Dodaj do ulubionych

Air Cairo co to to za syf?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 13:08
Czy ktos moze cokolwiek powiedziec na temat linii egipskich air cairo?!
wlasnie wspaniala firma rainbow tour zmienila mi przewoznika na air cairo
mimo iz wybralem to biuro wlasnie ze wgledu na polskiego przewoznika. To
skandal bo ja absolutnie jakims egipskim koszmarem nie polece.Slyszal kiedys
ktokolwiek o air cairo bo ja nie, momo , ze troche juz latam po swiecie!!!
jak mozna wyciac taki przekret na dwa dni przed wylotem?! i gowno mnie to
obchodzi ze fisher zbankrutowal, moge leciec centralem ale nie air cairo
Obserwuj wątek
    • Gość: ? Re: Air Cairo co to to za syf? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.06, 13:16
      taki duzy, a tak sie boi air cairo i na dodatek tak malo rozumie...
      • Gość: jk Re: Air Cairo co to to za syf? IP: 193.24.24.* 13.10.06, 13:28
        maja 1 airbus a320 lat 14,3
        i 1 airbus a321 lat 9
        czyli nie tak zle
        :-))))
      • annie2003 Re: Air Cairo co to to za syf? 13.10.06, 13:29
        o ironio, często gęsto egipskie linie wypadają o niebo lepiej w porównaniu z
        naszym rodzimym Cetralem.. ważne, że masz czym lecieć.. wolisz dostać kasę
        spowrotem i nie lecieć wcale? biuro nic tu nie zawiniło
        • Gość: click Re: Air Cairo co to to za syf? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 13:43
          biuro zawinilo o tyle ze znalazlo do dupy alternatywe, jak zaproponuja
          miairkazachstan dwupłatowcem tez mam sie cieszyc i byc zadowolonym?! z tych
          oszukanczych warunkow uczestnoctwa wynika mniej wiecej tyle ze jak zamienia
          przelot na kukuruznika zamiast boeninga to tez nie mam wyboru tylko sie
          zgodzic.skandal i tyle. jeszcze raz podkreslam ze dla mnie przewoznik mial
          kluczowe znaczenie w doborze oferty, tymczasem mnie w chamski sposob probuje
          sie oszukac i wmowic ze nie mam wyboru. Nie takie warunki uczestnictwa podwazal
          NIK.
          • annie2003 Re: Air Cairo co to to za syf? 13.10.06, 13:51
            jeśli nie żartujesz, a mówisz/piszesz poważnie, to szczerze współczuję.. jaki
            skandal?!? jaka wina?!? jakie chamstwo?!? jak biuro ma się uchronić z rocznym
            wyprzedzeniem przed zawieszeniem działalności przez jednego ze swoich
            kontrachentów? szukając rozwiązań alternatywnych, co właśnie zrobili. tobie
            może nie pasować Air Cairo, innym AMC, inni jeszcze nie mogą znieść Centrala -
            jak widzisz rozwiązanie tej kwestii, jak dogodzić wszystkim? biuro się cieszy,
            że znalazło w ogóle przewoźnika! gdzie tu widzisz łamanie warunków umowy?
            zapewnili, zgodnie z umową, transport tego samego standardu. oczywiście, że
            masz wybór - możesz lecieć albo nie. poza tym - nie oceniaj, skoro sam
            twierdzisz, że nawet nie znasz tych linii..
            • Gość: click Re: Air Cairo co to to za syf? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 14:01
              sluchaj nie wnikam w to czy jestes z rainbow czy nie, ja decydowalem sie na
              sharm el sheikh wlasnie z rainbow bo realizowli przelot polskim
              przewoznikiem!!!! czy dociera to do ciebie?! doprawdy doceniam starania biura i
              rozumiem to co sie dzieje z fisherem, ale nie akceptuje kiedy biuro wciska mi
              przelot jakims "krzakiem" aircairo znane dotychczas z tego ze
              realizuja "domestic flights " w Egipcie!!!! to jest wlasnie skandal i granda!!!!
              a jeszcze jakas durna panienka na infolinii informuje mnie ze lot jest
              boeningiem 737 podczas gdy wystarczy zajrzec na internecie ze air cairo nie
              dysponuje w ogole takimi maszynami lecz wysluzonymi airbusami!!!! latanie
              egipskimi liniami to nie ten sam standard co polskimi tak jak polskimi nie to
              samo co singapurskimi lub chocby emirackimi.To ja wspolczuje tobie niewiedzy i
              dyletanctwa. biuro sie cieszy ze znalazlo przewoznika jakos do mnie nie trafia
              bo mnie to mniej cieszy ze znalazlo air cairo, moze mam byc szczesliwy ze nie
              jest to air kazachstan co? albo ze nie lece dwuplatowcem?! o to chodzi by
              obnizac poziom uslug oferowanych przez renomowane biuro?
              • annie2003 Re: Air Cairo co to to za syf? 13.10.06, 14:35
                teraz Ty posłuchaj, tylko najpierw weż głęboki oddech, to uspokaja - to że
                bronię biura nie oznacza, że jestem jego pracownikiem. to naprawdę żenujące i
                strasznie płytkie, że tak klasyfikujesz ludzi, którzy się z Tobą nie zgadzają.
                dla mnie akurat Air Cairo nie jest linią krzakiem, leciałam też Centralwings i
                żadna rwewelacja. Rainbow jest na tyle dobrym biurem, że nie wcisnęłoby Ci
                rzęcha nie nadającego się do lotu. to, że jest egipski jeszcze o niczym nie
                świadczy. nie bronię "panienki" z infolinii, że nie wie, jaki to konkretnie
                samolot. tak, jestem ignorantką, bo boeing czy airbus jest dla mnie tym samym
                środkiem transportu, na szczęście nie robi mi to różnicy. wiesz, jakie samoloty
                latają na czarterach pod flagą Centralwings? myślisz, że są to te ładne biało-
                czerwone samoloty jak ze zdjęć na stronie internetowej? to się zdziwisz -
                dostałbyś zwykły lotowski bardziej wysłużony samolot z naklejką Centralwings z
                boku.. lepiej? czy nie wystarczy, że samolot jest sprawny i wygodny (jak na
                standardy czarterowe)? może jestem rzeczywiście w głębokiej niewiedzy, że nie
                rozumiem o co tyle krzyku i bicia piany..
                • Gość: click Re: Air Cairo co to to za syf? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 14:56
                  to jest głeboka depresja niewiedzy to co wypisujesz a raczej płodzisz! nie
                  wnikam w to czy tobie przeszkadza smród czy nie lecz nie wmawiaj mi ze
                  pachnie.Jesli ja nie mam zaufania do tych linii to mam prawo zrezygnowac z
                  usług linii jak i biura bez ponoszenia konsekwencji finansowych, tak trudno ci
                  to pojać?! biuro zmieniło istotny punkt imprezy ( nie wspomne o godzinach lotu
                  bo to akurat dla mnie nie tak istotne ).Moja decyzja, moj wybor swiadomy biura,
                  hotelu, przewoznika.zapewniam ze nie decydowalbym sie na rainbow majac
                  swiadomosc realizowania lotu jakims air cairo.Jesli biuro byloby w porzadku i
                  dbalo o jakosc uslug to primo: nie decydowaloby sie na air cairo, secundo:
                  zaproponowaloby mi alternatywe zwrot kasy albo zgode na zmiane linii. Tak
                  dziala sie w cywilizowanym swiecie.
                  • annie2003 Re: Air Cairo co to to za syf? 13.10.06, 15:09
                    Gość portalu: click napisał(a):

.Jesli ja nie mam zaufania do tych linii to mam prawo zrezygnowac z
                    > usług linii jak i biura bez ponoszenia konsekwencji finansowych, tak trudno
                    ci
                    > to pojać?!
                    o to właśnie chodzi - NIE MASZ PRAWA zrezygnować bezkosztowo i wiedziałeś to
                    już w momencie podpisywania umowy. Podpisując ją, świadomie zaakceptowałeś
                    takie warunki. trudno mi pojąc, że Ty tego nie pojmujesz. jeśli nie odpowiadają
                    Ci takie warunki umowy - czyli możliwość zmiany przewoźnika - było jej nie
                    podpisywać, skoro jest to dla Ciebie kluczowy warunek korzystania z usług
                    danego biura.

biuro zmieniło istotny punkt imprezy ( nie wspomne o godzinach lotu
                    > bo to akurat dla mnie nie tak istotne ).Moja decyzja, moj wybor swiadomy
                    biura,
                    > hotelu, przewoznika.zapewniam ze nie decydowalbym sie na rainbow majac
                    > swiadomosc realizowania lotu jakims air cairo.
                    Najwyraźniej nie miałeś takiej świadomości przy podpisywaniu umowy..

I prośba - ja Cię nie obrażam, więc daruj sobie proszę te niskie komentarze pod
                    moim adresem.
                    • Gość: click Re: Air Cairo co to to za syf? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 15:48
                      switenie napisane pani madralo!!!:) oto róznica jaka dzieli polskie biura-
                      oszustow od europejskich potentatów. Zaplaciles zatem jestes frajerem. Mamy Cie
                      prafrazując popularny program satyryczny!! i taka wlasnie satyra jest
                      krotkowzroczne podejscie polskich biur podrozy do klienta. zatem nie dziwmy sie
                      potem ze maja tak zla reputacje i renome. Zdarzylo sie, ze lecialem z TUI do
                      sharmu i w podobnej sytuacji TUI zmieniajac przewoznika zaproponowal zwrot
                      wplaconej sumy, zmiane kierunku lub daty. tymczasem obok, ITAKA realizujaca
                      lot do sharmu tym samym przewoznikiem )podeszla do sprawy jak rzeczone RAINBOW.
                      Czujesz roznice madralo czy nadal zakuty leb czegos nie pojmuje?
                      • annie2003 Re: Air Cairo co to to za syf? 13.10.06, 16:06
                        skończ z tymi wulgaryzmami, bo to tylko źle świadczy o Tobie, a nie o mnie.
                        skoro tak Ci źle z polskimi biurami, to po co je wybierasz, skoro z góry wiesz,
                        że są do bani i nie reprezentują sobą poziomu światowego/europejskiego?
                        • Gość: click Re: Air Cairo co to to za syf? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 16:10
                          no pewnie, masz racje, lepiej nie wybierac ( teraz juz wiem )....z tym ze gdzie
                          Ty wtedy bedziesz pracowala?:)
                          • annie2003 Re: Air Cairo co to to za syf? 13.10.06, 16:37
                            tu gdzie pracuję szczęśliwie i niestety nie jest to biuro podróży, co jakoś mi
                            dziwnie usiłujesz wmówić :)))
                            • Gość: click Re: Air Cairo co to to za syf? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 16:41
                              to moze zajmij sie swoja praca i nie uszczesliwiaj na sile swymi filofiami bo
                              jakos ani dla mnie nie jestes autorytetem w tej dziedzinie a i obiektywizmem i
                              kompetencja nie grzeszysz.
                              • annie2003 Re: Air Cairo co to to za syf? 13.10.06, 16:45
                                nie bardziej niż Ty :)))
                                przynajmniej moja ortografia jest lepsza :)))
                                • Gość: click Re: Air Cairo co to to za syf? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 17:12
                                  a gdzie zauwazylas bledy ort madralo?:) a moze nie wiesz co owo slowo oznacza
                                  stad takie brednie plodzisz
              • Gość: Jolly Roger Re: Air Cairo co to to za syf? IP: *.zakoniczyn.net 13.10.06, 18:39
                kolego a czy dociera do ciebie, ze organizator ma prawo zmienic przewoznika?
                Czy dociera do ciebie, ze nikt ci nie zagwarantuje, ze lecisz liniami, ktore sa
                w rozkladzie w dniu kupna wycieczki???
                Piszesz, ze sporo latales po swiecie. Wnioskuje, ze rejsowkami i o czarterach
                nie masz bladego pojecia. Skandalem sa reakcje takich osob jak ty. To nie
                zieleniak, ze mozesz sobie wybrac ksztalt ogorka.

Chcialam dodac, iz nie pracuje w Rainbole:))))
      • Gość: machine Re: Air Cairo co to to za syf? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 14:10
        chyba Ty malo rozumiesz w takim stopniu jak malo wniosles do tej dykusji karle!
        • Gość: machine to do tego debilnego znaku zapytania oczywiscie :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 14:11
          • Gość: ? Re: to do tego debilnego znaku zapytania oczywisc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.06, 14:18
            nie wyzywam cie, wiec nie zycze sobie, zebys ty to robil w stosunku do mnie.
            gdybys (tak jak piszesz) wiecej rozumial, tobys wiedzial, ze wyzwiska wiele do
            dyskusji nie wnosza!
    • Gość: ? Re: Air Cairo co to to za syf? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.06, 14:15
      smieszny jestes! uczepiles sie tego centrala, jakby nie wiem, jak wspaniale
      byly to linie. z polskich linii lotniczych, ktore obslugiwaly chartery, byl
      fischer i central. skoro fischer upadl, to myslisz, ze central obsluzy
      wszystkich pasazerow?? badz realista! nie miej pretensji do biura, ze jest
      tylko 1 linia lotnicza!! tylko podziekuj, ze poszukalo innego przewoznika i nie
      anulowalo ci w ogole wczasow, bo tak to bys siedzial w polsce... poza tym
      moglbys trafic na amc... naprawde nie rozumiem ludzi, ktorzy nie znaja linii,
      ale juz ja z gory przekreslaja. a wszystko, co polskie, traktuja jako
      najlepsze! z LPR jestes czy co??
      • Gość: click Re: Air Cairo co to to za syf? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 14:21
        byc moze ja jestem z LPRu,za to TY chyba masz klopoty z percepcja tego co pisze
        lub masz nieco przycmiony mozg, a juz sugestia ze powinienem byc omen nomen
        wniebowziety jest mega kretynizmem i bezczelnoscia. od kiedy rainbow wie ze
        fisher ma klopoty?! od dzis Panie realisto?! moze zapewnisz mnie ze air cairo
        trzyma standard emiracki lub singapurski co? ciemnote to wciskaj swoim
        klientom, wroze ci swietlana przyszlosc jako rzecznik Pisu bo w biznesie takie
        przekrety i wciskanie ciemnoty nie rokuja dobrze
        • Gość: ? Re: Air Cairo co to to za syf? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.06, 14:50
          czlowieku, wyluzuj. jedziesz na wczasy, za chwile bedziesz mogl sie w cieplym
          morzu wykapac, piekna rafe zobaczyc, shishe zapalic itd. ale jak nie potrafisz
          sie z tego cieszyc, to wyjdz z tego forum, bo za duzo w tobie agresji i
          polskiego pesymizmu! poza tym czytaj dokladnie cos, co podpisujesz. jak nie
          zapoznales sie dokladnie z warunkami umowy, to miej pretensje do samego siebie.
          biuro zapewnilo ci transport wcale nie na gorszym poziomie, nie wiem, czy nie
          lepszym. myslisz, ze central lata na nowiutkich boeingach?? jesli tak, to
          bardzo sie mylisz! poza tym jak przychodzi co do czego, to cental jest
          najlepszy, ale jak sie spoznia notorycznie po kilka lub kilkanascie godzin, to
          jest be! A gdyby central tez zbankrutowal, to nadal bys sie upieral, ze chcesz
          leciec polskimi liniami?? Zrozum wreszcie, jak absurdalne masz wymagania!

PS a z PIS-em to ci sie naprawde udalo! jak chyba wiesz, PIS i LPR sa teraz
          blisko siebie, a jak bym wolala trzymac sie z dala od takiego ponuraka jak ty!
          • Gość: click Re: Air Cairo co to to za syf? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 15:24
            a ja od takiej tępej przedstawicielki biura jak TY. Moja decyzja o wyborze
            biura takiego czy takiego jest suwerenna tak samo jak w przypadku przewoznika i
            moje prawo do braku zaufania do egipskich maszyn i pilotów, tak trudno jest ci
            to pojąć!!! wolę byc ponurakiem dbajacym o swe bezpieczeństwo aniżeli tępa
            panienką sprawiajaca wrazenie pracownika rzeczonego biura, która wciska mi
            kit,że powinienem byc szczęśliwy. Pozwól ,że to ja będę za moje pieniadze
            decydował o tym czym, z kim, dokad polecę i co mnie będzie uszcęsliwiać a co
            nie. Ty decyduj o swoim losie za swoja kasę ja o swoim za moją. Może chłopka
            zrozumie po chłopsku, rozumie osoba? jak mawiał inteligentny hrabia do pustaka
            i prymitywa Dyzmy:)
        • Gość: Jolly Roger Re: Air Cairo co to to za syf? IP: *.zakoniczyn.net 13.10.06, 19:04
          A od kiedy ty wiesz, ze fischer ma klopoty? Wakacje w tamtym roku wykupiles???
          Ciagle slychac, ze FAP mial opoznienie to tu, to tam, wiec skad takie zaufanie?
          Jesli chodzi o singapurczyka czy emirata to pewnie twoje wakacje za 2 osoby
          kosztowaly tyle co jeden bilet na rejs do Singapuru czy Emiratow;)) Nie
          wymagaj, zeby czarter trzymal standard jednej z najlepszych linii na swiecie. I
          przestan dziamgac. Swoimi wypowiedziami sugerujesz, ze jedyne podroze jakie
          odbyles to wirtualne, a madrujesz sie jak stary wyjadacz. Skoro w biznesie
          wciskanie ciemnoty nie rokuje dobrze to zejdz z tego forum. I przestan
          reprezentowac biznesz warzywno-ogrodniczy. O turystycznym nie masz bladego
          pojecia. Pozdrawiam
    • Gość: podrózniczka Re: Air Cairo co to to za syf? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.06, 14:22
      Witaj,
      po pierwsze ciekawi mnie czy zapoznałeś sie z warunkami uczestnictwa zanim
      zarezerwowałes ten Egipt??
      po drugie tak jak tu juz wcześniej pisano biuro nie jest jasnowidzem i tak
      dobrze iz w tak krótkim czasie udało im sie znaleźć przewoźnika, może gdyby
      Central miał miejsca kto wie, ale wyobraź sobie że na zawołanie żadna linia nie
      da CI wolnego samolotu...
      Poza tym leciałam juz i egipskim przewoźniekiem i polskim i ja akurat lepsze
      wrażenia miałam z linii Lotus air egipskich, a central czy LOT tak sobie...
      A w dodatku dziwi mnie ze do Egiptu sie nie boich wybrać a leciec egipskimi
      liniamii tak, wiesz jak jezdza taxowki tam, wieksze prawdopodobieństwo jest że
      bedziesz miec wypadek taxówa niż samolotem..
      mieszkałam w Egipcie i o liniach Air Cairo nigdy nic złego nie słyszałam...

A tak podsumowując, ciekawi mnie czy miałes na tyle odwagii aby pójść do Rainbow
      i powiedzieć ze Cie to Gów... obchodzi czy tylko przez internet masz tyle
      odwagi:)???

Pozdrawiam.
      • Gość: monster Re: Air Cairo co to to za syf? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 14:27
        pewnie nic złego nie słyszałaś dlatego,że w ogóle nie słyszałas podróżniczko:)
        • Gość: podróżniczka Re: Air Cairo co to to za syf? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.06, 14:32
          Nie oneniaj jak nie wiesz, bo akurat mam znajomych którzy podróżowali tymi liniami.
      • Gość: click Re: Air Cairo co to to za syf? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 14:36
        otóż nie musiałem iść, bo od tego są inne środki przekazu, widać zbyt długo
        siedziałaś w tym Egipcie ,że zapomniałaś o telefonach i internecie tudzież
        faksie. Mam większe zaufanie do polskich pilotów ( jak znasz trache historie to
        powinnaś wiedzieć dlaczego ) do rabskich nie mam ( słyszałaś tam w egipcie o 11
        września?). To że ja lubie przebywać w egipcie nie oznacza ,że mam dobre zdanie
        o jakości ich usług lotniczych lub wyszkolenia. Nikt nie moze narzucac mi
        przewoznika, zanim ja zdecyduje sie na oferte tego czy tamtego biura biore pod
        uwage rozne aspekty m.in. przelot, wtedy mam wybor.Tutaj rainbow narzuca mi
        przewoznika firme do ktorej nie mam zaufania.Uczciwa firma dzwoni wtedy i mowi
        ze sorry albo Pan się decyduje na tego przewoznika albo zwracamy kasę.
        Tymczasem tutaj probuje mnie sie oszukac ze air cairo to boeningi, secundo
        grozi mi sie utrata kasy w przypadku rezygnacji z uslug air cairo. To jawna
        gangsterka!!! czujesz róznice miedzy cywilizowanym rozwiązaniem sprawy a tymze?
        • Gość: monster Re: Air Cairo co to to za syf? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 14:40
          brawo click!!! jakoś tak dziwnie się składa ,że w zamachach z 11 wrezśnia brało
          udział kilku kamikadze egipskich i szkolonych w egipcie!!!:)
          • Gość: podróżniczka Re: Air Cairo co to to za syf? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.06, 14:54
            ale macie wąskie myslenie,
            do clicka, w warunkach uczestnictwa masz wyraźnie napisane że biuro zawsze ma
            prawo zmienić przewoźnika jeżeli jest to konieczne...więc jak podpisałeś umowe
            która jest integralna częścia warunków to sie z tym zgodziełeś, więc jak
            zrezygnujesz to na własne zyczenie i stracisz kasę..
            o 11 wrzesnia wiele sie mówi, ja nie popieram terroryzmu, ale tez alkoholizmu
            jaki mamy w PL, tego ze w Centralu brak cateringu i innych tym podobnych...

w Egipcie byłam wielokrotnie, a nawet tam studiowałam i na codzień miałam
            doczynienia z miejscowymi a także z innych arabskich krajów,
            i UWAGA nie mozna uogóliać że kazdy Arab to terrorysta, albo kazdy Polak to
            złodziej czy alkoholik!!!!!!

Przez takich jak TY turystów Polacy nie sa mile widziany zagranica, bo masz
            klapki na oczach i nie potrafisz nic zrozumieć, tylko zachowujesz sie jak "pępek
            swiata"...

a mi chodziło o to czy miałes na tyle odwagi aby w twarz komus wrzucic takie
            beznadziejne chamskie słowa, jak widac nie zasłaniasz sie telefonem i
            internetem, feee...
            • Gość: Maluszka Re: Air Cairo co to to za syf? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.06, 14:59
              Brawo podrózniczka! Widać że Ty myślisz i znasz sie ! A taki Click czy jego
              kolega??? Fee!
            • Gość: click Re: Air Cairo co to to za syf? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 15:07
              feeeee to mozna nazwac chamskie zachowanie biura ktore łamie prawo sporzadzajac
              warunki uczestnictwa, z ktorych to mozna wysnuc daleko idacy wniosek,że biuro
              zastrzega sobie prawo do zmiany przewoznika ( w domusle moga to byc linie z
              kirgistanu lub maszyna z I wojny swiatowej ) a Ty drogi kliencie badz jakze
              szczesliwy i nie masz prawa do zmiany decyzji. Jak juz napisalem podpisanie
              warunkow umowy nie jest rownoznaczne z niemoznoscia z podwazeniem jej zgodnosci
              z prawem. otoz nie na wlasne zyczenie strace kase i o to chodzi ze biuro nie
              jest fair.Niech sobie realizuje lot czym chce, ja nie musze z tego korzystac.
              jednak zapewniano mnie w biurze ze przelot bedzie fisherem lub centralem.gdybym
              wtedy uslyszal o air cairo grzecznie bym podziekowal, zatem kto tu jest chamski
              i nie w porzadku oszolomie co?! teraz stawia sie mnie pod sciana na zasadzie
              zaplaciles frajerze to nie masz wyboru bo podpisales umowe, w zwiazku z tym
              prawo po naszej stronie i jak bedziemy chciec polecisz nawet
              dwuplatowcem.absurd, bzdura i jawne oszustwo!!! nie lepiej byloby dac mozliwosc
              klientowi wyboru albo lece albo prozpozycja zwrotu kasy i po sprawie, z
              pewnoscia przy nastepnym wyborze mialbym w pamieci jak fair zachowalo sie
              biuro, czasem takie podejsciem zyskuje sie wiecej anizeli te 2 tysiace bo
              zapewne bedzie to zarobek jednorazowy a is mrod ciagnie sie za biurem tęgi!
              • annie2003 Re: Air Cairo co to to za syf? 13.10.06, 15:17
                już wiem, czemu tak się pienisz.. własne błędy i pomyłki bolą.. oj bolą.. nie
                masz racji i nie wygrasz sprawy w żadnym sądzie.. a biuro nie łamie umowy, nie
                łamie prawa i nie porównuj kukuruźnika do airbusa, bo to już jest śmieszne..
                poza tym - co to za podejście, podpisujesz świadomie umowę, którą potem chcesz
                podważać? w chwili rozmowy z biurem mogli Cię zapewniać, że polecisz polskimi
                liniami, ale gdybyś zażądał tego na piśmie, na pewno byś tego nie dostał, z
                wytłumaczeniem, że są sytuacje losowe - jak np właśnie sytuacja Fischera -
                które takie zapewnienia skreślają w przedbiegach..
                • Gość: click Re: Air Cairo co to to za syf? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 15:38
                  kolejny raz to Ty sie mylisz Pani mądralo.Otóz całkiem niedawno NIK
                  przeprowadziła kontrolę warunków uczestnictwa biur podrózy i w wiekszości
                  przypadków stwierdzono niezgodnośc z prawem w róznych punktach. Mnie nie boli
                  mój błąd, mnie boli rozwiazanie sprawy przez biuro.Ale jak widze zdolnośc
                  czytania nie jest rownoznaczna ze zdolnościa rozumienia zatem nie mam zamiaru
                  kopac sie z koniem. Smieszne sa te Twoje wywody-wypociny w swietele tego ze nie
                  rozumiesz tekstow pisanych. a zapewnienie ze polece fisherem badz centralem, a
                  takze dzisiejsze ze aircairo realizuje przelot boeningiem 373 pomny poprzednich
                  zlych doswiadczen mam nagrane:)
                  • miriam_73 Re: Air Cairo co to to za syf? 17.10.06, 10:39
                    1. NIK nie ma nic do dzialalności biur podróży ponieważ nie korzystają one ze
                    środków publicznych. Gdzieś ci dzwoni, ale niekoniecznie tam gdzie trzeba.
                    2. Par. 4 OWU Rainbow stanowi jednoznacznie, że "zmiana przewoźnika lotniczego,
                    godzin wylotów i wyjazdów lub powrotów, o ile nie zmienia się ilość świadczeń
                    (np. noclegów czy posiłków) nie jest zmianą istotnych warunków umowy i nie
                    stanowi podstawy do odstąpienia od umowy". Wiedziały zatem misiu gały co brały,
                    no chyba, żeś nie przeczyał OWU.
                    3. Tu jest pełna lista klauzul niedozowlonych zakwestionowanych przez UOKiK:
                    www.uokik.gov.pl/pl/ochrona_konsumentow/niedozwolone_klauzule/rejestr_klauzul_niedozwolonych/
                    Owszem UOKiK badał zapisy w biurach podróży, ale kwestionował jako niedozwolone
                    wzrost cen wynikających np. ze zmiany środka transportu. A nie zmiane jako taką.
                    4. Leciałam Air Cairo (to jest subsidiary egipskiego narodowego przewoźnika
                    AtrEgypt, zdarza się że wypozyczają od nich maszyny na obsługę danego lotu, sta
                    może się wziąć boeing)w ub. roku, jak na razie nic mi nie wiadomo, żeby miały
                    np. zakaz latania po Europie - widziałam ich też na Schoenfeldzie i Schiphol,
                    onsługujacych zachodnie biura. Jedzenie dobre, stewy miłe, chłopaki posadziły
                    samolot łagodnie i bez kangurów, komfort lotu przeciętny, jak na tę trasę.
                    Fischerem leciało mi się w tym roku do Sharmu dużo gorzej by było bardzo
                    ciasno. A w drodze powrotniej Fischer nie podstawił własnej maszyny tylko jakiś
                    samolot włoski.
              • Gość: podróżniczka Re: Air Cairo co to to za syf? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.06, 15:21
                Oszołomie, hmmm, rozsmieszasz mnie:)
                tak narzekasz, kto Ci kazał podpisać umowę, siła nikt Cie nie zmuszał skoro
                warunki Ci sie nie podobają!!!
                jak taki jestes mądry i lubisz miec wszystko pod kontrola trzeba było sobie
                samemu zorganizowac wyjazd do Egiptu nic trudnego, lot rejsówka do Kairu z Kairu
                supejet autobus do Sharm i wynajac hotel..
                tak tylko ze to by więcej kosztowało i może w tym sek a może nie jestes taki
                obrotny tylko mocny w buzi!!!

I nikt Cie nie oszukał sam zgodziłes sie z warunkami podpisujac umowe, a teraz
                nagle zmiana frontu bo wielmoznemu Panu sie nie podoba linia, a pomyśl ze biuro
                nie może oddać kasy bo miałoby straty, zarezerwowali dla Ciebie hotel i
                odwołujac musieliby zapłacic kaskę za to że blokowali hotelowi pokój...itp.
                zreszta nie warto Ci to wyjaśniac bo zachowujesz sie ponizej krytyki, wstyd mi
                za takich Polaków:(...
                • Gość: click Re: Air Cairo co to to za syf? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 15:58
                  a mi wstyd za Polki-debilki!
            • Gość: mickymouse Re: Air Cairo co to to za syf? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 15:15
              ja za moje pieniądze nie muszę rozumieć kłopotów biura z przewożnikami wiesz:),
              dobrze tu ktoś zauważył, że tęgie głowy od biznesu w rainbow zapewne nie od
              dziś wiedziały o kłopotach opena, podrózy tv i fishera bo była to tajemnica
              poliszynela i powinni mieć biznesplan na jutro a nie kontraktować przewożników
              z łapanki na last minute!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              • annie2003 Re: Air Cairo co to to za syf? 13.10.06, 15:19
                żeby kontraktować, trzeba jeszcze zapłacić.. a nikt nie będzie płacił tak na
                wszelki wypadek, bo może linie padną a może nie..
                • Gość: podróżniczka do Mickymouse IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.06, 15:24
                  wiesz co biura podrózy nie sa jasnowidzami...i czasami nie uda sie przeczuwac i
                  przewidziec ze jakies biuro splajtuje...to że jest to ta sama branza nie znaczy
                  ze biura wiedza o sobie wzajemnie wszystko, a szczególnie te nieciekawe inf. bo
                  takie akurat nie sa rozgłaszane...
                  • Gość: mickymouse Re: do Mickymouse IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 15:28
                    a TO dopiero hipokryzja!!!! od kiedy wiemy że upadł Open i kłopoty ogromne ma
                    fisher?! MY to wiemy od miesiąca, a w rainbow żyja w błogiej niewinnej
                    nieświadomości hahahahahahaha.Żenująco płytkie tłumaczenie.
              • Gość: ? Re: Air Cairo co to to za syf? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.06, 15:32
                haha, a nawet gdyby wiedzieli, to co by to zmienilo? powiekszyloby to wybor
                sposrod linii? przeciez central ma ograniczona ilosc samolotow i ustalone
                wczesniej terminy... zostaja wiec egipskie linie... zatem wracamy do punktu
                wyjscia. no, mozna jeszcze wziac singapurskie, tak jak by sobie zyczyl tego
                click, ale za swoje zakichane 2 tysiace toby nie polecial...

do clicka: mowisz, ze gdyby biuro ci teraz zwrocilo pieniadze, tobys zapamietal
                ten gest i bys, byc moze, znow tam kupil... hmmm, biuro chyba wie, co robi, bo
                lepiej stracic takiego klienta, co to boi sie latac i szuka dziury w calym (ty
                naprawde nie masz wiekszych problemow??)
                • Gość: click do oszoloma znaku zapytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 15:55
                  sam twoj nick swiadczy ze nie wiesz o co chodzi i ze jestes jednym wielkim
                  nieporozumieniem.Zakichane jest twoj umysl a nie moje pieniadze. Masz racje, na
                  rainbow-przekret juz zapewne sie nie zdecyduje, gdyz owe pieniadze sa niejako
                  wyludzone pod plaszczykiem realizowania lotu polskimi liniami. Jesli Ty czujesz
                  i masz wieksze problemy, to co tu robisz na tym forum?! Byc moze lepiej zadbaj
                  o swoich klientow bo chyba echo w biurze sie niesie z powodu ich braku.swoja
                  droga nie dziwota jesli w podbny sposob przekrecasz swych klientow w mysl
                  zasady pecunia non olet , jesli twoj nijaki mozg pojmuje co to oznacza. zatem
                  MARNE pewnie sila rzeczy sa Twoje zarobki a nie moje pieniadze hahahaha
        • Gość: Jolly Roger Re: Air Cairo co to to za syf? IP: *.zakoniczyn.net 13.10.06, 19:10
          Przysiegam, ze zostales moim idolem:))) Srodki przekazu sa dla mieczakow,
          ktorzy nie maja odwagi powiedziec co mysla prosto w twarz panience z biura
          podrozy.
          Po co ty w ogole lecisz do Egiptu?? o 11 wrzesnia nie slyszales??? A jak ci
          niedobrzy Arabowie urzadza powtorke z 11.09 w twoim hotelu? Matko! Jeszcze cie
          sila na jeep safari wezma, albo swoimi niecnymi metodami do nurkowania zmusza.
          Oprocz Polakow i Rosjan mieszkaja tam sami terrorysci. Mowie ci...
    • Gość: lotos Nie dyskutujcie z kretynem... IP: *.lubin.dialog.net.pl 13.10.06, 15:23
      ... szkoda nerwow. On by chciał Fischem lecieć, widać ma jakieś ukryte powody.
      Może się zakochał w stewardesie?
      • Gość: click Lotos nie wnosisz nic do dyskusji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 15:25
        jalowy debilu
        • annie2003 Re: Lotos nie wnosisz nic do dyskusji 13.10.06, 15:28

> jalowy debilu

a TO wnosi? coraz niższe "argumenty"..
      • Gość: click do Lotosa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 15:31
        jeśli dla ciebie któś kto płaci za swój wypoczynek i dba o se bezpieczenstwo
        jest kretynem to CZYMZE ( nie kimze ) Ty jesteś Panie/i nikt?!
        • annie2003 Re: do Lotosa 13.10.06, 15:37
          a mnie cały czas zastanawia jeszcze sens Twojej burzy w szklance wody..
          zacząłeś ten wątek pytaniem kto zna te linie.. wnioskując - Ty ich nie znasz..
          a uciekasz od nich jak diabeł od święconej wody.. jak więc możesz oceniać ich
          standard, jakość i bezpieczeństwo?
          • Gość: lotos Re: do Lotosa IP: *.lubin.dialog.net.pl 13.10.06, 15:42
            Coś Ci się chyba pomieszało. To nie ja zacząłem tę dyskusję. Uważaj gdzie
            klikasz.
          • Gość: ? Re: do Lotosa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.06, 15:54
            wlasnie, nie dyskutujmy z nim! przeciez to nie ma sensu. facet jest
            sfrustrowany, wszystkich wyzywa i obraza, a siebie uwaza za najmadrzejszego i
            pepek swiata, bo sobie mysli, ze specjalnie dla niego central wykona lot do
            egiptu. zaczal od pytania, czy ktos zna air cairo. gdy mu wyjasniono, ze nie ma
            sie czego obawiac, zmienil taktyke - zaczal najezdzac na biuro, ze ma warunki
            umowy, ktore podpisal sam z nieprzymuszonej woli! po prostu zenujace! klasyczny
            przyklad buraka! sloma z butow wychodzi. kolesiowi pewnie odechcialo sie leciec
            i szuka pretekstu, jak by tu odzyskac swoje pieniadze. i gdy widzi, ze nie ma
            racji, miota sie... taki krzykacz, dla ktorego jedynym argumentem w dyskusji
            jest okreslenie "jestes glupi i tepy"... click, szkoda mi dla ciebie czasu!!
            wiec nie zamierzam znizac sie do twego poziomu i dyskutowac z toba!
            a swoja droga, jak ktos boi sie latac, to siedzi w domu. i tyle! tak jakby
            polskie linie nigdy nie mialy katastrof...
            • Gość: click Re: do Lotosa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 16:04
              jesli nie zamierzasz dyskutowac na ten temat ze mna to po co sie tu panoszysz?
              zaloz swoj watek dla madrali i agentow oszustow sprzedajacych do ostaniej
              chwili oferte opena. tam sie zrealizujesz. Klasyczny przyklad przyglupa. Jestes
              jak ta egipska linia, marna nie wiadomo skad i jaka.i nieproszona. A najwieksza
              katastrofa jest twoj nick doskonale oddajacy mentalnosc pracownika biura
              kretacza.a z warzyw porownalbym cie cebuli bo plakac mi sie chce gdzy czytam te
              twoje tepe wypociny
          • Gość: click do annie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 15:57
            bo sa egipskie kobieto, rozumiesz egipskie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            • Gość: HiHi Re: do annie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.10.06, 16:17
              >Zdarzylo sie, ze lecialem z TUI do
              >sharmu i w podobnej sytuacji TUI zmieniajac przewoznika zaproponowal zwrot
              >wplaconej sumy, zmiane kierunku lub daty. tymczasem obok, ITAKA realizujaca
              >lot do sharmu tym samym przewoznikiem )podeszla do sprawy jak rzeczone RAINBOW.

Drogi Click-u zajrzalem sobie w warunki uczestnictwa TUI i w punkcie 7 "Podróż
              samolotem" sobie czytam:
              "(..)TUI zastrzega sobie możliwość zmiany linii lotniczych i numerów lotów.
              (...)"
              oraz " Sytuacje opisane powyżej nie są traktowane jako nienależyte wykonanie
              umowy i nie stanowią istotnych zmian świadczeń"

• Gość: machine do HIHI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 16:23
                no widzisz, tym bardziej ceni sie takie postawy firm jaka zaprezentowal TUI.
                • Gość: do machine Re: do HIHI IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.10.06, 16:34
                  Gość portalu: machine napisał(a):

> no widzisz, tym bardziej ceni sie takie postawy firm jaka zaprezentowal TUI

No widzisz ja nie wierze ze TUI przy takich warunkach tak sie zachowal.

Bo znane jest inne zachowanie tego biura
                  turystyczne.turinfo.pl/p/ak_id,7097,,tui,scan_holiday,egipt,katowice,poznan,wylot,odwolany,z_katowic,poznania,do.html
                  • Gość: click Re: do HIHI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 16:36
                    nikt cie nie zmusza do wiary czy niewiary:), nie wierz sobie i tkwij w swym
                    okopie kompleksu i niewiedzy
            • annie2003 Re: do annie 13.10.06, 16:18
              nie, nie rozumiem :) egipskie, no i co? tańsze i co dalej? przecież nawet ich
              nie znasz? to, że polskie i droższe, nie oznacza lepsze!
              nie potrafisz nawet wymieniać się opiniami w kulturalny sposób, Twoimi
              ostatnimi argumentami są tylko wyzwiska pod adresem innych użytkowników forum..
              i ocena ludzi po ich nicku.. tak żałosne, że brak słów.. co ma jedno wspólnego
              z drugim?
              zarzucasz wszystkim ciemnotę, głupotę, brak zrozumienia pisanego/czytanego
              tekstu.. co najwyraźniej ma miejsce i zastosowanie w Twoim przypadku.. umowa
              jest umową, nikt Cię nie zmuszał do jej podpisywania, nie wygrasz sprawy, tyle
              Twojego, co poplujesz jadem i zyskasz sobie miano awanturnika i oszołoma.. a
              biuro nadal będzie się dobrze miało..
              czy możemy Ci mimo wszystko życzyć udanego lotu i pobytu w Egipcie? kto wie,
              może w międzyczasie Air Cairo też szlag trafi i polecisz czymś innym,
              niż "egipski syf"..
              • Gość: click Re: do annie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 16:34
                niedawno pewne biuro tez dobrze sie mialo jednak paru istotnych rzeczy na rynku
                nie przewidzialo:) i tak sie teraz ma ze go NIE MA hahahaha, jak tak dalej beda
                przekrecac klientow to padna kolejne i swymi podpisanymi umowami beda sobie
                tylki w wiezieniu podcierac. Nie chodzi mi o to ze tansze ale do znudzenia
                powtarzam ( tu klania sie twoja niezdolnosc rozumienia tekstu ) nie mam i NIE
                MUSZE miec zaufania do egipskich linii ( zalogi i maszyn ), a czy nie wygram
                sprawy to tak szybko nie przesadzaj bo jak mniemam nie Ty jestes od
                roztrzygania tego sporu. bardzo chcialbym miec udany pobyt w egipcie i co do
                hotelu i kraju jestem tego pewien. Niestety biuro nie zapewnia mi komfortu
                podrozowania stad w cywilozwanych krajach mam prawo odstapic od umowy bez
                ponoszenia kosztow. Tam szanuje sie klienta niezaleznie od tego ile zaplacil.
                Dzis placi malo jutro wiecej, jakie to ma znaczenie.ja mam prawo do wyboru
                przewoznika i nikt tego nie moze mi narzucic i zmienic juz po podpisaniu umowy.
                • Gość: ekoss Re: do annie IP: *.chello.pl 13.10.06, 16:37
                  Leciałam w ub.r. do Egiptu egipskimi liniami w jedną i drugą strone i
                  nienarzekam.zarcie niezłe obsluga przyjemna,samoloty przyzwite-airbus to żle?
                  Lot odbył się spokojnie i bezstresowo.W czum problem?Dodamze leciałam w ramach
                  objazdówki po Egipcie właśnie z RT
                  • Gość: click Re: do annie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 16:52
                    no i swietnie ze masz takie odczucia lecz z tego powodu ja nie musze miec
                    takich samych prawda? czy ja nie mam prawa do braku zaufania do egipskich
                    linii? moge miec do egipskich izraelskich japonskich itd prawda? ja nie
                    narzucam nikomu i nie wywieram presji ze nie ma latac tymi liniami. Ja czuje
                    sie zawiedziony tym iz ranbow znalazlo takiego przewoznika jako alternartywe
                    dla fishera, w zwiazku z tym zycze sobie zwrotu kasy jako ze buiro nie
                    wywiazalo sie z zapeawnien o realizacji przelotu polskimi przewoznikami , to
                    mialo kluczowe znaczenie przy wyborze oferty rainbow. zatem pytam , mam prawo
                    nie miec zaufania do egipskich linii i czy to takie nielogiczne ze wybralem
                    rainbow m.in dlatego ze mial polskiego przewoznika? jak zaznaczylem gdybym
                    wiedzial ze mam leciec aircairo to nie skorzytsalbym z oferty.a Tu pol dnia
                    banda oszolomow probuje mi sugerowac ze powinienem czuc sie wrecz wniebowziety
                    ze w ogole lece!!!! dzieki bardzo nie mam zamiaru skorzystac ztej watpliwej
                    przyjemnosci, jak tak lubia latac egipskimi aircairo to niech wykupia sobie u
                    nich frequentflyera!
                    • annie2003 Re: do annie 13.10.06, 16:57
                      frequent flyera się nie wykupuje :))
                      Twoje posty bawią mnie coraz bardziej.. :)) tym bardziej, że pogrązasz się
                      coraz bardziej i bardziej, usiłując nam wmówić, że masz rację, a biuro jest be.
                      masz w umowie zapis o przewoźniku?
                      • Gość: click Re: do annie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 17:04
                        twoja niezdolnosc rozumienia jest jeszcze bardziej smieszna i to z postu na
                        post usilujac mi wmowic ze to tak swietne linie i powinienem czuc sie
                        megaszczesliwy.Biuro nie tyle co jest BE ale na dodatek fe i cuchnie brakiem
                        dbalosci o swego klienta a bez klienta czeka je latwy do przewidzenia THE
                        END:). Zaczelo sie final countdown bo o ile wiem na lotach fisherem oparło w
                        znacznym stopniu swoj zimowy katalog hahaha.A co do zapisu mam jak wspomnialem
                        zapis dwoch rozmow z mega niekompetentnymi panienami z rainbow. Jesli juz sie
                        wmawia klientowi jakie to szczescie spotyka go w liniachaircairo to szanujace
                        sie biuro powinni wiedziec jakimi maszynami dysponuje te swietliste linie,
                        ktore chwala sie na necie ze sa specami od "domestic flights" w egipcie:)
                        • annie2003 Re: do annie 13.10.06, 17:07

> twoja niezdolnosc rozumienia jest jeszcze bardziej smieszna i to z postu na
                          > post usilujac mi wmowic ze to tak swietne linie i powinienem czuc sie
                          > megaszczesliwy.

pokaż mi gdzie, bo oprócz głupoty cierpię widać jeszcze na sklerozę :)))
                          w którym miejscu wmawiam Ci, że są to "tak świetne linie"?
                    • Gość: Anna Re: do annie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.06, 17:13
                      To nie leć, ułatwisz innym pracę, inni turyści odetchną od ciągle nażekającego
                      gościa, który ciągle nudzi i nażeka.
                      Nie będzie nikomu dobrze z Tobą. Wiesz co Ci jeszcze napiszę?
                      Wstyd mi za Ciebie i współczuję Twojej rodzinie z którą sie wybierasz. Będą
                      mieli zniszczone wakacje dzięki Twoim oczekiwaniom. Chcesz Was wszystkich
                      uchronić, dbać o ich bezpieczeństwo a pomyśl, że w domu czy we własnym
                      mieszkaniu szlag może trafić. I co w tedy? Czy wtedy będą egipskie linie winne
                      czy Ty?
                      I dlaczego, że to egipska linia to źle a jak by jakiś gruchot polski to fajnie?
                      Zastanów sie i nie uprzykrzaj innym wakacji.
                      • Gość: click Re: do annie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 17:20
                        zanim zaczniesz sie wypowiadac na forum naucz sie pisac po polsku ok? a
                        szukajacych latwej pracy odsylam do zamiatania ulic, latwe to, przyjemne i bez
                        stresu. a zwazajac na pisownie tam sie spelnisz chyba. do znudzenia powtarzam
                        ze jest wolnosc i demokracja i ja mam prawo nie miec zaufania do egipskich
                        zalog i maszyn!!! patrz 11 wrzesnia. Mam prawo cenic sobie polska szkole
                        pilotow wyzej anizeli egipska!!! nie uprzykrzaj tego watku swymi filozofiami
                        • annie2003 Re: do annie 13.10.06, 17:23
                          masz prawo, tego nikt Ci nie odmówi. a wiesz, że polski samolot miał
                          zmasakrować Londyn? gdyby do tego doszło, też miałbyś niezachwianą wiarę w
                          polskie linie?
                        • Gość: Anna Re: do annie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.06, 17:26
                          Jesteś BUC i koniec, wkurzasz bezlitośnie ludzi a literówki są sprawą
                          powszechnie spotykaną
                          • Gość: click Re: do annie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 17:30
                            hahahaha od kiedy to literowka zwiemy wielblady ortograficzne!!? skoro zatem sa
                            powszechnie spotykana takie jelopy to ci powiem nie pachaj sie na afisz skoro
                            pisac nie potrafisz!!!
                            • annie2003 Re: do annie 13.10.06, 17:33
                              TY też robisz literówki, więc droga wolna
                              • Gość: click Re: do annie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 17:43
                                jak widze szkola na tyle niska ze nie rozrozniasz literowki od bledow
                                ortograficznych
                                • annie2003 Re: do annie 13.10.06, 17:50
                                  jakaż to różnica dla Ciebie? Ty dyskwalifikujesz jednych i drugich, więc tą
                                  zasadę możemy też zastosować do Ciebie, bo robisz literówki..
                        • Gość: Anna Re: do annie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.06, 17:29
                          Mogę Ci uprzykrzać do samego końca. Jesteś świnką wiesz, a jeśli tak kochasz
                          arabów to nie jedź tam. Oni tylko czekaja by Ci zrobić piekiełko z 11 września :))
                    • Gość: Jolly Roger Re: do annie IP: *.zakoniczyn.net 13.10.06, 19:26
                      temat watku nie powinien brzmiec kto zna air cairo tylko nie ufam air cairo,
                      nie ufam pilotom egipskim (dodam: nie ufam Arabom, ale lece do nich wygrzac
                      tylek, bo sa najtansi i tylko na nich mnie stac):)

Nastepnym razem wyrazaj sie prezycyjniej.
                    • Gość: ekoss Re: do annie IP: *.chello.pl 14.10.06, 11:24
                      Wydaje mi się,że cierpisz ogólnie na fobię latania i t6ylko polskie linie mogą
                      ją nienacznie zmniejszyc.Czemu nie wybierasz wycieczek autokarowych lub
                      statkamiA może rozmowa z psychologiem rozwiazałaby problem?
                      • Gość: click Re: do annie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.06, 11:29
                        moj byc moze... twoj z pewnoscia tak:)
                • annie2003 Re: do annie 13.10.06, 16:44
                  już nie mam siły do dyskusji z Tobą, bo Twoich odpowiedzi nie da się nazwać
                  dyskusją.. nie chcesz przyjąć do wiadomości pewnych faktów i upierasz się przy
                  swoim, mimo że nie masz racji, obrażając przy okazji całe towarzystwo wokół..
                  jest na to na szczęście rada, którą zresztą sam zaproponowałeś - wyjedź z tego
                  kraju, gdzie jest tak źle i niedobrze i niefajnie.. od razu będzie nam lepiej..
                  przynajmniej na tym forum..
                  • Gość: click Re: do annie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 16:57
                    i zostana sami oszusci, kretacze, oszolomy netowe, sami
                    nieudacznicy ......zaiste piekna wizja i piekny to kraj bez mozliwosci wyboru.
                    cos mi to przypomina....byly takie slodkie czasy po wojnie.......gdzie w cenie
                    byly te w/w cechy. Netowy beton panno annie2003
                    • annie2003 Re: do annie 13.10.06, 17:05

Netowy beton panno annie2003

lepsze to niż ogólne nieprzystosowanie się do realiów, wieczne niezadowolenie
                      ze wszystkich i wszystkiego, buractwo (obrażanie innych za czelność posiadania
                      odmiennego zdania) i wywyższanie się. oto polski pan i władca jedzie na urlop,
                      gratuluję :)
                      • Gość: click Re: do annie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 17:10
                        oto firma RT uznala ze skoro facet zaplacil mozna wcisnac mu byle kit,
                        zamataczyc, oszukac....wszak mamy jego kase a frajer podpisal umowe i nic
                        innego sie nie liczy bo PECUNIA NON OLET. Przecietniactwo, brak kompetencji,
                        krotkowzrocznosc, matactwo oto powody upadkow nierzetelnych hmmmmmm nazwijmy
                        umownie biur podrozy.........i beton personelu od call center do prezesow
                        • annie2003 Re: do annie 13.10.06, 17:16
                          jakby spojrzeć od tej strony to hmm.. taki personel, jacy klienci.. szczęśliwie
                          wielu już biurom wróżono rychły upadek na podstawie rzekomych przekrętów
                          (rzekomych = np. tu przytaczany temat) i na szczęście dobrze im się wiedzie..
                          skoro taki obeznany światowiec z Ciebie, to jakim cudem trafiłeś i dałeś się
                          naciągnąć na tak denne biuro, hm? przecież powinieneś od razu wyczuć pismo
                          nosem, POLSKIE biuro, na pewno będzie coś nie tak!!!
                          • Gość: click Re: do annie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 17:27
                            jak widac proces analfabetyzmu posunal sie tak dalece ze nie sposob cie
                            uratowac. Czyta ale nie rozumie. Niebawem konczysz dyzur i koniec pracy, zatem
                            rozprez sie.
                            • annie2003 Re: do annie 13.10.06, 17:34
                              uczę się od najlepszych :)))
                              ja zaś podziwiam Cię za unikanie odpowiedzi na zadane wprost konkretne pytania..
                              jestem już po pracy i odprężona znakomicie, dlatego jeszcze tu się udzielam, bo
                              bawi mnie to coraz bardziej
                              • Gość: click Re: do annie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 17:42
                                brak konsekwencji godny pracownika RT. Pare chwil temu pisalas ze nie masz juz
                                sil dyskutowac zatem zegnam cie ozieble i bez zalu. Nie odpowiadam z zasady na
                                kretynskie pytania, pozostawiam je bez echa. wystarczy ze smrod aircairo
                                rozniesie sie echem wsrod klientow i czytelnikow.
                                • annie2003 Re: do annie 13.10.06, 17:46
                                  fakt, złamałam się i dalej odpisuję, ale powód już podałam - bawi mnie to coraz
                                  bardziej. np Twój ośli i kretyński upór, że jestem pracownikiem Rainbow.. nie
                                  jestem, pogódź się z tym raz na zawsze. a póki co, smrodek ciągnie sie za
                                  Twoimi konkretnymi wypowiedziami - czy pytanie o udowodnienie mi wmawiania Ci
                                  czegolkolwiek jest kretyńskie? dla Ciebie tak, bo NIE MOŻESZ mi tego udowodnić,
                                  bo tego nie zrobiłam. czy pytanie o pewien zapis w umowie jest kretyński? dla
                                  Ciebie tak, bo znowu nie możesz udowodnić swojej racji. czekam na dalsze
                                  elokwetne wypowiedzi
                                  • Gość: click BBC no comments IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 17:53
                                    nie bede sie kopal z koniem choc kon udaje ze jest elokwentny jednakowoz od
                                    paru godzin nie potrafi odczytac ze zrozumieniem krotkiego przeslania. zatem
                                    bywaj smieszna dziewojo wraz z rynsztokiem slow i kretyznizmow ktore splodzilas.
                                    • annie2003 Re: BBC no comments 13.10.06, 17:57
                                      przeczytaj swoje teksty i oceniaj, bo od dłuższego czasu nie napisałeś nic
                                      nowego i konstruktywnego.. i unikanie odpowiedzi na normalne konkretne i
                                      niewinne pytanie daje do myślenia.. a że nie możesz się obronić, to atakujesz
                                      na oślep.. szkoda, że bezskutecznie.. a może pytania trzeba drukowanymi
                                      literami i wypunktować? bo chętnie bym jednak przeczytała te swoje kretynizmy i
                                      kłamstwa, które mi tutaj wmawiasz..

PS: zawsze jednak koń to lepiej niż muł.. och, przepraszam, zniżylam sie do
                                      Twego poziomu..
                                      • Gość: click Re: BBC no comments IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 18:09
                                        ty juz dawno sie w tym poziomie niewiedzy plawisz. Mul wbrew pozorom i
                                        przyrodniczym niedoukom zwierze inteligentne czego bynajmniej o Tobie nie mozna
                                        powiedziec. Jako sie rzeklo plyniesz tym rynsztokiem glupoty i toniesz w gownie
                                        dyletanctwa
                                        • annie2003 Re: BBC no comments 13.10.06, 18:18
                                          mamo, cóż za kwiecista polszczyzna.. nie wiem, czy zazdrościć, czy nie.. może
                                          powinnam? tytuł postu trafny - no comments.. gonisz w piętkę mój przyjacielu,
                                          rzeka słów i tylko słów, żadnych argumentów na potwierdzenie Twojego
                                          szkalowania mnie czy innych użytkowników.. na moje pytania odpowiadasz tylko
                                          obelgami, na tyle tylko Cię stać? przecież jesteś wykształconym człowiekiem
                                          sukcesu na poziome i z pozycją, znasz świat, więc w czym problem, by burakowi
                                          UDOWODNIĆ buractwo? czekam na to niemal od początku tej potyczki skłownej
                                          • Gość: click Re: BBC no comments IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 18:23
                                            ty natomiast swego buractwa nie musisz udowadniac bo ewidentnie to
                                            czuc:).......mmmmmmmm caly czas ten sam smrodek aircairo ? nieeeee to mega
                                            fetor znudzonego agenta RT:)
                                            • annie2003 Re: BBC no comments 13.10.06, 18:28
                                              no naprawdę zabawne, jak ja jestem beton, to Ty przerastasz nawet żelbeton i
                                              inne podobne mikstury.. skąd wiesz, że w air cairo śmierdzi? przecież nigdy nie
                                              leciałeś tymi liniami?
                                              im dalej w las, tym więcej drzew, im dłużej piszesz, tym bardziej gubisz się we
                                              własnych wypowiedziach.. zarzucać kłamstwo potrafi każdy idiota, udowodnić
                                              swoją rację, już chyba niewielu.. niestety Ty się do nich już nie zaliczasz..
                                              przecież udowadniając mi, że nie mam racji, byłbyś prawdziwym bohaterem tego
                                              forum, wreszcie być pokazał, żeśmy prostactwo.. nie szkoda Ci marnować takiej
                                              rozrywki i szansy na pognębienie mnie? jak mi udowodnisz mój błąd, to z chęcią
                                              się do tego przyznam, bo w przeciwieństwie do Ciebie, potrafię przyznać, że nie
                                              mam racji..
                                              • Gość: click Re: BBC no comments IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 18:31
                                                sek w tym ze taki RTbeton cuchnacy "bezinteresownoscia":)jakos do mnie nie
                                                przemawia a o przekonaniu mnie tak prymitywnymi srodkami moze jeno pomarzyc
                                                dziewoja z ciemnogrodu.
                                                • annie2003 Re: BBC no comments 13.10.06, 18:35
                                                  no tak, już od dłuższego czasu tego się obawiałam.. że o konkretach od Ciebie
                                                  to ja tylko pomarzyć mogę.. szkoda, a taką miałam nadzieję, że jednak coś..
                                                  echh..
                                                  skąd jesteś, tak na marginesie? bo skoro słowa proste do Ciebie nie
                                                  przemawiają, to może palcem Ci pokażę, gdzie pracuję, byś już chociaż tą
                                                  kwestią nas nie zanudzał? choć fakt, biuro Rainbow jest jakieś 500m sta :)))
                                                  • Gość: click Re: BBC no comments IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 18:39
                                                    o konkretach rozmawiam li tylko z istotami przejawiajacymi choc minimalna
                                                    zdolnosc percepcji tego co mowie i pisze. Twoj intelekt niestety zmusza mnie
                                                    albo do ignorowania twych debilnych pytan a czasem do znizania sie do tej
                                                    intelektualnej i mentalnej depresji!!!
                                                  • annie2003 Re: BBC no comments 13.10.06, 18:42
                                                    pochlebiam sobie, że jednak zaliczam się do tych szczęśliwych istot, skoro już
                                                    od 13 twardo odpisujesz na prawie każdy mój post.. czasem = zawsze? czy tym
                                                    razem to Ty masz rozdwojenie jaźni? a może prawda boli tak, że ZNIŻASZ się do
                                                    odpisywania mi za każdym razem? doprawdy, niesamowite poświęcenie.. tylko czy
                                                    ja na ten zaszczyt na pewno zasługuję?
                                                  • Gość: click Re: BBC no comments IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 18:45
                                                    na zaszczyt byc moze nie nie....ale.....i na szczyt elokwencji nie juz na
                                                    pewno! grafomania i plodzenie NICZEGO nie wyzwoli Cie z doliny intelektualnej
                                                    niewoli
                                                  • annie2003 Re: BBC no comments 13.10.06, 18:56
                                                    spójrz w lustro to znajdziesz właściwego adresata tych słów.. ja mam argumenty,
                                                    Ty masz wodolejstwo, więc sorry - zły adres..
                                                  • Gość: click Re: BBC no comments IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 19:01
                                                    pyskata jestes odwrotnie proporcjonalnie do swego intelektu................jest
                                                    na to pewne okreslenie takiego typu panienki:)
                                                  • annie2003 Re: BBC no comments 13.10.06, 19:03
                                                    taak? ciekawe jakie? :)
                • Gość: Jolly Roger Re: do annie IP: *.zakoniczyn.net 13.10.06, 19:23
                  owszem, nie musisz miec zaufania do egipskich (obecnie) maszyn. Czy wiesz moj
                  drogi w barwach jakiego kraju poprzednio latal Fischer? Chyba nie:) Ciesze sie,
                  ze dobrze ci ze slodka niewiedza.
          • Gość: Jolly Roger Re: do Lotosa IP: *.zakoniczyn.net 13.10.06, 19:18
            no wlasnie...i przede wszystkim skad pewnosc, ze FAP ci to bezpieczenstwo
            zapewni w wiekszym stopniu niz air cairo?
    • Gość: Lady Re: Air Cairo co to to za syf? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.06, 17:29
      Koleś, ale ty jesteś denny! Cały dzień siedzisz na tym forum zamiast pracować.
      Nie dziwne więc, że nie stać Cię na wakacje z biura cywilizowanego kraju. Tak
      narzekasz na polską sytuację, na polskie biura i ich praktyki, a wszystkie obce
      są takie dobre. Jak to więc się stało, że tylko z polską linią chcesz lecieć?
      Masz zwichrowaną psychikę i zamiast do Egiptu lepiej udaj się do psychiatry.
      Albo zostań juz tym Egipcie na zawsze, bo my tu takich nie chcemy!
      • Gość: click Re: Air Cairo co to to za syf? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 17:38
        koles ja od pracy mam takich jak TY. I nigdy w mojej firmie nie beda pracowac
        obiboki spedzajacy czas pracy na forum, przecietniacy, niekompetentne panienki
        i analfabeci. dno siagnelas tym jak przejrzyscie cie rozszyfrowac
        przedstawicielko rainbowbetonu. nie ma zamiaru dyskutowac z kims kto ma tak
        niewiele do powiedzenia. zaloz watek dla milosnikow air cairo lub RT gdzie
        indziej.
        • annie2003 Re: Air Cairo co to to za syf? 13.10.06, 17:48
          przyganiał kocioł garnkowi.. nic dziwnego, że dobre firmy padają, skoro takie
          paniska prezesiska tak sobie poczynają.. Boże uchowaj od takiego szefa..
          • Gość: click Re: Air Cairo co to to za syf? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 17:55
            boze uchowaj od takiego matola!!! i wybacz jej bo nie wie co pisze i czyta:)!
            ( w ostaniej wypocinie brak kompletnie sensu )
            • annie2003 Re: Air Cairo co to to za syf? 13.10.06, 18:01
              wiem, w przeciwieństwie do Ciebie doskonale wiem, co piszę..
              nie łapiesz sensu? to czytaj koteczku - "matoły co zamiast pracować cały dzień
              siedzą na forum" i te klimaty.. a co TY robisz, grzecznie pytam? czyż nie to
              samo? czy każdą Twoją wypowiedż mamy tak wypunktować, byś odpuścił?
              • Gość: click Re: Air Cairo co to to za syf? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 18:11
                w przeciwienstwie do ciebie ja to robie w swojej firmie TY oszukujesz swego
                chlebodawce niedouku i nygusie.
                • annie2003 Re: Air Cairo co to to za syf? 13.10.06, 18:14
                  a skąd wiesz skąd ja piszę i korzystam z internetu? przestań wreszcie oceniać
                  ludzi wg własnej miary, bo już powiało nudą..
                  • Gość: click Re: Air Cairo co to to za syf? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 18:16
                    jak ci sie nudzi to wynocha:). ja jestem tu z prwadziwa przyjemnoscia :).jakze
                    latwo sprowokowac bande agentow do tego by zdekonspirowali siebie.
                    • annie2003 Re: Air Cairo co to to za syf? 13.10.06, 18:19
                      i vice versa!!!
                      jak mnie zdekonspirowałeś? po czym? jakim jestem pracownikiem? w jakim biurze?
                      no?
                      zabawa coraz lepsza, serio serio! :)))
                      • Gość: click Re: Air Cairo co to to za syf? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 18:27
                        jakim jestes pracownikiem? zapewne niedocenionym hahahahaha bo ktozby docenial
                        kogos kto czyta ale ze zrozumieniem ma nie lada klopoty. jakiego biura?
                        nedznego w zapizdzialej pipidowie gdzie echo pustego lokalu bez klientow
                        otepia. nie wynurzaj sie ze swej nory i postrzegaj nadal swiat poprzez pryzmat
                        ciemnogrodu i wciskaj mu dalej ciemnote ze leciec do egiptu air cairo to pelnia
                        szczescia:)!
                        • annie2003 Re: Air Cairo co to to za syf? 13.10.06, 18:30
                          piękna bajeczka, naprawdę, aż się wzruszyłam :)) niestety, tylko bajeczka :)))
                          szkoda, że nie ma pokrycia w rzeczywistości, prawda? i do cholery ciężkiej,
                          pokaż mi w którym miejscu wmawiam ludziom, że air cairo to pełnia szczęścia,
                          czekam i czekam!!!
          • Gość: web Re: Air Cairo co to to za syf? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 17:59
            click, czy ty masz w genach zakodowane zachowanie buraka?
            jak bedziesz sie tak podniecał, to kiedys trafi cię szlag z powodu wylewu.
            • Gość: click Re: Air Cairo co to to za syf? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 18:14
              ooooo mamy kolejnego przedstwaiciela biura podrozy:). czyzby i u ciebie nie
              bylo zainteresowania ze strony klientow medrcu na wszystkie tematy? zaloze sie
              ze oprocz TUI ( bo to juz rozszyfrowalem po lekturze twoich wypowiedzi na
              kazdym watku ) jestes agentem rowniez RT. jak wnosze Tobie tez PECUNIA NON OLET
    • Gość: Lady Re: Air Cairo co to to za syf? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.06, 17:57
      Ja jestem koleś? Ha, ha! Czy mój nick to sugeruje?
      Zapętliłeś się chyba w tym swoim zacietrzewieniu - "ja od pracy mam takich jak
      TY. I nigdy w mojej firmie nie beda pracowac
      obiboki spedzajacy czas pracy na forum, przecietniacy, niekompetentne
      panienki" - to się zdecyduj, czy pracują dla Ciebie takie obiboki jak ja, czy w
      końcu nie.
      To tylko potwierdza tezę o zwichrowanej psychice i natrętnycm przeświadczeniu,
      że jak ktoś nie zgadza się z Twoimi głupawymi tekstami, to pracuje w Rainbow.
      Marnie muszą pracować ci Twoi pracownicy, skoro tak tanie wczasy wykupileś
      (pewnie najtańszy hotel - mogę się założyć, bo tacy, co z trudem wyciułają parę
      groszy na wakacje, mają największe wymagania).
      Chetnie się z Tobą zamienię - skoro nie chcesz lecieć i nawet gotowy jesteś
      stracić pieniądze, może wskoczę na Twoje miejsce? Co Ty na to?
      • Gość: click hey bLADY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 18:05
        Twoj nick sugeruje tepote przede wszystkim. Nie widze zatem powodu bym przed
        kims takim jak TY upubliczniac do jakiego hotelu chcialem leciec. Ja wartosci
        wakacji nie mierze wartoscia wydanych na nie pieniedzy snobie hahahaha.
        Wskoczyc to mo mozesz wiesz gdzie;)......ale raczej nie doskoczysz.Za krotki
        jestes sadzac po polocie z jakim piszesz i uzewnetrznionym snobizmie i
        kompleksach. Moge ci zafundowac biedna dziewojo wakacje bo mniemam ze wiele nie
        zarabiasz skoro imponuja ci hotele pieciogwiazdkowe pewnie nieosiagalne dla
        ciebie. I byle tam sie plawic w luksusie zakomplesiony czlowieczku pewnie
        zgodzisz sie na transport pociagiem pelnym kur gdakajacych w twym jezyku
        prostoty.
    • Gość: Lady Re: Air Cairo co to to za syf? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.06, 18:16
      Czyli jednak lecisz? A to niespodzianka! A może jestęś jak pies ogrodnika?
      Odstąp swoje wczasy, co ci szkodzi... Nie musisz upubliczniać hotelu, bo kazdy
      z tego forum może sobie sprawdzić w przebogatej ofercie Rainbow, jaki to jest
      hotel. Husa Palermo? Współczuję, lepiej faktycznie nie jedź, bo po powrocie
      będziesz nas zanudzał i obrażał wypowiedziami na temat, jak fatalnie tam było.

PS Zacząłeś po 13, a zdążyłeś poobrażać już tyle zwierzątek (masz coś do kur?),
      nie wspomnę o forumowiczach... Trochę kultury!
      • Gość: click Re: Air Cairo co to to za syf? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 18:20
        kolejny oszolom czytajacy lecz nic nie rozumiejacy, zaczynam rozumiec skad tylu
        debili w biurach podrozy. Zajrzyj do mego tekstu jeszcze raz i przestudiuj
        gdzie jest napisane ze lece? PO doskonalej znajomosci oferty wnosze ze jestes
        bezstronnym czytelnikiem tego forum a nie agentem czy co gorsza RTbetoniarzem:)
        hahahaha. Obraza mnie Twoja bezstronna stronniczosc hahahahaha
        • annie2003 Re: Air Cairo co to to za syf? 13.10.06, 18:23
          och och, nie podniecaj się tak, bo Ci zaszkodzi :) każdy może wejść w
          wyszukiwarkę na stronie RT i rzucić dowolną nazwą hotelu z ich oferty.. czy
          umiejętność posługiwania się internetem lub katalogiem biura jest jednoznaczne
          z byciem agentem? to patrz, nawet nie wiedziałam, że w tylu biurach
          pracuję! :))))
          ilu jeszcze osobom zarzucisz bycie agentem jakiegokolwiek biura podróży?
          naprawdę nie widzisz jakie to jest śmieszne? negatywnie śmieszne?
          • Gość: click Re: Air Cairo co to to za syf? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 18:35
            rozdwojenie jazni jak widze u ciebie nastapilo:), czy juz sie pogubilo
            biedactwo kim tak wlasciwie jest:) ze zmeczenia czy moze z nudy i braku
            pozytecznego zajecia. zalosan jestes.negatywnie i tylko negatywnie zalosna
            • annie2003 Re: Air Cairo co to to za syf? 13.10.06, 18:39
              no, pogubiła sie sierotka jedna, pogubiła! tyle już mi tu rzeczy zarzucasz, że
              naprawdę nie wiem, kim wg Ciebie jestem :)))
              • Gość: click Re: Air Cairo co to to za syf? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 18:42
                kolejny dowod na brak zrozumienia tekstow chocby odrobine wykraczajacych ponad
                twoja intelektualna doline. niech zatem ow rynsztok niewiedzy dalej niesie cie
                w kierunku oceanu zapomnienia i niebytu na tym forum
                • annie2003 Re: Air Cairo co to to za syf? 13.10.06, 18:57
                  chciałbyś :)
                  poza tym, powtarzasz się już.. rzuć jakieś nowe teksty, bo te już się
                  przeterminowały
                • Gość: click Re: Air Cairo co to to za syf? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 18:59
                  tak oto bezinteresowna brac z biur podrozy zamknela swe przybytki , w ktorych
                  wciska klientom ciemnote byle tylko zarobic na czynsz. Niewazne zadowolenie
                  klienta i jakosc obslugi, rzetelna informacja. Liczy sie "kasa Misiu
                  kasa".Oszolomom sie wydaje ze pozjadali wszystkie turystyczne rozumy i nikt
                  inny poza nimi_elita podroznicza Polski nie podrozuje po swiecie. Konkluzja i
                  jest taka ze jak juz zaplaciles drogi kliencie agenta to ciesz sie ze w ogole
                  lecisz, wszak moglby cie przeciez spotkac gorszy los, ze zaplaciles i nie
                  polecisz tak jak ci nieszczesnicy ktorzy skorzystali z oferty Opena,
                  niejednokrotnie zapewne bedac zapewnianym przez agentwo ze nic im zlego ze
                  strony Opena nie grozi, choc sami mieli juz swiadomosc w jakie bagno laduja
                  nieswiadomych klientow.
                  • Gość: click cd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 19:06
                    i nie miesci im sie w zakutych pazernych lbach ze sa firmy ktore takie sprawy
                    rozwiazuja pro kliencko..........w mysl zasady ze klient niezadowlony to
                    najgorsza forma reklamy i PR
                    • annie2003 Re: cd 13.10.06, 19:16
                      skoro korzystałeś już z takich prokliencko nastawionych firm, to dlaczego nie
                      jesteś ich lojalnym klientem? oni Ci dobrze zrobili, a Ty poszedłeś do
                      konkurencji? oto Twoja wdzięczność za proklienckie podejście..
                      • Gość: click Re: cd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.06, 10:54
                        dobrze to ty możesz mi zrobić kaflaro razem z ANNĄ!
    • annie2003 Re: Air Cairo co to to za syf? 13.10.06, 19:13
      trochę konkretów:
      www.answers.com/topic/air-cairo - nie polecisz dwupłatowcem

www.berlin-airport.de/PubDeutsch/PubTegel/PubPresseforumTXL/Bildarchiv/airlines/Air_Cairo.h
      tml - skoro wpuścili samolot na berlińskie lotnisko, to nie jest tak źle

www.luchtzak.be/article8991.html - piękna reklama, tak samo
      przekonywująca jak Centralwings, z jedną tylko różnicą.. Central na swych
      stronach nie daje zdjęć samolotów, które puszcza na loty czarterowe..

www.aircairo-eg.com/aboutus.php - na deser

i wiele wiele innych stron..

miłej podróży, mimo Twych obaw..
      • Gość: ona do clicka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.06, 20:13
        Nie wierze, że mozna cały dzień zmarnować na tak żałosną dyskusję.
        Najsmutniejsze jest jednak to, że albo pojedziesz do tego Egitu, albo stracisz
        kase. Taka jest prawda. Własnoręcznie podpisałeś umowę , tym samym zgadzając sie
        z warukami uczestnictwa. Sprawa z góry przegrana, zwłaszcza, że biuro wywiązało
        się ze swej części zobowiązań. A osobiście myśle, że jednak pojedziesz - w końcu
        pewnie nie przeżyłbyś straty ciułanych przez wiele miesiecy groszy. Może to i
        lepiej, bo wtedy dopiero będziesz się mógł obiektywnie wypowiadać o AirCairo.

PS Możesz sobie darować infantylne uwagi ad mojego nika, ograniczonosci,
        anlfabetyzmu itd-nie robi to na mnie wrażenia. Poza tym nie sadzę, by wnosiło
        coś nowego do wątku który rozpocząłeś!
        • Gość: mona do niejakiej onej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.06, 10:36
          najsmutniejsza jest niejako Wasza wiara w To ,że click nie odzyska kasy i Wasza
          wyrażna, podejrzana i odczuwalna satysfakcja z tego powodu. tak się składa, że
          nie WY jesteście NA SZCZĘŚCIE od roztrzygania tego sporu. zresztą nie takie
          umowy ich treść oraz podstawy prawne podważały sądy. zdecydowałam się zabrać
          głos w tej sprawie bo sama miałam podobny przypadek. Podpisanie umowy nie jest
          równoznaczne z tym,iż klient musi zgodzić się na wyrażne obniżenie jakości
          usług nawet gdyby organizator zastrzegał sobie takie prawo w stu punktach
          umowy. To jest daleko idące nieporozumienie.Również jestem zdania,że sposób
          rozwiązania problemu przez firmę świadczy negatywnie o jej stylu. Sama sobie
          zaprzeczasz pisząc "biuro wywiazało się z części zobowiazań". Równie dobrze
          click mógłby leciec do egiptu latajacym dywanem. Toz to czysty przekręt w
          zapisie umowy. A wasze teksty o marnych czy ciułanych pieniądzach są nie tyle
          złośliwe co prymitywnie denne i sytuują was w dolnej strefie stanów niskich.
          oto jak agenci sznuja swych klientów i ich pieniądze dzięki którym żyją.taką
          postawą unicestwiacie sami siebie. Wasza pazerność przesłania wam zdolność do
          bezstronności. I po lekturze tego całego wątku również śmiem twierdzić ,że
          macie kłopoty z rozumieniem tekstów clicka. Być może faktycznie przerasta was o
          głowę cywilizacyjnie? bo jak sądzę wy pozostaliście w minionej "czerwonej"
          epoce ze swym światopogladem.
          • Gość: Madna Re: do niejakiej onej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.06, 10:54
            Mona, a dlaczego uogólniasz? czy uważasz że tutaj to sami agenci biur podróży
            piszą? Skąd ta pewność?
            Jak ktoś coś napisze nie po Twojej i Ckilc'a myśli to od razu jest powód by
            powiedzieć, że to biuro podróży?? Przemyśl sobie tą kwestię, jest nie za bardzo
            skomplikowana.
            • Gość: mona Re: do niejakiej onej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.06, 11:00
              wystraczy lektura tego ale i innych wątków na tym forum....jako przykład podaję
              ci niejakiego weba i takich webów jest na tym forum setki:). To równiez nie
              jest skomplikowane by zdemaskować kogos takiego, doprawdy, przemyśl tę kwestię:)
              • Gość: mona Re: do niejakiej onej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.06, 11:02
                kolejny kwiatek juz ewidentnie z tego forum to pseudonim Lady:), znajomośc
                oferty Rainbow wysmienita:)
                • Gość: Lady Re: do niejakiej onej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.06, 14:30
                  Ha, ha, ha,ha, ha, ha!
                  Ale mnie rozbawiłaś!!! To, że dla Ciebie otwarcie strony internetowej RT,
                  sprawdzenie, który hotel jest najtańszy (bo tylko taki przeciez pasuje do tak
                  żałosnego Pana Wielmoznego Prezesa Clicka)jest szczytem intelektualnych
                  możliwości i zręczności poruszania się w necie, nie oznacza, że każdy (nawet
                  przeciętny)odwiedzający to forum może to zrobić. Czy to jest jakaś filozofia??
                  Zresztą, szanowny Click podał nawet cenę. Hmm, to faktycznie wyższa szkoła
                  jazdy - dopasować cenę do hotelu!
                  Udowodnij mi, że jestem z RT! Nie masz dowodów?? Więc nie rzucaj słów na wiatr!
                  Bo w ten sposób ja mogę powiedzieć, że jesteś z jakiegoś konkurencyjnego biura
                  (w myśl zasady Twojej i Clicka: skoro jestem przeciwko Wam, muszę być z
                  Rainbow - skoro jesteście niezadowoleni z RT, na pewno jesteście z konkurencji!)
                  Czy Ty po prostu nie widzisz, jak prymitywne jest takie myślenie??
                  • Gość: ja bLady emu debil i kmiot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.06, 15:43
      • Gość: mona Re: Air Cairo co to to za syf? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.06, 10:18
        no nareszcie annie przeszłas do konkretów o co prosił click bo to co
        wypisywałaś przedtem było tragikomiczne, groteskowe i denne. Nie można było tak
        od razu? swoja drogą ,że merytorycznie click ma absolutna rację, poza tym ,ze
        wdał sie w beznadziejną dyskusję z koalicją agentów na barykadzie rainbowtour.
        • annie2003 Re: Air Cairo co to to za syf? 14.10.06, 12:42
          idąc tropem rozumowania Twojego i clicka, mogę śmiało założyć, że Ty i on to
          jedna i ta sama osoba - ten sam styl pisania, to samo słownictwo i ten sam
          zawężony system myslenia - jak ktoś jest kontra, to musi być pracownikiem
          biura.
          w przeciwieństwie do Ciebie, potrafię konkretnie odpowiedzieć na zadane mi
          pytanie. click, jak do tej pory, nie zrobił tego ani razu, zasłaniając się
          honorem, i że nie zniży się do mojego poziomu i nie musi się z niczego
          tłumaczyć. oczywiście, że nie musi, ale jak chce się dyskutować, to trzeba mieć
          o czym, a jeśli on robi uniki i na pytania odpowiada bluzgami, to wybacz - kto
          tu się poniża?
          niesamowite są Wasze kryteria oceny ludzi - już pominę to ciągłe wmawianie mi,
          że jestem pracownikiem Rainbow.. czy po podaniu kilku linków jestem też już
          pracownikiem Air Cairo? zabawne, doprawdy.. każdy może zrobić to samo, google
          nie gryzie.. mogę Ci zaraz podać zimowy rozkład lotów np Wizzair, albo ofertę
          Triady czy Orbisu.. a może interesuje Cię nocleg w dowolnym mieście na świecie?
          Hotel czy apartament? A może wynajem samochodu? Lub fast food na wynos?
          Więc ustalmy raz na zawsze:
          - nie jestem żadnym agentem ani biura podróży, ani linii lotniczych
          - nikomu nigdy nie wmawiam, że lot Air Cairo jest pełnią szczęścia (nota bene,
          mój lot wymarzonym przez clicka Fischer Air był lekko stresujący, gdyż
          wspaniały polski pilot nie poradził sobie z lądowaniem i jak ostatni idiota
          musiał je powtarzać)
          - bynajmniej nie czerpię żadnej satysfakcji z tego, że click nie ma możliwości
          odzyskania pieniędzy rezygnując z wyjazdu z Rainbow
          - podważam natomiast jego roszczeniową postawę wobec wszystkich i wszystkiego,
          jaką nam tu zaprezentował, totalny brak szacunku dla innych użytkowników forum
          i jego kłamstwa wobec mojej osoby, z których nie umie się wytłumaczyć, bo
          ewidentnie nie ma racji i nie ma takiej możliwości, by swoje wykrzyczane tu
          postulaty podeprzeć autorytetem prawdy
          i na marginesie - click nigdy o nic tu nie poprosił.. w przeciwieństwie do
          mnie.. na żadne z moich rzeczowych pytań nie odpowiedział.. wnioski nasuwają
          się same. dałam sie wciągnąć wczoraj w tą "dyskusję", bo byłam ciekawa, dokąd
          się click posunie, jakie jeszcze działa wytoczy, jakich obelg użyje, czym mnie
          jeszcze rozbawi. Tak, rozbawi, bo jego rzucanie sie tutaj i bicie piany po
          prostu mnie już zaczęło bawić, więc jeśli miał nadzieję, że będę płakać w
          kącie, bo mnie obraził, to go rozczaruję. To raczej ja jestem rozczarowana, bo
          cały czas liczyłam na to, że to może teraz on przejdzie do konkretów, bo czekam
          na nie od samego początku.. ale to raczej próżna nadzieja..
    • Gość: lotos Do moderatora IP: *.lubin.dialog.net.pl 14.10.06, 12:47
      Proponuję zamknąć ten wątek, ponieważ zawartość szamba już się przelewa. To nie
      dyskusja, ale wylewanie na siebie pomyj bez jakiegokolwiek zastanowienia się
      nad sensem wypowiedzi.
      A może to nie szambo lecz PISuar? Takie fobie i nacjonalistyczne wypowiedzi
      muszą mieć jakieś tło.
    • annie2003 Re: Air Cairo co to to za syf? 14.10.06, 16:00
      każde Twoje słowo (choć jest obrazą dla polszczyzny) jest li i jedynie
      potwierdzeniem, że jednak mam trochę racji.. choć nie rozumiem Twojej
      wypowiedzi prawie wcale.. "ja w przeciwieństwie do ciebie jestem pewien że
      jesteś pracownikiem agenta".. znaczy co? nie wiem, kim jestem, za to Ty to
      wiesz lepiej ode mnie? no proszę Cię.. :))))))))))) ani agentka, ani kura
      domowa, ani stara. nie porównuję polskich pilotów do egipskich - gdzie to
      zrobiłam? nie bronię żadnej sprawy, w przeciwieństwie do Ciebie - raz jeszcze
      nasuwa mi się skojarzenie Twojej osoby z autorem.. dlaczego inni potrafią
      rzeczowo, konkretnie i kulturalnie bronić swoich racji nie rzucając błotem, a
      Ciebie stać jedynie właśnie na ten rynsztok, który tak lubisz przywoływać,
      jeśli chodzi o moją osobę? w czym objawia się moja próżność?
      click pytał o linie Air Cairo, pisał że nigdy o nich nie słyszał, ale z góry
      założył, że to syf, smród i nędza - na jakiej podstawie? nie bronię Air Cairo -
      przytaczam tylko z własnego doświadczenia - jak wyglądają samoloty i podróże
      POLSKIMI czarterami, to wszystko. wnioski niech każdy wyciągnie sam. z
      doświadczenia wiem też, jak gigantyczne opóźnienia miał Fischer, słyszałam też,
      że jedno z polskich biur najbardziej chwali sobie współpracę z AMC, niestey dla
      Ciebie egipskie.. (uprzedzę Twoje kolejne szykany - pracownik biura sam mi o
      tym powiedział, kiedy pytałam o swój lot na tegoroczne wakacje, bo też mi
      zmieniali przewoźnika).. ale jak już pisałam - jeśli tego nie rozumiesz, to też
      może nie zabieraj głosu, choć spadać nie musisz, ja gościnna istota jestem..
      i nadal słysze ten sam bełkot - same wyzwiska, żadnych konkretów, które mogłyby
      podważyć moje "wypociny" a uwiarygodnić Twoje stanowisko.
      nie rozumiem też stanowiska - że mimo iż click jest przeświadczony o wyższości
      zagranicznych biur nad polskimi i świadomości, że w podpisanej umowie są
      zapiski z którymi on się nie godzi - on tą umowę świadomie (chyba) podpisuje,
      nadal wybierając polskie = czytaj złe biuro. wybiera złe biuro zamiast tego,
      które tu