Dodaj do ulubionych

Wrocław-gdzie leczenie bezpłodności?

IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 15.05.04, 17:03
Staramy się od dłuższego czasu o dziecko. Ostatnio zrobiliśmy badania i po
badaniu nasienia stwierdzono u męża brak plemników. Może ktoś z Was też miał
taki przypadek, bo my nie wiemy co dalej robić. Jesteśmy załamani. Do kogo
się zwrócić o pomoc? Jak może wyglądać leczenie i ile to może kosztować?
Proszę o pomoc.
Obserwuj wątek
    • ewa.analityk1 Re: Wrocław-gdzie leczenie bezpłodności? 15.05.04, 18:48
      w takim przypadku jest tylko jeden lekarz we Wrocławiu, który zajmuje się in
      vitro dr Polak
      • Gość: Ania Re: Wrocław-gdzie leczenie bezpłodności? IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 15.05.04, 19:06
        Czy możesz mi coś więcej napisać o tym lekarzu, bo ja nie jestem z Wrocławia?
        Gdzie przyjmuje, ile kosztuje wizyta?
        Dzięki
        • Gość: iwka901 Re: Wrocław-gdzie leczenie bezpłodności? IP: *.wroc.zigzag.pl 15.05.04, 19:15
          www.polak.med.pl/
          • tekla12 Re: Wrocław-gdzie leczenie bezpłodności? 15.05.04, 19:29
            Niestety przy aspermii nie zawracajcie sobie głowy leczeniem we Wrocławiu.
            Tutaj chyba nikt wiarygodny nie robi punkcji i icsi. Co najwyżej powtórzcie
            badania nasienia na Kurkowej (kilkanaście wątków niżej znajdziecie telefon).
            Pozdrawiam T.
            • ewa.analityk1 Re: Wrocław-gdzie leczenie bezpłodności? 15.05.04, 19:58
              też radziłabym jednak wybrać się do ośrodka klinicznego i dużego
            • Gość: Ania Re: Wrocław-gdzie leczenie bezpłodności? IP: 82.139.14.* 15.05.04, 21:59
              Czy mogłabyś polecić jakiś ośrodek, bo prawdę mówiąc nie mam pojęcia gdzie się
              udać...
              • tekla12 Re: Wrocław-gdzie leczenie bezpłodności? 15.05.04, 23:04
                Punkcje do icsi robią w każdej przyzwoitej klinice leczenia niepłodności -
                Gdańsk, Łódź, Warszawa, Białystok na pewno. Złą opinię mają kliniki śląskie i
                krakowskie. Najlepiej zajrzyj na stronkę bociana - tam na forum jest specjalny
                dział poświęcony zabiegom wokół żołnierzyków - od najprostszego wspomagania do
                najbardziej skomplikowanych procedur.
    • cecylialz Re: Wrocław-gdzie leczenie bezpłodności? 26.07.13, 13:37
      Witam. nie mówiąc tylko o klinikach w moim mieście a mianowicie w Lądku Zdroju mamy wody i specjalne zabiegi leczące bezpłodność. Pracuję w pensjonacie do którego niejednokrotnie przyjeżdzaja mężczyzni jak i kobiety z takim właśnie z tego typem problemami i otrzymujemy od nich póżniej informacje że wody są cudowne że faktycznie pomogło. Może nie tylko leki dają efekty ale natura też pomaga.
      mamy wody siarkowo-fluorkowe, oraz radonowo-siarkowe
      Właściwości wód radonowych:

poprawa ukrwienia tkanek
      obniżenie ciśnienia krwi,
      obniżenie stężeń cukru, „złego” cholesterolu i kwasu moczowego
      pobudzanie komórek kościotwórczych, przyspieszenie zrastania się kości
      działanie przeciwbólowe, przeciwzakrzepowe
      zwiększenie przepływu krwi obwodowej, zwiększenie ilości hemoglobiny, wzrost lepkości i krzepliwości krwi,
      powstanie zdolności odczulającej i przeciwzapalnej organizmu,
      wzrost diurezy i wydalanie z organizmu niektórych składników, np. sodu,
      przyspieszenie regeneracji uszkodzonych włókien nerwowych
      pobudzenie na osi przysadka - międzymózgowie - nadnercze, a stąd na wzrost czynności wydzielniczej kory nadnerczy, jajników, jąder, przysadki mózgowej i in.,
      poprawa ruchliwości plemników oraz wzrost ich liczby
      korzystne działanie na skórę: przeciwzapalne, przeciwalergiczne, przeciwświądowe, wygładzające, następuje poprawa elastyczności skóry i przyspieszenie regeneracji naskórka.
      Zapraszam. W takich sytuacjach kwestie finansowe też są bardzo ważne . Nasze miasto nie należy do tych tańszych. Nasz pensjonat posiada naprawde atrakcyjne ceny wwww.willa-cecylia.eu warto przyjechać i próbować zwalczyć problem siłami natury, spacery po górach i pięknych miejscach napewno by odprężyły co równiesz jest jakiegoś typu terapią. zapraszam pozdrawiam i powodzenia!!!
      • ad-riana Re: Wrocław-gdzie leczenie bezpłodności? 28.07.13, 15:27
        hej jesli chcesz sie leczyc we wroclawiu to ja moge polecic invimed idr gizlera , choc nie wiem co on zaradzi przy braku plemnikow
        alternatywa jest tez dawca , uwierz mi ze na razie brzmi to abstrakcyjnie ale jesli jest to jedyna mozliwosc warto ja przemyslec ja akurat wiec cos o tym smilei tez sie z uplywem czasu jakos ztym pogodzilam
        ale niestety jest to megatemat wiec nie bedze sie rozpisywac . umow sie do gizlera na 1 sza wizyte po niej na pewno bedziesz wiedziala mniej wiecej na czym stoicie
        • tinkerbell07 Re: Wrocław-gdzie leczenie bezpłodności? 29.07.13, 08:29
          Witam,
          ja również leczę się w Invimed we Wrocławiu. Co prawda u dr Żórawskiego. Mój mąż ma złą morfologię plemników. Po badaniach pierwsze co to poszliśmy do androloga w Invimed dr Żychowicza. Wizyta z tego co pamiętam kosztuje 120 zł. U nas lekarz próbował jeszcze kuracji ale niestety nie pomogła i teraz będziemy podchodzić do in vitro ICSI w ramach refundacji jeżeli się uda nam dostać do programu.

Myślę, że u Was trzeba sprawdzić czy jest jakaś przyczyna tego stanu rzeczy, czy można podjąć leczenie bądź czy można zastosować np. ICSI z wykorzystanie plemników prosto z jądra bądź z najądra. Warto w pierwszej kolejności udać się do androloga w INVIMED.

Trzymam za Was mocno kciuki i życzę powodzenia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka