jola.mokotow 28.01.08, 08:48 Czy ktoś korzystał z usług biura damptour z cieszyna. Nic o nich nie wiem a chcę sie w tym roku wybrać z nimi do Grecji. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosc Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.chello.pl 28.01.08, 11:55 bylam z nimi w chorwacji rezydentka byla pani jola bardzo polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola.mokotow Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: 193.0.122.* 28.01.08, 15:05 dzięki. A może mi powiesz coś o samym biurze bo ja o nich wcześniej nic nie słyszałam.Jadę z nimi autokarem na Chalkidiki. Odpowiedz Link Zgłoś
nietoperekeb Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna 28.01.08, 23:54 Hej ;) Byłam z biurem Damptour w Grecji w Sarti w 2003.. a więc parę latek temu. Jechaliśmy autokarem (co prawda podróż długa 35h ale przeżyliśmy), wczasy kupiliśmy na 2dni przed wyjazdem za super cenę (10dni bez wyżyw, 699zł) a i tak wszystko było ok. Co do biura i organizacji nie mam żadnych zastrzeżeń, rezydent też ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola.mokotow Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: 193.0.122.* 29.01.08, 08:57 Cześć; Ja w tym roku jadę z nimi do Sarti Hotel Stefani.Czy w tej miejscowości jest co robić wieczorami, czy plażą była piaszczysta.Zastanawiam się jeszcze czy nie wybrać rezydencji Michalis,która ma basen a można wykupić śniadania w Stefani. Odpowiedz Link Zgłoś
nietoperekeb Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna 29.01.08, 18:48 Hej :) My byliśmy w jakimś małym hoteliku, nawet nie pamiętam nazwy ale na pewno nie był to żaden z tych co piszesz. Wyżywienia nie mieliśmy, pobraliśmy sobie z Polski makarony, sosiki albo chodziliśmy do knajpek. A na śniadania wcinaliśmy świeżutkie bułeczki z piekarni :) z dżemikiem a nawet z jajecznicą.. Kupowaliśmy też owoce. Własne wyżywienie ma swój urok, kiedy chcieliśmy wracaliśmy o pokoju i coś gotowaliśmy. Lepiej wykup sobie ten hotel z basenem, my po 2-3h wracaliśmy z plaży bo po 1.było za ciepło (czerwiec) po 2.sól była nie do wytrzymania. A na basenie można się powylegiwać. Plaża w Sarti jest fajna, piaszczysta, choć piasek strasznie parzy w stopy. Wieczoram jest co robić, my trafiliśmy w rok mistrzostw świata w piłce nożnej i akurat Grecja wygrała!! Co się wtedy działo.. Są dyskoteki, mnóstwo knajpek, Grecy są weseli i lubią się bawić. Jeśli chcesz, podaj maila, mogę Ci powysyłać jakieś zdjęcia Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jola.mokotow Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna 30.01.08, 12:46 Dzięki za fajne informacje.Proszę o fotki na adres jola.czerwonka@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.ray.net.pl 17.07.08, 10:03 mm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zeciorek Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.08, 15:28 hej ja byłam w sarti juz 2 razy z tym biurem i jestem zadowolona. Nie radziłabym wybierac rezydencji michalis, bo basen jest malutki, a rezydencja to ruina i daleko do plazy. w zeszlym roku była "zabita dechami". ja tez sie napaliłam na basen,ale jak to zobaczyłam jak spacerowałam to MASAKRA. ja byłam w Barakudzie i było super!!!!!!!! a Stefani jest blisko plazy, praktycznie wychodzisz na plaze wiec jest o.k. plaza jest piaszczysta, a sarti to mała mieścinka, ale ja sie w niej zakochałam. tam jest jak w bajce:) totez byłam juz 2 razy w ciagu 3 lat. zdjecie które jest na stronie damptoru z plaza Sarti jest identyczne z prawdziwym widokiem.POLECAM!!! PPOZDRAWIAM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wampirek83 Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna 01.06.08, 10:20 Hej, mogłabym prosić o zdjęcia na maila gazetowego? Chciałam się skusić właśnie na Michalis ale po tym co piszesz to chyba faktycznie nie ma co się na to porywać. Podoba mi się tez Barakuda tylko, ze na żadnych ze zdjęć katalogowych nie widać jak tam faktycznie jest, więc jak ktoś ma zdjęcia bardziej szczegółowe to bardzo prosze o podesłanie paru:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madziam Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.08, 22:18 hejki, tez jadę z tym biurem na chaldikiki w tym roku i jestem ciekawa czy będzie tak jak obiecują ale troszeczkę sie boję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alinaldz@op.pl Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.adsl.inetia.pl 09.05.09, 16:24 byliśmy w ubieglym roku na chalkidiki w hanioti w hotelu olimpic cosma byliśmy bardzo zadowoleni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukana Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: 77.223.237.* 25.02.09, 16:37 firma której nalezy się wystrzegać 9 stycznia wplacilam 30% na wczasy w Hiszpanii a 24.02 zwrócono mi pieniądze że związku zmianą kursu euro zostają zawieszone wczasy samolotem. Obecnie jestem bez wczasów bo w innej firmie dla 2 osób muszę zaplacić z 1000z więcej bo w styczniu byly inne ceny.Firma do kasacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Turysta Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.10, 13:49 Hiszpanię nie ma biuro Damptour tylko Easytour! Mylicie Biura! Ja byłem Bardzo zadowolony z Grecji Sarti Panorama i Chorwacji Drvenik Gojun! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madu Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: 82.160.134.* 31.07.12, 22:06 byłam w Chorwacji REZYDENTKĄ była panna JAGODA- opiekun pierwsza klasa !!05,07-16,07, Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna 28.01.08, 21:07 biuro istnieje nie od dzis, tez nie spotkalam sie z zadna negatywna opinia :-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.08, 07:41 Byłam kilka lat temu w Nei Pori. Było OK. Na miejscu świetny rezydent, pan w średnim wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.08, 21:15 Woitam Rok temu miałam pojechac z DAMPTUREM DO gRECJI ALE OCZYWISCIE NIE POJECHAłAM ,BO W OSTATNIM MOMENCIE ODWOłALI NASZ TERMIN Z POWODU ZBYT MAłEJ ILOśCI CHETNYCH. mOżNA BYłO WYBRAC INNY TERMIN W ZAMIAN NA KTóRY ZGODZILI SIE MOI ZNAJOMI I POJECHALI.jECHALI BARDZO DłUGO A PO PRZYJEZDZIE NA MIEJSCE OKAZAłO SIę ,żE OFEROWANE WAKACJE SA W BARDZO NIżSZYM STANDARDZIE.wEPCHNELI ICH DO MALUśKIEGO POKOIKU GDZIE PODOBNO SIE WSZYSTKO SYPAłA JAK SIę DOTKNęłO.pOZATYM ZNAM WIELE OSóB,KTóRYM SIE NIE PODOBAłY WAKACJE Z TYM BUREM A JUZ NIE WSPOMINAJąC O MARNEJ OBSłUDZE BIUROWEJ GDZIE Są OWSZEM MILI ALE POJECIA NIE MAJA NA TEMAT SWOJEJ OFERTY JESLI SIE JAKIES PYTANIE ZADA WYCHODZąCE POZA INFORMACJE KATALOGOWE. NIE POLECAM!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
avart1 Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna 04.02.08, 12:21 mozesz zapytac o oferte do grecji w biurze www.soletravel.pl ja z nimi zawsze latam i fajnie mi doradzali pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: 217.97.0.* 08.05.08, 13:45 Byłam w czerwcu 2007 z biura Damptur w Chorwacji. Mam jak najlesze wspomnienia z przebiugu podróży( dobrze zorganizowana, częste postoje, mało uciążliwa) i z samego pobytu w hotelu MEDENA. Standart zgodny z oferowanym , jedzenie smaczne w ilości nie do przejedzenia. Przed każdym wyborem oferty należy zorientować się jaki jest standart, a nie psioczyć ,że pobyt za 1300zł nie był w hotelu sześciogwiazdkowym w pięcioma basenami itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Foto Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.chello.pl 06.01.10, 12:14 Jestem rozczarowana, biuro nie kontroluje swoich hoteli pod względem podstawowej higieny!!! Ja byłam na wycieczce w Chorwacji w miejscowości Baska Voda. Hotel Hrvatska nadaje się do remontu, ale mysz w pokoju na 3 piętrze to już lekka przesada!!! Poza tym odpadał sufit w łazience i wieczorem na parterze wyłaziły karaluchy. Biuro na moją reklamację odpowiedziało, że "wszytskie warunki umowy zostały przez biuro zrealizowane". Po prostu szkoda słów : NIE POLECAM TEGO BIURA, biuro trzeba sprawdzić a nie ufać w ślepo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Turysta2 Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.10, 13:57 I znowu mylicie biura!!! Biuro Damptour nigdy nie miało i nie ma Baśki Vody. Easytout było organizatorem! Też byłem tam ale z EASYTOUR -ORGANIZATOR! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: józek Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.chello.pl 05.07.08, 00:10 Właśnie wróciłem z Chorwacji. Drvenik. pensjonat tuż obok autostrady, hałas, czeski personel poniżej wszelkiej krytyki, niezorientowany rezydent dbający wyłącznie o swoje sprawy. Jednym słowem - pełna porażka, ale słyszałem, że to incydentalna "wpadka". Właściciel biura przybył na miejsce i obiecał rekompensatę ... zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drugi rezydent Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: 78.8.107.* 06.07.08, 20:49 Witam!!!Potwierdzam.Totalna porażka jeżeli chodzi o wyżywienie i zakwaterowanie!!!!Czeska obsługa na Chorwacji!Dramat.Całe szczęście że ekipa była super i humor pomimo to nam dopisywał!!!Teraz po powrocie kiedy emocje opadły wspominamy pobyt bardzo fajnie!!!Oby następne po nas turnusy nie przeżywały tego samego co my!!!!Właściciel obiecał rekompensatę.Oby dotrzymał słowa!!!Pozdrowionka dla wszystkich z którymi byliśmy na tej feralnej wycieczce w Drveniku.Do zobaczenie w Grecji!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasikan Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: 212.106.167.* 08.07.08, 10:24 Dziecko wróciło z obozu zorganizowanego przez Damptour w Grecji w Sarti dzisiaj w nocy.Porażką był ten wyjazd,zamiast noclegów w hotelu,który był w ofercie,zakwaterowano ich w dwóch budynkach poniżej standardu,doszło do tego,że spali po dwie osoby w jednym łóżku.Nie wspomnę o tym,że sami sprzątali pokoje i myli podłogi!!!Nie miła i niesympatyczna obsługa.Nie odbyły sie wycieczki,które były w ofercie,jedynie objazd po półwyspie,za wycieczkę pod górę Athos dzieci zapłaciły.wyżywienie fatalne.Takie wspomnienia za niezłą cenę,którą rodzice zapłacili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudy54 Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.08, 12:11 Witam,nie zgadzam sie z Pani Opinia. Moje dziecko również było na koloni z tego biura w tym roku.Wróciło bardzo zadowolne. a tak miedzy nami to w którym hotelu za takie pieniadze i na koloniach sprzataja pokoje w czasie trwania turnusu???co do jedzenia dziecko również nie ma zastrzeń chociaż luksus to nie był. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lindsay28 Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: 212.106.166.* 29.07.08, 17:46 Witam, 23.08 jadę z biurem Damptour do Sarti w Grecji do hotelu Michalis, czy ktoś może spędzał tam urlop i może się podzielić opinią o samym hotelu i pobycie w tym mieście? Serdecznie dziękuję i czekam na odpowiedzi. Edyta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krymat Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.ec.cieszyn.pl 09.07.08, 10:35 Proszę o komentarz na temat tegorocznych wczasów z Damtourem : Chorwacja, Wyspa Brać Hotel Holidey Hit. Planuje kupić skierowanie na sierpień ale mam obawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gabi1976 Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: 85.11.102.* 15.07.08, 13:06 Wróciliśmy z Postiry 13 lipca. Mijscowość ładna, hotel nad samym morzem. Hotel jest w trakcie remontu. Wyżywienie pozostawia wiele do życzenia. Mało i niezbyt dobre. Przeważnie gulasz i brambory. Hotel prowadzony przez Czechów. Trudno się porozumieć. Pokoje nie sprzątane. Trzeba się o wszystko prosić. Odpowiedz Link Zgłoś
agaiartur Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna 16.07.08, 13:02 dwa lata temu byłam w Bułgari w Rawdzie - to jedna z najtańszych moich wycieczek - w hotelu mieliśmy wykupione śniadania ( nic specjalnego - ale szło pojeść) na obiady chodziliśmy do restauracji ponieważ ceny były niskie w stusunku do cen pl. ogólnie z biura jestem zadowolona - rezydent ok, warukni na miesjcu dobre . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drugi rezydent Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: 78.8.107.* 17.07.08, 17:56 Trzeba było wybrać się do Drvenika tam dopiero jest czeski FULL WYPAS!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość: ala Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.08, 22:02 Miejscowość piękna, hotel ładnie położony, ale niestety nie wszystkie pokoje zgodne ze standardami. Jedzenie fatalne, obsługa też. Rezydentka czeska, na wszystkie pytania i problemy odpowiada "ne rozumim". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość: ala Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.08, 22:08 Nie napisałam, że odpowiadałam na pytanie dotyczące tegorocznych wczasów w Chorwacji, Wyspa Brać Hotel Holidey Hit. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwa Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.08, 07:52 Witam!!! jeśli chodzi o Chorwacje i wyspe Brać to lepiej się zastanów bo pojedziesz z czekiego biura. Ja byłam w Sarti w Grecji w zeszłym roku z czechami i niezbyt dobrze wspominam. Wczasy zorganizowane pod czechów, rezdentka niechciała z nami rozmawiać niemam pojęcia dlaczego.A o zachowaniu Czechów względem Polaków zostawia wiele do życzenia.W tym roku wybieram się z naszymi rodakami i zobacze jak będzie.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.c201.msk.pl 02.10.08, 23:54 Gość portalu: józek napisał(a): > Właśnie wróciłem z Chorwacji. Drvenik. pensjonat tuż obok autostrady, hałas, > czeski personel poniżej wszelkiej krytyki, niezorientowany rezydent dbający > wyłącznie o swoje sprawy. Jednym słowem - pełna porażka, ale słyszałem, że to > incydentalna "wpadka". Właściciel biura przybył na miejsce i obiecał > rekompensatę ... zobaczymy W Drveniku na 100% niema autostrady :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: józek53 Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.10, 14:00 Dodam, że to był Hotel Bella Vista w Drveniku i jedzenie Czeskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.internetia.net.pl 31.03.12, 21:03 Proszę mi wierzyć to nie jest icydentalna wpadka, ma ich całą masę. osobiście wygrałem sprawę z tym biurem. nie wolno im odpuszczać cały czas żerują na biednych ludziach. totalny brak kompetencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.internetia.net.pl 05.08.12, 11:24 zgadzam się , kompletny brak poszanowania dla klienta. najgorsze jest to, że ludziom nie chce się walczyć o swoje. także wygraliśmy sprawę z tym biurem. właściciel biura to ewidentny cwaniak i naciągacz, dlatego nie warto z nimi jeździć. mimo iż mineło 2 lata od od mojego wyjazdu to biuro nadal sprzedaje ofertę do chorwacji, konkretnie willa sax, nadal nie piszą dokładnie co i jak. szczerze nie polecam tego biura, szkoda czasu i nerwów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.07.08, 12:54 to bióro powinno nazywać się katastrofa-kierowy to samobójcy,wrócilem wczoraj z nimi z bułgarii,rezydentka pani władzia to tesz koszmar,ale cudem żyje.najważniejsze że to co obiecali w ofercie rzeczywiście było.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misek1981 Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: 78.157.188.* 28.07.08, 21:43 Witam. Byłam tego roku w bułgarii z tym biurem w Hotelu Moskoiani. Ja z moim meżem mamy bardzo miłe wspomnienia z tego turnusu.Jedzenie było oki, hotel wraz z basenem super. jedynym minusem jest odległość do plaży, ale jest za to bardzo ładna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skaf Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.tvgawex.pl 30.07.08, 20:20 Ale ty jesteś burak. Lepiej nigdzie nie jedź i ucz się j. polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kawka Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.telpol.net.pl 31.07.08, 23:02 Czy był juz ktoś w tym roku w hotelu Panorama w miejscowości Sarti? Bardzo proszę o jakieś informacje na temat pokoi, ich wyposażenia ( aneks kuchenny co posiada), stanu łazienek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drvenik Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.adsl.inetia.pl 11.08.08, 21:16 Odradzam w ogóle wybierać się z biurem DAMPTOUR Cieszyn gdziekolwiek! Właściciel biura obiecywał konkretną rekompensatę za nieudane wczasy w Chorwacji (fatalne jedzenie, brud, brak ręczników, hałas, chamstwo czeskiej obsługi) a teraz właściwie ze wszystkiego się wycofuje! Ma jeszcze czelność mieszać nas w akwizycję - nawmawianie znajomych na wczasy w Sarti!!! Jak można w ogóle polecać komuś takie niewiarygodne biuro!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwa Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.08.08, 18:49 Wróciłam z Chorwacji, byłam w Villi Katarinie (wyspa Ciovo) z biurem Damptoutr. Bardzo polecam to miejsce. Fantastyczna obsługa, rodzinna atmosfera, super jedzenie, właściciele starają się pomagać rozwiązać każdy problem. Bardzo czysto (codzienna wymiana ręczników), klima, TV, itp w cenie. Blisko plaża, spokojna okolica i miałam piękny widok na morze z balkonu. Basen mały, ale wystarczający na wieczorne ochłodzenie :). Rezydentka Pani Krystyna i piloci są ok. Wróciłam szczęśliwa i zadowolona. Mam jedno zastrzeżenie, kierowcy z firmy "Telesfor" z którymi jechaliśmy do Chorwacji to chamy do kwadratu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irek Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.chello.pl 16.08.08, 20:06 Faktycznie były pewne niedociągnięcia ale czego sie można spodziewać wybierając najtańszą ofertę na rynku. Miejscowość piękna, rezydent o.k.Pensjonat nie położony w najcichszym miejscu ale oglądając zdjęcie w folderze i widząc drogowskaz Split - Dubronik można się było tego domyśleć. Jeżeli chodzi o rekompensatę otrzymałem obiecaną wcześniej probozycję 7 dniowego pobytu w Grecji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edith.78 Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.08, 16:05 A gdzie byłes? bo ja jade we wrzesniu do pensjonatu Bella Vista Drvenik Chorwacja i jestem przerazona troszke niektórymi opiniami....pozdrawiam...jeśli ktoś był to napiszcie jak tam jest... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irek Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.chello.pl 21.08.08, 18:11 Jedź spokojnie, jak rezydentem będzie Heniek to go pozdrów od Irka. Nie przejmuj się tymi opiniami.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drugi rezydent Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.08.08, 21:55 Też dostałem to pismo!Pozdrawiam wszystkich z obozu przetrwania w Drvenik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JACK 13 Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: 80.82.155.* 16.08.08, 20:31 Jak tam w Panoramie wybieram się do tego hotelu i mam wątpliwości po tym co przeczytałem czy nasi wspaniali sąsiedzi czesi też tam w tym roku urzędują proszę o odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pszczolka Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.centertel.pl 06.11.08, 20:02 Zdecydowanie nie polecam !! Oszuści! Nie odpowiadają na reklamacje!!!!!! Olewają klientów. Chorwacja - oferują hotel 3 gwiazdkowy a okazuje się, że to ledwie 2 gwiazdki, zadniedbane, brudne z paskudnym wyżywieniem i obsugą. Rezydent nawiedzony, zasluchany w O. Rydzyka wyglasza mowy o zbawieniu i wiecznym życiu... Zlożyliśmy reklamację i nie doczekaliśmy się żadnej odpowiedzi. Nawet slowa przepraszam. Szczerze odradzam jakichkolwiek kontaktów z tym biurem !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magdalena Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.08, 20:22 Polecam, byłam z tym biurem w grecji w Sarti za bardzo małe pieniądze wyjazd super jedzenie też plaża czyta malownicza okolica Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: 83.1.128.* 20.11.08, 20:20 w sarti jest super polecam cieplo spokojnie tanio i czysto a hotel Panorama niczego tam nie brak jest czysty i odnowiony brak tv. ale nie po to sie tam jedzie ja polecam takie wczasy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wezyr Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.11, 13:09 jakieś nne lokalizacje...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anuiae Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.09, 21:40 Jakbym czytala nasza przygode z tym biurem..:/ Szczerze nie polecam tego biura w przypadku, gdy sklada sie u nich reklamacje... Od pol roku czekam na ustosunkowanie sie do niej... Czyste tchorzostwo i brak odpowiedzialnosci z ich strony. A Pani rezydent- Hotel Medena- zadufana w sobie klamczucha... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kicia Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: 78.157.188.* 11.01.09, 20:27 Tak dla sprostowania, Hotel Medena ma Biuro Podróży Easytour tez z Cieszyna, podszywajace sie pod biuro Podróży Damptour. Kiedys to bylo jedna biuro ale od 3 lat juz nie jest jednoscia!!!!I teraz działa pod dwoma nazwami:Damptour lub Easytour. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JOANNA Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.09, 19:09 CZY KTOŚ BYŁ NA WCZSACH Z BIUREM PODRÓŻY EASYTOUR W HOTELU MEDENA W CHORWACJI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monia Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.silesnet.net 29.01.09, 07:31 Byłam z tym biurem w zeszłym roku w Chorwacji i jestem zadowolona.W hotelu Katarina na wyspie Ciovo, ale widziałam w jakich warunkach mieszkali ludzie w Medenie, którzy pojechali z tego biura.NIEPOLECAM!!!Oni też nie byli zadowoleni!!!brudno i brak klimy...a o jedzeniu nawet nie chcieli wspominać podobno tragedia!Ja polecam wyspe Ciovo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiki Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.02.09, 11:43 Zupełnie nie zgodzę się z wypowiedzią Moniki.Jeśli tam nie byłaś to sie nie wypowiadaj.Ja byłam w Medenie 2 lata pod rząd i jestem zadowolona.Posiłki były w formie bufetu i mnóstwo dań do wyboru-były bardzo smaczne i nikt nie marudził,Chyba,że syłszałaś te opinie od ludzi którzy stale na coś narzekaja.I jakie brudno pokój zawsze posprzątany, swieża pościel i miła obsługa.A co do klimy to każdy decydował czy chce mieć w pokoju klimę czy nie.A będąc na wycieczce to od ludzi mieszkajacych w Katarinie słyszałam, że są NIEZADOWOLENI! POZATYM PRZY MEDENIE jest długa promenada i o karzdej porze dnia mozna tam znależć coś dla siebie.W zeszłym roku byłam tam w podróży poślubnej i biuro zaskoczyło nas kilkoma niespodziankami:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monia Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.silesnet.net 04.02.09, 11:22 Miałam okazje być w Medenie i osobiście bym tego hotelu nie poleciła...ale każdy lubi to co lubi!!! ja wole spokojniejsze miejsca bez natłoku ludzi,a Medena do nich nie należy.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XD Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.09, 11:20 Czy wie ktoś coś o hotelu Panorama Grecja Sarti Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdzisław Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.09, 09:31 Byłem w ubiegłym roku a w tym roku też jadę. W ubiegłym mieszkałem na 1 pietrze pokój z dwoma łózkami czyściutko kuchenka lodówka z balkonu widok na morze a patrząc w prawo boisko sportowe. W tawernach mozna się bez problemu porozumieć uzywajac języka "słowiańskiego" pracuja słowacy i węgrzy mówiacy po słowacku. Morze cudowne z okruchami "złota" a szczegolnie dla małych dzieci i osób które słabo pływaja. Nie jest gwałtownie głeboko tak jak w Chorwacji. W odległośći 10 minut duzy hipermarket, a na wzgórzu Kościółek. Wycieczki fakultatywne do wyboru. Od 15 czerwca zaczynaja sie upały. pokoje na parterze mają wentylatory sufitowe. Tam gdzie ja byłem (na pietzre) była klima płatna 5 eu za dobę. (Wybraliśmy lody, a ja spałem na balkonie pod gwiazdami) Polecam, biuro jest wiarygodne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xd Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.09, 18:26 Dzieki za odpowiedz , ja również polecam biuro Damptour korzystalem z ich uslug juz 5 razy , w tym roku bedzie 6 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EDITH Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.09, 18:17 HEJ,w tym roku chciałabym sie wybrać z Damptourem do Bułgarii.może ktoś był w jakimś przyzwoitym hotelu i moze coś polecić?W ofercie mają hotel Casablanca i Moscoiani.Jakby ktoś napisał jakie są plaże w Rawdzie i jaka woda w morzu to będe wdzięczna.był ktoś we wrzesniu, jest fajna pogoda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.ghnet.pl 11.03.09, 13:19 podbijam oferta jest ciekawa a jak w rzeczywistości, moze ktoś był i sie wypowie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Pana Mariana Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.adsl.inetia.pl 06.06.09, 09:46 To trzeba go było do sądu podać brak odpowiedzi na reklamacje w 100% gwarantuje wygrany proces. Właśnie w czwórkę dziabnęliśmy Pana Maryjana ;-) na ponad 3 koła i ma typ komornika na karku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AsiaB Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.altec.pl 13.03.09, 13:18 w tym roku biuro wprowadziło ofertę wczasów we Włoszech. Czy ktoś może się wybiera? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdzisław Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: 62.87.237.* 25.05.09, 10:14 Nie wiem jak Włochy, ale jutro wyjeżdżamy do Sarti na dwa tygodnie. Byliśmy w ubiegłym roku ( było za gorąco), postanowiliśmy pojechać jeszcze raz o jeden turnus wczesniej. W sumie jadę tam trzeci raz:) O czymś to chyba świadczy:) Kto nie był i nie pojedzie niech żałuje:) Taniej niż nad polskim morzem i ta pogoda, i "złoto" w wodzie:) Przejazd autobusem to 24-26 godz. Obiad na Serbii za 4-5 euro /taniej niż na Słowacji - "widelcach"/ Kto raz wyjedzie będzie tęsknił do nastepnych wakacji. Pozdrawiam wszystkich Zdzisław Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KLAUDIA Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.09, 19:07 PANIE ZDZISŁAWIE JA JADE DO SARTI 08.06.09 PROSZE O KILKA WSKAZóWEK CO ZABRAĆ JAK DŁUDO SIĘ JEDZIE JEDZIE ZE MNĄ DZIECKO 7 LAT CZY NA PLAZY JEST PRYSZNIC PROSZE O ODPOWIEDZ. KLAUDIA MÓJ MEIL sliwka22@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Turysta Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.10, 14:36 Mylicie Biura! Easytour jest organizatorem Włoch a nie Damptour! Polecam Grecję Sarti Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Pana Mariana Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.adsl.inetia.pl 06.06.09, 09:43 Korzystałem z usług BP Damptour (Sarti, Michelis) Sprawa skończyła się w sądzie (brak polskiego rezydenta mimo ze miał być wg zapewnień właściciela biura, rezydencja niby 3* a ani razu nie sprzątali przez 2 tygodnie pościel wymienili raz)Złożyliśmy reklamacje facet nie odpowiedział w terminie sprawa do sądu, właściciel BP przegrał proces, sąd przyznał nam odszkodowanie w kwocie około 750zł /osoba (była nas czwórka)Aktualnie biuro podróży ma zajęte konto przez komornika. Brak odpowiedzi na reklamację to standard w tym biurze ale jednocześnie plus bo złożenie pozwu do sądu w 100% gwarantuje wtedy wygrany proces, sąd nie rozpatruje bowiem czy były uchybienia w organizacji wczasów tylko z automatu stwierdza ze skoro pozwane biuro nie odpowiedziało na reklamację w 30 dni znaczy że ja uznało za zasadną wraz z wysokością żądanego w reklamacji odszkodowania niezależnie jak oderwana od rzeczywistych strat moralnych ;-) jest żądana kwota. Jeżeli komuś nie dopowiedzieli na reklamacje a ma ochotę pośmiać się z Pana Mariana D. w sądzie służę pomocą w napisaniu pozwu Facet jest przezabawny ma własną interpretację prawa taką lepperowską, po wyroku nie złożył odwołania po czym jak mu komornik wszedł na konto chciał oddać sąd do sądu ;-) bo się nie zgadza z wyrokiem ;-) Moje gg 4109355 (pisać nawet gdy jestem niedostępny) Odpowiedz Link Zgłoś
christoph33 Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna 13.06.09, 22:27 Byłem z tym biurem w 2002 roku w hotelu Medena pod Trogirem. To był pierwszy i ostatni raz jak dałem się oszukać z pokojem hotelowym. Cwaniaki wykupili najtańsze pokoje w hotelu a sprzedawali jako 3*. Cały nasz turnus dostał pokoje na I piętrze od strony wjazdu do kuchni. O 5 rano codziennie pobudka przez głośną obsługę kuchni i samochody dostawcze. Kto tam był wie ile jest możliwości widokowych. Na nasze szczęście byliśmy na ostatnim piętrze w dniu powrotu - widok bajka, z jednej strony Trogir z drugiej Sibenik, pośrodku wyspy. Gdybym to widział wcześniej to chyba nasz pseudo rezydent miałby problemy zdrowotne. Na nasze uwagi o hałasie tylko wzruszał ramionami i ganiał za starszymi włoszkami - taki casanova po 60-ce :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Avatar2 Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.10, 14:44 Kolego ja też byłem w Hotelu Medena i jestem bardzo zadowolony! Jak się dostaje zły pokój to trzeba reklamować w tym samym dniu! Medena nie jest z firmy Damptour tylko Easytour jest organizatorem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starka Opinia o biurze Damptour w Cieszynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.09, 20:30 Czy ktos był w tym roku w Białej w Bułgarii z biurem Damptour? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka Re: Opinia o biurze Damptour w Cieszynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.09, 22:06 czy damptour to jest to samo biuro co easytour? wybieram sie w sierpniu do chorwacji z easytour, na wyspe vis, do hotelu bisevo! czy ktos byl juz na takim wyjezdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stasio41 Re: Opinia o biurze Damptour w Cieszynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.10, 14:54 Damptour i Easytour to dwie różne firmy! Mają swoje osobne oferty i byłem jak i z jednym biurem tak i z drugim na różnych wczasach ale zawsze byłem zadowolony! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.kielce.vectranet.pl 20.07.09, 22:05 Z biurem podróży Damptour z Cieszyna byłam już dwa razy i jestem bardzo zadowolona. Rok temu w Grecji, miejscowość Sarti- hotel Panorama. Polska rezydentka- Pani Amelia, bardzo miła i pomocna. Wszystko dobrze zorganizowane. W tym roku w Chorwacji, miejscowość Drvenik- hotel Villa Gojun. Również polska rezydentka, bardzo miała obsługa w hotelu, można się spokojnie porozumieć w języku polskim :]. Również wszystko dobrze zorganizowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.adsl.inetia.pl 24.07.09, 10:11 Panie Marianie właścicielu Dampotour piszący tu pod nickiem qwerty Pan tutaj zachwala rezydentkę Pania Amelię a za jej brak w czasie całych wczasów w Sarti zapłacił Pan turystom odszkodowania ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.kielce.vectranet.pl 25.07.09, 12:09 Turysto, a obok mojego posta napisane: "IP: *.kielce.vectranet.pl" :D Nie sądzę, żeby jakiś Pan Marian jechał specjalnie do Kielc, żeby robić ludzi w konia przez internet ;]. Byłam z biurem dwa razy, na obozach, w tym samym czasie byli z nami wczasowicze (nawet jechali z nami z Polski autokarem) i wszyscy byliśmy zadowoleni. Rezydentka- Pani Amelia- załatwiała nam posiłki, była pilotem na wycieczkach, zawoziła do lekarza, bo była taka potrzeba, a wczasowiczom załatwiała wycieczki fakultatywne, jakie sobie wybrali. Dodatkowym plusem było to, że znała język grecki (zanim znów ktoś na mnie naskoczy, zaznaczam, że nie umiem ocenić na jakim poziomie biegłości, ale komunikacyjnie na pewno). Nie wykluczam, że trafiłeś na jakiś turnus gdzie rezydentki na miejscu nie było, ja tylko stwierdzam, że gdy JA TAM BYŁAM rezydentka była i spełniała swoje obowiązki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czesław Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 11:02 Korzystałem z usług tego biura ( Bułgaria,Grecja ) polecam Odpowiedz Link Zgłoś
pimo282 Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna 27.07.09, 15:40 Witam. Jestem z Wrocławia. Z Damptour'em byłem 2 razy w Grecji i 2 razy w Bułgarii. Biuro wiarygodne i bez zastrzeżeń. Zawsze jadę albo przed sezonem (majówka w Sarti) albo po sezonie (wrzesień Rawda i Biała). W tym roku planuję Chorwację Drvenik. Jeśli ktoś chciałby się czegoś więcej dowiedzieć na temat Sarti lub Rawdy lub Białej proszę pisać na maila gazetowego. pimo282@gazeta.pl Ja natomiast chętnie dowiem się czegoś więcej na temat Drvenika i oczywiście warunków mieszkaniowych Villa Gojun **+. I oczywiście wielkie uznanie dla kierowców z firmy przewozowej Arnica z Cieszyna. Pozdrawiam Przemo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.kielce.vectranet.pl 29.07.09, 13:10 Na temat Drvenika :]. Mała miejscowość. Dwa markety, kilka kramów z pamiątkami. Jeden z marketów STUDENTAC (czy jakoś tak) zaraz przy plaży, drugi (znany raczej miejscowym) dalej (w górę uliczką obok marketu STUDENTAC, po drodze mija się pocztę :]). Ceny niektórych produktów niższe w tym drugim markecie. Dużo stoisk z lodami (5-6 kun za gałkę), kilka knajp/restauracji :]. Jest gdzie spacerować, jeśli będzie chłodnij polecam spacer po górach, w gorące dni przyjemnie chodzi się chodniczkiem nad samym morzem prowadzącym w jedną stronę do drugiego Drvenika (spacerkiem 15 minut drogi), w drugą stronę na plaże nudystów ;]. Buty gumowe się przydają, bo jeżowców dużo, ale można je kupić na miejscu po 40 kun (przeróżne rozmiary od malutkich do dużych). Na plaży przydaje się karimata, bo plaża kamienista (można kupić na miejscu), ale ja nie miałam i jakiś strasznych niewygód nie doświadczyłam ;]. Na plaży jest kilka pryszniców. Na miejscu jest kantor, czynny rano do chyba 11 i potem po 17. Do kantoru trzeba przyjść ubranym (w stroju kąpielowym są skłonni wyprosić). Wymieniałam euro na kuny, kurs cały czas był taki sam 1euro= 7,14kuny. W euro w miejscowości płacić się nie da. Jeśli chodzi o dzwonienie to w kiosku można kupić karty telefoniczne do budki (ceny: 15, 30, 50, 100kun). Jedna minuta to chyba 3,5kuny (ale nie jestem pewna). W miejscowości spokojnie można dogadać się po polsku, czasem wrzucają jakieś angielskie słowo. Rzec nawet można, że po polsku lepiej Cię zrozumieją niż po angielsku ;]. Villa Gojun Właściciel- Ivo, sympatyczny, częstował gości, których sobie upodobał domowej roboty winem i rakiją ;]. Jedzenie nawet dobre: śniadanie szwedzki stół (masło, jajka, ser żółty, wędlina, dżem, parówki- nie zawsze wszystko na raz), obiad zupa, kolacja zupa + coś w stylu polskiego drugiego dania. Co charakterystyczne wszystkie surówki obficie polane octem jabłkowym :P. Z hotelu do plaży jest kawałek, ale nie duży. Na tej samej ulicy mieszkają też inni Polacy (widać po rejestracjach ;]). Jeśli chcesz coś jeszcze wiedzieć, albo zobaczyć zdjęcia to pisz. Mogę przesłać. Odpowiedz Link Zgłoś
pimo282 Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna 29.07.09, 18:22 Dzięki wielkie za odpowiedź. Podeślij mi kilka fotek na pimo282@gazeta.pl Czy rezydentem był Heniek ??? Chodzi mi o tego wyższego :):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.kielce.vectranet.pl 29.07.09, 22:33 Odpowiedź poszła już na maila ;]. Tutaj tylko odpowiem na pytanie, bo może kogoś innego interesuje- nie, rezydentką była Pani Kornelia :]. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bywalec Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.10, 13:58 Villa Gojun? Ostrzegam: warunki, przy kiepskiej pogodzie, nie do zniesienia, zimno i wilgoć. A Drvenik to taka sobie wiocha, tyle, że ładnie położona, ale nic tam nie ma, nawet fajnej knajpki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozczarowany Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.09, 20:57 Niecałe dwa tygodnie temu odpowiedziałem na ogłoszenie na ox.pl w związku z pracą. Okazało się że pośrednikiem jest biuro podróży Damptour. Praca miała być w Pogorzelicy nad polskim morzem w ośrodku Kormoran. Zapewniano mnie że warunki pracy są bardzo dobre, praca jako kelner od 8-17, zakwaterowanie + 3 posiłki dziennie. Nawet transport miałem za darmo busem z tego biura. Na miejscu okazało się że jest to jakiś obóz pracy. Odbierano dowody osobiste i wręcz zmuszano do pracy. Jeżeli ktoś się wybiera na wczasy do tego ośrodka to lepiej niech sobie daruje. Tam czas się zatrzymał w 1970r. Warunki jak w Bangladeszu w slumsach, warunki przygotowywania posiłków tragiczne a same produkty z których są robione lekko mówiąc wołają o pomste do nieba. Organizacjha pracy jest beznadziejna, wczasowicze od przyjazdu o godz 7 rano o godz 16 dalej nie otrzymali zakwaterowania. Podobno biuro Damptour ma też jakiś ośrodek w Grecji bo też mi tam proponowano pracę w przyszłym roku. Uwierzcie ludzie to jest jakaś porażka a sam szef to zwykły oszust. W Pogorzelicy po zorientowaniu się w sytuacji chciałem grzecznie porozmawiać z szefem biura Damptour który był na miejscu że chcę zrezygnować z tego rodzaju pracy. Na pozór kulturalny pan okazał się chamem i kazał mi, cytuję "wypie...ć", bo nie jestem na wakacjach. Więc jeszcze raz ostrzegam was drodzy turyści omijajcie takie biuro jak Damptour na kilometr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.09, 21:03 Byłem w tym roku w Grecji z biurem podróży Damptour. Powiem tylko jedno, to jakaś ku... porażka. Przecież to biuro już dawno powinni zamknąć. Nic więcej wam nie powiem bo szkoda po prostu słów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pimo282 Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.08.09, 09:43 Porażka? Rozwiń swoją myśl. Jeśli byłeś w hotelu Panorama to może to i byc dla Ciebie (powtarzam dla Ciebie) porażka. Ale co się spodziewac po hotelu który ma 2**. Przecież doskonale wiedziałeś że jedziesz do takiego hotelu w którym nie ma luksusów. Myślę że odległośc do plaży nie jest porażką i okolica również. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota_krk@interia Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: 188.33.83.* 22.08.09, 21:56 Byliśmy z mężem w Grecji w Sarti z biurem podróży Damptour w terminie 10.08.2009-21.08.2009. Mimo że na internecie nie znaleźliśmy konkretnych opinii i informacji które by nas interesowały, przede wszystkim mało konkretów na temat samego hotelu zaryzykowaliśmy i pojechaliśmy z last minute. Nie była to nasza pierwsza wyprawa do Grecji. Transport dobrze zorganizowany. Kierowcy z dużym doświadczeniem chociaż młodzi. Postoje równo co 3 godziny, wszystkie w miejscach z bezpłatnymi toaletami( wcześniej jak jeździliśmy z innymi biurami był z tym problem) Na miejscu od razu zachwyciły nas widoki. Jeśli chodzi o hotel na początku byliśmy troszkę zniesmaczeni ponieważ dostaliśmy pokój w przyziemiu, do tego przeraziła nas jego wielkość i wyposażenie ( podczas pobytu na wczasach na Riwierze mieliśmy dużo większy, przestronny apartament) Jednak później okazało się, że nie był taki zły, do spania i gotowania wystarczający, cały dzień i tak spędzaliśmy na plaży, czy na zwiedzaniu okolicy, a przestronny taras jaki mieliśmy był doskonałym miejscem do odpoczynku i imprezowania wieczorami gdyż cały czas mieliśmy tam cień. Sarti jest przepiękne, zwiedziliśmy już trochę świata ale ta urokliwe miejsce spotkaliśmy pierwszy raz. Rezydentka Amelia jest bezkonkurencyjna , a od właściciela biura Pana Mariana ( który był z nami przez cały turnus) dowiedzieliśmy się wielu ciekawostek. Wspaniałe miejsce wypadowe do zwiedzania półwyspu na skuterach (skuter 12 euro za cały dzień) Do tego polecamy rejs SUNSET! Niezapomniana impreza, doskonała do integracji! Zainteresowanym możemy przesłać zdjęcia.Za takie pieniądze naprawde warto tam pojechać jeśli ktoś nie ma wielkich wymagań co do hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czesiek Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.10, 15:05 Jak się jest burakiem który jedzie za darmo a wymagania ma na 5* hotel to sie nie dziwię! Ja bardzo poleca a w szczególności Grecję Sarti! Najpiękniejsza miejscowość na świecie! Byłem tam już kilkanaście razy i znowu pojadę bo nigdzie nie jest tak ładnie jak tam! Pozdrawiam wszystkich i rezydentkę Amelkę która była aż za dobra dla klientów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: życzliwy Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: 78.157.187.* 02.07.10, 23:20 Byłem w Chorwacji, jest to kraj marzeń, Wczasy ok.Gospodarz - nie mam zastrzeżeń, ale pilot i opiekun z Cieszyna zatrudniony przez Biuro.......... Pan Heniek - to osoba całkowicie niekompetentna, cały czas w stanie nietrzeźwości (drobny pijaczek)na wszelkie interwencje wczasowiczów, jest obojętny. ten kto zatrudnia opiekunów wczasowiczów niech się zastanowi kto reprezentuje ich firmę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zadowolony Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.10, 13:36 Ja też byłem w tym terminem w Chorwacji i jestem zadowolony! Miejscowość piękna, hotel Gojun odpowiedni co do ceny i umieszczenie w Drveniku. Pokoje z widokiem na morze lub na górę Biokovo. Rezydent bardzo dobrze się nami opiekował. Co się go zapytaliśmy to zawsze wiedział i był do naszej dyspozycji w każdej minucie naszego pobytu. Był tylko jeden młody gnojek co nic mu sie nie podobało chyba Pan Marcin, który jak widać potrzebował niańki a nie rezydenta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do życzliwego Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: 78.157.187.* 02.07.10, 23:35 owszem też byłam tearz, ale pomimo słabostek pana Henryka - to nie jest tak źle, działa na swoją kieszonkę, chytry lisek. Nie jest taki zły, Dajmy ludziom zarobić! - Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
antrax Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna 30.07.10, 14:04 Czy był ktoś moze z tym biurem na wyspie Vis? jezeli tak to jakie sa warunki i czy to dziura czy jest gdzie pochodzic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darkx Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.10, 13:18 Ja byłem na wyspie Vis ale nie jest to oferta Damptour tylko Easytour! Było świetnie! Jestem bardzo zadowolony z tej miejscowości i Hoteliku Biśevo. Hotel ma fajne przytulne pokoje z widokiem na morze albo na góry a wyżywienie w restauracji bardzo smaczne. Sama miejscowość jest dosyć malutka ale super do odpoczynku. Kto woli jakieś rozrywkowe miejsce to Vis nie jest takim. Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antrax Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.sferanet.pl 18.08.10, 12:28 a kiedy byłes? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pan z gliwic Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.ip.netia.com.pl 29.08.10, 16:58 Witam serdecznie. Miałem wątpliwą przyjemność podróżowania w sierpniu 2010 z Biurem podróży DAMPTOUR do Grecji miasteczko Sarti hotel Panorama.Nie jestem wymagającym turystą. Natomiast oczekiwałem przyzwoitej,sprawnej,schludnej i w miarę sympatycznej wycieczki pobytowej połączonej z normalnym transportem autokarowym.Po spędzeniu dni 13 z w/w biurem podróży muszę uczciwie stwierdzić: 1-transport Polska-Grecja,Grecja-Polska/DAMPTOUR/okazał się zupełną porażką.Autokary a były dwa różne miały uszkodzoną klimatyzację ! Temperatura w autobusie jak na upalne lato przystało osiągała ok 32-35 st.celsiusza. 2-Hotel Panorama położony nad brzegiem morza.Czasy świetności miał w latach 60-tych w 2010 roku stanowi prawie zupełną ruinę. Małe obskurnie pomalowane pokoje,łazienki z wykwitami wszędobylskiej pleśni i.t.d. 3-Miasteczko Sarti sympatyczne,i w mirę schludne. 4-Atrakcje dodatkowe:różne wycieczki od cudownych meteorów po podróże stateczkami przyzwoite .Oczywiście jeśli miejscowym wynajętym przez w/w biuro autokarem to bez sprawnej klimy ! 5-Klimatyzacji w standarcie brak oczywiście i w pokojach co tak naprawdę uniemożliwia normalne funkcjonowanie ludzi /średnia dzienna temperatura w pokojach to ok. 29-34 stopni/. Jedynym prawdziwym plusem był sympatyczny rezydent-przewodnik polak, pan w średnim wieku który to jestem przekonany jako jedyny z DAMPTOURU "wyskakiwał z własnych portek" aby tę smutną imprezę nam opowiadaniami o starożytnej i obecnej Grecji umilić. GDYBYM BYŁ NAUCZYCIELEM SZKOLNYM I MÓJ UCZEŃ POPROSIŁ BYM TAKĄ JAK POWYŻEJ OPISANĄ WYCIECZKĘ DAMPTOURU OCENIŁ W SKALI 1-6 TO "1+" /+ ZA REZYDENTA/ JEST OPINIĄ PRAWDZIWĄ ! - pozdrawiam Andrzej Siłka -Gliwice Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldorfix Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.adsl.inetia.pl 07.12.10, 11:02 Witam serdecznie! Odnosząc się do opinii Andrzeja Siłka widać, że jest on bardzo wymagającym klientem, czyli małe pieniądza a luksus 5*. Byłem w Sarti z Damptour już 13razy i uważam, że jest to najpiękniejsza miejscowość na świecie! Wspaniałe widoki wraz z przytulnym miasteczkiem który ma typowy urok grecki a nie tak jak Riwiera Olimpijska która jest zapchana i mało miejsca na plaży. Codzienny wschód słońca które wstawało za pięknej góry Atos to coś niewiarygodnego a Hotelik Panorama za te pieniądze to można było nazwać luksusem! Byłem także w tym samym terminie co Pan niezadowolony i uważam że jak ktoś jedzie z nastawieniem negatywnym to wszystko mu będzie przeszkadzało. Autokary również maja bardzo wygodne i sprawne a nie jak to nazwał Andrzej porażka. Klimatyzacja działała w oby dwie strony ale jeżeli nie chce sie podejść do kierowców i poprosić o zmniejszenie temperatury w tylnej czy przedniej części to ma się potem pretensje. Z DAMPTOUREM to i na koniec świata można jechać i zawsze będzie sympatycznie i przyjemnie a cena zawsze niewygórowana jak na warunki!!! Polecam wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.10, 17:15 odradzam zdecydowanie, czekaliśmy w cieszynie ponad 2 h na stacji benzynowej na zepsuty autokar do chorawacji, pilot nawet sie nie przedstawił, nie wyjasnił sytuacji, rezydentka w drveniku, niejaka p. Sandra, koszmar udawała ze tam nie pracuje a tylko pomaga, Chorwatom, zupełnie niepomocna, opryskliwa, dostaliśmy pokoj z widokiem na jakies budynki gospodarcze mimo ze w umowie mielismy zaznaczony widok na morze, nie było posiłkow do wyboru w willi sax w drveniku, jedzenie to parowki i pasztet dzien w dzien na sniadanie, obiadokolacja, to gumowy kotlet mielony i zupa jak pomyje.Strata pieniedzy, odradzam, polecam Sumada travel i aga- travel, tez do chorwacji i te biura sa super! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość.. Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: 78.157.187.* 17.09.10, 19:37 Polecam wczasy w Chorwacji Willa SAX warunki super byłam od 4 września , naszym rezydentem był P. Heniek gość spoko Drvenik to fakt mała miejscowość ale można odpocząć zwłaszcza jak jest pogoda, prom na wyspę Hwar lub Corczulę polecam ogólnie piękne widoki .niespodzianki też były czekaliśmy na autokar 10 godzin lub obsługa willi wyrzuca bagaże z pokoju podczas nie obecności wczasowicza kto zawinił w tych sprawach wiemy .Mimo to polecam Chorwację i biuro Damptur. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stary Mamlas Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.adsl.inetia.pl 17.11.10, 16:53 Ja wędruję z tym biurem od 10 lat. I pomimo takich i owakich opinii w przyszłym roku tj w 2011 znowu z skorzystam z jego oferty. Byłem w Grecji - Sarti 3 razy i penie się tam znowu wybiorę. Hotelik Panaorama mi w zupełności odpowiada. Najlepsza pora do pobytu w tej miejscowości nie chcąc dopłacać do klimy to nasza wiosna i koniec lata. Dla bardziej wymagających polecam Albenę w Bułgarii (samolot i "fulwypas") POjadę również do Chorwacji koncem sierpnia. A że wakacje organizuje grupowo, no to na kraje Bałkańskie polecam za pilota pana Wangelisa. Kiedyś byłem na wakacjach z "trampkiem" z B-B to był koszmar. Jak ktoś chce wypoczywać w luksusach i jest upierdliwy to i nawet w hotelu ***** będzie nieszczęśliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.10, 21:15 Nie polecam nikomu. Nigdy więcej nie skorzystam z usług tego biura. szkoda słów na porostu żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolona Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.11, 16:26 Polecam to biuro. Byłam z nim w Chorwacji, villa gojun i było super. wiadomo ze jak sie płaci pare groszy to nie mozna wymagac warunków jak w "Mariocie", a poza tym tam sie jedzie na wczasy a nie na narzekanie i siedzenie w pokoju, czyz nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: villa sax Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.mofnet.gov.pl 27.01.12, 13:14 Witam Byłem we wrześniu 2011 w Drveniku - Villa Sax no i: - rezydent - totalne nieporozumienie, przez 99% był w stanie "bardzo nietrzeźwy" lub "na lekkiej bani", kompletnie nieodpowiedzialny człowiek - zapomnij o tym że pojedzie z tobą do lekarza. Jeżeli ktos nie musiał korzystac z jego "opieki" to ok, choć dziwie się włascielowi bo w końcu ktos taki tez wpływa na wizerunek biura, - pokoje - spoko, bez szaleństw ale za taką kase ok, ja miałem widok na morze i bezpośrednio z pokoju wejście na ogólnie dostępny taras (minus zaglądający współtowarzysze), klima i lodówka działały, - jedzenie - no cóż, pozostawiało wiele do życzenia ale na 100% było świeże a to najważniejsze, - gospodarz - Zdenko, zupełnie "nieinwazyjny" życzliwy człowiek, spokojnie można się z nim dogadac po angielsku i w razie potrzeby bardziej pomocny niż pracownicy biura, - okolica , fajne miejsce wypadowe do większych miejscowości, plaża - no w sezonie może byc ciężko bo malutka i z tego co mówią miejscowi zwyczajnie nie ma na niej miejsca, no i przystań promowa więc ciągle ludzie i autka w kolejce do promu. Ogólnie polecam ale bez szału, ja wolałabym wersję bez posiłków i tak w 80% było bo jak na śniadanie przyszło sie ciut później to kiepsko było no a jak sie pojechało zwiedzać to kolacyjka była za wcześnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iro sosnowiec Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.dynamic.chello.pl 11.07.12, 22:01 rezydent bardzo spoko a jeżeli ktoś oczekuje szału niech leci za 14 tyś. na kubę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madu Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: 82.160.134.* 31.07.12, 22:37 DOBRZE NAPISANE BYLISMY W TYM HOTELU SAX W TYM ROKU LIPIEC 2012 TOSAMO TYLKO REZYDENTA JUŻ NIE BYŁO ,A BYŁA PROFESJONALNA PANI REZYDENT O IMIENIU JAGODA BYŁO SUPER I BEZ NIESPODZIANEK POZDROWIENIA !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.adsl.inetia.pl 22.08.12, 15:39 Cześć byliśmy w Drveniku od 10.08.2012 do 21.08.2012 Villa Sax OK,towarzystwo ślązaków super, blisko do morza,rezydentka Jagoda bardzo miła i zorientowana w każdej sytuacji,obsługa super,polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.12, 10:45 Witam i pozdrawiam serdecznie Jarka:) Faktycznie ekipa znakomita, miasteczko piękne, ville Sax śmiało polecam!!!pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Turystka Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.binet.pl 23.11.12, 20:22 Wszystkie te wpisy zachwalające wspaniałe biuro,cudowną willę SAX, piękną plażę, dobre jedzenie i kompetentną rezydentkę Jagodę są przez nią samą pisane, a także przez pracowników biura. Prawda jest taka, że biuro nie interesuje się turystami, ma zdezelowane autobusy (byłam10 -21 sierpień 2012 w Drveniku) w zepsutym autobusie spędziłam prawie sześć godzin. Jedzenie gorsze niż w szkolnej stołówce. Plaża koszmarna, kamienista, wąska, granicząca z ulicą, po której non stop przejeżdżają samochody kierujące się na prom. Pani Jagoda to imprezowa gó...ara, która nie interesuje się turystami, nie udziela żadnych informacji. Właściwie gdyby jej nie było nikt by tego nie zauważył. Jeśli ktoś chce jechać do Drvenika z tym biurem , to może zaliczyć wakacje do zmarnowanych, szkoda czasu i nerwów. KOSZMAR. Często jeżdżę na urlop za granicę i za 1.500 zł można naprawdę spędzić cudowny urlop. Wiele mi do szczęścia nie potrzeba, jestem minimalistką, ale to co mnie spotkało w tym roku nie może się więcej powtórzyć. Ja wcześniej też czytałam te komentarze i wyszło na to, że część ludzi była zadowolona, a część nie. Pomyślałam, że pojadę i zobaczę. Teraz wiem, że te pozytywne komentarze to robota pracowników tego biura. Omijajcie ich szerokim łukiem. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madu Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: 82.160.134.* 30.05.14, 12:04 damptur świetny organizacyjnie , cenowo i trafione oferty ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.12, 16:39 Byłam w przybliżonym czasie , w tej samej willi i nie zgadzam się . Nie oczekiwałam żadnego'' Mariota'' , ale przyzwoitego , a przede wszystkim czystego pokoju i łazienki . Zamiast tego smród , brud . W łazience brak lustra , brak zasłonki w kabinie i brak kontaktu jak w łazience tak i w pokoju . Jeżeli ,chcesz wysuszyć włosy , lub ogolić się maszynką elektryczną ,to można tylko pomarzyć . Jedzenie też nie smaczne , do dziś czuję smak tych octowych sałatek z pomidorów . NIE POLECAM WYPOCZYNKU W WILLI GOJUMN ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.ssnet.pl 02.02.12, 18:52 Jadę z tego biura do villi SAX w czerwcu 2012- jak czytam w opiniach o tych brudnych pokojach ,braku miejsca na plaży i gumowych kotletach na kolację i stałych produktach polskich na sniadania /parówki -to odchodzi mi ochota na ten wyjazd. Czy naprawdę tak tam jest ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.internetia.net.pl 31.03.12, 21:14 proszę sobie darować tą willę, na prawdę będziecie niezadowoleni. ja tam byłem i mam nie najlepsze wspomnienia z tego wypoczynku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaho 1 Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.leon.com.pl 22.04.12, 23:09 Byłęm w 2011 z Dampturem w drveniku.Co prawda ja byłem w willi gojun i było super ,ale znajomi byli w sax i też byli zadowoleni, o żadnych gumowych kotletach mi nie mówili,a tym bardziej o brudnych pokojach.Jedyne na co narzekali to ze jedzenia było mało,ale za to sax jest chyba z 20m.od plaży. Na plaży było jak w całej chorwacji w sezonie po prostu dużo ludzi ale każdy znajdzie do siebie miejsce a wystarczy przejść się 50m dalej i jest pusto.Ogólnie na biuro nic złego nie powiem wszystko było jak w ofercie adekwatne do ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.mofnet.gov.pl 04.05.12, 09:31 Ja nie miałam uwag do pokoju - oczywiście w trakcie turnusu nie sprzątajĄ ale to raczej logiczne za taką kasę. KONIECZNIE ZABRAĆ RĘCZNIKI. Jedzenie - no niebardzo, na śniadania zawsze to samo, zupka - rozwodniony rosół z drugim daniem też bez szału ale nietrujące a to ważne. Największą atrakcją był rezydent Henryk Dziadek - nawalony 24h na dobę. Była z nami Pani wymagająca konsultacji lekarskiej i opiekowali sie nią wszyscy poza rezydentem, TEN FACET TO TOTALNE NIEPOROZUMIENIE GRATULACJE DLA WŁAŚCICIELA BIURA PODRÓŻY ZA DOBÓR KADRY. Ja wypoczęłam ale nastawiałam sie tylko na spanie w sax-ie i "0" integracji z grupą. AAA gospodarz faktycznie spoko :D Ogólnie nie polecam szczególnie jeśli ktoś jest bez auta i w sezonie wakacyjnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.ssnet.pl 28.06.12, 18:19 Byłem w czerwcu 2012 -willa SAX- jestem zadowolony z usług.POGODA WSPANIAŁA.Pokoje ładne-wyżywienie- dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaho 1 Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.leon.com.pl 17.05.12, 22:15 Też byłem z nimi w choracjii willa gojun 2011.było naprawdę super.wiadomo ze za tą kasę to żadnych luksusów nie będzie ale liczy się atmosfera,ludzie itd.wszystko co było w ofercie się zgadzało i to było najważniejsze.ja wszystkim tę firmę polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdzisław Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: 62.87.237.* 25.10.11, 08:07 A ja wręcz odwrotnie, znowu planuję wraz z moimi znajomymi wakacje z tym biurem w 2012r. Kiedyś jechałem na Chorwację z innego biura mieliśmy pilota "oliwę" Wystarczył telefon do biura Jeżeli ten pan ie przestanie pić wezwiemy policję. I gościu miał 10 dniowy "odwyk" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.13, 14:22 Zapewne pracownicy biura siedzą w pracy i piszą pozytywne komentarze. Bo jak nazwać sformułowanie, że z"a takie pieniądze to nie jest źle". To jest w stylu osób sprzedajacych wczasy. Korzystający z wczasów żądają warunków na XXI wiek!!! Rezydent ma być specjalistą w swoim fachu, a nie członkiem rodziny z biura, lub podlotkiem za marne grosze. Autokary są stare i brudne. Kierowcy mają problem z czasem pracy i odpoczynku, bo często nie mija 9 godzin jak musza wracać i nadrabiać spóźnienia. Opisany poniżej przykład niezgodności pokoju (warunków) z folderem to przestępstwo. Oj dużo by pisać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.sileman.net.pl 03.05.11, 12:00 nie jedzcie z tym biurem ,oszukuje i nie zwraca zaliczki, uwazajcie!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majki Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: 82.160.134.* 24.06.11, 17:08 Jeździmy z mężem i znajomymi z tym biurem od paru ładnych lat, tak jak mówią jest, nie oszukują, gorąco polecam w tym roku Czarnogórę- Apartamenty-Holyday, bardzo serdeczni gospodarze, gościnni, życzliwi i pomocni, do plaży troszkę daleko ale właściciel dowozi i nie ma problemu, pokoje są nowe, ładnie urządzone, co dzień sprzątane, wszędzie czyściutko, miło i cicho, bo te apartamenty są położone z dala od centrum, idealne miejsce na wypoczynek. Jedzenie też dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolona Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: 82.160.134.* 30.06.11, 19:31 Apartament Holiday właściciel _Skendo, to niezapomniane wakacje, gospodarze serdeczni i bardzo przyjaźnie nastawieni, pokoje bardzo ładne, okolica spokojna, plaża ogromna, jedzenie dobre. polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczestnik Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.system-net.pl 16.09.11, 09:54 Potwierdzam dobre opinie o panu Skendo! Nie dość, że się nami wspaniale zajmował podczas pobytu to jeszcze w nieprzewidzianych okolicznościach okazał się bardzo pomocny! Podczas powrotu jedna pani wybiła bark i pan Skendo o 5 nad ranem jeździł z tą panią i pilotką po szpitalach. Z tego co opowiadała poszkodowana i pilotka bez najmniejszego narzekania i z uśmiechem! Jeśli chodzi o negatywne opinie...pewnie, jak wszędzie, mogą się zdarzyć niedociągnięcia. Myślę, jednak że ludzie za małe pieniądze oczekują pałaców i winogron podawanych przez kelnerów. Patrzmy realnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janina Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.StrefaWiFi.kolnet.eu 17.03.12, 08:58 byłam w ubiegłym roku w Ulcinj w apartamentach Holiday ,nie było źle, jedzenie obok w stołówce średnie, ale wybór dwóch dań obiadowych.Pokoje bardzo czyste i sprzątane,aż wstyd samemu zostawiać nieporządek w pokoju. Nie ma co narzekać kierowcy z firmy przewozowej tez OK. Autokar długi 62 osoby i dali radę po górach-super. Nie wiem jak w tym roku ,ale ja nie żałuje ,pogoda upalna,w kraju naszym to rzadkość. Ceny tez nie wygórowane. Wybierajcie !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jorgus Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.crnagora.net 18.07.11, 00:02 Zgadzam się z poprzednią opinią dotyczącą Hotelu-Holidey, jego gospodarzy, reszta nie pokrywa się z ofertą. Do plaży na której jest ciasno nie jest 800 metrów tylko ponad 1,5 km, do centrum ponad 2 km. Wyżywienie wręcz poniżej krytyki. Na śniadanie codziennie martadela, żółty ser, feta, pomidor i ogórek, jedynym urozmaiceniem jest na ciepło podawane omlet (był 1 raz) coś w rodzaju racuchów, obiado - kolacje...........podczas śniadania wybiera się opcję co się chce jeść, porcje bardzo małe, do obiadu można dostać napój..cztaj woda, a reszta odpłatnie. Sama miejscowość bardzo brudna, wszędzie pełno walających się śmieci. Dowóz na plażę, na której jest czysto i luźno zdezolowanymi mikrobusami bez klimatyzacji, płatny. Rezydent bardzo słabo znający język polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.11, 19:35 Potwierdzam opinię dotyczącą apartamentu Holiday ,zaczne od tego iz w ofercie ktorą miałam zapewniali mi że pokoje wyposażone są w aneks kuchenny ,łazienka z kabinami a okazało sie że jest prysznic który zalewa całą łazienke bez kabiny,pokoj sprzątany był tylko raz w ciągu 10-cu dni o papier toaletowy każdy musiał się prosic gdzie co poniektorzy kupowali sobie w pobliskim markecie .Zdięcie apartamentu Holiday zamieszczone w ofercie to nie ten apartament w którym mielismy byc ."Rezydentem" był syn własciciela Skander który wogóle nic nie mowił po polsku ,i wydaje mi sie ze my mielismy miec apartament u Dzefa a nie u jego brata,bo zdiecie apartamentu ktore oferowało nam biuro to apartametn Dzefa. Odpowiedz Link Zgłoś
markw10 Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna 15.09.11, 22:51 Byłem z całą rodziną w Holiday Apartaments w sierpniu i wakacje uznaję za bardzo udane. Apartament mieści się w spokojnej dzielnicy , gospodarz-rezydent Skender bardzo przyjaźnie nastawiony do gości zawsze był gotów do pomocy . Pokoje bardzo schludne , przestronne i bardzo ładne. Jedzenie bardzo dobre , śniadania szwedzki stół, kolacja : zawsze danie do wyboru, wszystko bardzo smaczne i dobrze przyrządzone . Polecam Apartamenty HOLIDAY ... wszyscy wróciliśmy bardzo zadowoleni z obsługi , zakwaterowania i wyzywienia. Odpowiedz Link Zgłoś
olaz28 Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna 15.09.11, 22:36 Poniższa negatywna opinia dot. HOLIDAY APRTMENTS w ULCINJ mija się kompletnie z prawdą, a opinie dotyczące wyżywienia muszą być chyba wystawione przez osobę , której głównym celem jest żyć, żeby jeść a nie jeść , żeby żyć.... jeśli ta ilość jedzenia ( bardzo dobrego zresztą) jest niewystarczająca to nawet nie chcę sobie wyobrazić ile na co dzień Pan zjada :)Śniadania w formie szwedzkiego stołu pozwalają najeść się do syta, natomiast obiadokolacja + przystawka + deser musi zaspokoić największy głód ...jeśli jednak głównym celem wakacji jest siedzenie cały dzień przy stole proponuję wybrać opcję all incl. Apartamenty HOLIDAY mieszczą się w idealnym ustronnym miejscu oddalonym od zgiełku centrum w pięknej zielonej okolicy, która naprawdę pozwala wypocząć i nacieszyć się spokojem. Niewyobrażam sobie zakwaterowania w centrum gdzie nie ma szans na spokojny sen . Wielka Plaża oddalona jest ok.1 km od Apartamentów (o czym zresztą było wiadomo)- biorąc pod uwagę fakt , iż w cenie dojazdu do plaży jest zestaw plażowy ( parasolka , 2 leżaki) można powiedzieć, ze dojazd jest gratis gdyż na każdej innej plaży w Ulcinj w tej albo wyższej cenie jest sam zestaw plażowy, natomiast dowóz trzeba sobie zorganizować za dodatkową opłatą. Apartamenty HOLIDAY są nowe ,bardzo przyjemne, czyste, każdy z klimatyzacją, balkonem i wyglądają tak jak w folderze , wszystko zgodne z ofertą, natomiast gospodarz Skender to niezwykle miła i zorganizowana osoba służąca pomocą 24 h na dobę . Byliśmy bardzo mile zaskoczeni jego serdeczną osobą pełną zaangażowania w swoje obowiązki rezydenta. Co do znajomości jęz. polskiego to jest to poziom w pełni komunikatywny. Sama miejscowość rzeczywiście zanieczyszczona jednakże większość śmieci pozostawiają po sobie liczni turyści odwiedzający miasto. Z pełną odpowiedzialnością polecam wczasy w Holiday Apartaments gdyż spędziliśmy tam bardzo miły czas z całą rodziną i wróciliśmy zadowoleni i wypoczęci . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert1974 Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.adsl.inetia.pl 28.07.11, 13:14 Biuro Podróży Damptour - F.H.U. DAMP z Bobreckiej 10 jeszcze nigdy nikogo nie oszukało! Jeżeli chcieliśmy zrezygnować to zawsze wszystko wracali w całości! Wszyscy moi znajomi jeżdżą już z nimi od 1991r. jak tylko rozpoczęli swoją działalność i nigdy nie mieliśmy problemu. Ceny odpowiednie do standardu hoteli. Bardzo Polecam w tym roku Bułgarię Samolotem Święty Właz - Hotel Sveti Vlas***+ All Inclusive Light. Piny hotel któremu dałbym 4* z + oraz super miejscowość dobrze położona 4km od Słonecznego Brzegu, 8km od starego miasta Neseber. POLECAM!!! Nie mylcie z BP Easytour, które też podszywa się z tą samą nazwą Damptour ale Pszczyna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.kwsa.pl 19.09.11, 13:58 Moja opinia jest negatywna, W dniu 28.02.2011r. podpisałem umowę z firmą FHU "Damp" Marian Danielec ul.Bobrecka 10 43-400 Cieszyn, na pobyt w Chorwacji, miejscowość- Klek Villa Ćović, termin imprezy 30.07.11-13.08.2011 pokój 3 osobowy w cenie 2850zł. Usługa została zaprezentowana na stronie internetowej damptour.com.pl/index.php?m=tow&id_tow=382, oraz w galerii www.damptour.com.pl/index.php?m=galeria&id=12. Z oferty wynika że mieliśmy być zakwaterowani w Villi Ćović , okazało się że miejsce zarezerwowane dla nas przez firmę wyglądało zupełnie inaczej. Zakwaterowano nas w parterowym baraku na zapleczu prezentowanej w folderze Villi Ćović. Był to wolnostojący budynek, w jednej jego części my mieszkaliśmy w drugiej właścicielka obiektów. Wygląd naszej kwatery w niczym nie przypominał willi którą nas skuszono. W ofercie widzieliśmy dobrze wyglądającą willę z balkonami (o których też mówi folder) zwróconymi ku miasteczku, nasz barak natomiast miał widok na płachtę materiału mającą chyba zasłaniać słońce, a z drugiej strony na mur (w odległości 30 cm od okna). W moim mniemaniu zostaliśmy oszukani przez firmę FHU "Damp" Marian Danielec. Podpisaliśmy umowę i wykupiliśmy określoną usługę – wczasy „Chorwacja - Klek - Villa Ćiović”, natomiast otrzymaliśmy noclegi w baraku o kiepskim wyglądzie, standardzie ……, barak ten nie był zgodny z folderem, gdzie nie było ani słowa o takiej możliwości (również podczas wielu rozmów telefonicznych z pracownikami biura podróży nie otrzymałem takiej informacji), a tym samym nie był zgodny z umową. W pierwszym dniu roboczym 01.08.2011r. wykonałem telefon do biura podróży z przedstawieniem sytuacji i zostałem całkowicie zignorowany, pracownik ze spokojem stwierdził iż zna te warunki, a jak mi się nie podoba to mam po przyjeździe reklamować. Rezydenta nie było z właścicielką nie mogłem nic wskórać gdyż biuro podróży właśnie tę kwaterę od niej kupiło (co ciekawe w rozmowie z panią właścicielką dowiedziałem się że ona nawet nie sprzedaje tego „apatramentu” ma go tylko dla rodziny i Damptura, a sprzedaje apartamenty w willi Ćović) Po powrocie 17.08.2011 wystosowałem do biura podróży reklamację, w dniu 16.09.2011 otrzymałem odpowiedz odrzucającą moje zarzuty, bez słowa przeprosin czy wyjaśnień, tylko lakoniczne że nasz apartament należy do willi Ćowić (w sumie dobrze że na zapleczu nie było dla nas namiotu również należącego to willi Ćowić) A tu zdjęcia i opis www.cro.pl/forum/viewtopic.php?p=812502#812502 strona 19 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdzisław Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: 62.87.237.* 25.10.11, 07:47 A co ma zaliczka do organizowanych wyjazdów? Jak rezygnujesz z wyjazdu, a miejsce jest zarezerwowane (samolot itp.) to za rezerwacje powinieneś ponieś koszty! Kup sobie bilet na samolot i zrezygnuj z lotu, to co oddadzą ci pieniądze? Jeżdżę z tym biurem od kilku lat i nigdy nie miałem problemów. Obsługa miła sympatyczna a starszy gość jako pilot pan Wangelis to dopiero skarbnica wiedzy o Bałkanach. Jak masz problemy ze zrozumieniem umowy którą podpisałeś to poproś dziecko z gimnazjum to ci wytłumaczy co podpisujesz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.ryb.abpl.pl 28.06.11, 21:20 tego biura nie polecam dziś wróciłam z villi sax w drveniku syf jakich mało o jedzenie się trzba było bić kto chce więcej informacji katarzynka2541@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roger59 Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: 77.252.83.* 12.07.11, 14:56 Jedziemy do Villi Sax 23.07.-proszę o napisać czy naprawdę było tak żle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: john Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.kwsa.pl 16.07.11, 00:15 Witam,byłem w Villi Sax przełom czerwca i lipca.Nie jest żle za tą cenę,są małe niedociągnięcia ale to szczegół.Jeden czajnik elektryczny na cały obiekt to stanowczo za mało,a na kuchence elektr.trzeba czekać na zagotowanie wody nawet 20-30min.Głodni z żoną nie chodziliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert1974 Re: Opinie o biurze damptour z cieszyna IP: *.adsl.inetia.pl 28.07.11, 13:23 Ja bardzo polecam villa Sax gdyż byłem osobiście i wiem dokładnie jak tam jest. Nie zgadzam się z poprzednikiem bo jeżeli płaci takie pieniądze za ten hotel a ma wymagania na 5* to się nie dziwię że wszystko im się nie podobało. Piękna miejscowość, hotel też ładny i blisko morza, jedzenie jak w Chorwacji wystarczające i dobre ( to nie Polskie wyżywienie domowe więc w każdym kraju mają inna kuchnie i proszę się nie dziwić, że jednemu smakuje a druga osoba ma wymagania jak francuski piesek :)) Odpowiedz Link Zgłoś