80agatka 26.02.15, 11:14 Hej zapraszam na nowe forum .... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
80agatka Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 26.02.15, 11:19 Trochę o minie jestem juz po 5 procedurach in vitro trzy razy udane ale nie na długo dwie ciążę biochemiczne i jedna potwierdzona akcja serduszka niestety mój aniołek nie został z nami 😢i w 8 tyg szpital zabieg ..teraz zmieniłam klinikę i w kwietniu ruszam znów do walki 😊 Odpowiedz Link Zgłoś
ania2622 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 01.03.15, 20:51 Agatko u mnie podobnie. Dwie procedury, trzy transfery, dwie ciąże do 8 tygodnia. Teraz kolejna walka, chociaż sił juz brak. Sterta witamin i leków ale nastawienie bardzo średnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ania2622 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 02.03.15, 20:19 Kwietniowe invitro wpisujcie się..... Grupa wsparcia potrzebna Odpowiedz Link Zgłoś
ania2622 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 13.03.15, 15:13 Nikt się nie szykuje na kwiecień??? No to popiszę do siebie Właśnie przechodzę grypę. Trochę mnie to martwi czy nie wpłynie to na jakość komórek. Silny antybiotyk , gorączka i ogólne osłabienie. 7 kwietnia zaczynam stymulację. To już trzecia procedura, a dookoła już wszystkie koleżanki pozachodziły w ciążę. Deprymujące to trochę ale wmawiam sobie , że i na mnie przyjdzie czas ............... Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 13.03.15, 15:28 Hej Ania widzę że jesteśmy narazie samemasz jeszcze trochę czasu do stymulacji będzie dobrze ja jadę 27 marzec na wizytę i pewnie już dostane rozpiske leków koło 7/8 kwiecień streching I start raziem raźniej będziesz trochę wcześniej niż ja ... Odpowiedz Link Zgłoś
ania2622 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 13.03.15, 15:46 agatka a to scratching robisz w cyklu poprzedzającym tak? Ciągle mi to nie daje spokoju. Pytałam lekarki o scratching i powiedziała mi że się nie da w tym protokole. Bierzesz też zastrzyki z Dipheraliny? Odpowiedz Link Zgłoś
ania2622 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 13.03.15, 16:11 Ja mam wizytę 26 dobrze pamietam że leczysz się w Provicie? Czy mi się juz pomieszało wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
monika.823 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 13.03.15, 17:28 Heya dziewczyny Byc moze ja tez pobiegnę po moje maluchy w terminie kwiecień maj Aktualnie robię badania immunologiczne bo pare mi sie juz nieudalo i teraz robię wszystko żeby było ok Odpowiedz Link Zgłoś
ania2622 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 13.03.15, 19:04 Cześć monika , witamy na forum. Powiedz proszę jakie robisz te badania? Może i ja sie na takie skuszę bo juz mi sie pomysły skończyły Odpowiedz Link Zgłoś
stachowata Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 13.03.15, 19:27 Hej Dziewczyny Ja podchodzę do transferu w kwietniu, jest to moje pierwsze podejście...czynnik męski.... Modlę się, żeby się udało za pierwszym razem bo nie wiem jak sobie z tym psychicznie poradzę tym bardziej, że już teraz jest kiepsko;/ Odpowiedz Link Zgłoś
ania2622 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 13.03.15, 19:34 stachowata witaj. Głowa do góry , będzie dobrze i tego się trzeba trzymać. Może pójdź do psychologa. Ja chyba tak zrobię bo też ciężko. Odpowiedz Link Zgłoś
stachowata Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 13.03.15, 19:35 Nie chyba nie ma sensu psycholog.... ja najlepiej czuję się sama z tym... popłaczę w samotności i jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
ania2622 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 13.03.15, 19:40 Oj stachowata , też tak miałam. Ale potem zatęskniłam za rozmowa z kimś i tak się wacham czy iść czy nie. Ale wiesz co - możemy tu pogadać to będzie nam lepiej Kiedy zaczynasz stymulację i w jakiej klinice? Odpowiedz Link Zgłoś
stachowata Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 13.03.15, 19:42 Właśnie zaczęłam brać zastrzyki, pick up mam mieć w okolicach 7.04. Leczymy się w Invicta w Gdańsku Odpowiedz Link Zgłoś
monika.823 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 13.03.15, 19:41 Ania Ja jestem juz weteranka jesli chodzi o im vitro😉 Miałam 3 pełne programy-stymulację Tylko raz beta ruszyła a na trochę bi zaraz zaczęła spadać Lekarz nastawiony raczej na procedurę in vitro bez zbędnych badań ... Tak mówi ... Ja przez 2 miesiące dowiadywałam sie i przejrzałam informacje w internecie wzdłuż i wszerz aż w końcu zdecydowałam sie na wizytę w Warszawie u prof.Jerzak Jest to immunolog- ginekolog Poczytaj sobie o niej. Sa rownież negatywne opinie jak wszędzie ale większość pozytywów Ma duża wiedzę i pomaga takim przypadkom jak mój Robię rożne mutacje, Badanie insuliny Nk Usg z przepływami - cokolwiek to jest Z kompletem wyników mam sie zgłosić do niej i zobaczymy co powie Jak jej opowiedziałam moja historie to powiedziała od razu ze trzeba było sie zgłosić wcześniej a nie wydawać $ i marnować czas na kolejne in vitro Bez dokładnych badań to pewnie i tak by sie nieudalo Liczę na trafna diagnozę, leki A potem po maluchy Odpowiedz Link Zgłoś
ania2622 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 13.03.15, 19:46 Monika a długo się u niej czeka na wizytę? i czy nie karze robić badań u siebie? Byłam kiedyś zarejestrowana u dr Malinowskiego w Łodzi ale nie pojechałam. Kazał robić u siebie badania za bagatela 6000 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 13.03.15, 19:50 Ja się przeniosłam z KRAKOWA do In Vimedu w Katowicach ..tak robię streching jak piszesz Odpowiedz Link Zgłoś
monika.823 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 13.03.15, 20:00 Ania Na wizytę zapiszesz sie prawie od ręki ja czekałam tylko tydzień Przyjmuje w czwartki i piątki Wizyta co prawda 300 zł Na pierwszej wizycie za dużo niemówił bo musi mieć wyniki badań Ale słucha z zainteresowaniem Odpowiada na wszystkie pytania Ja tez robiłam wyniki w Łodzi mi wyszło ok 3000zl Jak prof.Jerzak je zobaczyła to powiedziała ze niepotrzebnie taki zestaw zrobiłam podobno z 10 badań wystarczyło zrobic 3 zebywiedziec co i jak Ja słyszałam ze w tym laboratorium dr Malinowski albo ma udziały albo jest jego i funduje takie drogie pakiety badań żeby mieć $ z tego U prof. Jerzak na razie na badania wydałam 330 zł co prawda miałam je zrobic w Warszawie bo tak sobie zażyczyła - Mutacje powiedziała ze zrobie na narodowy fundusz zdrowia - tak podpowiedziała normalnie to tez kupę kasy kosztuje. A insulina i jakieś antygeny to koszt 70 zl za badanie ale moze uda mi sie tez na fundusz zrobic. Także narazie niezadzieranie $ w porównaniu do Malinowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
ania2622 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 13.03.15, 20:17 To chyba się do niej zarejestruję, może coś poradzi więcej. Możesz mi pls napisać jakie mutacje robisz? Genetyka juz wprawdzie przeszłam ale może coś więcej potrzeba Odpowiedz Link Zgłoś
monika.823 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 13.03.15, 20:46 Ania Jezeli dobrze odczytuje to: Mutacje Mthfr A1298c C6775 Niewiem czy dobrze odczytałam z tej kartki. Jeszcze jakieś badanie Anty-Tg Anty-Tpo Pewnie każdy przypadek jest inny i rożne mogą byc badania Ja musiałam cos zrobic i komus zaufać i mam nadzieje ze intuicja mnie niemylila A ty gdzie sie leczysz? Odpowiedz Link Zgłoś
ania2622 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 13.03.15, 21:00 Ja leczę się w Provicie w Katowicach. Robiłam mutacje genu MTHFR , wyszło mi tam jakies skrzywienie . Genetyczka powiedziała mi że kżzda kolejna ciąża powinna byc pod kontrola genetyczną i że mój organizm nie przysfaja kwasu foliowego. Przekichane , ale co zrobić. Szukam jeszcze przyczyny problemów z naturalnym zajściem w ciążę. Odpowiedz Link Zgłoś
kalina_lin Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 05.04.15, 20:45 Musisz brać kwas foliowy metylowany, poczytaj ten wątek: forum.gazeta.pl/forum/w,20515,149999733,,MTHFR_homozygota.html?v=2 Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 13.03.15, 19:52 Narazie nic nie biorę poza antykoncepcja Odpowiedz Link Zgłoś
ania2622 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 15.03.15, 19:59 Monika to jest evaclinic? Tam gdzie przyjmuje dr. Jerzak? Odpowiedz Link Zgłoś
monika.823 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 15.03.15, 20:56 Mediva ul.Sienna Warszawa Prof.Jerzak Odpowiedz Link Zgłoś
monika.823 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 15.03.15, 20:57 www.znanylekarz.pl/malgorzata-jerzak/ginekolog-chirurg-naczyniowy-polozna-poloznik/warszawa Odpowiedz Link Zgłoś
milusiaw Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 18.03.15, 13:25 Dziewczyny, jeśli któraś ma uczulenie na luteinę, albo potrzebowałaby zamiast drogiego lutinusu utrogestan, wyslijcie receptę a wykupię wam go w Czechach. Odpowiedz Link Zgłoś
ania2622 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 27.03.15, 15:15 Cześć dziewczyny, wczoraj byłam na wizycie i ostatnim zastrzyku diphereliny. Stymulację rozpoczynam 7 kwietnia juz się nie mogę doczekać. Teraz zdrowe odżywianie i bez stresu Odpowiedz Link Zgłoś
promyczus Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 29.03.15, 13:25 Cześć. Witam się nieśmiało O mnie krotko:nieplodnosc meska-plemniki doslownie na sztuki.ja zdrowa.2 pelne stymulacje-5 transferów, nigdy beta powyzej 0.zaczelam 3-ostatnia procedure, biore antyki.28 lat, ostatnio podane nawet 2 blastki i nic.biore encorton na komorki nk, wit d, kwas foliowy, q10 i olej lniany.mam nadzieje ze bede mogla sluzyc rada jako weteranka i pobierac cenne rady rowniez od was. Invicta Gdansk - liczę że pic up pod koniec kwietnia. Odpowiedz Link Zgłoś
tusia27.04 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 31.03.15, 07:05 Witam Koleżanki ja szykuję ię do drugiego pdejści rządowego w Invicta Gdańsk, aktualnie na antkach i 17 kwietnia jade po rozpiskę i leki do stymulacji. W naszym przypadku też czynnik męski. Chociaż z 6 komórek, aż trzy podzieliły się nieprawidłowo. Nie dotrwało nic do mrożenia, dlatego zaczynam od początku. Dostałam aktualnie jeszcze Inofolik, bo brałam już kw foliowy, acard, pabi-dexametason, euthyrox. Zmieniliśmy też nawyki żywieniowe. Zobaczymy jak się potoczy pewnie pick-up pod koniec kwietnia a transfer początek maja. Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinaaa00 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 31.03.15, 07:53 Cześć kobitki to i ja do was dołącze. Rozpoczelam właśnie druga stymulacje z rządowego. Pierwsze icsi październik 2014 pobrano 8 komorek, 4 nadawały sie do zapłodnienia. 2 przestały sie dzielić w 2 dobie. W 3 dobie podano zarodek 8a beta 0. 1 blastocysta zamrozona. W styczniu krio 1 blastki beta 3 po dwoch dniach beta spadła poniżej 2. U nas czynnik męski i brak owulacji. Teraz pije inofem. Jutro czyli 1 kwietnia pierwsze podglądanie pęcherzykow, bo dzis już mój 4 dzień stymulacji. Przyjmuje na razie puregon 200 jednostek Odpowiedz Link Zgłoś
stachowata Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 31.03.15, 10:21 ewelinaaa000 ja też mam dzisiaj 4 dzień stymulacji ale podglądanko mam w sobotę ) ciekawe czy pick up wypadnie nam tak samo Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinaaa00 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 31.03.15, 11:44 Ooo stachowata, ale fajnie a wyznaczyli Ci już jakiś wstępny termin pick up? Ja mam nadzieję że mi jutro powiedzą kiedy mniej więcej. Jak sie w ogole czujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
stachowata Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 31.03.15, 11:59 ewelinaaa00 wstępnie pick up mam mieć we wtorek po Świętach jeśli ładnie wysiedzę jaja)))) w sobotę się pewnie dowiem konkretnie jak pojadę do mojego Doktorka) Odpowiedz Link Zgłoś
pasja342 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 01.04.15, 20:24 Witajcie dziewczyny. Fajnie ze jestescie. Ja mam pierwsze nieudane podejscie za soba. Tylko 4 jajka z czego dwa od razu odpadly a dwa pozostale sie nie zaplodnily. Od 12 kwietnia zaczynam kolejna stymulacje najpierw sprayem do nosa potem zastrzyki. Jest duzo pytan, masa watpliwosci i zmecznie. Nie wiem czy bede stymulowana krotkim programem jak za pierwszym razem z fatalnym skutkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinaaa00 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 02.04.15, 10:18 Pasja a z czego wynika że były tylko 4 komórki? Niskie amh czy po.prostu jakoś nie poszła stymulacja? Ja też idę krótkim protokołem tak jak ostatnio i miałam 8 komorek. Powiedz mi jeszcze co to za spary do nosa przyjmujesz i czym Cie stymuluja? Odpowiedz Link Zgłoś
fantazjaaaa83 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 02.04.15, 13:46 Ania2622 ja nadal bardzo mocno trzymam za Ciebie kciuki 😘😘😘😘 tym razem musi sie udac Odpowiedz Link Zgłoś
ef_ka_83 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 02.04.15, 18:21 hej dziewczyny ja podchodzę do pick upa w czerwcu, póki co będę robić badania genetyczne i wtedy dalsza walka. Będę Was czytać na bieżąco Odpowiedz Link Zgłoś
agal.odz Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 02.04.15, 22:45 Witam serdecznie!! Jutro wizyta u giną dam znać po wizycie.. Odpowiedz Link Zgłoś
effka29.04 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 03.04.15, 07:20 Hej.u mnie dziś wizyta.17 dpt.bo mam non stop jakieś bóle w podbrzuszu i jajnikach.mam nadzieje ze dziś już będą pęcherzyki.mam tez zrobić dziś jeszcze betę.boje się czy wszystko ok. Odpowiedz Link Zgłoś
gocha770 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 03.04.15, 11:14 effka29.04 na bank bedzie dobrze , mnie też ciaglę pobolewa w podbrzuszi jajniki nieraz kłują , ja też ma dziś wizytę ale dopiero na 20stą, powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
agal.odz Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 03.04.15, 11:27 Dziewczyny czekamy na relacje z wizyt,ja mam dopiero 8 usg... Odpowiedz Link Zgłoś
gocha770 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 03.04.15, 11:29 a teraz skumałam, czyli byłaś po L4 ? czy po prostu nie moglaś wytrzymać , do 8 zleci Odpowiedz Link Zgłoś
effka29.04 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 03.04.15, 13:19 Mam wyniki.17 dpt beta 3075.teraz czekam na wizyte Odpowiedz Link Zgłoś
pola853 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 03.04.15, 15:25 effka29.04 Piękna beta! Gratuluje )) Odpowiedz Link Zgłoś
effka29.04 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 03.04.15, 15:55 Miałam dzis usg.są dwa pęcherzyki.po lewej stronie mam 5 cm torbiel.może stąd ten ból.powiedział ze może się wchłonie.a jsk się nie wchłonie??co wtedy??czy takie torbiele zagrażają?? Odpowiedz Link Zgłoś
gocha770 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 03.04.15, 17:24 effka29.04 a nie pytałaś , ? są obok siebie , jakie badania ci zlecił ? beta piękna , i nic więcej ci nie powiedział, mam koleżanki co też przy ciaży miały torbiel i nic się nie działo, ja też mam w tylnej ściance i to od kilku lat , dziś dopytam swojego co o nim myśli . nie stresój się. Odpowiedz Link Zgłoś
effka29.04 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 03.04.15, 18:03 O torbiel pytałam to powiedział żebym była spokojna.ze powinna się wchłonąć i zobaczymy 15 kwietnia jak to wygląda.chyba z tego stresu nie zapytałam co jeśli nadal będzie.o becie powiedział ze bardzo dobrze przyrasta. Odpowiedz Link Zgłoś
gocha770 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 04.04.15, 16:11 u mnie wszystko ok , mamy 7 tc maluszek ma 7mm , martwią mnie dodatkowo i lakrza 2 mięśniaki 4cm i 14mm , oby za wiele nie przyrsły bo ciąża im służy, kolejna wizyta 22.04 kate7980 - przykro mi że się nie udało, ale kochana masz 8 śnieżynek na zimowsku , z takiej gromadki na bank jedna z tobą zostanie Odpowiedz Link Zgłoś
ania2622 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 07.04.15, 20:00 Fantazjaaa a co u ciebie? Jak sie czujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
pasja342 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 03.04.15, 12:16 Nie wiem dlaczego. Po punkcji mowia mi ze tylko 1 jajko. Pare minut pozniej ze jajek jest 4. Na drugi dzien informacja ze 2 jajka od razu odpadly a dwa pozostale sie nie zaplodnily. Spray do nosa Synarel. Mieszkam w Szwecji i tu przechodze program. Spray jest na wysiszenie hormonow. Bioreje go przez 2 tyg. pozniej zastrzyki Gonal F i na koniec zastrzyk na otwarcie jajek. 12 kwietnia zaczynam kolejna stymulacjie. Odpowiedz Link Zgłoś
kate7980 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 03.04.15, 21:51 Cześć Dziewczyny! Przeglądałam wpisy n/t ivf przeszło rok temu...natrafiłam na nie generalnie przez przypadek...nie sądziłam, że sama się na nie zdecyduję. Przeżyłam - to dobre słowo - przeżyłam 2 ciąże pozamaciczne, które zakończyły się usunięciem jajowodów... Postanowiliśmy z M, że nie będziemy mieli dzieci, ale po 5 latach od ostatniej ciąży zdecydowaliśmy się na ivf. Zaczęłam stymulację w grudniu ubiegłego roku - długi protokół ze względu na bardzo wysokie amh; stymulacja zakończyła się punkcją w styczniu mega hiperstymulacją. Urosło mi mnóstwo pęcherzyków, pękł mi jajnik po punkcji i wylądowałam na stole operacyjnym. Pobrano 20 komórek. Zapołodniło się 12, udało się zamrozić 8. Pod koniec marca miałam pierwszy kriotransfer. W 7 dpt oznaczyłam betę - 2,04...a dziś 10 dpt poniżej 2... Mam powtórzyć betę we wtorek po świętach, ale nie widzę sensu... Cały czas biorę duphaston, mam jakieś małe plamienia, trochę pobolewa mnie podbrzusze. Podłamałam się trochę, bo szczerze wierzyłam, że się uda!! Młoda nie jestem, czas leci. Mamy jeszcze mrozaki, ale przeraża mnie, że znowu może się nie udać... Kolejna stymulacja nie wchodzi w grę. Lekarz się boi, ja się boję... Odpowiedz Link Zgłoś
stachowata Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 03.04.15, 22:02 kate7989 Smutne, że Ci się nie udało ale pomyśl, że masz aż 8 zamrożonych zarodków a to bardzo dużo. Któryś z nich będzie Twoim wymarzonym dzieciątkiem, nie poddawaj się !Przy 8 mrożaczkach napewno któryś będzie tym jedynym!!! Ja jestem na etapie pierwszej stymulacji, za kilka dni mam pick up i ciągle mam myśli ile tych jaj wyhoduję Odpowiedz Link Zgłoś
agal.odz Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 04.04.15, 00:45 Effka czyli bliźniaki dobrze zrozumiałam? Gocha moj lekarz tylko bada itd na usg się trzeba zapisać ona daje skierowanie.. Odpowiedz Link Zgłoś
agal.odz Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 04.04.15, 00:46 Gocha a Ty jak po wizycie. Odpowiedz Link Zgłoś
kate7980 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 04.04.15, 17:29 Hej. Na pewno wyhodujesz. Myśl pozytywnie. Ja szczerze mówiąc jeszcze żyję nadzieją, choć mam świadomość, że @ to tylko kwestia czasu... Właśnie najgorsze jest to, że skoro już beta nie wychodzi, to @ powinien pojawić się natychmiast!! Po co brać jeszcze leki i powtarzać badania... Takie to bezcelowe w sumie. Z drugiej strony znam przypadek, w którym pomimo bety <2 dziewczyna była w ciąży i tą ciążę utrzymała!! Jak to mówią - nadzieja umiera ostatnia... A tak w ogóle to jak długo trzeba czekać po nieudanym krio żeby startować po kolejnego mrozaczka - wie ktoś?? Odpowiedz Link Zgłoś
pasja342 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 04.04.15, 19:56 Wydawaloby sie ze ivf to gwaranca. Mnie za pierwszym razem sie nie udalo. Mialam krotki program stymulacj. Tylko dwa jajka ktore sie nie zaplodnily. Poraszka na samym starcie. To doluje, zniecheca i odbiera nadzeje. 2 lata temu mialam ciaze obumarla, lekarze nie chcac tracic czasu bo juz mam 38 lat skierowali mnie od razu na ivf. Bylismy pelni nadzieii ze jak sie nie udawalo przez tyle lat to jeszcze zostaje ivf. Gdy pierwsze podejscie okazalo sie klapa nie wierzy sie juz w nic. Nie wiem gdzie byl blad, moze w krotkiej stymulacji. Kate prosze napisz jak stymulacja wygladala u Ciebie? Ty masz szanse, masz zarodki. Odpowiedz Link Zgłoś
tusia27.04 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 04.04.15, 20:45 Pasja, ja tez mialam pierwsze podejscie nieudane, szlam dlugim protokolem, bylo 6 dojrzalych komorek 3 sie zle podzielily, jedna sie zdegenerowala jedna sie za wolno dzielila i zatrzymala a ostatnia nie przeksztalcila sie do blastocysty ale ja dostalam. Beta nie drgnela. Mielismy ICSI ze wzglegu na kiepskie parametry nasienia. Teraz juz jestem na antykoncepcji i zaczylam juz zastrzyki na blokowanie przysadki i 17kwietnia zaczynam stymulacje. Czy ciaze uzyskalas naturalnie? Jezeli obumarla to moze trzebaby przebadac moze masz zespol antyfosfolipidowy lub zakazona ureaplasmom jestes. Odpowiedz Link Zgłoś
pasja342 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 05.04.15, 14:34 Droga Tusiu. Ciaza byla naturalna dwa lata temu. Obumarla w bardzo wczesnym stadium, ok 7 - 8 tyg. organizm oczyscil sie przez poronienie. Lekarze tlumaczyli ze tak sie zdaza i nie nalezy szukac przyczyny przy pierwszym poronieniu. Lecze sie na niedoczynnosc tarczycy od 2 lat, gdzie Tsh wowczas mialam 4,0 teraz mam zbite do 2,4. Kolejne lata staran pokazaly ze droga naturalna nie wychodzi. Lekarze nie chcieli robic badan, nie chcieli tracic czasu tylko od razu IVF. Podstawowe padania potrzebne do ivf wykazaly ze mam duzo jajek przy naturalnym cyklu i jak lekarz powiedzial " klinika bedzie miala podanena tacy" tak program stymulacji daje tylko 2 jajka. Jestesmy zmeczeni i tracimy nadzieje. Prosze powiedz czy podchodzicie drugi raz? My w kwietniu mozemy podejsc ponownie i zrobimy to. Teraz nie ma juz radosci i optymizmu. Co ma byc to bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
kate7980 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 04.04.15, 21:15 Hej. Wiesz, lekarze dobierają protokół do wyników badań, które robią. Przede wszystkim od poziomu amh. U mnie był mega wysoki - ponad 25. Moja stymulacja to klasyczny długi protokół...z mega hipertymulacją niestety. Na początku przez miesiąc brałam tabletki antykoncepcyjne, a później zaczęłam zastrzyki z menopuru...przez ok. 2 tygodnie po 75 j. Później przez 4 dni po 125 j. I znowu wróciłam do 75 j. Podczas podglądania, na które jeździłam co 2 dni widać było pęcherzyki - po około 18 w każdym z jajników. Przed punkcją dostałam zastrzyk na pęknięcie pęcherzyków. Jak pojechałam na punkcję, która miała trwać 10 minut, okazało się, że jajniki wytworzyły po 40 pęcherzyków i każdy trzeba było przebić. Punkcja przedłużyła się do 50 minut. Każdy był w szoku. Włącznie ze mną. Później jajnik pękł (był zbyt podziurawiony) i wylądowałam na stole...ale o tym już pisałam. Nie wiem od czego zależy odpowiedź organizmu na stymulację. Mam znajomą, która po stymulacji długim protokołem miała tylko 3 jajeczka, z których jedno się zapłodniło, ale niestety transfer się nie udał. Porozmawiaj z lekarzem. Wypróbujcie długi protokół, ale odpowiedź na stymulacje to często jest loteria...jak wynika z różnych wpisów. Fakt, ja mam jeszcze 7 mrozaczków, ale czy uda się choć raz??!!... Są dziewczyny, które miały więcej i nic z tego nie wyszło. Kolejna stymulacja to dla mnie sprawa zamknięta... Odpowiedz Link Zgłoś
pasja342 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 05.04.15, 14:48 Moja stymulacja wygladala nastepujaco. Przez 2 tyg. spray do nosa Synarel na wyciszenie hormonow. Badanie krwi. Wyniki wychodza idealnie i moge zaczac zastrzyki. Robie sobie zastrzyki Gonal F - 90 przez kolejne 2 tyg. Badanie krwi idealne, Usg pokazuje jajeczka z dwoch stron i robie ostatni zastrzyk na otwarcie. Punkcja 15-20 min. i 2 jajka . Nastepnego dnia telefon ze nic z tego. Placz i zrezygnowanie z mojej i z meza strony. Co jeszcze mozemy zrobic? Maz ma dwoje doroslych juz dzieci z pierwszego malzenstwa. Parametry nasienia pokazaly ze wszystko ok dlatego normalne ivf. Odpowiedz Link Zgłoś
hela2212345 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 05.04.15, 14:57 pasja342 Mój lekarz zawsze powtarzał, że decydując się na in vitro nie można zakładać powodzenia za pierwszym razem. Każdy organizm jest inny i czasami trzeba popracować z opowiednimi lekami bądź z samymi dawkami. Odpowiedz Link Zgłoś
pasja342 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 05.04.15, 16:04 Hela dziekuje za cieple slowa. Chce miec nadzieje ze lekarze wiedza co robia i robia to dobrze. Moze teraz za drugim podejsciem zmienia program stymulacji a co jesli znowu w ten sam sposob? Boje sie miec nadzieje, boje sie bo poraszki bardzo bola. Im bardziej chcemy tym trudniej. Dziekuje wszytkim za wpisy, ze tu jestescie. To nie jest tak ze wszyscy moga tylko nam nie wychodzi. Nie jestem sama ze zmora nieplodnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
ania2622 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 05.04.15, 20:35 Cześć dziewczyny. Wesołych Świąt wam życzę poradźcie mi proszę. Byłam na wizycie. 7 mam zacząć stymulację. Dr kazała mi zrobić badanie tsh i t4. No i co się okazało tsh poniżej normy. Czyli nadczynność tarczycy. Zawsze miałam wszystkie wyniki w normie. Cholerka. Nie dość że grypa to jeszcze tarczyca do bani. Wiecie coś na ten temat? Jest jakaś szansa na to ze nie wpłynie to na zagnieżdżenie? Czytałam ze nadczynność wpływa też na poronienia nawykowe a ja już nie chce ronić Odpowiedz Link Zgłoś
ania2622 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 05.04.15, 20:36 Chcę urodzić, w 9 miesiącu - zdrowego dzidziusia! <3 Odpowiedz Link Zgłoś
hela2212345 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 05.04.15, 20:44 ania2622 Bardzo złe masz te wyniki? Najlepiej skontaktuj się ze swoim lekarzem. Ja bym na Twoim miejscu poszła do endokrynologa. Ja mam niedoczynność. Mój lekarz to zignorował. Sama poszłam do endokrynologa i już jest lepiej. Niestety leczenie jest długotrwałe... Odpowiedz Link Zgłoś
tusia27.04 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 05.04.15, 20:47 Ania2622 a jaki mialas wynik ft4? To jest wazniejszy parametr tsh jest wydzielany pulsacjnie wiec mozna trafic na wynik nie w normie ale ft4 i ft3 jest wazniejsze. Powodem moga byc leki na wyciszenie przysadki to taki moj pomysl bo ja dzien przed transferem mialam tsh 5 a caly czas mialam uregulowana tarczyce bo badam regularnie. Odpowiedz Link Zgłoś
tusia27.04 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 05.04.15, 20:38 Pasja, tak podchodzimy drugi raz za 4 dni koncze antykoncepcje,mam zastrzyki na wyciszenie pzysadki, 17go jedziemy po leki na stymlacje, dostalam Inofolik na poprawe jakosci jajeczek, a maz FertilMen Plus na poprawe nasienia. Poprzednia stymulacja byla mozna powiedziec akurat bo pobrali 6 komorek ale mimo ICSI nie powiodlo sie ale nie nastawialam sie ze za pierwszym razem sie uda ale myslalam ze chociaz bede miala jakies zarodki do mrozenia. Niestety rzeczywistosc sprostowuje niektore sprawy. Co do ciazy to takie jest zazwyczaj postepowanie ze po pierwszym poronieniu nic nie robia i do 12 tygodnia uwazaja ze to jest tzw naturalna selekcja organizmu. Moim zdaniem powinni zlecic badania skoro naturalnie juz nie wychodzilo pozniej. Jestescie w refundacji? Teraz powinni zalecic ICSI jesli nie wyszlo ze zwyklym protokolem. Trzeb byc dobrej mysli i miec nadzieje bo zamartwianie sie i czarne mysli nie ulatwiaja sprawy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ania2622 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 05.04.15, 21:28 Tusia, hala tsh 0,4 ft 4 w normie. Biorę dipheralinie na wyciszenie, w sumie już trzy zastrzyki od stycznia. Jeden na miesiąc. Dlatego dhea, a to jest lek na jakimś męskim hormonie. Wizytę mam we wtorek więc zapytam lekarza. Czy to możliwe ze od tych leków tak mi się ten poziom zmienił? Odpowiedz Link Zgłoś
ania2622 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 05.04.15, 21:48 Do tego dhea - miało być... Odpowiedz Link Zgłoś
tusia27.04 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 05.04.15, 23:44 Jeden zastrzyk na miesiac na wyciszenie? Ale to musi byc petarda ja biore zastrzyk co 2 dni Gonapeptyl sie nazywa. Jakie maja normy w tym labie bo ja u siebie mam 0,27-4,2 wiec jak masz 0,4 to jest w normie. Jesli Cie bardzo niepokoi ten wynik to bym Ci radzila powtorzyc i jesli bedzie taki sam to do lekarza isc, ale najwazniejsze sa wolne hormony (ft4 i ft3). Odpowiedz Link Zgłoś
ania2622 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 06.04.15, 09:54 No to jest coś jak gonapeptyl tylko ze ten działa przez 28 dni. Skutek uboczny, ciągły ból głowy i uderzenia gorąca conajmniej 15 razy na dzień. Norma jest od 0,550 a ja mam 0,449. Jutro zobaczymy co lekarz powie. Mam nadzieje, że od jutra zacznę stymulację. Odpowiedz Link Zgłoś
kate7980 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 06.04.15, 20:31 Cześć Dziewczyny. Miałam brać jeszcze dziś duphaston, ale od rana zaczął mi się @ i już nie brałam. Pogodziłam się chyba z pierwszą porażką... Teraz myślę tylko kiedy pójdę do gina i coś znowu zacznie się dziać Czy któraś może podpowiedzieć jak wygląda drugie podejście do krio?? Odpowiedz Link Zgłoś
ania2622 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 06.04.15, 22:24 Kate generalnie jeśli nie ma żadnych przeciwwskazań to do transferu można przystąpić w kolejnym cyklu. A który masz ddzień po transferze? Robiłaś betę? Odpowiedz Link Zgłoś
ania2622 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 06.04.15, 22:32 Doczytałam wyżej o becie. Przykro mi.. Trzymaj się dzielnie kochana, w końcu się uda Odpowiedz Link Zgłoś
ania2622 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 07.04.15, 20:02 U mnie kicha progesteron za wysoki, i konieczna jest wizyta u endokrynologa. Tak więc nie rozpoczynam dzisiaj stymulacji. Jutro idę powtórzyć badania na tarczycę, potem lekarz i zobaczymy co dalej. Szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
tusia27.04 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 07.04.15, 23:14 Progesteron za wysoki? A w ktorym jestes dniu cyklu? Stosowalas antykoncepcje od stycznia? Ja jade 17go na stymulacje a nie dostalam tym razem progesteronu i estradiolu do oznaczenia, hmm. Zrobie sobie chyba na wszelki wypadek. Ale chyba te zastrzyki na przysadke cos slabo dzialaja skoro wzrosl ten progesteron. Chyba bym nie miala zaufania do czegos co dziala 28dni, wole juz sie kloc co 2 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
barbarita38 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 07.04.15, 23:33 tusia zaczynasz znowu ja w czwartek mam usuniecie mięśniaka i stymulacje dopiero zaczynam w czerwcu jak dobrze pójdzie i nie będę musiala rozlożyć tego na 2 razy Odpowiedz Link Zgłoś
ania2622 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 08.04.15, 00:26 A no za duży progesteron. Ponoć lek Dhea, który biorę może podwyższać ten poziom. Generalnie to nie wiem w którym jestem dniu cyklu bo ostatnią @ miałam w lutym. Tez mi się nie podobają te zastrzyki. Dr powiedziała ze to jest to samo co Gonapeptyl tylko nie trzeba robić co dwa dni. Ale i tak się kiepsko po nich czuję. Teraz mam odstawić Dhea, zrobić konsultację u endokrynologa i za tydzień na kolejną wizytę. Dzisiaj nawet usg nue miałam, a jajnik mnie boli i kłuje. Chyba mam dosyć tego wszystkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
tusia27.04 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 08.04.15, 09:54 Tak Barbarita trzeba walczyc bo co nam pozostaje. Trzymam kciuki za czwartek w takim razie, na pewno bedzie dobrze. Sciskam Ania a gdzie Ty sie leczysz? Tego okresu nie masz bo jestes na antykoncepcji czy nie dostalas i juz? Widze na roznych forach ze w kazdych klinikach maja inne ulubione leki. No to trzymam kciuki za wizyte u endokrynologa, chociaz moim skromnym zdaniem jak sie pracuje w klinice in vito i szpikuje pacjentki hormonami to powinno sie zglebic troche tez endokrynologie no ale to tylko takie moje marzenie pewnie zeby "Im" zalezalo tak jak "Nam". Odpowiedz Link Zgłoś
ania2622 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 08.04.15, 12:36 Tusia ja się leczę w Provicie w Katowicach. @ nie mam przez te zastrzyki z dipheraliniy. To ona zatrzymuje @. Masz rację z tą endokrynologią. Myślałam że pójdę, pokaże wyniki i do stymulacji Dr dołączy mi jakiś lek i będzie ok, a tu jednak kolejny problem. No cóż, jak by im zależało to by się mogli bardziej wgłębić w problem naturalnego zapłodnienia, a nie od razu in vitro zalecać bez konkretnych badań. Odpowiedz Link Zgłoś
tusia27.04 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 09.04.15, 07:21 Jak chodzi o naturalne zaplodnienie to nie Wszyscy moga, w sensie jak nie maja jajowodow lub niskie parametry nasienie,ale jest duza grupa osob ktore niby zdrowe a ciazy nie ma. Ta grupa moglaby powalczyc naturalnie. Tylko lekarz z zapalem poszukania problemu. Moim zdaniem w dzisiejszych czasach najwieksze znaczenie maja wszechobecne hormony i inne leki wystepujace w zywnosci oraz problemy immunologiczne o ktorych czasem mozemy ne miec pojecia. Rowniez endometrioza swoje grosze dorzuca. Co do progesteronu to obniza sie on po miesiaczce wiec chyba ta dipheralina nie powinna Ci jej hamowac. Ja biore Gonapeptyl i antykoncepcje i dzisiaj koncze lustek pugulek i mam rozpisany tez zastrzyk i pozniej jeszcze caly czas co 2 dni robie zastrzyki a miesiaczke normalnie dostaj i ide po stymlacje. DHEA ma napisane ze moze zaburzac miesiaczke to chyba ze to jego sprawka. Ale jak juz DHEA odlozylas to pewnie dostaniesz @ i bedzie OK. Odpowiedz Link Zgłoś
ania2622 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 09.04.15, 18:26 No właśnie ta dipheralinia jest na zatrzymanie @. Po ostatniej stymulacji mocno uaktywnila mi się endometrioza. Bolało mnie już wszystko dlatego dr zdecydowała zatrzymać @. Odebrałam wyniki z tarczycy. Raczej kiepsko to wygląda. Wieczorem mam wizytę u endokrynologa. Jak zezwoli to będziemy działać z kwietniowym ivf. Odpowiedz Link Zgłoś
kingapal1003 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 11.04.15, 19:11 Juz jestem po punkcji..... ale tylko 5 oocyty udało się pobrać. Teraz truchleje co dalej ile z nich będzie dobrych. Powiedzcie mi kochaNe czy po punkcji tez mialyscie tak wzdety i wielkie brzuchy? Zaczyna mnie to martwić bo mój stał się wielki Odpowiedz Link Zgłoś
ania2622 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 11.04.15, 21:20 Kinga generalnie brzuch możesz mieć spuchniety po punkcji. Jak będzie ci się to utrzymywalo dłużej to może warto by zrobić usg. Hiperstymulacja jajników jest częstym efektem stymulacji do ivf. Trzeba to obserwować bo nie jest to bezpieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
tusia27.04 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 11.04.15, 19:22 Ania i co u endokrynologa? Odpowiedz Link Zgłoś
ania2622 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 11.04.15, 21:17 Tusia, endokrynolog powiedział tak " jak by do mnie przyszła kobieta z ulicy, pokazała takie wyniki badań i powiedziała ze chce się starać o dziecko to bym powiedział droga wolna, ale zważywszy na Pani historię - dwie obumarłe ciąże, w jednej wada genetyczna - może warto by się było wstrzymać na dwa miesiące." wyszła ma subkliniczna nadczynność tarczycy, czyli na ten moment nie wiadomo czy się to rozwinie czy też nie. Dostałam lek Propranolol, i mam zrobić kolejne badania na oznaczenie markerów tarczycowych czy w tarczycy nie ma jakiejś choroby immunologicznej. We wtorek mam kolejną wizytę u giną. Nie wiem co dalej. Chyba pójdę na żywioł i zrobię tą stymulację. Co ma być to będzie. Może przez ten tydzień brania tego leku tsh mi się unormuje. Odstawiłam wszystkie inne leki i witaminy. Nie spodziewałam się że takie coś stanie mi na przeszkodzie Odpowiedz Link Zgłoś
tusia27.04 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 11.04.15, 23:04 Ania, niestety tarczyca jest teraz bardzo powszechnym problemem. Mam nadzieje ze lek pomoze i stymulacja bedzie ok. Trzymam kciuki. Ja troche cierpie dzisiaj bo wczoraj pozbylam sie osemki, juz trzeciej i ostatniej. Czekam teraz na piatek i zaczynamy stymulacje. Odpowiedz Link Zgłoś
ania2622 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 11.04.15, 23:20 Tusia trzymam kciuki żeby się wszystko udało Odpowiedz Link Zgłoś
kingapal1003 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 12.04.15, 08:41 Hejka dostałam właśnie SMS od D. Z 5 POBRANYCH KOMÓREK 2 BYŁY NIEPRAWIDŁOWE A Z POZOSTAŁYCH 3 DWIE SIĘ ZAPLODNIONYCH. TO CHYBA MARNY WYNIK. NAJWAŻNIEJSZE BY ZOSTAŁY ZE MNĄ. Odpowiedz Link Zgłoś
evulka4 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 12.04.15, 10:29 Hej. ja zaczynam dzisiaj stymulacje Puregonem. Trzymam kciuki za was wszystkie i zycze milego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinaaa00 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 12.04.15, 12:12 Kinga trzymam kciuki za Twoje zarodki! Ja jestem dzis 2 dpt dwóch 3dniowych zarodków 4b i 8c. Tez nie są najlepszej jakości ale mam nadzieje ze ze mna zostaną Odpowiedz Link Zgłoś
kingapal1003 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 12.04.15, 12:24 Ewelina 00 dzięki kochana narazie umieram po punkcji a już się boje transferu czy to boli???? Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinaaa00 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 12.04.15, 12:33 Kinga nie boli, wiadomo ze coś czujesz ale to nie jest taki typowy mega ból. Ja po punkcji dwa dni umieralam bolał brzuch zwlaszcza przy sikaniu. Nie moglam sie wyprostować. Ale trzeba dużo pić i dużo sikac po punkcji. No i jak najwięcej odpoczywac. Nic sie nie martw Odpowiedz Link Zgłoś
ellenadobrev Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 14.04.15, 23:00 Nie boli nic. Rozszerzą tylko wejście do macicy ale to tak jakby do cytologii i tyle. Nie martw się niczym i powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
pasja342 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 12.04.15, 12:56 Witam. Tez sie lecze na tarczyce, ja mam niedoczynnosc. W 2013 roku ciaza obumarla, nie mialam robionych zadnych badan dlaczego tak sie stalo. Badanie tarczycy po poronieniu wskazalo 4,5 TSH. Od tamtego czasu biore Levaxin na obnizenie hormonu. W tamtym roku spadlo do 2,4 TSH. Mam pierwsza probe IVF nieudana w lutym. Od dzis zaczelam kolejne podejscie i stymulacje. 2tyg. spray do nosa Synarel na wyciszenie. Odpowiedz Link Zgłoś
ania2622 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 12.04.15, 20:45 Ja mam nadzieję że lekarz zezwoli na stymulację bo już resztkami sił do tego podchodzę. A niedoczynność ponoć gorsza niż nadczynność. I czytałam gdzieś że ma też wpływ na poronienia nawykowe. Że też kobiety mają zawsze przerąbane Odpowiedz Link Zgłoś
katrina170 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 14.04.15, 07:21 Cześć dziewczyny proszę o pomoc bo zwariuję Zakwalifikowałam się na refundowane in vitro i obecnie jestem w trakcie stymulacji (z emocji że załapałam się na In vitro nie zapytałam się o wszystko )A konkretnie od 23.03 przyjmowałam tab Ovulastan skończyłam je 09.04 ,od 06.04 przyjmuję zastrzyki Gonapeptyl co drugi dzień dziś mam ostatni oraz od 06.04 Acidum folicum jutro mam wizytę w Gdańsku a dziś dostałam @ proszę napiszcie czy to normalne czy wszystko diabli wzieli i od początku Odpowiedz Link Zgłoś
tusia27.04 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 14.04.15, 08:39 Katrina to jest jak najbardziej normalne. Ja dostalam wczoraj @ a jade do Gdanska w pt dopiero. Gonapeptyl blokuje Twoj cykl tak wiec nie ma znaczenia juz w ktorym jestes dniu tylko ktory dzien stymulacju teraz sie bedzie liczyl. Tak naprawde stymulacje zaczniesz jutro zapewne Menopurem. Skad jezdzisz do gdanska? Odpowiedz Link Zgłoś
katrina170 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 14.04.15, 09:37 tusia27.04 dzięki za info już trochę się uspokoiłam ale rano mega stres miałam.A jeżdżę ze Starogardu Gd. Odpowiedz Link Zgłoś
tusia27.04 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 14.04.15, 09:55 Ciesze sie ze moglam pomoc. My z Poznania wiec troche dluzsza droga. Trzymam kciuki za wizyte i stymulacje. Sciskam. Odpowiedz Link Zgłoś
katrina170 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 14.04.15, 10:00 Wzajemnie A zapytam czy to twoje pierwsze podejscie do inv bo moje tak wcześniej mniałam 3 insiminację z niepowodzeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
tusia27.04 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 14.04.15, 14:18 Drugie podejscie. Pierwsze po stymulacji 6 komorek, jeden zarodek transfer sie odbyl ale nic sie nie zagniezdzilo. Nic nie zamrozone wiec od poczatku stymulacja. W sumie bym sie cieszyla ale nie liczylam ze pierwsze pidejscie sie uda, ale myslalam ze przy 6 komorkach pobranych to jeszcze jakues blastki na transfer zostana, ale niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
ellenadobrev Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 14.04.15, 22:25 katrina 170 to na pewno nie jest zwykła miesiączka, nie martw się ja jestem w trakcie stymulacji ,ostatnie dni antykoncepcyjnych i teraz od 5 dni gonapeptyl, zaraz jak sie skonczą tabletki jest 7 dni aby dostać okres, jest on wręcz wymagany więc chyba idziesz normalnym trybem. Odpowiedz Link Zgłoś
katrina170 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 16.04.15, 07:31 jestem już po wczorajszej wizycie faktycznie to tak ma być że teraz @ no i od dziś 7x Gonapeptyl oraz 7x Menopur i w następny piąteczek dowiem się kiedy pick up co do tych zastrzyków mam do was pytanie czy mogę je sobie robić o tej samej godzinie czy muszą być w różnych ?Kurcze ale mam strach czy wychoduję dobrą gromadkę Odpowiedz Link Zgłoś
katrina170 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 16.04.15, 08:17 tusia27.04 napisz co tam ci powie lekarz jutro na wizycie Odpowiedz Link Zgłoś
tusia27.04 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 16.04.15, 08:53 Zastrzyki ja roblam gonapeptyl rano a menopur wieczorem. Napisze co powie, zapewne nie bedzie nowosci. W pt pozbylam sie ósemki, byla problematyczna i jeszcze mam bol. Okazalo sie ze mam jeszcze stan zapalny przy innym zebie, a wiadomo ze stany zapalne nie sa wskazane wiec robmy stymulacje i zobaczymy co sie bedzie dzialo, jak bede miala jakies mrozaki to po nieudanym trasferze robie zeby i dopiero wracam. Odpowiedz Link Zgłoś
ellenadobrev Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 16.04.15, 09:52 tusia27 Ja miałam dokładnie taką samą sytuację 2 mce temu, chirurgicznie usuwałam i mam z głowy ale została mi jeszcze taka sama 8 po drugiej stronie z tym,że ta może zaczekać ,bo nic jej nie dolega. Odpowiedz Link Zgłoś
ellenadobrev Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 16.04.15, 09:50 katrina170 Powinnaś pilnować godzin zastrzyków, najlepiej jak codziennie są o tej samej godzinie, to ważne. Odpowiedz Link Zgłoś
katrina170 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 17.04.15, 09:30 No i tak będę robić te zastrzyki rano o 11 Gonapeptyl a o 16 Menopur Odpowiedz Link Zgłoś
stachowata Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 17.04.15, 09:36 no tak ewelina bo ty malas troche wczesniej ja dopieto dxis 3dpt ale jutri chce juz w miare normalnie funkvjonoeac oczywiscie bez przemeczania)) Odpowiedz Link Zgłoś
ariana83 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 17.04.15, 09:38 Czesc dziewczyny Niedlugo dolacze do waszego zacnego grona Czekam teraz na @ i za kilka dni startujemy Odpowiedz Link Zgłoś
ellenadobrev Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 17.04.15, 22:32 katrina ja mam w swojej rozpisce wyraźnie napisane ,że zastrzyki nalezy robić po godzinie 12.00. Odpowiedz Link Zgłoś
katrina170 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 18.04.15, 13:59 Ja nie mam nic napisane więc dzwoniłam na infolinię do kliniki i powiedzieli mi że mogę je nawet razem o jednej godzinie wstrzykiwać ale lepszy efekt jest jak o różnych porach i że 11 i 16 są to dobre pory. Odpowiedz Link Zgłoś
ellenadobrev Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 18.04.15, 19:50 Dziwne. Ja od 3 transferów , które przeszłam miałam zaznaczone ,że tak jak piszesz ale po godzinie 12.00 Odpowiedz Link Zgłoś
katrina170 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 18.04.15, 22:31 No gdzie klinika tam inaczej mi kobietka na infolini mówiła że Gonapeptyl rano Menopur wieczorem godz.11-16 są dobre no i tak biorę to jest moje pierwsze podejście więc dlamnie wszystko to nowość niemam do czego sobie porównać Odpowiedz Link Zgłoś
bf22 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 14.04.15, 10:39 Melduje sie po krotkiej przerwie. W tym odcinku sam transfer, na cyklu naturalnym w piatek pierwszy monitoring Odpowiedz Link Zgłoś
ania2622 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 14.04.15, 23:31 Hejo, ja po wizycie u gina. Idziemy na całość i pomimo zbyt niskiego tsh dziś zaczynam stymulację. Oby ostatnią Odpowiedz Link Zgłoś
tusia27.04 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 15.04.15, 14:01 Ania, do boju, trzymam kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
tusia27.04 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 15.04.15, 14:17 Ania, do boju! Trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
tusia27.04 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 16.04.15, 06:39 Ania, do boju! Trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
barbarita38 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 15.04.15, 11:00 bf22 powodzenia a ile zarodków? Odpowiedz Link Zgłoś
bf22 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 16.04.15, 05:57 zostaly 2 ale transferujemy 1 Odpowiedz Link Zgłoś
kingapal1003 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 16.04.15, 13:49 Hejka. Ja dziś 4 dpt i boję się bardzo czy się uda. Pierwszy transfer ale nie zostało mi nic do mrożenia. Dziewczyny która z Was jest w tym dniu po transferze odezwij cie się może łatwiej będzie przeczekać ten straszny czas niepewności i oczekiwania na dobre wiadomości Odpowiedz Link Zgłoś
anetaw84 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 16.04.15, 15:15 Hej ja transfer miałam w sobotę wiec jestem trochę przed Tobą Odpowiedz Link Zgłoś
evulka4 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 16.04.15, 15:40 ja mam w piatek pierwszy monitoring w 7dc. ciekawa jestem czy cos juz uroslo bo nie mam rzadnych objawow. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ania2622 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 16.04.15, 16:54 Ja mam 3 dzień stymulacji, pierwszy monitoring dopiero w poniedziałek. Mam nadzieje że tym razem uda się chociaż dwa blastusie wychodować. Trzy miesiące brałam dhea, może to coś pomoże 😊 Odpowiedz Link Zgłoś
kingapal1003 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 16.04.15, 17:49 Anetaw84. Powiedz kochana jak się czujesz. Czy coś czujesz😆to pierwszy transfer? Odpowiedz Link Zgłoś
anetaw84 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 16.04.15, 18:00 tak to mój pierwszy raz, ogólnie to mam mega napięty brzuch mię mogę go wciągnąć. Ale ani piersi ani innych objawów. A Kinga jak u Ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
kingapal1003 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 16.04.15, 18:22 To tak jak u mnie . Miałam mega wielki i napięty brzuch ale to po punkcji.dziś 4 dpt I czuje lekko dół brzucha i kilka razy mnie ukul jajników. Piersi bolą troszkę. Martwię się bo nic nie zamrozić. Gdzie się leczysz Odpowiedz Link Zgłoś
anetaw84 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 16.04.15, 18:35 w novum w wawie. Punkcje miałam w czwartek. Odpowiedz Link Zgłoś
stachowata Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 16.04.15, 18:35 kingapal ja jestem 3dpt i to nasze pierwsze podejście też nie mam nic do mrożenia co mnie strasznie przygnębiło jutro mam pierwszą weryfikację Odpowiedz Link Zgłoś
kingapal1003 Re: Kwietniowo/Majowe In vitro 😉 16.04.15, 18:47 Stachowiak prawie idziemy łeb w leb☺ja nie robie weryfikacji. Betę sprawdzam 12 dpt Odpowiedz Link Zgłoś