Dodaj do ulubionych

zmiana zasad zamawiania???

04.12.06, 11:39
Czy mi się wydaje czy zmieniły się zasady zamawiania przez internet? Do tej
pory zamówienie złożone przed godziną bodajże 13, miałam następnego dnia do
odbioru w filii, a teraz jeden dzień później? Czy ja o czymś nie wiem?
Obserwuj wątek
    • 1szylider Re: zmiana zasad zamawiania??? 04.12.06, 11:48
      magda-fl napisała:

> Czy mi się wydaje czy zmieniły się zasady zamawiania przez internet? Do tej
      > pory zamówienie złożone przed godziną bodajże 13, miałam następnego dnia do
      > odbioru w filii, a teraz jeden dzień później? Czy ja o czymś nie wiem?

Zmienili godziny, chyba, bo sie nie wyrabiali, wczesniej trzeba.
      • magda-fl Re: zmiana zasad zamawiania??? 04.12.06, 12:34
        1szylider napisał:

> magda-fl napisała:
        >
        > > Czy mi się wydaje czy zmieniły się zasady zamawiania przez internet? Do t
        > ej
        > > pory zamówienie złożone przed godziną bodajże 13, miałam następnego dnia
        > do
        > > odbioru w filii, a teraz jeden dzień później? Czy ja o czymś nie wiem?
        >
        >
        > Zmienili godziny, chyba, bo sie nie wyrabiali, wczesniej trzeba.
        >
        Tylko szkoda, że o tym nie poinformowali... Złożyłabym zamówienie wcześniej. O
        ile dziś dało radę się wyrobić przed tą godziną "0", bo przecież zalogować się
        można było od 10.
        Wiadomo w ogóle, do której teraz trzeba zamawiać, żeby się wyrobić na drugi
        dzień? I czy to zmiana na stałe czy może tylko na okres przedświąteczny?
    • justa_79 Re: zmiana zasad zamawiania??? 04.12.06, 12:07
      od dzisiaj ta zmiana? bo w środę uzyskałam jeszcze informację o obowiązującej
      godz. 13.00
      • magda-fl Re: zmiana zasad zamawiania??? 04.12.06, 12:35
        justa_79 napisała:

> od dzisiaj ta zmiana? bo w środę uzyskałam jeszcze informację o obowiązującej
        > godz. 13.00
        Podejrzewam, że nie od dziś, bo zamówienie z piątku przyjmowało na wtorek, a z
        soboty na środę.
      • 1szylider Re: zmiana zasad zamawiania??? 04.12.06, 13:02
        justa_79 napisała:

> od dzisiaj ta zmiana? bo w środę uzyskałam jeszcze informację o obowiązującej
        > godz. 13.00

Niedokładnie pamietam.

Kiedys bylo chyba do 1600, jesli chcialas na drugi dzien na filie, potem
        zmienili na 1300.

Innych zmian nie zapamietałem.

Jak wiesz ja nie korzystam z tych opcji zamawiania bo mam oddzial.

Moze w w sprawie opisanej na poczatku watku jest tylko jakas usterka, a nie
        zmiana rutynowa?
        • magda-fl Re: zmiana zasad zamawiania??? 04.12.06, 13:32
          1szylider napisał:

> Moze w w sprawie opisanej na poczatku watku jest tylko jakas usterka, a nie
          > zmiana rutynowa?
          >
          >
          Nie sądzę, ponieważ zamówienie z piątku chciało mi przyjąc na wtorek, a sobotnie
          mam na środę, tak samo jak dzisiejsze.
          • 1szylider Re: zmiana zasad zamawiania??? 04.12.06, 13:38
            magda-fl napisała:

> 1szylider napisał:
            >
            > > Moze w w sprawie opisanej na poczatku watku jest tylko jakas usterka, a n
            > ie
            > > zmiana rutynowa?
            > >
            > >
            > Nie sądzę, ponieważ zamówienie z piątku chciało mi przyjąc na wtorek, a
            sobotni
            > e
            > mam na środę, tak samo jak dzisiejsze.

Napisz do firmy, oni wiedza najlepiej, chyba,że własnie z powodu szczytu nie
            wyrabiaja sie?
            • magda-fl Re: zmiana zasad zamawiania??? 04.12.06, 14:36
              1szylider napisał:

> Napisz do firmy, oni wiedza najlepiej, chyba,że własnie z powodu szczytu nie
              > wyrabiaja sie?
              >
              Właśnie napisałam i szybko otrzymałam odpowiedź:
              "Uprzejmie informuję, iż faktycznie w tym tygodniu nastąpiła zmiana ,ale nie
              jest to zmiana na stałe, z powodu ogromnej ilości zamówień wydłużył się czas
              oczekiwania na paczkę i transporty przesunięte są na filie o 1 dzień, tylko w
              tym tygodniu."
              Czyli chyba nie ma żadnej godziny "0" tylko czeka się 1 dzień dłużej niż zwykle sad
    • justa_79 Re: zmiana zasad zamawiania??? 04.12.06, 16:16
      1 dzień później to jeszcze nic, na dostawę do domu pokazuje mi 4 dni zamiast 2 ;
      ( to trochę sporo sad powinni gdzieś umieścić na stronie albo rozesłać mailowo
      informację o opóźnieniach, bo dopóki się nie złoży zamówienia, to się o tych
      opóźnieniach nie wie, a jak się już wcześniej powiedziało klientce, na kiedy
      będą kosmetyki...
      • magda-fl Re: zmiana zasad zamawiania??? 04.12.06, 16:39
        justa_79 napisała:

> 1 dzień później to jeszcze nic, na dostawę do domu pokazuje mi 4 dni zamiast 2
        > ;
        > ( to trochę sporo sad powinni gdzieś umieścić na stronie albo rozesłać mailowo
        > informację o opóźnieniach, bo dopóki się nie złoży zamówienia, to się o tych
        > opóźnieniach nie wie, a jak się już wcześniej powiedziało klientce, na kiedy
        > będą kosmetyki...

No dokładnie, powinni dać znać. I nawet zapytałam od razu i o to dlaczego
        nigdzie nie ma informacji o co chodzi, ale odpowiedziano mi dokładnie tak, jak
        wyżej wpisałam. Ani słowa więcej.
        • ksiezniczka_judyta Re: zmiana zasad zamawiania??? 04.12.06, 21:57
          Z tego co mi wiadomo, to jest na tyle dużo zamówień, że nie wyrabiają się z ich
          pakowaniem i dostawami i najprawdopodobniej potrwa to przez cały okres
          przedświąteczny. Jedna z konsuktantek zamawiała w pierwszym tygodniu katalogu 16
          (dokładnie w piątek) a zamówienie dostałam dopiero w czwartek...
          • dora1 Re: zmiana zasad zamawiania??? 11.12.06, 19:20
            W sobotę pierwszy raz złożyłam pierwsze zamówienie bowiem jestem konsultatnką
            od tygodnia.Zamówienie wysłałam emailem, ale nie ze strony oriflame tylko z
            mojej poczty.Do tej pory nie otrzymałam żadnego potwierdzenia.Czy w/w sposób
            też można składać zamówienie?Może oriflame nie wysyła potwierdzenia?
            Pozdrawiam
            • albicilla Re: zmiana zasad zamawiania??? 11.12.06, 19:42
              Nie wiem , nigdy nie zamawiałam mailem.
              Ze strony jest bardzo wygodnie.Masz podaną datę odbioru.
            • fuegoo Re: zmiana zasad zamawiania??? 11.12.06, 19:46
              A wysyłała zamówienie na tego maila: zamowienia@oriflame.com.pl?
              Przyznam szczerze, że nigdy nie zamawiałam za pomocą maila, dlatego nie wiem,
              czy potwierdzenie wysyłaja czy nie...ale chyba jakies potwierdzenie [powinnas
              dostac.

najlepiej zaloguj sie na stronie www.oriflame.pl i tak sparwdz jak wygląda Twoje
              konto. A jaki adres dostawy wybrałaś? Bo jesli na placówke to paczka czeka na
              Ciebie okreslony czas...

pozdrawiam
              • fuegoo Re: zmiana zasad zamawiania??? 11.12.06, 19:50
                zapomniałam dodać, że przesyłkę musisz odebrać w placówce w ciągu 7 dni roboczych
                od daty jej dostarczenia. Po tym terminie zamówienie zostaje anulowane.

• zorina Re: zmiana zasad zamawiania??? 11.12.06, 21:37
              wysyłając zamówienie mailem nie dostajesz potwierdzenia. Możesz natomiast
              sprawdzić logując się na swojej stronie czy zamówienie zostało zrealizowane i
              kiedy i gdzie będzie dostarczone. Po zalogowaniu się wejdz w sekcję Biznes ->
              Raporty -> Historia faktur. Tam będzie twoja faktura z datą i miejscem dostawy.
              Zamówienia składane mailem są realizowane zazwyczaj w przeciągu godziny, lub
              następnego dnia roboczego, jeśli zamawiałaś poza godzinami pracy centrali.
              W interesie każdego konsultanta jest sprawdzenie czy wszystko poszło dobrze i
              czy zamówienie zrealizowano - zwłaszcza jeśli masz dostęp do neta, to wystarczy
              chwilka aby to zrobić. Jeśli masz natomiast problem z dostępem do neta, to
              zawsze możesz zadzwonić do centrali lub sponsora i zapytać.

Na przyszłość polecam zamawianie on-line przez stronę ori - to dużo
              praktyczniejsze i od razu wszystko możesz sprawdzić.
              • dora1 Re: zmiana zasad zamawiania??? 11.12.06, 23:36
                Dziękuję wszystkim za pomocsmileWeszłam na stronę oriflame , jak radziła zorina i
                sprawdziłam.Przesyłka będzie dopiero 15.12.06 Trochę późno...Chyba jakiś
                produktów nie ma ,ponieważ kwota pobrania jest niższa niż liczyłamsmileCzy można
                na stronie zobaczyć co zamawiałam, a czego mi nie przyślą?
                Jeżeli produktu mi nie przyślą , czy w tym wypadku dostanę w późniejszym czasie
                czy będę musiała zamówienie ponowić?
                A jeszcze jedno pytanko? Ile płacę przy dostawie do domu, osoba która mnie
                wciągnęła do firmy mówi ,że nic a ja czytałam w cenniku ,że 10 zł i jakieś 4
                zł??Czy płacę dostawcy paczki do domu , czy na konto w ciągu 2 tygodni?
                Przepraszam,że tyle pytań zadaję, ale lubię zawsze wiedzieć na czym stojęsmile
                • scool Re: zmiana zasad zamawiania??? 12.12.06, 09:01
                  >Czy można
                  > na stronie zobaczyć co zamawiałam, a czego mi nie przyślą?

oczywiście, zrób jak pisze zorina a "podejrzysz" swoja fakturę.

Opłata za dostawę do domu to 10zł +4zł opłaty manipulacyjnej do 100PP, powyżej
                  nie żadnej z tych opłat.

>Czy płacę dostawcy paczki do domu , czy na konto w ciągu 2 tygodni?

to zależy, jeśli masz otwartą linie kredytową to masz 14-sto dniowy kredyt.
                • zorina Re: zmiana zasad zamawiania??? 12.12.06, 09:26
                  Tam gdzie sprawdzałas fakture - w historii faktur - nr faktury jest
                  podkreślony. Jak na niego klikniesz, to ci się otworzy twoje zamówienie. |Zwróć
                  uwagę na dwie kolumny: ilość zamówiona i ilość dostarczona. Jesli ilość
                  dostarczona bedzie zero, to znaczy, że tego w paczce nie bedzie. Wtedy nie
                  doślą ci tego sami, ale musisz sprawdzać w "stanie magazynu" kiedy się to
                  pojawi, i wtedy zatwierdzić zamówienie. Jeśli ci się aż tak nie spieszy, to po
                  prostu składając kolejne zamówienie automatycznie wrzucą ci to do paczki.

Co do formy zapłaty, to jeśli dostarczyłaś wniosek i ksero dowodu do centrali (
                  zazwyczaj poprzez sponsora, czyli osobę która "cię wciągnęła wink " to masz
                  przyznany kredyt, czyli płacisz do 14 dni na poczcie, w banku itp. Jeśli
                  wpisałaś się w ostatniej chwili, to mogły dokumenty jeszcze nie dotrzeć, i
                  wtedy płacisz u kuriera.

To też możesz sprawdzić. Wejdź w "koszyk". Jesli bedzie pod twoimi danymi
                  czerwony napis "nie możesz zamawiać na kredyt" to znaczy, że dokumenty jeszcze
                  nie dotarły. Jesli nie ma żadnego czerwonego komunikatu, to znaczy, że możesz
                  zamwiać na kredyt ( zakładam, że złożyłaś dopiero jedno zamówienie)

No i na koniec: pytaj ile chcesz. Z nowym konsultantem jest jak z dzieckiem wink
                  jeśli dużo pyta - znaczy że myśli i chce się dowiedzieć i że będą z niego
                  ludzie. Martwię się zawsze, jak mi "nowi" mówią, że wszystko wiedzą i nie mają
                  pytań tongue_out

Życzę powodzenia
                  • dora1 Re: zmiana zasad zamawiania??? 12.12.06, 19:13
                    Witam wszystkichsmile
                    Sprawdziłam swoje zamówienie.Zorina bardzo pomogły mi Twpej wskazówki,dziękismile
                    Trochę się wkurzyłam ,ponieważ koleżanka , która mnie wkręciła w interes...po
                    pierwsze mówiła, że wysyłka na adres domowy niezależnie od punktów jest
                    bezpłatna.Miałam płacić jedynie za zamówione kosmetyki bez żadnych opłat.Oprócz
                    tego nikt mi nie wspomniał o dodatkowych produktach, których nie zamawiałam np.
                    katalogi których nie zamawiałam muszę za nie zapłacić,jakieś torebki na prezenty
                    (po co mi to?).Razem dodatkowo 18 zł.Chciałam zaoszczędzić na kupnie
                    kosmetyków, których tak naprawdę jeszcze nie znam bo wcześniej nie korzystałam
                    z tej firmy, a okazało się ,że nie wyszłam na tym najlepiejsad
                    To jest moje pierwsze zamówienie, ale nie wiem czy nie ostatnie.Wszystko będzie
                    zależało od jakości zamówionych kosmetyków.Do tej pory używałam Isa Dorę ,
                    którą uważam za super firmę , więc jeżeli z oriflame nie wyjdzie wracam do
                    sprawdzonej też szwedzkiej firmysmile
                    Podpisując umowę z Oriflame z góry założyłam,że chcę bazować jedynie na kupnie
                    kosmetyków tylko dla siebie i rodziny, które będę mogła kupić o 30 % taniej.Na
                    rozprowadzanie większych ilości produktów nie mam czasu.Dlatego jest to dla
                    mnie dziwne,że do zamówienia wciśnięto mi niechciane kataogisad
                    Wiem ,że to jest forum profesjonalnych konsultantek, więc pewnie naraziłam sięsmile
                    swoim biadoleniem.
                    Pozdrawiamsmile
                    • dora1 Re: zmiana zasad zamawiania??? 12.12.06, 19:33
                      To jeszcze raz jasmile
                      Przypomniałam sobie,że z punktami też mi się nie podoba , ponieważ cennik
                      podaje inną punktację , a przy zamówieniu policzono mi mniej punktów np. nr
                      1107 zamiast 10 pkt otrzymałam 9 pkt.O co tu chodzi bo nie mogę tego zrozumieć?
                      I tak z każdym zamówionym przeze mnie produktem.Dlatego nie mam nawet 100 pkt
                      • oriflamewroclaw Re: zmiana zasad zamawiania??? 12.12.06, 21:45
                        spojrz w katalogu, torebka gratis przy zamowieniu scrubu lub kremu, w ori nie
                        mozesz dostac nic za darmo, wiec produkt jest pomniejszony o 1,1zl na koszt tej
                        torebki ktora uzyskala 1punkt co za tym idzie w sumie masz 10p, jesli masz
                        pytania zapraszam na gg 3529482
                        • justa_79 Re: zmiana zasad zamawiania??? 15.12.06, 16:24
                          zgadza się, wcale nie płacisz dodatkowo 18 zł, torebka jest w katalogu jako
                          gratis, a na fakturze ma cenę - ale o tyle samo jest pomniejszona cena
                          kosmetyku. zatem płacisz dokładnie tyle, ile powinnaś. zaś katalog 1 dostajesz
                          gratis, a za kolejne 2 płacisz 2 zł - co wychodzi taniej, bo gdybyś zamówiła
                          sobie 2 katalogi, to zapłaciłabyś za nie 4 zł. jeśli składasz zamówienie przez
                          Internet, to możesz zrezygnować z tych dodatkowych 2 katalogów i zostawić sobie
                          tylko ten 1 gratisowy.
                          • dora1 Re: zmiana zasad zamawiania??? 15.12.06, 19:35
                            W jaki sposób można zostawić tylko jeden katalog gratis? jeżeli po podliczeniu
                            wskakują 2.mnie jest potrzebny jeden gdyż jak pisałam chcę zamawiać kosmetyki
                            tylko dla siebie i rodzinysmile
                            • justa_79 Re: zmiana zasad zamawiania??? 15.12.06, 20:16
                              obok każdej pozycji masz taki pusty kwadracik, musisz go zaznaczyć (u góry nad
                              kwadracikami jest napis Usuń), a następnie kliknąć Odśwież - katalogi znikną z
                              listy.
                              • dora1 Re: zmiana zasad zamawiania??? 16.12.06, 12:36
                                Dziękismile Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka