Dodaj do ulubionych

czy znacie hotel Aristoteles Holiday Resort & Spa

11.02.08, 21:10
czy znacie hotel Aristoteles Holiday Resort & Spa na Chalkidiki
Obserwuj wątek
    • Gość: asiaa24 Re: czy znacie hotel Aristoteles Holiday Resort & IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.08, 17:52
      Witam! też jestem ciekawa opinii tego hotelu, gdyż spędzę w nim
      tydzień czasu. był ktoś? polecacie? pozdrawiam
      • Gość: bea Re: czy znacie hotel Aristoteles Holiday Resort & IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.08, 14:03
        ja tez jestem ciekawa co to za hotel, chce w nim spedzic 2 tyg. z
        15 miesicznym brzdacem.pozdrawiam
      • Gość: sahi Re: czy znacie hotel Aristoteles Holiday Resort & IP: *.ingbank.pl 03.07.08, 09:55
        Witam. Ja właśnie wróciłam z tego hotelu. Ogólne wrażenie dobre,
        chociaż na pewno nie 4*, moim zdaniem max 3* (ale w końcu to
        Grecja). Pokoje z Triady rzeczywiście są w starszej części i są dość
        skromne, chociaż wystarczające i codziennie sprzątane. Swoją drogą
        biuro powinno o tym informować lub dawać możliwość wyboru. Hitem był
        opis w katalogu, że w pokojach jest suszarka. No jest, ale do prania
        na balkonie. Jedzenie smaczne, ale mało urozmaicone. Po tygodniu
        ciężko było już coś wybrać. Nie polecam all inclusive. W barze
        barmani omijają Cię wzrokiem. W hotelu wieczorami nie dzieje się nic
        poza greckim wieczorem od czasu do czasu.(disco polo w stylu
        greckim. Żadnych animacji, ani dyskotek. Do miasteczka można dostać
        się tylko busem, plażą się nie da, spacerkiem niebezpiecznie. Plaża
        ładna, piaszczysta więc polecam dla dzieciaczków.
    • kubulek2002 [...] 09.04.08, 21:46
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: sds Re: czy znacie hotel Aristoteles Holiday Resort & IP: *.delta.furrynet.org 23.05.08, 21:38
      Bede w tym hotelu od 26.05 - 8 dni. Postaram sie zamiescic relacje po powrocie.
      • Gość: Sabina Re: czy znacie hotel Aristoteles Holiday Resort & IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.08, 13:53
        Witam wszystkich ja też wybieram sie do tego hotelu pierwszy raz w
        sierpniu i bardzo jestem ciekawa co i jak, więc prosze wszytkich
        którzy już tam byli o opinię:) dzięki
        • Gość: s&a Opis Aristoteles Holiday Resort & SPA IP: 79.131.131.* 31.05.08, 10:43
          Powoli dobiega nasz pobyt w tym hotelu: 26.05-02.06
          W tym okresie hotel dopiero jest przygotowywany do sezonu (nie dziala
          klimatyzacja-da sie bez niej przezyc w maju), nie ma animacji, nie dziala kinder
          room oraz sklepik, bar przy plazy dopiero byl montowany (uwineli sie w 3 dni). W
          hotelu przebywalo w tym czasie tylko ok. 30 Polakow, a w weekend ok. 30 Grekow.
          Cisza i spokoj co nam bardzo odpowiadalo! Wszystkie ceny dototycza tego okresu,
          czyli przed sezonem. W sezonie moga byc wyzsze!

POLOZENIE: polwysep Athos - 130 km od lotniska w Salonikach. Czas przejazdu to
          ok. 1.50 - 2.00h klimatyzowanym autokarem przez malownicze gorskie tereny!
          Hotel bardzo rozlegly! znajduje sie na stoku, dojscie do morza przez tunel lub
          ulice-nie jest to jakims problemem.

PLAZA: ok. 200m od recepcji, na plazy lezaki i parasol gratis, bar plazowy, 2
          prysznice. Widok na wyspe-super! Piasek gruboziarnisty, zwir, wejscie do morza
          lekko kamieniste! My trenowalismy stopy i wchodzilismy bez butow, czasami w
          klapkach, ale przy wycieczce motorowka i chodzeniu po skalach i bardziej
          kamienistych plazach buty zdecydowanie sie przydaja!!!

BASEN: na oko 25m + brodzik. Niestety woda w basenie slona! Nie bylo tez
          prysznica przy basenie!!!

POKOJ: osiemset dwadziescia... - jest to studio 2-pokojowe z aneksem kuchennym,
          lazienka i balkonem. 2x TV, lodowka, wanna oraz uwaga! - internet bezprzewodowy
          gratis!!!
          Widok z balkonu na morze po czesci zasloniony przez budynek windy, patio i
          anteny satelitarne. Na balkonie 4 drewniane krzesla! i stolik.

WYZYWIENIE: Bylem z Itaka - wersja HB (w zupelnosci wystarcza).
          Sniadanie: 08.00-10.00 m.in. jajko, jajko sadzone, parowki, jakies ciasta
          francuskie, wedliny i ser (slabe), miod, dzem, czekoada, owoce w syropie.
          Pomidory, ogorki...
          Nasza ocena za sniadania: 4-
          Kolacja: 19.00-21.00 m.in. miesa grillowane, duszone, ryba, salatki z makaronem
          na zimno, warzywa, oliwki, feta, ziemniaki, frytki itp.
          Nasza ocena: 5
          Napoje: w HB platne (szklanka wody gratis!), wino 3euro. Piwo przy basenie 4
          euro. W napoje bylismy zaopatrzeni w supermarkecie w Ouranoupolis.

WYCIECZKI: oczywiscie nie warto korzystac z wycieczek proponowanych przez
          krajowe biura podrozy tylko przez lokalne!

Rejs na Athos: 16euro w porcie Ouranoupolis (g.10:00 i 13:30), rejs trwa ok. 3h.
          Piekne widoki na gory, monastery, sw. gore Athos.
          Ta sama wycieczka z Itaka kosztuje 22euro.

Wynajecie motorowki 25PS na caly dzien - 40euro + zuzyte paliwo (w naszym
          przypadku 20euro). Nasz rejs trwal ponad 7h (oplyniecie wyspy Amouliani,
          plazowanie w pieknej zatoczce bez ludzi, lunch i zakupy w Ouranoupolis, kapiel w
          blekitnej lagunie).

Z innych atrakcji wycieczkowych nie korzystalismy a z Itaka bylo do wyboru:
          Meteory: 44euro, wyjazd 04.05 czwartek
          Saloniki: 32euro, wyjazd 08.35 sobota
          Ateny: 65euro, wyjazd 22:00 w sobote (2dni)

CENY:
          sejf - 22euro/tyd.
          hotelowy bus do Ouranoupolis - 1,5euro w 1 strone
          autobus lokalny do Ouranoupolis - 1,35euro w 1 strone

SPA w hotelu:
          masaz calkowity - 70euro/1h
          plecy+szyja - 25euro
          aromaterapia - 40euro
          anticellulite - 25euro
          jacuzzi+sauna+basen wew.+gorace fotele - 15euro/os./1h

Sklep w Ouranoupolis:
          piwo Mythos - 1,10euro/0,5l puszka
          wina: od 5 do 15 euro
          oliwa: od 6 do 9 euro/1,0l
          feta: 4,20euro/400g
          chałwa: od 2,90 do 6 euro
          pistacje: 2,90euro/400g
          sezamki: 2,00 euro/190g
          oliwki: 2,60euro/300g

Ogolna ocena hotelu i calej tygodniowej wycieczki bardzo dobra.
          Wiecej o ATHOS na www.grecja.home.pl/relacje/marian_gal.htm
          Fotki na maila: gaszek@post.pl

Pozdrowienia i nie spalcie sie na sloncu!!! :)
          • Gość: tumi Re: Opis Aristoteles Holiday Resort & SPA IP: *.nm.e-zet.pl 31.05.08, 13:01
            Witam
            Ja też wybieram się do tego hotelu ale końcem sierpnia. Bardzo proszę jeśli ktoś
            będzie już po wycieczce w to miejsce niech zamieści swoją opinię :)
            • Gość: s& Post scriptum Aristoteles Holiday Resort & SPA IP: 79.131.131.* 31.05.08, 14:26
              Zamontowano juz prysznic przy basenie. Lezaki sa tutaj bezplatne.

Lezaki na plazy platne: 6euro/dzien (2 lezaki + parasol i stolik). Podobno w
              opcji All Incl. sa bezplatne.
              Dziala juz bar na plazy.

• Gość: s&a Re: Post scriptum Aristoteles Holiday Resort & SP IP: 79.131.131.* 31.05.08, 14:54

Oczywiscie klimatyzacja dzialala caly czas! Trzeba tylko zamknac balkon (w ramie
                jest czujnik). My mielismy zawsze uchylony, ale w maju klima jest zbedna...
                • Gość: Sabina Re: Post scriptum Aristoteles Holiday Resort & SP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.08, 10:47
                  witam widze że większośc zadowolona to fajnie bo też tam sie
                  wybieram i cały cały czas zastanawiam się czy dobrze zrobiłam że w
                  tym hotelu zamówiłam wczasy. Tylko obawiam się tych upałów bo jadę w
                  sierpniu.
                  • Gość: s&a Re: Post scriptum Aristoteles Holiday Resort & SP IP: *.dolsat.pl 03.06.08, 07:50

proponuje dobre kremy, olejki i balsamy, a do tego apteczke z lekarstwami i
                    wapnem!!! o tym zapomnielismy i ostatnie 2 dni byly ciezkie:( Oczywiscie apteka
                    znajduje sie w Ouranoupolis.
                    • Gość: Sabina Re: Post scriptum Aristoteles Holiday Resort & SP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.08, 11:34
                      Wielkie dzięki za dobre rady a to wapno to na co? I mam pytanie czy
                      na komary też należy coś zabrać ? i czy w po polsku można się
                      porozumieć bez problemu?.
                      • Gość: tumi Re: Post scriptum Aristoteles Holiday Resort & SP IP: *.nm.e-zet.pl 03.06.08, 21:28
                        Sabina kiedy dokładnie jedziesz?
              • Gość: Sabina Re: Post scriptum Aristoteles Holiday Resort & SP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.08, 11:42
                Ja jadę od 25.08.08 do 08.09.08 a Ty????
                • Gość: tumi Re: Post scriptum Aristoteles Holiday Resort & SP IP: *.nm.e-zet.pl 04.06.08, 20:52
                  ja też jade w tym terminie :) z Krakowa wylatuje :) jak mozesz podaj maila to
                  pogadamy :)
                  • Gość: Ania Re: Post scriptum Aristoteles Holiday Resort & SP IP: *.rcb.vectranet.pl 08.06.08, 15:59
                    Witam wszystkich a ja mam ytanie czy w tym hotelu jest wypożyczalnia
                    samochodów i rowerów.....bardzo prosze o odpowiedz
                    • Gość: Ania Re: Post scriptum Aristoteles Holiday Resort & SP IP: *.rcb.vectranet.pl 08.06.08, 16:03
                      I mam jeszcze jedno pytanie czy ktoś ma może link do tego hotelu?????
                      • Gość: turystka Re: Post scriptum Aristoteles Holiday Resort & SP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.08, 17:26
                        Moja znajoma była w Arystolesie 2 lata temu z Triadą.Została
                        zakwaterowana w domkach nieopodal hotel,które również wchodzą w
                        skład tego kompleksu.Ogólnie z zakwaterowania nie była
                        zadowolona,natomiast jedzenie podobno pyszne.
                        • Gość: tumi Re: Post scriptum Aristoteles Holiday Resort & SP IP: *.nm.e-zet.pl 09.06.08, 15:45
                          strona hotelu: www.aristoteles.gr/

Nie ma co narzeka na hotel myślę, bo przecież w nim to się akuratnie najmniej
                          przebywa :) ja pokoju będę używał tylko do spania :)
                      • Gość: gośka Re: Post scriptum Aristoteles Holiday Resort & SP IP: *.centertel.pl 20.07.08, 01:15
                        www.aristoteles.gr
                • Gość: asiaa25 Re: Post scriptum Aristoteles Holiday Resort & SP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.08, 16:45
                  też jadę w tym terminie, wylot mamy z Poznania a Ty?
                  • Gość: tumi Re: Post scriptum Aristoteles Holiday Resort & SP IP: *.nm.e-zet.pl 11.06.08, 21:55
                    Witam
                    Ja wylatuję z Krakowa. Bardzo proszę jak ktoś będzie miał jakieś wieści którym
                    tygodniem zaczyna się wycieczka to proszę o info (zwiedzanie czy odpoczynek). Z
                    tego co mi sie udało na razie dowiedzieć to opłata paliwowa wzrosła do 120zł :(
                    wylot z Krakowa mam 19:25 i jest się na miejscu 22:25 (miejscowego czasu).
                    Oczywiście te czasy mogą ulec zmianie.
                    • Gość: asiaa25 Re: Post scriptum Aristoteles Holiday Resort & SP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.08, 10:34
                      też jadę z traidą 7+7 w biurze podróży powiedziano nam, że do
                      samgeo końca niewiadomo który tydzień będzie pierwszy.... że dowiemy
                      się dopiero o tym na miejscu... i chyba specjalnie są takie późne
                      godziny wylotu, jeden dzień w plecy! my dopiero 2 dni przed będziemy
                      wiedzieć o której mamy wylot, pozdrawiam!
                      • Gość: tumi Re: Post scriptum Aristoteles Holiday Resort & SP IP: *.tpnet.pl 12.06.08, 13:49
                        Asia mi powiedziano tak samo, ale ja dzwonie do biura i pytam. Podobno wszystkie
                        loty są w tych samych godzinach więc mniej więcej wiem jak to będzie. Co do tego
                        którym tygodniem zaczynamy to zgodzę się z Tobą że będziemy wiedzieć to na samym
                        końcu :( oni na pewno wiedzą takie rzeczy wcześniej. Ja nawet chciałem
                        postraszyć że zrezygnuję jak mi nie powiedzą ale szkoda nerwów...
                        • Gość: asiaa25 Re: Post scriptum Aristoteles Holiday Resort & SP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.08, 13:01
                          to który tydzień będzie pierwszy zależy od turnusów, jedni
                          wyjeżdżają inni przyjeżdzają i tak łączą oni grupy ludzi, mam
                          nadzieję, że pierwszy tydzień trafi się nam ze zwiedzaniem,
                          pozdrawiam!
                    • Gość: beti Re: Post scriptum Aristoteles Holiday Resort & SP IP: *.rcb.vectranet.pl 12.06.08, 17:52
                      A czy ktoś wylatuje może 04.08.08 ?
                      • Gość: tumi Re: Post scriptum Aristoteles Holiday Resort & SP IP: *.nm.e-zet.pl 12.06.08, 20:35
                        Beti widzę że lecisz wcześniej niż my, czy w takim razie możemy liczyć na jakieś
                        sprawozdanie po powrocie? :)
                        • bagietto Re: Post scriptum Aristoteles Holiday Resort & SP 12.06.08, 23:21
                          ja też jadę wcześniej, niż Wy wszyscy tutaj zaglądający, więc po powrocie coś
                          napiszę. Lecę z W-wy z Triadą 21.07. CZy ktoś może jeszcze w tym terminie? Ja
                          nastawiam się na lenistwo, bo z bachorkami :))) 10 lat i 1,5 roku. Jak ktoś ma
                          podobny inwentarz, niech da znać, chętnie poznamy ( żeby dzieciom się nie
                          nudziło, a mamuśkom trochę lżej było :))) A! Mój życiowy dorobek, to dwie
                          dziewczynki!!!
                          • Gość: beti Re: Post scriptum Aristoteles Holiday Resort & SP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.08, 10:32
                            Witam oczywiście napisze jak wróce !!!! bo mam wielkiego stracha
                            będę leciała pierwszy raz i nie wiem dokładnie co i jak i gdzie
                            <<<<<< i oczywiście jak przeżyje>>>>>
                            • Gość: tumi Re: Post scriptum Aristoteles Holiday Resort & SP IP: *.nm.e-zet.pl 17.06.08, 21:23
                              jak ktoś był lub będzie na objazdówce (7+7) to proszę powiedzie czy to strasznie
                              męczy i o której jest pobudka :)
                              • Gość: ala Re: Post scriptum Aristoteles Holiday Resort & SP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.08, 09:18
                                He he he każdy boi się tego wczesnego wstawania a ja wykupiłam
                                wczasy słodkie lenistwo a jak bedę miała ochotę cos pozwiedzać to
                                zawsze mogę gdzieś się wybrać ;)pozdrawiam serczecznie
                                • Gość: tumi Re: Post scriptum Aristoteles Holiday Resort & SP IP: *.nm.e-zet.pl 18.06.08, 18:28
                                  Ala ja sie nie boje wczesnego wstawania, pytam z czystej ciekawości. Ja jadę na
                                  2 tygodnie wiec zanudziłbym sie leżąc na leżaku :)
                                  • Gość: justa Re: Post scriptum Aristoteles Holiday Resort & SP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.08, 23:37
                                    Witam,
                                    mówię szczerze: pokoje oceniam na 1 gwiazdkę bo triada wykupuje te
                                    najgorsze w starej niewyremontowanej części hotelu, sprzątaczki nic
                                    nie robią oprócz zmiany ręczników i prześcieradeł bo pościeli nie
                                    dają, jedzenie może być, obsługa masakra bo Grecy są leniwi, no i
                                    Triada robi klasycznie w konia, że trzeba wykupić sobie dodatkową
                                    dobę w hotelu albo koczować 12h na plaży bez jedzenia - 50euro.
                                    Hotel oceniany przez wielu wczasowiczów z którymi rozmawiałam na 2-3
                                    gwiazdki. Serdecznie NIE POLECAM! Woda w basenie słona!!!!! Też
                                    ściemniają że nie słona (w Triadzie)! Generalnie z Triadą się nie
                                    podróżuje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                                    • Gość: ania Re: Post scriptum Aristoteles Holiday Resort & SP IP: 79.191.91.* 08.01.09, 22:17
                                      dołaczam sie do opinii. pokoje moze i maja 4* ale tylko te w nowej
                                      wyremontowanej czesci hotelu. od pierwszego dnia, po zakwaterowaniu, dzwonilismy
                                      z reklamacja i żadaniem o przeniesienie do pokoju jaki byl na stronie www.
                                      niestety zero odzewu...jakos sie przyzwyczailismy, ale nigdy wiecej z triady nie
                                      wyjedziemy. aha opcja all inclusive w grecji to zla opcja. najtansze wino i
                                      napoje. niemila obsluga, bo nie ma napiwkow to sie nie staraja. generalnie,
                                      nigdy wiecej ani z tym beznadziejnym biurem ani z opcja all inclusive...
      • Gość: Kasia Re: czy znacie hotel Aristoteles Holiday Resort & IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.08, 09:18
        Dzięki za wszystkie info już wiemy że czajnika bezprzewodowego nie
        ma w pokoju a jakieś szklanki są może??? i czy reczniki sa w miare
        uzywalności ??? czy trzeba zabrać swoje a jak z jedzeniem czy jest
        zjadliwe???? pozdrawiam wszystkich urlopowiczów
      • Gość: remik Re: czy znacie hotel Aristoteles Holiday Resort & IP: *.rcb.vectranet.pl 26.07.08, 15:40
        A ja lecę 04.08 :) z Katowic
    • alex2222 Re: czy znacie hotel Aristoteles Holiday Resort & 21.06.08, 12:37
      witam.
      lecę z Wawy 28.07.z Triadą na 8 dni.właśnie dziś rzutem na taśmę kupiłem 3 z
      ostatnich 5 miejsc.ktoś może w tym terminie?
      • bagietto Re: czy znacie hotel Aristoteles Holiday Resort & 21.06.08, 22:55
        o to się spotkamy w grecji, bo ja lecę z W-wy 21.07., ale na 2 tyg. sorki za
        osobiste pytanie, ale czy masz może dzieci? Szukam kompana do zabaw dla mojej 10
        letniej córki :)))
        • alex2222 Re: czy znacie hotel Aristoteles Holiday Resort & 22.06.08, 09:01
          jadę z żoną i 9-letnim synem.bardzo towarzyski,na pewno znaajdą wspólny
          język.będzie fajnie.
          • bagietto Re: czy znacie hotel Aristoteles Holiday Resort & 22.06.08, 13:25
            to świetnie!!! Na pewno jakoś się odnajdziemy, bo ja ( również z rodzinką: w zestawie mąż i 2 córki ) też lecę z Triadą, więc może będziemy mieć blisko siebie pokoje. Słyszałam, że Triada dosyć kiepskie pokoje ma w tym hotelu, no ale trudno, mam nadzieję, że nie będzie źle.pozdr
            • alex2222 Re: czy znacie hotel Aristoteles Holiday Resort & 22.06.08, 17:13
              słyszałem o tych pokojach,ale w końcu w pokoju zamierzam tylko spać więc nie
              jest to takie istotne.
              mam nadzieję,że reszta będzie w porządku-jedzenie,plaża,itd.
              jak my przyjedziemy to Wy będziecie już zadomowieni,więc liczę na małe
              wprowadzenie i pokazanie co i jak:-)
              pozdrawiam
              • Gość: plumka Re: czy znacie hotel Aristoteles Holiday Resort & IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.08, 13:32
                hej! a skąd takie informacje macie o tych pokojach?
                • Gość: ula Re: czy znacie hotel Aristoteles Holiday Resort & IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.08, 14:35
                  troszkę mi sie te opinie o pokojach nie podobają, ja lecę z Triadą i
                  dlaczego mam być w gorszym pokoju niż osoby które np. lecą z Alfa
                  Star?
                  • Gość: plumka Re: czy znacie hotel Aristoteles Holiday Resort & IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.08, 14:42
                    no dokładnie ja też lecę z Triadą, czemu "mamy" być gorsi?!
                    • bagietto Re: czy znacie hotel Aristoteles Holiday Resort & 23.06.08, 14:50
                      no ja też z triadą, a opinie o tych pokojach, np. tutaj znalazłam
                      www.wakacje.pl/hotele/grecja/hotel-aristoteles-15456.html pewnie to tak
                      jest, że Triada ma te gorsze pokoje i być może dlatego jest tańsza.
                      • bagietto Re: czy znacie hotel Aristoteles Holiday Resort & 23.06.08, 14:52
                        ale nie ma co się martwić, może nie są one takie złe, po prostu mniejsze może od
                        studia :)
                        • Gość: tumi Re: czy znacie hotel Aristoteles Holiday Resort & IP: *.nm.e-zet.pl 23.06.08, 17:10
                          ale w pokojach się tylko śpi :)
                          • Gość: ula Re: czy znacie hotel Aristoteles Holiday Resort & IP: *.rcb.vectranet.pl 23.06.08, 18:01
                            niby "tylko" się śpi ale każdy chce mieszkać jak człowiek prawda????
                            i jeszcze jak za to płaci
                            • Gość: tumi Re: czy znacie hotel Aristoteles Holiday Resort & IP: *.nm.e-zet.pl 23.06.08, 19:36
                              co znaczy "jak człowiek"? będą łózka i prysznic. Ja uważam ze to wystarczy :) A
                              z tych opisów do których jest podany link wcale nie wynika że pokoje są kiepskie.
                              • Gość: stiwen Re: czy znacie hotel Aristoteles Holiday Resort & IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.08, 20:04
                                my jedziemy z itaką 21 lipca mam nadzieje ze bedzie wszystko ok i
                                nie bedzie problemu z pokojami jak piszecie, lecimy z roczną
                                coreczką . pozdrawiam
                                • Gość: Ania Re: czy znacie hotel Aristoteles Holiday Resort & IP: *.home.otenet.gr 09.07.08, 17:09
                                  ja właśnie wróciłam :) było super!!!! pokoje nie są takie złe jak o
                                  tym piszą!!! może to faktycznie nie jakiś luxus ale sprzątają
                                  codziennie i jest naprawdę ok. ktoś powyżej pytał sie o język
                                  polski, jak byście mieli jakieś problemy z dogadaniem sie to na
                                  plaży Aristotelesa po prawaj stronie za skałką jest polka (Karolina)
                                  która tu mieszka i razem z mężem mają tam wypożyczalnie łodzi.
                                  wzięliśmy łódkę i popłynęliśmy dookoła wysepek naprawde SUPER,
                                  niezapomniany dzień. Ona wam powie gdzie najlepiej popłynąć żeby
                                  przeżyć niezapomnianą przygodę życia.słuchajcie jakie tam są
                                  plaże!!!!!!!! boskie. Karolina powiedziała nam dużo ciekawych
                                  rzeczy, gdzie można pojechać, co zobaczyć, czego nie kupować a co
                                  kupić. naprawde fajna dziewczyna można ją o wszystko spytać, a ona
                                  pomoże. pozdrawiam.
                • alex2222 Re: czy znacie hotel Aristoteles Holiday Resort & 25.06.08, 23:09
                  o pokojach wyczytałem tu:
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=203&w=81033413
                  brzmi wiarygodnie.
      • Gość: Gośka Re: czy znacie hotel Aristoteles Holiday Resort & IP: *.centertel.pl 20.07.08, 00:50
        Ja lecę 28.07.08 z mężem i córką :)
        Pozdrawiam i do zobaczenia ;)
    • Gość: pracownik Re: czy znacie hotel Aristoteles Holiday Resort & IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.08, 14:24
      no to może z innego punktu widzenia-pracowałam tam 2 wakacje z rzędu
      więc coś tam wiem:)
      1. Woda w basenie wymieniana 1-2 razy w roku, codziennie sypie się
      tam kupę chemii więc ja bym się tam z dzieckiem nie zbliżała,
      szczególnie że plaża boska
      2.Wypożyczalnia samochodów zwie się AKON przedstawiciel przeważnie
      siedzi w głównym holu lub na poolbarze (ma koszulkę z napisem AKOn-
      można o nich pytać w recepcji, w Ouranopoli jest też jeszcze jedna
      wypożyczalnia gdzie pracowała polka
      3. w tym roku na pewno znowu okoł 1/3 obsługi hotelu będzie polska-
      praktykanci
      4. Polecam bardzo serdecznie wycieczkę do Salonik-najlepiej na
      własną rękę
      5. Do tej Pani z dzieckiem-bardzo trzeba uważać na drodze pod
      hotelem i na zjezdzalniach w hotelu (niestety zdażyły się tam
      śmiertelne wypadki)
      6. Kocham to miejsce i mam nadzieję że wszyscy którzy się tam
      wybierają będą zadowoleni:) jeśli ktoś ma pytania szczegółowe podaje
      maila -prosze pisać anoin@poczta.fm
      • Gość: mmm Re: czy znacie hotel Aristoteles Holiday Resort & IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.08, 17:52
        do bagietto. leci pani z małym dzickiem , mam pytanie tez lecimy z
        corką 15 miesiecy- 21 lipca z wawy , nie wiem jaki wozek zabrac ,
        parasolke mozna zabrac na poklad samolotu ale jest nie wygodna nie
        rozklada sie do spania , natomiast wozek tez spacerowka ale wieksza
        ktory sklada sie na kwadrat z duzymi kolami jest wygodny i corka
        woli w nim byc ale trzeba go dac na bagaz a jest ograniczenie 18 kg
        na osobe wiec moze byc kiepsko, a pani bierze wozeczek dla dziecka?
        • bagietto Re: czy znacie hotel Aristoteles Holiday Resort & 25.06.08, 23:37
          ja biorę parasolkę, bo moja w żadnym wózku nie lubi siedzieć, więc wolę lżejszy :))
          • Gość: Vill Re: czy znacie hotel Aristoteles Holiday Resort & IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.08, 15:28
            Właśnie wróciłam i polecam serdecznie.
            Co prawda pokoje znajdują sie na dość dużej wysokości i trzeba się wspinać pod
            stromą górę (przynajmniej te od Triady), ale poza tym wszystko inne jest super.
            Jedzenie rewelacyjne, plaża super, bar przy basenie zawsze zaopatrzony.
            Ja jestem w pełni zadowolona
            • Gość: Ala Re: czy znacie hotel Aristoteles Holiday Resort & IP: *.rcb.vectranet.pl 02.07.08, 19:19
              Witam a mam pytanie czy da sie wytrzymać te upały ????? i czy trzeba
              wziąść coś na komary???bo wybieram sie w sierpniu i tak sie
              zastanawiam?
              • Gość: sahi Re: czy znacie hotel Aristoteles Holiday Resort & IP: *.ingbank.pl 03.07.08, 11:31
                Witam. Ja właśnie wróciłam z tego hotelu. Ogólne wrażenie dobre,
                chociaż na pewno nie 4*, moim zdaniem max 3* (ale w końcu to
                Grecja). Pokoje z Triady rzeczywiście są w starszej części i są dość
                skromne, chociaż wystarczające i codziennie sprzątane. Swoją drogą
                biuro powinno o tym informować lub dawać możliwość wyboru. Hitem był
                opis w katalogu, że w pokojach jest suszarka. No jest, ale do prania
                na balkonie. Jedzenie smaczne, ale mało urozmaicone. Po tygodniu
                ciężko było już coś wybrać. Nie polecam all inclusive. W barze
                barmani omijają Cię wzrokiem. W hotelu wieczorami nie dzieje się nic
                poza greckim wieczorem od czasu do czasu.(disco polo w stylu
                greckim. Żadnych animacji, ani dyskotek. Do miasteczka można dostać
                się tylko busem, plażą się nie da, spacerkiem niebezpiecznie. Plaża
                ładna, piaszczysta więc polecam dla dzieciaczków.
                • Gość: aga Re: czy znacie hotel Aristoteles Holiday Resort & IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.08, 11:45
                  mam pyatnie , bus do miasteczka co ile kursuje >? a z miasteczka
                  wieczorkiem bez problemu mozna sie dostac tym busem? szkoda ze nie
                  mozna spacerkiem sie przejsc bo ta ulica jest niebezpieczna , ja
                  lece 21 lipca z itaki ciekawe jakie oni maja pokoje i czy tez
                  wysoko , bo lecimy z małym dzieckiem wiec nie bardzo nam sie
                  wspinac :( a czy sklepy sa blisko ?, chodzi mi o zakupy dla dziecka
                  typu pieluchy . droga do hotelu autokarem bardzo męczaca? pozdrawiam
                  • Gość: sahi Re: czy znacie hotel Aristoteles Holiday Resort & IP: *.domainunused.net 03.07.08, 19:24
                    Bus hotelowy kursuje o 10, 12, 14 i 16. Miejski też w podobnych
                    godzinach i jeszcze ok. 18. My byliśmy z 2,5 rocznym dzieckiem i
                    pomimo, iż pokój był dość wysoko, wspinanie się nie było zbyt
                    uciążliwe. Za to widok z balkonu piękny :-) Sklep jest na terenie
                    ośrodka, ale asortyment słabiutki, kolejne sklepy dopiero w
                    miasteczku. Przejazd z lotniska do hotelu trwa 2 godz. Autokar z
                    klimą więc było ok.
                    • Gość: plumka Re: czy znacie hotel Aristoteles Holiday Resort & IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.08, 19:53
                      a w jakich godzinach są powrotne busy do hotelu?
                      • Gość: sahi Re: czy znacie hotel Aristoteles Holiday Resort & IP: *.domainunused.net 03.07.08, 21:10
                        Bus wraca z miasteczka 15 min. później, czyli 10.15, 12.15 itd.
                • Gość: tumi Re: czy znacie hotel Aristoteles Holiday Resort & IP: *.nm.e-zet.pl 03.07.08, 15:53
                  czy był ktoś z Triady ale na objazdówce? chciałbym zapyta czy hotele w tygodniu
                  objazdowym są na przyzwoitym poziomie? czy mają baseny? czy są ręczniki?
    • malinowy_raj Re: czy znacie hotel Aristoteles Holiday Resort & 03.07.08, 15:53
      polecam stronke holidaycheck.pl , znajdziesz tu ten i nie tylko hotel :) super
      pomocna stronka.
      • Gość: aga Re: czy znacie hotel Aristoteles Holiday Resort & IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.08, 12:03
        a wieczorem około 22 mozna dostac sie z miasteczka autobusem czy juz
        nie bardzo? o ktorej odchodzi ostatni ?
        • Gość: magda Re: czy znacie hotel Aristoteles Holiday Resort & IP: *.home.otenet.gr 16.07.08, 15:19
          Pisze relacje na goraco, prosto z hotelu ( na miejscu w pokojach jest bezplatny
          internet bezprzewodowy).
          Hotel jest super, zwlaszcza dla rodzin z dziecmi ( my jestesmy z 2 letnia
          coreczka) i nie ma sie do czego przyczepic, chyba ze do lozeczka dla malej bo
          nie ma materaca! Na miejscu jest plac zabaw z opiekunka czynny od 8 do 23 (
          klimatyzowany), basen i brodzik z morska woda. Jesli chodzi o jedzenie - kazdy
          znajdzie cos dla siebie( ryby, mieso itp). Na terenie hotelu jest sklep ( mozna
          kupic soki, wode, papierosy, alkohole, kosmetyki i pampersy i kiczowate
          suveniry). Uwaga!!!!!! Na ternie hotelu nie ma bankomatu- najblizszy w
          Ouranopolis ( 3 km) warto wziac troche euro w gotowce na poczatek.
          Jesli chodzi o autobusy - sa hotelowe 10, 12 , 16 do Ouranopolis i 10.15, 12.15,
          16.15 powrót oraz miejskie- które nigdy nie trzymaja sie rozkładu. Raz nie
          przyjechal wcale. Z taksówkami marniutko, na piechote tez ciezko dojsc- bo tu
          nie ma chodnikow i poboczy a drogi sa waskie i krete. Dobrym pomyslem jest
          wynajecie samochodu - dzien fiata pandy z klima i fotelikiem dla dziecka- 50
          euro plus benzyna. Samochod trzeba zamowic poprzedniego dnia w recepcji. Warto
          przejechac sie do Ierissos- bajeczne plaze i morze. Sa tam dwa supermarkety -
          lidl ( nie polecam) i masutis obok lidla drozszy ale ogromny wybor wszystkiego.
          My jestesmy z Triada- nie ma wtopy, zdjecia z katoalogu nie oddaja w pelni
          urokow hotelu i okolicy.
          Info dla kobiet : w recepcji za kaucja mozna wypozyczyc suszarke i zelazko.

• Gość: tumi Re: czy znacie hotel Aristoteles Holiday Resort & IP: *.nm.e-zet.pl 17.07.08, 21:12
            Magda napisz czy jest tam u Was teraz dużo ludzi? Czy basen przy hotelu jest
            duży? W pokojach są wanny czy prysznice? Aha, jeszcze jedno czy są ręczniki? :)
            • Gość: magda Re: czy znacie hotel Aristoteles Holiday Resort & IP: *.home.otenet.gr 18.07.08, 15:56
              Ludzi sporo, przede wszystkim polacy i grecy, troche rosjan, ale teren hotelu
              jest na tyle duzy, ze nie czuje sie tloku. Basen hotelowy jest polaczony z
              brodzikiem, calkiem spory- ale uwaga woda w basenie jest slona ( morska). U mnie
              w pokoju jest tylko prysznic, recznikow pod dostatkiem- codziennie wymieniane,
              tak samo jak codziennie obsluga sprzata pokoj. Aha, wazne- tu niemal wszedzie
              jest pod gorke w sensie doslownym. Domki hotelowe polozone sa na wzgorzu, piekne
              widoki z balkonow gwarantowane ale trzeba sie nachodzic.
              • Gość: tumi Re: czy znacie hotel Aristoteles Holiday Resort & IP: *.nm.e-zet.pl 18.07.08, 19:34
                dzięki Magda za info. Masz mozliwosc podeslania kilku zdjec? jak cos to slij na
                marekburek@o2.pl :)
          • Gość: mm Re: czy znacie hotel Aristoteles Holiday Resort & IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.08, 12:12
            super ze piszesz,czyli wieczorkiem jak chce sie jechac do miasteczka
            to nie ma czym ? bo juz autobus nie kursuje tak? pozostaje tylko
            samochod . ta plaza bajeczna bardzo daleko od hotelu ? trzeba
            dojechac czy mozna dojsc? jedziemy z rocznym dzieckiem mam troche
            obaw czy duzo jest tam małych dzieci i czy daja rade :)?? z
            jedzeniem jak jest dla takich maluchow ? cos sie znajdzie dla nich/?
            a na miejscu wieczorem jest gdzie posiedziec , sa jakies fajne barki
            czy tylko przy hotelowy ? dojazd do hotelu od lotniska bardzo długi ?
            czyli internet jest za darmo to fajnie. a napisz mi czy za napoje
            przy obiadokolacji placi sie kelnerowi czy dopisuja do rachunku i
            placi sie przed wyjazdem ? czy w obsłudze sa tez polacy?pozdrawiam
    • Gość: gośka Re: czy znacie hotel Aristoteles Holiday Resort & IP: *.centertel.pl 20.07.08, 01:21
      Lecę 28.07 z córką 3,5 lat. Czy ktoś z dzieckiem w podobnym wieku
      się wybiera w tym terminie?
      lecę z Warszawy z Triadą. Trochę się wystraszyłam czytając ze Triada
      ma takie sobie pokoje.... I czy ktoś z was dostał już info od Triady
      o godz.wylotu?
      Pozdrawiam
      • alex2222 Re: czy znacie hotel Aristoteles Holiday Resort & 20.07.08, 09:28
        lecimy w tym terminie z Triadą z Wawy z synem 9 lat.godzinę wylotu potwierdzą
        czwartek-piątek,ale z tabeli lotów(www.triada.pl/strony/2/i/1.php)wynika
        że będzie to albo godz. 6.00 albo 17.45.
        z wiadomych powodów wolałbym 6.00 :-)
        • alex2222 Re: czy znacie hotel Aristoteles Holiday Resort & 20.07.08, 09:30
          sorry,błąd linka wklejam jeszcze raz:
          www.triada.pl/strony/2/i/1.php
          • Gość: t Re: czy znacie hotel Aristoteles Holiday Resort & IP: *.netburg.pl 22.07.08, 01:58
            Ja lecę ze swoją Kobietą 28.07 z Katowic. Z tego co widzę w tabelce
            odlotów na stronie triady to do Salonik (chyba o ten lot chodzi)
            wylot w poniedziałek o 11.55. Skoro piszecie, że 20.07 jeszcze
            widniała 6 rano to widzę, że niezła loteria :) Oby tylko w niedzielę
            do mnie nie zadzwonili w środku nocy z pytaniem czy zdążę na
            odlatujący za godzinę samolot :D
            Co do pokoi z Triady to, pewnie tak jak Wy, sporo się o nich
            naczytałem nieprzychylnych opinii. Jednak głowa do góry! Pamiętajmy,
            że niezadowolony klient przeważnie wejdzie na forum obsmarować
            organizatora, a ci zadowoleni nie czują moim zdaniem aż tak dużego
            obowiązku poinformowania innych jak to mu dobrze było.. oglądają oni
            sobie za to zdjęcia i wspominają mile spędzony czas :)
            Czy rezerwowaliście bezpośrednio u triady? Ja korzystałem z
            travelplanet i wykupiłem ponoć ostatnie 2 miejsca w samolocie:)
            Pozdrawiam czytających...
            • bagietto Re: czy znacie hotel Aristoteles Holiday Resort & 23.07.08, 07:46
              no i jestesmy na miejscu! jest cudownie i goraco! pokoje z triady
              rzeczywiscie troche male i srednio ladne, ale nie ma co sie tym
              przejmowac! teren wokol hotelu bardzo ladny. basen duzy i nawet przy
              sporej liczbie gosci nie ma tloku. obsluga mila i wcale nie olewaja
              gosci z all ! ludzi chyba duzo, ale nie ma tloku, bo teren wokol
              bardzo rozlegly. jedyny mankament: mielismy wylot z w-wy o 19.00 (
              godzinne opoznienie na dobry poczatek :))), a stad wylatujemy o 3 z
              minutami w nocy, wiec jakby cala doba w plecy. oczywiscie przez caly
              dzien wylotu mozemy korzystac ze wszystkiego ( zarcia tez ) oprocz
              pokoju ( musimy wymwldowac sie do 12 w poludnie ). jesli dzieciaki
              nie beda marudzic, to bedzie ok, ale jak beda jeczyc, to obsmaruje
              triade!!! ale jestem dobrej mysli. pozdrawiam z goracej grecji!!!!
              • Gość: t Re: czy znacie hotel Aristoteles Holiday Resort & IP: *.netburg.pl 23.07.08, 10:47
                no to choć odrobinę się uspokoiłem :)
                opowiedz jeszcze:
                - jak oceniasz jedzenie
                - czy faktycznie w hotelu jest TYLKO basen ze słoną wodą? mam na
                myśli oczywiście basen normalnych rozmiarów, pod gołym niebem i
                bezpłatny, bo to, że jakiś tam brodzik jest oraz kryty płatny
                basenik to czytałem :)
                - jak oceniasz plażę
                - skąd masz internet? :)
                - co oznacza określenie "średnio-ładny" pokój? czy chociaż jakiś
                ładny widok z okien jest :]

pozdrawiam serdecznie i życzę wspaniałego wypoczynku :) może od
                poniedziałku gdzieś tam się miniemy na hotelowych uliczkach :)
                • Gość: bagietto Re: czy znacie hotel Aristoteles Holiday Resort & IP: *.home.otenet.gr 23.07.08, 12:39
                  1. basen tylko ze słoną wodą ( można się przyzwyczaić, dzieciaki nie
                  widzą żadnego problemu )
                  2. jedzenie - jak dla mnie super ( podobno monotonne, ale jeszcze
                  nie miałam okazji się przekonać, bo dopiero 2 dobę jestem)
                  3. pokój: niewygładzone ściany "ochlapane" kremową farbą i tak jak
                  ludzie pisali, trochę przypomina czasy PRL-u, ciasny. Ale dla mnie
                  to no problem!!! Widok z okna ( akurat z naszego ) jest super (
                  kawał morza i ogród )
                  4. plaży na razie specjalnie ocenić nie mogę, bo byliśmy do tej pory
                  tylko jeden raz i w dodatku w nocy. No to wiadomo, bez tłoku! Ale
                  morze ciepłe, plaża niezbyt szeroka, piaskowa z drobnymi kamykami.
                  Ale samo zejście do morza jest kamieniste. Podobno są leżaki
                  bezpłatne dla tych z all, ale na razie nic mi nie wiadomo.
                  5. internet bezprzewodowy w pokojach za darmo!!! można wypożyczyć
                  laptopa, nie wiem ile kosztuje, bo wzięłam swój.
                  6. I jeszcze info dla wszystkich z małymi dziećmi: nigdzie, ani w
                  skepie przy hotelu, ani w dwóch supermarketach ( tak się te sklepiki
                  nazywają :))) w Ouranopoli nie znalazłam soczków przeznaczonych dla
                  maluchów. Słoiki są ( niewielki wybór ). Za to wszędzie jest ouzo.
                  przynajmiej dorośli mają radosc!!!
                  • Gość: bagietto Re: czy znacie hotel Aristoteles Holiday Resort & IP: *.home.otenet.gr 23.07.08, 13:09
                    Jeszcze jedno: nie wiem, jak wrażliwe macie węchy, ale nam strasznie
                    śmierdziało tutaj, jak tylko przyjechaliśmy. takim barem VI
                    kategorii. Myśleliśmy, że to urok hotelu, ale w pokoju było ok.
                    okazało się, że tu po prostu takie jest powietrze ( morskie, podobno
                    najzdrowsze ). Ale nie martwcie się, my na drugi dzień już się
                    przyzwyczailiśmy i nic nie czuliśmy.
                    • Gość: t Re: czy znacie hotel Aristoteles Holiday Resort & IP: *.netburg.pl 23.07.08, 13:42
                      dzięki za te wszystkie informacje! jak tylko coś Ci przyjdzie do
                      głowy wartego napisania o pobycie tam (zarówno plusy jak i minusy)
                      to pisz jak tylko będziesz miała chwilę i ochotę.. interesuje mnie
                      wszystko co związane z wypoczynkiem tam, bo nie chciałbym się czymś
                      rozczarować w poniedziałek :) czy klimatyzacja jest w pokojach
                      sprawna i bezpłatna? co z wycieczkami fakultatywnymi? rezydent/ka w
                      porządku?
                      najbardziej cieszę się, że te pokoje nie są tak złe jak ludzie
                      piszą.. trochę tak by głupio było mieszkać w pokojach o znacznie
                      gorszym standardzie niż np. ludzie z Itaki, którzy ponoć są
                      zakwaterowani w nowszej części hotelu :) czytałem gdzieś, że w
                      części gdzie triada ma wykupione pokoje, mieszkają pracownicy
                      hotelu.. aż mnie ciarki przeszły... ale skoro piszesz, że to nie
                      jest jakaś ciemna, zgniła suterena zarośnięta bluszczem, a widok z
                      balkonu jest wręcz ładny to i mi lżej na duchu :D
                      pozdrawiam
                      • Gość: ala Re: czy znacie hotel Aristoteles Holiday Resort & IP: *.rcb.vectranet.pl 23.07.08, 17:53
                        Witam ja mam pytanie czy w pokojach z Triady są czajniki
                        bezprzewodowe i czy trzeba brać coś na komary????
                        • Gość: Gośka Re: czy znacie hotel Aristoteles Holiday Resort & IP: *.centertel.pl 23.07.08, 21:51
                          Wcale, ale to wcale nie podoba mi się to ze kupując wycieczkę w 4
                          gwiazdkowym hotelu mam mieszkać w pokoju ochlapanym farbą..... o
                          losie. Fakt triada jest tania i wiadomo że z czegoś to wynika.
                          Jeszcze ta dzisiejsza "reklama" triady w tvn. może my też będziemy
                          spać z robalami..... Wydaje mi się ze pozostaje nam tylko dobre
                          towarzystwo- więc licze na was :)
                          Ps. Jutro dzwonie może dowiem się o której mam lot :)
                          dozobaczenia 28.07
                          • Gość: bagietto Re: czy znacie hotel Aristoteles Holiday Resort & IP: *.home.otenet.gr 23.07.08, 22:22
                            czajników nie ma. Ja wzięłam grzałkę i kubek ze względu na dzieci,
                            ale i nam ( starym ) się przydaje. Komarów nie zauważyłam, ale są tu
                            jakieś inne owadziska, podobne do koników polnych, duże, ale chyba
                            nie groźne. Coś tam od czasu do czasu dziabnie, ale śladu nie
                            zostawia. Ja wzięłam OFF, ale nie używamy, bo nie ma takiej potrzeby.
                            • Gość: bagietto Re: czy znacie hotel Aristoteles Holiday Resort & IP: *.home.otenet.gr 23.07.08, 22:33
                              klima w pokoju sprawna i bezpłatna. rezydentki wydają się miłe,ale
                              nie miałam przyjemności rozmawiać, bo na spotkanie wysłałam męża.
                              Słuchajcie "triadowcy" : nie łamcie się tymi pokojami. Nie należą
                              one może do wspaniałych i sama 4 * bym nie dała, no ale nie do
                              pokoju tutaj w końcu przyjechaliśmy, nie? Głowa do góry, na prawdę
                              tutaj jest super i ślicznie. Morze ciepełko, plaża ładna, nie ma
                              tłoku. Ktoś tam gdzieś pisał, że leżaki dla all są beznadziejne i w
                              najgorszym miejscu na plaży. NIEPRAWDA!!! Leżaki dla all są takie
                              same jak dla wszystkich i w tym samym miejscu, co reszta. Oczywiście
                              bezpłatne ( dla all ). Pozdrawiam i przyjeżdżajcie się opalać, bo u
                              nas chyba ze słońcem marnie, co?
                              • Gość: goska Re: czy znacie hotel Aristoteles Holiday Resort & IP: *.centertel.pl 23.07.08, 22:45
                                ze słoneczkiem w polsce marnie.... dziękuję za pocieszenie z
                                pokojami.
                                Napisz proszę czy to prawda ze w łazienkach jest grzyb na scianach?
                                i jak wyglądają te "tarasy" balkony czy jakkolwiek inaczej to nazwać?
                                pojechaliście na tydz. czy na dwa? jak na dwa to dozobaczenia :)
                                zjawiam się w poniedziałek
                                • Gość: t Re: czy znacie hotel Aristoteles Holiday Resort & IP: *.netburg.pl 23.07.08, 23:46
                                  też się naczytałaś o tych pokojach z triady, co? :-)
                                  ja również, ale mi już powoli przechodzi ta psychoza :P ponoć
                                  widoki z okien/balkonów super, również w naszej 'triadowej' części
                                  hotelu, więc na pewno pokoje są powyżej poziomu chodnika :D hyhy
                                  co do wylotu to ja jutro odwiedzę triadę osobiście, ale pewnie się
                                  dowiem, że godzinę odlotu podadzą w sobotę...
                                  póki co na ich stronie widnieje godzina 11:55 jeśli ktoś, tak jak
                                  ja, leci z Katowic :)
                                  Będzie OK. Ważne, że pogoda super! Poza tym jedziemy na All
                                  Inclusive no nie? wszystkie niedogodności złagodzimy darmowym ouzo i
                                  innymi specjałami, i nieważne jak bardzo będą rozcieńczone :)
                                  będziemy mieli duże szklanki :) pozdrawiam!
                                  • Gość: goska Re: czy znacie hotel Aristoteles Holiday Resort & IP: *.centertel.pl 24.07.08, 02:13
                                    muszę przestać o tym czytać i pisać. bo z upragnionych wakacji już w
                                    głowie sobie zrobiłam jakiś koszmar.
                                    • Gość: gośka Re: czy znacie hotel Aristoteles Holiday Resort & IP: *.centertel.pl 25.07.08, 01:57
                                      Czy ktoś z wawy leci w poniedziałek o 6;00?
                                      • alex2222 Re: czy znacie hotel Aristoteles Holiday Resort & 25.07.08, 17:01
                                        owszem,na przykład ja z rodziną:-)
                              • Gość: plumka Re: czy znacie hotel Aristoteles Holiday Resort & IP: *.icpnet.pl 24.07.08, 11:34
                                bagietto dzięku bardzo za informacje, pocieszyłeś mnie ale widzę, że
                                nie tylko mnie ;) powiedz jeszcze jak obsługa hotelu odróżnia gości
                                z all, pewnie trzeba mieć cały czas ze sobą kartę od pokoju... i czy
                                dogadam sie z podstawowym angielskim? miłego wypoczynku ja jade
                                dopiero za miesiac...
                                • Gość: bagietto Re: czy znacie hotel Aristoteles Holiday Resort & IP: *.home.otenet.gr 24.07.08, 16:11
                                  piszę do Was tak często dlatego,że mi dzieciak ucina sobie
                                  poobiednią drzemkę,a starsza córka z tatą szaleją w basenie, więc ja
                                  sobie siedzę w necie.
                                  1.goście z all noszą na ręku niebieskie bransoletki, podobne do tych
                                  gumowych, co "zbierają wodę", "walczą z rakiem "itp. Nie da się jej
                                  zdjąć. nie pytajcie dlaczego, bo nie chce mi się głowić jak to Wam
                                  opisać. Przyjedziecie, to zobaczycie. W każdym razie noszenie tego
                                  na ręku nie jest uciążliwe
                                  2. ten grzyb w łazience to gruba przesada
                                  3. drinki nie są rozcięczone, choć może nie jestem wiarygodna, bo
                                  słaby łeb mam. Ale małżonek ( a można go uznać za autorytet w tych
                                  sprawach :))) twierdzi, że promile się zgadzają. Piwo w pool barze
                                  pyszne!!! polecam dla kobiet drink Kleopatra. W all jest jeszcze
                                  Oasis, ale mi aż tak nie smakował ( zbyt gorzki ). Podobno niezły
                                  jest też Aristoteles, ale w all go nie dostaniecie. Tak samo zresztą
                                  jak i mrożonej kawy :( Za to dla dzieci są lody!
                                  4. ktoś z Was pytał o wycieczki fakultatywne. No więc: Thessaloniki -
                                  30 euro ( dzieci 20 ), Kavala i Thassos ( 35 / dzieci 21 ), Meteory
                                  ( 42 / dzieci 25 ), rejs na Athos ( 44 / dzieci 22 ). Wiem tylko, że
                                  rejs jest w niedzielę. O innych wycieczkach nic nie wiem, bo za
                                  daleko z dzieciakiem, więc się nie interesowałam.
                                  5. Mówię Wam, ale ciepełko :)))))
                                  • Gość: plumka Re: czy znacie hotel Aristoteles Holiday Resort & IP: *.icpnet.pl 24.07.08, 16:25
                                    a czy jest bezpiecznie zostawić paszporty, laptop, telefony w pokoju
                                    jak będziemy leżeć na plaży czy lepiej wynająć sejf w hotelu? no
                                    dziwne,że mrożona kawa nie jest dostępna nawet dla all :( no ale
                                    może za duże wymagania mam ;)pozdrawiam!!!
                                    • Gość: ala Re: czy znacie hotel Aristoteles Holiday Resort & IP: *.home.otenet.gr 28.07.08, 11:59
                                      paszporty , dowody czy laptop zostawiamy w pokoju . ja jestem z
                                      itaki , mamy pokje w nowszych budynkach zaczynające sie na
                                      800.pokoje są ok , my dostalismy dwa pokoje z aneksem kuchennym ,
                                      nikt o tym nie pisal w biurze tez nic nie mowili o kuchni a szkoda
                                      bo bym sie inaczej przygotowala tym bardziej ze jestem z malym
                                      dzieckiem. pokoje sprzatane co dzien posciel wymieniaja nam co 2 -3
                                      dni , reczniki co dzien , pokoje duze nawet bardzo , my korzystamy
                                      tylko z jednego pokoju drugi tak naprawde nie jest nam potrzebny ,
                                      boczny widok na morze . łazienka duza z wanną. woda w basenia słona
                                      ale nie przeszkadza, na plaze chodzimy dalej bo hotelowa dla dziecka
                                      nie bardzo odrazu gleboko jak dla rocznego dziecka, ciut dalej jest
                                      lepiej , piasek i płytko . wypozyczalismy samochod z hotelu 69 euro
                                      w polo.(fiat 59 euro,) nie daleko ok 6 km market , robilismy tam
                                      zakupy dla dziecka taniej niz w hotelowym sklepiku , pampersy tansze
                                      o 10 euro.do najblizszego miasteczka pieszo około 40 minut droga
                                      faktycznie kiepska wiec nie polecam isc z dziecmi, na autobus trzeba
                                      sie zpisywac na powrot tez . lepsze polaczenie busowe z hotelu obok.
                                      wieczorem pozostje bar hotelowy szkoda ze miasteczko daleko dla osob
                                      z dziecmi oczywiscie.jedzenie dobre sniadania monotonne albo
                                      kiełbasa albo parowki obiady ok.pare kelnerek polek , w obsłudze
                                      sprzatajęcej tez są polki, dogadac sie mozna ze słabym angielskim
                                      bez problemu. lot z warszawy opozniony o prawie 2 godz .
                                      • Gość: ala Re: czy znacie hotel Aristoteles Holiday Resort & IP: *.home.otenet.gr 28.07.08, 12:14
                                        pytacie o te pokoje , jakie sa z triady nie wiem ale widac po
                                        budynku ze jest starszy, z itaki pokoje są ok ale powiem tak bylam w
                                        roznych hotelach 4 gwiadkowych i te pokoje sa najgorsze w porownaniu
                                        do tamtych . ja akurat spedzam troche czasu w pokoju bo dziecko
                                        dlugo spi w dzien i to dwa razy , meczy ja upał- ale wiadomo ze
                                        dorosli to non stop sa nad morzem wiec w pokoju jest sie tylko
                                        praktyczie na noc.z itaki w katalogu hotel ma 4 i poł gwiadki -
                                        raczej nie zasługuje . oczywiscie tylko porownuje bo narzekac
                                        napewno nie ma co.
                                        • Gość: gośka Re: czy znacie hotel Aristoteles Holiday Resort & IP: *.home.otenet.gr 03.08.08, 15:48
                                          pokoje triady 4 * napewno nie mają. ale cała reszta hotelu i obsługa
                                          owszem. poza tym jest cudnie!!!
                                          • Gość: t Re: czy znacie hotel Aristoteles Holiday Resort & IP: *.netburg.pl 04.08.08, 23:38
                                            no i nadszedł dzien powrotu NIESTETY! :/
                                            jak ktoś z Was ma jakiekolwiek pytania, piszcie...
                                            pozdrawiam
                                            • Gość: plumka Re: czy znacie hotel Aristoteles Holiday Resort & IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.08, 11:10
                                              ja jadę tam 25 sierpnia, napisz jak było, czy trzeba coś brać na
                                              komary? bardzo jest gorąco? co warto kupić w Ouranopoli?
                                              • alex2222 Re: czy znacie hotel Aristoteles Holiday Resort & 05.08.08, 14:59
                                                wróciliśmy!!!było super,doskonały hotel,świetne jedzenie,piękna okolica i miłe
                                                towarzystwo.nie słuchajcie tych co wiecznie na wszystko narzekają.spędziliśmy
                                                cudowny tydzień,jesteśmy w 100% zadowoleni.
                                                pytajcie o wszystko,chętnie podzielę się doświadczeniami.
                                                jeśli chodzi o komary-troszkę podgryzają wieczorem,ale nie są zbyt
                                                dokuczliwe.jest gorąco,ale to inne gorąco jak u nas,bo wilgotność powietrza jest
                                                mniejsza,więc znosi się bez problemu.
                                                jeśli chodzi o zakupy w Ouranopoli to maleńkie miasteczko z kilkoma dosłownie
                                                ulicami,wzdłuż głównej same kramy i sklepiki z mydłem i powidłem.przypominało mi
                                                to trochę nasz deptak na Helu(w miniaturce).
                                                jakieś pamiątki na pewno wybierzesz ale cudów się nie spodziewaj.
                                                • Gość: plumka Re: czy znacie hotel Aristoteles Holiday Resort & IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.08, 15:32
                                                  dzięki bardzo za pozytywne wiadomościm jak jeszcze coś mi sie
                                                  przypomni to zapytam ;) pozdrawiam!
                                          • Gość: Ala Re: czy znacie hotel Aristoteles Holiday Resort & IP: *.rcb.vectranet.pl 19.08.08, 19:28
                                            Witam ja własnie wróciłam z dwu tygodniowego lenistwa. Było super
                                            naprawde polecam, warto tam być i naprawdę można odpocząć.
                                            • Gość: elarym Re: czy znacie hotel Aristoteles Holiday Resort & IP: *.c160.msk.pl 04.09.08, 21:36
                                              Czesc! chcemy z mężem poleciec tam 15.09.08 ale zasatnawiamy się czy
                                              to nie za późno , jakie temperaturypowietrza , jakie temperatury
                                              wody, to przecież dosyć wysoko, wiesz coś na ten temat????
                                              elarym@o2.pl
                                              • Gość: wiola Re: czy znacie hotel Aristoteles Holiday Resort & IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 13:05
                                                hej! ja też chcę tam polecieć z mężem właśnie w tym terminie z triady:))może się
                                                spotkamy? jak wrażenia??może ktoś napisać na maila: wiolis1@o2.pl będę wdzięczna
                                              • Gość: marzena Re: czy znacie hotel Aristoteles Holiday Resort & IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.08, 21:46
                                                Elarym,Wiola i Tomek jesteście bardzo leniwi.Wszystko o co pytacie jest napisane
                                                na tym forum-wystarczy poczytać.Co do pogody o tym też było,poza tym wystarczy
                                                zajrzeć na tvn meteo/woda 25,powietrze 32/.
    • Gość: marzena Re: czy znacie hotel Aristoteles Holiday Resort & IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.08, 20:55
      Z lotniska do hotelu jest 100 km.W dzień to 2 godziny jazdy,nocą pewnie będzie
      dłużej bo droga wąska i kręta/aczkolwiek to nie serpentyny które zaliczycie
      jadąc na Meteory/.Miłego wypoczynku
      • Gość: tumi Re: czy znacie hotel Aristoteles Holiday Resort & IP: *.nm.e-zet.pl 23.08.08, 09:04
        Tak w biurze mi powiedzieli że zaczynam tygodniem odpoczynku. Moim zdaniem
        porazka jest uslyszec ze na miejscu sie czegos dowiecie. Trzeba sie przeciez
        jakos przygotowac. Podobno transfer z lotniska do hotelu trwa do ok 2,5h.
        • Gość: Peponia Re: czy znacie hotel Aristoteles Holiday Resort & IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.08, 22:32
          Nikt jeszcze nie napomknął, że woda dla gości all-inclusive - chociaż nalewana z
          butelek po wodzie mineralnej - to w rzeczywistości schłodzona woda z kranu. I to
          zarówno w restauracji jak i w tawernie. Pozdrawiam
          • Gość: marzena Re: czy znacie hotel Aristoteles Holiday Resort & IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.08, 18:36
            Peponia powiedz mi proszę skąd wiedza odnośnie wody.
            Ja wody nie piłam,ale dobrze wiedzieć na przyszłość.
            • Gość: Peponia Re: czy znacie hotel Aristoteles Holiday Resort & IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 11:07
              Pracowałam tam dwa miesiące:)
              • Gość: PLUMKA Re: czy znacie hotel Aristoteles Holiday Resort & IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.08, 15:50
                hotel jest super! jedzenie przepyszne, idealne miejsce na
                wypoczynek, cisza spokój, piękne widoki, polecam wszystkim! a co do
                wody to w większości tawernach nie tylko w hotelach podają wodę z
                kranu ale jest dobra, jak są upały to jest idealna na zgaszenie
                pragnienia :)
                • Gość: tumi Re: czy znacie hotel Aristoteles Holiday Resort & IP: *.nm.e-zet.pl 27.09.08, 15:31
                  Witam
                  Byłem w tym hotelu przez tydzień z dziewczyną i znajomymi (25.08.-01.09.2008) i
                  muszę przyznać że hotel jest bardzo ładny. Położony jest na wzgórzu, a na dole
                  ma plażę. Pokoje są różne, zależy jak się trafi. Myśmy mięli pokój położony na
                  dole, bardzo blisko plaży. Pokój był duży i widać że był odnowiony natomiast
                  znajomi mięli pokój na górce i widoki z okna mięli na morze, ale za to pokój był
                  o wiele mniejszy i już nie taki piękny. Fakt że w tych pokojach to w zasadzie
                  tylko się sypiało, ale widać było że jest różnica w standardzie. My lecieliśmy z
                  Triadą. Woda w basenie jest słona, ale my woleliśmy siedzieć nad morzem, bo jest
                  takie czyste że szkoda pchać się na basen :) Mięliśmy opcję all... więc do oporu
                  można było jeść i pić. Co do jedzenia to ocena 6+ :) trzy posiłki dziennie,
                  ogromny wybór. Same jajka były w trzech odmianach, sałatki, mięsa, owoce itd.
                  Plaża jest piaszczysta z małymi kamykami, ale za to woda kryształowa :)
                  Polecam pobyt w tym hotelu. Jeśli ktoś ma jakieś pytania to chętnie odpowiem.
                  mail: marekburek@o2.pl.
                  Pozdrawiam
              • Gość: aska Re: czy znacie hotel ...a moze lokalne biura podr. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.08, 21:10
                podaj prosze namiary na lokalne biura .ktore oferuja jednodniowe
                wycieczki i jakie sa ceny?
    • Gość: Ola Re: czy znacie hotel Aristoteles Holiday Resort & IP: *.rcb.vectranet.pl 16.11.08, 13:13
      Witam, mam pytanie bo wybieram się z triadą do tego hotelu i
      zastanawiam się gdzie znajdują się pokoje za dodatkową opłata z
      widokiem na morze? Czy ktos wie? Bo byłam już w tym hotelu i miałam
      pokój bardzo wysoko a w takie upały do niego dość było dość
      uciążliwe.
    • Gość: paula Re: czy znacie hotel Aristoteles Holiday Resort & IP: *.centertel.pl 28.11.08, 18:03
      poznałam ten hotel, nie polecam wycieczki do tego hotelu z Biura podróży TRIADA,
      gdyż standard odbiega od tego w katalogu, zaskoczenie i to niemiłe pod względem
      standardu. Owszem są pokoje w części 4-gwiazdkowej, ale są i takie gdzie
      myślimy, że kupuje standard 4* a dostajemy standard 2*, w części której mieszka
      służba hotelowa. Ale za to bardzo miła obsługa baru i świetne imprezy:)
      • Gość: tumi Re: czy znacie hotel Aristoteles Holiday Resort & IP: *.nm.e-zet.pl 08.12.08, 20:33
        Ola, pokoje z widokiem na morze to właśnie te wysoko. Może i trochę trzeba się
        pomęczyć żeby tam wyjść ale za to można usiąść na balkonie i delektować się
        pięknym widokiem :)

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka