6marcheweczka
08.09.18, 20:30
Kupując wycieczkę "Rabat na Barbera" opłaciłam dodatkowo rezerwację miejsca z przodu autokaru w trwania imprezy (rzad 1-3) dla dwóch osób .
Niestety miejsca w pierwszym rzędzie nie były dostepne dla żadnej z osób , ktore wykupiły tę opcję, poniewaz miejsca w pierwszym rzędzie zostały udostepnione przez pilota wszystkim uczestnikom wycieczki .
Na poczatku wycieczki pilot poinformował nas,ze nikt nie moze zając miejsca w pierwszym rzędzie, gdyz miejsca te mają pozostawać wolne przez cały czas trwania wycieczki, tak aby kazdy uczestnik wycieczki mógł sobie zająć miejsce w pierwszym rzędzie ( na kilka chwil lub godzin, nie na stałe) i popatrzec przez przednią szybę, zrobic zdjęcia .
Rozumiem,że nie kazdy może siedziec w pierwszym rzędzie , gdyż oferta mówi jasno,ze wykupuję dostęp do miejsc 1-3 , więc kupujacy musi liczyc się z tym,ze zajmie miejsce w pierwszym, drugim lub trzecim rzędzie.
Niemniej jednak całkowite wyłaczenie pierwszego rzędu dla osób , ktore opłaciły dostep do rzędów 1-3 jest niezgodny z ofertą . Klient powinien byc poinformowany,ze rzeczywisty, stały i niedzielony z innymi osobami dostęp do miejsc obejmuje wyłacznie rząd 2 i 3. Korzystałam z dodatkowej rezerwacji miejsc w innych biurach podrózy i nigdy nie zdarzało się,żeby miejsca w pierwszym rzędzie były wyłączone , skoro treśc umowy wskazywała jasno,ze usługa dotyczy rzędów 1- 3 .
Złożyłam reklamacje w tej sprawie, "Itaka" jej nie uznała, dlatego nie polecam korzystania z tej usługi w tym biurze. Inne biura podrózy sprzedajace miejsca w 1,2 i 3 rzędzie faktycznie dawały dostep do tych miejsc.
Reklamowałam takze niski standard hotelu Bouregreg" w miejscowosci Rabat .Pokoj spełniał standardy PRL - wskiego schroniska młodziezowego , wyposazony w stare, zniszczone meble , przy łózkach lezały brudne dywaniki tak,ze strach było na nich stanąć . Łazienka budziła obrzydzenie, rdza przy bateriach ,pleśń , zlew , z ktorego nie chciała schodzic woda.
"Itaka " rowniez nie uwzgledniła tej reklamacji uzasadniając, ze taki jest standard 3* hoteli w Maroku. Co ciekawe na stronach "Itaki" w zakładce opinie klienci od lat narzekaja na ten hotel a biuro te opinie lekceważy. W sumie nie po to sie jedzie na wakacje,zeby spac w ohydnym pokoju .