tz4819
02.04.20, 17:26
Mam planowany wyjazd na początku czerwca do Egiptu i wniesioną zaliczkę .Do 10 maja zgodnie z umową mam wpłacić kwotę uzupełniającą. Podjąłem decyzję o rezygnacji z wyjazdu w związku z rozprzestrzenianiem się pandemii koronowirusa . Na dziś nikt nie jest w stanie przewidzieć kiedy nastąpi na tyle " normalność " by można było bezpiecznie podróżować. Biuro podróży ,proponuje zmienić termin wyjazdu co wiąże się z wniesieniem wpłaty uzupełniającej do wartości umowy. Ja jestem pesymistą i uważam że dziś decydując się na inny termin ( jaki??? ) jest czystym szaleństwem. Biuro proponuje mi potrącenie 7% od kosztu ceny całkowitej z umowy.!!!! choć mam wpłaconą tylko zaliczkę. Gdyby nie epidemia pandemii a jest to stan siły wyższej nigdy bym nie zrezygnował z tego terminu Termin z umowy jest dla nas optymalny i jedyny możliwy i nie wchodzi w grę żaden inny. I na koniec wypłata kwoty pomniejszonej o koszty rezygnacji nastąpi w terminie 180 dni. Pytam czy kotś Państwa ma podobną sytuację. Biuro Podróży to RAINBOW TOURS S.A.