Dodaj do ulubionych

Silny ból brzucha po clo - poradżcie !

IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 12.01.04, 20:15
To kolejny cykl stymulowany. Biorę codziennie po połowie tabletki bromergonu
i od 1 dc do 5 clo. Z powodu mało zadawalających efektów pani doktor
zwiększyło dawkę clo do 2 tabletek dziennie. Wcześniej nie miałam jakiś
specjalnych objawów przy braniu clo ale teraz wydaje mi się, że coś jest nie
tak. Od 3 dni czuję nieustanne silne parcie na pęcherz. Dzisiaj z kolei
pojawił się silny ból w dole brzucha. Wziełam no -spę ale nie pomaga. Boję
sie, że ta dawka clo była za duża. Czy któraś z was wie coś na ten temat?
Proszę o informacje. Na usg mam iść dopiero w czwartek
Obserwuj wątek
    • Gość: tekla Re: Silny ból brzucha po clo - poradżcie ! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.01.04, 20:50
      To, co opisujesz nie jest normalną reakcją na clo. Lekarz który prowadził moją
      stymulację clo zawsze przypominał, żebym nie czekała i szybko do niego dzwoniła
      w razie złego samopoczucia albo silniejszego bólu. Może to zapalenie pęcherza
      ci się przyplątało? Chyba nie powinnaś czekać do czwartku.
      • Gość: thmwag Re: Silny ból brzucha po clo - poradżcie ! IP: *.eltur.com.pl 13.01.04, 08:09
        Popieram, moja lekarka wyraźnie nakazała: jak tylko pojawi się ból dzwonić do
        niej z meldunkiem. Wtedy decyduje co robić do niej czy do szpitala. Według mnie
        bez szybkiego usg się nie obejdzie.
    • Gość: Sarah Re: Silny ból brzucha po clo - poradżcie ! IP: *.mofnet.gov.pl 13.01.04, 10:44
      Witam ! ja tez jestem stymulowana clo i od poczatku mam dawke 2 tabletki
      dziennie. W moim przypadku bóle brzucha i parcie ne pęcherz to normalny objaw
      moja gin powiedziała że jest to objaw wzrastania pęcherzyków, ostatnio ból
      miałam tak mocny że miałam problemy z oddaniem moczu. Tak jest u mnie ale
      jezeli twoje bóle cie niepokoja to powinaś sie skontaktowac ze swoim
      ginekologiem. I jeszcze jedno stymulacje clo raczej rozpoczyna sie od 3 lub od
      5 dnia cyklu ...a Ty z tego co piszesz zaczynasz od 1 d.c -może to nic złego
      ale możesz zapytac swojej gin czemu tak. A u kogo sie leczysz ? bo widze ze
      jestesmy z jednej miejscowości ...Pozdrawiam.
      • piegoosek Re: Silny ból brzucha po clo - poradżcie ! 13.01.04, 11:50
        hej! co do rozpoczynania kuracji Clo, zdania sa podzielone! tak na prawde
        nalezaloby przejsc dwa-trzy cykle stymulowane, z roznym podawaniem clo, aby
        poznac jak zareaguja jajniki na stymulacje! kiedys dostalam clo od 4dc i
        pecherzyki niestety nie urosly (oprocz standardowego, jednego), kiedy spytalam
        doktorka dlaczego, bo rowniez mnie to zdziwilo, odpowiedzial, ze weryfikacja
        pecherzykow do rosniecia nastepuje zazwyczaj miedzy 3 a 5dc, wiec jesli clo
        zostanie podane wczesniej lub w trakcie owej weryfikacji, to powinno byc dobrze!
        najczesciej lekarze przepisujea clo wlasnie od 3dc! na pewno patrza na dzien
        owulacji, kiedy ona wystepuje u pacjentki!
        pozdrawiam i zycze powodzenia!
        piegoosek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka