Dodaj do ulubionych

wielkość pęcherzyka i grubość endometrium- owulacj

15.12.10, 19:10
Biorę clo. W 11 d.c. miałam pęcherzyk 11 mm, grubość endometrium 5 mm.
W 15 d.c mam pęcherzyk 17 mm, grubość endometrium 9 mm.
Jaka wielkość pęcherzyka jest w momencie owulacji i jak duże jest endometrium ?
Lekarz powiedział aby starać się 18-19 d.c bo wtedy może wystąpi owulacja i pojawić u niego na usg 22 d.c. aby sprawdzić czy pęcherzyk pękł.
A jak wy myślicie ? Jest szansa na owu ? Wiem że to trudno przewidzieć ale pytam tylko o wasze doświadczenie lub zdanie bo staram sie już 16 cykli i jest mi coraz ciężej podchodzić do tego na "luzie". Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • storks Re: wielkość pęcherzyka i grubość endometrium- ow 15.12.10, 19:24
      Justyna, ja bralam clo 5-9 dc, w 14 dniu (po sikancu z dwoma kreskami w 13 dniu) miala usg: endometrium ok (choc nie wiem ile), a pecherzyk jeden 18mm (drugi ponoc maly, nie pytalam o wielkosc). od razu mialam inseminacje, i teraz czekam...
      trzymam kciuki i sle zapas cierpliwosci smile
    • kasiuleczek28 Re: wielkość pęcherzyka i grubość endometrium- ow 15.12.10, 19:26
      ja leczę się od niedawna w związku z tym nie wszystko wiem ale ja dostaje zastrzyk otrivelle (wiem że jest jeszcze pregnyl) po to aby pęcherz pękł i można było wiedzieć kiedy "działać"
    • wuika Re: wielkość pęcherzyka i grubość endometrium- ow 16.12.10, 08:24
      To ja przy poprzedniej stymulacji clo miałam tak samo - w 15 dniu 18mm, endo też koło 9-10. Owulacja była 19/20 dc, usg w 22dc pokazała pęknięty pęcherzyk. Tak więc - tak, jest szansa na owulacje smile
      • natasza-n1 Re: wielkość pęcherzyka i grubość endometrium- ow 16.12.10, 18:07
        A jak dlugie masz cykle? Bo przy 28dniowych to 19dc trochę za późno na owulację..
        • justyna9926 Re: wielkość pęcherzyka i grubość endometrium- ow 16.12.10, 19:04
          Moje cykle to najczęściej 37-38 dniowe a zdażały sie nawet po przeszło 40 dni.
          • natasza-n1 Re: wielkość pęcherzyka i grubość endometrium- ow 17.12.10, 17:06
            Myślę że bedzie. Endo masz ladne a pęcherzyk urośnie, Ja miałam w sobotę pęcherzyk 18mm, w niedzielę rano wyszedł test LH pozytywny, a poniedziałek po południu już był pęknięty pęcherzyk. Pęcherzyki rosną średnio 2mm na dobę, pękają od 20mm, chociaż przy stymulacji bywa różnie
            • justyna9926 Re: wielkość pęcherzyka i grubość endometrium- ow 18.12.10, 11:03
              A ile dni po pękniętym pęcherzyku widać na usg że on pękł. Zastanawiam się dlatego bo jeśli owulacja wystąpi 18-19 a ja na usg idę 22 to czy będzie wtedy widać że pęcherzykł pękł.
              Jeszcze zastanawiam się kiedy wziąć luteinę bo standardowo miałam ją brać od 17 d.c. ale skoro owulacja będzie 18-19 d.c. to oczywiście wcześniej jej nie wezmę. Czy poczekać na ten 22 d.c. i zobaczyć co lekarz powie po usg ?
              • wuika Re: wielkość pęcherzyka i grubość endometrium- ow 18.12.10, 14:15
                Ja bym poczekała z luteiną na lekarza. No i te 3-4 dni to będzie widać. U mnie było widać - nie dało się określić, że akurat te 3 czy akurat te 4 dni temu była owulacja, ale że była, to już tak.
    • justyna9926 Re: wielkość pęcherzyka i grubość endometrium- ow 22.12.10, 18:44
      Dzisiaj - 22 d.c. byłam na usg aby sprawdzić czy pęcherzyk pękł i niestety nie pękł - jest wielkości 28x20 mm. Lekarz powiedział mi że może z tego powstać torbiel. Powiedział aby iść do mojej ginekolog i pokazać jej wynik tego usg ale ona przyjmuje dopiero we wtorek i zastanawiam się co mam teraz zrobić. Czekać do wtorku ?To będzie kolejne 6 dni a ja boję się że zrobi się z tego pęcherzyka torbiel.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka