Dodaj do ulubionych

najpiękniejsza plaża

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.05, 21:52
Najpiękniejsza plaża jest nad polskim Bałtykiem. Jest szeroka, ma drobny
piasek w ładnym kolorze, zejście do morza jest łagodne, można nią iść
kilometrami. Wszystkie inne są: kamieniste, zbyt wąskie,zejście do wody zbyt
ostre, piasek szary albo nie tak miałki, albo zagrodzone (przez np.hotele).
Często to słyszę od znajomych i znajomych znajomych. Tylko że większość z
tych ludzi widziała wyłącznie plażę nad Bałtykiem. Ja nie jestem zwolennikiem
plażowania, z trudem wytrzymuję 2 godziny. Zresztą wolę skaliste wybrzeża są
znacznie ciekawsze.
Może dla tych wszystkich niedowiarków i miłośników szerokich, długich i
piaszczystych plaż zrobimy taką listę?
Moje typy:
1. Francja południowa; Langwedocja, okolice miasta Palavas.
2. Dania; wyspa Zelandia, północna część nad Zatoką Kattegat.
3. Grecja; południowy Peloponez okolice miasta Githion (jest trochę drobnych
kamyków, ale szeroka i długa jest).
Może ktoś jeszcze coś dopisze?
Obserwuj wątek
    • Gość: aga Re: najpiękniejsza plaża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 14:32
      Mauritius- praktycznie wszystkie plaze sa piekne - szczegolnie Wyspa
      Jeleni
      Cypr - za Limassol w kier Pafos- co prawda twardy piasek, ale te
      skałki... i knajpa ze swierzym seefood:)
      • barbaram1 Re: najpiękniejsza plaża 04.09.05, 07:51
        A ja widzialam piekniejsze plaze niz na Mauritiusie - np. w Sri Lance. Nie wiem
        co to za wyspa Jeleni (Ile de aux Cerfs???, bo ta faktycznie ladna) Mauritius
        ma takie sobie plaze - najladniejsze przy hotelach. Ale sama wyspa jest piekna
        i polecam wyjazd - piekny kraj.
    • Gość: Kaśka Re: najpiękniejsza plaża IP: *.kom / *.kom-net.pl 09.08.05, 16:41
      1. Playa Norte na Isla Mujeres (Meksyk)
      2. Plaża za Tulum (Meksyk)
      3. Plaże na Kauai (Hawaje)
      4. Plaża Lamai na Koh Samui (Tajlandia)
      5. Playa Bavaro (Punta Cana- Dominikana)
      6. Plaża w Rogowie (Polska)
      • Gość: sandra 00 Re: najpiękniejsza plaża IP: *.katowice.wiw.gov.pl / 80.55.222.* 05.09.05, 10:53
        Grecja -Chalkidiki - miejscowość Stavros ale nie w centrum tylko na samym końcu
        plaży w stronę miasta Olimpia.Piękna plaża , skały itd.widok wspaniały i ani
        jednego człowieka.I jeszcze dodam że w naszym kraju zwiedziłam całe wybrzeże i
        nie u nas poprostu nie ma ładnych plaż.
        • Gość: jasio Re: najpiękniejsza plaża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.05, 21:50
          Ja głosuje za CANCUN w Meksyku - Jukatan
        • caribbean_man Re: najpiękniejsza plaża 07.09.05, 13:40
          Popieram - Chalkidiki jest poprostu niebiańske. Jednak mój typ numer jeden to
          plaża niedaleko Le Diamant na Martynice (Antyle Małe) - aż żal było z niej schodzić.
    • Gość: Lena Re: najpiękniejsza plaża IP: 83.136.224.* 06.09.05, 23:20
      Bondai Beach w Sydney. Phuket, Pattaya, Sri Lanka.
      • besir1 Re: najpiękniejsza plaża 08.09.05, 08:43
        na boga! Tylko nie Bondi Leno...to plaza rozwrzeszczanej smarkaterii. Tylko na
        terenie Sydney sa plaze ladniejsze od Bondi...chociazby Manly, nie wspominajac
        juz o malych plazach polnocnego Sydney ...az po Palm Beach
    • Gość: Kiku_san Re: najpiękniejsza plaża IP: *.kom / *.kom-net.pl 07.09.05, 11:13
      Ja nad morzem byłam tylko w Europie :-) Moje typy (poza plażami bałtyckimi,
      które są suuuper)
      1. We Włoszech: Bibione (plaża "potwór", jeśli chodzi o rozmiary), Lignano
      Sabbiadoro i Alba Adriatica.
      2. W Chorwacji: Tucepi k. Makarskiej - plaża z drobnych kamyczków, ale za to co
      za widoki i jaka woda!
      3. Peniscola w Hiszpanii - plaża, koło zamku w samym centrum - biały piaseczek,
      porośnięta palmami...
      • wojtek37k Re: najpiękniejsza plaża 07.09.05, 15:27
        Kiedyś był program Discovery dotyczący najpiękniejszych plaż , wygrała tzw
        plaża surferów w zach. Australii . Szkoda , że tak daleko i tak drogo aby tam
        jechać . Z tych co widziałem , rzeczywiście plaże płw Jukatan w Meksyku są
        śliczne prawie śnieżnobiałe nie nagrzewające się na słońcu , ale widziałem
        jeszcze jedną bardzo piękną , na Fuertaventurze płw Jandija , 27 km jasnego i
        dość drobnego piasku z zatoczkami i skałkami osłaniającymi od wiatru prawdziwe
        cudo .
        Pozdrawiam Wojtek
    • besir1 Re: najpiękniejsza plaża 08.09.05, 09:28
      w tej kategorii nie ma na swiecie niczego , co nawet zblizyloby sie do plaz
      australijskich.... i jest ich wiele tysiecy kilometrow. Szerokie, z
      drobnoziarnistym piaskiem- maja czasem po ponad 100 kilometrow. Bardzo latwo
      znalezc plaze , gdzie nie tylko danego dnia nikogo , procz Was nie bedzie, ale
      czasem i moglibyscie tam spedzic cale zycie i nie zobaczyc zywego ducha.Czy mam
      wspominac o nieprawdopodobnej wrecz czystosci? Woda...jesli ktos nie byl na
      morzach poludniowych , ten naprawde nie wie co to znaczy czysta woda!
      Sliczne sa tez plaze Polinezji...chociaz sa one tam bardzo waskie i "piasek" to
      raczej rozdrobniony koralowiec, to jednak uroda i bezpieczenstwo lagun , oraz
      bezwzglednie najczystsza woda swiata, czyni je niezwyklym cudem natury.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka