Dodaj do ulubionych

Ceny triady na lato 2009- szok!

IP: *.n1.isko.net.pl 06.11.08, 14:35
Widzieliście ofertę triady na lato? Ceny zaporowe. Czy ktoś to kupi?
Obserwuj wątek
    • iberia.pl a jakie ceny ma konkurencja?n/t 06.11.08, 14:47

• cheshca Re: a jakie ceny ma konkurencja?n/t 06.11.08, 16:25
        Konkurencja ma niższe, niewiele, ale zawsze... Też jestem w szoku.
        Hotel, w którym spędzałam wakacje w zeszłym roku jest o 1000 zł
        droższy ( mam na myśli cenę od osoby) niż w ubiegłym sezonie!
        Jeszcze piszą, że te ceny są obniżone o 40% w ramach promocji first
        minute :) A potem, tak jak w zeszłym roku, takie ceny będą trzymać
        do końca i tylko co tydzień zmieniać napis "promocja tylko do 28
        listopada/5 grudnia/ 12 grudnia" :) Przezabawni są.
        • Gość: Marek Re: a jakie ceny ma konkurencja?n/t IP: *.chello.pl 06.11.08, 18:14
          W końcowym efekcie będą mieli najniższe na rynku-jak zawsze.
          • lena575 Re: a jakie ceny ma konkurencja?n/t 06.11.08, 21:27
            Ale widzę spore naciągactwo !!!! Otwieram i sprawdzam promocje (lat
            minute) na Kubę. Hotele zawyżone o gwiazdkę od rzeczywistego
            standardu (wystrczy sprawdzić na
            www.holidaycheck.com
            a ceny za tydzień wyższe od tych w TUI !!!!!
            Czy oni mają te reklamacje wliczone w cenę ? Czy kompletnie "wisi"
            im renoma??? Czy liczą na naiwnych albo takich którym po prostu nie
            chce się z nimi chandryczyć???
            • ja-61 Re: a jakie ceny ma konkurencja?n/t 07.11.08, 09:19
              DO lENY - AKTYWNA JESTES NA TYM FORUM. CIEKAWE.....
              • iberia.pl Re: a jakie ceny ma konkurencja?n/t 07.11.08, 10:46
                ja-61 napisała:

> DO lENY - AKTYWNA JESTES NA TYM FORUM. CIEKAWE.....

a co ma piernik do wiatraka? I wylacz capsa.
    • annie2003 Re: Ceny triady na lato 2009- szok! 07.11.08, 09:24
      jakaś wybrakowana ta oferta, przynajmniej w internecie...są tylko
      kraje europejskie i egzotyka na sezon zimowy...hmmm...a już się
      ucieszyłam, że wcześniej niż zwykle zaplanuję swoje Emiraty :)
      • annie2003 Re: Ceny triady na lato 2009- szok! 07.11.08, 09:56
        chyba cały czas pracują nad tą stroną..."egzotyka" na lato już jest
        ale "bezcenna"....ale i tak coś wcześnie w tym roku...katalog zawsze
        pojawiał się na początku stycznia, o ile dobrze pamiętam...
        • Gość: malwina5 Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: *.n1.isko.net.pl 07.11.08, 10:18
          W ubiegłym roku katalog ukazał się też w listopadzie.
          • annie2003 Re: Ceny triady na lato 2009- szok! 07.11.08, 10:38
            to znaczy, że mam sklerozę :)
            • Gość: jila Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: 83.1.81.* 09.11.08, 11:46
              I tak najciekawsze oferty nie dojdą do realizacji W zeszłym roku
              Maderę na sierpień odwołali w kwietniu
    • Gość: baruszeru Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: *.128.91.178.static.crowley.pl 09.11.08, 16:40
      To chyba są ceny bez rabatów.
      • Gość: majka 78 Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: *.icpnet.pl 09.11.08, 18:39
        Ecco ma dobre ceny, szukam Krety na maj i na razie u nich znalazłam najtanszą.
        • Gość: Iwo Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.08, 20:06
          Słuchajcie jak to jest z tymi rabatami.Teraz mają ceny z 40%
          rabatem, więc później , gdy rabatów nie będzie to ceny będą o prawie
          połowę wyższe?To będzie dosłowny kosmos.
          • Gość: tereska Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: *.gprs.plus.pl 09.11.08, 21:05
            Te 40% rabatu to zwykły chwyt reklamowy,na który dałam sie nabrać w
            zeszłym roku.Rabat ciągle przedłużali i był do końca sezonu.W
            listopadzie wpłaciłam zaliczkę po 200 zł od osoby, znaczną dopłatę w
            styczniu, wyrównanie w czerwcu i na koniec dopłaty paliwowe. W sumie
            za ten sam hotel, w tym samym czasie /1 dzień różnicy/ w normalnym
            terminie bez żadnych rabatów w TUI zapłaciłabym 60 zł
            więcej.Sprawdziłam osobiście u konsultanta w TUI i były jeszcze
            wolne miejsca.Tak więc spokojnie można czekać na oferty innych
            biur.Rabaty będą ciągle przedłużane.
    • Gość: An Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.08, 23:49
      A kto jeździ z Triadą? Te ich gwiazdki są dodawane. Jak u nich 4* to w innych
      biurach 2* lub góra 3* a i tak pokoje gorsze niż w Tui lub Neckermannie jeśli
      przez pomyłkę są w tym samym hotelu. Przecież nie ma nic za darmo.
      • Gość: alider Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: *.icpnet.pl 10.11.08, 00:11
        tak triada to porażka tak samo jak alfa star zostało jeszczez kilka
        biur jak bedą tak samo rolować to pojade nad polskie morze napewno
        będzie taniej i też fajnie
        • Gość: tereska Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: *.gprs.plus.pl 10.11.08, 07:55
          W moim przypadku gwiazdki się zgadzały.Był to hotel ze znanej sieci
          RIU, a konkretnie RIU Tikida Dunas w Agadirze ale pokój nieciekawy,
          na parterze widokiem na brudny płot. Te 60 zł taniej niż w TUI
          odrobiłabym z nawiązką wpłacając pieniądze do banku na pół roku na
          lokatę.Ale jak już napisałam dałam się nabrać Triadzie na 40%
          rabatu.Moim zdaniem ceny w katalogu są tak zwyżone, że po odjęciu
          rabatu są realnymi cenami.Z mojego doświadczenia wynika,że w
          przypadku Triady nie warto się spieszyć.Byłam z nimi pierwszy raz i
          ostatni.
          • doida Re: Ceny triady na lato 2009- szok! 11.11.08, 22:59
            Nie przeglądałam ofert Triady ale wstąpiłam do biura w Niemczech i po
            oglądnieciu ofert Necermmana, ITS Alltours oraz TUI załamałam się ceny moze i
            nie podniosły sie (oprócz Egiptu) ale.. za dzieci w najlepszych ofertach zniżka
            tylko 20-30% Tylko Tunezja 40%,dodatkowo w wielu obniżyli wiek dzieci
            podlegającym zniżce do lat 12 a nawet 11 . Z dobrych wieści hotele z ofertammi
            mocne 4* i 5* takie chodzące po ok 700-800 euro wprowadziły obniżke dla dzieci i
            przeważnie trzeba za dziecko zapłacic 230-250 euro. Pojawiła sie też opcja dla
            samotnego rodzica z jednym lub dwoma dziecmi na tych samych zasadach co 2+2 Pani
            z obsługi poinformowała nas że mozna połączyć wiele zniżek na przykład jeżeli w
            grupie znajdzie sie 40 latek to kazdy z grupy ma obniżke dodatkowe 40 euro. Za
            first minute w zależności do jakiego miesiąca się zdecydujemy obniżki od 90- 60
            euro od osoby. Tłumaczą że nie obniżają cen ponieważ chcą podnieść standart
            świadczonych usług łącznie z przelotami, bedą sie odbywały tylko 1 i 2 klasą.
            Podane ceny dotyczą tygodniowego pobytu a obniżki i promocje tylko w TUI i
            Necerman..
            • Gość: do doida Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: *.eranet.pl 13.11.08, 19:51
              doida, co to dokladnie znaczy: "jeżeli w grupie znajdzie sie 40
              latek to kazdy z grupy ma obniżke dodatkowe 40 euro"
              Czy chodzi tu o jakąś specjalną promocję dla rodzin wyjeżdżających
              ze starszymi osobami? I czy tylko dotyczy to 40-latków, czy też
              chodzi o najstarszą osobę w rodzinie tzn, jeśli np. pojedziemy z 50-
              letnią babcią to będzie zniżka po 5 dych euro na glowę?
    • Gość: zuza Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.08, 08:23
      Triada w ostatnich latach tylko ceny podnosi, natomiast z ofertą
      jest różnie. Korzystałam z ich usłuch przez 4 lata z rzędu (2001-
      2004, ale to były czasy gdy Triada była rządzona przez innych ludzi
      i zdobywała nagrody na targach turystycznych. Teraz jak zarząd się
      odmłodził to luczy sie tylko kasa, ludzie trochę mniej. Na dzień
      dzisiejszy trudno o dobre biuro. Eksperymentowanie też nic nie
      daje. W tym roku wybrałam Nową Itakę i namoczyłam. Ale na szczęcie
      moja rekalamacja została pozytywnie rozpatrzona - Dali pieniążki.
      Dwa razy byłam z Sun&Fun i było ok.
    • Gość: Gość Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.08, 08:41
      Dostałem do ręki gazetkę Triady z ofertami na lato 2009 i uważam, że niektóre
      propozycje są całkiem niezłe. Np. czy impreza Turcja+Syria 7+7 traf**** all na
      pobycie/hb na objeździe za 2600 zł od osoby (włącznie z dodatkowymi kosztami w
      postaci biletów wstępu, napiwkami, wizami itd.) to drogo ??? Dla mnie to bardzo
      przyzwoita cena i chyba na taką imprezę się zdecyduję, tym bardziej, że mam
      gwarancję niezmienności ceny. Byłem już kilka razy z Triadą w opcjach Traf i
      nigdy się nie zawiodłem.
      • Gość: Agata Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: 80.51.246.* 12.11.08, 10:51
        Szczerze mówiąc bałabym się (biorąc pod uwagę obecna sytuację
        ekonomiczną) kupować wczasy z tak dużym wyprzedzeniem. Linie
        lotnicze maja duże problemy, waluta jest niestabilna. Zawsze wolałam
        organizować wakacje wczesniej ale teraz się chyba wstrzymam...
        • Gość: ola Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.08, 12:44
          zgadzam się z Agatą tym bardziej, że ofert jest tyle, że nawet na
          miesiąc przed planowanym urlopem jest w czym przebierać, a ceny są
          zdecytowanie niższe od tych na wstępie. Chyba, że ma się z góry
          upatrzony hotel i kierunek to wtedy wcześniejsza rezerwacja ma sens.
          Ale z kolei nie ma pewności czy zdrówko posłuży albo, że nie
          wydarzy się coś nieprzewidzianego. Ale jak chce się trochę
          adrenaliny to proszę bardzo.
          • Gość: więcek dla mnie ok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.08, 16:07
            wg mnie ceny ok. natomiast ewidentnie widać ,że triada rokrocznie
            podnosi jakość hoteli a to oznacza ,że ceny są wyższe./
            Dla mnie rozsądne biuro tylko trzeba wiedzieć co sie kupuje.Jeżeli
            postawi sie na dobry hotel w triadzie będzie ok.Dlatego też dla mnie
            kierunek triady jest ok nawet za cene wyższej ceny.Tym bardziej ,że
            to polska firma i takie trzeba promować!
            • Gość: jogi8 CENY SĄ OK !! IP: *.chello.pl 12.11.08, 23:17
              Myślę, że ich ceny z katalogu na lato są ok, tym bardziej, że w
              cenie jest gwarancja niezmienności ceny (a więc żadnych dopłat tak
              jak to pisali tu niektórzy) oraz "Okaz", czyli mogę wycofać się w
              każdej chwili bez kosztów. Z Triadą trzeba bezwzględnie przestrzegać
              jednej zasady : kupować hotele od 4 gwiadek wzwyż, żadnych 3-
              gwiazdkowych. Zresztą widzę, że faktycznie mają w ofercie coraz
              lepsze hotele, już nawet z sieci RIU i LTI. Zarezerwowałem juz sobie
              Portugalię, nowiutki hotel, same dobre opinie na forach
              zagranicznych, a miejsc już prawie nie ma
              • Gość: Gość Re: CENY SĄ OK !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.08, 08:32
                Mam w Triadzie upatrzoną imprezę 7+7 Turcja+Syria w opcji Traf**** all/hb na przełomie czerwca i lipca i jeszcze raz powtarzam, że jak dla mnie ok. 2600 zł od osoby z gwarancją niezmienności ceny jest naprawdę przystępna. Wydaje mi się, że 4-gwiazdkowce w Turcji prezentują jakiś konkretny poziom, przy założeniu, że nie chodzi mi o full wypas. Wystarczy mi niezłe, zdrowe jedzenie, czystość w pokoju i łazience, klima indywidualna. Rezydenci i animacje mnie i moją rodzinę nie interesują.
                • Gość: mateusz Re: CENY SĄ OK !! IP: *.icpnet.pl 13.11.08, 10:18
                  dobra w którym biurze pracujecie koniec tej ciucibabki z och i
                  ach. ;-)))
                  • Gość: Ktoś Re: CENY SĄ OK !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.08, 11:52
                    Jakie to firsty za które się tyle płaci.Wcale nie są to ceny
                    ok.Zobaczycie że w czerwcu ceny będą niższe , bo nikt kto jest w
                    temacie nie będzie im tyle płacił.Za takie siano można jechać z
                    lepszego i pewniejszego biura.
                • Gość: Lena Re: CENY SĄ OK !! IP: *.0000025344.acesso.oni.pt 13.11.08, 12:23
                  Pod warunkiem,że nie okaże się,że hotel stara się dopiero o te 4* a
                  na razie nie ma zasługuje nawet na 3*.
                  Jakoś odnoszę wrażenie,że w Triadzie nic nie robią sobie
                  z "gwiazdek" i klientów.
                  Jak TUI czy Neckermann daje 4* to on w Turcji/Tunezji/Egipcie musi
                  mieć 5* miejscowych a jak daje je Triada to on może niewiele mieć.
                  • Gość: Gość Re: CENY SĄ OK !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.08, 12:36
                    Zgadza się, ale za triadowskie 4 gwiazdki płacę co najmniej połowę mniej niż za 4 gwiazdki z Tui. Mnie to wystarcza.
                    • Gość: Lena Re: CENY SĄ OK !! IP: *.0000025344.acesso.oni.pt 13.11.08, 12:45
                      No właśnie, na to liczy Triada, że klientowi wystarczą
                      złudzenia ... sprzeda mu 3* za 4*, weźmie cenę za jaką turysta też
                      kupiłby w TUI 3* ( a 3* w TUI to pewne), ulokuje klienta w
                      najgorszych pokojach i ma sporo niezadowolonych. Kup w TUI czy
                      Neckermannie 3* a będziesz miał lepiej niż 4 w triadzie. A ceny te
                      same. Gdy kupisz w ofercie last minute (nie będziesz się zatsnawiał
                      czy tak tanio to kant) to i dużo taniej, nawet prawdziwe 5* kupisz
                      po cenie "triadowych" 4*
                      • annie2003 Re: CENY SĄ OK !! 13.11.08, 12:52
                        jest tylko jedno ale...TUI czy Neckermann nie sprzeda mi takiego
                        7+7, bo koncentrują się raczej na wyjazdach pobytowych, a mnie takie
                        nie interesują...w zeszłym roku poradzono mi sprawdzić oferty w/w
                        biur na ich objazdówki...to są dopiero ceny z kosmosu...
                        osobiście jestem za firstem, bo mam szeroki wybór hoteli na pobyt,
                        mając okaz nie martwię się, jak będę musiała odwołać wyjazd, a z
                        fwiazdkami na szczęście do tej pory nie miałam kłopotu, to co miało
                        być w hotelu/pokoju to było, a czy na drzwiach były 4* czy 5* to już
                        mnie nie martwiło, nie po to się jedzie na wakacje...
                        • Gość: wyrwa2005 Re: CENY SĄ OK !! IP: 83.238.10.* 13.11.08, 13:25
                          oferta triady na 2009 jest w porzo, duży wybór hoteli fajny katalog,
                          no i zgadzam sie z przedmówcą to jest polskie biuro to trż ważne
                          • Gość: a Re: CENY SĄ OK !! IP: *.icpnet.pl 13.11.08, 14:44
                            Co ty za pierdoły piszesz, sprawdzałem katalog triady dokładnie
                            hotel po hotelu - w internecie i jakoś tych super ofert nawet
                            jednej nie widziałem - mam nadzieje, że może itaka, wezyr albo scan
                            będą miały nie naciągane bo jak tak mają mnie rolować jak triada
                            (nazwa adekwatna dooferty) to sobie pojadę nad polski bałtyk - niech
                            rolują innych.
                            • Gość: zeus Re: CENY SĄ OK !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.08, 17:01
                              Gosciu a
                              Smigaj nad nasze morze.
                              Tam juz czekaja na ciebie objawy reumatyczne i zemsta neptuna w postaci
                              tlustego, wysmazonego na zweglonym oleju halibuta za piec dych.
                              • Gość: a Re: CENY SĄ OK !! IP: *.icpnet.pl 13.11.08, 17:24
                                dobre ;-)lepsze to niż zostać jeleniem w triadzie :-)
                                A tak na marginesie dostałem katalog córki triady -sky club wygląda
                                ciekawie poczytam i się okaże jak wypadnie córeczka
                          • Gość: lolo Re: CENY SĄ OK !! IP: *.aster.pl 18.11.08, 21:03
                            ty też robisz dla triady
                        • Gość: Gość Re: CENY SĄ OK !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.08, 14:06
                          No właśnie. Gdybym się tylko opierał na ofercie Neckermanna lub TUI to nigdy bym
                          nigdzie z rodziną nie wyjechał. Ceny zaporowe.
                          • Gość: Lena Re: CENY SĄ OK !! IP: *.0000025344.acesso.oni.pt 13.11.08, 22:03
                            Pojęcia nie macie o ofertach TUI czy Neckeramnn. Pewnie dlatego,że
                            po niemiecku ani trochę ... Byłam z Neckermannem na 2 objazdówkach
                            i polskie nawet z Logos Travel nie umywają się do tego co
                            zorganizuje Niemiec.
                            Nie odczuwam animozji powojennych jak niejeden Polak (o wojnie
                            mający pojęicie z filmu "4 pancernych mit Hund") :))) nZawodowo tez
                            z nimi współpracuję i są ok :)
                            • Gość: Gość Re: CENY SĄ OK !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.08, 09:04
                              Co to za firma, która w polskim oddziale ma ceny z kosmosu, a dla swoich w
                              Niemczech podobno jest super ? Zresztą i tak nie mam możliwości wybrać się na
                              wakacje z Niemiec, bo za daleko od granicy mieszkam.
                            • Gość: Jarosław Re: CENY SĄ OK !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.08, 09:16
                              Przestańcie porównywać Tui i Neckermana z Triadą .O czym wy woogóle
                              piszecie.Prawda jest taka że nasze biura z Triadą na czele nie
                              dorastają pod względem rzetelności ,jakości usługi i oferty im do
                              pięt.Moje zdanie jest takie.Póki Triada jak i inne nasze biura nie
                              przestaną kręcić i oszukiwać w żywe oczy to niestety ale opinia na
                              ich temat się nie zmnieni.Najgorsze jest to że w tym wszystkim nie
                              ma przypadku,kręcą lody świadomie i z premedytacją,a z normalnych
                              ludzi próbują zrobić wariata.Wiem o czym piszę bo raz w życiu byłem
                              z Triadą a od kilku lat latam tylko z Tui i widzę u nich pełen
                              profesjonalizm .A co do ceny,faktycznie jest nieco drożej ale
                              naprawdę warto dopłacić ok 10% .Pozdrawiam.
                            • annie2003 Re: CENY SĄ OK !! 14.11.08, 09:17
                              Gość portalu: Lena napisał(a):

> Pojęcia nie macie o ofertach TUI czy Neckeramnn. Pewnie dlatego,że
                              > po niemiecku ani trochę ... Byłam z Neckermannem na 2
                              objazdówkach
                              > i polskie nawet z Logos Travel nie umywają się do tego co
                              > zorganizuje Niemiec.
                              > Nie odczuwam animozji powojennych jak niejeden Polak (o wojnie
                              > mający pojęicie z filmu "4 pancernych mit Hund") :))) nZawodowo
                              tez
                              > z nimi współpracuję i są ok :)

co Ty Lena znowu za bajki wypisujesz...skoro sprawdzałam ceny, to
                              znaczy że i program przeczytałam i wiem, co mniej więcej
                              oferują...co z tego, skoro ceny dla mnie są nie do
                              przeskoczenia...nie mam się czego wstydzić, po prostu mnie nie stać
                              na ich wycieczki...
                              i nie wiem też co masz na myśli o jakiś antyniemieckich uczuciach???
                              nie mam absolutnie nic do tego narodu i też z nimi zawodowo
                              współpracuję, mam nawet szefowoą Niemkę i co z tego? co to w ogóle
                              ma do poruszanego tu tematu?...chcesz i masz możliwość skorzystania
                              z ich ofert, gratuluję; mnie na to nie stać i nie jest żadnym
                              ułatwieniem dojeżdżać do niemieckich lotnisk nawet za cenę drobnych
                              (choć dla mnie wątpliwych) oszczędności...i dla obalenia Twojej
                              kolejnej wyssanej z palca bajeczki, tak się składa że znam
                              niemiecki, ale zdecydowanie wolę komfort posiadania polskiego
                              pilota...nie masz lepszych argumentów?
                              • Gość: mati78 Re: CENY SĄ OK !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.08, 21:24
                                pełna zgoda anni2003 ./...uważam ,że do triady można sie doczepić
                                ale tak można do każdego biura polskiego czy zagranicznego... Triada
                                ma tę przewage ,że ma wypoczynek ze zwiedzaniem 7+7 zawsze z bardzo
                                kompetentnymi pilotami(przynajmniej mi sie trafiło 3 razy ale to już
                                miara)oraz relatywnie dobre ceny a Ja jako ekonomista finansista
                                oceniam ,że ma bardzo dobre wyniki finansowe co dowodzi ,że jest
                                dobrze zarządzaną spółką(sprawdzałem w monitorze---każdy może) Nic
                                więcej nie musi mnie interesować bo czuje sie bezpieczny. Kupiłem z
                                żoną w przyszłym roku objazd portugalia.
                                pozdrawiam
                                ps.Jak ktoś słusznie zauważył to polska firma --to bardzo ważne dla
                                naszego PKB,zarobków itp,itd
                                • Gość: turysta Re: CENY SĄ OK !! IP: *.chello.pl 14.11.08, 22:12
                                  To słabiutkim musisz być ekonomistą, skoro jeździsz z takim słabym i tanim
                                  biurem :(
                                  Jeździsz też może polskim samochodem , albo pijesz polskiego szampana?
                                  • Gość: Kozak Re: CENY SĄ OK !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.08, 17:49
                                    Triada to do tej pory jedno z najtanszych biuro - wiec jest ono
                                    nastawione na klienta ktory w pierwszej kolejnosci liczy sie z kasą
                                    a nie z wysokim standardem. Wiec trzeba sie liczyc z tym ze niska
                                    cena = gorszy standard (gorszy to nie znaczy że zły)
                                    Fakt ze z tym dodawaniem gwiazdek Triada czasami przesadza.
                                    Widziałem hotele ktore standardowo w niemieckich biurach sa jako 2-3
                                    gwiazdkowe sprzedawane to Triada sprzedawała je jako 4* - lekkie
                                    przegiecie.
                                    TUI w Polsce to padaka - w polsce maja bardzo wysokie ceny dla tych
                                    co lubią przepłacac. A i tak na ogół leci sie tym samym samolotem co
                                    turysci z innych biur i czesto takze do tych samych hoteli tylko że
                                    z innych biur po nizszej cenie.
                                    TUI w niemczech ma nizsze ceny (chociaz ostatnio tam tez podnoszą
                                    ceny). Ale i tak w niemczech sa inne bardzo dobre biura z lepszymi
                                    cenami niz TUI np. 5 vor Flug, Alltours i inne.
                                    • voyager747 Re: CENY SĄ OK !! 15.11.08, 23:09
                                      Nie zawsze leci się tym samym samolotem, to zależy od kierunku.
                                      Parę lat temu np. do Kenii latało się rejsowymi KLMem i Kenya Airways,podczas
                                      gdy inne biura latały 757 Fishera albo czymś podobnym.
                                      Hotele też się raczej nie pokrywają, bo np. ostatnio szukałem wyjazdu do Bodrum
                                      i żaden hotel z TUI nie był dostępny np. w Itace, wszystkie były inne. Dodatkowo
                                      cena katalogowa Itaki była nawet wyższa niż w TUI. Polecieliśmy z Itaką na
                                      lasta, w TUI nie było już miejsc.
                                      • Gość: ola Re: CENY SĄ OK !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.08, 21:07
                                        ja teraz leciałam do Kenii z Itaki i w samolocie z nami lecialo też
                                        TUI (w zasadzie kilka osób), na miejscu zamiast polskiego rezydenta
                                        mieli taka panią która ledwo mówiła po polsku i jechali znacznie
                                        gorszymi busami niż klienci z Itaki więc szczerze mówiąc nie wiem
                                        czy to TUI naprawde jest takie super
                                        • voyager747 Re: CENY SĄ OK !! 20.11.08, 21:26
                                          Od Itaki na pewno jest lepsze, wierz mi. Byłem też 5 razy z Itaką, to mam
                                          porównanie, to inna bajka.
                                          • Gość: kamila Re: CENY SĄ OK !! IP: *.tktelekom.pl 20.11.08, 23:36
                                            Jak się troche znasz to co powiesz o
                                            • voyager747 Re: CENY SĄ OK !! 20.11.08, 23:54
                                              Z nimi akurat nie latałem, ale jeśli chodzi o Turcję, to mogę polecić GTI,
                                              sprawdzałem. Szukałem czegoś teraz w Wezyrze i ceny były dość wysokie.
                                              Dawno temu jak byliśmy w Turcji z GTI, to ludzie z Wezyra trochę narzekali, że
                                              płacili więcej i coś tam było nie tak. To było dawno temu, nie wiem jak oni teraz.
                                              Ja byłem w Turcji z GTI, Jet Touristic i teraz właśnie z Itaką.
                                              Chciałem lecieć z TUI do Bodrum we wrześniu, ale nie było miejsc.
                                              Trzeba szukać na forum o Turcji, bo tam chyba ludzie coś o nich piszą.
                                  • Gość: mati78 Re: CENY SĄ OK !!-odp dla turysty/1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.08, 19:37
                                    Najwyrażniej znam sie lepiej niż TY,bo w zasadzie to nic nie
                                    zrozumiałeś....no ale to Twoja strata.
                                    No ale w skrócie, z zawodowej ciekawości i własnego też
                                    bezpieczeństwa zazwyczaj sprawdzam jak firma funkcjonuje i jak jest
                                    zarządzana a bilans firmy na większość podstawowych pytań
                                    odpowiada.I tu Triade oceniam bardzo dobrze a na pewno najlepiej z
                                    polskich biur podróży.Nie jestem fanatykiem Triady ,ale to co da sie
                                    obiektywnie ocenić to oceniam. A reszta wszedzie ta sama lecisz
                                    takim samym samolotem lub wręcz tym samym samolotem ,hotel wybierasz
                                    sam ale w wielu biurach są te same, więc jeżeli mam mieć to samo to
                                    wybieram to które jest bezpieczne finansowo. Odzielna sprawa to TUI
                                    i neckermann ,które działają tak samo jak triada i inne polskie
                                    biura tylko mają (i tu ważne!!!!!--tylko na polskim rynku) tak zwaną
                                    wartość dodaną w postaci marki firmy -bo w turystyce (podobnie jak w
                                    motoryzacji)co niemieckie to lepsze i uważane jest jako dobro
                                    luksusowe i każa sobie płacić o 10-30 % więcej niż ich polscy
                                    odpowiednicy. Tak dla Twojej informacji
                                    • Gość: mati78 Re: CENY SĄ OK !!-odp dla turysty/cd...2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.08, 19:44
                                      Tak dla Twojej informacji TUI i Neckermann w niemczech i w innych
                                      europejskich krajach jest cenowo i wizerunkowo właśnie taką
                                      triadą ...z tą różnicą ,że każda z tych spółek ma rokorocznie
                                      strate ...np.TUI w 2007 ok 800.000.000 eur straty.

Sorki za ten mały elaborat ale nielubie jak ktoś głupoty plecie.

Ja w każdym razie w tym roku kupiłem w triadzie podobnie jak w
                                      poprzednich dwóch latach (było bardzo OK) Natoniast jak kiedyś nawalą
                                      (oby nie) TO SIĘ ZASTANOWIE i pewnie zmienie zdanie --na tę chwile
                                      nie mam powodu

pozdrawiam
                                      ps.cokolwiek turysto nie napiszesz --nie odpowiadam (Twoje zdanie
                                      Twoja decyzja)
                                      • Gość: turysta Re: CENY SĄ OK !!-odp dla turysty/cd...2 IP: *.chello.pl 15.11.08, 23:03
                                        Można tak sobie porównywać, w Niemczech TUI jest jak u nas Triada,a Volkswagen
                                        jak u nas Wartburg.
                                        TUI nawet się nie zbliża do hoteli do, których turystów wysyła Triada.
                                        Triada zawyża gwiazdki, a TUI daje 5* hotelom swoje 4, albo nawet 3.5.
                                        Te super zyski Triady, to pewnie wynikają z tego, że sporo ludzi naciągają i
                                        sprzedają im najtańszą chałę za duże pieniądze. Nie wiem czy jest się z czego
                                        cieszyć. Liczą na to, że nie wszyscy będą reklamować i jakoś to będzie.
                                        Potem na forum pojawiają się dramatyczne opisy i ostrzeżenia i tak w kółko.
                                        Na szczęście stać mnie na lepsze i droższe biura, chociaż nie jestem ekonomistą :))
                                        • Gość: mati78 Re: CENY SĄ OK !!-odp dla turysty/cd...2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.08, 13:28
                                          Może masz racje ,więc pozostańmy przy swoich zdaniach...Ja sie nie
                                          naciąłem na triadę -może dlatego ,że wybieram droższe hotele czyli w
                                          efekcie lepsze i wiem ile płace.Ja jestem zadowolony. A jeżeli
                                          chodzi o te dramaty na forach to wcale ich tak wiele nie ma biorąc
                                          poduwage skale działanie triady...no ale nic pozostańmy przy
                                          swoim...pozdrawiam i życzę udanych , pewnych wakacji
                            • mer-iam Re: CENY SĄ OK !! 17.04.09, 11:50
                              Co może rodzinka była folzdojczami, cała moja rodzina walczyła w AK
                              i nie nasza kwestia im wybaczać, napewno nie dam im zarobić. Jak
                              widzę niemieckie wycieczki to się zastanamiam, kto z nich działał w
                              SS, a kto w wermahcie. Popieram przedmówców dajmy zarobić polskim
                              biurom i fakt 7+7 triady ma naprawdę bogaty wybór.
    • zoro27 Re: Ceny triady na lato 2009- szok! 15.11.08, 20:17
      Witam
      Właśnie zakupiłem wycieczke z triady na czerwiec 2009 do hotelu
      maramis palace.
      co mnie skłoniło ?? nie wiem poprostu moja rodzina jezdzi z triada i
      nie narzekaja .
      Przed zakupem poczytałem opinie o hotelu wszedłem na strone hotelu
      jest to hotel 5 gwiazdkowy czyli według mnie bedzie 4 tam jedna
      gwiazdke dodaja
      wycieczka kosztuje 2780 osoba na 2 tgodnie oczywiscie all
      w innych biurach ceny podobne róznica 50-150 zł w dół albo w góre
      nie bede sie rozpisywał .
      Co do samolotów i opieki rezydenta : w zeszłym roku moj chrzesny z
      zona i znajomymi polecieli do bługari z neckermana samolot
      oczywiscie opózniony i brak opieki rezydenta .
      Co do samolotu to nie sa to rejsowe tylko wyczarterowane tak wiec
      spodziewam sie tych niespodzianek .
      Osobiscie opieka rezydenta nie jest mi potrzeba w hotelu poniewaz
      jesli dasz 5 euro w recepcji to w zaleznosci od nałozenia gosci
      dostaniesz pokój z widokiem na morze jesli nie bedzie takiego 5 euro
      poszło sie kochac ale innaczej patrza i ewentualnie rozwiąża inne
      problemy .
      W tym roku byłem w jastarni i wydałem 5000 na 10 dni i jeszcze
      pogoda w kratke zyjąc oszczednie :(
      A co do tych negatywnych opini za te pieniadze które kupujecie
      wycieczki nie wymagajcie Hiltona 6 * Bo nad naszym pieknym mozem
      wydali byscie wiecej i mieli g... a nie pogode
      • Gość: Triadowiec Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.08, 23:34
        hotel łdny chociaż ceny w czerwcu widziałem po 4000 jak co :-)
        • Gość: zoro27 Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.08, 07:48
          Byc moze gdzies tam były po 4000 :-) w lipcu nawet 4400
          Ale po ostatnich wakacjach w kraju nigdy wiecej bo taniej wyniosa
          wczasy za granicą
          pozdrawiam
          • Gość: ja tam jeżdzę Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: *.3s.pl 16.11.08, 09:15
            Ja jeźdzę z Triadą,kupując dość tanie wycieczki typu 1099-1499 za 2 tygodnie.Nie
            narzekam bo to psie pieniądze, w niektórych biurach nie mając 2500 na osobę nie
            mam po co wchodzić.
            Najbardziej mnie jednak śmieszy jak ktoś kupuje traf 3* 2 tygodnie z 1299 z
            all.A potem narzeka,że all był słaby,że animacje raz w tygodniu,że do plaży to
            przez ulicę...
            • Gość: mirek Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.08, 09:46
              można i kupić za 1000 złoty ale to po sezonie, i przestańcie
              pie...c ze w polsce jest drożej -
              • Gość: do mirka Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.08, 10:04
                mirek uwierz mi ze na 3 osobowa rodzine w lipcu na 10 dni wydałem
                5000 zł . oczywiscie z paliwem noclegiem piwem wycieczka do fokarium
                itd. itp.
                w lipcu czy sierpniu obojetnie z jakiego biura trzeba liczic minimum
                3000 na osobe za granice tu sie zgodze. ale wole jechac w czerwcu
                gdzie nie jest tak upalnie :)
                a jesli trada sie nie wywiaze z umowy kieruje sprawe do sądu.
                i stac mnie na adwokata poniewaz prowadze działalnosc gospodarcza
                przed podpisaniem umowy dokładnie ja przeczytałem i tylko oczekuje
                tego co tam jest zapisane pozdrawiam
                • Gość: mirek Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.08, 10:54
                  to musisz jechać w lipcu ja byłem jastarni i wydałem na 3 osoby 2000
                  jedzać w knajpach i raczej sobie nie odmawialiśmy te 5000 to chyba
                  zrobili z ciebie jelenia.
                  Wczasy w turcji są fajne ale już na początku czerwca musisz zapłacić
                  5500 za tydzień i 7500 (3 0soby) za 2 tygodnie za coś sensownego
                  poniżej tej kwoty masz cienki hotelik malutki basenik gdzie zabijasz
                  się o kilka wolnych leżaków koło niego plaże hotelową pożal się boże
                  tylko pogoda jest raczej super.
                  • Gość: zeus Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.08, 12:15
                    Ty mirek.
                    Tez chce wypoczac w Jastarni za 1000/glowke.
                    Prosze napisz czy smaczne byly te wodorosty i jak uszczelnic szalas z galezi by
                    daszcz i komary nie zaklucily nam blogiego lenistwa.
                    • Gość: mirek Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.08, 12:24
                      wszystko znajdziesz w poradniku skauta -
                      • Gość: zeus Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.08, 14:16
                        No tos sie poprawil.
                        Pietnascie tysiaczkow to jest to.
                  • Gość: do mirka Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.08, 14:58
                    Kolego jak by nieliczył to i tak wychodzi wiecej niz 2000 tysiaki
                    najtańsza kwatera 30 zl - 3 osoby 90 14 dni 1260
                    najtansze obiady srednio 10 zł -za 3 osoby 30 zł 14 dni 420
                    na sniadania przyjmijmy 5 zł na osoby(wychodzi wijęcej ) 15x14 210
                    kolacja około 7 za osobe 21x14 294 zł
                    juz sie robi 2184 zł a gdzie gofry piwo paliwo i inne przyjemnosci
                    dla dziecka typu karuzela no to sory chyba ze jadałes tylko 1 raz
                    dziennie i naet piwa sie nie napiłes
                • Gość: mirek Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.08, 10:56
                  ps. wstęp do fokarium to 2 złote razy 3 to = 6 złoty kupa szmalu ;-)
                  • Gość: Szczesiarz :) Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.08, 11:49
                    Ja tam wole urlop za granica - nie dosc ze taniej niz Polsce to
                    jeszcze pogoda praktycznie gwarantowana i morze cieplutkie :)
                    Nad Bałtykiem zeby trafic w pogode to trzeba byc niezłym
                    szczęsciarzem :) Wczasy nad polskim bałtykiem to dla Jeleni - drogo,
                    zimna woda i mało słońca :) ... a wez tam jeszcze nad Bałtyk dojedz
                    naszymy polskimi zapchanymi i dziurawymi drogami obstawionymi przez
                    fotoradary :)
                    • Gość: mirek Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.08, 12:07
                      :-) nie neguje wczasów w Turcji (piękna pogoda)ale chodziło mi o to
                      że nie każdego stać na udane wakacje za 7500 (2 tygodnie 3 osoby) na
                      początku wakacji w czerwcu
                      • Gość: Szczesiarz :) Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.08, 12:59
                        Turcja Za 7500 ?? Zwariowałes ?
                        Bylismy we dwie osoby w Turcji w 4* hotelu na 7 dni opcja all inc.
                        za 1400 zł od osoby - wydaje mi sie ze to naprawde smieszna kwota.
                        Pogoda cały tydzien super - morze cieplutkie i było co zwiedzac.
                        • Gość: tos ty osczedny Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.08, 14:03
                          jesli wydałes 2000 za 3 osoby w lipcu na 2 tygodnie to gratuluje
                          udanych wakacji na polu kaempingowym.
                          najtansze kwatery jakie mozna dostac 30-35 zł za osobe ze wspólna
                          łazienka piwo na tropikalnej wyspie 8 zł obiad porzadny a nie byle
                          gó... jakies 18-20 zł mozna zjesc za 8 ale wole tego nie próbowac
                          takze se kolego podlicz wszystko
                          • Gość: mirek Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: *.icpnet.pl 16.11.08, 18:41
                            kwatery w tym roku były średnio po 50 złoty/osoba, obiad w knajpie
                            to 50 złotych dojazd z warszawy to 300 złoty paliwo plus inne
                            wydatki można łatwo policzyć chyba że mówisz o hotelu to inna bajka
                            --
                            • Gość: wycieczki nie Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.08, 21:44
                              Akurat wycieczki mnie nie interesuja. Jade tam zeby polezec nad woda
                              i to mi wystarczy
                              • Gość: Marek Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: *.chello.pl 17.11.08, 08:15
                                Ceny??najniższe na rynku i jeszcze aktualna promocja....sprawdżcie.
                                • Gość: Jupi Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.08, 11:19
                                  A wiesz moze Marek czy w tym roku przestali juz naciagac z tymi
                                  gwiazdkami ?
                                  Tzn czy dalej sprzedaja np hotele 2-3* jako 4* czy juz jednak w
                                  nadchodzącym sezonie zaprzestali tych praktyk ?
                                  • Gość: Irena Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.08, 11:43
                                    Niestety ale naciągaja gwiazdki w dalszym ciągu.Do tego irytuje mnie
                                    to , że w dalszym ciągu to że kupiłeś wczasy w hotelu powiedzmy X i
                                    zapłaciłeś za niego wcale nie oznacza że będziesz w nim mieszkał ,
                                    bo po przylocie zostaniesz skierowany do takiego hotelu w którym
                                    Triada chce byś spędzał urlop a nie Ty.Nie pytając Ciebie o
                                    jakiekolwiek zdanie.Doświadczyłam tego osobiście w Egipcie nie tylko
                                    ja ale UWAGA kilkanaście rodzin co przyleciały ze mną.
                                    • annie2003 Re: Ceny triady na lato 2009- szok! 17.11.08, 12:36
                                      nie żebym broniła Triady, ale to się zdarza też w innych biurach i
                                      najczęściej nie biuro jest stroną winną, lecz hotel, który robi
                                      overbooking...wiadomo, że jak overbooking się "nie zczyści" do
                                      przyjazdu, to wybiorą grupę biura, które zostawi im większą
                                      kasę...na pewno żadne biuro na własne życzenie nie pakowałoby się w
                                      kłopoty związane z szukaniem nowego miejsca zakwaterowania i przede
                                      wszystkim furią turystów na miejscu...to tak na logikę biorąc...
                                      • Gość: zeus Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.08, 16:48
                                        Nie zawsze chodzi o kase.
                                        BP daja lub sorzedaja OKAZ.
                                        Coraz czesciej sie zdarza ze turysci rezerwuja nawet trzy hotele w jednym czasie.
                                        Po miesiacach wybieraja jeden a z pozostalych rezygnuja.
                                        Hotelarze by nie zostac na lodzie w ofertach dla BP czesto ostro zawyzaja ilosc
                                        posiadanych pokoi. Gdy ta gorka zgra sie z iloscia rezygnacji jest ok. Gdy
                                        hotelarz przeholuje jest klopot.
                                        Kogos trzeba "wykiszkowac".
                                        Zgadnijcie kogo ?.
                                        • Gość: Marek Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: *.chello.pl 17.11.08, 18:01
                                          Czesć Jupi,moze trochę naciągają,to nie jest perfekt nbiuro.Powie Ci
                                          ze byłem zmęczony tym w triadzie że zawsze jest troszkę gorzej niż
                                          kupiłem....ale jak pojechałem za dużą kasę z innym biurem zastało
                                          mnie to samo.Czyli naciaganie ale już za naprawdę duze
                                          pieniadze.Marek
                                        • annie2003 Re: Ceny triady na lato 2009- szok! 17.11.08, 18:47
                                          Gość portalu: zeus napisał(a):

> Nie zawsze chodzi o kase.
                                          > BP daja lub sorzedaja OKAZ.
                                          > Coraz czesciej sie zdarza ze turysci rezerwuja nawet trzy hotele w
                                          jednym czasi
                                          > e.
                                          > Po miesiacach wybieraja jeden a z pozostalych rezygnuja.
                                          > Hotelarze by nie zostac na lodzie w ofertach dla BP czesto ostro
                                          zawyzaja ilosc
                                          > posiadanych pokoi. Gdy ta gorka zgra sie z iloscia rezygnacji jest
                                          ok. Gdy
                                          > hotelarz przeholuje jest klopot.
                                          > Kogos trzeba "wykiszkowac".
                                          > Zgadnijcie kogo ?.
                                          >

tego, kto da większą kasę i będzie robił mniejsze burdy, jak trzeba
                                          będzie grupie powiedzieć sorry...czyli prędzej poleci Triada niż
                                          Neckermann...niestety zawsze chodzi o kasę...hotele zawsze robiły,
                                          robią i będą robić overbooking, i w hotelach stricte turystycznych i
                                          przy w biznesowych...
                                          • Gość: zeus Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.08, 19:55
                                            "Oczywista oczywistosc"

• Gość: andzrej Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.08, 21:33
                                              Witam
                                              Własnie przejrzałem oferty neckermana bez 3000 na osobe w miare joko
                                              takim hotele w czerwcu nawet nie zawracac sobie głowy
                                              Te 3 tysiaki po uwzglednieniu znizek itd.
                                              i załoze sie ze i tak sie poleci tym samym samolotem co triada
                                              wiec przestance pisac takie głupoty ze to biuro jest ble bo mimo ze
                                              ma mase wpadek to i tak wiele osób z nimi pojedzie jeszcze nie raz
                                              poniewaz sa najtansi a nasz naród w wiekszosci jest biedny
                                              mamy dziwna mentalnosc narodowa wydac jak najmniej a oczekiwac jak
                                              najwiecej
                                              przykład buty na rynku adaiasy x kosztuja 20-30 zł rozwala sie po 3-
                                              4 tygodniach
                                              buty firmowe mimio ze taiwan china itd kosztuja róznie od 170 do 500
                                              zł wytrzymaja 2-3 lata zona chodzi juz w adidasch firmowych 5 latza
                                              które dała 650 zł
                                              nauczmy sie zeby cos wymagac musi to kosztowac odpowiedni

• Gość: tom Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: *.3s.pl 17.11.08, 22:44
                                                Ja za swoje dałem 150 i też chodzę 5 lat. Zapłacić rozsądną cenę to jedno a
                                                przepłacić to drugie.
      • Gość: marzena Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 05.03.09, 14:11
        ja wątpie ze kupiles wczsy za 2800zl za skierowanie ty jestes
        cwircinteligent nie masz pojecia jak sie morze pisze
    • Gość: TOMEK Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.09, 16:56
      TAK CENY Z KOSMOSU. MYŚLĘ, ŻE CENY SPADNĄ LUB BIURA TURYSTCZNE
      POZOSTANĄ BEZ KLIENTÓW.
      • agusia.13 Re: Ceny triady na lato 2009- szok! 05.03.09, 14:19
        Gość portalu: TOMEK napisał(a):

> TAK CENY Z KOSMOSU. MYŚLĘ, ŻE CENY SPADNĄ LUB BIURA TURYSTCZNE
        > POZOSTANĄ BEZ KLIENTÓW.
        jest szansa że spadną? czy będzie trzeba przepłacać za upragnione wczasy
        • Gość: Ania Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: *.chello.pl 05.03.09, 17:37
          triada słynie z 7+7(zwiedzanie+plaża)ma najniższe ceny na
          rynku.Jeśli 2000zł od osoby za takie wakacje to dużo to co
          oczekujecie???że będzie po 1000zł???.Mówię np o Włoszech lub
          Grecji......może w Polsce taniej?
          • alicja.trzos Re: Ceny triady na lato 2009- szok! 06.03.09, 14:18
            Gość portalu: Ania napisał(a):

> triada słynie z 7+7(zwiedzanie+plaża)ma najniższe ceny na
            > rynku.Jeśli 2000zł od osoby za takie wakacje to dużo to co
            > oczekujecie???że będzie po 1000zł???.Mówię np o Włoszech lub
            > Grecji......może w Polsce taniej?

czy mają najtaniej to tego pewna nie jestem. Ale ludzie! wy to chcieli byście chyba za darmo wszędzie latać a tak niestety nie ma, kryzys jest!
            • agulha Re: Ceny triady na lato 2009- szok! 08.03.09, 22:57
              No jak kryzys, to ludzie powinni obcinać niekonieczne/luksusowe wydatki (w tym
              wczasy zagraniczne), czyli powinien spadać popyt i ceny wraz z nim. Czyż nie?
              • Gość: Kryzysowa laska Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.09, 00:32
                Nie !
                Co ty myslsiz ze jak jest kryzys to jest wszystko tanie ?? ( to co to by był za
                kryzys jakby wszystko było tanie.. to żaden kryzys jakby wszystko kosztowało
                "psie pieniądze" :))

Kryzys właśnie polega na tym ze jest drogo i wielu ludzi nie stac - to jest
                własnie kryzys a nie to ze wszystko jest tanie :) he he

• Gość: Kara83 Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: 195.242.183.* 03.04.09, 15:21
              Ja lecę 2 raz z Triady. W tym roku wykupiliśmy wycieczkę na Kretę do
              hotelu 4* All Inclusive, 2 tygodnie za 3055zł od osoby i wierzcie mi
              że ten sam hotel w innych Biurach był o 500-800zł droższy.
              • Gość: Igor Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.09, 17:12
                Ok. zobaczymy czy w nim jeszcze zamieszkasz,czy Ci nie zamienią tego
                hotelu na inny,lub czy nie będziesz zakwaterowana w najgorszych
                pokojach.
              • Gość: inka1000 Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: *.gprs.plus.pl 03.04.09, 20:45
                Jak bedziesz na miejscu i porównasz warunki zakwaterowania to
                zrozumiesz dlaczego w ofercie innych biur ten hotel jest droższy.
                Druga możliwość w ostaniej chwili zamienią Ci wykupiony hotel na
                inny.
                • Gość: jaszczur Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: *.chello.pl 04.04.09, 22:39
                  Nie przesadzajcie w lutym byłam z Triadą na Sri Lance i pokoik miałam naprawdę
                  wypasiony. Ja bym się raczej dopłat bała :P Oczywiście jeśli jesteście
                  posiadaczami zielonych kart albo wykupicie zabezpieczenia to nie macie się czego
                  obawiać. Ja sobie wykupiłam kartę przed wyjazdem na Sri lankę bo po 700 zł
                  dopłaty walili. Można jeszcze rozpatrywać fakt sprzedawania wyjazdów po
                  zaniżonej cenie aby po wpłacie całości przysłać dopłatę ale Triada ma godnego
                  naśladowcę Neckermana :P
                  • Gość: Kara Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: 195.242.183.* 06.04.09, 08:11
                    Z Triady nie będę leciała pierwszy raz. 2 lata temu byłam z Triady w
                    Egipcie i wszystko było ok, natomiast znajomi w tym samym terminie
                    jechali z Itaki i Alfa Star i oni to dopiero mieli problemy (brak
                    miejs w hotelu i objazdówka po całej Hurgadzie w poszukiwaniu
                    wolnych miejsc). Nie oczekuję, że pokój na Krecie będzie wyglądał
                    identycznie jak na zdjęciu (to samo ustawienie pokoju czy widoku zza
                    okna) oczekuję czystego pokoju z czystą łazienką i wygodnym łóżkiem
                    i niczego mi do szczęścia nie potrzeba więcej na wakacjach. Naprawdę
                    nie rozumiem Was o co Wam chodzi z takimi wielce szokującymi cenami
                    w Triadzie. Trzeba wiedziec kiedy wykupic wycieczkę a wierzcie mi że
                    ceny są naprawdę przystępne.
              • tomasz.dwa Re: Ceny triady na lato 2009- szok! 06.04.09, 11:00
                Gość portalu: Kara83 napisał(a):
                > Ja lecę 2 raz z Triady. W tym roku wykupiliśmy wycieczkę na Kretę do
                > hotelu 4* All Inclusive, 2 tygodnie za 3055zł od osoby i wierzcie mi
                > że ten sam hotel w innych Biurach był o 500-800zł droższy.

cóż za fart hehe ale opowiesz jak wrócisz! udanych wakacji
                • Gość: Kara83 Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: 195.242.183.* 08.04.09, 09:02
                  Dziękuje. Napewno będą udane, gdyż nie pierwszy raz lecę z Triady za
                  okazyjną cenę.
                  • Gość: Józef999 Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: *.chello.pl 08.04.09, 18:07
                    oj jak jedziesz z Triada to moze byc roznie. To troche jak ruletka - raz sie uda
                    a raz sie nie uda. Ale troche adrenaliny nie powinno nikomu zaszkodzic -
                    generalnie trzeba wierzyc i trzymac mocno kciuki ze i tym razem sie uda.
                    • Gość: panek Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.09, 11:12
                      Tak jest ze wszystkimi biurami z tym, ze Triada jest tańsza.
                      • Gość: Józef999 Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: *.chello.pl 09.04.09, 11:21
                        ale najwieksza "ruletka i adrenalina" jest zawsza z Triadą :)
                      • Gość: Kara Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: 195.242.183.* 09.04.09, 13:34
                        Dokładnie tak zgadzam się w 100%. W żadnym biurze podróży nie ma się
                        100% pewności, że wszystko będzie pięknie ładnie jak z obrazka w
                        ofercie.
                    • ka.siulka Re: Ceny triady na lato 2009- szok! 09.04.09, 14:13
                      Gość portalu: Józef999 napisał(a):
                      oj jak jedziesz z Triada to moze byc roznie. To troche jak ruletka - raz sie uda a raz sie nie uda. Ale troche adrenaliny nie powinno nikomu zaszkodzic -generalnie trzeba wierzyc i trzymac mocno kciuki ze i tym razem sie uda.

gorzej będzie jak się jednak nie uda...
                    • ka.siulka Re: Ceny triady na lato 2009- szok! 09.04.09, 14:15
                      Gość portalu: Józef999 napisał(a):
                      oj jak jedziesz z Triada to moze byc roznie. To troche jak ruletka - raz sie uda
                      a raz sie nie uda. Ale troche adrenaliny nie powinno nikomu zaszkodzic
                      -generalnie trzeba wierzyc i trzymac mocno kciuki ze i tym razem sie uda.

gorzej będzie jak się jednak nie uda...
                      • m-a-r-i-o26 Re: Ceny triady na lato 2009- szok! 15.04.09, 15:03
                        Ryzyk fizyk :p
                        • Gość: Kazik Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.09, 18:44
                          Niech mi ktoś wyjaśni jak to jest z tymi cenami i promocjami w
                          Triadzie.Otóż przeglądam str.internetową hotel w Maroku Riu Tikida
                          Dunas,dla dwóch osób , dwa tyg.to koszt 13 934 zł z rabatem 35%,więc
                          gdy promocja się skończy to oznacza , że trzeba będzie zapłacić
                          ponad 19 tys.To biuro jest dużo droższe niż np. Tui czy Neckerman.
                          • Gość: gosc Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: *.chello.pl 15.04.09, 18:58
                            w styczniu kosztowal okolo 4100 z gwarancja ceny potem podniesli na okolo4200 z
                            gwarancja platna potem na 4600 zeby obnizac w lastach za 4200 pisze o czerwcu
                          • rychu-k Re: Ceny triady na lato 2009- szok! 17.04.09, 09:08
                            Gość portalu: Kazik napisał(a):

> Niech mi ktoś wyjaśni jak to jest z tymi cenami i promocjami w
                            > Triadzie.Otóż przeglądam str.internetową hotel w Maroku Riu Tikida
                            > Dunas,dla dwóch osób , dwa tyg.to koszt 13 934 zł z rabatem 35%,więc
                            > gdy promocja się skończy to oznacza , że trzeba będzie zapłacić
                            > ponad 19 tys.To biuro jest dużo droższe niż np. Tui czy Neckerman.
                            A mi wychodzi tak:
                            TUI:
                            18-08-2009, wylot z Warszawy
                            Dwie osoby, dwa tygodnie - 15592 zł lub 14598 zł
                            TRIADA:
                            2009-08-12, wylot z Warszawy
                            Dwie osoby, dwa tygodnie - 13 934,00 zł
                            Triada ma swoje rabatowe procenty, TUI "SUPER RABAT -1200 zł na wszystkie rezerwacje!"
                            Co do samych promocjii, jeszcze nie widziałem aby się skończyły, zawsze jakaś będzie i albo się oferta wyczerpie albo będzi super last...
                            a i tak to w większości chwyt reklamowy, dobrze wygląda z rabatami, obniżkami itp.
                            • alicja.trzos Re: Ceny triady na lato 2009- szok! 17.04.09, 12:13
                              i co decydujesz się na triadę ?
                              • mer-iam Re: Ceny triady na lato 2009- szok! 17.04.09, 13:16
                                Przeczytałam cały ten wątek i nie rozumiem wielu osób, jakie ma
                                znaczenie pokój na urlopie, przecież można znaleźć tyle atrakcji
                                morze, zwiedzanie, imprezy. Jeżeli ktoś jest na wakacjach to po to,
                                żeby pokój oglądać, albo jest snobem i się chwali znajomym. Po
                                pierwsze podwyżka jest oczywista, wy myślicie, że biura za gwarancje
                                hotelowe i chartery to w jakiej walucie płacłą w PLN nie w Euro albo
                                w USD i oczywiście muszą to zrobić dużo wcześniej. Dlatego tak ważni
                                są turyści co kupują wcześniej, dzięki nim można w jakiś sposób
                                zaplanować sezon. Skoro skoczyły waluty to wiadomo, że idą dopłaty.
                                Sama zajmuje się organizacją grup specjalnych i nie w Triadzie, inne
                                były ceny jak się kalkulowało impreze przy kursie euro 3.8 inne jak
                                jest prawie 5, ale to mija ceny spadną biura musiały mieć rezerwę na
                                skoki walutowe,bo przecież jak wprowadzają dopłaty walutowe to ich
                                od oszustów zwyzywacie. Dopłaty paliwowe to kwestia charterów. Ceny
                                są ustalane w sierpniu np 2008 na sezon 2009, cokolwiek zdrożeje
                                liczą dopłaty i biuro musi zrobić to samo. Zrozumcie, że żadne biuro
                                nie jest organizacją charytatywną i nie będzie dokładać z własnej
                                kieszeni. A czy triada jest oszustem nie sądzę, po prostu wiedzą jak
                                działać na polskim rynku, co przyciąga klienta cena, to tak jak z
                                promocjami w supermarkecie. Tui, neckerman odradzam, to są imprezy
                                kalkulowane w eur w polskim tui płacicie w pln przy niekorzystnym
                                kursie tracicie, a i tak spotkacie się w jednym samolocie.
                                Pozdrawiam Serdecznie
                                • alicja.trzos Re: Ceny triady na lato 2009- szok! 23.04.09, 13:25
                                  niby masz racje, ale tak czy inaczej godne warunki muszą być jednak zachowane, ludzie płacą i później wymagają tego co im naobiecywano
                                  • Gość: tanahoe Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: *.chello.pl 26.04.09, 09:45
                                    Warunki to sobie można sprawdzić na stronach z opiniami i zdjęciami klientów.
                                    Przynajmniej wiadomo co się wybiera.
                                    Dopłaty owszem ale nie można sprzedawać oferty wiedząc, że jest po zaniżonej
                                    cenie a potem dowalać dopłatę na 21 dni przed wylotem. Tak było w zimie z
                                    wylotami. Sri Lanka 700 zł od osoby dopłaty. Ten proceder był przez cały okres
                                    zimowy. Więc na przykład 31 grudnia podwyższono cenę wylotu na Sri Lankę na
                                    początek lutego a pozostawiono tę na 19 lutego obniżoną. I tak od listopada
                                    lecieli. Nie wspominam o tym, że Triada ma w umowie zapis, że zmiana ceny
                                    imprezy nie jest istotną zmianą warunków umowy upoważniającą do jej zerwania.
                                    Ja z Triadą byłam 2 razy i byłam zadowolona. Chociaż ten numer z dopłata był w
                                    pełni nieuczciwy. Skoro euro poszło w górę i w listopadzie trzeba było dopłacać
                                    po 700 zł to ceny oferowane na stronie powinny być od razu podwyższone. Zresztą
                                    neckerman to samo robił więc nie wiem co tu się dziwić. Można być zbulwersowanym
                                    faktem, że polskie prawo dopuszcza tego rodzaju oszustwa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka