Dodaj do ulubionych

Czy kupujecie już wycieczki na lato 2020? Warto?

05.08.19, 09:15
Pojawiły się oferty w dwóch biurach coral i tui. Nigdy tak szybko nie rezerwowałam. Ofert jest jeszcze mało i zastanawiam się czy czekać jak więcej biur da swoje oferty, czy teraz warto. Lubię mieć większy wybór ale też znalazłam fajną miejscówkę w niskiej cenie. Kiedy kupujecie wakacje?
Obserwuj wątek
    • dorota175 Re: Czy kupujecie już wycieczki na lato 2020? War 05.08.19, 13:20
      Też się parę lat temu zastanawiałam nad tym. Miałam jednak znajomą pracującą w TUI i ona sama mi odradziła. Przynajmniej wtedy była to bardzo mała oferta i ona mi odradziła. Nie wiem jak teraz, ile jest ofert. Tłumaczyła mi ona, że to taki trik marketingowy. Warto było na jesień poczekać na pełną ofertę. Ale może już się zmieniło.
    • l-a Re: Czy kupujecie już wycieczki na lato 2020? War 05.08.19, 15:14
      Ja pod koniec czerwca zarezerwowałam w Tui Zanzibar na lato 2020 i na dzień dzisiejszy moja rezerwacja jest ponad 1400 zł droższa, więc jak najbardziej opłaca się rezerwować jak najwcześniej, bo wtedy ceny są najlepsze, potem będzie tylko drożej albo te najbardziej atrakcyjne oferty po prostu zostaną wykupione
    • Gość: Filip Re: Czy kupujecie już wycieczki na lato 2020? War IP: *.centertel.pl 16.08.19, 15:55
      Zależy jaki kierunek Cię interesuje, bo jeszcze nie wszyscy organizatorzy udostępnili ofertę na 2020. Moim zdaniem warto rozważyć rezerwację w first minute. W zeszłym sezonie organizatorzy się przeliczyli i była za dużo ofert na rynku, stąd można było znaleźć dużo ofert w świetnych cenach. W tym roku są już dużo mądrzejsi i już bardziej dostosowali ofertę. Wszystko wskazuje na to, że w sezonie 2020 będzie podobnie. Polecam poczytać ten artykuł: blog.creanotravel.pl/2019/08/11/first-minute-czy-last-minute/
    • krzycho-to-ja Re: Czy kupujecie już wycieczki na lato 2020? War 23.08.19, 11:27
      Nie warto. Biura podróży wcisna każdy bajer żeby kupić u nich wyjazd. Z tym że teraz najtaniej i takie tam.. Ale tak na prawde nie wiadomo co sie stanie za rok. a pieniądze odzyskać łatwo nie będzie.. oj nie będzie..
      • ametystowa.pani Re: Czy kupujecie już wycieczki na lato 2020? War 24.08.19, 10:05
        Wpłaciłam 180 zł zaliczki, to jak mi taka kwota przepadnie to nie jest jakiś dramat. Wybrałam Sycylię. W zeszłym roku w grudniu już nic tańszego na Sycylii nie było to polecieliśmy na Kretę. Dlatego po chwili wahania zarezerwowaliśmy.
    • Gość: Majka Re: Czy kupujecie już wycieczki na lato 2020? War IP: *.m247.com 23.08.19, 14:41
      Oczywiście, że warto. Kupuje się to co się chce, a nie to co zostało niesprzedane, czyli przebrane ochłapy. Ceny są najlepsze i oferta najszersza. Zaliczka tylko 5%, więc nie zamraża się jakichś dużych kwot. Ja od kilku lat rezerwuję zawsze w FM i bardzo dobrze na tym wychodzę. Potem ceny są tylko wyższe, albo oferty wykupione, a w przypadku ewentalnej obniżki ceny (mi się taki przypadek nie przytrafił) to dostaje się zwrot nadwyżki, wystarczy tylko dokupić gwarancję najniższej ceny za symboliczne pieniądze. Nie widzę żadnych wad FM, natomiast wiele zalet.
    • tol8 Re: Czy kupujecie już wycieczki na lato 2020? War 28.08.19, 15:59
      Warto. Od czerwca moje wczasy na czerwiec 2020 w Turcji podrożały już o 2100zł za ten sam standard i termin. Ja pierwszy raz kupiłam w opcji FM i sprawdzam ceny, czy się opłaca rzeczywiście. Akurat mój hotel jest oblegany i w opcji LM nie występuje.
      • dodekanezowiec Re: Czy kupujecie już wycieczki na lato 2020? War 02.09.19, 12:47
        Macie częściowo rację. Po pierwsze, w TUI na pewno lepsze First. Ale Itaka - różnie. Po drugie, Turcja First. Ale drogie kierunki typu Włochy czy Hiszpania czasem miały lepsze last a Grecja różnie.
        • radekk10 Re: Czy kupujecie już wycieczki na lato 2020? War 13.09.19, 09:03
          praktycznie wszystkie BP już jakąś ofertę pokazały, myślę że wszystko dopiero będzie dostępne w październiku ale ceny na lato 2020 na kierunki popularne czyli np. Majorka to jakiś absurd.
    • lena354 Re: Czy kupujecie już wycieczki na lato 2020? War 13.09.19, 20:30
      Niektóre biura mają już pełną ofertę,a część jeszcze będzie uzupełniać,podobno do końca września.
      Osobiście jestem zawiedziona.To,że ceny wyższe to oczywiste,nie liczyłam,że będzie inaczej,ale ja wierna fanka Grecji po prostu nie mam w czym wybierać.Nie wiem czy tylko ja mam takie wrażenie,że na sezon 2020 jest tej Grecji w biurach mało?Wydaje mi się,że postawili na Turcję.
      Szukamy wakacji ze znajomymi,o ile znalezienie oferty dla rodziny 2+1 nie jest takie trudne,to już ulokowanie w wybranym hotelu rodziny 2+2 staje się niemożliwe albo bardzo kosztowne.Poszaleli z cenami,rodzina 2+2 poniżej 15 tysięcy w sezonie na 2 tygodnie nie poleci (hotele z udogodnieniami dla dzieci).
      Może biura trochę spuszczą z tonu jak w listopadzie czy grudniu się okaże,że Grecja się nie sprzedaje jak przed laty.Może ceny będą bardziej normalne...
      • lena354 Re: Czy kupujecie już wycieczki na lato 2020? War 13.09.19, 20:34
        lena354 napisała:

> Może biura trochę spuszczą z tonu jak w listopadzie czy grudniu się okaże,że Gr
        > ecja się nie sprzedaje jak przed laty.Może ceny będą bardziej normalne...

Nie to miałam na myśli więc prostuję:
        Może biura spuszczą z tonu jak w listopadzie czy grudniu okaże się,że Grecja się nie sprzedaje tak dobrze jak dotychczas?
        • opiniamoja Re: Czy kupujecie już wycieczki na lato 2020? War 30.10.19, 11:31
          no właśnie, oferta naprawdę słaba a ceny kosmiczne, szkoda mi 15 tysięcy (też jest nas czworo), dlatego w tym roku musimy zadowolić się Polską, i w ogóle od wprowadzenia 500 plus ceny wczasów wystrzeliły w sufit
          • dodekanezowiec Re: Czy kupujecie już wycieczki na lato 2020? War 30.10.19, 13:25
            Zgadzam się. Biura podróży roszcza sobie chyba prawo do całorocznej kaski z tego tytułu:) A przynajmniej z połowy. Bo to co parę lat temu na 2 plus dziecko kosztowało w lecie za 2 tygodnie z 9 to teraz ze 12.
            • pietusza Re: Czy kupujecie już wycieczki na lato 2020? War 30.10.19, 16:37
              Nie mam pojęcia dlaczego uważasz, że ceny wakacji mają stać w miejscu i kosztować tyle co kilka lat temu skoro wszystko wokół drożeje?
              Poza tym nie ma najmniejszego problemu żeby wyjechać w lecie na 2 tygodnie z dzieckiem do 4* hotelu z all za 9-10 tys. Oczywiście są to tańsze kierunki jak Bułgaria, Turcja, Egipt czy Grecja (są oferty już nawet po ok. 7 tys)
              Osobiście wolę wyjazdy nieco krótsze 10-11 dni, a takich w tej cenie jest już dużo większy wybór.
              • dodekanezowiec Re: Czy kupujecie już wycieczki na lato 2020? War 30.10.19, 20:45
                pietusza napisała:

> Nie mam pojęcia dlaczego uważasz, że ceny wakacji mają stać w miejscu i kosztow
                > ać tyle co kilka lat temu skoro wszystko wokół drożeje?

Niestety nie stoją w miejscu, bo ktoś tę inflację populistycznym 500 plus napędził. O to mi chodzi.
      • Gość: Meana Re: Czy kupujecie już wycieczki na lato 2020? War IP: *.static.ip.netia.com.pl 08.02.20, 23:29
        lena354, ja pierwszy raz chcę się wybrać do Grecji, 2 dzieci (14 i 8 lat), sierpień na 2 tygodnie, all, może być nawet ***, byleby było czysto i w stosunkowo spokojnej okolicy, niekoniecznie kurorty, żadne animacje nie są mi potrzebne, mam ww tym roku ochotę na błogie lenistwo, może ze 3 dni jakiegoś lekkiego zwiedzania, możesz coś polecić?
        widziałam ofertę za 14.000 z hakiem, taniej chyba już teraz nie znajdę ? :-) nigdy nie rezerwowałam w FM, luty to już chyba późno? we wrześniu naprawdę się opłaca rez?
        • dodekanezowiec Re: Czy kupujecie już wycieczki na lato 2020? War 09.02.20, 08:04
          Rezerwowanie teraz - drożej o jakiś 1 tysiąc na rodzinę na 2 tygodnie niż w listopadzie rezerwując. Opłaca się we wrześniu czy październiku rezerwować. Ale luty nie jest późno z wyborem. Tyle że 2 tygodnie- tu biura mają mniej miejsc, nastawiaja się bardziej na tygodniowych turystów. Co do wyboru- przy tym budżecie można jednak sporo znaleźć (choć zależy jak cena za dzieci).
          • Gość: Meana Re: Czy kupujecie już wycieczki na lato 2020? War IP: *.centertel.pl 09.02.20, 11:12
            Dzięki za info, w tym roku będę szukać już od września na 2021. Z małymi dzieci łatwiej i taniej, ale dzieciaki od 12 lat są już liczone jak dorośli, ew. symbolicznie mniej :-( są oferty za mniej niż 14 w Grecji ale albo daleko od plaży albo opinie takie sobie. Jednak skoro to już ostatni dzwonek na FM to muszę się zdecydować. Mam jeszcze pytanie co do ubezpieczenia kosztów rezygnacji (to jednak ponad pół roku), korzystacie z tego? Warto?
    • spopielnik Re: Czy kupujecie już wycieczki na lato 2020? War 22.09.19, 20:52
      No właśnie też mam pytanie, zauważyłem, że w Rainbow czyli biurze z którym jestem zżyty od kilku lat ale głównie lasty, pojawiła się przedsprzedaż, ceny są niskie, tzn można znaleźć dobre deale, jeśli nie jest się uzależnionym od terminu, są gwarancje, promki na dzieci itp. W tym roku mam możliwość w końcu kupić wycieczkę z wyprzedzeniem ale trochę się waham, czy sądzicie że warto kupować, czy może czekać na inne terminy, jeszcze lepsze ceny?
      Mam też pytanie o działanie gwarancji najniższej ceny - jak to wygląda w praktyce?
      • dodekanezowiec Re: Czy kupujecie już wycieczki na lato 2020? War 22.09.19, 21:25
        Mimo wszystko 7/10 ofert kupowanych- lepiej im wcześniej tym lepiej. A lipiec /sierpień to 8-9/10. Może w czerwcu warto ryzykować z last.
      • lena354 Re: Czy kupujecie już wycieczki na lato 2020? War 22.09.19, 22:12
        Gwarancja najniższej ceny to pewność,że wybrana oferta nie będzie tańsza nawet w last minute,jeśli tak się zdarzy biuro oddaje różnicę.
        • dodekanezowiec Re: Czy kupujecie już wycieczki na lato 2020? War 23.09.19, 09:08
          Lena w obliczu drogiej Grecji zobacz Fuerte. Podobne ceny. Kiedyś zawsze Hiszpania była droższa . Znaczy Majorka to przegięcie ale Fuerta ma znosne ceny jak na drozyzne która jest.
          • lena354 Re: Czy kupujecie już wycieczki na lato 2020? War 23.09.19, 12:11
            Dziękuję bardzo za propozycję,ale Hiszpania choć piękna to nie nasza bajka ;-) Jestem zakochana w Grecji,i nie wyobrażam już sobie urlopu w innym miejscu.Pewnie będzie skromniej,ale za to w wymarzonym miejscu :-)
    • beataz4 Re: Czy kupujecie już wycieczki na lato 2020? War 23.09.19, 15:40
      Ja rezerwowałam od kilku lat szybko (rodzina z 2 dzieci, w zeszłym roku początek września), nie zawiodłam się nigdy. Ale w tym roku oferta ograniczona nie tylko jeśli chodzi o lokalizację w danym kraju, ale także ilość hoteli. Słowem - na razie jeszcze, jak dla nas - za wcześnie.
      • dodekanezowiec Re: Czy kupujecie już wycieczki na lato 2020? War 02.10.19, 14:07
        Może i fajna oferta TUI że 5 procent zaliczki i możliwość zmiany kierunku itp.ale hoteli jak na lekarstwo np.w Grecji.
        • lena354 Re: Czy kupujecie już wycieczki na lato 2020? War 03.10.19, 00:32
          Bardzo mnie dziwi polityka Tui.Oferta na lato 2020 u nich od dawna,a wybór hoteli marny.
          Szukam czegoś w Grecji,codziennie sprawdzam ich ofertę,i niewiele nowych hoteli dodają.Kontakt z infolinią to porażka,nikt nie wie czy w ogóle, i kiedy będą jakieś nowe hotele.
          Zależało mi na pewnym hotelu na Kos,w tym sezonie był w Itace,ale na 2020 go nie będzie.Napisałam więc do menadżera hotelu,i otrzymałam informację,że biuro Tui podpisało z nimi umowę,i na dniach powinna się ukazać oferta.To było na początku września,minął miesiąc,a w Tui jak nie było oferty tak nie ma.Wkurza mnie to czekanie,bo oferty w innych biurach drożeją z dnia na dzień,na ten moment muszę już przepłacić kilka stówek.
          Mam wstępną rezerwację w Rainbow,ale nie mogę jej przedłużać w nieskończoność.Gdybym zrezygnowała z tej,nową będę miała po wyższej cenie,a przepłacać nie chcę :-(
          • dodekanezowiec Re: Czy kupujecie już wycieczki na lato 2020? War 03.10.19, 09:27
            Lena coś poradzę żeby bylo taniej. Wyrob karte kredytowa w banku na literę M., kupuj przez T.i bank zwróci 5 proc. Przy 15 tys.jest to 750 zł.
            • lena354 Re: Czy kupujecie już wycieczki na lato 2020? War 03.10.19, 09:41
              Dziękuję bardzo,muszę się bliżej zainteresować tym tematem :-)
              • lena354 Re: Czy kupujecie już wycieczki na lato 2020? War 03.10.19, 09:43
                Sprawdziłam właśnie i jest haczyk:"programem nie są objęte wycieczki organizowane przez Biuro Podróży Itaka, Rainbow, TUI oraz Coral Travel"
                • dodekanezowiec Re: Czy kupujecie już wycieczki na lato 2020? War 03.10.19, 11:15
                  Karta Impresja ? Mnie zwracali z Itaki i TUI. To w mOkazjach jest haczyk.
                  • lena354 Re: Czy kupujecie już wycieczki na lato 2020? War 03.10.19, 11:49
                    Taka jest informacja na stronie T. w opisie karty Impresja i Alfa.Aktualizacja jest z marca 2019,może przed tą datą nie było ograniczeń co do organizatorów.
          • spopielnik Re: Czy kupujecie już wycieczki na lato 2020? War 03.10.19, 20:32
            Z ciekawości: jaki hotel na Kos i co zarezerwowałaś w Rainbow?
            • dodekanezowiec Re: Czy kupujecie już wycieczki na lato 2020? War 03.10.19, 21:44
              Dołączam się do pytania :) I może ktoś zna coś tańszego niż Caravia czy Tigaki Beach przy plaży w Marmari bądź Tigaki... Bo piaszczyste plaże.
              • lena354 Re: Czy kupujecie już wycieczki na lato 2020? War 04.10.19, 00:14
                Spopielnik klepnęłam dziś ostatecznie Labranda Marine.Pierwszy raz jadę do hotelu,który ma brzydką plażę,a właściwie to jej wcale nie ma.Mój wybór zazwyczaj wyglądał tak,że szukałam ładnej plaży,a dopiero potem wybierałam hotel.Tym razem jest inaczej,nie znalazłam jednak lepszej opcji dla siebie,a córce się oczy zaświeciły jak zobaczyła ten mini aquapark więc poszłam za ciosem ;-) Brałam jeszcze pod uwagę Blue Lagoon,ale to jednak moloch jest i w sezonie wszędzie tłumy.

Dodekanowiec
                Byłam w Caravia beach kilka lat temu,i chętnie bym tam wróciła,świetny hotel.Ma wszystko czego potrzeba do przyjemnego wypoczynku,piękny ogród,piękną plażę,pyszną kuchnię.Mieszkałam w bungalowie blisko plaży,i uważam,że to najlepsza opcja,pokoje w budynku głównym nie mają balkonu.Ceny są jednak teraz zbyt wysokie :-(
                W tym roku byłam w hotelu Princess of Kos w Mastichari.Hotel bardzo fajny,przy piaszczystej plaży,choć w tym roku plaża już nie wyglądała tak pięknie jak na zdjęciach,bo morze zabrało jej znaczną część.Teren hotelu bardzo zadbany,piękny ogród,fajna niska zabudowa.Dwa baseny,jeden przy plaży,drugi przy recepcji (głęboki),dzięki temu nie było tłoku.W strefie basenowej zlokalizowanej przy plaży jest bar gdzie serwowano napoje, i w porze lunchu można było zjeść potrawy z grilla lub fast food.Wieczorami były animacje dla dzieci,i potem dla dorosłych.
                Ogólnie mam bardzo dobre wspomnienia z tego hotelu,chciałam nawet wrócić w przyszłym roku,ale Itaka nie ma go już w ofercie,i nie będzie miała.elu z zapytaniem czy będą współpracować z jakimś polskim biurem,i od menadżera dowiedziałam się,że Tui podpisało z nimi umowę pod koniec sierpnia.Do dziś jednak nie wystawili oferty,a ja miałam już dość czekania, dlatego klepnęłam ten Marine z Rainbow.Jak zobaczyłam jakie mają ceny to stwierdziłam,że u nich musiałabym przepłacić,w Itace były bardzo dobre ceny.Do Princess na pewno jeszcze kiedyś wrócę,tym bardziej,że na 2020 mają być odnowione pokoje więc wszystko będzie na tip top.
                W Marmari to na ten moment jest jeszcze Royal Park,ale on też tani nie jest.Pozostałe obiekty są słabe,jedynie godny uwagi byłby Sandy Beach,ale w polskiej ofercie go nie ma.W Tui zawsze były hotele z sieci Atlantica,one właśnie przy plaży Marmari są,może jeszcze wrócą do oferty.W Tigaki wielkiego wyboru nie ma ,Tigaki Beach fajny,ale zaszaleli z cenami za dziecko.
                Dużo fajnych hoteli jest w okolicach Kardameny,ale plaże tam brzydkie,a w wodzie kamienie.
                • lena354 Re: Czy kupujecie już wycieczki na lato 2020? War 07.10.19, 09:28
                  lena354 napisała:
                  >
                  > Dodekanowiec

Dodekanezowiec bardzo przepraszam za pomyłkę w nicku.
                  • radekk10 Re: Czy kupujecie już wycieczki na lato 2020? War 12.10.19, 22:30
                    a jak uważacie kupować w sieci "smartline"? to była marka neckermana a jak wiadomo od jakiegos czasu na majorce ofertę TC(Neckremana) przejęło TUI. i dziś np. w ofercie pojawił sie SMARTLINE MILLOR SOL, któru ma spoko opinie.
                    • dodekanezowiec Re: Czy kupujecie już wycieczki na lato 2020? War 12.10.19, 22:38
                      Hm, smartline jakiś jest w sprzedaży Itaki, Qrala Trawala (specjalnie dla pisownia bo to ograniczy reklamy) itd. Hotel co innego niż biuro.
                • spopielnik Re: Czy kupujecie już wycieczki na lato 2020? War 16.10.19, 00:22
                  lena354 z doświadczenia wiem, że przy hotelu w warunkach dużych kurortów plaża nigdy nie jest najpiękniejsza, dlatego warto trochę eksplorować teren, ja zawsze szukam raczej pod kątem tego, co jest w promieniu 50 km od hotelu i jak fajny jest sam hotel. Zabawne, bo w tym roku jestem o krok od kupienia wypoczynku w Labranda Blue Bay u Rainbow i tam jest z kolei plaża wygląda na piękną. Miły dodatek, nie powiem że nie.
          • radekk10 Re: Czy kupujecie już wycieczki na lato 2020? War 04.10.19, 08:48
            no i jeszcze w wyszukiwarce TUI na stronie wyskakują inne cenny niż po kliknięciu już w ofertę :) i nie jest to różnica 100 zl a czasem kilku tysięcy.
    • Gość: Adam Re: Czy kupujecie już wycieczki na lato 2020? War IP: *.dynamic.chello.pl 04.10.19, 20:33
      Osobiście już mam coś na lato, dokładnie Portugalia z Tui.
      Moim zdaniem biura nieźle odjechały z cenami.
      Na wielu kierunkach ceny są wyższe w porównaniu z 2019 r. o 20% (a czasami i więcej).
      Po raz pierwszy od wielu lat mogę jechać w czerwcu (ale w dość sztywnym terminie) i mooocno zdziwiłem się cenami.
      Przede wszystkim ceny Portugalii, Włoch, Balearów, Kanarów są niekiedy mocno odjechane.
      Zdarzają się hotele w przyzwoitych cenach, ale generalnie - duża przesada.

Z pozostałych biur (tj. RT, Itaka, Grecos) z cenami najbardziej przesadziła chyba Itaka, mająca nie raz i nie dwa te same hotele co Tui, ale w sporo wyższej cenie.
      Grecos ma niezłe ceny, ale na wielu kierunkach hotele "takie se".

RT na wielu kierunkach miało niezłe ceny, ale niektóre hotele już poszły albo ich cena wzrosła nawet o ok. 30%.

Biura widzą, że "żre", brak sensownych lastów od paru lat, stąd i FM ma większe powodzenie, dodatkowo tanie linie już nie są takie tanie, bo na 2 tygodnie ciężko jechać bez dodatkowego bagażu, jakąś opcją są same czartery, ale ceny też bywają różne.
      • lena354 Re: Czy kupujecie już wycieczki na lato 2020? War 05.10.19, 11:20

> Z pozostałych biur (tj. RT, Itaka, Grecos) z cenami najbardziej przesadziła chy
        > ba Itaka, mająca nie raz i nie dwa te same hotele co Tui, ale w sporo wyższej c
        > enie.

Ja mam inne spostrzeżenia jeśli chodzi o Tui i Itakę.Moja opinia na podstawie wyspy Kos, mają dwa hotele wspólne Pyli Bay i Blue Lagoon, i oba korzystniej wychodzą w Itace.Kalkulowałam 2+1,2 tyg,wylot z Wro,i takie są różnice:
        Pyli Bay 12.018 zł w Tui
        9457 zł w Itace
        Blue L. 15.952 zł w Tui
        13.347 zł w Itace

Nie twierdzę absolutnie,że to reguła,i że Itaka jest najtańsza,ale akurat na kierunku Grecja Tui wypada drożej.
        • dodekanezowiec Re: Czy kupujecie już wycieczki na lato 2020? War 05.10.19, 13:21
          Czasem drożej czasem taniej. W TUI ceny bardzo skacza.
        • Gość: Adam Re: Czy kupujecie już wycieczki na lato 2020? War IP: *.dynamic.chello.pl 05.10.19, 20:16
          Ja tam się nie upieram :-)

Faktem, że wiele kierunków - a priori - mnie nie interesuje i w ogóle tego nie obserwuję (wszelkie kierunki bliskowschodnie, Turcja - za wyjątkiem egejskiej, Cypr).
          Z Grecji w zasadzie interesowało mnie jedynie Rodos.

Mea culpa - powinienem doprecyzować.
          Na moich ulubionych Kanarach np. dużo droższy był DragoPark na Fuercie i Bluebay na Lanzarote (różnica na początku po ok. 1 tys zł na osobę).

Generalnie, chodziło mi o to, że jest drogo w każdym z biur, aczkolwiek można znaleźć przyzwoite hotele w przyzwoitych cenach.
          Pomimo, że zarezerwowałem w Tui - nadal uważam, że - en bloc - RT jest najtańsze.

• dodekanezowiec Re: Czy kupujecie już wycieczki na lato 2020? War 05.10.19, 21:08
            Każdy patrzy jakos tam subiektywnie :) Ja mam wrazenie że 2019 był już cholernie drogi w stosunku do 2018 a 2020 ma podobne ceny do 2019
            • Gość: Adam Re: Czy kupujecie już wycieczki na lato 2020? War IP: *.dynamic.chello.pl 06.10.19, 13:31
              No jednak się nie zgodzę:-)

Oczywiście, wszystko zależy od kierunku, hotelu, jego standardu, popularności, itp.
              Przykładowo Portugalia, Sardynia, Majorka czy Minorka - ceny na przełomie maja i czerwca 2020 mają się jak ceny z początku 2019 z początku sezonu (przełom czerwiec/lipiec).
              Co prawda Tui "wrzucając" nowy hotel do oferty w czasie trwania promocji FM oferuje czasem niezłą cenę na początku - ale trzeba się spieszyć, bo potem ceny rosną, że hej. Nawiasem mówiąc, Tui ma dość specyficzną ofertę FM - tak jak wcześniej pisałeś - ceny skaczą. RT trochę też tak postępuje.
    • daawid78 Re: Czy kupujecie już wycieczki na lato 2020? War 22.01.20, 11:14
      Ja właśnie byłem zapoznać się z ofertą objazdówki po Malcie w biurze Itaka. Chyba się zdecyduje, nie ma już na co czekać, a zapowiada się naprawdę dobrze. W zeszłym roku wakacje w Itace kupowałem last minute, ale to tylko dlatego, że nie byłem pewny urlopu. Jak wiesz co i jak, to warto wcześniej, zanim ceny wzrosną!
    • wakacyjnyradar Re: Czy kupujecie już wycieczki na lato 2020? War 26.01.20, 12:43
      Ja kupiłem po raz pierwszy przez Wakacje.pl ... zobaczymy jak będzie.
      • dodekanezowiec Re: Czy kupujecie już wycieczki na lato 2020? War 26.01.20, 17:01
        Ale co? Itaka, Rainbow, Grecos? Kupienie w wakacje.pl = zakup auta w Kowalski Auto który jest dealerem Seata, Opla, Kia, Mazda i Citroen plus jeszcze 10 Marek.
        • dodekanezowiec Re: Czy kupujecie już wycieczki na lato 2020? War 26.01.20, 17:04
          Zapewne zaraz jakiś spamer Koraliczka Traweliczka napiszę że" na prawdę " (pisownia oryginalna) warto. Zaprawdę powiadam wam- spamerzy piszą po różnymi nickami to samo i zero konkretów.
    • miniaszka Re: Czy kupujecie już wycieczki na lato 2020? War 08.02.20, 19:46
      tak, ja kupiłam wlasnie w Coral Travel i szczerze mówiąc już nie mogę się doczekac - z nimi to zawsze jest udany bardzo wyjazd bo byłam nie raz!
      • dodekanezowiec Re: Czy kupujecie już wycieczki na lato 2020? War 08.02.20, 20:32
        Spamiarko padliniarko wyspamierdalaj. Nikt cię nie czyta. Powtarzasz to samo co inni spamerzy sroralika
      • ktos_z_kosmosu Re: Czy kupujecie już wycieczki na lato 2020? War 11.02.20, 22:03
        miniaszka napisała:

> tak, ja kupiłam wlasnie w Coral Travel i szczerze mówiąc już nie mogę się docze
        > kac -

Jest na to rada.
        Gdzieś w ustronnym miejscu stań w szerokim rozkroku i popuść.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka