Dodaj do ulubionych

dwa balsamy w jednym?

14.02.06, 22:08
O co chodzi z tymi dwoma nowymi balsamami-pisze tu o tym zoltym,nawilzajacym
i fioletowym ujedrniajacym-one sie niczym nie roznia!
Zapach,konsystencja-identyczny efekt-czy cos im sie pomylilo czy to ja czegos
nie rozumiem?-wydawalo mi sie,ze to sa dwa zupelnie inne balsamy-co jest
grane?
Moze mi to ktos wyjasnic?

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • albicilla Re: dwa balsamy w jednym? 15.02.06, 10:42
      Doprecyzuj pytanie - bo tak prawde powiedziawsz to nie wiem co czytasz, "gdzie
      pisze tu", podaj numery i katalog.
      • doda1983 Re: dwa balsamy w jednym? 15.02.06, 18:43
        Albicillo, nie musisz wiedziec co dziewczyna czyta smile))))))
        Chyba nie zrozumiałas jej zwrotu wink

A, że chodzi o 2 nowości balsam i mleczko w żółtym i fioletowym opakowaniu, to
        chyba wszyscy wiedzą.
        • albicilla Re: dwa balsamy w jednym? 15.02.06, 20:32
          doda1983 napisała:

> Albicillo, nie musisz wiedziec co dziewczyna czyta smile))))))
          > Chyba nie zrozumiałas jej zwrotu wink
          >
          > A, że chodzi o 2 nowości balsam i mleczko w żółtym i fioletowym opakowaniu,
          to
          > chyba wszyscy wiedzą.

Droga Dodo - i kto i czego nie zrozumiał?
          Twoja myśl sierowana do mnie przypomina mi klasyczne przysłowie "Przygadał
          kocioł garnkowi , a sam smolił" wink)
          Nie pytałam o zainteresowania literackie i o czytelnictwo wogóle , natomiast
          odniosłam się do konkretnych słów.
          Pytanie wynikało z logiki gdyż:
          - zostało zadane 14 lutego - czyli kat. 3 i w nim "pisze tu"- sprawdzam - nie
          ma , więc pytam o to "pisze tu" .
          Teraz okazuje się ,że "Tu"to znaczy w kat. 2 .
          I wszystko jasne.smile))
          Problem mój polegał na tym ,że nikt z mojej grupy klientek, ani ja "zółtego" ,
          ani "fioletowego" nie zamawiał, więc jakoś umknęły mi z katalogu.
          • doda1983 Re: dwa balsamy w jednym? 15.02.06, 20:53
            albicilla napisała:

> Droga Dodo - i kto i czego nie zrozumiał?
            > Twoja myśl sierowana do mnie przypomina mi klasyczne przysłowie "Przygadał
            > kocioł garnkowi , a sam smolił" wink)

Dokładnie Albicillo smile Tylko w druga stronę smile))))

Autorka napisała:
            "O co chodzi z tymi dwoma nowymi balsamami-pisze tu o tym zoltym,nawilzajacym
            i fioletowym ujedrniajacym-one sie niczym nie roznia!"

"pisze tu" - czyli na forum, a nie w katalogu 2,3,4 czy 10. "pisze tu" - w
            znaczeniu "chodzi mi o...".

Zreszta może sama zainteresowana się wypowie o co jej chodziło smile))

• albicilla Re: dwa balsamy w jednym? 15.02.06, 21:28
              Chyle głowę , nad mądrością Twą wink), takiej wersji "TU"jako w saloniku, mojemu
              umysłowi nie pozwoliłam uczynić.smile))
              • doda1983 Re: dwa balsamy w jednym? 16.02.06, 14:21
                albicilla napisała:

> Chyle głowę , nad mądrością Twą wink), takiej wersji "TU"jako w saloniku, mojemu
                >
                > umysłowi nie pozwoliłam uczynić.smile))

Jak widać nieraz najprostsze rzeczy są najtrudniejsze...
                No cóż zdarza się smile))
    • gudz666 Re: dwa balsamy w jednym? 15.02.06, 11:09
      Mają inne składy.Szkoda tylko,że w składzie Odżywczego mleczka do ciała nie widzę żadnych składniów odżywczych
      • zaneczka Re: dwa balsamy w jednym? 15.02.06, 19:56
        Jesli ktos posiada oba prdukty to zapewne wyczuwa identyczny zapach-powiem
        szczerze-mam mieszane uczucia.
        Po prostu uwazam,ze to jeden ten sam produkt w dwoch innych opakowaniach-
        mimo ,iz sklad jest inny na opakowaniu.
        Czy ktos ma oba balsamy i ma jakies spostrzezenia?
        Porownal zapach,konsystencje i mysli podobnie jak ja?
        Zolty kupilam w katalogu,ktorym sie pojawil-wowczas oba byly nowosciami,a
        fioletowy w nastepnym-niestety nie mam glowy do cyfr,a katalog widzialam
        wlasciwie w chwili skladania zamowienia.

Pozdrawiam
        • zaneczka Re: dwa balsamy w jednym? 18.02.06, 16:25
          ja bardzo czekam na odpowiedz jakiejs miles konsultantki oriflame-tak bardzo
          znajacej sie w temacie....
    • zaneczka Re: dwa balsamy w jednym? 25.02.06, 14:52
      Wlasnie zobaczylam pewna promocje dotyczaca balsamu ujedrniajacego i dwoch
      kremow do rak-wszystko wycofuja w cenie 9,90-dlaczego?
      Czy im sie faktycznie cos pokickalo-czy ja wogole moge oddac ten produkt mowiac
      iz jest to mleczko nawilzajace w innej butelce,czy ktos cos wie????
      • zaneczka Re: dwa balsamy w jednym? 25.02.06, 15:03
        wracajac do watku-to od razu wyjasnie,ze zobaczylam-znaczy w meilu przyslanym
        do mnie dotyczacym promocji internetowej-dzis znaczy sie 25 lutego.
        To jakis czeski film ,ze ktos pyta o numer,kojarzy z numerem katalogu-takie
        proste a jednak po tym wszytskim odpowiedzi zadnej.
        Prosze tez o poprawienie bledow ort-bo zapewne nic innego niektorym nie
        pozostaje-nic nie powiedza na temat zadanego pytania,a jad wyleje im sie spod
        rak-gratuluje uszczypliwosci.
        Jesli nadal nie otrzymam odpowiedzi-w co wierze,a zacznie sie spor dotyczacy
        koloru,nazewnictwa,cyfr itd-to gratuluje-czas plynie,odpowiedzi zadnej-czy jest
        tu jakas fachowa konsultantka firmy oriflame?
        Czy ktos moze odpowiedziec na moje pytanie?

A moze oba balsamy kupil ktos taki jak ja-ktos kto nie jest konsultantka i
        czuje sie oszukany-jest tu taka posiadaczka?
        • zorina Re: dwa balsamy w jednym? 25.02.06, 15:53
          Droga zaneczko,

To ze albicilla miała problem ze zrozumieniem twojego postu i próbowała to
          wyjaśnić, to chyba nie swiadczy o niczyjej uszczypliwości, ale raczej o chęci
          pomocy własnie.

Jesli masz jakieś problemy z zamówionymi produktami , albo utrudniony dostęp do
          katalogu to zgłoś się do swojej konsultantki, albo po prostu ją zmień.

Jesli nikt tu nie odpowiedział na twoje pytanie, to znaczy, że nikt z osób tu
          zaglądających nie zna odpowiedzi.

Uważam się za profesjonalną konsultantkę, ale nie jestem wszystkowiedząca.
          Gdyby moja klientka miała jakieś pytania, na które nie znałabym odpowiedzi, to
          zadzwoniłabym do którejś z kosmetyczek albo do centrali i znalazłabym odpowiedz.
          Ale przede wszystkim wiedziałabym dokładnie o co jej chodzi, bo wiem co komu
          sprzedaję i jakie ta osoba ma oczekiwania.

Pozdrawiam
          • zaneczka Re: dwa balsamy w jednym? 25.02.06, 19:33
            Czy mozesz wiec zadzwonic w sprawie tych dwoch balsamow?
            Czy skoro jestes konsultantka tej samej firmy czy to cie zainteresowalo?
            Ja sporadycznie kupuje cos tej firmy i po prostu czuje sie oszukana bo kupilam
            ten sam produkt w dwoch innych opakowaniach,
            Przyznam tez,ze moim zamiarem nie bylo obrazanie nikogo,a uzyskanie odpowiedzi-
            ktorej jak widac do tej pory-nie ma.
            Mimo specyzowania numeru katalogu itd, to odpowiedzi jak nie bylo tak nie ma-
            jestem rozczarowana po prostu.

Pozdrawiam
            • justa_79 Re: dwa balsamy w jednym? 25.02.06, 19:39
              a czy tak trudno uwierzyć w to, że nikt na forum nie używał tych 2 balsamów i
              nie ma możliwości porównania ich? przecież tu jest garstka ludzi, nie jesteśmy
              grupą reprezentatywną. zapewniam Cię, że gdyby ktokolwiek na tym forum używał
              obu balsamów, to udzieliłby Ci tej odpowiedzi. jak mamy to sprawdzić? zamówić
              oba balsamy i zanieść je do laboratorium do analizy? big_grin
              • zaneczka Re: dwa balsamy w jednym? 26.02.06, 19:56
                Po prostu nie odpisywac na posta jak sie nie zna odpowiedzi....
                • justa_79 Re: dwa balsamy w jednym? 27.02.06, 09:35
                  tak, i znając Twoje podejście, mogłabyś nam wtedy zarzucić, że Cię kompletnie
                  olewamy big_grin albicilla próbowała Ci pomóc, najpierw próbując się dowiedzieć, o co
                  Ci chodzi. poza tym, mam też pewne refleksje odnośnie Twoich oczekiwań wobec
                  uczestników tego forum. jeśli dobrze rozumiem sytuację, to kupiłaś te balsamy i
                  nie jesteś z nich zadowolona. masz prawo je zwrócić - to możliwość, jakiej nie
                  da Ci prawie żaden sklep, więc nie wahaj się korzystać z tej możliwości. po
                  drugie - potraktuj swoją konsultantkę jak sklep. czy jeśli kupisz coś w jednym
                  sklepie, to idziesz to reklamować czy żądać wyjaśnień do innego? wątpię. na tej
                  samej zasadzie działają konsultantki - niezależnie od siebie. jeśli Twoja
                  konsultantka jest niekompetentna i nie potrafi Ci pomóc, szukasz po prostu
                  innej. tak działa konkurencja.
                  • zaneczka Re: dwa balsamy w jednym? 27.02.06, 15:29
                    Znajac moje podejscie...przepraszam justa ale czy ty aby nie jestes uprzedzona?

Nie znamy sie i jesli z uporem maniaka staram sie odgadnac czy tylko ja mam te
                    dwa balsamy ,a pojawiaja sie tu osoby zyjace z firmy oriflame to chyba moglam
                    zadac to pytanie?
                    Inna rzecz,ze nie padla na nie odpowiedz.
                    Chcialam sie najpierw upewnic,ze mam racje z tymi dwoma balsamami zamiast od
                    razu isc do konsultantki bo przeciez ja tez moge sie mylic.
                    Niestety nadal nie wiem nic-i wlasciwie reklamujac te dwa balsamy co powiem?bo
                    mi sie wydaje,ze w obu opakowaniach jest jeden i ten sam produkt,stwierdzilam
                    to po identycznym zapachu i konsystencji-czy to wogole uwzgledni reklamacja?
                    Jesli ten produkt wogole mnie nie uczulil ,jest wzglednie taki sobie ale to
                    ciagle jeden ten sam kosmetyk w dwoch roznych opakowaniach.

Niby dziwny byl moj ten post ale justo odp, co powiedziec dziewczynie od ktorej
                    nabylam oba kosmetyki-uwzgledni mi taka reklamacje wogole?

Wiesz moze?

Po prostu wolalam sie upewnic-no coz bywa i tak,ze nikt nie zna odpowiedzi.

Pozdrawiam
                    • justa_79 Re: dwa balsamy w jednym? 27.02.06, 16:51
                      to już zależy od Ciebie - bo jeśli balsamy Ci pasują, to czy chcesz je oddać
                      tylko dlatego, że są identyczne? smile ja na miejscu konsultantki uwzględniłabym
                      Ci reklamację niezależnie od powodu, bo konsultantka też może je zwrócić do
                      firmy, odzyska pieniądze za balsamy, straci tylko swój zarobek, a na 2
                      balsamach nie jest on na pewno wart utraty niezadowolonej klientki wink
                    • zorina Zasady zwrotów i reklamacji 27.02.06, 17:40
                      Jako klientka możesz do 10 dni od daty zakupu zwrócić każdy kosmetyk, nawet
                      urzywany ( byle nie więcej niż 30% zawartości) i żądać wymiany go na inny lub
                      po prostu zwrotu pieniędzy bez podawania przyczyny.
                      Takie masz prawo, i nie musisz się tłumaczyć dlaczego. Oczywiście jesli chcesz,
                      aby firma poznała twoje zastrzeżenia, to możesz je podac, każda informacja
                      zwrotna jest cenna, ale nie jest to konieczne do załatwienia reklamacji.

Jesli natomiast minął termin 10 dni, to po prostu reklamujesz ten kosmetyk na
                      zwykłych zasadach ( masz na to 3 miesiące). Podajesz powód rekalmacji (
                      uczulenie, brak obiecywanych efektów działania, czy inne zastrzeżenia co do
                      jakości kosmetyku. Profesjonalny konsultant przyjmuje KAŻDĄ reklamację, bo
                      zadowolony klient jest na wagę złota wink

Podoba mi się porównanie justy do sklepu smile). Idź po prostu do swojej
                      konsultantki i załatw to, zamiast się zastanawiać i zamartwiać.

Większość osób, zarówno klientów jak i konsultantów nie wnika tak bardzo w
                      składy kosmetyków. Ważne jest działanie, zapach itp.
                      • albicilla Re: Zasady zwrotów i reklamacji 27.02.06, 18:36
                        Na Twoje liczne pytania i równocześnie zaczepki odpowiem tak , nie wiem .
                        NIE WIEM
                        Nie wiem, bo nie używam tych balsamów.
                        Zwłaszcza tych 2 równocześnie.
                        Używam , bo lubię M&H.
                        Skorzystaj z tego co radziły Zorina i Justa, i z niezadowolonej klientki,jeśli
                        nią jesteś, staniesz się zadowolona osoba i to jest ważne .
    • zaneczka Re: dwa balsamy w jednym? 28.02.06, 19:18
      Pytalam o te dwa balsamy poniewaz zanim je zareklamuje chcialam sie upewnic czy
      mam racje.
      Nie znosze pierdol co narzekaja,a w gruncie rzeczy nie wiadomo o co im chodzi-
      szanuje ludzi,ktorzy robia cokolwiek i nie lubie komus niepotrzebnie zawracac
      glowy nie majac pewnosci,ze marudze,a potem ktos mi powie,ze tak naprawde to
      one takie sa-wolalam tego uniknac.
      Odpowiedzi nikt jednak nie zna bo nie chce sprawdzic i moze to nikogo nie
      interesuje i moze nie ma tu konsultantek ori-wszystko mozliwe.
      Mieszkam w tak malym miasteczku,ze napisanie na forum to jedyne wyjscie zanim
      udam sie do konsultantki,ktora bynajmniej nie jest sklepem,a bardzo mila
      dziewczynai zawracanie jej glowy bez sprawdzenia nie jest w moim stylu.
      Wole dopytywac sie na forum -w zyciu stram sie byc mniej upierdliwa.

Poza tym pojde do niej i powiem co? wiesz te dwa balsamy to tak naprawde
      jeden,bo tak samo pachna i maja ta sama konsytencje-poza tym to sa takie
      sobie,ani zle zni dobre-tylko ten zapach-no taki sam?
      Czy to wogole podlega reklamacji?

Zżarłyście mnie żywcem i wyplułyście kopytko .......sad

Pozdrawiam
      • albicilla Re: dwa balsamy w jednym? 28.02.06, 19:43
        Napisałaś:
        "...Odpowiedzi nikt jednak nie zna bo nie chce sprawdzic i moze to nikogo nie
        interesuje i moze nie ma tu konsultantek ori-wszystko mozliwe...."

Pomyśl , czego od nas oczekujesz - mianowicie tego ,że mamy kupić te 2 balsamy
        i je wypróbować i powiedzieć Tobie ,że są takie same lub nie.
        Jesli tego nie zrobimy to jesteśmy bee. I ok , mozemy takie być jeśli sobie
        tego życzysz.

Napisałas:
        ...Mieszkam w tak malym miasteczku,ze napisanie na forum to jedyne wyjscie
        zanim
        > udam sie do konsultantki,ktora bynajmniej nie jest sklepem,a bardzo mila
        > dziewczynai zawracanie jej glowy bez sprawdzenia nie jest w moim stylu...."

Wniosek - my nie jesteśmy miłymi dziewczynami , więc nam można głowę
        zawracać.Może to wniosek niesłuszny , ale aż sie prosi, aby go właśnie w taki
        sposób wyciagnać.

Napisałaś:
        "...Poza tym pojde do niej i powiem co? wiesz te dwa balsamy to tak naprawde
        > jeden,bo tak samo pachna i maja ta sama konsytencje-poza tym to sa takie
        > sobie,ani zle zni dobre-tylko ten zapach-no taki sam?..."

Własnie tak powinnaś zrobić i zamiast od nas oczekiwać ,że kupimy i
        sprawdzimy , oczekiwać tego od niej . W sumie przezciez od niej je kupiłas .
        Przecież moze sprawdzic tak samo jak my , a nawet powinna , bo od niej kupujesz
        i Ty masz problem.

Najłatwiej szukać winnego nie tam gdzie jest i w bogu ducha winnych osobach
        próbowac wyrobić poczucie winy.
        Wypluwam te próbę , z siebie jak kopytko .
        • ancia19 Re: dwa balsamy w jednym? 28.02.06, 20:12
          Te dwa balsamy to jest taka popularna niedroga seria, co zazwyczaj idzie w
          parze ze średnią jakością. Firma mogła opracować jedną podstawę obu balsamów
          (konsystencja, kolor, zapach), a dodać jedynie inne substancje czynne. Naszymi
          zmysłami - wzrokiem, dotykiem, węchem - tej różnicy nie dostrzeżemy. Ta różnica
          widoczna jest po pierwsze w składzie, po drugie powinna być widoczna podczas
          stosowania.
          Ja niestety obu balsamów nie używałam. Miałam styczność tylko z tym w dużej
          butelce 400ml i nie zachwycił mnie - w szczególności zapachem.
          Jeżeli używanie tych produktów cię nie satysfakcjonuje to możesz je zwrócić
          nawet bez podania przyczyny. Albo przyczyną może tutaj być brak twojej
          satysfakcji co do ich jakości. Nie krępuj się zwrócić produktu konsultantce. Na
          pewno będzie ona miała nieco z tym zachodu, ale to jej praca...
          Pozdrawiam Cię serdecznie i mam nadzieję, że chociaż trochę wyczerpałam twoje
          pytania.
          • ancia19 Re: dwa balsamy w jednym? 28.02.06, 20:14
            Zaneczka,
            jezeli bedziesz miala pytania odnosnie kosmetykow Oriflame to pisz - w miare
            mozliwosci postaram ci sie pomoc. Pozdrowienia smile
            • dori19851 Re: dwa balsamy w jednym? 28.02.06, 21:23

ZNACIE TAKIE PRZYSłOWIE,,KTO PYTA NIE BłąDZI"!
    • asiek_asiekowaty a'propos balsamow i skladow 28.02.06, 23:16
      Jesli chodiz o te 2 - maja inne sklady, wiec na pewno to nie to samo. Byc moze
      po prostu nie widac roznicy w efektach, byc moze maja ta sama nute zapachowa.
      Ale sklad nie klamie. wink Od czrgo sa sklady na stronie Ori? Polecam czytac w
      razie watpliwosci.

A tak przy okazji: porownajcie sobie sklady balsamow i kremow z roznych serii -
      sa identyczne, roznia sie jedynie sybstancjami czynnymi: miod, mleko, proteiny
      jedwabne, roza itd... Natomiast ceny w zaleznosci od serii to dwukrotna
      roznica!
      • zaneczka Re: a'propos balsamow i skladow 01.03.06, 17:37
        Dziekuje Aniu za milego posta-moze forum nie jest po to aby byc milym dla
        kogos,a zadawanie pytan jest poczytywane za nietakt-to jednak milo napotkac na
        taka odpowiedz.
        Wracajac do watku balsamow to przyznam szczerze-ogromny wplyw w kosmetyku dla
        mnie ma jego zapach-tak samo pytalabym gdybym kupila cos w avon,dove,lorealu
        itd.
        Mimo ,iz z jednej serii to jednak o innym dzialaniu mialy byc te dwa balsamy
        wiec zdziwilam sie ta sama konsystencja i zapachem.
        Abi prosze nie rob rozkladu mojego listu bo zle go interpretujesz-powiedzmy,ze
        na wlasny sposob.
        Jedyne co mi sie podoba to stwierdzenie,ze nie jestescie i tu pomijam milymi-
        dziewczynami-ha! -oczywiscie to zart.
        Komp wszystko przeinacza,normalnie jestem super konkretna osoba i w postach
        raczej tez to widac,a jak to ktos odbiera-no coz,zaleznie od
        chrakteru,psychiki,etc.

A tak poza tym to czy konsultantki ori maja jakies sklepiki punkty odbioru
        kosmetykow-bo ja tak kiedys slyszalam i tam chyba jak ktos chce to mozna
        zapoznac sie z nowosciami.
        Myslalam,ze ktos to sprawdzi tak jak na innych forach-a tu fakt,malutkie forum
        no i nikt nie uzywal tych dwoch balsamow,wiec to moze dobrze,ze poinformowalam
        o identycznym zapachu?Bo moze dla kogos zapach rowniez odgrywna istotna role,a
        co do tych blsamow mozna miec wrazenie,ze to jeden ten sam produkt.

Pozdrawiam

• dori19851 Re: a'propos balsamow i skladow 01.03.06, 17:41
          Zaneczka a powiec coś więcej o balsamie tonujacym?Jakie ma działanie itp.
        • ancia19 Zaneczka 01.03.06, 17:44
          Zaneczka,
          jutro wybieram się do oddzialu Oriflame i z ciekawosci obejrze dokladnie te 2
          balsamy. Ciekawa jestem, czy rzeczywiscie wyglądają i pachą tak samo, czy może
          trafiłaś na trefną partię? Dam znać jutro smile
          Pozdrowionka - Ania
          • zaneczka Re: Zaneczka 01.03.06, 18:35
            Balsam ujedrniajacy jest taki sam jak nawilzajacy-bynajmniej te moje-nawet ciut
            nie jest gestszy.
            Wchlania sie blyskawicznie-oba wchlaniaja sie bardzo dobrze,nie maza sie itp.
            Oba juz zuzylam w 30% i wlasciwie no sa identyczne-stwierdzilam,ze nie
            zareklamuje,taka podjelam decyzje-moze po prostu ja mam takie-juz sama nie
            wiem,no bo o nich zero slychu-ja kupuje praktycznie kazdy nowy balsam-bo
            balsamy to moj konik jesli chodzi o kosmetyki-przepadam za nimi i uwielbiam jak
            sie pokazuje jakas nowosc.
            A zapach no coz...
            nie podoba mi sie-te dwa balsamy kupilam pierwszy i ostatni raz i to glownie ze
            wzgledu na zapach-wiecie co w nim wyczuwam?-chlor!
            Dziwne prawda? Jest w nim cos takiego ostrego-no w obu -bo zapachem sie nie
            roznia wcale a wcale,poczatkowo czuje sie taka delikatna nute-ciezko
            sprecyzowac co to,a pozniej wlasnie chlor.
            Gdzies czytalam,ze to groszkowy zapach-ale dlaczego tak ktos napisal-nie mam
            pojecia!
            Wiem jak pachnie ten kwitnacy groszek-cudownie ale ten w zyciu to nie jest
            groszek-a moze ktos myslal o konserwowym.... hih

Pozdrawiam

• ancia19 Re: Zaneczka 01.03.06, 20:09
              no mi zapach właśnie nie przypasował, taki nijaki, wcale nie jest przyjemny.
              Ale jutro w oddziale jeszcze się wwącham i przetestuję big_grin
            • ancia19 obejrzałam te 2 balsamy i... 02.03.06, 10:07
              Byłam w oddziale i pooglądałam te balsamiki. Rzeczywiście mają identyczne
              zapachy i konsystencję. Ciekawa jestem czy ten ujędrniający chociaż trochę
              pojędrnia skórę. Zapachy nie zachęcają mnie do zakupu sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka