Dodaj do ulubionych

in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuacja 06

19.06.15, 13:47
Dziewczyny skończyły nam się wpisy, dlatego zakładam nowy watek. Daynerys gratulacje, skoro wyszły Tobie 2 kreski, to beta na pewno będzie wysoka. Dziubeczek wytrzymałaś, czy poszłaś dziś na betę?
Obserwuj wątek
    • klm-33 Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 19.06.15, 14:16
      Obecnie jestem na Starynkiewicza, 5 inseminacji dwa pełne programy, co mi nie pasuje chyba to że lekarze wszystkich traktują jednakowo i nie mają już nowego pomysłu, nie zlecają badań tylko kierują na kolejne zabiegi
    • klm-33 Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 19.06.15, 14:28
      Obecnie jestem na Starynkiewicza, 5 inseminacji 2pełne programy, co mi nie pasuje chyba to że lekarze wszystkich traktują jednakowo i nie mają już nowego pomysłu, nie zlecają badań tylko kierują na kolejne zabiegi
      • kro.ps Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 19.06.15, 15:13
        Klm, skoro tak czujesz to zmień klinikę. Wydaje mi się, że Bocian to dobry wyb?r. Jakie miałaś zarodki? Miałaś już laparoskopię , histeroskopię? Hormony masz w normie?
        • daynerys Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 19.06.15, 21:25
          A co tu tak cicho?
          • kro.ps Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 19.06.15, 21:35
            dziewczyny się zagubiłysmile. Gratuluję daynerys, jeśli wyszły dwie krechy, to beta będzie wysoka. Dziubeczkowi podwoiła się beta, więc pewnie obie będziecie na ciażowym forum. Mam nadzieję, że za tydzień do was dołaczę.
            • katik3 Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 20.06.15, 07:20
              Daynerys super, trzymam kciuki za dzisiejszą betę wink
              • daynerys Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 20.06.15, 09:44
                Hej dziewczyny! Robilam bete.,wyniki po 14.
                Do kogo dzwonilyscie poinformować o wyniku bety, do lekarza prowadzącego czy do pań z recepcji?
                I co z receptą na leki? Mam zapas tylko do środy
                • kro.ps Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 20.06.15, 09:51
                  Daynerys jeszcze raz gratulacje.
                  • daynerys Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 20.06.15, 09:56
                    Poczekajmy na wyniki bety
                    • kro.ps Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 20.06.15, 10:43
                      Ok daynerys, w takim razie trzymam kciuki, ale na pewno będzie wysoka.
        • klm-33 Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 22.06.15, 13:44
          Kro.ps hormony w normie stwierdzona niepłodność idiopatyczna, dwie pełne procedury różne zarodki w sumie 8 podanych wcześniej inseminacje Ponieważ będę dojeżdżać do kliniki z daleka obdzwoniłam wszystkie w Białymstoku i powiedzieli że jeszcze w Krobanku mają wolne miejsca możecie mi podpowiedzieć
    • daynerys Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 20.06.15, 14:15
      Dziewczyny mam wyniki.,robione w 11dpt
      Beta -440,
      Estradiol -413,
      Progesteron -18,68.
      Chyba jest dobrze co?
      • lolenka5 Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 20.06.15, 14:27
        Jest bardzo dobrze.
        U mnie niestety jest żle. Beta w 19dpt 469 i wciąż powolutku rośnie. Na usg nic nie ma.
        • daynerys Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 20.06.15, 14:36
          Lolenka, trzeba być dobrej myśli. Trzymam za Ciebie kciuki kochana
        • katik3 Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 20.06.15, 15:33
          Lolenka dalej trzymam mocno kciuki .
        • katik3 Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 20.06.15, 16:43
          Lolenka trzymam kciuki, musi być dobrze!
      • kro.ps Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 20.06.15, 14:27
        jest super, gratulacje, teraz chyba już mogęwink Wydaje mi się, że progesteron m?głby być troszkę wyższy, może zadzwoń do lekarza, z pytaniem, czy nie zwiększyć dawki.
        • daynerys Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 20.06.15, 14:35
          Też mi się wydaje,że mógłby być wyższy. Czekam na telefon od lekarza.
          I dziękismile
          • kro.ps Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 20.06.15, 14:37
            Nie ma sprawy, teraz Ty trzymaj za mnie kciuki : p
            • daynerys Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 20.06.15, 14:43
              I pewnie,że będę. smile
      • katik3 Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 20.06.15, 15:31
        Daynerys super gratuluję ja w 12 miałam bete 538 a progesteron 49 . Ja biorę 3x1 lutinus i 3x1 duphaston.
        • kajka8111 Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 20.06.15, 16:43
          Myślałam, że Was nie znajdę.
          Lolenka trzymam kciuki, żeby wszystko było w porządku.
          Daynerys też miałam przeczucie że Ci się uda. Super.
          Dziubeczek gratulacje.
          Kro.ps mam nadzieję, że Ty też będziesz miała wysoką betę. Jak się czujesz, masz jakieś objawy?
          Ja jestem po wizycie i się podłamałam. Na prawym leniwym jajniku trzy pęcherzyki które nie ruszyły i już nie ruszą. Na prawym 6 pęcherzyków po 11-13mm. Dostałam na 2 dni puregon i jutro dodatkowo menopur. W poniedziałek kolejna wizyta. Pewnie to nie będzie koniec stymulacji. Dr P mówi, że wolniej idzie długi protokół. Okazało się tak jak myślałam, że ten protokół nie jest dla mnie, męczę się z nim strasznie, dopiero 2 dni temu skończyły mi się plamienia. Jeszcze żeby efekty były. 6 komórek by wystarczyło ale u mnie zazwyczaj 4 odpada na samym początku bo są niedojrzałe. Jedyna nadzieja w tym, że długi protokół spowoduje, że komórki będą lepszej jakości i nie odpadnie aż tyle. Jestem załamana, pozostaje mi zwiedzać Białystok dla poprawienia humoru sad.
          • katik3 Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 20.06.15, 17:11
            Kajka spokojnie po menopurze na pewno pęcherzyki urosną. Dla mnie długi protokół też nie był dobry, teraz miałam krótki, byłam stymulowana 15 dni (jak na krótki to długo) miałam menopur 300 codziennie. Pamiętaj że liczy się jakośc,ja zawsze sobie to powtarzalam wink
            • lolenka5 Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 20.06.15, 17:29
              Kajka ja wiem,ze kiedys sie nam musi udac.Ja teraz przez to wszystko zjadam bardzo duzo nerwow.Czlowiek chce zeby wszystko bylo dobrze.Juz sie zaczelam cieszyc ze jest ok.A tu prosze!Narazie mam dalej brac leki i czekac.
              Katik3 fajnie ze u ciebie wszystko dobrze.To dodaje mi sily,ze kiedys sie udasmile
            • kajka8111 Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 20.06.15, 17:40
              Katik menopur na mnie nie działa ale może zadziała w połączeniu z puregonem. Tak twierdzi lekarz. On nadal wierzy, że długi protokół będzie dla mnie lepszy. Przy moim drugim podejściu byłam stymulowana samym menopurem i miałam tylko 4 komórki, z tego 2 słabe zarodki 5b i 4c w trzeciej dobie. Rzeczywiście długo się stymulowałaś ja na krótkim zawsze 8 dni. Teraz 8 dzień stymulacji minie jutro a końca nie widać. Podobno będę stymulowana 2 dni dłużej. Mam nadzieję że w poniedziałek pęcherzyki będą znacznie większe i estradiol skoczy bo dziś był niski.
              • kajka8111 Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 20.06.15, 17:44
                Lolenka ja z każdym podejściem mam coraz mniej nadziei. Teraz nie pozostaje mi nic innego jak modlić się żeby z tego powstało dwa dobre zarodki.
              • kro.ps Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 20.06.15, 17:50
                Kajka trzymam kciuki, na pewno podrosna, przy długom protokole też mi wolniej rosły. Miałaś badane lh? Ja teraz miałam za niski i dr M. przepisał mi luveris, po tym zastrzyku ładnie podrosły i szykowałam się do punkcji.
                • kajka8111 Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 20.06.15, 18:04
                  Progesteron i estradiol chyba. Mam zmniejszyć gonapeptyl na pół ampułki, podobno ze względu na moją wagę nie potrzebuję aż tyle. Ciekawe dlaczego dr P i G nie stosują takich leków jak dr M.
                  • kro.ps Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 20.06.15, 18:24
                    To była moja 5 stymulacja, a też pierwszy raz miałam badane lh w 9 dniu stymulacji. Ten lek na pewno mi pom?gł. Może podejdź jutro do Bociana i zapytaj albo sama poproś o badanie lh. Nie jestem lekarzem, ale Tw?j przypadek przypomina mi moj, więc może akurat to też pomogłoby Tobie. Trzymaj się ciepło.
                    • kro.ps Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 20.06.15, 20:38
                      Lolenka, przepraszam, dopiero zobaczyłam Tw?j wpis, może za parę dni będzie coś widać, skoro beta nie spada, to chyba jest nadzieja. a co na to lekarz? trzymam mocno kciuki.
                    • kajka8111 Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 20.06.15, 21:47
                      Kro.ps chyba dr się domyślił że jest niskie lh bo przepisał mi 75j menopuru, który zawiera lh i zmniejszył dawkę gonapeptylu który chyba lh obniża. Powiedział, że po menopurze powinno ruszyć szybciej. Zobaczymy. Pewnie jest tak jak piszesz.
                      • kro.ps Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 20.06.15, 23:34
                        Kajka, możliwesmile, pewnie w razie czego zareaguje i poda Tobie Luveris w pn. i nie przejmuj się ilościa, raz z 12 pęcherzyk?w miałam tylko 2 dojrzałe komorki, a raz 3 z 3.
    • stokrotka2013 Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 21.06.15, 08:13
      Hej dziewczyny dopadł mnie spadek formy i czuje się już zmęczona całą sytuacją sad a to dopiero etap stymulacji sad
      --
      8 lat starań, 4 iui sad
      1 prywatny i 2 refundowane pełne programy 6 transferów sad
      Czy można mieć jeszcze nadzieję ?
      • dziubeczek86 Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 21.06.15, 08:56
        Hej smile już się znalazłam big_grin
        Tak podwoiła mi się beta, a teraz czekam na poniedziałek na badanie bety i się boje żeby nie spadła. Wręcz "trzęse dupą" jak to się mówi wink to wszystko mi się wydaje zbyt piękne żeby było prawdziwe, ale może może...
        Myślę, czy nie trzasnąć sikańca dzisiaj. Może by coś już pokazał. 10 dpt Dayners już pokazał, może mi też by coś pokazał?
        Najgorsze jest to że mi sięDuphaston kończy i mam tylko 1 tabletkę na obiad. Nie mam na wieczor ani na rano. Nie wiem skąd to załatwić, lekarze w niedziele nie przyjmują. Chyba będę musiała poczekać.
        Albo w aptece poprosić żeby mi wydali a receptę doniosę? Moja siostra tak czasem robi i się zgadzają... kurde że ja teżnie popatrzyłam że mi się kończą :o
        • daynerys Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 21.06.15, 09:08
          Cześć dziubeczek. Cieszę się z Twojej bety. Jutro też robię powtórkę z bety. Muszę też załatwić duphaston i luteine. Lekarz rodzinny mi wypisze czy muszę iść do ginekologa? A Ty spróbuj poprosić w aptece. Sama tak nie robilam ale znajomi prosili i zgadzali się w aptece
          • dziubeczek86 Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 21.06.15, 09:16
            Daynerys dziekuję smile ja się też cieszę z Twoich 2 kreseczek i wysokiej betki smile
            Nie wiem czy rodzinny wypisze, też jestem ciekawa. Daj znać po wyniku bety, ja też dam bo jutro idę na 100% na betę i muszę zadzwonić do kliniki z wynikiem bo mi kazali 22 czerwca podać wynik. I chyba muszę się tam umówić. Luteinę mam jeszcze tylko ten Duphaston kurde jakoś mi tak szybko poszedł.
            Spróbuję do tej apteki się wybrać. Oni podobno się zgadzają na doniesienie recepty a w razie jakby ktoś nie doniosl to sami sobie wystawiają receptę i dlatego są "kryci" wink tak mi to siostra tłumaczyła smile
          • kro.ps Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 21.06.15, 09:21
            Hej dziewczyny, stokrotka, tak to jest z ivf, targaja nami skrajne emocje, od euforii, że to zaraz może się udać, po depresję, ze strachem przed porażka, ale trzymaj się, będzie dobrze.Twoim zadaniem jest teraz relaksować się, dlatego zajmij się tym co lubisz. Mi pomogła oderwać się dobra ksiażka. Dziubeczek, daynerys, myślę, że nawet jak pojdziecie na pomoc doraźna, to musza wam wypisac recepte. W moim mieście jest taka dyżurujaca przychodnia. działajcie dziewczyny. Progesteron jest bardzo ważny.
            • kajka8111 Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 21.06.15, 10:16
              Stokrotka a jak u Ciebie idzie stymulacja? Ty chyba zaczęłaś 2 dni wcześniej.
              • stokrotka2013 Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 21.06.15, 11:29
                kajka8111 dziś kolejne podglądanie bo jeszcze jajca nie porosty i decyzja co dalej myślę że już dziś będzie wiadomo kiedy punkcja.
                • kro.ps Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 21.06.15, 13:08
                  Kajka, stokrotka, trzymam za was kciuki.
                  • daynerys Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 21.06.15, 14:16
                    Hej dziewczyny!
                    Kajka nie martw się, będzie dobrze. Zawsze sobie powtarzamy,że liczy się jakość a nie ilość. Mi też zostały ostatecznie z 6 zarodków dwa.które zostały mi podane i nie mam mrozaczkow. Całe szczęście, że się udało.
                    U Ciebie też bedzie dobrze. Trzymam kciukismile
                    Kro.ps, Stoktotka również trzymam za Was kciuki smile
                    • dziubeczek86 Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 21.06.15, 14:51
                      Pewnie że liczy się jakoś nie ilość. Mi się zapłodnił 1 zarodek, reszta albo źle się zapłodniła albo nie przetrwała do zamrożenia. Przetransferowali mi tylko ten 1 zarodek.
                      A dziś zrobiłam test apteczny i || kreski wyszły!
                      To jakiś cud, tym bardziej że ja cały czas sięczułam strasznie okresowo. Byłam pewna że nic z tego a teraz mam cichą nadzieję, że będzie ok!
                      I każdej z Was tego życzę!smile
                      • stokrotka2013 Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 21.06.15, 15:55
                        u mnie jeszcze jeden dzien stymulacji i jutro zobaczymy co dalej
                        • kajka8111 Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 21.06.15, 17:00
                          Dziubeczek ale miałaś szczęście, tylko jeden zarodek i się udało. Super. Miałaś blastocystę podaną? Ile komórek Ci pobrali?
                          • dziubeczek86 Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 21.06.15, 17:25
                            Daynerys właśnie nie, w Olkuszu mi odmowili bo niby to za powazne sprawy. Glupie, chyba jak mi nie dadzą to gorzej niż by dały. Teraz dzwoniłam do położnej i wysłała mnie do apteki i mam się na nią powołać może się uda. Tym razem w Krakowie tam skąd jest też klinika. Ale mnie brzuch ciągnie w dół. Wow dziwne.
                            Kajka8111 Miałam zarodek 8A (to chyba blastka) - nawet nie znam się zbytnio na tym big_grin Komórek pobrali mi 6 z czego 5 było dojrzałych. 2 tylko się zapłodniły metodą ICSI. 1 nie przetrwała. 1 tylko była ok i ją mi podali. Także wszystko było postawione na tą jedną kartę, na ten jeden zarodek wink
                            narazie jeszcze w to nie wierze... wink
                            a tym czasem lece do tej apteki. Oby się udało.
                            • daynerys Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 21.06.15, 18:06
                              Dziubeczek a do kogo idziesz jutro po recepte? Do ginekologa czy lekarza rodzinnego?
                              • dziubeczek86 Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 21.06.15, 18:24
                                Idę do rejestracji do kliniki swojej w której robiłam in vitro. Położna powiedziała że będzie recepta tam na mnie czekać. A teraz wróciłam z apteki z Kauflanda i babeczka dała mi ten Duphaston bez problemu jak powiedziałam że jestem z "Macierzyństwa" i powiedziała żę tylko zapisze imie i nazwisko na kogo będzie doniesiona recepta. Także już mam na szczęscie ten lek. W poprzedniej aptece mi kazali iść na dyżur lekarski do szpitala żęby mi lekarz pierwszego kontaktu wypisał. Ale czy by mi wypisał to też nie wiadomo, pewnie zależy od osoby-lekarza. Ale dobrze ze chociaż nie przerwę leczenia i będę mieć ciągłość smile
                      • daynerys Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 21.06.15, 16:56
                        Dziubeczek zalatwilas sobie duphaston?
                        • kro.ps Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 21.06.15, 18:50
                          To super dziubeczek, niebezpiecznie przerwać leczenie. Ty miałaś podany zarodek w 3 dobie, więc on był 8 blastomerowy, literka A oznasza, że był ładny, r?wny bez fragmentacji. Mowiłaś, że dostałaś fotkę, więc pewnie widać na nim takich 8 kuleczek. Czyli masz pierwsza fotke malucha smile.
                          • kro.ps Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 21.06.15, 19:01
                            Mnie też tak ciagnie po bokach, zobaczymy czy to dobry, czy zły znak. Najchętniej to już jutro poszłabym na bete, ale muszę czekać do piatku. Na szczęście wracam do pracy, więc może dotrwam. Daynerys ile dni po transferze robiłaś sikańca? Teraz dziewczyny trzymam kciuki za serducha, u daynarys może nawet 2 smile.
                            • dziubeczek86 Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 21.06.15, 19:10
                              Tak, tak mam zdjęcie big_grin jest 8 kulek big_grin dziwnie sobie uświadomić ze to 1 zdjęcie malucha! big_grin hehehe
                              Tak ewidentnie mnie ciągnie po bokach właśnie, więc może to dobry znak. Mnie tak własnie po bokach i tam na tych kościach od miednicy. Ciekawe czy u Ciebie też już się coś dzieje big_grin ja oczywiście bym poleciała na bete ale życzę wytrwałości do piątku smile ja ide jutro na bete ale już mogę legalnie wink 22 miałam iść smile
                              Tak u Daynerys może dwa serducha big_grin
                              • kro.ps Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 21.06.15, 19:15
                                Podniosłaś mnie na duchu, bo mam idealnie te same objawy, chociaż po tylu porażkach ciężko myśleć pozytywnie.
                                • dziubeczek86 Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 21.06.15, 20:33
                                  Oby to było to! A głowa Cię nie boli? Mnie w 1 dzień boli, potem nie, potem troche boli i tak w kółko. Z objawów to chyba tyle mam na razie. I oczywiście to ciągnięcie po bokach, blisko tych kości co wystają z miednicy. Oby To świadczyło o ciąży. Wiem, mi też jest ciężko myśleć pozytywnie, ale musimy wierzyć. Bardzo jestem ciekawa Twojego wyniku bety czy będzie ok. Będę czekać na dobre wieści smile
                                  • kro.ps Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 21.06.15, 20:43
                                    Też mnie boli trochę, ale to prędzej z nerw?w. Dziubeczek, oby, chciałabym się wymieniać z wami linkami do w?zk?w smile
                                  • wiola8926 Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 21.06.15, 22:19
                                    k
                                    • dziubeczek86 Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 22.06.15, 07:17
                                      Kro.ps też bym chciała!
                                      Za 40 min idę na betę a potem oczekiwanie na wynik. Pewnie gdzieś koło 15 będzie wynik.
                                      Stresuje się... dam znać co mi wyszło.
                                      • daynerys Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 22.06.15, 07:32
                                        Hej Dziubeczek! Też wybieramy się na powtórną bete. Kro.ps sikanca robilam w 10dpt. blatek
                                        • dziubeczek86 Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 22.06.15, 07:47
                                          Daj znać po wyniku! big_grin
                                          • kajka8111 Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 22.06.15, 13:34
                                            U mnie kolejne 2 dni stymulacji, wizyta w środę, punkcja w sobotę lub niedzielę jeśli pęcherzyki będą dojrzałe. Strasznie opornie to idzie, na krótkim dziś miałabym punkcję. Dr życzy mi, żebym wychwalała długi protokół. Dla mnie za długo to trwa i dużo kosztuje. Oby było warto.
                                        • dziubeczek86 Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 22.06.15, 14:11
                                          Daynerys Ty w 11 dpt miałaś bardzo wysoki wynik bety tak myślę big_grin
                                          ja napewno takiego aż nie będe mieć. Wogóle zaczełam się stresowac czy będzie większy czy nie. Tyle się juz naczytałam o tych różnych przypadkach że dopada mnie zwątpienie.
                                          Mam nadzieję że za 1 h będą wyniki...
                                          • daynerys Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 22.06.15, 14:34
                                            Dziubeczek.,mam już wyniki. Beta -1320
                                            • dziubeczek86 Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 22.06.15, 14:41
                                              Tak szybko! big_grin
                                              nooo wynik piękny!!! Ale Ci zazdroszczę big_grin super!!!
                                              Gratuluję big_grin no to się udało u Ciebie, teraz pytanie czy 1 czy 2 big_grin
                                              pięknie Ci beta urosła! big_grin bez 2 zdań smile
                                              • kro.ps Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 22.06.15, 14:53
                                                Super daynerys, trzymamy teraz kciuki za dziubeczka
                                                • daynerys Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 22.06.15, 14:55
                                                  Dzięki dziewczyny. Trzymam kciuki za Twój wynik Dziubeczek
                                                  • dziubeczek86 Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 22.06.15, 14:57
                                                    Hej,
                                                    odebrałam też teraz wynik online. Ależ emocje przy tym otwieraniu :o
                                                    mi wyszla beta 121,1.
                                                    Myślicie że jest ok???
                                                  • kro.ps Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 22.06.15, 15:12
                                                    Jasne, gratuluje. Bardzo się cieszę dziewczyny.
                                                  • dziubeczek86 Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 22.06.15, 15:21
                                                    Dziękuję big_grin
                                                    nadal w to wszystko nie wierze... wink aaaa
                                                  • daynerys Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 22.06.15, 16:33
                                                    Dziubeczek gratulacje. Teraz czekany na Was Kro.ps i Kajka i Stokrotka. Mocno trzymam kciuki. Jestem na urlopie i jutro wyjezdzam nad morze.,mimo iż pogoda bez szału. smile
                                                  • kro.ps Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 22.06.15, 16:53
                                                    trzymajcie dziewczyny, przydadza się na pewno. Jeszcze raz gratulacje. Daynerys, udanego wypoczynku. Kajka, Stokrotka, jak tam pęcherzole.
                                                  • stokrotka2013 Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 22.06.15, 16:58
                                                    Nareszcie wystrzeliły i w środę punkcja kolejny level do przodu smile
                                                    Kajka8111 twoje tez wystrzelą i lada dzień tez będzie punkcja smile
                                                  • kro.ps Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 22.06.15, 17:25
                                                    to super stokrotka, trzymam dalej kciuki. Także za następne etapy smile. Dziewczyny, poczekam do pt. z beta, w razie czego będzie weekend na otarcie łez lub na świętowanie. Zdecydowałam, że to była moja ostatnia stymulacja, jeśli się nie uda, będę szukać dawczyni kom., jak zalecili w inviccie, obym nie musiała. Przepraszam za te rozterki. Cieszmy się teraz z wysokich bet i pięknych pęcherzyk?w.
                                                  • dziubeczek86 Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 22.06.15, 19:03
                                                    Dzięki jeszcze raz każdej z osobna i wszystkim razem kisskiss że mnie pocieszałyście i "słuchałyscie" mojego zrzędzenia big_grin i panikowania big_grin
                                                    Kro.ps oby Twoja beta pięknie urosła, nie mogę się doczekać Twojego wyniku, mysi być OK!
                                                    Teraz kibicujemy reszcie dziewczyn smile
                                                    teraz czekam na telefon od lekarza, podałam mu wynik bety i powiedział że zadzwoni co dalej wink
                                                  • kajka8111 Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 22.06.15, 19:20
                                                    Dziewczyny gratulacje, takie szczęście bo brak mrozaków i trzeba by było od nowa zaczynać.
                                                    Stokrotka super, że koniec stymulacji i kolejny etap. Powodzenia.
                                                    Kro.ps trzymam mocno kciuki, żeby się udało.
                                                    Lolenka a jak u Ciebie?

• kro.ps Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 22.06.15, 20:12
                                                    Kajka, jak twoje pęcherzyki, podrosły?
                                                  • kro.ps Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 22.06.15, 20:14
                                                    lolenka, trzymamy kciuki, odezwij się.
                                                  • kajka8111 Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 22.06.15, 22:31
                                                    Kro.ps dr mówił, że podrosły, ale estradiol jeszcze niski, chociaż przez dwa dni skoczył o 100%. Na krótkim protokole po 6 dniach stymulacji miałam estradiol 900 teraz ponad 300 a po 2 dniach ponad 600. Jeśli po 2 dniach skoczy o 100% to będzie wg mnie dobrze jeśli nie to pewnie dalsza stymulacja. Trochę ruszył prawy jajnik ale pęcherzyki nie zdążą już urosnąć i dr mówił, że raczej nie będzie go nakłuwał. Nie mogę doczekać się punkcji.
                                                  • kro.ps Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 22.06.15, 23:31
                                                    Kajka, to dalej trzymamy kciuki. Sprawdzałaś LH? Na jeden dojrzały pęcherzyk przypada powyżej 200 estradiolu, w moim dziwnym przypadku powyżej 300. Pewnie do jutra skoczył Tobie jeszcze o 100% i wyznaczą Tobie punkcję. Przepraszam, że tak drążę to LH, ale w moim przypadku to ono było przyczyną niedojrzałych oocytów w poprzednim programie.
                                                  • dziubeczek86 Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 23.06.15, 06:57
                                                    Mi chyba wogóle nie badali LH, przynajmniej nie przypominam sobie. Kazali mi tylko przed cała procedurą donieść wynik sprzed max 3 miesięcy.
                                                    A potem nic nie mierzyli, jedynie progesteron przed transferem żeby zdecydować czy w tym cyklu czy następnym.
                                                  • kro.ps Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 23.06.15, 08:52
                                                    Dziewczyny, mam dziś zagadkę, rano na wkładce trochę różowego śluzu, na płomienie implantacyjne trochę późno, to mój 7 dzień po transferze. Czy któraś tak miała. Okres przychodził u mnie zawsze po odstawieniu progesteronu.
                                                  • stokrotka2013 Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 23.06.15, 09:43
                                                    krops może ciachnełaś się aplikatorem mi się raz tak trafiło o później przeszło.
                                                  • kajka8111 Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 23.06.15, 10:15
                                                    Lh zbadam sobie jutro przed wizytą i pokażę lekarzowi. Jak będzie marny wzrost to powiem o tym leku który Ty brałaś na przyspieszenie wzrostu pęcherzyków. Kojarzysz jaka jest norma?
                                                    Ja plamienie mam zazwyczaj od 10 dpt i dostaję @ mimo brania lutinusa.
                                                    Wiele dziewczyn pisało o plamieniu po podrażnieniu tym aplikatorem od lutinusa. Może u Ciebie też tak jest.
                                                  • kro.ps Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 23.06.15, 10:15
                                                    To nie, to sad. Bóle jak na okres.
                                                  • kro.ps Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 23.06.15, 10:18
                                                    Wiem o tym, dlatego, go nie używam. Nie wiem jaka jest norma, przed luverisem miałam 0,2 po nim 1,5 i było już ok.
                                                  • dziubeczek86 Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 23.06.15, 10:16
                                                    Ja w któryś dzień też tak miałam ale nie bardzo pamiętam w którym chyba 3-4 dpt takie właśnie różowe coś. I przyglądałam się temu czy to aby na pewno jest różowe. Ale nie wiem co to było. Być może to od aplikatora Luteiny tak się dzieje. Implantacyjne krwawienie podobno jest ciemne. A dużo tego było?
                                                  • kro.ps Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 23.06.15, 10:36
                                                    Prawie nic, to pewnie nic takiego, po prostu po poprzednich transferach tak nie miałam. Stąd moje pyt.
                                                  • dziubeczek86 Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 23.06.15, 11:09
                                                    No to pewnie nic takiego. Choć może jak teraz jest coś inaczej niż w poprzednich nieudanych transferach to może i dobrze wink
                                                  • lolenka5 Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 23.06.15, 15:06
                                                    kro.ps u mnie bez zmian, beta podrasta. W czwartek powtórze znowu. Mam nadzieje ze juz zacznie spadac. Wczoraj odstawiłam duphaston, bo moje szanse na zdrową ciążę są zerowe. I czekam dalej co się będzie dziać....
                                                  • lolenka5 Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 23.06.15, 15:08
                                                    Stokrotko trzymam kciuki jutro!
                                                  • stokrotka2013 Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 23.06.15, 16:10
                                                    lolenka5 słońce trzymaj się dzielnie - ja dam rade tylko aby jajcobranie było owocne
                                                  • kro.ps Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 23.06.15, 16:38
                                                    Lolenko, strasznie mi przykro, ale jak to możliwe, że beta rośnie, a cos jest nie tak? Nie widać pęcherzyka, czy jest w złym miejscu, może lepiej sprawdzić u innego lekarza. Który to dzień po transferze? Przytulam.
                                                  • kro.ps Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 23.06.15, 16:41
                                                    Stokrotki, o której masz jutro punkcję? Zrobię sobie w pracy przerwę na trzymanie kciuków za same dojrzałe komóreczki. Dziś koleżanka z pracy, powiedziała, że mam dar pozytywnego krakania, więc kraczę smile
                                                  • katik3 Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 23.06.15, 18:02
                                                    Lolenka ... Kurcze ...sad
                                                  • stokrotka2013 Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 23.06.15, 19:11
                                                    Ok 10tej
                                                  • kro.ps Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 23.06.15, 19:46
                                                    Ok, stokrotka, to jutro od 10 trzymam kciuki smile.Ciekawe co będziesz mówić po narkozie. Mój M miał ze mnie ostatnio ubaw.
                                                  • kro.ps Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 23.06.15, 19:52
                                                    Lolenko, kiedyś czytałam o przypadku chyba podobnym do Twojego. Najpierw na USG nic nie było, a potem 27 dnia pojawiło się serduszko. Nie znam się, ale może jeszcze będzie dobrze. Bardzo mocno Tobie tego życzę.
                                                  • lolenka5 Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 23.06.15, 19:50
                                                    KRO.ps wczoraj był 22dpt beta 457.Endometrium tylko 8mm,więc ciąży brak.
                                                  • kro.ps Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 23.06.15, 20:11
                                                    Bardzo mi przykro, nie wiem co powiedzieć, ogromnie współczuję. Szukałam w mecie informacji na Twój temat i na pocieszenie znalazłam fakt, że często następna ciąża jest już szczęśliwa i wiesz, że możesz w nią zajść, teraz musisz niestety czekać na Ten szczęśliwy zarodek.
                                                  • dziubeczek86 Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 24.06.15, 07:08
                                                    Boże, jakie to wszystko jest skomplikowane sad a były wczesniej jakieś przesłanki że może być coś nie tak?
                                                    Np. mały przyrost bety czy cos? Czy tak nagle dowiedziałaś się że nic z tego (choć do końca trzeba mieć nadzieję).
                                                    Takie rozczarowania są najgorsze sad((((( Trzymaj się dzielnie, jesteśmy z Tobą!
                                                  • daynerys Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 24.06.15, 07:57
                                                    Cześć dziewczynki! Urlopuje sobie, pogoda nie za szalowa ale od rana swieci słońce 😊. Kro.ps, Stokrotka, Kajka trzymam kciuki za Wasze jajka. Lolenka ściskam mocno. Dziubeczek jak u Ciebie?
                                                  • dziubeczek86 Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 24.06.15, 08:01
                                                    Daynerys u mnie ok, czuje się aż za dobrze tongue_out w piątek mam zrobić betę a w przyszłym tygodniu mam iść na wizytę. Tyle się tu oczytałam na forum różnych dziwnych przypadków wzrostu bety a braku ciąży więc stwierdziłam że pójdę jeszcze dziś raz na betę i w piątek (co 48 h) - chyba będę spokojniejsza jak będzie wzrastać. Z moich obliczeń dziś na wyniku powinnam mieć minimum 202 bety wink zobaczymy, o 11:30 mam krew a wyniki pewnie koło 18. To dam znać wink
                                                    Fajnie Ci że się urlopujesz! Gdzie? Ja za 1,5 tygodnia idę na urlop i jadę do Sopotu odpoczywać. W końcu należy nam się coś od życia big_grin
                                                  • kro.ps Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 24.06.15, 08:30
                                                    Daynerys, trzymaj kciuki, ale za piątkowe testowanie smile. Dziś jakiś dół mnie dopadł z rana, chyba przez tą pogodę. Kajka, stokrotka, jestem z wami myślami. Dziubeczek, czekam na tłuściutką bete. Daynerys, wypoczywających, maluchy na pewno będą zadowolone.
                                                  • dziubeczek86 Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 24.06.15, 09:59
                                                    Kro.ps a jaka u Ciebie pogoda od rana? u mnie słońce i jakoś tak optymistycznie. A jak się czujesz? Masz jakieś objawy? Przeczucia?
                                                    Dam znać po betce, pewnie wieczorem. Oby była wysoka. Choć serio wcale nie czuje się jakoś ciażowo, ale to moze za wcześnie a ja bym już chciała czuc cokolwiek, tak dla pewności że jest ok tongue_out
                                                  • kro.ps Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 24.06.15, 10:17
                                                    Dziubeczek, objawy tylko poduphastonowe, trochę okresowe bóle w okolicach kości ogonowej. Mój M przygotowuje mnie na najgorsze, wie jak ciężko znoszę każdą negatywną bete, ja mam jeszcze nadzieję. U mnie od wczoraj pada deszcz. Stokrotki trzymamy kciuki smile
                                                  • dziubeczek86 Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 24.06.15, 10:22
                                                    Też mam te poduphastonowe objawy i jak narazie czuje się chyba aż za dobrze i to mnie zastanawia. Idę za godzinę na tą betę.
                                                    A Ty moja droga miej nadzieje, bo nadzieja umiera ostatnia. Ale oby było dobrze! Kurcze, fajnie by było żeby każdej z nas się udało smile trzymam kciuki za Twoją betę smile
                                                  • kro.ps Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 24.06.15, 10:53
                                                    A ja za Twoją, żeby ładnie rosła.
                                                  • kro.ps Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 24.06.15, 10:55
                                                    Kajka, napis z co u ciebie. Lolenko, mam nadzieję, że nie przesądziła wczoraj z pytaniami. Trzymaj się kochana. Stokrotka, jak się czujesz po punkcji?
                                                  • kajka8111 Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 24.06.15, 11:48
                                                    Kro.ps ja dopiero po południu mam wizytę wtedy dowiem się czy coś podskoczyło.
                                                    Stokrotka jaki wynik komóreczek?
                                                  • dziubeczek86 Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 24.06.15, 11:56
                                                    Kajka8111 to dawaj koniecznie znać smile
                                                  • lolenka5 Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 24.06.15, 12:02
                                                    Stokrotko i jak tam jajcobraniesmile??
                                                    Ja juz mam bol brzucha jak na okres i lekkie krwawienie.Doslownie tak samo jak wczesniej gdy tylko odstawialam leki.I w tym samym czasie.Jakby nierosnaca beta to wogole nie czulabym i nie wiedzialabym o ciazy.Dziwne to wszystko.I jak to zrozumiec?
                                                  • dziubeczek86 Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 24.06.15, 12:11
                                                    Lolenka5 to jak to jest u Ciebie? cofnęlam się parę postów w tył Twoich i widziałam że beta rosnie, ale powoli a na USG nic nie ma. Więc to ciąża? Co powiedział lekarz? Kazał odstawić leki?
    • klm-33 Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 24.06.15, 12:51
      Przeniosłam dokumenty do Bociana z Warszawy podzielcie się proszę z Waszymi doświadczeniami na temat lekarzy którego wybrać, jakie badania są robione i jak dajecie rade godzić pracę z wizytami, czy są wystawiane zwolnienia lekarskie ?
      • stokrotka2013 Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 24.06.15, 14:23
        Dziękuje za kciuki przydały się smile czuje się spowolniona i brzucho nie boli ale do zniesienia tak jak na @ jajcobranie to 13 szt. moja ulubiona liczba i teraz czekamy co dalej.
        Kajka8111 czekam na ciebie.
        Trzymam kciuki za dzisiejsze bety.
        lolenka5 bardzo mi przykro wiem jak to jest, jest beta jest nadzieja a później los wszystko odbiera sad powoli się pobierasz i dalej do boju smile ściskam.
        • kro.ps Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 24.06.15, 17:02
          Super stokrotka. W pt zadzwoni do Ciebie embriolog. Do mnie dzwonił po 14. Będę trzymała kciuki za 13 zadodków. smile. U mnie w pt. testowanie, chyba, że po czekam do pn, bo boję się tej bety. Klm , leczę się u Mrugacza, jestem zadowolona, ale ma jedną wadę - nie odpowiada na pytania, za to jest dokładny i myślę, że ma sporą wiedzę. Dziubeczek jaka dziś betka?
          • kro.ps Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 24.06.15, 17:10
            Dziewczyny z góry przepraszam za poprzekręcane słowa, ale ciągle piszę z telefonu, z autokorektą. Ciebie kajka uparcie zamienia na " jajka" smile
            • kajka8111 Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 24.06.15, 18:31
              Kro.ps jajka jak najbardziej teraz do mnie pasuje wink.
              U mnie jeszcze dziś menopur i puregon jutro wieczorem ovitrelle a punkcja w sobotę rano. Dziś pęcherzyki miały 17mm i mniej, są też takie które nie zdążą urosnąć. Estradiol 1587, lh 1,86. Mam nadzieję,że po dzisiejszej dawce jeszcze podskoczą.
              Stokrotka napisz do kiedy przed punkcją brałaś cetrotide?
              Daynerys a Ty do kiedy przed punkcją brałaś gonapeptyl?
              Ja dziś ostatni dzień gonapeptyl i boję się żeby nie popękały do soboty. Przed każdą punkcją tak się boję.
              Kro.ps pewnie już coś z krwi by wyszło ale rozumiem Cię ja też tak przedłużam.
              • kro.ps Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 24.06.15, 18:38
                Kajka, jest ok smile. Oby sobota była dla nas szczęśliwa. Dziewczyny 3mam kciuki. Dziubeczek, jak dzisiejsza betka, odezwij się. Katik, co u Cieni?
                • kro.ps Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 24.06.15, 18:41
                  Miało być Co u Ciebie smile
                  • katik3 Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 24.06.15, 19:12
                    Witam Was smile u mnie w porządku, czekam na wizytę,którą mam w piątek...No i trochę zaczynam się już stresować... Mam nadzieje że wszystko będzie dobrze i usłyszę serduszkosmile
              • dziubeczek86 Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 24.06.15, 18:39
                Ja jeszcze czekam na wynik, coś dziś późno. Nie wiem czy przez to że mało krwi mi spuścili i jest jakiś problem z tym wynikiem czy o co chodzi. Na razie cisza, ani na stronce nic nie ma ani nic nie przychodzi. Także czekam. Kro.ps nie bój się tej bety smile ja to mam na odwrót bym latała codziennie z ciekawości big_grin Kajka8111 17 mm to już całkiem sporo big_grin
                • kro.ps Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 24.06.15, 19:37
                  Katik, na pewno. Trzymam kciuki, dajesz nam nadzieję.
                  • kro.ps Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 24.06.15, 19:40
                    To będzie piątek pełen emocji. Dziubeczek, napisz, bo zaczynam się martwić.
              • stokrotka2013 Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 24.06.15, 19:38
                kajka8111 cetrotide ostatni raz wzięłam w poniedziałek rano a dziś punkcja.
                • kro.ps Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 24.06.15, 21:49
                  Dziubeczek, co u Ciebie?
                  • kajka8111 Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 24.06.15, 22:47
                    Stokrotka czyli rano wzięłaś cetrotide a wieczorem ovitrelle? Kurcze ja mam tylko jutro wieczorem ovitrelle a rano nic na powstrzymanie owulacji, mam nadzieję, że nic się nie wydarzy. Mam dwa opakowania cetrotide ale sama nie będę brać.
                    • kro.ps Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 24.06.15, 22:52
                      Jajka, nie bierz, ja nigdy nie brałam i nie popękały, a lekarz wie co robi. Zrelaksuj się. Będzie dobrze
                      • dziubeczek86 Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 25.06.15, 06:41
                        Kro.ps a Ty już jutro beta??? big_grin
                  • dziubeczek86 Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 25.06.15, 06:40
                    Hej, Wynik przyszedł mi dopiero 2:30 w nocy. Przyszło mi powiadomienie smsem i oczywiście od razu sprawdziłam bo akurat jakoś się przebudziłam i nie spałam tylko leżałam w łózku.
                    Beta z wczoraj to 286,6 smile według obliczeń to jest ok. Przez 48 h powinna wzrosnąć o min. 66%. A z 121 do 286 no jest ponad 100% także ok myślę wynik big_grin ale kiedy ja będę mieć te szalone liczby jak inne dziewczyny w dziesiątkach tysięcy. Ale dobra, czekam na USG po drodze jeszcze jedna beta, ale nie w piątek tylko poniedziałek bo mam za bardzo żyły pokłute i muszą odpocząć.
              • daynerys Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 24.06.15, 23:59
                Kajka gonapeptyl bralam do ostatniego dnia stymylacji czyli dwa dni przed punkcja
                • kajka8111 Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 25.06.15, 00:42
                  Daynerys czyli wzięłaś ostatni gonapeptyl w dniu z ovitrelle? Podobno lh mam niskie, przysadka zablokowana, mam nadzieję, że będzie dobrze. Z tym gonapeptylem z rana czułam się pewniejsza a jutro pierwszy dzień bez zastrzyków. Byle do punkcji, potem będę marudzić przed transferem smile. Najgorsze to czekanie na tel.od embriologa czy coś się zapłodniło czy przetrwa do blastocysty. Wszystko przede mną.
                  • dziubeczek86 Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 25.06.15, 06:46
                    Najlepiej to nie wnikać w to tak bardzo. Ja jeszcze byłam jakaś mało świadoma wtedy jak czekałam na ten telefon. Zadzwonili, pamiętam łaziłam po Wawelu w Krakowie, to czmyhnęłam na jakiś taki zakamarek koło komnaty big_grin i embriolog powiedziała że są 2. W sumie to się ucieszyłam. Z czego 1 tylko jak się potem okazało przetrwała. Ale nie ma co tego tak analizować bo się człowiek tylko zestresuje jakimś czarnym scenariuszem. Póki co, wszystko się odbywa w laboratorium a kobieta może swoje ostatnie dni bez oszczędzania się poświęcić na fitness, pływanie, robienie co chce bez ograniczeń big_grin
                • dziubeczek86 Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 25.06.15, 06:46
                  Daynerys robisz jeszcze jakąś betę czy teraz czekasz na USG?
                  Ty masz wyższą betę niż ja, to może będą bliźniaki? big_grin
                  • kro.ps Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 25.06.15, 06:56
                    Super dziubeczek, jeszcze z łazienki nie wyszłam, a już sprawdzamy co u ciebie. Martwiłam się, że nic nie piszesz. Miłego dnia dziewczyny.
                    • dziubeczek86 Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 25.06.15, 07:07
                      Nie miałam co pisać bo czekałam na ten wynik jak na zbawienie. Dopiero w nocy się obudzili zeby wrzucić do online. Masakra smile
                      Również miłego dnia big_grin
                      • daynerys Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 25.06.15, 08:39
                        Kajka, jednak w dniu zakończenia stymulacji juz dr. M nie kazal mi brac gonapeptylu. Tylko o 22 ovitrelle.
                        Dziubeczek, będę robiła bete ale w poniedziałek jak wrócę z wakacji. Nie chce tutaj robić, bo jesteśmy ze znajomymi, którzy i tak sie dziwia, ze nie pije alkoholu. Czuje sie dobrze, brzuch nie boli, plamien nie mam. Wiec czekam dopiero na usg. Dr. P mówił, żebym przyjechala za 2 , 3 tygodnie od tamtej soboty. To bedzie 6 albo 7 tydzień i tak chyba zrobie. Leki mam a na resztę nie mam już wpływu.
                        • dziubeczek86 Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 25.06.15, 09:20
                          Ja też będę robiła betę w poniedziałek, także zobaczymy jakie będą wyniki.
                          Jak nie pijesz alkoholu to pewnie podejrzewają big_grin u mnie też trochę dziwnie się patrzą, że nie wychodzę w weekendy do żadnej knajpki tylko siedzę grzecznie cały czas w domu wink
                          Ja też czuje się dobrze, brzuch też mnie wcale nie boli, plamień brak.
                          Ja USG we wtorek, ale nie wiem czy coś będzie widać. To wypoczywaj na tym urlopie big_grin póki możesz big_grin
                          • kajka8111 Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 25.06.15, 09:57
                            Klm33 ja polecam dr P i dr G ponieważ nie ma pośpiechu podczas wizyty, masz odpowiedź na wszystkie pytania. Ja na wizyty jeżdżę w weekendy i urlop, do tej pory się udawało. Teraz chyba od punkcji wezmę zwolnienie, żeby nie tracić kolejnego tygodnia urlopu i po transferze jak będą dobre zarodki. Zwolnienia nigdy nie brałam ale dziewczyny pisały, że dają bez problemu. Dr powiedział,że to ode mnie zależy, jak chcę wypocząć to mam iść na zwolnienie.
                            Daynerys uspokoiłaś mnie. Oby długi protokół był dla mnie szczęśliwy tak jak dla Ciebie.
                            • kro.ps Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 25.06.15, 10:40
                              Dziewczyny, czy was też mdli od duphastonu? Myślę, ze to od niego. W innych klinikach dostawałam luteinę i nie mam porównania.
                              • dziubeczek86 Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 25.06.15, 10:59
                                Nie, mi się nic nie dzieje ani od Luteiny ani od Duphastonu. Czuję się dobrze.
                                Ale pewnie leki na kazdego działaja inaczej. Może kogoś mdliło?

• elka.88 Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian kontynuac 25.06.15, 13:03
                                  Ja biorę duphaston i mam problem z mdłościami od kilku dni. Ale czy to wina duphastonu?
                                  • lolenka5