Dodaj do ulubionych

Lista oszustw Exim Tours - wpisujcie!

07.10.07, 23:07
Lista oszustw Exim Tours - wpisujcie!
Do rozpoczęcia tego wątku skłonił mnie tegoroczny wyjazd do Egiptu (wspaniałego) z Exim Tours do Hilton Dreams i totalnie nietrafiona formuła Eximu w tym hotelu "AllInclusive", która raczej powinna się nazywać "Very many exclusive"...
Proszę wpisywać swoje złe doświadczenia z tym biurem - ku przestrodze dla innych, i ku zaoszczędzeniu pieniędzy, czasu i nerwów. Wszak Egipt jest wspaniały, a nasze wymarzone wakacje nie powinny być niszczone przez biura, których oferta katalogowa, informacja w oddziale, oraz obietnice przedstawicieli/rezydentów różnią się znacząco od rzeczywistości. To jest niedotrzymywanie warunków umowy! A komu chce się włóczyć po sądach? Dlatego NEGATYWNA OPINIA O EXIM TOURS niech będzie dla nich karą.
Obserwuj wątek
    • ziebaaa Re: Lista oszustw Exim Tours - wpisujcie! 08.10.07, 08:10
      ja byłem z tym biurem w egipcie w hotelu rehana i w tunezji w hotelu
      riadh palms i powiem ci chłopie że byłem zadowolony na wczasy w
      egipcie exim jest najlepszy może miałeś pecha poprostu zwykły zbieg
      okoliczności
      • mike-great Re: Lista oszustw Exim Tours - wpisujcie! 08.10.07, 11:20
        2 lata temu z Eximem też było OK, ale to nie zmienia faktu, że w
        2007 w Hilton Dreams z "All Inclusive" oszukują.

ziebaaa napisał:

> ja byłem z tym biurem w egipcie w hotelu rehana i w tunezji w
        hotelu
        > riadh palms i powiem ci chłopie że byłem zadowolony na wczasy w
        > egipcie exim jest najlepszy może miałeś pecha poprostu zwykły
        zbieg
        > okoliczności
        • brygida7534 Re: Lista oszustw Exim Tours - wpisujcie! 26.10.09, 14:12
          witam !!! ja z tym biurem byłam w EGIPCIE W REHANIE W TUNEZJI I GRECJI i
          ani razu sie nie zawiodłam BYLISMY W TRZY RODZINY Z DZIECMI I KAŻDY MA
          PRZEPIĘKNE WSPOMNIENIA I NA 100 PROCENT NA DRUGI ROK ZNÓW SIE WYBIERZEMY
          Z EXIMEM
          • monikam1 lecę z nimi 4 raz i nie mam żadnych uwag 13.01.10, 12:10
            rozsądna cena, dobra jakość. Myślę, że wiele osób ma wielkie
            oczekiwania, a nie chce za nie zapłacić - stąd potem rozczarowania.
            Nigdy się nie nacięłam, a byłam w Egipcie, Tunezji i Turcji. W piątek
            wylatuję znwó do Egiptu.
      • janusz.amir Re: Lista oszustw Exim Tours - wpisujcie! 08.10.07, 11:23
        Opcja All zależy tylko od hotelu i BP nie ma w tym zakresie nic do powiedzenia!!
        Ogólnie w Egiptowie te opcje są podobne dla hoteli tych samych kategorii,więc
        nie wiem o co masz pretensje??
        No chyba że w Twoim hotelu goście np.z Neckermana mieli inny All niż Ty!!!! Ale
        to już inna bajka więc to opisz.
        • mike-great Re: Lista oszustw Exim Tours - wpisujcie! 08.10.07, 11:42
          Nie przeczę, że zakres All zależy od hotelu - tylko dlaczego BP,
          które organizuje pobyty W POROZUMIENIU Z HOTELEM (czyż nie?) nie
          przedstawia wiarygodnej informacji nt. tego, co obejmuje to ALL?
          Powtarzam - lista co obejmuje All dostarczona mi w oddziale BP Exim
          Tours w Katowicach (po angielsku) różniła się od podobnej listy
          dostarczonej przez rezydentkę BP Exim Tours już w hotelu Hilton
          Dreams (po polsku) w drugim dniu pobytu w Sharm El Sheikh, i różniła
          się od listy uzyskanej przeze mnie na recepcji tego hotelu w tym
          samym dniu (po angielsku). Dziwny zbieg okoliczności, że te All
          Inclusive są różne. Ponadto masz rację - All Inclusive w tym hotelu
          np. dla Włochów jest inny niż dla Polaków czy Rosjan. Nie wiem z
          jakiego BP byli Włosi, ale wiem jakie BP z Polski leci z klientami w
          trąbę w tym hotelu z opcją All. I dodam jeszcze - przed wyjazdem
          napisałem 3 e-maile bezpośrednio do hotelu Hilton Dreams aby się
          dowiedzieć co obejmuje opcja All Inclusive w ich hotelu w terminie
          na jaki się wybierałem z Eximem - nie otrzymałem ŻADNEJ ODPOWIEDZI!
          To też świadczy o kiepskim serwisie/obsłudze klienta w tym hotelu,
          prawda? Wiedząc jakie kiepskie jest to All przed wyjazdem na pewno
          pojechałbym do innego hotelu z All, lub wykupił tylko HB. No bo
          przecież piłem w tym hotelu piwo z prawdziwego zdarzenia - tyle że
          zakupione w sklepach Bachus po 8-10 funtów egipskich i przyniesione
          do hotelu (strażnicy całkowicie pozwalają na jego wnoszenie) - tylko
          po co wtedy opcja All?

janusz.amir napisał:

> Opcja All zależy tylko od hotelu i BP nie ma w tym zakresie nic do
          powiedzenia!
          > !
          > Ogólnie w Egiptowie te opcje są podobne dla hoteli tych samych
          kategorii,więc
          > nie wiem o co masz pretensje??
          > No chyba że w Twoim hotelu goście np.z Neckermana mieli inny All
          niż Ty!!!! Ale
          > to już inna bajka więc to opisz.
          • zioolek1 Re: Lista oszustw Exim Tours - wpisujcie! 08.10.07, 18:23
            ja również kilka dni temu wróciłem z Rehany z Eximem i jestem BARDZO
            zadowolony. Do samego BP nie mam najmniejszych zastrzeżeń a byłem z
            nimi również w Petrze i Jerozolimie.
            • mike-great Tu mają być wpisy negatywne, a nie pozytywne! 08.10.07, 20:19
              Tu mają być wpisy negatywne o Exim Tours, a nie pozytywne!
              Ja też byłem z Eximem w Jerozolimie w 2005 i było dobrze, ale teraz
              już nie jest (oszukują na cenie - 120$, gdy np. w Aaba Sharm to
              100$ - i haraczu pobieranym w autobusie 12$ niewiadomo na co (?),
              oraz braku informacji odnośnie braku ubezpieczenia wycieczki
              spowodowanego wjazdem na terytorium Autonomii Palestyńskiej (gdzie
              jest Betlejem).
              2 lata temu chwaliłem Exim za pobyt w Sonesta Club, w tym roku
              negatywnie oceniam za oszukańczą ofertę All Inclusive w Hilton
              Dreams w Sharm El Sheikh.

zioolek1 napisał:

> ja również kilka dni temu wróciłem z Rehany z Eximem i jestem
              BARDZO
              > zadowolony. Do samego BP nie mam najmniejszych zastrzeżeń a byłem
              z
              > nimi również w Petrze i Jerozolimie.
              • wiata Re: Tu mają być wpisy negatywne, a nie pozytywne! 08.10.07, 21:35
                Byłam z Eximem pare razy w Egipcie. I byłam w zasadzie zadowolona, nawet wtedy, jak zmienili nam hotel, który SPECJALNIE rezerwowalismy z opcja "widok na morze". Pogodziliśmy sie z zamianą, i w sumie było o"key, chociaż biuro nawaliło. W zeszłym roku pojechalismy po raz kolejny z Eximem, i tym razem biuro zmieniło godziny wylotu i datę i godziny powrotu. W ten sposób z 8 dniowej wycieczki zrobiła się 6 dniowa. Biuro nie poczuwało się do rekompensaty. Exim skresliliśmy, już z nimi nie pojedziemy, a byliśmy naprawdę wiernymi klientami.... Jak jest wpadka, to trzeba umieć się znaleźć, a nie wypłacać 100zł zwrotu za niewykorzystany dzień pobytu.
                • mike-great O to chodzi-Exim baaardzo nie potrafi się znaleźć! 08.10.07, 23:00
                  O to chodzi-Exim baaardzo nie potrafi się znaleźć! kiedy nawali z wypełnieniem warunków własnej umowy, których nie wypełnia należycie. A gadanie rezydentki "Jak Państwo chcą prawdziwe AllInclusive to proszę nie wybierać hotelu sieciowego" jestponiżej jakiejkolwiek krytyki.

wiata napisała:

> Byłam z Eximem pare razy w Egipcie. I byłam w zasadzie zadowolona, nawet wtedy,
                  > jak zmienili nam hotel, który SPECJALNIE rezerwowalismy z opcja "widok na morz
                  > e". Pogodziliśmy sie z zamianą, i w sumie było o"key, chociaż biuro nawaliło. W
                  > zeszłym roku pojechalismy po raz kolejny z Eximem, i tym razem biuro zmieniło
                  > godziny wylotu i datę i godziny powrotu. W ten sposób z 8 dniowej wycieczki zro
                  > biła się 6 dniowa. Biuro nie poczuwało się do rekompensaty. Exim skresliliśmy,
                  > już z nimi nie pojedziemy, a byliśmy naprawdę wiernymi klientami.... Jak jest w
                  > padka, to trzeba umieć się znaleźć, a nie wypłacać 100zł zwrotu za niewykorzyst
                  > any dzień pobytu.
                  • wp2007 Re: do mike-great 09.10.07, 10:56
                    Przeciez pisali juz forowicze- all to sprawa hotelu a nie
                    biura.Należało otworzyć dziób na miejscu i upominac sie o swoje a
                    nie bezowocnie kłapać na forum.wp2007
                    • mike-great Do tego co ma dziób 09.10.07, 11:39
                      A biuro podróży to niby co? Przygotowuje oferty bez porozumienia z hotelem? I postaraj się poczytać wątek uważnie, i zrozum - biuro dezinformowało, i nie wykonało należycie warunków umowy. Sprawę w sadzie wygralibyśmy jak nic (bo BP podpisało się pod warunkami umowy innymi niż rzeczywistość) tylko komu chce się włóczyć po polskich sądach? Dlatego NEGATYWNA OPINIA dla Exim Tours niech będzie karą (to im odstraszy trochę klientów) - a mogli mieć pozytywną rekomendację - ale na to trzeba zasłużyć. Na miejscu się upominałem u rezydentki i personelu - ale grochem o ścianę, a nie miałem tyle determinacji by ciągłym wykłucaniem się o swoje psuć sobie wakacje. Ja potrafię sobie przyjemnie zorganizować czas - ale to nie znaczy, że brak profesjonalizmu Exim Tours i personelu tego hotelu ma być pominięte milczeniem.

wp2007 napisał:

> Przeciez pisali juz forowicze- all to sprawa hotelu a nie
                      > biura.Należało otworzyć dziób na miejscu i upominac sie o swoje a
                      > nie bezowocnie kłapać na forum.wp2007
                      • mike-great A kłótnia ma być przez "ó" 09.10.07, 11:53
                        mike-great napisał:

> A biuro podróży to niby co? Przygotowuje oferty bez porozumienia z hotelem? I p
                        > ostaraj się poczytać wątek uważnie, i zrozum - biuro dezinformowało, i nie wyko
                        > nało należycie warunków umowy. Sprawę w sadzie wygralibyśmy jak nic (bo BP podp
                        > isało się pod warunkami umowy innymi niż rzeczywistość) tylko komu chce się włó
                        > czyć po polskich sądach? Dlatego NEGATYWNA OPINIA dla Exim Tours niech będzie k
                        > arą (to im odstraszy trochę klientów) - a mogli mieć pozytywną rekomendację - a
                        > le na to trzeba zasłużyć. Na miejscu się upominałem u rezydentki i personelu -
                        > ale grochem o ścianę, a nie miałem tyle determinacji by ciągłym wykłucaniem się
                        > o swoje psuć sobie wakacje. Ja potrafię sobie przyjemnie zorganizować czas - a
                        > le to nie znaczy, że brak profesjonalizmu Exim Tours i personelu tego hotelu ma
                        > być pominięte milczeniem.
                        >
                        > wp2007 napisał:
                        >
                        > > Przeciez pisali juz forowicze- all to sprawa hotelu a nie
                        > > biura.Należało otworzyć dziób na miejscu i upominac sie o swoje a
                        > > nie bezowocnie kłapać na forum.wp2007
                  • jedrusiakg Re: O to chodzi-Exim baaardzo nie potrafi się zna 09.06.08, 15:43
                    bylismy w hotelu nashira w turcji w maju 2008.w chwili wykupienia
                    biletu w ofercie proponowano alkohole importowane w opcji all
                    inclusiv.po przyjezdzie okazalo sie ze to pomylka,podaja tylko
                    lokalne i to rozcienczane,a exim sie tlumaczy ze 2 dni przed
                    wyjazdem byla notatka na ich stronie,ale nas nikt nie informowal.
                    to,ze podawali importowane alkohole zdecydowalo o wyborze tego
                    hotelu,bo byly tansze oferty hoteli .jak sie ma bilet w kieszeni to
                    nikt juz nie sprawdza,tydzien po nas tez byla grupa polakow z exim i
                    tez byli zaskoczeni niespodzianka.
                    a co do wylotu to tez mielismy opoznienie 4 godziny,i na lotnisku
                    rezydentka wiedziala ze nastepny lot tez sie opozni,wiec jej
                    mowilismy zeby powiadomila nastepna grupe niech zostana te 4 godziny
                    e hotelu,niestety musieli czekac na lotnisku.
                    • chejron74 Re: O to chodzi-Exim baaardzo nie potrafi się zna 19.07.08, 10:53
                      Wyglądacie na typowych polskich buraków pieniaczy. Byliśmy w Joy
                      Nashira w lipcu 2008 i właśnie wróciliśmy. Było super. jak ktoś
                      oczekuje żeby w ramach AI zrobili po hamam jeszcze loda za darmo
                      (takie typowe dla naszych oszczędnych burackich polaczków) to niech
                      leci z TUI i za ten sam hotel płaci do 1000 złotych drożej od osoby.
                      Wtedy może miec pretensje. Na miejscu widziałem takich wiecznie
                      niezadowolonych "rodaków".
                    • chejron74 Re: O to chodzi-Exim baaardzo nie potrafi się zna 19.07.08, 10:54
                      Chociaż polscy rezydenci Eximu na Riwierze Tureckiej są faktycznie
                      generalnie kiepscy. Ale firma jest oki.
                • wp2007 Re: do wiata 09.10.07, 10:54
                  To znaczy co? Jak twoim zdaniem powinien znaleźć sie Exim? Przecież
                  przeprosił i zaplacil za poniesione przez was szkody. WP2007
                • magdalas Re: Tu mają być wpisy negatywne, a nie pozytywne! 22.06.08, 14:05
                  Ja z eximem byłam 2 lata temu w Brazylii, samolot spóźnił się po nas 16 godzin
                  więc wakacje skróciły się o 1 dzień. Warunki na miejscu wynagrodziły nam ten 1
                  dzień, ale po powrocie nie zrezygnowałam z walki o rekompensatę. 1/2 roczna
                  korespondencja skończyła się przelaniem przez BP jakiś pieniędzy (nie pamiętam
                  ile, na pewno mniej niż chcieliśmy, ale jak dla mnie skończyło się ok)
                  Nie mama zdanie o tym biurze, ale już od jakiegoś czasu jeżdzę z itaką (pewnie
                  do pierwszej wpadki)
              • wp2007 Re: do mike-great 09.10.07, 10:51
                Sam zrobileś sie w balona. Na bazarze te same majtki też możesz
                kupić w różnych cenach. Krew cie zalewa ,że przepłacileś? A moze
                poprostu jestes nierozgarnięty. O tym ,ze fakultety z miejscowych
                biur są tańsze TRĄBI sie na tym forum od początku istnienia.No ale
                najprościej wine zwalic na Exim . Typowo po ''polskiemu''. Wp2007
                • mike-great Do dziobatego wp2007 09.10.07, 11:46
                  Kiepskie te twoje wakacje jak na targu majtki kupujesz.
                  Jeśli o mnie chodzi to nie przepłaciłem, tylko nie lubię żerowania leni z Exim Tours na niewiedzy/naiwności, i co by nie tylko, innych klientów, którym więcej obiecują niż mogą zapewnić. Bracie - Exim musi się duuużo uczyć jak zapewnić rzetelną informację, profesjonalną obsługę, i AllInclusive choć trochę przypominający tą formułę w Hilton Dreams. W normalnym kraju za takie potraktowanie sprawy płaci się odszkodowania, ale i tak tego nie zrozumiesz, bo 50 lat komunizmu nauczyło niektórych trzymać gębę na kłódkę, i być obywatelem II-kategorii - ale to twój problem.

wp2007 napisał:

> Sam zrobileś sie w balona. Na bazarze te same majtki też możesz
                  > kupić w różnych cenach. Krew cie zalewa ,że przepłacileś? A moze
                  > poprostu jestes nierozgarnięty. O tym ,ze fakultety z miejscowych
                  > biur są tańsze TRĄBI sie na tym forum od początku istnienia.No ale
                  > najprościej wine zwalic na Exim . Typowo po ''polskiemu''. Wp2007
                  • wp2007 Re:do mike-great 09.10.07, 12:29
                    Przykładu z bazarowymi majtkami nie skumałeś , ale to nie dziwota.
                    A co Exim mial zareklamować swoja impreze w stylu - u nas za 120 a u
                    konkurencji za 100? O tym ,że taniej jest na miescie to wiedza
                    wszyscy bywalcy tego forum.Nie wiem czy Exim musi sie duzo uczyc .
                    Bylem z Eximem w Tunezji i jestem zadowolony. Z regóły nie kupuje
                    all. Na miescie wszystko jest duzo tańsze niz w Polsce . w kazdym
                    hotelowym pokoju jest ludowka , a roznica w cenie all i hb jest nie
                    do przepicia i przejedzenia. Piszesz ,że jestes taki rozgarniety -
                    to dlaczego boisz sie sądów powszechnych? Dlaczego nie walczysz o
                    swoje jezeli uwazasz ,że program nie został zrealizowany wg. umowy?
                    Gębę to ty masz ale anonimowo - na forum.Co to za gadanie - nie będę
                    sie włuczyl po sądach ? Przecisż uwazasz się za obywatela pierwszej
                    kategorii. Obywatel pierwszej kategorii walczy o swoje tam gdzie
                    moze cos wywalczyc a nie anonimowo kłapie głupoty na forum . Z tego
                    co czytam jestes w minimalnej mniejszosci jesli chodzi o
                    niezadowolonych z Eximu .Malkontenci potrafia zepsuc wczasy samim
                    sobie - ale dlaczego psują innym?
                    • mike-great Czy tu agitują agenci Eximu? 09.10.07, 21:48
                      Czy tu agitują agenci Eximu? Chłopie - Exim Tours WYŁOŻYŁ SIĘ TOTALNIE Z OFERTĄ ALL INCLUSIVE W HILTON DREAMS! Czy to tak trudno zrozumieć? Piszesz coś o pobycie z tym BP w Tunezji, i że było OK - ale to nie ma nic do rzeczy. Ja też z nimi byłem kiedy było OK - i to biuro wtedy chwaliłem. Ale teraz nawalili na całej linii, i basta. Nie poddawaj się zbiorowej psychozie, że nie można pisać źle o jakimś BP wtedy, kiedy nie wypełnia warunków umowy, jest nierzetelne, i najzwyczajniej oszukuje klientów.
                      Nie zgodzę się z tobą, że WSZYSTKO NA MIEŚCIE jest tańsze, i że różnicę między HB i All nie są do przejedzenia, a zwłaszcza do przepicia - są, są, i wcale nie trzeba się schlać jak Kwaśniewski w Szczecinie. Poza tym napiszę ci coś jeszcze - to ja mam rację w tym przypadku, ale do sądu biura nie podam z CZYSTO PRAGMATYCZNEGO POWODU:
                      - ślamazarne załatwianie spraw przez polskie sądy (nawet w sprawach o wiele poważniejszych niż ta),
                      - komunistyczna mentalność wielu urzędników życia publicznego w Polsce i utrwalone nawyki inne niż w cywilizowanych krajach.
                      Poza tym uważam się za takiego samego obywatela RP jak inni ( to odnośnie twego gadania o jakichś kategoriach). I nie ma znaczenia czy jestem w mniejszości niezadowolonych, czy większości zadowolonych (a skąd ty to wiesz?) bo historia uczy niejednokrotnie, że nie zawsze większość ma rację. Poza tym - ja nikomu nie psułem wczasów - to Exim je psuł, i nie tylko mnie i moim znajomym, ale także ludziom z Krakowa i Warszawy z tego samego turnusu w Hilton Dreams (mieli podobne, oraz inne, uwagi jak my).

wp2007 napisał:

> Przykładu z bazarowymi majtkami nie skumałeś , ale to nie dziwota.
                      > A co Exim mial zareklamować swoja impreze w stylu - u nas za 120 a u
                      > konkurencji za 100? O tym ,że taniej jest na miescie to wiedza
                      > wszyscy bywalcy tego forum.Nie wiem czy Exim musi sie duzo uczyc .
                      > Bylem z Eximem w Tunezji i jestem zadowolony. Z regóły nie kupuje
                      > all. Na miescie wszystko jest duzo tańsze niz w Polsce . w kazdym
                      > hotelowym pokoju jest ludowka , a roznica w cenie all i hb jest nie
                      > do przepicia i przejedzenia. Piszesz ,że jestes taki rozgarniety -
                      > to dlaczego boisz sie sądów powszechnych? Dlaczego nie walczysz o
                      > swoje jezeli uwazasz ,że program nie został zrealizowany wg. umowy?
                      > Gębę to ty masz ale anonimowo - na forum.Co to za gadanie - nie będę
                      > sie włuczyl po sądach ? Przecisż uwazasz się za obywatela pierwszej
                      > kategorii. Obywatel pierwszej kategorii walczy o swoje tam gdzie
                      > moze cos wywalczyc a nie anonimowo kłapie głupoty na forum . Z tego
                      > co czytam jestes w minimalnej mniejszosci jesli chodzi o
                      > niezadowolonych z Eximu .Malkontenci potrafia zepsuc wczasy samim
                      > sobie - ale dlaczego psują innym?
                      • wp2007 Re: do mike-great 10.10.07, 09:42
                        Jestem wolnym czlowiekiem i pisze co myślę i co widziałem . Nigdy
                        nie starałem sie plynąć z prądem. Chcesz powiedzieć ,że w Hiltonie
                        mozna kupić taniej niż na mieście ? To mów , ale do tych którzy
                        Egipt widzieli tylko na widokowkach. A byc może nie ruszałeś sie
                        poza hotel , to tylko moze tłumaczyc twoje zdanie o różnicach
                        cenowych w hiltonie i na mieście.Różnica pomiędzy all a hb wynosi
                        zazwyczaj ok. 500zł czyli ok 900 FE. 2l cola kosztuje w sklepie 5fe,
                        pizza10, piwko 6, MINERALKA 2FEitd tak ,że za różnicę mozesz kupić
                        busika żarcia i picia. Piszesz ,że to ty masz racje - ale do sądu
                        nie pójdziesz . Fajnie piszesz. Biuro jest złe bo nie dostałeś
                        koryta zarcia i beczki picia, sądy sa złe - bo ślamazarne/ a co to
                        ma do rzeczy?/, urzednicy mają komunistyczna mentalnosć i nawyki z
                        epoki kamienia łupanego i tylko ty jesteś ten NAJ . Proponuję wybrać
                        sie do lekarza.Nie wiem czy twoi znajomi , nieznajomi i znajomi
                        nieznajomych równiez byli niezadowoleni.Piszę o forowiczach
                        wypowiadających sie na tym wątku i większosć jest za Eximem . A może
                        wszysce jestesmy agentami a ja jestem oberagent? WP2007
            • bvb09d Re: Lista oszustw Exim Tours - wpisujcie! 06.05.08, 22:03
              Cześć Zioolek1
              Mam do Ciebie pytanie.Ponieważ chcę się wybrać z Eximem na Izrael +
              Jordania 2A.Niestety w siedzibie w Poznaniu nie ma osoby która była
              na tym programie a chciałbym się dowiedzieć trochę szczegółów.Czy
              możesz podać namiar do siebie to bym się skontaktował.
              Dzięki i pozdrawiam
              BVB09D
            • bvb09d Prośba o kontakt do Zioolek1 06.05.08, 22:09
              Cześć Zioolek1
              Mam do Ciebie pytanie.Ponieważ chcę się wybrać z Eximem na Izrael +
              Jordania 2A.Niestety w siedzibie w Poznaniu nie ma osoby która była
              na tym programie a chciałbym się dowiedzieć trochę szczegółów.Czy
              możesz podać namiar do siebie to bym się skontaktował.
              Dzięki i pozdrawiam
              BVB09D
            • tomekkkk79 Re: Lista oszustw Exim Tours - wpisujcie! 25.10.08, 09:06
              nie rozumiem jak można być zadowolonym z Rehany...
              hotel to totalna porażka - w skrócie - umiejscowiony pomiedzy
              budowami, poranna bryza szamba, 4* i trzeba błagać żeby kelner
              łaskawie podał np wino do kolacji, a zdarzyło nam się że powiedział
              żebyśmy sobie poszli do baru ! Barman potrafi gadać z kolegą po
              arabsku gdy stoisz i czekasz na obsługe, a potem odwrócić się i
              pogadaćsobie przez tel po czym podać białe wino w plastikowym
              brudnym kubku! I niestety mógłbym tak długo pisać.
              Z samego eximu jesteśmy w zasadzie zadowoleni, choć exim mogłby
              wymusić na podwykonawcach wycieczek fakultatywnych żeby np włączali
              klimke... a tego w większości wypadków nie robili a prośby pasażerów
              tylko czasem pomagały i to na max. 15min.
              Teraz proszę sobie wyobrazić wycieczkę do kairu - 25h głównie w
              autokarze, 34st C. i wyłączona klimka.
          • miqowhy Re: Lista oszustw Exim Tours - wpisujcie! 16.04.08, 10:54
            Zal mi ludzi, ktorym wakacje potrafia zepsuc takie pierdoly, jak za drogie piwo,
            czy niepelna opcja all inclusive. A gdzie slonce i te inne rzeczy??!!
        • natali94 Re: Lista oszustw Exim Tours - wpisujcie! 29.07.08, 18:30
          Ja byłam z Eximem w Egipcie w SHarmie w hotelu Tropicana Grand Oasis i było po
          prostu cudownie, niechciało mi sie wyjezdzac i codziennie wspominam tamte 2 tyg
          ;) I niewiem o co Tobie chodzi chyba jesteś przewrażliwiony... tylko szkoda że
          psujesz opinie biura
      • wakacje2010 Czy Exim Tours dalej oszukuje? 15.01.10, 01:05
        Czy Exim Tours dalej oszukuje?

ziebaaa napisał:

> ja byłem z tym biurem w egipcie w hotelu rehana i w tunezji w hotelu
        > riadh palms i powiem ci chłopie że byłem zadowolony na wczasy w
        > egipcie exim jest najlepszy może miałeś pecha poprostu zwykły zbieg
        > okoliczności
    • beta562 Re: Lista oszustw Exim Tours - wpisujcie! 10.10.07, 09:54
      Byłam 2 razy z Eximem i powiem tak:
      pierwszy raz w Egipcie- na lotnisku zamienili mi hotel, oczywiście
      wyciągnęłam z recepcji liste gopści na której była moja rodzinka bo
      rezydent Arab nie chciał mi podpisac reklamacji!napisałam pismo do
      Wojewody Mazowieckiego (organ wydający pozwolenia) i dostałam z
      Eximu rekompensatę za szkody bo hotel wg katalogu Eximu był 4* a ja
      płaciłam za 5*.Wg kat egipskiej miał 5 * ale do reklamacji wazny
      jest katalog!
      drugi raz byłam w Tunezji - wprawdzie w pięknym hotelu 5* w Mahdia
      Palace ale przy próbie zamiany pokoju na lepszy okazało się że
      dla "klientów Eximu" pokoje są w...przyziemiu!!!tłumaczono nam że
      trzeba było w Polsce kupić lepszą wersje pokoju !!???ale niby jak??w
      katalogu nie ma możliwości wybrania lepszej czy gorszej w danym
      hotelu. ostatecznie dopłaciliśmy sporą sumkę, nie tak jak w Egipcie
      w paszport 10$, ale miałam to co powinnam mieć zapewnione przez Exim!
      Wtedy dotarło do mnie że turyści z Eximu to turyści gorszej
      kategorii!!
      • wp2007 Re: do beta562 10.10.07, 10:45
        Exim nie wywiazał sie z umowy / moze miales pecha/ ale upomniales
        sie o swoje i dostales zadośuczynienie. I tak powinno być. Natomiast
        co do pokoi to w ofertach biur podroży można zażyczyć sobie pokój z
        widokiem na morze / za dopłatą / . Natomiast twierdzenie ,że
        wszystkich klientów Eximu lokuje sie w piwnicznej częsci hotelu to
        co najmniej naduzycie.Praktycznie we wszystkich krajach arabskich
        dostajesz na dzień dobry pokój ''do zamiany''. Recepcjopnisci i
        obsługo hotelowa ''z tego żyją''i jezeli decydujesz sie
        na ''arabskie wakacje'' to decydujesz sie rowniez na ichniejsze
        zwyczaje.Bylem na wakacjach z Eximem , Triadą, Orbisem i praktycznie
        wszystko jest podobne . Nie odczulem rasistowsko -eximowskich
        różnic. wp2007
        • beta562 Re: do beta562 10.10.07, 10:53
          sorry, ale też troszke pojeździłam sobie do krajów arabskich i z
          różnych biur i niestety z Eximem miałam same przykre zdarzenia i to
          nie tylko ja ale moi znajomi też!
          A co do "akceptowania zwyczajów" to znam je znakomicie ale w Tunezji
          jest inaczej niz w Egipcie, na pewno w Mahdii Palace!!!tam po prostu
          nie przyjmuja w recepcji napiwków i to zdarzyło się nie tylko mnie
          ale innym uczestnikom tego wyjazdu również!jedynie oficjalna zapłata
          na fakturę załatwiała sprawę zamiany pokoju!! częśc ludzi nie
          mogących sobie pozwolić na wydatek przekraczjący zwyczjowe 10$
          mieszkało w przyziemiu!!!!Mój mąż zna doskonale angielski i stąd
          moja wiedza na temat traktowania klientów Eximu akurat w tym
          hotelu.a co do dopłaty - to nie zartuj dopłac sobie w pełni sezonu!!
          NA PEWNO NIE DOSTANIESZ TAKIEGO POKOJU!!!
          • wp2007 Re: do beta562 10.10.07, 12:43
            To po kiego jeździsz z Eximem ? JEZELI ZA KAŻDYM RAZEM WYJAZD Z
            TEGO BIURA JEST NIEUDANY? W Tunezji nie przyjmuja napiwków ? A to
            cos nowego.Z tego co wiem to napiwki przyjmowane sa na całym swiecie
            i nie ma w tym nic zdroznego. Jeżeli wolisz załatwiac coś oficjalnie
            i na fakturę to twoja sprawa . Ja załatwiam nieoficjalnie/ bakszysz/
            za 30 % ceny na fakturze. Jeżeli ktoś nie moze pozwolić sobie na
            wydatek 10dol/ 25zł/ to powinien wczasy spędzac w domu. Sprtawa
            zamiany pokoju czy traktowania - nie ma nic wspólnego ze znajomoscia
            angielskiego . Cyferki mozesz pokazać na palcach lub napisać na
            karteczce. Zapewniam - arab zrozumie o co ci chodzi . Zazwyczaj w
            katalogach jest informacja - dopłata do wybranego pokoju/ zazwyczaj
            z widokiem na góry lub morze. wp2007
            • mike-great wp2007 - już nie broń Eximu, bo sa kiepscy i tyle! 10.10.07, 13:30
              wp2007 - już nie broń Eximu, bo sa kiepscy i tyle! Przynajmniej w tych naszych przypadkach. A jak chcesz pisać peany na cześć Exim Tours - to załóż sobie taki wątek. Exim daje ciała (i to nie tylko ja tak twierdzę o swojej imprezie) a ty go głupio bronisz, bo to tak jabyś mówił, że białe jest czarne. Przecież nie byłeś ze mną w Hilton Dreams we wrześniu/październiku w Sharm El Sheikh (przynajmniej sobie nie przypominam) na pobycie AllInclusive, który poprostu był tragiczny...
              Mówię ci - załóż wątek pt.:"Dlaczego Kochamy Exim Tours" i tam wypisuj te swoje bzdurki...
              • beta562 Re: wp2007 - już nie broń Eximu, bo sa kiepscy i 10.10.07, 13:38
                tez tak sądzę!! niech wp2007 nie wypowiada sie o tych przypadkach, w
                których nie brał udziału!!!Czuję sie obrażona przez Niego bo wkońcu
                troche sie podróżuje i wiem jak z Arabami postepować (nawiasem
                mówiąc mam przyjaciół Arabów i znam małżenstwa pol-arab więc proszę
                mnie nie obrażać wp2007. A co do Eximu - to nie zmieniam zdania na
                ich temat. Jak ktos chce z nimi jechać - jego wybór ale niech nie
                dziwi sie potem!
                • mike-great Re: wp2007 - już nie broń Eximu, bo sa kiepscy i 10.10.07, 13:52
                  Widzę beta562, że musimy się trzymać razem na tym wątku, bo niektórzy nam chcą wmówić inną rzeczywistość (kiepską) na szwankujących wyjazdach z Exim Tours niż ta, którą zastaliśmy, i opisujemy tutaj.
                  My tu piszemy o konkretnych, negatywnych przypadkach imprez/pobytów z Exim Tours ku przestrodze dla innych.

beta562 napisała:

> tez tak sądzę!! niech wp2007 nie wypowiada sie o tych przypadkach, w
                  > których nie brał udziału!!!Czuję sie obrażona przez Niego bo wkońcu
                  > troche sie podróżuje i wiem jak z Arabami postepować (nawiasem
                  > mówiąc mam przyjaciół Arabów i znam małżenstwa pol-arab więc proszę
                  > mnie nie obrażać wp2007. A co do Eximu - to nie zmieniam zdania na
                  > ich temat. Jak ktos chce z nimi jechać - jego wybór ale niech nie
                  > dziwi sie potem!
                  • beta562 Re: wp2007 - już nie broń Eximu, bo sa kiepscy i 10.10.07, 13:57
                    tak jest mike-great :)))
                    • mike-great Re: wp2007 - już nie broń Eximu, bo sa kiepscy i 10.10.07, 14:58
                      Pozdrawiam również :-) wszystkich mających zdrowy rozsądek i nie bojących się mówić prawdy o swoich pobytach!
                      Dzięki temu nasze kolejne podróze mogą być tylko lepsze!

beta562 napisała:

> tak jest mike-great :)))
                      • wp2007 Re: do mike-great i beat562 10.10.07, 17:32
                        Fajnie tak , prowadzić dialog , słodzic sobie nawzajem . Tylko
                        dlaczego ten wstrętny Exim wysyła corocznie kilkadziesiat tysięcy
                        turystów , wiekszość wraca zadowolona z imprezy.Mysle ,że nawet dwie
                        niezadowolone sztuki nie zmienia dobrego wizerunku Eximu. Nie pasi
                        Exim - to proponuje Neckermana , Tui itp - tam bedą was nosic w
                        lektykach. wp2007
                        • polpeter Re: do mike-great i beat562 10.10.07, 18:45
                          hehe...wp2007 strasznie bronisz tego biura ,jakoś nawet nie jest to obrona
                          naturalna.Dlatego pokaż szefowi te swoje wypociny to może da Ci parę groszy
                          premii bo na pewno zostało mu sporo po wysłaniu tylu tysięcy ludzi na udany
                          wypoczynek !!!! :P

Ps
                          To jest dramat jak pracownicy biur mieszają na tym forum !!!!!!!!
                          • wp2007 Re: do polpeter 10.10.07, 21:10
                            Ja wcale nie bronie biura tylko bronie zdrowego rozsądku i odrobiny
                            przyzwoitości.Wytłumacz mi , w jaki sposób wydedukowałeś ,że jestem
                            pracownikiem Eximu. No chyba nie po tym ,że akurat zachwalam moje
                            udane wakacje z tym biurem w Tunezji . W tym roku bylem z Triada i
                            jestem równiez zadowolony.Gdybyś potrafił czytac ze zrozumieniem to
                            odpisując na post mike proponowalem / ja niby pracownik/żeby
                            wystąpił na droge sądowa przeciwko Eximowi , a on niby pokrzywdzony
                            czuje wstret do polskiego wymiaru sprawiedliwosci / walki o swoje/
                            tylko jak ty kłapie głupoty na forum / przytacza spiskowe teorie o
                            pracownikach /. A tak na marginesie - co cie obchodzi ile kto ma w
                            kieszeni i kto gdzie pracuje? Co to za dramat ,że moje / i nie
                            tylko/wakacje z Eximem były udane? Jezeli nie podoba sie Exim to na
                            rynku jest setki innych biur do ktorych ''ja pracownik eximu'' -
                            zapraszam.wp2007
                            • rocki65 Re: do polpeter 07.08.08, 01:01
                              witam,chyba byłem z żoną i dzickiem w innym hotelu SAFA *** w
                              HAMMAMECIE,ale w tym co my byliśmy z EXIM TOUR/20.07-4.08/ to
                              rezydentką była p.AGATA i znajdował się przy promenadzie
                              sąsiadującej z plażą a MEDINĄ z drugiej strony obok MUHARADI i miał
                              7zjeżdżalni z czego jedną zepsutą/niebieską/.Notabene był spóżniony
                              wylot i przylot z lądowaniem w Łodzi. W HOTELU b.rzadko sprzątali w
                              pokojach-wymiana ręczników to nie sprzątanie-dostawali na początku
                              po parę DINARKÓW napiwków ,ale i tak nie działało.Na posiłkach
                              zawsze brakowaŁo kubków,szklanek, talerzy i sztućców oraz czystych
                              obrusów.Ja za obsługę i standart dałbym co najwyżej **,bo już
                              byliśmy z żoną w *** gwiazdkowym hotelu a SAFA to kpina.Z grupy
                              prawie wszyscy podzielają tę opinię na temat hotelu,więc nie wiem w
                              którym hotelu się urlopowałeś,że CI się tak podobało.
                              • polla.k Re: do polpeter 12.08.08, 21:44
                                3* egipskie to zdecydowanie nie 3* europejskie, jadąc do krajów arabskich należy
                                wybierać raczej 4 lub 5*. bylam z eximem w Egipcie i Tunezji i nie narzekam, za
                                10 dni lecę znów do Egiptu:)
                        • mike-great Jak zamawiasz schabowego to mielony nie pasuje... 10.10.07, 21:07
                          Powiem ci inaczej wp2007 - jak zamawiasz schabowego w restauracji, a
                          przyniosą ci mielonego, i to w dodatku na papierowej tacce, zamiast
                          na talerzu, to mielony na pewno ci nie nie spasuje, podobnie jak i
                          ta tacka. I to, na przykład, po godzinie, zamiast za 10 minut.
                          Podobnie jakbyś kupował Toyotę, a diler ci mówi, ze to taka
                          specjalne wersja, pierwszy raz na rynku w tym roku - tylko że z
                          silnikiem Trabanta. Dlatego masz się cieszyć.
                          A teraz zagadka - czy wp2007 to zrozumiał?
                          • wp2007 Re: do mike-great 10.10.07, 21:27
                            Oczywiscie ,że nie zrozumiał . Jeżeli jestem źle obsłużony w
                            knajpie to dochodze swojego u szefa lub właściciela - a nie obrabiam
                            wszystkim dupę na mieście. To tylko kłapanie , które do niczego nie
                            prowadzi. To samo z autkami. Diler ma wydać autko według
                            zamówienia /jeżeli przyjmie zamowienie na silnik Trabanta - to taki
                            ma być i z takiego będę sie cieszył/. Jezeli nie to - rozmowa ,
                            jeżeli nie to sąd. Nigdy pubilczny lament lub anonimowe ''strzały
                            zza węgła''. wp2007
                            • mike-great wp2007 - nie kompromituj się! 10.10.07, 21:40
                              wp2007 - nie kompromituj się!
                              • wp2007 Re: do mike-great 11.10.07, 09:22
                                Widze koleszko ,że zapędzony w kozi róg zaczynasz niemerytorycznie
                                beblać. WP2007
                                • derduch WP2007 dziwie Ci się... 11.10.07, 10:04
                                  Z tym trollem nie da się dyskutować, jedyna możliwość to lekceważyć, niekarmione
                                  trolle jak sam wiesz zdychają. Najpierw piszą sami ze sobą pod kilkoma nickami a
                                  w końcu znikają w niebycie.
                                  Ja na miejscu Eximu podałbym gościa do Sądu, ot tak dla zabawy, żeby nauczyć
                                  odpowiedzialności za słowa.
                                  • wp2007 Re: do derduch 11.10.07, 11:05
                                    Oczywiście - masz racje. Ale moze ktos szuka pomocy na naszym forum
                                    i takie debiule zniecheca go do Eximu poniewaz jakiś troll dostał za
                                    małe koryto.wp2007
                                    • derduch :-) 11.10.07, 11:07
                                      Czyli obaj mamy rację, jak miło!

Co poradzić z takim <autocenzura> pozostaje na kosz klikać...

Walnę dzisiaj i za Twoje zdrówko, tak mnie nosi że nie wyrobie normalnie.
                                  • mike-great Derduch-tobie naprawdę na mózg się rzuciło 11.10.07, 16:16
                                    Derduch-tobie naprawdę na mózg się rzuciło
                                    • wp2007 Re: do mike-great 11.10.07, 16:28
                                      Teraz Derduch jest na tapecie. Powód- jego poglady nie sa zgodne
                                      z ''linią parii'' reprezentowana przez sekretarza MIKE-GREAT.
                                • mike-great Nie piernicz już! 11.10.07, 16:18
                                  Nie piernicz już!

wp2007 napisał:

> Widze koleszko ,że zapędzony w kozi róg zaczynasz
                                  niemerytorycznie
                                  > beblać. WP2007
                                  • wp2007 Re: do mike-great 11.10.07, 16:36
                                    Odpowiadam tylko na twoje nicki- myśle ,że merytorycznie . A twoje
                                    przemyślenia to - nie piernicz, upadł na głowe ,i inne inwektywy
                                    skierowane do forowiczów którzy odważyli sie mieć odmienne zdanie.
                                    Nie uwazasz ,że jestes tak ciut ŻAŁOSNY? WP2007
                                    • mike-great wp2007 - zmień forum, bo nie piszesz na temat! 12.10.07, 08:09
                                      wp2007 - zmień forum, bo nie piszesz na temat!

wp2007 napisał:

> Odpowiadam tylko na twoje nicki- myśle ,że merytorycznie . A twoje
                                      > przemyślenia to - nie piernicz, upadł na głowe ,i inne inwektywy
                                      > skierowane do forowiczów którzy odważyli sie mieć odmienne zdanie.
                                      > Nie uwazasz ,że jestes tak ciut ŻAŁOSNY? WP2007
                                      • wp2007 Re: do mike-great 12.10.07, 09:47
                                        Gdyby nie wypowiedzi derducha, janusza i innych - mógłbym sie nawet
                                        zastanowić nad swoimi postami . Ale oni tez uwazaja cie za
                                        trolla.wp2007
                                        • mike-great Czy derduch, wp2007, janusz byli w Hilton Dreams? 12.10.07, 13:52
                                          Czy derduch, wp2007, janusz byli w Hilton Dreams?

wp2007 napisał:

> Gdyby nie wypowiedzi derducha, janusza i innych - mógłbym sie nawet
                                          > zastanowić nad swoimi postami . Ale oni tez uwazaja cie za
                                          > trolla.wp2007
                                          • derduch jedyna moja odpowiedź trollowi: 12.10.07, 14:36
                                            Mało powiedzieć że byli, Janusz mieszkał dłuuugo w Hurghadzie i zna każdy hotel,
                                            ja byłem sam nie wiem w ilu, a np. Cairo w samym Aladdinie był 11 razy, w innych
                                            nie zliczy.
                                            • mike-great W Sharm jest ok. 500 hoteli. Oczywiście byłeś... 12.10.07, 16:49
                                              W Sharm i okolicy jest ok. 500 hoteli, w Hurghadzie nie wiem ile. Oczywiście byłeś... I żyjesz 243 lata...

derduch napisał:

> Mało powiedzieć że byli, Janusz mieszkał dłuuugo w Hurghadzie i zna każdy hotel
                                              > ,
                                              > ja byłem sam nie wiem w ilu, a np. Cairo w samym Aladdinie był 11 razy, w innyc
                                              > h
                                              > nie zliczy.
                                              >
                                          • wp2007 Re: Czy derduch, wp2007, janusz byli w Hilton Dre 12.10.07, 16:11
                                            Osobiscie bylem w różnych hotelach . Raz było lepiej innym razem
                                            gorzej , zasze starałem się uwypuklać rzeczy dobre a na
                                            niedociągnięcia patrzyłem przez palce. Dlatego nie mam nerwicy ,
                                            wrzodów żołądka a zwłaszcza krzywego wiecznie skwaszonego ryja .
                                            Własnie na takir i inne dolegliwości notorycznie choruja upierdliwi
                                            rodacy. wp2007
                                            • janusz.amir Re: Czy derduch, wp2007, janusz byli w Hilton Dre 12.10.07, 16:20
                                              No kurna byłem i nie narzekam!!!!
                                              • wp2007 Re: Czy derduch, wp2007, janusz byli w Hilton Dre 12.10.07, 16:24
                                                Niemozliwe. Przeciez mike-great i cala ta jego zgraja pisza ,że tam
                                                glodza turystów. wp2007
                                                • mike-great Po co wchodzić bez mydła Eximowi??? 12.10.07, 16:43
                                                  Po co wchodzić bez mydła Eximowi???

wp2007 napisał:

> Niemozliwe. Przeciez mike-great i cala ta jego zgraja pisza ,że tam
                                                  > glodza turystów. wp2007
                                              • mike-great Re: Czy derduch, wp2007, janusz byli w Hilton Dre 12.10.07, 16:42
                                                We wrześniu 2007 ???
                                                Bo ja byłem, i narzekam. W innych byłem - i nie narzekałem.

janusz.amir napisał:

> No kurna byłem i nie narzekam!!!!
                            • asiuniap Re: do mike-great 19.07.08, 08:57
                              Bejbe wpcoś tam.
                              Chyba naprawdę jesteś adwokatem Eximu.
                              Jesli wykupuję wycieczkę, żeby odpocząć nie będzie mnie rajcować
                              tracenie czasu i latanie po hotelu żeby zbierać papierki, wykłócać
                              się czy reklamować.
                              Jadę, słonko, żeby ODPOCZĄĆ! A nie tracić nerwy. Capito?
                      • wiata Re: wp2007 - już nie broń Eximu, bo sa kiepscy i 11.10.07, 13:44
                        .... a to chodzi, żeby umieć dostrzegać plusy i minusy. Natomiast jak widać z tej dyskusji nie wszyscy to umieją. To przykre, że przymykamy na wszystko oko, bo przecież nie warto sobie osuć wakacji, i na takim właśnie stanowisku większości turystów korzystających z usług rozmaitych b.p. żeruje ich część w różnych okresach swojej działalności. To, że biuro działa lat kilka, to dobrze, natomiast powinno ZAWSZE dbać o standard swoich usług i o klienta, ku temu służy krytyka, o czym chyba nie wszyscy wiedzą. I całe szczęście, że na forum można przeczytać różne opinie, a zdanie o ich treści i sposobie formowania mysli kazdy czytający może wyrobić sobie sam.
                        pozdrawiam posiadaczy zdrowego rozsądku
                        • wp2007 Re:do wiata 11.10.07, 16:25
                          Zgadza się . Tylko dlaczego jest pewna grupa ludzi ktorzy jadą z
                          nastawieniem na NIE , a nawet najdrobniejsze niedociagniecia
                          urastaja w ich mniemaniu do problemu większego niz Himalaje.Czytajac
                          wypowiedzi niektórych królewiczów zastanawiam sie gdzie oni
                          mieszkaja , co i na czym jedzą , z kim sie spotykaja . Toz to
                          WIELKIE PAŃSTWO.Płacą grosze za wakacje a oczekują nie wiadomo
                          czego / ze wskazaniem na NIE/. Zdrowy rozsadek - przede wszystki ,
                          krytyka - tak , ale konstruktywna, no chyba ,że ktos chce zaistnieć
                          na NEGACJI. WP2007
                          • janusz.amir Re:do wiata 11.10.07, 17:23
                            No dobra!! Nie ma biur idealnych i do każdego można się o coś przyczepić!!
                            Tylko nie rozumiem dlaczego tworzycie wątek negujący totalnie Exim i
                            podpuszczacie ludzi do wypowiedzi tylko negatywnych!!
                            Dla mnie to nie pojęte!!
                            Czyżby na wjezdzie z Eximem nie było niczego godnego pochwały??
                            Tylko same minusy??
                            Krytykujecie wypowiedzi innych m.innymi Derducha a on naprawdę był tam wiele
                            razy i to z różnymi BP.
                            Sądzę że jego opinia jest miarodajna!!
                            A Ci ciągle niezadowoleni to chudopachołki co raz im się udało wyjechać i
                            oczekują cudów na kiju!!!!
                            Tam wszystko można samemu załatwić - tylko oczywiście wymaga to trochę obycia i
                            polotu czego jak widzę wam brakuje.
                            No i oczywiście kasę też trzeba mieć...a wtedy zabawa pyszna..
                            I obojętne czy to z Eximem, Ecco, Alfą czy innym BP.
                            Więcej optymizmu!!
                          • mike-great Czy 3600 to grosze? 12.10.07, 13:55
                            Czy 3600 to grosze? I poza tym nikt nie mówi o "drobnych niedociągnięciach" BP. Jak chcesz możesz płacić i 5000 (he, he - ile zapłaciłeś za swoją Tunezję z nimi? Może kredyt wziąłeś?) tylko ciekawe czy nie będziesz wymagał stosownie do zapłaconego "grosza".
                            Exim w Hilton Dreams w opcji All Inclusive NIE WYWIĄZAŁ SIĘ Z WARUNKÓW UMOWY!

wp2007 napisał:

> Zgadza się . Tylko dlaczego jest pewna grupa ludzi ktorzy jadą z
                            > nastawieniem na NIE , a nawet najdrobniejsze niedociagniecia
                            > urastaja w ich mniemaniu do problemu większego niz Himalaje.Czytajac
                            > wypowiedzi niektórych królewiczów zastanawiam sie gdzie oni
                            > mieszkaja , co i na czym jedzą , z kim sie spotykaja . Toz to
                            > WIELKIE PAŃSTWO.Płacą grosze za wakacje a oczekują nie wiadomo
                            > czego / ze wskazaniem na NIE/. Zdrowy rozsadek - przede wszystki ,
                            > krytyka - tak , ale konstruktywna, no chyba ,że ktos chce zaistnieć
                            > na NEGACJI. WP2007
                            • wp2007 Re: Czy 3600 to grosze? 12.10.07, 16:18
                              Dla mnie to grosze . Nasze ostatnie egipskie wakacje kosztowały nas
                              ok . 15000zł./7+7/.Na hotelowe żarcie i picie nie zwracaliśmy uwagi.
                              Bylem głodny lub spragniony to zachodzilem do knajpy albo do sklepu.
                              Hotel służul nam tylko do spania. Ale my bylismy w Egipcie a nie w
                              Hiltonie. wp2007
                              • janusz.amir Re: Czy 3600 to grosze? 12.10.07, 16:22
                                No i o to chodzi!!
                                Jedzie się do kraju a nie do hotelu!!
                                • mike-great Re: Czy 3600 to grosze? 12.10.07, 16:51
                                  A kto ci powiedział, że my do hotelu jechaliśmy? (głównie?)
                                  Exim Tours w Hilton Dreams nie dotrzymał umowy AllInclusive!

janusz.amir napisał:

> No i o to chodzi!!
                                  > Jedzie się do kraju a nie do hotelu!!
                              • mike-great Nie żartuj - chyba 150000zł. wydałeś? 12.10.07, 16:45
                                Nie żartuj - chyba 150000zł. wydałeś?

wp2007 napisał:

> Dla mnie to grosze . Nasze ostatnie egipskie wakacje kosztowały nas
                                > ok . 15000zł./7+7/.Na hotelowe żarcie i picie nie zwracaliśmy uwagi.
                                > Bylem głodny lub spragniony to zachodzilem do knajpy albo do sklepu.
                                > Hotel służul nam tylko do spania. Ale my bylismy w Egipcie a nie w
                                > Hiltonie. wp2007
                          • martella10 Re:do wiata 25.11.07, 11:17
                            Brawoooooo!!! szacunek za odpowiedz. Cała prawda o Polakach i nie
                            tylko... smutni ludzie ;-)
                            pozdrawiam.
                            M
              • marlenka-1 Re: wp2007 - już nie broń Eximu, bo sa kiepscy i 01.07.08, 17:01
                Jestem przerażona tym co piszecie o tym biurze.Wybieram się do Tunezji do hotelu
                Thapsus , może ktoś był i cokolwiek napisze lecimy pierwszy raz z tym
                biurem,mamy wykupioną opcję all in clusive w katalogu obejmuje ona wszystko a
                jak jest w rzeczywistości?
              • rekin11majk Re: wp2007 - już nie broń Eximu, bo sa kiepscy i 29.05.09, 08:51
                Witajcie! Dolaczam sie do skarg na Biuro Podrozy Exim-to najgorsi
                oszusci.Wrocilam z rodzina i z przyjaciolmi z tygodniowej wycieczki
                15.05.To byl napewno ostatni nasz wyjazd z tego Biura.Hotel Makadi
                Prima Life-Hurgada..Extra All Enclusive.W sumie bylo nas 11 osob w
                tym 5 dzieci i wszyscy jestesmy bardzo niezadowoleni.Pobyt zostal
                skrocony z 7 zaplaconych dni do 5 i ciut.Samolot ledwo dolecial bo
                byl w tak tragicznym stanie..mialy byc arabskie linie z
                cateringiem..byly Litwinskie bez caterinku,za to z miedzyladowaniem
                w jedna i druga strone..co z nacznie wydluzalo lot tym
                zlomem.Mielismy byc w hotelu 8.05,ale bylismy 9..bo godziny odlotu
                zostaly dzien przed wycieczka przesuniete,sam hotel taki
                sobie...napewno nie zasluguje na 5 gwiazdek ze wzgledu chociazby na
                brud i wyglad.,W dniu powrotu z hotelu 15.05. zostalismy
                wyprowadzeni do lobby..,recepcji o godzinie 9.15,gdzie od razu
                zabrano nam opaski..Odlot samolotu byl dopiero po poludniu..ok15.Na
                moje pytanie czy moge pojsc jeszcze z dziecmi na basen..-
                dowiedzialam sie,ze juz mi nie przysluguje i musze siedziec przy
                recepcji i czekac na autokar,nie przyslugiwalo mi juz takze darmowe
                picie (all inclusive)....i kazano za wszytko placic.Zaznaczam,ze
                zaplacone wczasy byly do 15.05 wlacznie!!Powrot byl rowniez
                koszmarem..bez jedzenia i picia zapewnionego przez organizatora air
                busem Litwinskim z miedzyladowaniem po nastepnych pasazerow w
                Krakowie.Byla co prawda w hotelu mowa o jakims "suchym prowjancie"
                na droge,ale dostaly go tylko 3 rodziny,bo dla wiecej osob juz nie
                mieli.sumujac -Trojka moich dzieci od 4 do 7 lat.Od godzin porannych
                do 21(ladowanie w Gdansku)musiala przymusowo poscic.(na pokladzie
                mozna bylo kupic rogala Seven days i jakies picie).Wazne jest to ,ze
                juz o 10 rano 15.05.przyjechal nowy autokar z tego biura podrozy do
                Hotelu,z nowymi turystami z Polski.Czyli Exim sprzedal dzien w
                hotelu 2 razy,ja mialam oplacony do konca dnia,ale nas wyprosili,bo
                juz nasze miejsca byly zajete przez innych turystow.Niestety
                historia ta powtarza sie i jest to straszne oszustwo ze strony
                organizatora.Bylam 7 miesiecy temu w Egipcie z Selectorusa i bylo
                rewelacyjnie i uczciwie do konca.Wczasy z Eximu-kosztowaly tylko
                moja rodzine 5 osob-8,5 tysiaca za tydzien,ktorego nie bylo! Czuje
                sie bardzo oszukana.
                • mariarella Re: wp2007 - już nie broń Eximu, bo sa kiepscy i 30.05.09, 00:07
                  <z naczenie>??? a co to za słowo -nacznie-???
                  jeśli inni są "z nacznie" lepsi to w istocie Exim jest strrrasznym
                  oszustem :-(
          • rks1926 Re: do beta562 01.11.07, 22:49
            BZDURA !!!

W maju byłem z żonką i synkiem w Mahdia Palace w Tunezji.
            Dostaliśmy pokoje w przyziemiu gdzieś na końcu korytarza daleko od
            windy. Słabo znam angielski ale jestem handlowcem:)
            Wyjąłem 10 USD i wręczyłem facetowi z recepcji! - nie przyjmują?
            BZDURA TOTALNA !
            Za chwilkę mieliśmy pokój przy windzie, 2 piętro z pięknym tarasem i
            widokiem na morze.
    • pkost Re: Lista oszustw Exim Tours - wpisujcie! 11.10.07, 19:27
      I oto mamy typowy przykład buraka. Człowieku zapłaciłeś pare złoty i
      oczekujesz nie wiadomo co. Po co ty jezdzisz wogole na urlop, byle
      tylko znaleźć jakis hak na BP, a to mi sie nie podobało, a pogoda do
      dupy,a słońce zaszybko zachodzi - no w morde człowieku.
      Jakiś flustrat z ciebie. A później się dziwią że Polak za granicą to
      odrazu dzicz musi być.
      • mike-great Właśnie-Egipt OK, Exim nie! 12.10.07, 08:08
        Właśnie-Egipt OK, Exim nie!
        Zachody słońca, rafa, zabytki - były OK.
        To właśnie WARUNKI UMOWY obiecane w Hilton Dreams 5* W Sharm nie zostały przez to biuro dotrzymane, i ich oferta All Inclusive.
        Czy teraz buraku zrozumiałeś?
        I zapewniam cię - nie pisałbym tak, gdyby to był mój pierwszy pobyt w Egipcie, i wogóle w krajach egzotycznych, czy tych super cywilizowanych, bo jeżdżę na różne imprezy od 20 lat.
        • wp2007 Re: do mike-great 12.10.07, 09:40
          Taki burak jak ja poszedłby do sądu a taki światowiec jak ty
          któremu nie podobało sie koryto ,bezproduktywnie kłapie anonimowo na
          forum. Mysle poprostu ,że tam gdzie należy walczyc o swoje nie
          potrafisz wydukać jednej sylabki ,za to -jak przystało na
          prawdziwego tchorza dowartościowujesz sie anonimami podpisane
          nickiem mike-great. wp2007
          • derduch Re: do mike-great 12.10.07, 10:01
            wp2007 napisał:

Nic dodać nic ująć. Mnie korci podesłac link z jego wypocinami do Eximu, niech
            pieniacza-mitomana troszkę pociągają po Sądach.
            • mike-great No to czekam na te odszkodowanie Eximu 12.10.07, 13:50
              No to czekam na te odszkodowanie Eximu
              Może je przyspieszysz?

derduch napisał:

> wp2007 napisał:
              >
              > Nic dodać nic ująć. Mnie korci podesłac link z jego wypocinami do Eximu, niech
              > pieniacza-mitomana troszkę pociągają po Sądach.
              >
              • wp2007 Re: No to czekam na te odszkodowanie Eximu 12.10.07, 16:22
                A -szukasz jelenia , ktory wykona za ciebie czarną robotę a ty
                spijesz śmietanke i co najwyżej pokręcisz krzywym noskiem i
                napiszesz ,że mogło być lepiej. wp2007
                • mike-great wp2007- nie pisz już żeby tylko pisać boś żałosny! 12.10.07, 16:46
                  wp2007- nie pisz już żeby tylko pisać boś żałosny!

wp2007 napisał:

> A -szukasz jelenia , ktory wykona za ciebie czarną robotę a ty
                  > spijesz śmietanke i co najwyżej pokręcisz krzywym noskiem i
                  > napiszesz ,że mogło być lepiej. wp2007
    • zeenovi Re: Lista oszustw Exim Tours - wpisujcie! 12.10.07, 16:48
      kilka dni temu wrocilem z El Gouna'y i jedny moment kiedy cos mi nie pasowalo
      ...to kretynski system wydwania biletow na Okeciu. Reszta bez problemu; rezydent
      spoko, piloci spoko, hotel tez.
      • mike-great Exim Tours w Hilton Dreams nie dotrzymał umowy All 12.10.07, 16:52
        Exim Tours w Hilton Dreams nie dotrzymał umowy AllInclusive!

zeenovi napisał:

> kilka dni temu wrocilem z El Gouna'y i jedny moment kiedy cos mi nie pasowalo
        > ...to kretynski system wydwania biletow na Okeciu. Reszta bez problemu; rezyden
        > t
        > spoko, piloci spoko, hotel tez.
        • zeenovi Re: Exim Tours w Hilton Dreams nie dotrzymał umow 12.10.07, 17:00
          wstrząsajace.i co zamierzasz z tym zrobic? a czego tak wlaściwie Ci nie dali do
          picia czy tez jedzenia?
          • mike-great Re: Exim Tours w Hilton Dreams nie dotrzymał umow 12.10.07, 17:02
            A czytać umiesz? To poczytaj umowę, listę tego co obejmuje ich All, i zweryfikuj z tym co było na miejscu.
            A teraz wstrząśnij się sam.

zeenovi napisał:

> wstrząsajace.i co zamierzasz z tym zrobic? a czego tak wlaściwie Ci nie dali do
            > picia czy tez jedzenia?
            • zeenovi Re: Exim Tours w Hilton Dreams nie dotrzymał umow 12.10.07, 17:14
              skoro piszę to potrafie czytac.
              nie bylo mnie tam dlatego Ciebie pytam czego Ci tak bardzo brakowalo

> A czytać umiesz? To poczytaj umowę, listę tego co obejmuje ich All, i zweryfiku
              > j z tym co było na miejscu.
              > A teraz wstrząśnij się sam.
              >
              > zeenovi napisał:
              >
              > > wstrząsajace.i co zamierzasz z tym zrobic? a czego tak wlaściwie Ci nie d
              > ali do
              > > picia czy tez jedzenia?
              • mike-great Re: Exim Tours w Hilton Dreams nie dotrzymał umow 12.10.07, 17:17
                Dam ci jeden przykład. Białego wina. Nawet lokalnego.
                P.S. Można pisać bez umiejętności czytania - naprawdę to jest możliwe!

zeenovi napisał:

> skoro piszę to potrafie czytac.
                > nie bylo mnie tam dlatego Ciebie pytam czego Ci tak bardzo brakowalo
                >
                > > A czytać umiesz? To poczytaj umowę, listę tego co obejmuje ich All, i zwe
                > ryfiku
                > > j z tym co było na miejscu.
                > > A teraz wstrząśnij się sam.
                > >
                > > zeenovi napisał:
                > >
                > > > wstrząsajace.i co zamierzasz z tym zrobic? a czego tak wlaściwie Ci
                > nie d
                > > ali do
                > > > picia czy tez jedzenia?
                • derduch Re: Exim Tours w Hilton Dreams nie dotrzymał umow 12.10.07, 17:20
                  mike-great napisał:

Błagam Cie, kasuj te cytaty niepotrzebne, to aż po oczach razi...
                  • mike-great Re: Exim Tours w Hilton Dreams nie dotrzymał umow 12.10.07, 21:30
                    To włóż te swoje okulary od Armaniego to cię przestanie razić.

derduch napisał:

> Błagam Cie, kasuj te cytaty niepotrzebne, to aż po oczach razi...
                    >
                    • derduch Re: Exim Tours w Hilton Dreams nie dotrzymał umow 12.10.07, 21:34
                      Gwoli wyjaśnienia, noszę Ray Ban-y, Armaniego mam na sobie spodnie.
                      • mike-great Re: Exim Tours w Hilton Dreams nie dotrzymał umow 12.10.07, 21:52
                        He, he - czyli totalny obciach?

derduch napisał:

> Gwoli wyjaśnienia, noszę Ray Ban-y, Armaniego mam na sobie spodnie.
                        >
                        • derduch Re: Exim Tours w Hilton Dreams nie dotrzymał umow 12.10.07, 22:48
                          Tak się pocieszaj, nigdy Cie nie będzie stac na takie gadżety :-)
                          • mike-great Re: Exim Tours w Hilton Dreams nie dotrzymał umow 12.10.07, 23:16
                            Te gadżety to u nas paserzymają...

derduch napisał:

> Tak się pocieszaj, nigdy Cie nie będzie stac na takie gadżety :-)
                            >
                            • derduch Re: Exim Tours w Hilton Dreams nie dotrzymał umow 13.10.07, 07:44
                              Kolejny raz z braku argumentów piszesz debilizmy, nie jesteś dla mnie partnerem
                              do rozmowy, będziesz ignorowany, zapewniam cie że całkowicie ignorowany.

PS. Moderatorzy widzą IP komputera pod jakim piszesz, pisaniem pod róznymi
                              nickami tylko zrobisz z siebie jeszcze większego debla...
                • 1web Re: Exim Tours w Hilton Dreams nie dotrzymał umow 12.10.07, 17:22
                  obawiam się, że nikt ci juz nie współczuje. Przestań juz drzec szaty na forum
                  tylko napisz tą cholerną reklamację.
                  • mike-great Re: Exim Tours w Hilton Dreams nie dotrzymał umow 12.10.07, 21:29
                    Nie potrzebuję niczyjego współczucia. Stwierdzam tylko brak profesjonalizmu, i złamanie warunków umowy Eximu.

1web napisała:

> obawiam się, że nikt ci juz nie współczuje. Przestań juz drzec szaty na forum
                    > tylko napisz tą cholerną reklamację.
                    • monia-27i2 Re: Exim Tours w Hilton Dreams nie dotrzymał umow 22.06.08, 11:58
                      Z Exim Tours pojechaliśmy do Grecji. Cały pobyt był raczej udany, ale lot na
                      Rodos i z powrotem to masakra. Tak naprawdę nigdy nie wiadomo kiedy się wyleci.
                      O 19 dzień przed odlotem zmieniono godzinę wylotu. Tak więc siedzieliśmy 7
                      godzin na lotnisku bo było za późno, żeby znaleźć transport na lotnisko (nie
                      jesteśmy z Warszawy i mieliśmy wykupione bilety na bus do Wa-wy). Lot i tak
                      jeszcze bardziej się opóźnił. Winę złożono na jakiś strajk na lotnisku, ale nie
                      wiem, czy to prawda. Powrót przełożono nam na wcześniejszą godzinę. Wcześniej
                      przyjechał autokar i przez 2 h jeździliśmy i zbieraliśmy ludzi po hotelach.
                      Zajechaliśmy na lotnisko i rezydent poinformował nas że lot nie będzie o 18 a o
                      3 w nocy. Obiecali nas przenocować w hotelu obok lotniska. Zgodziliśmy się. W
                      hotelu okazało się, że dostaniemy jeden pokój na 8 osób i w dodatku z brudnymi
                      ręcznikami i ogólnym syfem. łącznie na walizkach byliśmy 24 h. Wylot z Rodos i
                      tak się opóźnił, wylecieliśmy po 4 rano. Na lotnisku wszyscy byli już padnięci.
                      Dzieci wiszczały strasznie, bolały nas głowy, chciało się spać, byliśmy
                      niewykąpani i czuliśmy się okropnie. Oczywiście złożyłam reklamację, ale
                      odpowiedź z EXIM TOURS jest następująca- powinnam złożyć reklamację do linii
                      lotniczych. Tylko, że ja umowę mam podpisaną z EXIM TOUR, więc myślę że to za
                      ich pośrednictwem ma się odbyć. Wydaje mi się, że niczego nie osiągnę składając
                      reklamację. Pragnę jednak przestrzec osoby, które wybierają się z EXIM TOURS na
                      wakacje całą rodziną. To horror. Naprawdę odradzam i żałuję, że skusiłam się na
                      taką ofertę. Jak się ma pieniądze na wakacje to czasami lepiej zapłacić trochę
                      więcej i polecieć z porządnym biurem podróży. Jeśli chodzi o składanie
                      reklamacji to nie ma to najmniejszego sensu. Regulamin jest przez to biuro
                      interpretowany tylko na własną korzyść, choć nam się wydaje, że uznanie
                      reklamacji powinno być oczywiste to EXIM TOUR traktuje nas jak intruzów.
                      Naprawdę odradzam korzystanie z tego biura.
                • zeenovi Re: Exim Tours w Hilton Dreams nie dotrzymał umow 12.10.07, 17:23
                  jesli chodzi o wina lokalne to nic nie straciles :) piwo tez raczej slabe.
                  zloz oficjalna skarge - da Ci wiecej niz marudzenie na forum.

pozdrawiam
                  darek

mike-great napisał:

> Dam ci jeden przykład. Białego wina. Nawet lokalnego.
                  > P.S. Można pisać bez umiejętności czytania - naprawdę to jest możliwe!
                  >
                  > zeenovi napisał:
                  >
                  > > skoro piszę to potrafie czytac.
                  > > nie bylo mnie tam dlatego Ciebie pytam czego Ci tak bardzo brakowalo
                  > >
                  > > > A czytać umiesz? To poczytaj umowę, listę tego co obejmuje ich All,
                  > i zwe
                  > > ryfiku
                  > > > j z tym co było na miejscu.
                  > > > A teraz wstrząśnij się sam.
                  > > >
                  > > > zeenovi napisał:
                  > > >
                  > > > > wstrząsajace.i co zamierzasz z tym zrobic? a czego tak wlaści
                  > wie Ci
                  > > nie d
                  > > > ali do
                  > > > > picia czy tez jedzenia?
                  • mike-great Kto z was składał skargę i odniósł skutek? 12.10.07, 21:51
                    Kto z was składał skargę i odniósł jakiś pozytywny skutek?
                    Myślisz że mnie interesuje 100zł, lub nawet 500zł od Eximu? Na forsie mi nie zależy, ale żeby chociaż przeprosili za ten syf w Hiltonie! i przynajmniej zamydlili oczy, że w przyszłości coś poprawią (pytanie do tych co są teraz w Sharm w Hilton Dreams - wisi już tablica informacyjna Exim Tours?). Nie - Exim woli mówić ustami swojej rezydentki powiedzieć: " Jak Państwo chcą mieć prawdziwe All Inclusive, to trzeba wybierać hotel nie sieciowy". Czyli co? Wykasować Hilton Dreams z potencjalnych miejsc do wyjazdu z Eximem? No poprostu żenada. A ten syf na stołówce (naprawdę brudne obrusy, siedzenia i szkło - zlikwidowali? I ten chaos i rozgardiasz w zamówieniach u kelnerów i obsłudze? I kolejki? i czekanie? A remont basenu zakończyli, czy dalej rano brudno-tłuste kożuchy na wodzie są? Z szlifowanej farby i jakichś tam smarów, klejów, zapraw. A czajniki, obiecywane w katalogu, są w pokojach? I działają? Ech - szkoda gadać. Przecież to to ma 5 gwiazdek (wprawdzie egipskiego ministerstwa turystyki, czy czegoś tam) i nazwę niby renomowaną - a tu taka kapa... I wino białe już jest? (też obiecywane...) Szkoda słów.
                    • mike-great Triada - prawie jak Exim - czyli wtopy Polaków... 17.10.07, 23:00
                      Triada - prawie jak Exim - czyli wtopy Polaków...
                      • carla252 exim-sharm el sheikh-tropicana azure club 08.06.09, 13:20
                        jutro czyli 9 czerwca 2009r mialam leciec o 9:40 z gdanska do sharm el sheikh,
                        niestety dzien wczesniej zadzwonila Pani z biura gdzie wykupilam wycieczke ze
                        lot zostal przelozony na wieczor na godzine 21:45, czyli w egipcie bede o dzien
                        pozniej , wykupilam wakacje na 7 dni a przez opozniony lot wakacje moje zostaly
                        automatycznie skrocone i beda trwac 6 dni, czytakam tu ze czasami w hotelu
                        przedluzaja dsrmowo wypoczynek o dobe ale niewiadomo jak to bedzie w tym
                        przypadku. Jesli nie dostane swoich 7 dni za ktore zaplacilam zloze odpowiednia
                        skarge do organizatora czyli Exim tours za oszustwo. nie po to ciezko pracowalam
                        na te wycieczke aby mnie oszukiwali.Nie podaruje im tego jednego dnia.
                    • moniczka82j I także gó.. ze skargi 31.10.07, 21:04
                      Exim Tours to biuro oszustów. W imieniu mojej cioci chciałam napisać
                      całą prawdę. Z Krakowa wystartowała 12 września o godzinie 4 rano,
                      ale na lotnisku miała być o 23 (biuro potraktowało to jako jedenen z
                      płatnych dni wycieczki). Natomiast osoby które wystartowały z
                      Poznania lub Katowic, były już rano dzień wcześniej. Kiedy
                      przyjechała nie zdążyła nawet zjeść śniadania i się umyć ponieważ od
                      raz trzeba było jechać na wycieczę. Wycieczki były bardzo fajne i
                      przewodnik też. W programie była uwzględniona przejażdżka na
                      wielbłądzie. Niestety za tą krótką atrakcje trzeba było zapłacić z
                      własnej kieszczeni 7 dolców (około 21 złotych na polskie). Jedna z
                      pań nie miała pieniędzy a właściciel póścił wielbłąda i musiała
                      sobie sama z nim poradzić. Na dodatek był bardzo nie posłuszny. 20
                      września zaraz po przyjeździe grupa z Krakowa i Gdańska została
                      odprowadzona na lotnisko, a pozostali do hotelu. Tak więc w Krakowie
                      była spowrotem 21 września. Natomiast pozostali wrócili dzień
                      później. Tak więc biuro uznało że 2 dni wycieczki to dni na
                      lotnisku. A więc zamiast 11 dni wycieczki, było 9.
                      Moja ciocia zgłosiła reklamacje, otrzymała po długim czasie
                      odpowiedź że reklamacje jest nie uzasadniona. Zadzwoniła więc do
                      Warszawskiego Centrum tego pióra. Niegrzeczna pani zaczeła się
                      wydzirać i przezywać , a następnie trzasła słuchawką. Sprawa w
                      najliższym czasie trafi do Krakowskiej Rady Turystycznej.
                      Dlatego mam prawo sądzić, że biuro nie zachowuje się uczciwie, i
                      nigdy nie skorzystam z ich usług. Nie polecam także Go Wam.
                      Pozdro
                      • iberia.pl Re: I także gó.. ze skargi 31.10.07, 22:25
                        polska jezyk trudna jezyk....
                        • rks1926 w Tunezji nie biorą?:) 01.11.07, 22:50
                          W maju byłem z żonką i synkiem w Mahdia Palace w Tunezji.
                          Dostaliśmy pokoje w przyziemiu gdzieś na końcu korytarza daleko od
                          windy. Słabo znam angielski ale jestem handlowcem:)
                          Wyjąłem 10 USD i wręczyłem facetowi z recepcji! - nie przyjmują?
                          BZDURA TOTALNA !
                          Za chwilkę mieliśmy pokój przy windzie, 2 piętro z pięknym tarasem i
                          widokiem na morze.
                      • gladi3 Re: I także gó.. ze skargi 28.09.08, 15:51
                        w tym roku korzystalem z tego biora po raz 1 i jestem bardzo
                        zadowolony pod kazdym wzgledem,nic sie nie dzialo zlego i naprawde
                        nastepnym razem z nimi polece,a ze czasem zdazaja sie wpadki to i w
                        najwiekszych korporacjach tez i nic sie na to nie poradzi.
                    • tomekgd13 Re: Kto z was składał skargę i odniósł skutek? 22.08.09, 08:00
                      exim ma w nosie swoich klientów ,ja sądziłem się z nimi przez 2,5
                      roku i wygrałem!pojechałem z nimi na kubę i obcieli mi2 dni bez
                      żadnych wyjaśnień bez słowa przepraszam moim zdaniem to naciągacze
                      • lelex Re: Kto z was składał skargę i odniósł skutek? 23.08.09, 14:05
                        Tutaj się zagląda, aby poczytac o Egipcie, a nie o czyimś beztroskim
                        sponsorowaniu reżimu braci Castro. Cieszę się, że ci obcięli te 2
                        dni, i żałuję, ze tylko 2.
                  • gladi3 Re: Exim Tours w Hilton Dreams nie dotrzymał umow 10.10.09, 09:43
                    a ja zawsze latam z exim do egiptu i zawsze wszystko jest w najlepszym
                    porzadku,polecam wszystkim to bioro i latac z nim bede za kazdym razem.
    • pinballer Re: Lista oszustw Exim Tours - wpisujcie! 24.11.07, 03:37
      My byliśmy z Eximu zadowoli podczas naszego ostatniego pobytu w Egipcie. Dużo
      zależy od kultury rezydenta ale przede wszystkim od HOTELU - tak od Hotelu. Cały
      nasz samolot był wyczarterowany przez Exim. Ludzie , którzy lecieli z nami
      rozlokowani zostali po chyba 20 hotelach (zgodnie z zamowieniami) i mieli
      zupełnie inne odczucia po pobycie (wracaliśmy również razem). My trafiliśmy
      podobno najlepiej (Tropicana Gr.Oasis). Ponieważ lot był nocny - hotel sam nam
      przedłuży (za free) doby hotelowe, dostaliśmy pakiety podwieczorkowe przy
      opuszcaniu hotelu i generalnie zostaliśmy załatwieni SUPER,tak jak część
      wycieczki która była w paru innych hotelach. Niektórzy źle trafili (mimo nawet
      5* i all): musieli czekać w recepcji do 4 rano, all nie było all, pokoje takie
      sobie, część narzekała na obsługę i ogólnie mieli "all exclusive". Dużo zależy
      od współpracy biuro/hotel i samego hotelu ale również od ludzi. Niektórym się
      źle trafi - pech, niektórym dobrze i będą zadowoleni a niektórzy będą mieli
      wszystko cacy i "podane na tacy" i będą narzekać jak to było syfiasto, g...
      hotel, tragiczne biuro itp. Ludzie !!! - sprawdzać fora i oceny hoteli i biur
      przed rezerwacją !!! Czy to takie trudne? Jest tego tyle w necie (i nie tylko
      polskie www.),że można wyciągnąć odpowiednie wnioski.

• rks1926 Re: Lista oszustw Exim Tours - wpisujcie! 25.11.07, 21:08
        Kiedy okazało się , że wylot przesunięto z piątku wieczorem na
        sobotę w południe - EXIM załatwił przedłużenie pobytu bez żadnych
        kosztów z naszej strony. REWELKA !
      • carla252 Re: Lista oszustw Exim Tours - wpisujcie 08.06.09, 13:22
        jutro czyli 9 czerwca 2009r mialam leciec o 9:40 z gdanska do sharm el sheikh,
        niestety dzien wczesniej zadzwonila Pani z biura gdzie wykupilam wycieczke ze
        lot zostal przelozony na wieczor na godzine 21:45, czyli w egipcie bede o dzien
        pozniej , wykupilam wakacje na 7 dni a przez opozniony lot wakacje moje zostaly
        automatycznie skrocone i beda trwac 6 dni, czytakam tu ze czasami w hotelu
        przedluzaja dsrmowo wypoczynek o dobe ale niewiadomo jak to bedzie w tym
        przypadku. Jesli nie dostane swoich 7 dni za ktore zaplacilam zloze odpowiednia
        skarge do organizatora czyli Exim tours za oszustwo. nie po to ciezko pracowalam
        na te wycieczke aby mnie oszukiwali.Nie podaruje im tego jednego dnia.
    • kiwigirl reklamacje 10.12.07, 15:54
      zastanawia mnie jedna rzecz. piszecie ze było coś nie tak.
      ile/ilu z was walczyło w procesie reklamacji ?

nie mówię tu o wysłaniu skargi do eximu, po czym biedzenie ze ją odrzucili
      powołując sie na swoje warunki umowy, które zresztą są niezgodne z prawem, ale
      pójście dalej ?

i nie do Izby Turystycznej (przy okazji tego w kwestii akurat eximu to należy on
      do Polskiej Izby Turystycznej i tam należałoby pisać jeśli już, a nie jak pisze
      moniczka82j do Krakowskiej Rady Turystycznej - coś takiego w ogóle istnieje?)
      ale do Urzędu Marszałkowskiego w Warszawie (exim zarejestrowany jest w
      warszawie) albo do UOKiK.

Łamią zasady, olewają ustawę o turystyce, mają w umowie zapisy których używania
      UOKiK zabronił... ? czyli wiele z tego co Exim wam mówił czy napisał w odp. na
      skargi jest do podważenia. tylko trzeba to zrobić. zawziąć sie, napisać tu i
      tam. te urzędy wbrew potocznej opinii zajmują się pomaganiem klientom.

od pisania na forum ze są źli wcale sie nie poprawią. są gigantem, jednym z tych
      biur które dyktują co się na rynku dzieje. to prawie monopol. klient na tym
      traci. bo albo poszuka sam wakacji za granicą, gdzie biura działają rzetelniej,
      albo po rezerwuje wszystko sam - a nie każdego na to stać, albo poleci z takim
      biurem jak Exim. które wychodzi z założenia ze może klientami sie bawić do woli,
      bo i tak sie oni nie będą skarżyć, dochodzić swoich praw itp...

tylko tak - wymuszając skargami do odpowiednich urzędów zmianę podejścia do
      klienta - możemy sobie zapewnić lepsze traktowanie przez biura.
    • dziejba2 Re: Lista oszustw Exim Tours - wpisujcie! 13.12.07, 20:38
      Jestem dopiero przed wycieczką z Eximem do Egiptu a już mam z
      nimi "ciekawe doświadczenie". Niestety popełniłam błąd i nie
      zajrzałam na forum, ale...może inni zajrzą i będa się wystrzegać
      nieuczciwych biur.
      Po pierwsze, strona internetowa jest nieaktualizowana. To może mały
      problem i można przymknąc oko, ale jednak. Zarezerwowałam hotel po
      czym panienka z biura przysłała maila, że tego hotelu który
      wybrałam "niet" i mam sobie wybrać inny. Oki, trudno. Jak mówię, to
      akurat mały problem.
      Po drugie, w umowie rezerwacyjnej, na podstawie której kazano mi
      zapłacić za cały wyjazd (zdecydowałam się na wyjazd w czasie
      krótszym niż 30 dni więc płacę jednorazowo całość)są określone dni
      pobytu. Od 28.12 do 4.01. Zakładałam i tak rozumiałam, że wrócę 4. A
      tu niespodzianka. Po tym jak wysłałam pieniądze dostałam
      potwierdzenie rezerwacji wycieczki a przez telefon mało sympatyczna
      panna uświadomiła mnie, że samolot powrotny jest 5 bo 4 nie ma. Doba
      hotelowa kończy się o 12.00 p.m. a wylot jest o 2.30 a.m. następnego
      dnia. Na pytanie co mam robić w tym czasie panienka powiada z
      radością w głosie, że mogę sobie z własnych pieniędzy przedłużyć w
      hotelu urlop albo sobie pochodzić po mieście.!!! Zabawne? Nie sądzę.
      Po trzecie, zaczynam się martwić, bo zostałam poinformowana że data
      wylotu i powrotu może jeszcze ulec zmianie. Sądzę, że jak na ofertę
      za 2700 od osoby + 15 USD za wizę to warunki przez nich oferowane są
      złe.
      Porównałam też koszt dokładnie tego samego hotelu w scan holiday z
      którym byłam w Egipcie 2 lata temu (tym razem zaspałam i nie
      skorzystałam z ich oferty) i cena za hotel w scan jest mniejsza o
      prawie 400 zł od osoby. Ciekawe czemu? W każdym razie do wyjazdu
      pozostało jeszcze trochę a ja się zastanawiam czy wrócę na to forum
      żeby dopisać kolejne przygody z Exim Tours. Mam nadzieję, mimo
      wszystko, że nie!
      Btw czy macie jakieś doświadczenia w zakresie jakichś dodatkowych
      dokumentów na podstawie których można się zabezpieczyć przed jakimiś
      kolejnymi niespodziankami z ich strony?
      • kiwigirl Re: Lista oszustw Exim Tours - wpisujcie! 14.12.07, 13:12
        "Po trzecie, zaczynam się martwić, bo zostałam poinformowana że data
        wylotu i powrotu może jeszcze ulec zmianie."

no pewnie, mogą tez ulec zmianie lotniska na jakie chciałabyś lecieć. np.
        rezerwujesz wylot/powrót do Krakowa, podpiszesz umowę a oni cie odstawią do
        Warszawy... i jeszcze będą z radością twierdzić ze tak im wolno ...
        • 21-y Re: Lista oszustw Exim Tours - wpisujcie! 16.12.07, 18:25
          Właśnie wróciłem z Hurghady, hotel Aqua blue All inclusive.
          Organizacja Eximu OK. Wylot z Krakowa wg rozkładu. Linie egipskie koralblue,
          dają coś do jedzenia w czasie lotu (bo polskie czartery nic nie dają). All
          inclusive w stylu egipskim, ale to w tym kraju normalne. Ale nikt nie był
          głodny. Przed wyjazdem trzeba czytać na forach, dużo opinii jest na
          www.wakacje.pl. Po prostu Egipt jest tylko dla niewymagających turystów.
          • nik_a_77 Re: Lista oszustw Exim Tours - wpisujcie! 21.12.07, 21:32
            jeszcze nie zdążyłam wyjechać a oni mnie okradli zaplaciłam za
            wycieczke 11 tys po 5 dniach zadzwoniła panienka i oznajmiła że
            zmianiaja nam hotel. my mieliśmy wykupione wczasy w hotelu oasis
            atlantico novorizonte znałam juz tą siec więc nie miałam watpliwości
            a tu nagle hotel o którym nic nie wiadomo nie ma go w katalogu tylko
            stronka z małymi zdjeciami ochydnego hotelu. miał miec 5 gwiazdek na
            jedo stronie pisza o 4 jak sie nie zgodziłam to 7 dni przed wylotem
            powiedzieli ze oddadza mi 65%pieniedzy,sprawdziłam i ten hotel jest
            za 2500 tzn za 500 euro w tym samym terminie TO SĄ ZŁODZIEJE
        • a75 Re: Lista oszustw Exim Tours - wpisujcie! 18.07.08, 19:46
          właśnie wróciliśmy z Bodrum. Aby być obiektywnym: hotel (Yelken
          Hotel & Spa) świetny (żarcie wręcz cudowne) ale wybierających się
          tam przestrzegam przed częścią Club. Cały kompleks to Yelken Hotel %
          Spa oraz Yelken Club. Pierwsza część bardzo fajna, druga pozostawia
          wiele do życzenia.
          Natomiast do Exim Tours mam pretensje głównie za jawne oszustwa i
          brak informacji. Czarterowane przez nich samoloty startują jak chcą,
          o godzinach wylotu podanych wcześniej można zapomnieć. Podróż do
          Bodrum: planowany wylot ok. 10, wystartowaliśmy o 20.20. Tutaj
          jeszcze zachowali się w miarę przyzwoicie, ponieważ zabrali grupę do
          hotelu Gromada koło lotniska w Wawie, dostaliśmy obiad i pokoje.
          Wylot z Bodrum to koszmar. Jeszcze w autokarze, nauczeni
          doświadczeniem, pytaliśmy rezydentkę, czy wszystko będzie planowo
          (samolot miał lecieć o 14.40). Zapewniała, że tak. Trochę podejrzeń
          wzbudziło u nas szybkie "przepychanie" nas przez kontrolę bagażu i
          paszportową, ale było to pod pozorem tego, że "samolot Państwa zaraz
          odlatuje". Samolot odleciał o 21 z minutami. Rozumiem, że są
          opóźnienia, ale rezydentka MUSIAŁA wiedzieć o tym, że samolot ten
          nie wyleciał jeszcze z Warszawy, a wciskała kit prosto w oczy że
          jest inaczej. Na lotnisku masakra. Hala, w której koczowaliśmy jest
          nieduża, duszno i gorąco. Oczywiście nikt nie pozwolił nam nigdzie
          wyjść po kontrolach. Byliśmy z dwójką dzieci, które po prostu
          nosiło. Ale prawdziwy problem mieli Ci, którzy mieli dzieci jeszcze
          chodzące w pampersach. Nikt nie bierze paczki pampersów w bagaż
          podręczny, a czekaliśmy w sumie prawie 9 godzin. Horror.
          Powtarzam, spóźnienia się zdarzają, ale normalne byłoby chyba w
          takiej sytuacji zostawienie grupy w hotelu, nawet wymeldowanej z
          pokoi ale mającej jakieś ludzkie warunki. Nie spodziewałem się
          takiej bezczelności, to było zwyczajnie nieludzkie wpuścić ludzi w
          takie maliny. Bezczelność, oszustwo i tyle. Potem zrozumieliśmy,
          dlaczego przepychano nas tak szybko przez te bramki: po pierwsze,
          żeby mieć nas z głowy, po drugie grupa po prostu by te paniusie
          rozszarpała. Ten incydent nie popsuje nam wrażeń z wyjazdu, dobrego
          mniemania o hotelu i serdeczności wielu ludzi, ale Exim do
          organizacji wyjazdów chyba nie dorósł. Mentalność komunistyczna:
          zapłaciłeś, więc spadaj na drzewo, g... nas obchodzi, co będzie
          dalej. Wypchnąć klienta za bramkę i niech robi co chce. My już z
          nimi nie pojedziemy, chociaż jeszcze w tym roku planujemy Egipt. No
          cóż, tak się traci klientów, bo gdyby wszystko było dobrze, to ten
          Egipt też byłby z nimi.
          P.S. Przy okazji odradzam linie Air Italy Polska, to oni latają tak
          planowo...
        • sarah_1207 Re: Lista oszustw Exim Tours - wpisujcie! 04.03.09, 19:50
          U nas zmieniło się na tyle, że będąc pewni, że powrót mamy w piątek po poludniu,
          w środę pojechaliśmy na Safari, wieczorem na imprezę i padnięci poszliśmy spać.
          Telefon od rezydentki o północy, że albo stawiamy się na zbiórce na lotnisko za
          4 godziny (o 4 a.m.) albo nie mamy jak wrócić do Polski przez najbliższy tydzień
          i nic ich to nie obchodzi. I co? Wku... na maxa próbujesz isę kłócić, a
          przynajmniej powiedzieć co o tym myślisz, a potem w pijanym widzie pakujesz się
          i czuwasz do rana. Poza tym odstawili nas do Warszawy, a nie do Krakowa!Masakra,
          nigdy więcej....
      • dziejba2 Re: Lista oszustw Exim Tours - wpisujcie! 27.12.07, 18:30
        No i nadszedł ciąg dalszy..."przygód" z Eximtours". Dzisiaj panna,
        na dzień przed wyjazdem poinformowała mnie że wyjeżdzam nie ok. 9.00
        tylko wylot mam o 19.30. Zaś powrót nie jak wcześniej mówiła 5 o
        2.30 w nocy tylko 4 sty o 11.00. Aha panna dodała że wylot nie
        powinien się zmienić zaś z powrotem...zorientuje się Pani na
        miejscu. Niezłe, prawda?
        • colin1974 Re: Lista oszustw Exim Tours - wpisujcie! 27.12.07, 19:24
          Co ma piernik do wiatraka ,Exim i inne BP nie mają wpływu na zmiany
          godzin wylotów ,to wina przewozników .Może jeszcze napisz że winą
          Eximu jest brak darmowych wózków na lotnisku he he .
          Widać że lecisz pierwszy raz i masz stracha
          • anna.i.jacek Re: Lista oszustw Exim Tours - wpisujcie! 26.01.08, 21:55
            Ja byłam 3 lata temu w Tunezji. Wylot z Poznania 0 23.50. Ten dzień
            zaliczony był jako dzień pobytu. z powrotem było tak samo. Na
            miejscu w hotelu o 4 rano, okazało się że nie ma pokoju dla nas i
            jesszcze dwóch innych par. Mieliśmy do wyboru albo pokój
            nieposprzatany, (brak pościeli, ręczników, brudna łazienka) albo
            pokój czteroosobowy z inną parą. W czwórce mieszkaliśmy 1,5 dnia.

Jedzenie.
            Na śniadania był tylko pieczywo, masło, dżem, i biała poszatkowana
            kapusta. Tak, to właśnie jest typowe kontynentalne śniadanie :(
            Kolacje były obrzydliwe. Raz dostalismy spagetti, makaron musiał być
            ugotowany chyba dzień wześniej, gdyż był tak zeschnięty. Wiecie co
            się dzieje jak ugotujecie makaron i zostawicie go, nie chowając do
            lodówki, tak właśnie ten wyglądał.
            Po stołówce chodziły koty.

Rezydent.
            Był miejscowy ale mówił po polsku. po pierwszym spotkaniu, na którym
            zgłosiłam zastrzeżenia dotyczące braku pokoju, jedzenia czy kwestii
            że nie można było siedzieć wieczorem przy basenie ( nie mówię o
            kąpieli). Rezydent przestał pojawiać się w hotelu, nie odbierał
            telefonu. Nie odwózł nas na lotnisko. Musieliśmy porazić sobie sami,
            co nie było proste, chyba że umie się czytać po arabsku.
            Pragnę zauważyć, iż aby można był złożyć rekalmacje w BP Exim,
            rezydent który jest z toba na miejscu, musi podpisać zastrzeżenia
            które zgłaszasz. Wystarczy spisać wszystko na kartce a rezydent to
            musi zatwierdzić. Cięzko to zrobić jak rezydent sie przed Wami
            ukrywa.

Moim zdaniem, zostałam najzwyczajniej oszukana przez Exim.

• j.zielewska Re: Lista oszustw Exim Tours - wpisujcie! 29.05.08, 12:48
            z Eximem byłam dwa razy i - powiem szczerze - rewelacja. Nie dość,
            że wszystko zgodnie z obietnicą, to jeszcze na miejscu wiele miłych
            niespodzianek Ich wielkim atutem są rezydenci, którzy są na każde
            skinienie; w naszym przypadku wystarczył sms i to w środku nocy, by
            nasz rezydent wezwał lekarza do bolącego ucha. kwadrans potem było
            już po wszystkim (notabene lekarz nie tylko wypisał recepty, ale i
            podwiózł do najbliższej apteki).
            A jeśli chodzi o sam Exim - wszystko jest zgodne z planem i na czas.
            Umowy są jasne, bez niespodzianek w postaci dopłat.
            Z czystym sumieniem polecam zwłaszcza, gdy ktoś podróżuje z dziećmi.
            • auvi Re: Lista oszustw Exim Tours - wpisujcie! 31.05.08, 15:52
              Witamwłasnie wrócilismy z wakacji z Egiptu, z biurem exim. Wszystko
              było rewelacyjnie, Nawet jak bym się chciala przyczepić to nie mam
              do czego. Hotel super - Marriott, jedzenie - rewelka, obsługa w
              hotuelu naduprzejma, na kazdym kroku pytaja czy wszystko ok, czy
              czegoś nie trzeba itp. Rezydentka - Iza bardzo sympatyczna, caly
              czas mówiła, że jakby się cos działo, to sms do niej i oddzwoni na
              pokój lub przyjedzie jak będzie potrzebna. Naprawdę nie ma co
              narzekać.
              Wg mnie głównym problemem naszych rodaków jest to, że płacą za
              wycieczkę 1000 czy 1200 zł, a spodziewają się nie wiadomo jakich
              luksusów. Ja często zastanawiam się jak te biura kalkulują, że
              wychodzą im tak niskie ceny!! Znam ceny polskich hoteli i naprawdę
              zastanówcie się, jak zrobić wycieczkę za trochę ponad tysiąc i
              zapąlcic za to samolot, transfery, hotel i jeszcze wyzywienie!! Szok!
              życzę milych pobytow:)
              • beata-1980 Re: Lista oszustw Exim Tours - wpisujcie! 01.06.08, 21:08
                Witam!Właśnie wróciłam z Tunezji i przestrzegam wszystkich przed
                biurem Exim tours!!!!!Mieliśmy jechać na wczasy -7 dni, już na
                wstępie mieliśmy prawie 3 godzinne opóźnienie i zamiast wylecieć 25
                maja - wylecieliśmy 26 maja o 2 nad ranem, no ale mówi się trudno ,
                przecież samoloty często mają opóźnienia. Natomiast szokiem juz dla
                nas było kiedy w przeddzień wylotu okazało się , że wylot nasz
                przesunęli z godziny 19.40 wieczorem na 10 rano!!sorry ale w tytm
                momencie jest to 6 dni a nie 7! Obcięli nam cały dzień plażowania i
                pobytu w hotelu. Nie muszę chyba dodawać , że zbierając ludzi z
                różnych hoteli w drodze na lotnisko okazało się , że są osoby które
                musieliśmy budzić bo one nawet nie wiedziały , .że przesunęli nam
                lot! Takie rzeczy nie powinny mieć wogóle miejsca, nie mówiąc o
                tym , że zmiany nie powinny być podawane na ostatnią chwile! Myslę ,
                że exim tours od początku wie dokładnie w jakich godzinach są
                wyloty, natomiast oszukuje ludzi pisząc o 7 dniowym pobycie
                fałszywie podając godziny wylotu i zmienia je w ostatniej chwili.
                Także głęboko się zastanówcie czy naprawdę opłaca Wam się jechać z
                tym biurem.......
              • sarah_1207 Re: Lista oszustw Exim Tours - wpisujcie! 04.03.09, 19:59
                Puknij się w główkę, dla mnie to były wakacje życia, pierwsze, na które
                odkładałam 4 lata, tak żeby nie skąpić sobie niczego na miejscu! Wybrałam opcję
                2 tygodniową, na co decyduje się tylko 5 % wczasowiczów! Do tego nie
                oszczędzałam na hotelu, na niczym! I oszukali mnie strasznie. Pisałam wyżej o
                telefonie o północy w środę, że mam się stawic na zbiórce o 4 rano ( a my po
                Safarii i imprezie) i g... ich reszta obchodzi! A powrót miałam w piątek
                wieczorem! Poza tym nastawiłam się na max wycieczkowy pobyt, a tu na miejscu
                dowiadujesz się, że nie ma połowy oferowanych fakultetów! Nie potrafili
                powiedzieć dlaczego, bo chętnych przecież nie brakowało, zebrało się z 12 osób
                np na wycieczkę do Kairu!
                I co myślisz dalej, że oszczędzałam? Moim problemem były wakacje z Eximem!
                Hotelem jestem zachwycona;) Reszta w sumie też, ale podejście biura i
                traktowanie tych co już zapłacili poniżej wszelkiej krytyki!
    • emi-45 Re: Lista oszustw Exim Tours - wpisujcie! 26.01.08, 16:16
      Działalność ich polega na skracaniu okresu pobytu np z 8 na 6
      dni.Takie biuro nie powinno w ogóle istnieć SKANDAL!!!
      • jovanka5 Re: Lista oszustw Exim Tours - wpisujcie! 17.04.08, 11:06
        drobne "niedoskonałości" eximu: opiekun pierwszego i ostatniego dnia
        mówi tylko po angielsku (nie mam obowiązku znac tego języka),
        rezydentka nie pojawia się wcale tylko przysyła "zastępczynię" która
        uroczo oznajmia, że własnie dopiero zaczęła pracowac dla tego biura,
        więc nic nie wie, idziemy do innego hotelu w którym ma być p.Sara,
        czekamy, czekamy - po godzinie rezygnujemy. W czasie rejsu po nilu -
        zgodnie z informacji "programy prowadzą najlepsi polscy
        archeolodzy"; owszem, przewodniczka jest super ale po zarządzaniu,
        nawet nie po historii; wycieczki fakultatywne sa proponowane
        zupełnie inne niz te opisane w katalogu (tez ciekawe, ale nie o to
        chodziło), no i powrót z rejsu: w Hurgadzie jestesmy o 22 w
        pierwszym hotelu, ale do naszego jedziemy ponad 2 godz. Docieramy do
        niego po północy, a o 3.30 mamy pobudkę na samolot - to sie
        nazywa "noc w hotelu" - chyba 3 godzny snu to trudno nazwać nocą.
        Tyle "drobiazgów".... poza tym Egipt super, ale to nie zasługa Eximu
      • karuzela100 Re: Lista oszustw Exim Tours - wpisujcie! 27.04.08, 15:23
        Z takimi lata się tylko na lasta za 1300 zł i zero stresu że
        rezydent oszust a hotel ma cienki all mi w lascie exim odpowiada ale
        jako operator moich wakacji w firscie odpadają w przedbiegu
        pozdrawiam karuzela100
    • uczciwosc Exim - ok, Pegas - nie ! 15.02.08, 09:57
      z moich doświadczeń wynika, że Exim jest OK (byłem z nimi w makadi Bay - Prima Life), zaś Pegas - to katastrofa - byłem w Shram el Sheikh kilka tygodni temu
      marek
    • drugiszymki Re: Lista oszustw Exim Tours też mnie oszukali 26.04.08, 11:02
      zapóżno znalazłem ten wątek i znalazłem się na liście oszustw Eximu
      miałem dzisiaj lecieć z GDA. do HUR. i co siedzę w domu i nie lecę
      dostałem wczoraj telefon że odwołany lot dopiero poniedziałek ale
      też żadnych szczegułów i jak tu nie mówić że Exim nie oszukuje NIE
      KUPUJCIE WYCIECZEK W TYM BIURZE
      • milkas1 Re: Lista oszustw Exim Tours też mnie oszukali 26.04.08, 11:44
        niestety jestem w takiej samej sytuacji, wylot z Wro przeniesiony z soboty na
        poniedzialek, wylot tak naprawde we wtorek bo o 1 w nocy, a przylot nie wiadomo
        jeszcze!!!
        • rks1926 Exim jest OK 30.04.08, 11:15
          Siedzimy juz na walizkach w hotelu w piątek wieczorkiem 25 kwietnia.
          Przychodzi uśmiechnięta pani z recepcji i wręcza nam kartkę z
          informacją, że ze wzgledu na brak transportu liniami Koral Blue
          zostajemy 3 dni do poniedziałku na koszt Exim Tours. HURRAAA.
          Wczoraj dopiero wróciliśmy - 18 dni w Egipcie.
        • kondizu Re: Lista oszustw Exim Tours też mnie oszukali 07.05.08, 14:59
          wylot w poniedziałek o 21.00,zbiurka ok.18.00
          • repart Re: Lista oszustw Exim Tours też mnie oszukali 12.05.08, 21:18
            Kurcze, czytam te wszystkie posty z coraz większym przerażeniem.
            Jedni nie mają żadnych miłych wspomnień z tym biurem, a jedni
            uwaząją, że wszystko było OK. Za kilkanaście dni mam wylatywac z
            Eximem do Tunezji i kurcze, zaczynam się zwyczajnie bac, co mnie
            czeka. Dotychczas korzystałem z Alfa Star, z Wezyra, ale Exim to dla
            mnie nowosc. Obym się nie zawiódł, ale mam coraz więcej wątpliwości,
            czy dobrze wybrałem, bo już na samym poczatku miałem kłopot z
            rezerwacją. Zmieniałem termin wylotu i okazało się, że zamiast
            policzyc mi za 14 dniowy pobyt, policzono za 7 dni. Parę razy
            potwierdxzałem, czy na pewno to tyle kosztuje i odp. że tak. A potem
            chciano mi wcisnąc inny hotel, gorszej kategorii i za to miałem
            dopłacac też niezła kasę. Postawiłem się im i zażądałem realizacji
            wyajzdu zgodnie z podpisaną umową i ulegli. Może więc nie będzie tak
            źle...:-) To mówicie, że jakby co, to dawac w łapę recepcjoniscie i
            dostanę lepszy pokój? Może jeszcze macie inne dobre rady, z których
            skorzystam? Piszcie, proszę :-)
            • kondizu