chicarica 01.01.06, 20:45 co oznacza, że prawdopodobnie z niego nic nie zamówię. Firma mnie po prostu olała. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ignorant11 Re: A ja katalogu 1 nie dostałam 01.01.06, 21:09 chicarica napisała: > co oznacza, że prawdopodobnie z niego nic nie zamówię. Firma mnie po prostu ola > ła. Sława! Ciebie? Może słusznie... )) Pozdrawiam i zapraszam na: Forum Słowiańskie Odpowiedz Link
zetmka Re: A ja katalogu 1 nie dostałam 01.01.06, 21:29 ignorant11 napisał: > chicarica napisała: > > > co oznacza, że prawdopodobnie z niego nic nie zamówię. Firma mnie po pros > tu > ola > > ła. > > > Sława! > > Ciebie? > Może słusznie... > )) A dlaczego słusznie??? Moim zdaniem dziewczyna ma prawo by wkurzona, jest na to jedyna rada- pujś do biura lub filii, albo poprosic sponsorke o katalogi! Odpowiedz Link
chicarica Re: A ja katalogu 1 nie dostałam 01.01.06, 21:47 Post ignoranta pomijam z wiadomych względów. Powiem szczerze. Chyba mi się nie chce. To ja mam zabiegać o to, żeby katalog do mnie dotarł? Przepraszam bardzo, zamawiałam z 15tki, firma obiecywała że katalogu w paczce nie będzie, ale dotrze pocztą po 19-tym grudnia. Nie dotarł? Nie ma sprawy, jest wiele kosmetyków na rynku do kupienia, niekoniecznie z Oriflame. Sephora przysłała mi znów jakiś kuponik rabatowy, może skorzystam, przydałyby mi się jakieś zimowe perfumy. Tylko po co obiecywać, że katalogi przyjdą pocztą? Zapachniało mi tu trochę Avonem, którego przestałam być konsultantką właśnie z podobnych przyczyn (olewanie konsultantek). Odpowiedz Link
ignorant11 Re: A ja katalogu 1 nie dostałam 01.01.06, 21:52 zetmka napisała: > ignorant11 napisał: > > > chicarica napisała: > > > > > co oznacza, że prawdopodobnie z niego nic nie zamówię. Firma mnie p > o pros > > tu > > ola > > > ła. > > > > > > Sława! > > > > Ciebie? > > Może słusznie... > > )) > > > A dlaczego słusznie??? > > Moim zdaniem dziewczyna ma prawo by wkurzona, jest na to jedyna rada- pujś do > biura lub filii, albo poprosic sponsorke o katalogi! Sława! Bo tylko ona ma ciagle jakies niestworzone kłopoty i prentensje. Potwierdza sie stare porzekadło, że złej baletnicy i rąbek spodnicy przeszkadza)) Pozdrawiam i zapraszam na: Forum Słowiańskie Odpowiedz Link
chicarica Re: A ja katalogu 1 nie dostałam 01.01.06, 22:23 Ignorant, mam wielką prośbę: nie wpisuj się w moich wątkach, skoro nie masz nic ciekawego do powiedzenia, ok? Ja sobie ciebie wygasiłam i jest b. ładnie, tylko jeszcze czasem twoje posty pojawiają się niczym przykry zapach w moich wątkach. Zrób mi tę przyjemność i zniknij, bo twoje opinie nijak mnie nie interesują, więc strzępisz tylko niepotrzebnie klawiaturę. Albicillo, nie przeszkadza ci gdy ten człowieczek szarogęsi się na Twoim forum? Odpowiedz Link
ala1986 Re: A ja katalogu 1 nie dostałam 01.01.06, 22:15 Może to wina poczty polskiej? Może katalog zaginął? Odpowiedz Link
ignorant11 Re: A ja katalogu 1 nie dostałam 01.01.06, 22:47 ala1986 napisała: > Może to wina poczty polskiej? Może katalog zaginął? Sława! Moze, moze być bardzo wiele przyczyn, ale ciagle zniesławiająca pod jakimkolwiek pretekstem chiciraca, nawet gdy nawali poczta.., gdy nawali nawet ona sama, zawsze za złe bedzie Firmie... Tak to jest gdy zamiast rzetelnej dyskujsi uprawia sie czarny PR i szuka pretekstów propagandowych aby oczernić Oriflame... Niektórzy ludzie maja problem i staraja sie go rozwiac, ale chcicarica sama jest problemem dla samej siebie i otoczenia i niestety musimy sie z nia meczyć... Pozdrawiam i zapraszam na: Forum Słowiańskie Odpowiedz Link
chicarica Re: A ja katalogu 1 nie dostałam 01.01.06, 22:53 Szczyliderek, nie musisz. Wynocha z mojego wątku. Odpowiedz Link
albicilla No tak Nowy Rok i już zaczyna się.... 01.01.06, 23:18 Wyjaśnijmy sobie więc parę spraw w 1 dzień Nowego Roku 2006: Nie podoba mi się odpowiedź Szylidera na Twój post, ale ... - mogłaś sobie darować ten teatralny wpis o olewaniu,z rozmów z Konsultantkami z grupy sponsorskiej dowiedziałam się ,że w różnych terminach , ale otrzymały. Może poczekałabyś jeszcze chwilkę lub tak jak radzą napisałabyś maila z info ,że katalog nie dotarł i już. Pytasz - "Albicillo, nie przeszkadza ci gdy ten człowieczek szarogęsi się na Twoim forum?" Odpowiadam - "Ten człowieczek" , jak go nazywasz , nie szarogęsi się u mnie . W odróżnieniu od Niektórych ja cenię go za posiadaną wiedzę , za poczucie humoru , za błyskotliwość , których poprzez zaślepienie i karczemnie kłótnie od roku chyba, po prostu nie zauważasz. I tak długo, jak długo to forum będzie istniało , będzie on mile u mnie widziany , jeśli nie będzie przekraczał granic przyzwoitości. Howg!!!!!!!!! Przypisałaś mu łatkę i tyle i nawet gdyby był aniołem nie zauwazyłabyś tego , bo nie chciałabys zauważyć. Myślę ,że jesteście widać sobie potrzebni , ale jak już kiedyś napisałam te specyficzne czułości moglibyście sobie wymieniać na gg bez widzów i szukania poklasku.Robicie sobie z saloniku ring. Ja staram się widzieć w Was obojgu dobre cechy. Owszem wkurzają mnie te Wasze dyskusje okropnie i czyszczenie po nich saloniku , choć przecież nie jestem środkiem dezynfekującym , ani miotłą. Wkurzyło mnie również to ,że muszę takie rzeczy pisać w Nowy Rok w dzień świąteczny .O to mam do Ciebie żal Szyliderze. Chicarico damy tak się nie wyrażają , zwłaszcza gdy chcą pokazać swoją wyższość nad motłochem . Odpowiedz Link
ankawt ja też nie dostałam katalogu 01 02.01.06, 09:46 na szczęście byłam w biurze regionalnym i dostałam katalog (nie w paczce, tylko od sponsorki) ale ten obiecany przez ORI pocztą jeszcze nie dotarł. Pewnie wiele osób nie dostało.... Odpowiedz Link
mariken Re: ja też nie dostałam katalogu 01 02.01.06, 10:28 no właśnie, ja też jeszcze nie dostałam m. Odpowiedz Link
ignorant11 A kwalifikowałyscie się..? 02.01.06, 13:25 Sława! Poczta mialy dostac osoby, które złozyły zamówienie w 15tym katalogu... Pozdrawiam i zapraszam na: Forum Słowiańskie Odpowiedz Link
zetmka Ach te katalogi... 02.01.06, 14:11 jak wszyscy o nie walczą?? Ja dostałam katalog 1 ze sporym opużnieniem- wina Poczty Polskiej, dzisiaj np dostałam kartki świąteczne wysłane 11 grudnia i co wy na to?? Napisałam meila przed dostaniem katalogu 1 co sie dzieje, że nie ma katalogów i dostałam dzisiaj własnie druga sztukę, na reszte czekam ąż mi sponsorka dosle, też wysłane były przed swiętami! Mamy czas do 22 stycznia także spokojnie. Ja zawsze wysyłam zamówienie 1 dnia obowiazywania katalogu ale tym razem sobie odpuszczam! Odpowiedz Link
chicarica Re: Ach te katalogi... 02.01.06, 15:22 No cóż, tylko że jak się składa zamówienie później, to najatrakcyjniejsze promocje są w brakach. A z Back Order jeszcze nic nigdy nie dostałam - przez jakiś czas miałam to w zamówieniu, a potem znikało. Odpowiedz Link
ignorant11 Re: Ach te katalogi... 02.01.06, 15:36 chicarica napisała: > No cóż, tylko że jak się składa zamówienie później, to najatrakcyjniejsze > promocje są w brakach. > A z Back Order jeszcze nic nigdy nie dostałam - przez jakiś czas miałam to w > zamówieniu, a potem znikało. Sława! No bo BO są czasowe, a ile czasu maja być aktualne, przez rok, dwa, trzy..? Pozdrawiam i zapraszam na: Forum Słowiańskie Odpowiedz Link
jolunia01 Re: Ach te katalogi... 02.01.06, 17:08 ignorant11 napisał: > chicarica napisała: ... > > A z Back Order jeszcze nic nigdy nie dostałam - przez jakiś czas miałam to w > > zamówieniu, a potem znikało. > > Sława! > > No bo BO są czasowe, a ile czasu maja być aktualne, przez rok, dwa, trzy..? Otóż o to właśnie chodzi: ILE CZASU MAJĄ BYĆ AKTUALNE produkty objęte BO?! Moim zdaniem aż do czasu wypełnienia przez Oriflame swoich zobowiązań wobec konsultantki/konsultanta. W każdym zamówieniu w 2005 r. miałam braki i tylko raz mi się produkt dopisał. Reszta w tajemniczy sposób znika z oczekujących. Do dziś czekam na brakujące produkty z 13 katalogu, których nie otrzymuję przez 9 (TAK, DZIEWIĘĆ) kolejnych zamówień. Co ciekawe w wykazie braków magazynowych ich nie ma. Odpowiedz Link
ignorant11 Re: Ach te katalogi... 02.01.06, 17:38 jolunia01 napisała: > ignorant11 napisał: > > > chicarica napisała: > ... > > > A z Back Order jeszcze nic nigdy nie dostałam - przez jakiś czas mi > ałam to w > > > zamówieniu, a potem znikało. > > > > Sława! > > > > No bo BO są czasowe, a ile czasu maja być aktualne, przez rok, dwa, trzy. > .? > > > Otóż o to właśnie chodzi: ILE CZASU MAJĄ BYĆ AKTUALNE produkty objęte BO?! Moim > > zdaniem aż do czasu wypełnienia przez Oriflame swoich zobowiązań wobec > konsultantki/konsultanta. W każdym zamówieniu w 2005 r. miałam braki i tylko > raz mi się produkt dopisał. Reszta w tajemniczy sposób znika z oczekujących. Do > > dziś czekam na brakujące produkty z 13 katalogu, których nie otrzymuję przez 9 > (TAK, DZIEWIĘĆ) kolejnych zamówień. Co ciekawe w wykazie braków magazynowych > ich nie ma. > > Sława! Nie wiem, moze to jakis defekt techniczny. Napisz do osoby komptentnej czyli do Oriflame Pozdrawiam i zapraszam na: Forum Słowiańskie Odpowiedz Link
martta_k Re: Ach te katalogi... 02.01.06, 18:30 > Nie wiem, moze to jakis defekt techniczny. > > Napisz do osoby komptentnej czyli do Oriflame jaki tam defekt!! mam to samo! najpierw brakujący produkt jest w BO a potem znika... i w magazynie tez nie widnieje jako brak Odpowiedz Link
ignorant11 Re: Ach te katalogi... 02.01.06, 19:00 martta_k napisała: > > Nie wiem, moze to jakis defekt techniczny. > > > > Napisz do osoby komptentnej czyli do Oriflame > > > jaki tam defekt!! > mam to samo! najpierw brakujący produkt jest w BO a potem znika... i w > magazynie tez nie widnieje jako brak Sława! ... i słusznie,że znika, bo nie moze tam być w nieskończonośc. Kiedys termin był do 2 miesiecy, a aktualnie po zmianach nie wiem ile czasu pozostaje i szczerze mówiąc bardzo malo mnie to interesuje, bo mam wiele duzo ciekawszych wyzwań i problemów... A gdy chcesz sprawdzić jak dlugo pozostaje w BO to napisz se do firmy... Pozdrawiam i zapraszam na: Forum Słowiańskie Odpowiedz Link
jolunia01 Re: Ach te katalogi... 02.01.06, 21:45 ignorant11 napisał: > martta_k napisała: > > jaki tam defekt!! > > mam to samo! najpierw brakujący produkt jest w BO a potem znika... i w > > magazynie tez nie widnieje jako brak > > > Sława! > > ... i słusznie,że znika, bo nie moze tam być w nieskończonośc. > > Kiedys termin był do 2 miesiecy, a aktualnie po zmianach nie wiem ile czasu > pozostaje i szczerze mówiąc bardzo malo mnie to interesuje, bo mam wiele duzo > ciekawszych wyzwań i problemów... > > A gdy chcesz sprawdzić jak dlugo pozostaje w BO to napisz se do firmy... Napisałam SE do firmy - po szóstym zamówieniu (ok. 1,5 miesiąca) od tego, w którym był brak. ZERO REAKCJI. Zgadzam się z założycielką wątku, że Oriflame nas olewa - może nie zawsze, ale często. Odpowiedz Link
jola_wroc Re: A kwalifikowałyscie się..? 02.01.06, 19:11 a co to Back Order jest? Tak sobie czytam... jak to nie dostałyście katalogu? to troche głupie bo na kazdej stronie w katalogu jest napisane że "liczba produktów w promocji ograniczona" co oznacza ze trzeba kupować na początku trwania katalogu bo potem zabraknie... czy czesto tak się zdarza że brakuje kosmetyków? Nie jestem jeszcze dystrybutorem ori ale sie pomalu przymieżam i wszystko co tu piszecie mnie ciekawi Odpowiedz Link
justa_79 Re: A kwalifikowałyscie się..? 02.01.06, 20:03 back order oznacza, że jeśli produkt jest w brakach, to zostaje on dopisany do Twojego następnego zamówienia po takiej cenie, w jakiej próbowałaś go zamówić czy często zdarza się, że są braki? nie wiem, jak u innych, ale ja np. zamówienie z K14 składałam w ostatnim tygodniu obowiązywania katalogu i nie miałam żadnych braków. z K15 zamówienie składałam w przedostatnim tygodniu i miałam 1 brak, ale nie z katalogu, tylko z dodatkowej ulotki z promocją. Odpowiedz Link
albicilla Re: A kwalifikowałyscie się..? 02.01.06, 22:17 Niegdy nie mam problemu z back orderami - albo dokładają mi do zamówienia , gdy braki są uzupełniane , albo sama rezygnuję , gdy zbyt długo czekam - a czekam miesiąc . W Klubie oriflame po zalogowaniu sie mozan sprawdzac stan magazynów - warto tam zagladać. Jeśli czegoś nie wiem , albo coś mi nie pasuje to wysyłam maile , a potem dzwonię - zapisując sobie z kim rozmawiałam. Wychodzę z prostego założenia - nie jestem udzielną księżniczką robiącą łaskę firmie Oriflame ,że raczę coś tam kupić, albo coś od nich łaskawie przyjać. Jestem osobą , która dzięki tej firmie może dorobić wcale nie małą sumkę pieniędzy, więc jestem aktywna i dbam o swoje interesy. Uprzedzam wszelkie wpisy o priorytetach , zainteresowaniach , wykształceniach etc.- pensję mam , Ori to dodatek do pensji , pozostałe rzeczy posiadam , łącznie ze studiami podyplomowymi i wcale pokaźnym dorobkiem naukowym . Oriflame daje mi tak nieograniczone możliwości zarabiania ,że na etacie to ja sobie mogę tylko o nich pomarzyć - awans zależy od szefa i jego widzimisia . To tak na marginesie. Tu zależy od wkładu mojej pracy . Odpowiedz Link
justa_79 Re: A ja katalogu 1 nie dostałam 02.01.06, 22:45 chicarica, ja tu bardziej winę poczty podejrzewam niż Ori... np. my dostaliśmy kartki świąteczne po Świętach, a po stemplu widzę, że były dosyć wcześnie wysyłane... jakby to, to ja mogę Ci odstąpić 1 katalog, ale do biura masz podobną odległość Odpowiedz Link
mariken Re: A ja katalogu 1 nie dostałam 03.01.06, 10:19 już dostałam katalog, wczoraj po południu ) j. Odpowiedz Link
albicilla Re: A ja katalogu 1 nie dostałam 03.01.06, 11:47 No widzisz. Po co wiec to czrnowidztwo i jakieś insynuacje? Ja dziś dostałam list z zyczeniami światecznymi - wysłany 18.12.05. Odpowiedz Link