GoĹÄ: kamila IP: 79.133.195.* 05.07.12, 21:16 Czy ktos korzystał z usług tego biura??????????? jak tak - proszę o opinie i informacje. Mam zamiar wybrać sie z nimi na urlop, a nigdzie nie ma żadnego info ani komentarzy o nich. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: grześ Re: polskie biuro podróży olsztyn sp. z o.o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.12, 21:38 Mnie również interesuje informacje o Polskim Biurze Turystycznym Olsztyn mają w swojej ofercie ciekawe wycieczki Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ewa Re: polskie biuro podróży olsztyn sp. z o.o. IP: *.play-internet.pl 23.08.18, 13:38 Byłam z tym biurem na wycieczce autokarowej " Kraje Nadbałtyckie". Biuro warte polecenia.To chyba ostatnie biuro , które tak opiekuje się swoim turystą. Zjeździłam już z różnymi biurami całą Europę , więc wiem , co mówię. W ankiecie ewaluacyjnej dałam prawie same piątki, prawie bo pilotce( Pani Agnieszce , którą pozdrawiam ) dałam ocenę 6.Wiadomo że dobry pilot , to połowa sukcesu i ambasador biura . Profesjonalna, świetnie zorganizowana " kontaktowa" i bardzo sympatyczna . Najbliższe swoje plany wycieczkowe wiążę z tym biurem i najlepiej z tą pilotką. Odpowiedz Link Zgłoś
lewa_piers Re: polskie biuro podróży olsztyn sp. z o.o. 14.07.12, 22:29 Biuro dość świeże. Ubezpieczenie mają dość symboliczne. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Eia Re: polskie biuro podróży olsztyn sp. z o.o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.12, 08:51 ...taaa, świeże, bo powstałe na gruzach upadłego Orbisu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gość Re: polskie biuro podróży olsztyn sp. z o.o. IP: *.warszawa.vectranet.pl 13.12.13, 23:49 Byłam dwukrotnie w Rosji z tym biurem i byłam bardzo zadowolona. Na nic nie mogę narzekać. Nawet na pogodę:) Odpowiedz Link Zgłoś
jo_zef Re: polskie biuro podróży olsztyn sp. z o.o. 14.02.13, 16:10 juz kiedys byłem na tym formu i nie wiem dlaczego stare komentarze znikają. To bardzo solidne biuro. Według mnie najlepsze do wycieczek autokarowych. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Turystka Re: polskie biuro podróży olsztyn sp. z o.o. IP: *.free.aero2.net.pl 26.02.13, 16:25 Pojechałam z tym biurem na wycieczce w 2011 roku na Łotwie, Estonii, Finlandii, Litwie i byłam bardzo zadowolona. Świetna pilotka, fajni przewodnicy, dobre hotele z dobrym śniadaniem jedynie obiado-kolacje spożywaliśmy w różnych tanich jadłodajniach (ale było smacznie!!!). Dlatego również w tym roku zamierzam pojechać na wycieczkę zorganizowaną przez Olsztyńskie Biuro Podróży. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Klientka PBPO Re: polskie biuro podróży olsztyn sp. z o.o. IP: *.dynamic.chello.pl 05.05.14, 21:25 Nie polecałabym tego biura. Byłam z PBP Olsztyn na wycieczce "Luksemburg Belgia Holandia 6 dni" w maju 2014 - organizacyjna katastrofa. Wycieczka była pechowa - zaczęło się od awarii autokaru około 08:00 rano w Warszawie. Autokar ten planowo miał podobno dojechać do pierwszego noclegu w Niemczech koło godziny 21:00/22:00, a dojechaliśmy następnego dnia o 03:00 rano (niektórzy "podróżowali" całą dobę a nawet dłużej z różnych miejsc w kraju). Firma od rana do późnego popołudnia nie była w stanie załatwić zastępczego autokaru na dojazd na nocleg ("z powodu weekendu majowego"), tylko czekała na naprawę. Zastępczy autokar zawiózł ludzi tylko do Torzymia koło granicy i tam wszyscy czekali do 21:00 na dalszy transport. Rekompensatą był jednodaniowy obiad tego dnia i śniadanie (jajecznica) w dniu powrotu. Pilotka bardzo się starała, ale efekt był słaby: grupa 53 osób, co chwilę ktoś się spóźniał, kogoś gubiliśmy i na kogoś czekaliśmy, w kółko się liczyliśmy, mieliśmy bardzo mało czasu wolnego, dopiero w ostatnim dniu w Brukseli było go trochę (nie było możliwości np. zakupienia pieczywa na kanapki na dzień następny). Zestawy słuchawkowe Tour-Guide wypożyczone nam w cenie 7 Euro za sztukę przez większość czasu nie działały prawidłowo - nie było słychać tego co mówi Pilotka, same szumy i trzaski, także generalnie niewiele uczestnicy wiedzieli o tym co aktualnie zwiedzają. Według programu wycieczki w ostatnim dniu miał być objazd części Brukseli autokarem (dzielnica europejska, łuk triumfalny), zamiast tego podjechaliśmy do Brukseli pociągiem, potem metrem 5 przystanków i idąc z powrotem na nogach te 5 przystanków "zwiedzaliśmy" te elementy, które miały być autokarem i te które miały być pieszo (ze względu na problem z czasem pracy kierowców). W terminie majowym przewidziane jest zwiedzanie ogrodu tulipanowego, z tego powodu wiele uczestników wybrało tą wycieczkę, z tego biura i w tym terminie, a mieliśmy do dyspozycji jedynie 2h 30m, co nie wystarczyło, żeby w pośpiechu przynajmniej zwiedzić większość (na to potrzeba by było przynajmniej 4 h, ten czas straciliśmy z powodu opóźnienia i przesunięcia w programie, a także z powodu organizacji opcjonalnych obiadów na które też się czekało). W programie był również targ kwiatowy w Amsterdamie, do którego dotarliśmy w tak późnych godzinach, że większość sprzedawców już zamykała stoiska, a i tak mieliśmy na ewentualne zwiedzenie i zakupy tylko 20 minut (znowu z powodu obiadu). Obiady były organizowane w takich miejscach i z taką informacją o miejscu i czasie zbiórki, że osoby, które ich nie brały nie mogły wykorzystać tego czasu na coś sensownego - zwiedzanie czy może posiłek we własnym zakresie. W programie wycieczki był również rejs statkiem w Amsterdamie, który mieliśmy tak zorganizowany, że dzieliliśmy statek z inną hałaśliwą grupą zagraniczną i siedzieliśmy stłoczeni na 4 osobowych miejscach w 6 osób. Powyższe "atrakcje" i niesamowite zmęczenie spowodowane niefortunnym początkiem powoduje, że nie polecam tego biura. Samą trasę i zwiedzane miejsca bardzo polecam, ale może w wykonaniu innego biura, w bardziej komfortowych warunkach i z lepszą organizacją i zarządzaniem kryzysowym (o ile takowe biuro istnieje). Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Aniela Nowak Re: polskie biuro podróży olsztyn sp. z o.o. IP: *.lomza.vectranet.pl 01.07.14, 14:14 A ja jak najbardziej polecam to biuro. Byłam na 5 dniowej wycieczce Berlin, Poczdam, Drezno od 18.06-22.06.14. Organizację oceniam wg ocen szkolnych na 6. Program wycieczki został w 100% zrealizowany. Pani Ania- pilotka niezwykle sympatyczna z ogromną wiedzą, świetnie przygotowana merytorycznie do prowadzenia tej wycieczki. Pan Michał okazał się wyśmienitym, bardzo profesjonalnym kierowcą. Życzę wszystkim przyszłym uczestnikom wycieczek podobnych niezwykłych wrażeń i zadowolenia z ich organizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: man Re: polskie biuro podróży olsztyn sp. z o.o. IP: *.olsztyn.vectranet.pl 27.07.14, 15:46 Byłem z tym biurem na wycieczce we Włoszech - Piękna Liguria, bogata Lombardia w dniach 13-19.07 2014 r. Ogólnie wycieczka bardzo udana. Dużo plusów przy drobnych minusach. Plusy: program wycieczki( wystarczająco czasu wolnego dla nas), autokar, profesjonalni kierowcy, dość dobra choć czasami mało konkretna pani pilot, dobre noclegi i wyżywienie, zdyscyplinowana grupa. Minusy: nieporozumienia w pierwszym dniu wycieczki dotyczące zajmowania miejsc w autokarze, nierealne godziny odjazdów z poszczególnych miejscowości w Polsce. Z Olsztyna autokar wyjechał z 40-to minutowym opóźnieniem a granice Polski przejechał z 3-godzinnym opóźnieniem ( mimo, że po drodze dodatkowo zatrzymywał się tylko 2 razy i to na chwilę), czasami mało konkretna pani pilot. Odpowiedz Link Zgłoś
bjakim Re: polskie biuro podróży olsztyn sp. z o.o. 13.05.15, 11:30 Niedawno wróciłam z wycieczki z tym biurem do krajów Beneluksu. Wybrałam je gdyż zwiedzanie połączone było z odwiedzinami w Ogrodzie Keukenhof i udział w paradzie kwiatów. Ogólnie organizacja nie najgorsza chociaż nie obyło się bez wpadek. Zwiedzanie polega głównie na spacerach po miasteczkach. Zobaczyliśmy wnętrza katedry w Antwerpii z obrazami Rubensa i to tyle.W opisie było np. zwiedzanie np. w Brugii kościoła Najświętszej Marii Panny czy bazyliki Świętej Krwi. Na zapytania , pilotka odpowiadała, że tak jej kazano. Skandalem dla mnie była konieczność stania prawie 3 godz. na zimnie i deszczu w Amsterdamie w kolejce po bilety do muzeum van Gogha. Potem dostaliśmy 1 godz, na obejrzenie kolekcji i 1 godz, na zwiedzenie Rijksmuseum bo zamykali. Tak ekspresowego zwiedzania jeszcze nie przeżyłam. Na plus dla biura są wykupione dodatkowo obiadokolacje, które je się w restauracjach i zawierają lokalne specjały np. mule. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mk Re: polskie biuro podróży olsztyn sp. z o.o. IP: *.static.ip.netia.com.pl 10.07.15, 09:42 Na przełomie czerwca i lipca byliśmy z PBP Olsztyn w Rosji. Impreza bardzo udana. Poziom hoteli - bardzo dobry, znacznie przekraczający nasze oczekiwania. Program, w naszym odczuciu, dobrze dobrany w stosunku do ilości czasu, jakim dysponowaliśmy. Miejscowi przewodnicy - w Petersburgu, a już szczególnie w Moskwie - bardzo profesjonalni. Autokar bardzo wygodny (duże odległości pomiędzy fotelami), kierowcy profesjonalni. Kontakt z Biurem - wprost rewelacyjny: bardzo kompetentna, cierpliwa i życzliwa obsługa. Dziękujemy za wspaniały urlop i życzymy powodzenia na "trudnym rynku usług turystycznych" :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dana Re: polskie biuro podróży olsztyn sp. z o.o. IP: *.olsztyn.vectranet.pl 12.08.15, 08:30 Dziękuję bardzo za zorganizowanie wycieczki do Krajów Bałtyckich dla słuchaczy Uniwersytetu Trzeciego Wieku w Olsztynie w dniach 3-7.08. Byłam uczestnikiem tej wycieczki i wszystko było zrealizowane zgodnie z programem. Obsługa (kierowcy, pilot, przewodnicy) profesjonalna, bez zarzutu. Hotele czyste, schludne, jedzenie b.dobre. Mam nadzieję, że jeszcze nie raz skorzystamy z Państwa usług. Pozdrawiam Danuta Krzywosz - Prezez UTW Olsztyn Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Żołnierz Re: polskie biuro podróży olsztyn sp. z o.o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.15, 18:23 Podróżowałam z tym biurem w lipcu 2015r. do Paryża i przyznaję, że biuro podróży na wysokim poziomie. Hotele bez zarzutów, program wycieczki rewelacyjny-dużo atrakcji do zwiedzania. Kierowcy sympatyczni, dbający o nasz komfort jazdy. Jednak nic nie pobije Pani Ewuni - Przewodniczki, która z PEŁNYM PROFESJONALIZMEM I ZAANGAŻOWANIEM przedstawiała Nam historię Francji,Paryża...Kobieta z dużym pokładem energii, cierpliwości i poczucia humoru, której uśmiech towarzyszy w każdym momencie! POLECAM!!! :) Pozdrowienia dla całej ekipy z terminu 16-22.07.2015r. Marta ;) Odpowiedz Link Zgłoś
turysta365 Re: polskie biuro podróży olsztyn sp. z o.o. 11.04.18, 00:22 Też byłam z nimi w krajach Beneluksu chyba 4 lata temu, to był dramat. Pilot okropny typ, połączenie dawnego cinkciarza spod Pewexu z warszawskim cwaniakiem, w ogóle niekompetentny. Pojechałam, żeby zobaczyć dywan kwietny w Brukseli, pilot nie wiedział o co chodzi, w konsekwencji w wolnym czasie zobaczyliśmy jak rozkładają folie na Rynku Głównym. Na dodatek okradał nas na wstępach, nie można się było doprosić rozliczenia, w biegu podawał jakieś kwoty. Po powrocie napisałam prośbę do biura o podanie rozliczenia tzw. wstępów - ile kosztowały bilety wstępów do zwiedzanych obiektów, do dzisiaj nie dostałam żadnej odpowiedzi. Gdy przyjechaliśmy do Brukseli zostaliśmy wysadzeni przy siedzibie NATO, bo skończył się czas pracy kierowcy i do hotelu na peryferiach miasta szliśmy na piechotę. W Amsterdamie wymusiliśmy na pilocie czas na zakupy na pływającym targu kwiatowym. Ogólnie porażka, pozostał niesmak i zero reakcji ze strony biura. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Piotr Re: polskie biuro podróży olsztyn sp. z o.o. IP: *.katowice.vectranet.pl 11.01.16, 14:56 W dniach od 28.12.2015 do 02.01.2016 uczestniczyłem wraz z żoną i dwójką dzieci w objazdowej wycieczce Litwa, Łotwa, Estonia z Finlandią. Chodź pod koniec imprezy Pilot, Pani Beata Kowalska przekazała nam ankiety do wypełnienia z pytaniami o przebiegu wycieczki to siedząc w sobotni wieczór i przeglądając zdjęcia postanowiłem jeszcze raz wyrazić swoją opinie. Przebieg imprezy od początku był profesjonalnie zorganizowany. Wyjeżdżając z Katowic do Warszawy dotarliśmy idealnie na czas gdzie czekał na nas już właściwy autokar więc nie musieliśmy w ogóle oczekiwać na przesiadkę. Po kilkugodzinnej jeździe spotkała nas pierwsza miła niespodzianka – zwiedzanie Kowna czyli miejsca, którego nie było w programie. Po dalszej podróży dotarliśmy do eleganckiej restauracji gdzie zaserwowano nam smaczną kolację. Tu wydarzył się nieszczęśliwy wypadek – autokar, którym podróżowaliśmy uległ awarii. Na szczęście przemili kierowcy, szczególnie Pan Tadeusz zabrali się w ciemnościach i srogim mrozie za jego naprawę. My wtedy w ciepełku przy muzyce i zabawie oczekiwaliśmy na usunięcie usterki. Niestety nie wszystkim się to podobało. Część uczestników zaczęła wysuwać pretensje o zły przebieg imprezy, choć przez cały czas co kilka minut byliśmy informowani o przebiegu naprawy pojazdu. Ponieważ usuwanie usterki miało się przedłużyć został zamówiony autokar zastępczy a czas oczekiwania został umilony kolejnym poczęstunkiem na koszt BP. Po dotarciu do Hotelu, przespaniu nocy i zjedzeniu pysznego śniadania kontynuowaliśmy zwiedzanie a następnie podróż, non stop umilaną super ciekawymi i interesującymi opowieściami Pani Beaty, która opowiadała tak ciekawie, że nawet człowiek nie interesujący się historią słuchał jej z wielkim zainteresowaniem. Podczas dalszej podróży część osób notabene ta sama, która była niezadowolona podczas oczekiwania na zastępczy autokar, stworzyła koalicję czepiających się wszystkiego i szukająca powodów do zatargów. Tu po raz kolejny Pani Pilot pokazała swój profesjonalizm i łagodziła w sposób niezmiernie kulturalny każdy konflikt, niezadowolenie i wyimaginowane problemy. W czasie rejsu a szczególnie w stronę powrotną miałem zaszczyt czuć się jak prawdziwy VIP. Podczas gdy większość podróżnych pchała się na prom, żeby zająć jakieś ciekawe miejsce, my wchodziliśmy spokojnie wiedząc, że czeka na nas rezerwacja. W związku, że nie była to moja pierwsza wycieczka objazdowa- mam dość dużą skalę porównawczą. Wyjazd został zorganizowany perfekcyjnie,program idealny, hotele super, wyżywienie bardzo dobre, a na szczególną uwagę zasługuje fakt, że we wszystkich miejscach posiadaliśmy odpowiednią ilość czasu wolnego. Wszyscy przewodnicy po zwiedzanych miastach byli idealni, choć bezkonkurencyjna była Pani Pilot - Beata, której można było słuchać w nieskończoność. Miła, sympatyczna z dużą dozą uśmiechu i pełnego zaangażowania, pomocna 24 godz. na dobę. To właśnie za sprawą tej osoby oceniam tą wycieczkę bardzo wysoko. Piotr Osiński Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Zoria Re: polskie biuro podróży olsztyn sp. z o.o. IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 17.04.16, 21:01 Zazdroszczę pilotki! Niestety ja nie miałam tyle szczęścia. Z pbolsztyn byłam na wspanialej wycieczce polnocne wlochy poludniowa Francja w lipcu 2015. Wszystko byłoby wspaniale, program, jego realizacja, wyżywienie (mimo niedostatku witamin w postaci jarzyn i owoców), noclegi, autokar (po wymianie tego, w którym padła klimatyzacja), itp itd, gdyby nie znerwicowana pilotka. Skracala nam czs wolny (którego było bardzo mało ze względu na intensywny program), np mówiła, że mamy pół godzin,y, a już po 15 min krzyczała na nas, że się spozniamy, sama z przewodniczka napelnila sobie butelkę zimna woda z ulicznego kranu a na nas krzyczała, że marudzimy przy kranie itd. Gdy ustawialismy się w cieniu (było 50stopni gorąca) poganiala nas a po chwili czekaliśmy w pełnym słońcu aż ona coś sprawdzi. Grupa była bardzo zdscyplinowana i nie było powodu do tych krzyków. Dwukrotne zwrócenie jej uwagi (całą grupą) nic nie dało. Skutek był taki, że wszyscy byli rozdraznieni i zamiast miłych wspomnień ze wspaniałej programowo i jakościowo wycieczki najbardziej pamiętam ciągle rozdrażnienie moje i innych uczestników wycieczki. Podsumowując polecam wszystkim tę wycieczkę: Piękna trasa Bardzo atrakcyjny program Dobry standard hoteli Bardzo sprawni i uprzejmi kierowcy Przystępna cena, ale jedyny minus, który psuje wszystko: życzę więcej szczęścia do pilotki. Zachwycona trasa "dla milonerow " klientka pbolsztyn Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: janusz Re: polskie biuro podróży olsztyn sp. z o.o. IP: *.dynamic-ww-12.vectranet.pl 23.08.16, 22:11 W dniach 08.08-14.08.2016 byłem z biurem na wycieczce Ryga-Petersburg_Tallin. Organizacja perfekcyjna, Pani pilot, lokalni przewodnicy oraz kierowcy (pozdrawiam Panów Mirka i Jacka) to profesjonaliści. Program wycieczki i dobór miejsc do zwiedzania bardzo ciekawy. W przyszłym sezonie wybiorę się z tym biurem do Moskwy i będę polecał biuro moim znajomym. Pozdrawiam serdecznie, Janusz. Odpowiedz Link Zgłoś
abanaszczyk Re: polskie biuro podróży olsztyn sp. z o.o. 24.08.16, 00:50 Ja prowadziłem dla nich trzy wycieczki (jako pilot i przewodnik, Monarchia Habsburska ). Było normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: clain Re: polskie biuro podróży olsztyn sp. z o.o. IP: *.217.153.77.rev.sfr.net 07.03.17, 22:03 Bardzo mila i profesjonalna obsluga ze. strony Pani Liny i Mariolki w samym biurze.Juz nie pierwsza moja wycieczka z nimi a ostatnia to do Szkocji.Tutaj koniecznie jako pilot Pan Pawel,ktory (mimo wielu nieprzewidzianych przeszkod) umial sobie poradzic w kazdej klopotliwej sytuacji a takze (posiadajac duza wiedze) bardzo interesujaco i ciekawie opowiadac. Beata Clain Odpowiedz Link Zgłoś
ametystowa.pani Re: polskie biuro podróży olsztyn sp. z o.o. 09.03.17, 22:33 W zeszłym roku jak szukałam wycieczki napisałam do nich. Była tam fajna wycieczka po Włoszech. Niestety nikt mi nie odpisał. Za to ja wybrałam inne biuro. Pisałam przez stronę, więc chyba tego typu maile powinni czytać.Nie lubię jak się mnie lekceważy. Odpowiedz Link Zgłoś
kasik46 Re: polskie biuro podróży olsztyn sp. z o.o. 23.11.17, 19:02 Też szukam opinii. Znalazłam jedynie taką: okiemturysty.pl/category/biura-podrozy/pbp-olsztyn-opinie-komentarze-recenzje/ Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Barbara Re: polskie biuro podróży olsztyn sp. z o.o. IP: 95.160.155.* 26.01.18, 19:13 Korzystałam dwukrotnie i byłam bardzo zadowolona pod każdym względem. Wycieczki były autokarowe i chociaż nie było pełnego wykorzystania miejsc, wycieczek nie odwoływano. Kierunek - wschód. Odpowiedz Link Zgłoś
lech.wisz Re: polskie biuro podróży olsztyn sp. z o.o. 07.08.19, 14:34 Biuro solidne, bardzo elastyczne. Przemiła obsługa zwłaszcza Pani LINA- bardzo pomocna, nastawiona na Klienta, robi wszystko aby Klienci byli zadowoleni.Byłem z grupą w Sankt Petrsburgu- wspaniała wycieczka. Bardzo dobra przewodniczka Pani Tamara. Odpowiedz Link Zgłoś
agmarmi Re: polskie biuro podróży olsztyn sp. z o.o. 30.08.23, 11:26 Bylem z biurem na wyjeździe we Fraancji i zamiast realizować program tkwiliśmy 3 doby w tym 8 godzin na parkingu, bo po zepsuciu autokaru nie podstawionego innego tylko czekano na naprawę Odpowiedz Link Zgłoś