darka.0 30.07.12, 21:23 Przystępuje do in vitro po raz drugi w sierpniu czy są osoby na forum, które również zaczynają sierpniowe starania? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lamia39 Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 30.07.12, 21:28 Ja i to mój pierwszy raz. Odpowiedz Link Zgłoś
atram_w Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 30.07.12, 22:14 I ja, miało być lipcowo, będzie sierpniowo. Aktualnie kłuje się gonapeptylem i czekam Odpowiedz Link Zgłoś
beatrice230 Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 30.07.12, 22:33 dziewvczyny a w jakich klinikach bedziecie przystepowaly? byc moze i ja bede musiala, na razie mam cykle stymulowane zobaczymy co bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
lamia39 Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 30.07.12, 22:39 Gyncentrum K-ce Odpowiedz Link Zgłoś
atram_w Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 30.07.12, 23:37 Invimed Warszawa Odpowiedz Link Zgłoś
dagmara-k Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 30.07.12, 23:43 crio mam po 20-tym Odpowiedz Link Zgłoś
kavainca Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 31.07.12, 08:35 daga, jestem z Tobą Odpowiedz Link Zgłoś
darka.0 Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 31.07.12, 19:41 Czyli widzę nie jestem sama. Jakie leki przyjmujecie do stymulacji? Teraz biore tabletki anty, 10 sierpina zaczynam gonapeptyl, a potem merional i fostimon. Punkcje bede miała 27, więc wszystko powinno się skończyć w sierpniu. Tak bardzo się boję Odpowiedz Link Zgłoś
lamia39 Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 31.07.12, 19:50 Nie jesteś sama ja narazie na Duphastonie, 20.08 wizyta i zaczynam. Być może za wczesnie się zapisałam... Zobaczymy. Boimy się pewno wszystkie ale w grupie raźniej Odpowiedz Link Zgłoś
dagmara-k Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 31.07.12, 21:13 ja sie nie boje,ale wam dotrzymam towarzystwa i kciukow. ja na luzie bo to krio, z programu mam corke. Odpowiedz Link Zgłoś
pularda Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 31.07.12, 21:27 Jutro kontrolne usg, a w poniedziałek najprawdopodobniej kriotransfer. Boję się bardzo kolejnej porażki, tego co powiedzieć w pracy, oczekiwania, napadu migreny. Wszystko mi się komplikuje. Odpowiedz Link Zgłoś
atram_w Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 31.07.12, 21:35 Jestem po kilku zastrzykach gonapeptylu, następna wizyta 9.08 , punkcja wstępnie zaplanowana na 23.08 więc jeszcze mnóstwo czasu pularda, trzymam kciuki. Wychodzi na to, że idziesz na pierwszy ogień Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
darka.0 Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 31.07.12, 21:52 To jest najgorsze w tym wszystkim, ,że ja też się nie boję zastrzyków które są przede mną, punkcji, całego zabiegu, tylko tego co najważniejsze, czy wyjdzie tym razem czy nie? Człowiek w tym wszystkim już się nie martwi o siebie, tylko o to żeby wyszło. Cały przebieg in vitro nie jest taki straszny, gorszy jest czas oczekiwania i strach, że się nie uda. Najgorsze w tym wszystkim jest pokonywanie tych przeszkód, że może coś nie wyjdzie po drodze. Ja już byłam w ciąży. Pierwszy raz się udał, ale o tyle, że tylko w niej byłam. Po 7 tygodniach okazało się puste jajo płodowe. Dopiero człowiek jest spokojny wtedy, kiedy poraz pierwszy usłyszy bicie serduszka swojego dziecka i kolejne badania okażą się w porządku. Czy też tak czujecie? Odpowiedz Link Zgłoś
dagmara-k Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 31.07.12, 22:40 ja troche inaczej. to bedzie (oby byla) moja 5 ciaza. bicie serca dla mnie, to zaden powod do spokoju, ale to jak widac wszystko zalezy od tego, co sse ma za soba. ktos kto jest pierwszy raz boi sie i o to, czy sie uda i zastrzykow, migren itd. ktos po ktorejs probie juz wie, jak strasznie dluzy sie to oczekiwanie, najpierw na pecherzyki, potem na podzialy, potem na transfer, a potem najgorsze 2 tygodnie strachu i nadziei. ja po swoich przejsciach w ciazy z corka to moze gdzies po 30 tc bede spokojna dopiero. za to krio nie boje sie wcale, nawet o efekt, choc chcialabym, zeby sie udalo, ale godze sie tez, zebym miala tylko to jedno dziecko. to inny etap. bardziej denerwuje sie o to jak zorganizuje prace w te dni. Odpowiedz Link Zgłoś
lamia39 Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 31.07.12, 23:49 troche sie czuje wśród was jak żółtodziób. jestem na etapie strachu o siebie, od zastrzyków do punkcji, na dodatek migreny ?? na razie do odbioru wymaz (stres), sztuczne przedłużenie cyklu (stres), wiec (na razie) wydaje mi sie ze oczekiwanie gdy juz po wszystkim to powinna byc najprzyjemniejsza rzecz. wiem, ze się mylę, bo dwie kreski to jeszcze nie gwarancja, potem beta, a na koncu usg i ciągłe zmartwienia czy ok. pozostaje mi wierzyć ze jakoś to bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
atram_w Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 01.08.12, 10:37 lamia, mam podobne odczucia. to moje pierwsze podejście, w ciąży nigdy nie byłam, więc tak naprawdę jeszcze nie wiem do końca co mnie czeka pozostaje nam czekać i wierzyć, że będzie ok. Odpowiedz Link Zgłoś
skad_jestem Ja przystępuję 01.08.12, 13:15 Od 18.07 biorę zastrzyki w brzuch i powiem szczerze, że strach ma wielkie oczy. Te zastrzyki to naprawdę żaden problem. Jutro mam pierwszą wizytę po tymże właśnie ostrzykiwaniu. Później 6.08 i 10.08 a później mam nadzieję, że punkcja i transfer w tygodniu między 13 a 18 sierpnia!!!! Invimed Warszawa. Odpowiedz Link Zgłoś
dagmara-k Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 01.08.12, 16:12 dacie rade, nie taki diabel straszny. i oby w waszym przypadku 2 kreski sie pojawily i oznaczaly juz do konca tylko radosc Odpowiedz Link Zgłoś
adormidera1 Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 01.08.12, 17:36 i ja się dopisuje. około 18 trzecie i ostatnie crio. nie napisze ze mam nadzieje bo to wiadomo, nie napiszę ze się boję i czego, bo to też wiadomo i wszystkiego. Nie napiszę że strach minie po becie, usg, czy w 30 tyg, bo nie minie nigdy..... i tylko tak sobie myślę że kiedyś musi zaświecić słoneczko dla każdej z nas, bo .... przecież..... musi..... pozdrawiam Was wszystkie serdecznie i trzymam kciuki za każdą z osobna Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze.re Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 01.08.12, 20:50 hej, zgłaszam się i ja po wcześniejszych niepowodzeniach jeszcze bardziej się cykam..27.07 miałam transfer moich 2 ostatnich i dobrze zapowiadających się mrozaków..no i czekam i czeeekam...i cykam się.. testuje ok 08.08. nic nie czuję... dużo nas oby było dużo szczęścia w tym wątku!! (miałam super horoskop, jest szansa) Odpowiedz Link Zgłoś
dagmara-k Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 01.08.12, 22:18 zawsze.re, ladna data na test, bedziesz pierwsza zdaje sie z nas tutaj zebranych powodzenia ja sie nie moge doczekac na cykl. Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze.re Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 01.08.12, 22:29 wiem, że będę pierwsza...dlatego tak bardzo chciałabym szczęśliwie rozpocząć dagmara-k, ile razy podchodziłaś do ivf?jeśli możesz powiedzieć oczywiście. chciałabym poznać receptę na tak liczną gromadkę i podoba mi się twoje podejście! Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze.re Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 01.08.12, 22:42 dagmara-k, już doczytałam że masz córcię trzymajcie kciuki jak i ja trzymam za nas! Odpowiedz Link Zgłoś
lamia39 Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 01.08.12, 23:39 zawsze.re i dagmara: trzymam bardzo bardzo mocno! Odpowiedz Link Zgłoś
dagmara-k Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 01.08.12, 23:02 raz podchodzilam i teraz pierwsze, jedyne i ostatnie krio. nie mam licznej gromadki, tylko jedna corke. moje podejscie wynika z ilosci strat i trudu w ciazy. nie chce od zycia juz nic wiecej, jak da, to super, jak nie, to mam jedna corke. wiecej walczyc nie potrzebuje. Odpowiedz Link Zgłoś
katiko Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 02.08.12, 03:14 Ja nie, ale zycze kazdej z Was duzo szczescia, dobrego samopoczucia i pieknie rosnacej bety! Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze.re Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 02.08.12, 17:00 dzięki dziewczyny, kciuki się zawsze przydadzą katiko, jakie dalsze plany? myślałaś już? dagmara-k dzięki za odp. a propos..mam psa i dla mnie jest trochę synkiem, ale moja osobista mama mówi do niego per "wnuczek"!! cytuję "przyjedziesz do babci na służbę??)) Odpowiedz Link Zgłoś
adormidera1 Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 04.08.12, 16:07 co taka tu cisza? ja własnie 1 dc, koło 18 jedziemy po ostatniego bałwanka! Odpowiedz Link Zgłoś
dagmara-k Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 04.08.12, 16:41 ja czekam na 1dc, mam pozno owu wiec mam nadzieje, ze lekarz zgodzi sie troche postymulowac Odpowiedz Link Zgłoś
adormidera1 Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 04.08.12, 16:52 do ivf przystępujesz daga? Odpowiedz Link Zgłoś
eva-braun Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 04.08.12, 21:24 i ja czekam na 1 dc Mam nadzieję, że szybko nie przyjdzie, bo planuję od przyszłego weekendu urlop niedługi i wyjazd, więc cykl by przepadł Odpowiedz Link Zgłoś
dagmara-k Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 04.08.12, 22:18 ja odwrotnie, bo musze wiedziec czy sie udalo czy nie najdalej 15 wrzesnia, a najlepiej zebym 8 byla po usg Odpowiedz Link Zgłoś
lamia39 Progesteron 05.08.12, 19:12 Ponieważ procedura jest cały czas przede mną, czuje sie jakbym dreptała w miejscu. Na dodatek siada mi nastrój. Nic mi się nie chce, oprócz kanapowania Modle sie by mimo wszystko nie dostac okresu zanim nie dotre do kliniki, bo i tak przedłużam go o 5 dni... czy ktoraś z Was tez "sztucznie" regulowala okres? Jesli bredze zwalcie na duphaston. Mam dawke 3x1 Odpowiedz Link Zgłoś
kretowinka78 Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 06.08.12, 12:16 czesc dziewczyny, ja tez przystepuje do mojego pierwszego IVF. dzis mam 9dc i punkcja moze bedzie juz w pt na dzien dzisiejszy 11 pecherzykow i estradiol 1025 Odpowiedz Link Zgłoś
pularda Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 06.08.12, 12:25 Jestem już po criotransferze, i czuję się dziwnie spokojna. Testuję równo za 2 tygodnie. Trzymajcie kciuki! Nie brałam L4, bo pracę mam siedzącą, w domu bym tylko się denerwowała, a tak czas szybłciej zleci. Mocna, zdrowa ciąża poradzi sobie w każdych warunkach. CaŁuski! Odpowiedz Link Zgłoś
atram_w Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 06.08.12, 15:35 Kciuki zaciśnięte! Ja się zastanawiam nad zwolnieniem, też mam pracę siedzącą, ale niestety lekko stresującą Odpowiedz Link Zgłoś
eva-braun Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 06.08.12, 22:16 Trzymam kciuki liderko tego peletonu! Odpowiedz Link Zgłoś
kamakszi93 Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 06.08.12, 15:32 Ja właśnie mam 1dc po pierwszym nieudanym in vitro w Invimedzie w Warszawie. Udało się zamrozić 3 zarodki i wg doktora jest szansa 50/50, że w tym cyklu mój organizm będzie gotowy na transfer (tzn. uspokoi się). Mam się zgłosić na ocenę w 10dc. Strasznie się tym denerwuję, gdyż ze względu na sytuację osobistą, jedynie w tym cyklu mogę sobie pozwolić na transfer. Później będę musiała odczekać parę miesięcy. Jakie są Wasze doświadczenia - czy długo czekałyście aż organizm będzie gotowy? Odpowiedz Link Zgłoś
darka.0 Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 06.08.12, 19:11 Ja właśnie dzisiaj biore drugi dzień gonapeptyl, przede mną zaczyna się duża seria zastrzyków. 30 powinnam mieć transfer. Oby wrzesień rozpoczął się pozytywnie. Już się boję Odpowiedz Link Zgłoś
kretowinka78 Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 06.08.12, 19:28 pularda- trzymam kciuki, darka.0- gdzie sie leczysz? ja jestem w gamecie i ide protokolem krotkim, biore puregon i orgalutran podskornie. ktoras z Was to brala? macie jakies zdanie na temat lepszych/gorszych lekow do stymulacji? Odpowiedz Link Zgłoś
darka.0 Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 06.08.12, 20:48 Ja się leczę w Invimedzie w Gdyni. Protokołem długim. Tabletki anty + gonapeptyl, pozniej menopur i bravelle. Pewnie każda z nas inaczej reaguje. Ja dosyc dużo muszę ich przyjmować, to moje drugie podejscie. Miałam 7 komórek i powstały 4 zarodki za pierwszym razem. Wybór leków to pewnie wybór kliniki. Ciekawa jestem dlaczego tak jest ze niektórzy mają krótki a inni długi protokół. Od czego to może zależeć tego nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kretowinka78 Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 06.08.12, 21:00 ja mam krotki protokol, bo przyszlam na pierwsza wizyte 2 dni przed @ i powiedzialam ze jestem nauczycielem i musze miec procedure teraz, bo w roku szkolnym to nie da rady. to byl taki bardzo prozaiczny powod. gin powiedzial ze nie ma roznicy w skutecznosci tych dwoch protokolow i to jest takie troche 'widzi mi sie' lekarza prowadzacego. czytalam tez troche o tych moich lekach na forach amerykanskich i tam tez ida wlasnie taka kombinacja (puregon + orgalutran a na koniec ovitrelle) Odpowiedz Link Zgłoś
dagmara-k Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 06.08.12, 22:10 i ja dzis zaczelam cykl, od czwartku sie stymuluje do krio. 13 maja rodze kciuki dziewczyny! Odpowiedz Link Zgłoś
eva-braun Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 06.08.12, 22:14 dagmara, czym będziesz stymulowana? I dlaczego nie całkiem na cyklu własnym? U mnie @ jeszcze niet Aha, ja w takim razie będę rodzić jakieś 2 tyg.po Tobie! Odpowiedz Link Zgłoś
kavainca Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 06.08.12, 22:19 no czyli 27.maja - też dobrze )) Odpowiedz Link Zgłoś
dagmara-k Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 07.08.12, 20:47 1. spieszy mi sie, a cykl wlasny moge miec dlugi, teraz np mialam 45 dni. 2. mam slabe endo, moj rekord zyciowy to 8mm, zazwyczaj 4-5mm w owu 3. moge tez miec cykl bezowulacyjny i wtedy strace duzo czasu, a nie mam juz sil i weny na jezdzenie 2-3 miesiace na usg, zeby sie wbic w lepszy cykl. ladny mialam w czerwcu, ale zaprzepascilam, bo sie jeszcze wakacji chcialo z corka, a ciaze moge miec lezaca. Odpowiedz Link Zgłoś
kavainca Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 06.08.12, 22:18 13. maja...brzmi dobrze ))) moje kciuki jak zawsze... Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze.re Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 07.08.12, 17:47 cudownie brzmią te wasze terminy porodu aż się uśmiechnęłam do was u mnie wszystko wyjaśni się jutro..rano testuję sikańcem. na betę nie idę bo ostatnich kilka razy, kiedy odbierałam wynik w klinice to niestety baaardzo bolało..i te litościwe spojrzenia babeczek w rejestracji, brr.. objawów żadnych. proszę o kciukasy!! do jutra Odpowiedz Link Zgłoś
kavainca Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 07.08.12, 18:10 to może zrób w innym labie i poproś o przysłanie wyników na maila... Odpowiedz Link Zgłoś
dagmara-k Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 07.08.12, 20:48 no, masz diagnostyke u siebie? to sobie w necie zobaczysz wynik. Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze.re Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 08.08.12, 21:14 i tak zrobię pewnie za jakieś 2-3 dni, jeśli do tego czasu nie przyjdzie @..jeszcze tej cholery nie ma (a kysz!), jednak wynik testu sikanego to niestety jedna kreska.. nawet nie mam doła..tylko nie wiem co mam o tym myśleć, bo teoretycznie jesteśmy zdrowi, przyczyna naszej niepłodności jest nieznana..wyniki ok, wszystkie, a to było nasze 3 podejście (1 pełny program ivf, 2 podejścia z mrozakami). nie rozumiem..myślę, czy nie zrobić przerwy..a z drugiej strony trafiłam no nowego super lekarza..sama nie wiem..ech jeszcze cień szansy jest,ale nikły Odpowiedz Link Zgłoś
kretowinka78 Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 08.08.12, 21:25 zawsze.re nie poddawaj się! trzymam kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
kavainca Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 06.08.12, 22:29 tak w dużym skrócie: dobór protokołu zależy od poziomu rezerwy jajnikowej. Jeśli masz przyzwoitą, to można sobie pozwolić na długi protokół, który powinien dawać lepszej jakości oocyty . Odpowiedz Link Zgłoś
pularda Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 07.08.12, 18:31 Masz rację! Ja przy AMH 0,4 byłam na krótkim protokole. Dzisiaj pierwszy dzień po transferze. Wydaje mi się, że mam bardziej wydatny brzuch ,a rano trochę pobolewało w dole pleców. I nic więcej. Byłam w pracy i pilnowałam się, aby nie nosić za dużo papierzysk. W domu córka wie, że nie może po mnie skakać, a psa próbuje na czas powstrzymać. Uwierzcie, ale da się okłamać cały się, że niby nic się nie wydarzyło. Nie chcemy nikomu powiedzieć, taką podjęliśmy decyzję. Odpowiedz Link Zgłoś
loulou77 Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 10.08.12, 14:19 witajcie i ja od jutra zaczynam brać wyciszasze. Czy jest jakaś dieta wskazana przy ich braniu? Czytalam gdzies że dobrze pić dużo wody? Co uważacie? Tyle jest sprzecznych informacji w necie. Jak sobie radzicie po Gonapeptul daily? Odpowiedz Link Zgłoś
illa785 Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 07.08.12, 20:38 Własnie zaczełam procedurę in vitro, to moja pierwsza próba.Jestem strasznie zestresowana dziś zaaplikowałam sobie trzeci raz puregon, dawka konska 400 , przez niskie amh. mam nadzieje ze pomoze i cos tam urosnie Odpowiedz Link Zgłoś
dagmara-k Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 07.08.12, 20:48 spokojnie, konska jak konska, puregon dobry lek. trzymam kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek19884 Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 08.08.12, 13:32 no i zapisuje sie ja czekam na @i zaczynam stymulacje.Lecze sie w Poznaniu u dr.Zak. Odpowiedz Link Zgłoś
martsz Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 08.08.12, 17:41 Ja też się dopisuję (ja i moje 2 bąbelki) - 4 dpt, a do testowania tak daleko Odpowiedz Link Zgłoś
pularda Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 08.08.12, 17:51 Dziś drugi dzień po crio.Czuję sie tak jakoś ciężko, brzuch prawie wcale nie boli, a tym bardziej piersi. Tak zresztą myślę, że to jeszcze za wcześnie na cokolwiek. Martsz, jak u Ciebie? Pozdrawiam Was, Kochane Przyszłe Mamusie! Odpowiedz Link Zgłoś
kretowinka78 Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 08.08.12, 18:23 punkcja w pt o 10tej rano. to moj porod w drugiej polowie kwietnia Odpowiedz Link Zgłoś
darka.0 Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 08.08.12, 20:40 To mój poród na maj się szykuje )))) Odpowiedz Link Zgłoś
dagmara-k Re: dagmara-k 08.08.12, 22:54 tak, mam corke po icsi. mialam z programu 2 zarodki, jeden wyrosl na piekna dziewczynke a drugi zabieram teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
kretowinka78 Re: dagmara-k 09.08.12, 12:29 dziewczyny, jak mam się przygotować do punkcji? wiem, że mam być na czczo, ale zapomniałam zapytać o inne szczegóły: czy trzeba zmyć lakier do paznokci? czy zabieg odbywa się w moim ubraniu, czy mam mieć jakąś swoją piżamkę? Odpowiedz Link Zgłoś
eva-braun Re: dagmara-k 09.08.12, 16:40 lakier z paznokci u rąk zmyć. piżamę możesz mieć swoją (przynajmniej w Novum tak jest), koniecznie z krótkim rękawem, tak by wygodnie było wenflon wkłuwać w przedramię (koszula najwygodniejsza), ale koszule fizelinowe jednorazowe są na wyposażeniu. nie używać perfum, ani innych substancji zapachowych. gumy nie żuć. Odpowiedz Link Zgłoś
dagmara-k Re: dagmara-k 09.08.12, 16:53 moj dr zawsze pisze na kartce tak: - na czczo - koszulka - kapcie + maz Odpowiedz Link Zgłoś
eva-braun Re: dagmara-k 09.08.12, 16:54 aaaa.... to już rozumiem skąd Twoja pewność co do terminu porodu Odpowiedz Link Zgłoś
dagmara-k Re: dagmara-k 09.08.12, 19:32 wrecz przeciwnie ja corke urodzilam przed terminem, z bardzo skomplikowanej ciazy z kilkoma powaznymi przebojami i zagrozeniem porodu od 24 tc. dlatego teraz pisze zdecydowanie kiedy rodze liczac od dnia ostatniej @ tak jak to sie potem podaje u lekarza. to takie czary na pozytyw, nastawiam sie na udane krio i na spokojna ciaze, inna niz poprzednia. potem bede ewentualnie sie bac i plakac, teraz ide do przodu Odpowiedz Link Zgłoś
eva-braun Re: dagmara-k 09.08.12, 19:34 miała na myśli to, że udało Ci się za pierwszym podejściem i teraz też masz takie nastawienie A propos ciąży i córek, to też swoją urodziłam dużo przed czasem z wagą dużo poniżej 1,5 kg. Odpowiedz Link Zgłoś
dagmara-k Re: dagmara-k 09.08.12, 19:44 to ja nie az tak. moja urodzila sie 2,5 juz duza, udalo sie zatrzymac jeszcze w 30 tc i do 36 doszlam/dolezalam. ja postanowilam skonczyc z nastawieniem, ze znow wszystko bedzie makabrycznie. to moja 5 ciaza ma byc. jak mialabym podchodzic na strachu to chyba bym nie wytzrymala psychicznie Odpowiedz Link Zgłoś
kretowinka78 Re: dagmara-k 09.08.12, 20:14 właśnie przeczytałam, że przeprowadzono jakieś badania, według których śmiech po transferze zwiększa szanse na powodzenie utrzymania się ciąży! (badano na grupie 219 kobiet- połowa była rozśmieszana przez klauna przez 15 min a połowa nie, wynik: 36% u śmiejących się do 20% u tych drugich). więc ja na wszelki wypadek każę przygotować mężowi serię kawałów i śmiesznych historii na 15 min po transferze! nie zaszkodzi, a może zrobi robótkę Odpowiedz Link Zgłoś
dagmara-k Re: dagmara-k 09.08.12, 22:55 kurcze, nie pamietam czy sie smialam, ale chyba tak, bo maz mnie pocieszal, ze sie uda, ze zarodek widzial, ze jest duzy jak 5 zl zreszta, u mojego dr to zawsze sa smichy chichy Odpowiedz Link Zgłoś
dagmara-k Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 09.08.12, 16:54 wystartowalam na razie na samym estrofemie i acardzie, za 12 dni dalsze dyspozycje. ale sie dluzy... juz zapomnialam jak to jest, chociaz szlam dlugim protokolem, to pewnie bardziej sie dluzylo. Odpowiedz Link Zgłoś
kretowinka78 Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 09.08.12, 18:05 dzięki dziewczynki <3 trzymajcie jutro kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
illa785 Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 09.08.12, 20:19 dziś byłam u lekarza i w 6 dc jest tylko 5 pęcherzyków,troszke malo, ale wystarczy chociaz jeden, zeby tylko został z nami. Odpowiedz Link Zgłoś
kretowinka78 Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 09.08.12, 20:27 ja miałam w 6dc tylko 7 pęcherzyków, a na następnym usg już 11. nie przejmuj się, jeszcze się to może zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
pularda Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 09.08.12, 20:36 DZiś trzeci dzień po crio, żadnych rewelacyjnych objawów, z wyjątkiem bólu w dole pleców i ćmienia w podbrzuszu. wydaje mi się, że już powinny boleć mnie piersi, a nic się nie dzieje. zażywam Bromergon, więc może dlatego? Temperatura podwyższona. Dobre choć to! Odpowiedz Link Zgłoś
dagmara-k Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 09.08.12, 22:56 a ilu dniowy zarodek? implantacja w 3 dobie to troche cud by byl, poczekaj z tymi objawami.. w 6 dniu 6 sztuk to niezle. Odpowiedz Link Zgłoś
kretowinka78 Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 10.08.12, 13:34 już po punkcji, uffffffffff, okazało się bardzo miło i jeszcze zajmowała się mną moja sąsiadka- ale ten świat mały.. pobrali 9 komórek (tylko) ale okazało się, że wszystkie są dobre! więc nie jest źle. teraz duphaston i relaks, jadę na działkę się odstresować Odpowiedz Link Zgłoś
m-ama1 Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 10.08.12, 13:40 miałam pierwse inv 7 08 w krakowie w Macierzynstwie Odpowiedz Link Zgłoś
olivka2010 Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 10.08.12, 14:49 m-ama1 napisał(a): > miałam pierwse inv 7 08 w krakowie w Macierzynstwie m-ama1 jestem ciekawa czy Ci sie uda , ja mam nie dobre doświadczenie z ta kliniką i ogólnie nie poleciłabym ja trzymam kciuki za pozytywną betę Odpowiedz Link Zgłoś
pularda Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 10.08.12, 15:35 Mozę faktycznie przesadzam z tymi objawami, ale tak się martwię, i zarazem boję, że sie nie udało. Czuje się wręcz nadzwyczajnie dobrze, nie boli mnie głowa, a tak sie obawiałam, że dopadnie mnie migrena, nie muszę pic tyle kawy, mam apetyt. Zarodek był 3-dniowy. Dagmarko, jak myślisz, kiedy powinnam spodziewać się jakiś objawów. dziś 4 dzień po crio. Wydaje mi się, że po ICSI od razu czułam sie inaczej, ale brałam też inne leki. sama nie wiem. PANIKUJĘ. Odpowiedz Link Zgłoś
pularda Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 11.08.12, 19:52 Ale tu spokojnie, i słusznie, odpoczywajcie przyszłe mamusie. Dzisiaj mój 5dpt. Z objawów, to nabrzmiały brzuch. Należę raczej do chudzielców, a brzuch mi wywaliło i nawet mi uciska na przeponę. Nie wiem, czy dużo sikam, raczej dużo pije i dlatego biegam do wc. Samopoczucie nadal super. miłego wieczoru! Odpowiedz Link Zgłoś
skad_jestem Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 12.08.12, 13:04 Witam Ja jutro mam punkcję. Martwię się czy będą jakieś komórki zdatne do zapłodnienia. Nasłuchałam się, że wszystko co wyprodukowałam czyli jakieś 8 może byc do niczego. Jak wy przeżyłyście punkcję lub jakie macie nastawienie przed? Bardzo chciałabym żeby udało się za pierwszym razem, problem jest ze strony meza. A jak jest u Was? Odpowiedz Link Zgłoś
atram_w Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 12.08.12, 17:30 U mnie punkcja za ok 10 dni. Jutro kontrola. I tez już mam nerwa - ile będzie komórek, jak się zapłodnią, czy się zapłodnią. Staram się podchodzić spokojnie i z optymizmem, ale średnio mi to wychodzi. Widzę, że mąż też lekko poddenerwowany sytuacją. No nic , pozostaje nam być dobrej myśli. Powodzenia jutro! Odpowiedz Link Zgłoś
skad_jestem do atram_w 12.08.12, 19:25 Dzięki. Tobie te wszystkiego dobrego! Mam nadzieję, że klinika która wybrałyśmy jest strzałem w dziesiątkę i uda się za pierwszym razem... Wg mnie 8 komórek które wyprodukowałam to mega mało, ale zobaczymy... Trzymam kciuki żebyś miała ze dwa razy więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
atram_w Re: do atram_w 12.08.12, 20:42 skad_jestem, z Twoich poprzednich postów wynika, że podchodzimy do zabiegu w tej samej klinice Więc oby był to strzał w dziesiątkę Odpowiedz Link Zgłoś
skad_jestem Re: do atram_w 12.08.12, 21:03 Daj znac po wizycie. Ja- jak przeżyję punkcję tez się odezwę. A tak z ciekawości to w jakim wieku jesteście z mężem? My mamy 35 i 36. Niby jeszcze młodzi, ale jak widac organizm odmawia posłuszeństwa Odpowiedz Link Zgłoś
kretowinka78 Re: do atram_w 12.08.12, 22:08 my mamy 34 lata. nie martw sie punkcja, bardzo mile znieczulenie i bardzo przyjemny odpoczynek po w strefie wybudzeniowej. nam pobrali tylko 9 kumulusow i balam sie bardzo ze sie nie zaplodnia (czynnik meski u nas jest przyczyna). dostalismy wczoraj telefon z laboratorium ze 4 sie zaplodnily i transfer jutro w poludnie mam wziac relanium godz przed. ojejku, nie moge sie doczekac! wyjezdzamy zaraz po tym do turcji zeby nie myslec i jakos przezyc ten czas do testowania Odpowiedz Link Zgłoś
atram_w Re: do atram_w 12.08.12, 22:10 Przeżyjesz, przeżyjesz Obydwoje w tym roku kończymy 30tkę. Jeszcze raz powodzenia jutro! Odpowiedz Link Zgłoś
dagmara-k skad_jestem 12.08.12, 22:33 a jaki masz estradiol, ze uwazasz ze do bani te 8 komorek. jak masz ok 1600 to jest dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
dagmara-k Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 12.08.12, 22:35 tak, panikujesz spokojnie, mozesz miec zero objawow do polowy ciazy serio mowie. Odpowiedz Link Zgłoś
anm-a Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 12.08.12, 14:02 Wtam. Jesli wszystko pójdzie zgodnie z planem, to też w sierpniu przystąpimy do programu. Mam problem z określeniem pierwszego dnia cyklu. W piątek skończyłam brać bablety anty, a już w sobotę pojawiło się jakieś "brudzenie", dzisiaj jakby początek okresu. Mój lekarz twierdzi, że to za wcześnie a na ulotce leku pisze, że krwawienie zacznie się po 2,3 dniach po zakończeniu tabletek. Brałyście może też anty, jak u Was to wyglądało? Nie bardzo wiem co robić bo 1 dnia cyklu miałam sobie podać pierwszy zastrzyk. Odpowiedz Link Zgłoś
any-time Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 12.08.12, 14:23 Dziwne z tym podaniem zastrzyku w pierwszym dniu cyklu po braniu tabletek any, właśnie ze względu na określenie kiedy ten pierwszy dzień cyklu jest tak jak u Ciebie... Podchodząc długim protokołem, u mnie wyglądało to tak, że w 21 dniu cyklu w którym brałam tabletki, robiłam pierwszy zastrzyk gonapeptylu - czyli 20 dni brania tabletek (od 1 dnia cyklu), 21-szej tabletki już nie brałam i w tym dniu zastrzyk robiłam pierwszy zastrzyk. Aaa i po zakończeniu brania tabletek okres dostałam 4 dnia (czyli już w 4 dniu brania zastrzyków). Odpowiedz Link Zgłoś
skad_jestem Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 13.08.12, 20:00 Hej dziewczyny Jestem po punkcji. Mój estradiol był wysoki, wiec wszystko ok. Pobrali mi jak sie okazało w ogólnym rozrachunku 14 komórek!!!!!! 16.08 będzie transfer. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Samo przuygowanie do zabiegu było nieciekawe i źle je zniosłam psychicznie, ale tylko przez kilka minut, bo później już był błogi sen Rzeczywiście nic strasznego. Trzeba sobie tłumaczyc, że jest się w pod opieką profesjonalistów. Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny z tego wątku i serdeczne pozdrowienia! Atram_w jak tam po wizycie kontrolnej? Odpowiedz Link Zgłoś
atram_w Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 13.08.12, 22:50 No to fajnie , że już po. I wynik bardzo dobry. U mnie po 4 dniach gonalu doliczono się póki co 20 pęcherzyków, więc sporo, ale co z tego dalej będzie to się okaże. Od dzisiaj zwiększona lekko dawka gonalu i następne njusy w piątek Powodzenia w czwartek! Odpowiedz Link Zgłoś
illa785 Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 16.08.12, 17:11 i juz po wszystkim((((nie ma żadnej prawidłowej komórki, rozpacz Odpowiedz Link Zgłoś
anm-a Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 16.08.12, 17:28 Nawet nie wiem co Ci napisać. Czekałam na wieści od Ciebie bo wcześniej czytałam że masz słabe AMH (ja też). Przykro mi. Odpowiedz Link Zgłoś
illa785 Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 17.08.12, 20:25 anm-a - a jakie ty masz amh? Odpowiedz Link Zgłoś
anm-a Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 18.08.12, 13:27 Moje AMH, badane jakieś pół roku temu wynosi 0,71. Boję się czy coś urośnie. Dawki leków do stymulacji mam końskie, ale to nie gwarantuje sukcesu. W poniedziałek jadę na podgląd to zobaczymy. Ile wynosiło Twoje FSH w tym cyklu? Moje dość wysokie 10,5 ale chyba nie ma co liczyć że będzie niższe. Odpowiedz Link Zgłoś
adormidera1 Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 19.08.12, 09:17 no dziewczyny trzymajcie kciuki ja 21 ostatni mrozaczek. pozdrawiam i sciskam was wszystkie mocno, i of course trzyyyyyyyymam za nas kciukasy Odpowiedz Link Zgłoś
anm-a Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 19.08.12, 19:17 Kciukajmy wszystkie, może pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
sylviza Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 22.08.12, 11:55 Hejka Jestem po 2 inseminacjach (jedna zakonczona pronieniem druga tez bez skutkow) i po in vitro (udane 1,,5 roku coreczka) 18 sierpnia podchodzilam do crio mielismy tylko jednego zamrozonego dzieciaczka 30 sierpnia test. Brzuch boli mnie jak na @ i plecy wogole nie moge sobie przypomniec czy poprzednio tez mialam takie objawy biore nospe na ten bol brzucha i mocno zaciskam kciuki i zęby to może się uda Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kavainca Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 12.08.12, 15:53 pierwszy dzień cyklu to ten w którym dostajesz dużego krwawienia miesiaczkowego - plamienie się nie liczy. Dodatkwo u mnie w klinice przyjmuje się, ze jesli to duże krwawienie rozpocznie się po 18stej to pierwszym dniem jest dzień kolejny. Odpowiedz Link Zgłoś
anm-a Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 12.08.12, 18:19 Dzięki dziewczyny. Patrząc na długość cyklu po tabletkach to dzisiaj jest 29, albo 1 nowego cyklu, tylko ze to krwawienie całkiem słabiutkie no ale po anty ponoć takie jest (brak mi w tym temacie doświadczenia). Z jednej strony boję się że za wcześnie wezmę zastrzyk albo ze przeocze pierwszy dc i go nie wezmę, a do kliniki sie nie dodzwonie bo to niedziela. Dużo stresu od początku. Odpowiedz Link Zgłoś
dagmara-k Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 12.08.12, 22:37 jak czerwono to rob zastrzyk, nawet jesli niewiele. jak brudzisz, to czekaj. Odpowiedz Link Zgłoś
kretowinka78 Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 13.08.12, 09:14 o rany, dziewczyny, jaka awaria! dziś transfer a nie mam wody, awaria wodociągu // nie wierzę w pecha 13tego, ale ... dobrze, że wcześniej wstałam, muszę sobie zorganizować prysznic Odpowiedz Link Zgłoś
anm-a Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 13.08.12, 12:06 To też wczoraj zrobiłam zastrzyk i okazało się że w miejscu podania wyskoczyło jakieś uczulenie, które po paru godzinach zeszło, ale i tak muszę zadzwonić do kliniki co dalej, bo nie wiem czy to tak może być. Wcześniej do inseminacji miałam puregon i nic takiego się nie działo. Odpowiedz Link Zgłoś
lady-em-em Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 13.08.12, 11:13 Witajcie! Ja przystepuje do IVF pierwszy raz, po 2 nieudanych IUI.U mnie endometrioza a u m. słaba jakość nasienia.Jestem rowniez po laparotomii i usunieciu torbieli endo i zrostow. Walczymy konkretnie od ponad 2 lat.Mamy jeszcze siły...i mamy rowniez nadzieje,ze tym razem sie uda. Jutro rano bede miala pick-up, wczoraj Ovitrelle ...czuje,ze brzucho mam jak balonik ...chcialabym zeby ten czas szybciej zlecial ...ehhh. Dziewczyny, zycze wam samych radosci i powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
dagmara-k Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 13.08.12, 14:46 wzajemnie kretowinka, mialam transfer o 13, testowalam 13 o 13, to zadna pechowa liczba Odpowiedz Link Zgłoś
kretowinka78 Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 13.08.12, 19:44 oby 14 nie był pechowy dzięki dagmara-k najgorszy ten pełen pęcherz nie mogłam wytrzymać przed i pielęgniarka pozwoliła mi zrobić trochę siku, pomogło na zabieg, ale te 15 min później to tortura. mam już zdjęcia moich dwóch zarodków, testuję za 11 dni a rodzę (bez zmian) w połowie kwietnia Odpowiedz Link Zgłoś
kretowinka78 Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 13.08.12, 19:45 oczywiście pomyliłam się- oby 13 nie był pechowy aha, no i zorganizowałam sobie prysznic... Odpowiedz Link Zgłoś
dagmara-k Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 13.08.12, 23:08 no to adnie rodzisz w super terminie. jak pare dni sie ogarniesz to zaraz cieplo, ale nie goraco, spacerki akurat tak sobie wmawiaj i niech tak bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
fija22 Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 14.08.12, 11:30 Cześć. Idę na długim protokole: w 20 dc zaczęłam kuć się genapeptylem 6 siepnia. Teraz w czwartek (16.08) mam zrobić badania LH, FSH, E2 i będzie decyzja czy dokładamy menopur. Orientujecie sie jakie mają być wyniki aby już dołożyć menopur? Zastrzyków sie bałam ale okazały sie nie takie straszne, bardziej mnie przeraża jak dojdzie menopur i dziennie będę brać po 3 zastrzyki, ale zacisne zeby Mam stracha, boje sie o to ile komórek będzie gotowych do pobrania i ile z tego wyjdzie zarodków. Koszt i ten stres jest przerażający. Odpowiedz Link Zgłoś
dagmara-k Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 14.08.12, 18:30 o nie tak, ze same wyniki decyduja o tym czy juz i ile podac menopuru. lekarz musi widziec, jaki jest stosunek ilosci pecherzykow do wysokosci estradiolu. wtedy bedzie widzial co musi dolaczyc z lekow. Odpowiedz Link Zgłoś
any-time Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 15.08.12, 11:43 To moje pierwsze podejście do IVF, więc nie jestem ekspertem, ale coś mi tu nie gra... Dagmara napisałaś, ze aby podać menopur trzeba znać stosunek ilości pecherzykow do estradiolu. Ale przecież menopur zaczyna być podawany (w długim protokole) po okresie brania gonapeptylu, więc co za tym idzie nie ma jeszcze żadnych pęcherzyków. Więc tutaj o podaniu menopuru decyduje właśnie chyba poziom hormonów, a nie ich stosunek do pecherzykow? Odpowiedz Link Zgłoś
dagmara-k Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 15.08.12, 19:30 slusznie ci nie gra bo ja za pozno czytalam i zrozumialam, ze juz jestes w trakcie stymmulacji i menopur ma byc jako drugi lek, a to dopiero wyciszenie. nie pamietam wartosci, ale ma byc niski e2. raczej u malo kogo wyciszenie nie wychodzi, nie martw sie. zazwyczaj od razu jest menopur, czy cos tam innego. gonapeptyl z gonalem pomylilam.. Odpowiedz Link Zgłoś
fija22 Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 16.08.12, 10:19 jestem już po pobraniu krwi, po południu odbiór wyników. Jeju ale mam pierdziela. Ile my kobietki musimy sie nacierpieć emocjonalnie. Ciekawe jak tam wyciszanie i czy już od jutra będzie menopur czy jeszcze nie. To mam jeszcze jedno pytanie: w następnym tygodniu będę musiała być w klinice aby dostac jakiś zastrzyk (?) o co chodzi? i ile takich wizyt jeszcze przede mna ? jestem tak zakręcona, że jak mi lekarz tłumaczył to myślałam, że wszystko rozumiem a jednak jest inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
dagmara-k Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 16.08.12, 14:03 jak idziesz dlugim protokolem, to teraz dostaniesz troche zastrzykow do domu i potem sie stawiasz, znow robisz hormony, dostajesz nowe dawki albo utrzymane te same i wtedy to juz chyba bedziesz musiala byc na miejscu bo co dzien-dwa jest usg i hormony, az do punkcji, zwykle 6-10 dni, ale bywa roznie. Odpowiedz Link Zgłoś
fija22 Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 16.08.12, 21:16 Tjuż wiem ze hormony za wysokie i dalej kłuje sie tylko gonapeptylem. Ciekawe kiedy sie obniazą tak jak nalezy. Teraz to sie zaczelam naprawde bac ze bede miała problemy ze stymulacją Odpowiedz Link Zgłoś
dagmara-k Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 16.08.12, 21:35 jak mowi moj dr: "patrz krotkimi etapami, zamiast sie bac o ruch przeciwnika patrz jak odebrac pilke, jak bedziesz sie skupiac na ataku to przerabiesz" Odpowiedz Link Zgłoś
fija22 Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 21.08.12, 23:26 Od dzisiaj zaczęłam brać menopur. Dziennie 3 zastrzyki : 1 genopeptyl i 2 menopury Jak wy robicie? kłujecie sie jeden po drugim , czy czekacie ileś godzin między jednym a drugim zastrzykiem? Odpowiedz Link Zgłoś
any-time Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 22.08.12, 15:47 Ja miałam w sumie 3 zastrzyki: gonapeptyl, gonal i menopur, wszystkie robiłam jeden po drugim, tym bardziej że godziny podania to między 6 a 10 rano i kilkugodzinna przerwa byłaby trudna do zrealizowania. W ostatnim okresie przyjmowałam po 2 menopury, żeby nie kłuć się podwójnie moim zdaniem powinnaś te 2 menopury aplikować sobie 1 strzykawką (ja akurat miałam instrukcje, żeby rozpuszczać 2 ampułki w 1 ampułce rozpuszczalnika). Odpowiedz Link Zgłoś
anm-a Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 14.08.12, 17:04 Robiłam dzisiaj badanie hormonów i boję się ze nic z tego nie będzie. Mam podwyższone FSH 10,51. Czekam na telefon z kliniki. Mam prośbę do dziewczyn z obniżoną rezerwą, jeśli możecie napiszcie jakie miałyście wyniki w cyklu in vitro. Odpowiedz Link Zgłoś
dagmara-k Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 14.08.12, 18:29 startowalam juz nie pamietam przy jakim, ale mam zwykle 10-11. mam tez pcos wiec mialam hiperstymulacje, ale mialam 7 dobrych komorek (z 15 pobranych), z tego mam corke i 1 mrozaczek. Odpowiedz Link Zgłoś
anm-a Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 15.08.12, 10:39 To super, to znaczy, że przy podwyższonym fsh też można mieć dobre komórki. Ja mam końskie dawki do stymulacji, mam nadzieję że zrobią swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
dagmara-k Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 15.08.12, 19:28 no mozna, ale trzeba sie liczyc z tym, ze moze nawet polowa pojsc do kosza. moich polowa byla albo niedojrzala albo czesc nawet "zdegenerowana" jak mam w opisie. Odpowiedz Link Zgłoś
illa785 Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 15.08.12, 11:26 Ja jutro mam punkcje. Stresuje sie bardzo ile bede miała komórek,czy wogóle bede jakies miała, ale trzeba byc dobrej mysli. Tak wszyscy powtarzaja Odpowiedz Link Zgłoś
dagmara-k Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 15.08.12, 19:31 kazda jedna komorka to szansa wiecej niz do tej pory, wiec za kazda jedna zaciskam kciuki. powodzenia! daj znac. Odpowiedz Link Zgłoś
audrey2 dagmara 15.08.12, 19:53 bardzo mocno trzymam kciuki (Ty za mnie też trzymaj, jak chwilkę z całym tym stresie znajdziesz) Odpowiedz Link Zgłoś
dagmara-k Re: dagmara 15.08.12, 21:50 nie mam duzego stresu, wiec bede mocno trzymala. jak u ciebie sytuacja? dziekuje za kciuki. to moj ostatni raz, wiec mi zalezy bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
skad_jestem Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 15.08.12, 20:05 Ja jutro mam transfer. Mam nadzieję, że nie zadzwonią i nie powiedzą, że coś złego się wydarzyło... 12.30 wyznaczona godzina zabiegu. Mam nadzieję, że można po transferze prowadzic samochód, czy może podają jakieś leki uspakajające?? Trzymajcie kciuki, ja też trzymam!!! a tak na marginesie, która z dziewczyn po 20.08 robi test?? Odpowiedz Link Zgłoś
pularda Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 15.08.12, 20:10 Dostałam tylko zastrzyk chyba antyzakrzepowy. samochodu nie mogłam prowadzić po punkcji, ale na transferze i tak był ze mną mąż. Będę testować chyba w sobotę. Odpowiedz Link Zgłoś