spioch101 13.09.06, 20:48 Chciałabym jak najwięcej przeczytać o problemie i metodach leczenia. Może znaie jakieś teksty warte polecenia? Z góry dziękuję marta Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
weronusia Re: polećcie mi dobre artykuły o bezpłodności:))) 13.09.06, 21:37 Proszę przeczytać to: nie pamiętam skąd to jest? "Puste ramiona, Złamane serca Niepłodność... Dotyka jedną na sześć par ...my jesteśmy jedną z nich To nasza podróż ...do dziś Zakochaliśmy się... I jak wiele innych par zapragnęliśmy mieć dziecko więc robiliśmy to co wszyscy próbowaliśmy ...i czekaliśmy podekscytowani oczekiwaniem i czekaliśmy czekaliśmy czekaliśmy czekaliśmy przetrwaliśmy testy pytania badania pogwałcono naszą intymność i w końcu zdiagnozowano... niepłodność i płakaliśmy cierpieliśmy byliśmy zrozpaczeni pytaliśmy - dlaczego odwiedzaliśmy innych lekarzy i specjalistów przetrwaliśmy dalsze testy i leczenie zbliżyliśmy się do siebie ...i czekaliśmy W tym czasie inne pary które znaliśmy były już w ciąży ...i miały dzieci piękne niewiarygodne cuda Wszystko nam o tym przypomina ogłoszenia chrzciny imprezy urodzinowe dedykacje Czasami wyrażamy swoje ubolewanie to nie jest dowód naszego egoizmu to próba chronienia siebie W naszych sercach ból każda nowa możliwość przynosi nam nadzieję ...i cierpienie kiedy znowu się nie powiedzie To nasza tęsknota Trzyma nas na tej drodze …do teraz Wraz z mijającymi latami my się zmieniliśmy niepłodność stała się częścią nas samych …ale także staliśmy się silniejsi jako przyjaciele jako kochankowie razem i walczymy przekraczając własne granice ale trwamy …i czekamy Ludzie czasem mówią… może po prostu musisz się zrelaksować to się zdarza, nie martw się nadal jesteście młodzi a próbowaliście tego… A jedyne czego potrzebujemy to Miłość Wsparcie Wrażliwość Zrozumienie Ramię na którym będziemy mogli się wypłakać Część tej podróży nigdy się nie skończy… Pozostawiła ślad w naszych sercach …będzie trwała do końca życia Ale znajdziemy rozwiązanie dla naszej niepłodności w jakiś sposób tylko nie znamy jeszcze drogi która nas do niego zawiedzie Mamy nadzieję, że jeśli kroczyłeś choć przez chwilę tą ścieżką co my znasz ten ból serca i zrozumiesz naszą podróż …do teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
iga1001 Re: polećcie mi dobre artykuły o bezpłodności:))) 13.09.06, 22:48 Może warto także zajrzeć tutaj: www.mediweb.pl/womens/wyswietl_vad.php?id=78 Odpowiedz Link Zgłoś
iga1001 Re: polećcie mi dobre artykuły o bezpłodności:))) 13.09.06, 22:51 jeszcze tutaj: www.resmedica.pl/ffxraport600.html Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
macierzynstwo Re: polećcie mi dobre artykuły o bezpłodności:))) 14.09.06, 00:14 Myślę, że na naszej stronie - www.macierzynstwo.com.pl - jest dość sporo informacji. Niemniej jednak będziemy ją niedługo całkowicie przebudowywac. Więc wszelkie uwagi i sugestie mile widziane... Odpowiedz Link Zgłoś
jomale Re: polećcie mi dobre artykuły o bezpłodności:))) 14.09.06, 12:59 www.nasz-bocian.pl Stowrzyrzenie na rzecz leczenie niepłodności i wspeirania adopcji www.nasz-bocian.pl/modules.php?name=Content Odpowiedz Link Zgłoś
kobiettka7 Re: polećcie mi dobre artykuły o bezpłodności:))) 15.09.06, 11:39 nieplodnosc.net/ polecam raport "nieplodnosc" bardzo kompleksowo omowiony problem z roznych punktow widzenia Odpowiedz Link Zgłoś
mila333 Re: polećcie mi dobre artykuły o bezpłodności:))) 15.09.06, 11:51 Spiochu, zauważyłam, że popełniasz jeden bardzo zasadniczy błąd, tak już na wstępie. Otóż piszesz o "BEZPŁODNOŚCI". Tymczasem to forum jest miejscem wymiany doświadczeń dla osób dotkniętych NIEPŁODNOŚCIĄ. To są dwa zupełnie odmienne problemy!!! Bezpłodności w ogóle się nie leczy - bo to niewykonalne, jednak (na szczęście) dotyka ona niewielu par. Jak mniemam, chodziło Ci o niepłodność. Niepłodność można leczyć (choć nie zawsze wynika z jakiejkolwiek choroby) i dotyka ona ok. 1/4-1/5 populacji. Wiele osób nie wgłębiających się w temat popełnia ten błąd. Tobie postanowiłam zwrócić na niego uwagę, bo wiem, w jakim celu zbierasz informacje. Lepiej nie powielać takich błędów w iluśtysięcznym nakładzie. Polecam strony Bociana. No i gdybyś miała jakieś wątpliwości, czegoś nie rozumiała, zawsze możesz zwrócić się tu do nas. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama