batutka 17.08.07, 14:52 zapraszam kochaniutkie jeju - to juz 8 czesc ale ten czas leci Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
batutka Re: przeniesiony watek grudniowych INV - cz.VIII 17.08.07, 14:59 sloneczko - odpisalam Ci na starym watku - ale skopiuje to co napisalam,bo mamy nowy watek i juz lepiej do starego nie zagladac : no to super,ze Michasia zdrowa ))))) ale powiem Ci,ze lekarz bombowy - tak sobie zazartowac - chyba bym padla, majac juz taaaakie zakupy porobione wlsanie dla coreczki )) a ztym lozyskiem to fajnie sie zlozylo - bedziesz miala cesarke, wiec tak jak chcialas, kurcze ja tez bym chciala zeby mi zrobili cesarke - poczekamy,zobaczymy sloneczko - jesli faktycznie napiera Michasie glowka, to uwazaj - Ty za czesto szelejesz z dzewczynami po miescie - musisz jak najwiecej odpoczywac na pewno bedzie dobrze, ale uwazaj na siebie i sie nie przemeczaj - i wiesz co, skoro Twoj maz wie jakie ma kupic lozeczko, to moze nie ryzykuj - lepiej dmuchac na zimne sloneczko - a jakie jest to usg z przeplywami? i mam jeszcze jedno pytanko - mialas robiony posiew pochwy? bo ja naczytalam sie duzo o roznych bakteriach niebezpiecznych dla dziecka i jesli sa to trzeba jakies zntybiotyki dac w czasie porodu i po - bo moze byc niebezpiecznie i ja jak bede na wizycie za tydzien, musza napastowac mojego lekarza zeby mi zrobil ten posiew pochwy - bo sie troche tym zamartwiam no, ale sloneczko - pamietaj, oszczedzaj sie - wypoczywaj jak najwiecej Odpowiedz Link Zgłoś
batutka Re: przeniesiony watek grudniowych INV - cz.VIII 17.08.07, 16:18 ok - zbieram sie, moze wpadne poznym wieczorkiem - idziemy do tesciow na imprezke - maja 42 rocznice slubu caluski papa Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko271 Re: przeniesiony watek grudniowych INV - cz.VIII 17.08.07, 22:27 batutka napisała: > ok - zbieram sie, moze wpadne poznym wieczorkiem - idziemy do tesciow na > imprezke - maja 42 rocznice slubu > caluski > papa uuu to imprezka szykuje ci się kochanie na całego! Odpowiedz Link Zgłoś
hania2005 Re: przeniesiony watek grudniowych INV - cz.VIII 17.08.07, 16:22 cześć dziewczynki, zajrzałam do was szybciej niż myslałam i to teraz kiedy batutka napisała o bakteriach. Ja jestem właśnie w trakcie zbierania informacji na ten temat, drążę, szukam a we wtorek jade do lekarza i oczekuję od niego wyjaśnień. Trafiłam na ten wątek - link poniżej i nagle okazało się że mam te samą bakterię, dowiedziałam sie o niej w szpitalu. Do tej pory nie miałam robionego posiewu, a szkoda. batutko zap[ytaj koniecznie o ten posiew. Teraz sie spieszę, ale odezwe sie do was później. A to ten link,forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? f=585&w=57306527&a=57306527, Odpowiedz Link Zgłoś
batutka Re: przeniesiony watek grudniowych INV - cz.VIII 17.08.07, 16:45 hanus - fajnie, ze sie odezwalas podalas link do forum, ale chybanieaktywne - chodzi o bakterie streptococcus agalactiae? slyszalam,ze moze byc bardzo niebezpieczna dla dziecka, nawet smiertelna podobo spora czesc kobiet w ciazy to ma, a przechodzi sie bezobjawowo ostatnio rozmawialam tez z moja kolezanka ktora rodzila w czerwcu, ale miala posiew pochwy w 32 tc wiec w czasie porodu od razu powiedziala to lekarzom i w pore jej dziecku dali jakies tabletki a moj lekarz nic mi na ten temat nie mowi - kurcze, czyzby w ogole nie mial zamiaru tego robic??? przeciez posiew to wazne badanie w ciazy i dlatego mam zamiar mu o tym powiedziec na wizycie haniu - niestety ostatnio mam wrazenie, ze nasz lekarz jest dobrym specjalista od problemu nieplodnsci, ale czy jako poloznik jest dobry...tu mialabym watpliwosci... teraz zaluje, ze nie wybralismy jakiegos swietnego specjalisty w zakresie poloznictwa, zeby tez pracowal w szpitalu - no, ale teraz troche za pozno na zmiany... haniu - bedziesz dalej probowala u niego? czy pojdzesz gdzie indziej? Odpowiedz Link Zgłoś
hania2005 Re: przeniesiony watek grudniowych INV - cz.VIII 17.08.07, 20:35 Batutko właśnie o te bakterię mi chodzi. Pozbierałam wiele informacji, rozmawiałam ze znajoma doktor i potwierdziła, że bakteria ta mogła przyczynic się do przedwczesnego porodu. Dlaczego nasz dr nie zleca tego badania?? Ja nie wiedziałam wczesniej o tym że to takie groźne, jak zwykle dowiaduję się z forum. I to przypadkiem, bo dopiero po przeczytaniu tego watku sprawdziłam u siebie w wynikach badań i okazało się że to ta sama bakteria. Co prawda pani doktor w szpitalu coś napominała, że przy nastepnym porodzie musze poprosić o antybiotyk, ale nic poza tym. Wtedy nie wiedziałam, że chodzi o tę bakterię. Jadę we wtorek do naszego dr więc zobaczymy co on mi w ogole powie, czy jakoś to wszystko wytłumaczy?? Teraz mam ogromne wątpliwości co do prowadzenia u niego ciąży, ale zabieg z pewnością przeprowadzimy u niego. Ma dobrą rękę i w tej dziedzinie jest dobry. Mam nadzieje, że bedziemy mogli przystapić już niebawem, chiałabym jak najszybciej. Teraz to tylko od jego decyzji zalezy kiedy możemy zaczynać. Jutro mija miesiąc od porodu, 18-sty chyba zawsze bedzie ta straszną datą. Wstąpiłam dziś do siostry a tam siedziała kolezanka z noworodkiem............jak ją zobaczyłam to zrobiło mi sie gorąco i niemal słabo, uciekłam stamtąd i teraz ryczę. Jestem zła na cały świat! Myślałam, że jest już lepiej, ale tak sobie tylko wmawiam, bo jest gorzej niż przypuszczałam. Batutko zrób ten posiew! Odpowiedz Link Zgłoś
batutka haniu 17.08.07, 22:08 no kurcze, wlasnie tej bakterii i ja sie boje - moze on mi to by zlecil, ale uwazam, ze i tak pozno, ze powinno byc wczesniej - zobaczymy wlasnie co na wizycie powie - mam nadzieje,ze mi zrobi - a jesli nie, to na pewno pojde do innego lekarza i zrobie sobie na 100% - ale wkurza mnie to, ze sama musze o tym mowic, co ja jestem lekarz????sam lekarz powinien o to dbac!!! haniu - masz racje - zrobcie u niego invitro, ale potem znajdzcie innego poloznika, z wiekszym doswiadczeniem - tak mi sie wydaje, ze bedzie bezpieczniej no i takiego, ktory pracuje w szpitalu - jak bedziesz chciala to dam Ci namiary na swietnego poloznika, on jest ordynatorem albo zastepca w szpitalu sw Zofii - prowadzil ciaze mojej kolezanki - podobno swietny spacjalista, no i miala ona zagwarantowane miejsce w tym szpitalu Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko271 Re: przeniesiony watek grudniowych INV - cz.VIII 17.08.07, 22:57 wiecie co dziewczyny, to faktycznie niecikawa sprawa z tymi bakteriami ale uświadomcie mnie czy te bakterie zagrażają dziecku w trakcie porodu naturalnego jak przechodzi przez kanał rodny czy wogóle zagrażaja dziecku nawet jak się ma cesarke????? Odpowiedz Link Zgłoś
batutka Re: przeniesiony watek grudniowych INV - cz.VIII 17.08.07, 23:08 sloneczko271 napisała: > wiecie co dziewczyny, to faktycznie niecikawa sprawa z tymi > bakteriami > ale uświadomcie mnie czy te bakterie zagrażają dziecku w trakcie > porodu naturalnego jak przechodzi przez kanał rodny czy wogóle > zagrażaja dziecku nawet jak się ma cesarke????? czytalam ze przez cesarke tez moze dojsc do zakazania Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko271 Re: przeniesiony watek grudniowych INV - cz.VIII 17.08.07, 23:17 buuuuuuuuu no to nie ciekawa ta bakteria w takim razie ja też musze mojemu powiedzieć o tym posiewie pochwy! bo też mi takiego badania nie zrobił! Odpowiedz Link Zgłoś
batutka Re: przeniesiony watek grudniowych INV - cz.VIII 17.08.07, 23:15 sloneczko271 napisała: > wiecie co dziewczyny, to faktycznie niecikawa sprawa z tymi > bakteriami > ale uświadomcie mnie czy te bakterie zagrażają dziecku w trakcie > porodu naturalnego jak przechodzi przez kanał rodny czy wogóle > zagrażaja dziecku nawet jak się ma cesarke????? sloneczko przeczytaj sobie to: Planowe cięcie cesarskie GBS mogą przeniknąć przez nieuszkodzone błony płodowe, a planowe cięcie cesarskie (CC) nie zapobiega przeniesieniu zakażenia od matki do płodu. Mimo iż istnieje ryzyko transmisji zakażenia w czasie CC wykonywanego przed rozpoczęciem się porodu i przy zachowanej ciągłości błon płodowych, jest ono bardzo małe. Dlatego też ryzyko związane z profilaktycznym stosowaniem antybiotyków może przewyższać oczekiwane korzyści. Nie ma zatem wskazań do chemioprofilaktyki w takich przypadkach. U kobiet, u których planuje się CC, należy natomiast wykonać badanie przesiewowe w 35.-37. tygodniu ciąży, może bowiem dojść do rozpoczęcia się porodu lub pęknięcia błon płodowych przed operacją, a wówczas chemioprofilatyka jest wskazana. W rzadkich przypadkach, kiedy ciężarna kobieta lub jej lekarz chcą zastosować profilaktycznie antybiotyki przed planowym CC, należy to zrobić w chwili rozpoczęcia operacji. to fragment ze strony o tej bakterii (link do strony: www.mp.pl/artykuly/index.php?aid=13888&spec=72&_tc=7267F59A169045228D27D2CE37AD1643 Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko271 Re: przeniesiony watek grudniowych INV - cz.VIII 17.08.07, 23:23 dzięki batutko za te informacje Boże jak dobrze że jesteście na tym forum, bo tak to zawsze któraś coś wie więcej bo tak to człowiek by chodził jak ,,ciemna masa"!!!!! tylko wkurzające jest to że o tych wszystkich warznych rzeczach człowiek powinien dowiadywać się od lekarza!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko271 Re: przeniesiony watek grudniowych INV - cz.VIII 17.08.07, 23:01 batutko. co do zmainy lekarza to ci powiem że nigdy nie jest za pózno! jeśli masz jakieś wątpliwości co do jego kompetencij a znasz jakiegoś innego dobrego lekarza który jest położnikiem w szpitalu w którym chcesz rodzić to się nie zastanawiaj tylko zmień lekarza. ja np. jak teraz poójdę na kolejną wizytę i się okaże że mój lekarza już np. nie pracuje w ,,matce polce" (bo słyszałam że się tam cuda dzieją w tym szpitalu i część lekarzy się z dniem dzisiejszym pozwalniała) to natychmiast idę do innego ginka. i mam to w nosie że jest już końcówka ciąży-teraz chodzi o to żebyśmy przy porodzie były w dobrych rękach Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko271 Re: przeniesiony watek grudniowych INV - cz.VIII 17.08.07, 23:14 cholera! wiecie co? szlak mnie trafia jak słysze jak słysze jak ci lekarze lekcewarzą sobie takie sprawy jak np. właśnie te badania! przecież wiedzą ile się starałyśmy o dziecko! ile nerw, stresów i pieniędzy to kosztuje! a tu przez głupią bakterie taka tragedja!!! ((((((((((((((((((((((((((((((((((((((( haniu, musisz go koniecznie opierniczyć że to sobie zlekcewarzył! Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko271 Re: przeniesiony watek grudniowych INV - cz.VIII 17.08.07, 22:52 hania2005 napisała: > cześć dziewczynki, > zajrzałam do was szybciej niż myslałam i to teraz kiedy batutka > napisała o bakteriach. Ja jestem właśnie w trakcie zbierania > informacji na ten temat, drążę, szukam a we wtorek jade do lekarza i > oczekuję od niego wyjaśnień. Trafiłam na ten wątek - link poniżej i > nagle okazało się że mam te samą bakterię, dowiedziałam sie o niej w > szpitalu. Do tej pory nie miałam robionego posiewu, a szkoda. > batutko zap[ytaj koniecznie o ten posiew. > Teraz sie spieszę, ale odezwe sie do was później. > A to ten link,forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? > f=585&w=57306527&a=57306527, witaj kochanie! tak się cieszę że do nas zajrzałaś)) powiedz mi jak się czujesz? co do tej bakterij to jak ona się nazywa??? myślisz że to właśnie ona spowodowała twój przedwczesny poród? :-0 chciałam wejś w ten link co poałaś ale mi nie wchodzi Odpowiedz Link Zgłoś
batutka sloneczko 17.08.07, 22:57 ja mam link do jednej z wypowiedzi na temat bakterii streptococcus agalactiae: www.mediweb.pl/forums/viewtopic.php/t=15779/start=0/postdays=0/postorder=asc/highlight=/sid=.html Odpowiedz Link Zgłoś
batutka Re: sloneczko 17.08.07, 23:07 tu mam drugi link do jednedo watku o tej bakterii - jest przerazajacy ten watek, ale lepiej wiedziec wszystko na ten temat i ewentualnym ryzyku niz nic nie zrobic: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=57306527&a=57323231 ja zrobie sobie na 100%, bo widze, ze mnostwo kobiet w ciazy to ma, a ryzyko jest wielkie sloneczko - prosze Cie, zmuś swojego lekarza aby tez Ci to zrobil Odpowiedz Link Zgłoś
batutka poprawka do linku 17.08.07, 23:11 batutka napisała: > tu mam drugi link do jednedo watku o tej bakterii - jest przerazajacy ten watek > , > ale lepiej wiedziec wszystko na ten temat i ewentualnym ryzyku niz nic nie zrob > ic: > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=57306527&a=57323231 > ja zrobie sobie na 100%, bo widze, ze mnostwo kobiet w ciazy to ma, a ryzyko > jest wielkie > sloneczko - prosze Cie, zmuś swojego lekarza aby tez Ci to zrobil lepszy link: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=57306527&a=57306527 Odpowiedz Link Zgłoś
batutka dodam jeszcze... 17.08.07, 23:20 ze aby wykryc te bakterie powinno sie zrobic posiew z pochwy i odbytu - a niewiedza lekarzy jest przerazajaca - zobaczcie - wszystkeigo co wazne dowiadujemy sie na forum, a nie od lekarzy ((((( a moj lekarz zawsze sie ze mnie smial, ze czytam forumowe glupoty - faktycznie czasami dziewczyny na roznych forach pisza jakies glupotki, ale generalnie fora sa skarbnica wiedza, bo dowiadujemy sie roznych rzeczy z pierszwj reki, od kogos kto to przezyl, kto mial z tym doswiadczenie zobaczymy co mi powie moj lekarz jak do niego pojde - bo hania ma wizyte we wtorek, a ja w sobote - wiec jak mu o tym powie, to moze laskawie sam mi zaproponuje to badanie Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko271 Re: dodam jeszcze... 17.08.07, 23:41 batutka napisała: > ze aby wykryc te bakterie powinno sie zrobic posiew z pochwy i odbytu - a > niewiedza lekarzy jest przerazajaca - zobaczcie - wszystkeigo co wazne > dowiadujemy sie na forum, a nie od lekarzy ((((( > a moj lekarz zawsze sie ze mnie smial, ze czytam forumowe glupoty - faktycznie > czasami dziewczyny na roznych forach pisza jakies glupotki, ale generalnie fora > sa skarbnica wiedza, bo dowiadujemy sie roznych rzeczy z pierszwj reki, od kogo > s > kto to przezyl, kto mial z tym doswiadczenie > zobaczymy co mi powie moj lekarz jak do niego pojde - bo hania ma wizyte we > wtorek, a ja w sobote - wiec jak mu o tym powie, to moze laskawie sam mi > zaproponuje to badanie masz racje kochanie. akie forum to istna skarbnica wiedzy. mam tylko adzieję że nai lekarze tego nie zbagatelizują bo się chyba wściekne! Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko271 Re: sloneczko 17.08.07, 23:38 batutka napisała: > tu mam drugi link do jednedo watku o tej bakterii - jest przerazajacy ten watek > , > ale lepiej wiedziec wszystko na ten temat i ewentualnym ryzyku niz nic nie zrob > ic: > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=57306527&a=57323231 > ja zrobie sobie na 100%, bo widze, ze mnostwo kobiet w ciazy to ma, a ryzyko > jest wielkie > sloneczko - prosze Cie, zmuś swojego lekarza aby tez Ci to zrobil batutko. przeczytałam i jestem w szoku! przerażający jest ten post:-0 na 100% zrobie to badanie! Odpowiedz Link Zgłoś
batutka Re: sloneczko 17.08.07, 23:43 sloneczko271 napisała: > batutko. przeczytałam i jestem w szoku! przerażający jest ten post:-0 > na 100% zrobie to badanie! i tak trzymac))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko271 Re: sloneczko 17.08.07, 23:30 batutka napisała: > ja mam link do jednej z wypowiedzi na temat bakterii streptococcus agalactiae: > www.mediweb.pl/forums/viewtopic.php/t=15779/start=0/postdays=0/postorder=asc/highlight=/sid=.html > kurcze! widze że nie ma żarów z tą cholerną bakterią musze zrobić koniecznie to badanie jak pojadę na kolejną wizytę z 2 tygodnie. ale powiedzcie mi jeszcze dziewczyny czy do tego badania trzeba się jakoś spacjalnie przygotować??? Odpowiedz Link Zgłoś
batutka Re: sloneczko 17.08.07, 23:36 sloneczko271 napisała: > kurcze! widze że nie ma żarów z tą cholerną bakterią > musze zrobić koniecznie to badanie jak pojadę na kolejną wizytę z 2 > tygodnie. > ale powiedzcie mi jeszcze dziewczyny czy do tego badania trzeba się > jakoś spacjalnie przygotować??? wydaje misie, ze nie - bo to cos podobnego jak cytologia chyba - w czasie badania na krzesle lekarz Ci pobierze probke sluzu z pochwy - chyba mialam to kiedys robione, jeszcze przed ciaza (ze 2 lata przed ciaza) i wlasnie tak to wygladalo, ale jak bede na wizycie to zapytam sie lekarzam niech mi dokladnie to wyjasni sloneczko - wtedy dokladnie Ci wszystko napisze mam nadzieje, ze juz na nastepnej wizycie zrobi mi to badanie, a jak nie to ide do pierwszego lepszego lekarza i zrobie sobie gdzie indziej Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko271 Re: sloneczko 17.08.07, 23:44 ja też tak zrobie. ale mam nadzieję że nie będziemy musiały iść do innego lekarza żeby zrobić to badanie. tobie twój ginek batutko napewno zrobi top badanie jak najpierw we wtorek go hania opierniczy! Odpowiedz Link Zgłoś
batutka Re: sloneczko 17.08.07, 23:50 sloneczko271 napisała: > ja też tak zrobie. ale mam nadzieję że nie będziemy musiały iść do > innego lekarza żeby zrobić to badanie. > tobie twój ginek batutko napewno zrobi top badanie jak najpierw we > wtorek go hania opierniczy! dokladnie - tez mi sie tak wydaje, ze pewnie nie bede musiala go nawet o to prosic ale jak nie - to sama o tym powiem - podobno to badanie powinno sie zrobic miedzy 32 a 34 tc - ale moze i pozniej tez - no, ale ja wole miecwynik wczesniej, zeby ewentualnie leczyc, choc mam nadzieje, ze bedzie ok i nic nie wykryja tak dlugo staralysmy sie o dzicko, ze teraz nie mozemy pozwolic sobie na najmniejsze nawet zaniedbanie ale teraz juz mniej boje sie tej bakterii bo wiem, ze na pweno zrobie sobie posiew i nawet jakby cos wykryli to i tak zadbac o to zby mi to wyleczyli Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko271 Re: sloneczko 17.08.07, 23:47 batutko, a może nasi lekarze sami nam zaproponują to badanie bo z tego co tam wyczytłam to go pzeważnie robią między 35 a 37 tc. Odpowiedz Link Zgłoś
batutka Re: sloneczko 17.08.07, 23:53 sloneczko271 napisała: > batutko, a może nasi lekarze sami nam zaproponują to badanie bo z > tego co tam wyczytłam to go pzeważnie robią między 35 a 37 tc. no wlasnie tez tak mysle,ze sami zaproponuja - tylko,ze ja slyszalam,ze badanie te robi sie miedzy 32 a 34 tc rozne opinie sa na ten temat ale wydaje mi sie ze trzeba zrobic jak najszybciej, bo na przyklad jak porod bedzie w 35 tc, to juz nie zdazymy zrobic tego badnia, nie mowiac juz o leczeniu - dlatego ja chce zrobic jak najszybciej i miec to za soba, albo szybko leczyc Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko271 Re: przeniesiony watek grudniowych INV - cz.VIII 17.08.07, 22:10 batutko co do tego lekarza od usg to mówie ci jaki to jest jajcasz to szok! :-0 )))))))))))))))))))))))))))))) zawsze się można u niego niezle pośmiać ale wczoraj to przeszedł już sam siebie))))))))))))))))))))))))))) a my tak się z tego śmialiśmy że pózniej nawet jak już byliśmy w domu to co mi się przypomniała ta akcja z ,,chłopczykiem" to się śmiałam sama do siebie))))))))))))))))))))))) jeszcze się śmialiśmy że teraz to już trudnojak będzie chłopczyk to będzie musiał chodzic w tych ubrankach różowych hi,hi,hi)))) i będzie wtedy tłinki-łinki)))))))))))))))))))))))))))))))))))))) no mówie ci kochanie-jaja były niezłe u tego lekarza! a co do tego mojego łożyska to ja się nawet ciesze z tego bo teraz nie musze kombinować żeby mieć cesarke tylko żeby mi jeszcze ten szpital ,,matki polki" normalnie zoczoł funkcjonowac bo jak narazie to nikt nic nie wie jak to bedzie z tym szpitalem coprawda słyszałam że w poniedziałek maja znowu odbywać się tam jakieś rozmowy więc może w końcu się jakoś dogadają i się wszystko wyjaśni:- ) mam nadzieję! Odpowiedz Link Zgłoś
batutka Re: przeniesiony watek grudniowych INV - cz.VIII 17.08.07, 22:14 sloneczko - no faktycznie z ta Matka Polka to trudna sprawa - ja po prostu nie moge pojac dlaczego ludzie placa na te zasr...na sluzbe zdrowia, a ona ma ich w tylku - granda!!! mam tylko nadzieje, ze to wszystko sie uspokoi jak bedziemy rodzic Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko271 Re: przeniesiony watek grudniowych INV - cz.VIII 17.08.07, 23:49 batutka napisała: > sloneczko - no faktycznie z ta Matka Polka to trudna sprawa - ja po prostu nie > moge pojac dlaczego ludzie placa na te zasr...na sluzbe zdrowia, a ona ma ich w > tylku - granda!!! > mam tylko nadzieje, ze to wszystko sie uspokoi jak bedziemy rodzic też mam taka nadzieję Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko271 Re: przeniesiony watek grudniowych INV - cz.VIII 17.08.07, 22:17 batutko co do mojego ciekania z dziewczynami to już mam zakaz ciekania i siedze w chałupie no ale co się nie zrobi żeby tylko dzidzia się urodziła cała i zdrowa)) w sumie to i tak się dużo wyciekałam a co do ikei to mój misiek łóżeczko by wiedział jakie kupić ale my jeszcze chcemy kupić jakąś sofe rozkładaną dla nas do spania w pokoju michaśki a tego to już by on sam nie wiedział jaką kupić, więc musze jechać bo jak wcześniej oglądałam sofy w moim mieście to tragedja! nic mi się nie podobało a nie chce kupować tylko tak z braku laku)) jak już coś kupić to to co będzie mi się podobało albo nie kupowac wogóle)) a musimy kupić jakąś sofe bo nie wyobrażam sobie żeby michalinka spała sama w pokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko271 Re: usg z przepływami:-) 17.08.07, 22:27 batutko kochanie)) co do tego usg z przepływami to, to jest poprostu kolejne jakieś bardzo warzne usg które robi się między 30-a 32 tygodniem ciąży jest to takie bardzo dokładne usg (kolejne z tych genetycznych) tylko że tym razem badają dokładnie jakieś prepływy w serduszku dziecka, w muzgu i ogólnie w brzuszku tylko że jednak tym razem nie nagrywaliśmy tego usg bo michaśka jest już za duża i nie było by łanie jej widać, bo było widać tylko takie pojedyńcze narządy a nie ak jak wcześniej było ją widać całą no i powiem wam że bardzo dobrze że nie nagrywaliśmy tego usg na płytke bo żeczywiście nie było ładnie widać. zrobili mi też wczoraj usg szyjki macicy-i wyszło że mimo napierania głowy michaśki to szyjka jest zamknięta i ładnie trzyma batutko co do posiewu z pochwy to nie robili mi tego badania zrobili mi tylko cytologie. ale powiem ci że tez kiedyś czytałam o tych bakteriach w pochwie które podczas porodu naturalnego zagrażają dziecku więc faktycznie warto by było zrobić to badanie. Odpowiedz Link Zgłoś
batutka Re: usg z przepływami:-) 17.08.07, 22:33 musze zapytac sie mojego gina o to usg - ale nic mi nawet o tym nie wspominal i zaczyna mnie to troche denerwowac, ze sam mi nie moei o roznych waznych badaniach, tylko sama sie musze o nie upominac Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko271 Re: usg z przepływami:-) 17.08.07, 23:52 batutka napisała: > musze zapytac sie mojego gina o to usg - ale nic mi nawet o tym nie wspominal : > -( > i zaczyna mnie to troche denerwowac, ze sam mi nie moei o roznych waznych > badaniach, tylko sama sie musze o nie upominac powiem ci kochanie że to faktycznie jest troche dziwne a może faktycznie on jest super-extra specjalistą jeśli chodz i icsi ale jeśli chodzi o prowadzenie ciąży to już nie koniecznie// Odpowiedz Link Zgłoś
batutka Re: usg z przepływami:-) 17.08.07, 23:57 sloneczko271 napisała: > powiem ci kochanie że to faktycznie jest troche dziwne > a może faktycznie on jest super-extra specjalistą jeśli chodz i icsi > ale jeśli chodzi o prowadzenie ciąży to już nie koniecznie// > no wlasnie on glownie specjalizuje sie w leczeniu nieplodnosci i w tym jest dobry i to jest jego najwieksza pasja - a jesli chodzi o poloznicwo to pewnie jest zupelnie przecietny - chociaz ja mu jak na razie duzo zawdzieczam - bo w sumie mialam krwiak i juz nie mam, jak na razie nic sie zlego nie dzieje - no, ale moze tak wlasnie mialo byc - ale ja bym chciala takiego lekarza co robi duzo potrzebnych badan, jest dokladny,dmucha na zimne, nizego nie lekcewzy itp poczekam na te wizyte i zobacze co zrobi jak na razie robie czesto badania moczu i krwi - i zobaczymy czy sam zaproponuje to usg z pzeplywami i tem posiew Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko271 Re: melduje się na nowym wąteczku! :-D 17.08.07, 21:51 super! batutko że założyłaś nowy wąteczek)))) zaczoł się nasz 8 wąteczek i akurat my zaczynamy niedługo 8 miesiąc ciązy fajnie się złożyło-conioe? Odpowiedz Link Zgłoś
batutka Re: melduje się na nowym wąteczku! :-D 17.08.07, 22:01 sloneczko271 napisała: > super! batutko że założyłaś nowy wąteczek)))) > zaczoł się nasz 8 wąteczek i akurat my zaczynamy niedługo 8 miesiąc > ciązy fajnie się złożyło-conioe? sloneczko - my juz jestesmy w 8 miesiacu Odpowiedz Link Zgłoś
batutka rocznica slubu 17.08.07, 22:09 a ja musze sie pochwalic - jutro mam 6 rocznice slubu ale ten czas leci Odpowiedz Link Zgłoś
batutka Re: rocznica slubu 17.08.07, 22:10 a przed chwila wrocilismy z rocznicy slubu moich tesciow - bylo fajnie, glosno jak zwykle, bo jak nasza rodzinka sie zbiera, to wszyscy mowia na raz pojadlam, popilam (soczku) i teraz moge tylko siedziec - bo ruszac mi sie ciezko Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko271 Re: rocznica slubu 17.08.07, 23:59 batutka napisała: > a przed chwila wrocilismy z rocznicy slubu moich tesciow - bylo fajnie, glosno > jak zwykle, bo jak nasza rodzinka sie zbiera, to wszyscy mowia na raz > pojadlam, popilam (soczku) i teraz moge tylko siedziec - bo ruszac mi sie > ciezko FAJNIE a co kupiliscie teściom na prezęt? a ty szykujesz jakąś niespodziane dla swojego miśka? Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko271 Re: rocznica slubu 17.08.07, 23:56 batutka napisała: > a ja musze sie pochwalic - jutro mam 6 rocznice slubu > ale ten czas leci ojjjjjjjjjjjjj! to pięknie WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO KOCHANIE))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
batutka Re: rocznica slubu 18.08.07, 00:01 sloneczko271 napisała: > batutka napisała: > > > a ja musze sie pochwalic - jutro mam 6 rocznice slubu > > ale ten czas leci > > ojjjjjjjjjjjjj! to pięknie > WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO KOCHANIE))))))))))))))))))))))))))))))))) > dzieki, dzieki jutro bedziemy swiecic nasza rocznice - i w koncu po raz pierwszy z naszym dzieckiem )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko271 Re: melduje się na nowym wąteczku! :-D 17.08.07, 23:55 hi,hi,hi a od którego tygodnia ciąży zaczyna się 8 miesiąc ciąży? Odpowiedz Link Zgłoś
batutka Re: melduje się na nowym wąteczku! :-D 17.08.07, 23:59 sloneczko271 napisała: > hi,hi,hi a od którego tygodnia ciąży zaczyna się 8 miesiąc ciąży? rozne sa dane na ten temat - ale czytalam, ze od 31 chociaz niektorzy pisza, ze od 32 ale tak czy inaczej - jestesmy juz w 8 miesiacu ciazy a 8 to tez moja ulubiona cyfra Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko271 Re: melduje się na nowym wąteczku! :-D 18.08.07, 00:05 to fajnie! zawsze to już jakoś tak bezpieczniej a ja głupia myślałam że doipero za tydzień zaczniemy 8 miesiąc ciąży Odpowiedz Link Zgłoś
batutka Re: melduje się na nowym wąteczku! :-D 18.08.07, 00:09 sloneczko271 napisała: > to fajnie! zawsze to już jakoś tak bezpieczniej > a ja głupia myślałam że doipero za tydzień zaczniemy 8 miesiąc > ciąży bezpieczniej juz rzeczywiscie - a wiesz, ze nasze dzieci wlasnie w 32 tc maja zupelnie rozwniete pluca? )) ja myslalm,ze jeszcze nie, a dzis wlasnie przeczytalam ze w tym tygodniu pluca juz sa wyksztalcone - ufffff i podobno 32 tc to taka migiczna granica, ze juz jest bezpiecznie Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko271 Re: melduje się na nowym wąteczku! :-D 18.08.07, 00:14 no to fantastycznie! ja często czuje że michalina ma czkawke i podobno jak dzieci mają w brzuchu mamy czkawke to właśnie ćwiczą oddychanie i wiesz co? właśnie teraz na tym usg lekarz mi pokazywał jak michalina sobie oddycha wodami płodowymi i było widać jak wciąga te wody i płucka jej się wtedy podnosiły)) super! widok Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko271 Re: melduje się na nowym wąteczku! :-D 18.08.07, 00:15 batutko a ty czujesz czkawke u anulki? Odpowiedz Link Zgłoś
batutka Re: melduje się na nowym wąteczku! :-D 18.08.07, 00:19 sloneczko271 napisała: > batutko a ty czujesz czkawke u anulki? takie rytmiczne leciutkie pukanie w dole brzucha (tam gdzie ma glowke, ale i wyzej tez) - mniej wiecej w tym samym odstepie czasu Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko271 Re: czkawka:-D 19.08.07, 22:20 batutko to te rytmiczne ruchy to chyba właśnie jest czkawka- conie? nasze dziewczynki uczą się oddychać Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko271 Re: przeniesiony watek grudniowych INV - cz.VIII 17.08.07, 22:28 batutka napisała: > zapraszam kochaniutkie > jeju - to juz 8 czesc > ale ten czas leci ano leci kochanie, leci! ))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
batutka Re: przeniesiony watek grudniowych INV - cz.VIII 18.08.07, 00:01 sloneczko- a dostalas juz te paczke z tymi pieknymi ubrankami? Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko271 Re: przeniesiony watek grudniowych INV - cz.VIII 18.08.07, 00:11 batutka napisała: > sloneczko- a dostalas juz te paczke z tymi pieknymi ubrankami? właśnie miałam ci kochanie pisać że właśnie dzisiaj przyszła ta paczka i ciuszki są poprostu CUDOWNE!!! WOGÓLE NIE ZNISZCZONE! niektóre nawet z metkami wszystkie wyglądają jak prosto ze sklepu)) jestem z nich bardzo zadowolona wyglądają ładniej niż na zdjęciu na allegro)))) a 2 szafli michaśki już są wypchane po brzegi jej ubrankami myślalam że się w tych 2 szafkach zmieści ale wychodzi na to że nic z tego będę musiała w przyszłym tygodniu zorganizować jej jeszcze jedną szafke teraz mam radoche bo codziennie przychodzą mi jakieś paczki i dzisiaj kupiłam jeszcze rajtuzki dla michaśki wyglądają tak www.allegro.pl/show_item.php?item=223823060fajne? Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko271 Re: przeniesiony watek grudniowych INV - cz.VIII 18.08.07, 00:16 podaje jeszcze raz link do tych rajtuzek które dzisiaj kupiłam www.allegro.pl/show_item.php?item=223823060 Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko271 Re: przeniesiony watek grudniowych INV - cz.VIII 18.08.07, 00:18 no dobra ja juz zmykam idę się wykompać i ide lulu bo juz mi się oczy same zamykają a jutro rano wycieczka do wawy dobranoc kochane moje laseczki)) życze wam koorowych snów buziaki pa,pa,pa)) Odpowiedz Link Zgłoś
batutka Re: przeniesiony watek grudniowych INV - cz.VIII 18.08.07, 00:28 sloneczko271 napisała: > no dobra ja juz zmykam idę się wykompać i ide lulu bo juz mi > się oczy same zamykają a jutro rano wycieczka do wawy > dobranoc kochane moje laseczki)) > życze wam koorowych snów buziaki pa,pa,pa)) no wlasnie ja tez ide sie umyc - nalalam juz sobie wody do wanny gdzies juz z pol godzimy temu i nadal pisze no, ale jak my sie dorwiemy do kompa to kilka godzin poleci ))) oki - to lece sie umyc caluski papa Odpowiedz Link Zgłoś
batutka Re: przeniesiony watek grudniowych INV - cz.VIII 18.08.07, 00:25 sloneczko271 napisała: > podaje jeszcze raz link do tych rajtuzek które dzisiaj kupiłam > www.allegro.pl/show_item.php?item=223823060 o juz jest ok - rajstopki super - a jakie duze kolorki bardzo ladne ale Michasie bedzie elegantka Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko271 Re: przeniesiony watek grudniowych INV - cz.VIII 20.08.07, 11:10 witam was dziewczynki)) przepraszam że się cały weekend nie odzywałam ale naprawde wogóle nie miałam jak w niedziele wieczorem chciałam troche nadrobić no ale niestety zasypiałam w łóżku z laptopem i dałam sobie spokój-ale dzisiaj wam wszystko opisze i nadrobie zaległości Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko271 Re: przeniesiony watek grudniowych INV - cz.VIII 20.08.07, 11:12 batutka napisała: > o juz jest ok - rajstopki super - a jakie duze > kolorki bardzo ladne > ale Michasie bedzie elegantka hi,hi,hi a anulka to co?! też z niej będzie eleganta i to niezła! bo jej mamusia kupuje jej prześliczne ubranka-już ją widze jaka będzie chodzić wystrojona Odpowiedz Link Zgłoś
batutka Re: przeniesiony watek grudniowych INV - cz.VIII 18.08.07, 00:22 sloneczko271 napisała: > właśnie miałam ci kochanie pisać że właśnie dzisiaj przyszła ta > paczka i ciuszki są poprostu CUDOWNE!!! WOGÓLE NIE ZNISZCZONE! > niektóre nawet z metkami wszystkie wyglądają jak prosto ze > sklepu)) jestem z nich bardzo zadowolona wyglądają ładniej niż > na zdjęciu na allegro)))) a 2 szafli michaśki już są wypchane po > brzegi jej ubrankami myślalam że się w tych 2 szafkach zmieści > ale wychodzi na to że nic z tego będę musiała w przyszłym > tygodniu zorganizować jej jeszcze jedną szafke > teraz mam radoche bo codziennie przychodzą mi jakieś paczki > i dzisiaj kupiłam jeszcze rajtuzki dla michaśki > wyglądają tak > www.allegro.pl/show_item.php?item=223823060fajne? sloneczko - cos nieaktywny ten link - pokazuje sie,ze przedmiot nie zostal znaleziony a z tymi ubrankami to wierze, ze sa piekne - bo na zdjeciu wygladaly slicznie, wic na zywo tez musza ale tyle ubranek mialas do ogladnia - radocha wielka, ja tez uwielbiam jak dostaje ubranka a juz mi zal tego naszego listonosza, bo tak zamwiam czesto, ze biedy przychodzi codziennie Odpowiedz Link Zgłoś
batutka Re: przeniesiony watek grudniowych INV - cz.VIII 19.08.07, 00:25 hej hej - ale tu dzis cisza sloneczko - dzis bylas w Warszawie po lozeczko? Kupiliscie? Co jeszcze porabialiscie? Ja mialam dzis 6 rocznice slubu - poszlismy z mezem najpierw na spacerek do Lazienek - super bylo, pogoda dopisala, a potem na Starowke na obiadek - no, a potem do domku poodpoczywac przed tv jak przystalo na stare dobre malzenstwo )) ale dzien byl udany bardzo - no i po raz pierwszy swietowalismy rocznice z naszym dzieckiem teraz troche bolalo mnie podbrzusze jak na @ - ale nie bylo tak zle, wzielam nospe i przechodzi no, a zaraz sie wykapie i do lozeczka - a jutro moze na jakis piknik pojedziemy...zobaczy sie caluski papa Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko271 Re: przeniesiony watek grudniowych INV - cz.VIII 19.08.07, 22:31 batutko jeszcze raz kochanie życze wam wszystkiego najlepszego z okazij waszej rocznicy ślubu Odpowiedz Link Zgłoś
batutka Re: przeniesiony watek grudniowych INV - cz.VIII 20.08.07, 12:42 sloneczko271 napisała: > batutko jeszcze raz kochanie życze wam wszystkiego najlepszego z > okazij waszej rocznicy ślubu wielkie dzieki )) a u Was kiedy rocznica? Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko271 Re: przeniesiony watek grudniowych INV - cz.VIII 21.08.07, 15:19 my mamy rocznice ślubu 25 września więc fajnie by było gdyby mi tą cesarke zrobili właśnie 25 września mieli byśmy superowy! prezęcik na naszą 3 rocznice ślubu)) Odpowiedz Link Zgłoś
batutka Re: przeniesiony watek grudniowych INV - cz.VIII 21.08.07, 18:21 sloneczko271 napisała: > my mamy rocznice ślubu 25 września więc fajnie by było gdyby mi > tą cesarke zrobili właśnie 25 września mieli byśmy superowy! > prezęcik na naszą 3 rocznice ślubu)) a ktora rocznica? no i rzeczywiscie fajnie by bylo z ta cesarka - tez bym chciala cesarke, ciekawe czy mi zrobia Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko271 Re: przeniesiony watek grudniowych INV - cz.VIII 21.08.07, 19:43 batutko to ędzie nasza 3 rocznica ślubu Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko271 Re: przeniesiony watek grudniowych INV - cz.VIII 20.08.07, 11:15 batutko napisała: > teraz troche bolalo mnie podbrzusze jak na @ - ale nie bylo tak zle, wzielam > nospe i przechodzi batutko, no i jak z tym twoim brzuszkiem? :-0 przeszło ci? mam nadzieję że tak. Odpowiedz Link Zgłoś
batutka Re: przeniesiony watek grudniowych INV - cz.VIII 20.08.07, 12:41 sloneczko271 napisała: > batutko, no i jak z tym twoim brzuszkiem? :-0 > przeszło ci? mam nadzieję że tak. > tak, tak - juz przeszlo, od razu po nospie ale czasem, rzadko bo rzadko, ale jednak - czuje takie lekkie klucie w dole brzucha, tak wlasnie jakby Ania napierala na szyjke - a klucie jest mocniejsze jak Ania sie poruszy mocniej - wiec pewnie to ona napiera na te moja niesczesna szyjke ide na wizyte w najblizsza sobote, to zobaczymy jak sie sprawy maja - no i oczywiscie powiem o tym badaniu na posiew pochwy a dzis mialam pobierana krew na wr, zoltaczke, ogolna morfologia i mocz - mam nadzieje,ze jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko271 Re: batutko:-) 21.08.07, 15:26 kochanie napewno wszystkie badania ci wyjdą dobre)) nic się nie martw! ale powiem ci że ja teraz to mam stracha z tym posiewem jak się naczytałam o tej cholernej bakteri to się teraz boję i mam nadzieję że bez problemu mi mój ginek zrobi ten posiew bo jak nie to będę musiała iść do kogoś innego:-. w każym bądz ranie nie odpuszcze tego badania! a co do napinania brzucha to ja ostatnio ,,nospe" biore dość częśto bo nieraz to tak się czuję jak bym zaraz miała zacząć rodzić:-0 wczoraj np. wyszłam na godzinke na miasto bo musiałam sobie kupić klapki do szpitala i chciałam wejść do pierwszego lepszego sklepu i kupić obojętnie jakie te klapki (takie pod prysznic) i jak na złość albo w sklepach już wogóle klapek nie ma (bo po sezonie) albo jak były to nie moje rozmiary i musiałam iść troszke dalej, no i mówie wam myślałam że nie dojde TEK MNIE CAŁE KROCZE BOLI już się jednym słowem sypie na całego! a brzuch mi się zrobił jak skała! nie wiem jak ja wytrzymam jeszcze cały miesiąc! :-0 Odpowiedz Link Zgłoś
batutka Re: batutko:-) 21.08.07, 18:24 sloneczko - odpoczywaj w domku, nich maz robi zakupy mi jakos brzuch nie twardnieje - ale zobaczymy - te twardnienia to nie musi byc nic zlego, bo pewnie macica cwiczy do porodu - maja jakos leniwa, nie chce cwiczyc Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko271 Re: batutko:-) 21.08.07, 19:50 batutka napisała: > sloneczko - odpoczywaj w domku, nich maz robi zakupy mi jakos brzuch nie > twardnieje - ale zobaczymy - te twardnienia to nie musi byc nic zlego, bo pewni > e > macica cwiczy do porodu - maja jakos leniwa, nie chce cwiczyc > Odpowiedz Link Zgłoś
batutka Re: batutko:-) 21.08.07, 21:07 sloneczko271 napisała: > kochanie napewno wszystkie badania ci wyjdą dobre)) nic się > nie martw! > ale powiem ci że ja teraz to mam stracha z tym posiewem jak się > naczytałam o tej cholernej bakteri to się teraz boję i mam nadzieję > że bez problemu mi mój ginek zrobi ten posiew bo jak nie to będę > musiała iść do kogoś innego:-. w każym bądz ranie nie odpuszcze tego > badania! ja tez nie odpuszcze tego badania - i zrobie sobie teraz i przed porodem, gdzies w 36, 37 tc a dzis odebrala wyniki bada - i sa ok,krew i mocz wyszly dobrze (sprawdzilam sama, bo byly od razu podane normy) no i tez nie mam ani zoltaczki, ani kiły Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko271 Re: batutko:-) 21.08.07, 23:58 kochanie to się bardzo cieszę że wszystkie badania wyszły ci d0bre tak trzymaj do kocua Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko271 Re: przeniesiony watek grudniowych INV - cz.VIII 19.08.07, 22:25 batutka napisała: > a z tymi ubrankami to wierze, ze sa piekne - bo na zdjeciu wygladaly slicznie, > wic na zywo tez musza > ale tyle ubranek mialas do ogladnia - radocha wielka, ja tez uwielbiam jak > dostaje ubranka > a juz mi zal tego naszego listonosza, bo tak zamwiam czesto, ze biedy przychodz > i > codziennie hi,hi,hi))))))))))))) ano tak jest jesgo praca niestety nasz listonosz też ma z nami przerąbane a w tym tygobniu co terqz będzie to już mu wogóle współczuje bo paczek przyjdzie coniemiara! hi,hi,hi)))) Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko271 Re: przeniesiony watek grudniowych INV - cz.VIII 20.08.07, 11:27 ja wam powiem że weekendzik miałam bardzo urozmaicony najpierw w sobote wycieczka po ikei było superowo! nacieszyłam oczy i obkupiliśmy się troszke)) kupiłam wszystko to co chciałam a nawet więcej hi,hi,hi)) mój misiek dzielnie zniósł całą szwędaczke po ikei a chodziliśmy tam 4 godziny)) i nic nie marudził-pewnie nie chciał mnie wkurzeć żeby czasmi michalina przez przypadek warszawianką nie została hi,hi,hi najśmieszniejsze było pakowanie tego wszystkiego)))) to znaczy najśmieszniejsze to było dla mnie bo mojemu miśkowi to nie było do śmiechu to wszystko spakować jak byście zobaczyli jak my wracaliśmy to normalnie można było się posikać ze śmiechu)))))))))))))))))))))))))) byliśmy zapakowani po sam dach! ale nasz samochodzik okazał się naprawde bardzo pakowny pózniej w niedziele misiek zaczoł skręcać wszystko i powiem wam że pokoik michalinki wygląda coraz bardziej czadowo! łóżeczko malutkiej jest prześliczne!!! )) i skręcił je misiek raz- dwa najgorzej było ze skręceniem tej sofy dla nas bo bidny sie troche namęczył. więc go nie chciałam wkurzać i mu nawet nie wchodziłam do pokoju jak to nasze łóżko skręcał)) bo jak słyszałam jak sapie i dyszy to stwierdziłam że nie będę go drażnić i go pilnować a jak w końcu skończył to był bidny tak spocony że szok! no ale już jest wszystko ładnie skręcone)) teraz tylko trzeba zrobić pożądki bo syf jest w tej naszej chałupie że aż mi się patrzeć nie chce Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko271 Re: przeniesiony watek grudniowych INV - cz.VIII 20.08.07, 11:28 no nic ja już narazie spadam idę robić objadek)) dziś zrobie zupke ogórkową)) życze wam miłego dnia dziewczyny Odpowiedz Link Zgłoś
batutka Re: przeniesiony watek grudniowych INV - cz.VIII 20.08.07, 12:38 sloneczko271 napisała: > no nic ja już narazie spadam idę robić objadek)) dziś zrobie > zupke ogórkową)) > życze wam miłego dnia dziewczyny nooo, to smacznego zycze - tez lubie lubie ogorkowa a u mnie dzis bedzie mleko zsiadle z jajkiem sadzonym i ziemniaczkami posypanymi koperkiem Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko271 Re: przeniesiony watek grudniowych INV - cz.VIII 21.08.07, 15:28 batutka napisała: > nooo, to smacznego zycze - tez lubie lubie ogorkowa > a u mnie dzis bedzie mleko zsiadle z jajkiem sadzonym i ziemniaczkami posypanym > i > koperkiem mniam,mniam,mniam!!! )))))))))) pychotka kurcze tak mi narobiłaś smaka że ja chyba też sobie taki objadek zrobie tylko musze miśka wysłaś po maślanke a kartofelki mam od wczoraj to sobie odgrzeje)))) Odpowiedz Link Zgłoś
batutka Re: przeniesiony watek grudniowych INV - cz.VIII 20.08.07, 12:35 no sloneczko - to mialas fajna sobote - ja tez uwielbiam chodzic po ikei, maz mniej zawsze jak jedziemy to po paru chwilach juz mi marudzi,zeby wracac ale i tak chodzimy do upadlego - czasem umawiamy sie, ze Marcin idzie do sklepow ktore lubi (jakies budowlane, komputerowe), a ja latam po swoich no, ale jak juz bedziemy kupowac rzeczy dla Ani, to razem a jak pisalas o tym jak byliscie zaladowani, to mi przypomnialo sie jak my 2 lata temu kupilismy materac do naszego lozka w sypialni i jak go pakowalismy do samochodu - to tez byl ubaw, a ja sie tak smialam,ze nie moglam sie powstrzymac jak sie pakowalismy a potem bylo jeszcze smieszniej jak ten materac zanosilismy na to nasze 2 pietro no i zazdroszcze ze macie juz to lozeczko w pokoiku Michasi - my tez juz niedlugo bedziemy kupowac dla Ani , no i wozeczek - choc z tym lozeczkiem to naprawde nie wiem jaki kupic - mamy zamiar pojechac do takiej hurtowni (tam sa rozne rzeczy dla dzieci np. lozeczka, wozki, rozne akcesoria) i tam jak juz beda wozki, to popatrzymy i moze sie juz na jakis zdecyduje Odpowiedz Link Zgłoś
asiat99 Re: przeniesiony watek grudniowych INV - cz.VIII 21.08.07, 15:12 Ale mam zaległości Batutko wszytskiego naj naj naj naj naj naj naj wspanialszego. Co do tych posiewów co był wcześniej temat to ja miałam robiony jakoś w 18tc-bo niby wszystkim ciezarnym robią wtedy no i wyszły mi jakieś pakudztwa,ale nie ta bakteria co wy pisałyście tylko jakieś inne. Przez tydzien lezałam w szpitalu pod kroplówką z antybiotykiem i dopochwowo cos brałam. Pózniej kontrolny posiew wyszedł ok. Mój ginekolog tak raz w msc zaleca mi branie jakiś globulek w razie czego bo jednak kobiety w ciazy bardziej sa podatne na jakies dziwne infekcje. Wczoraj byłam na wizycie i tez dostałam jakies globulki,mam je brac co 2 dni. Jestem zmartwiona wczorajszą wizytą. Rzowarcia nie mam ale przez te glupie skurcze maly zostal wepchniety gleboko w kanal rodny,nie widac calej jego głowki bo jest za spojeniem lonowym Mam leżeć i wytrzymac chociaż do 1 pazdziernika. Mierzyl mi wczoraj tez miednice i mam wpisane w karte ciazy ze maja mi zrobić cc jakby co. Dziewczyny zakochałam się w wózku,męzowi tez sie bardzo podoba,ma funkcje takie jak chcielismy,czyli cichutka budke,lekko sie prowadzi i latwo podbija,ma dosc szeroka gondolke,wpinany fotelik samochodowy,duza spacerówke ale ma ... 3 koła a ja nie brałam tego nawet pod uwagę,boję sie tych 3 kołowców,ze sie z takim wozkiem zabije. Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko271 Re: asiat:-) 21.08.07, 15:38 asiat fajnie że się odezwałaś)) już myślałam że się na nas obraziłaś czy co?! co do twojego badania to faktycznie skoro malutki tak się ułożył to lepiej leż i się oszczędzaj. ale powiem ci że dobrze że ci wpisali w karte że obojętnie w którym szpitalu wylądujesz to mają ci zrobić cesarke-będziesz wtedy spokojniejsza a powiedz mi skarbie na kiedy ty dokładnie masz wyznaczony termin porodu??? bo już zgłupiałam a co do tego posiewu to widze że masz mądrego lekarza. a ten mój to mnie zaczyna wkurzać no bo on mi nawet nie zaproponował żadnych posiewów z pochwy a teraz jak was czytam to widze że to jest warzne! cholera! teraz jak do niego pojade za tydzień to go chyba opiernicze! musi mi zrobić ten posiew i już!!!!!!!!!!! asiat wyśli nam link do tego wózeczka w którym sie zakochałaś pochwal się)) Odpowiedz Link Zgłoś
batutka asiat 21.08.07, 18:29 wielkie dzieki za zyczenia kochanie, Ty dbaj o siebie, nie biegaj niegdzie,tylko jak najwiecej odpoczywaj bedzie dobrze, jak bedziesz o siebie dbala i leniuchowala a co do tej bakterii, to moze zrob jeszcze jeden posiew - lepiej dmuchac na zimne asiat - pisalas o wozku, a masz moze jakies linki zeby go zobaczyc? i wiesz co -ja kiedys tez nie myslalam o wozku trzykolowym, ale ostatnio zaczely mi sie bardzo podobac oczywiscie te czterokolowe sa tez super, ale i 3-kolowe sa bardzo ladne - i podobno sie dobrze prowadza Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko271 Re: przeniesiony watek grudniowych INV - cz.VIII 21.08.07, 15:32 fajowo macie! z tym kupowaniem ja już chyba wszystko pokupiłam więc już takie chodzenie po sklepach mi odpadło szkoda teraz tylko wózek nam został i fotelik do samochodu jak już będziecie mieli łóżeczko to koniecznie batutko porób zdjęcia i nam je prześli ja wam też prześle zdjęcia michaśki łóżeczka tylko jeszcze czekam na pościel i materacyk Odpowiedz Link Zgłoś
asiat99 Re: przeniesiony watek grudniowych INV - cz.VIII 21.08.07, 15:50 Termin mam na 2 listopada. Ja jeszcze nie zdążyłam się rozkręcic a tu juz mam zakaz zakupów,chyba ze przez internet cholerka A mebelki wam pokazywałam? To jest link do wózka: www.allegro.pl/item226165849_chicco_tops3_gondola_fotelik_plecak_gratis_.html Odpowiedz Link Zgłoś
batutka Re: przeniesiony watek grudniowych INV - cz.VIII 21.08.07, 18:37 asiat99 napisała: > Termin mam na 2 listopada. > Ja jeszcze nie zdążyłam się rozkręcic a tu juz mam zakaz > zakupów,chyba ze przez internet cholerka > A mebelki wam pokazywałam? > To jest link do wózka: > <a href="www.allegro.pl/item226165849_chicco_tops3_gondola_fotelik_plecak_gratis_.html" target="_blank">www.allegro.pl/item226165849_chicco_tops3_gondola_fotelik_plecak_gratis_.html</a> bardzo ladny ten wozek, ladny i drogi )) a jaki kolorek Ci sie podoba - mnie bardzo sie podoba czerwony (niebieski tez), ale na czerwony, coemno czerwony mam ostatnio chrapke bardzo mi sie takie czerwone wozki podobaja Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko271 Re: przeniesiony watek grudniowych INV - cz.VIII 21.08.07, 20:03 asiat99 napisała: > Termin mam na 2 listopada. > Ja jeszcze nie zdążyłam się rozkręcic a tu juz mam zakaz > zakupów,chyba ze przez internet cholerka > A mebelki wam pokazywałam? > To jest link do wózka: > www.allegro.pl/item226165849_chicco_tops3_gondola_fotelik_plecak_gratis_.html asiat wózeczek przepiękny)) ale cholerka też strasznie drogi a jakie mebelki skarbie kupiłaś? pochwal się Odpowiedz Link Zgłoś
batutka Re: przeniesiony watek grudniowych INV - cz.VIII 21.08.07, 18:35 sloneczko271 napisała: > fajowo macie! z tym kupowaniem > ja już chyba wszystko pokupiłam więc już takie chodzenie po sklepach > mi odpadło szkoda > teraz tylko wózek nam został i fotelik do samochodu > jak już będziecie mieli łóżeczko to koniecznie batutko porób zdjęcia > i nam je prześli > ja wam też prześle zdjęcia michaśki łóżeczka tylko jeszcze czekam na > pościel i materacyk ale w sumie sloneczko - Ty juz sie obkupilas, tak malo Ci zostalo do kupienia, a u mnie....nawet nie chce o tym myslec ile zostalo no i chyba jednak we wrzesniu robimy remont pokoiku Ani - lepiej teraz, niech ma dzieciak swoj pokoj jak najpiekniejszy i oczywiscie jak bede miala wszystko zrobione i pokupowane, to przesle zdjecia no i sloneczko, czekam na zdjecia od Ciebie jak juz lozeczko bedzie z posciela czekalo na Michasie Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko271 Re: przeniesiony watek grudniowych INV - cz.VIII 21.08.07, 20:07 batutko myśle skarie że dobrą decyzje podjeliście że teraz zrobicie anulce remoncik w pokoju bo pewnioe pózniej to byscie to odkładali w nieskończoność bo teraz to jak się za to wezmiecie to raz-dwa i będzie po remoncie a pózniej jednak bedziecie jeszcze patrzeć na anulke żeby nie chałasować, nie smrodzić farbami itp. a tak to anulka przyjedzie ze szpitala już do swojego, pięknego pokoiku Odpowiedz Link Zgłoś
batutka Re: przeniesiony watek grudniowych INV - cz.VIII 21.08.07, 21:00 sloneczko271 napisała: > batutko myśle skarie że dobrą decyzje podjeliście że teraz > zrobicie anulce remoncik w pokoju bo pewnioe pózniej to byscie to > odkładali w nieskończoność bo teraz to jak się za to wezmiecie to > raz-dwa i będzie po remoncie a pózniej jednak bedziecie jeszcze > patrzeć na anulke żeby nie chałasować, nie smrodzić farbami itp. > a tak to anulka przyjedzie ze szpitala już do swojego, pięknego > pokoiku no wlasnie - najlepiej bedzie teraz - ale jak sobie pomysle co sie bedzie dzialo, jak beda burzyc i stawiac te scianki, to az mi sie niedobrze robi ) ale skupimy sie tylko na pokoiku Ani, a resza (duzy pokoj i przedpokoj) zostawimy sobie na pozniej to moze nie bedzie tak zle - ale za to pokoik bedzie miala nasza corunia Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko271 Re: przeniesiony watek grudniowych INV - cz.VIII 21.08.07, 23:53 batutko jak się zacznie wyburzanie ścian to ty lepiej idz na spacerek)) zawsze masz wymówke że nie możesz tego cholernego kurzu wychać)) Odpowiedz Link Zgłoś
batutka Re: przeniesiony watek grudniowych INV - cz.VIII 22.08.07, 00:20 sloneczko271 napisała: > batutko jak się zacznie wyburzanie ścian to ty lepiej idz na > spacerek)) zawsze masz wymówke że nie możesz tego cholernego > kurzu wychać)) dokladnie - albo wyjade sobie na pare dni do rodzicow Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko271 Re: przeniesiony watek grudniowych INV - cz.VIII 22.08.07, 12:10 batutka napisała: > dokladnie - albo wyjade sobie na pare dni do rodzicow no tak by było najlepiej wróc jak już będzie po wszystkim)) Odpowiedz Link Zgłoś
aaaaaaa37 Re: przeniesiony watek grudniowych INV - cz.VIII 21.08.07, 16:10 witajcie dziewczyny mam pytanie: czy mialyscie w Invimedzie robiony posiew przed zabiegiem?? U mnie niestety wymagaja, w czwartek mam robic i niestety obawiam sie ze bedzie zly pozdrawiam Was cieplo Odpowiedz Link Zgłoś
batutka Re: przeniesiony watek grudniowych INV - cz.VIII 21.08.07, 18:41 aaaaaaa37 napisała: > witajcie dziewczyny > > > mam pytanie: czy mialyscie w Invimedzie robiony posiew przed zabiegiem?? U mnie > niestety wymagaja, w czwartek mam robic i niestety obawiam sie ze bedzie zly > > pozdrawiam Was cieplo kochanie, jak wlasnie nie mialam robionego posiewu, nie wiem dlaczego - tylko cytologie ale bardzo dobrze, ze Ci robia - czytosc pochwy to miedzy innymi gwarancja sukcesu - jesliby cos sie dzialo, to szybko sie wyleczysz i bedziesz mogla przystapic do zabiegu - a jak by Ci nie zrobili a bylyby jakies paskudne bakterie, to nvitro mogloby sie nie udac lub mogloby byc poronienia w przypadku ciazy no, ale miejmy nadzieje,ze bedzie dobrze powodzenia i daj znac o wyniku Odpowiedz Link Zgłoś
batutka haniu 21.08.07, 19:10 kochanie - bylas dzis na wizycie u naszego lekarza? jesli mozesz to napisz co powiedzial, co powiedzial tez na temat posiewu - dlaczego nie zrobil? czy uzgodniliscie cos? Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko271 Re: haniu 21.08.07, 20:12 no właśnie haniu. daj nam znać jak po wizycie? jak się lekarz tłumaczył? kiedy podchodzisz do kolejnego icsi? Odpowiedz Link Zgłoś
moly78 Re: haniu 21.08.07, 21:43 Haniu, ja też z niecierpliwością czekam na wieści jak po wizycie, niestety ja też niedawno straciłam Synka, prowadził nas ten sam lekarz(No cóż czasu nie cofniemy, ale musimy jak najlepiej przygotować sie na to co nam przyniesie przyszłość. Ja wybieram sie na wizytę jutro, ale już niekoniecznie do tego samego lekarza.... Odpowiedz Link Zgłoś
batutka moly 21.08.07, 21:56 moly78 napisała: > Haniu, ja też z niecierpliwością czekam na wieści jak po wizycie, > niestety ja też niedawno straciłam Synka, prowadził nas ten sam > lekarz(No cóż czasu nie cofniemy, ale musimy jak najlepiej > przygotować sie na to co nam przyniesie przyszłość. > Ja wybieram sie na wizytę jutro, ale już niekoniecznie do tego > samego lekarza.... > kochanie - masz na mysli doktora D z Invimedu? wiem,ze pewnie trudno Ci pisac o stracie dziecka, ale jesli mozesz, to napisz co sie talo - mi tez ciaze prowadzi ten sam lekarz (jestem w 33 tc) i kurcze, zaczynam sie juz niepokoic czy moje dziecko jest bezpieczne w jego rekach Odpowiedz Link Zgłoś
moly78 Re: moly 21.08.07, 22:18 Zaczne od tego, że lubie czytać Wasz wątek i mocno trzymam kciuki za pomyślne rozwiazania Was wszystkich. Tak Batutko, dr D.nie chciałabym wprowadzać Cie w niepokój, ale może warto byłoby gdybys skonsultowała sie z innym lekarzem( a raczej na pewno, chuchaj moja droga na zimne) ja bardzo załuje ze tego nie zrobiłam. Niestety cały czas byłam zapewniana, że wszystko jest w porządku, ale widocznie nie było. Przede wszystkim mam żal, ze nie zlecił mi badań na posiew, mimo, że sygnalizowałam kilkakrotnie, ze przed zajściem w ciąże miałam problem z bakteriami.Prosze zrób wszystko co w Twojej mocy, aby zapewnic bezpieczeństwo dla swojego Maluszka.Jesli chcesz wiedzieć cos więcej to wolałabym Ci odpisać na priv. Odpowiedz Link Zgłoś
batutka Re: moly 21.08.07, 22:22 moly78 napisała: > Zaczne od tego, że lubie czytać Wasz wątek i mocno trzymam kciuki > za pomyślne rozwiazania Was wszystkich. > Tak Batutko, dr D.nie chciałabym wprowadzać Cie w niepokój, ale może > warto byłoby gdybys skonsultowała sie z innym lekarzem( a raczej na > pewno, chuchaj moja droga na zimne) ja bardzo załuje ze tego nie > zrobiłam. Niestety cały czas byłam zapewniana, że wszystko jest w > porządku, ale widocznie nie było. Przede wszystkim mam żal, ze nie > zlecił mi badań na posiew, mimo, że sygnalizowałam kilkakrotnie, ze > przed zajściem w ciąże miałam problem z bakteriami.Prosze zrób > wszystko co w Twojej mocy, aby zapewnic bezpieczeństwo dla swojego > Maluszka.Jesli chcesz wiedzieć cos więcej to wolałabym Ci odpisać > na priv. moly - bardzo prosze, napisz mi na priv co przyczymilo sie do tego, ze stracilas dzieciatko (i w jakim tc) i jakie bylo zaniedbanie ze strony lekarza - martwie sie tym troche - kurcze, teraz zaluje,ze po udanym invitro nie wybralam innegp lekarza Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko271 Re: moly 22.08.07, 00:10 dziewczyny bardzo was proszę piszcie na forum a nie na priva bo mimo tego że ja mam inego lekarza niż wy ale może mój lekarz też coś zaniedbuje a ja nawet o tym nie wiem np. jeśli chodzi o ten posiew z pochwy to tez się o tym dowiedziałam dopiero z forum i dzięki wam teraz jak pojade do mojego ginka to mu nie odpuszcze tego badania. moly jeśli możesz to napisz troszke więcej na naszym wąteczku na co jeszcze trzeba zwrócić szczególną uwagę? jakie jeszcze badania zrobić? o co pytać lekarza? itp. Odpowiedz Link Zgłoś
batutka Re: moly 22.08.07, 00:18 sloneczko271 napisała: > dziewczyny bardzo was proszę piszcie na forum a nie na priva bo mimo > tego że ja mam inego lekarza niż wy ale może mój lekarz też coś > zaniedbuje a ja nawet o tym nie wiem > np. jeśli chodzi o ten posiew z pochwy to tez się o tym dowiedziałam > dopiero z forum i dzięki wam teraz jak pojade do mojego ginka to mu > nie odpuszcze tego badania. > moly jeśli możesz to napisz troszke więcej na naszym wąteczku na co > jeszcze trzeba zwrócić szczególną uwagę? jakie jeszcze badania > zrobić? o co pytać lekarza? itp. sloneczko - najlepiej zrobic i posiew pochwy i cytologie za jednym razem ja teraz w te sobote zrobie ten posiew, a jak nie bedzie chcial mi zrobic, to ide do innego lekarza - tez nie odpuszcze a poczytalam tez na innych forach i tam dziewczyny tez sa wkurzone na swoich lekarzy, ze niektorzy w ogole nie chca robic tego badania, ze nie widza potrzeby - tylko kurna brac ciezka kase za kazda wizyte to widza potrzebe Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko271 Re: przeniesiony watek grudniowych INV - cz.VIII 21.08.07, 20:10 aaaaaaaa37. moim zdaniem jeśli wymagają w invimedzie posiew przed ivf to skarbie zrób ten posiew. lepiej jak będziesz wiedzieć na czym stoisz. ja do ici podchodziłam w ,,gamecie" i posiewu mi wcześniej nie robili ale gdyby wymagali zrobienie posiewu to bym zrobiła bez mrugnięcia okiem. Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko271 Re: przeniesiony watek grudniowych INV - cz.VIII 21.08.07, 20:22 co tam dzisiaj dziewczyny porabiałyście? ja dzisiaj od samego rana mam urwanie dupy! bo od sameo rana mam samych gości w domu. normalnie jedni wychodzą a drudzy wchodzą już tak prawde mówiąc mam dość! jestem zmęczona. i swojej popołudniowej drzemki też nie miałam niemyście sobie że ja jakaś taka niegościnna jestem-wręcz przeciwnie lubie jak jest dużo ludzi w domu i wogóle towarzyski ldzik jest zemnie ale dziś się nie najlepiej czuje krocze woli mnie coraz bardziej i jeszcze do tego coś mi w plecy weszło i wogóle chodzić nie mogę no z dnia na dzień jest ze mną gorzej. a umówiona byłam tylko z jedną moją przyjaciółką a oprócz niej jeszcze miałam jeszcze 4 gości. normalnie jedni wychodzili a drudzy wchodzili. teraz się w końcu uspokoiło w tym moim domku i wykompałam się a teraz spokojnie moge poleżec w łóżeczku i z wami pogadać apropo gości, już widze co się będzie działo jak się michaśka urodzi- D pewnie drzwi to się wogóle zamykać nie będą-powiem wam że się trochę tego boję bo tak teraz sobie myśle że jak wrócimy z michaśką ze szpitaka to chciałabym żebyśmy najpierw troche przywykli do nowej sytuacij ale coś czuje że trzeba się będzie przyzwyczajać szybko bo ta nasza rodzinka i znajomi to nam nie dadzą spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko271 Re: przeniesiony watek grudniowych INV - cz.VIII 21.08.07, 20:29 dzisiaj przyszły kolejne 3 paczki z bodzikami, sukieneczka sztruksowa-która jest przepiękna! i rożek-też śliczny teraz mam codziennie radoche bo codziennie się czuje jak by były święta bo codziennie paczki otwieram hi,hi,hi)) Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko271 Re: przeniesiony watek grudniowych INV - cz.VIII 21.08.07, 20:30 dziewczyny 9 miesiąc ciąży to od którego tygodnia ciąży się zaczyna? Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko271 Re: przeniesiony watek grudniowych INV - cz.VIII 21.08.07, 20:34 no dobra. skoro was tu nie ma to ja idę coś przekąsić a pózniej troche poczytam o djacie karmiącej mamy bo tak prawde mówiąc to nie wiem co konkretnie można jeść a co nie. wiem tylko tyle że nie można jeść smażonych rzeczy, ostro przyprawionych, wzdymających i owoców cytrusowych. ale chciała bym znaleść taka dokładniejszą djete co można a czego absolutnie nie. zajrze jeszcze do was dzisiaj buziaczki pa,pa,pa)))) Odpowiedz Link Zgłoś
batutka dieta 21.08.07, 20:46 znalazlam fajny artykul na temat karmienia dziecka piersia i diety matki: www.dziecko-info.com/twoje_dziecko/karmienie.shtml Odpowiedz Link Zgłoś
batutka Re: dieta 21.08.07, 20:56 i jeszcze tu cenne informacje: www.edziecko.pl/pierwszy_rok/1,79400,3855207.html www.resmedica.pl/zdart10017.html www.edziecko.pl/pierwszy_rok/1,79400,1329741.html www.apsik.pl/pages/dzieci/dieta_karmiacej.php www.mediweb.pl/nutrition/wyswietl.php?id=1089 www.grabieniec.pl/pokaz_artykul.php?id_artykulu=785 i tu porady z pierwszej reki od forumowiczek www.polki.pl/forum/archive/index.php/t-999.html Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko271 Re: dieta 22.08.07, 00:22 batutka napisała: > znalazlam fajny artykul na temat karmienia dziecka piersia i diety matki: > > www.dziecko-info.com/twoje_dziecko/karmienie.shtml przeczytałam faktycznie fajnie jest to wszystko opisane Odpowiedz Link Zgłoś
batutka Re: przeniesiony watek grudniowych INV - cz.VIII 21.08.07, 20:40 sloneczko271 napisała: > dziewczyny 9 miesiąc ciąży to od którego tygodnia ciąży się zaczyna? no wlasnie nie wiem kurcze - w ogole z tymi miesiacami, to pokrecona sprawa - nie wiadomo jak liczyc raz pisza, ze 8 zaczyna sie od 31, raz ze od 32 - wiec tak by wychodzilo, ze 9 miesiac rozpoczyna sie od od 35 lub 36, ale nie wiem dokladnie na przyklad wedlug miesiecznika Claudia (jak maja dodatek o ciazy, to 9 miesiac juz zaczyna sie od 33 tc!!!! ) Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko271 Re: przeniesiony watek grudniowych INV - cz.VIII 22.08.07, 00:25 batutko, czyli by wychodziło na to że my lada moment zaczniemy 9 miesiąc ciąży-tak? Odpowiedz Link Zgłoś
batutka Re: przeniesiony watek grudniowych INV - cz.VIII 22.08.07, 00:27 sloneczko271 napisała: > batutko, czyli by wychodziło na to że my lada moment zaczniemy 9 > miesiąc ciąży-tak? wyglada na to, ze tak sloneczko, a Ty wlasnie przed paroma minutami rozpoczelas 33 tc ) Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko271 Re: przeniesiony watek grudniowych INV - cz.VIII 22.08.07, 00:29 noooooo a ty skarbie już wczoraj Odpowiedz Link Zgłoś
batutka Re: przeniesiony watek grudniowych INV - cz.VIII 21.08.07, 20:37 sloneczko271 napisała: > dzisiaj przyszły kolejne 3 paczki > z bodzikami, sukieneczka sztruksowa-która jest przepiękna! i > rożek-też śliczny > teraz mam codziennie radoche bo codziennie się czuje jak by były > święta bo codziennie paczki otwieram hi,hi,hi)) ja tez uwielbiam jak mi te paczki przychodza - wczoraj tez przyszly do mnie te ogrodniczki ze sciagaczami na dole - sa urocze, cudne mieciutkie, delikatne, od srodka jest bawelna - jak nie dzins, beda bardzo wygodne dla Anulki Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko271 Re: przeniesiony watek grudniowych INV - cz.VIII 22.08.07, 00:28 no właśnie batutko te wszystkie sunieneczki które do mnie przyszły też są bardzo! badzo delikatne więc się nie ma o co martwić że np. będą za twarde)) Odpowiedz Link Zgłoś
batutka sloneczko 21.08.07, 20:34 kochana, ja tez lubie gosci, ale teraz mamy prawo byc zmeczone i nie miec ochoty na siedzenie i gledzenie i uslugiwanie innym ja mam spokoj, bo w sumie nikt do mnie nie przychodzi - czasem tesciowie wpadna, ale to moze raz na 2 miesiace czasem kolezanki, ale tez bardzo rzedko - mam wiec duuuzo sowetego spokoju )) a wiesz co, z tymi narodzinami to tez mam nadzieje, ze na poczatek nie bedzie pielgrzymek do naszego dziecka - czytalam gdzies, ze po porodzie powinni byc przy dziecku na razie (gdzies ponad tydzien) tylko rodzice - i powinno sie powiedziec rodzinie i znajomym, ze wizyty dopiero za tydzien - a potem tez nie powinni wszyscy przychodzic na raz i siedziec dlugo - tylko powinni sie umawiac tak zeby przychodzic po 1, 2 osoby i nie siedziec za dlugo i wydaje mi sie, ze sie nie obejdzie bez wytlumaczenia tego delikatnie wszystkim znajomym i rodzinie i ustalenia pewnych zasad - mam nadzieje, ze sie nie obraza i tez uznaja, ze to dla dobra i zdrowia dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko271 Re: sloneczko 22.08.07, 00:34 ja się naprawde boję tych ,,wycieczek" do michaliny ale wiem że napewno moij tescie i rodzice to nie odpuszczą i przybiegną odrazu zobaczyć michaśke, no i z jednej strony to im sie nie dziwie bo długo czekali na tą wnuczke i już wszyscy się doczekać nie mogą ale mam nadzieję że będą mieć troche umiaru i jakiegoś wyczucia bo jak nie to ich poprostu będę musiała delkatnie wyprosić:- / Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko271 Re: sloneczko 22.08.07, 00:36 batutko. ja juz kochanie spadam lulu bo juz same mi się oczka zamykaj, pewnie przez to że nie spałam popoóudniu idę zrobić siusiu i odrazu idę lulu do poklikania jutro batutko)) przesyłam ci buziaczki i życzę kolorowych snów Odpowiedz Link Zgłoś
batutka Re: sloneczko 22.08.07, 00:41 sloneczko271 napisała: > batutko. ja juz kochanie spadam lulu bo juz same mi się oczka > zamykaj, pewnie przez to że nie spałam popoóudniu > idę zrobić siusiu i odrazu idę lulu > do poklikania jutro batutko)) przesyłam ci buziaczki i życzę > kolorowych snów ja tez juz lece - bo to juz niedlugo pierwsza - tylko ja nie ide spac, ale ide na filmik - wlaczymy sobie z Marcinem na video moj najukochanszy na swiecie serial komediowy "Miodowe lata" jest dobry na wszystko - jestem od niego juz chyba uzalezniona nagrywam go sobie na video juz od kilku lat - odcinkow bylo 131, a ja mam juz ponad 100 i prawie codziennie ogladam i ciagle mnie to smieszy nie wiem czy kiedys go ogladalyscie - ale jak dla mnie humor swietny - no i w glownych rolach Barcis i Zak Odpowiedz Link Zgłoś
batutka Re: sloneczko 22.08.07, 00:37 sloneczko271 napisała: > ja się naprawde boję tych ,,wycieczek" do michaliny > ale wiem że napewno moij tescie i rodzice to nie odpuszczą i > przybiegną odrazu zobaczyć michaśke, no i z jednej strony to im sie > nie dziwie bo długo czekali na tą wnuczke i już wszyscy się doczekać > nie mogą ale mam nadzieję że będą mieć troche umiaru i jakiegoś > wyczucia bo jak nie to ich poprostu będę musiała delkatnie wyprosić:- > / chorobcia - tylko jak to zrobic pewnie moj Marcin sie tym zajmie, bo on jest bardzo asertywny i mowi to co mysli w taki sposob, zeby nukogo nie obrazic - ja niestety nie mam tej umiejetnosci - dupka wolowa ze mnie strasznie Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Czesc kochane grudniówki! 22.08.07, 10:12 Czesc kochane, dawno nie pisalam, ale poczytuję was w miarę regularnie! A jak się ma szarlota? Nadal 3 w 1? Batutko, Haniu, ja mam niestety podobne odczucia w kwestii naszego dr Jestem mu niezwykle wdzięczna za to, co zrobił, za to, że będziemy mieli dziecko. Pełen profesjonalizm i znajomość tematu. Ale do samego prowadzenia ciąży są pewnie lepsi położnicy... Jestem niezwykle ciekawa jak przebiegła dzisiejsza wizyta Hani. Ja czekam na wyniki posiewu, dr mi je zlecił po tym jak wyszła mi grupa II cytologii. Asiat, ja też powoli rozglądam się za wózkami... I też w życiu nie myślałam o trójkołowcu, a jednak po godzinach spędzonych w necie i dwóch wizytach w sklepie, skłaniam się ku takiemu... Bo lekki i ładny Wszyscy wokół zapewniają, że nie ma się czego bać I tak pięknie wygląda z wpiętym fotelikiem Macie tu link: www.allegro.pl/item224008969_maclaren_mx3_2007_spacerowka_gondola_gratis.html A u mnie 21 tc. Jestem po usg połówkowym. Czekamy na Lenkę buziaki! Odpowiedz Link Zgłoś
hania2005 Re: Czesc kochane grudniówki! 22.08.07, 12:04 Cześć dziewczyny! Majorko gratuluje córeczki, piękne imię No więc nie byłam wczoraj, bo od soboty mam krwawienie, więc przełozyłam wizyte na piątek. Cieszę się, że jedno krwawienie mam już prawie za sobą, bo to zbliża mnie do podejścia do protokołu. Dostałam @ 18.08, równo miesiąc po porodzie. Podobno trzeba odczekać trzy pełne krwawienia. Nie pisałam ostatnio, bo w sobote zepsuł sie komputer, ale już jest OK. Bardzo obawiam się tej wizyty i nie wiem jak rozmawiać z lekarzem. Sama jestem bardzo ciekawa co mi powie. No ale juz pojutrze jadę. Moly jesli możesz napisz do mnie na poczte, bo chciałabym wiedzieć czy u Ciebie sytuacja była podobna jak u mnie?? Coraz bardziej się przekonuję, że wybór lekarza na prowadzącego ciążę napewno wypadnie na kogoś innego, bo nasz dr to chyba tylko specjalista od zabiegów: (((( Czyżby do jednych ciąż przykładał się bardziej niż do innych? Myślałam, że przy bliźniakach właśnie bedzie bardziej ostrożny a jednak nie. Mam chwile napadu płaczu, wtedy kładę się do łóżka i wyję, bo tak strasznie mi żal, już było tak blisko, mogłam mieć swoja dwójeczkę. Chodzimy na cmentarz, zanosimy białe kwiaty..........smutno nam bardzo, bardzo. Ale tak jak pisałam nie poddajemy sie i próbujemy jeszcze raz. Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko271 Re: Czesc kochane grudniówki! 22.08.07, 12:37 haniu. jestes naprawde silną i dzielną kobietą-podziwiam cię i jestem z ciebie dumna że się nie poddajesz i walczysz dalej! już niedługo będziesz mieć znowu w brzuszku swoje maleństwa i mam nadzieję że wtedy ból będzie mniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
batutka haniu 22.08.07, 13:36 haniu - rzymaj sie dzielnie i badz twarda na tej wizycie,oczywiscie nie trzeba sie z nim klocic, ale powiedz mu jasno, ze odkryto te bakterie w szpitalu i to moglo byc powodem przedwczesnego porodu i co on na to? moze to czegos go nauczy, ze powonien dbac o nasze ciaze, a nieolewac sobie podstawowe badania!!! nie ma sie co z nim za bardzo cackac - on musi sie bardzie starac - a jak nie jest w stanie byc dobrym poloznikiem bo brak mu doswiadczenia, to niech zajmie sie tylko leczeniem nieplodnosci - czy ta kasa jaet taka najwazniejsza zeby lapac tyle srok za ogon ??? ja tez na wizycie powiem mu o tym posiewie, jak to oleje, to nie zaplace za wizyte, wyjde z gabunetu i umowie sie z dyrektorem szpitala na Zelaznej - podobno swietmy specjslista poloznik w koncu nie moge myslec o lekarzu, ze go uraze,ze bedzie mu przykro - bo teraz jak pisala sloneczko najwazniejsze sa nasze dzieci i ich bezpieczenstwo!!! haniu - bardzo Cie prosze, daj znac po wizycie, bo jestem strasznie ciekawa co on powie glownie na temat tego posiewu - dlaczegogo ne robi? kurcze, a moze robi tylko w poznijszych tygodniach ciazy? ale jesli tak, to juz widac, ze bakuje mu doswiadczenia, bo przeciez jesli niejedna ciaza jest od poczatku narazona na bakterie (jesli matka je ma), to powinien robic co najmniej 3 takie badnia - przed ciaza, na poczatku ciazy i pod koniec...kurcze, co za brak profesjonalizmu teraz tak strasznie zaluje,zesmy nie wybrali innego lekarza mi do tej pory to nawet cytologii nie zrobil Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko271 Re: Czesc kochane grudniówki! 22.08.07, 12:33 witaj majorko gratuluje ci lenki)) superowo-kolejna dziewczynka! baby-górą! hi,hi,hi))))))))))))) i już jesteś po usg połówkowym-kurcze ale ten czas leci! szok! :-0 co do szrloty to już na 100% urodziła ale niestety się do nas nie odzywa same jesteśmy bardzo ciekawe co u niej i u dziewczynek. ale mam nadzieję że już w krótce się odezwie i nam wszystko opisze co u nich słychać dziewczyny co do tych lekarzy od icsi to ja na początku też chodziłam do tego samego lekarza który mi robił icsi ale pózniej stwierdziłąm że to nie ma sensu bo go nawet nie będzie w szpitalu na położnictwie i zmieniłam lekaża. ale wiecie co? moim zdaniem jeszcze nie jest za pózno żebyście zmieniły lekaża, nawet dla ciebie batutko. przecież masz wszystko w karcie i zawsze możesz zmienić lekarz. powiem ci że ja jak teraz pójdę do mojego ginka i się go wszystko wypytam jak z tym moim porodem i jak ze szpitalem i jeśli będzie coś nietak to idę do jeszcze innego lekarza w moim mieście i mu poprostu powiem o co mi chodzi i co jest grane. mam to wszystko w dupie! teraz najważniejsza jest dla mnie michaśka Odpowiedz Link Zgłoś
batutka majorko 22.08.07, 13:44 gratulacje - kolejna dziewczynka - no i imie sliczne, takie proste, slodkie, a jednoczesnie eleganckie ciesze sie, ze wszystko ok - ale jak widze nie tylko ja i hania i moly mamay mieszane uczucia w stosunku do naszego lekarza kurcze, zeby cofnac czas, to wybralabym innego... on po prostu nie ma doswiadczenia w zakresie poloznictwa, nawet na ostatniej wizycie powiedzial mi ze glownie zajmuje sie niepodnoscia i tym glownie sie interesuje... majorko - Ty mozesz jeszcze zmienic lekarza,, nie jest za pozno, nawet i dla mnie, choc juz jestem w 33 tc i zdziwilo mnie to, ze robil Ci cytologie - a sama chcialas czy on zaproponowal? Bo ja w ogole w ciazy nie mialam jej robionej a przed ciaza tez mialam wynik: II grupa ale mu juz w te sobote nie odpuszcze, o nie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Re: majorko 22.08.07, 20:45 Batutko, z tą cytologią było tak, że przed ciążą miałam robioną chyba we wrzesniu 2006, więc dawno i nie wiem już sama jak to wyszło, że teraz dr pobrał mi ponownie, ale wiem, że mu o tym przypominałam. I jak cytologia wyszła nieprawidłowo (II) to dr sam zaproponował posiew. Ja i tak zmieniam lekarza, chcąc nie chcąc, bo przeprowadzam się do innego miasta. GRATULACJE dla szarlotki! Odpowiedz Link