palawith 20.10.06, 21:14 czy ktoś przepremierowo testował ten zestaw, bo klientki trochę się obawiają efektu? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
palawith Re: zestaw do mikrodermabrazji 21.10.06, 19:08 rozumiem, ze czekamy do poniedziałku na pierwsze wrażenia, a potem za miesiąc, po skończonej kuracji Odpowiedz Link
albicilla Re: zestaw do mikrodermabrazji 23.10.06, 21:40 DermoProfessional - DermoProfessional Micro-dermabrasion Kit Zestaw do mikrodermabrazji DermoProfessional Zestaw umożliwia wykonanie profesjonalnej mikrodermabrazji w domu. Zabieg składa się z 2 etapów: „Krok 1 to krem ścierający z kryształkami tlenku glinu, który usuwa zrogowaciały naskórek, odsłaniając nową, czystą i gładką powierzchnię skóry. Dwa razy w tygodniu nałóż krem na zwilżoną skórę i delikatnie masując, rozetrzyj na twarzy. Dokładnie zmyj. 50 ml „Krok 2 to intensywnie nawilżające serum, które zwiększa skuteczność zabiegu „Krok 1, stymuluje naturalny proces samozłuszczania się naskórka, nawilża i rozświetla skórę, nadaje jej zdrowy, promienny wygląd. Codziennie wieczorem rozprowadź serum na twarzy aż do całkowitego wchłonięcia. 50 ml Odpowiedz Link
martelinka Re: zestaw do mikrodermabrazji 24.10.06, 08:42 mikrodermabrazja to zabieg: serum rozprowadzasz tylko po zastosowaniu kroku 1. w katalogu jest błąd. Czyli przez miesiąc 2 x w tygodniu, skóra delikatniejsza 1 x w tygodniu. Odpowiedz Link
zorina Re: zestaw do mikrodermabrazji 28.10.06, 09:01 Chyba nie rozumiem co chcesz sprostować... Wyjaśniam jeszcze raz więc: Krok 1 raz-dwa razy na tydzień przez miesiąc Krok 2 zaraz po Kroku 1 oraz codziennie na noc Wszystko jest opisane dokładnie w instrukcji oraz na stronie ori w info o nowościach. Odpowiedz Link
martelinka Re: zestaw do mikrodermabrazji 06.11.06, 10:59 prostuje fakt poniewaz na szkoleniu kosmetycznym kosmetyczka wyraźnie mówiła ze stosujesz mikro jako zabieg czyli TYLKO po kroku 1 stosujesz 2 i niema potrzeby stosowania kroku 2 przez cały miesiąc. tyle. Odpowiedz Link
iwonka1211 Re: zestaw do mikrodermabrazji 17.01.07, 15:28 mam tylko jedno pytanie: jak ktos juz skonczyl ta kuracje i przez miesiac to stosowal to kiedy moze znowu uzywac tej kuracji, po jaki czasie od pierwszego zabiegu?????? Odpowiedz Link
nie.migotka Re: zestaw do mikrodermabrazji 26.10.06, 10:19 Ja już testuje ten zestaw jakiś czas. Ponieważ byłam na mikrodermabrazji u kosmetyczki mogę spokojnie porównać. Moim zdaniem jest bardzo fajna. Krok pierwszy ściera martwy naskórek, nie wolno masować zbyt długo (do 2 min jak jest podane) bo to rzeczywiście ściera. Później krok 2, łagodzi podrażnienie skóry , jakby nie było skóra jest lekko zaczerwieniona (zdecydowanie mniej niż po wizycie u kosmetyczki). Następnego dnia budzimy się z nową wypoczętą skórą, oczywiście każda skóra inaczej będzie dochodzić do siebie, natomiast nie ma szans zrobić sobie tym krzywdy jesli stosuje się do zalecen z ulotki. Pozdrawiam ciepło, Odpowiedz Link
martelinka Re: zestaw do mikrodermabrazji 27.10.06, 08:25 wczoraj zrobiłam to pierwszy raz rewelacja przyznam ze bałam sie uczucia goraca ale było tak delikatne ze a porównywalne do działania maseczki algowej ... serum wchłonęło sie bardzo szybko ... mam sucha skórę ... rano tafla ... podkład idealnie sie rozprowadza .... buzia gładka ... polecam Wam wszystkim !! juz nie mogę sie doczekac następnego zabiegu Odpowiedz Link
albicilla Re: zestaw do mikrodermabrazji 30.10.06, 11:07 Wczoraj wypróbowałam - śmiało polecajcie kobietom w wieku dojrzałym ,ze skora naczynkowa.Po zabiegu skora miekka , napięta, delikatna, gładka , jeśli w tym wieku o gładkości może być mowa. Odpowiedz Link
elektra1 Re: zestaw do mikrodermabrazji 31.10.06, 20:39 A czy taki zabieg do skory miszanej z niespodziankami sie nada ?? Odpowiedz Link
zorina Re: zestaw do mikrodermabrazji 31.10.06, 20:59 Zależy jakiego rodzaju są te "niespodzianki". Jeśli to tylko zapchane pory i "niedojrzałe" wypryski to może być. Natomiast przy ropnych pryszczach i przy wszelkiego rodzaju otwartych rankach - zabronione! Odpowiedz Link
skarb804 Re: zestaw do mikrodermabrazji 04.11.06, 15:55 Witam,mam kilka pytań,odnośnie stosowania zestawu do mikrodermabrazji. Czy w czasie stosowania tego zestawu mozna stosować inne kosmetyki np. maseczkę oczyszczającą do cery tłustej i jak często w ciagu roku można powtarzać ten zabieg?Z gory dziekuje za odpowiedz. Odpowiedz Link
dori19851 Re: zestaw do mikrodermabrazji 04.11.06, 17:22 maseczki jak najbardziej, po takiej mikrodermobrazji jeszcze lepiej wchlaniają sie wszelkiego typu kremy , maseczki.... Mi sie wydaje, ze zależy to od potrzeb. słyszałm kiedys w programie Kawa czy herbata, ze takie zabiegi naljlepie stosować gdy widzimy, że nasza cera jest ,,zmęczona". Nie należy stosować latem. No i najważniejsze stosować kremy z wysokimmmmm filtrem. Odpowiedz Link
zorina Re: zestaw do mikrodermabrazji 05.11.06, 07:10 Podczas stosowania mikrodermabrazji nie powinno się stosować żadnych innych peelingów i maseczek oczyszczających lub złuszczających w jakikolwiek sposób. Nie ma takiej potrzeby, zabieg mikrodermabrazji jest wystarczająco intensywny. Nadmiar mógłby niepotrzebnie podrażnić skórę. Natomiast wszelkie inne kremy i maseczki odżywcze - jak najbardziej - nie zapominając jednak o serum z tego zestawu codziennie na noc - przy cerach tłustych i mieszanych to w zupełności wystarcza. Jeśli jednak skóra ma niedosyt, to można urzywać innych kremów. Tak więc wszystko zależy jakiego rodzaju jest ta maska. Odpowiedz Link
julianna18 Re: zestaw do mikrodermabrazji 06.11.06, 09:44 Kupiłam , jestem zadowolona. Odpowiedz Link
martelinka Re: zestaw do mikrodermabrazji 06.11.06, 11:01 nadal uważam ze jestes w błędzie - serum stosujesz tylko po kroku 1. byłas na szkoleniu z mikrodermabrazji. Odpowiedz Link
zorina Re: zestaw do mikrodermabrazji 06.11.06, 12:04 Proszę o nazwisko osoby, która prowadziła to szkolenie. Ja powołuję się na to, co wiem od kosmetyczki regionalnej z Oddziału Wrocław Małgosi Wałęckiej, oraz z informacji na stronie oriflame w sekcji Nowości w Informacjach wirtualnych. Odpowiedz Link
ksiezniczka_judyta Re: zestaw do mikrodermabrazji 06.11.06, 13:34 w nowościach jest napisane: "Dwustopniowy program pielęgnacyjny należy stosować przez miesiąc: krem ścierający Krok 1 dwa razy w tygodniu, a intensywnie nawilżające serum Krok 2 codziennie wieczorem" Odpowiedz Link
martelinka Re: zestaw do mikrodermabrazji 06.11.06, 13:51 też to wiem od kosmetyczki - oddział chorzów, nazwisko znajdź sobie sama - nie jest to trudne Odpowiedz Link
zorina Re: zestaw do mikrodermabrazji 06.11.06, 19:26 Jeśli to Chorzów, to nie muszę szukać nazwiska To najlepsza kosmetyczka Ori jaką znam. Odpowiedz Link
martelinka Re: zestaw do mikrodermabrazji 06.11.06, 18:01 ja natomiast czytałam ulotkę załączoną do zestawu na której w punkcie częstotliwość stosowania jest napisane: "..intensywnie nawilżajace serum Krok 2 wieczorem po wykonaniu Kroku 1 zamiast kremu na noc" ... co o tym sądzisz? Odpowiedz Link
skarb804 Re: zestaw do mikrodermabrazji 06.11.06, 18:29 Troche zamieszałyście z tym Krokiem 2, w koncu nie wiem czy stosować go codziennie czy nie . Im wiecej czytam instrukcje tym jestem zdezorientowana.Moze ktoś to w koncu rozstrzygnie. Juz zaczeląm stosować i jestem zadowolona. Odpowiedz Link
zorina Re: zestaw do mikrodermabrazji 06.11.06, 19:25 A co mam sądzić? Trzeba to wyjaśnić. Jutro zadzwonię do Małgosi i Bożeny. Ustalimy zeznania Możliwe, że jest to tak, że po kroku 1 trzeba, a potem można, ale nie trzeba, bo krok 2 to wzmocnienie kuracji i szybsza regeneracja "odkrytej" skóry. Ja stosuję to codziennie na noc i jeszcze żyję Odpowiedz Link
albicilla Re: zestaw do mikrodermabrazji 09.11.06, 18:33 4648 Zestaw do mikrodermabrazji DermoProfessional Krem scierajacy 50 ml Serum 50 ml Zestaw zawiera krem scierajacy „Krok 1” i serum nawilżajace „Krok 2”. Mikrodermabrazja to profesjonalny zabieg stosowany przez dermatologów. Jego efektem jest odsłoniecie nowej,niezwykle gładkiej i promiennej skóry. Naukowcy Oriflame stworzyli zestaw do wykonania mikrodermabrazji w domu. Zabieg składa sie z 2 etapów. Już po pierwszym jego zastosowaniu zrogowaciały naskórek zostaje złuszczony, co odsłania nową, gładką i promienną skórę: „Krok 1” to krem ścierajacy z kryształkami tlenku glinu,który usuwa zrogowaciały naskórek, odsłaniajac nową,czystą i gładką powierzchnie skóry. „Krok 2” to intensywnie nawilżające serum,które zwiększa skuteczność zabiegu „Krok 1”, stymuluje naturalny proces samozłuszczania się naskórka, nawilża i rozświetla skórę, nadaje jej zdrowy, promienny wygląd. Wspaniałe efekty: - Zabieg wygładza nierówności skóry: 90%* - Oczyszcza i zwęża pory skórne: 89%* - Skóra jest dużo gładsza i bardziej miękka: 98%* - Jest rozświetlona, pełna blasku: 91%* Do wszystkich rodzajów skóry oprócz wrażliwej! Dla kogo: Dla pań od 25. roku życia, które oczekują błyskawicznego i wyjatkowego efektu: świeżej, gładkiej, promiennej skóry,która wyglada dużo młodziej dzięki zlikwidowaniu drobnych zmarszczek i przebarwień. Jak czesto stosować: Dwustopniowy program pielegnacyjny należy stosowac przez miesiąc: krem scierajacy „Krok 1” dwa razyw tygodniu, a intensywnie nawilżajace serum „Krok 2”codziennie wieczorem. Sposób stosowania: 1. Zwilżyć skórę. Nałożyć krem ścierający punktowo na policzki, brodę, nos i czoło. Rozprowadzić na całej twarzy, delikatnie pocierając skórę. 2. Omijajać okolice ust i oczu, masować skórę opuszkami palców, kolistymi ruchami w górę. Unikać zbyt długiego masowania w jednym miejscu, masowac nie dłuzej niz 2 minuty, dokładnie zmyć wodą. 3. Lekkimi, głaszczacymi ruchami rozprowadzić serum od środka do boków twarzy. Kontynuować, aż skóra całkowicie wchłonie serum. Uwaga! 1. Nie stosowac przy wrażliwej skórze. 2. Nie stosowac na skórę podrażnioną. Zaprzestćc stosowania, jeśli pojawią się zaczerwienienia, podrażnienia, objawy wysuszenia skóry. 3. Nie stosować na delikatną skórę wokół oczu i ust oraz pod nosem. Szybko i dokładnie umyć oczy, jeśli kosmetyki dostaną się do nich. 4. Zabieg może uwrażliwić skórę na słońce. Co najmniej przez tydzien po zakończeniu zabiegów stosować kosmetyki z wysokim filtrem ochronnym. 5. Nie wykonywać „Kroku 1” częsciej niż 2 razy w tygodniu. Nie stosować zabiegu dzień po dniu. Dokładniej już nie moge >Mam nadzieje,że ta instrukcja przyda sie każdemu ,i wątpiącemu i wiedzącemu lepiej Odpowiedz Link
martelinka Re: zestaw do mikrodermabrazji 10.11.06, 11:34 proponuje jeszcze przepisac ulotkę dołączoną do zestawu lub ją przeczytac i postarać sie wyłapać różnice w opisie częstotliwości stosowania. pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
albicilla Re: zestaw do mikrodermabrazji 10.11.06, 17:29 Jak jesteście takie mondralki(ort.zam)to po co ta cała dyskusja? Zamiast proponować przepisz ją sama i wyłapuj) Odpowiedz Link
iwonka1211 Re: zestaw do mikrodermabrazji 17.01.07, 15:32 mam tylko jedno pytanie: jak ktos juz skonczyl ta kuracje i przez miesiac to stosowal to kiedy moze znowu uzywac tej kuracji, po jaki czasie od pierwszego zabiegu?????? Odpowiedz Link
justa_79 Re: zestaw do mikrodermabrazji 17.01.07, 16:22 takie kuracje robi się zwykle 2 razy w roku, jesienią i wiosną. nie można ich stosować latem ani podczas mrozów. Odpowiedz Link
albicilla Re: zestaw do mikrodermabrazji 17.01.07, 20:25 Będzie od kat 3 - zabrakło go ze względu na zbyt małą ilość, w stosunku do popytu, opakowań.Teraz już wyprodukowano ich tyle ,ze zabraknąc nie powinno. Odpowiedz Link
jolunia01 Re: zestaw do mikrodermabrazji 17.01.07, 21:44 Ciekawe po ile będzie. I co ze znikniętym BO? Odpowiedz Link
ola_mm Re: zestaw do mikrodermabrazji w jakiej cenie?? 20.01.07, 20:23 ile bedzie kosztował w kat nr 3?? Odpowiedz Link
albicilla Re: zestaw do mikrodermabrazji w jakiej cenie?? 20.01.07, 21:07 Dowiemy sie gdy zrobimy zakupy z kat nr 2. Odpowiedz Link
martelinka Re: zestaw do mikrodermabrazji 14.02.07, 15:43 no i doczekałyśmy sie mikrodermabrazji ! tylko ciiiii żeby nie zapeszyć Odpowiedz Link
oriflamezamosc Re: zestaw do mikrodermabrazji 15.02.07, 09:54 tak wszystko fajnie-ja tez zakupiłam w końcu i zastosowałam, całe szczęście że w biuletynie16/17 i tu na stronie znalazłam opis to uzyłam go prawidłowo ale co z klientkami nie ma ani słowa na ulotce po polsku.a klientkom co?-mam przepisac to wszystko i dac na karteczkach? Odpowiedz Link
albicilla Re: zestaw do mikrodermabrazji 15.02.07, 10:36 Nie chciało mi się wierzyć , tym bardziej ,ze kosmetyk produkowany w fabrce polskiej - przejrzałam , faktycznie , ani słowa po polsku, mimo ,że opis jest w 14 językach.To co pozostaje to klientkom napisac jak stosowac i wystosowac maila do firmy ,żeby zwrócic uwagę na ten fakt. Odpowiedz Link
asiek_asiekowaty Re: zestaw do mikrodermabrazji 15.02.07, 10:49 Zgodnie z prawem producent ma obowiazek zamieszczania informacji o produkcie w jezyku polskim. Ostre przegiecie. Odpowiedz Link
justa_79 Re: zestaw do mikrodermabrazji 15.02.07, 12:51 fakt, ma obowiązek. jakiś czas temu zgłaszałam do jakiegoś urzędu, bodajże UOKiK, fakt, iż inna firma nie zamieszcza. nie wiem, czy urząd coś w tej sprawie zrobił. Odpowiedz Link