Dodaj do ulubionych

Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI

IP: 195.117.255.* 14.07.09, 08:18
Czy ktoś skorzystał z tej oferty i faktycznie otrzymał propozycje
darmowego wyjazdu na 3 dni do któregoś z krajów europejskich?
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: *.warszawa.mm.pl 18.07.09, 21:02
      No ja tez ostatnio dostalem taka propozycje. Wydaje mi sie ze to jak
      zwykle sciema, jakis lancuszek szczescia.
      • Gość: Dyzio Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: *.elkomtech.com.pl 21.07.09, 13:33
        Ściema polega na obowiązkowym wyżywieniu które jest droższe
        od hotelu i wszystko się kręci.
        • Gość: osnuty Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: 85.128.102.* 19.08.09, 19:37
          Czytam, czytam, i myślę ściema na pewno ale od czego jest net (cuda niby gdzieś
          się zdarzają) Może jest ciut taniej ale w jakiś melinach. To logiczne na czym
          zarabiają SMS oraz dalsze opłaty manipulacyjne...
        • Gość: milo Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.09, 09:06
          Widzę, że kolega nie potrafi czytać, ze zrozumieniem. Ja dwa razy bylem
          z czekiem - i było OK. W pensjonacie (*hotelu)musisz zapłacić stawkę
          żywieniową, ale ona jest mniejsza o 30 - 50% niż nocleg i wyżywienie,
          dlatego można zaoszczędzić.. A obsługa traktowała mnie normalnie -
          miałem taki sam standard jak inni.. nie lubię takich postów jak twój -
          pewnie nawet nie sprawdzałeś oferty a się wypowiadasz...
          • Gość: ciekawa Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: *.aunde.pl 04.09.09, 13:01
            asyja tez dostalam ta oferte i chce z niej skorzystac wiem ze nie ma nic za
            darmo ale jak zaplace za jedzenie a nocleg nie to juz duzo jak na nasze czasy,
            prosze podajcie mi gdzie sa wykazy takich hoteli zwlaszcza w polsce bo mysle ze
            dalej sie nie ruszymy z mezem
            • Gość: sceptycznyBruno Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.09, 14:04
              Ja ostatnio dostalem ta oferte i dostalem certyfikat (po wielu tygodniach!!)na
              strone Eprti nie moge juz wiejscposzukac hoteli, bo chca jakis kod, a podali mi
              inna strone, musze podzwonic po hotelach i dowiedziec sie czy naprawde jest jak
              oni mowia.Dowiedzialem sie ze moge skorzystac jeszcze raz z wypadu, dostalem
              drugi ten sam email od nich na inna skrzynke. tylko ze teraz juz chca wiecej
              kasy - bo nawet az 50 zlotych!!tlymacza to zeteraz oferta trwa do 7 dni pobytu a
              nie jak bylo do 3ech. wciaz jestem bardzo podejrzliwy,na pewno nie maja manier
              jak ja dzwonie i musze zostawic wiadomosc glosowa, a w tym samym dniu dostaje
              pinga z jednym zadzwonieiniem ktorego p[o prostu nie da sie odebrac w czas, i
              muszialem ja jeszcze raz do nich dzwonic.

x
              • Gość: QAZER Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: 213.25.24.* 13.05.10, 14:41
                MOGE CIE PROSIC O TEL. DONICH.
            • Gość: malgorzata1905 Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: 217.113.130.* 28.06.10, 20:00
              Ludzie nie bądżcie tacy sceptyczni ! Uwierzcie to nie żadna "ściema" -jak to niektórzy nazywają.Mam wrażenie że te wszystkie sceptyczne wypowiedzi biorą się z niezrozumienia lub z nieprzeczytania z uwagą napisanego tekstu.Niektórzy nie umieją po prostu - czytać.
              Ja pojadę w tym roku do Zakopanego na 7 dni z osobą towarzyszącą.
              Pozdrawiam !
              • Gość: Krokodyl Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: *.users.attu.pl 11.05.11, 09:30
                Ja w ubiegłym roku korzystałam z przyjaciółką z czeku eurorest. Byłyśmy w Zakopanem. Byłyśmy bardzo zadowolone. Normalnie płaciłyśmy 40 zł za łóżko + we własnym zakresie wyżywienie. Z czekiem nocleg był za darmo + 45 zł za wyżywienie.Gdybym się bardzo starała nie byłabym w stanie wyżywić się za 5 zł. Polecam wszystkim. Fakt, że niektóre hotele lub pensjonaty ustalają ceny na wyżywienie z kosmosu, ale najprostsza sprawa nie ma przymusu z korzystania z ich oferty. W tym roku już otrzymałam czek i na pewno z niego skorzystam.
            • Gość: viki Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: *.du.xdsl.is 12.05.13, 18:49
              tez wyjezdzalam na takie czeki,hotele sa w normie,aie nic szczegulnego,moglo byc czysciej.traktuja nas troche inaczej.w dobrym hotelu stawki sa wysokie,a male pensjonaty nuda .trzeba na wlasna reke dojechac.pilnujcie ofert last minut,mozna tanio i dobze i za male pieniadze spedzic urlop.powodzenia
          • Gość: gość Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: *.adsl.inetia.pl 28.04.10, 10:18
            oczywiście że to jest wielkie naciąganie,nie jest to ściema bo można spędzić urlop nie płacąc za nocleg ale tylko teoretycznie,ponieważ trzeba zapłacić zawyżone stawki za wyżywienie,w tanich hotelach jest to kwota 60-120 zł w lepszych 100-200zł i min. 3-5 dni,na miejscu dostajecie posiłek który jak policzycie według karty to kosztuje np. 32zł a zapłaciliście obowiazkowe 60zł a nocleg w tym hotelu kosztuje 35zł więc jakie oszczędności,a są miejsca że opłata obowiązkowa wynosi więcej jak ceny łacznie za nocleg i żywność,dla mnie to i wyłudzenie i dyskryminowanie,bo jeśli niby płacimy tylko za wyżywienie to dlaczego nie możemy wybrać z karty posiłku na taką kwotę?oczywiście czasem sie zarabia kilka złotych ale hotele i tak zarabiaja na ilości dni które tam spędzicie
          • Gość: JOANNA Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.03.13, 10:26
            witam widziałam w opisie na blogu firmy eurorest,że jest Pan bardzo zadowolony z ich bonów.Miałabym wielką prośbę czy może mi Pan polecić ich jakiś tani hotel obojętnie w jakiej miejscowości na terenie Polski?Z góry dziękuję i pozdrawiam:)
        • Gość: Sawa Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: *.suwalki.vectranet.pl 16.02.10, 20:32
          więc chciałbys żeby oprócz darmowego noclegu, dali eszcze darmowe
          wyżywienie?? no nieźle..nie musisz korzystac ze "ściemy". Ja
          wyjeżdżam w czerwcu do Portugali.
          • Gość: Lilianna Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.10, 22:28
            Witaj Sława,czy korzystałaś z eprti w portugalii?Ja chcę wybrać się w pazdzierniku do lizbony i jestem ciekawa jak sprawdza się ta oferta.Czy znasz może jakiś godny polecenia hotel w lizbonie/ pozdrawiam Lilianna
      • Gość: Byłam Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: *.centertel.pl 31.07.09, 19:30
        skdsl
      • Gość: irys Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: *.antsatgor.pl 25.08.09, 18:20
        Jak na razie żadna ściema. Właśnie otrzymałam czek na trzy noclegi dla 2 osób.
        Ważne są cały rok, więc nie wiem kiedy je zrealizuje. Mam nadzieję, że wszystko
        jest ok.
    • Gość: meland Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: 89.108.252.* 19.07.09, 15:40
      To nie jest darmowy wyjazd, to są darmowe noclegi ale musisz wykupić całodzienne
      wyżywienie. Ogólnie wychodzi trochę taniej niż gdybyś zarezerwował sobie noclegi
      przez internet i stołował się na mieście. Korzystałem w zeszłym roku.
    • Gość: TZ81 Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: *.kalisz.mm.pl 21.07.09, 10:31
      Również z tym samym pytaniem zwracam się do państwa...
      • Gość: Lilijka Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.09, 10:56
        Witam, ja też dostałam niedawno taką ofertę. Chciałam wejść na stronę eprti.eu
        żeby się czegoś więcej dowiedzieć ale nic z tego... żeby zobaczyć cokolwiek
        trzeba się zalogować a i przy okazji pewnie podać swoje dane. Wg mnie to bez sensu!
        • Gość: karla Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: *.tronic.pl 21.07.09, 11:39
          czesc wszystkim!
          jest to legalny darmowy nocleg w wybranym hotelu przez was... jedynie co to
          trzeba zaplacic to wyzywienie ktore jest obowiazkowe. ja juz wybralam hotel,
          dokonalam rezerwacji i w listopadzie wyjezdzamy na 3 dni w gory... polecam!
          • Gość: e-kran Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 22.07.09, 11:08
            Polecisz nam wtedy kiedy już wrócisz z tego wyjazdu.
            A teraz nie naganiaj...
          • Gość: marta Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.10, 17:50
            a jak sprawdzić które hotele to obowiązuje?? zapłaciłam już podatek,
            bilet mam przy sobie juz(tzn.czek hotelowy)ale teraz potrzebne
            jakieś hasło czy ktoś mógłby mi wysłać liste hoteli i nr tel??
            prosze odp mi na miją pocztę marta201707@wp.pl CZY MOGE KOMUS
            OFIAROWAC TEN CZEK ZEBY KTOS GO WYKORZYSTAŁ??
            • Gość: Nike Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: *.satfilm.net.pl 21.05.10, 16:26
              Może to nie taki typowe oszóstwo bo nikt nic nie traci ale to NACIĄGANIE LUDZI. Listę hoteli masz na głównej stronce EPRTI w zakładce u góry. To chyba druga zakładka -z najdziesz z pewnością. Ale uwaga - przeczytaj dokładnie ich regulamin a szczególnie paragra 4 a punkt 13 i 17. Ofertę proponowanego hotelu przez EPRTI porównaj sobie z ofertą wybranego przez Ciebie hotelu czy pensjonatu ale już nie wchodź przez EPRTI tylko zwyczajnie ten sam hotel czy pensjonat poszukaj w Googlach i wtedy sobie zobacz ich ofertę cenową dla ludzi bez tzw. CERTYFIKATU. Trochę się zdziwisz. Poprostu - zakwaterowanie masz doliczone "do posiłku" dlatedo przez EPRTI owe posiłki są 2 a czasem i 3 razy droższe więc lepiej jak sobie sama wybierzesz miejsce i termin. Zapłacisz przykładowo w pensjonacie "Zielone Wzgórze" (podkarpackie, okolica: Beskidy)25-30 zł.za pobyt + 10zł. śniadanko + 15zł. objadek, to razem masz 50-55zł. Sama wybierasz i jedziesz w swoim terminie. EPRTI tez oferują 2 posiłki obowiązkowe.

Czyli w EPRTI cenowo masz to samo-nic taniej, żadnych darmowych zakwaterowań... Zatem to mała ściemka, żebyś myślała, że coś tam masz darmo...
              Nie daj się nabić w butelkę.

Pozdro ;)
        • Gość: mk0315 Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 04.08.09, 16:58
          tez z poczatku nie wierzylem ale kilku moich znajomych potwierdzilo
          dla przykladu w zeszlym roku wykupilem pobyt w pewnym chotelu nad
          baltykiem--290 zl od osoby za dobe w tym roku kotrzystajac z czeku
          euro zaplacilem 189 zl za dwie os za 3 dni sami sobie wykalkulujcie>

jastesmy przyzwyczajeni do tego ze nas oszukuja ale zanim cokolwiek
          napiszecie na forum sprawdzcie......
          • Gość: abs Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: *.mnc.pl 11.08.09, 22:58
            A było to po sezonie wakacyjnym czy w sezonie? hotel przez "ch"... to musiał być
            bardzo ciekawy hotel ;>
            • Gość: Sylwia Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: *.tvk.torun.pl 29.01.10, 17:10
              Dobre z tym "ch" ale się uśmiałam.
              • Gość: wer Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: *.suwalki.vectranet.pl 08.05.10, 14:06
                tak z byle gówna sie smiejesz??, przygłup jakis?
          • Gość: kala Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: 217.153.106.* 21.09.09, 13:20
            to musiał być zajebisty hotel skoro piszesz przez ch ;-)
          • Gość: ort Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: *.bu.amu.edu.pl 18.01.10, 17:15
            *hotelu*
          • Gość: Dario-Gi Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.10, 10:21
            Hotel pisze się przez samo H
          • Gość: AGA Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: *.dynamic.caiway.nl 13.05.10, 00:25
            Swoją drogą, jak może byc stać kogoś na dobę w hotelu za 290zł, co
            pisze słowo hotel przez CH ??? -ZASTANÓWMY SIĘ ;-)
    • Gość: MIRA Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.09, 11:54
      ja otrzymałam ofertę na 3 dni darmowego wyjazdu, ale nie logowałam
      się jeszcze bo nie mam przekonania co do autentyczności tej oferty.
      a co z dojazdem? to chyba na własny koszt? czy ktoś się już tam
      logował?
      • Gość: Mehtub Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: *.chello.pl 21.07.09, 13:55
        Mój program pocztowy od razu rozpoznał wiadomość od EPTRI jako próbę oszustwa.
        Nie mają strony internetowej. Żeby coś zobaczyć trzeba się zalogować i wysłać
        sms-a za ponad dwadzieścia kilka zł. Obiecywanie certyfikatu po wysłaniu smsa to
        są po prostu kpiny !! Jak dla mnie to oszuści chcący wyłudzić pieniądze od
        naiwnych !!!
        • Gość: MOnia Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.09, 08:53
          Jedno wielkie oszustwo.
          Niby za darmo, a tu nagle się okazuje,że jakiegoś sms-a za dwie dychy
          trzeba wysłać ;o
          Pic na wodę!
          • Gość: michał Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: *.adsl.inetia.pl 12.08.09, 10:54
            witam,
            po pierwsze strona www.eprti.eu działa bez zastrzeżeń, tylko trzeba wpisać kod
            przydziału.
            Ja, jak większość z Was też otrzymałem maila, wysłałem smsa, bo koszt 23 zł to
            nie jest wcale aż tak dużo, codziennie 10zł wydaje na fajki.
            Dostałem informacje, że wysyłają do mnie moją wejściówkę do hotelu. Zadzwoniłem
            do 2 przypadkowych hoteli na pomorzu i obydwa potwierdziły akceptację tych
            czeków hotelowych.
            Jak już skorzystam z tej opcji, to wtedy Wam napiszę jak było.
            pozdrawiam
            • Gość: mar Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: 217.116.101.* 19.08.09, 21:59
              dałeś się zrobić w konia, nie zapłacisz za nocleg ale musisz zapłacić za
              wyżywienie, które kosztuje praktycznie tyle samo co nocleg :)
              • Gość: szunaj Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: *.chello.pl 17.01.10, 15:44
                jak u Ciebie z arytmetyką ? 1+1=2 Tu płacisz tylko za 1
                • Gość: FADO44 Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.10, 11:36
                  Witam, dostałam meila z zaproszeniem na "darmowy" wyjazd. czy ktos z
                  tego naprawde skorzystal? czy tylko tak sobie pizecie opinie...
                  brzmi kusząco ale mam pewne obawy ;)) prosze o pordy ;)
                  pozdrawiam
            • Gość: janusz Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: *.olsztyn.mm.pl 24.08.09, 09:13
              witam ,tak jak piszesz jest w moim przypadku ,nie wysyłalem SMS...zaplacilem z k-ta-w ten sposób tylko 16.00PLN.No i otrzymalem karnet ,w moim mieści jest hotel ,gdzie honorują czeki Eprti...doba to 85.00PLN,za żarcie tylko 45.00!!!.Ale nad morzem jest jeszcze taniej ."Podziwiam Wiecznych Niedowiarków".napisze po powrocie ...jadę do Włoch.
        • Gość: lidass Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: *.adsl.inetia.pl 10.08.09, 09:55
          Nie wiem czy zauważyłaś sa tez inne formy platnosci jesli ta Ci sie nie podoba.
          Chce zauwazyc ze nie kazdy kto potencjalnie moze zostac wytypowany, musi miec
          wlasne konto czy karte kredytowa, dlatego sms to najbardziej uniwersalny sposob.
          • Gość: abs Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: *.mnc.pl 11.08.09, 23:00
            A za co płacić? Za informacje??? Ty chyba kpisz...
        • Gość: aglo Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.09, 20:10
          dostałam maila, wysłałam sms-a, czekam na certyfikat, jak dla mnie
          jest ok, oczywiście nie ma nic za darmo i certyfikat upoważnia tylko
          do zniżki na nocleg bądź darmowego noclegu przy czy wtedy obowiązuje
          wykupienie wyżywienia, projekt ma swoja strone internetowa
          www.eprti.eu/hotels.html
          jak skorzystam powiem czy warto

Regulamin
          Regulamin Europejskiego Programu Rozwoju Turystyki Indywidualnej
          Par. 1. Warunki uczestnictwa w Europejskim Programie Rozwoju
          Turystyki Indywidualnej
          1. Celem Europejskiego Programu Rozwoju Turystyki Indywidualnej
          (EPRTI) jest wspieranie rozwoju branży turystycznej ze szczególnym
          uwzględnieniem sektora małych i średnich jednostek zakwaterowania,
          czyli pensjonatów i mniejszych hoteli w całej Europie, przez
          stymulację indywidualnego wypoczynku.

2. Europejski Program Rozwoju Turystyki Indywidualnej organizuje
          cykliczne Edycje, których zadaniem jest rozdysponowanie między
          Uczestnikami Programu Certyfikatów na bezpłatne zakwaterowanie w
          hotelach i innych obiektach turystycznych, zamieszczonych w Katalogu
          Hoteli, na zasadach określonych tym Regulaminem.

3. Warunkiem uczestnictwa w Edycji EPRTI jest:
          a) akceptacja tego Regulaminu,
          b) posiadanie ważnego Przydziału na zakwaterowanie,
          c) zarejestrowanie Kodu Przydziału na stronach internetowych EPRTI,
          d) wypełnienie ankiety na stronach internetowych EPRTI,
          e) podanie poprawnego adresu dostarczenia Certyfikatu na bezpłatne
          zakwaterowanie.

4. W Edycjach EPRTI mogą brać udział tylko osoby pełnoletnie.

Par. 2. Zasady przyznawania Przydziałów na zakwaterowanie
          1. Osoby, które dostają zaproszenie do wzięcia udziału w Europejskim
          Programie Rozwoju Turystyki Indywidualnej, otrzymują Przydziały na
          zakwaterowanie (Przydziały) wraz z Kodami Przydziału i informacją o
          terminie ważności Przydziału.

2. Kod Przydziału służy do identyfikacji Uczestnika Programu w
          systemie informatycznym EPRTI, potwierdza jego prawo do uczestnictwa
          w Programie i umożliwia pozyskanie Certyfikatu.

3. Kod Przydziału jest ważny terminowo i składa się z dużych liter,
          cyfr i znaku myślnika (-) oddzielającego człony Kodu.

4. Uczestnik Programu jest zobowiązany do zarejestrowania Kodu
          Przydziału przed upływem terminu jego ważności na stronie
          internetowej Europejskiego Programu Rozwoju Turystyki Indywidualnej.
          Zarejestrowanie Kodu Przydziału jest równoznaczne z zalogowaniem się
          Uczestnika Programu do systemu informatycznego EPRTI.

5. Po upływie daty ważności Przydziału, w przypadku niespełnienia
          warunków opisanych w Par. 1., następuje automatyczne anulowanie
          Przydziału na zakwaterowanie, a Przydział może zostać przyznany
          kolejnemu Uczestnikowi Programu.

6. Uzyskanie Przydziału przez osoby nie objęte Programem lub
          odnowienie wygasłego Przydziału na zakwaterowanie przez Uczestnika
          Programu, który Przydziału nie wykorzystał, jest możliwe odpłatnie,
          pod warunkiem, że są jeszcze wolne Przydziały w Puli bieżącej Edycji
          EPRTI.

Par. 3. Zasady dystrybucji Certyfikatów na bezpłatne zakwaterowanie
          1. Po dokonaniu rejestracji Kodu Przydziału Uczestnik Programu
          informowany jest o dostępności Certyfikatów na bezpłatne
          zakwaterowanie z Puli Certyfikatów przeznaczonych do rozdysponowania
          pomiędzy Uczestnikami Programu. Jeżeli w Puli Certyfikatów pozostają
          wolne Certyfikaty, Uczestnik Programu otrzymuje gwarancję rezerwacji
          Certyfikatu na bezpłatne zakwaterowanie.

2. Rezerwacja Certyfikatu oznacza, że w ciągu 15 minut od
          zalogowania się do systemu informatycznego EPRTI Certyfikat nie
          zostanie przyznany innej osobie rejestrującej w danym czasie Kod
          Przydziału. Oznacza to gwarancję otrzymania Certyfikatu na bezpłatne
          zakwaterowanie po spełnieniu warunków opisanych w Par. 1. i
          pozostałych warunków opisanych w tym Regulaminie.

3. Po poprawnym wypełnieniu formularza adresowego na stronie
          internetowej EPRTI, niezwłocznie, najpóźniej w ciągu 5 dni od daty
          jego wypełnienia, zostanie wygenerowany indywidualny Certyfikat na
          bezpłatne zakwaterowanie i przesłany do Uczestnika Programu.

4. Uczestnik ponosi pełną odpowiedzialność za prawdziwość danych
          podanych w formularzu adresowym. W razie podania danych innej osoby,
          Uczestnik jest zobowiązany zrekompensować Organizatorowi Programu
          koszty, jakie Organizator poniósł w związku z wygenerowaniem
          Certyfikatu i przesłaniem go innej osobie oraz w związku z
          roszczeniami, z jakimi ta osoba wystąpiła względem Organizatora.

5. Europejski Program Rozwoju Turystyki Indywidualnej zastrzega
          sobie prawo dowolnego wyboru dostawcy Certyfikatów na bezpłatne
          zakwaterowanie – dokumentów uprawniających posiadaczy do nie
          płacenia za noclegi w wybranej grupie hoteli i innych obiektów
          turystycznych. W bieżącej Edycji EPRTI Certyfikatami na bezpłatne
          zakwaterowanie są czeki hotelowe Eurorest.

Par. 4. Zasady wypełniania i realizacji czeków hotelowych Eurorest w
          hotelach
          Czek hotelowy Eurorest
          1. Czek hotelowy Eurorest jest dokumentem imiennym, uprawniającym
          maksymalnie dwie osoby do skorzystania z darmowych noclegów lub
          ulgowego pobytu z wyżywieniem w ośrodkach zamieszczonych w Katalogu
          Hoteli.

2. Maksymalna liczba bezpłatnych noclegów lub dni ulgowego pobytu z
          wyżywieniem, do których upoważnia czek hotelowy Eurorest, wymieniona
          jest na blankiecie czeku w polu "Liczba noclegów".

3. Czek hotelowy Eurorest może być wykorzystany tylko jeden raz i
          tylko w jednym samodzielnie wybranym przez jego posiadacza ośrodku.

4. Czeki hotelowe Eurorest można łączyć i tym samym przedłużać pobyt.

5. Czek hotelowy Eurorest jest ważny od momentu wystawienia do daty
          zapisanej na czeku w polu "Data ważności", która nie może zostać
          przedłużona. Pobyt w hotelu powinien zakończyć się najpóźniej
          ostatniego dnia daty ważności czeku hotelowego.

6. Czek hotelowy Eurorest jest opatrzony stanowiącym zabezpieczenie
          metalicznym ornamentem lub hologramem i zawiera komputerowo
          wypełnione pola: Nr czeku, Data ważności, Liczba noclegów. Posiadacz
          czeku wypełnia samodzielnie, długopisem, drukowanymi literami pola:
          Imię i Nazwisko, Adres zamieszkania. Zobowiązany jest także do
          podpisania czeku w polu "Podpis posiadacza czeku".

7. Czek hotelowy Eurorest jest nieważny, jeśli upłynęła jego data
          ważności, został uszkodzony w sposób uniemożliwiający stwierdzenie
          jego wiarygodności, został wypełniony przez posiadacza w sposób
          niezgodny z zasadami określonymi w punkcie 6 lub posiadacz nie
          podpisał go w polu "Podpis posiadacza czeku".

8. W przypadku zagubienia lub zniszczenia czeku hotelowego Eurorest
          przez jego posiadacza, duplikaty nie są wydawane. Za niewykorzystany
          czek hotelowy Eurorest posiadaczowi nie przysługuje zwrot
          równowartości pieniężnej, ani żadnej innej.

Katalog Hoteli
          9. Katalog Hoteli zawierający listę wszystkich ośrodków, które
          zobowiązane są do obsługi posiadaczy czeków hotelowych Eurorest,
          znajduje się pod internetowym adresem www.eprti.eu i zawiera m.in.
          następujące informacje o każdym obiekcie:

9.1 Okresy honorowania czeków hotelowych Eurorest, tj. okresy, w
          których ośrodek przyjmuje posiadaczy czeków hotelowych Eurorest;

9.2 Dzienną liczbę i rodzaj posiłków podawanych przez ośrodek
          posiadaczom czeków hotelowych Eurorest;

9.3 Wysokość obowiązujących w obiekcie stawek dla posiadaczy czeków
          hotelowych Eurorest:

9.3.1 Dla ośrodków oferujących bezpłatne noclegi są to obowiązkowe
          stawki żywieniowe, które są stawkami dziennymi dla jednej dorosłej
          osoby i obejmują deklarowane przez ośrodek posiłki wraz ze
          standardową obsługą hotelową;

9.3.2 Dla ośrodków oferujących ulgowy pobyt z wyżywieniem są to
          stawki dzienne, które są stawkami dla jednej dorosłej osoby z
          uwzględnionym rabatem, obejmujące zakwaterowanie, deklarowane przez
          ośrodek posiłki i standardową obsługę hotelową;

Prawa i obowiązki ośrodków
          10. Ośrodki zobow
        • Gość: oli Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.10, 13:02
          Nie masz racji Mehtub.
          Razem z mężem byliśmy w ten weekend majowy w Zakopanym,
          skorzystaliśmy z oferty EPTRI i czeków, które dostałam po wysłaniu
          smsa. Było wspaniale, nocleg mieliśmy za darmo tylko wyżywienie
          musieliśmy wykupić. W Willi "Magdalenka", w której byliśmy panowała
          bardzo miła atmosfera:) Polecam wszystkim.
      • Gość: mały Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.09, 19:25
        kimuzyyyyyyyyna po ciebie przyjedzie tylko nie zaśpij bo odjadą
      • Gość: skrobek Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: *.aster.pl 25.09.09, 12:35
        Takie darmowe wyjazdy sa oferowane i to za darmo,na spotkaniach
        tzn.na pokazach różnych przedmiotów.Hotel za darmo,ale trzeba
        wykupic wyrzywienie.
    • Gość: Marian Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: *.chello.pl 21.07.09, 13:42
      Pic na wodę, fotomontaż. Tyle tylko powiem. Jak dla mnie to ewidentni oszuści
      chcący wyłudzić od naiwnych kasę. Poczytaj inne fora.
      • Gość: karla Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: *.tronic.pl 21.07.09, 23:18
        posluchajcie ja juz mam certyfikat i dzwonilam do glownej siedziby i po kilku
        polskich hotelach by sprawdzic czy to prawda. i jest prawda. placimy za dojazd i
        powrot i za wyzywienie. nie placimy za nocleg. chodzi poprostu o szeptany
        marketing.POCZYTAJCIE CO TO JEST SZEPTANY MARKETING!!! ja juz mam rezerwacje w
        hotelu i w listopadzie jade....
        • Gość: Julia Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 00:16
          To jedź, Karla, pewnie szef Cię wynagrodził za "szeptany
          marketing" :D

Czy tak trudno zamieścić nienachalną reklamę na tym forum? Innym
          jakoś bardziej inteligentnie to wychodzi.
          • Gość: aaa Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: *.acn.waw.pl 25.08.09, 11:27
            i co myślisz że ta twoja "nienachalna reklama" przebiłaby się w gąszczu
            wyskakujących i co chwile znikajachych okienek??
            A sam fakt pojawiających sie na ten temat for nie daje ci do myslenia....
        • sylwetka81 Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI 23.07.09, 13:10
          witam widzialam ze dzownilas po hotelach -przepraszam ale moglabys
          podac nazwe bo ja jednak nie przekonana a ja bym z checia sama
          zadzownila i sie dowiedziala prosz ewiec o 1 nazwe hotelu ktore
          biora udzial w certyfikacie dzieki z gory
          • Gość: Zainteresowany Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: *.chello.pl 23.07.09, 14:38
            Witam jest to prawda jak wymieniają nie które osoby tutaj jest to możliwość
            noclegownia ale w wyznaczonych punktach dla tych certyfikatów dla sprawdzenia
            podam parę adresów gdzie można to sprawdzić : "Bogdaniec" Gospodarstwo
            Agroturystyczne 73-155 Winniki, Winniki 14 (gmina Węgorzyno)
            GSM: +48 508 655722, +48 664 750752
            E-mail: bogdaniec@poczta.onet.pl , "U Zbyszka" Dom gościnny 72344 Rewal, Rybacka 14
            Tel.: +48 91 3862844,
            E-mail: rewal14@poczta.onet.pl , "Magnat-Spa" Ośrodek Rehabilitacyjno
            Wypoczynkowy Grzybowo, Nadmorska 83
            Tel.: +48 94 71 26 123, +48 94 35 811 00 , "Maciejewo" Pałac 72130
            Maszewo-Maciejewo, Maciejewo
            Tel.: +48 914181285, Fax: +48 914181130,
            GSM: +48 502717107
            E-mail: recepcja@hotelmaciejewo.pl , to jest dla regionu Zachodnio-Pomorskie
            jak ktoś się tam zaloguje jest podane jak na tacy sprawdzone płacimy tylko za
            wyżywienie pa ;).
            • Gość: aga Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.09, 16:36
              Te wyjazdy to nie ściema własnie wróciłam z 3 dniowego wyjazdu do Karwi było
              super zapłaciłam tylko za wyzywienie bo noclegi miałam za darmo
              • Gość: kris Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: *.adsl.inetia.pl 13.08.09, 19:12
                ale ile zapłaciłaś za to wyżywienie?
              • Gość: asia Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.09, 11:56
                nie pieprz, program dopiero ruszył a ty już wróciłaś...hehehe....
              • Gość: ja Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: 89.234.192.* 26.08.09, 13:36
                sms logujacy, oczywiscie transport tam i z powrotem, plus jak
                piszesz obowiązkowe PEŁNE wyżywienie, itd.- sumujac to wszystko czy
                ja wiem czy to sie opłaca?, nie sadze. Obawiam się, że samo to
                wyzywienie zawiera juz w sobie pewien % kosztów noclegu. Reasumujac
                sam tytuł "oferta darmowych wyjazdów" to juz zbyt dużo powiedziane,
                a co z resztą?
        • Gość: maroco Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 28.07.09, 21:48
          ja równiez mam certyfikat i pokusiłam się posprawdzać po hotelach
          ale mam radę jak Was nie stac na 23 zł. to po co tyle pytań i
          pisania?.Najpierw 23 zł,potem kasa na dojazd i wyżywienie z moich
          wyliczeń macie pobyt o 1/3 tanszy-3 dni w Krynicy-zdroju 180 zł z
          wyzywieniem,bez certyfikatu 270,pozdrawiam
      • Gość: gosia Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 14:25
        trąca mi to oszustwem na kilometr,kiedyś dałam się oszukać jakiejś firmie
        IMPERIAL-TATRY przywieżli mi do domu certyfikat za jedyne 290 zł i że mogę
        wykorzystać tydzień nad morzem lub w górach w przeciągu trzech lat.Niby spanie
        gratis a jedzenie trzeba było wykupić.Jak chciałam to wykorzystać z mężem to
        okazało sie że firma nie istnieje , telefony milczą a strona internetowa
        nieaktualna.Weszłam dopiero na forum i okazało sie że takich naiwniaków jest tam
        tysiące co wtopiło kasę.Nie chciałam ciągać się po sądach ale wiem jedno nigdy
        więcej z takiej oferty nie skorzystam i odradzam innym.Gosia
        • Gość: Krzych Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: *.chello.pl 23.07.09, 14:52
          Gosiu jest to prawdziwa firma po zalogowaniu tam masz wszystko podane na tacy i
          masz wybór bo niestety obowiązuję tam.Dla sprawdzenia podaje namiary że
          certyfikat jest honorowany w tym obiekcie na przykład płaci się tylko za
          wyżywienie nie nocleg."Maciejewo" Pałac Maszewo-Maciejewo, Maciejewo
          Tel.: +48 914181285 tam jest akurat 140 zł od osoby za wyżywienie ale masz do
          swojej dyspozycji basen i wiele tam atrakcji w ramach tego czeku.Normalnie sam
          nocleg tam akurat kosztuje 250 zeta pozdrawiam.
          • Gość: Karolina Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: *.tktelekom.pl 23.07.09, 15:22
            140 zł za osobę za wyżywienie???????? Kogoś chyba pogięło. To ja już
            wolę sama sobie zorganizować wyjazd.
            • Gość: mania20 Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: *.home.otenet.gr 01.09.09, 17:37
              ok płacisz za jedzenie 140 zł od osoby nocleg masz za free.Jedzenie
              tak czy inaczej byś kupiła wiec i tak jestes do przodu!!
            • Gość: Ewelina Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: *.tarnow.pl 03.09.09, 13:02
              MASZ RACJĘ ZA taka kasę to w Jastarni mieszkałam 12 dni( noclegi na
              kwaterze 100 m od plaży w czerwcu).Wyżwienie wyszło mnie dużo taniej
              w jadłodajni obok.I nie byłam związana godzinami posiłków. miałam
              ochotę to jadłam , nie to nie i to na co miałam ochotę ,a nie
              jakiś "dobrowolny przymus"
              • Gość: awlik Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.09, 11:36
                bardzo jestem ciekawy gdzie miałaś taką tanioche ,hihi ,podaj adres to Ci
                uwierzę, pewnie u siebie w domu

dodaj do tego niku
                @02.pl
            • Gość: irek Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.10, 01:33
              TAK SPAĆ NA ŁAWCE ZAJADAĆ SIĘ KURCZAKIEMI KĄPAĆ W FONTANNIE.SUPER
              ALE WCZASY.
          • Gość: asia Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.09, 12:01
            140 zeta za żarcie??? to czym oni w tym skansenie katmią turystów?
            chyba nie kawiorem ???
          • Gość: beatusia Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: *.dip.t-dialin.net 18.12.11, 09:14
            witam, dostalam taka oferte w zeszlym roku, dalismy sie poniesc fantazji wraz z mezem i skorzystalismy-tylko do momentu dostania czeku...kazdy zapytany przez nas hotel nie mial pojecia o czym mmowimy i nie chcial honorowac jakiegos bzdurnego czeku.A dzwonilismy do naprawde wielu hoteli...w tym roku przestaje byc naiwna-to postanowienie noworoczne!!
            nie ufam juz.....bo jakos nie potrafie, prawda?
            pozdrawiam...Beata
        • Gość: Lusia Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 01.09.09, 14:32
          Firma Imperial Tatry zerwała umowę ale zproponowano mi 7-
          mio dniowy pobyt w Darłówku . Prosze sie dokładnie
          dowiedzieć wszystkiego i nie wysyłać w świat fałszywych
          informacji i pomówień.
          • Gość: Ewelina Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: *.tarnow.pl 03.09.09, 13:09
            świetna zamiana zważywszy na odległość szczególnie jak ktoś mieszka
            na południu Polski i dlatego wybrał Tatry( bo na trzy dni jechać nad
            morze, to o oszczędności nie może być mowy) a chyba o to w tym
            wszystkim chodzi.
      • Gość: falko Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: 195.205.139.* 26.09.09, 23:09
        Jeśli jesteś nieudacznikiem to nie krytykuj tego o czym nie masz zielonego
        pojęcia.Polecam odrobinę edukacji w tym zakresie
    • Gość: człowiek Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: *.chello.pl 23.07.09, 18:12
      To całe EPRTI to taka sama ściema jak i Eurorest-za pobyt nie
      zapłacisz,ale NADROBIĄ na OBOWIĄZKOWYCH posiłkach...he
      he ...cfaniaczków wielu się namnożyło,niestety...
      • Gość: jack1958 Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: 193.193.181.* 07.08.09, 12:50
        człowieku - naucz sie pisać poprawnie a później dopiero zabieraj
        głos publicznie ale pamiętaj : nie cwaniakuj !
        • Gość: klaudinka Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: *.mnc.pl 11.08.09, 23:08
          przecież to było umyślnie... nie czujesz ironii?
          • Gość: iza Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: *.pr1-nat.espol.com.pl 05.09.09, 22:27
            A mnie najbardziej oburzył fakt, że informacja o kosztach związanych z
            dostarczeniem certyfikatu, a właściwie z przygotowaniem całej oferty - 34 zł!)
            pojawia się dopiero na samiutkim końcu, a więc po udzieleniu odpowiedzi na 16
            pytań, mających nawiasem mówiąc wspomagać rozwój EPRTI...
      • Gość: ulle Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: *.suwalki.vectranet.pl 16.02.10, 20:46
        ale przeciez jeść trzeba!~!chciałbyś szamanko tez miec za darmo?? A
        obowiązkowe posiłki to co to znaczy?..musze zjeść tyle ile mi
        każą??, bo ja tam czytam że sa 2.i tyle mi wystarczy.
    • Gość: antygłupek Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: *.adsl.inetia.pl 24.07.09, 15:18
      Bosze ale wy ludzie jesteście naiwni, ZA DARMO to nawet nie można w gębę dostać
      bo przy okazji was okradną. ŚCIEMA totalna ale trochę naiwniaków się w tym
      durnym kraju trafi. jedzcie na te darmowe wyjazdy i już tu nie wracajcie.

Było o tym w TV - PRZEKRĘT, a debili co wyślą smsa za 30 zł proszę o kontakt to
      podam im swój nr konta bankowego - za przelew 100 zł macie nocleg za darmo w
      Wawie w super hotelu (trzeba tylko zapłacić za parking 300 zł za dobę) .

p.s.
      lody za darmo , patyczki po 5 zł

DEBILE
      • Gość: zahcur Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: 62.30.166.* 11.08.09, 17:19
        hahahaha!
        dobre, dobre
        widzę, że ktoś tu jeszcze żyje w rzeczywistym świecie :)
      • Gość: Wiktor Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: *.centertel.pl 05.10.09, 21:22
        debil to Cie zrobil i zapomnial zabic.....nie czytales,nie byles to
        sie nie wypowiadaj...faktem jest,ze nic nie ma za darmo ale wtym
        przypadku taki wyjazd kosztuje połowe a to juz jest i taak spoko..a
        po drugie-jak to mówia "do ciekawych swiat nalezy"...a siedzac wdomu
        i piszac swoje prymitywne poglady i oklepane teksty nabawisz sie
        odciskow na rece hehe..botylko na tyle cie stac pusty
        niedowiarku..ja byłem w zakopcu i wyszlo mnie połowe...jedzonko było
        wporzo,atmosferka jeszcze lepsza a recepcjonistka najlepsza...a ty w
        dupie byłeś i gó... widziales i jeszcze Ci sie wydaje,ze wszystkie
        rozumy pozjadałes..co za prymitywny prostak...ludzie!!!!!!!!nie
        sluchajcie takich pustych wypowiedzi ludzi,ktorzy uwazaja sie sie za
        wyrocznie ludzkosci a pewnie nigdzie wiecej nie byli poza swoim
        osiedlem jak w tesco..buahaha...
        • Gość: piotrek Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: *.devs.futuro.pl 15.06.10, 17:49
          Wiktor ,obrażasz jego rodziców,dlaczego?
        • Gość: marek Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: *.20.BRAS-01-rev.f-net.pl 19.09.11, 17:09
          wiktor dostaliśmy taką właśnie ofertę.
          Powiedz jak tam było i w jakim hotelu
          przebywaliście.
          Jakie było wyżywienie?
    • Gość: Aneta Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 24.07.09, 22:30
      Ja odpisałam i dostałam czek na 14 noclegów
      • didusiaa Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI 29.07.09, 09:46
        ja też dostałam czek na 14 noclegów i zamierzam skorzystać - mam na
        to rok czasu ;) a strona internetowa istnieje tylko trzeba się
        zalogować ;)
        • Gość: klaudinka Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: *.mnc.pl 11.08.09, 23:10
          Pracownicy tej strony widać, też istnieją... i nie próżnują
          • Gość: asia Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.09, 12:06
            nie tylko istnieją, ale się rzetelnie uwijają, by zarobić u
            Mordechaja na obiecaną im prowizję.
    • Gość: Andzia Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: *.szczepankowo.poznet.com.pl 29.07.09, 09:55
      Znalazłam ten link na innym forum:
      www.ehotelarz.com/aktualnosci.php?kat=kraj&id=2860&co=dod_kom
      Każdy niech sam zdecyduje co z tym zrobić.
      • Gość: nienaiwny Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.07.09, 14:29
        www.eprti.eu/form,1.html
        i wszystko jasne...kupujesz jedzenie - "darmowy" nocleg...no cóż ja na
        pewno nie skorzystam...
    • Gość: ewa Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: *.cust.tele2.pl 29.07.09, 19:08
      Oglądałam program na TVN Biznes o tej ofercie.
      Firma zarabia na SMS.Przeliczyli średnio ok.10 000 SMSów po 23 zł
      już daje 230 tysiecy.Potem wyżywienie ok.200 zł dzień,no i
      dojazd,może uda się jakiś tani lot a może nie lub samochodem.Zwykle
      to są terminy poza sezonem,gdy i tak można znaleść coś tańszego.
      Podawali,że firma powoli kończy działalność w Polsce i przenosi sie
      do Meksyku.Podsumowując nie jest to jakaś super oferta ale średnia.
    • Gość: Monika Ta oferta to ściema, która wyciągnąć WASZE DANE!!! IP: *.chello.pl 29.07.09, 19:13
      Ta oferta ta zwykła ściema. Otrzymałam TRZY wiadomości z tym samym kodem
      przydziału. W domu sprawdziłam na poczcie adresy odnośników i okazało się, że
      adres strony do rezygnacji (oraz inne), który wygląda tak:
      http_://_pl.eprti.eu/rezygnacja.html_ (bez podkreślników, co byście czasem nie
      sprawdzali)tak naprawdę kieruje nas na stronę w_w_w.track.medousa.pl z różnymi
      końcówkami.
      Ta "oferta" to zwykła ściema, która ma na celu uzyskanie WASZYCH danych. Nie
      bądźcie naiwni i nie dajcie się nabrać!!!!!!
      • Gość: łubudu Re: Ta oferta to ściema, która wyciągnąć WASZE DA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.09, 19:50
        Ale wy się ludzie podniecacie nie wiadomo czym. Ja nie wysyłałem esa, ale jak
        dla mnie to nie ma tu przekrętu żadnego. Ktoś tam wcześniej pisał o "szeptanym
        marketingu". No i o to właśnie chodzi. Tu się trochę cenę opuści, tu podniesie,
        napisze się o gratisach, zamiesza się nieco i klient jest zadowolony z produktu,
        bo zapłacił taniej (choć tak naprawdę na jedno wychodzi). A nawet jak wszystko
        przeliczy to i tak prawdopodobnie będzie zadowolony z wyjazdu, bo to jego
        "wybrali". I poleca innym. Tak rynek turystyczny działa. I wszystko jest ok.
        Może nawet wyjdzie nieco taniej. Jak dla mnie to firma fajny pomysł miała. Peace
        • Gość: BYŁAM!!!! Re: Ta oferta to ściema, która wyciągnąć WASZE DA IP: *.tronic.pl 31.07.09, 12:12
          WITAM! WLASNIE WROCILAM Z TAKIEGO POBYTU Z TEJ FIRMY! ZAPLACILAM ZA 4 DNI POBYTU
          TYLKO 234 ZL ZA DWIE OSOBY! BYLO BARDZO FAJNIE. HOTEL BANIA POLECAM WSZYSTKIM!
          POKOJ BARDZO ELEGANCKI I JEDZENIE WYSMIENITE! TO NIE JEST ZADEN PRZEKRET.
          POPROSTU NIE PLACILAM ZA NOCLEG BO W TEDY ZAPEWNE BYM NIE POJECHALA BO BARDZO
          DROGO WYCHODZI! POZDRAWIAM!
          • lamia777 Re: Ta oferta to ściema, która wyciągnąć WASZE DA 03.08.09, 22:29
            Witam
            Z tego co czytam to byłaś już na takim wyjeździe z czekiem hotelowym ,czy te 234 zł to za dwie osoby na dzień?Mam tez taki 3 dniowy czek i mam zamiar spędzić 3 wspaniałe dni z moim przyjacielem i nie chciałabym się zawieść..A tak apropo ludzie chcieliby wszystko za darmo ,dojazd za darmo ,wyżywienie za darmo nocleg za darmo co jeszcze?
            Gdyby tak wszystko dawali za darmo to wszystkie hotele poszłyby z torbami ....
          • Gość: Adi Re: Ta oferta to ściema, która wyciągnąć WASZE DA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.08.09, 10:50
            karla szybko wrocilas a mialas jechac w listopadzie!

To samo IP: *.tronic.pl to zbieg okolicznosci czy ktos z firmy nagania naiwniakow :)

Ludzie myslenie nie boli!
          • Gość: Nike Re: Ta oferta to ściema, która wyciągnąć WASZE DA IP: *.satfilm.net.pl 21.05.10, 16:30
            Jasne, a sprawdzałaś w owym hotelu "Bania" ofertę dla osób bez certyfikatu? Zwyczajnie - nocleg miałaś wliczony w wyżywienie, ot cała prawda o EPRTI. Nic nie straciłaś, ale i nic nie zyskałaś. Zyskali właściciele hotelu i EPRTI...nowego uczestnika programu...

Pozdrawiam :)
      • Gość: ewa Re: Ta oferta to ściema, która wyciągnąć WASZE DA IP: *.cust.tele2.pl 29.07.09, 20:19
        Tylko ktoś wyjątkowo naiwny mógłby klikać na ich rezygnację,przecież
        od razu wiadomo o co chodzi.Zaraz dać na usuń i po sprawie.No
        chyba,że ktoś sie skusi
        • Gość: klaudinka Re: Ta oferta to ściema, która wyciągnąć WASZE DA IP: *.mnc.pl 11.08.09, 23:18
          tj. co masz na myśli? że tracker cookie się instaluje? czy coś gorszego? Aby
          pozbyć się trackera wystarczy usunąć pliki cookie, ale i tak najczęściej nie są
          groźne, tylko śledzą jakie zapytania w googla się wklepuje.
    • Gość: zdzislaf Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: 192.131.85.* 30.07.09, 20:47
      Tez dostalem tego maila i od razu wiedzialem, ze cos tu nie teges.
      Moze i promocja, moze i jestm f czepku urodzony ale... obowiazkowe
      wyzywienie to juz nie brzmi dobrze. No coz szczesliwcom zycze
      powodzenia, nikt nie mowi przeciez, ze to kant. "Business is
      business"

Tak na marginesie:
      Firma TLG Travel Group LLC zarejestrowana jest w pod Filadelfia,
      server zarejestrowany jest w Houston pare tysiecy kilometrow dalej
      (niby ok), a jako podmiot rejestrujacy domene Eprti.eu widnieje
      uwaga! : Az.pl, Spolka Jawna Albert Jerka, Andrzej Kostrzewa
      Website: www.az.pl

zrodlo:www.ip-adress.com/whois/eprti.eu
      • giga28 Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI 03.08.09, 10:44
    • Gość: oficerfsb Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.08.09, 12:56
      Jeżeli ktoś jest chętny mogę oddać mój nr.
      • Gość: Adi23 EPRTI = Eurorest, wygrales 14 bezplatnych noclegow IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.08.09, 10:37
        wystarczy wejsc na stronie EPRTI w regulamin napisano:

Emitentem, dystrybutorem i bezpośrednim właścicielem czeków hotelowych
        Eurorest jest firma TLG Travel Group LLC, z siedzibą w Stanach
        Zjednoczonych...

lub w dziale "biura informacji" gdzie napisano

Do wyłącznego reprezentowania TLG Travel Group na terenie Europy została
        powołana firma:
        CompoSYS Group Sp. z o.o.
        55-015 Wrocław-Radwanice, Wrocławska 13b, Polska

to samo napisane jest na stronie eurorest.net > Organizator Akcji Eurorest

55-015 Wrocław-Radwanice, Wrocławska 13b + Copyright by TLG Travel Group LLC

Te same firmy TLG+Eurorest=euroczeki hotelowe, ten sam system, podobne zagrywki,
        tylko teraz inna forma znajdowania jeleni na darmowe noclegi za ktore trzeba na
        koncu ankiety zaplacic jedyne 19zl SMSem.

Oczywiscie na temat tego programu ani widu ani sluchu w necie oprocz licznych
        watkow na forach - powinno dac do myslenia.
      • Gość: polo1000@poczta.fm Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: *.pg.gda.pl 05.08.09, 12:32
        Ciekawa jest ta oferta tylko ODWAGI trzeba i PRZEZORNOŚCI w sprawdzeniu na
        miejscu :-)
        Za ile jest ten sms i potem co dostaje się pocztą ten "czek"?
        Pozdrawiam
        • Gość: gucio Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.11, 17:54
          warto to sprawdzic
      • Gość: Amanda Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: *.dynamic.chello.pl 25.10.12, 23:39
        ja również mogę oddać swój czek. WYGRAŁAM dzisiaj i co to za nagroda skoro trzeba wykupić posiłki ?????
    • Gość: moniik Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: *.ds7.agh.edu.pl 06.08.09, 23:10
      napisalam dzis 4 maile do polskich hoteli i jeden do hiszpanskiego, odpowiedzi
      byly miedzy innymi takie
      Dzień dobry

Mamy wolne pokoje w terminie 02-15.11.2009.Stawka żywieniowa w tym czasie

wynosi 39zł na osobę dorosłą.Noclegi za darmo !

Pozdrawiam

Witam,
      wszystko prawda.W okresie późnej jesieni nie ma problemów z wolnymi
      miejscami. Jeżeli
      Pani się zdecyduje na przyjazd proszę o informację a następnie będzie
      trzeba wpłacić
      na moje konto zadatek.
      Pozdrawiam
      Bogdan

Faktycznie wyzywienie drogie i mozna zorganizowac sobie taniej, ale warto
      spojzec na normalna cene w tych hotelach (na stronach hoteli) Wychodzi duzo
      taniej. Wszystko zalezy od warunkow. Dlatego jesli kogos stac to cos zaoszczedzi
      wiec czemu nie:)
    • Gość: AnDzIa Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.09, 17:02
      TAK JA BYŁAM NA TAKIM WYPOCZYNKU DOKŁADNIE TYDZIEŃ CZASU NAD MORZEM
      W SYLWESTRA BO EPRTI TO NIC INNEGO JAK EUROREST I NIE DOSTAJESZ
      CZEKU NA 3 DNI TYLKO NA 14 JA JUZ ZAMOWILAM WYSLALAM SMSA I DOSTALAM
      DOKLADNIE TAKI SAM CZEK JAK POPRZEDNIM RAZEM GDY ZAMAWIALAM W
      EURORESCIE TYLKO WTEDY PLACILAM 61 ZL + PRZESYŁKA A TERA KOSZTUJE TO
      TYLKO JEDNEGO SMSA I NIC ZA PRZESYLKE NAPRAWDE WARTO AAA NIE
      ZAPOMINAJ ZE TO NIE JEST TAK DO KONCA ZA FREE BO MUSISZ WYKUPIC
      PORCJE ZYWIENIOWE NA TYLE DNI NA ILE JEDZIESZ I DLA JEDNEJ LUB DWOCH
      OSOB ALE NOCLEGI SA ZA FREE ;) POZDRAWIAM
      • Gość: Andrew Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.09, 11:05
        CHciełem zapytać czy dostajesie ten ;czek " na 3dni określony ściśle termin lub
        możliwość wyboru tych 3 dni w ciągu jakiegoś okresu .Mam taką pracę że muszę
        ustalić grafik wcześniej . Czy sa w tej ofercie dobre hotele w Wiśle ,Ustroniu
        ogólnie Beskid śLąSKI? Dziękuję z góry za informacje.
        • Gość: ANDREW Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.09, 11:11
          JAKA JEST FORMA PłATNOSCI ZA TEN PROMOCYJNY WYJAZD JAKIE DANE TRZEBA PODAć CZY
          TERMINY TYLKO W LISTOPDZIE GRUDNIU (POLSKA - MARTWY SEZON)
    • Gość: aziza_kama Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 10.08.09, 21:17
      Też to dzisiaj dostałam. W mailu była też informacja:
      "W przypadku rezygnacji z przydziału kliknij na:
      www.eprti.eu/rezygnacja,7234.html"

Nie mam ochoty na skorzystanie z tej oferty więc kliknęłam, wpisałam
      podany mi w mailu kod i... pojawił się komunikat: "Nie można
      unieważnić tego przydziału" oraz: "Podany kod przydziału jest
      nieprawidłowy lub przydział już wygasł bądź był unieważniony
      wcześniej".
      Przypuszczam, że albo to coś w rodzaju "klubu wakacyjnego" albo po
      prostu trzeba sprzedać niewykorzystane miejsca hotelowe, na które
      brak chętnych...
      • Gość: virus Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.09, 17:14
        eh... przez jakiś czas mieliśmy podpisaną umowę z Eurorestem (jakieś 3 lata temu). Cena z czekiem może być niższa niż bez ALE nie musi. wszystko zależy od właściciela obiektu ile opuści podczas "negocjacji" z przedstawicielami firmy:) darmowe noclegi to ściema. Tak naprawdę płacisz za całość bo firma nie zwraca właścicielom obiektów kasy za te darmowe noclegi... przed wyjazdem proponuję zadzwonić do wybranego hotelu i poprostu zapytać o cenę i wszystko sobie przekalkulować. Nie wiem jak jest za granicą.Eurorest zarabia wyłącznie na czekach które (chyba) sprzedaje. W górach ceny z tego co się orientuję były niższe o kilka złotych. Czek zwracał się np po 5 dniach pobytu. P.S. Im oferta droższa tym korzyści prawdopodobnie większe. Bo właściciela niewielkiego domu nie stać na poważne obniżenie ceny i tak już niewygórowanej. Po prostu się nie opłaci.
      • Gość: nie jade śmierdzące oszustwo IP: *.cdma.centertel.pl 13.08.09, 11:45
        tez to dzis dostałam (na 5 maili - szczesliwiec ze mnie jak
        diabli), a numer telefonu do firmy 071/3010919 NIE
        DZIAŁA
        to ściema bo za dostarczenie tego czeku do Ciebie do domu musisz
        zaplacic okolo 50 zł.
        • Gość: ddt.pl Re: śmierdzące oszustwo IP: *.chello.pl 22.08.09, 14:59
          Aby poczytać co jest na tej stronie wystarczy wejść na nią i podać
          nr certyfikatu. Dane firmy:
          "Emitentem, dystrybutorem i bezpośrednim właścicielem czeków
          hotelowych Eurorest jest firma TLG Travel Group LLC, z siedzibą w
          Stanach Zjednoczonych (19801 Wilmington, DE, 108 West 13th Street,
          United States)."
          Polska nie ma żadnego skutecznego środka egzekucji wobec firmy
          znajdującej się w stanach zjednoczonych. Dodam, że 'hotele', które
          oni oferują to lista domków agroturystycznych. Nawet jeśli istnieją
          to i tak przepłacisz grubą kasę. Za nocleg w agroturystyce można
          zapłacić ze 20zł za dobę od osoby poza sezonem. Tymczasem stawki u
          nich za wyżywienie od osoby zaczynają się od 50zł w górę. W
          pomosrkim nie ma żadnego hotelu. Wszystko co ta 'firma' ma do
          zaoferowania to wioski położone na wygwizdowie (o ile wogóle one
          istnieją). Tak nawiasem mówiąc... ktoś widział kiedyś hotel 5
          gwiazdkowy z 8 pokojami noclegowymi? :)

Docierając do końca swojej wypowiedzi... chcesz to płać za głupiego
          SMS'a 20zł, za głupi certyfikat 50zł i za wyżywienie w agroturystyce
          za dzień minimum 50zł. Trzy dniowy wypad dla dwóch osób to koszt
          minimum 300zł + 70zł opłat dla firmy i nie ma tutaj jeszcze kosztów
          podróży. Dodajmy, że będziesz spędzał wolne dni na jakiejś totalnej
          wiosce gdzie do najbliższego sklepu jest zapewne kilometr, a do
          miasta/jeziora/morza pół dnia drogi na piechotę w najlepszym
          wypadku. A tak nawiasem mówiąc to co Wam będzie po spędzaniu czasu
          nad jeziorem/morzem jak to już będzie jesień albo zima? :)

Nie chce mi się więcej pisać. Róbta co chceta :) Tak nawiasem mówiąc
          nawet serwer tej firmy stoi w Stanach Zjedonoczonych.

PS. Tekst z patyczkami był naprawdę przedni ;)
          • Gość: stefek Re: śmierdzące oszustwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.09, 15:29
            "Hawa" Villa we Władysławowie ul. Geodetów 12a, 058 7746670 mozna sprawdzic -
            jezeli Władyslawowo mozna uznac za wygwizdow nad morzem...
            cennik poza sezonem nocleg 25zl, ewentualne wyzywienie na zyczenie 30zl
            oferta przedstawiona przez EPRTI na stronie to 45zl/dzien/os
            a w sezonie od 60 do 80zl/os , a oferta EPRTI to 55zl/os/dzien
            • Gość: Emerek Re: śmierdzące oszustwo IP: *.171.170.204.static.crowley.pl 17.02.10, 14:27
              Byłem w zeszłym roku w w/w "Hawie" wykupiłem też czek Eurorest. Nie czułem się
              oszukany, wręcz przeciwnie. Oczywiście trzeba sobie wszytsko przekalkulować, ale
              Eurorest to nie kant. Nie wiem tylko jaka jest różnica miedzy zamawianiem przez
              Euroreti i EPRTI.
              • Gość: struna Re: śmierdzące oszustwo IP: *.net.stream.pl 10.05.10, 11:31
                szczerze polecam, należy tylko dobrze skalkulować pozostałe koszty
                pobytu, tzn cenę wyżywienia i przejazdu. Dla mnie warto!!! tutaj
                prezentuję link dla niedowiarków:
                s14.bitefight.onet.pl/user/bite/95542
    • Gość: klaudinka Ochrona moich danych osobowych!!! IP: *.mnc.pl 11.08.09, 23:25
      Nie wiem czy ktoś doczytał: "Email wysłany zgodnie z regulaminem kont przez
      angielski.edu.pl w imieniu firmy TLG Travel Group LLC 108 West 13th Street,
      Wilmington, DE 19801, USA. Twój adres nie jest udostępniany tej firmie."

Dobrze wiedzieć kto kupczy moim emailem...
      • Gość: adi Re: Ochrona moich danych osobowych!!! IP: *.dyn.optonline.net 12.08.09, 01:40
        aaaaaaaa u mnie to samo... chamy
    • Gość: Felek Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: *.toya.net.pl 13.08.09, 13:08
      Dajesz nie wiadomo komu swoje dane, adres.Poza tym, gdzie gwarancja,
      że nie dają terminu Twojego wyajazdu jakimś złodziejom?A poza tym,
      koszt pobytu tj.żarcie u właściciela.Jemu się opłaca - NAM na pewno
      NIE!!!!!!
    • Gość: Ryszard Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: 212.244.101.* 14.08.09, 17:03
      Właśnie wróciliśmy wczoraj. Wszystko pasowało byliśmy z żoną w
      pensjonacie na Kaszubach. Zapłaciłem za wyżywienie 40 dyszki od osoby
      razem 240 zł/3 dni. Gdybym nie miał certyfikatu to zapłaciłbym za
      noclegi po 35 zł + wyżywienie 40 zł tj 75 za osobę 1 dzień razem
      450zł. Zaoszczędziłem 190 zł doliczając do kosztów 19 zł przelew za
      druk certyfikatu. Szczerze mówiąc nie wierzyłem i żony maila z tą samą
      propozycją nie wykorzystaliśmy a mogliśmy siedzieć 6 dni. Jak dostanę
      następną propozycję na pewno skorzystam.
      • dawid_kp Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI 18.08.09, 11:01
        po IP widać, że sam masz pensjonat, więc dobrze wiesz że ta ściema służy tylko
        jako zapchajdziura na miejsca w terminach które są i tak wolne/poza sezonem. To
        nie żadna wygrana, płaci się całą cenę, która inaczej się nazywa. I jeszcze
        dorzuca premię spamerom-naciągaczom.
      • Gość: Janek93a Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: *.220.123.182.dsl.dynamic.eranet.pl 23.02.10, 17:28
        Pozdrawiam normalnych ludzi ,którzy nie robią scen z powodu wydanych kilkunastu
        złotych i nie siedzą przed komputerem wyszukując afer i oszustów.
    • roman_j Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI 19.08.09, 10:51
      Dostałem chyba już 3 czy 4 takie propozycje darmowego wypoczynku. Zarówno z z
      tego EPRTI jaki i z innej firmy. Widać wyraźnie, że nadawcy nastawieni są na
      przysłowiowych "łosi". Tytułują się "Europejską Komisją...", naciskają na szybką
      decyzję, bo inaczej przepadnie. Linki dziwnym trafem przekierowują na inne strony.
      Poczytałem o tym wszystkim trochę w Sieci i na mnie nie zarobią. Ale myślę, że
      "łosi" w naszym kraju nie brakuje. A jak ktoś się wybierze na taki wyjazd i się
      natnie, to przecież się tym nie pochwali, bo wstyd albo żeby ktoś inny też się
      naciął. Albo ktoś sobie to tak wytłumaczy, że jednak skorzystał. I między innymi
      dlatego interes pewnie będzie się kręcił. Tylko niepotrzebnie zaśmiecają mi
      skrzynkę. :-))
    • Gość: Joanna Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: 213.227.118.* 20.08.09, 11:48
      Być może ktoś kto skorzystał i się przekonał o tym że może jednak
      warto, jest zadowolony, dla mnie to bez sensu wykupywać wyżywienie,
      ponieważ ceny przeważnie są porównywalne albo nieraz przewyższające
      cene noclegu. Nigdy nie stołuje się w miejscu zakwaterowania, bo
      nigdy nie wiadomo gdzie w danym dniu sobie zrobie dłuższą wycieczkę
      i czy skorzystam z posiłku, a tak, idąc gdzieś zawsze można
      zachaczyć o jakąś przyjemną knajpke i coś sobie przekąsić kiedy
      tylko się chce.Więc nawet jeśli to nie naciągactwo (choć ciężko mi w
      to uwierzyć) to jednak ja nie skorzystam.
      • Gość: Wiktor Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: *.centertel.pl 05.10.09, 21:56
        hej..
        to fakt,ze nie dla kazdego jest na reke taki wyjazd z różnych
        względów ale jest napisane,ze jest program rozwoju turystyki,wiec
        tak to juz jest na tym swiecie,ze kazdy program ma swoich
        zwolennikow..pozdrawiam i zycze korzystnych programow dla Ciebie na
        przyszłość..
    • Gość: Martyna Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: *.adsl.inetia.pl 20.08.09, 14:36
      Ja dostałam tą propozycje i własnie sie zastanawiam czy z niej skorzystać ;/ nie
      wiadomo czy jakiś haczyk tam nie tkwi.... bo przecież nikt jeszcze nikomu nic za
      darmo nie dał....
      • Gość: asia Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.09, 12:29
        To poczytaj wczesniejsze wpisy. I nie bądz łosiem.
        • Gość: Aga Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: *.adsl.inetia.pl 25.08.09, 13:08
          Zależy czego kto oczekuje. Ja dużo podróżuje po Polsce, sama organizuje sobie
          wyjazdy i jestem zadowolona. Dla mnie 140zł za wyżywienie, nawet jeśli nocleg
          jest bezpłatny nie jest atrakcyjną ofertą, nawet jeśli bez zniżki kosztowałoby
          mnie to 250zł. Ja szukam kwater prywatnych o całkiem przyzwoitym standardzie
          nawet za 30 zł za dobę od osoby pod samymi Trzema Koronami, za wyżywienie płacę
          40zł za dzień i mam w połowie kasy nocleg z wyżywieniem bez niczyjej łaski. Jak
          ktoś potrzebuje hotelu to niech korzysta, ja dziękuję.
    • Gość: dan Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.09, 16:38
      dzwoniłem do jednych z tych hoteli i powiem wam że żadna rewelacja
      jak się ma ten niby certyfikat , za wyżywienie trzeba zapłacić 140zł
      za osobe czyli za dwie osoby na 3 dni wychodzi 840 zł. Następnie po
      jakimś czasie zadzwoniłem kolejny raz chcąc zarezerwować pokój na 2
      osoby na 3 dni (nie wspominałem o tym certyfikacie)a oni proponowali
      mi pokój wraz z wyżywieniem i wszystkimi atrakcjami za 890 zł?!! No
      to wychodzi że nocleg jak się ma certyfikat wychodzi 50zł za 3dni w
      2 osoby???! No a trzeba jeszcze wysłać sms-a za 23 zł czyli
      oszczędzamy 27 zł mając ten certyfikat!! czyli wielkie nic.
    • Gość: NATALIA Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: 91.123.212.* 26.08.09, 10:30
      WITAM . JA WAM POWIEM TAK ZE TO JEST W SUMIE JEDNA WIELKA SCIEMA .
      OCZYWISCIE ZE WYSYŁAJA TEN CAŁY CERTIFIKAT ,ALE JAK SIE MA OPLACIC ZA
      JEDZENIE TO TO WSZYTSKO WYCHODZI JESZCZE DROZEJ NIZ NA WŁASNY RACHUNEK
      SIĘ JEDZIE . JA REGULARNIE WYJEZDZAM Z MĘŻEM CZY TO W GÓRY CZY NAD
      JAKIEŚ JEZIORA I NOCLEGI SĄ Z WYZYWIENIEM DO 50 ZL ZA OSOBE WIEC
      NAPEWNO WYJAZD NA WLASNĄ REKE JEST TANSZY NIZ PRZEZ TAKIE 'DARMOWE"
      OFERTY" . PONADTO TO NIE PIERWSZA TAKA STRONA GDZIE PROPONUJA DARMOWE
      NOCLEGI ,DRODZY PANSTWO JEST STRONA EUROREST GDZIE "NIBY" W DRODZE
      LOSOWOANIA KTO PIERWSZY TEN LEPSZY CZYLI TEN KTO W OKRESLONYM CZASIE
      PODA SWOJE DANE JEST LOSOWANY PRZEZ KOMPUTER I AUTOMATYCZNIE WYGRYWA
      KUPON UPRAWNIJĄCY DO DARMOWYCH NOCLEGÓW JEDNAK ZEBY GO OTZRYMAC TRZEBA
      SOBIE ZAPLACICI NA POCZCIE JEGO ODBIÓR A TO JEST KWOTA 68,97 GR (
      ZEKOMO ZA PRZESŁANIE I ZA ZUZYTY MATERIAŁ TA OPŁATA) I MAŁO TEGO ALE
      DANE KTÓRE SIĘ PODAJE PODCZAS 'LOSOWANIA" TO SA ODRAZU ZAPISYWANE DO
      TEGO FORMULARZA KTÓRY ZALEDWIE W CIAGU 2 DNI JEST DO ODBIORU NA POCZCIE
      TAM WYSWIETLA SIE LISTA NAZWISK I KARJ POCHODZENIA "ZWYCIEZCÓW" WIEM TO
      PONIEWAZ SAMA DALAM SIE TAK NABRAC ALE NIE ODEBRAŁAM TEGO KUPONU BO NIE
      BEDE PLACIC ZA COS CO NIE JEST PEWNE .
      NIE DAJMY SIĘ OSZUKAĆ TO JEST TYLKO MYDLENIE OCZÓW!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: I.W. Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: *.bialapodlaska.vectranet.pl 26.08.09, 15:20
        Jestem pewna, ze to oszustwo.Nabrałam się rok temu na EUROREST.Najpierw musiałam
        zapłacić za certyfikat 50.Pojechałam do Chorwacji a tam szok!!!Ceny noclegu po
        30 euro od osoby a wyżywienie drugie 30 euro.Poza tym w terminie mojego
        przyjazdu nie honorowali czeku.
        Noclegi znalazłam za 10 euro a jedzenie też nie przekroczyło wiele tej sumy.
        Pozdrawiam ...Nie dajcie się nabijać w butelkę.Nikt nikomu jeszcze nie dał nic
        za darmo!!!
        • Gość: Wiktor Re: Oferta darmowych wyjazdów w ramach EPRTI IP: *.centertel.pl 05.10.09, 21:28
          hej...
          popełniłaś bład...nalezalo zadzwonic do wybranego przez siebie
          hotelu i spytac o dostepne terminy..bo niestety nie sa
          caloroczne..ale mozna znalezc fajna miejscowke..i skorzystac z
          oferty ...i polecam polskie miejscowki...
          pozdrawiam

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka