycieczek organizowanych przez tego Operatora np Izrael styczeń 2011 r ( Ziemia święta nie tylko dla pielgrzymów) pracę pilota (nomem omen chyba Łukasza Dąbka )odpowiedzialnego za realizacje programu, relacje z uczestnikami, opiekę itp. mimo pewnych nieudanych form familiarności uznać należy za nie do końca satysfakcjonującą. Śmiało mógłby terminować u Pani Anety - pilotki z Izraela. Na jej tle zasługuje na ocenę 3, bowiem dzięki jego wygodnictwu, a nawet arogancji nie zostały zrealizowany jeden obowiązkowy punkt programu dotyczący zwiedzania pracowni ceramicznej. Indagowany nie był w stanie sensownie odpowiedzieć dlaczego, choć taki punkt zapowiadał w przeddzień wyjazdu na kolejny dzień ( moim zdaniem nie było obiektywnych przesłanek opuszczenia tego punktu programu). Ponadto uważam i nie byłem odosobniony w swej opinii, że mógł być zrealizowany - atrakcyjny dla uczestników - punkt (po osiągnięciu konsensusu z uczestnikami wycieczki) o chwilowej kąpieli w morzu na Riwierze Olimpijskiej, o której nawet nie wspomniał. O kąpieli w basenach hotelowych należny raczej zapomnieć. Szczęście dopisało 2 razy gdyż przyjazd do hotelów z basenem miał miejsce po 19 gdy były one już nieczynne.
          Skomentowania wymaga również jego decyzja, by uczestnicy wycieczki, którzy nie korzystali z wycieczki fakultatywnej po kanale Korynckim pozostawili bagaże w autokarze udając się bez nich do hotelu po 9 h. podroży. Oczywiście że tak kuriozalna decyzja, uwarunkowana potrzebą dotarcia nad Kanał o wyznaczonym czasie nie mogła być ku niezadowoleniu pilota spełniona.
          Swoją opinie poświeciłem pracy pilota bowiem jego wpływ na kształt, ocenę i wrażenia uczestników wycieczki jest niezaprzeczalny w tym wypadku był jej najsłabszym ogniwem psującym nieco estetyczne i edukacyjne jej walory. Jestem pełen podziwu dla kierownictwa giełdowej spółki, że pozwala sobie na deprecjację image Firmy z racji zatrudnia osoby,o której nie można powiedzieć, że ma profesjonalne podejście do wykonywanych obowiązków , jeśli jednak pozbędzie się pewnych ne pewnych aroganckich i nieprofesjonalnych manier ku osobistej wygodzie to jest szansa, ze bedzie z niego dobry pilot wycieczek.
          • Gość: Meletete Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.dynamic.chello.pl 08.07.15, 00:54
            Witam, mam pytanie. O której dnia piątego dojeżdża się do Aten? Czy jest szansa wyjść gdzieś jeszcze? Albo czy 6 dnia w czasie zwiedzania Aten jest trochę czasu wolnego? Chciałabym spotkać się ze znajomymi, którzy mieszkają w stolicy Grecji.
            • Gość: kusika Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: *.dynamic.chello.pl 08.07.15, 18:44
              Cześć, wiesz co, ja byłam na tym objeździe i tam w dniu 5 po dojeździe do Aten jest takie wieczór Grecki, możesz w nim wziąc udział, nie musisz, masz wtedy trochę czasu na spotkanie ze znajomymi, a myslę, że możesz ich nawet zgarnąć na ten wieczór :)
              • jbobow1984 Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours 08.07.15, 23:58
                Hej,
                Czy braliście wycieczki fakultatywne? SłyszałM że ciekawą jest tylko rejs po kanale korynckim, a wieczór grecki jest nie warty?!
                Czy po przyjeździe do hoteli koliście korzystać z basenu?

A i może jakieś dobre rady gdzie w czasie wycieczki można kupić jakieś ciekawe pamiątki? Zostajemy na 2tydz.na riwierze i nie chce wszystkiego zostawiać na koniec.
                Dziękuje za odp.
      • kamkaz Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours 19.08.17, 11:58
        Prośba o odświeżenie wątku! :))
        Pytanie do osób, które były na tej wycieczce w 2017 roku - ile dokładnie wynosiły opłaty u pilota? Jak wygląda i ile kosztuje nieopisany w katalogu fakultet do winiarni(ktory mnie nie zachęca). I najważniejsze-podczas pobytu, ile euro kosztuje fakultet na athos i czy warto?
    • Gość: Ronina Re: Dookoła Grecji z Rainbow Tours IP: 95.174.53.* 27.08.17, 14:08
      Koniec września - Dookoła Grecji - jaka pogoda?
      Chcemy jechać pod koniec września. Z premedytacją, nie znosimy upałów. Czy jest szansa że pod koniec września temperatura w Grecji w ciągu dnia będzie oscylowała wokół 25 stopni raczej niż 35?
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka