Dodaj do ulubionych

Cena wizy egipskiej wg Triady-śledztwo

14.06.07, 11:10
Pokusilam sie o wyslanie maila do Triady takiej tresci:

"Szanowni Państwo
Przeglądając Wasze strony internetowe natknęłam się na informację,
że wiza w Egipcie kosztuje 18USD.
To bardzo ciekawe bo zgodnie z :
egipt.org.pl/1036,76.html
wiza kosztuje 15USD.

Dlaczego tak poważne biuro jak Triada, chcące uchodzić za lidera
rynku turystycznego wprowadza potencjalnych klientów w błąd oraz
na lotnisku w Hurghadzie oraz Sharm El Sheikh okrada swoich
klientów pobierając kwotę 18USD , skoro wiza kosztuje 15USD ?"

Mail pozostal bez odpowiedzi, dwukrotnie wyslalam fax-echo.Dzis w koncu
zadzownilam i bardzo mily Pan Konrad Cholewinski po naradzie z kims z biura
powiedzial:"faktycznie cena wizy to 15USd, ale ze wzgledu na to, ze czasem w
sezonie ta cena sie zmienia na 18USd to dlatego taka podajemy".

No coz....wspolczuje Panu, ze pracuje Pan w tak zlodziejskiej firmie....

Rece opadaja....ciekawe ilu turystow Triada ograbila kasujac ich 18 zamiast
15 USD za wize.

Z poważaniem
Obserwuj wątek
    • Gość: witkacy [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 12:35
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: witkacy cd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 12:38
      i wez sie do pracy bo tym samym oszukujesz szefa swojego chlebodawce a za
      sledztwa ci chyba nie placa prawda?
      • iberia.pl Re: cd 14.06.07, 13:23
        Gość portalu: witkacy napisał(a):

> i wez sie do pracy bo tym samym oszukujesz szefa swojego chlebodawce a za
        > sledztwa ci chyba nie placa prawda?

sluchaj kolezko nos w sos, jestes ostatnia osoba, ktora bedzie mi mowic co mam
        robic, nie znasz warunkow mojego zatrudnienia wiec sie laskawie na ten temat
        nie wypowiadaj.
      • deoand Re: cd 14.06.07, 13:29

Iberia co ty znowu zaczęłas razem z nijakim derduchem wojne z
        Triadą o 3 dolary ...

uważaj bo nawet jak wygrasz to z derduchem to sie możesz spić co
        najwyżej ...

może nie tak ostro jak witkacy ale zgadzam sie z myślą przewodnią
        jego postów ...

Trzy dolary wałkowane były tysiące razy , że juz sie zmięłły chyba

stoisz w kolejce to płacisz 15 $ nie stoisz to 18 $

Żeby to był jedyny minus Triady to byłoby to najlepsze biuro
        podrózy w Polsce ale forumowicze pisali tez o innych naprawdę
        poważnych minusach ...

ja akurat miałem szczęście i z Triady jestem zadowolony czego życzę
        wszystkim innym forumowiczom ...

pzdr deo
        • Gość: tulipanek jak dla mnie witkacy to pracownik triady IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.07, 13:39
          j.w.
          P.s. Iberia...brawo
        • iberia.pl Re: do deo 14.06.07, 13:46
          Ty o tym wiesz, ja wiem i jeszcze kilka osob.Ale rzesza nieswiadomych turystow
          Triady o tym nie wie.

Fakty sa takie:

Triada - wiza kosztuje 18USD. Co jest klamstwem bo kosztuje 15USd. Co szkodzi
          Triadzie napisać, że zakup wizy u pośrednika to 18USD a samodzielnie to 15USD?
          NIC, ale lepiej okradać i wprowadzac w blad, prawda?

Tylko albo az tyle.Moze Ty masz w nosie, ze ktos kogos OKRADA w bialy dzien w
          majestacie prawa-ja nie .
          • deoand Re: do deo 14.06.07, 13:58
            Triada - wiza kosztuje 18USD. Co jest klamstwem bo kosztuje 15USd. Co szkodzi
            Triadzie napisać, że zakup wizy u pośrednika to 18USD a samodzielnie to 15USD?
            NIC, ale lepiej okradać i wprowadzac w blad, prawda?

nie no ... a tym zgoda ... tyle tylko , że było to wałkowane
            już tysiące razy ...

ale jak chodzi o ideologie to zgoda z tym , ze była taka dyskusja
            i inne biura robiły dokladnie to samo ... nie wiem czemu ...

Czy mi wszystko jedno ... trudno powiedzieć .. czytasz forum wiesz
            nie czytasz - nie wiesz ...jeździsz po świecie wiesz , że po wize
            trzeba stac w kolejce jak chocby w Turcji ... nikt mi nie oferował
            ominięcia kolejki za 3 dolce ...

nie czytasz forum to jeszcze koniec języka za przewodnika i stoisz

a jak nie chcesz stac to co a też tacy są ... co z kolei beda
            sie wściekać , że musieli stać w długiej kolejce .. i co ???

bywaja różni ludzie ale fakt powinno byc napisane - wiza egipska 15
            dolarów ...

pzdr deo
          • Gość: bylejaka Re: do deo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 14:35
            a co tobie szkodzi pójść do prokuratury zgłosić ten fakt?:) masz misje z
            konkurencji? Ja to wiem, oni to wiedzą i jeszcze kilkaset osób wie, wystarczy
            twoje posty poczytać od kilku lat. I znajdż sobie definicje czynu
            złodziejskiego oszołomska blondyno i oszustko wszystkich forumowiczów
            normalnych:). Ty tez jestes złodziejką w swej pracy, czasu za który ci szef
            płaci, okradasz go. Znam cie wiem kim jesteś i wiem ,że okradasz tym samym
            szefa. netu do spraw prywatnych uzywaj w domu iberio:) dobrze sie znamy
            • Gość: web Re: do deo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 14:42
              Iberia ma rację, a userom trzeba przypominać.

Kto za nerwowy to niech po kropelki skoczy.
              • Gość: viki Re: do deo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 14:52
                dobrze wiemy ze web pro TUIowy jest;)a wszystko inne to be;), hmmmm uderz w stó
                a nozyce sie odezwą w twoim przypadku web to przysłowie jest supertrafne:) web
                skocz po kropelki bo widze ze nie omieszkales sie nieco wkurzyc, zaraz zaczna
                sie webowe wywody. Iberia nie ma racji, jest krzyKACZKĄ forumową jeno
                merytorycznie pyłem :)
                • iberia.pl Re: do deo 14.06.07, 15:05
                  Gość portalu: viki napisał(a):

> Iberia nie ma racji,

w ktorym miejscu?
                  • Gość: client Re: do deo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.07, 10:37
                    Triada to banda oszustów i jak widać - złodziei. Wiza faktycznie kosztuje 15
                    USD.3 USD biorą rezydenci albo inni złodzieje z Triady!
                • Gość: web do viki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 15:39

> dobrze wiemy
                  jesteś w paru osobach?
                  ciekawi mnie, dlaczego popierasz naciąganie ludzi na 3 dolce. Przemnóż to przez
                  ilośc ludzi w charterze, a potem przez ilośc ich samolotów w sezonie.

iberia ma racje:)
                  • Gość: viki Re: do viki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 16:10
                    rozczarowujesz mnie web, uzywasz populistycznych i marnych
                    argumentów........ale jeśli sie nie ma innych a pracuje sie lub sprzedaje tylko
                    konkurencyjne oferty to wszystko jest jakby nieco jasniejsze. skoro taki jestes
                    oblatany w temacie to wiesz jak sie odbywa, nikt nikogo nie zmusza do oplacania
                    wizy w kraju a na miejscu mja turysci wybór wiec o czy ty do mnie rozmawiasz?
                    argument typu pracownik Triady lub ecco lub ze jedna osoba podszywajaca sie pod
                    10 nickami juz mi sie przejadły i nie robia nie tylko na mnie rwzenia.Wymyśl
                    cos hmmmmm bardziej błyskotliwego bo tak konkurencji nie zwalczysz madralo:)
                    • iberia.pl Re: do viki 14.06.07, 17:28
                      Gość portalu: viki napisał(a):

> nikt nikogo nie zmusza do oplacania wizy w kraju

a gdzie ty sie tego doczytalas?

> a na miejscu mja turysci wybór

owszem maja, szkoda tylko, ze o tym NIE WIEDZA, bo nikt im tego nie powiedzial.
                      • Gość: viki Re: do viki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 17:35
                        i tu jest sedno sprawy,aleto jeszcze nie dowód na oszustwo prawda? wydaje mi
                        sie tez ,ze w tym wszystkim bardziej palce maczja kontahenci tych biur lub
                        jeszcze inne egipskie ciemnosci;), bo co za problem trzymac tabliczke na
                        lotnisku z logo danego biura a potem odprowdzac hracz komu trzeba na lotnisku?
                        przeciez wladze lotniska i tak swoje 15 usd dostana. takie mam wiesci od
                        kolezanek rezydentek z egiptu.Ot co.
                        • iberia.pl Re: do viki 14.06.07, 18:02
                          Viki jesli ktos na stronie internetowej czy katalogu w informacjach dla
                          klientow podaje:koszt wizy 18 USD podczas gdy wiza kosztuje 18 USd to jak to
                          nazwiesz?
                          Bo ja nazwe to:zlodziejstwo.

Gdy klient dzwowni do biura i pyta ile kosztuje wiza a slyszy w odpowiedzi:18
                          zamiast 15 to jak to nazwiesz?Bo ja wprowadzaniem klienta w blad.

Tylko tyle, albo az tyle.

co innego informacja: u rezydneta/posrednika wiza ksoztuje 18, kupowana samemu
                          15.
                          Tyle w temacie.
                        • pc_maniac Re: do viki 14.06.07, 18:07
                          > jeszcze inne egipskie ciemnosci;), bo co za problem trzymac tabliczke na
                          > lotnisku z logo danego biura a potem odprowdzac hracz komu trzeba na lotnisku?

Viki, to co piszesz ma ręce i nogi.
                          Nawet bym się zgodził z Twoją teorią.
                          Ale jest w tym pewna bardzo poważna nieścisłość, która rzuca bardzo poważny
                          cień na postępowanie Triady i Ecco-Holiday, a nie na jakichśtam staczy - otóż,
                          biura te z premedytacją podają, że cena wizy to Triada-18$, a Ecco-20$, gdzie
                          pozostałe biura podają za ambasadą Egiptu w Polsce 15$.

Więc Twoja teza, że to nie jest zorganizowany proceder, lecz kombinacja jakichś
                          staczy lotniskowych wali się w gruzy.

Bo niby co? bira te robią za Matki Teresy z Kalkuty i pomagają biednym staczom
                          za free?!
                          No bez jajec - mamy kapitalizm.
            • iberia.pl Re: do anonimowej bylejakiej 14.06.07, 17:27
              Gość portalu: bylejaka napisał(a):

> a co tobie szkodzi pójść do prokuratury zgłosić ten fakt?:)

gdybym tylko miala nadmiar wolnego czasu to zapewne bym tak postapila.

> masz misje z konkurencji? Ja to wiem, oni to wiedzą i jeszcze kilkaset osób
              wie, wystarczy twoje posty poczytać od kilku lat.

zy mozesz nieco jasniej?Bo chyba wiesz wiecej niz ja, zatem jakies szczegoly?BO
              na razie robisz aluzje, jakobym pracowala w branzy turystycznej a tym samym
              sama sie osmieszasz....poniewaz nie jest to prawda.

> I znajdż sobie definicje czynu złodziejskiego oszołomska blondyno i oszustko
              wszystkich forumowiczów normalnych:).

po co te obelgi?Typowe zachowania kogos komu brakuje argumentow w dyskusji...

>Ty tez jestes złodziejką w swej pracy, czasu za który ci szef
              > płaci, okradasz go. Znam cie wiem kim jesteś i wiem ,że okradasz tym samym
              > szefa. netu do spraw prywatnych uzywaj w domu iberio:) dobrze sie znamy

nie strasz mnie bo ci nie wychodzi, poza tym nic nie wiesz na temat moich
              warunkow zatrudnienia wiec zamilcz, bo piszesz nie na temat.Przypominam ci, ze
              tematem watku sa zlodziejskie praktyki wiadomego biura podrozy.
            • Gość: Oleńka Re: do deo IP: 212.160.138.* 15.06.07, 14:54
              wg definicji iberii każda firma jest złodziejska, ja tez sie dowiedzialam ze
              pracuj w zlodziejskiej firmie, przeciez wiadomo ze w najlepszej firmie pracuje
              iberia.. albo nie pracuje, jakby pracowala nie miala by czasu głupot wypisywac
              • iberia.pl Re: do Olenki 15.06.07, 15:51
                Gość portalu: Oleńka napisał(a):

> wg definicji iberii każda firma jest złodziejska,

prosze konkretny cytat!!!Na razie w ten sposob napisalam o T i PTU, wiec ?

> ja tez sie dowiedzialam ze
                > pracuj w zlodziejskiej firmie, przeciez wiadomo ze w najlepszej firmie
                pracuje iberia..

owszem firma w ktorej ja pracuje jest uczciwa i nie robi klientow w bambuko....

>albo nie pracuje, jakby pracowala nie miala by czasu głupot wypisywac

pudlo, jak zwykle piszesz mimo tego, ze guzik o mnie wiesz.Daruj sobie osobiste
                wycieczki i zacnzij pisac na temat, przypominam, ze motywem przewodnim tego
                watku jest cena wizy w Egipcie a nie IBERIA.PL.
    • derduch Re: Cena wizy egipskiej wg Triady-śledztwo 14.06.07, 17:49
      Definicja oszustwa:
      pl.wikipedia.org/wiki/Oszustwo
      Jak to nie jest dokładnie działanie Triady w sprawie wiz to ja nie wiem co nim
      jest...

Czy moderator zajmie się w końcu trollem piszącym z jednego IP pod już chyba
      10-tym nickiem?
      • Gość: heha Re: Cena wizy egipskiej wg Triady-śledztwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 18:22
        TEEE DYDUCH a nie wiesz ze jestem prezesem Triady I Ecco w jednej osobie?:)
        • nutka_re Re: Cena wizy egipskiej wg Triady-śledztwo 15.06.07, 10:14
          A w Ameryce to Murzynów bija ...
    • nutka_re Re: Cena wizy egipskiej wg Triady-śledztwo 15.06.07, 10:23
      Masz rację, to złodziejskie bezczelne praktyki polskich biur podróży (zwykle
      dość marnych ale tanich) liczących na masowego nieświadomego klienta. Smieszni
      są tu ich - równie marni - przedstawiciele, którzy zwykle obrzucają oponentów
      obelgami i coś tam piszą byle napisać niekoniecznie na temat. Niech piszą,
      podrzucają wątek i więcej ludzi to przeczyta.
      Takie wątki powinny pojawiać się za każdym razem nowe gdy stare znikną z
      pierwszej strony. W końcu forum na służyć turystom a nie występuącym to na
      masową skalę pracownikom biur (śmiem twierdzić, po stylistyce i słownictwie, że
      jest ich tu niewielu ale aktynością nadrabiją - ciekawe czy to etatowo czy ich
      własna inicjatywa???, stawiam na własną inicjatywę, chamski pracownik to marny
      PR!!!!)
      • derduch Re: Cena wizy egipskiej wg Triady-śledztwo 15.06.07, 10:26
        Jasno i rzeczowo.
        Pozdrawiam.

PS. Twój nick, Amon-re się ucieszy, może rodzinę pozna? :-)))
        Już mu na GG napisałem.
        • amon-re Re: Cena wizy egipskiej wg Triady-śledztwo 15.06.07, 10:29
          derduch napisał:

> PS. Twój nick, Amon-re się ucieszy, może rodzinę pozna? :-)))

Tiaaaa :-)))))
      • Gość: widzew Re: Cena wizy egipskiej wg Triady-śledztwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 11:05
        smieszne jest to towarzystwo wzajemnej adoracji, dziwnym trafem atakowane sa
        zawsze te biura ktore maja najwieksza sprzedaz czyli Triada, Itaka, Ecco jakos
        to zadziwiajaco boli takich jak niejaka nutka-re, derduch, iberia,
        kakofoniks,web i jeszcze paru innych. warują tacy na forum i jak tylko nazwa
        ktorejs ztych firm sie pojawi to zaraz kasaja i PISuja zawsze to samo tak samo.
        Pilnuja tez bacznie by co jakis czas "podbić" skutecznie negatywny watek z
        nazwa Triady Ecco czy Itaki.Jednak biedacy nie maja pomysłu bo w kazdym watku
        mozna przewidziec z dokladnoscia do jednego słowa , co tacy napiszą.Oburzaja
        sie tez ze obrzucani sa inwektywami sami nie zauwazajac jednak ze kazdy ich
        oponent to zapewne pracownik biura.Kolejny absurd ze to to ze sami na kazdym
        watku z ecco triada badz itaka w tle oni wyskakuja z tym jakie to kiepskie,
        ohydne, odrazajace biura choc nie dostrzegaja meritum watku.Zalosna jest
        doprawdy ta wasza klika wszechwiedzacych.Zauwazyli to juz forumowicze jak
        terapia i inni a oni ciagle swoje.....jak ktos slusznie zauwazył:) ...do
        wyrzygania. Na masowa skale wystepuja tu w pierwszym rzedzie tacy jak ty nutko-
        re, choc sam nie wiem jak Wasz fenomenalny zespół nazwac. Merytorycznie nie
        wnosicie juz nic choc wydaje WAM SIE ZE POZJADALISCIE WSZYSTKIE ROZUMY,
        GNIJECIE ( TAK SŁUSZNE OKRESLENIE ) na tym forum, jestescie przewidywalni na
        maxa a jedynymi waszymi koronnymi argumentami sa zarzuty ze kazdy kto przeciw
        wam to pracownik biura lub jedna osoba w 120 postaciach. Niech to w koncu do
        was bando oszołomow dotrze ze sa tacy ktorzy nie chca juz czytac waszych jadów
        i toksyn. To juz znamy...wiemy co napiszecie i jaka jest wasza tendencyjna
        opinia. Pozwolcie tym normalnym na wymiane porad, rzetelnych informacji,
        wymiane opinii nie popartych chęcia wdeptania w ziemie biura tego czy owego.
        skrzyknijcie sie,załozcie klub nienawidzacych ecco czy Triade czy Itake, idzcie
        do prokuratury ale juz zrobcie cos dla tego forum i zamilczie bo zionie od was
        niechecia na odleglosc, zionie kompleksami, frustracja i buraczyzna przez duże
        B.Słusznie zauwazasz ze forum ma słuzyc turystom takze pracownikom bo to oni
        wiedza wiecej anizeli WY bo to sa profesjonalisci. Wy na masowa skale znacie
        słowa Oszusci, upadek, niezadowlenie itd. nawet w tym poscie zarzucasz znow
        kolejnemu juz forumowiczowi ze jest pracownikeim biura. Nie stac Was na cos
        bardziej błyskotliwego, finezyjnego? Wasza stylistyka to mowa trawa, retoryka
        rodem z ciemnogrodu. Etatowi marni "wszedobylscy" ujadacze forumowi.
        przeanalizujcie sobie drodzy forumowicze kto bywa zawsze na tych samych watkach
        bez wzgledu na to jakie pytanie padnie, na jaki temat....znak szczegolny dla
        ulatwienia..............w tytule musi byc haslo ecco, triada lub itaka.opinie
        pozostawiam Wam forumowicze zagladajacy tu jak kazdy normalny tylko
        sporadycznie, goscinnie, wtedy kiedy chce wyrazic opinie z pobytu na wakacjach
        lub zaczerpnac opinii przed wyjazdem.
        jednak z chołota jak z wiatrakami.........................nadal bedzie tworzyc
        watki o upadkach:) tyle ze bez skutku bo oni sami upadli nisko ze osiagneli juz
        merytoryczne dno , te same postaci w tym samym bagnie
        • Gość: heha Re: Cena wizy egipskiej wg Triady-śledztwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 11:13
          zapomniałam jeszcze dopisać że ecco i triada to som dobre bióra
        • nutka_re Re: Cena wizy egipskiej wg Triady-śledztwo 15.06.07, 11:27
          Ponieważ lubię konkrety proszę wykazać w któym wątku o ecco czy triadze biorę
          udział atakując biuro. Jeśli nie znajdziesz to jesteś kłamcą forum :(
          Właśnie takimi metodami "dyskutujesz", Kto jest za uczciwością - jest przeciw
          Biuru podróży (nieważne,że nieuczciwym, na pewno "konkurencja". Dyskutujemy nie
          o przypadku, dyskutujemy kto jet kim - to właśmnie te metody. Jestem
          przkonana,że ludzie są inteligentniejśi niż myślisz i twoje "posunięcia"
          prześwietlanją. Części ludziom nawet dyskuować się z tym nie chce. Część i tak
          skorzysta z usług "twojego" biura bo tanio. Tylko na forum należy mu uzmysłowić
          pene rzeczy i dopowiedziec to czego biuro nie dopowie - by nie dali się
          okradać. Dla ciebie prawda o twoim biurze to "negatywny wątek", a czemu????
          Wchodzę tu wyjątkowo rzadko ale cieszę się,że jest sporo ludzi
          wyłapujące "perełki" nieuczciwości. Oby takich więcej :))))))))))
          • Gość: widzew Re: Cena wizy egipskiej wg Triady-śledztwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 11:41
            tak perełko dla ciebie ja takze jestem pracownikiem biura podróży:).Zmienic
            plyte jakos widac trudno , to jest ten wasz koronny argument:).Obys
            jaknajrzadziej tu zagładała gdyz nic nie wnosisz poza swoimi licencja na
            nieomylnosc tak jak nie mylisz sie ze jestem pracownikiem biura hahaha.
            Podpowiem ci jak nazywa sie moje biuro:) : ANTYOSZOŁOM TRAVEL i powiem wiecej
            to biuro ma coraz wiecej pracowników jak wnosze po lekturze forum. Ponieważ
            OKRADASZ mnie z mojego cennego czasu żegnam Cie bez żalu:)
            ps
            Stworz kolejny wątek o upadku biura , spełnisz sie wtedy całkowicie w swym
            fachu:)
            • nutka_re Re: Cena wizy egipskiej wg Triady-śledztwo 15.06.07, 11:46
              Nie daj się okradać z czasu i nie pisz bredni w ilościach hurtowych :( W tym co
              piszesz brak logiki niestety.
              Ja występuję w jedenej osobie nie pisz do mnie w liczbie mnogiej.
              Z mojej strony mogę tylko napisać,że wchodzę rzadko ale znajdę ten wątek i go
              podniosę za każdym razem :)
        • iberia.pl di widzewa 15.06.07, 11:42
          Gość portalu: widzew napisał(a):

> smieszne jest to towarzystwo wzajemnej adoracji,

???

> dziwnym trafem atakowane sa zawsze te biura ktore maja najwieksza sprzedaz
          czyli Triada, Itaka, Ecco jakos to zadziwiajaco boli takich jak niejaka nutka-
          re, derduch, iberia, kakofoniks,web i jeszcze paru innych.

rzeczywiscie argument masz chlopcze po byku :-DDDDDDD

>warują tacy na forum i jak tylko nazwa ktorejs ztych firm sie pojawi to zaraz
          kasaja i PISuja zawsze to samo tak samo.

masz takie wlasne doswiadczenia?Nie mierz innych swoja miarka.

> Pilnuja tez bacznie by co jakis czas "podbić" skutecznie negatywny watek z
          > nazwa Triady Ecco czy Itaki.Jednak biedacy nie maja pomysłu bo w kazdym watku
          > mozna przewidziec z dokladnoscia do jednego słowa , co tacy napiszą.

proponuje zebys nie robil z siebie jasnowidza bo ci nie wychodzi....

>Oburzaja sie tez ze obrzucani sa inwektywami sami nie zauwazajac jednak ze
          kazdy ich oponent to zapewne pracownik biura.Kolejny absurd ze to to ze sami
          na kazdym watku z ecco triada badz itaka w tle oni wyskakuja z tym jakie to
          kiepskie, ohydne, odrazajace biura choc nie dostrzegaja meritum watku.

czy mozesz laskawie przytoczyc jakis MOJ cytat dotyczacy z negatywna opinia o
          Triadzie, Ecco czy Itace?No slucham:

>Zalosna jest doprawdy ta wasza klika wszechwiedzacych.Zauwazyli to juz
          forumowicze jak terapia i inni a oni ciagle swoje.....jak ktos slusznie
          zauwazył:) ...do wyrzygania.

zalsony to jestes ty anonimku, zero argumentow a tylko jakies swoje wymysly
          imputujesz innym.

> Na masowa skale wystepuja tu w pierwszym rzedzie tacy jak ty nutko-
          > re, choc sam nie wiem jak Wasz fenomenalny zespół nazwac. Merytorycznie nie
          > wnosicie juz nic

a ty co MEROTYCZNEGO wniosles do tego watku????????????????????????????????/

>choc wydaje WAM SIE ZE POZJADALISCIE WSZYSTKIE ROZUMY,
          > GNIJECIE ( TAK SŁUSZNE OKRESLENIE ) na tym forum, jestescie przewidywalni na
          > maxa a jedynymi waszymi koronnymi argumentami sa zarzuty ze kazdy kto przeciw
          > wam to pracownik biura lub jedna osoba w 120 postaciach.

pokaz mi choc jeden MOJ POST gdzie podejrzewam oponenta o to, ze pracuje dla
          jakiegokolwiek biura podrozy?????????!!!!!!!!!!!!!!

> Niech to w koncu do was bando oszołomow dotrze ze sa tacy ktorzy nie chca
          juz czytac waszych jadów i toksyn.

TO do wuja pana NIE CZYTAJ!!!!!!!!!!!!!!! Nie ma takiego obowiazku a ni
          przymusu!!!!!!

> To juz znamy...wiemy co napiszecie i jaka jest wasza tendencyjna
          > opinia. Pozwolcie tym normalnym na wymiane porad, rzetelnych informacji,
          > wymiane opinii nie popartych chęcia wdeptania w ziemie biura tego czy owego.
          > skrzyknijcie sie,załozcie klub nienawidzacych ecco czy Triade czy Itake,

jestes smieszny :-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

>idzcie do prokuratury ale juz zrobcie cos dla tego forum i zamilczie bo zionie
          od was niechecia na odleglosc, zionie kompleksami, frustracja i buraczyzna
          przez duże B.

spojrz na siebie zlepku literek,

>Słusznie zauwazasz ze forum ma słuzyc turystom takze pracownikom bo to oni
          > wiedza wiecej anizeli WY bo to sa profesjonalisci. Wy na masowa skale znacie
          > słowa Oszusci, upadek, niezadowlenie itd. nawet w tym poscie zarzucasz znow
          > kolejnemu juz forumowiczowi ze jest pracownikeim biura. Nie stac Was na cos
          > bardziej błyskotliwego, finezyjnego?

maslo maslane...daleko jeszcze do konca tych twoich zalosnych wypocin?

>Wasza stylistyka to mowa trawa, retoryka rodem z ciemnogrodu. Etatowi
          marni "wszedobylscy" ujadacze forumowi.
          > przeanalizujcie sobie drodzy forumowicze kto bywa zawsze na tych samych
          watkach bez wzgledu na to jakie pytanie padnie, na jaki temat....znak
          szczegolny dla ulatwienia..............w tytule musi byc haslo ecco, triada lub
          itaka.

cierpisz na manie przesladowcza???????????????To sie leczy.

>opinie pozostawiam Wam forumowicze zagladajacy tu jak kazdy normalny tylko
          > sporadycznie, goscinnie, wtedy kiedy chce wyrazic opinie z pobytu na
          wakacjach lub zaczerpnac opinii przed wyjazdem.
          > jednak z chołota jak z wiatrakami.........................nadal bedzie
          tworzyc watki o upadkach:)

a teraz po raz kolejny racz przytoczyc ILE watkow o upadkach biur podrozy
          zalozylam, no slucham....

>tyle ze bez skutku bo oni sami upadli nisko ze osiagneli juz
          merytoryczne dno , te same postaci w tym samym bagnie

ufff wreszcie koniec tego belkotu:-)
          • Gość: monokly Re: di widzewa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 12:10
            Pieknie sie odniosłaś Iberio do postu Widzewa:)!!! tak trzymac, to tylko
            potwierdza jego teze:), nic tylko insynuacje, nie mówiac juz obraku inwencji z
            twej strony "argumenty po byku chłopcze"?........"żałosny anonimku"? "do wuja
            pana nie czytaj"? "zlepku literek"? to jest ta Twoja merytoryczna polemika-
            argumentacja? tym wnosicie cokolwiek? skadinad ciekawy watek rozłozyliscie i
            stał się faktycznie smietnikiem, chyba nikt juz was nie czyta choć zacne grono
            oszołomków jak widać stale sie poszerza
            • iberia.pl Re: di widzewa 15.06.07, 13:45
              Gość portalu: monokly napisał(a):

> nie mówiac juz obraku inwencji z
              > twej strony "argumenty po byku chłopcze"?........"żałosny anonimku"? "do wuja
              > pana nie czytaj"? "zlepku literek"? to jest ta Twoja merytoryczna polemika-
              > argumentacja?

moja odpowiedz jest adekwatna do poziomu interlokutora.

> tym wnosicie cokolwiek?

tak, tym watkiem mam nadzieje uswiadomilam niektorych turystow.

>skadinad ciekawy watek rozłozyliscie i stał się faktycznie smietnikiem,

ja go rozlozylam czy moze takie trolle jak witkacy czi widze?

>chyba nikt juz was nie czyta choć zacne grono oszołomków jak widać stale sie
              poszerza

licz sie slowami.
    • Gość: prokurator śledczy Re: Cena wizy egipskiej wg Triady-śledztwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 12:17
      juz najlepiej zamknijcie sie wszyscy!
      Oto fakty
      Wiza egipska kosztuje 15 usd, jesli komuś nie chce sie stac w kolejce do
      okienka lub ma innych tysiac powodów ma możliwośc kupienia wizy "od reki" za 18-
      20 usd u egipskich przedstawicieli biur podrózy, w tym przypadku chodzi o
      Triada i Ecco.
      Większość biur podróży w polsce pobiera opłaty za posrednictwo wizowe. Klient
      ma możliwośc wyboru zapłacić wiecej i zlecic to biurom podróży lub też załatwic
      to osobiście nie wnoszac opłaty za pośrednictwo. wszystko jasne. zadnego
      przestepstwa ani oszustwa w tym nijak sie nie mogę dopatrzec.koniec kropka
      • nutka_re Re: Cena wizy egipskiej wg Triady-śledztwo 15.06.07, 12:59
        "Zamkniejcie się" Moze mówi się na twoim podwórku dziciaku,. w biurze już
        pewnie nie. Dorośnij albo zamilcz :(
        Możeszpodać mi gdzie triada informuje o tym,że wiże można samemu a nie bez ich
        pośrednictwa??
        www.triada.pl/strony/2/i/93.php
        Jakoś czytam zupełnie coś innego.
        Do tego może mi ktoś powiedzieć po co miałabym płacić nawet kilka dolarów
        więcej za wizę jeśli na lotnisku i tak trzeba czekać na tych którzy sami stoją
        po te wizy? Mam poczekać jak reydent "bez kolejki" przyniesie i wklei mi wizę
        zamiast człowiek w okienku???? Kompletnie nie rozumiem ... pokrętna "polityka"
        złodziejska biura, ot i co !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: witkacy [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 15:03
          • iberia.pl Re: Cena wizy egipskiej wg Triady-śledztwo 15.06.07, 15:57
            po pierwsze to daruj sobie obelgi a po drugie jak sam przyznales TY jestes
            swiadomy tego, ze wiza moze miec 2 ceny i to wlasnie chodzi zeby WSZYSCY
            klienci byli o tym poinformowani.
            Poza tym lecac akurat z Alfa Star czy Eximem jakos mega kolejki po wize nie
            bylo wiec nie bylam narazona na ten dyskomfort smierdzacej hali o ktorym
            piszesz.Ale to pewnie dlatego, ze ja latam do Egiptu w zimie a nie w szczycie
            sezonu.
      • pc_maniac prokuratorze śledczy w jednym bardzo się mylisz 15.06.07, 13:42
        > Większość biur podróży w polsce pobiera opłaty za posrednictwo wizowe.

Po pierwsze nie większość biur podróży, lecz właśnie zdecydowana mniejszość.
        Większość pobierała kiedyś, 2 lata temu spora ich ilość wycofała się z tego
        procederu.
        Pozostały jedynie te dwa oraz pośrednicy, którzy właśnie współpracuja z Triadą
        i Ecco-Holiday.

> Klient ma możliwośc wyboru zapłacić wiecej i zlecic to biurom podróży lub
        też załatwic...

Również Twoja informacja na ten temat jest bardzo nieścisła, ponieważ jadąc tam
        pierwszy raz wierzysz w zapewnienia biura. To tak jak z zakupami w
        supermarkecie. Masz metkę z ceną i wierzysz, ze jest prawdziwa. Jeśli zaś
        sprzedawczyni zmieniłą tą metkę na własną rękę, to znaczy, że jest oszustką w
        tym sklepie. Czemu? Ponieważ cena wizy nie jest ani ceną umowną, ani ceną
        regulowaną, lecz urzędową, zatwierdzaną i ustalaną przez Ministerstwo Turystyki
        Egiptu wraz z Ministerstwem Spraw Zagranicznych, nie zaś przez prezesa Triady
        czy Ecoo.

A ostatni gwóźdź do trumny Twojego rozumowania, to jak wytłumaczysz, że
        rezydenci Ecco rządali od turystów, któzy zakupili sami w okienku znaczek
        wizowy za 15$, ponownej opłaty w cenie 20$, bo jesli nie zapłącą, to autokar
        nie odjedzie?! Czyżby klienci Ecco mieli obowiązek posiadania w takim przypadku
        dwóch znaczkó wizowych?!

Toż właśnie to się nazywa jawnym wyłudzaniem.
        I cóż pozostało z TWoich argumentów?!
        • Gość: mądraliński Re: prokuratorze śledczy w jednym bardzo się myli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 15:06
          to idż maniaku do jakiegokolwiek biura i zażądaj palancie załatweinia wizy do
          USA , INdii lub Tajlandii za darmo, bez opłaty z posrednictwo. No stado baranów
          normalnie wciskajacych na siłe innym forumowiczom kit! najzabawniejszym
          procederem jest wasza ślepa na argumenty głupota.
          • Gość: Oszukana Heho, Mądraliński... odpowiedziałam Ci już w innym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 15:45
            ... wątku.
            Szkoda mojego czasu na dysputy z takimi pieniaczami, więc podaję tutaj tylko
            linka.
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19&w=63758634&a=64256233
            Jeśli poza pisaniem umiesz jeszcze czytać co ktoś inny napisał, to i tak
            pogratulować.
          • iberia.pl Re: prokuratorze śledczy w jednym bardzo się myli 15.06.07, 15:48
            a widzisz madralo roznice w zalatwieniu wizy, do ktorej sa wymagana dodatkowe
            dokumenty typu:badania lekarskie, wypisywanie wniosku, skladanie zdjec od
            takiej wizy gdzie tylko ktos ci wkleja paszport znaczek ?
            • Gość: Oszukana Iberio, mylisz się. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 15:58
              Ci naciągacze nawet znaczka nie wklejają.
              Oni jedynie biegną przed przylotem do okienka, kupują hurtowo znaczki wizowe, a
              potem po przylocie je oddają.

Gdyby taki kmiotek wraz z cwaniaczką rezydentką chociaż polizali ten znaczek i
              wkleili, to wiedziałabym za co im trzeba odpalić im te kilka dolarów.
              A tak to takie biura kojarzą mi się jedynie z konikami pod kinami za komuny.
              Więc czy to jest powazne biuro, czy cwaniaczki, któym się biznes spod kina
              skończył, więc sobie Ecco czy Triady pozakładali?!
              • iberia.pl Re: Iberio, mylisz się.-masz racje :-), n/t 15.06.07, 18:35

• Gość: bebe Re: Iberio, mylisz się. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 19:17
                boli oj boli was czyjs sukces co polskie zasciankowe buraczyzny ?:) jesli
                zajmiecie sie praca a nie kilkuletnim warowanie na forum kundelki to moze tez
                taki sukces w sprzedazy jak triada i Ecco osiagniecie.tymczasem polecam
                zgloszenie sprawy do prokuratury zamiast szczekania na forum:)
                aha, zeby bylo jasne....forum nie zabrania nikomu na wystepowanie nawet pod
                tysiacem nickow........zatem możecie te swoje zarzuty wsadzic tam gdzie zarzuty
                ze kazdy kto przeciw wam to pracownik biura:)
                ps
                sram na ecco i triade tak jak na was
                • iberia.pl do anonimki beb-zdecyduj sie jak sie nazywasz 15.06.07, 19:28
                  Gość portalu: bebe napisał(a):

> boli oj boli was czyjs sukces co polskie zasciankowe buraczyzny ?:)

czyj sukces mnie boli?To,e ktos kogos okrada to ma byc sukces?

> jesli zajmiecie sie praca a nie kilkuletnim warowanie na forum kundelki to
                  moze tez taki sukces w sprzedazy jak triada i Ecco osiagniecie.

GUZIK wiesz na temat mojej pracy zawodowej to zamilcz.Pomijam fakt,ze piszesz
                  NIE NA TEMAT.

>tymczasem polecam zgloszenie sprawy do prokuratury zamiast szczekania na
                  forum:

niestety nie cierpie na nadmiar wolnego czasu, ale uwierz, ze maila do UKiOKu
                  napisze.

>aha, zeby bylo jasne....forum nie zabrania nikomu na wystepowanie nawet pod
                  tysiacem nickow........

niestety dlatego takie smiecie tu pisza.

>zatem możecie te swoje zarzuty wsadzic tam gdzie zarzuty ze kazdy kto przeciw
                  wam to pracownik biura:)

to teraz pokaz GDZIE ja tak napisalam????????????????

> ps> sram na ecco i triade tak jak na was

no no ale kulturka rodem z rynsztoku....
          • Gość: Lena Re: prokuratorze śledczy w jednym bardzo się myli IP: *.jachpol.net 15.06.07, 16:12
            Mylisz się kolego, cena wizy do każdego kraju jest oficjalną ceną i każde biuro
            załatwiające (a załatwiam takią teraz do Kanady) podaje cenę wizy i cenę
            załatwianie tej wizy. Tym bardziej,ze to załatwienie to sprawa przejazdu do
            Warszawy, złożenia podania i często ponowna wizyta w innym dniu. Mieszkaniec
            Warszawy najczęściej nie zapłaci za załatwienie wizy bo ambasady ma na miejscu.

Praktyki takich biur o jakich piszą ludzie jest zwykłym złodziejstwem.
            Ne wiem czy biuro tak cię przeszkoliło,ze już niczego nie rozumiesz czy
            próbujesz ludziom kit wciskać wierząc,że oni nie myślą.

Moim zdaniem należy to zgłosić np. do urzędu ochrony konsumenta .
        • anka9717 Re: prokuratorze śledczy w jednym bardzo się myli 15.06.07, 15:58
          Własnie, ceny wiz są urzędowe i dla wizy egipskiej jest to 15 USD.
          Biura podrózy zarabiają sobie na wiedzy turystów.Tak tez było w moim przypadku,
          gdy pierwszy raz leciałam z Triada do Hurghady. Opiekunowie grup zakup wizy za
          18 USD tłumacza tym, ze chca uniknąc tłoku na lotnisko przy okienkach
          sprzedajacych znaczki wizowe i oszczędzić nam turystom czas.
          Rzeczywiście przy okienkach, gdzie sprzedawane są wizy dla klientów uczciwszych
          biur niz Triada jest ciasno, ale sprzedaż idzie dosyć sprawnie i zwykle okienka
          mają wywieszone nazwy biur, które obsługują. A pierwsze od prawej jest okienko
          nie przypisane do żadnego biura, gdzie nigdy nie ma tłoku i kupuje się tam wize
          za 15 USD. Robiłam tak za każdym nastepnym razem kiedy byłam w Hurghadzie.
          A 3 dodatkowe USD, które pobiera Triada sa podzielone równo na : biuro podróży,
          hotel w którym odbiera sie znaczki wizowe i pracowników lotniska, ktorzy znaczki
          przekazali do hotelu.
      • Gość: Krzysztof Re: Cena wizy egipskiej wg Triady-śledztwo IP: *.acn.waw.pl 04.08.07, 08:42
        Nie kazdy o tym wie, Kochanie
    • Gość: Gość Re: Cena wizy egipskiej wg Triady-śledztwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 14:52
      Podobnie Triada postępuje z podawaniem cen za wstępy do muzeów podczas wycieczek
      objazdowych. Np. piszą, że w Grecji należy przygotować się na dodatkowy wydatek
      w wysokości 75 euro od osoby (ani słowa, ile dziecko ma płacić). Po podsumowaniu
      pełnego programu objazdu wyszło mi, że powinienem zapłacić max. 55 euro (ceny
      biletów wziąłem z odpowiednich stron internetowych np. greckiego ministerstwa
      turystyki), a dziecko i młodzież w Grecji mają wstępy darmowe. O tym Triada w
      ogóle nie wspomina. A więc trzeba się na każdym kroku pilnować, żeby piloci nie
      zrobili cię w trąbę !!!
      • nutka_re Re: Cena wizy egipskiej wg Triady-śledztwo 16.06.07, 20:45
        Podnoszę :)))))))))))))))))))
        • anka9717 Re: Cena wizy egipskiej wg Triady-śledztwo 16.06.07, 21:22
          W przypadku wizy głupie jest tłumaczenie, że kupuje ją sie u przedstawiciela
          biura po to by nie stac w kolejce na lotnisku, bo naprawde nie zajmuje to az
          tak wiele czasu, a przecież potrzebny jest tez czas na wyładowanie bagazy i
          dostarczenie turystom do odbioru.
      • Gość: Ula Po co ten szum? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.07, 19:43
        W zeszłym roku wybrałam się z Triady do Egiptu.Wizę kupuje się na lotnisku w
        Egipcie.Faktycznie, tak jak napisała Triada w swoim katalogu, wiza kosztowała
        18 USD. Więc o co ten krzyk????????
        • Gość: heha Re: Po co ten szum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.07, 19:56
          deo przestań już motać. ponownie płeć zmieniłeś? nie jest to wcale śmieszne a
          jest ryzykowane że w końcu abuse neostrady zostanie powiadomione o notorycznym
          spamowaniu forum dyskusyjnego, chcesz tego?
          • Gość: deo Re: Po co ten szum? IP: *.smrw.lodz.pl 17.06.07, 21:58
            heha umiesz czytać po polsku i jeszcze do tego rozumieć co ci
            napisałem ...

wystepuje albo jako zalogowany deoand albo niezalogowany deo

rozumiesz heha

ale teraz to ja juz nic nie rozumiem .. w poprzednim poscie ktos
            napisał , że wiza kosztuje 18 $ ...

daję sobie spokój z wami ...

w koncu co mi tam - czy płacicie 15 czy 18 dolców ... mnie
            interesuje tylko to abym ja płacił jak najmniej a jak najwięcej
            zwiedził ... a nie lezał plackem na plaży - a w przerwie miedzy
            kolejnym piwem udawał , ze snoorkuje i jaka piekna rafa a wieczorem
            w gaz ...

pzdr deo
            • Gość: Lena Re: Po co ten szum? IP: *.jachpol.net 17.06.07, 22:06
              Dokładnie. Ktoś został zrobiony w bambuko i nawet nie wie,że wiza kosztuje 15
              USD. I o to takim biurom chodzi !!! Pisało, zapłacili i wypad z baru :(((((
        • iberia.pl Re: Po co ten szum? 17.06.07, 22:10
          Gość portalu: Ula napisał(a):

> W zeszłym roku wybrałam się z Triady do Egiptu.Wizę kupuje się na lotnisku w
          > Egipcie.Faktycznie, tak jak napisała Triada w swoim katalogu, wiza kosztowała
          > 18 USD. Więc o co ten krzyk????????

ROTFL, o to,ze cie okradli bo wiza kosztuje 15USD.
    • nutka_re Re: Cena wizy egipskiej wg Triady-śledztwo 20.06.07, 09:39
      Podnoszę :)
      • deoand Re: Cena wizy egipskiej wg Triady-śledztwo 20.06.07, 14:15
        Hej polemiści drodzy ... widze że przenieśliście się do forum Egipt
        dyskutując namietnie czy do Kairu w konwoju czy nie i czy autokarem
        czy rejsem ...

i ok nawet co chwila padaja tam wołania o konkrety i oczywiście
        słusznie ... więc ja też nieśmiało zapytam sie ponownie ...

... gdzie na lotnisku w Sharm jest ten gościu co to pobiera za
        wizę 18 dolców a nie 15 jak sie należy ..

??????

oczekujący deo ...

jak tak dalej nic i nic to się chyba przeniosę na tamto forum
        pzdr deo
        • Gość: Anna Do Deo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 17:51
          >
          > ... gdzie na lotnisku w Sharm jest ten gościu co to pobiera za
          > wizę 18 dolców a nie 15 jak sie należy ..

Opiszę jak było w moim przypadku
          Siedzi sobie (lub stoi, ale na to wpływu nie masz), Egipcjanin z napisem Triada
          w sali przylotów i tam zwołuje turystów jak stado baranków. Rozdaje znaczki
          wizowe, za które potem nalezało uiścić opłatę w wysokości 18$ w autokarze
          przedstawiciela biura. Tenże pan informuje również do którego autokaru należy
          się udać po wyjściu z samolotu.
          Dodam, że teraz żałuję iż wzięłam od niego ten znaczek, bo i tak musieliśmy
          czekać na bagaże przy pasie transmisyjnym, więc o oszczędzaniu czasu za te 3$
          mowy być nie mogło.

Ale "mądry Polak po szkodzie."
      • Gość: donutkisrutki Re: Cena wizy egipskiej wg Triady-śledztwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 14:55
        nutka Ty lepiej podnies poziom swego rozwoju niedorozwoju. Jesli sie podnosisz
        to znaczy ze lezałas, i taka pozycja jest najlepsza dla takiego merytorycznego
        dna forumowego jak TY
        • deoand Re: Cena wizy egipskiej wg Triady-śledztwo 20.06.07, 18:54
          Dziekuję Anno o to mi chodziło ... teraz juz wiem jak pac pataszona
          uniknąc tzn olać i kupić samemu wizę za 15 $ ...

Niestety Egipt to dziki kraj bo jakim prawem w sali przylotów przed
          wyjściem z lotniska i kontrola paszportową znajduje sie ktokolwiek nie
          z obsługi lotniska ...

ano jak widac tak tez bywa ...w dzikich krajach ...

trudno trzeba sobie poradzić nawet jak biuro wprowadza w bład albo
          chce nachalnie zarobić

pzdr deo
          • deoand Dziękuję Aniu !! 20.06.07, 18:56
          • deoand Dziękuję Aniu !! 20.06.07, 18:56
            dziękuję Aniu winien być tytuł poprzedniego mego postu

pzdr deo
          • iberia.pl Re: Cena wizy egipskiej wg Triady-śledztwo 20.06.07, 19:06
            deoand napisał:

> Dziekuję Anno o to mi chodziło ...

to smao napisal Pc maniac kilka postow wyzej ale niedowiarek deo musial po raz
            enty zadac to samo pytanie...
            • deoand Re: Cena wizy egipskiej wg Triady-śledztwo 20.06.07, 20:02
              Kto pyta - nie błądzi ....

Pytajcie .. a będzie Wam odpowiedziane ... nawet na forum ...

hahahahahahahahah

koleżanko iberio ...
              • deoand Re: Cena wizy egipskiej wg Triady-śledztwo 20.06.07, 20:07
                a pozatem zawsze od kobiety z pierwszej reki albo klawiatury to
                brzmi wiarygodnie ....

a od mężczyzny Pc. i jeszcze po zasięgnięciu opinii żony ...
                ... to z całym szacunkiem dla żon ... różnie bywa ... bo kobieta -a
                już żona - zmienną bywa też i to dośc często ...

więc juz wolę od Anii za co podziękowałem ..

deo
                • mieszczaneczka Re: Cena wizy egipskiej wg Triady-śledztwo 20.06.07, 20:49
                  podziwu warte ile można na temat jednej pierdoły dyskutować na forum. tylko
                  pogratulować iberii pomysłu na temat..polak jak go ktoś oszuka na 3 dolce to
                  dystkutuje godzinami ale jak coś było dobrze - no to prawie ani słowa....to ja
                  w takim się wyłamię - byłam w EGipcie dwa razy, nie z Triadą, ale także musiano
                  mi wbić wizę do paszportu. rzeczonemu panu o którym pisze Ania, dałam odliczoną
                  kwotę 15 dolarow, dostalam znaczek i powkitowanie i nikt sie nie czepial...i co
                  ciekaawe zrobilam tak dwukrotnie. a reszta maruderow i naiwniakow...placila
                  rezydentowi po 18 dolcow....
                  • Gość: Lena Re: Cena wizy egipskiej wg Triady-śledztwo IP: *.jachpol.net 21.06.07, 07:50
                    Problem polega na tym,że część turystów przyjeża do Egiptu pierwszy raz albo po
                    kilku latach od ostatniej w nim wizyty i niekoniecznie musi wiedzieć wszystko a
                    liczy na zwykłą przyzwoitość biura.
                    Tym bardziej, że jak napisał powyżej PCmaniak - ECCo np. żądało zapłaty za
                    ponowny "znaczek" już w autokarze. Jedno to szwindel z 3 dolarami (taki wręcz
                    chamski) a drugie to zwykły rozbój !!!!
                  • Gość: Kleo Re: Cena wizy egipskiej wg Triady-śledztwo IP: *.telpol.net.pl 25.06.07, 20:14
                    Hej banda idotów!!! Uwaga-widocznie na takich wyglądacie, że was okłamują na
                    każdym kroku.Byłam i 15 dolców zapłaciłam.
                • mieszczaneczka Re: Cena wizy egipskiej wg Triady-śledztwo 20.06.07, 22:51
                  aha i jeszcze jedno - w kolejce po znaczki wizowe stały takze grupy amerykanow,
                  anglikow, czechów i innych nacji...wszyscy placili u tego pana po 15 dolcow
                  (tylko musialo byc odliczone) - poza grupami polskimi - te grzecznie braly
                  znaczki i uciekaly do wskazanego autokaru gdzie rezydent - oszust (!)
                  przedstawiciel biura - oszusta zbieral od tych biedakow po 18 dolarow. Moi
                  drodzy - tylko siasc i plakac!!!!
    • nutka_re Re: Cena wizy egipskiej wg Triady-śledztwo 24.06.07, 23:41
      Poooodnoooszę :)
      • Gość: nutasruta Re: Cena wizy egipskiej wg Triady-śledztwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 12:29
        nuto idz sie lecz bo widze ze forum to twoja obsesja, wyjdz z domu przewietrz
        sie nieco moze dotlenisz ptasi mozdzek i zaraz poczujesz sie lepiej i
        zrozumiesz ze swiat ma wieksze i powazniejsze problemy, moze sie poswiecisz i
        zaczniesz go naprawiac:)
        ".....ta demokracja to piekna rzecz
        bo w niej kazde moze mowic co chce
        lecz jest jeszcze dobro i zlo
        prokurator wytlumaczy ci to:)..."
        idealny tekst dla takiego jelopa netowego jak nutka
        • Gość: Agnieszka Powiedz co masz do Nutki IP: *.toya.net.pl 25.06.07, 14:25
          A szczególnie interesuje mnie co masz do powiedzenia w sytuacji gdy sami
          wykupiliśmy wizę na lotnisku, a w autokarze polska rezydentka kazała nam
          ponownie zapłacić za wizę, którą już mieliśmy.
          I w takiej sytuacji zamiast 15$ * ilość osób = w naszym wypadku 60$
          zapłaciliśmy (15*4)+(20*4)= 140$, a to już nie jakieś tam "gó..ane" 7 zł jak
          ktoś na tym forum napisał, lecz dużo więcej.
          I nie było mowy o dyskutowaniu z rezydentką, gdyż odpowiedziała prosto - jak
          nie zapłacimy cała grupa nie pojedzie do hoteli.
          • Gość: bystry Re: Powiedz co masz do Nutki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 19:10
            nutka-re to znana wszem i wobec forumowa oszołomka, pozeracz wirtualnych
            umysłow:)))))))))))))))))))))))))))))))))))
          • Gość: deo Re: Powiedz co masz do Nutki IP: *.smrw.lodz.pl 25.06.07, 19:21
            ale to była rezydentka Triady czy inna ..

tak czy inaczej oszustka i było jej powiedziec żeby spadała ..
    • Gość: turystka Re: Cena wizy egipskiej wg Triady-śledztwo IP: *.telpol.net.pl 25.06.07, 17:07
      Wy jesteście wszyscy psychiczni-detektywa sobie wynajmijcie do tego śledztwa.
      O trzy dolce się sprzeczacie -dalibyście spokój
      • pc_maniac Re: Cena wizy egipskiej wg Triady-śledztwo 25.06.07, 19:50
        Gość portalu: turystka napisał(a):

> O trzy dolce się sprzeczacie -dalibyście spokój

O tzy dolce?
        Liczyć nie potrafisz? Baba pisze, ze rezydentka ją skroiła na 80 dolarów, a Ty
        wyjeżdżasz z 3 dolarami. Kolejna nawiedzona się ujawniła.
        • deoand Re: Cena wizy egipskiej wg Triady-śledztwo 25.06.07, 20:04
          I w takiej sytuacji zamiast 15$ * ilość osób = w naszym wypadku 60$
          zapłaciliśmy (15*4)+(20*4)= 140$, a to już nie jakieś tam "gó..ane" 7 zł jak
          ktoś na tym forum napisał, lecz dużo więcej.

To juz nie było z TRIADY na pewno ... bo Triada bierze co
          najwyżej 18 $

ale cos tu chyba kręcisz turystko ...

jak mogli Tobie kazać płacic ponownie pełna kwotę 20 dolców skoro
          miałas juz wizę za pietnaście ...

paszport to twoja w gruncie rzeczy prywatna sprawa .. masz wize to
          wszystkim wara ..

w jesli nawet to musieli ci oddac te 15 dolców które już
          zapłaciłaś ..

czyli max 5 x 4 = 20 dolców .. na tyle ewentualnie to ZŁODZIEJSKIE
          ARABSKIE BIURO MOGŁO CIEBIE OSZUKAĆ !!!!!!

Arabowie to ZŁODZIEJE to akurat wiadomo i nie ma sie czemu z
          drugiej strony dziwić !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: Leo Re: Cena wizy egipskiej wg Triady-śledztwo IP: *.telpol.net.pl 25.06.07, 20:10
            No tak najepiej nabrać kredytów żeby się przed znajomymi pochwalić wyjazdem,
            foty popstykać a o 3 dolary robić aferę-banda idiotów wstydzilibyście się.!!!
            Przeliczacie, wyliczacie zółć z was płynie-takie rzeczy załatwia się na miejscu
            a nie naformu wylewa swoje żale.
            • mieszczaneczka Re: Cena wizy egipskiej wg Triady-śledztwo 25.06.07, 21:38
              BRAWO LEO!!!Wreszcie jakiś wspierający głos rozsądku. tak to jest z polakami
              dwoch slow po ang nie znają, boją sie cokolwiek zrobic bez pomocy biura podróży
              jak juz przekroczą granice IV RP....a najlepiej wszystko zwalic na
              arabow....momentami bardziej cywilizowanych od nas! drodzy forumowicze...
              • Gość: Lena Re: Cena wizy egipskiej wg Triady-śledztwo IP: *.jachpol.net 25.06.07, 22:31
                Nie na Arabów (czy jak wolisz - arabów) kochana. Moim zdaniem na złodziejskie
                praktyki polskich biur. Gdyby polskie niuro teho nie yrządzało to taki Arab nie
                stałby z tabliczką i znaczkami. To właśnie ci złodzieje- polskie biura liczą na
                takich turystów którzy nie znają angielskiego albo po prostu wyjżdżają do
                danego kraju pierwszy raz.
                A potem reklamujący się i broniący takich biur pracownicy na tym forum
                wyzwiskami obrzucają każdego piszącego żeby jeździć z biur niemieckich bo ich
                zadniem turyści powinni wspierać polskie biura. Złodziejskich praktyk nie
                powinni wspierać!!!!, wręcz przeciwnie - powinni je piętnować m.in. na takim
                forum jak to.
              • iberia.pl Re: Cena wizy egipskiej wg Triady-śledztwo 25.06.07, 22:34
                mieszczaneczka napisała:

> BRAWO LEO!!!Wreszcie jakiś wspierający głos rozsądku. tak to jest z polakami
                > dwoch slow po ang nie znają, boją sie cokolwiek zrobic bez pomocy biura
                podróży jak juz przekroczą granice IV RP....a najlepiej wszystko zwalic na
                > arabow....momentami bardziej cywilizowanych od nas! drodzy forumowicze...

napisala przemadrzala alfa i omega.....oby ciebie rodacy kiedys w podobny
                sposob okradli to moze bedziesz inaczej kwiczala...
                • Gość: Lena Re: Cena wizy egipskiej wg Triady-śledztwo IP: 80.48.96.* 25.06.07, 22:42
                  NIe irytuj się. koleżanka mieszczaneczka chce pokazać,ze to Arabowie (jej
                  zdaniem arabowie) są be bo nas okradają a przynajmniej tak myślimy. Ona uważa
                  widocznie,że na tym forum przebywają mało inteligentni ludzie. Arabowie z TUI
                  czy Neckermanemm czy porządnymi polskimi biurami jakoś nas nie okradają.
                • mieszczaneczka Re: Cena wizy egipskiej wg Triady-śledztwo 26.06.07, 08:37
                  oho iberia wysączyła swój jad...mnie moja droga nie nabiorą bo niejestem taką
                  frajerką jak ty i tobie podobni....biedactwo - nabrali ją na 3 dolce...i teraz
                  musi się wyżyć na forum bo nie może dać w mordę arabowi...
                  • derduch Re: Cena wizy egipskiej wg Triady-śledztwo 26.06.07, 09:48
                    Mnie nie okradli ci złodzieje i mam nadzieję że przez takie wypowiedzi jak
                    Pc-maniac`a, Iberii czy moje coraz mniej osób da się okraść biurom typu Triada
                    czy Ecco.
                    Z resztą co różnica 3 czy 300 dolarów, liczy się sam fakt oszustwa i wyłudzenia.
                  • iberia.pl do mieszczaneczki blądyneczki 26.06.07, 10:26
                    mieszczaneczka napisała:

> oho iberia wysączyła swój jad...mnie moja droga nie nabiorą bo niejestem taką
                    > frajerką jak ty i tobie podobni....biedactwo - nabrali ją na 3 dolce...i
                    teraz musi się wyżyć na forum bo nie może dać w mordę arabowi...

a teraz pokaz mi GDZIE napisalam, ze KTOKOLWIEK okradl mnie z tych 3
                    dolcow...blądyneczko do kwadratu......jak zwykle zero na temat a tylko
                    wycieczki osobiste mieszczaneczki.
                    • mieszczaneczka Re: do mieszczaneczki blądyneczki 26.06.07, 10:41
                      blądynek w to nie mieszaj...no moja droga jestem pewna że cie okradli tylko sie
                      nie przyznajesz ale można to wyczytać "między wierszami" z tych wpisów....a
                      wycieczka osobista to jest - tylko do Egiptu z wizą....
                      • iberia.pl Re: do mieszczaneczki blądyneczki 26.06.07, 14:23
                        mieszczaneczka napisała:

> blądynek w to nie mieszaj...no moja droga jestem pewna że cie okradli tylko
                        sie nie przyznajesz ale można to wyczytać "między wierszami" z tych wpisów....a
                        > wycieczka osobista to jest - tylko do Egiptu z wizą....

buhahahahahha oplulam monitor...domorosla psycholozko.....guzik wiesz wiec moze
                        nie zabieraj glosu, no chyba, ze lubisz publicznie sie kompromitowac...
                        • mieszczaneczka Re: do mieszczaneczki blądyneczki 26.06.07, 16:13
                          podejrzewam ze na komputer to co chwila plujesz z nudow bo nie masz co w pracy
                          robic....
                          • iberia.pl Re: do mieszczaneczki blądyneczki 28.06.07, 16:30
                            mieszczaneczka napisała:

> podejrzewam ze na komputer to co chwila plujesz z nudow bo nie masz co w
                            pracy robic....

napisala co nie wiedziala...guzik o mnie wiesz wiec naprawde koncz i wsytdu
                            oszczedz, bo co post to sie kompromitujesz.
                  • Gość: Agnieszka A co to za różnica kto w imieniu biura okrada? IP: *.toya.net.pl 26.06.07, 10:33
                    Mieszczaneczko, czy "pseudoturystko", wyjaśnij mi jaką widzisz różnicę kto
                    okrada turystów czy robi to Arab (nie arab) czy Polka (nie polka) w imieniu
                    Ecco lub Triady?
                    Przecież faktycznie okrada biuro, bo to ono podaje nieprawdziwe ceny w umowie i
                    na stronie internetowej.
                    Jeśli by biuro napisało UCZCIWIE, ze cena wizy 15$ plus cena za jej załatwienie
                    (choć to załatwienie, jak już ktoś na tym forum napisał, to zwykłe konikowanie
                    rodem spod kin w komunistycznych czasach, to nie byłoby najmniejszej sprawy.
                    Ale sprawa była, bo jeśli rezydentka (w tym przypadku Ecco) jednak rządała
                    podwójnej opłaty za wizę, szantażyując nas, że jeśli nie zapłacimy to nikt w
                    pełnym autokarze turystów nie zostanie rozwieziony do hoteli, to jak Ty byś się
                    zachowała?!
                    Kłóciłabyś się?
                    Myślmy się kłócili i z tego. Właśnie tacy wieśniacy jak mieszczaneczka
                    czy "turystka" chętnie by nas pobili byleby wymóc na nas zapłacenie za wizę
                    drugi raz, byleby ich szanowne dupcie trafiły do holteli.
                    To właśnie przez buractwo Polaków pozwalamy sobą pomiatać i oszukiwać na każdym
                    kroku, dając idealne pole do popisu cwaniaczkom rezydentkom.

Nasz rząd działa podobnie, skłócić jednych z drugimi nasłać solidarnościowe
                    pielęgniarki na te pozostałe, a same się zagryzą. Tak samo tutaj, skłócimy
                    tych, którzy nie chcą się dać oszukiwać, z nowobogackimi pokroju Mieszczaneczki
                    czy turystki, a biura wyjdą na tym nieskazitelne. Więz do boju turyści,
                    zagryzajmy się dalej, obrażajmy się nawzajem, bo "ja to zarabiam wielkie
                    pieniądze, więc mam w dupie tych, którzy nie zarabiają wielkich". Ot polska
                    przywara, szpanujmy pieniędzmi - nowa moda.
                    Ciekawe skąd Mieszczaneczko te pieniądze masz, bo jak znam życie, ten co
                    zarabia dużo, lecz w uczciwy sposób nie obnosi się z nimi, a tym bardziej nie
                    szasta nimi niepotrzebnie na złodziei.
        • Gość: turystka Re: Cena wizy egipskiej wg Triady-śledztwo IP: *.telpol.net.pl 25.06.07, 20:24
          Maniak sam jesteś nawiedzony. Tacy jak wy mogą popsuć każdy wyjazd a to słońce
          za mocno grzeje, a to wiatr za słaby a to o trzy dolce za dużo -widocznie na
          takich wyglądacie że was wyrolowali. Byłam też i 15 dolców zapłaciłam.
          • deoand Re: Cena wizy egipskiej wg Triady-śledztwo 26.06.07, 00:01
            no juz taka gadka dla gadki ... wiemy , że wiza kosztuje 15
            dolców ...

a kto nie wie ????
    • derduch Re: A co to za różnica kto w imieniu biura okrada 26.06.07, 13:05
      Za wyzywanie od idiotek zostaniesz ukarana :-)

address: AUTOROBOT STREFA sp. z o.o.
      address: 40-108 Gliwice
      address: Wyczolkowskiego 29
      phone: +48 32 7753390
      fax-no: +48 32 7753385

Teraz wysyłam maila do Twojej firmy żeby sobie szefostwo poczytało co ich
      pracownik robi zamiast pracowac, jak nie odpiszą to zadzwonie.

Miłego dnia :-))))
      • iberia.pl Re: A co to za różnica kto w imieniu biura okrada 26.06.07, 14:26
        Derduch brawo :-))))) to sie moze nauczy czegos "turystka idiotka" :-))))))
      • Gość: Kaja Re: A co to za różnica kto w imieniu biura okrada IP: *.telpol.net.pl 26.06.07, 15:16
        Derduch lecz się i ludzi nie strasz. Każdy ma prawo wyrażać swoją opinie.
        • derduch Re: A co to za różnica kto w imieniu biura okrada 26.06.07, 15:23
          Wyrażać opinię - TAK ale rzucać obelgami - NIE

Co do leczenia... napisz jeszcze raz tak do mnie, a i o Tobie sobie poczytamy na
          forum i nie adres to będzie :-)))))
          • derduch Re: A co to za różnica kto w imieniu biura okrada 26.06.07, 15:33
            I już wszystko jasne, już po pracy jak widzę? Zupe gotuj, nie za komputer się
            bierzesz. Dotarł mail do firmy juz? :-))))))
            • mieszczaneczka Re: A co to za różnica kto w imieniu biura okrada 26.07.07, 21:21
              no i co derduch - czemu nie dzwonisz? zadzwoń, zadzwoń - ja i szef czekamy z
              niecierpliwością.....
          • iberia.pl Re: A co to za różnica kto w imieniu biura okrada 26.06.07, 15:35
            Derduch znow straszysz nastepna niezalogowana madrale? :-DDDDDDDDDDDDDDD
            • derduch Re: A co to za różnica kto w imieniu biura okrada 26.06.07, 15:39
              To ta sama, i nie straszę tylko się bawię ;-)
              • Gość: Turystka Re: A co to za różnica kto w imieniu biura okrada IP: *.telpol.net.pl 26.06.07, 18:05
                Panie derduch! Mam rozumieć iż w jutrzejszym dniu mogę się spodziewać nagany ub
                jeszcze czegoś gorszego tak? Wiekie dzięki
                • Gość: willa Pan derduch to snob nowobogacki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 15:33
                  czego oczekiwac po takim bucu? no chyba nie intelektu i klasy. Złoty lancuch na
                  szyi i słomka z butkow wystaje oto Derducha obraz
            • mieszczaneczka Re: A co to za różnica kto w imieniu biura okrada 26.06.07, 16:17
              pewnie z derduchem pracujecie w jednej firmie i wam sie nudzi w godzinach
              pracy...a co do derducha - hahaha juz sie boje...
              • derduch Re: A co to za różnica kto w imieniu biura okrada 26.06.07, 16:23
                PANA Derducha, wstań jak do mnie piszesz, jeszcze ci się pięty dobrze nie
                zagoiły jak że po rżysku na bosaka biegała, a tu się mądrzyć zaczynasz!.

PS. PAN Derduch nie pracuje, od tego ma ludzi, PAN Derduch kieruje i kase kosi.
                PS.2 Nie wiem czemu jesteś złośliwa do mnie, w sumie Cię lubie i nigdy jeszcze w
                Ciebie nie waliłem jak w bęben, zawsze musi byc ten pierwszy raz jak widze...

Teraz PAN Derduch się oddala od komputera, czas poćwiczyć moje boskie ciałko.
                Ale tu jeszcze wrócę dzisiaj! :-))))))
      • mieszczaneczka Re: A co to za różnica kto w imieniu biura okrada 26.06.07, 16:15
        już się boję...pewnie pracujesz w jednej firmie z iberia i w pracy się wam
        nudzi...
        • derduch Re: A co to za różnica kto w imieniu biura okrada 26.06.07, 16:25
          Tak, siedzimy obok siebie i zaspokajamy się analnie, Iberia w KTW ja w WAW, to
          dopiero perwersja!
          Weź i wyluzuj, czasem mądrze piszesz, tym razem niechęć do Iberii przesłania Ci
          logiczne rozumowanie...
          • iberia.pl Re: A co to za różnica kto w imieniu biura okrada 26.06.07, 18:41
            derduch napisał:

> Tak, siedzimy obok siebie i zaspokajamy się analnie, Iberia w KTW ja w WAW, to
            > dopiero perwersja!

nie pisz do niej skrotami bo i tak nie pojmie :-DDDDDDDDDDDDDD
        • Gość: Turystka Re: A co to za różnica kto w imieniu biura okrada IP: *.telpol.net.pl 26.06.07, 18:02
          Panie derduch ?? Jak jutro otrzymam naganę lub coś gorszego mogę to Tobie
          zawdzięczać ma się rozumieć???
          • iberia.pl Re: A co to za różnica kto w imieniu biura okrada 26.06.07, 18:40
            Gość portalu: Turystka napisał(a):

> Panie derduch ?? Jak jutro otrzymam naganę lub coś gorszego mogę to Tobie
            > zawdzięczać ma się rozumieć???

nie Derduchowi ale samej sobie ewentualna nagane czy inne reperkusje
            zawdzieczasz.Strach cie oblecial?Moze w koncu do ciebie dotrze, ze nie jestes
            taka anonimowa jak ci sie wydawalo i na drugi raz sie zastanowisz zanim kogos
            zmieszasz z blotem.
        • iberia.pl Re: A co to za różnica kto w imieniu biura okrada 26.06.07, 18:42
          mieszczaneczka napisała:

> już się boję...pewnie pracujesz w jednej firmie z iberia i w pracy się wam
          > nudzi...

naprawde twoja "elokwencja" jest powalajaca.....koncz juz i wstydu oszczedz bo
          co post to kompromitacja....tak to jest jak ktos wrozke udaje albo na kazdym
          kroku wietrzy spisek.Napisz jeszcze, ze oboje z Derduchem pracujemy w
          konkurencyjnym dla T biurze podrozy :-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
      • mieszczaneczka Re: A co to za różnica kto w imieniu biura okrada 26.06.07, 18:32
        hahaha\...zadzwon, zadzwon czekam z niecierpliwoscia...niektorzy sie nudza po
        pracy a ty jak widac w jej trakcie...no chyba ze nie pracujesz tylko bąki
        zbijasz...
    • iberia.pl Turystka-smietniczek za bluzgi, n/t 26.06.07, 14:25

• deoand Re: Turystka-smietniczek za bluzgi, n/t 26.06.07, 14:39
        Derduch jak będziesz taki Ziobro - kabel to podkablujemy ciebie
        Arabom za permanentne obrażanie Allacha stanem nieważkim i nie wiem
        czy nawet jak ci iberia zarzuci białą chusteczke na szyję to ci to
        coś pomoże .....

deo ... czuwa i widzi wszystko ...
    • squirrel9 Re: Cena wizy egipskiej wg Triady-śledztwo 26.06.07, 22:38
      To już do tgo posuwają się bura typu Triada i Ecco by okradać bezczelnie w
      biały dzień !!!!
      To rzeczywiście TERAZ POLSKA !!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Taklub To jest dobrowolna opłata!!! Nikt nie każe płacić! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 13:43
      Ludzie nikt nie musi płacić 18 USD!!! Jak ktoś chce to niech stoi w kolejce na
      lotnisku i załatwia to sam w cenie 15 USD!!! Chodzi o to że pilot to załatwia
      bez kolejki i w imieniu klientów oszczędzając ich nerwy, a przy tym napewno w
      jakimś stopniu sobie dorabiając.
      Z turystycznym pozdrowieniem dla wszystkich skner żałujących 3 dolców!!!

Taklub
      • iberia.pl To jest dobrowolna opłata!!! Nikt nie każe pł ???? 27.06.07, 15:25
        a teraz przecyztaj CALY WATEK...

Gość portalu: Taklub napisał(a):

> Ludzie nikt nie musi płacić 18 USD!!! Jak ktoś chce to niech stoi w kolejce
        na lotnisku i załatwia to sam w cenie 15 USD!!!

naprawde?no patrz, super, szkoda, ze napisales to dopiero po 100 postach, ale
        wiesz co dzieki za oswiecenie....

>Chodzi o to że pilot to załatwia
        > bez kolejki i w imieniu klientów oszczędzając ich nerwy, a przy tym napewno w
        > jakimś stopniu sobie dorabiając.

nie demonizuj tych kolejek na lotniskach.

> Z turystycznym pozdrowieniem dla wszystkich skner żałujących 3 dolców!!!
        no widac, z matmy nigdy nie byles dobry....pomnoz sobie te 3 USD x ilosc
        klientow, ktorym NIKT nie powiedzial, ze wiza kosztuje 15 USd i co? ladna
        sumka, prawda?
        • Gość: Taklub Re: To jest dobrowolna opłata!!! Nikt nie każe pł IP: *.chello.pl 27.06.07, 23:51
          Nie będę się rozwlekał widzę że te 3 dolce [z matmy nie byłem taki zły ;)]
          "bardzo cię bolą"

Pozdrawiam!

Taklub
    • aszra-al-aszra Re: Cena wizy egipskiej wg Triady-śledztwo 28.06.07, 00:49
      poczytałam
      łeb mi pęka
      nie wierzę
      czytam i nie wierzę
      Polacy którzy strajkują o podwyżki - przepłacają od 3 do 20 dolarów
      amerykańskich - nie dostając na to żadnego pokwitowania i mało tego będąc
      zastraszani ............

każdy pomyśli tak jak ja - srał pies te 3 dolce - to ok 10zl
      ale każdy kto trzyam w ręku 5 paszportów - tak jak ja na lotnisku w Hurghadzie
      pomyśli - cholera toż to 15 dolców ok 50zł - czyli prawie 100 funtów - czyli
      prawie krewetki

albo każdy pomyśli tak jak ja w Październiku 2006 roku i powie tak:
      jest nas tu 40 osób - 40 razy 5 dolarów to juz daje nam 200 dolców - co daje nam
      już 640zł (wtedy kurs był okolo 3,3zł) to daje około 1300 funtów to juz daje
      cąłkiem sporo krewetek

albo kazdy pomyśli tak: ja już kupiłem wize po 15 dolców - dlaczego ten autobus
      nie rusza?
      czemu ta Pani przy 40 innych osobach każe płacić mi znowu za wizę i to 20 dolców ?
      dlaczego jestem szantażowana ? dlaczego koleś z boku patrzy na mnie wilkiem że
      ja kupiłam w okienku?? czy naprawdę jak nie zapłace to on nie pojedzie do
      swojego hotelu przeze nie ?? i jeszcze to drące sie z tyłu dziecko - pewnie jego
      matka mi oczy wydłubie ?
      dlaczego ktoś publicznie robi mi wstyd ?
      i doda
      JAKIM PRAWEM ?

otóż takim prawem że ............
      nie wiem jakim prawem
      chyba nie jestem wszystko wiedząca
      w sumie przy średnim koszcie wycieczki na 7 dni - około 3000zł te dodatkowe
      dolary to niewiele prawda ?

tylko pytanie brzmi - dlaczego skoro mogłam te dolary dac np na napiwek
      sprzątaczowi który naprawde tej kasy potrzebuje !
      skoro sama je zarobiłam to nie mogę ich wydac jak chce ?
      99% zapłaci po te 3 dolce wiecej
      150 miesjc w samolocie razy 3 dolary - 450 dolarów - niby nic
      450 dolarów razy 4 samoloty w miesiącu 1800 dolarów
      1800 dolarów razy 48 samolotów w roku 86 400 dolarów

86 400 dolarów razy średni kurs 2,8 = 241 920 złotych - nieopodatkowanych
      pieniędzy.

a teraz policzcie sami ile zarobią jesli wezmą po 5 dolców
      oraz ile zarobią jeśli zastraszeni klienci kupią tę wize jeszcze raz - tym razem
      płacąc 20 USD

uwzględnijcie że w ciągu tygodnia startuje około 8 samolotów tych firm do Egiptu
      w tygodniu

241 tysięcy złotych razy osiem daje ........................... dużo kasy :)

fishmishkela ?
      • pc_maniac Ot nareszcie rozsądna odpowiedź 28.06.07, 11:10
        Ot nareszcie rozsądna odpowiedź.

Shukran
        PC_M.
        • Gość: villa [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 14:11
          • aszra-al-aszra Re: Ot nareszcie rozsądna odpowiedź 28.06.07, 14:47
            oj ty musieć zazdrościć derduchowi swobody wypowiedzi

nie zauważyłaś ciągle o co chodzi ?
            nie chodzi o 3 dolary chodzi o lekko licząc 2 miliony złotych

• Gość: a Re: Ot nareszcie rozsądna odpowiedź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 18:23
              a mnie ochodza 3 dolary ktore ja moge a nie musze wydac jesli mi sie nie chce
              stac w kolejce a nie kto ile zarabia na tym. bez sensu.Licz swoja kase a nie
              czyjas. zreszta te 3 dolce to nie mus
          • aszra-al-aszra Re: Ot nareszcie rozsądna odpowiedź 28.06.07, 14:50
            Strajki

moim zdaniem własna działalnośc gospodarcza pozwoli uniknąc strajku - tylkoktóra
            piguła lub który lekarz sie na to odważy ??
            w szpitalu - zus opłacony - obiadek jest -łapóweczki ida .. i studia były gratis :)

• Gość: mono [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 18:18
              • derduch Re: Ot nareszcie rozsądna odpowiedź 28.06.07, 19:01
                Znowu piszesz pod kilkoma nickami?
                Pisz sobie, pisz, potem się zaloguj i pisz sobie, potem nowy nick i dalej sobie
                pisz...
                Nas jest znajomych na tych forach dobrze ponad sto osób, ty natomiast jeden w
                stu osobach.
                To pisz sobie, pisz...
                To co obraźliwe zaraz znowu wykasują, a ty pisz sobie...
      • Gość: Taklub Re: Cena wizy egipskiej wg Triady-śledztwo IP: *.chello.pl 01.07.07, 22:49
        " 86 400 dolarów razy średni kurs 2,8 = 241 920 złotych - nieopodatkowanych
        pieniędzy. "

Podzielić na 9 rezydentów to daje 2240zł miesięcznie, ale nie o to chodzi, bo
        przeciesz masz absolutną rację, tylko pytanie co cię interesują pieniądze
        pozostały 28799-ciu pasażerów...??

Taklub
        • iberia.pl Re: Cena wizy egipskiej wg Triady-śledztwo 01.07.07, 23:49
          Gość portalu: Taklub napisał(a):

> " 86 400 dolarów razy średni kurs 2,8 = 241 920 złotych - nieopodatkowanych
          > pieniędzy. "
          >
          > Podzielić na 9 rezydentów to daje 2240zł miesięcznie, ale nie o to chodzi, bo
          > przeciesz masz absolutną rację, tylko pytanie co cię interesują pieniądze
          > pozostały 28799-ciu pasażerów...??

zapomniales dodac OKRADZIONYCH....niestety sek w tym, ze oni na ogol nie
          wiedza, ze 3 USD ktos pobiera od nich bezzasadnie.

Inny przykald, bo widac, do ciebie nie dociera:jak Ci pani w sklepie wyda za
          malo reszty to co robisz:
          a)upominasz sie
          b)nic robisz.
          • deoand Re: Cena wizy egipskiej wg Triady-śledztwo 01.07.07, 23:54
            Inny przykald, bo widac, do ciebie nie dociera:jak Ci pani w sklepie wyda za
            malo reszty to co robisz:
            a)upominasz sie
            b)nic robisz.

iberia a jak cie Arab okradnie na 13 $ na przykład to co
            robisz ... piszesz skarge do Triady na Triade .. ?
            czy bijesz sie z Arabem czy nic nie robisz może ???
            • iberia.pl Re: Cena wizy egipskiej wg Triady-śledztwo 02.07.07, 00:18
              deoand napisał:

>
              > iberia a jak cie Arab okradnie na 13 $ na przykład to co
              > robisz ... piszesz skarge do Triady na Triade .. ?
              > czy bijesz sie z Arabem czy nic nie robisz może ???

to mam pretensje tylko i wylacznie do siebie,moge sie z nim wyklocac o ile to
              cokolwiek pomoze, poki co Arab ani nikt inny mnie nie okradl.
    • nutka_re Re: Cena wizy egipskiej wg Triady-śledztwo 30.06.07, 21:24
      Podnoszę :)
      • Gość: norbik Re: Cena wizy egipskiej wg Triady-śledztwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 09:54
        takie podnoszenie ewidentnie dekonspiruje Ciebie i to całe Twoje towarzystwo
        derduchów pastuchów:). Zal dupe konkurencji sciska co ,że Triada wysyła
        najwiecej turystów na swoje kierunki:))))!!!!! mozecie sobie tylko o takim
        wyniku pomarzyć.
        ps
        podnoś sobie podnoś i tak już nikt tego śmietnika nie czyta poza waszym
        kociołkiem, gotujcie sie w nim dalej. Tyle ze zupa z takich szumowin forumowych
        cuchnie okrutnie i niesmaczna wielce.
        • Gość: MBA Re: Cena wizy egipskiej wg Triady-śledztwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 09:59
          czy Wy nie zauwazyliście że już nikt Was nie czyta? typowa gnojówka
          forumowa.Kaczyzm:)
          • Gość: ben gurion Re: Cena wizy egipskiej wg Triady-śledztwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 11:56
            masz racje ....suchy watek;)
            • iberia.pl Re: Cena wizy egipskiej wg Triady-śledztwo 02.07.07, 13:45
              Gość portalu: ben gurion napisał(a):

> masz racje ....suchy watek;)

to po co sie znizasz i piszesz?
              • deoand Re: Cena wizy egipskiej wg Triady-śledztwo 03.07.07, 10:30
                Telewizja cenzuruje swój własny program
                2007-07-03 04:24 (akt. 06:18)

Jak zareaguje szef TVP Andrzej Urbański?
                Fot. PAP

Małgorzata Raczyńska, dyrektor TVP 1, wstrzymała materiał o biurze podróży
                Neckermann w programie "Na celowniku". Reporterzy i producenci dokumentu, który
                stawia pod znakiem zapytania rzetelność biura, są oburzeni - pisze "Dziennik".
                dalej »

- Nawet nie widziała tego filmu, a zdjęła go. Jest sezon urlopowy, zapewne
                wielu Polaków wykupiło wycieczki w Neckermannie, mają prawo dowiedzieć się,
                jakie niespodzianki ich czekają - mówią twórcy.

Jak dowiedział się "Dziennik", Raczyńska podjęła decyzję o nieemitowaniu
                programu po tym, jak na jej biurko trafił list od szefów biura. Żądali oni
                wycofania emisji dokumentu, zarzucając jego twórcom jednostronność i grożąc
                oddaniem sprawy do sądu.

- Łukasz Bajbak, który realizował cały reportaż, był agresywny i arogancki w
                stosunku do naszych pracowników - tłumaczy Krzysztof Piątek, prezes Neckermann
                Polska. - Poza tym według nas tym programem jego producentka Joanna Wąsowska-
                Klimek chciała załatwić własne interesy, bo wykupiła u nas wycieczkę i w
                ostatniej chwili, tuż przed wylotem zorientowała się, że warunki jej się nie
                podobają. Uważam, że załatwianie prywaty przy takiej okazji jest nie fair.

Joanna Wąsowska-Klimek, autorka cyklu "Na celowniku", nie ukrywa, że zawarła
                umowę z Neckermannem, ale nie jest jedyną, której ta sprawa dotyczy. - Nie
                uprawiam prywaty, dziennikarz ma obowiązek poinformować o nierzetelności biura.
                W materiale jest opisywana sprawa moja, ale i innego bohatera, który znalazł
                się w podobnej sytuacji - opowiada producentka.

(PAP)

Najlepiej ocenzurować i wtedy każde biuro będzie najlepsze ...

a na Neckermana to przeciez nie wolno powiedzieć ani słowa nie po
                linii i na bazie ...

pzdr deo
                • lena575 Re: Cena wizy egipskiej wg Triady-śledztwo 03.07.07, 10:42
                  Dlaczego nie dałeś linku lub nie zacytowałeś całego tekstu. Nie do końca to
                  takie oczywiste. Jak sobie jakaś pani redaktor prowadzi osobistą wojenkę z
                  biurem turystycznym to niekoniecznie musi robić to rzetelnie. Naczelna ma prawo
                  sprawdzić czy potem TVP nie będzie musiało płacić milonowych odszkodowań.
                  Przypuszczam,że jeśli program będzie rzetelny to go puszczą.
                  • Gość: milimoi Re: Cena wizy egipskiej wg Triady-śledztwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 11:06