Dodaj do ulubionych

Z Rainbow Tours do Meksyku skończy się w Sądzie

IP: *.prod-empresarial.com.mx 14.12.08, 14:45
Piekna zagrywka RT będzie miała swój finał w Sądzie ale i doniesieniem do
prokuratury o wyłudzenie i doprowadzenie do niekozystnego roporzadzania swoim
mieniem. A wygląda to tak:
Zakupiłem w rodziną pobyt w Meksyku, tylko i wyłacznie przystałem na
proponowany termin ponieważ gwarantował mi spedzenie Wigilii i Świat w domu z
rodziną, wiadomo że nikt nie zgodziłby się spędzic ten czas w samolocie lub
koczując na lotnisku.
Według umowy wylot z Cancun 23.12 godz 16.45 i lądowanie w WAW 24.12 godz.
12.45, biorąc nawet pod uwage drobne spóźnienia Wigilia nie była zagrozona. A
jednak. Na biletach które dostalismy tuż przed wylotem widniała data lotu
powrotnego 24.12 i ladowanie w WAW 25.12, godziny bez zmian. Mało tego, data
wystawienia biletów to 5.12! Biuro miało PIĘĆ dni na poinformowanie nas o
zmianie, jakże ważnej i decydujacej! Po przylocie do Meksyku rezydent
zapewniał nas że to pomyłka i na bank wracamy 23.12, już następnego dnia
okazało się że klamał lub był niedoinformowany.
Rainbow Tours funduje nam Wigilię i pierwszy dzień Świat w samolocie i mysli
że przejdzie im to płazem? Niedoczekanie! To jest celowe wprowadzenie w błąd!
Żebym wiedział ze jest taka zmiana NIGDY nie poleciałbym w tym terminie.
Oczywiście gotowy pozew i doniesienie do prokuratury juz mój prawnik
przygotowuje, natychmiast po powrocie do Polski o moim podpisaniu składamy do
odpowiednich instytucji. Oczywiście żadna kwota nie zwróci mojemu dziecku
Swiąt i tej atmosfery oczekiwanej cały rok, jednak bedziemy sie domagac przed
Sądem kwoty trzykrotnie wyższej od sumy jaka zapłacilismy plus nawiązki na Dom
Dziecka w granicach 50 tysięcy złotych.
Dośc takich praktyk!

Obserwuj wątek
    • jolantas1955 Re: Z Rainbow Tours do Meksyku skończy się w Sądz 14.12.08, 15:00
      Prawnik, który liczy na taki efekt jest albo nienormalny, albo was naciąga.
      Kiedy los podsuwa ci sęki - upiecz z nich sękacz.
    • Gość: SzklanaPułapka Rainbow Tours skończy w Sądzie IP: 212.67.157.* 14.12.08, 15:00
      Prawie rzetelna informacja prawie wiarygodnego biura.
      Prawie poinformowany rezydent.
      Prawie udany wyjazd, bo prawie na Święta zdążycie wrócić.
      Prawie zazdroszczę, bo szczerze współczuję.
      Do Sądu marsz!!!
      SP
      • Gość: bywalec forum Re: Rainbow Tours skończy w Sądzie IP: *.adsl.inetia.pl 14.12.08, 15:19
        Derduch,ciesz się słońcem,wypoczywaj i nie myśl o powrocie.
        Święta są co roku,życzenia można złożyć sobie w samolocie,
        a rodzina nie zając-nie cieknie .
    • paewlek Re: Z Rainbow Tours do Meksyku skończy się w Sądz 14.12.08, 16:09
      Szkoda że nie zostawiłeś pełnomocnictwa prawnikowi. Sprawa bedzie
      załatwiana dopiero po świętach. Pomimo takiego nieszczęścia, życzę
      spokojnych i zdrowych świąt.
      • elzsko Re: Z Rainbow Tours do Meksyku skończy się w Sądz 14.12.08, 16:28
        Wiesz ZF -żal mi Cię, ale tylko troszeczkę..
        jedziesz prawie na drugi koniec świata i brakuje wyobraźni?
        a gdyby samolot spóźnił się np. o 10h - to byłbyś w PL na wigilię
        i co? byłbyś usatysfakcjonowany o 22 lub 23?
        a dziecku świąteczny nastrój mozna zapewnić wszędzie - tylko.... też trzeba mieć
        trochę wyobraźni i radości życia, których Tobie najwyraźniej brakuje

no chyba że to kolejna prowokacja...
        • annie2003 Re: Z Rainbow Tours do Meksyku skończy się w Sądz 14.12.08, 16:56
          sądząc po kwotach odszkodowania, o jakich się tu pisze, to jestem
          skłonna uwierzyć w prowokację :)
          • derduch.milutki.facio Re: Z Rainbow Tours do Meksyku skończy się w Sądz 14.12.08, 17:31
            Ty jak zwykle piszesz bzdury więc szkoda słow.
            To nie jest prowokacja o czym RT dowie sie juz niebawem.
            • elzsko Re: Z Rainbow Tours do Meksyku skończy się w Sądz 14.12.08, 20:06
              derduch
              Ty -to znaczy Kto?
              uważaj na słowa - bo to też paragraf!!

a tak btw. skąd wiesz,że ta sprawa znajdzie się w sądzie? :):):)
              • matanzas Re: Z Rainbow Tours do Meksyku skończy się w Sądz 14.12.08, 20:38
                Hej kolego nie szkoda Ci urlopu na ślęczenie przed kompem ?
                a swoją drogą to było do przewidzenia ta cena była bardzo podejrzana ...
                pozdrawiam
              • Gość: Znany Forumowicz Re: Z Rainbow Tours do Meksyku skończy się w Sądz IP: *.prod-empresarial.com.mx 15.12.08, 04:50
                Znajdzie się w Sądzie bo składamy tam pozew o odszkodowanie, czy sprawa bedzie
                miała takze finał karny nie wiem, nie mi to oceniac, wiem tylko że nie mamy
                zamiaru odpuscic. Mam duuuuzo czasu i uwielbiam gnębic takich co mnie oszukują,
                w takim wypadku koszty nie graja roli.
            • annie2003 Re: Z Rainbow Tours do Meksyku skończy się w Sądz 14.12.08, 20:42
              derduch.milutki.facio napisała:

> Ty jak zwykle piszesz bzdury więc szkoda słow.

jak szkoda słów, to po co się odzywasz? :))
    • Gość: xxx bardzo dobrze Pan robi :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.08, 22:14
      ten cały zarząd z biur podróży musi sobie zdać w końcu sprawę iż na
      wycieczki za kilkanaście tysięcy złotych nie jeździ byle kto a co za
      tym idzie można go traktować po macoszemu.
      Takim zwykłym szarakiem to jestem ja. Jak zaprotestowałem na zmiany
      w umowie ? na prawnika mnie stać nie było, jedyne co mogłem zrobić
      to wiem iż z biura podróży już na wczasy nie jadę - cena w stosunku
      to traktowania klienta nieadekwatna ( moje wczasy kosztowały około
      23 tysięcy)
      • elzsko Re: bardzo dobrze Pan robi :) 14.12.08, 22:21
        @xxx
        a skąd wiesz,że ZF pisze prawdę?
        nie bronię i nie chwalę żadnego biura, ale ze zwykłej babskiej ciekawości
        sprawdziłam terminy w katalogu - termin tej destynacji kończy się 25.12 naszego
        czasu
        i???
        ktoś nie umie czytać?, zaufał info w biurze? czy zwyczajnie ściemnia?

• Gość: gosc Re: bardzo dobrze Pan robi :) IP: *.Red-81-38-113.dynamicIP.rima-tde.net 14.12.08, 22:41

To jest doprawdy tragedia nie do przezycia!!!!! Jak mozna Wigilie
          spedzic poza domem? Niedopuszczalne!!!!
          Dlugo sie zastanawialem: odpisac cos czy nie.
          Czlowieku! To co piszsz, a najwazniejsze forma w jakiej to
          piszesz....Szkoda mi Ciebie. Wlasciwie to mi brakuje slow. Myslisz,
          z w sadach nie maja co robic? Bedziesz im zajmowal czas taka
          tragedia? A ta sumka odszkodowania to Twoj pomysl czy Twojego
          prawnika?
        • Gość: Znany Forumowicz Re: bardzo dobrze Pan robi :) IP: *.prod-empresarial.com.mx 15.12.08, 04:45
          Na swojej stronie to moga napisac że ziemia jest płaska i co z tego?
          U mnie na umowie jest jak byk napisane: wylot z Cancun 23.12. Koniec i kropka.

Poza tym jutro będziemy wiedzieli z Urzedu Lotnictwa Cywilnego czy taki lot miał
          się odbyc czy też sprzedano usługe na zasadzie sprzedaży kolumny Zygmunta.
          Tak czy inaczej Urząd Ochrony Konsumenta, PIT, prokuratura zostaną niezwłocznie
          powiadomione, niech sprawdza, bo od tego sa czy nie doszło do przestępstwa lub
          naduzycia.
          Skoro bilety z datą powrotu przesuniętą o dobę wystawiono na pięć dni przed
          odlotem a RT nie poinformowało o zmianie to ma byc w porzadku? Żarty chyba!
          Cieszy mnie też natychmiastowe zainteresowanie mediów tym tematem, z pewnością
          pomoze to wyjawieniu prawdy ;-)
          • Gość: gość Re: bardzo dobrze Pan robi :) IP: 94.251.133.* 03.01.09, 22:06
            Tak czy inaczej Urząd Ochrony Konsumenta, PIT, prokuratura zostaną
            niezwłocznie
            > powiadomione, niech sprawdza, bo od tego sa czy nie doszło do
            przestępstwa lub
            > naduzycia.

Ha,ha,ha! Żałosne! Do TVN24 jeszcze nie dotarłeś?
    • margit35 Re: Z Rainbow Tours do Meksyku skończy się w Sądz 15.12.08, 06:59
      Popieram akcję i życzę wytrwałości ,ja też czuję się oszukana przez biuro
      godzina wylotu została przesunięta ponad 12 godz.na parę dni przed wylotem.Na
      stronie biura jest poprzednia godzina bez zmian.Nurtuje mnie jedna rzecz bo
      pierwotnie urlop w miejscu docelowym zaczynał się 17 grudnia ,a po zmianie
      godziny wylotu będzie to 18,no i jak to ma się do ilości noclegów nic już nie
      rozumiem i jest mi szkoda mojego dziecka ,że zamiast wylotu rano będziemy
      koczować pół nocy na lotnisku ech...
    • Gość: jozefa1 Re: Z Rainbow Tours do Meksyku skończy się w Sądz IP: 80.51.237.* 15.12.08, 08:32
      Wydaje się, że ewidentnym jest, że biuro zataiło przesunięcie
      lotu,aby nie stracić klienta, ale wyroki sądu są niezbadane.Trzymam
      kciuki,sama miałam przypadek,że biuro zataiło brak zakupionego
      przeze mnie apartamentu(podobno został przebudowany)i próbowało
      upchnąć nas w 2 osobowym pokoju.ONI czują się bezkarni i w
      większości są bezkarni, bo sprawy w sądach ciągną się
      miesiącami.POZDRAWIAM,mam nadzieję,że Tobie się uda,poinformuj o
      finale sprawy.
    • taliaq Re: Z Rainbow Tours do Meksyku skończy się w Sądz 15.12.08, 11:47
      Popieram autora watku i życze wytrwałości. Bo zwykły szaraczek z biurem nie ma
      sznas. Ludzie z wycieczki, na której byłam (rejs po Nilu w październiku br.)
      cały czas czekają na zwrot pieniędzy od Rainbow. Bo dopłacili ponad 400 zł od
      os. do lepszego hotelu podczas części pobytowej w Hurghadzie, po przyjeździe
      okazało się, że nie ma dla nich miejsc, więc zakwaterowano ich po kilkugodzinnej
      kłótni w trzygwiazdkowym Empire. Rezydent na miejscu reklamacje podpisał, a
      biuro od 3 miesiecy ściemnia ze zwrotem kasy. Sama wycieczka była super, ale gdy
      teraz słucham o tych problemach ze zwrotem kasy, to moja opinia o biurze robi
      się mniej pozytywna. Więc życzę koledze powodzenia w dochodzeniu swoich racji.
      • Gość: web Re: Z Rainbow Tours do Meksyku skończy się w Sądz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.08, 14:07
        Derduch, sądź się ale nie jęcz tutaj " ach te biedne moje dzieci, choinki nie
        zobaczą":)
        - w katalogu data jest 24.12. W systemie w godzinach przelotu 24.12 na 25.12.
        - nie wiem co masz na umowie, ale doczytaj lepiej dobrze.
        - komu dałes zarobić? agentowi, czy b. własnemu?
        • derduch.milutki.facio Re: Z Rainbow Tours do Meksyku skończy się w Sądz 15.12.08, 14:56
          Web, znasz mnie juz troszke i chyba wiesz ze czytac i pisać potrafie :-)))
          Na umowie jak byk tak ja, jak i cała grupa mamy wylot 23.12 tak jak napisałem.
          Sprawdzaja nasi znajomi teraz temat w ULC i AY, obawiam sie ze ta data która nam
          wcisneli to był tylko trik handlowy. Nic to, czekam na sprawdzone info a
          potem... powalczymy ;-)
          • Gość: web Re: Z Rainbow Tours do Meksyku skończy się w Sądz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.08, 15:24
            no to kibicuję:)
          • 0nna Re: Z Rainbow Tours do Meksyku skończy się w Sądz 15.12.08, 17:08
            Skseruj dokumenty innych podróżnych mówiących o tej dacie wylotu i inne umowy
    • Gość: mateuszek Re: Z Rainbow Tours do Meksyku skończy się w Sądz IP: *.chello.pl 15.12.08, 14:01
      Rainbow od dawna coś kombinuje z biletami lotniczymi z Meksyku
      tu było też o tym
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19&w=74592913&a=75358504
      • Gość: zeus Re: Z Rainbow Tours do Meksyku skończy się w Sądz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.08, 17:14
        Kurcze.
        Faktycznie mniej lub bardziej kantuja wszyscy.
        Klamstwa, naciagactwo, kretackie zapisy w umowach, planowe wystawianie ludzi do
        wiatru.
        Czy w tym kraju nie mozna prowadzic porzadnie i uczciwie interesu.
        Ile juz tych watkow.
        Skargi, paragrafy, pozwy.
        To wszystko praktycznie jest zawracaniem kijem Wisly.
        Bp i nie tylko obsmiewaja sie z wyrokow naszych sadow.
        Na nich chyba trzeba kogos w rodzaju Vito Corleone.
        • Gość: Monika Re: Z Rainbow Tours do Meksyku skończy się w Sądz IP: *.ip.netia.com.pl 15.12.08, 17:50
          ZF ty jesteś pieniaczem pospolitym, zwanym dalej szkodnikiem. Ty
          lepiej ucz swoje dzieci radości z życia, a nie zemsty i wylewania
          żółci.
          • Gość: zeus Re: Z Rainbow Tours do Meksyku skończy się w Sądz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.08, 18:28
            W tym tez jest troche racji.
          • derduch.milutki.facio Re: Z Rainbow Tours do Meksyku skończy się w Sądz 15.12.08, 22:46
            Gość portalu: Monika napisał(a):

> ZF ty jesteś pieniaczem pospolitym, zwanym dalej szkodnikiem. Ty
            > lepiej ucz swoje dzieci radości z życia, a nie zemsty i wylewania
            > żółci.

Ty natomiast daj się kazdemu okradać, oszukiwac i walić w rogi bo inaczej
            będziesz pieniaczem, pamietaj! Pójdziesz po chleb a dostaniesz czerstwe bułki to
            zamknij ryj i nie pyskuj, mogłas dostac marchewke i dwa razy drozej. Piekny
            sposób "myslenia", cos jak karła :-)))

A ja sie nie dam. Jak mam kaprys to mogę dać żebrakowi 100 złotych ale oszukac
            na 1 złoty sie nie dam, zapłace 1000 ale ten co mnie chciał oszukac straci
            więcej, duuuzo wiecej.

• voyager747 Re: Z Rainbow Tours do Meksyku skończy się w Sądz 15.12.08, 23:36
              Na sprawę w sądzie trzeba czekać parę ładnych miesięcy, trzeba wpłacić kasę,
              zapłacić adwokatowi, sporo tego. Nie wiem czy by mi się chciało, bo to niestety
              jest bardzo zniechęcające. W moim mniemaniu prawo trochę chroni oszustów i
              złodziei, min. przez to, że tak to długo trwa i trzeba sporo się nachodzić.
              Efekt końcowy też może być inny od oczekiwanego. Nie dalej jak dziś byłem a
              sądzie, to wiem jak ten system działa.
              • Gość: Igor Re: Z Rainbow Tours do Meksyku skończy się w Sądz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.08, 09:01
                Dlatego dobrze jest mieszkać na zachodzie i latać z Niemiec.Nie dość
                że pewniej to do tego taniej.
                • voyager747 Re: Z Rainbow Tours do Meksyku skończy się w Sądz 16.12.08, 10:22
                  Najlepiej jest mieszkać w Meksyku i na plażę iść pieszo:) Ja mieszkam w
                  Warszawie i zawsze latam z Warszawy. Jeśli mam jechać samochodem, albo pociągiem
                  do Niemiec, to wolę nawet dopłacić i lecieć z Polski.
                  W przypadku długich podróży nawet przy wylocie z Warszawy cała podróż może trwać
                  20 godzin, nie wyobrażam sobie potem jeszcze dojazdu np. z Berlina samochodem.
                  Jeśli ktoś mieszka przy granicy, to może i ma to sens, ja mieszkam 3 km od
                  Okęcia i to jest moja baza wypadowa.
                  • jszafranski Re: Z Rainbow Tours do Meksyku skończy się w Sądz 16.12.08, 11:02
                    5.5 godziny IC do Berlina z Warszawy ale ... z Berlina nie ma dobrych lastow do
                    Mex. Cena wychodzi podobnie jak za dobry bilet z Warszawy.
                    • yrec61 Re: Z Rainbow Tours do Meksyku skończy się w Sądz 16.12.08, 12:43
                      Derduch, powodzenia w walce, myślę że się uda choć chyba nie na taką
                      kasę o jakiej napisałeś.
                      Pozdrów mojego brata i bratową (leszek i renata). Karpia im
                      zostawimy.
                      • Gość: gosc Re: Z Rainbow Tours do Meksyku skończy się w Sądz IP: *.Red-81-38-113.dynamicIP.rima-tde.net 16.12.08, 14:19
                        Oczywiscie, ze jezeli nie bylo zgodne z katalogiem i umowa jaka
                        podpisales, to trzeba dochodzic swego. Ale z sensem, logika a przede
                        wszystkim ze spokojem, ktorego Ci jak widze brakuje. Suma jakiej
                        oczekujesz tez nie jest odpowiednia do szkody moralnej jaka
                        poniosles. Adwokaci oczywiscie beda Cie przekonywali, ze masz sprawe
                        do wygrania. Jak dlugo potrwa, tak wiecej zarobia. Z tego wlasnie
                        zyja. Przypuszczam, ze odszkodowanie po wielu miesiacach
                        oczekiwania, jezeli je dostaniesz, nie pokryje nawet w polowie
                        kosztow sprawy. Czasami, jak to powiedzial Napoleon, " wycofanie w
                        pore jest zwyciestwem".
              • iberia.pl Re: Z Rainbow Tours do Meksyku skończy się w Sądz 16.12.08, 14:19
                voyager747 napisał:

> Na sprawę w sądzie trzeba czekać parę ładnych miesięcy, trzeba
                wpłacić kasę,
                > zapłacić adwokatowi, sporo tego.

wystarczy miec polise z ochrony prawnej w zyciu prywatnym i nic Cie
                to nie kosztuje:-P
                • Gość: Lalka Air Italy Polska- Niszczyciel Wakacji !!!!!!!!!!!! IP: *.xdsl.centertel.pl 17.12.08, 02:03
                  Tak to jest ja się lata z air italy polska.
    • ola0101 Re: Z Rainbow Tours do Meksyku skończy się w Sądz 18.12.08, 13:55
      uśmiałam się naprawdę! rozumiem że nie cieszysz się wypocznkiem
      tylko bazgrzesz te bzdury:) po co jechać tuż przed świętami do
      meksyku z dziećmi zamiast przygotować je w domu do świąt ?? upiec
      ciasto i pośpiewać kolendy ? jakiś nowobogacki błazen z ciebie a
      wigilia .. pewnie rezerwacja w resteuracji hę? prawnik był
      zaproszony??:)) dobre :))
      • arh7 Re: Z Rainbow Tours do Meksyku skończy się w Sądz 18.12.08, 15:33
        Derduch, ale siara! Zdecydowanie za dużo jest twoich twoich postów we wszelkich wątkach. Nie śmieć tymi bzdurami. Proponuję poleć w kosmos i nie wracaj!!
        • veronica3d Derduch na prezydenta!!! 18.12.08, 16:09
          A tak poważnie to nie jest żadna prowokacja ani ściema.Właśnie
          wróciłam z tygodniowego pobytu w Cancun z RT i to wszystko
          prawda.Pozdro dla Derducha z kraju...A Ty pewnie teraz
          pijesz...Pozazdrościć
          • derduch.milutki.facio Re: Derduch na prezydenta!!! 18.12.08, 23:51
            THX Vernoika, dzisiaj bylismy w Cobe i Tulum takze nie łykałem jeszcze nic ale
            do wieczora czasu sporo ;-) Odwiedzę dzisiaj za Was bar na górze hahahaha

A co do piszącej o mnie per nowobogacki gratuluję jadu i zazdrosci :-))
            Weronika, napisz pani ile złota noszę i jakiej marki kapielówki :-))))
            Normalnie turlam się ze smiechu, skąd się takie pipy biora?
            • voyager747 Re: Derduch na prezydenta!!! 19.12.08, 00:19
              To chyba jest Coba, o ile dobrze pamiętam. :)
              • derduch.milutki.facio Re: Derduch na prezydenta!!! 19.12.08, 05:46
                No kurde od Coba odmieniło mi się Cobe, nie utrudniaj! :-) Mam problem bo Mezcal
                pije i żeby do robaka dostac wiesz co muszę zrobić... :-(

A temu co mi kazał umowę czytac to gratuluje, niech sam czyta dokładnie. A potem
                Kodeks Karny...
                My juz wiemy jak to było i za oszustwo kara bedzie oraz odszkodowanie, chyba ze
                RT zachowa sie elegancko, wtedy amnezja nas ogarnie.
        • iberia.pl do arh07 19.12.08, 14:12
          arh7 napisała:

> Derduch, ale siara! Zdecydowanie za dużo jest twoich twoich postów
          we wszelkich
          > wątkach. Nie śmieć tymi bzdurami. Proponuję poleć w kosmos i nie
          wracaj!!

a kim ty jestes zeby osadzac,czy czyichs wpisow jest za malo, za
          duzo czy w sam raz?
    • Gość: zadziwiony Re: Z Rainbow Tours do Meksyku skończy się w Sądz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.08, 02:35
      Życzę powodzenia w Sądzie,najpierw czytaj warunki umowy,potem się
      awanturuj. Jeśli tak bardzo kochasz Święta i tę cudowną
      atmosferę,siedź w domu i lep uszka,a nie plątaj się po meksyku czy
      innych odległych miejscach na świecie. Wesołych Świąt;)
      • wojtek37k Re: Z Rainbow Tours do Meksyku skończy się w Sądz 19.12.08, 17:18
        Derduch , smutki odstaw (chodź kibicuje Ci w tej sprawie) , napisz
        jak tequila którą polecałem , łyknąłęś już ? czy jeszcze jesteś
        przed ? gdybyś zapomniał to "1800" reserva , jakbyś miał miejsce w
        bagażu , kup więcej .

Pozdrawiam Wojtek
        • veronica3d Do Wojtka... 19.12.08, 20:03
          Derduch łyka wszystko co mu w jego wielkie łapy wpadnie...Byleby w
          łeb waliło...Pozdrowionka dla Derducha:-)
          • derduch.milutki.facio Re: Do Wojtka... 19.12.08, 21:39
            Weronika, Ty mi tu reklamy nie rób przed znajomymi ;-)

Leze sobie na plazy, tu gdzie zwykle, a Twój leżaczek pusty :-P
            Zupka limonkowa dzisija smaczna jak zawsze. Marznij sobie, po co juz wróciłaś.
            hahahaha.
          • derduch.milutki.facio Weronika już pewnie na nartach ;-) 21.12.08, 15:48
            A my uruchomilismy już media, niech sie dzieje.
    • Gość: ja ciekawa Re: Z Rainbow Tours do Meksyku skończy się w Sądz IP: *.gdynia.mm.pl 21.12.08, 16:27
      rozumiem Twoje rozgoryczenie ale jedna rzecz mnie zastanawia...data wystawienia biletów 5 grudnia!!! jak to możliwe, że na bilecie była data jego wystawienia??? NIGDY w życiu nie spotkałam się żeby tak było...bardzo jest to dziwne! Pozdrawiam
      • voyager747 Re: Z Rainbow Tours do Meksyku skończy się w Sądz 21.12.08, 17:30
        Na biletach papierowych kiedyś była data, pamiętam sprzed kilku lat, bilety
        papierowe BA czy KLM i tam była data.
      • lena575 Re: Z Rainbow Tours do Meksyku skończy się w Sądz 21.12.08, 22:25
        Aż z czystej ciekawości pogrzebałam w makulaturze :) Właśnie robiłam
        porządki i wyrzuciłam kilka starych biletów z ostatnich wyjazdów
        które włożone były w przewodniki lub mapy ... no i mam datę na
        bilecie wystawionym przez Funf vor Flug, przez Schauinsland Reisen,
        elektronicznym bilecie wystawionym przez firmę sprzedającą bilety
        (Aurinko Gliwice).
        • Gość: ja-ciekawa Re: Z Rainbow Tours do Meksyku skończy się w Sądz IP: *.gdynia.mm.pl 22.12.08, 23:49
          ok, ale ja pytam o bilety wystawione przez biura podróży??? nie pamiętam żebym kiedykolwiek na jakimś bilecie z biura podróży miała datę jego wystawienia;/
          • lena575 Re: Z Rainbow Tours do Meksyku skończy się w Sądz 23.12.08, 12:22
            Właśnie napisałam,ze dwa bilety mam wystawione przez biura podróży i
            mają daty.
            • Gość: ja-ciekawa Re: Z Rainbow Tours do Meksyku skończy się w Sądz IP: *.gdynia.mm.pl 24.12.08, 09:29
              no ale to są chyba biura zagraniczne tak??? ja latam z polskimi biurami i nie spotkałam sie z datami wystawienia na bilecie;/
    • iberia.pl "Wigilię nieoczekiwanie spędzą w Meksyku" -artykuł 22.12.08, 20:27
      wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,6092309,Wigilie_nieoczekiwanie_spedza_w_Meksyku.html
      • wanda43 Re: "Wigilię nieoczekiwanie spędzą w Meksyku" -ar 22.12.08, 20:54
        szlag mnie trafi za chwile, bo Wigilie mielismy spedzic razem i u mnie. To, co
        zafundowano mojej wnuczce i synowej oraz synowi, czyli Wigilie i pierwszy dzień
        Swiąt w samolocie, to jest ostatnie s-syństwo. Zmarnowano nam wszystkim Swieta,
        a to nie ma ceny.
        • voyager747 Re: "Wigilię nieoczekiwanie spędzą w Meksyku" -ar 22.12.08, 21:04
          A nie mogliście tak jakoś z tydzień wcześniej wylecieć, żeby nie zahaczać o święta ?
          • wanda43 Re: "Wigilię nieoczekiwanie spędzą w Meksyku" -ar 22.12.08, 21:25
            umowa opiewala na konkretny termin i konkretna, okreslona datę powrotu.Takie są
            fakty.
            • Gość: kika Re: "Wigilię nieoczekiwanie spędzą w Meksyku" -ar IP: *.toya.net.pl 22.12.08, 21:59
              Nie mogli, bo było taniej w tym terminie, a tu taki "zonk"... ale
              właśnie dlatego taka niewysoka cena była, bo zawsze coś moze "pójśc
              nie tak"...
              Skoro zaryzykowaliście, to skąd te żale? Trzeba było lecieć we
              wcześniejszym terminie i spędzać święta z rodzinką, a tak coś za
              coś...
              Ale tak poza wszystkim to współczuję zmarnowanych świąt.
              • wanda43 Re: "Wigilię nieoczekiwanie spędzą w Meksyku" -ar 22.12.08, 22:03
                zamiast pisac glupoty, najpierw sie zastanow, co piszesz.
                • Gość: ja- ciekawa Re: "Wigilię nieoczekiwanie spędzą w Meksyku" -ar IP: *.gdynia.mm.pl 22.12.08, 23:55
                  Wanda...Jak sama ciągle podkreślasz ŚWIĘTA są!!!Święta Bożego Narodzenia...czas dobroci i miłości do bliźniego, a Ty siejesz nienawiść i złość dookoła!!!Mimo wszystko WESOŁYCH ŚWIĄT Ci życzę i Więcej Spokoju...pozdrawiam
                  P.S. Ludzie na Świecie przeżywają prawdziwe dramaty i to że Twoja wnuczka wyjmie prezenty spod choinki nie w wigilię a dzień pozniej, bez wątpienia do tych dramatów nie należy!!!
                  • lena575 Re: "Wigilię nieoczekiwanie spędzą w Meksyku" -ar 23.12.08, 12:30
                    Do każdej sprawy można tak podejść ... zwykle cudzej sprawy ...
                    to,że twoja wnuczka, twój samochód, tw wyjazd, twoje pieniądze,
                    twoje, twoje, twoje... co innego moje. Moje ma być zgodne z prawem.
                    I za nic mam wielkie dramaty światowe. Tak więc z okazji Świąt może
                    nie krytykuj inneych, daj im załatwiać ic wy w ich sposób.
                  • elzsko Re: "Wigilię nieoczekiwanie spędzą w Meksyku" -ar 23.12.08, 20:51
                    Gość portalu: ja- ciekawa napisał(a):

> Wanda...Jak sama ciągle podkreślasz ŚWIĘTA są!!!Święta Bożego Narodzenia...czas
                    > dobroci i miłości do bliźniego, a Ty siejesz nienawiść i złość dookoła!!!Mimo
                    > wszystko WESOŁYCH ŚWIĄT Ci życzę i Więcej Spokoju...pozdrawiam
                    > P.S. Ludzie na Świecie przeżywają prawdziwe dramaty i to że Twoja wnuczka wyjmi
                    > e prezenty spod choinki nie w wigilię a dzień pozniej, bez wątpienia do tych dr
                    > amatów nie należy!!!

@ "ja- ciekawa"

to jest jeden z lepszych postów, jakie czytałam w ciągu ostatnich miesięcy
                    pozdrawiam i życzę wesołych, pogodnych i pełnych miłości świąt
                    • Gość: gość Re: "Wigilię nieoczekiwanie spędzą w Meksyku" -ar IP: *.chello.pl 23.12.08, 21:31
                      Przynajmniej w szkole wnuczka będzie mogła się pochwalić, że była w Meksyku,
                      podczas gdy inne dzieci grzecznie się uczyły ( chyba jeszcze nie było ferii).
                      Swoją drogą to dziwne, że wszyscy tacy oblatani, oczytani i nie wiedzą że Air
                      Italy Polska nie należą do najpunktualniejszych linii i zawsze może byc poslizg.
                      Chyba, ze wiedzą ale lubią robic dym.
                      To co Wanda napisała pod artykułem, to po prostu maskara. Jesteś straszną
                      kobietą Wando, fuj. Dobrze, że przynajmniej inni ludzie napisali co o tym myślą.
                      Mam nadzieję, że nic nie wywalczycie. W kraju gdzie złodzieje chodzą sobie na
                      wolności i smieją się w nos okradzionym, sądy mają co robić.
                      W umowie jest napisane, ze godziny mogą się zmienic.
                      • iberia.pl Re: "Wigilię nieoczekiwanie spędzą w Meksyku" -ar 23.12.08, 21:48
                        Gość portalu: gość napisał(a):

> Przynajmniej w szkole wnuczka będzie mogła się pochwalić, że była
                        w Meksyku,
                        > podczas gdy inne dzieci grzecznie się uczyły ( chyba jeszcze nie
                        było ferii).

a co ma piernik do wiatraka? Zawiscia zalatuje.....typowo polskie...

> Swoją drogą to dziwne, że wszyscy tacy oblatani, oczytani i nie
                        wiedzą że Air
                        > Italy Polska nie należą do najpunktualniejszych linii i zawsze
                        może byc poslizg
                        > .

poslizg to poslizg ale nie dzialanie z PREMEDYTACJA.

> Chyba, ze wiedzą ale lubią robic dym.
                        > To co Wanda napisała pod artykułem, to po prostu maskara. Jesteś
                        straszną
                        > kobietą Wando, fuj. Dobrze, że przynajmniej inni ludzie napisali
                        co o tym myślą
                        > .

no masakra, ze prawde napisala faktycznie.

> Mam nadzieję, że nic nie wywalczycie. W kraju gdzie złodzieje
                        chodzą sobie na
                        > wolności i smieją się w nos okradzionym, sądy mają co robić.
                        > W umowie jest napisane, ze godziny mogą się zmienic.

godziny tak, ale dni tez? Taka subtelna roznica bez powodu???
                        • lena575 Właściwie ... 23.12.08, 23:50
                          ... powyższe posty wyglądają jak napisane przez pracowników biur.
                          Normalny turysta NIGY nie napisze,że poślizgi się zdarzają gdy widzi
                          ewidentne naciągactwo, nie napisze,że mamy Święta, nowy rok,
                          rocznicę i jakies inne tam takie które powinny powodować,ze turysta
                          winien ciepło myśleć o wszystkim i - co ważne (alnbo najważniejsze)
                          odpuszczać. Turystaie napisze innemu,ze powinien w ogóle się
                          cieszy,ze jest na wczasach, zę jak biuro spieprzy mu wyjazd to jest
                          drobnostka bo connnego jest ważne, bo dzieci głodują i nświeci
                          dzieją się straszne tragedie... czy biura pracują cała dobę? czy
                          oszukujrónież w święta i i Bóg wybacza???? Czy tylko chcą wybaczenia
                          ludzi i kasę a resztę maja gdzieś ??????
                          • iberia.pl Re: Właściwie ... to ? 24.12.08, 08:15
                            pijesz do mnie czy tak ogolnie?
                    • Gość: ja-ciekawa Re: "Wigilię nieoczekiwanie spędzą w Meksyku" -ar IP: *.gdynia.mm.pl 24.12.08, 09:32
                      elzsko dziękuję Ci serdecznie...i życzę Tobie tego samego tylko ze zdwojoną siłą:)))pozdrawiam
              • iberia.pl do kika 23.12.08, 10:34
                Gość portalu: kika napisał(a):

> Nie mogli, bo było taniej w tym terminie,

a skad taki wniosek ????

> a tu taki "zonk"... ale
                > właśnie dlatego taka niewysoka cena była, bo zawsze coś
                moze "pójśc nie tak"...

nie badz smieszna,akurat cena nie byla dla niego GLOWNYM
                wyznacznikiem.

> Skoro zaryzykowaliście, to skąd te żale? Trzeba było lecieć we
                > wcześniejszym terminie i spędzać święta z rodzinką, a tak coś za
                > coś...

napisala co wiedziala.
                Co innego opoznienie samolotu z przyczyn pogodowych czy technicznych
                albo strajku a co innego dzialanie biura z premedytacja.
    • paewlek Re: Z Rainbow Tours do Meksyku skończy się w Sądz 24.12.08, 01:35
      W czasie wigilii będziesz miał rodzinę przy sobie, zamiast ołatkiem
      podziel się chlebem, pośpiewajcie kolędy. Z czasem będziesz
      wspominał tę wigilię. Są to święta radosne, ciepłe, i tak ucz swoje
      dziecko. Tragedią jest to co zdarzyło się w rodzinie w Elblądu, u
      Ciebie wszystko jest w porządku. Ciesz się tym co masz.
      • derduch.milutki.facio Re: Z Rainbow Tours do Meksyku skończy się w Sądz 24.12.08, 02:09
        Dziękuję Kolego za te słowa.

Pozdrawiam serdecznie i wspaniałych Świat Tobie jak i Twoim najblizszym życze.
        • kaczynski.pl typowo polskie pieniactwo 24.12.08, 09:47
          wałkowanie tego samego... derduchowi stala się KRZYWDA...
          niech napisze skarge do firmy
          ot cala filozofia, a ja widzę ze kolega to pieniacz:
          - forum, artykulik w gazeta.pl, rusze znajomych w ULC-u..., prokuraturę, sądy...
          jednym słowem syndrom "ja-prezes"

rozdzieranie szat na forum ma spowodować lepszą pozycję negocjacyjną ??

pomimo wszystko: Radosnych Świąt Bożego Narodzenia, wiecej dystansu do swoich
          krzywd, wiecej dystansu do otaczającej nas rzeczywistości

Kaczynski.pl
          co mam zrobic skoro mam TAKIE nazwisko ;-))
          • matanzas Re: typowo polskie pieniactwo 24.12.08, 14:11
            kaczynski.pl
            Nie znasz więc nie oceniaj kogoś swoją miarą !
            Ciebie wogóle nie znam
            ( ktoś zna !)
            jesteś pierwszy raz na forum ( przynajmniej pod tym nickiem więc nie krytykuj )
          • Gość: Jaanie Re: typowo polskie pieniactwo IP: *.ip.netia.com.pl 29.12.08, 17:01
            Bingo Kaczynski
    • Gość: Władek Re: Z Rainbow Tours do Meksyku skończy się w Sądz IP: *.adsl.inetia.pl 29.12.08, 15:21
      jeżli podejmujesz rysyko urlopu z Rainbow lub biurami takiego
      pokroju to co sie dziwić ...... nastepnym razem leć z triadą
      bedziesz mniejn zadowolony
    • mezczyzna_do_wynajecia Re: Z Rainbow Tours do Meksyku skończy się w Sądz 30.12.08, 01:22
      Swieta i po swietach ktore sie skonczyly.Lepiej spedzac mile chwile bo one sa
      najwazniejsze niz siedziec w domu marnujac czas.Podroze ksztalca tylko trzeba
      umiec je wykorzystac.Jedni jada zobaczyc slonce,opalic sie,popatrzec na morze i
      skaly w blasku slonca a inni zas podejrzec nowa kulture,zobaczyc jak zmienia sie
      krajobraz,jak rozwija sie inna cywilizacja.Kazdy widzi swoja wyobraznia.Jakim
      jestes taki wydajesz osad.Pozdrawiam
      • Gość: Jola Re: Z Rainbow Tours do Meksyku skończy się w Sądz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.08, 10:08
        I własnie z tego powodu w tym roku poleciałam z niem biura i już
        długo z polskimi nie będę latać.Jeśli chcesz mieć udane spokojne
        wakacje, nastepnym razem spróbuj lecieć z Niemiec, taniej i
        pewniej.Z takiego forum dowiedziałam sie o takich mozliwościach, i
        udało się.
        • kaczynski.pl dla piewcow wyjazdow z niemiec 30.12.08, 11:22
          www.urlaubsreklamationen.de/hauptseite_tui_reklamationen.htm
          jak znacie niemiecki to poczytajcie... pewne wyjazdy?? swietnie zorganizowane ??
          tak samo jest wszedzie, tam tylko wstydzicie sie wołac rezydenta jak wam sie
          spłuczka w kiblu zepsuje... bo nie znacie jezyka ;-P

kaczynski.pl
          zdrowy rozsądek to podstawa
          • iberia.pl Re: dla piewcow wyjazdow z niemiec 30.12.08, 11:33
            i jeszcze to :
            www.urlaubsreklamationen.de/blacklist.htm
          • pietnacha40 jako piewca wyjazdow z Niemiec 30.12.08, 12:11
            mogę powiedzieć,że te wyjazdy różnią się jedynie ceną.I tylko
            dlatego jeżdżę z Niemiec.Organizacja,wpadki,opóżnienia,zamiany
            pokoi,rezydenci tylko w okreslone dni ,sprzedający wycieczki i
            opiekujący się kilkoma hotelami na raz - dokładnie tak samo jak u
            nas.Po pierwszym "niemieckim" wyjeżdzie zastanawiałam się skąd się
            biorą te legendy o wyjątkowej wspaniałości zachodnich biur.Wyglądało
            to dokładnie tak ,jak z Itaką czy Triadą.Z ciekawości rozmawiałam
            jeszcze z Anglikami,Kanadyjczykami i Amerykanami.Kanadyjczyk
            opowiadał,że zamiana hotelu na miejscu,po przylocie,to prawie
            norma.Amerykanów biuro okradło - zapłacili,a ono zniknęło.Anglicy
            zmieniali pokój - sami !!!! bez rezydenta o zgrozo,bo akurat dyżuru
            nie miał.
            • annie2003 Re: jako piewca wyjazdow z Niemiec 30.12.08, 12:35
              piewcy i przeciwnicy będą zawsze
              ja uparcie mam zamiar korzystać z polskich biur, bo na objazdówkach
              chcę mieć komfort polskiego pilota/przewodnika, a ponadto nawet
              kilkaset złotych rzekomych oszczędności nie zrekompensują mi minimum
              12 dodatkowych godzin spędzonych w podróży
              dlatego uważam za bezcelowe wychwalanie pod niebiosa niemieckich
              biur, bo to nie jest atrakcyjna oferta dla każdego; informować o
              możliwościach - owszem; wmawiać, że inna opcja to bezsens - to
              głupota
              • pietnacha40 Re: jako piewca wyjazdow z Niemiec 30.12.08, 12:49
                Zgadzam się.Gdybym jeżdziła na objazdówki,to też bym wybierała
                polskie biura.Zresztą cały czas i z naszych jeżdżę.Są jednak
                kierunki,na które by mnie nie było stać z polskiego biura.I nie jest
                to "kilkaset złotych rzekomych oszczędności".To jest dobrych parę
                tysięcy faktycznych oszczędności.
        • mezczyzna_do_wynajecia Re: Z Rainbow Tours do Meksyku skończy się w Sądz 30.12.08, 14:12
          Jola nastepnym razem wez mnie ze soba i gwarantuje ze wracac do domu nie
          bedziesz chciala a z plazy na noc do rezydencji tym bardziej.Jak bawic sie to na
          calego : ))))
          • liczek Re: Z Rainbow Tours do Meksyku skończy się w Sądz 30.12.08, 18:17
            Ale gdzie jest Derduch?
            • Gość: Karolski Re: Z Rainbow Tours do Meksyku skończy się w Sądz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.08, 20:34
              Właśnie, nadymał się, pienił, pieniaczył i ucichł. Myślę, że obawia się, że RT
              zechce od niego dopłaty za "dodatkowy" dzień w Meksyku, więc woli nic nie mówić.
              A może zauważył, że załoga samolotu też ma Wigilię nad Atlantykiem i nie
              psioczy, może ktoś powiedział, że tysiące ludzi dobrej woli (lekarze,
              pielęgniarki, kolejarze, policjanci, wojskowi, strażacy, dróżnicy, i wielu,
              wielu innych - także posiadających dzieci, rodziny, psy i koty) pracuje dla
              innych w Wigilię, w Święta i w Nowy Rok i nie płaczą z takiego powodu jak
              opisywany przez "doświadczonego forumowicza". Wyrazy współczucia dla Derducha.
              Temat drugi poruszony kilka postów wcześniej, czyli "fantastyczne wyjazdy" z
              tzw. niemieckich biur. Nigdy z nich nie korzystałem i obawiam się, że nie
              skorzystam. Powodów bez liku: - wspominany wcześniej zwykle obcojęzyczny
              przewodnik, dodatkowe godziny na dojazd do np. Berlina i z powrotem (to jeszcze
              w miarę blisko, może być dalej i dłużej), nie chcę się czuć jak turysta
              "gorszej" kategorii w towarzystwie np. Niemców, których zachowanie "podziwiałem"
              na Majorce, w Grecji czy Turcji a najważniejsze jestem Polakiem i udziałem w
              turystyce zorganizowanej przez polskie biura płacące podatki do polskiego
              budżetu wspomagam (nie chcę górnolotnie, ale to raczej trudno inaczej
              wyrazić)Poziom Krajowego Bogactwa (PKB).Pozdrawiam wszystkich Rodaków-Turystów i
              życzę udanych wojaży w 2009 roku - Karol.
              • Gość: Jola Re: Z Rainbow Tours do Meksyku skończy się w Sądz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.08, 20:45
                Ja w tym roku byłam pierwszy raz z niem biura.Wylot z Berlina ,
                zapłaciłam 2000PLN mniej/os ,niż bym leciała z Polski.Miałam o dziwo
                polską rezydentkę i również po polsku witano mnie w samolocie.Do
                Berlina jechałam IC za 320PLN /2os.Niemcy ( do tej pory ich nie
                lubiłam) okazali się przemili i pomocni w każdej sprawie, więc
                napewno za rok z nimi polece.Wybrałam Necermana, by miec pewne i
                udane wakacje.Z Polski nie byłoby mnie stać na karaiby.Więc nie
                rozumiem na czym opieracie swój pogląd o złych wczasach z Niemiec?
                • Gość: Karolski Re: Z Rainbow Tours do Meksyku skończy się w Sądz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.08, 20:52
                  Na początku zastrzegłem się, że nie byłem z niemieckim biurem na wczasach i
                  dlatego nie oceniałem ich, tym bardziej negatywnie. Podałem jedynie powody, dla
                  których to ja nie jeżdżę z niemieckimi biurami, chociaż nie jest mi obojętne czy
                  płacę więcej czy mniej. Dokonuję wyboru w oparciu o inne kryteria.
                • lena575 Re: Z Rainbow Tours do Meksyku skończy się w Sądz 30.12.08, 21:30
                  Bo te osoby które piszą,zez niemieckiego biura jest tak samo jak z
                  Triady czy Itaki kłamią. Nie latają albo poleciały raz na tani
                  wyjazd, niby-z-kimś-rozmawiały, iby z niemcami, niby wz Amerykaami.
                  Ja latam z niemickich biur i na pobytówki i na objazdówki i wykupuję
                  u nich same pokoje bez przelotów jeśli taniej niż wynajęcie smemu.
                  Przez wiele lat RAZ zdażyło się opóźnienie samolotu i od raz
                  zapowiedziano dlaczego (silny wiatr) i dano nam bony bodajże 10 DEM
                  (tkie były!!) na jedzenie w bufetach lotniskowych co starczyło na
                  kanapkę,ciastko i kawę. O obhazdókach nie wspomnę.Rzeczywiście, gdy
                  Polacy będą znali języki - szczególnie niemiecki to polskie biura
                  padną, niestety.
                  • annie2003 Re: Z Rainbow Tours do Meksyku skończy się w Sądz 30.12.08, 21:59
                    uwierz lena, że wielu jest turystów posługujących się dosyć
                    swobodnie obcymi językami, dzięki czemu jest im np. zbędny rezydent,
                    bo sami wszystko sobie załatwią...nie wiem czemu nie możesz
                    zwyczajnie przyjąć do wiadomości, że niektórzy zwyczajnie nie chcą
                    lecieć z zagranicy? to karalne? do Ciebie nikt nie ma żadnego "ale",
                    że wybierasz to co dla Ciebie i wg Ciebie jest
                    najatrakcyjniejsze...każdy ma swoje kryteria wyboru i nie nam to
                    oceniać...po co dalej ciągnąć ten wątek w tym tonie? czy nie lepiej
                    po prostu podać linki, by zainteresowani porównali sobie i SAMI
                    dokonali wyboru, bez świadomości, że jak później wejdą na to forum
                    to się poczują gorsi wybierając polskie biuro?
                    • elzsko wyjazdy z Niemiec 30.12.08, 22:30
                      Ja mam about 40Y, wyjeżdzam często- i wczasy i wycieczki
                      i nigdy nie pojechałabym z Niemiec
                      po prostu / bez żadnego osobistego uzasadnienia/ nie cierpię ich języka
                      nie potrafiłabym uczestniczyć w imprezie, gdzie ludzie ciągle mówią po niemiecku
                      cierpię, jak słyszę ich język
                      i nigdy nie pojadę z tego powodu z Niemiec na wakacje
                      zresztą wiem jak niektórzy z nich traktują Polaków,niejednokrotnie widziałam ich
                      zachowanie na wakacjach
                      wiem... Polacy tez potrafią być..atrakcyjni inaczej
                      ale w przypadku wyboru, zawsze wybrałabym biuro inne niż niemieckie
                    • wojtek37k Re: Z Rainbow Tours do Meksyku skończy się w Sądz 31.12.08, 15:45
                      Moja droga annie2003 , aby móc porownać usługę , trzeba mieć
                      jakiekolwiek doświadczenie z różnymi organizatorami wyjazdów .
                      Zabierasz głos na temat wylotów w Niemiec , napisz nam prosze gdzie
                      i z kim byłaś (wylatując z Niemiec) , że zabierasz głos w tej
                      dyskusji ??!!
                      Ten wątek nie ma w tytule "Triada" - więc zapytam wprost co Ty tu
                      robisz ? Wiem , wiem wolność słowa na forum , ale aby wyrażać
                      zdanie , trzeba mieć jakieś doświadczenie lub wiedze w danej
                      kwestii - pochwal się jednym lub drugim . Przecież Ty tylko z
                      Triady , a tu o Meksyku , RT i skręca trochę na organizatorów
                      niemieckich , porównując ich z RT

:-)
                      • annie2003 Re: Z Rainbow Tours do Meksyku skończy się w Sądz 31.12.08, 16:40
                        kolejny domorosły mędrzęc, jak coś sobie ubzdura i wbije do głowy,
                        to ani rusz...
                        nie będę po raz kolejny opisywać gdzie i z jakim biurem byłam...
                        i nie porównuję usług, nie neguję zapewne wysokiej jakości ofert
                        świadczonych przez niemieckie biura i nic mi do tego kto gdzie z kim
                        i skąd lata...
                        masz rację, jest wolność słowa, więc tak samo jak Ty mogę wyrazić
                        swoje zdanie i wcale do tego nie potrzebuję być na Kubie z
                        niemieckiego biura..
                        czy tak trudno zrozumieć, że ludzie kierują się różnymi czynnikami
                        przy wyborze oferty i to, co jest atrakcyjne dla Ciebie, dla mnie
                        jest czymś z kosmosu? nie korzystam z pobytówek, nie interesują mnie
                        oferty rodzinne, nie stać mnie na dalekie egzotyczne kierunki, ani
                        na wyjazdy częściej niż raz w roku, nie mam blisko do niemieckiego
                        lotniska, nie mam samochodu, którym mogłabym dojechać być może
                        taniej niż pociągiem...to są moje argumenty za polskimi ofertami,
                        zgadzać się nie musisz, wystarczy że przyjmiesz do wiadomości..nie
                        wiem doprawdy, co Ciebie czy lenę tak w tym drażni...tak samo, jak
                        nie wiem, czemu zgodnie uważacie mnie za pracownika Triady :)
                        • wojtek37k Re: Z Rainbow Tours do Meksyku skończy się w Sądz 02.01.09, 10:12
                          Wspaniale , na taką odpowiedź liczyłem . Skoro te wszystkie rzeczy
                          Cię nie interesują , dlaczego w tych sprawach w takim razie
                          zabierasz głos . Mędrcem chyba nie ja jestem , tylko .... , no sama
                          sobie odpowiedz na to pytanie .

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku

Pozdrawiam Wojtek
                          • annie2003 Re: Z Rainbow Tours do Meksyku skończy się w Sądz 03.01.09, 22:40
                            będę pisać to co chcę i gdzie chcę, a Tobie nic do tego...zajmij się
                            ciekawszymi sprawami niż moja osoba tutaj
                  • pietnacha40 Re: Z Rainbow Tours do Meksyku skończy się w Sądz 30.12.08, 22:27
                    wiesz leno ,Twoja wypowiedz jest w takim samym stopniu wiarygodna
                    jak każda inna na tym forum.Niby jeżdziłaś,niby wykupywałaś same
                    pokoje ,niby to wielojęzyczna jesteś,niby samolotami latałaś.No
                    kłamiesz babo jak z nut.Niby dlaczego twoja prawda jest bardziej
                    prawdziwa od mojej ? Bo tak ? Śmieszne.Dziecinne.
                    • lena575 Re: Z Rainbow Tours do Meksyku skończy się w Sądz 30.12.08, 23:20
                      Moja prawda nie jest prawdziwsza. Najprawdziwsze jst to co powyżej -
                      jak ktoś nie ma argumentów to pisze,że po prostu nie lubi
                      niemieckiego, że są ludzie którzy bez jakichkolwiek powodów nie
                      pojadą Niemiec bo nie. A moje zdanie jest takie,ze nie jadą bo nigdy
                      nie jechali (tak jak z chodzeniem do opery :))). Trzeba to zrobić
                      kiedyś pierwszy raz i przekonać się, różnica w cenie i w obsłudze
                      może zniwelować te wstręty. Nawet poznani Niemcy okazująsię super
                      fajni.
                      PS. Amerykanie poznani [rzeze,mnie na Kubie, w Meksyu, Wenezueli,
                      Brazylii , w krajach Azji i gdzieś tam jeszcze nie daliby się
                      traktować tak jak turyści Triady czy Itaki. Tego mogę być pewna na
                      100000%
                      • pietnacha40 Re: Z Rainbow Tours do Meksyku skończy się w Sądz 30.12.08, 23:49
                        Nie jadą ,bo nie mają takiej potrzeby.Gdy czytam na forum o polskich
                        biurach i wyjazdach,to włos mi się jeży i żal mi straconych
                        wakacji.Ale sama też jeżdżę z Itaką,raz nawet z Triadą i co ? I z
                        Itaki byłam bardzo zadowolona.I gdyby nie ceny wyjazdów
                        dalekich,nigdy by mi do głowy nie przyszło jechać z Niemiec.Bo po
                        co ? Dostawałam to co w ofercie było,czyste,zadbane
                        hotele,bezproblemowy dowóz czy dolot.Więc rozumiem,ze ktoś jeżdzi z
                        Polski i mu z tym dobrze.Rozumiem,że łatwiej kupić wycieczkę w
                        biurze za rogiem,dojechać w pół godziny na lotnisko i mieć komfort
                        zapytania po polsku gdzie stołówka.Ja jeżdżę z Niemiec tylko i
                        wyłącznie z oszczędności.Wykupuję sam lot,albo pakiet,jest duuużo
                        taniej.Nigdy nie odebrałam zachowania Niemców jako wywyższania.Byli
                        mili,jak się zorientowali,że nie znam języka ,to pomocni mimicznie;)
                        Ale też sama obsługa nie była czymś niezwykłym i
                        nadzwyczajnym.Normalnie,jak wszędzie.Kanadyjczyk ,
                        dla którego nie było miejsca w hotelu, opowiadał,ze wozili go po
                        hotelach i mógł sobie wybrać inny z kilku.Może w tym różnica,że nasi
                        nie dają wyboru :D
                        • Gość: Jola Re: Z Rainbow Tours do Meksyku skończy się w Sądz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.08, 09:57
                          Ja nie znam niem , a wszystko załatwiłam po polsku poprzez polskiego
                          agenta i jak już pisałam było to o 2000PLN/os taniej ,niż z
                          jakimkolwiek polskim biurem.W 2009 będzie jeszcze drożej, bo dojdą
                          słone opłaty paliwowe.Ale wykładnikiem mojego wyjazdu jest cena.Będę
                          czekac do ostatniej chwili, jeśli taniej będzie z niem ,to znów
                          polecę z Berlina.Ja nie lubię tego języka, ale nie uprzedzam sie
                          kulturowo.Nic nieprzyjemnego mnie tam nie spotkało.Wszystko było
                          idealnie dograne, z niem dokładnością.Wyborów sami dokonujemy, jedni
                          sugerują się ceną ,inni dojazdem.Na karaiby z Polski lata samolot z
                          międzylądowaniem i ląduje daleko od hoteli.Z niem lot lepszym samol.
                          krótszy lot z cateringiem i blisko do miejsca pobytu.Czyli nad czym
                          sie tu zastanawiać????W 2009r bedę sprawdzac ceny do Kenii, jeśli
                          polskie biuro zaoferuje mi bezposr. lot i upatrzony hotel w realnej
                          dla mnie cenie, to polecę z Polski.
                          • lena575 Re: Z Rainbow Tours do Meksyku skończy się w Sądz 31.12.08, 13:59
                            Do tego jeszcze problem z dojazdem w pół godziny na lotnisko jest
                            taki,że Polska nie składa sie wyłącznie z mieszkańców dużych miast
                            mających do lotnisk "pół godziny drogi". Zanajomym spod Strzelec
                            Opolskich na pewno krócej do Berlina czy Lispka niż
                            do "podkatowickich" Pyrzowic.
                            • annie2003 Re: Z Rainbow Tours do Meksyku skończy się w Sądz 31.12.08, 14:26
                              no i tacy może chętnie skorzystają z Twoich porad, innym pozwól
                              działać, jak im jest wygodniej i nie oceniaj...doprawdy nie trzeba
                              choć raz próbować wyjazdu z niemieckim biurem, by wiedzieć, że się
                              nie chce z nimi jechać...żaden wyznacznik...
                              a może mogłabyś podać linki do biur/pośredników, z których Ty
                              korzystasz, by inni mogli sobie porównać z polskimi ofertami? to by
                              z pewnocią była cenna informacja dla wielu osób, zamiast wiecznego
                              wysłuchiwania o żenującym poziomie wiedzy współrodaków, tragicznych
                              polskich biurach itp itd...
                              • lena575 Re: Z Rainbow Tours do Meksyku skończy się w Sądz 31.12.08, 15:46
                                Pozwalam każdemu działać tak jak chce i linki do biur a nawet
                                konktretne adresy daję tym, kórzy o to proszą :))
                                Jednak nadal uważam,ze trzeba coś zrobić pierwszy raz by
                                powiedzieć,ze się tego chce albo nie. Pozwól więc by wszyscy robili
                                to co chcą i słuchali moich (lub moim podobnych) rad.
                                Ja akurat uważam,ze rodacy wcale nie mają wiedzy na żenującycm
                                poziomie ani nie zauważam ich starsznych, rażących zachowań w
                                przeciwieństwie do pracowników biur na żenującycm poziomie
                                udzielający się na tym forum i od czasu d czasu opisujących katorgę
                                i mordęgę z własnymi klietami ...
                                • annie2003 Re: Z Rainbow Tours do Meksyku skończy się w Sądz 31.12.08, 16:51
                                  to ja Cię w takim razie proszę o takie linki i nie doszukuj się w
                                  tym jakiejkolwiek uszczypliwości...
                                  niestety nie zgodzę się z tym, że trzeba czegoś spróbować, by
                                  wiedzieć czy się tego chce czy nie...nie da się tego podciągnąć pod
                                  każdą sytuację...a o ile pamięć mnie nie myli, to nie korzystałaś z
                                  usług np. Triady, a odradzasz ją bardzo często...na podstawie
                                  doświadczeń zswoich znajomych...mimo iż są tacy, które z tym samym
                                  biurem mają zupełnie inne doświadczenia...tak samo ja na podstawie
                                  swoich wyliczeń za i przeciw nie planuję w najbliższej przyszłości
                                  korzystania z niepolskich biur...mimo, że jest wiele osób, które
                                  sobie nie wyobrażają, jak można jeździć z Polski...i dobrze, od tego
                                  jest wolny rynek, by każdy znalazł coś dla siebie i na miarę swoich
                                  potrzeb i możliwości, tylko po co od razu na siebie naskakiwać..
                                  ...a jeśli do mnie pijesz odnośnie żalących się pracowników, to
                                  tradycyjnie kulą w płot...ani żaden pracownik biura ze mnie, ani się
                                  nie żalę publicznie...
                                  • lena575 Re: Z Rainbow Tours do Meksyku skończy się w Sądz 31.12.08, 17:27
                                    Oj, cos jesteś przeczulona i do tego kłamiesz. Nie odradzam nigdy i
                                    nigdzie wyjazdów z Itaki czy Triady a ty piszesz,ze bardzo często...
                                    proszę o linki !!!
                                    Jesli nie planujesz wyjazdów z Niemiec to po co ci linki do "moich"
                                    kontaktów ? Piszesz, bym nie doszukiwała się uszzypliwości a sama
                                    się podkładasz. Dużo sprzeczności tym co pizesz. Ja nie widzę
                                    nigdzie agresji, no może ciutkę u ciebie.Ja piszę to co sądzę, piszę
                                    z mojego doświadczenia a atakującą jesteś ty. Wyjeżdżaj sobie
                                    jakiego biura chcesz i pisz o tym ile chcesz a ja będę pisała to co
                                    ja chcę i doradzała komu chcę.
                                    • jolantas1955 Re: Z Rainbow Tours do Meksyku skończy się w Sądz 31.12.08, 17:34
                                      Czy naprawdę nie możecie odpuścić nawet w taki piękny wieczór????Jak Bozię
                                      kocham, jesteście żałosne!!
                                    • annie2003 Re: Z Rainbow Tours do Meksyku skończy się w Sądz 31.12.08, 17:38
                                      piszesz na forum dużo, więc trudno byłoby mi podać teraz dokładnie
                                      gdzie i kiedy odradzałaś..ale może się pokuszę o poszukanie...
                                      a dlaczego mam nie prosić Cię o linki? nie chcesz, nie dawaj, Twoja
                                      wola, płakać nie będę...
                                      przeczulona nie jestem, raczej zmęczona pewnymi postawami tutaj...
                                      gdzie ja atakuję? w określeniu swoich poglądów? Ty mówisz a, ja
                                      mówię b, po co ta cała otoczka? doradzaj komu chcesz, ktoś Ci broni?
                                      czy ktoś Ci broni wyrażania swojego zdania? o ile nie są to jakieś
                                      kłamliwe pomówienia?
                                      • lena575 Re: Z Rainbow Tours do Meksyku skończy się w Sądz 31.12.08, 18:06
                                        Zanim zaczniesz pisać do innych co oni niby piszą pokuś się jednak o
                                        przeczytanie.
                                        Nikt mi nie broni, czasem tak jak ty ktoś mnie zaatakuje. Pisuję tu
                                        wcale nieczęsto więc razcej sądzę,ze te osoby zmieniają niki ale
                                        mnie pamiętają. No i pisać będę jak mi się będzie podobało. Nie
                                        potrzebuję przyzwoleń.
                                        • annie2003 Re: Z Rainbow Tours do Meksyku skończy się w Sądz 31.12.08, 18:21
                                          proszę, pierwszy dosłowny link z dosłowną wypowiedzią -
                                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19&w=86213878&a=86269766
                                          ton pozostałych odnoszących się do kilku biur też zdecydowanie nie
                                          zachęca do skorzystania z ich oferty
                                          i owszem, piszesz trochę, wystarczy wrzucić Twój nick w
                                          wyszukiwarkę, by poznać liczby...nie jesteś kimś, kto wpadnie
                                          okazjonalnie, jak mu wyjazd nie wypali i musi się wyżalić...
                                          i wcale Cię nie atakuję, to już Twój problem, że moje niezgadzanie
                                          się z Twoimi niektórymi wypowiedziami traktujesz jako
                                          atak...natomiast Ty niezmiennie twierdzisz, że jestem pracownikiem
                                          Triady bądź innego biura, w zależności od wątku - to jest kłamstwo,
                                          leno...czy teraz chcesz mi również zasugerować, że zmieniam także
                                          nicki?
                                          • lena575 Re: Z Rainbow Tours do Meksyku skończy się w Sądz 31.12.08, 18:41
                                            I nadal podtrzymuję, bingo czy traf można tylko w niepolskich
                                            biurach.
                                            Proszę dalej ....
                                            Sama z czystej cawości sprawidziłam ile jest moich wpisów ... od
                                            2003 roku, a ile twoich :))
                                            Nie wyżalam się jak mi wyjazd nie wypali, mnie wyjazdy wypalają bo
                                            omijam biura o któych słyszę złe rzeczy. Piszę o dobrych. Boli?
                                            jakoś dziwnie jak na zwykłego turtę zakochanego w jednym polskim
                                            biurze turystycznym :)))
                                            • annie2003 Re: Z Rainbow Tours do Meksyku skończy się w Sądz 31.12.08, 18:51
                                              a dlaczego na litość boską ma mnie boleć czyiś udany wyjazd? albo,
                                              że Tobie wyjazdy się zawsze udają? moje też są udane, dlatego też
                                              pozwalam sobie o nich pisać dobrze, a to już gorzej, prawda? to już
                                              trąci "zakochaniem" jak to zgrabnie ujęłaś...to chyba boli...tylko,
                                              że niestety - dopóki to biuro będzie dawało mi interesujące mnie
                                              oferty, w przystępnych dla mnie cenach i warunkach i będzie się
                                              wywiązywać z umowy, to nie widzę potrzeby, bym miała to zmieniać...
                                              i co Ci wyszło z porównania naszej aktywności na forum? :) bo ja się
                                              nie wypieram, że dużo piszę :)
                                              • lena575 Re: Z Rainbow Tours do Meksyku skończy się w Sądz 31.12.08, 19:37
                                                Dlaczego piszesz,że po moich wpisach nie wyglądam na skarżącą się na
                                                nieudany wyjazd? Dlaczego mam wygląda? czy tylko tacy tacy mogą tu
                                                pisać poza pracownikami biur? Sobie jako turystce przyznajesz prawo
                                                do opisywania swoich czy znajomych pozytywnych odcć co do jakigoś
                                                biura. Ja piszę o tym co wiem. Chętnie pojadę z polskich biur jeśli
                                                będą one solidne, a jeździłam z Big Blue (nieistniejącego), Alfa
                                                Star, Exim i czegoś tam jeszcze ale wybiram tak jak mi dogodnie. I
                                                będę tu pisałą o moich doświadczeniach i moje rady. Mozesz pisać
                                                swoje. Nie udzielam się we wszytskich wątkach nie radzę ani
                                                odradzam. Zawsze napiszę,że Niemcy są solidni bo są. Chciałbym by
                                                tak było i w Polsce.]
                                                Oczywiście, Nowym Roku życzę dużo udanych fantastycznych podróży.
                                                Wesołej zabwy życzę. Ja za pół godziny wychodzę na bal i myslę,ze ty
                                                też będziesz balować :)

• annie2003 Re: Z Rainbow Tours do Meksyku skończy się w Sądz 31.12.08, 19:50
                                                  źle odebrałaś wątek o Twoich wpisach, bo miałam na myśli, że nie
                                                  jesteś przypadkówym użytkownikiem forum, nie jesteś tu pierwszy raz
                                                  i masz niewątpliwe doświadczenie jako globtroterka
                                                  czego nie rozumiem w Twojej wypowiedzi - "sobie jako turystka
                                                  przypisujesz prawo do opisywania swoich czy znajomych pozytywnych
                                                  odczuć"...a nie mam takiego prawa? wszak to moja wiedza, taka sama
                                                  jak Twoja...też bym chciała, by w Polsce było więcej solidnych firm,
                                                  nie tylko biur podróży, ale wiadomo - ideały nie istnieją...
                                                  Tobie i pozostałym forumowiczom również życzę samych udanych
                                                  wyjazdów ;)
                            • iberia.pl Lena i jej odległości bzdurne 31.12.08, 17:57
                              lena575 napisała:

> Zanajomym spod Strzelec
                              > Opolskich na pewno krócej do Berlina czy Lispka niż
                              > do "podkatowickich" Pyrzowic.

kobieto! Piszesz bzdury!

Strzelce Opolskie -Pyrzowice = 70km
                              Strzelce Opolskie -Berlin =470km
                              Strzelce Opolskie - Lipsk = 496km.
                              • lena575 Re: Lena i jej odległości bzdurne 31.12.08, 18:06
                                No właśnie, jest różniica między bliżej a krócej :))
                                • iberia.pl Re: Lena i jej odległości bzdurne 31.12.08, 18:08
                                  lena575 napisała:

> No właśnie, jest różniica między bliżej a krócej :))

kochana nie wiem czy wiesz ale ze Strzelc wylatują na A4, potem
                                  zjeżdżają na S1 i jadą trasą pod samo lotnisko, wiec nie pisz
                                  farmazonow,ze blizej i krocej bedzie im jechac na niemieckie
                                  lotnisko bo sie kompromitujesz :-D.
                                  • lena575 Iberia i jej atlas :) 31.12.08, 18:23
                                    Wiem, nawet jeżdżę nią często i w Katowicach stoję a nie jadę ...
                                    chyba,że to środek nocy albo niedziela. Zumi przewiduje ok.1,5
                                    godziny na tą trasę, moi znajomi jechali ponad 3. 460 km do Berlina
                                    to problem tylko do granicy bo wolno 110km/h, potem już tylko jest
                                    lepiej.
                                    • iberia.pl Lenka i jej dyrdymały 31.12.08, 18:39
                                      lena575 napisała:

> Wiem, nawet jeżdżę nią często i w Katowicach stoję a nie jadę ...
                                      > chyba,że to środek nocy albo niedziela. Zumi przewiduje ok.1,5
                                      > godziny na tą trasę, moi znajomi jechali ponad 3. 460 km do
                                      Berlina
                                      > to problem tylko do granicy bo wolno 110km/h, potem już tylko jest
                                      > lepiej.

chyba jezdzisz w swojej wyobrazni....
                                      No coz madrzy mowili aby nie dyskutowac z idiota bo najpierw
                                      sprowadzi mnie do swojego poziomu a potem pokona doswiadczeniem :-D.
                                      EOT.
                                      • lena575 Re: Lenka i jej dyrdymały 31.12.08, 18:50
                                        No coz madrzy mowili aby nie dyskutowac z idiota bo najpierw
                                        > sprowadzi mnie do swojego poziomu a potem pokona doswiadczeniem :-
                                        D.

Dokładnie całe forum i nie tylko to ma takie zdanie o
                                        tobie :))))))))))))))))))))
                                        • Gość: Z polski drogo :( Re: Lenka i jej dyrdymały IP: *.chello.pl 31.12.08, 19:26
                                          Ja tam jestem z okolic Gdańska, na wycieczki jezdze glownie z
                                          niemiec a to dlatego ze jest zawsze znacznie taniej i lepszy poziom
                                          obsługi, pozatym leci sie niemieckimi liniami ktore przynajmniej
                                          teoretycznie sa bezpieczniejsze i pewniejsze niz inne tanie linie
                                          lotnicze ktore obsługuja polskie czartery. Pozatym czy z Gdanska
                                          bede jechał do Berlina, Lipska(do Lipska jest akurat troche dalej
                                          ale cały czas jedzie sie autostrada od granicy wiec to moment) czy
                                          do Warszawy na lotnisko to nie ma znacznia.
                                          Z samego Gdańska praktycznie sa tylko kierunki typu Egipt, Turcja,
                                          Tunezja ktore mnie juz od dawna nie interesuja. Z Berlina i Lipska
                                          masz w zasadzie cały swiat (aczkowliek czasami z przesiadka
                                          przewazniej we Frankfurcie, Zurychu lub Monachium)
                                          Gdyby chociaz cena i standard był podobny to wybrał bym wylot z
                                          polski ale niestety z niemiec jak sie dobrze poszuka naprawde mozna
                                          znacznie dużo, dużo taniej. Jezyka niemieckiego nie znam ale to nie
                                          ma zadnego znacznia.
                                          Oczywiscie nie krytykuje tych co z polski leca bo tacy tez musza
                                          byc. Pozatym na typowe kierunki najczesciej oblegane przez Polskich
                                          turystów typu Turcja, Egipt czy Tunezja to nie ma az takiej duzej
                                          roznicy w cenie wiec jak ktos ma lotnisko pod domem to spokojnie
                                          mozna z polski leciec. Ale przy innych bardziej egzotycznych zawsze
                                          jest duza roznica w cenie na korzysc niemieckich biur (czasami nie
                                          trzeba nawet duzo szukac).
                                          • Gość: Z polski drogo :( Re: Lenka i jej dyrdymały IP: *.chello.pl 31.12.08, 19:47
                                            Acha pozatym i tak ostatnio zauwazyłem ze niektore bardziej
                                            egzotyczne wycieczki niby z polski sa i tak przez niemcy - np TUI
                                            tak robi przynajmniej na niektore kierunki. Czyli niby wylot z
                                            polski z Warszawy i samolot leci np. do Frankfurtu a stamtad razem z
                                            niemieckimi turystami dalej.
                                            Wiec tak to wygladaja u niektorych biur egzotyczne wycieczki z
                                            Polski - czyli tak naprawde z Niemiec :) Tylko jeszcze pytanie
                                            dlaczego takie wycieczki z wylotem z Warszawy sa czesto znacznie
                                            droze niz gdy kupi sie wycieczke z Berlina przez Frankfurt ? :)
                                            Wiem ze podatki w niemczech biura podrozy płacą nizsze ale roznica w
                                            cenie czasami naprawde jest spora - znacznie wyzsza niz 2-3% roznicy
                                            jakie chyba jest w tej chwili.
                                            • annie2003 Re: Lenka i jej dyrdymały 31.12.08, 19:52
                                              bo niemieckie biura to olbrzymie koncerny z większą klientelą i
                                              często także flotą, więc mają większe możliwości negocjacji i
                                              wypracowania lepszych warunków cenowych bez szkody dla własnego
                                              interesu...
                                        • iberia.pl Re: Lenka i jej dyrdymały 31.12.08, 20:18
                                          lena575 napisała:

> No coz madrzy mowili aby nie dyskutowac z idiota bo najpierw
                                          > > sprowadzi mnie do swojego poziomu a potem pokona
                                          doswiadczeniem :-
                                          > D.
                                          >
                                          >
                                          > Dokładnie całe forum i nie tylko to ma takie zdanie o
                                          > tobie :))))))))))))))))))))

Badz laskawa nie pisac w imieniu innych butna babo.
                                          • mezczyzna_do_wynajecia Re: Lenka i jej dyrdymały 31.12.08, 22:11
                                            Spokojnie,nie oceniaj innych bo ocene i Tobie wystawia.
                                            • wojtek37k Re: Lenka i jej dyrdymały 02.01.09, 10:16
                                              Najlepsze życzenia szczęśliwego Nowego Roku

Pozdrawiam Wojtek
                                              • Gość: Z polski drogo :( annie to chyba nie tak... IP: *.chello.pl 02.01.09, 21:27
                                                Nie do konca annie masz racje, a dlatego bo na pewno TUI Polska nie
                                                negocjuje osobno warunków wycieczki. To sa tak naprawde oferty
                                                niemieckiego TUI tylko drozsze bo niby z polski i prawdopodobnie
                                                dlatego bo po drodze jest posrednik czyli TUI Polska ktory w
                                                zasadzie odpowiada za polskiego rezydenta i dolot do niemiec i to
                                                wszystko.
                                                Mozna kupic taniej wycieczke ktora rozpoczyna sie np. w Berlinie z
                                                dolotem do np. Frankfurtu i dalej w wybranym kierunku...
                                                Ta sama wycieczka tylko "niby z polski" czyli z dolotem z Warszawy
                                                np. do Frankfurtu kosztuje czesto duzo drozej.
                                                Byc moze duzo ludzi mimo ze drozej to i tak wybierze oferte z polski
                                                bo wazny jest rezydent - mi akurat nigdy do niczego nie był
                                                potrzebny ale dla wielu ludzi to na pewno ważna recz by był polski
                                                rezydent i sa gotowi zapłacic za to dosyc duzo wiecej.

Pozatym Neckerman i Tui to teoretycznie najwięksi giganci ktorzy z
                                                twojego rozumowania skoro sa najwieksi to powinni miec najlepsze
                                                ceny.
                                                Jednak prawda jest inna - niemiecki TUI i Neckerman sa drogimi
                                                biurami takze w niemczech (a zwłszcza niemiecki TUI zrobił sie
                                                ostatnio drogi)
                                                Czesto znacznie nizsze ceny sa w innych mniejszych niemieckich
                                                biurach.

Pozatym teraz w niemczech sa ferie wiec i ceny tez sa wyzsze na
                                                najblizsze 2 miesiace :)
                • Gość: gość Re: Z Rainbow Tours do Meksyku skończy się w Sądz IP: 94.251.133.* 03.01.09, 22:28
                  Ja w tym roku byłam pierwszy raz z niem biura.Wylot z Berlina ,
                  > zapłaciłam 2000PLN mniej/os ,niż bym leciała z Polski.Miałam o
                  dziwo
                  > polską rezydentkę...

To,że miałeś polską rezydentkę, to łud szczęścia. W Neckermannie
                  polscy rezydenci opiekują się również niemieckimi turystami. Może
                  się zatem zdarzyć,że zarezerwowanym hotelem opiekuje sie polski
                  rezydent. Ale, podkreślam, to czysty przypadek.
                  • Gość: deonad [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.09, 20:06
                    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka