Dodaj do ulubionych

Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012

27.01.12, 08:37
Witam,

Jestem ich klientem od 3 lat. Jednak dostałem informację z dobrego źródła ( jeden z dyrektorów finansowych pewnej firmy która robi z nimi interesy ), że cyt. "zwijają się z rynku"
Dlatego skracają jak najbardziej można terminy płatności..

31.01 mija termin dopłat do 30 % zaliczki....
Obserwuj wątek
    • Gość: we Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.net.stream.pl 27.01.12, 09:31
      jest tak
      • Gość: wocjeiszek86 Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.12, 09:40
        Skąd o tym wiesz ? kurcze, ale z drugiej strony podobno zwijali się również w 2005 i 2007....a może poprzez przejęcie udziałów przez spółkę Asekuracja ?
        Szkoda wielka by była...

Szkoda klientów którzy za kilka dni muszą uregulować 30 % wartości wycieczki ( w tym ja ;)
        po to tylko, żeby Ecco Holiday wywiązało się ze swoich zobowiąnań wobec linii lotniczych, innych sprzedawców wycieczek, właścicieli hoteli

:((((
      • mob-os Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 28.01.12, 19:26
        To znaczy jak?
        • Gość: wojcieszek86 Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.12, 22:28
          co jak ? :)
    • luizka_85 Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 27.01.12, 10:44
      ta, a ja od innego dyrektora finansowego słyszałam, że mają się całkiem nieźle
      • Gość: wojcieszek86 Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.12, 10:57
        to super :) moja informacja jest z drugiej ręki, oby się nie sprawdziła....
        żeby nie było - mnie jako ich stałego klienta ta informacja wcale nie cieszy...
        • Gość: mirek Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.tktelekom.pl 27.01.12, 12:52
          a ja w kolejce w monopolowym słyszałem, że ten dyrektor finansowy nie jest już dyrektorem finansowym
          • Gość: kobra Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.12, 13:40
            nie pij tyle.
            • Gość: wojcieszek86 Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.12, 19:08
              TUI już nie sprzedaje w swoich biurach wycieczek Ecco Holiday, więc coś chyba jest na rzeczy....
              • Gość: mob-os Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.12, 21:02
                TUI sprzedaje swoje oferty zwłaszcza w swoich salonach,Ecco w swoich salonach też nie sprzedaje ofert TUI.
              • luizka_85 Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 30.01.12, 21:16
                TUI nigdy nie miało umowy z Ecco
                • Gość: stefan Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.12, 22:48
                  Oj...niewiele wiecie w takim razie. Sprzedaje / sprzedawało ecco jak również i itake
                  • luizka_85 Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 31.01.12, 11:08
                    oj, chyba ty niewiele wiesz....

albo może nie odróżniasz biura franchisingowego TUI, albo nawet agenta TUI od biura własnego TUI, bo to ostatnie ma umowy tylko z Rainbow i Neckermannem.
                    • Gość: wojcieszek86 Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.12, 13:09
                      W biurach TUI sprzedawane są(były) również wycieczki ECCO HOLIDAY
                      • luizka_85 Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 31.01.12, 14:12
                        przez 5 lat pracowałam w biurze własnym tui i nawet dzisiaj rozmawiałam z kolegą, który cały czas jest tam pracownikiem o innych touroperatorach (nie, nic nowego nie mają), ale ty na pewno wiesz lepiej :)
                        Ecco może być/mogło być w jakimś jednym biurze TUI, ale umowy centralnej TUI z Ecco nigdy nie miało
                        jeszcze co do sytuacji, że Ecco w tym biurze było, a teraz tam nie ma tego TO - nie wyrobili pewnie limitu kwartalnego i Ecco odebrało im agenturę i to też nie jest żadną tajemnicą: wiadomosciturystyczne.pl/index.php?action=artykuly&start=artykul&m=,&ID=467
                        • Gość: wojcieszek86 Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.12, 14:37
                          Dziękuję pięknie w takim razie za konkretne informację. Pozostaje mieć nadzieje, że to plotka wyssana z palca.
                          • Gość: wojcieszek86 Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.12, 08:15
                            Luzika, tak więc z całą stanowczością mogę powiedzieć, że TUI ma ofertę z Ecco Holiday, więc słabe masz kontakty z centralą.

TUI na chwilę obecną nie sprzedaje ich wycieczek.
                            • mon320 Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 07.02.12, 15:31
                              Gość portalu: wojcieszek86 napisał(a):

> Luzika, tak więc z całą stanowczością mogę powiedzieć, że TUI ma ofertę z Ecco
                              > Holiday, więc słabe masz kontakty z centralą.
                              >
                              > TUI na chwilę obecną nie sprzedaje ich wycieczek.

Więc jaki z tego wniosek?
                              Stworzyłeś wyimaginowany problem ssąc cudzy brudny paluch.
                              • Gość: dziewczyna Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.xdsl.centertel.pl 07.02.12, 20:19
                                Faceci a zachowują się jak baby z magla...
                              • Gość: wojcieszek86 Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.12, 21:01
                                TUI ma UMOWĘ a nie oferte z Ecco holiday ( mój błąd - źle napisałem ), Luzika napisała, że takiej umowy nie ma, dlatego chciałem ją poinformować, że jako sprzedawca TUI ma bardzo słabą wiedzę nt. kontrahentów z którymi współpracuje firma którą reprezentuje/reprezentowała.

• Gość: mob-os Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.12, 21:17
                                  A tak ogólnie "Ecco zwija się czy nie,oto jest pytanie"?
                                  • Gość: mirek Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.tktelekom.pl 08.02.12, 11:27
                                    Ogólnie się zwija z jednej strony a rozwija z drugiej.
                                • Gość: tujeczka Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.02.12, 23:09
                                  Nie masz pojęcia o czym piszesz - TUI jako touroperator nigdy nie miało i nie ma umowy z Ecco. To totalna bzdura. W Polsce jest ponad 400 biur, które sprzedają m. in. TUI (są ich agentami) i na takiej samej zasadzie mogą sprzedawać każdego innego organizatora (np. EH).
                                  • Gość: tujeczek Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.12, 15:07
                                    może chodziło o biuro franczyzowe, niby TUI a multiagent
    • nabbuko Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 15.02.12, 13:46
      ja słyszałam, od jednego dyrektora sprzedaży, który zna kogoś, kto słyszał od kogoś, kto nie robi z nimi interesów, że kupili łodzie podwodne i nimi będą wozić ludzi na wycieczki. Była też opcja z balonami, ale przy tych cenach gazu to nie opłacalne.
      Tak, tak, Itaka też podobno się zwija, Exim ledwo dyszy, jak co roku będzie kataklizm i apokalipsa...
      • mon320 Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 17.02.12, 17:26
        nabbuko napisał:

> ja słyszałam, od jednego dyrektora sprzedaży, który zna kogoś, kto słyszał od k
        > ogoś, kto nie robi z nimi interesów, że kupili łodzie podwodne i nimi będą wozi
        > ć ludzi na wycieczki. Była też opcja z balonami, ale przy tych cenach gazu to n
        > ie opłacalne.
        > Tak, tak, Itaka też podobno się zwija, Exim ledwo dyszy, jak co roku będzie kat
        > aklizm i apokalipsa...
        Świete słowa, co jakiś czas, szczególnie przed sezonem,ma polec jakieś biuro. Informacje równie wirygodne co wróżby Cyganek na rynku w Kazimierzu Dolnym. "Pan, Pan cyganka prawde Ci powie". Udzielajcie się na forach okultystycznych.
    • Gość: moonlight Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.t-mobile.pl 30.03.12, 10:19
      Ja jestem Klientką od ok 10 lat w listopadzie kupiłam wycieczkę First minute na 27 sierpień 2012 na Gran Canarię hotel Beverly Park. W miniony weekend zdzwonili do mnie że impreza się nie odbędzie bo nie zebrali wystarczającej liczby uczestników-tylko dwa dni po zakupie nie było już miejsc a na sprzedaż są jeszcze 4 miesiące--powiedzieli że oddadzą wpłacona zaliczkę. Możliwe że chcą odsprzedać drożej lub faktycznie firma upada, nadmienię że zapłaciłam 2500zł HB za 14 dni. Ja biorę pieniądze jeśli w ogóle doczekam się zwrotu i na pewno nie skorzystam nigdy więcej z ich usług.
      • Gość: gosc Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.dynamic.chello.pl 31.03.12, 09:59
        to masz szczescie hotel obzydliwy moloch plaza beznadziejna i pijana mlodziez z uk
      • Gość: Kiki Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.icpnet.pl 05.04.12, 08:38
        Nam też odwołali właśnie wyjazd, i to Egipt, a to przecież chyba najpopularniejszy kierunek.
        • Gość: toja Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: 217.153.153.* 05.04.12, 13:05
          a kiedy miał być wyjazd? I skąd?
          • Gość: Ela Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.dynamic.chello.pl 06.04.12, 18:00
            W listopadzie zarezerwowałam Egipt, na 27.04 z Wrocławia. Zapłaciłam całość, a 5.04 zadzwonili, że nie zebrali wystarczającej liczby uczestników i odwołują wyjazd. To bzdura, ten kierunek jest oblegany, szczególnie w majowy weekend. W listopadzie zapłaciłam 2070zł za tydzień, potem drożało aż do 3350zł. Jestem pewna, że nasze miejsca sprzedali drożej komuś innemu, ale nie zamierzam tego tak zostawić, ktoś musi utrzeć im nosa za takie praktyki.
            • Gość: kiki Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.icpnet.pl 06.04.12, 19:36
              Mnie spotkało dokładnie to samo, tylko wylot z Poznania. Jak można nie sprzedać Egiptu? To jakaś ewidentna bzdura jest! Też myślę, że sprzedali nasze miejsca drożej a nam odwołali. Dostałaś jakąś propozycję w zamian? Bo my nic.
              • Gość: Żako Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.12, 13:21
                Nie wiem czy się zwijają czy nie, ja już na pewno w każdym razie nic u nich nie kupię i będę wszystkim odradzał, po numerze jaki mi wycieli. Widzę, że osób którym odwołali wakacje w Egipcie i gdzie indziej jest więcej - czyżby początek końca?
      • thorgalla Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 07.04.12, 15:39
        Jeżeli ktoś jest leniwym idiotą i kupuje wakacje w BP to potem płacze.
        • Gość: Leniwa idiotka ;) Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.dynamic.chello.pl 07.04.12, 15:51
          No tak, ty nie jesteś leniwym idiotą, ty planujesz wakacje sam, ale na planach się kończy-stąd tak zgorzkniałe, przepełnione zazdrością teksty----oczywiście tak wiem,teraz napiszesz,że jesteś prawdziwym podróżnikiem, zwiedzasz świat na własną rękę z mapą i kompasem, a siedzenie na forum turystyka zorganizowana to czysty przypadek,, ahh żal.pl
          • Gość: abujak Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.12, 12:32
            U nas ta sama sytuacja. Zarezerwowaną w listopadzie wycieczkę do Hurgady odwołali nam wczoraj (piątek trzynastego). Oczywiście bardzo im przykro...
            • Gość: Iwona Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.elk.mm.pl 14.04.12, 17:45
              A na jaki termin mieliście zarezerwowaną tę odwołaną wycieczkę? My mamy na wrzesień i już teraz zaczynam się martwić...
              • Gość: elamar Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.c149.petrotel.pl 16.04.12, 09:21
                My mamy październik Teneryfa też po tych wpisach i w innym jeszcze wątku bardzo się martwie. Pierwszy raz miałam skorzystać z ich usług i czyżby taki niewypał?
                • wojcieszek86 Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 16.04.12, 21:57
                  ;) z Grecją chyba nie ma większych problemów...
                  • Gość: Wuukli Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.12, 10:11
                    Nie wiem co się dzieje z tym biurem, same anulacje, czesc klientow leci, czesc nie , zakladam, ze leca ci co zaplacili wiecej, skoro anuluja to co bylo sprzedane w listopadzie.
                    • wojcieszek86 Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 17.04.12, 17:59
                      My zapłaciliśmy w grudniu, lecimy ( prawdopodobnie ;) na Korfu...Jak na razie nie mamy żadnych informacji o odwołaniu pobytu ( 2 połowa Czerwca, wylot z Warszawy ).
                      • Gość: gosc Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.adsl.inetia.pl 17.04.12, 20:50
                        ale wniosek z tego taki, ze ecco nie zwija się z rynku - bo właśnie anulowało wycieczki tanie z first , a realizują te droższe :)
                        to się kwalifikuje do sądu
                        może czas najwyższy dbać o swoje prawa, bo jak na razie organizatorzy turystyki robią co im się podoba
                        • Gość: mob-os Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.12, 21:25
                          Masz rację nie można tolerować takich praktyk . Dzisiaj telefonowalam do Ecco z zapytaniem czy mają podpisane umowy na przeloty czarterowe w czerwcu do Hurghady. Pani w biurze odpowiedziała mi że nie może udzielić mi takiej info.To jak ja mogę rezerwować wyjazd i wpłacać pieniądze jeśli organizator wyjazdu nie chce potwierdzić mi możliwości realizacji uslugi ?.
                          • Gość: Marek Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.icpnet.pl 17.04.12, 21:44
                            To jest jakas totalna prowizorka, jak to nie mogą udzielic takiej info? To chyba podstawowa kwestia - miec podpisaną umowę. Czyli ty jako klient masz z nimi umowe podpisac, a oni ci nawet nie mogą powiedzieć czy mają zakupione przeloty?
                            • Gość: MOB-OS Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.12, 22:26
                              Niestety w dniu dzisiejszym pod nr. tel 61 6785300 ok godz 18 taką właśnie informację uzyskalam.Myślę że sprawy biura podróży Ecco Holiday w zakresie odwoływania zarezerwowanych w listopadzie 2011 imprez ,oraz odwoływanych obecnie ,powinny być wyjaśnione przez Ecco. Milczenie jest niestety potwierdzeniem zlych intencji wobec ewentualnych klientow Ecco. Weżcie to pod uwagę.
                              • veronica3d Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 19.04.12, 10:32
                                Jestem właścicielką biura agencyjnego i zrezygnowaliśmy ze sprzedaży EH i ET ok. pół roku temu,ale nadal widzę ich w systemie;) Umowy z czarterami mają podpisane bo w systemie widnieją linie lotnicze i godziny wylotów przy każdej ofercie:)))Ja osobiście jakoś nie mogłam się przekonać do ich oferty i w ogóle rzadko kiedy ich sprzedawałam...
                                • Gość: Rado Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.icpnet.pl 19.04.12, 15:34
                                  To, że w podane są godziny lotów i linie lotnicze jeszcze o niczym nie świadczy. Ja też to miałem podane, a wycieczka nie doszła do skutku. Ja myślę, ze nigdy takiej umowy nawet nie mieli, a nie odwołali bo było za mało chętnych.
                                  • veronica3d Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 19.04.12, 15:49
                                    Jak ktoś jest zdesperowany to może jechać na lotnisko o danej godzinie i sprawdzić czy Ecco leci do Egiptu:)))Jestem przekonana,że lecą normalnie (zwłaszcza na majówkę) ponieważ chętnych w tym roku było baaaaaardzo dużo i już ponad miesiąc temu ciężko było cokolwiek znaleźć...a jak EH ma wylot na 27.04 czyli idealny termin majówkowy to mogli dowalić cenę o kilka stów więcej niż w first bo wiedzieli,że ludzie wezmą wszystko:)))Jak ktoś udowodni,że samolot wyleciał,a wczasy mu odwołali to dowód na winę EH ma gotowy:)))
                                    • rubin777 Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 19.04.12, 16:19
                                      Ja też siedzę jak na minie.Pierwszy raz korzystam z tego biura.Co z tego,że mam nr lotu.Wczoraj np.zniknęły wszystkie wyloty na Teneryfę z Katowic,tez pewnie mieli nr lotów.Dziś tylko wyloty w maju 01.05,potem następne dopiero 21 maja z Warszawy.Tylko czekam kiedy telefon,że te też anulowane.Zagrywki tego biura poniżej pasa.
                                      Veronica pozdrowienia.
                                      • Gość: Jacek Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.icpnet.pl 19.04.12, 16:31
                                        Jeśli jest tak jak piszecie, to dziwię się, że ktoś nie zrobi większego szumu. Trzeba walczyć o swoje, jest przecież rzecznik kosnumentów, urząd marszałkowski, są media... Czemu tego jakoś nie nagłosnicie?
                                      • veronica3d Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 19.04.12, 19:45
                                        rubin777 - po następne wakacje zapraszam do mnie:)))
                                        Też uważam,że trzeba tą sprawę jakoś nagłośnić...media tylko czekają na takie informacje:)
                                        Pamiętam jedną z ostatnich rez. którą robiłam dla EH...a właściwie dla ET...klienci czekali na swoją wyprawę do Taj kilka tygodni,przygotowywali się do niej całym sercem,zwłaszcza,że to miał być ich pierwszy wyjazd od kilku lat...a tu na tydz przed wylotem klops....mail od ET,że nie ma dla nich miejsca w samolocie i jak chcą lecieć to innym połączeniem za dopłatą jedyne 800zł/os co przy parze dało 1600zł:)))))oczywiście nie polecieli;(
                                      • Gość: Iwona Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.147.165.230.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 19.04.12, 19:46
                                        Ja też coraz bardziej się niepokoję. Wprawdzie wylot mam dopiero 25 maja ale z tego co ludzie piszą wynika, że Ecco anuluje wyloty właśnie tym osobom, które rezerwowały firsty w listopadzie (a więc ja niestety też). W dodatku terminy urlopów zaklepane a w moim przypadku ani ja ani mój mąż nie możemy już zmienić terminów urlopów:(. Więc jakby co, to pozostanie... urlop w domu:((( No i oczywiście sąd, bo ja tego nie odpuszczę!!
                                        • Gość: Monika Do Iwony IP: *.icpnet.pl 19.04.12, 20:40
                                          Iwona, a dokąd masz lecieć? My do Egiptu w czerwcu i już się boje, bo moim znajomym co mieli lecieć na weekend majowy już anulowali. My też kupowaliśmy firsta bo była super cena i boję się, że teraz zostaniemy z niczym. Kurde, co mnie podkusiło żeby to biuro wybrać, mąż chyba szału dostanie jak mu powiem, że z wyjazdu nici. Ludzie, nie można tego gdzieś zgłosić czy coś? Tak nie może być, ze najpierw dają super ceny, obracają naszą kasą przez parę miesiecy, a za pół roku wszystko odwołują.
                                          • Gość: Iwona Re: Do Iwony IP: *.181.237.39.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 19.04.12, 21:14
                                            My też do Egiptu i mamy nadzieję, że jednak polecimy... bo jak Ecco wykręci jakiś numer, to nie popuszczę!
                                      • dareczek7.3 Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 21.04.12, 00:14
                                        jestem pechowcem który miał z nimi lecieć 07.05 na Teneryfe jeszcze oficjalnie nie odwołali ale kolega z biura podrózy poinformował mnie że z powodu małej frekwencji lot odwołany!!
                                        • rubin777 Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 21.04.12, 10:02
                                          Witaj w klubie dareczek !
                                          Ty chociaż już wiesz,ja mam do tej pory związane ręce i nie mogę załatwić innej imprezy,oczywiście nie z Ecco.
                                          Tną równo,najpierw Egipt,Gran Canaria,Zakyntos,Teneryfa z Katowic,teraz z Wawy.
                                          Biuro krzak !!!
                              • Gość: a-aa Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.jmdi.pl 25.04.12, 22:58
                                Dziś anulowano imprezy zakupione w listopadzie z przelotami do Salonik. Klientom zaproponowano 5% rabatu na inne imprezy, ztym że sa one droższe w stosunku do firs minut o 50%- rachunek jest prosty.
      • dareczek7.3 Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 21.04.12, 00:08
        Najgorsze dno !!! W pażdzierniku wykupiłem wczasy na Teneryfe w ofercie First Minet wpłaciłem cała kwote i zniecierpliwością czekałem a tu co 20.04.informacja że lot odwołany z powodu małej frekwencji no ale skąd wziąc tyle idiotów za 3800 od os. jak np. Itaka chce tylko 2500os.No ale takie SUPER biuro DBA o swoich stałych klientów(byłem z nimi już 5 razy) i zaoferowało mi 5% rabatu na wszystkie oferty(bagatela ten hotel nie wiadomo czemu kosztuje u nich teraz ok.5000) konkurencja ok.3000. podsumowując biuro dla bogaczy lub idiotów stanowczo nie polecamFIRST MINET!!!!!!
        • Gość: mob-os Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.12, 00:54
          Na facebooku odpowiedzieli że Ci którzy wykupili wyloty do Egiptu w czerwcu i lipcu mogą spać spokojnie.To info dla klientow ktorzy wykupili firsty w listopadzie.
          • Gość: Jusia Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.icpnet.pl 21.04.12, 08:45
            To dlaczego osoby z listopada nie zapytają się im na facebooku o co chodzi i dlaczego się tak zachowują? Tam będą musieli odpowiedzieć.
            • Gość: Ada Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.12, 16:42
              Faktycznie,
              • Gość: Ada Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.12, 16:43
                Faktycznie, bardzo dziwne i nie w porządku te ich zagrania. Bede omijac ich oferty na wszelki wypadek.
                • Gość: Łuki Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.icpnet.pl 24.04.12, 19:24
                  No chyba faktycznie się zwijają. Z tego co czytam odwołują jeden kierunek za drugim, odwołują wszystkie rezerwacje przyjęte jesienią w promocyjnych cenach, a na swoim profilu na facebooku piszą jakieś mętne wytłumaczenia że z rezygnaują z czarterów na rzecz jakiś bloków, przelotów rejsowych itp. To zakrawa na przekręt roku!
                  • Gość: M Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.12, 19:06
                    No na to wygląda
                    • Gość: autor Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.lukman.pl 26.04.12, 10:38
                      Nasz first do Grecji ( za 3 miesiące) też odwołany, też tłumaczyli ze za mało chętnych było...
                      Mam nadzieje, ze chociaż kasę oddadzą, bo my już do konkrecji poszliśmy ;)

• Gość: eee Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.04.12, 11:48
                        czy egipt w lipcu też odwołują ?
                        • Gość: I. Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.icpnet.pl 27.04.12, 20:14
                          No chyba nie mają wyjścia, przecież juz chyba nikt u nic nie kupi po tych anulacjach z powodu "za małego zainteresowania", haha
                          • Gość: Sid1 Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.12, 20:32
                            Ecco Holiday: inni upadają, my konsolidujemy

Sąd wpisał połączenie spółek Ecco Travel, SKOK Travel, Family Tours z Ecco Holiday. Prezes tej ostatniej, Grzegorz Płókarz, zapowiada proponowanie agentom rozszerzenie działalności na sprzedawanie produktów SKOK-ów

Sąd w Poznaniu wpisał połączenie spółek Ecco Travel, SKOK Travel, Family Tours oraz spółki przejmującej Ecco Holiday. To formalne dopełnienie decyzji władz tych spółek z końca lutego (czytaj: "Ecco Holiday, czyli cztery w jednym").

Dotychczas Family Tours obsługiwało podróże po kraju, miał też własną bazę noclegową. SKOK Travel ukierunkowany był na obsługę podróży służbowych oraz organizowanie szkoleń i konferencji. Ecco Travel zajmował się wyjazdami egzotycznymi. Dzięki tym przejęciom Ecco Holiday, specjalizujący się dotąd głównie w turystyce czarterowej, będzie obsługiwać niemal wszystkie rodzaje turystyki indywidualnej i biznesowej.

- Nowe obszary stanowią uzupełnienie obecnej oferty - mówi Grzegorz Płókarz, prezes Ecco Holiday. - Korzystając z wiedzy, doświadczenia i zasobów spółek działających dotąd pod osobnymi szyldami, tworzymy zintegrowany zespół. To daje nam unikatową pozycję na rynku i pozwala w bardziej przewidywalny sposób prowadzić naszą działalność, która nie będzie już tak mocno uzależniona od masowej turystyki i związanego z nią ryzyka. W obliczu ostatnich wydarzeń, takich jak upadek linii czarterowej Air Poland, biura podróży Triada czy komunikat MSZ przestrzegający przed lotami do Egiptu, nasza decyzja o rozszerzeniu działalności o nowe kierunki okazuje się strzałem w dziesiątkę, a nie w kolano, jak zostały ocenione przez niektórych nasze posunięcia.

- Kolejnym krokiem, po połączeniu spółek, będzie włączenie do naszej sieci sprzedaży dodatkowej oferty w postaci produktów innych podmiotów związanych z Kasami Oszczędnościowo – Kredytowymi - wyjaśnia dalej prezes. - Planujemy otwierać kolejne kasy, ale chcemy dać naszym agentom możliwość uwolnienia się od ryzyka związanego z działalnością niepewnej branży, jaką dziś okazuje się masowa turystyka. Umożliwimy im uzyskanie dodatkowego dochodu.

"Biorąc pod uwagę cały wachlarz możliwości, jakie będzie miało teraz Ecco Holiday, w połączeniu z obecnym kapitałem zakładowym wynoszącym 33 840 000,00 zł, można śmiało powiedzieć, że pojawił się na rynku pod starą nazwą nowy, silny gracz z unikatową ofertą - pisze w komunikacie rzeczniczka Ecco Holiday Aleksandra Olechnowicz. "Patrząc z kolei na stabilną i mocną pozycję Kas Oszczędnościowo-Kredytowych, z którymi Ecco Holiday jest połączone [SKOK-i są właścicielem spółki - red], można sądzić, że podjęte przez firmę kroki związane z reorganizacją zmierzają w podobnym kierunku, czyli do pozycji lidera w zakresie unikatowych rozwiązań biznesowych w branży turystycznej".

www.rp.pl/artykul/705167,867217-Ecco-Holiday--inni-upadaja--my-konsolidujemy.html
                            • Gość: mob-os Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.12, 22:07
                              Jeśli działalność wszystkich połączonych podmiotow będzie taka jak ostatnio Ecco Holiday to gratuluję wyczucia rynku .Chyba nikt kto chce podjąć decyzję związaną z Ecco i sprawdzi opinię w necie ,bez względu jak będą się starali to są przegrani !!!.Zapracowali sobie na przegraną w ciągu 3 miesięcy 2012.
                              • owip31 Majorka VI 2012 - złodzieje oszuści 03.05.12, 13:22
                                Uwaga złodzieje oszuści - dzisiaj otrzymałem anulację wylotu na Majorkę VI 2012. Oficjalny powód brak chętnych :). Impreza opłacona, urlopy w pracy załatwione. Sprawę kieruję do UOKiK i Izby Turystycznej - DZIADOSTWO JAKICH MAŁO - zrobili sobie darmowy kredyt na klientach. TRZYMAJCIE SIĘ OD NICH Z DALEKA !!!
                                • Gość: j majorka IP: *.centertel.pl 04.05.12, 07:36
                                  nas tez wystawili do wiatru na majorke, wiecej z nimi nie polecimy, oszusci, chociaz wczesniej mogli odwolac, a nie na miesiac przed odlotem,czlowiek psychicznie sie nastawil, a teraz musi na nowo sie rozgladac, jeszcze jakies kity wciskaja
                            • mikiminix Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 29.04.12, 12:59
                              Ten artykuł powinien mieć tytuł "my anulujemy wycieczki klientów".
                      • Gość: annie Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.szczecin.mm.pl 28.04.12, 00:29
                        Hej! Też miałam za 3 miesiace leciec do Grecji :/ ale mi anulowali :/ a dokad teraz lecicie?
                        • Gość: annie Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.szczecin.mm.pl 28.04.12, 00:58
                          Słuchajcie a moze jakis zbiorowy pozew? Mi odwołali pobyt w Grecji w lipcu, smiech na sali, ze nie bylo wystarczajaco chetnych. Oszusci, Jutro dzwonie do Rzecznika praw konsumenta, na lotnisko zapytac o czartery i mysle o podejsciu do gazety. Niestety ale EH to oszusci, pol roku obracali naszymi pieniedzmi, mysle ze musimy cos z tym zrobic
                          • Gość: SAL Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.adsl.inetia.pl 28.04.12, 08:11
                            a konkretnie to jaki kierunek grecki Ci anulowali?
                            • Gość: annie Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.szczecin.mm.pl 28.04.12, 10:23
                              16.07 pobyt dwutygodniowy w Parali, 16.07 miałam z poznania czarterem wyleciec do Salonik. A Tobie co odwołali ???Chcę zadzwonić na lotnisko dowiedzieć się w ogóle czy czarter, jest pełny. Naprawdę sprawa ecco holidays jest jakaś ''śmierdząca'' normalnie zakpili sobie z ludźmi. Przeczytałam wczoraj umowę i jest jedna luka prawna, którą spróbuje przedstawić, sprawy tak nie zostawię, bo to pojedyncze przypadki nie są. Na easygo.pl też wpisuja sie ludzie niezadowoleni, którym eco anuluje wyloty z powodu ''malego zainteresowania'' Ok rozumiem jakby to byl anulowany jeden kierunek, a tu i egipit i teneryfa i duzo innych. Ja kupilam w grudniu wycieczke, poobracali naszymi pieniedzmi , a teraz zostawili na lodzie, bo gdzie znajdziemy teraz jakieś dobre oferty, już prawie maj, wszystko fajne szybko sie rozeszło. I chca nam dac 5% upustu no śmiech poprostu.
                              • Gość: Modo Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.icpnet.pl 28.04.12, 18:43
                                Z tego co czytam odwołali już Egipt, Gran Canarię, Zakyntos, Teneryfę, Chalkidiki, Turcję, Bułgarię, chyba gdzieś mi przemknął Kos. Na dodatek pojawiają sie same głosy ludzi, którzy kupili to w listopadzie-grydniu w promocji i potem im odwołano. Nie widziałem zadnego postu od kogos, kto by kupił np. miesiąs temu, zapłacił duzo i tez mu odwołali, wiec moze ci co zaplacili wiecej lecą? Poza tym wciąż te kierunki są w sprzedazy, a przynajmniej cześć z nich, tylko Ecco twierdzi ze to jakieś inne przeloty czy cos, tak jakby to miało jakies znaczenie. Mi odwołali Egipt i tez jedyną propozycją bylo to smieczne 5% rabatu od obecnych cen, ktore są dwukrotnie wyzsze od tego co ja placilem. Dziwię się, ze media sie jeszcze tą sprawa nie interesują. Pisalem do rzecznika konsumenta i do Izby turystyki, ale jeszcze nie mam odpowiedzi. Moze wiecej ludzi musi tam napisac?
                                • Gość: mob-os Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.12, 19:25
                                  Proszę podawajcie na jakie terminy odwołują wyloty i dokąd! To jest o tyle ważne ze daje obraz sytuacji również tym którzy rozpatrują ewentualne rezerwacje. PO PROSTU OMIJAĆ ECCO HOLIDAY !.
                              • Gość: SAL Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.adsl.inetia.pl 28.04.12, 21:29
                                Ja mam rezerwację na Kretę wylot z Gdańska 15.07 i jeszcze mi nie anulowali. Zakładałem ją w listopadzie w przedpremierze więc to pewnie tylko kwestia czasu ... :-(
                                • Gość: mob-os Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.12, 22:26
                                  Mam wykupioną Hurghade w listopadzie 2011 z W-wy na 15.06 .2012 i na razie potwierdzony wylot przez Ecco.
                                  • Gość: Kama Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.elk.mm.pl 28.04.12, 22:38
                                    A masz to na piśmie? Bo ja też jakiś tydzień temu uzyskałam informację że wszystko w porządku (niestety tylko telefoniczną, dzwoniłam do nich, kiedy zobaczyłam, że na "mój" termin na ich stronie nie ma już ofert i dowiedziałam się, że skoro ofert nie ma to znaczy, że wszystkie zostały wykupione).
                                    • borcu Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 29.04.12, 07:42
                                      Nie chce Was straszyc ale u mnie też najpierw miejsca znikneły z ich strony i mi mowiono, ze po prostu sie sprzedaly. A potem się okazalo, ze moj wyjazd jest odwolany bo podobno nie bylo wystarczajacej ilosci chetnych. Nikt mi nie wyjasnil dalczego wczesniej mowiono, ze jesli miejsc nie ma to musialy sie sprzedac.
                                      • Gość: daras Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.icpnet.pl 30.04.12, 13:34
                                        Potwierdzam to co napisał borcu , zniknęła oferta i dzień albo dwa później dostałem maila o anulacji z powodu słabego zainteresowania - wylot miał się odbyć 30 lipca , kierunek Teneryfa . Nie wiem czy obserwowaliście do końca ceny , ale np.: nasza wycieczka przez ostatni okres miała cenę dwa razy wyższą niż zapłaciliśmy w listopadzie , jakby celowo tak ustawili , żeby nikt nie kupił ich oferty .

Cała ta sprawa mocno śmierdzi biorąc pod uwagę " zaangażowanie " SKOK-u w Ecco , mi to wygląda na nieoprocentowaną pożyczkę od niedoszłych urlopowiczów :(

Takie interesy tylko w Polsce :(
                                        • rubin777 Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 30.04.12, 14:18
                                          Przytoczę parę zdań to co napisałam w pismach do PIT i Marszałka woj.wielkopolskiego,któremu podlega do biuro.Ja obserwowałam 2 hotele na Teneryfie przez cały czas od chwili zakupu.

Dziwnym trafem dotyczyło to tylko klientów,którzy zakupili firsty,mieli gwarancję stałej i najniższej ceny.Ja też mam ten zapis w umowie.Propozycja biura to możliwość wyjazdu,ale po obecnych ponad 100% wyższych cenach i 5% rabatem.Czyli niewypełniony samolot minimum 180 osób to FIKCJA jeśli propozycja wyjazdu aktualna, a oferty nadal są na stronie.Uważam,że była to sprytnie przemyślana wcześniej strategia aby wyciągnąć pieniądze od ludzi i potrzymać je na swoim koncie.
                                          Każde biuro chcąc sprzedać ofertę będzie wprowadzać lasty,choć minimalnie obniżać cenę,a nie ją windować.Kto to wtedy kupi?
                                          Mogę oprzeć się na swoim przykładzie.
                                          Hotel Santa Maria w XI 2011r. cena 2.262, w wkońcu XI aż do 21.04 br. - 4.767
                                          " Lagos de Cesar XI " 2.691,cały czas - sprzedane,po czym 21.04. ukazuje się z ceną 5.387.
                                          Raptem znajdują się wolne miejsca.

• Gość: Gość Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.torun.mm.pl 30.04.12, 20:53
                                            “ W dniu 2 listopada wykupiłam wycieczkę z first dla 7 osób do Turcji na 09.05.2012. W dniu dzisiejszym tj. 30.04.2012 r.poinformowano mnie, iż wycieczka nie dojdzie do skutku z powodu zbyt malej ilości chętnych. Zaproponowano mi 5% rabat na tą samą wycieczkę w 100 % droższej cenie lub zwrot pieniędzy. Po przeanalizowaniu aktualnych cen wycieczek moim zdaniem nie zależy im na sprzedaży. Dodam że była z nimi 5 razy na różnych wycieczkach i zawsze było ok aż do dziś. Po przeczytaniu wszystkich wpisów widać że wszystko z ofert first odwołują. ”
                                            • Gość: Gość Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.torun.mm.pl 30.04.12, 21:25
                                              Znalazłem w serwisie branżowym Rzeczpospolitej - Turystyka taki oto artykuł przedstawiam jego fragment: " Obchodząca urodziny firma zachowuje się jednak dziwnie. Touroperatorzy z biur podróży, z którymi Ecco Holiday współpracowało przy wynajmowaniu miejsc w samolotach, mówią w nieoficjalnych rozmowach, że poznański organizator turystyki nagle się wycofał z bardziej lub mniej zaawansowanych ustaleń dotyczących najbliższego lata. - To dziwne, bo z jednej strony Ecco sprzedaje wycieczki na lato, a z drugiej - nie zadbało, z tego co wiem, o miejsca w samolotach. To jak oni chcą zawieść turystów? Przecież w ostatniej chwili nie kupią tych miejsc, bo to są określone miasta i daty wylotu - zastanawia się, chcący zachować anonimowość, jeden z nich."
                                              • borcu Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 02.05.12, 17:01
                                                Jeżeli to prawda co w artykule piszą, to znaczy że nie mieli wcale zamówionych miejsc w samolotach, więc nic dziwnego, że nie uzbierali chętnych. Nie da się sprzedać czegoś, czego sie wcale nie ma. Coraz gorzej to wygląda.
                                                • Gość: Wściekły Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.12, 16:40
                                                  Co możemy z tym zrobić? Mi tez odwołali wyjazd. Nagłosnijmy to jakoś!
                                        • Gość: daras Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.icpnet.pl 05.05.12, 12:06
                                          Wczoraj zwrócili mi na konto zaliczkę ( 30 kwietnia napisałem do nich z żadaniem natychmiastowego zwrotu wpłaty ) , mam nadzieję że dla wszystkich poszkodowanych starczy :(
                                          Szukam intensywnie czegoś w zamian na Teneryfie , ale zostały albo oferty przy lotnisku ( Vincci Golf ) , albo oferty całkiem poza moim zasięgiem finansowym .

Mam nadzieję , że Ecco padnie i nigdy więcej nie usłyszymy o tym biurze .

• Gość: qaz Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.warszawa.vectranet.pl 06.05.12, 18:57
      artykuł z 17 lutego 2012r. zamieszczony w Rzeczpospolitej świadczy, że EccoHoliday
      nie miało zamiaru zamawiać czarterów
      więc sprawa nadaje się do UOKiK oraz do prokuratora, gdyż to jest zwykłe oszustwo

www.rp.pl/artykul/813916.html
      • Gość: Kasika Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.12, 14:23
        No niexle, faktycznie z artykułu wynika, ze w ogole nie mieli zamiaru zamawiac czarterow.
        • Gość: ppp Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.05.12, 15:29
          do Egiptu najbliższe terminy wylotu to 22 czerwca.
          Dziś w górę poszły ceny za kolejne kierunki.
          ja mam lipiec kupiony w firście za ok. 2600. do niedawna te same wczasy 3300. dziś na 3600.
          W mailu piszą jednak, ze rezerwacja potwierdzona. Wygląda mi to jednak na to, że będą likwidować i lipiec egipt.
          na fb cisza, nie odpowiadają na pytania.
          ależ zagrywki
        • rubin777 Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 07.05.12, 18:07
          Nie wiem jak na innych kierunkach,ale na Teneryfę przy rezerwacji w XI 2011 r. miałam wpisaną na umowie linię lotniczą i godzinę wylotu.To z sufitu to wzięli?
          • Gość: qaz Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.warszawa.vectranet.pl 07.05.12, 18:14
            gdyby tego nie podali - to kto dokonałby rezerwacji
            pewnie mieli rozpoznanie o terminach z innych biur podróży
            • Gość: mob-os Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.12, 19:26
              Dzisiaj wynika że z sufitu.Nie mają podpisanej żadnej umowy czarterowej na przeloty do Egiptu.Na umowie na Hurghadę mam przelot MWE -egipskie linie czarterowe tylko że nie wykonali oni ani jednego lotu w 2012 z Polski do Egiptu i odwrotnie .W infolinii podają że korzystają z nie wykupionych miejsc przez inne biura,czyli czytaj dalej. Jak kupiłeś drożej jesteś pierwszy w kolejce a jak starczy miejsc w samolocie to zalapią się też ci którzy wykupili w przedsprzedaży,proste ! .Z zalożenia więc nie przewidywali organizacji żadnych wylotów.Jest to celowo zaplanowane oszustwo.Zwłaszcza że warunki umowy jednoznacznie określają że musisz wpłacić całą kwotę na 40 dni przed wylotem żeby nie zerwać umowy bez straty finansowej.
              • Gość: Kama Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.elk.mm.pl 07.05.12, 20:59
                Tylko jak im to udowodnić, że w niby "anulowanych" terminach jednak część klientów poleciała? Może jak na jakimś forum odezwą się powracający, którym udało się załapać na lot?
                • Gość: marzena Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.dynamic.chello.pl 08.05.12, 08:45
                  Mam rezerwację na 06. lipca do Hurgady z Warszawy do Sunrise Mamlouk i narazie nic nie wiem czy będę miała wakacje czy nie. Mam prośbę do wszystkich, którzy mają rezerwację w tym terminie, aby napisali jeżeli będą mieli od ecco jakieś informację, bo ta niepewność mnie wkurza.
                  • Gość: mm` Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.05.12, 09:34
                    Ja wczoraj dostałam pismo w , którym napisano ANULACJA!!! z powodu niedokonania na nią minimalnej liczby rezerwacji.
                    Wylot mieliśmy 28.07.12 go Grecjii Rodos. Zostawili nas z ręką w .....
                    :(
                    MASAKRA, pierwszy i ostatni raz z tym biurem.
                    W styczniu mimo wpłaconej zaliczki anulowali nam voucher(ponoć błąd systemu- myślę,że już w styczniu coś się działo u nich). Po intwerencjach dostaliśmy nowy voucher i tak myśleliśmy , że już wszystko załatwione.
                    TERAZ ANULACJA KOLEJNA!!! To jest kompletny brak szacunku do klienta.
                    Nawet nie zaproponowano nam nic w zamian.
                  • Gość: mob-os Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.12, 11:06
                    Ja mam na 15 czerwca też do Mamlouka i też nic jeszcze nie wiem z W-wy.
                    • Gość: agula Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.31.92.101.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.05.12, 12:46
                      Coś w tym jest. My mielismy do wczoraj wycieczke na gran canaria . Niestety dostalam pismo ze z braku zainteresowani nie polecimy nigdzie.zrezygnowali z majorki i gran canari. Super bo wycieczke rezerwowalismy w grudniu. obrocili kasa a teraz nam oddaja. omijajcie ich
                    • Gość: daras Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.icpnet.pl 08.05.12, 13:59
                      Dostali w ostatnich dniach mnóstwo negatywnych opinii na easygo.pl i usunęli to biuro - nie można ich ocenić !!! Zostało tylko Ecco Travel .
                    • Gość: roxa Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.147.179.118.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.08.12, 11:45
                      22 sierpnia mam wpłacić resztę pieniążków na wyjazd październikowy do KOS...i sam już nie wiem co robić:(
                      • Gość: Jak Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.icpnet.pl 06.08.12, 13:00
                        www.rp.pl/artykul/706099,922193-Komu-AAA--a-komu-tylko-CCC---rating-biur-podrozy.html
                        Tutaj o nich kiepsko piszą..
          • Gość: dominika Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.205.83.236.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.05.12, 19:11
            Jeżeli jest Pani zainteresowana wyjazdem na Teneryfę z biura TUI - to mam do odsprzedania wczasy 2 tygodniowe dla dwóch osób na przełomie czerwca / lipca (cenę możemy negocjować)
    • Gość: toja Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: 217.153.153.* 08.05.12, 08:55
      ja mam na 31.08 - Hurghada, Sunrise Select Garden Beach. Też nie wiem czy sie odbędzie. Wysłałam do nich pismo z pytaniem czy i kiedy mi odwołają. Odpisali, że na razie (!) wszystko z rezerwacją jest w porządku.
      • rubin777 Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 08.05.12, 10:30
        Do mnie też tak cały czas pisali,a trochę z nimi korespondowałam.
        A to ich odpowiedź na 2 dni przed anulacją!
        Rezerwacja numer 305448 figuruje w naszym systemie rezerwacyjnym jako potwierdzona. Obecnie nie posiadam informacji, aby na Państwa rezerwacji miały nastąpić jakiekolwiek zmiany.

• wojcieszek86 Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 08.05.12, 16:57
          26.06.2012 Korfu hotel Gemini odwołany. Czas czekać na zwrot kasy rezerwować Last minute. tyle.

Niech padają....

JESTEM AUTOREM TEGO WĄTKU - SPRAWDZIŁO SIĘ - I JAK TAM NIEDOWIARKI ?
          • jeff1965 Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 08.05.12, 18:04
            Prorok sprawdziło się ,tylko nie ma się czym chwalić. Skoro miałeś takie informacje to czemu kupiłeś u nich wczasy i teraz Ci odwołali. Czyli dałeś się zrobić podwójnie w balona, to gorzej od pozostałych.
            • Gość: wojcieszek86 Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.12, 18:27
              Dlaczego ? Bo wykupiłem wczasy pod koniec grudnia - wpłaciłem zaliczkę - po czym następną. W przypadku gdybym tego nie zrobił kasa by przepadła...

To taka przestroga na przyszłość dla reszty forumowiczów aby nie besztać innych za być może cenne informacje.
              • veronica3d Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 08.05.12, 18:33
                www.tur-info.pl/p/ak_id,41800,,ecco_holiday,touroperator,first_minute,anulacja,klienci,rozczarowani_klienci.html
                • Gość: Sid1 Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.12, 21:47
                  www.rp.pl/artykul/705167,871860-Ecco-Holiday-odwolalo-tysiace-wycieczek.html
                  • Gość: Ja Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.icpnet.pl 08.05.12, 21:58
                    Nie mogę już czytać tych bzdurnych wyjaśnień. Jak można tak kłamać w żywe oczy? Przecież większość oferty z wyjatkiem wynalazków typu Malta itp. dalej mają opartą na czarterach.
                    I zgrabnie przemilczeli fakt, ze anuluja tylko najtansze imprezy na wybranych kierunkach. Jesli ktos to samo kupił drozej, to leci.
                    I kilka tysiecy rezerwacji to jest całkiem sporo ludzi. Biorac pod uwage ze srednio w samolocie jest 168miejsc, to z tych odwolanych rezerwacji zapełnili by tych samolotów sporo...
                    • Gość: Rainbow? Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.dynamic.chello.pl 09.05.12, 14:01
                      Mnie też Ecco anulowało wycieczkę na Majorkę...ale w biurze powiedzieli mi, że Rainbow wprowadził teraz jakąś promocje i sprzedają podobną do straconej wycieczkę, w zblizonych warunkach i cenie. Wiecie coś na ten temat?
                      • Gość: toja Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: 217.153.153.* 09.05.12, 14:14
                        konkurencja nie śpi. Rainbow i 7islands zaproponowało pomoc dla poszkodowanych przez Ecco, oferując wakacje w tej samej cenie, co mieli w Ecco.
                        • Gość: gosiek Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.multi-play.net.pl 10.05.12, 12:20
                          No i dobrze, dzięki istnieniu konkurencji na rynku jest szansa jeszcze na to, że pojedziemy na wakacje mimo wszystko.
                      • Gość: scantravel.pl Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.12, 14:16
                        Tak, Rainbow i 7islands zaproponowali klientom Ecco swoje oferty.
                        • Gość: Rainbow? Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.dynamic.chello.pl 09.05.12, 16:14
                          No i w sumie fajny pomysł, ja tam na RT nigdy nie narzekałam :)
                          • wojcieszek86 Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 09.05.12, 17:44
                            Właśnie zarezerwowaliśmy lepszy hotel w lepszej lokalizacji na Korfu...za te same pieniądze co w first minute w ecco holiday :)

Mistrzowski patent na reklamę. Mistrzowskie podejście Rainbow.

Naprawdę!
                            • Gość: maja Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.12, 19:28
                              Proszę o bliższe informacje na temat Korfu z innego biura (jaki to hotel i gdzie), bo właśnie dzisiaj odwołali mi wycieczkę na czerwiec i jestem bardzo zainteresowana podobną ofertą. Z góry bardzo dziękuję za pomoc :-)
                              • Gość: wojcieszek86 Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.12, 12:37
                                Ja zarezerwowałem w Rainbow hotel Angelina. Ma bardzo dobrze opinie jak na 3*
      • Gość: Dotyk Słońca Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.12, 17:01
        Szanowni Państwo,

W związku z najnowszymi doniesieniami medialnymi oraz w obliczu informacji płynących z sieci sprzedaży w całej Polsce na temat masowych anulacji dokonywanych przez Ecco Holiday, Rainbow Tours podjęło decyzję w sprawie pomocy wszystkim tym, którym anulowano wyjazdy. Firma zobowiązuje się do udostepnienia swojej oferty LATO 2012 w cenach w jakich klienci zawarli umowy z Ecco Holiday oraz w miarę możliwości i dostępności w tych samych hotelach lub podobnych.

W przypadku pytań prosimy o kontakt na adres info@dotykslonca.pl
    • Gość: darling Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.dynamic.chello.pl 09.05.12, 23:49
      po takim numerze tylko idiota powierzy im pieniądze
      • Gość: qaz Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.warszawa.vectranet.pl 10.05.12, 05:53
        byłem z EccoHoliday na Gran Canarii dwa razy i były to wyjazdy udane , bez opóźnień czy zmiany hotelu i było super

ale po takim numerze nie wybiorę się już nigdy na wyjazd z tym biurem
        również mam już skreśloną ITAKĘ za wyjazd na Cypr kilka lat temu - za pokoje które miała zarezerwowane
        • Gość: maja Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.12, 14:18
          Ecco odwołało mi wyjazd na Korfu ale kupiłam w tym samym terminie i za te samą cenę wycieczkę w Reinbow Tour w jeszcze lepszym hotelu. Polecam wszystkim oszukanym przez Ecco sprawdzić ofertę Reinbow.
    • Gość: matti Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.12, 15:36
      UWAGA !!! Wczoraj wyrzucili ich z serwisu fly.pl ! Chyba jest przeciek o bankructwie. Do tych 75% osób, którym nie anulowano rezerwacji. Jak myślicie, jest sens wpłacać im drugą ratę za wakacje? te 3 tysiące zaliczki z listopada 2011 jakoś bym przełknął, ale jak im dopłacę jeszcze 7 tysięcy, a oni zwiną się w czerwcu to mnie chyba szlag trafi. Radźcie coś!!!
      • Gość: Pure108 Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.multi-play.net.pl 19.05.12, 23:02
        Ja bym nie ryzykowała. Ani Wakacji, ani 10 tys nie będzie w razie czego...
      • Gość: samanta Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.dynamic.chello.pl 31.05.12, 17:31
        Ja bym postawiła na inne biuro. Jak Rainbow oferuje podobne wycieczki, to lepiej z nimi jechać.
        • Gość: Mata Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.12, 18:13
          Ja też bym postawiła na inne. Zobaczcie, Easygo już ich nie sprzedają... www.easygo.pl/biura-podrozy.html
          • Gość: Ja Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.icpnet.pl 08.06.12, 21:16
            I dobrze, po tym co zrobili nie widzę dla nich miejsca.
            • borcu Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 20.06.12, 08:42
              no czekam z niecierpliwością na to.
              • Gość: I. Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.12, 14:59
                Ja też! Korzystałam z uch usług 2 razy, ale po tegorocznym numerze już im dziękuję, nie ma już dla nich miejsca na rynku.
    • Gość: turystka Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.uznam.net.pl 06.07.12, 22:24
      A zwija SIE NAPEWNO,NARAZIE NACIAGAJA NA ZALICZKI I REPERUJA SWOJ BUDZET,POZNIEJ ODWOLUJA,JESZCZE NARAZIE ZWRACAJA PIENIADZE,ALE TO JUZ MYSLE ZE NIE DLUGO.UPADEK FIRMIE ZAGLADA W OCZY,
      • Gość: Gość Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: 61.185.217.* 07.07.12, 03:59
        Widać ze pani 'turystka' na rynku turystycznym nie zna się ani trochę. Jeżeli firma miałaby ogłosić upadłość, to by to zrobiła i nie oddawałaby pieniędzy klientom.
        Zobaczymy jak się sezon rozwinie, pewnie jeszcze któreś biura upadną - nie sadzę jednak aby to było Ecco, bo w punktu widzenia zarządzania, decyzja przez nich podjęta wydaję się być trafna.
      • Gość: Sid1 Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.12, 10:21
        Myślałem że dziś po kilku dniach od upadku Sky Clubu, będzie tu trochę wpisów z podziękowaniami dla Ecco że np. "wybrali mniejsze zło" lub że mimo wszystko to przynajmniej miałem czas aby kupić gdzie indziej, kasa nie przepadła itp.

Ale czego tu się spodziewać, łatwiej opluć niż napisać kilka miłych słów.

Czy Ecco upadnie, wszystko możliwe, ale nie po to oddali tyle kasy, odwołali tyle nierentownych lotów, scalili swoje działalności z czterech podmiotów w jeden, podnieśli gwarancję na 28mln, stoją za nimi SKOK-i i one nie mogą pozwolić sobie na czarny PR, ....chociaż w tym kraju to wszystko możliwe

Jak to mawiał klasyk "Polska to dziki kraj"
        • Gość: Posejdon Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.plock.mm.pl 07.07.12, 13:35
          To co zrobiło Ecco Holiday i ostatnio Sky Club to przykłady jak można wydymać klientów w majestacie prawa na dwa różne sposoby z takim samym skutkiem. Propozycja podziękowń dla Ecco Holiday jest więc wielce nie na miejscu. Najlepiej im podziękujmy nie kupując u nich więcej wczasów i wycieczek - do bankructwa już tylko SKOK. Trzymajmy się zasady iż klient raz wydymany nie wraca na miejsce gwałtu. Zeby było ciekawie to Rainbow Tour samoloty rezerwowował na spółkę ze Sky Clubem. Po upadku Sky Clubu Rainbow Tour zaczyna odwoływać niektóre wyjazdy bo nie są w stanie zapełnić samolotów. Kabaret więc trwa
          • Gość: sisi Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.07.12, 15:41
            Wiesz cos konkretnego? Na Teneryfe wynajmował razem z TUI.
            • Gość: Posejdon Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.plock.mm.pl 07.07.12, 23:11
              Mam znajomą w biurze gdzie sprzedają wczasy różnych operatorów i to ona wspomniała o Rainbow. W tym wątku wspomniano, iż Rainbow pomagał klientom Sky Clubu więc to nie był przypadek. Sky Club namieszał im w lotach. Teraz chcąc nie chcąc muszą zapełnić swoimi klientami miejsca które miał Sky Club. Kodycja finasowa Rainbowa nic tu nie ma do rzeczy. Nie chcą po prostu dokładać do interesu więc mogą przesuwać lub anulować niektóre wyloty
    • Gość: Xyz Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.icpnet.pl 15.07.12, 09:10
      No, teraz się powoli różne biura zwijają. Zobaczymy.
    • Gość: box Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.syrion.pl 20.07.12, 19:16
      jak relacje klientów co teraz wrócili
      • Gość: ja wróciłem Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.adsl.inetia.pl 21.07.12, 20:00
        2 tygodnie zakupione w firście, (powrót dziś rano) - Egipt, wszystko w jak najlepszym porządku, organizacja, rezydent. A byliśmy pełni obaw, w razie pytań chętnie odpowiem.
        • Gość: asia Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.12, 20:24
          Wróciłam z Krety. Wszystko bez problemu. Pozdrawiam
        • Gość: toja Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.dynamic.chello.pl 22.07.12, 09:11
          A gdzie dokładnie w Egipcie? I skad był wylot?
    • Gość: Ona Re: Podobno Ecco Holiday "zwija się z rynku" 2012 IP: *.free.aero2.net.pl 28.07.12, 13:27
      Oby! Po numerze jaki mi wycieli ("odwołanie"wycieczki a potem sprzedaż tego samego wyjazdu dwa razy drożej) nie ma moim zdaniem dla nich miejsca na rynku.