Dodaj do ulubionych

wyniki +rozyczka+chlamydia - czy az tak zle?

08.02.10, 15:30
Zrobilam wyniki w 24 dniu cyklu:
leukocyty: 10,5 1000/m3(norma: 4-10)
hemoglobina: 14,6 g/dl (11,7-15,5)
OB: 4 mm/Hg (0-20)

Prolaktyna: 352 mcU/ml (38-619)
FSH: 2,2 mU/ml (1,5-9,2)
LH: 8,1 mU/ml 0,5-16,9)
Oestradiol: 187 pg/ml (33-196)
Progesteron: 15,8 ng/ml 3,3-28)
Testosteron: 0,21 ng/ml (<0,8)

Rozyczka:
IgM: negatywny
IgG: 20 U/ml (norma: <5)

Chlamydia:
IgA: 1:50
IgG: negatywny

Wiec moje pytanie:
czy wyniki na rozyczke i chlamydie sa ok? co oznacza wynik przy rozyczce IgG
20 jak norma jest do 5? i ta chlamydia czy znaczy ze teraz jestem chora czy ze
chorowalam?

i czy stosunek :LH do FSH (u mnie: 3,6) jest ok czy moze swiadczyc o PCO???
dodam ze w 3 dniu cyklu stosunek ten mialam: 0,6....

a ta podwyzszona ilosc krwinek bialych??? czy tak podwyzszony lekko wynik jest
zly?

czy z takim progesteronem w drugiej fazie cyklu nalezy brac duphaston czy
raczej nie?

Bede Wam super wdzieczna za pomoc.
Jakos tak smutno mi sie zrobilo ze te wyniki takie sobie sad
Obserwuj wątek
    • lenkau Re: wyniki +rozyczka+chlamydia - czy az tak zle? 09.02.10, 11:41
      Progesteron ładny,nawet bardzo nie trzeba brać leków,ale robiłaś to badanie 7-8
      dni po owulacji? A inne hormony robiłaś w nieodpowiednim dniu cyklu,polecam
      wątek na Bocianie tam,na pierwszej stronie wszystko jest napisane,kiedy jakie
      hormony robimy.
      www.nasz-bocian.pl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=63409
        • lenkau Re: wyniki +rozyczka+chlamydia - czy az tak zle? 09.02.10, 16:49
          FSH: 8,5 mUI/ml
          LH: 5,1 mUI/ml
          Prolaktyna: 48 ng/ml
          Estradiol: 22 pg/ml

          Fsh mogłoby być mniejsze,ale nie jest najgorzej. Jeśli ostatnio byłaś
          stymulowana to może dlatego jest wyższe. Trochę niskie lh,stosunek lh do fsh
          powinien być około jeden (u Ciebie 0,6)mogłaby być niedomoga lutealna,ale wysoki
          progesteron to wyklucza.

          Prolaktyna: 352 mcU/ml (38-619)
          FSH: 2,2 mU/ml (1,5-9,2)
          LH: 8,1 mU/ml 0,5-16,9)
          Oestradiol: 187 pg/ml (33-196)
          Progesteron: 15,8 ng/ml 3,3-28)
          Testosteron: 0,21 ng/ml (<0,8)
          Fsh, lh, testosteron w normie. Trochę wysoki estradiol miałaś robiony
          monitoring?Może nie wszystkie pęcherzyki pękły?
          Rozyczka:
          IgM: negatywny
          IgG: 20 U/ml (norma: <5)
          Nie jesteś chora,masz przeciwciała,byłaś szczepiona lub przechodziłaś różyczkę?
          A z chlamydią nie mam pojęcia
          • misiaczka80 Re: wyniki +rozyczka+chlamydia - czy az tak zle? 09.02.10, 17:23
            Lenkau dzieki wielkie za odpowiedz smile
            stymulowana ostatnio nie bylam, szkoda ze w tym cyklu co badania, nie robilam
            monitoringu, wtedy wiedzialabym czy pekly te pecherzyki czy nie

            fakt ten estradiol spory w drugiej czesci cyklu ale znowu progesteron ladny wiec
            raczej cos tam peklo, no chyba ze naturalnie robie wiecej niz jeden pecherzyk i
            nie wszytskie pekly

            a wysokie fsh w pierwszej czesci cyklu z czego wynika?

            wogole u mnie ten stosunek lh do fsh w pierwszej czesci cyklu jest okolo 0,6 a w
            drugiej jest 3,7, w pierwszym przypadku mowia o niewydolnosci przysadki a w
            drugim o PCO.... ale u mnie raczej ani tego ani tego nie ma, bo prolaktyna ok, a
            owulacje mam o czym swiadcza skoki temp na wykresach juz od miesiecy a do tego
            wynik progesteronu

      • misiaczka80 Re: wyniki +rozyczka+chlamydia - czy az tak zle? 09.02.10, 20:50
        no z tego co mi mama mowila to na rozyczke bylam szczepiona jako dziecko, wiec
        doszczepiac sie patrzac na te wyniki raczej nie musze

        a z ta chlamydia to calkiem mozliwe, bo ostatnio bolal mnie jajnik (moze
        zapalenie bylo, nie wiem bo lekarze to ignorowali), dopiero po droznosci
        jajnikow dostalam antybiotyk (doksycykline) i po tym mi przeszlo, wiec moze
        jakies to powiazane bylo i stad ten wynik nie jest taki wysoki
        sama juz nie wiem....

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka