julsza 16.07.07, 10:22 znalazlam same pozytywne opnie na temat tego biura, ale czy ktos byl z nimi w Hiszpanii? Jakie wspomnienia? uwagi? pochwaly? zarzuty? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: ktos byl z Tecza w Hiszpani? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 12:17 Byłam w zeszłym roku w Paryżu - 7 dni zwiedzanie. Hotel skandalicznie beznadziejny: standard mniej niż 1*, pełen emigrantów z Afryki- matki z malutkimi dziećmi, które darły się cała noc, 5 pięter - winda jakoby była zepsuta (czemu nikt nie dał wiary), jedną z turystek w tym hotelu okradziono - zginęły rzeczy zamknięte w walizce. Zwiedzanie każdego dnia tylko do 17.30-18.00. Kolacje aranżowane przez pilota - bardzo długi czas oczekiwania, ceny absolutnie niekonkurencyjne. Ale pilot i kierowcy jedli za darmo- zależało im na namówieniu jak największej ilości osób - co czynili. Pilot i kierowcy mieszkali w innym hotelu - nie powiedzieli turystom, w jakim, więc grupa po 18.00 była praktycznie bez opieki, telefonu kom. też pilot nie chciała dać. Strach pomyśleć, gdyby coś się złego działo - nie mieliśmy nawet numeru polisy ubezpieczeniowej, która była opłacona w cenie wycieczki. Wszelkie reklamacje u pilota poziostawały bez echa. Z biurem "Tęcza" była też ok. 10 lat temu - wtedy byli na etapie wyrabiania sobie marki, więc dbali o image. W zeszłorocznym Paryżu też część turystów była zadowolona. Jedna pani mówiła tak: "Pilot jest fajny, bo opowiada o mieście, zabytkach, itp." - Bez komantarza, bo niby co miałby robić, chyba za opowiadanie mu płacą - z pieniędzy wpłaconych przez uczesyników wycieczki. Biuro "Tęcza" z Bielska-Białej - zdecydowanie odradzam. Odpowiedz Link Zgłoś
julsza Re: ktos byl z Tecza w Hiszpani? 17.07.07, 13:02 Gość portalu: gość napisał(a): > W zeszłorocznym Paryżu też część turystów była zadowolona. Jedna pani mówiła > tak: "Pilot jest fajny, bo opowiada o mieście, zabytkach, itp." - Bez > komantarza, bo niby co miałby robić, chyba za opowiadanie mu płacą to wcale nie jest takie oczywiste - pilot, z ktorym ja bylam w krajach baltyckich i Petersburgu pare lat temu nie wydukal nawet klasycznego "wlasnie przekroczylismy granice litewsko-lotewska. Lotwa to bla bla bla...", weic moze ten Wasz to byl prawdziwy skarb ;) a bez zartow juz - dziekuje za uwagi o Teczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krysia Re: ktos byl z Tecza w Hiszpani? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 22:35 Koleżanka była w ubiegłym roku na objazdówce i wrócila zadowolona. Teraz własnie wrócila ze Szwajcarii (z Tęczą) i wycieczke wspomina jako jedną z najpiekniejszych w zyciu. Odpowiedz Link Zgłoś
myszunia9 Re: ktos byl z Tecza w Hiszpani? 19.07.07, 22:48 Hej. Zwiedziłam z tym biurem w ubiełym roku Włochy, było cudownie, jednak nie ma co liczyć na hotele 5*.Mnie chodziło głównie by zwiedzić, a nie oglądać hotele. Pozatym za taką kasę, trudno o lepszy komfort. POLECAM to biuro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: ktos byl z Tecza w Hiszpani? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 10:21 Jasne, że nie można liczyć na hotel 5*. Ceny pokoi 2 os. w takich hotelach w Europie to conajmniej 150 EUR. Ale taka Tęcza mogłaby ludzi kwaterować w hotelach klasy turystycznej skoro biora za to pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zosia Re: ktos byl z Tecza w Hiszpani? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 10:18 Należy rozgraniczyć dwie rzeczy: atrakcyjność zwiedzanego miejsca, jego urok, atmosferę, itp. od usług biura podróży. Tego niestety nie udaje się zrobić większości osób na tym formu, co rodzi nieporozumienia. Odpowiedz Link Zgłoś
imka.allegro Re: ktos byl z Tecza w Hiszpani? 23.07.07, 12:18 Podepnę się pod odgałęzienie chwalące Tęczę ;) Byłam z nimi w czerwcu 2007 w Bawarii, wycieczka pięciodniowa, pozostało mi wrażenie perfekcyjnej organizacji całości (świetne zgranie czasu dojazdów, zwiedzania, czasu wolnego, noclegi może nie żadne luksusy ale wręcz sterylnie czysto i bardzo miło). Pilotka rewelacyjna pod każdym względem. Kontaktowa, opiekuńcza, doskonale zorganizowana, z odpowiednim zasobem wiadomości merytorycznych. Jeden kiks biura w dniu wyjazdu (opóźnienie auktokaru, nie wszyscy uczestnicy zabierani z trasy byli o tym powiadomieni) jakoś nie zaburzył całości. No, może dlatego że akurat ja nie byłam takim uczestnikiem i o opóźnieniu dowiedziałam się od razu ;) W każdym razie kierunek 'Bawaria' z Tęczą polecałabym z czystym sumieniem. I cieszę się z pozytywnej opinii o wycieczce do Szwajcarii - też się wybieram :) Imka Odpowiedz Link Zgłoś