GoĹÄ: malwina5 IP: *.n1.isko.net.pl 06.11.08, 14:35 Widzieliście ofertę triady na lato? Ceny zaporowe. Czy ktoś to kupi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cheshca Re: a jakie ceny ma konkurencja?n/t 06.11.08, 16:25 Konkurencja ma niższe, niewiele, ale zawsze... Też jestem w szoku. Hotel, w którym spędzałam wakacje w zeszłym roku jest o 1000 zł droższy ( mam na myśli cenę od osoby) niż w ubiegłym sezonie! Jeszcze piszą, że te ceny są obniżone o 40% w ramach promocji first minute :) A potem, tak jak w zeszłym roku, takie ceny będą trzymać do końca i tylko co tydzień zmieniać napis "promocja tylko do 28 listopada/5 grudnia/ 12 grudnia" :) Przezabawni są. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marek Re: a jakie ceny ma konkurencja?n/t IP: *.chello.pl 06.11.08, 18:14 W końcowym efekcie będą mieli najniższe na rynku-jak zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
lena575 Re: a jakie ceny ma konkurencja?n/t 06.11.08, 21:27 Ale widzę spore naciągactwo !!!! Otwieram i sprawdzam promocje (lat minute) na Kubę. Hotele zawyżone o gwiazdkę od rzeczywistego standardu (wystrczy sprawdzić na www.holidaycheck.com a ceny za tydzień wyższe od tych w TUI !!!!! Czy oni mają te reklamacje wliczone w cenę ? Czy kompletnie "wisi" im renoma??? Czy liczą na naiwnych albo takich którym po prostu nie chce się z nimi chandryczyć??? Odpowiedz Link Zgłoś
ja-61 Re: a jakie ceny ma konkurencja?n/t 07.11.08, 09:19 DO lENY - AKTYWNA JESTES NA TYM FORUM. CIEKAWE..... Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: a jakie ceny ma konkurencja?n/t 07.11.08, 10:46 ja-61 napisała: > DO lENY - AKTYWNA JESTES NA TYM FORUM. CIEKAWE..... a co ma piernik do wiatraka? I wylacz capsa. Odpowiedz Link Zgłoś
annie2003 Re: Ceny triady na lato 2009- szok! 07.11.08, 09:24 jakaś wybrakowana ta oferta, przynajmniej w internecie...są tylko kraje europejskie i egzotyka na sezon zimowy...hmmm...a już się ucieszyłam, że wcześniej niż zwykle zaplanuję swoje Emiraty :) Odpowiedz Link Zgłoś
annie2003 Re: Ceny triady na lato 2009- szok! 07.11.08, 09:56 chyba cały czas pracują nad tą stroną..."egzotyka" na lato już jest ale "bezcenna"....ale i tak coś wcześnie w tym roku...katalog zawsze pojawiał się na początku stycznia, o ile dobrze pamiętam... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: malwina5 Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: *.n1.isko.net.pl 07.11.08, 10:18 W ubiegłym roku katalog ukazał się też w listopadzie. Odpowiedz Link Zgłoś
annie2003 Re: Ceny triady na lato 2009- szok! 07.11.08, 10:38 to znaczy, że mam sklerozę :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jila Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: 83.1.81.* 09.11.08, 11:46 I tak najciekawsze oferty nie dojdą do realizacji W zeszłym roku Maderę na sierpień odwołali w kwietniu Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: baruszeru Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: *.128.91.178.static.crowley.pl 09.11.08, 16:40 To chyba są ceny bez rabatów. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: majka 78 Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: *.icpnet.pl 09.11.08, 18:39 Ecco ma dobre ceny, szukam Krety na maj i na razie u nich znalazłam najtanszą. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Iwo Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.08, 20:06 Słuchajcie jak to jest z tymi rabatami.Teraz mają ceny z 40% rabatem, więc później , gdy rabatów nie będzie to ceny będą o prawie połowę wyższe?To będzie dosłowny kosmos. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tereska Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: *.gprs.plus.pl 09.11.08, 21:05 Te 40% rabatu to zwykły chwyt reklamowy,na który dałam sie nabrać w zeszłym roku.Rabat ciągle przedłużali i był do końca sezonu.W listopadzie wpłaciłam zaliczkę po 200 zł od osoby, znaczną dopłatę w styczniu, wyrównanie w czerwcu i na koniec dopłaty paliwowe. W sumie za ten sam hotel, w tym samym czasie /1 dzień różnicy/ w normalnym terminie bez żadnych rabatów w TUI zapłaciłabym 60 zł więcej.Sprawdziłam osobiście u konsultanta w TUI i były jeszcze wolne miejsca.Tak więc spokojnie można czekać na oferty innych biur.Rabaty będą ciągle przedłużane. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: An Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.08, 23:49 A kto jeździ z Triadą? Te ich gwiazdki są dodawane. Jak u nich 4* to w innych biurach 2* lub góra 3* a i tak pokoje gorsze niż w Tui lub Neckermannie jeśli przez pomyłkę są w tym samym hotelu. Przecież nie ma nic za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: alider Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: *.icpnet.pl 10.11.08, 00:11 tak triada to porażka tak samo jak alfa star zostało jeszczez kilka biur jak bedą tak samo rolować to pojade nad polskie morze napewno będzie taniej i też fajnie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tereska Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: *.gprs.plus.pl 10.11.08, 07:55 W moim przypadku gwiazdki się zgadzały.Był to hotel ze znanej sieci RIU, a konkretnie RIU Tikida Dunas w Agadirze ale pokój nieciekawy, na parterze widokiem na brudny płot. Te 60 zł taniej niż w TUI odrobiłabym z nawiązką wpłacając pieniądze do banku na pół roku na lokatę.Ale jak już napisałam dałam się nabrać Triadzie na 40% rabatu.Moim zdaniem ceny w katalogu są tak zwyżone, że po odjęciu rabatu są realnymi cenami.Z mojego doświadczenia wynika,że w przypadku Triady nie warto się spieszyć.Byłam z nimi pierwszy raz i ostatni. Odpowiedz Link Zgłoś
doida Re: Ceny triady na lato 2009- szok! 11.11.08, 22:59 Nie przeglądałam ofert Triady ale wstąpiłam do biura w Niemczech i po oglądnieciu ofert Necermmana, ITS Alltours oraz TUI załamałam się ceny moze i nie podniosły sie (oprócz Egiptu) ale.. za dzieci w najlepszych ofertach zniżka tylko 20-30% Tylko Tunezja 40%,dodatkowo w wielu obniżyli wiek dzieci podlegającym zniżce do lat 12 a nawet 11 . Z dobrych wieści hotele z ofertammi mocne 4* i 5* takie chodzące po ok 700-800 euro wprowadziły obniżke dla dzieci i przeważnie trzeba za dziecko zapłacic 230-250 euro. Pojawiła sie też opcja dla samotnego rodzica z jednym lub dwoma dziecmi na tych samych zasadach co 2+2 Pani z obsługi poinformowała nas że mozna połączyć wiele zniżek na przykład jeżeli w grupie znajdzie sie 40 latek to kazdy z grupy ma obniżke dodatkowe 40 euro. Za first minute w zależności do jakiego miesiąca się zdecydujemy obniżki od 90- 60 euro od osoby. Tłumaczą że nie obniżają cen ponieważ chcą podnieść standart świadczonych usług łącznie z przelotami, bedą sie odbywały tylko 1 i 2 klasą. Podane ceny dotyczą tygodniowego pobytu a obniżki i promocje tylko w TUI i Necerman.. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: do doida Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: *.eranet.pl 13.11.08, 19:51 doida, co to dokladnie znaczy: "jeżeli w grupie znajdzie sie 40 latek to kazdy z grupy ma obniżke dodatkowe 40 euro" Czy chodzi tu o jakąś specjalną promocję dla rodzin wyjeżdżających ze starszymi osobami? I czy tylko dotyczy to 40-latków, czy też chodzi o najstarszą osobę w rodzinie tzn, jeśli np. pojedziemy z 50- letnią babcią to będzie zniżka po 5 dych euro na glowę? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zuza Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.08, 08:23 Triada w ostatnich latach tylko ceny podnosi, natomiast z ofertą jest różnie. Korzystałam z ich usłuch przez 4 lata z rzędu (2001- 2004, ale to były czasy gdy Triada była rządzona przez innych ludzi i zdobywała nagrody na targach turystycznych. Teraz jak zarząd się odmłodził to luczy sie tylko kasa, ludzie trochę mniej. Na dzień dzisiejszy trudno o dobre biuro. Eksperymentowanie też nic nie daje. W tym roku wybrałam Nową Itakę i namoczyłam. Ale na szczęcie moja rekalamacja została pozytywnie rozpatrzona - Dali pieniążki. Dwa razy byłam z Sun&Fun i było ok. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gość Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.08, 08:41 Dostałem do ręki gazetkę Triady z ofertami na lato 2009 i uważam, że niektóre propozycje są całkiem niezłe. Np. czy impreza Turcja+Syria 7+7 traf**** all na pobycie/hb na objeździe za 2600 zł od osoby (włącznie z dodatkowymi kosztami w postaci biletów wstępu, napiwkami, wizami itd.) to drogo ??? Dla mnie to bardzo przyzwoita cena i chyba na taką imprezę się zdecyduję, tym bardziej, że mam gwarancję niezmienności ceny. Byłem już kilka razy z Triadą w opcjach Traf i nigdy się nie zawiodłem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Agata Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: 80.51.246.* 12.11.08, 10:51 Szczerze mówiąc bałabym się (biorąc pod uwagę obecna sytuację ekonomiczną) kupować wczasy z tak dużym wyprzedzeniem. Linie lotnicze maja duże problemy, waluta jest niestabilna. Zawsze wolałam organizować wakacje wczesniej ale teraz się chyba wstrzymam... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ola Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.08, 12:44 zgadzam się z Agatą tym bardziej, że ofert jest tyle, że nawet na miesiąc przed planowanym urlopem jest w czym przebierać, a ceny są zdecytowanie niższe od tych na wstępie. Chyba, że ma się z góry upatrzony hotel i kierunek to wtedy wcześniejsza rezerwacja ma sens. Ale z kolei nie ma pewności czy zdrówko posłuży albo, że nie wydarzy się coś nieprzewidzianego. Ale jak chce się trochę adrenaliny to proszę bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: więcek dla mnie ok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.08, 16:07 wg mnie ceny ok. natomiast ewidentnie widać ,że triada rokrocznie podnosi jakość hoteli a to oznacza ,że ceny są wyższe./ Dla mnie rozsądne biuro tylko trzeba wiedzieć co sie kupuje.Jeżeli postawi sie na dobry hotel w triadzie będzie ok.Dlatego też dla mnie kierunek triady jest ok nawet za cene wyższej ceny.Tym bardziej ,że to polska firma i takie trzeba promować! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jogi8 CENY SĄ OK !! IP: *.chello.pl 12.11.08, 23:17 Myślę, że ich ceny z katalogu na lato są ok, tym bardziej, że w cenie jest gwarancja niezmienności ceny (a więc żadnych dopłat tak jak to pisali tu niektórzy) oraz "Okaz", czyli mogę wycofać się w każdej chwili bez kosztów. Z Triadą trzeba bezwzględnie przestrzegać jednej zasady : kupować hotele od 4 gwiadek wzwyż, żadnych 3- gwiazdkowych. Zresztą widzę, że faktycznie mają w ofercie coraz lepsze hotele, już nawet z sieci RIU i LTI. Zarezerwowałem juz sobie Portugalię, nowiutki hotel, same dobre opinie na forach zagranicznych, a miejsc już prawie nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gość Re: CENY SĄ OK !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.08, 08:32 Mam w Triadzie upatrzoną imprezę 7+7 Turcja+Syria w opcji Traf**** all/hb na przełomie czerwca i lipca i jeszcze raz powtarzam, że jak dla mnie ok. 2600 zł od osoby z gwarancją niezmienności ceny jest naprawdę przystępna. Wydaje mi się, że 4-gwiazdkowce w Turcji prezentują jakiś konkretny poziom, przy założeniu, że nie chodzi mi o full wypas. Wystarczy mi niezłe, zdrowe jedzenie, czystość w pokoju i łazience, klima indywidualna. Rezydenci i animacje mnie i moją rodzinę nie interesują. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mateusz Re: CENY SĄ OK !! IP: *.icpnet.pl 13.11.08, 10:18 dobra w którym biurze pracujecie koniec tej ciucibabki z och i ach. ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ktoś Re: CENY SĄ OK !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.08, 11:52 Jakie to firsty za które się tyle płaci.Wcale nie są to ceny ok.Zobaczycie że w czerwcu ceny będą niższe , bo nikt kto jest w temacie nie będzie im tyle płacił.Za takie siano można jechać z lepszego i pewniejszego biura. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Lena Re: CENY SĄ OK !! IP: *.0000025344.acesso.oni.pt 13.11.08, 12:23 Pod warunkiem,że nie okaże się,że hotel stara się dopiero o te 4* a na razie nie ma zasługuje nawet na 3*. Jakoś odnoszę wrażenie,że w Triadzie nic nie robią sobie z "gwiazdek" i klientów. Jak TUI czy Neckermann daje 4* to on w Turcji/Tunezji/Egipcie musi mieć 5* miejscowych a jak daje je Triada to on może niewiele mieć. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gość Re: CENY SĄ OK !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.08, 12:36 Zgadza się, ale za triadowskie 4 gwiazdki płacę co najmniej połowę mniej niż za 4 gwiazdki z Tui. Mnie to wystarcza. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Lena Re: CENY SĄ OK !! IP: *.0000025344.acesso.oni.pt 13.11.08, 12:45 No właśnie, na to liczy Triada, że klientowi wystarczą złudzenia ... sprzeda mu 3* za 4*, weźmie cenę za jaką turysta też kupiłby w TUI 3* ( a 3* w TUI to pewne), ulokuje klienta w najgorszych pokojach i ma sporo niezadowolonych. Kup w TUI czy Neckermannie 3* a będziesz miał lepiej niż 4 w triadzie. A ceny te same. Gdy kupisz w ofercie last minute (nie będziesz się zatsnawiał czy tak tanio to kant) to i dużo taniej, nawet prawdziwe 5* kupisz po cenie "triadowych" 4* Odpowiedz Link Zgłoś
annie2003 Re: CENY SĄ OK !! 13.11.08, 12:52 jest tylko jedno ale...TUI czy Neckermann nie sprzeda mi takiego 7+7, bo koncentrują się raczej na wyjazdach pobytowych, a mnie takie nie interesują...w zeszłym roku poradzono mi sprawdzić oferty w/w biur na ich objazdówki...to są dopiero ceny z kosmosu... osobiście jestem za firstem, bo mam szeroki wybór hoteli na pobyt, mając okaz nie martwię się, jak będę musiała odwołać wyjazd, a z fwiazdkami na szczęście do tej pory nie miałam kłopotu, to co miało być w hotelu/pokoju to było, a czy na drzwiach były 4* czy 5* to już mnie nie martwiło, nie po to się jedzie na wakacje... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wyrwa2005 Re: CENY SĄ OK !! IP: 83.238.10.* 13.11.08, 13:25 oferta triady na 2009 jest w porzo, duży wybór hoteli fajny katalog, no i zgadzam sie z przedmówcą to jest polskie biuro to trż ważne Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: a Re: CENY SĄ OK !! IP: *.icpnet.pl 13.11.08, 14:44 Co ty za pierdoły piszesz, sprawdzałem katalog triady dokładnie hotel po hotelu - w internecie i jakoś tych super ofert nawet jednej nie widziałem - mam nadzieje, że może itaka, wezyr albo scan będą miały nie naciągane bo jak tak mają mnie rolować jak triada (nazwa adekwatna dooferty) to sobie pojadę nad polski bałtyk - niech rolują innych. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zeus Re: CENY SĄ OK !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.08, 17:01 Gosciu a Smigaj nad nasze morze. Tam juz czekaja na ciebie objawy reumatyczne i zemsta neptuna w postaci tlustego, wysmazonego na zweglonym oleju halibuta za piec dych. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: a Re: CENY SĄ OK !! IP: *.icpnet.pl 13.11.08, 17:24 dobre ;-)lepsze to niż zostać jeleniem w triadzie :-) A tak na marginesie dostałem katalog córki triady -sky club wygląda ciekawie poczytam i się okaże jak wypadnie córeczka Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lolo Re: CENY SĄ OK !! IP: *.aster.pl 18.11.08, 21:03 ty też robisz dla triady Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gość Re: CENY SĄ OK !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.08, 14:06 No właśnie. Gdybym się tylko opierał na ofercie Neckermanna lub TUI to nigdy bym nigdzie z rodziną nie wyjechał. Ceny zaporowe. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Lena Re: CENY SĄ OK !! IP: *.0000025344.acesso.oni.pt 13.11.08, 22:03 Pojęcia nie macie o ofertach TUI czy Neckeramnn. Pewnie dlatego,że po niemiecku ani trochę ... Byłam z Neckermannem na 2 objazdówkach i polskie nawet z Logos Travel nie umywają się do tego co zorganizuje Niemiec. Nie odczuwam animozji powojennych jak niejeden Polak (o wojnie mający pojęicie z filmu "4 pancernych mit Hund") :))) nZawodowo tez z nimi współpracuję i są ok :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gość Re: CENY SĄ OK !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.08, 09:04 Co to za firma, która w polskim oddziale ma ceny z kosmosu, a dla swoich w Niemczech podobno jest super ? Zresztą i tak nie mam możliwości wybrać się na wakacje z Niemiec, bo za daleko od granicy mieszkam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Jarosław Re: CENY SĄ OK !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.08, 09:16 Przestańcie porównywać Tui i Neckermana z Triadą .O czym wy woogóle piszecie.Prawda jest taka że nasze biura z Triadą na czele nie dorastają pod względem rzetelności ,jakości usługi i oferty im do pięt.Moje zdanie jest takie.Póki Triada jak i inne nasze biura nie przestaną kręcić i oszukiwać w żywe oczy to niestety ale opinia na ich temat się nie zmnieni.Najgorsze jest to że w tym wszystkim nie ma przypadku,kręcą lody świadomie i z premedytacją,a z normalnych ludzi próbują zrobić wariata.Wiem o czym piszę bo raz w życiu byłem z Triadą a od kilku lat latam tylko z Tui i widzę u nich pełen profesjonalizm .A co do ceny,faktycznie jest nieco drożej ale naprawdę warto dopłacić ok 10% .Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
annie2003 Re: CENY SĄ OK !! 14.11.08, 09:17 Gość portalu: Lena napisał(a): > Pojęcia nie macie o ofertach TUI czy Neckeramnn. Pewnie dlatego,że > po niemiecku ani trochę ... Byłam z Neckermannem na 2 objazdówkach > i polskie nawet z Logos Travel nie umywają się do tego co > zorganizuje Niemiec. > Nie odczuwam animozji powojennych jak niejeden Polak (o wojnie > mający pojęicie z filmu "4 pancernych mit Hund") :))) nZawodowo tez > z nimi współpracuję i są ok :) co Ty Lena znowu za bajki wypisujesz...skoro sprawdzałam ceny, to znaczy że i program przeczytałam i wiem, co mniej więcej oferują...co z tego, skoro ceny dla mnie są nie do przeskoczenia...nie mam się czego wstydzić, po prostu mnie nie stać na ich wycieczki... i nie wiem też co masz na myśli o jakiś antyniemieckich uczuciach??? nie mam absolutnie nic do tego narodu i też z nimi zawodowo współpracuję, mam nawet szefowoą Niemkę i co z tego? co to w ogóle ma do poruszanego tu tematu?...chcesz i masz możliwość skorzystania z ich ofert, gratuluję; mnie na to nie stać i nie jest żadnym ułatwieniem dojeżdżać do niemieckich lotnisk nawet za cenę drobnych (choć dla mnie wątpliwych) oszczędności...i dla obalenia Twojej kolejnej wyssanej z palca bajeczki, tak się składa że znam niemiecki, ale zdecydowanie wolę komfort posiadania polskiego pilota...nie masz lepszych argumentów? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mati78 Re: CENY SĄ OK !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.08, 21:24 pełna zgoda anni2003 ./...uważam ,że do triady można sie doczepić ale tak można do każdego biura polskiego czy zagranicznego... Triada ma tę przewage ,że ma wypoczynek ze zwiedzaniem 7+7 zawsze z bardzo kompetentnymi pilotami(przynajmniej mi sie trafiło 3 razy ale to już miara)oraz relatywnie dobre ceny a Ja jako ekonomista finansista oceniam ,że ma bardzo dobre wyniki finansowe co dowodzi ,że jest dobrze zarządzaną spółką(sprawdzałem w monitorze---każdy może) Nic więcej nie musi mnie interesować bo czuje sie bezpieczny. Kupiłem z żoną w przyszłym roku objazd portugalia. pozdrawiam ps.Jak ktoś słusznie zauważył to polska firma --to bardzo ważne dla naszego PKB,zarobków itp,itd Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: turysta Re: CENY SĄ OK !! IP: *.chello.pl 14.11.08, 22:12 To słabiutkim musisz być ekonomistą, skoro jeździsz z takim słabym i tanim biurem :( Jeździsz też może polskim samochodem , albo pijesz polskiego szampana? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kozak Re: CENY SĄ OK !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.08, 17:49 Triada to do tej pory jedno z najtanszych biuro - wiec jest ono nastawione na klienta ktory w pierwszej kolejnosci liczy sie z kasą a nie z wysokim standardem. Wiec trzeba sie liczyc z tym ze niska cena = gorszy standard (gorszy to nie znaczy że zły) Fakt ze z tym dodawaniem gwiazdek Triada czasami przesadza. Widziałem hotele ktore standardowo w niemieckich biurach sa jako 2-3 gwiazdkowe sprzedawane to Triada sprzedawała je jako 4* - lekkie przegiecie. TUI w Polsce to padaka - w polsce maja bardzo wysokie ceny dla tych co lubią przepłacac. A i tak na ogół leci sie tym samym samolotem co turysci z innych biur i czesto takze do tych samych hoteli tylko że z innych biur po nizszej cenie. TUI w niemczech ma nizsze ceny (chociaz ostatnio tam tez podnoszą ceny). Ale i tak w niemczech sa inne bardzo dobre biura z lepszymi cenami niz TUI np. 5 vor Flug, Alltours i inne. Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: CENY SĄ OK !! 15.11.08, 23:09 Nie zawsze leci się tym samym samolotem, to zależy od kierunku. Parę lat temu np. do Kenii latało się rejsowymi KLMem i Kenya Airways,podczas gdy inne biura latały 757 Fishera albo czymś podobnym. Hotele też się raczej nie pokrywają, bo np. ostatnio szukałem wyjazdu do Bodrum i żaden hotel z TUI nie był dostępny np. w Itace, wszystkie były inne. Dodatkowo cena katalogowa Itaki była nawet wyższa niż w TUI. Polecieliśmy z Itaką na lasta, w TUI nie było już miejsc. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ola Re: CENY SĄ OK !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.08, 21:07 ja teraz leciałam do Kenii z Itaki i w samolocie z nami lecialo też TUI (w zasadzie kilka osób), na miejscu zamiast polskiego rezydenta mieli taka panią która ledwo mówiła po polsku i jechali znacznie gorszymi busami niż klienci z Itaki więc szczerze mówiąc nie wiem czy to TUI naprawde jest takie super Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: CENY SĄ OK !! 20.11.08, 21:26 Od Itaki na pewno jest lepsze, wierz mi. Byłem też 5 razy z Itaką, to mam porównanie, to inna bajka. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kamila Re: CENY SĄ OK !! IP: *.tktelekom.pl 20.11.08, 23:36 Jak się troche znasz to co powiesz o Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: CENY SĄ OK !! 20.11.08, 23:54 Z nimi akurat nie latałem, ale jeśli chodzi o Turcję, to mogę polecić GTI, sprawdzałem. Szukałem czegoś teraz w Wezyrze i ceny były dość wysokie. Dawno temu jak byliśmy w Turcji z GTI, to ludzie z Wezyra trochę narzekali, że płacili więcej i coś tam było nie tak. To było dawno temu, nie wiem jak oni teraz. Ja byłem w Turcji z GTI, Jet Touristic i teraz właśnie z Itaką. Chciałem lecieć z TUI do Bodrum we wrześniu, ale nie było miejsc. Trzeba szukać na forum o Turcji, bo tam chyba ludzie coś o nich piszą. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mati78 Re: CENY SĄ OK !!-odp dla turysty/1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.08, 19:37 Najwyrażniej znam sie lepiej niż TY,bo w zasadzie to nic nie zrozumiałeś....no ale to Twoja strata. No ale w skrócie, z zawodowej ciekawości i własnego też bezpieczeństwa zazwyczaj sprawdzam jak firma funkcjonuje i jak jest zarządzana a bilans firmy na większość podstawowych pytań odpowiada.I tu Triade oceniam bardzo dobrze a na pewno najlepiej z polskich biur podróży.Nie jestem fanatykiem Triady ,ale to co da sie obiektywnie ocenić to oceniam. A reszta wszedzie ta sama lecisz takim samym samolotem lub wręcz tym samym samolotem ,hotel wybierasz sam ale w wielu biurach są te same, więc jeżeli mam mieć to samo to wybieram to które jest bezpieczne finansowo. Odzielna sprawa to TUI i neckermann ,które działają tak samo jak triada i inne polskie biura tylko mają (i tu ważne!!!!!--tylko na polskim rynku) tak zwaną wartość dodaną w postaci marki firmy -bo w turystyce (podobnie jak w motoryzacji)co niemieckie to lepsze i uważane jest jako dobro luksusowe i każa sobie płacić o 10-30 % więcej niż ich polscy odpowiednicy. Tak dla Twojej informacji Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mati78 Re: CENY SĄ OK !!-odp dla turysty/cd...2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.08, 19:44 Tak dla Twojej informacji TUI i Neckermann w niemczech i w innych europejskich krajach jest cenowo i wizerunkowo właśnie taką triadą ...z tą różnicą ,że każda z tych spółek ma rokorocznie strate ...np.TUI w 2007 ok 800.000.000 eur straty. Sorki za ten mały elaborat ale nielubie jak ktoś głupoty plecie. Ja w każdym razie w tym roku kupiłem w triadzie podobnie jak w poprzednich dwóch latach (było bardzo OK) Natoniast jak kiedyś nawalą (oby nie) TO SIĘ ZASTANOWIE i pewnie zmienie zdanie --na tę chwile nie mam powodu pozdrawiam ps.cokolwiek turysto nie napiszesz --nie odpowiadam (Twoje zdanie Twoja decyzja) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: turysta Re: CENY SĄ OK !!-odp dla turysty/cd...2 IP: *.chello.pl 15.11.08, 23:03 Można tak sobie porównywać, w Niemczech TUI jest jak u nas Triada,a Volkswagen jak u nas Wartburg. TUI nawet się nie zbliża do hoteli do, których turystów wysyła Triada. Triada zawyża gwiazdki, a TUI daje 5* hotelom swoje 4, albo nawet 3.5. Te super zyski Triady, to pewnie wynikają z tego, że sporo ludzi naciągają i sprzedają im najtańszą chałę za duże pieniądze. Nie wiem czy jest się z czego cieszyć. Liczą na to, że nie wszyscy będą reklamować i jakoś to będzie. Potem na forum pojawiają się dramatyczne opisy i ostrzeżenia i tak w kółko. Na szczęście stać mnie na lepsze i droższe biura, chociaż nie jestem ekonomistą :)) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mati78 Re: CENY SĄ OK !!-odp dla turysty/cd...2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.08, 13:28 Może masz racje ,więc pozostańmy przy swoich zdaniach...Ja sie nie naciąłem na triadę -może dlatego ,że wybieram droższe hotele czyli w efekcie lepsze i wiem ile płace.Ja jestem zadowolony. A jeżeli chodzi o te dramaty na forach to wcale ich tak wiele nie ma biorąc poduwage skale działanie triady...no ale nic pozostańmy przy swoim...pozdrawiam i życzę udanych , pewnych wakacji Odpowiedz Link Zgłoś
mer-iam Re: CENY SĄ OK !! 17.04.09, 11:50 Co może rodzinka była folzdojczami, cała moja rodzina walczyła w AK i nie nasza kwestia im wybaczać, napewno nie dam im zarobić. Jak widzę niemieckie wycieczki to się zastanamiam, kto z nich działał w SS, a kto w wermahcie. Popieram przedmówców dajmy zarobić polskim biurom i fakt 7+7 triady ma naprawdę bogaty wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
zoro27 Re: Ceny triady na lato 2009- szok! 15.11.08, 20:17 Witam Właśnie zakupiłem wycieczke z triady na czerwiec 2009 do hotelu maramis palace. co mnie skłoniło ?? nie wiem poprostu moja rodzina jezdzi z triada i nie narzekaja . Przed zakupem poczytałem opinie o hotelu wszedłem na strone hotelu jest to hotel 5 gwiazdkowy czyli według mnie bedzie 4 tam jedna gwiazdke dodaja wycieczka kosztuje 2780 osoba na 2 tgodnie oczywiscie all w innych biurach ceny podobne róznica 50-150 zł w dół albo w góre nie bede sie rozpisywał . Co do samolotów i opieki rezydenta : w zeszłym roku moj chrzesny z zona i znajomymi polecieli do bługari z neckermana samolot oczywiscie opózniony i brak opieki rezydenta . Co do samolotu to nie sa to rejsowe tylko wyczarterowane tak wiec spodziewam sie tych niespodzianek . Osobiscie opieka rezydenta nie jest mi potrzeba w hotelu poniewaz jesli dasz 5 euro w recepcji to w zaleznosci od nałozenia gosci dostaniesz pokój z widokiem na morze jesli nie bedzie takiego 5 euro poszło sie kochac ale innaczej patrza i ewentualnie rozwiąża inne problemy . W tym roku byłem w jastarni i wydałem 5000 na 10 dni i jeszcze pogoda w kratke zyjąc oszczednie :( A co do tych negatywnych opini za te pieniadze które kupujecie wycieczki nie wymagajcie Hiltona 6 * Bo nad naszym pieknym mozem wydali byscie wiecej i mieli g... a nie pogode Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Triadowiec Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.08, 23:34 hotel łdny chociaż ceny w czerwcu widziałem po 4000 jak co :-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zoro27 Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.08, 07:48 Byc moze gdzies tam były po 4000 :-) w lipcu nawet 4400 Ale po ostatnich wakacjach w kraju nigdy wiecej bo taniej wyniosa wczasy za granicą pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ja tam jeżdzę Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: *.3s.pl 16.11.08, 09:15 Ja jeźdzę z Triadą,kupując dość tanie wycieczki typu 1099-1499 za 2 tygodnie.Nie narzekam bo to psie pieniądze, w niektórych biurach nie mając 2500 na osobę nie mam po co wchodzić. Najbardziej mnie jednak śmieszy jak ktoś kupuje traf 3* 2 tygodnie z 1299 z all.A potem narzeka,że all był słaby,że animacje raz w tygodniu,że do plaży to przez ulicę... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mirek Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.08, 09:46 można i kupić za 1000 złoty ale to po sezonie, i przestańcie pie...c ze w polsce jest drożej - Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: do mirka Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.08, 10:04 mirek uwierz mi ze na 3 osobowa rodzine w lipcu na 10 dni wydałem 5000 zł . oczywiscie z paliwem noclegiem piwem wycieczka do fokarium itd. itp. w lipcu czy sierpniu obojetnie z jakiego biura trzeba liczic minimum 3000 na osobe za granice tu sie zgodze. ale wole jechac w czerwcu gdzie nie jest tak upalnie :) a jesli trada sie nie wywiaze z umowy kieruje sprawe do sądu. i stac mnie na adwokata poniewaz prowadze działalnosc gospodarcza przed podpisaniem umowy dokładnie ja przeczytałem i tylko oczekuje tego co tam jest zapisane pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mirek Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.08, 10:54 to musisz jechać w lipcu ja byłem jastarni i wydałem na 3 osoby 2000 jedzać w knajpach i raczej sobie nie odmawialiśmy te 5000 to chyba zrobili z ciebie jelenia. Wczasy w turcji są fajne ale już na początku czerwca musisz zapłacić 5500 za tydzień i 7500 (3 0soby) za 2 tygodnie za coś sensownego poniżej tej kwoty masz cienki hotelik malutki basenik gdzie zabijasz się o kilka wolnych leżaków koło niego plaże hotelową pożal się boże tylko pogoda jest raczej super. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zeus Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.08, 12:15 Ty mirek. Tez chce wypoczac w Jastarni za 1000/glowke. Prosze napisz czy smaczne byly te wodorosty i jak uszczelnic szalas z galezi by daszcz i komary nie zaklucily nam blogiego lenistwa. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mirek Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.08, 12:24 wszystko znajdziesz w poradniku skauta - Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zeus Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.08, 14:16 No tos sie poprawil. Pietnascie tysiaczkow to jest to. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: do mirka Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.08, 14:58 Kolego jak by nieliczył to i tak wychodzi wiecej niz 2000 tysiaki najtańsza kwatera 30 zl - 3 osoby 90 14 dni 1260 najtansze obiady srednio 10 zł -za 3 osoby 30 zł 14 dni 420 na sniadania przyjmijmy 5 zł na osoby(wychodzi wijęcej ) 15x14 210 kolacja około 7 za osobe 21x14 294 zł juz sie robi 2184 zł a gdzie gofry piwo paliwo i inne przyjemnosci dla dziecka typu karuzela no to sory chyba ze jadałes tylko 1 raz dziennie i naet piwa sie nie napiłes Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mirek Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.08, 10:56 ps. wstęp do fokarium to 2 złote razy 3 to = 6 złoty kupa szmalu ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Szczesiarz :) Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.08, 11:49 Ja tam wole urlop za granica - nie dosc ze taniej niz Polsce to jeszcze pogoda praktycznie gwarantowana i morze cieplutkie :) Nad Bałtykiem zeby trafic w pogode to trzeba byc niezłym szczęsciarzem :) Wczasy nad polskim bałtykiem to dla Jeleni - drogo, zimna woda i mało słońca :) ... a wez tam jeszcze nad Bałtyk dojedz naszymy polskimi zapchanymi i dziurawymi drogami obstawionymi przez fotoradary :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mirek Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.08, 12:07 :-) nie neguje wczasów w Turcji (piękna pogoda)ale chodziło mi o to że nie każdego stać na udane wakacje za 7500 (2 tygodnie 3 osoby) na początku wakacji w czerwcu Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Szczesiarz :) Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.08, 12:59 Turcja Za 7500 ?? Zwariowałes ? Bylismy we dwie osoby w Turcji w 4* hotelu na 7 dni opcja all inc. za 1400 zł od osoby - wydaje mi sie ze to naprawde smieszna kwota. Pogoda cały tydzien super - morze cieplutkie i było co zwiedzac. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tos ty osczedny Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.08, 14:03 jesli wydałes 2000 za 3 osoby w lipcu na 2 tygodnie to gratuluje udanych wakacji na polu kaempingowym. najtansze kwatery jakie mozna dostac 30-35 zł za osobe ze wspólna łazienka piwo na tropikalnej wyspie 8 zł obiad porzadny a nie byle gó... jakies 18-20 zł mozna zjesc za 8 ale wole tego nie próbowac takze se kolego podlicz wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mirek Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: *.icpnet.pl 16.11.08, 18:41 kwatery w tym roku były średnio po 50 złoty/osoba, obiad w knajpie to 50 złotych dojazd z warszawy to 300 złoty paliwo plus inne wydatki można łatwo policzyć chyba że mówisz o hotelu to inna bajka -- Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wycieczki nie Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.08, 21:44 Akurat wycieczki mnie nie interesuja. Jade tam zeby polezec nad woda i to mi wystarczy Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marek Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: *.chello.pl 17.11.08, 08:15 Ceny??najniższe na rynku i jeszcze aktualna promocja....sprawdżcie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Jupi Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.08, 11:19 A wiesz moze Marek czy w tym roku przestali juz naciagac z tymi gwiazdkami ? Tzn czy dalej sprzedaja np hotele 2-3* jako 4* czy juz jednak w nadchodzącym sezonie zaprzestali tych praktyk ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Irena Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.08, 11:43 Niestety ale naciągaja gwiazdki w dalszym ciągu.Do tego irytuje mnie to , że w dalszym ciągu to że kupiłeś wczasy w hotelu powiedzmy X i zapłaciłeś za niego wcale nie oznacza że będziesz w nim mieszkał , bo po przylocie zostaniesz skierowany do takiego hotelu w którym Triada chce byś spędzał urlop a nie Ty.Nie pytając Ciebie o jakiekolwiek zdanie.Doświadczyłam tego osobiście w Egipcie nie tylko ja ale UWAGA kilkanaście rodzin co przyleciały ze mną. Odpowiedz Link Zgłoś
annie2003 Re: Ceny triady na lato 2009- szok! 17.11.08, 12:36 nie żebym broniła Triady, ale to się zdarza też w innych biurach i najczęściej nie biuro jest stroną winną, lecz hotel, który robi overbooking...wiadomo, że jak overbooking się "nie zczyści" do przyjazdu, to wybiorą grupę biura, które zostawi im większą kasę...na pewno żadne biuro na własne życzenie nie pakowałoby się w kłopoty związane z szukaniem nowego miejsca zakwaterowania i przede wszystkim furią turystów na miejscu...to tak na logikę biorąc... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zeus Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.08, 16:48 Nie zawsze chodzi o kase. BP daja lub sorzedaja OKAZ. Coraz czesciej sie zdarza ze turysci rezerwuja nawet trzy hotele w jednym czasie. Po miesiacach wybieraja jeden a z pozostalych rezygnuja. Hotelarze by nie zostac na lodzie w ofertach dla BP czesto ostro zawyzaja ilosc posiadanych pokoi. Gdy ta gorka zgra sie z iloscia rezygnacji jest ok. Gdy hotelarz przeholuje jest klopot. Kogos trzeba "wykiszkowac". Zgadnijcie kogo ?. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marek Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: *.chello.pl 17.11.08, 18:01 Czesć Jupi,moze trochę naciągają,to nie jest perfekt nbiuro.Powie Ci ze byłem zmęczony tym w triadzie że zawsze jest troszkę gorzej niż kupiłem....ale jak pojechałem za dużą kasę z innym biurem zastało mnie to samo.Czyli naciaganie ale już za naprawdę duze pieniadze.Marek Odpowiedz Link Zgłoś
annie2003 Re: Ceny triady na lato 2009- szok! 17.11.08, 18:47 Gość portalu: zeus napisał(a): > Nie zawsze chodzi o kase. > BP daja lub sorzedaja OKAZ. > Coraz czesciej sie zdarza ze turysci rezerwuja nawet trzy hotele w jednym czasi > e. > Po miesiacach wybieraja jeden a z pozostalych rezygnuja. > Hotelarze by nie zostac na lodzie w ofertach dla BP czesto ostro zawyzaja ilosc > posiadanych pokoi. Gdy ta gorka zgra sie z iloscia rezygnacji jest ok. Gdy > hotelarz przeholuje jest klopot. > Kogos trzeba "wykiszkowac". > Zgadnijcie kogo ?. > tego, kto da większą kasę i będzie robił mniejsze burdy, jak trzeba będzie grupie powiedzieć sorry...czyli prędzej poleci Triada niż Neckermann...niestety zawsze chodzi o kasę...hotele zawsze robiły, robią i będą robić overbooking, i w hotelach stricte turystycznych i przy w biznesowych... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zeus Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.08, 19:55 "Oczywista oczywistosc" Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: andzrej Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.08, 21:33 Witam Własnie przejrzałem oferty neckermana bez 3000 na osobe w miare joko takim hotele w czerwcu nawet nie zawracac sobie głowy Te 3 tysiaki po uwzglednieniu znizek itd. i załoze sie ze i tak sie poleci tym samym samolotem co triada wiec przestance pisac takie głupoty ze to biuro jest ble bo mimo ze ma mase wpadek to i tak wiele osób z nimi pojedzie jeszcze nie raz poniewaz sa najtansi a nasz naród w wiekszosci jest biedny mamy dziwna mentalnosc narodowa wydac jak najmniej a oczekiwac jak najwiecej przykład buty na rynku adaiasy x kosztuja 20-30 zł rozwala sie po 3- 4 tygodniach buty firmowe mimio ze taiwan china itd kosztuja róznie od 170 do 500 zł wytrzymaja 2-3 lata zona chodzi juz w adidasch firmowych 5 latza które dała 650 zł nauczmy sie zeby cos wymagac musi to kosztowac odpowiedni Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tom Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: *.3s.pl 17.11.08, 22:44 Ja za swoje dałem 150 i też chodzę 5 lat. Zapłacić rozsądną cenę to jedno a przepłacić to drugie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: marzena Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 05.03.09, 14:11 ja wątpie ze kupiles wczsy za 2800zl za skierowanie ty jestes cwircinteligent nie masz pojecia jak sie morze pisze Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: TOMEK Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.09, 16:56 TAK CENY Z KOSMOSU. MYŚLĘ, ŻE CENY SPADNĄ LUB BIURA TURYSTCZNE POZOSTANĄ BEZ KLIENTÓW. Odpowiedz Link Zgłoś
agusia.13 Re: Ceny triady na lato 2009- szok! 05.03.09, 14:19 Gość portalu: TOMEK napisał(a): > TAK CENY Z KOSMOSU. MYŚLĘ, ŻE CENY SPADNĄ LUB BIURA TURYSTCZNE > POZOSTANĄ BEZ KLIENTÓW. jest szansa że spadną? czy będzie trzeba przepłacać za upragnione wczasy Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ania Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: *.chello.pl 05.03.09, 17:37 triada słynie z 7+7(zwiedzanie+plaża)ma najniższe ceny na rynku.Jeśli 2000zł od osoby za takie wakacje to dużo to co oczekujecie???że będzie po 1000zł???.Mówię np o Włoszech lub Grecji......może w Polsce taniej? Odpowiedz Link Zgłoś
alicja.trzos Re: Ceny triady na lato 2009- szok! 06.03.09, 14:18 Gość portalu: Ania napisał(a): > triada słynie z 7+7(zwiedzanie+plaża)ma najniższe ceny na > rynku.Jeśli 2000zł od osoby za takie wakacje to dużo to co > oczekujecie???że będzie po 1000zł???.Mówię np o Włoszech lub > Grecji......może w Polsce taniej? czy mają najtaniej to tego pewna nie jestem. Ale ludzie! wy to chcieli byście chyba za darmo wszędzie latać a tak niestety nie ma, kryzys jest! Odpowiedz Link Zgłoś
agulha Re: Ceny triady na lato 2009- szok! 08.03.09, 22:57 No jak kryzys, to ludzie powinni obcinać niekonieczne/luksusowe wydatki (w tym wczasy zagraniczne), czyli powinien spadać popyt i ceny wraz z nim. Czyż nie? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kryzysowa laska Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.09, 00:32 Nie ! Co ty myslsiz ze jak jest kryzys to jest wszystko tanie ?? ( to co to by był za kryzys jakby wszystko było tanie.. to żaden kryzys jakby wszystko kosztowało "psie pieniądze" :)) Kryzys właśnie polega na tym ze jest drogo i wielu ludzi nie stac - to jest własnie kryzys a nie to ze wszystko jest tanie :) he he Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kara83 Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: 195.242.183.* 03.04.09, 15:21 Ja lecę 2 raz z Triady. W tym roku wykupiliśmy wycieczkę na Kretę do hotelu 4* All Inclusive, 2 tygodnie za 3055zł od osoby i wierzcie mi że ten sam hotel w innych Biurach był o 500-800zł droższy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Igor Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.09, 17:12 Ok. zobaczymy czy w nim jeszcze zamieszkasz,czy Ci nie zamienią tego hotelu na inny,lub czy nie będziesz zakwaterowana w najgorszych pokojach. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: inka1000 Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: *.gprs.plus.pl 03.04.09, 20:45 Jak bedziesz na miejscu i porównasz warunki zakwaterowania to zrozumiesz dlaczego w ofercie innych biur ten hotel jest droższy. Druga możliwość w ostaniej chwili zamienią Ci wykupiony hotel na inny. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jaszczur Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: *.chello.pl 04.04.09, 22:39 Nie przesadzajcie w lutym byłam z Triadą na Sri Lance i pokoik miałam naprawdę wypasiony. Ja bym się raczej dopłat bała :P Oczywiście jeśli jesteście posiadaczami zielonych kart albo wykupicie zabezpieczenia to nie macie się czego obawiać. Ja sobie wykupiłam kartę przed wyjazdem na Sri lankę bo po 700 zł dopłaty walili. Można jeszcze rozpatrywać fakt sprzedawania wyjazdów po zaniżonej cenie aby po wpłacie całości przysłać dopłatę ale Triada ma godnego naśladowcę Neckermana :P Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kara Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: 195.242.183.* 06.04.09, 08:11 Z Triady nie będę leciała pierwszy raz. 2 lata temu byłam z Triady w Egipcie i wszystko było ok, natomiast znajomi w tym samym terminie jechali z Itaki i Alfa Star i oni to dopiero mieli problemy (brak miejs w hotelu i objazdówka po całej Hurgadzie w poszukiwaniu wolnych miejsc). Nie oczekuję, że pokój na Krecie będzie wyglądał identycznie jak na zdjęciu (to samo ustawienie pokoju czy widoku zza okna) oczekuję czystego pokoju z czystą łazienką i wygodnym łóżkiem i niczego mi do szczęścia nie potrzeba więcej na wakacjach. Naprawdę nie rozumiem Was o co Wam chodzi z takimi wielce szokującymi cenami w Triadzie. Trzeba wiedziec kiedy wykupic wycieczkę a wierzcie mi że ceny są naprawdę przystępne. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz.dwa Re: Ceny triady na lato 2009- szok! 06.04.09, 11:00 Gość portalu: Kara83 napisał(a): > Ja lecę 2 raz z Triady. W tym roku wykupiliśmy wycieczkę na Kretę do > hotelu 4* All Inclusive, 2 tygodnie za 3055zł od osoby i wierzcie mi > że ten sam hotel w innych Biurach był o 500-800zł droższy. cóż za fart hehe ale opowiesz jak wrócisz! udanych wakacji Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kara83 Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: 195.242.183.* 08.04.09, 09:02 Dziękuje. Napewno będą udane, gdyż nie pierwszy raz lecę z Triady za okazyjną cenę. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Józef999 Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: *.chello.pl 08.04.09, 18:07 oj jak jedziesz z Triada to moze byc roznie. To troche jak ruletka - raz sie uda a raz sie nie uda. Ale troche adrenaliny nie powinno nikomu zaszkodzic - generalnie trzeba wierzyc i trzymac mocno kciuki ze i tym razem sie uda. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: panek Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.09, 11:12 Tak jest ze wszystkimi biurami z tym, ze Triada jest tańsza. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Józef999 Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: *.chello.pl 09.04.09, 11:21 ale najwieksza "ruletka i adrenalina" jest zawsza z Triadą :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kara Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: 195.242.183.* 09.04.09, 13:34 Dokładnie tak zgadzam się w 100%. W żadnym biurze podróży nie ma się 100% pewności, że wszystko będzie pięknie ładnie jak z obrazka w ofercie. Odpowiedz Link Zgłoś
ka.siulka Re: Ceny triady na lato 2009- szok! 09.04.09, 14:13 Gość portalu: Józef999 napisał(a): oj jak jedziesz z Triada to moze byc roznie. To troche jak ruletka - raz sie uda a raz sie nie uda. Ale troche adrenaliny nie powinno nikomu zaszkodzic -generalnie trzeba wierzyc i trzymac mocno kciuki ze i tym razem sie uda. gorzej będzie jak się jednak nie uda... Odpowiedz Link Zgłoś
ka.siulka Re: Ceny triady na lato 2009- szok! 09.04.09, 14:15 Gość portalu: Józef999 napisał(a): oj jak jedziesz z Triada to moze byc roznie. To troche jak ruletka - raz sie uda a raz sie nie uda. Ale troche adrenaliny nie powinno nikomu zaszkodzic -generalnie trzeba wierzyc i trzymac mocno kciuki ze i tym razem sie uda. gorzej będzie jak się jednak nie uda... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kazik Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.09, 18:44 Niech mi ktoś wyjaśni jak to jest z tymi cenami i promocjami w Triadzie.Otóż przeglądam str.internetową hotel w Maroku Riu Tikida Dunas,dla dwóch osób , dwa tyg.to koszt 13 934 zł z rabatem 35%,więc gdy promocja się skończy to oznacza , że trzeba będzie zapłacić ponad 19 tys.To biuro jest dużo droższe niż np. Tui czy Neckerman. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosc Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: *.chello.pl 15.04.09, 18:58 w styczniu kosztowal okolo 4100 z gwarancja ceny potem podniesli na okolo4200 z gwarancja platna potem na 4600 zeby obnizac w lastach za 4200 pisze o czerwcu Odpowiedz Link Zgłoś
rychu-k Re: Ceny triady na lato 2009- szok! 17.04.09, 09:08 Gość portalu: Kazik napisał(a): > Niech mi ktoś wyjaśni jak to jest z tymi cenami i promocjami w > Triadzie.Otóż przeglądam str.internetową hotel w Maroku Riu Tikida > Dunas,dla dwóch osób , dwa tyg.to koszt 13 934 zł z rabatem 35%,więc > gdy promocja się skończy to oznacza , że trzeba będzie zapłacić > ponad 19 tys.To biuro jest dużo droższe niż np. Tui czy Neckerman. A mi wychodzi tak: TUI: 18-08-2009, wylot z Warszawy Dwie osoby, dwa tygodnie - 15592 zł lub 14598 zł TRIADA: 2009-08-12, wylot z Warszawy Dwie osoby, dwa tygodnie - 13 934,00 zł Triada ma swoje rabatowe procenty, TUI "SUPER RABAT -1200 zł na wszystkie rezerwacje!" Co do samych promocjii, jeszcze nie widziałem aby się skończyły, zawsze jakaś będzie i albo się oferta wyczerpie albo będzi super last... a i tak to w większości chwyt reklamowy, dobrze wygląda z rabatami, obniżkami itp. Odpowiedz Link Zgłoś
alicja.trzos Re: Ceny triady na lato 2009- szok! 17.04.09, 12:13 i co decydujesz się na triadę ? Odpowiedz Link Zgłoś
mer-iam Re: Ceny triady na lato 2009- szok! 17.04.09, 13:16 Przeczytałam cały ten wątek i nie rozumiem wielu osób, jakie ma znaczenie pokój na urlopie, przecież można znaleźć tyle atrakcji morze, zwiedzanie, imprezy. Jeżeli ktoś jest na wakacjach to po to, żeby pokój oglądać, albo jest snobem i się chwali znajomym. Po pierwsze podwyżka jest oczywista, wy myślicie, że biura za gwarancje hotelowe i chartery to w jakiej walucie płacłą w PLN nie w Euro albo w USD i oczywiście muszą to zrobić dużo wcześniej. Dlatego tak ważni są turyści co kupują wcześniej, dzięki nim można w jakiś sposób zaplanować sezon. Skoro skoczyły waluty to wiadomo, że idą dopłaty. Sama zajmuje się organizacją grup specjalnych i nie w Triadzie, inne były ceny jak się kalkulowało impreze przy kursie euro 3.8 inne jak jest prawie 5, ale to mija ceny spadną biura musiały mieć rezerwę na skoki walutowe,bo przecież jak wprowadzają dopłaty walutowe to ich od oszustów zwyzywacie. Dopłaty paliwowe to kwestia charterów. Ceny są ustalane w sierpniu np 2008 na sezon 2009, cokolwiek zdrożeje liczą dopłaty i biuro musi zrobić to samo. Zrozumcie, że żadne biuro nie jest organizacją charytatywną i nie będzie dokładać z własnej kieszeni. A czy triada jest oszustem nie sądzę, po prostu wiedzą jak działać na polskim rynku, co przyciąga klienta cena, to tak jak z promocjami w supermarkecie. Tui, neckerman odradzam, to są imprezy kalkulowane w eur w polskim tui płacicie w pln przy niekorzystnym kursie tracicie, a i tak spotkacie się w jednym samolocie. Pozdrawiam Serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
alicja.trzos Re: Ceny triady na lato 2009- szok! 23.04.09, 13:25 niby masz racje, ale tak czy inaczej godne warunki muszą być jednak zachowane, ludzie płacą i później wymagają tego co im naobiecywano Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tanahoe Re: Ceny triady na lato 2009- szok! IP: *.chello.pl 26.04.09, 09:45 Warunki to sobie można sprawdzić na stronach z opiniami i zdjęciami klientów. Przynajmniej wiadomo co się wybiera. Dopłaty owszem ale nie można sprzedawać oferty wiedząc, że jest po zaniżonej cenie a potem dowalać dopłatę na 21 dni przed wylotem. Tak było w zimie z wylotami. Sri Lanka 700 zł od osoby dopłaty. Ten proceder był przez cały okres zimowy. Więc na przykład 31 grudnia podwyższono cenę wylotu na Sri Lankę na początek lutego a pozostawiono tę na 19 lutego obniżoną. I tak od listopada lecieli. Nie wspominam o tym, że Triada ma w umowie zapis, że zmiana ceny imprezy nie jest istotną zmianą warunków umowy upoważniającą do jej zerwania. Ja z Triadą byłam 2 razy i byłam zadowolona. Chociaż ten numer z dopłata był w pełni nieuczciwy. Skoro euro poszło w górę i w listopadzie trzeba było dopłacać po 700 zł to ceny oferowane na stronie powinny być od razu podwyższone. Zresztą neckerman to samo robił więc nie wiem co tu się dziwić. Można być zbulwersowanym faktem, że polskie prawo dopuszcza tego rodzaju oszustwa. Odpowiedz Link Zgłoś