Dodaj do ulubionych

Dobry krem na noc dla 26-latki?

23.06.04, 06:17
Albicillo, zapytam tutaj, bo chciałabym spróbować coś nowego.
Muszę sobie kupić krem na noc. Mam 26 lat, cera mieszana, w strefie T
skłonność do zaskórników i świecenia, czasami tu i tam coś wyskoczy, ale nie
ma się co łudzić że to trądzik młodzieńczy. wink
Do tej pory używałam Hydrofirming i Milk Comfort z Avonu, odpowiadały mi ale
trochę się już znudziły, poza tym ponoć trzeba zmieniać kremy. Miałam też
Retroactive ale na cerę zaskórnikową jest taki sobie. Potrzebuję czegoś
nietłustego, ale dobrze nawilżającego, koniecznie żeby było niekomedogenne
(nie zatykało porów), nie przyklejało się do poduszki i miało lekkie
działanie zapobiegające zmarszczkom (podobno po 25 urodzinach to już trzeba)
i odżywcze. Jakby jeszcze w miarę ładnie pachniało i nie kosztowało majątku,
to już by był ideał.
Teraz jestem w połowie słoiczka Milk Comfort Avonu, więc skończy mi się za
jakieś 2-3 tyg, więc może w Ori w lipcu jest coś w promocji na przykład?
Obserwuj wątek
    • qdlaata Re: Dobry krem na noc dla 26-latki? 23.06.04, 12:22
      Myślę, że odpowiadałby Ci odżywczo-ujędrniający krem dotleniający na noc z
      serii SKIN STRUKTURES. Krem na dzień z tej serii wygrał test w "poradniku
      domowym" przeprowadzany przez urząd ochrony konsumenta(tak mi sie wydaje nie
      jestem pewna). Cena standardowa to 68zł za 50ml.
      W lipcu jest przecena, tylko nie jestem pewna czy kremów na dzień czy na noc...
      • ignorant11 Pamietajcie o synergii! 23.06.04, 17:23
        qdlaata napisała:

> Myślę, że odpowiadałby Ci odżywczo-ujędrniający krem dotleniający na noc z
        > serii SKIN STRUKTURES. Krem na dzień z tej serii wygrał test w "poradniku
        > domowym" przeprowadzany przez urząd ochrony konsumenta(tak mi sie wydaje nie
        > jestem pewna). Cena standardowa to 68zł za 50ml.
        > W lipcu jest przecena, tylko nie jestem pewna czy kremów na dzień czy na
        noc...
        • albicilla Re: Pamietajcie o synergii! 23.06.04, 22:01
          Chicarico w pełni zgadzam się z wypowiedzią ignoranta , aby był skutek powinna
          być synergia.
          Młoda jesteś i na Twoje problemy najlepszy byłby "Program dla cery mieszanej"
          tu znajdziesz w miarę dokładne jego omówienie:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19026&w=11879971&a=11879993
          Namawiałabym Cię na wypróbowanie całej serii.
          Córka i jej koleżanki twierdzą ,że zwłaszcza żel oczyszczający pięknie czyści
          skórę z wągrów i zaskórników.
          Kosmetyki są bardzo wydajne.
          W lipcu za całą serię zapłaciłabyś 106.50 zł ( peeling - 14.90 zł,
          żel oczyszczajacy - 19.90 zł,tonik - 19,90 zł, krem na noc - 26,90 zł i krem na
          dzień - 24.90 zł).
          Mogłabyś ten wydatek rozłożyć na raty kupując w czerwcu żel oczyszczający i
          tonik też po 19.90 zł za sztukę, bo tylko na nie w czerwcu jest promocja.
          Mogłabyś zrezygnować z peelingu , ale to tylko wydatek 14.90 zł.
          Oczywiście możesz kupić tylko krem na noc.
          Do Ciebie należy wybór.
          • ignorant11 Re: Pamietajcie o synergii! 23.06.04, 22:58
            albicilla napisała:

> Chicarico w pełni zgadzam się z wypowiedzią ignoranta , aby był skutek
            powinna
            > być synergia.
            > Młoda jesteś i na Twoje problemy najlepszy byłby "Program dla cery mieszanej"
            > tu znajdziesz w miarę dokładne jego omówienie:
            >
            > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19026&w=11879971&a=11879993
            > Namawiałabym Cię na wypróbowanie całej serii.
            > Córka i jej koleżanki twierdzą ,że zwłaszcza żel oczyszczający pięknie czyści
            > skórę z wągrów i zaskórników.
            > Kosmetyki są bardzo wydajne.
            > W lipcu za całą serię zapłaciłabyś 106.50 zł ( peeling - 14.90 zł,
            > żel oczyszczajacy - 19.90 zł,tonik - 19,90 zł, krem na noc - 26,90 zł i krem
            na
            >
            > dzień - 24.90 zł).
            > Mogłabyś ten wydatek rozłożyć na raty kupując w czerwcu żel oczyszczający i
            > tonik też po 19.90 zł za sztukę, bo tylko na nie w czerwcu jest promocja.
            > Mogłabyś zrezygnować z peelingu , ale to tylko wydatek 14.90 zł.
            > Oczywiście możesz kupić tylko krem na noc.
            > Do Ciebie należy wybór.
            >
            >
            • albicilla Ignorancie 23.06.04, 23:13
              Często się z Tobą zgadzam , moze jednak tego nie zauważasz.
              O cerze mieszanej dowiedziałam sie czytajac uważnie 1post chicarici.
          • chicarica Re: Pamietajcie o synergii! 23.06.04, 23:06
            Albicilla, dziękuję za odpowiedź.
            Chyba kupię sobie po prostu krem na dzień i na noc do cery mieszanej. Peeling
            mam już swój ulubiony (Avon Clearskin - naprawdę supermocny, takie lubię),
            jeśli chodzi o tonik, to przeważnie używam L'Oreala Ideal Balance.
            Teraz mam Milk Comfort na noc i Moisture 24 na dzień (oba z Avonu), pod oczy
            Nivea Visage przeciwzmarszczkowy, ale do lipca właśnie mi się zdążą skończyć.
            Czy z tej serii z Ori jest też krem pod oczy? Przeważnie staram się używać
            kompletu na dzień + na noc + pod oczy. Ponoć kosmetyki oczyszczające (mleczko,
            żel, peeling, tonik) niekoniecznie muszą być z tej samej serii, ale kremy już
            raczej tak, bo się uzupełniają.
            Dziękuję za informacje w każdym razie. smile
            • 1szylider Re: Pamietajcie o synergii! 24.06.04, 02:39
              chicarica napisała:

> Albicilla, dziękuję za odpowiedź.
              > Chyba kupię sobie po prostu krem na dzień i na noc do cery mieszanej. Peeling
              > mam już swój ulubiony (Avon Clearskin - naprawdę supermocny, takie lubię),
              > jeśli chodzi o tonik, to przeważnie używam L'Oreala Ideal Balance.
              > Teraz mam Milk Comfort na noc i Moisture 24 na dzień (oba z Avonu), pod oczy
              > Nivea Visage przeciwzmarszczkowy, ale do lipca właśnie mi się zdążą skończyć.
              > Czy z tej serii z Ori jest też krem pod oczy? Przeważnie staram się używać
              > kompletu na dzień + na noc + pod oczy. Ponoć kosmetyki oczyszczające
              (mleczko,
              > żel, peeling, tonik) niekoniecznie muszą być z tej samej serii, ale kremy już
              > raczej tak, bo się uzupełniają.
              > Dziękuję za informacje w każdym razie. smile
              • justa_79 Re: Pamietajcie o synergii! 07.07.04, 15:07
                1szylider napisał:
                > Pozatem je chyba łatwiej rotować, bo przeciez zużywają się częsciej niz
                kremy...

niekoniecznie - przecież to zależy od ich pojemności. miewałam takie żele do
                mycia twarzy, których używałam np. przez pół roku (1 opakowanie),a kremy
                znacznie krócej.

> Implicite napisałas, że nie myjesz już twarzy wodą, więc brawo!

i czego tu gratulować? obecnie wielu dermatologów, zarówno tych znanych,
                krajowych, jak i zagranicznych, zaleca koniecznie mycie twarzy wodą i baaardzo
                dokładne spłukiwanie nią substancji myjących, jak żel do mycia twarz czy
                mleczko. nawet, jeśli by to miała być woda przegotowana czy mineralna, w
                przypadku cery wrażliwej. niezmywanie tych substancji wodą powoduje nawet po
                kilku latach zmianę pH skóry i liczne problemy z nią, a na bieżąco - stanowi
                barierę nie do pokonania dla substancji odżywczych zawartych w kremach.
                • 1szylider Re: Pamietajcie o synergii! 07.07.04, 16:19
                  justa_79 napisała:

> 1szylider napisał:
                  > > Pozatem je chyba łatwiej rotować, bo przeciez zużywają się częsciej niz
                  > kremy...
                  >
                  > niekoniecznie - przecież to zależy od ich pojemności. miewałam takie żele do
                  > mycia twarzy, których używałam np. przez pół roku (1 opakowanie),a kremy
                  > znacznie krócej.

+++Chyba, że masz jakies opakowania po 5l.., albo za mało używasz...

>
                  > > Implicite napisałas, że nie myjesz już twarzy wodą, więc brawo!
                  >
                  > i czego tu gratulować? obecnie wielu dermatologów, zarówno tych znanych,
                  > krajowych, jak i zagranicznych, zaleca koniecznie mycie twarzy wodą i
                  baaardzo
                  > dokładne spłukiwanie nią substancji myjących, jak żel do mycia twarz czy
                  > mleczko. nawet, jeśli by to miała być woda przegotowana czy mineralna, w
                  > przypadku cery wrażliwej. niezmywanie tych substancji wodą powoduje nawet po
                  > kilku latach zmianę pH skóry i liczne problemy z nią, a na bieżąco - stanowi
                  > barierę nie do pokonania dla substancji odżywczych zawartych w kremach.
                  >
                  +++Własnie w nowoczesnej kosmetyce mówi się coraz częsciej o potzrebie wałsnie
                  mycia specjalnymi srodkami i tonizowania cery przed nałożeniem kremu...
                  U nas kobiety postepuja niestety odwrotnie, co więcej naet kremu zatepuja make
                  upe, co jest drastycznym błedem...

Nie zrozumiałem co napisałaś o tym pH..?
                  Przecież jego pdniesienie jest możliwe własnie w wypadku mycia twarzy mydłem,
                  zas pozstałości toników dobrej ajkości jak Oriflame nie moga nikomu zaszkodzić
                  gdzy sa biodegradowalne, pozatem one będa obniżąć pH nie zaś podnosić jak
                  napisałaś...
                  • chicarica Re: Pamietajcie o synergii! 08.07.04, 21:11
                    A ja nigdzie nie napisałam, że przestałam myć twarz wodą...
                    Myję oczywiście wodą, ale nie mydłem, tylko żelem Avonu w dużej tubie. Czasami
                    dla odmiany kupuję sobie żel J&J z drobinkami peelingującymi z serii
                    antytrądzikowej Clean and Clear.
                    Makijaż zmywam wcześniej mleczkiem, zwłaszcza oczy, ale po mleczku mam uczucie
                    wciąż brudnej buzi, więc potem myję wodą.
                    • 1szylider Re: Pamietajcie o synergii! 09.07.04, 02:51
                      chicarica napisała:

> A ja nigdzie nie napisałam, że przestałam myć twarz wodą...
                      > Myję oczywiście wodą, ale nie mydłem, tylko żelem Avonu w dużej tubie.
                      Czasami
                      > dla odmiany kupuję sobie żel J&J z drobinkami peelingującymi z serii
                      > antytrądzikowej Clean and Clear.
                      > Makijaż zmywam wcześniej mleczkiem, zwłaszcza oczy, ale po mleczku mam
                      uczucie
                      > wciąż brudnej buzi, więc potem myję wodą.

Witam!

Przeciwskazanie do mycia woda jest szczególnie silne przy cerze suchej,
                      natomiast przy tłustej, mieszanej jeszcze można dopuścić, ale oczywiście bez
                      mydeł...

A po mleczku(?) cleaserze uzywasz tonicu? Przed nałożeniem kremu_

Chcesz więcej,klinij tu:MLM, biznes po godzinach...
                      Pozdrawiam i zapraszam!
                      gg 172 85 85
                      • chicarica Re: Pamietajcie o synergii! 09.07.04, 11:48
                        Panie ekspert, a co to, egzamin z pielęgnacji, czy co?
                        Moja sprawa, co robię z własną twarzą, obawiam się że orientuję się ciut lepiej
                        od Ciebie co mi służy, a co nie. ToniCu nie używam, ale używam toniKu, panie
                        założyciel Forum Słowiańskiego, a Tobie za dobre rady serdecznie dziękujemy,
                        ale ich nie potrzebujemy. Pytałam tylko o krem.
                        Tego właśnie nie lubię w Ori - od razu próbujesz wcisnąć a to kremik, a to
                        mleczko, a to coś jeszcze. Poza tym pytałam Albicillę, a Ty się panoszysz na
                        jej forum, bo z Twojego wszystkich powyrzucałeś.
                        • 1szylider Re: Pamietajcie o synergii! 10.07.04, 03:22
                          chicarica napisała:

> Panie ekspert, a co to, egzamin z pielęgnacji, czy co?
                          > Moja sprawa, co robię z własną twarzą, obawiam się że orientuję się ciut
                          lepiej
                          >
                          > od Ciebie co mi służy, a co nie. ToniCu nie używam, ale używam toniKu, panie
                          > założyciel Forum Słowiańskiego, a Tobie za dobre rady serdecznie dziękujemy,
                          > ale ich nie potrzebujemy. Pytałam tylko o krem.
                          > Tego właśnie nie lubię w Ori - od razu próbujesz wcisnąć a to kremik, a to
                          > mleczko, a to coś jeszcze. Poza tym pytałam Albicillę, a Ty się panoszysz na
                          > jej forum, bo z Twojego wszystkich powyrzucałeś.

Witam!

A juz myslałem że potrafisz dyskutować merytorycznie, zamiast szukać zwady i
                          ataków ad personam...

Rozumiem, że masz prawo wyganiać mnie ze swojego forum, ale juz przesadą,
                          powiem nawet wprost, że bezczelczelnościa z twojej strony jest próba wygania
                          mnie z forum, które nie jest Twoje i na którym jesteś tylko gościem...

Bo właśnie to jest panoszeniem się, bo mnie nawet przez myśl nie przeszłoby
                          aby, mimo iz abicillą łaczy nas przynależnośc firmowa i sympatia, uzurpować
                          sobie prawo do wyganiania kogokolwiek z jej forum...

Teraz wracajac ad rem, to nigdzie nie wciskałem Tobie ani tonicu ani cleansera,
                          nawet, w ramach tygodnia dobroci, zaaprobowałem uzywanie przez Ciebie zupełnie
                          nie polecanych przez nas produktów...

Bo jest dla nas obojetne jak dobrze czy jak źle będzie wyglądała Twoja cera za
                          ca 10 lat, Twoje zdrowie, Twoje pieniadze...

Ale skoro wypowiadasz się publicznie i do tego błednie merytorycznie, to moim
                          obowiązkiem wobec innych Uczestniczek forum jest prostować i doradzać zgodnie
                          ze swoja najlepszą wiedzą i praktyką...

Pozatem nie sądzę abyś wiedziała więcej na przykładzie tylko swojej skory
                          i "plotkarskich" wiadomości od koleżanek nt temat pielęgnacji od kogoś, kto
                          ajmuje się tą materia ponad 10 lat i w tym obsługiwał setki klientek, wyszkolił
                          tysiące konsultantek oraz dziesiatki liderów, więc nieco skromności i wyczucia
                          proporcji Młoda Damo!

Przypomnę iz podwątek jest o synergii, która jest podstawowym elementem
                          programu kosmetycznego Oriflame, a pytanie Twoje było o najlepszy krem
                          pielegnacyjny, zetam zupełnie nieuzasadniony merytorycznie jest Twój
                          niesprowokowany atak na mnie...

I na koniec wreszcie sprostuje kolejne Twoje klamstewko: ja nikogo nie
                          wyrzucałem ze swojego forum, ale tylko zabanowałem kilka osób, których
                          zachowanie uwłaczalo innym Uczestnikom, bo to ja decyduję o kształcie mojego
                          forum.

Dla przypomnienia zwrócę Twoja szanowna uwagę iz albicilla zalożyła własne
                          forum po tym jak Ty i Tobie podobne zaspamowywały moje forum...

Chcesz więcej,klinij tu:MLM, biznes po godzinach...
                          Pozdrawiam i zapraszam!
                          gg 172 85 85
                          • chicarica Re: Pamietajcie o synergii! 10.07.04, 11:30
                            > A juz myslałem że potrafisz dyskutować merytorycznie, zamiast szukać zwady i
                            > ataków ad personam...

Z Tobą się nie da po prostu inaczej.

> Rozumiem, że masz prawo wyganiać mnie ze swojego forum, ale juz przesadą,
                            > powiem nawet wprost, że bezczelczelnościa z twojej strony jest próba wygania
                            > mnie z forum, które nie jest Twoje i na którym jesteś tylko gościem...
                            >
                            > Bo właśnie to jest panoszeniem się, bo mnie nawet przez myśl nie przeszłoby
                            > aby, mimo iz abicillą łaczy nas przynależnośc firmowa i sympatia, uzurpować
                            > sobie prawo do wyganiania kogokolwiek z jej forum...

Ależ ja nie wyganiam, ja tylko stwierdzam, że się panoszysz, pouczasz,
                            strofujesz - czy Ty przypadkiem nie jesteś z zawodu nauczycielem? Bo jakoś tak
                            mi tu jedzie pedagogicznym smrodkiem czasami...

>
                            > Teraz wracajac ad rem, to nigdzie nie wciskałem Tobie ani tonicu ani
                            cleansera,
                            >
                            > nawet, w ramach tygodnia dobroci, zaaprobowałem uzywanie przez Ciebie
                            zupełnie
                            > nie polecanych przez nas produktów...

Och, łaskawco - ktoś Cię prosił o opinię?

>
                            > Bo jest dla nas obojetne jak dobrze czy jak źle będzie wyglądała Twoja cera
                            za
                            > ca 10 lat, Twoje zdrowie, Twoje pieniadze...

Obawiam się że będzie wyglądać bardzo dobrze, mam pod tym względem świetne
                            geny. Moja mama i babcia wyglądają jakieś 10 lat młodziej niż ich rówieśniczki.

>
                            > Ale skoro wypowiadasz się publicznie i do tego błednie merytorycznie, to moim
                            > obowiązkiem wobec innych Uczestniczek forum jest prostować i doradzać zgodnie
                            > ze swoja najlepszą wiedzą i praktyką...
                            >
                            > Pozatem nie sądzę abyś wiedziała więcej na przykładzie tylko swojej skory
                            > i "plotkarskich" wiadomości od koleżanek nt temat pielęgnacji od kogoś, kto
                            > ajmuje się tą materia ponad 10 lat i w tym obsługiwał setki klientek,
                            wyszkolił
                            >
                            > tysiące konsultantek oraz dziesiatki liderów, więc nieco skromności i
                            wyczucia
                            > proporcji Młoda Damo!

Śmieszny jesteś. Nie wiem czy wiesz, ale są fachowe pisma, w których piszą
                            ludzie znający się na tym trochę lepiej niż konsultantki po szkoleniach
                            oriflame. Do tego, każda kobieta może uzyskać poradę od kosmetyczki (ja chodzę
                            do kobiety z wieloma dyplomami, laureatki międzynarodowych konkursów i jednak
                            bardziej jej ufam niż Tobie). Są różne miejsca, w których można uzyskać fachowe
                            informacje, o tyle rzetelniejsze, że nie związane z żadną konkretną firmą. A Ty
                            obrażasz dziewczyny piszące na forum, bo spora część z nich to np. farmaceutki,
                            panie kosmetolog czy dyplomowane kosmetyczki, a Ty masz tylko oriflejską
                            pseudowiedzę, i moim zdaniem to Tobie brakuje skromności i pokory.

>
                            > Przypomnę iz podwątek jest o synergii, która jest podstawowym elementem
                            > programu kosmetycznego Oriflame, a pytanie Twoje było o najlepszy krem
                            > pielegnacyjny, zetam zupełnie nieuzasadniony merytorycznie jest Twój
                            > niesprowokowany atak na mnie...
                            >
                            > I na koniec wreszcie sprostuje kolejne Twoje klamstewko: ja nikogo nie
                            > wyrzucałem ze swojego forum, ale tylko zabanowałem kilka osób, których
                            > zachowanie uwłaczalo innym Uczestnikom, bo to ja decyduję o kształcie mojego
                            > forum.

Hje hje hje wink Zdaje się, że chyba już wszystkich stamtąd odstraszyłeś...
                            Ostatnio trochę pobanowałeś chyba, co? Więc nie mów, że nie powyrzucałeś.

> Dla przypomnienia zwrócę Twoja szanowna uwagę iz albicilla zalożyła własne
                            > forum po tym jak Ty i Tobie podobne zaspamowywały moje forum...

Ja to zrozumiałam trochę inaczej. Albicilla założyła swoje forum, bo Twoje było
                            nie do zniesienia, taką tam atmosferę wprowadziłeś. Oczywiście to tylko moja
                            interpretacja.
                            Ale mniejsza z tym. Szylider, mam prośbę. Nie wtrącaj się w każdą dyskusję.
                            Pytałam o krem - poproszę o odpowiedź, a nie pouczanie, bo mi się niedobrze
                            robi jak czytam te Twoje niechciane wszechwiedzące teksty. Albicilla
                            odpowiedziała rzeczowo, Ty natychmiast rozpocząłeś serię pouczeń, o które nie
                            prosiłam. Może po prostu pomijaj moje posty, tak będzie najlepiej.
                            • ignorant11 Re: Pamietajcie o synergii! 10.07.04, 21:31
                              chicarica napisała:

> > A juz myslałem że potrafisz dyskutować merytorycznie, zamiast szukać zwady
                              > i
                              > > ataków ad personam...
                              >
                              > Z Tobą się nie da po prostu inaczej.

+++ Spojrz w lustro, moze dojrzysz belke w swoim sexownym oczku zanim
                              znajdziesz drzazge w moimsmile))))))

>
                              > > Rozumiem, że masz prawo wyganiać mnie ze swojego forum, ale juz przesadą,
                              > > powiem nawet wprost, że bezczelczelnościa z twojej strony jest próba wygan
                              > ia
                              > > mnie z forum, które nie jest Twoje i na którym jesteś tylko gościem...
                              > >
                              > > Bo właśnie to jest panoszeniem się, bo mnie nawet przez myśl nie przeszłob
                              > y
                              > > aby, mimo iz abicillą łaczy nas przynależnośc firmowa i sympatia, uzurpowa
                              > ć
                              > > sobie prawo do wyganiania kogokolwiek z jej forum...
                              >
                              > Ależ ja nie wyganiam, ja tylko stwierdzam, że się panoszysz, pouczasz,
                              > strofujesz - czy Ty przypadkiem nie jesteś z zawodu nauczycielem? Bo jakoś
                              tak
                              > mi tu jedzie pedagogicznym smrodkiem czasami...

+++Nigdy nie bylem nauczycielem formalnie, ale w Oriflame jesteśmy kimś w
                              rodzaju nauczycieli, wychowawców...
                              Ale generalnie nie za bardzo lubie belfrów, może z wyjątkiem prawdziwych
                              pedagogów z krwi i kości

>
                              > >
                              > > Teraz wracajac ad rem, to nigdzie nie wciskałem Tobie ani tonicu ani
                              > cleansera,
                              > >
                              > > nawet, w ramach tygodnia dobroci, zaaprobowałem uzywanie przez Ciebie
                              > zupełnie
                              > > nie polecanych przez nas produktów...
                              >
                              > Och, łaskawco - ktoś Cię prosił o opinię?

+++Chocby TY zadając pytanie publicznie...
                              >
                              > >
                              > > Bo jest dla nas obojetne jak dobrze czy jak źle będzie wyglądała Twoja cer
                              > a
                              > za
                              > > ca 10 lat, Twoje zdrowie, Twoje pieniadze...
                              >
                              > Obawiam się że będzie wyglądać bardzo dobrze, mam pod tym względem świetne
                              > geny. Moja mama i babcia wyglądają jakieś 10 lat młodziej niż ich
                              rówieśniczki.

+++Gratuuję! Zatem Avon Ci nie pomoże, że spytam naiwnie?
                              Może w ogóle niepotrzebnie wydajesz kase na kosmetyki...

>
                              > >
                              > > Ale skoro wypowiadasz się publicznie i do tego błednie merytorycznie, to m
                              > oim
                              > > obowiązkiem wobec innych Uczestniczek forum jest prostować i doradzać zgod
                              > nie
                              > > ze swoja najlepszą wiedzą i praktyką...
                              > >
                              > > Pozatem nie sądzę abyś wiedziała więcej na przykładzie tylko swojej skory
                              > > i "plotkarskich" wiadomości od koleżanek nt temat pielęgnacji od kogoś, kt
                              > o
                              > > ajmuje się tą materia ponad 10 lat i w tym obsługiwał setki klientek,
                              > wyszkolił
                              > >
                              > > tysiące konsultantek oraz dziesiatki liderów, więc nieco skromności i
                              > wyczucia
                              > > proporcji Młoda Damo!
                              >
                              > Śmieszny jesteś. Nie wiem czy wiesz, ale są fachowe pisma, w których piszą
                              > ludzie znający się na tym trochę lepiej niż konsultantki po szkoleniach
                              > oriflame. Do tego, każda kobieta może uzyskać poradę od kosmetyczki (ja
                              chodzę
                              > do kobiety z wieloma dyplomami, laureatki międzynarodowych konkursów i jednak
                              > bardziej jej ufam niż Tobie). Są różne miejsca, w których można uzyskać
                              fachowe
                              >
                              > informacje, o tyle rzetelniejsze, że nie związane z żadną konkretną firmą. A
                              Ty
                              >
                              > obrażasz dziewczyny piszące na forum, bo spora część z nich to np.
                              farmaceutki,
                              >
                              > panie kosmetolog czy dyplomowane kosmetyczki, a Ty masz tylko oriflejską
                              > pseudowiedzę, i moim zdaniem to Tobie brakuje skromności i pokory.

+++To raczej tym paniom powinnaś zalecić więcej skromności i pokory, a przede
                              wszystkiem mały dokształt, aby nie pisały nonsensów podając się za kosmetologów
                              (ciekawe gdzie takich kształcą???), statystyków i innych najmądrzejszych
                              specjalistów, gdy jednocześnie nie potrafia merytorycznie dyskutować ale w
                              zamian za to powtarzaja zwykle przesądy i nie znają nawet podstawowych pojęc ze
                              swojej dziedziny..,
                              taką metoda to ja moge podawać się nawet za teologa i dochtora(sic!) prawa
                              kanonicznego ( nie mam o tym zielonego pojęcia).

Ja od poczatku mojej kariery w Oriflame walczyłem z paniami o "wielkiej wiedzy"
                              które potrafiły opowiadać choćby takie nonsensy, że od scrubu wskutek rysowania
                              powstaja zmarszczki, albo inna swietna fachowiec zalecała np aby nasze (sic!)
                              kremy nocne uzywać w dzień zimą, bo nawilżające miały niszczyć cere na mrozie
                              (sic!), a wypowiedzi owych fachowców byly na tym samym poziomie...

>
                              > >
                              > > Przypomnę iz podwątek jest o synergii, która jest podstawowym elementem
                              > > programu kosmetycznego Oriflame, a pytanie Twoje było o najlepszy krem
                              > > pielegnacyjny, zetam zupełnie nieuzasadniony merytorycznie jest Twój
                              > > niesprowokowany atak na mnie...
                              > >
                              > > I na koniec wreszcie sprostuje kolejne Twoje klamstewko: ja nikogo nie
                              > > wyrzucałem ze swojego forum, ale tylko zabanowałem kilka osób, których
                              > > zachowanie uwłaczalo innym Uczestnikom, bo to ja decyduję o kształcie moje
                              > go
                              > > forum.
                              >
                              > Hje hje hje wink Zdaje się, że chyba już wszystkich stamtąd odstraszyłeś...
                              > Ostatnio trochę pobanowałeś chyba, co? Więc nie mów, że nie powyrzucałeś.

+++Aktualnie sa zabanowane tylko dwie atworowskie awanturnice, tzn dwa nicki, a
                              prawdopobnie jest to jedna osoba...smile))))
                              Komunikat o tym jest na oslej ławce

>
                              > > Dla przypomnienia zwrócę Twoja szanowna uwagę iz albicilla zalożyła własne
                              >
                              > > forum po tym jak Ty i Tobie podobne zaspamowywały moje forum...
                              >
                              > Ja to zrozumiałam trochę inaczej. Albicilla założyła swoje forum, bo Twoje
                              było
                              >
                              > nie do zniesienia, taką tam atmosferę wprowadziłeś. Oczywiście to tylko moja
                              > interpretacja.
                              > Ale mniejsza z tym. Szylider, mam prośbę. Nie wtrącaj się w każdą dyskusję.
                              > Pytałam o krem - poproszę o odpowiedź, a nie pouczanie, bo mi się niedobrze
                              > robi jak czytam te Twoje niechciane wszechwiedzące teksty. Albicilla
                              > odpowiedziała rzeczowo, Ty natychmiast rozpocząłeś serię pouczeń, o które nie
                              > prosiłam. Może po prostu pomijaj moje posty, tak będzie najlepiej.

+++Zaleciłem Ci zgodnie z najlepszą wiedzą jak uzyskasz najlepszy efekt. To
                              raczej Ty wprowadzasz elementa pozamerytoryczne w watku składającym się do tej
                              pory z samych rzeczowych wypowiedzi...
                              Pozatem motywacja albicilli do zalożenia własnego forum jest jej sprawą i jej
                              wyzwania, z którego jak widzisz wywiązuje się ona znakomicie i zgodnie ze
                              swoimi wyobrazeniami...

Pozatem nonsensowne są Twoje dąsy iż osmielam się Tobie odpowiadać, gdzyż chyba
                              nie rozumiesz istoty forum, bo na każdą wypowiedź publiczna kazdy ma prawo
                              odpowiedzieć, ale gdybyś pisała do albicilii na priva mialabyś "słuszna rację"
                              dąsajac sie na mniewink))))))))

>
    • axsa Pax.... 10.07.04, 19:05
      ... "diablęta". ; ))) ; ))) ; )))

Albicilla zaprosiła do czucia się jak u siebie w domu.
      To Wy u siebie w domu tak właśnie...?

No i jakoś tak bardziej sie porobiło,
      że "myszy harcują, gdy kota nie czują.

Proponuję "zawieszenie broni".
      : ))) : ))) : )))
      • ignorant11 Re: Pax.... 10.07.04, 21:33
        axsa napisała:

> ... "diablęta". ; ))) ; ))) ; )))
        >
        > Albicilla zaprosiła do czucia się jak u siebie w domu.
        > To Wy u siebie w domu tak właśnie...?
        >
        > No i jakoś tak bardziej sie porobiło,
        > że "myszy harcują, gdy kota nie czują.
        >
        > Proponuję "zawieszenie broni".
        > : ))) : ))) : )))

Sława!

Przeciez ja tu z gałązką brzozową...
        smile))))

Pozdrawiam i zapraszam na:
        Forum Słowiańskie
        Nad Łaby brzeg wracamy znów po wiekach!
        Ignorant
        +++
        • axsa Dobrze, ze nie z kołkiem.... 14.07.04, 18:18
          ... ale najlepsza jest oliwna.
          • ignorant11 Re: Dobrze, ze nie z kołkiem.... 28.07.04, 22:54
            axsa napisała:

> ... ale najlepsza jest oliwna.

Sława!

Ale niestety owliki u nas nie chca rosnąć...

Więc krakowskim targiem niech będzie jesionowa jako najbliżej z oliwka
            spokrewnionasmile))))))

PS Bo brzozowe najlepsze na rózgismile)))))))

Forum Słowiańskie
    • basiaplewik Re: Dobry krem na noc dla 26-latki? 22.07.04, 19:30
      hłe, hłe,
      uwielbiam Was czytać.
      no i co z tym kremem?
      • axsa Re: Dobry krem na noc dla 26-latki? 26.07.04, 08:11
        w nocy wtarł się w poduszkę.
        Wieczorem trzeba znowu nałożyć.

; ))) ; ))) ; )))
        • ignorant11 Re: Dobry krem na noc dla 26-latki? 29.07.04, 02:57
          axsa napisała:

> w nocy wtarł się w poduszkę.
          > Wieczorem trzeba znowu nałożyć.
          >
          > ; ))) ; ))) ; )))

Sława!

To trzeba spać na wznak..., albo więcej wydawać na kremy nocne.

A pozatem to jakis dziwny krem uzywasz, skoro nie wchłonal Ci sie po max 30
          minutach...

Czy aby na pewno jest Oriflame?

Forum Słowiańskie
          • axsa Ignorancie... 29.07.04, 11:10
            • axsa Ignorancie... 29.07.04, 11:16
              ... po pierwsze ; )))
              - obejmij... wzrokiem cały mój post,
              po drugie
              - pytanie jest o krem dla pani w wieku 26 lat,
              a ja to zupełnie nie ten przedział,
              po trzecie ; )))
              - na wznak - mówisz, eee tam, to bardzo niewygodne,
              po czwarte ; )))
              -już sobie idę do pracy,
              zarobić na lepszy krem.

• ignorant11 Re: Ignorancie... 30.07.04, 00:09
                axsa napisała:

> ... po pierwsze ; )))
                > - obejmij... wzrokiem cały mój post,
                > po drugie
                > - pytanie jest o krem dla pani w wieku 26 lat,
                > a ja to zupełnie nie ten przedział,
                > po trzecie ; )))
                > - na wznak - mówisz, eee tam, to bardzo niewygodne,
                > po czwarte ; )))
                > -już sobie idę do pracy,
                > zarobić na lepszy krem.
                >
                >

Sława!

No przecież cały wątek jest o kremie dla 26 latki, a dla Ciebie rzeczywiście
                mamy lepsze dla Ciebiesmile)))))))))

Forum Słowiańskie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka