gm35 18.06.05, 17:56 Proszę o info - może ktoś już był ????? nie wiem czy jechać z nimi czy szukać jeszcze w innych biurach Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: ula Re: Objazdówka po Włoszech z Rainbow Tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 21:43 Ja bylam w lutym 2004 ale na krotszej wersji objazdu, tj.7 dni. Z Rainbow wyjezdzalam juz kilka razy, zawsze bylo ok. Tak wiec polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gm35 Re: Objazdówka po Włoszech z Rainbow Tours IP: *.chello.pl 18.06.05, 23:08 bardzo dziękuję - wybieram sie właśnie na tą 7 dniową - możesz mi napisać czy bardzo jest męcząca ??? czy warto wykupować obiadokolacje czy może lepiej póśc coś zjeść samemu ??? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ula Re: Objazdówka po Włoszech z Rainbow Tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 11:20 No cóż, tempo jak na każdej objazdówce jest bardziej niż mniej zwariowane :-) Tak więc musisz nastawić się na całodzienne zwiedzanie oraz wczesne pobudki ze względu na konieczność przejazdu do kolejnych miast. Ja miałam wykupione obiadokolacje (podawane wieczorem w hotelu), ale stwierdzilam, że było to niekonieczne, gdyż w ciągu dnia była zawsze chwila, aby coś przekąsić. Później wieczorem człowiek nie miał siły już nic w siebie wcisnąć. Ale to jest sprawa indywidualna. Poza tym miałam bardzo fajną pilotkę - chyba Monika miała na imię. Z lokalnych przewodników najmilej wspominam panią we Florencji. W ogóle właśnie to miasto zrobiło na mnie największe wrażenie. Życzę więc udanego wyjazdu i pięknej pogody (bo ja niestety trafiłam na deszcz będąc tam w lutym). Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gm35 Re: Objazdówka po Włoszech z Rainbow Tours IP: *.chello.pl 19.06.05, 16:04 ja wybieram sie w lipcu z dwoma młodzieńcami jeden lat 14 a drugi 16 :)) jedzą głównie pizzę i hamburgery wiec nie wiem czy będą jedli to co serwowali na obiadokolacje a jak hotele ??? mam nadzieję , że względnie przyzwoite ??? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ula Re: Objazdówka po Włoszech z Rainbow Tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 18:47 Hotele **/*** ale położone poza zwiedzanymi miastami. Jeden tylko utkwił mi w pamięci, bo położony był tuż nad Adriatykiem, więc można było pospacerować wieczorem brzegiem morza (nawet pomimo tego, iż wtedy był luty i szybko robiło się ciemno). Nie pamiętam już dokładnie co jadaliśmy podczas obiadokolacji, ale popularne były chyba makarony albo jakieś mięsko i szpinak. W czasie zwiedzania pilotka jednak robiła przerwy i w tym czasie można było zjeść pizze, lasagne i inne włoskie specjały... fast food też ;-) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gm35 Re: Objazdówka po Włoszech z Rainbow Tours IP: *.chello.pl 19.06.05, 20:07 Ula bardzo dziekuję :))))) trochę mnie uspokoiłaś :))) a może jakieś dobre rady ??? pierwszy raz wybieram sie na objazdówkę ......... pozdrawiam :))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ula Re: Objazdówka po Włoszech z Rainbow Tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 22:12 Trudno mi cokolwiek radzić, jeśli nasuną Ci się jeszcze jakieś pytania, to chętnie odpowiem. Najważniejsze jest pozytywne nastawienie i wtedy wszystko będzie ok. Objazdówki mają to do siebie, że w dużym tempie zwiedza się wiele miejsc. No i sama podróż autokarem bywa męcząca, ale da się wytrzymać :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ohkarol1 Re: Objazdówka po Włoszech z Rainbow Tours 21.06.05, 12:13 weż kocyk, poduszeczke, drobne euro... potrzebne też by były korony czeskie .... aha i wygodne buty do autokaru bo nogi puchna od siedzenia... pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
gm35 Re: Objazdówka po Włoszech z Rainbow Tours 23.06.05, 10:05 bardzo dziękuję :))) jeśli ktoś mógłby coś jeszcze podpowiedzieć będzie mi bardzo miło :))) mam jeszcze jedno pytanie - jak ze strojem przy zwiedzaniu bo pamiętam , że w Hiszpanii przy zwiedzaniu kościołów był ogromny problem z odkrytymi ramionami . Odpowiedz Link Zgłoś
tszche do gm35 28.06.05, 20:30 Jak byłem we Włoszech w lipcu 1998 roku to nie wpuszczali do wielu kościołow w takim stroju (bazylika Św.Piotra, Jana na Lateranie). Ja też jade na ta objazdowke w lipcu (9-15VII). Mam nadzieje, ze upały zelżeją. Poprzednio jak zwiedzałem ten kraj było 35-40 stopni, ale Wenecja powitała nas deszczem. Pozdrawiam Sz"Che"Pan Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gm35 Re: do gm35 IP: 212.106.5.* 29.06.05, 08:20 bardzo mi milo , ja tez wybieram sie w tym terminie :) prawdopodobnie na ta 7 dniowa - choc caly czas zastanawiam sie nad ta 10 dniowa :))) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ula Re: do gm35 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 12:08 Witam ponownie, jeśli mogę jeszcze coś doradzić, to na Twoim miejscu wybrałabym tę opcje 10-dniową. Ja po tej 7-dniowej czułam niedosyt. Trzy dni więcej a masz możliwość jechać dalej na południe. Jak wyjeżdżałam do Włoch w lutym ub.roku, to też pierwotnie rezerwowałam tę dłuższą opcję. Jednak zimą nie podróżuje tak wielu ludzi co latem, więc odwołali wyjazd 10-dniowy i wszystkich wysłali na ten krótszy objazd. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
tszche do Uli 29.06.05, 18:40 Nie chciałbym wdawać się w polemikę i reklamować wycieczkę, którą sam wybrałem, ale jeśli pogoda we Włoszech sie nie zmieni, to 10 dni może być za bardzo męczące. Przy 35-40C jazda nawet najwspanialszym autokarem nie jest przyjemna, a i podziwianie włoskiej i romańskiej sztuki przestaje sprawiać przyjemność. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kiziamizia do Uli :))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 19:09 hej! a byłaś może z na objazdówce po Grecji? (z Rainbow oczywiście), bo miałabym kilka pytań...:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ula Re: do Uli :))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 20:42 Przykro mi,ale tam jeszcze nie bylam. Odpowiedz Link Zgłoś
wiem_o_co_chodzi Rainbow Tours to chyba njlepszy organizator 27.06.05, 12:33 witam, wiele lat sprzedawałam i sprzedaje ich wycieczki i wszyscy sobie je bardzo chwala... to jeden z nielicznych touroperatorów na ktorego nie mialam jeszacze skargi maja bardzo dobrych pilotów, kiedyś (2 lata temu0 byłam we Włoszech na 7-dnio dniowej objazdówce z Pania Malwiną... nie spotkałam w żadnym biurze tak sympatycznej i milej pilotki, a do tego z tak obszerna wiedza pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zdziwiony Rainbow Tours to chyba nie njlepszy organizator IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 25.07.05, 18:19 wiem_o_co_chodzi napisał: > witam, > > wiele lat sprzedawałam i sprzedaje ich wycieczki i wszyscy sobie je bardzo > chwala... To mnie zdziwiłaś! byłem ostatnio, zamiast zakwaterowania w *** to było tylko w ** hotelu, rezydent interesował sie tylko sprzedażą wycieczek na nic innego nie miał czasu, transfer z lotniska do hotelu około 30 km trwał 3 godziny, itp..... ale fakt faktem stare babcie były zadowolone.... Odpowiedz Link Zgłoś
gm35 Re: Objazdówka po Włoszech z Rainbow Tours 28.06.05, 18:02 serdeczne dzieki :))) bo po tym co się tutaj naczytałąm - zaczynałąm mieć wątpliwości :)) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gm35 Re: Objazdówka po Włoszech z Rainbow Tours 30.06.05, 07:57 fakt - 10 dni objazdu przy 40 stopniach to może być nadmiar szczescia :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
tszche Re: Objazdówka po Włoszech z Rainbow Tours 30.06.05, 10:27 Tą wycieczkę załatwiała mi koleżanka, która pracuje w jednym z biur podróży. Z tego co mi mówiła, to wśród klientów wybierających tego typu objazdówki najbardziej chwalone są właśnie te organizowane przez Rainbow Tours. Mają oni najlepszych pilotów (lepszych podobno mają tylko w Orbisie - ale to jest kwestia subiektywnej oceny). Organizacja wycieczki jest bardzo dobra i większosć osób sobie chwali wycieczki objazdowe Rainbow Tours po Włoszech. Niestety na pogodę biura podróży nie mają wpływu (podobnie jak na plany wakacyjne papieża, zapach wody w kanałach w Wenecji czy prawdopodobieństwo wystąpienia trżesienia ziemi w Asyżu ;-) Pozdrawiam Sz"Che"Pan Odpowiedz Link Zgłoś
gm35 Re: Objazdówka po Włoszech z Rainbow Tours 30.06.05, 11:06 ja tez słyszałam dobre opinie na temat ich objazdówek :))) pozostaje się nam tylko modlić żeby temperatura spadła do okolic 28 stopni :) i żeby nie padało ( co jest mało prawdpodobne ) Odpowiedz Link Zgłoś
tszche Re: Objazdówka po Włoszech z Rainbow Tours 30.06.05, 11:16 Z tego co słyszałem to w dniach 7-10 VII ma się ochłodzić (do około 25-28C) i popada (nawet porządnie). Takze powinno być fajnie. Byleby tylko Wenecji nie zatopiło ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gm35 Re: Objazdówka po Włoszech z Rainbow Tours IP: 212.106.5.* 30.06.05, 12:32 jak dobrze popada w Wenecji może być dość mokro :)))) jak byłam tam 2 lata temu to na ulicach była woda oby sie tylko ten deszcz w czasie nei przesunął :)) Odpowiedz Link Zgłoś
tszche Re: Objazdówka po Włoszech z Rainbow Tours 30.06.05, 14:19 Jak ma padać, to wcześniej ;-) Ja jak jechałem do Wenecji groblą od Mestre, to akurat była burza. Fajnie wtedy wyglądała zatoka, wielkie fale i błyskawice na horyzoncie. Ale potem się rozpogodziło i było całkiej przyjemnie, choć wody "na ulicach" było sporo ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
gm35 Re: Objazdówka po Włoszech z Rainbow Tours 30.06.05, 14:58 zdecydowanie wolalabym slonce :)))))))))) i suche ulice :))) moze te 40 stopni to przesada ale tak 25 - 30 byloby ok Odpowiedz Link Zgłoś
tszche Re: Objazdówka po Włoszech z Rainbow Tours 30.06.05, 15:04 Właśnie przeglądam włoskie prognozy pogody, ale nic z tego nie rozumiem. Nie znam tego jezyka :-( Niestety nie ma prognoz siegających interesującego nas okresu. Są tylko do 7.VII. Odpowiedz Link Zgłoś
gm35 Re: Objazdówka po Włoszech z Rainbow Tours 30.06.05, 15:26 lepsze sa amerykanskie serwisy pogodowe :) Odpowiedz Link Zgłoś
tszche Re: Objazdówka po Włoszech z Rainbow Tours 30.06.05, 18:11 Nie lubie amerykańskich prognoz pogody. Wpisuje Roma a oni mi pokazują pogodę w jakiejś wiosce w Alabamie Odpowiedz Link Zgłoś
gm35 Re: Objazdówka po Włoszech z Rainbow Tours 01.07.05, 07:46 a po Wenecji tramwajem bedziemy sie poruszac czy tymi małymi dzwiwnymi łódeczkami ???? :))))) nie mam na myśli gondoli :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
tszche Re: Objazdówka po Włoszech z Rainbow Tours 01.07.05, 08:26 Po Zatoce to płynąć będziemy barką, a jeśli starczy czasu to pewnie i tramwajem sobie popływamy po Grand Canal ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
gm35 Re: Objazdówka po Włoszech z Rainbow Tours 01.07.05, 09:23 to całe szczęście bo Triada przwiozła nas tymi krytymi łódeczkami - koszmar :((((((((( i jeszcze dosc mocno bujało wieć połowa dzieci zaczeła zwracać kolacje :((( Odpowiedz Link Zgłoś
tszche Re: Objazdówka po Włoszech z Rainbow Tours 01.07.05, 10:52 Jak będzie sztorm to i barką będzie bujało ;-) Na szczęście w Wenecji będziemy przed posiłkiem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gm35 Re: Objazdówka po Włoszech z Rainbow Tours IP: 212.106.5.* 01.07.05, 12:30 ale nie bedzie zadnego sztormu :))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
tszche Re: Objazdówka po Włoszech z Rainbow Tours 01.07.05, 12:50 W sobote 9-go spodziewana jest burza, a w niedziele ma już świecić słońce. Jak pogoda się spóźni... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
gm35 Re: Objazdówka po Włoszech z Rainbow Tours 01.07.05, 12:55 nie spozni sie :)))))) nie ma takiej opcji :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
tszche Re: Objazdówka po Włoszech z Rainbow Tours 01.07.05, 13:03 Pewnie :-) No ale na powódź w Wenecji musimy być przygotowani ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
gm35 Re: Objazdówka po Włoszech z Rainbow Tours 01.07.05, 13:16 fakt - jak bedzie lało w sobotę to w niedzielę może byc mokro i kałużowo Odpowiedz Link Zgłoś
tszche Re: Objazdówka po Włoszech z Rainbow Tours 01.07.05, 13:19 Ale Wenecja to najlepiej skanalizowane miasto na świecie! ;-) Na pewno będzie fajnie. Słoneczko, temperatura do zniesienia 25-28C. Super Odpowiedz Link Zgłoś
gm35 Re: Objazdówka po Włoszech z Rainbow Tours 01.07.05, 13:23 może i najlepiej ale wody tam i na chodnikach po deszczu dostatek :))) na niedziele widzialam 31 stopni :) Odpowiedz Link Zgłoś
tszche Re: Objazdówka po Włoszech z Rainbow Tours 01.07.05, 13:29 Moje prognozy ;-) mówią o 29C, podobnie ma być w pozostałych miastach. Około 30- tki i bez deszczu Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ula Re: Objazdówka po Włoszech z Rainbow Tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 13:34 A co do prognoz pogody, to polecam www.weather.co.uk - moim zdaniem swietna i rzetelna stronka z prognozą długoterminową. Odpowiedz Link Zgłoś
tszche Re: Objazdówka po Włoszech z Rainbow Tours 01.07.05, 13:41 Właśnie tą stronę niedawno odkryłem. Jest niezła, choć dla Warszawy zapowiadają poważne opady deszczu już od 14-ej. A tymczasem jest słonecznie i nie zbiera się na deszcz ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
gm35 Re: Objazdówka po Włoszech z Rainbow Tours 01.07.05, 13:36 jesteś meteorlogiem ???? :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
tszche Re: Objazdówka po Włoszech z Rainbow Tours 01.07.05, 13:39 Powiedzmy? Niedawno skończyłem studia geograficzne, chociaż specjalizuje się bardziej w geografii ekonomicznej, ale na fizycznej, a zwłaszcza klimatologii i meteorologii się znam. Właśnie staram się o pracę w TVNMeteo ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
gm35 Re: Objazdówka po Włoszech z Rainbow Tours 01.07.05, 14:15 trzymam kciuki , zeby sie udało :))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ula Re: Objazdówka po Włoszech z Rainbow Tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 13:30 No to życze wam udanego wyjazdu do Włoch. Ja wykupilam w biurze RT objazdówkę po Skandynawii i wyruszam pojutrze. Ciekawa jestem czy ktoś może był albo się wybiera? Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
gm35 Re: Objazdówka po Włoszech z Rainbow Tours 01.07.05, 13:35 dzięki i wzajemnie :)))) ja niestety Skandynawii jeszcze nei zwiedziłam - ale mam nadzieje , ze po powrocie napiszesz jak było i czy wogóle było warto Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ula Re: Objazdówka po Włoszech z Rainbow Tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 13:39 Wracam 14 lipca i po powrocie na pewno opiszę tu swoje wrażenia. Ciekawa jestem również Waszych wrażeń z Włoch. Do usłyszenia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tszche Re: Objazdówka po Włoszech z Rainbow Tours 01.07.05, 13:36 Wow. Skandynawia. Jedyny region Europy, którego jeszcze nie odwiedziłem ;-) Norwegia, Szwecja i Finlandia? Wersja 12 czy 14 dniowa? Równiez życzę udanej wycieczki oraz wielu, miłych wrażeń ;-) Pozdrawiam Sz"Che"Pan Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ula Re: Objazdówka po Włoszech z Rainbow Tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 13:40 Wersja 12dniowa, trochę jestem zła, bo z dnia na dzień cena poszła w dół o kolejne 600zl! No ale bałam się ryzykowac do ostatniej chwili... Odpowiedz Link Zgłoś
tszche Re: Objazdówka po Włoszech z Rainbow Tours 01.07.05, 13:49 Hmm. Przypuszczam, że nie mają kompletu chętnych. W takich przypadkach warto spytać się ile osób już się zdecydowało na zakup (zarezerwowało miejsca) i czy są duże szanse na "wypalenie" danej wycieczki. Jak kupowałem swoją wycieczkę to się dowiedziałem, ze do Włoch są organizowane wycieczki co 2 tygodnie, podczas gdy w katalogu są co tydzien. Wszystko zalezy od liczby chetnych, a poniewaz ostatnio Włochy objazdowe stały sie bardzo modne to wycieczki sa co tydzien. Jak pierwszy raz sie dowiadywałem, to powiedzieli mi, ze jest jeszcze 10 miejsc i nie wiadomo czy się odbędzie. Następnego dnia powiedzieli, że zostało jeszcze 6 miejsc i wycieczka z pewnością się odbędzie. Gdy poszedłem załatwić ostatnie formalności dowiedziałem się, ze zainteresowanie jest tak duże, że będzie podstawiony większy autokar. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ula Re: Objazdówka po Włoszech z Rainbow Tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 13:55 Kupując wycieczkę impreza była już potwierdzona. Zostało kilka wolnych miejsc, no ale bałam się zwlekać z zakupem do ostatniego dnia. Tak więc teraz trochę żal, ale klamka zapadła. Już się nie moge doczekać i rozpoczynam pakowanie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
gm35 Re: Objazdówka po Włoszech z Rainbow Tours 01.07.05, 14:13 w kwestii Włoch ja jeszcze nei zapłaciłam i mam zarezerwowane miejsca jutro pojade płacić i wczoraj po mojej rezerwacji na 3 osoby było jeszcze 7 wolnych miejsc :)))) ale dzis jakież było moje zdziwinie jak zobaczyłam , że podnieśłi cenę z 999 na 1030 - ciekawe , którą cenę każąmi jutro zapłacić :))) a co najciekawsze cena tej samej wycieczki od 16 lipca staniała do 970 zl :))) także Ula to nie jest tak do końca , że zawsze tanieją - niby w tym wypadku to nie jest dużo ale zawsze przy 3 osobach to prawie 50 euro wiec juz jakas kwota Odpowiedz Link Zgłoś
tszche Re: Objazdówka po Włoszech z Rainbow Tours 01.07.05, 14:26 No to ja sie załapałem na tą za 999 zł ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ula Re: Objazdówka po Włoszech z Rainbow Tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 14:31 W sumie dużo czasu nie zostało do Waszego wyjazdu i trochę się dziwię, że nie kazali Ci wpłacić żadnej zaliczki albo w ogóle od razu uregulować całą należność. No ale skoro rezerwacja poszła, to chyba ceny nie zawyżą Tobie teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
tszche Re: Objazdówka po Włoszech z Rainbow Tours 01.07.05, 14:50 Ano, rzeczywiście podnieśli cenę do 1030 zł, ale w katalogu jest 1199zł wiec i tak taniej ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
gm35 Re: Objazdówka po Włoszech z Rainbow Tours 01.07.05, 14:57 jutro jade zapłacić :))) i dali mi starą cenę :))) właśnie do nich dzwoniłam :)) Odpowiedz Link Zgłoś
tszche Re: Objazdówka po Włoszech z Rainbow Tours 01.07.05, 14:59 No proszę. Czyli liczy sie termin rezerwacji ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
gm35 Re: Objazdówka po Włoszech z Rainbow Tours 01.07.05, 15:06 tak liczy sie rezerwacja Odpowiedz Link Zgłoś
tszche Re: Objazdówka po Włoszech z Rainbow Tours 16.07.05, 16:57 No kochani, było super! Prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ula Re: Objazdówka po Włoszech z Rainbow Tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 19:30 Melduję się - Skandynawia boska :-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: maga Re: Objazdówka po Włoszech z Rainbow Tours IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.05, 17:00 byliscie na wloskim niezbedniku???opiszcie dokladnie jak bylo(program, piloci, hotele, organizacja,wrazenia) Odpowiedz Link Zgłoś
tszche Re: Objazdówka po Włoszech z Rainbow Tours 17.07.05, 17:25 Program: Taki jak w katalogu, czy na stronie internetowej Rainbow Tour: Wenecja - Florencja - Rzym i Watykan - Asyż i San Marino Szczegółów Ci nie podam, bo popsuje Ci niespodzianki i wrażenia związane z wycieczką. Piloci: My trafiliśmy na pilota-mężczyznę - co mnie denerwowało bo podrywał mi najfajniejsze dziewczyny-wycieczkowiczki :-) - ale z opinii innych wydawał się fajny i zabawny Hotele i wyżywienie - nie miałem żadnych zastrzeżeń, inni raczej też, w jednym pokoju zdażył się problem z cieknącym zlewem (ale grupa liczyła 62 osoby, więc można to zwalić na nieszczęśliwy zbieg okoliczności). Co do wyżywienia to też kwestia gustu, na śniadania bułeczki, sucharki, masło i dżem, na obiadokolacje - pasty na wszelkie możliwe sposoby + drugie składające się z ziemniaków i mięsa (też na różne sposoby) + deser (brzoskwinka (oczywiście na różne sposoby) lub Ciasto (jak wcześniej)). Wszystko było syte i smaczne (przynajmniej dla mnie i chyba także dla innych (choć makarony 4 razy pod rząd mogły się znudzić ;-) Organizacja: Tu można by mieć pewne zastrzeżenia, ponieważ byliśmy bardzo dużą grupą, zdażały się nam opóżnienia i małe kłopoty organizacyjne (ktoś się zgubił, ktoś czegoś nie widział, nie słyszał, nie zdążył na postoju do kibelka :-) Zawsze mieszkaliśmy w dwóch różnych hotelach, więc integracja była mniejsza. Czasami błądziliśmy po miasteczkach (ze względu na zmiany organizacji ruchu, zwłaszcza autobusów w Rzymie i Florencji lub uliczki jednokierunkowe, zdażały się też zabłądzenia i opóźnienia w wyniku korków (ale to raczej pech niż celowe działanie organizatorów) Wrażenia: Trudno tu cokolwiek napisać, to poprostu trzeba przeżyć. Byłem wcześniej we Włoszech ale tym razem "poczułem" je, odkryłem z innej strony. Nakręciłem blisko 3 godziny filmu i zrobiłem blisko sto zdjęć... Polecam Sz"Che"Pan Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: maga Re: Objazdówka po Włoszech z Rainbow Tours IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.05, 17:32 Ja zastanawiam się właśnie na wycieczką do Włoch, ale chyba raczej zdecyduję się na "Włochy Klasyczne" z Rainbow. Nie wiesz może czegoś na temat tego wyjazdu?Wydaje mi się, że mo żna więcej zobaczyć.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tszche Re: Objazdówka po Włoszech z Rainbow Tours 17.07.05, 17:37 Zobaczyć więcej można, ale tak jak już pisałem wcześniej wszelkie wycieczki autokarowe mają tą wadę, że są bardzo męczące. 1/3 czasu spędza się w autokarze w tym cały pierwszy i ostatni dzień. Siedem dni w takich warunkach (przy 30- 35C) da się przeżyc, z dziesięcioma będzie gorzej. z tego co wiem zwiedza się jeszcze Neapol i Wezuwiusz oraz Monte Cassino. Odpowiedz Link Zgłoś
gm35 Re: Objazdówka po Włoszech z Rainbow Tours 17.07.05, 18:00 Witam , Witam :)))) byliśmy na tej samej objazdóce i zgadzam sie z Tomkiem :)))) większych zastrzezen nie mam - zreszta czego można sie spodziewac jesli placi sie 1000 zl :)))) hoteli klasy Sheratona - raczej nie :))) ale ogolnie polecam - bylo conajmniej w porzadku :))) fakt grupa duza i może stad te drobne problemy organizacyjne :))) a pilot Paweł bardzo sympatyczny :)))))) pozdrowienia jeśłi by tu kiedyś zabłądził :))))) Tomek to ile masz godzin tego filmu ???? bo moze byś mi tak tak na CD skopiowal??? :)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
tszche Re: Objazdówka po Włoszech z Rainbow Tours 17.07.05, 18:07 Paweł był w porządku, nic do niego nie mam ;-) Filmu mam dokładnie chyba 157 minut, ale dużo trzeba wyciąć, bo część musi być ocenzurowana (jakoś mi kilka razy zjechała kamera z fresków na suficie na równie cudowne części ciała uczestników wycieczki ;-) Co do robienia kopii i obrabiania filmu to już widzę, że nie będzie to takie łatwe, a na pewno nie zrobię tego szybko. Trochę nazbierało mi się rzeczy do uporządkowania i zajęcia filmowca-amatora będę musiał narazie odsunąć na później Pozdrawiam Tomek vel Sz"Che"Pan Odpowiedz Link Zgłoś
gm35 Re: Objazdówka po Włoszech z Rainbow Tours 17.07.05, 18:08 a jak tam te kartony , które tak pieczołowicie dzwigałeś ????? już napoczęte :))) pozdrowienia dla Mamy :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
tszche Re: Objazdówka po Włoszech z Rainbow Tours 17.07.05, 18:14 A owszem, napoczęte ;-) Ale to tylko 1/12 tego co przywiozłem (nawet nie wiedziałem, że kupiłem w San Marino 12 litrów alkoholu ;-) Reszta czeka na jakąś szczególną okazje do ich napoczęcia, a tak niedługo mam nadzieje sie trafi A tak a propos integracji, to szkoda, ze nie zrobiliśmy sobie gdzieś wspólnego, grupowego zdjęcia (np. na schodach hiszpańskich). Odpowiedz Link Zgłoś
gm35 Re: Objazdówka po Włoszech z Rainbow Tours 18.07.05, 12:00 fakt - masz racje , można było pomyśleć o pamiątkowym zdjęciu :))))) ale teraz pozostaje tylko fotomontaż :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
tszche Re: Objazdówka po Włoszech z Rainbow Tours 18.07.05, 12:03 Na kilku ujęciach na filmie mam całą naszą grupę patrzącą na mnie albo na coś za moimi plecami. Postaram się zrobić z twego zdjęcie ale nie będzie to łatwe Odpowiedz Link Zgłoś
tszche Re: Objazdówka po Włoszech z Rainbow Tours 17.07.05, 18:15 Dziękujemy za pozdrowienia i równiez przesyłamy dla Ciebie i "Twoich" łobuziaków Odpowiedz Link Zgłoś
gm35 Re: Objazdówka po Włoszech z Rainbow Tours 18.07.05, 12:01 dzięki w imieniu łobuziaków :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
gm35 Re: Objazdówka po Włoszech z Rainbow Tours 17.07.05, 18:01 ula to szybciutko opowiadaj :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ula Re: Objazdówka po Włoszech z Rainbow Tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 18:14 Tyle wrażeń, że nie sposób to wszystko opisać. Krajobrazy zapierają dech, pogoda non stop słońce, co nie jest przecież takie oczywiste w Skandynawii. Pokonaliśmy ponad 7tys. km co niestety wiązało się z długimi podróżami autokarem. Ale widoki to wszystko rekompensowały. Zrobiłam prawie 300 zdjęć, ale tak naprawdę fotki nigdy nie odzwierciedlą całego piękna. Trzeba samemu tego doświadczyć. O negatywnych aspektach jakoś nie chce mi się pisać teraz, bo najlepiej wspomina się to co dobre :-) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
gm35 Re: Objazdówka po Włoszech z Rainbow Tours 18.07.05, 12:02 bardzo się cieszę , że i Ty nie masz jakiś tam większych zastrzeżen co do tego biura :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ula Re: Objazdówka po Włoszech z Rainbow Tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 12:16 Do tej pory zastrzeżeń nie miałam. Ale niestety tym razem nie obyło się bez rozczarowań. Ktoś już tę sprawę opisał w tym linku: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19&w=26496556 Jednak jak już wcześniej napisałam, staram się zapamiętać z wyjazdu przede wszystkim to co dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
tszche Re: Objazdówka po Włoszech z Rainbow Tours 19.07.05, 09:41 Przeczytałem ten post o pilotce z wycieczki do Skandynawii i jakby się uprzeć, to możnaby się doszukać wielu analogii w przypadku naszej wycieczki. Paweł zebrał po 90euro przed przyjazdem do Wenecji. Potem jednak nie przedstawił nam żadnych kosztów zwiedzania i lokalnych przewdoników, więc możemy się jedynie domyślać, że były one niższe. Wiem jedynie, że wydaliśmy 2Euro na metro i 12euro na Muzea Watykańskie + Santa Crocce we Florencji (nie pamiętam ile, zginął mi bilet). Do tego dochodzą bilety na barkę i spływ gondolami w Wenecji oraz wejście do kompleksu bazyliki Św Franciszka w Asyżu (podobno co łaska, minimum 1euro :-) no i koszt lokalnych przewodników plus wypożyczenia zestawu słuchawki+radioodbiornik. Reszta była za friko (nie weszliśmy do Koloseum, a przy Forum nikt nas nie liczył (więc chyba też zaoszczędziliśmy 10euro) Dlatego wydaje mi się, że prawdziwy koszt zwiedzania wyniósł około 70-75euro, a reszta była napiwkiem dla pilota (szczerze mówiąc nie zasłużył na niego). Jedynym pocieszeniem, jest to że ja jako wieczny student zapłaciłem w wiecznym mieście za bilet ulgowy do Muzeum Watykańskiego 8 a nie 12 euro i dostałem potem zwrot 4 euro. Sz"Che"Pan Odpowiedz Link Zgłoś
gm35 Re: Objazdówka po Włoszech z Rainbow Tours 19.07.05, 12:07 hm............... jakby tak sie nad tym lepiej zastanowic - to faktycznie Paweł nie rozliczył sie z kasy - także diabli więdzą ile mu tak naprawde zostało - wiem , ze koszt słuchawek to było 1 euro od sztuki Odpowiedz Link Zgłoś
tszche Re: Objazdówka po Włoszech z Rainbow Tours 20.07.05, 09:17 Słuchawki - 1 euro - myślałem że więcej. Ciekawe ile wyniósł nas przewodnik lokalny. Przypuszczam że liczył sobie stałą sumę, niezależnie od wielkości grupy, a ponieważ nasza była dwa razy liczniejsza niż powinna, to pewnie wyniosło to nas stosunkowo mało że nawet po 5 euro). Tak więc wygląda na to, że kochany Pawełek wyrolował nas na jakies 30 euro od osoby ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
gm35 Re: Objazdówka po Włoszech z Rainbow Tours 20.07.05, 18:22 kurcze jak to policzyłeś ???? tak mi sie wydawało , że za słuchawki te pod Koloseum płacił po 1 euro , ale może coś źle usłyszałam :( a już tutaj ostrzegali , że piloci rąbią na ksę za wejścia :( szkoda , że dopiero teraz o tym pomyśleliśmy :( Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ula Re: Objazdówka po Włoszech z Rainbow Tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 19:00 A niejednokrotnie jest tak, że za audio guide nic się nie płaci, lub jest już wliczone w cenę biletu wstępu. Odpowiedz Link Zgłoś
tszche Re: Objazdówka po Włoszech z Rainbow Tours 20.07.05, 21:06 Ciekaw jestem ile wyniosły bilety i zwiedzanie tą dziewczynę, która odmówiła wpłacenia Pawłowi z góry 90euro. Cwana dziewczyna. Że też nie zrobiłem podobnie. Wtedy musiałby się rozliczyć co do grosza, a właściwie co do eurocenta Odpowiedz Link Zgłoś
gm35 Re: Objazdówka po Włoszech z Rainbow Tours 21.07.05, 11:30 hm............... a nie ma nikt z nia kontaktu ????? Odpowiedz Link Zgłoś
tszche Re: Objazdówka po Włoszech z Rainbow Tours 21.07.05, 12:04 Ja niestety nie mam. A żałuje, bo wydawała się b. fajną dziewczyną. Wszyscy sie jakoś rozpierzchli i nie zdążyłem się nawet z niektórymi pożegnać :-((( A co do 90 euro. No cóż człowiek uczy się na własnych błędach. Następnym razem nie dam się tak "okraść" Odpowiedz Link Zgłoś
gm35 Re: Objazdówka po Włoszech z Rainbow Tours 21.07.05, 21:30 może Renata ma - spytam ją jak wróci znad morza :) Odpowiedz Link Zgłoś
rainbowtours1 dziękujemy! 18.07.05, 12:52 witam, dziekujemy za uznanie ... wszystkie uwagi weżmiemy pod uwagę przy realizacji kolejnych programów www.rainbowtours.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: AL. Re: dziękujemy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 23:31 to cieszy - że wciąż są Państwo z siebie zadowoleni jako Biuro ... może Państwa Biuro na poważnie zajmie się też zbiorową reklamacją grupy , która spędzila w Chorwacji , w Orebicu , w ramach "Dalmatyńskiej Eskapady" z Waszym BIurem upojne 5 dni w hotelu o standardzie "*" - słownie jedna gwiazdka , zamiast oferowanych w umowie *** - słownie trzech gawiazdek ... z marnym jak na cenę wycieczki wyżywieniem do wyboru z menu , zamiast pierwotnego bufetu i to w miejscowości oddalonej od pierwotnie proponowanej o ponad 200 km..... Skargii na temat pani pilot to inna historia Odpowiedz Link Zgłoś
rainbowtours1 Pani Anno, 19.07.05, 12:49 zapoznałem sie z Pani skargą i .... postanowiłem zareagowac niezwłocznie... jak zwykle problemem jest niedoczytanie oferty... zakwaterowani Państwo byliscie w hotelu Komodor**, zgodnie z zastrzezeniem ze nie we wszystkich terminach bedzie hotel Palace **+. Hotel komodor ma dwie gwiazdki - to że przy obozach mlodziezowych widnieje jedno "słoneczko" wynika jedynie z faktu że mlodziez otrzymuje pokoje wieloosobowe o nizszym standardzie... Hotel dysponuje bardzo ładna plażą (co nie czeste w górzystej Chorwacji)... co wiecej takie zakwaterowanie w żaden sposób nie zmieniało programu wycieczki bo faktycznie dalej bylo do splitu ale za to bliżej do Dubrownika... Ponadto zdecydowanie widac że to Pani była osoba nakrecającą konflikt podczas wycieczki... (tak rowniez przekazała w sprawozdaniu pilotka wycieczki) hm hm czasy a wydawałoby się że czasy "działaczy" skończyły sie w 1989... Pisemna odpowiedź na reklamacje otrzyma Pani w terminie - listem Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: AL. Re: Pani Anno, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 19:28 Wielce Szanowny Panie Mam wrażenie , że Pani Pilot pomyliła mnie przynajmniej z trzema innymi osobami ... i nawet wiem z kim ;-))))))) ale to już inna historia - zapewniam Szanownego Pana , że moja praca wymaga odemnie organizowania imprez masowych i zdecydowanie niezmiernie dokładnie wczytuję się w program i umowy które podpisuję jak wielu polaków nie lubię gdy nie wywiązuje się z umów udając przy tym , że nic się nie stało - bo tak przecież jak mniemam Szanowny Pan uważa ;-) uprzejmie proszę spojrzć do oferty katalogowej własnego biura - str. 203 można tam przeczytać , iż klasa hotelu Komodor - to jedna gwiazdka, a jeżeli życzy Pan sobie - służę zdjęciami pokoju i sanitariatów Proszę także zwrócić uwagę, iż skarga jest skargą zbiorową podpisaną przez wszystkich uczestników Państwa wycieczki a ja ze swej strony , korzystając z takiego kontaktu na forum internetowym , uprzejmie proszę o wysłanie odpowiedzi do wszystkich zainteresowanych osób , które jak oboje wiemy - prócz tej skargi - wysłały także swoje indywidualne nie zmienia to faktu , iż tak jak napisałam wcześniej - moje wakacje należały do barzdo udanych ale dzięki nastawieniu i ludziom - tak więc do pieniaczy nie należę ;-)))))))) i grazie za to, o sancti benedicti ;-)))))))))) aczkolwiek prawdą jest rónież i to , że ani ja, ani niestety nikt z moich przyjaciół , znajomych, współpracowników, rodziny z usług Państwa Biura już nie skorzysta - z wiadomych względów ;-) cieszy za to niezmiernie fakt, iż kolejne turnusy kwaterowane były zgodnie z Państwa ofertą licząc na szybką odpowiedź pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rainbowtours1 Pani Anno II 21.07.05, 11:47 niestety nie przeczytala Pani mojego postu ani oferty katalogowej niestety jest to przywara wielu klientów biur podrózy, chca widzieć tylko to co im pasuje... otrzymalismy skargę która była Pani łaskawa napisać, a takze wiele podpisów (na osobnej kartce)... klika z tych osób zostało wprowadzonych w blad przez piszacego skargę a swoje podpisy zlozyli tylko by miec swięty spokój od nagabujacej ich autorki skargi czyli jak mniemam Pani Anny... nie otrzymalismy natomiast zadnej osobnej, jak to Pani ujela "indywidualnej" skargi... a hotel komodor ma 2 gwiazdki, posiadamy na to oficjalne pismo Min. Turystyki Chorwacji ... a na temat pokoji dla młodziezy w hotelu komodor pisalem w poprzednim poscie, jak widac nie lubi Pani czytac ... zapewniam że otrzyma Pani odpowiedż pisemna listem w stosownym czasie, Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: AL. Re: Pani Anno II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 18:45 Wielce Szanowny Panie ! niestety jest Pan w ogromnym błędzie - zbiorowa skarga powstała zbiorowo - i tworzyło ją fizycznie wiele osób , zapewniam , że nie jedna - (jedna tylko osoba została upoważniona do wysłania reklamacji) Następnie reklamacja została przeczytana zbiorowo i po zbiorowej dyskusji podpisana ;-) przez wszystkich uczestników wycieczki jesteśmy w stałym kontakcie między sobą - wszak to wiek internetu i telefonii komórkowej i zapewniam , że skargi do państwa biura wpłynęły i są na to potwierdzenia ;-) Wielce Szanowny Panie naszą dalszą wymianę myśli na tym forum, ze swej strony uważam za wysoce bezcelową Oczekujemy na pisemną odpoewidź ze strony Biura i w zależności od jej treści ew. podejmiemy kolejne kroki uszanowania Odpowiedz Link Zgłoś
rain_tours2005 Można prosić o ciąg dalszy.... 27.07.05, 22:54 tz. jaką Państwo dostaliście odpowiedź, jakie kroki prawne podjeliście, i jakie były efekty? Odpowiedz Link Zgłoś
rain_tours2005 Re: Pani Anno II 25.07.05, 18:45 rainbowtours1 napisał: > a hotel komodor ma 2 gwiazdki, posiadamy na to oficjalne pismo Min. Turystyki > Chorwacji ... A czy hotel Naslada (w Bułgarii) ma według Państwa 3 gwiazdki? czy macie jakieś oficjalne pismo, słowo właściciela czy zaświadczenie od sąsiada? :D bo na miejscu jakoś nie mogłem się doszukać tej trzeciej gwiazdki – wszędzie wisiały tyko 2 a „restauracja” nawet miała jedną. Tak więc wszystko świadczyło o tym (łącznie z warunkami na miejscu i z dyplomem w recepcji) że hotel ma ** „lokalną kategorię”. Jak widzę zawyżanie kategorii hoteli to powszechnie przez Państwa stosowana Praktyka. Co chcecie przez to osiągnąć? ja już opowiedziałem wszystkim swoim znajomym (i pokazałem zdjęcia) tak więc pewnie nikt z nich już nie skorzysta z państwa oferty. Jak widać z tonu Pana odpowiedzi składanie reklamacji nie ma większego sensu bo i tak nie poczuwacie się do odpowiedzialności za jakość świadczonych usług. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Anika Re: dziękujemy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 21:44 Cóż moja grupa nie złożyła zbiorowej reklamacji do tego biura podróży. Byliśmy na wycieczce w Chorwacji 7 dni i też zmieniono nam warunki, zamiast hotelu Palace blisko Splitu mieszkaliśmy w Medenie niedaleko Trogiru, raczej nie było super, biegające i fruwające robale. Aczkolwiek wyżywienie OK - śniadania i obiadokolacje. Biuro podróży napisało w ofercie, że mogą zmienić hotel i korzystają z tego, bo te są tańsze. Mieliśmy awarię autokaru, klimatyzacja ledwo działała a pani-pilotka nie spełniła naszych oczekiwań. Pozdrawiam Anika Odpowiedz Link Zgłoś
tszche Re: dziękujemy! 23.07.05, 17:09 Ja również dziękuje za zorganizowanie wspaniałej wycieczki. Ale skoro mam przyjemność z osobą z biura Rainbow Tour, to prosiłbym o przesłanie mi dokładnego kosztorysu tego na co się składa 90 euro we "Włoskim Niezbędniku" Pozdrawiam Sz"Che"Pan Odpowiedz Link Zgłoś
gm35 Re: dziękujemy! 24.07.05, 11:57 Ja również jestem ciekawa co złozyło sie na zwiedzanie z tych 90 euro a co na "fundusz walki z nudą" pilota :))) Odpowiedz Link Zgłoś
rainbowtours1 Re: dziękujemy! 25.07.05, 15:24 pilot Paweł jest teraz poza krajem ale juz prosiłem dział pilotazu zeby przepytali Pawła po powrocie co i ile kosztowało, postaram się dac odpowiedź do konca tygodnia... sam jestem ciekaw tego rozliczenia ;-)) pozdrawiam www.rainbowtours.pl Odpowiedz Link Zgłoś
rainbowtours1 cennik wstepów wg. informacji pilota 25.07.05, 15:44 Wenceja: barka w dwie strony: 17 eur, gondola-16 eur, przewodnik- 6eur, słuchawki-1,8 eur; Florencja: wstęp do kościała 2 eur, przewodnik-7 eur, słuchawki-1,2: Rzym- wstęp-Muzea Watykańskie-12 eur, przewodnik (2 dni) - 22 euro, słuchawki (2 dni) - 3 euro, metro-2 euro, razem: 90 euro przed chwila otrzymałem sms-a pozdrawiam, www.rainbowtours.pl Odpowiedz Link Zgłoś
tszche Re: cennik wstepów wg. informacji pilota 25.07.05, 16:45 Wszystko się zgadza, dziękuje, choć niektóre koszty wydają się trochę zawyżone. Czy przewodnik jest opłacany od osoby czy od grupy (wyszło mi bowiem ze na naszej 60-osobowej wycieczce przewodniczka w Rzymie zarobiła w dwa dni 1320 euro!) Podróż barką kosztowała więcej niż gondolą - przecież to rodzaj komunikacji miejskiej w Wenecji. Przed wyjazdem czytałem, że jest to koszt 6 eiro w obie strony (inne źródła podają 7euro). Odpowiedz Link Zgłoś
gm35 Re: cennik wstepów wg. informacji pilota 25.07.05, 21:38 barka byla w dwie strony - 2 lata temu za skorpukę a nie barkę jaką płyneliśmy zapłaciłam 14 euro w 2 strony :) a gondola w sezonie to około 80 - 100 euro - Tomek to sie trzyma kupy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
tszche Re: cennik wstepów wg. informacji pilota 26.07.05, 15:41 Ok, ok. Nie można trochę pomarudzić ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
gm35 Re: cennik wstepów wg. informacji pilota 25.07.05, 21:40 miło sie z wami i wypoczywa i wyjaśnia wszelkie wątpliwości pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
alibaba355 to jade z Rainbow Tours ;-)) 21.07.05, 11:52 cieszę się ze tu tyle pozytywnych opinii o Rainbow Tours, wlasnie zastanawiałem sie jakie biuro wybrac... i jaka impreze wybrac polece zatem do Grecji na objazdówke z nimi napisze po powrocie jak było Odpowiedz Link Zgłoś
gm35 Re: to jade z Rainbow Tours ;-)) 21.07.05, 21:51 tylko pilota z pieniędzy na tzw wejścia dokładnie rozliczcie :) w swoim dobrze pojętym interesie :) pozdrawiam i miłego pobytu :) poza tym Rainbow jest naprawdę ok :) Odpowiedz Link Zgłoś
ohkarol1 Re: Objazdówka po Włoszech z Rainbow Tours 28.07.05, 12:36 wreszcie jakies biuro na tym forum polecaja... pójde do Rainbow Tours i miejmy nadzieje że się nie zawiode ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
wiem_o_co_chodzi Re: Objazdówka po Włoszech z Rainbow Tours 29.07.05, 13:03 a kiedy jedziesz może ja bym pojechał tez ?? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rena Re: Objazdówka po Włoszech z Rainbow Tours IP: *.net / 80.51.252.* 29.07.05, 13:17 A ty jaki termin wybrałaś - bo ja od 6 siernia Odpowiedz Link Zgłoś
alibaba355 Re: Objazdówka po Włoszech z Rainbow Tours 04.08.05, 11:31 fajnie masz ;-)) ja moge dopiero we wrześniu... ale jak wrócisz to napisz nt tej imprezy, ok ?? dr alibaba Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rena Re: Objazdówka po Włoszech z Rainbow Tours IP: 80.51.252.* 04.08.05, 19:08 teraz myślę co spakować ale jak wrócę to napiszę jak było:))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
alibaba355 Re: Objazdówka po Włoszech z Rainbow Tours 05.08.05, 15:54 ok, bede niecierpliwie czekal Odpowiedz Link Zgłoś
wiem_o_co_chodzi Re: Objazdówka po Włoszech z Rainbow Tours 08.08.05, 11:33 panie doktorze, a Pan kiedy się wybiera do Włoch?? moze się spotkamy... Odpowiedz Link Zgłoś
alibaba355 Re: Objazdówka po Włoszech z Rainbow Tours 10.08.05, 10:55 ja wybrałem termin od 24 wrzesnia - wtedy powinno byc juz chłodniej... pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
alibaba355 Re: :)) 12.08.05, 13:26 a co tu robisz psychicznie chory czlowieku ?? dr. alibaba Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rena Re: :)) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.05, 20:34 Właśnie wróciłam,było fajnie, super miła i kompetentna pilotka - Olga W.,dobrzy kierowcy A i J. , i bardzo mili ludzie w grupie. Było nas 65 osób, autokar piętrowy -wygodny, z łazienką, wideo, automatem do kawy. Droga szybko minęła bez przygód, z postojami co około 4 godziny. Hotele były w porządku, pokoje wygodne, z łazienkami. Śniadania typowo kontynentalne - kawa, sucharki, dżemik, masełko :)) za to obiadokolacje super syte :))) Hotele trochę dalej aniżeli katalogoewe 30 - 50 kilometrów od centrum, ale dla mnie to nie stanowiło problemów. Wenecja przywitałanas deszczem, ale później się przejaśniło, za to we Florencji i Rzymie super pogoda. Podczas zwiedzania wyznaczano przerwy i był czas na posiłki i zakupy pamiątek. Przewodnicy fachowi, nikt z tak licznej grupy się nie zgubił, a klucząc po uliczkach Rzymu było o to łatwo. Wizyta w Watykanie i audiencja papieska to niezapomniane przeżycie :))) Zaliczyliśmy także Znojmio i San Marino - zakupy! Było ogólnie bardzo dobrze i ja nie mam nic do zarzucenia organizatorom, dobrze zorganizowano transport z i do miast docelowych uczestników imprezy. Pozdrawiam wszystkich uczestników Włoskiego niezbędnika od 6 do 12 sierpnia :))) Weźcie ze sobą aparaty lub kamery i róbcie jak najwięcej fotek bo warto. Pa na razie :) Odpowiedz Link Zgłoś
alibaba355 witaj reno 23.08.05, 15:08 fajnie że napisalas, cieszy mnie że z Rainbow Tours mozna spokojnie wyjechać! jeszcze raz dzięki za informacje... mam nadzieje że trafimy na dobrego pilota bo to wazne we Włoszech... pytałem w biurze i mi powiedzieli ze mają samych dobrych... ;-)) pozdrawiam dr alibaba Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rena Włochy z RT IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.05, 18:18 Cześć, mam nadzieję że i twoje plany wypalą :) A po wycieczce będziesz miał tak samo miłe wspomnienia jak ja:) Odpowiedz Link Zgłoś
ohkarol1 byłe z Rainbow Tours w sharm / egipt 24.08.05, 11:42 pomimo ostatnich zamachów wykorzystalem niskie ceny i poleciałem do sharm... wybrałem hotel Laguna Vista 5* - super waunki, piekny ogród, rewelacyjne jedzenie i niezłe... picie (bo all inclusive0 jedyny mankament to rafa daleko daleko .... fajny rezydent poł Polak pól Arab - Amir - rowny gość i bardzo pomocny! pozdrawiam, Karol sharmancki Odpowiedz Link Zgłoś
ohkarol1 Re: byłe z Rainbow Tours w sharm / egipt 29.08.05, 13:33 aha i zapomniałem dodać że lecialem centralwings-em... i to jest ciekawe ze kazali sobie (słono) płacic za jedzenie na pokladzie (takie sobie zresztą)! może i to tania linia ale tez i malo dbajaca o jakośc przelotu Karol Odpowiedz Link Zgłoś
alibaba355 Rainbow Tours ;-) 25.08.05, 17:57 ciesze się zatem ze też wybralem Rainbow Tours ... załuje że tylko do Włoch... ale może w nastepnym roku... sharm Odpowiedz Link Zgłoś
wiem_swoje Re: Rainbow Tours ;-) 03.09.05, 17:12 byłem na objazdówce po grecjio - bqardzo udana imprrezka, fajna pilotka ;-)), ludzie tez byli ok... zatem milo bede wspominac Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kika polecam Rainbow Tours! IP: 212.160.191.* 16.09.05, 16:02 wlasnie wróciłam z wycieczki wlochy klasyczne (12 wrzesnia się skonczyła) i bylo OK! - niezla pilotka Malwina - dobrej kalsy autokar - przyzwoite hotele - wspaniały i zrealizowany co do joty program jednym slowem polecam! Odpowiedz Link Zgłoś