GoĹÄ: Ayamei IP: *.chello.pl 11.03.06, 19:48 Wykupiliście kiedyś wycieczkę przez niemieckie biuro podróży?? Możecie mi polecić jakieś dobre? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
plarza Re: Niemieckie biuro podróży? - gdzie, jak i za i 11.03.06, 23:38 Tak. Z Neckermanna na Maltę. Cena - taniej, niż ta sama oferta w polskiej wersji. Wyjeżdżaliśmy także z TUI. Jedno jest pewne - to, co kupujesz, to masz. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tommy Re: Niemieckie biuro podróży? - gdzie, jak i za i IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.03.06, 21:41 www.ltur.de wszystko załatwia się przez internet płacąc kartą; byłem dwa razy polecam; paiery przychodzą ekspresem pocztą Odpowiedz Link Zgłoś
plarza Re: Niemieckie biuro podróży? - gdzie, jak i za i 11.03.06, 23:39 Wykupilismy z niemieckojęzycznego katalogu. Ale w Polsce. Działa tak samo. Wyloty z Berlina w tym przypadku.. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ayamei Re: Niemieckie biuro podróży? - gdzie, jak i za i IP: *.chello.pl 12.03.06, 08:29 Możesz mi podać adres tego biura podróży? Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ellam Re: Niemieckie biuro podróży? - gdzie, jak i za i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 10:46 Idziesz do polskiego przedstawicielstwa biura TUI, bierzesz niemieckojęzyczną wersję katalogu, wybierasz ofertę i zamawiasz! Proste. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: JaJa Re: Niemieckie biuro podróży? - gdzie, jak i za i IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.06, 10:47 Ja korzystam z 2 biur. www.ltur.de (można załątwić formalnośći w Polsce - w Szczecinie) oraz www.udanewakacje.pl - pośredniczą między niemieckimi biurami. Szczególnie to 2-gie polecam serdecznie. Najlepiej rozmawiać z Krzyśkiem! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Lena Re: Niemieckie biuro podróży? - gdzie, jak i za i IP: 83.136.224.* 12.03.06, 10:49 Ja też wyjżdżałam z TUI i Neckermannem. Wybieram sobie w internecie ofertę (zwykle last minute), jadę do biura podróży gdzie mają oferty tego operatora i wylatuję z Belina, Frankfurtu lub Dusseldorfu. Często wykupuję ofertę w takim terminie,że mam przy sobie tylko potwiedzenie wpłaty a wszelkie dokumenty + bilet odbieram u przedstawiciela na lotnisku. Wejdź na stronę któregoś z tych opreatorów, wybierz sobie wczasy www3.neckermann-reisen.de/nec/index.jsp www4.thomascook.de/tc/index.jsp www.tui.pl/ www.tuitam.pl/ i na polskich stronach TUI lub Neckermanna znajdzć "biura" lub "kontakt" i znajdziesz najbliższe przedstawicielstwo. Powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
plarza Re: Niemieckie biuro podróży? - gdzie, jak i za i 12.03.06, 12:02 Oczywiście. Każde przyzwoite biuro prowadzi sprzedaż ofert Tiu i neckermanna. Tiu jest ciut droższa, ale to jak czasem. I jaka oferta. Odpowiedz Link Zgłoś
plarza Re: Niemieckie biuro podróży? - gdzie, jak i za i 12.03.06, 12:04 Oczywiście - TUI. A i tak są tylko posrednikami. Płacisz na konto operatora. Nie posrednika. To gwarancja jakby. Powodzenia. Niemieckojęzyczna oferta jest ponadto o wiele bogatsza, niz ta skierowana na polski rynek. I to dotyczy wszystkich kierunków. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jaszczur Re: Niemieckie biuro podróży? - gdzie, jak i za i IP: *.e-wro.net.pl 12.03.06, 19:26 www.biuro-podrozy.pl/travit.html Ja polecam tę stronkę. Oni mają w ofercie różne biura niemieckie. W zeszłym roku wykupilismy u nich Teneryfę z Berlina 2 tygodnie 600 euro hotel 4*. Wyjazd z biura Bucher Reisen mam nadzieję, że dobrze to napisałam. Oni sa w jednej grupie z Neckermanem więc jeździliśmy jednym autobusem i mieliśmy tych samych rezydentów . Po 10 minutach od dokonania rezerwacji zadzwoniono do mnie. Niestety mój angielski jest zbyt kiepski aby zrozumieć zawiłości. Pan gdy stwierdził, ze się nie dogadamy rozłączył się i za chwilkę zadzwonił ktoś mówiacy w języku polskim. Potem na skrzynkę dostaliśmy rezerwację. Papiery przyszły do domu a płaciliśmy na lotnisku ponieważ oni proszą aby tak to załatwiać gdy do wyjazdu zostały 2 tygodnie. Czasami są problemy z przelewammi więc aby nie było kłopotu radzą uiszczać opłatę 2 godziny przed wylotem. Jeśli wysyłasz rezerwację nie możesz jej odwołać bo zapłacisz karę. To jest system on-line i rezerwacja następuje od razu. Nie tak jak np w wakacjach pl Odpowiedz Link Zgłoś
cairo7 Re: Niemieckie biuro podróży? - gdzie, jak i za i 12.03.06, 21:23 Oki...napisze,bo widze,ze jest potrzeba.Ja polecam biuro na niemieckim lotnisku.Prosze sie nie sugerowac miejscem-bo wylot mozna u nich wykupic z kazdego niemieckiego lotniska,a bilety przyjda do domu lub beda do odbioru w dzien wylotu na lotnisku.No i tu jest Pani co mowi po polsku 004921142170316...oczywiscie moze miec czasem wolne,wiec prosze pytac o pania Bachleda.Latam z nimi od paru lat i zawsze bylo tak jak mialo byc. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: MD Re: Niemieckie biuro podróży? - gdzie, jak i za i IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.06, 21:38 jak się to biuro nazywa? jakies www Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pawel Re: Niemieckie biuro podróży? - gdzie, jak i za i IP: *.adsl.alicedsl.de 12.03.06, 22:35 Chetnych do wylotu z niemieckich lotnisk zapraszam na:www.alwin.reisepreisvergleich.de. Znajdziecie tam oferty prawie wszystkich niemieckich touroperatorow. Oferty sa oczywiscie w cenie danego touroperatora - umowa zawierana jest bezposrednio z nim.Oplata nastepuje rowniez na jego konto. Nie znajacym jezyka niemieckiego prosze o telefon/fax lub e-mail - wszystkie numery na w/w stronie internetowej. Oczywiscie zapraszam rowniez osobiscie do Berlina. W jezyku polskim jest strona: www.alwinpl.reisepreisvergleich.de. Zawiera ona jednak tylko oferty Last Minute. TMG - Der Reisejoker Pawel Alwin Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: chodofca_qrczakuf Re: Niemieckie biuro podróży? - gdzie, jak i za i IP: 212.160.114.* 14.03.06, 09:40 fti.de/ www.reisetop.de/ www.reisefundgrube.de/ www.wakacje.de/ www.sunny-holiday.pl/ www.airwise.com/ www.reise-cafe.de/hilton-malediven.htm www.condor.vidado.com/booking/frame_2/index.php4?KID=688000 www.amanto.de/ gw.lastminute.de/start/Reiseziel_ai.asp travelbit.pl/_Links/index.php?action=displaycat&catid=8 www.flugo.com.pl/ www.travelpoint.de/lmm.htm www.promovacances.com/ slm.cz/?rcode=174&PHPSESSID=ee02d96dd71a094c1d8f764a14e2d2f0 jyxo.cz/top/last+minute/ www.superck.cz/last_vyber_1.asp www.5vorflug.de/ www.5vorflug.de/ www.lastminuteholidays.de/ www.vacado.de/ www.schauinsland-reisen.de/ www.lmts.de/ www.billigweg.de/ www.hinundweg.de/ www.opodo.de/ Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: her Re: Niemieckie biuro podróży? - gdzie, jak i za i IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.06, 19:46 NIEJECHAĆ FIRMĄ NECKERMAN MOŻNA DOSTAĆ SZOKU W OSZUSTWE TYLKO PRZEPROSZENIE DYRETOR PANEK PRZENOSZENIE HOTELU DO HOTELU KILKA RAZY WCZSIE POBYTU. TYLKO NIE NECKERMANEM. Odpowiedz Link Zgłoś
cairo7 Re: Niemieckie biuro podróży? - gdzie, jak i za i 14.03.06, 21:18 Ale Ty chyba piszesz o polskim Neckermanie....jasniej...pomalutku...malymi literami.... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: DW Re: Niemieckie biuro podróży? - gdzie, jak i za i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 00:46 wystraczy jak odwiedzisz strone : www.dobrewakacje.pl/index.rst?Act=show_over_doc_last_z_lotnisk_eur wszystkie niemieckie biura w jednym miejscu. Oczywiscie wszelkie sprawy zalawtiasz w Polsce, po polsku, etc. Zamiast 'biegac' po stronach poszczegolnych niemieckich biur tam znajdziesz wszystko w jednym miejscu w TEJ samej cenie. Bez zadnych doplat ukrytych badz dodatkowej prowizji. Szybko, sprawnie, milo i na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: old.sailor Re: bez demagogii poprosze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 14:14 niemieckie biura wcale nie sa tansze od naszych prosze ponizej porownanie dwoch ofert do tego samego hotelu: SUNRISE EL PALACIO / HURGHADA /EGIPT **** - ferie wielkanocne 1. oferta niemiecka ze strony dobrewakacje.pl - poleconej prze kogos wylot z Berlin Tegel 14.04.2006 powrot 20.04.2006 - 7 dni , 1037 Euro AI = PLN 3992 zł (liczac Euro po 3,85) 2. oferta polska ze strony wakacje.pl wylot z Poznania 14.04.2006 powrot 20.04.2006 = PLN 2159,- rowniez AI roznica na korzysc polskiego biura 1833 zł od osoby za tydzien !!!!!!! jadac z polskim biurem do tego hotelu w 4 osoby oszczedzam 7300 zł Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Wener Re: kotuś to ty nie wciskaj ciemnoty IP: *.chello.pl 19.03.06, 17:47 Nie wiem czy jest sens umieszczania mojej wypowiedzi, bo admin wyciął mi ostatnio merytorycznego posta "za złamanie regulaminu". Rozumiem, że pisanie prawdy i przekłuwanie balonów polskich tour-shitów jest łamaniem regulaminu. No, ale spróbuję. Otóż Panie old.sailor, nie wyjeżdżaj mi Pan ze stroną dobrewakacje, bo ona normalnie wali własne marże, podobnie jak inne wynalazki typu travelplanet.pl itp. Prawdziwe niemieckie lasty na polskich stronach są np. na www.apollotour.pl która jest podpięta bezpośrednio pod niemiecką multiwyszukiwarkę. I tam Panie ładny, hotel Sunrise Palacio z AL i wylotem z Niemiec kosztuje 609 EUR, czyli 2369 PLN. To jest 200 zł drożej niż w Pana polskim przykładzie, ale: - to jest hotel-moloch z 837 pokojami, w tym również oferuje wynalazek pt. "spartipp zimmer" czyli pokoje z wyposażeniem podstawowym bez widoku morza ulokowane na tyłach całego kompleksu i... zgadnij misiu, do jakiego pokoju zakwateruje Cię polski tour-shit? - po drugie, nie masz Pan żadnej gwarancji, że z polskim biurem trafisz rzeczywiście do tego hotelu, bo przecież wicie rozumicie, na miejscu rezydent z głupią miną może oświadczyć, że hotel jest zupełnie inny (i jego standard przy okazji też). To jest paskudna norma w polskich biurach podróży. - po trzecie kolego, zapewne jesteś pracownikiem bądź agentem jednego z polskich biur i wybrałeś ów jednostkowy przykład, by zaklinać deszcz i odwracać oczywiste prawdy do góry nogami. Kiedyś dyskutowałem z jedną Panią z polskiego TUI-a, która też miała przygotowany JEDEN przykład hotelu tańszego w polskiej ofercie, a nie niemieckiej. Gdy wspomniałem o 99,9% pozostałej oferty (z przykładami) , która jest tańsza z Niemiec, to mnie ofukała i się wyłączyła. Oświadczam , że również na bliskie kierunki opłaca się lecieć z Niemiec. Spędziłem za 1200 zł tydzień na Majorce w hotelu, gdzie nigdy bym nie trafił za tę cenę z Polski. Bo oczywiście, za 1200 zł możńa z Polski leciec nawet na 2 tygodnie, tylko na miejscu jest los karaluchos itp. Więc miejmy też wzgląd na jakość usług, bo ta jest po prostu nieporównywalna.. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: antywerner Re: kotuś to ty nie wciskaj ciemnoty IP: *.gprspla.plusgsm.pl 19.03.06, 23:03 merytoryczny werner tak wspaniale pisze o polskich tour shitach jak laskaw był sie wyrazić... moze nasz niemiecki "przyjaciel" poda także strone z postami niemieckich turystów skarzących sie na obsługe nie mieckich tour shitów dyrdymały jakie pisze merytoryczny werner nie maja nic wspólnego z rzeczywistoscią - jadac z niemacami musisz męczyc sie ze szwabichami (piwsko, hitlerowskie pozdrowienia, glosne pierdzenie itd) coz szwabska kultura rezydent nie pomoże bo gada tylko po niemiecku a do tego przepłacisz bo niemieckie tour shity nakładaja marże po 50-70% i dlatego w polsce ceny sa niższe... merytoryczny werner nie wie ze coraz więcej polskich niemców kupuje oferty w polskich biurach z wylotami z wrocławia lub poznania - bo maja lepsza obsługę i lepsze ceny zatem werner nie sciemniaj mario - pogromca szwabichów Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Werner Re: kotuś to ty nie wciskaj ciemnoty IP: *.chello.pl 20.03.06, 22:10 Gość portalu: antywerner napisał(a): > merytoryczny werner tak wspaniale pisze o polskich tour shitach jak laskaw był > sie wyrazić... > moze nasz niemiecki "przyjaciel" poda także strone z postami niemieckich > turystów skarzących sie na obsługe nie mieckich tour shitów Jest niemiecka strona ocen turystów - superprofesjonalna! www.holidaycheck.de Każdemu polecam, kto zna niemiecki, bo mozna w kilka minut dowiedzieć się absolutnie wszystkiego o każdym hotelu świata (upppps, przepraszam, o paru góvvnach gdzie kwaterują polskich turystów nie ma ani słowa, bo nikt z cywilizowanych krajów tam po prostu nie był). > dyrdymały jakie pisze merytoryczny werner nie maja nic wspólnego z > rzeczywistoscią - jadac z niemacami musisz męczyc sie ze szwabichami (piwsko, > hitlerowskie pozdrowienia, glosne pierdzenie itd) coz szwabska kultura > rezydent nie pomoże bo gada tylko po niemiecku to o czym piszesz widziałem tylko raz w namiotach piwnych na Majorce, poza tym są cisi i spokojni. Nasi rodacy potrafią zrobić 100 razy większe bydło, o czym wie chyba każdy. > a do tego przepłacisz bo niemieckie tour shity nakładaja marże po 50-70% i > dlatego w polsce ceny sa niższe... piszesz nieprawdę. Taniej jest w biurach, których nazwy pominę, bo admin wytnie posta, a które słyną ze skandalicznie niskiej jakości usług i rżnięciu klienta. Dobrą jakość można kupić taniej z Niemiec. > merytoryczny werner nie wie ze coraz więcej polskich niemców kupuje oferty w > polskich biurach z wylotami z wrocławia lub poznania - bo maja lepsza obsługę i lepsze ceny polskich Niemców???? ja nie znam takiej kategorii ludzi... Chyba chodzi ci o osobników z wydębionym na lewe pochodzenie niemieckim paszportem? to są żałosne indywidua o zaburzonym poczuciu własnych korzeni pracujące w charakterze roboli w Reichu i zjeżdżające raz w miesiącu na Ślunsk , coby zabajerować furą panny z okolicy. bleeeeeeeeeee! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: old.sailor Re: kotuś to ty nie wciskaj ciemnoty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 09:47 otoz panie Wener , pomimo Panskiej oczywistej agresji pod moim adresem (nie wiem czym spowodowanej) odpowiadam jak nizej: - nie jestem pracownikiem , agentem ani w zaden inny sposb zwiazany z branza turystyczna , wpisz sobie do wyszukiwarki "old.sailor" to sie przekonasz - to nie ja wynalazlem dobrewakacje.pl tylko ktos we wczesniejszym poscie ja polecal - jezeli dobrewakacje.pl sa posrednikiem , to sa nim rowniez wakacje.pl jedni i drudzy zyja z marzy jak rozumiem - jesli chodzi o hotel Sunrise el Palacio to wybralem go celowo bylem w tym hotelu w listopadzie 2005 z polskiego biura i zareczam ci , ze nie bylo zadnej roznicy w traktowaniu turystow polskich,czeskich,wegierskiech , niemieckich czy rosyjskich jak sam zauwazyles , ten hotel to moloch i ma w dupie czy przyjechales z neckermana czy z easy travel for instance - wybierz inny konkretny przyklad z wyszukiwarki niemieckiej i polskiej i przedstaw go na forum , a staniesz sie bardziej wiarygodny ja probowalem uzywac jeszcze lastminute.de ( schnell weg! )ale ceny rowniez sa gorsze od polskich Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Werner Re: kotuś to ty nie wciskaj ciemnoty IP: *.chello.pl 20.03.06, 22:13 byłem ostatnio na Mauritiusie w czterech gwiazdkach hotel sieci Berjaya kosztowało z Niemiec 1040 EUR, z Polski ten sam hotel jako last od 6700 PLN bez opłat lotniskowych i czegoś tam jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Art Re: Niemieckie biuro podróży? - gdzie, jak i za i IP: 212.160.172.* 17.03.06, 14:30 Ja leciałem z TUI z Niemiec na Malediwy (w cenie dostałem tani dojazd pociągiem na lotnisko). Było super i dużo taniej niż z Polski. Jak mieszkasz przy zachodniej granicy - to z Niemiec super się opłaca - jak w centralnej lub wschodniej Polsce to mniej (dłuższy dojazd do Niemiec). Generalnie na bliższe wyjazdy (Egipt, Grecja, Włochy) raczej szkoda jeździć do Niemiec bo oszczędność niewielka i szkoda czasu na dojazd do Berlina czy Frankfurtu. Lepiej z Polski. Można się zastanowić co do Wysp Kanaryjskich - tu oszczędności mogą być większe ale też myślę że szkoda zachodu i lepiej jechać z Polski (chyba że wybierasz ekskluzywne hotele i oszczędność jest dużo większa). Dla dalekich kierunków - Malediwy, Mauritius, Kuba, Bali, Wenezuela, Meksyk - zdecydowanie polecam niemieckie biura. Masz duże oszczędności i wyższą jakość usług. Są jeszcze nietypowe kierunki - Azory, Madera, Wyspy Zielonego Przylądka, Oman itp. gdzie właściwie nie ma ofert z Polski (lub są bardzo drogie i jest ich bardzo mało) - tu właściwie w grę wchodzi tylko wyjazd z Niemiec. Poza tym myśle że warto zainteresować się wylotami z Londynu (www.cheapflights.co.uk) - opłaca się z Londynu lecieć na Goa i do innych mało znanych miejsc w Indiach, do Gambii, Meksyku, Islandii i czasem zdarzają się tam inne tanie bardzo egzotyczne, nietypowe oferty. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: henk Re: Niemieckie biuro podróży? - gdzie, jak i za i IP: *.sitel.net.pl 18.03.06, 22:14 W większości opinii tutaj prezentowanych jest dużo prawdy ale i kuriozalnych bzdur! Różnica oferty z katalogu Neckermann'a w wersji niemieckiej lub polskiej dotycząca ceny wynika z tego, że polski katalog od 2 lub 3 lat podaje ceny z złotych natomiast niemiecki w Euro (dawniej w DM). Katalog niemiecki wydawany jest już w końcu listopada (dot. wiosny,lata i jesieni) natomiast polski dostępny jest w styczniu. W związku z tym teoretycznie raz może być taniej a raz drożej w stosunku do katalogu niemieckiego. Wynika to z kursu Euro do złotówki. To jest oczywiste. Biuro bierze to ryzyko na siebie. Raz będzie do "przodu" a raz do "tyłu". Ostateczny bilans wyjdzie im na zero. Natomiast co do oferty to jest ona identyczna aczkolwiek w katalogu niemieckim szersza. Polski katalog zawiera te same propozycje. Skupia sie on jednak na tańszych ofertach dopasowaną do polskich realiów, ale znajdziemy je także w katalogu niemieckim. Jeżeli ktoś chce wykupić ofertę bardziej ekskluzywną to obsługa w biurze wyciąga katalog niemiecki. Oczywistą rzeczą jest odległość danej oferty w stosunku do państwa, z którego mamy wyjechać (samolotem lub samochodem). Logiczne jest, że z Polski do Portugali jest dalej niż z Niemiec. Co do generalnej zasady ceny za miejsce to cena jest zawsze taka sama dla Niemca czy Polaka lub Holendra. Do Grecji dla Polaka taka oferta w całości będzie tańsza niż dla Niemca czy Szweda. Chodzi po prostu o dojazd. Najlepiej więc porównywać koszt samego pobytu na przykładzie ofert z dojazdem własnym. Na końcu mam propozycję dla szukających tańszych ofert. Szukajcie u źródeł. Internet daje ogromne możliwości. Wpisujcie nazwy państw lub miejscowści gdzie chcecie jechać. Wybór jest ogromny. Przecież Neckermann czy TUI nie jest właścicielem tych hoteli, bugalowów, kwater etc. Te biura tylko je wynajmują. Często te same miejsca są do znalezienia u bezpośredniego oferenta. Oferuje swój hotel, mieszkanie czy kwaterę nie tylko Neckermannowi. Część oferty wystawia w ofercie wolnej. Tak wyjeżdżam na swoje zagraniczne wakacje już od 2 lat. W tym roku jadę do Portugalii za cenę, której w żadnym biurze w Polsce nie widziałem. Oferta polskich biur podróży jest nie na moją kieszeń. Od osoby na 2 tyg. nie mniej niż 3500 zł. Ja jadę na Algarve na 12 dni (4 osoby samochodem) do mieszkanka 3 pokojowego za 800 Euro za to mieszkanie. Wychodzi od osoby po 200 Euro...! Są pytania ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Werner lepiej przeczytaj mój wcześniejszy post n/t IP: *.chello.pl 19.03.06, 17:50 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: antywerner lepiej werner przeczytaj mój post IP: *.gprspla.plusgsm.pl 19.03.06, 23:07 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: old.sailor niemieckie vs polskie biura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 10:00 Bez emocji na temat moim skromnym zdaniem najwieksze zalety niemieckich biur: - sa tansi na dalekich kierunkach - napewno znajdziesz sie w hotelu za ktory zaplaciles - podstawiaja duze wygodne samoloty z caterringiem na pokladzie gratis - jeszcze zanim wykupisz wakacje mozesz sprawdzic rozklad lotow (godziny wylotu ,dotarcia na miejsce oraz wykwaterowania z hotelu i powrotu) polskie biura sa tansze (czesto duzo) na popularnych i bliskich kierunkach ale: - nie wiadomo czy cie nie orzna na hotelu - podstawiaja gowniane samoloty (np Fischer) w ktorych siedzisz z kolanami pod broda a cattering musisz zamawiac dobe przed wylotem - o godzinach przelotow informuja na ostatnia chwile , czesto nie podajac ze bedzie to lot laczony (np Poznan-Katowice) o ile oczywiste jest , ze lepiej podrozowac wygodnie i komfortowo to nadal uwazam ze roznica 1600 zl od osoby za tydzien to rozboj i dlatego polece z polskim biurem Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: piotr Re: Niemieckie biuro podróży? - gdzie, jak i za i IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.06, 22:35 Polecam Biuro Podróży "TOP" z Gorzowa Wlkp. Przedstawicieli kilku niemieckich biur. Pełna oferta niższa od polskich ofert, katalogi dostępne wcześniej niż na rynku polskim, np. lat dostępne ne rynku niemeickim już od października- listopada a u nas katalogi od stycznia. Panie dopełniaja wszelkich formalności. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mar Re: Niemieckie biuro podróży? - gdzie, jak i za i IP: *.adsl.inetia.pl 26.04.06, 23:27 W tym roku wybieram się z biurem 1-2-fly na majorke. Cena jest nieporównywalna do cen polskich biur. Ja płace za -wylot 25,09 na 14 dni hotel 4* all 651 eur. Jest to mniejwięcej 2500 zl z polskich biur to okolo 4000. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: DW Re: Niemieckie biuro podróży? - gdzie, jak i za i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 23:43 Werner : jaki marze? prosze Cie bardzo. TO SA ceny Niemieckich Tour Operatorow bez zadnej ukrytej, dodanej marzy. Apollotur korzysta z innego systemu rezerwacyjnego i stad byc moze rozbieznosc w cenie. Pytanie czy porownales 2 identyczne oferty, z wylotem z tego samego lotniska, tego samego Biura (Organizatora), etc etc. Zatem doglebnie sprawdz sprawe. Robisz krzywde serwisowi www.dobrewakacje.pl twierdzac, iz cos sobie doliczaja. Wystarczy zawarta w cenie marza agencyjna. Nastepna rzecz, iz niemieckie systemy rezerwacyjne sa o 5-10 lat przed polskimi jesli chodzi o rozwiazania systemowe. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mk Re: Niemieckie biuro podróży? - gdzie, jak i za i IP: *.crowley.pl 28.04.06, 13:51 Tui, Gran Canaria. Coś potwornego - moloch dla Niemców z dziwacznym programem dla Niemców. Jeden wielki obciach. Na szczęście tej wycieczki sama nie kupiłam, ale dostałam w prezencie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ciekawy Re: Niemieckie biuro podróży? - gdzie, jak i za i IP: *.chello.pl 29.04.06, 23:38 Mk może jakieś konkrety? Nie znam hoteli ze specjalnym programem dla Niemców może poza niektórymi Robinsonami, gdzie kultywuje się niemieckie stadne życie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kaza Re: Niemieckie biuro podróży? - gdzie, jak i za i IP: *.fbx.proxad.net 24.09.23, 20:10 Zawsze wolę korzystać z francuskiej agencji, ta na przykład jest bardzo dobra: algerievoyages.fr/ Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Niemieckie biuro podróży? - gdzie, jak i za i 26.09.23, 16:35 Gość portalu: kaza napisał(a): > Zawsze wolę korzystać z francuskiej agencji Odpowiem z aksentem fhansuskim - wySPAMiehdalaj madmułazel Agencję to masz towarzyską, nikt cię nie zrozumie i nikt twojego spamu nie czyta, dziwolągu Odpowiedz Link Zgłoś