Dodaj do ulubionych

Heel- Hormeel S, Dagomed - ????????

IP: *.derbynet.pl / 217.153.152.* 21.04.04, 23:44
hej,
MOże któras z Was orientuje się czy firma Dagomed produkuje odpowiednik
Hormeela s??? Źle przeszłam "kurację" owym specyfikiem ....chociaż pomógł
mi wyrównać tempki i przysppieszył owu.....szukam jakiegoś odpowiednika innej
firmy produkującej leki homeopatycnzne. Może coś polecacie lub słyszałyście?
Z góry dzięki za wszelkie info na ten temat.
Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • martini_very_bianco Re: Heel- Hormeel S, Dagomed - ???????? 21.04.04, 23:52
      ja to bym sugerowała, jeśli mogę, wizytę u pana doktora homeopaty, bo dagomedy
      i inne takie złożone to mnie, jako fanki homeopatii klasycznej, jakoś nie
      przekonują, choć zadziałać pewnie zadziałają... Środek dobrany przez
      specjaliste będzie miał głębsze i pełniejsze działanie, bo jest dobierany
      zupełnie indywidualnie. Napisz do mnie maila, jeśli chcesz szczegółów, bo
      jestem tak niewyspana, że jutro pewnikiem nie będę pamiętać, że tu w ogóle
      byłamsmile))))

16%VOL
      22%VAT
    • Gość: Iw Re: Heel- Hormeel S, Dagomed - ???????? IP: *.derbynet.pl / 217.153.152.* 22.04.04, 09:02
      Witaj!
      Tak więc prosze o wiecej szczegółów. Własnie homeopata zalecił mi
      ten lek...ale pomógł mi tylko połowicznie. NIestety dostałam po nim
      trądziku, miałam strasznie bolesny PMS i @. A ten homeopata nie
      wrócił z urlopu...więc posanowiłam sama zorientować się w temacie.
      Dzięki!
      • martini_very_bianco Re: Heel- Hormeel S, Dagomed - ???????? 22.04.04, 12:11
        już mówię, o co chodzi i czemu, jak na moje oko, lek pomógł Ci połowicznie.
        hormeel jest lekiem homeopatycznym lekiem kompleksowym, to znaczy składającym
        się z kilku środków, wszystkie w niskich stężeniach, czyli działające w gruncie
        rzeczy dość słabo i "bezpiecznie". Słowem, są dla wszystkich, a jak coś
        homeopatycznego jest dla wszystkich, to jest dla nikogo. zajrzałam do składu
        hormeelu i fakt, wszystkie jego składniki jako główny objaw mają zaburzenia
        cyklu, natomiast tych zaburzeń jest kilkadziesiąt rodzajów - od psmu do zaniku
        miesiączki. Zgodnie z homeopatyczną zasadą, że podobne leczy się podobnym i lek
        podany zdrowej osobie wywoła u niej takie same objawy, jakie uleczyłby u
        chorej. Najprawdopodobniej Twój organizm jest bardzo podatny na działanie leków
        homeopatycznych i dlatego nawet tak niewielkie stężenie wywołało objawy.
        Ja dlatego właśnie nie przepadam za homeopatią kompleksową, trochę kłóci mi się
        ona z podstawową zasadą homeopatii, że leki homeopatyczne jako takie, w
        oderwaniu od konkretnego przypadka, nie istnieją. Dla mnie to trochę taka
        naturalna wersja medycyny akademickiej. Jasne, że doraźnie i na określone
        choroby można stosować określone leki, typu arnica monatana na wszelkie urazy,
        i one zadziałają, ale jestem zadeklarowaną fanką homeopatii klasycznej - to
        znaczy, na podstawie dokładnego wywiadu homeopata dobiera Ci jeden lek, który
        zadziała na wszystko. To tyle by byłosmile. Jakieś pytania very proszę, ale
        najlepiej mailem, bo nie wiem, czy będę mogła dzisiaj po południu wpaść na
        forum, a potem wątek się zagubi w gąszczu innychsmile

16%VOL
        22%VAT
      • martini_very_bianco już mówię 22.04.04, 12:12
        ...o co chodzi i czemu, jak na moje oko, lek pomógł Ci połowicznie. hormeel
        jest lekiem homeopatycznym kompleksowym, to znaczy składającym się z kilku
        środków, wszystkie w niskich stężeniach, czyli działające w gruncie rzeczy dość
        słabo i "bezpiecznie". Słowem, są dla wszystkich, a jak coś homeopatycznego
        jest dla wszystkich, to jest dla nikogo. zajrzałam do składu hormeelu i fakt,
        wszystkie jego składniki jako główny objaw mają zaburzenia cyklu, natomiast
        tych zaburzeń jest kilkadziesiąt rodzajów - od psmu do zaniku miesiączki.
        Zgodnie z homeopatyczną zasadą, że podobne leczy się podobnym i lek podany
        zdrowej osobie wywoła u niej takie same objawy, jakie uleczyłby u chorej.
        Najprawdopodobniej Twój organizm jest bardzo podatny na działanie leków
        homeopatycznych i dlatego nawet tak niewielkie stężenie wywołało objawy.
        Ja dlatego właśnie nie przepadam za homeopatią kompleksową, trochę kłóci mi się
        ona z podstawową zasadą homeopatii, że leki homeopatyczne jako takie, w
        oderwaniu od konkretnego przypadka, nie istnieją. Dla mnie to trochę taka
        naturalna wersja medycyny akademickiej. Jasne, że doraźnie i na określone
        choroby można stosować określone leki, typu arnica monatana na wszelkie urazy,
        i one zadziałają, ale jestem zadeklarowaną fanką homeopatii klasycznej - to
        znaczy, na podstawie dokładnego wywiadu homeopata dobiera Ci jeden lek, który
        zadziała na wszystko. To tyle by byłosmile. Jakieś pytania very proszę, ale
        najlepiej mailem, bo nie wiem, czy będę mogła dzisiaj po południu wpaść na
        forum, a potem wątek się zagubi w gąszczu innychsmile

16%VOL
        22%VAT

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka