calineczka_11 01.02.14, 19:51 Witam i zapraszam do rozmów wszystkie Dziewczyny z Polnej (i nie tylko) na kontynuacji poprzedniego wątku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kwiatuszekq20 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 01.02.14, 23:27 Może kolejna odsłona przyniesie jeszcze więcej fasolek Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatuszekq20 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 06.02.14, 11:20 dziewczyny do kiedy prof J jest na urlopie ? bo musze zadzwonic o cos zapytac Odpowiedz Link Zgłoś
anita.1982 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 06.02.14, 12:18 jak sie nie myle to jakoś koło 10 wraca Odpowiedz Link Zgłoś
igg-a Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 02.02.14, 09:38 Ja też się melduje w nowym wątku Ja już po scratchingu, nie obyło się bez problemów, ale na szczęście już po. Teraz czekam na @. Pozdrawiam Niech ten nowy wątek będzie dla nas wszystkich magiczny Odpowiedz Link Zgłoś
bunia28 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 02.02.14, 11:27 Ja też melduję swoją obecność póki co przygotowuję się do transferu mrożonego zarodka , mojej ost. nadziei może do trzech razy sztuka .. oby!!! Trzymam kciuki cały czas za wszystkie staraczki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
meliska76 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 02.02.14, 12:04 hej. i ja jestem cierpliwie czekam na bete dziewczyny czy przy pobieraniu bety mam zrobić jeszcze jakieś inne wyniki. co radzicie. co prawda lekarz powiedział tylko tyle ze za 14 dni mam zrobić badanie krwi. pozdrawiam. bunia trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
bunia28 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 02.02.14, 13:01 meliska76 przypomnij mi kiedy testujesz ? ja osobiście robiłam tylko bete.. myślę, że tak jest najlepiej , a jeśli wyjdzie pozytywna czego Ci życzę z całego serduszka to najwyżej dopytasz lekarza albo Panią Elę lub Monikę czy masz zrobić jakieś dodatkowe badania trzymam kciuki!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
meliska76 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 02.02.14, 13:06 bunia transfer miałam 29 stycznia dwóch zarodków. biorę luteine po 4 tabletki 3 dziennie. kiedy mogę najwcześniej zrobić bete ? tak żeby już coś było wiadomo. 14 dzień wypada 11.02 we wtorek. Odpowiedz Link Zgłoś
calineczka_11 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 02.02.14, 13:36 meliska - chyba nie ma sensu sprawdzać wcześniej, bo i tak po pierwszym razie warto powtórzyć (albo nawet trzeba, a jak nie trzeba to patrz pierwsze ) jak przyrasta. Takie jest moje zdanie, bo nawet jak ta beta będzie niska to i tak nic z tym nie zrobisz. A z dodatkowych to możesz zrobić sobie progesteron (choć bierzesz luteinę, która podwyższa wyniki) to i tak będzie widać, czy jest na w miarę dobre wysokości. No i estradiol też można zbadać. Odpowiedz Link Zgłoś
calineczka_11 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 02.02.14, 13:40 A ja siedzę jak na szpilkach i już myślę tylko o poniedziałkowym poranku - i boję się i bardzo chcę już ten pierwszy raz mieć za sobą. Czuję się prawie tak samo podekscytowana, jak przed tym prawdziwym pierwszym razem Odpowiedz Link Zgłoś
meliska76 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 02.02.14, 14:11 ha ha ha calineczka rozbawilas mnie tym porownaniem czyli robię bete 11 lutego. oby była mega duża!!! calineczka jesteś z Poznania? ja żeby być tam na 7.00 już przed 4.00 wyjezdzalam z domu. dobrze ze tylko 5 razy musiałam być także dało się wytrzymać. życzę powodzenia będzie dobrze w końcu tyle cierpliwie czekałyśmy Odpowiedz Link Zgłoś
calineczka_11 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 02.02.14, 14:32 No i o to chodziło , żeby tu też zagościła taka luźna atmosfera i żebyśmy się do siebie zbliżyły (tak jak dziewczyny na szczecińskim, bardzo mi się to podoba) i można pogadać o wszystkim, nie tylko o "punkcjach" - choć oczywiście jako bezpośrednie źródło informacji, jest to oczywiście wskazane i zalecane. Bo niby skąd ja wiem co mnie czaka - z forum oczywiście i dlatego mogę być w pewnym sensie spokojniejsza - bo wiem z czym się TO je. A co do dojazdów, to ja niestety przeprowadzam się do Poznania od środy - we czwartek rano mam pierwsze USG, więc zakładając wizyty co drugi dzień, to nie opłaca mi się dojeżdżać za każdym razem ponad 350km w jedną stronę. Na szczęście mam gdzie mieszkać, więc problem będzie tylko z parkowaniem Odpowiedz Link Zgłoś
meliska76 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 02.02.14, 14:39 calineczka 350 to ja mam w obydwie strony do szczecina mam bliżej niż do poznania hi hi. no ale tak wyszło. miałam chwilę zwątpienia żeby zmienić realizatora no ale był okres przedświąteczny więc sobie odpuscilam ....a po nowym roku dostałam tel a co do twoich dojazdów to naprawdę masz kawał drogi. zobaczysz zleci ze nawet nie będziesz wiedziała kiedy. dobrze kojarze ze Ty też od prof J ? Odpowiedz Link Zgłoś
meliska76 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 02.02.14, 14:44 bardzo miło wspominam mimo ze tyle czekałam to pierwsze podejście. wspaniali ludzie tam pracują naprawdę nic się nie martw jak czegoś nie będziesz wiedziała pytaj... pani Ela i Monika na wszystkie pytania odpowiadają Odpowiedz Link Zgłoś
anitt81 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 02.02.14, 14:50 witam melduje swoja obecnośc) Odpowiedz Link Zgłoś
meliska76 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 02.02.14, 14:54 miło nam witamy!! Odpowiedz Link Zgłoś
cudnarodzin Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 02.02.14, 15:12 jestem i ja anit81 a Ty na jakim etapie ? igga Ty wkrótce zaczynasz tak ? calineczka dobrze napisałaś , na szczecinskim forum dziewczyny to jak jedna wielka rodzina. może u nas tez tak kiedyś bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
ewka292 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 02.02.14, 19:17 hej, w takim razie ja też się malduję i trzymam kciuki za bunie, meliske i calineczkeoby ten rok był owocny Odpowiedz Link Zgłoś
malwa-28 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 02.02.14, 19:34 Nie no mnie też tu mnie może zabraknąć. Odpowiedz Link Zgłoś
nataliaa28 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 02.02.14, 19:42 jestem i ja trzymam kciuki za nas wszystkie aby ten rok był dla nas "urodzajny" Odpowiedz Link Zgłoś
kaja663 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 03.02.14, 09:53 Ja także jestem I też życzę Wam i sobie owocnego roku Odpowiedz Link Zgłoś
123magda1231 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 25.02.14, 20:13 Natalia z tego co wiem pielęgniarki przed usg zabraniały podawać sobie zastrzyków dopóki profesor nie obejrzy jakie duże są jajeczka Odpowiedz Link Zgłoś
kaja663 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 25.02.14, 20:17 Magda i tu masz rację, bo dawka Gonalu może się zmienić po padaniu. Przynajmniej mi tak mówiono. Odpowiedz Link Zgłoś
kaja663 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 25.02.14, 20:17 Badaniu, a nie padaniu Odpowiedz Link Zgłoś
nataliaa28 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 25.02.14, 20:35 Dziewczyny to będzie 5 dzień stymulacji zastrzyki podaje codziennie o godz4.30 przed pójściem do pracy zrozumiałam prof że mam rano przyjąć dawkę ale teraz juz mam dylemat chyba jutro zadzwonie i zapytam Odpowiedz Link Zgłoś
calineczka_11 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 25.02.14, 22:09 nataliaa28 - z tym braniem to sa dwie szkoly 1. bierzemy rano jak zwykle, bo i tak organizm do badania nie zareaguje jeszcze na hormon 2. nie bierzemy (ale zabieramy ze soba) i czekamy na usg, po ktorym lekarz moze zmienic dawke, czasami na nizsza, czasami na wyzsza. Reasumujac, kilka godzin "opoznienia" jest lepsze niz np. zbyt duza dawka i ta opcja jest stosowana najczesciej. Ja przed 1-wszym usg tez wzielam, ale potem juz nie bo moje jajcorki rosly jak szalone i ostatnia dawke mialam niemal o polowe mniejsza niz zwykle. No ale jest jeszcze 3 opcja - Twoj lekarz wyrazni Ci powiedzia, ze masz ja wziac o zwyklej porze. Odpowiedz Link Zgłoś
kaja663 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 25.02.14, 22:57 Calineczka to pięknie ujęła w części "czekamy na usg, po którym lekarz może zmienić dawkę". No chyba, że produkcja jest niewielka. Ja czekałam na wizytę, ale moje pęcherzyki rosły jak szalone, więc musiałam uważać. Odpowiedz Link Zgłoś
nataliaa28 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 26.02.14, 08:46 Calineczka Kaja dziękuje za rady prof mówił że raczej podejrzewa zwiększenie dawki ... Odpowiedz Link Zgłoś
jagienka32 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 26.02.14, 08:24 to ja też już zwątpiłam. Nataliaa28 ja zamierzam normalnie brać rano, bo mi nic nie mówił na ten temat, ale spróbuję tez zdzwonić albo wysłać sms z pytaniem. Jak Ty się też czegoś dowiesz to daj znać. Ale myślę że na tym etapie będzie kazał wziąć dawkę przed usg. Odpowiedz Link Zgłoś
nataliaa28 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 26.02.14, 09:34 Jagienka mi prof mówił nawet że u mnie będzie trzeba zwiększyc dawkę i mam wziąć rano gonal więc biorę Odpowiedz Link Zgłoś
jagienka32 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 26.02.14, 15:26 Nataliaa28 też dostałam potwierdzenie smsem, że mam wziąć rano normalnie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
nataliaa28 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 26.02.14, 15:44 Super Jagienka to widzimy się w pt będę z mężem Odpowiedz Link Zgłoś
igg-a Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 02.02.14, 19:56 tak, ja czekam na @ badam progesteron i jak będzie ok ruszam ze stymulacją Niech ten czas szybciej leci, bo osiwieje. Mam króki protokół Gonal z antagonistą. Odpowiedz Link Zgłoś
meliska76 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 02.02.14, 20:04 je też miałam krótki z antagonista i trwał tylko 10 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
kasik070 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 02.02.14, 20:37 Hej,ja tez wskakuje do drugiej czesci,mam pytanie-co to znaczy ...z antagonista.? Odpowiedz Link Zgłoś
maracala Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 02.02.14, 21:30 jestem i ja, obecna!!)) chociaż kurczak naszukałam się Was Napiszcie skąd jesteście? ja z Ostrowa wlkp Odpowiedz Link Zgłoś
meliska76 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 02.02.14, 21:55 Protokół krótki z antagonistą polega na podawaniu odpowiedniej dawki gonadortopin (Menopur, Fostimon, Bravelle, Gonal F, Puregon) od 2-3 dnia cyklu, a nastepnie włączeniu równolegle do końca stymulacji antagonisty GnRH np. cetrotide. Odsetki uzyskiwanych ciąż są podobne w obu protokołach. Protokół trwa krótko, ok. 10 do 14 dni. Ja jestem z okolic Stargardu Szczecińskiego Odpowiedz Link Zgłoś
anitt81 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 04.02.14, 12:25 ja już jestem po pierwszej nie udanej próbie(grudniowej.Teraz postanowiłam nie myśleć o dniach płodnych itp.tyko odstresować się i co ma być to będzie spokojnie czekam na drugie podejście!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 04.02.14, 16:25 ho ho...widzę dziewczyny ,że aktywnie działałyście i też wam się watek skończył ,calineczka zaczęłaś wreszcie i to z przygodami ,a ja myslałam ,że te peny są łatwiejsze w użyciu,bo np.menopur to trzeba samemu mieszać,lae widac tez lekko nie jest heh,pierwsze koty za płoty i będzie lepiej.Ja za dwa dni będe testować,milion myśli w głowie mam sorki,że się tak wcięłam,będę trzymać kciuki,powodzenia i pozdrawiam wszystkie staraczki ze słonecznego Szczecina Odpowiedz Link Zgłoś
meliska76 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 04.02.14, 16:43 witam. calineczko tak jak już koleżanka ze szczecińskiego forum napisała te inne leki trzeba niestety mieszać. dasz napewno sobie radę. kiziamizia witaj sąsiadko podczytuje Was czasami w wolnej chwili ale Wy jesteście rekordzistki i nie za bardzo wszystko łapie bo zaglądam do Was tylko czasami. ale Wasi lekarze nie są mi obcy leczylam się w Policach moim lek był B i C. jeżeli pierwsza próba mi się nie powiedzie to przenoszę swoje dokumenty do Polic. bo w Poznaniu niestety drugie podejście pod koniec roku a mrozaczkow nie mam. a z Waszych wpisów wynika ze i was już kilka dziewczyny drugie podejście zaczyna. który będziesz miała dpt w czwartek bo ja w niedzielę 12 dpt i zastanawiam się czy nie jechać do Stargardu na bete bo w pon i wtor nie będę mogła a do środy zwariuje. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 04.02.14, 16:51 meliska u nas dwie w ciązy z vitro ,dwie naturalnie zaszły ,reszta sie na drugie podejscie szykuje,co niektóre blisko juz sa,ja tylko taka opóźniona i po pierwszym dopiero jestem testuje w 13 dpt,też chciałam w 12,ale mi nie pasuje,a do 14 nie doczekam sie,w 12 na pewno juz coś wyjdzie i będę tzrymac kciuki,żeby odpowiednio dużo było ,tylko sikanych nie rób,bo ja robie i nic nie wychodzi i sie delikatnie wku... ...no to obys sie nie musiała do polic przenosić Odpowiedz Link Zgłoś
meliska76 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 04.02.14, 18:11 kiziamizia no sikanych to chyba nie zrobię czytałam jak Ci się oberwalo od dziewczyn. ale zrobiłeś tylko raz czy powtarzasz? choć nie wiem co będzie za dwa dni ciekawość mnie zrzera. też nie chciałabym przenosić się do polic. daj nam znać w czwartek ja też robiłam zastrzyki te co miałam gonal zawsze przed wizyty rano o 7 a inne dopiero jak wykipilam i dojechalam do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
ewka292 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 04.02.14, 19:54 hej, calineczka11 rano powinnas brac gonapeptyl a reszte leków dopiero ko konsultacje z lekarzeem, na wszelki wypadek lepiej mieć je ze sobą, zresztą jak pojedziesz pierwszy raz to panie ci wszystko wyjasnia, a kiedy jedziesz pierwszy raz? Odpowiedz Link Zgłoś
anka812 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 26.02.14, 22:20 Witam wszystkie dziewczyny! Melduję się po raz pierwszy. mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona. Odpowiedz Link Zgłoś
martitka0 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 26.02.14, 22:24 cześć anka812 witamy w gronie, tutaj dla każdej znajdzie się miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
bunia28 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 26.02.14, 23:15 anka812 jasne, że przyjmiemy witaj Odpowiedz Link Zgłoś
katarz.yna36 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 27.02.14, 14:46 anka812 witamy cię w naszym gronie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
calineczka_11 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 02.02.14, 21:54 Widzę, że zrobiło jest nas tu całkiem sporo i tak sobie pomyślałam, że może warto zrobić taką małą listę. Jak będą się dołączać nowe dziewczyny lub będzie się coś zmieniać, to będzie się ją odświeżać (coś na podobę jak w wątku staraniowym) i będzie wiadomo, na jakim etapie jesteśmy. Oczywiście tych informacji wszelakich jest bardzo dużo, więc ograniczmy się do: wieku, miasta i początków terminów wszystkich protokołów/i transferów mrozaczków. Wklejam listę obecnych dziewczyn, ale mam prośbę, że żeby nie kopiować tego teraz 10 razy, tylko odezwijcie się do mnie na maila i podajcie mi te szczegóły (powiedzmy deadline we wtorek wieczorkiem), to zrobię ją raz i wkleję, a przy okazji będziemy miały na siebie jakieś namiary (w razie W). Mój mail: calineczka_33@interia.pl calineczka_11 /37/Olsztyn/3.02.2014 kwiatuszekq20 / igg-a / bunia28 / meliska76 / anitt81 / cudnarodzin / ewka292 / malwa-28 / nataliaa28 / kasik070 / maracala / Odpowiedz Link Zgłoś
meliska76 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 02.02.14, 21:58 calineczka masz tyle latek co ja albo rok młodsza jesteś ja w lutym 38 Odpowiedz Link Zgłoś
calineczka_11 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 02.02.14, 22:12 Ja pod koniec kwietnia kończę już Odpowiedz Link Zgłoś
bunia28 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 03.02.14, 21:08 calineczka_11 dzisiaj nie mam już siły, ale jutro na pewno napiszę do Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
calineczka_11 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 02.02.14, 22:14 meliska76 – tak, jestem u J. (ale chwilowo jest na urlopie i mam nadzieję, że będzie już na mojej punkcji. A możesz mi napisać jaką miałaś stymulację (ile czego, ile dni), bo ja też mam krótki z antagonistą. Startuję jutro z gonalem 125j, który mam rozpisany na 5 kolejnych dni (a czwartek idę na 1 USG), ale nie wiem co dalej? cudnarodzin – mamy duże szanse na fajną paczkę tylko trzeba się trochę zaangażować ewka292, natalia28 – ja też trzymam kciuki za Wasze starania igg-a – a Ty jak masz rozpisane? Odpowiedz Link Zgłoś
meliska76 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 02.02.14, 22:27 calineczko moja stymulacja wyglądała tak 3-7 dc Gonal f - 175 j 8-9 dc Gonal f - 175 j ; Cetrotide 0,25 10-12 dc Gonal f - 175 j ; Cetrotide 0,25 ; Menopur 75 12 dc czyli 10 ds o godz 22.00 Ovitrelle buziaczki pa Odpowiedz Link Zgłoś
calineczka_11 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 02.02.14, 22:39 Dzięki też zmykam spać. I jak tak policzyłam to punkcję mogę mieć na walentynki No to przejaw miłości będzie dobitny - krwiście czerwony Odpowiedz Link Zgłoś
maracala Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 03.02.14, 07:36 Hello Tak piszecie o wieku, więc ja w marcu kończę 35 Calineczka fajny pomysł z tą lista, mam nadzieję że jak będziesz już w ciązy to nadala będziesz ją prowadzić Kobietki powiedzcie mi o ile dłuższy jest od krótkiego protokółu długi? Mi prof.J powiedział ze zrobimy długi. Dodam tylko że moje AMH to 3,5 czyli jakieś wysokie nie jest A ja Wam powiem że mam @ jak w lutym nie zadzwonią tylko w marciu to dopiero zacznę w kwietniu wrrrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
kasik070 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 03.02.14, 10:40 Hej ,zaraz sie okaze ze jestem najstarsza z Was,bo ja juz w czerwcu koncze 40-tke,od 2009r.walcze ,za mna dwie laparotomie,dwie laparoskopie,przy tym amh 1,3(niskie).wiec nauczylam sie z tym zyc,ze czekam.buzia Odpowiedz Link Zgłoś
meliska76 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 03.02.14, 11:50 kasik to szykujemy się wszystkie do Ciebie na grubą imprezę ... no cóż kolejna chyba u mnie. calineczko no to zabawnie zaczelas dzień. jutro już będzie lepiej zobaczysz. jak coś służę pomocą, pracuje jako pielęgniarka dziewczyny czy macie już może dzieci czy staracie się o pierwsze? pozdrawiam Was Odpowiedz Link Zgłoś
kaja663 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 03.02.14, 11:57 meliska76, ja mam syna - 13 lat Zaszłam naturalnie, ciąża przebiegała książkowo, tylko poród nie postępował, więc po 23h męczarni miałam cesarkę....i to ona, a raczej zrosty które się porobiły później są odpowiedzialne za to, że dziś nie mogę mieć dzieci "w normalny sposób". Wyrok - niepłodność wtórna, stan po cesarskim cięciu Odpowiedz Link Zgłoś
nataliaa28 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 03.02.14, 12:02 meliska nie mam dzieci moje największe marzenie żeby mieć chociaż jedno, a najlepiej bliźniaki odrazu teraz jestem na tabletkach antykocepcyjnych żeby dostać okres (niestety ostatnio jest nieregularny) prof stwierdził ten miesiąc antykocepcja a poźniej zaczynamy stymulacje wiec koniec lutego/marzec ruszam Odpowiedz Link Zgłoś
meliska76 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 03.02.14, 12:20 natalka napewno Ci się uda kochana zobaczysz jak nie za pierwszy to drugim czy trzecim razem ale nie można się poddawać. kaja ja też mam dzieci 2 synków 15 i 12 lat z pierwsze małżeństwa. niestety mój obecny mąż nie ma dzieci z poprzedniego związku więc jego największym marzeniem też jest chociaż jedno dziecko ale myślę ze mi zarówno jak i nam wszystkim uda się. ten rok będzie dla nas szczęśliwy idę szykować obiadek później się odezwę. buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
kaja663 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 03.02.14, 12:50 meliska, ja też wyszłam drugi za mąż i już 8 lat minęło od podjęcia decyzji o dziecku... A powiedz Kochana, jaki jest powód tego że nie możecie zaciążyć ? Odpowiedz Link Zgłoś
meliska76 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 03.02.14, 12:59 kaju ja ze swoim obecnym mężem jestem już 7 lat ale mężem moim jest od pół roku powodem są słabe parametry nasienia Odpowiedz Link Zgłoś
meliska76 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 03.02.14, 13:02 z mojej strony żadnych przeszkód. wcześniejsze porody bez powikłań rodzilam naturalnie. żadnych operacji torbieli a jednak nie mogę zajść w ciążę. wcześniejsze obie ciążę planowane i nie było problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
nataliaa28 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 03.02.14, 13:07 U nas też kiepskie nasienie i do tego u mnie brak owulacji Odpowiedz Link Zgłoś
meliska76 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 03.02.14, 13:11 rozumiem natalka ze Ty nie po rozwodzie? Odpowiedz Link Zgłoś
nataliaa28 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 03.02.14, 13:18 Meliska nie jestemy juz4 lat po ślubie a parą 11 lat Odpowiedz Link Zgłoś
kaja663 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 03.02.14, 13:18 Życie jest małą ściemniarą...człowiek robi wszystko żeby było dobrze - a tu psikus... Ale damy radę Odpowiedz Link Zgłoś
nataliaa28 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 03.02.14, 13:21 Ja mowie do mojego męża że kiedyś musi być dobrze i to minie i się ułoży Odpowiedz Link Zgłoś
meliska76 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 03.02.14, 13:29 oczywiście dziewczyny ze będzie dobrze boję się tej bety jak niczego innego a czas tak powoli płynie dopiero 6 dpt .... chyba w niedzielę test z moczu zrobię. myślicie ze coś już wykaże Odpowiedz Link Zgłoś
maracala Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 03.02.14, 17:08 meliska, kaja ja tez już mam jedno dziecko,(10 lat) a o drugie staram się już 7 lat....mój mąż parametry oki, ja wszystko oki i nic. Jedynie mam problemy z tarczycą, może to jest powodem, nikt nic nie znalazł Calineczka ja pewnie też będę mieć problemy z zastrzykiem, nie mówiąc już że nie mam pojęcia jak ja sama sobie igłę wbiję hehe Odpowiedz Link Zgłoś
malwa-28 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 03.02.14, 17:31 My z mężem staramy się o dzidzie od 5 lat.u męża wyniki są bardzo dobre natomiast u mnie tkwi problem ponieważ nie mam jednego jajowodu mieliśmy Już trzy inseminacje i bez efektu. Lekarz powiedział ze jeśli nam się uda to mogę nie donosic ale nie tracimy nadzieii Odpowiedz Link Zgłoś
calineczka_11 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 03.02.14, 10:35 Ech, mogę tylko odetchnąć. Dziś zaczęłam pierwszy zastrzyk i plany były, że to bułka z masłem. Owszem, po fakcie tak można już powiedzieć, ale cała akcja to była amerykańska tragikomedia. Obejrzałam wczoraj z mamą filmik instruktażowy (bo ulotka to za mało) i całe zwarte i gotowe zabrałyśmy się rano do roboty. No i co, no i się okazało, że nie do końca potrafiłyśmy zrobić ten cholerny zastrzyk. Cały problem tkwił w technicznym rozwiązaniu tej automatycznej strzykawki. Oczywiście dawkę nastawia się prościutko, ale nigdzie nie było napisane i pokazane, że jak się już robi ten zastrzyk to miarka wraca do zera. Nigdy nie robiłam sobie sama zastrzyków, więc zaangażowałam w to mamę i to ona naciskała "cyngiel". Niestety okazało się, że nie wcisnęła do końca tego tłoka i zeszło tylko 12,5j, więc musiałam się kuć jeszcze raz (ale już sama, żeby panować nad całą sytuacją). Nie wiedziałam jak to ustrojstwo działa, więc zmarnowałam kilka jednostek, żeby sprawdzić, czy faktycznie skala zaczyna się zmniejszać. Tak było, więc jeszcze raz się ukłułam nową igła (dobrze, że jest ich aż 20 w opakowaniu) i w sumie było po robocie. Najbardziej się bałam, że wstrzyknę sobie podwójną dawkę, albo że nie wstrzyknę jej wcale. Więc nerwów trochę było. Teraz żałuję, że nie poprosiłam pielęgniarki, żeby pokazała mi jak to działa. Bo samo ustawienie dawki (kręcąc pokrętłem) to za mało. Może ktoś sobie pomyśli, że jakaś głupia jestem, ale to nie ma z tym nic wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
anita.1982 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 03.02.14, 18:39 Cześć dziewczyny czytając 2 część forum postanowiłam się dołączyć mam 32 lata jestem od 10 lat w "nowym "związku z którego nie mamy dzieci cały czas leczyliśmy się w różnych klinikach w poznaniu z poprzedniego związku ma 13 letniego syna (żądnych przeszkód z zajściem w ciąze )a tutaj nic jesteśmy zdiagnozowani jako "słabe parametry nasienia "dostaliśmy sie do programu pierwsza wizyta w sierpniu druga miała być w listopadzie niestety odwołana kolejna 9 stycznia prof.J rozpisał mi leki gonal f 200 (swoja droga jak czytałam wasze wpisy to chyba tylko jedna z was miała taką wysoką dawkę zastanawia mnie dlaczego aż taka dawkę dostałam może któraś z Was mnie uświadomi )obecnie czekam na @ która miała pojawić się dzisiaj i się nie pojawia od 3 dc gonal i zaczynamy wiec zgłaszam swoją gotowość na forum swoją drogą jak już odważyłam się napisać to chciała bym pogratulować wszystkim którym się udało za każdym razem jak czytałam wasze wpisy to aż łezka w oku mi się kręciła a tym którym betka nie urosła mówię będzie dobrze trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
meliska76 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 03.02.14, 18:50 witaj anitko szczerze mówiąc to nigdy nie zastanawiałam się nad tym dlaczego inne dziewczyny mają inne dawki leków. nie mam pojęcia od czego to zależy ale zaufalam swojemu lek i stwierdzilam ze wie co robi. może w jakimś stopniu odgrywają tutaj rolę te nasze wcześniejsze wyniki. nie martw się rób tyle ile Ci zlecił i będzie dobrze. a z ta @ to tak już jest jak się na nią czeka to jej nie ma. anitko napisz jeszcze skąd jesteś. calineczkaaaaa a Ty gdzie przepadlas.? rano odwalilas taki wpis i myślisz ze dzień masz zaliczony!!! wracaj tutaj do nas maracalka coś my nie mamy szczęścia do dzieci w tych " nowych " związkach. Odpowiedz Link Zgłoś
anita.1982 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 03.02.14, 18:54 meliska74 jestem z poznania mieszkam ok 1 km od polnej Odpowiedz Link Zgłoś
anita.1982 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 03.02.14, 18:57 a swoją droga powiedzcie mi proszę jeśli @ przyjdzie dziś wieczorem lub w nocy to progesteron mogę jutro zrobić będzie ok??? Odpowiedz Link Zgłoś
kaja663 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 03.02.14, 20:44 Z tego co pamiętam, to robi się go drugiego dnia, więc jeśli dostaniesz w nocy to pojutrze dopiero. Odpowiedz Link Zgłoś
calineczka_11 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 03.02.14, 22:58 anit.1982 - witamy na forum, cieszymy się że wylazłaś z "krzaków". Jak będę we środę aktualizować listę, to Cię dopiszę Co do pytania to ja miałam tak samo, dostałam @ wieczorem i na drugi dzień to był mój 1 d.c. Pierwszy gonal mam już za sobą (o czym możesz przeczytać sobie wyżej, może się do czegoś "przyda") Odpowiedz Link Zgłoś
nataliaa28 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 03.02.14, 19:03 meliska co za przemyślenia powiedz ile pobrano Ci komórek i ile się zapłodniło? i czy masz jakieś mrożaczki? mam nadzieje że narazie nie będą Ci potrzebne i zapoczątkujesz falą ciąż Odpowiedz Link Zgłoś
meliska76 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 03.02.14, 19:10 natalko pobrali mi 7 komórek z czego jedna odrazu była słaba czyli z 6 komórek miałam dwa zarodki mrozaczkow nie mam ale tak jak napisalas nie będą potrzebne. tak jest !!!! zapoczątkuje falę ciąż progesteron możesz utro zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
calineczka_11 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 03.02.14, 22:54 meliska - widzę, że pilnie śledzisz wszystkie wpisy A tak jakoś natchnienie mnie napadło, niestety wcześni w międzyczasie byłam w pracy (nadrabiam zaległości za to, co mnie nie będzie ) Teraz siedzę i się modlę, aby jutrzejszy poranek był "weselszy". Jedyne co mnie konkretnie stresuje, to widok igły w moim brzuchu Ale zauważyłam, że jak się mocno tą skórę ściśnie, to nie boli właściwie wcale, ale jednak nie zasłonię sobie oczu w momencie ukłucia bo jeszcze w materac pójdzie taki drogocenny zastrzol Odpowiedz Link Zgłoś
samba7777 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 03.02.14, 23:36 Ok, to ja napisze tez cos o sobie.Mam 33 lata,z mezem staramy sie 2 lata. Oboje jestesmy przebadani, zdrowi, przyczyny brak. Mieszkamy w Poznaniu, dzieci nie mamy. Po 6 latach związku, zaręczynach, cudownym slubie w naszej bajce brakuje tylko dzidzi. Tylko dzidzi do szczęścia. Jesteśmy juz po I podejsciu do in vitro, czekamy na kolejne. Pozdrawiam wszystkie dziewczyny, jestem przekonana,ze bedziecie wspanialymi mamusiami. Ps. A o co chodzi dokladnie z ta wrogoscią śluzu? Jakie badani to stwierdzają? Tylko tego nie mielismy, lekarz-dr. K. mowil,ze to w naszym przypadku niepotrzebne ale chcialam sie upewnic. Odpowiedz Link Zgłoś
calineczka_11 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 03.02.14, 23:55 Cześć samba7777, witamy w naszym gronie O różnych badaniach dość dobrze napisane jest na stronie kliniki z Łodzi (Salvemedica) Odpowiedz Link Zgłoś
liliana8 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 05.02.14, 14:20 Witam właśnie jutro jadę na Polną żeby sie zakwalifikować do programu mam pytanie o co się pytają co jest potrzebne czy za ta wizytę trzeba zapłacić??Dzięki za odp pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kaja663 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 05.02.14, 15:25 liliana, musisz zabrać wszystkie papiery świadczące o tym, że leczyłaś/leczyliście się w przeciągu ostatniego roku, a najlepiej dwóch lat. Chyba, że masz zdiagnozowaną jakąś konkretną przyczynę, to wtedy wystarczy papier o tym zaświadczający. Ja np. nie miałam udokumentowanego leczenia, ale przeszłam dwie laparoskopie po których jednoznacznie stwierdzono, że mam niedrożne jajowody czyli niepłodność wtórną. To wystarczyło. A za wizytę nic nie płacisz. Odpowiedz Link Zgłoś
liliana8 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 05.02.14, 15:54 Witaj, dziękuję że mi odpowiedziałaś na pytanie ja mam wszystko udokumentowane prof. powiedział że nie będzie żadnego problemu z moją kwalifikacją bo od 9 lat leczymy się i nie ma "efektów" ha miałam robione HSG w 2005r drożne jajowody w między czasie podchodziłam do kilku inseminacji i nic a i w 2012 laparoskopia i mam ogniska endometrioza, i mąż ma słabe wyniki i taka to moja krótka historia. Odpowiedz Link Zgłoś
k23mis Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 05.02.14, 15:49 Cześć liliana8 mam pytanie, kiedy się zarejestrowałaś do programu bo ja 9 grudnia i ciągle czekam w niecierpliwością kiedy ktoś zadzwoni;-( Wiem tylko że w listopadzie wstrzymali kwalifikacje;-( Odpowiedz Link Zgłoś
liliana8 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 05.02.14, 16:09 Hej ja dopiero jutro jadę Odpowiedz Link Zgłoś
k23mis Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 05.02.14, 17:10 Jutro jedziesz na kwalifikacyjną tak? Ja pytałam kiedy się rejestrowałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
martitka0 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 05.02.14, 17:30 hej dziewczyny! czytam Was od jakiegos czasu i wkoncu postanowilam sie odezwac ja rejestrowalam sie 15 pazdziernika i niestety jeszcze nikt z Poznania nie dzwoni nie wiecie jak to tam wyglada z terminami? pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
katarz.yna36 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 17.02.14, 17:32 Hej nie jesteś sama ja zakwalifikowałm się listopadzie w Październiku miałam mieć wizytę z rozpiska leków a tu telefon o wstrzymaniu i też cały czas czekam na telefon jest to stresujące bo człowiek czeka a tu cisza :[ oby coś. Się ruszyło trzymam kciuki za ciebie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
martitka0 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 19.02.14, 13:43 hej! ja też trzymam kciuki za wszystkie "nowe" dziewczyny, obyśmy się w końcu doczekały telefonu z Polnej za wszystkie dziewczyny "w trakcie" oczywiście też ściskam kciuki mocno katarz.yna36 - daj znać jak coś się ruszy ja też się odezwę a teraz czekam niecierpliwie pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
meliska76 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 19.02.14, 15:33 bunia. calineczka. asia-ho. trzymam za Was dziewczyny kciuki. ja po nieudanym pierwszym podejściu wpadlam w wir pracy. jutro jadę na Polną załatwić formalności odnośnie przeniesienia moich dokumentów i też będę czekała na kolejne podejście. pozdrawiam wszystkie dziewczyny Odpowiedz Link Zgłoś
katarz.yna36 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 19.02.14, 16:09 jasne napewno się odezwe dziękuje za odpisanie tak swoją drogą kusiło mnie żeby zadz. na polną dowiedzieć się co? i co zadz. ale nikt nie odebrał no teraz to czekanie ja cały czas tel. trzymam przy tyłku pozdrawiam ... Odpowiedz Link Zgłoś
meliska76 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 19.02.14, 16:13 kasiu ja jutro będę u pani Uli zapytam dlaczego to tak opornie idzie. dam Wam znać dziewczyny jutro trzymajcie się dzielnie. Odpowiedz Link Zgłoś
bunia28 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 19.02.14, 16:52 meliska76 czyli jednak zmiana kliniki? no a na jaką ? trzymam kciuki żebyś szybko podeszła do kolejnej próby Odpowiedz Link Zgłoś
meliska76 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 19.02.14, 17:01 tak bunia zmieniam klinikę to przemyślana decyzja i myślę ze dobra przenoszę się do Szczecina oczywiście będę do was zagladala. za wszystkie trzymam kciuki. a może będziesz jutro na Polnej? Odpowiedz Link Zgłoś
bunia28 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 19.02.14, 19:27 meliska76 na razie się tam nie wybieram.. leżę w domu i się obijam.. muszę sobie trochę odpocząć od widoku Polnej trzymam za Ciebie mocno kciuki, obyś szybko rozpoczęła procedurę na nowo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
katarz.yna36 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 19.02.14, 19:08 będziemy bardzo wdzięczne za jakiekolwiek informacje meliska pozdrawiam serdecznie PS.bardzo się ciesze że ma się tu takie wsparcie dziewczyny od was Odpowiedz Link Zgłoś
martitka0 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 19.02.14, 16:38 hehe to tak jak ja też ciągle na telefon patrze ale ja dodzwoniłam się na Polną, Pani mi powiedziała że raczej koło maja coś ruszy, ale wcześniej mogą dzwonić, więc i tak ciągle ten telefon musi przy mnie byc Odpowiedz Link Zgłoś
katarz.yna36 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 19.02.14, 19:16 martitka0 ...o kurcze do maja to jeszcze troszkę nam pozostaje czekać ale ty jesteś już zakwalifikowana ? oby coś się prędzej ruszyło Odpowiedz Link Zgłoś
martitka0 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 19.02.14, 19:29 katarz.yna36 - niestety jeszcze nie rejestrowałam się 15 października, miałam czekać na informację kiedy kwalifikacja, a okazało się wtedy, że kwalifikacje zostały wstrzymane więc zostaliśmy zapisani na listę oczekujących na kwalifikację i czekamy... Mam nadzieję, że meliska76 jutro dowie się czegoś u P. Uli i przekaże nam dobre wiadomości Odpowiedz Link Zgłoś
katarz.yna36 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 19.02.14, 19:37 martitka0 no oby szybciutko zadzwonili ja myślałam że jesteście zakwalifikowani ? ale jak już będzie tel. to nawet się nie obejrzymy a bedziemy się kuć tak jak nasze koleżanki bo sama kwalifikacjia to jak już bedziesz to z górki mam taką nadzieje ?? Odpowiedz Link Zgłoś
martitka0 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 19.02.14, 19:50 Taka mam nadzieję... leczymy się u dr J. powiedział, że kwalifikacja to tylko formalność przy naszych 5 latach leczenia. Najpierw niedrożność, jak z tym się uporaliśmy (laparoskopia) to wyszły gorsze wyniki męża i tak się ciągnie Przeszliśmy już przez 5 inseminacji, więc co do kłucia mam już jakąś wprawę, dziwne, ale w jakimś stopniu nawet mi tego brakuje bo miałam takie poczucie, że skoro są zastrzyki i ciągle działamy to w końcu się uda, a teraz to bezczynne czekanie jakoś mnie dołuje. Odpowiedz Link Zgłoś
katarz.yna36 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 19.02.14, 19:58 u nas kwalifikacje miał dr.Spaczyński tak samo jak u nas kwalifikacja to czysta formalność ja lecze się na polnej dwa lata miałam 2 nieudane inseminacje no lekarz sam stwierdził że nie ma sensu dalej ciągnąć u meża niskie parametry u mnie o.k. no tak jak ja lubie być kuta brakuje ogólnie staramy się 5 lat i nic Odpowiedz Link Zgłoś
martitka0 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 19.02.14, 20:05 Oby wszystko jak najszybciej ruszyło i do wakacji będziemy już po pierwszej ( oby udanej ) próbie a teraz pozostaje nam tylko grzecznie czekać Odpowiedz Link Zgłoś
katarz.yna36 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 19.02.14, 20:10 martitka0 no ja jak najbardziej wieże w to że się uda zobaczysz Odpowiedz Link Zgłoś
katarz.yna36 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 19.02.14, 20:17 martitka0 Wierze wierze uda się nie ma innej opcji kochana Odpowiedz Link Zgłoś
martitka0 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 19.02.14, 20:23 katarz.yna36 Musi się udać nie ma innej opcji Odpowiedz Link Zgłoś
karola2103 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 14.11.14, 16:42 Witam, ja trafiłam do dr Spaczyńskiego i miałam robioną laparoskopię i histeroskopię, usunięto polipa i ogniska endometriozy i powiedział że starać się 3 miesiące, później inseminacja, a dalej IVI. I mam pytanie jak przebiega inseminacja, lekarz wykonuje ją w szpitalu? I jakie sa koszty inseminacji i ivi. P.S mąż był badany dwa razy i jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
katarz.yna36 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 19.02.14, 20:07 martitka0 no teraz jak się ruszy to może zaowocuje może bedzie już z górki po tym długo wyczekiwanym Odpowiedz Link Zgłoś
calineczka_11 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 03.02.14, 23:46 Dziewczyny, oficjalnie składam w dniu dzisiejszym (jeszcze północ nie wybiła) opier-papier, że tak mało się Was odezwało na maila. Ciut informacji zgarnęłam z forum, ale zamiast szukać tego w gąszczu postów, może jednak skrobniecie do mnie parę słów Papa do jutra. Odpowiedz Link Zgłoś
kornelia1981 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 04.02.14, 06:58 czesc dziewczyny ja tez jestem . narazie zostaje mi tylko trzymac kciuki za Was, bo mi sie 1 proba w ogole nie udala, nie doszlo do transferu. mam nadzieje ze posypia sie nowe ciaze. czytalam tutaj wpis calineczki z zastrzkiem, tak samo mialam. tylko mama zle naciskala i wcale nic nie wcisnela. myslalam ze pen popsuty i pojechalam do szpitala, po czym pielegniarka od razu wcisnela, teraz sie z tego smieje, ale wtedy nie bylo do smiechu. pozdrawiam Was dziewczyny Odpowiedz Link Zgłoś
anita.1982 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 04.02.14, 08:33 dzień dobry moje Panie nie wytrzymałam i zadzwoniłam na polną do P.Eli @ wystąpiła dzisiaj rano a wiec dzisiaj progesteron i w czwartek golnal f i w poniedziałek na czczo o 7 na polnej mam tez wykupić badanie krwi (zwykła morfologie zanim do nich przyjdę ) A WIEC ZACZYNAMY Odpowiedz Link Zgłoś
maracala Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 04.02.14, 09:36 Witam sie i ja Anita super że zaczynasz trzymam kciuki żeby wszystko sprawnie poszło Calineczka jak dzisiaj z zastrzykiem poszło? Jak pomyślę że też mnie to czeka to aż mi się gorąco robi Odpowiedz Link Zgłoś
calineczka_11 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 04.02.14, 11:13 maracala - dziś to już spoko luzik jak wiem jak działa to ustrojstwo więc problemu nie było już żadnego. Pozostała tylko kwestia "samookaleczenia" ale i to jakoś przełknęłam Na szczęscie tu jest taka malutka, chudziutka igiełka, że jak się mocno ściśnie fałdkę na brzuchu to nic nie czuć. A jak to jest z innymi np: menopurem, cetroide? Meliska, jak to jest od strony technicznej? Też są takie automatyczne strzykawki, czy normalne igły i "mieszanie piguł" smodzielnie? Odpowiedz Link Zgłoś
calineczka_11 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 04.02.14, 11:08 anita - ja zrobiłam morfologię razem z progesteronem. W sumie to nie wiedziałam czy to się będzie liczyło - bardziej do własnej informacji czy wszystko ok. Ale jak zadzwoniłam zapytać kto zamiast mojego J. przyjmuje to się zapytałam czy to badanie będzie ok. To Pani odpowiedział, że jak najbardziej więc mam z głowy (no i trochę taniej, bo tu chcą 12zł, a u siebie zapłaciła 7 zyla). Owszem to właściwie żadna różnica, ale ziarnko do ziarnka ... Przy tych wszystkich "płodnościowych" badaniach uzbierała się w ten sposób nie mała kwota Odpowiedz Link Zgłoś
calineczka_11 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 04.02.14, 11:04 kornelia - widzę, że nie tylko ja miałam problemy ale w takim momencie to człowiek prawie wpada w panikę, bo wiadomo, że trzeba przyjąć ten cholerny zastrzyk rano (a nie kiedyś tam), nie wiadomo tak naprawdę czy coś już poleciało czy nie, a jak poleciało to przecież nie można więcej, a jak nie poleciało, to będzie za mało. No normalnie "katastrofa". Teraz już jestem obcykana z penem - wystarczyła ta jedna lekcja - na własnej skórze Odpowiedz Link Zgłoś
calineczka_11 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 04.02.14, 11:18 Acha i mam jeszcze jedno pytanie do Was "doświadczonych" czy jak się rano idzie na te pobrania i USG, to bierze się te zastrzyki rano normalnie, czy czeka na decyzje lekarza - bo może np: więcej sobie zażyczy ,albo coś innego? Odpowiedz Link Zgłoś
kornelia1981 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 04.02.14, 17:36 ja rano bralam te o 7 rano. a te drugie to czekalam na decyzje. Odpowiedz Link Zgłoś
calineczka_11 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 04.02.14, 23:50 kornelia - dziękuję za info, ja na razie mam tylko jeden więc znakiem tego, że we czwartek muszę wziąć Odpowiedz Link Zgłoś
bunia28 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 04.02.14, 22:54 calineczka mail napisany Pozdrowionka dziewczyny ) Odpowiedz Link Zgłoś
calineczka_11 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 04.02.14, 23:41 bunia - właśnie przeczytałam, dziękuję za sympatyczną wiadomość. Odpisałam Dobrej nocy Dziewczyny, daję jeszcze szansę na odezw - lista jest półpełna Odpowiedz Link Zgłoś
maracala Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 05.02.14, 07:49 Dzień doberek Dzisiaj widzę jestem pierwsza Calineczka powiedz co trzeba pisać w tym meilu? ja chyba na razie nie mam co hehehe, bo jeszcze nie zaczęłam, ale dzwoniłam do Poznania i pani Ula mówiła że w marcu zadzwonią!!! że zaczynam w kwietniu a w marcu pierwsza wizyta dobrze że luty taki krótki oby szybko minął ten czas Odpowiedz Link Zgłoś
anita.1982 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 05.02.14, 09:24 dzień dobry troszkę się wczoraj zdziwiłam rano wystąpiła @ ale przez cały dzień nie znalazłam czasu żeby zrobić ten progesteron wieczorem ok 19.30 pojechałam do certusa na badanie i tam pani laborantka zwróciła mi uwagę ze badanie powinno być wykonane rano bo hormony zmieniają się co 2 godziny teraz nie wiem jak potraktować mój wynik (0,39ng/ml) .jak było u was ????? Odpowiedz Link Zgłoś
igg-a Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 05.02.14, 17:43 anita, myślę, że gin by Ci o tym wspomniał... Myśle zatem, że to nie są jakieś duż odchylenia, ważne żeby był mniejszy niż 1,3. Uwaga pilne! Gdzie można zrobić badanie progesteronu w Poznaniu w sob lub w nd, żeby wynik był w tym samym dniu? Odpowiedz Link Zgłoś
igg-a Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 05.02.14, 17:44 Głównie chodzi o nd... Boje się, że dost @ w week i co ja zrobie? Gdzie jechać? Odpowiedz Link Zgłoś
kaja663 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 05.02.14, 18:23 Do laboratorium na Polnej. Płacisz wtedy tam gdzie są przyjęcia do szpitala i idziesz do pobrania. Jak tam nikogo nie będzie, to dzwonisz domofonem Odpowiedz Link Zgłoś
igg-a Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 05.02.14, 18:52 kaja, kamień z serca dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
kaja663 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 05.02.14, 19:11 Nie ma za co Odpowiedz Link Zgłoś
anita.1982 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 06.02.14, 12:20 ja robiłam w certusie(43 zł) na grunwaldzkiej wynik po godzinie do odbioru Odpowiedz Link Zgłoś
anitt81 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 05.02.14, 16:12 calineczka a podaj jeszcze raz swojego maila i co tam wpisac? chce dopisać się do listy) Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatuszekq20 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 06.02.14, 11:18 ja tez mialam gonal 200j to zalezy chyba od amh mi sie wydaje jaka dawka laski a ktoras juz z was leci z 2 podejsciem? Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatuszekq20 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 06.02.14, 11:21 dziewczyny do kiedy prof J jest na urlopie ? bo musze zadzwonic o cos zapytac Odpowiedz Link Zgłoś
maracala Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 06.02.14, 11:38 Kwiatuszku o ile dobrze pamietam dziewczyny coś pisały że prof. jest na urlopie do 10 albo 11.02. Powiedz mi jakie masz amh? Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatuszekq20 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 07.02.14, 10:08 ja pzed stymulacja mialam 2,14 szłam długim protokolem z gonapepylem tez mialam 9pecherzyków ale dbrych bylo 5 z czego 4zarodki i zero mrozoych i porazka Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: IN VITRO- program rządowy Poznań/polna (cz.2) 07.02.14, 10:21 meliska mi sie nie udało,wracam spowrotem do gry w marcu za Ciebie trzymam kciuki ,co do sikańca,to mnie lekko uodpornił na porażke,ale wiesz,że większość odradza robic