Dodaj do ulubionych

Przeniesiony watek grudniowych INV cz.21

20.03.09, 11:07
hej wink
witam w nowym watku
zmienilam numerowanie watku i juz nie uzylam cyfr rzymskich, ale arabskich -
bedzie krocej i bardziej przejrzyscie smile
Obserwuj wątek
    • batutka Re: Przeniesiony watek grudniowych INV cz.21 20.03.09, 11:32
      na poczatek na poprawe nastroju: ma byc coraz ladniejsza pogoda big_grin
      i w koncu za pare dni wiosna big_grin big_grin big_grin
      • sloneczko271 Re: Przeniesiony watek grudniowych INV cz.21 20.03.09, 12:33
        melduje się laseczkibig_grin
        i odrazu spadam bo jade na poprawke chemiuncertain bryyy pomódlcie się za
        mnie plisssbig_grin
        • batutka Re: Przeniesiony watek grudniowych INV cz.21 20.03.09, 12:56
          sloneczko271 napisała:

> melduje się laseczkibig_grin
          > i odrazu spadam bo jade na poprawke chemiuncertain bryyy pomódlcie się za
          > mnie plisssbig_grin

ok, masz to jak w banku - powodzenia big_grin
          daj znac po egzaminie
          • bravia1 Re: Przeniesiony watek grudniowych INV cz.21 20.03.09, 14:32
            Czesć dziewczynki!
            Mam zaległości na starym wąteczku, bo latam z Majką po lekarzach. Zrobiliśmy jej
            to badanie moczu i wyszlo kiepskie sad Liczne bakterie, leukocytów zamiast do 5
            to ma 30 sad No i poszlam do jej lekarza. Kazała brać ćwiartke furaginu z wit. C,
            przemywać krocze rumiankiem i absolutnie nie używać pampersów, bo one się do
            tego przyczyniają!! Trochę mnie nie przekonała, więc pojechałam prywatnie do
            innego pediatry. Zbadała Majkę - wykluczyła zapalenie ucha, gardła itp. I
            potwierdziała diagnozę: zapalenie układu moczowego. Ale dała antybiotyk. Mówi,
            że temp. się powtarza i sięgła już prawie 40 * więc to poważna sprawa. Mam jej
            ten antybiotyk dawać co 12 h i w poniedz. znów zrobić badanie moczu. Pytam o te
            pampersy, a ona że absolutnie to nie ma nic wspólnego-nie udowodniono, że są
            gorsze od tetry - że mogą być jedną z przyczyn zapalenia ukł. mocz. u
            dziewczynek zwłaszcza. No i byc tu mądrym!!! Nie wiem co zrobić??? Mama mi mówi,
            że my wszyscy zawsze mieliśmy tetrę i nie mieliśmy takich problemów i żebym
            lepiej tetry używała. No ale przecież nie robili by pamperów jakby powodowały
            namnażanie się bakterii, co?? Ta jej pediatra mówi, że miała już kilka
            przypadków takich wlaśnie chorób i zapalenia nerek właśnie przez pampery! A ja
            pytam skąd wie, że przez pampersy??? Chore to wszystko ! Nie mam czasu poszukać
            w necie czegoś na ten temat - czekam na Marcina. Wrrrr! zła jestem.
            Maja jakby nigdy nic- nie ma już gorączki, no ale może wrócić sad
            • batutka Re: Przeniesiony watek grudniowych INV cz.21 20.03.09, 14:48
              bravcia, rozsadek przede wszystkim - jakby pampersy szkodzily, to by wszystkie
              dzieci mialy problemy z ukladem moczowym, poza tym nie robiono badan na ten
              temat wiec nie mozna mowic, ze pampersy szkodza
              dla mnie bzdura
              wlasnie non stop mokra pielucha tetrowa chyba jest gorsza
              w kazdym razie pomoga leki, a nie zmina pieluszek
              ale to tylko moje zdanie
              szkoda Majci, no, ale mam nadzieje, ze jej nic nie boli i ze nie placze z tego
              powodu uncertain
              trzymajcie sie - antybiotyki pomoga i bedzie dobrze

bravcia, pamitajcie tez (ale to pewnie wiecie), zeby podcierac Macie od gory do
              dolu

a tak a'propos - czy ten lekarz, ktory powiedzial o szkodliwosci tych pampersow,
              to ten sam, ktory stwierdzil wczesniej,ze Maja miala trzydniwke? uncertain
              • batutka Re: Przeniesiony watek grudniowych INV cz.21 20.03.09, 15:09
                bravcia - a mam jeszcze jedno pytanie: jaki antybiotyk dostala Majka?
                mam nadzieje,ze nie augmentin?
                to stary antybiotyk, starej generacji - synkowi mojej kolezanki tak zniszczyl
                flore bakteryjna jelit, ze teraz go leczy zeyb wrocila ta prawidlowa flora
                ten dzieciak ciagle wymiotuje, a jelita ma jak wiory
                • bravia1 Re: Przeniesiony watek grudniowych INV cz.21 20.03.09, 15:52
                  batutka napisała:

> bravcia - a mam jeszcze jedno pytanie: jaki antybiotyk dostala Majka?
                  > mam nadzieje,ze nie augmentin?
                  > to stary antybiotyk, starej generacji - synkowi mojej kolezanki tak zniszczyl
                  > flore bakteryjna jelit, ze teraz go leczy zeyb wrocila ta prawidlowa flora
                  > ten dzieciak ciagle wymiotuje, a jelita ma jak wiory
                  znam augmentin i sama byłam jego ofiara sad a Majka dostała Ceclor+osłona
              • bravia1 Re: Przeniesiony watek grudniowych INV cz.21 20.03.09, 15:51
                batutka napisała:

> a tak a'propos - czy ten lekarz, ktory powiedzial o szkodliwosci tych pampersow
                > ,
                > to ten sam, ktory stwierdzil wczesniej,ze Maja miala trzydniwke? uncertain
                taaaak, niestety uncertain
                • batutka Re: Przeniesiony watek grudniowych INV cz.21 20.03.09, 22:44
                  bravia1 napisała:

> taaaak, niestety uncertain

bravcia, to moze zmiencie lekarza...
                  a jak Majka? pomagaja leki?
                  • batutka Re: Przeniesiony watek grudniowych INV cz.21 20.03.09, 23:24
                    popatrzylam sobie dzis na kurtki na allegro i wypatrzylam taka - powiedzcie czy
                    ladna, czy warto kupic
                    ona jest bardzo w moim stylu, ale chce sie jeszcze poradzic smile
                    allegro.pl/item585463015_mexx_nowa_wiosenna_kurteczka_khaki_36_s.html#gallery
                    • batutka sloneczko 20.03.09, 23:25
                      i jak chemia?
                      • sloneczko271 Re: sloneczko 21.03.09, 12:44
                        batutka napisała:

> i jak chemia?

no napisałam dużo więcej niż ostatnio ale czy to wystarczy żeby
                        zaliczyć to isę okaze jak będą wynikiwink boję się że nie zalicze jak
                        ostatnio bo ostatnio też dość dużó napisałam ale jednak to nie
                        wystarczyłouncertain teraz napisałam więcej ale jeszcze nie wszystko. no
                        nie wiem jak oni oceniają jak liczą te punktyuncertain no ale narazie mam
                        nadzieję że tym razem zaliczyłam i że napisałam wystarczająco na 3wink
                    • batutka Re: Przeniesiony watek grudniowych INV cz.21 20.03.09, 23:28
                      a - i jeszcze taki sweterek chce kupic smile
                      allegro.pl/item577088594_98_89_piekny_sweterek_z_kapturem_s.html#gallery
                      poszukam jeszcze co jest fajnego smile
                      • batutka Re: Przeniesiony watek grudniowych INV cz.21 20.03.09, 23:30
                        zastanawiam sie tez nad ta bluzka, ale sama nie wiem czy ona ladna czy nie wink
                        allegro.pl/item579218407_authentic_style_czadowa_bluza_z_kapturem_s.html#gallery
                        poradzcie smile
                        • bravia1 Re: Przeniesiony watek grudniowych INV cz.21 21.03.09, 08:52
                          batutka napisała:

> zastanawiam sie tez nad ta bluzka, ale sama nie wiem czy ona ladna czy nie wink
                          > allegro.pl/item579218407_authentic_style_czadowa_bluza_z_kapturem_s.html#gallery
                          > poradzcie smile
                          Rewelacyjna i jaka oryginalna! Super!
                          mnie na allegro wkurzają licytacje, a jest tyle fajnych rzeczy tylko trza
                          licytować...uncertain
                          • sloneczko271 Re: Przeniesiony watek grudniowych INV cz.21 21.03.09, 12:50
                            no ja właśnie też wole jak jest odrazu cena kup teraz a nie
                            licytacjesmile
                        • sloneczko271 Re: Przeniesiony watek grudniowych INV cz.21 21.03.09, 12:45
                          batutka napisała:

> zastanawiam sie tez nad ta bluzka, ale sama nie wiem czy ona ladna
                          czy nie wink
                          > allegro.pl/item579218407_authentic_style_czadowa_bluza_z_kapturem_s.html#gallery
                          > poradzcie smile

dla mnie BOMBA! big_grin
                      • bravia1 Re: Przeniesiony watek grudniowych INV cz.21 21.03.09, 08:51
                        batutka napisała:

> a - i jeszcze taki sweterek chce kupic smile
                        > allegro.pl/item577088594_98_89_piekny_sweterek_z_kapturem_s.html#gallery
                        > poszukam jeszcze co jest fajnego smile
                        Batutko Ty nosisz rozmiar 36????? Boże, ale Ci zazdroszcze wink
                        • batutka Re: Przeniesiony watek grudniowych INV cz.21 21.03.09, 14:44
                          bravia1 napisała:

Batutko Ty nosisz rozmiar 36????? Boże, ale Ci zazdroszcze wink

jeszcze nie smile
                          tzn to byl moj rozmiar przed ciazami, ale ladnie chydne, wiec juz niedlugo w 36
                          wejde smile
                          ja po prostu kupuje teraz ciuchy w swoim dawnym rozmiarze do ktorego dążę, bo w
                          wiekszym mi sie nie oplaca wink
                          • bravia1 Re: Przeniesiony watek grudniowych INV cz.21 21.03.09, 15:19
                            Batutko a możesz przypomnieć jaką dietę stosujesz i czy ćwiczysz? Kurde ja warzę
                            mniej niz przed ciążą, ale chciałabym warzyć tak 65 kg... Muszę zrzucić 5 ! No i
                            ten parszywy brzuch!
                            Słoneczko a Tobie zniknąl brzuch całkiem?

Ja dziś korzystając z samotności nasmarowałam sie grubo kremem na rozstępy,
                            modelowanie sylwetki - zawinęłam się w folię i leżalam pod kocem jak manekin big_grin
                            big_grin big_grin szczypało jak cholera big_grin
                            • batutka Re: Przeniesiony watek grudniowych INV cz.21 21.03.09, 15:45
                              bravia1 napisała:

> Batutko a możesz przypomnieć jaką dietę stosujesz i czy ćwiczysz? Kurde ja warz
                              > ę
                              > mniej niz przed ciążą, ale chciałabym warzyć tak 65 kg... Muszę zrzucić 5 ! No
                              > i
                              > ten parszywy brzuch!
                              > Słoneczko a Tobie zniknąl brzuch całkiem?
                              >
                              > Ja dziś korzystając z samotności nasmarowałam sie grubo kremem na rozstępy,
                              > modelowanie sylwetki - zawinęłam się w folię i leżalam pod kocem jak manekin big_grin
                              > big_grin big_grin szczypało jak cholera big_grin

bravcia - ja wlasciwie nie stosuje jakiejs specjalnej diety, poza tym, ze mniej
                              jem i w zasadzie staram sie nie jesc pieczywa (oprocz chrupkiego wasa)
                              poza tym wazne zeby jesc 5 nie za duzych posilkow dziennie, tak co 2, 3 godziny
                              podam Ci moje przykladowe menu dzienne:
                              sniadanie: 3 chrupkie kromki pieczywa wasa (zytni) z twarozkiem light, do tego
                              jakies warzywa (ogorek, pomidor, salata) i herbata czerwona
                              czesto tez jem tunczyka z tym chrupkim pieczywem
                              2 sniadanie: jakis owoc i jogurt (lub sereh homogenizowany lub smakija)
                              obiad: roznie, ale np. ryba pieczona lub gotowana lub na parze z warzywami (bez
                              ryzu, ziemniakow itp), do tego herbata czerwona
                              podwieczorek: jakis kefir, jakies owoce (np salatka owocowa)
                              kolacja: np. ser bialy chudy z pomidorem i czerwona herbata

poza tym codziennie biegam 20 minut

bravcia, a co do brzucha, to powiem Ci,ze ja niedlugo zaczne cwiczyc tzw SZOSTKE
                              WEIDERA - to jest zestaw 6 cwiczen, 6 serii na brzuch - rewelacja
                              kilka moich kolezanek na forum mamy pazdziernikowe cwiczylo te szostke weidera i
                              brzuch im sie super zrobil
                              to sa podobno dosc meczace cwiczenia, ale podobno po 6 tygodniach brzuch nie do
                              poznania
                              tylko zasada taka,ze trzeba codziennie cwiczyc i nie moze byc ani jednego dnia
                              przerwy
                              oto link do tych cwiczen:
                              www.sportowo.pl/main/ha,n,52,aerobiczna-szostka-weidera-.html
                              img11.imageshack.us/img11/849/6weidera.jpg
                              www.youtube.com/watch?v=nRjEKVKACWM
                              • batutka jeszcze jeden link do 6Weidera 21.03.09, 15:58
                                kilka wsazowek z rozmowy z jakims trenerem:

1. CZY TRZEBA TRENOWAĆ KAŻDEGO DNIA?

Trening jest ułożony tak, aby między ćwiczeniami nie minęło więcej niż 24h.
                                Mięśnie brzucha regenerują się super szybko i nie ma wielkiej obawy ich
                                przetrenowania. Moim zdaniem trzeba ćwiczyć codziennie i ma to znaczenie czysto
                                psychologiczne - jeśli odpuścisz jeden dzień, to pomyslisz, że nic się nie
                                stanie jak zrobisz dwa dni przerwy. W końcu można zrobić i trzy. Albo podzielić
                                trening na 42 miesiące - w każdy miesiąc będziemy trenować w pierwszy
                                poniedziałek miesiąca.
                                Jeśli nie masz ustalonej pory dnia o której robisz 6 to musisz planować dzień
                                wcześniej kiedy ją zrobisz. Np. wiedziałem, że po koncercie RHCP będzie ciężko i
                                wstałem o 6 rano odwalić "6" Ale w innym dniu nie udało mi się przewidzieć, że
                                kumple wyciągną mnie na imprezę i musiałem wychodzić z imprezy w nocy i robić
                                "6" po 3 piwach.

2.CZY JEST UNIWERSALNY MOMENT KRYTYCZNY W TRENINGACH?
                                Większosć ludzi rezygnuje między 20 a 30 dniem. Trening robi się coraz dłuższy
                                (męczący i monotonny) a końca 42 dni jeszcze nie widać. Dlatego w tym okresie
                                szczególnie ważna jest psycha.
                                Dla pocieszenia dodam, że przeskok z 6 na 8 i z 8 na 10 powtórzeń jest dużo
                                cięższy niż np. z 16 na 18 i dalej .
                                Między 6 a 20 dniem przyrzekałem sobie po każdym treningu, że za nic w życiu nie
                                będę kontynuował, a jednak udało się.

3.O CO CHODZI Z TYM NAPICIEM BRZUCHA?
                                Jedną z zasad Weidera jest trening izometryczny - wiąże się ze sterowaniem pracą
                                mięśni - trzeba napiąć mięsień i trzymać go w stanie maksymalnego napięcia. Co
                                znaczy maksymalne? Z pewnością nie takie, przy którym chcielibyście wyrzucić z
                                siebie wątrobę. Chodzi o to, aby po prostu napiąć dany mięsień, zaznaczyć go w
                                swoim orgaiźmie, tak jak byście chcieli go komuś pokazać na lekcji biologii.
                                Jeśli ktoś twierdzi, że chodzi o najmocniejsze napięcie mięśnia to znaczy, że z
                                "6" nie zawędrował daleko albo jest kulturystą bo zrobienie kilkuset spięć
                                mięśni po 2 sekundy na maksymalnej sile po prostu przekracza możliwości skurczu
                                mięśni przeciętnego człowieka.

4. CZY CZAS JEST WAŻNY?
                                No właśnie. Trening 6 i 7 tygodniu nie powinien przekraczać 25 minut. Czy to
                                możliwe? Jedną serię 22 powtórzeń udało zrobić mi się w 7,5 minuty (całość
                                ćwiczenia mieściłaby się w 23) ale byłem po niej tak zdyszany, jakbym biegł
                                sprintem w tym czasie. Zrobienie treningu w końcowych tygodniach w czasie 25
                                minut przyrównać można do wyzwania jakim jest trzymanie nad głową w
                                wyprostowanej ręce sztangi 20 kilowej przez kwadrans przy jednoczesnej zmianie
                                rąk co parę sekund.
                                Istnieje ponoć obawa przetrenowania mięśnia, jeśli czas ten przekroczy 30 minut.
                                Ja wolałem robić dokładnie i z tempem zamiast urządzać maraton.
                                Dla pocieszenia dodam, że wbrew pozorom wraz z przyrostem powtórzeń ćwiczenie
                                udaje się zrobić coraz szybciej. Słuchanie muzyki z dobrym bitem umożliwiało mu
                                wczucie tempa i kontrolę czasu (wyświetlacz CD)

5.CZY DA SI UNIKNĄĆ PRZERW W CZASIE SERII?
                                Zaleca się robienie serii i ćwiczeń w serii bez żadnych przerw.
                                Kilkunastosekundowa przerwa powoduje "stygnięcie" mięśnia. Przy odpowiednim
                                przyjęciu tempa można całą "6" zrobić praktycznie bez przerwy. Ja musiałem robić
                                kilka sekund przerwy po 5 ćwiczeniu, bo czułem jak mnie palą trzewia. Tak na
                                prawdę jeśli udaje się Wam zrobić ćwiczenie w serii bez przerwy (np. 6 brzuszków
                                na jedną i 6 na drugą nogę w pierwszym ćwiczeniu) to można również uniknąć
                                przerw między poszczególnymi ćwiczeniami (1,2,3,4,5,6) bo każda zmiana ćwiczenia
                                powoduje obciążenie innych mięśni i odczuwalny jest "przypływ siły"

6.DLACZEGO TAK CIŻKO UKOŃCZYĆ "6"?

To tylko sfera psychiki. Większość osób rezygnuje z treningu odpuszczając w
                                ogóle jego rozpoczęcie w konkrentym dniu. Nie znam osoby, ktora przerwałaby
                                trening stwierdzając, że "nie da rady" go ukończyć. Ja traktowałem to początkowo
                                jako wyzwanie. Między 4 a 11 dniem stwierdzałem, że długo nie pociągnę ale
                                postaram się wytrwać choć dzień dłużej. W okolicach 20 dnia szkoda było mi
                                zmarnować wcześniejsze dni, które były czasem katorgą ("6" w nocy; "6" na bani",
                                "6" na kacu", "6" podczas biegunki"). W dniu 30 okazało się, że całkiem
                                niedaleko do końca. Teraz wiem, że 7 dni (tyle mi zostało) na pewno dam radę ale
                                może pojawic się pokusa zwykłego lenia. Skoro dam radę, to po co się męczyć?

7.CO Z ODDECHEM?
                                Nie chodzi tutaj o pielęgnację zębów.
                                Początkowo robiłem "6" na wtrzymanym oddechu, ale to ponoć niefachowe. Mięśnie
                                potrzebują tlenu i nie trzeba im utrudniać w tym ciężkim okresie życia.
                                Równomierne oddychanie bardzo pomaga (może to być długi 2-3 sekundowy wydech w
                                czasie spięcia , lub w przypadku megazmęczenia kilka krótkich i szybkich
                                wydechów i w wdechów na dopompowanie tlenu do organizmu co pomaga również w
                                odwróceniu uwagi od zmęczenia mięśni)

8.O JAKIEJ PORZE ROBIĆ WEIDERA?
                                Fachowcy zalecają trening z rana, ale ja byłem zbyt obolały i zdekoncentrowany
                                myślą o pójściu do pracy. Trenig robiłem 22-23 i wtedy nikt mi nie przeszkadzał.
                                Ważniejsze od pory jest takie zaplanowanie treningu, żeby nic nie zakłóciło jego
                                przebiegu.

9.JAK UNIKNĄĆ "KONTUZJI" ?
                                Aby uniknąć bóli odcinka lędźwiowego kręgosłupa i szyi zróbcie rozciąganie
                                mięśni brzucha oraz kilka skłonów i rozciągnięć szyi.
                                Przed treningiem -kołyska - kładziesz się na podłodze i podciągasz nogi do góry
                                uginając je w kolanach próbując się bujać
                                -koci grzbiet
                                -rozciąganie mięśni brzucha - kładziesz się jak do pompki na podłodze. podnosisz
                                ciało do wyprostowanych rąk, ale tylko jego górną część (od bioder w dół
                                przylega do podłogi))i przysuwasz ręce jak najbliżej dolnej części ciała . Tak
                                trzeba wytrwać około 10 sekund. Najlepiej zroić to trzykrotnie. Wygięcie ciała w
                                łuk doskonale rozciąga mięśnie brzucha.

Po treningu - to samo i dodatkowo prysznic- ze zmienną temperaturę wody -zimna,
                                ciepła, zimna, ciepła (kilkukrotne zmiany) i na końcu zimna.

Były dni, w których strasznie bolał mnie dolny odcinek kręgosłupa mimo to.
                                Polecam saunę.

10.DOKŁADNE WYKONYWANIE ĆWICZEŃ.
                                Zapewne fachowcy z działu "muscle & fitness" mieliby ze mnie niezły ubaw jakby
                                widzieli moją technikę robienia "6". Nigdy nie dociągałem (ani nawet nie
                                starałem się) łokci w 2 i 4 ćwiczeniu do kolan ani nawet w ich pobliżu.
                                Wystarczająco męczące było samo podniesienie i podciągnięcie głowy w ich
                                kierunku. Jednakże moja pseudotechnika powodowała, że czułem pieczenie mięśni a
                                po treningu mega zmęczenie.
                                Nie zmienia to faktu, że po każdym treningu byłem mokry jak mysz, co oznacza, że
                                organizm wykonał jakąś pracę.

11.EFEKTY.EFEKTY.
                                No właśnie. Pewnie większość chciałaby podpisać cyrograf pt. obiecuję, że będę
                                ćwiczył ale czy kalofer jest gwarantowany jak 32 000 zł u Huberta Urbańskiego?
                                Niestety to zależy od budowy ciała.
                                Ja z natury jestem smukły i szczupły. Zarys mięśni widoczny był po 6-7 dniach.
                                Teraz mam bardzo fajnie ukształtowane mięśnie górne oraz zmniejszył mi się ledwo
                                widoczny brzuch.
                                Jeśli ktoś ma 5 cm. fałdy tłuszczu to cudów nie ma. Kaloryfera nie będzie bo
                                bedzie go przykrywać nadal tłuszcz (choć w mniejszej ilości)
                                Dlatego "6" jest motywująca dla osób z małym brzuchem - tam b.szybko widać
                                efekty. (szczególnie po zakończeniu treningu, gdy mięśni są nabrzmiałe)
                                Jednakże "6" polecam dla każdego. "Oponowcy" muszą mieć jeszcze bardziej
                                wytrenowaną psychę.
                                • bravia1 Re: jeszcze jeden link do 6Weidera 21.03.09, 16:22
                                  tak, czytałam o tym - ale do tego trzeba samozaparcia i dyscypliny a mi ich w
                                  tej chwili brak wink
                                  • sloneczko271 Re: jeszcze jeden link do 6Weidera 23.03.09, 11:40
                                    bravia1 napisała:

> tak, czytałam o tym - ale do tego trzeba samozaparcia i dyscypliny
                                    a mi ich w
                                    > tej chwili brak wink

oj mi teżuncertain ale za ciebie batutko trzymamy kciukibig_grin
                                    • batutka Re: jeszcze jeden link do 6Weidera 23.03.09, 14:07
                                      sloneczko271 napisała:

> bravia1 napisała:
                                      >
                                      > > tak, czytałam o tym - ale do tego trzeba samozaparcia i dyscypliny
                                      > a mi ich w
                                      > > tej chwili brak wink
                                      >
                                      > oj mi teżuncertain ale za ciebie batutko trzymamy kciukibig_grin
                                      >

cholercia, mnie sie tez nie chce cwiczyc wink
                              • sloneczko271 Re: Przeniesiony watek grudniowych INV cz.21 23.03.09, 11:32
                                ja znam te ćwiczenia batutkobig_grin ale jakoś nie mam zacięcia zeby się
                                za nie wziąśćuncertain ja to leniuch jestem jeśli chodzi o ćwiczenia.
                            • sloneczko271 Re: Przeniesiony watek grudniowych INV cz.21 23.03.09, 11:30
                              braviuśbig_grin bardzo dobrze zrobiłaś-jak szczypało to znaczy że rem
                              działabig_grin
                              co do mnie to jeszcze taki mały flaczek mam niestetyuncertain
                      • sloneczko271 Re: Przeniesiony watek grudniowych INV cz.21 21.03.09, 12:45
                        batutka napisała:

> a - i jeszcze taki sweterek chce kupic smile
                        > allegro.pl/item577088594_98_89_piekny_sweterek_z_kapturem_s.html#gallery
                        > poszukam jeszcze co jest fajnego smile

ŚLICZNY! big_grin mam taki sam tylko że żółtybig_grin
                    • bravia1 Re: Przeniesiony watek grudniowych INV cz.21 21.03.09, 08:48
                      batutka napisała:

> popatrzylam sobie dzis na kurtki na allegro i wypatrzylam taka - powiedzcie czy
                      > ladna, czy warto kupic
                      > ona jest bardzo w moim stylu, ale chce sie jeszcze poradzic smile
                      > allegro.pl/item585463015_mexx_nowa_wiosenna_kurteczka_khaki_36_s.html#gallery
                      Bardzo ładna kurteczka Batutko, tylko byle ten wredny snieg zlazł, bo nie
                      użyjesz wink Nie wiem jak u Was, ale u nas ciągle pada i jest mróz uncertain Brrrrrrr jak
                      ja nie cierpię zimy!!!!!!!!
                    • sloneczko271 Re: Przeniesiony watek grudniowych INV cz.21 21.03.09, 12:42
                      batutka napisała:

> popatrzylam sobie dzis na kurtki na allegro i wypatrzylam taka -
                      powiedzcie czy
                      > ladna, czy warto kupic
                      > ona jest bardzo w moim stylu, ale chce sie jeszcze poradzic smile
                      > allegro.pl/item585463015_mexx_nowa_wiosenna_kurteczka_khaki_36_s.html#gallery

bardzo fajna! big_grin podoba mi siębig_grin ja jutro jade z moimi misiakami
                      do łodzi do manufaktury i też chcemy się troche obkupićbig_grin już się
                      niemogę doczekaćbig_grin
                  • bravia1 Re: Przeniesiony watek grudniowych INV cz.21 21.03.09, 08:45
                    batutka napisała:

> bravia1 napisała:
                    >
                    > > taaaak, niestety uncertain
                    >
                    > bravcia, to moze zmiencie lekarza...
                    > a jak Majka? pomagaja leki?
                    Batutko-z Majka było tak, że ona miała gorączkę we wtorek wieczór, środę i
                    czwartek w nocy. Już od czwartku rano jej nic nie ma. W czwartek zrobiliśmy tez
                    mocz i właśnie takie złe wyniki. Antybiotyk podałam jej już dwa razy, ale czy
                    pomaga to się dowiem jak zrobię w poniedziałek badanie moczu, bo jako tako tej
                    choroby "nie widać" a Majusi nic nie dolega "z wierzchu" wink
            • sloneczko271 Re: Przeniesiony watek grudniowych INV cz.21 21.03.09, 12:38
              bravia1 napisała:

> Czesć dziewczynki!
              > Mam zaległości na starym wąteczku, bo latam z Majką po lekarzach.
              Zrobiliśmy je
              > j
              > to badanie moczu i wyszlo kiepskie sad Liczne bakterie, leukocytów
              zamiast do 5
              > to ma 30 sad No i poszlam do jej lekarza. Kazała brać ćwiartke
              furaginu z wit. C
              > ,
              > przemywać krocze rumiankiem i absolutnie nie używać pampersów, bo
              one się do
              > tego przyczyniają!! Trochę mnie nie przekonała, więc pojechałam
              prywatnie do
              > innego pediatry. Zbadała Majkę - wykluczyła zapalenie ucha, gardła
              itp. I
              > potwierdziała diagnozę: zapalenie układu moczowego. Ale dała
              antybiotyk. Mówi,
              > że temp. się powtarza i sięgła już prawie 40 * więc to poważna
              sprawa. Mam jej
              > ten antybiotyk dawać co 12 h i w poniedz. znów zrobić badanie
              moczu. Pytam o te
              > pampersy, a ona że absolutnie to nie ma nic wspólnego-nie
              udowodniono, że są
              > gorsze od tetry - że mogą być jedną z przyczyn zapalenia ukł.
              mocz. u
              > dziewczynek zwłaszcza. No i byc tu mądrym!!! Nie wiem co zrobić???
              Mama mi mówi
              > ,
              > że my wszyscy zawsze mieliśmy tetrę i nie mieliśmy takich
              problemów i żebym
              > lepiej tetry używała. No ale przecież nie robili by pamperów jakby
              powodowały
              > namnażanie się bakterii, co?? Ta jej pediatra mówi, że miała już
              kilka
              > przypadków takich wlaśnie chorób i zapalenia nerek właśnie przez
              pampery! A ja
              > pytam skąd wie, że przez pampersy??? Chore to wszystko ! Nie mam
              czasu poszukać
              > w necie czegoś na ten temat - czekam na Marcina. Wrrrr! zła jestem.
              > Maja jakby nigdy nic- nie ma już gorączki, no ale może wrócić sad

braviuś. ja bym na twoim miejscu nadal urzywała pampersów, tylko
              może jej poprostu je częściej mniejniaj. a właśnie: co jaki czas jej
              zmieniacz pampera?
              mnie to też zawsze wkurza jak ktoś tak bardzo neguje pampersy i tak
              zachwala czasy kiedy to dzieci w tetrze chodziły. no jak ktoś się
              lubi urabiać po pachy i prać codzinnie i prasować tone pieluch to
              bardzo prosze! ja jestem za pieluchami jednorazowymi, przecież to i
              dla dziecka jest komfort bo jak siknie to odrazu pielucha
              jednorazowa wciaga do środla te siki i dziecko nie siedzi w mokrej
              pieluszce jak w tetrze. i moim zdaniem to właśnie w tetrze można się
              szybciej nabawić zapalenia układu moczowego albo chory nerek. jak
              się wystarczająco często zmienia pampersa to SĄ O NIEBO LEPSZE OD
              TETRY I MNIE NIKT NIE PRZEKONA DO ZMIANY POGLADU.
              JA ZMIENIAM PIELUSZKE MICHAŚCE CO 3 GODZINY, NO CHYBA ŻE ZROBI
              KUPSKO TO OCZYWIŚCIE ZMIENIAM JEJ ODRAZUsmile no i zawsze odrazu po
              przebudzeniu jej zmieniam pieluche i przed spaniem koniecznie, przed
              pójściem na dwór.
              ale moim zdaniem to zmiana pieluchy nie wiele ma wspólnego z
              zapaleniem układu moczowego-to się poprostu dziewczynkom częściej
              zdarza i tyle.
              będzie dobrze araviuśsmile
              • bravia1 Re: Przeniesiony watek grudniowych INV cz.21 21.03.09, 13:54
                sloneczko271 napisała:

co jaki czas jej
                > zmieniacz pampera?

> szybciej nabawić zapalenia układu moczowego albo chory nerek. jak
                > się wystarczająco często zmienia pampersa to SĄ O NIEBO LEPSZE OD
                > TETRY I MNIE NIKT NIE PRZEKONA DO ZMIANY POGLADU.
                > JA ZMIENIAM PIELUSZKE MICHAŚCE CO 3 GODZINY, NO CHYBA ŻE ZROBI
                > KUPSKO TO OCZYWIŚCIE ZMIENIAM JEJ ODRAZUsmile no i zawsze odrazu po
                > przebudzeniu jej zmieniam pieluche i przed spaniem koniecznie, przed
                > pójściem na dwór.
                > ale moim zdaniem to zmiana pieluchy nie wiele ma wspólnego z
                > zapaleniem układu moczowego-to się poprostu dziewczynkom częściej
                > zdarza i tyle.
                > będzie dobrze araviuśsmile

Słoneczko ja zmieniam pampery tak co 2 godz. przed snem obowiązkowo jak i przed
                wyjściem, no i zaraz jak sie obudzą. Nie leżą w przemoczonych pampersach, więc
                nie mam sobie nic do zarzucenia i również uważam że tetra jest gorsza, bo
                dzieciak sie kisi w tych sikach.
                • batutka Re: Przeniesiony watek grudniowych INV cz.21 21.03.09, 14:35
                  dziewczyny, jak bravcia napisala, ze zmienia pieluchy co dwie godziny, to
                  przypomnialo mi sie, co kiedys czytalam o wychowywaniu dzieci: tzn jak sie
                  wychowyje pierwsze, drugie i trzecie dziecko
                  poczytajcie same, bo to dobre big_grin

=======
                  Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko
                  ginekolog potwierdzi ciążę.
                  Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da.
                  Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe STAJĄ się Twoimi normalnymi
                  ciuchami.
                  żadnego skutku.
                  Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8 miesiącu ciąży.
                  kosteczkę
                  Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz
                  ze swoimi ubraniami.
                  Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego?
                  niebezpieczenstwo, ze jego wrzask obudzi starsze dziecko.
                  Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakrecac grajace
                  zabawki w lozeczku.
                  Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi.
                  Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od
                  potrzeby.
                  Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie
                  poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan.
                  Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer.
                  Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni
                  chemicznej.
                  Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki.
                  Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, ze ma dzwonic tylko jeśli pojawi
                  się krew.
                  starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka.
                  Trzecie dziecko: Kryjesz sie przed własnymi dziećmi.
                  Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego.
                  dzieci :o)

==========

hihi - troche sie sprawdza smile

a co do pieluch, to zmieniam co 4 godziny (no, chyba, ze jest kupa) smile
                  • bravia1 Re: Przeniesiony watek grudniowych INV cz.21 21.03.09, 15:22
                    ale się uśmiałam big_grin big_grin big_grin sprawdza się big_grin
                  • sloneczko271 Re: Przeniesiony watek grudniowych INV cz.21 23.03.09, 11:47
                    dobre to było batutkobig_grin
                • sloneczko271 Re: Przeniesiony watek grudniowych INV cz.21 23.03.09, 11:43
                  bravia1 napisała:
                  > Słoneczko ja zmieniam pampery tak co 2 godz. przed snem
                  obowiązkowo jak i przed
                  > wyjściem, no i zaraz jak sie obudzą. Nie leżą w przemoczonych
                  pampersach, więc
                  > nie mam sobie nic do zarzucenia i również uważam że tetra jest
                  gorsza, bo
                  > dzieciak sie kisi w tych sikach.

kochanie moim zdaniem to, to zapalenie układu moczowego nie ma nic
                  wspólnego z pampersamiuncertain dziewczynki poprostu tak często mają i
                  akurat padło na twoją majeczkesad
                  to jest tak samo jak z zapaleniem ucha-też wszyscy myslą że to przez
                  zawiane uszy i nie noszenie czapki przez dziecka a to podobno jest
                  bujda! podobno zapalenie ucha często się robi np. od kataru:-0
                  • batutka Re: Przeniesiony watek grudniowych INV cz.21 23.03.09, 13:56
                    sloneczko271 napisała:

> kochanie moim zdaniem to, to zapalenie układu moczowego nie ma nic
                    > wspólnego z pampersamiuncertain dziewczynki poprostu tak często mają i
                    > akurat padło na twoją majeczkesad
                    > to jest tak samo jak z zapaleniem ucha-też wszyscy myslą że to przez
                    > zawiane uszy i nie noszenie czapki przez dziecka a to podobno jest
                    > bujda! podobno zapalenie ucha często się robi np. od kataru:-0

dokladnie - tak sie po prostu zdarza i dziewczynkom czesciej
                    a co do zapalenia ucha, to sloneczko ma racje - to nie od zawiania, tylko od
                    kataru najczesciej i zapalenia gornych drog oddechowych - bo to wszystko jest ze
                    soba polaczone i w czasie infekcji wlasnie czesto atakuje uszy
          • sloneczko271 Re: Przeniesiony watek grudniowych INV cz.21 21.03.09, 12:29
            kochane moje kobietki, egzamin z chemi jakoś napisałam ale czy to co
            napisałam to wystarczy to się okaże jak będę wynikismile no ale mam
            nadzieję że tym razem mi isę udałosmile w każdym będz razie napisałam
            dużo,dużo więcej niż ostatniobig_grin
            • sloneczko271 Re: Przeniesiony watek grudniowych INV cz.21 21.03.09, 12:54
              braviuśsmile u nas w sumie to śniegu już nie ma od dawna i dzisiaj
              nawet słoneczko ładnie świecibig_grin ale co do temperatury to jeszcze
              niestety wiosny nie widaćuncertain no ale już jest praktycznie koniec
              marca więc jeszcze troche i i napewno zrobi się ciepluko i milukobig_grin
              achhh już się doczekać niemogębig_grin
              • bravia1 Re: Przeniesiony watek grudniowych INV cz.21 21.03.09, 13:55
                sloneczko271 napisała:

> braviuśsmile u nas w sumie to śniegu już nie ma od dawna i dzisiaj
                > nawet słoneczko ładnie świecibig_grin ale co do temperatury to jeszcze
                > niestety wiosny nie widaćuncertain no ale już jest praktycznie koniec
                > marca więc jeszcze troche i i napewno zrobi się ciepluko i milukobig_grin
                > achhh już się doczekać niemogębig_grin
                ja też big_grin marzę, żeby ubrać cos lżejszego i powłóczyć się dłużej po polku smile
            • bravia1 Re: Przeniesiony watek grudniowych INV cz.21 21.03.09, 13:55
              sloneczko271 napisała:

> kochane moje kobietki, egzamin z chemi jakoś napisałam ale czy to co
              > napisałam to wystarczy to się okaże jak będę wynikismile no ale mam
              > nadzieję że tym razem mi isę udałosmile w każdym będz razie napisałam
              > dużo,dużo więcej niż ostatniobig_grin

będzie dobrze, trzymam kciuki big_grin
              • batutka Re: Przeniesiony watek grudniowych INV cz.21 21.03.09, 14:24
                sloneczko, a kiedy wyniki? mam nadzieje, ze bedziesz juz miala chemie z glowy smile
                • batutka Re: Przeniesiony watek grudniowych INV cz.21 21.03.09, 14:27
                  dzieki dziewczyny za pomoc w sprawie ubran z allegro smile
                  co do licytacji, to faktycznie, szkoda,ze trzeba czekac, a i tak nie wiadomo czy
                  sie wygra, czy nie - ale w razie czego, to jest takie specjalny program, strona
                  - snajper, gdzie wspisuje sie interesujaca nas aukcje i ile maksymalnie mozemy
                  dac za ta rzecz i na ile sekund przed koncem aukcji ma automat (za nas)
                  zalicytowac - ja ustawiam 2 albo 3 sekundy przed koncem - i sama juz nie musze
                  licytowac, a robi to za mnie komputer i zawsze wygrywam smile
                  • batutka Re: Przeniesiony watek grudniowych INV cz.21 21.03.09, 15:01
                    co porabiacie dzis?
                    my bylismy na spacerze, tzn na placu zabaw - Ania uwilbia place zabaw, moglaby
                    tam siedziec cale dnie smile
                    no, ale siedzielimy tylko niewiele ponad godzine, bo zaczelo porzadnie wiac wiec
                    poszlismy do domu
                    dziewczyny juz spia, a my odpoczywamy wink
                    jak wstana, to Marcin zamontuje mi karnisz w pokoju dziewczyn, bo kupilam im
                    zaslony w ikei
                    firan nie bedzie - zamowi tylko rolety na okno (montowane na oknie), a luzno
                    beda sobie zwisac zaslony
                    kupilam tylko dwie pary zaslon i nie wiem ktore powiesic - jak zwykle smile
                    ja jestem strasznie niezdecydowana osoba i jak mam cos wybrac, to jest tragedia smile
                    no,ale jak powiesze, to moze bede wiedziala, ktore mi sie bardziej podobaja smile
                    albo beda na zmiane smile

pokoik ma kolorytyke zielono-czerwona, a zaslony takie kupilam:
                    img25.imageshack.us/img25/4310/66743pe180086s4.jpg
                    img25.imageshack.us/img25/5800/78857pe197025s4.jpg
                    a dzis jak zdazymy, to pojedziemy do ikei po zaslony do pokoju duzego
                    wypatrzyam takie:
                    img23.imageshack.us/img23/2897/74223pe194750s4.jpg
                    chce takie jasne, zeby optycznie zwiekszyc pokoj, meble nie sa takie jasne, wiec
                    wszystkie dodatki powinny byc jasniejsze zeby mi nie przytlaczaly pokoju
                    no, ale zobacze jak one wygladaja na zywo

ale powiem Wam, ze juz pomalu mam dosc tego urzadzania i juz chcialabym miec to
                    wszystko z glowy - na szczescie blizej juz niz dalej do konca smile
                    • bravia1 Re: Przeniesiony watek grudniowych INV cz.21 21.03.09, 16:25
                      zasłonki do pokoju dziewczynek śliczne- mi bardziej podobają się te drugie.
                      Juz nie mogę doczekać się Batutko zdjec z Waszego kompletnie umeblowanego
                      mieszkania big_grin
                      • gosia1705 Re: Przeniesiony watek grudniowych INV cz.21 21.03.09, 20:56
                        Melduję sie i ja smile Niewiele teraz piszę ale głównym moim zajęciem
                        jest leżenie. Czuję sie dobrze. Brzuszek rośnie z dnia na dzień
                        choć do tej pory perzytyłam 5,5 kg. Ale ja jestem taką wersją
                        kieszonową hi, hi. Mój mąż z moim bratem uporali sie dzisiaj z
                        malowaniem pokoiku dla Kacperka - kolor jaśniutki zielony. Moja
                        mama ma w poniedziałek posprzątać pokoik i można będzie ustawić
                        mebelki.
                        Batutko mi osobiście bardziej podobają sie te drugie zasłonki ale
                        to chyba dlatego, że ja lubię takie bardziej stonowane i pastelowe
                        kolory.
                        Słoneczko trzymmam kciuki za wyniki egzaminu.
                        Bravcia mam nadzieję, że Majce jak najszybciej minie to zapalenie.

• batutka Re: Przeniesiony watek grudniowych INV cz.21 21.03.09, 22:25
                          gosiu - super,ze sie odezwalas smile
                          fanie, ze wszystko w porzadku, no i oczywiscie chwali sie, ze wypoczywasz smile
                          kolory scian super - ja teraz zaluje, ze nie pomalowalam wlasnie na taki jasny
                          zielony pokoju dziewczyn, no, ale trudno
                          a co do wagi, hm...zazdroszcze smile

caluski i dawaj znac jak najczesciej smile
                          • batutka troche zdjec 21.03.09, 22:49
                            dziewczyny - powiesilam te zaslony do pokou dziewczyn: i powiem Wam, ze mialam
                            dylemat czy wybrac te czerwone, czy jednak te jasne zielone
                            i w koncu stanelo na zielonych
                            ale popatrzcie same, jak Wy uwazacie, na kilku zdeciach sa zaslony czerwone (na
                            jednym nawet i te i te zeby jakos wybrac wink
                            img18.imageshack.us/img18/3140/dscf1495t.jpg
                            img22.imageshack.us/img22/7341/dscf1513t.jpg
                            img24.imageshack.us/img24/5976/dscf1510.jpg
                            img24.imageshack.us/img24/2510/dscf1481.jpg
                            img207.imageshack.us/img207/8663/dscf1498.jpg
                            img207.imageshack.us/img207/9366/dscf1499.jpg
                            img5.imageshack.us/img5/8351/dscf1506.jpg
                            img5.imageshack.us/img5/9237/dscf1507f.jpg
                            img11.imageshack.us/img11/9918/dscf1508s.jpg
                            img11.imageshack.us/img11/9666/dscf1494l.jpg
                            img11.imageshack.us/img11/6893/dscf1491f.jpg
                            img25.imageshack.us/img25/8385/dscf1491g.jpg
                            img24.imageshack.us/img24/4830/dscf1493j.jpg
                            ale Was zaatakowalam tymi zdjeciami, co? wink
                            i ktore zaslony lepsze???
                            • batutka i jeszcze 22.03.09, 11:11
                              a dzis nie sciagalam zaslon, tylko je luzno puscilam, jak jest lepiej?
                              ale mam problem, co? wink
                              img256.imageshack.us/img256/9940/dscf1518.jpg
                              img22.imageshack.us/img22/9/dscf1517.jpg
                              img22.imageshack.us/img22/9184/dscf1516f.jpg
                              • gosia1705 Re: i jeszcze 22.03.09, 14:43
                                batutko w sumie i te zielone i te czerwone ładnie wyglądają
                                więc.... a moze Aneczka wybierze które bardziej jej się podobają.
                                A na drugi raz kup po prostu jedne i problem będzie z głowy hi, hi
                                Buziaki
                                • batutka Re: i jeszcze 22.03.09, 15:04
                                  gosiu, to nie takie proste kupic jedne zaslony, bo ja jestem z tych, co to na
                                  nic sie nie moga zdecydowac smile
                                  ale chyba wygraja zielone smile
                                  • sloneczko271 Re: i jeszcze 23.03.09, 12:40
                                    batutka napisała:

> gosiu, to nie takie proste kupic jedne zaslony, bo ja jestem z
                                    tych, co to na
                                    > nic sie nie moga zdecydowac smile
                                    > ale chyba wygraja zielone smile

zielone zdecydowanie ładniejsze sąbig_grin i jak są zwiazane to lepiej
                                    wyglądają-moim skromnym zdaniemsmile
                            • sloneczko271 Re: troche zdjec 23.03.09, 12:38
                              batutkobig_grin zdecydowanie bardziej mi się podobają te jasne zasłony-te
                              zielonebig_grin bardziej pasują i powiem ci kochanie że na tych zdjeciach
                              ktore nam pokazałaś wyglądają o NIEBO LEPIEJ NIŻ NA TYCH ZDJĘCIACH
                              IKEJOWSKICHsmile
                        • sloneczko271 Re: Przeniesiony watek grudniowych INV cz.21 23.03.09, 12:34
                          gosia1705 napisała:

> Melduję sie i ja smile Niewiele teraz piszę ale głównym moim zajęciem
                          > jest leżenie. Czuję sie dobrze. Brzuszek rośnie z dnia na dzień
                          > choć do tej pory perzytyłam 5,5 kg. Ale ja jestem taką wersją
                          > kieszonową hi, hi. Mój mąż z moim bratem uporali sie dzisiaj z
                          > malowaniem pokoiku dla Kacperka - kolor jaśniutki zielony. Moja
                          > mama ma w poniedziałek posprzątać pokoik i można będzie ustawić
                          > mebelki.
                          > Batutko mi osobiście bardziej podobają sie te drugie zasłonki ale
                          > to chyba dlatego, że ja lubię takie bardziej stonowane i pastelowe
                          > kolory.
                          > Słoneczko trzymmam kciuki za wyniki egzaminu.
                          > Bravcia mam nadzieję, że Majce jak najszybciej minie to zapalenie.
                          witaj gosiaczkubig_grin ty to akurat jesteś usprawiedliwiona że tak mało
                          do nas zaglądaszbig_grin leż ile możesz bo już niedługo nie poleżysz za
                          dużowink już niemówiąć o całonocym śniewink he,he,hebig_grin
                          dziękuję kochanie za trzymanie kciukasów za tą moją nieszczęsną
                          chemiekiss
                          a co do zasłonek batutki to widze ze wszystkie jesteśmy zgodne co do
                          wyborubig_grin ciekawe które batutka zawiesi? big_grin
                      • sloneczko271 Re: Przeniesiony watek grudniowych INV cz.21 23.03.09, 12:32
                        bravia1 napisała:

> zasłonki do pokoju dziewczynek śliczne- mi bardziej podobają się
                        te drugie.
                        > Juz nie mogę doczekać się Batutko zdjec z Waszego kompletnie
                        umeblowanego
                        > mieszkania big_grin

ja teżbig_grin
                        • batutka Re: Przeniesiony watek grudniowych INV cz.21 23.03.09, 13:54
                          sloneczko271 napisała:

> bravia1 napisała:
                          >
                          > > zasłonki do pokoju dziewczynek śliczne- mi bardziej podobają się
                          > te drugie.
                          > > Juz nie mogę doczekać się Batutko zdjec z Waszego kompletnie
                          > umeblowanego
                          > > mieszkania big_grin
                          >
                          > ja teżbig_grin
                          >

oj, to jeszcze troszke trzeba bedzie poczekac wink
                          bo troche jeszcze zostalo do urzadzenia - przede wszystkim duzy pokoj, no i
                          generalnie, ze tak powiem "dosmaczanie" wink
                          no, ale juz blizej niz dalej do konca smile
                    • sloneczko271 Re: Przeniesiony watek grudniowych INV cz.21 23.03.09, 12:31
                      batutko, mi się bardzije podobają te
                      zasłonkiimg25.imageshack.us/img25/5800/78857pe197025s4.jpg
                      takie delikatniejsze sąsmile te w paski też są super! to wszystko
                      zależy od tego jaki kolor ma ściana na której jest oknosmile
                      a te jasne do pokoju sa też ślicznebig_grin gratuluje gustu! big_grin
                      • batutka Re: Przeniesiony watek grudniowych INV cz.21 23.03.09, 13:51
                        sloneczko271 napisała:

> batutko, mi się bardzije podobają te
                        > zasłonkiimg25.imageshack.us/img25/5800/78857pe197025s4.jpg
                        > takie delikatniejsze sąsmile te w paski też są super! to wszystko
                        > zależy od tego jaki kolor ma ściana na której jest oknosmile
                        > a te jasne do pokoju sa też ślicznebig_grin gratuluje gustu! big_grin

sloeneczko, no wlasnie ja tez sie zdecydowalam, ze beda wisiec te zielone smile
                        a co do gustu, to dzieki, ale ja mam troche inne zdanie na ten temat
                        wlasnie wydaje mi sie, ze z gustem, to u mnie srednio - nie mam takiej
                        wyobrazni, fantazji, polotu w urzadzaniu mieszkania
                        brak mi tez odwagi, zeby zrealizowac jakies szalone pomysly i jak w koncu cos
                        kupie czy urzadze, to wychodzi to bardzo banalnie
                        • sloneczko271 Re: Przeniesiony watek grudniowych INV cz.21 23.03.09, 16:51
                          no co ty mówisz?! jakie ,,banalnie" to co do tej pory nam pokazałaś
                          to moim zdaniem śliczne masz mieszkankobig_grin
                          • batutka Re: Przeniesiony watek grudniowych INV cz.21 23.03.09, 22:14
                            sloneczko271 napisała:

> no co ty mówisz?! jakie ,,banalnie" to co do tej pory nam pokazałaś
                            > to moim zdaniem śliczne masz mieszkankobig_grin

dzieki kiss
                • sloneczko271 Re: Przeniesiony watek grudniowych INV cz.21 23.03.09, 11:59
                  batutka napisała:

> sloneczko, a kiedy wyniki? mam nadzieje, ze bedziesz juz miala
                  chemie z glowy :
                  > -)

no cotroche patrze w necie na strone czy mi już wysłali wyniki ale
                  jeszcze nie mauncertain co do chemi to nawet jak ja teraz zalicze to będę
                  mieć poprostu zaliczony pierwszy semestr z chemi a teraz mi się
                  jeszcze zaczną kolokwia no i potem sesja letniasad no ale jakoś dam
                  radewink
              • sloneczko271 Re: Przeniesiony watek grudniowych INV cz.21 23.03.09, 11:57
                bravia1 napisała:
                > będzie dobrze, trzymam kciuki big_grin

dzięki kochaniekiss jak będą wyniki to wam napisze czy mi się udało
                czy znowu poprawkauncertain wink
                • batutka Re: Przeniesiony watek grudniowych INV cz.21 23.03.09, 13:49
                  sloneczko271 napisała:

> dzięki kochaniekiss jak będą wyniki to wam napisze czy mi się udało
                  > czy znowu poprawkauncertain wink

koniecznie daj znac smile
                  • batutka obrazki 23.03.09, 14:14
                    pamietacie, jak Was kiedys pytalam jakie obrazki powiesic nad lozeczkiem Ani?
                    nawet dalam link z takimi dwoma fajnymi z dziwczynka
                    ale okazalo sie,ze juz ich nie sprzedaja
                    ale zobaczylam na forum wnetrza mieszkan u jednej forumki pokoj jej synka i
                    wlasnie nad jego lozeczkiem wisialy fajne obrazki
                    dowiedzialam sie, ze ona sa robione na zamowienie przez babke (plastyka), ktory
                    robi rozne cudenka
                    i juz zamowilam u niej te obazki - one sa na sklejce drewanianej, beda chyba
                    pasowaly do pokoju dziewczynek
                    za tydzien, dwa powinna zrobic te obrazki (bo tez je maluje) i mi wysle
                    jak powiesze, to Wam je pokaze smile
                    a oto obrazki, ktore zamowilam:
                    img22.imageshack.us/img22/8797/1ubadamofldjhuybhb.jpg
                    kolory troche ostre, one w rzeczywistosci sa troche spokojniejsze, delikatniejsze
                    • batutka sloneczko 23.03.09, 14:51
                      mam do Ciebie pytanko - Ty masz u siebie takie naklejki na scianie, prawda?:
                      www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00120007
                      powiedz mi czy ciezko sie je naklejalo na sciane?
                      kupilam je wczoraj i chce nakleic na sciane w przedpokoju, ale sie boje, bo ja
                      jestem niezla zdolniacha i boje sie, ze cos poknoce, zel pzykleje, ze beda bąble
                      itp.
                      smile
                      • sloneczko271 Re: sloneczko 23.03.09, 17:02
                        batutka napisała:

> mam do Ciebie pytanko - Ty masz u siebie takie naklejki na
                        scianie, prawda?:
                        > www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00120007
                        > powiedz mi czy ciezko sie je naklejalo na sciane?
                        > kupilam je wczoraj i chce nakleic na sciane w przedpokoju, ale sie
                        boje, bo ja
                        > jestem niezla zdolniacha i boje sie, ze cos poknoce, zel pzykleje,
                        ze beda bąbl
                        > e
                        > itp.
                        > smile

tak batutkosmile mam dokładnie takie jak pokazałaś linksmile i wcale się
                        nie bój ich naklejania bo je się dosyć łatwo naklejasmile)) i one są
                        dosyć grube więc się bomble nie robiąbig_grin ni ja bym ci radzila
                        najpierw tak tylko delikatnie je przyłozyć do ściany i pomału ułóż
                        sobie jakiś wzór a dopiero potem jak uznasz ze już jest super! to
                        dopiero przyciśni mocniejsmile jak ja je przyklejałam to niektóre te
                        kwiatki mi się krzywo przyklejały ale spokojnie mogłam je delikatnie
                        odlepić i spróbowac jeszcze razbig_grin właśńie dlatego ze one są dosyć
                        grube to można spokojnie z nimi troche poeksperymentowaćbig_grin
                        POWODZENIA CI KOCHANIE ŻYCZE! big_grin
                        a ja to znowu ostatnio tak myślałam czy nie odkleić tych naklejek i
                        albo je gdzieś przenieść albo już zlikwidowaćwink już mi się troche
                        opatrzyłyuncertain one już mu nas wiszą od grudnia 2007big_grin pamiętam że
                        obudziłam się kiedyś na karmienie miśki w nocy o godz.03 i potem
                        zaczełam naklejać te kwiatkibig_grin a jak misiek rano się obudził to był
                        w TOTALNYM SZOKU! :-0 i tylko powiedział ,,kobieto kiedy ty to
                        zrobiłaś?! co ty całą noc nie spałaś?" a mi to z 30 minut zabrało
                        he,he,hebig_grin dasz rade batutko z tymi naklejkamibig_grin one się naprawde
                        łątwo naklejająbig_grin
                        • batutka Re: sloneczko 23.03.09, 22:14
                          sloneczko- wlasnie popelnilam blad, bo zaczelam przyklejac te naklejki tak na
                          zywioł, bez wczesniejszego rozplanowania, spontanicznie i nie wyszlo tak, jak
                          chcialam uncertain
                          powinnam najpierw pomyslec jak to ma byc naklejone i w ktorych miejscach, tak
                          jak pisalas, a nie tak bez wzoru
                          powinnam byla powycinam te kwiatki i tasma bezbarwna delikatnie przykleic w
                          odpowiednich miejscach - potem zobaczyc jak to wyglada i przykleja juz na stale
                          a tak, to tylko zmarnowalam te naklejki - jak zwykle smile
                          musze kupic je jeszcze smile

sloneczko, ale jak je naklejalam, to one wydawaly mi sie takie malo klejace -
                          tzn tak jak i Ty pisalas: nakleilam delikatnie, a jak mi sie nie spodobaly, to
                          je z latwoscia odkleilam...i troche boje sie, ze jak one tak delikatnie trzymaja
                          sie sciany, to czy po jakims czasie sie nie beda odklejac...
                          napisz mi jak sie u Ciebie sprawdzaja - nie odklejaja sie na brzegach?
                          • sloneczko271 Re: sloneczko 24.03.09, 10:57
                            batutkosmile ja z tymi naklejkami to robiłam tak: nie naklejałam je
                            najpierw na taśme tylko normalnie je odklejałam od tej foli i potem
                            naklejałam na ściane tak tylko bardzo belikatnie i wtedy bez
                            problemu można je odkleić i przenieść w inne miejsce. ja pamiętam że
                            niektóre kwiatki to kilka razy przyklejałam i odklejałam bo
                            zmieniałam ich miejscesmile dopiero jak już cały wzór mi się podobał
                            to przycisłam je mocniej i tak są przyklejone do tej pory-nie
                            odklejają się same przy brzegachsmile spokojnie.
                            • batutka Re: sloneczko 24.03.09, 13:36
                              sloneczko271 napisała:

> batutkosmile ja z tymi naklejkami to robiłam tak: nie naklejałam je
                              > najpierw na taśme tylko normalnie je odklejałam od tej foli i potem
                              > naklejałam na ściane tak tylko bardzo belikatnie i wtedy bez
                              > problemu można je odkleić i przenieść w inne miejsce. ja pamiętam że
                              > niektóre kwiatki to kilka razy przyklejałam i odklejałam bo
                              > zmieniałam ich miejscesmile dopiero jak już cały wzór mi się podobał
                              > to przycisłam je mocniej i tak są przyklejone do tej pory-nie
                              > odklejają się same przy brzegachsmile spokojnie.

oki, to jak pojade do ikei, to kupie znow - ale tym razem pomysle jak to ma
                              wygladac wink
                              fajne sa - a Tobie sie juz znudzily? wink
                              • batutka meble 24.03.09, 13:38
                                dziewczyny, jak znajdziecie przypadkiem w necie jakies fajne meble (jakas komode
                                i maly regalik na ksiazki), to dajcie znac, bo poszukuje czegos fajnego wink
                                ZNOW wink
                                • sloneczko271 Re: meble 24.03.09, 16:08
                                  batutka napisała:

> dziewczyny, jak znajdziecie przypadkiem w necie jakies fajne meble
                                  (jakas komod
                                  > e
                                  > i maly regalik na ksiazki), to dajcie znac, bo poszukuje czegos
                                  fajnego wink
                                  > ZNOW wink

he,he,hebig_grin okbig_grin a w jakim kolorze tym razembig_grin
                                  • batutka Re: meble 24.03.09, 22:45
                                    sloneczko271 napisała:

> he,he,hebig_grin okbig_grin a w jakim kolorze tym razembig_grin

sloneczko, ja bym nawet chciala w jakims jasniejszym kolorze, ale wszystkie
                                    meble w mieszkaniu mam nie za jasne (takie orzechowe, olchowe), wiec boje sie,
                                    ze jak dam w jednym pokoju jasne, to bedzie to glupio wygladac...
                                    kupie nie za jasne, ale tez nie za bardzo ciemne (tak jak te, co byly) - tez
                                    moze orzechowe (jakis jasniejszy orzech)
                                    no sama nie wiem - jutro pojezdzimy po sklepach i moze cos wybiore - ale juz bym
                                    chciala miec to z glowy, powoli sama sie juz na siebie i swoje niezdecydowanie
                                    wkurzam smile
                                    • sloneczko271 Re: meble 25.03.09, 09:58
                                      batutko, to kup orzechowe ale poprostu nie kupuj aż tyle tych mebli.
                                      np. na książki nie kupuj całego regału tylko np. jakieś takie
                                      ledilkatne półki (deski posiome) na ściane to wtedy jak one będą na
                                      jasnej ścianie to będą super byglądały a napeno ci miesznaia nie
                                      zagracą. jak ławe to np. tą co pokazałaś nam ostatnio z tymi
                                      ciemnymi nogami to też napewno by super wyglądała tylko ja bym się
                                      jednynie tych ostrych kantów bałauncertain no jak mi się coś w oczy rzuci
                                      to napewno ci link prześlesmile chociaż wiem jaki to problem wybrać
                                      fajne mebleuncertain ja to znowu jestem taka że chciałabym mieć jak
                                      najmniej tych wszystkich mebli-lubie przestrzeń. chociaż teraz w
                                      tych naszych dwóch pokojach też sie zrobiła rupieciarnia i ciasnota
                                      jak miśka porozwala te swoje zabawki to cholerka ruszyć się niemożna
                                      i tez coraz częściej z miśkiem rozmiawiamy o budowie domu bo
                                      ciasnote mamy strasznąsad
                                      • batutka Re: meble 25.03.09, 14:37
                                        sloneczko, ja tez uwielbiam przestrzen i strasznie teraz zaluje zesmy z Marcinem
                                        nie kupili wiekszego mieszkania - no, ale kto przypuszczal, ze bedziemy miec
                                        dwoje dzieci smile
                                        co do mebli, to jak dzis dziewczyny wstana, o pojezdzimy po sklepach i
                                        poogladamy, nie wiem czy cos wybiore...
                                        a jesli chodzi o ławe, to masz swieta racje - kurcze, nie pomyslalam o tych
                                        kantach, musze kupic cos bardziej zaokraglonego
                                        idealna by byla taka, jaka Ty masz w pokoju, ale ona jest za niska, buuuu sad
                                        no nic - poszukam...moze znajde wink
                              • sloneczko271 Re: sloneczko 24.03.09, 16:07
                                hi,hi,hismile)) batutko no troche mi się już znudziływink ale ja je mam
                                już 1,5 roku na ścianiesmile teraz tak właśnie ostatnio kombinuje i
                                patrze się natą ścianę gdzie wiszą te kwiatki i tak się zastanwiam
                                czy ich nie zerwać a w to miejsce zrobić całą tą ścinę w naszych
                                zdjęciach w łądnych ramkachsmile)) tylko najpierw się wezne za zdjęcia
                                i musze znaleść łdne ramki a dopier zerwe te kwiatkiwink
                                • batutka Re: sloneczko 24.03.09, 22:51
                                  sloneczko271 napisała:

> hi,hi,hismile)) batutko no troche mi się już znudziływink ale ja je mam
                                  > już 1,5 roku na ścianiesmile teraz tak właśnie ostatnio kombinuje i
                                  > patrze się natą ścianę gdzie wiszą te kwiatki i tak się zastanwiam
                                  > czy ich nie zerwać a w to miejsce zrobić całą tą ścinę w naszych
                                  > zdjęciach w łądnych ramkachsmile)) tylko najpierw się wezne za zdjęcia
                                  > i musze znaleść łdne ramki a dopier zerwe te kwiatkiwink

sloneczko, ja na jednej scianie w przedpokoju tez bede miala 3 zdjecia w ramkach
                                  i tak sobie wymyslilam, ze to beda zdjecia w pionie, jedno pod drugim i beda tak
                                  wygladaly:
                                  w srodku zdjecie dziewczyn, na gorze Marcina (jego sama twarz w zblizeniu)
                                  zdjecie w takiej pozie, ze ona ma jakby oczy spuszczone i patrzy sie w dol na to
                                  niby zdjecie nizej
                                  a na dole moje zdjecie jak patrze sie na gore na to zdjecie dziewczyn w srodku
                                  i ja i Marcin bedziemy miec takie jakies zwariowane miny, troche przerazone,
                                  troche usmiechniete (np. jedno z nas moze sie zlapac za glowe, tak jak sie
                                  patrzy na dziecko jak cos przeskrobie)- po prostu bedziemy wpatrzeni w dzieci
                                  miedzy nami
                                  a zdjecie dzieci tez moze byc jakies smieszne, zwariowane
                                  no, cos sie wymysli
                                  to samo mozna zrobic w poziomie...

nie wiem czy dobrze wyjasnilam o co mi chodzi...smile
                                  • sloneczko271 Re: sloneczko 25.03.09, 10:02
                                    batutka napisała:
                                    > sloneczko, ja na jednej scianie w przedpokoju tez bede miala 3
                                    zdjecia w ramkac
                                    > h
                                    > i tak sobie wymyslilam, ze to beda zdjecia w pionie, jedno pod
                                    drugim i beda ta
                                    > k
                                    > wygladaly:
                                    > w srodku zdjecie dziewczyn, na gorze Marcina (jego sama twarz w
                                    zblizeniu)
                                    > zdjecie w takiej pozie, ze ona ma jakby oczy spuszczone i patrzy
                                    sie w dol na t
                                    > o
                                    > niby zdjecie nizej
                                    > a na dole moje zdjecie jak patrze sie na gore na to zdjecie
                                    dziewczyn w srodku
                                    > i ja i Marcin bedziemy miec takie jakies zwariowane miny, troche
                                    przerazone,
                                    > troche usmiechniete (np. jedno z nas moze sie zlapac za glowe, tak
                                    jak sie
                                    > patrzy na dziecko jak cos przeskrobie)- po prostu bedziemy
                                    wpatrzeni w dzieci
                                    > miedzy nami
                                    > a zdjecie dzieci tez moze byc jakies smieszne, zwariowane
                                    > no, cos sie wymysli
                                    > to samo mozna zrobic w poziomie...
                                    >
                                    > nie wiem czy dobrze wyjasnilam o co mi chodzi...smile

batutkobig_grin jestem pod wrażeniem! :-0 big_grin masz ZARĄBISTY POMYSŁ! big_grin
                                    mogę go kiedyś w przyszłości od ciebie ściągnąćsmile plisssssss
                                    • batutka Re: sloneczko 25.03.09, 13:20
                                      sloneczko271 napisała:

> batutkobig_grin jestem pod wrażeniem! :-0 big_grin masz ZARĄBISTY POMYSŁ! big_grin
                                      > mogę go kiedyś w przyszłości od ciebie ściągnąćsmile plisssssss

no jasne big_grin
                                      wlasne napisalam o tym, zeby Ci podsunac pomysl smile
                                      • sloneczko271 Re: sloneczko 25.03.09, 16:56
                                        batutka napisała:
                                        > no jasne big_grin
                                        > wlasne napisalam o tym, zeby Ci podsunac pomysl smile

dzięki kochaniebig_grin ściągnę od ciebie ten pomysł na 100% bo BARDZO MI
                                        SIĘ PODOBA! big_grin
                    • sloneczko271 Re: obrazki 23.03.09, 16:53
                      batutka napisała:

> pamietacie, jak Was kiedys pytalam jakie obrazki powiesic nad
                      lozeczkiem Ani?
                      > nawet dalam link z takimi dwoma fajnymi z dziwczynka
                      > ale okazalo sie,ze juz ich nie sprzedaja
                      > ale zobaczylam na forum wnetrza mieszkan u jednej forumki pokoj
                      jej synka i
                      > wlasnie nad jego lozeczkiem wisialy fajne obrazki
                      > dowiedzialam sie, ze ona sa robione na zamowienie przez babke
                      (plastyka), ktory
                      > robi rozne cudenka
                      > i juz zamowilam u niej te obazki - one sa na sklejce drewanianej,
                      beda chyba
                      > pasowaly do pokoju dziewczynek
                      > za tydzien, dwa powinna zrobic te obrazki (bo tez je maluje) i mi
                      wysle
                      > jak powiesze, to Wam je pokaze smile
                      > a oto obrazki, ktore zamowilam:
                      > img22.imageshack.us/img22/8797/1ubadamofldjhuybhb.jpg
                      > kolory troche ostre, one w rzeczywistosci sa troche spokojniejsze,
                      delikatniejs
                      > ze

śliczne! big_grin
                      • gosia1705 Re: obrazki 23.03.09, 21:38
                        batutko obrazki prześliczne smile Też chciałabym jakieś fajne
                        obrazeczki wyszukać do pokoiku Kacperka ale teraz mało siedzę w
                        necie więc.... Jutro jadę na wizytę kontrolną a przed wizytą
                        pojedziemy do sklepu świat dziecka pooglądać wózeczki. Podoba mi
                        sie bardzo maxi - cosi mura 4 ale musze zobaczyć go na zywo i
                        przymierzyć sie do niego. Jutro zaczynam 31 tc.
                        • batutka gosiu 23.03.09, 22:06
                          dzieki za mile slowa smile
                          daj koniecznie znac po wizycie - powodzenia zycze smile

a co do wozkow, to popatrzylam na ten, ktory Ci sie podoba i faktycznie niezla
                          bryka, niezle wypasiona wink
                          cena tez wypasiona smile
                          a co do sklepu - to kurka, swiat dziecka strasznie winduje ceny, wszystko
                          drozsze niz gdzie indziej...
                          no, ale napisz czy wypatrzylas wozek - jest super smile
                          • sloneczko271 Re: gosiu 24.03.09, 10:59
                            pokażcie mi link do tego wózka który się gosi podobasmile plisss
                            • batutka Re: gosiu 24.03.09, 13:34
                              sloneczko271 napisała:

> pokażcie mi link do tego wózka który się gosi podobasmile plisss

sloneczko, ja nie wiem czy to dokladnie ten, ale wpisalam nazwe w googlach i
                              pokazalo sie kilka stronek z tymi wozkami, o ktorych pisala gosia:
                              www.90n.pl/sklep/product/p/248/maxi,cosi,mura,4.html
                              • sloneczko271 Re: gosiu 24.03.09, 16:09
                                batutka napisała:
                                > sloneczko, ja nie wiem czy to dokladnie ten, ale wpisalam nazwe w
                                googlach i
                                > pokazalo sie kilka stronek z tymi wozkami, o ktorych pisala gosia:
                                > www.90n.pl/sklep/product/p/248/maxi,cosi,mura,4.htmla

no śliczny ten wózeczekbig_grin widać ze pożądnybig_grin
                        • sloneczko271 Re: obrazki 24.03.09, 10:59
                          gosia1705 napisała:

> batutko obrazki prześliczne smile Też chciałabym jakieś fajne
                          > obrazeczki wyszukać do pokoiku Kacperka ale teraz mało siedzę w
                          > necie więc.... Jutro jadę na wizytę kontrolną a przed wizytą
                          > pojedziemy do sklepu świat dziecka pooglądać wózeczki. Podoba mi
                          > sie bardzo maxi - cosi mura 4 ale musze zobaczyć go na zywo i
                          > przymierzyć sie do niego. Jutro zaczynam 31 tc.

daj znać gosiaczku po wizycie u gginka no i koniecznie pochwal się
                          czy kupiliście ten wózekbig_grin fajny jest ten czas wybierania wózeczka:-
                          D
                      • batutka Re: obrazki 23.03.09, 22:08
                        sloneczko271 napisała:

> śliczne! big_grin

dzieki big_grin
                        • batutka meble 23.03.09, 22:21
                          dziewczyny - sprzadalam te meble na allegro smile
                          strasznie sie ciesze smile

powiem Wam, ze ostatnio to sie nawet do nich przyzwyczailam - Marcin jedna
                          komode oddal, wiec jak stala witryna i kredens na jednej scianie, to nie bylo
                          tak zle - no, ale i tak mimo wszystko za duze
                          one sa sliczne - tylko u mnie w niewielkim pokoju sie nie sprawdzaja...
                          no, ale dobrze, ze juz je sprzedalam

troche za malo za nie wzielam, bo sama za te dwie rzeczy dalam 3200, a
                          sprzedalam za 1800 i jak bym wystawila za 2500, to tez by poszly, bo bylo sporo
                          zainteresowanych - no, ale i tak sie ciesze, ze sprzedane smile
                          jak przyszli klienci po te meble, to byli nimi zachwyceni smile

no, to teraz czeka mnie kupienie od nowa mebli do pokoju - ale teraz pomysle 20
                          razy zanim kupie smile
                          • hania2005 Re: cześć 24.03.09, 11:17
                            Witajcie kochane. U was zapewne duzo sie dzieje, batutka urządza mieszkanie,
                            Sloneczko zdaje egzaminy i ciagle wkuwa.....nie jestem w stanie przeczytac tych
                            zaległoscismile
                            U nas wszystko dobrze. Mikołaj rosnie, w niedziele skonczyl 5 tygodni.W piatek
                            byl wazony -4800g. Jest bardzo spokojniutki słodziutki, ciagle spi! No i cudnie
                            sie usmiecha.
                            Bartek sie nim opiekuje, wieczorem go usypiasmilePrzy mnie maly tylko piers czuje
                            i ciagle wola., Karmie go tylko piersia.
                            Wczoraj zaczęłam kuracje odchudzająca u kosmetyczki. podpina mnie pod urzadzenie
                            i sie odchudzam, ujedrniam i relaksuje przy tym. Mikus oczywiscie chodzi ze mna.
                            Mam miec 10 zabiegow i zobaczymy jakie beda efekty. 5 kg do zrzucenia nadal
                            zostaje. Bylam w solarium, u fryzjera, spacerujemy jak tylko pogoda nam pozwala,
                            chodze do pracy z malym na 2-3 godz. no i nie nudzimy sie! Tylko niech wreszciee
                            wiosna przyjdzie taka prawdziwa.
                            Jak tylko bede miala chwile do wkleje Wam zdjecia, ale to musze w biurze. no
                            koncze bo karmic ide. buziaki
                            • sloneczko271 Re: haniu:-))) 24.03.09, 12:35
                              haniu super że się odezwałaśbig_grin mikuś napewno jest słodkibig_grin
                              koniecznie nam tu się nim pochwal w końcu-ja umieram z ciekawości
                              jak ten mały przystojniaczek wygląda o którego tu się tyle
                              namodliłysmybig_grin
                              i podziwiam cię że chodzisz z nim do pracy i dajesz sobie super ze
                              wszystkim radebig_grin DZIELNA BABKA JESTEŚ I TYLE! big_grin
                              co do tych zabiegów u kosmetyczki to polecam-nawet jak nie
                              schudniesz dużo to napewno celulit ci zginie na 100% big_grin
                              • batutka Re: haniu:-))) 24.03.09, 13:32
                                super, ze sie wszystko uklada smile
                                starszego synka masz dzielnego bardzo - juz pomaga mamie, hoho wink
                                podlaczam sie do prosby sloneczka: pokaz nam zdjecia, ciocie chca zobaczyc
                                malego przystojniaka smile
                                a z ta praca to mnie zaskoczylas - juz biwgasz do biura??? wow - ze Ci sie
                                chce...wink
                                caluski kiss
                          • batutka Re: meble 24.03.09, 13:37
                            powiem Wam, ze caly czas naplywaja do mnie maile z zapytaniem czy sprzedalam te
                            meble, bo sa chetni do kupienia smile
                            • batutka a wiecie jak najlepiej stracic na wadze? 24.03.09, 13:39
                              kupic wagę za 200zl, a sprzedac za 100 wink
                              • sloneczko271 Re: a wiecie jak najlepiej stracic na wadze? 24.03.09, 16:14
                                batutka napisała:

> kupic wagę za 200zl, a sprzedac za 100 wink

dobre! big_grin he,he,he
                            • sloneczko271 Re: meble 24.03.09, 16:14
                              batutka napisała:

> powiem Wam, ze caly czas naplywaja do mnie maile z zapytaniem czy
                              sprzedalam te
                              > meble, bo sa chetni do kupienia smile
                              >

o cholerka! :-0 to faktycznie szkoda zę większej ceny ni enapisałaś:-
                              / no ale nic, teraz już nie ma co rozpamiętywać tegowink
                              najważniejsze ze już ci nie szpecą mieszkaniasmile teraz musisz wybrać
                              nowe i 100 razy się zastanowić i wymierzyć czy nie będzie za ciasno
                              znowu. a tak wogóle to ci powiem batutko że WIELKI SZACUNEK DLA
                              MARCINA TWOJEGO że się zgodził na ich sprzedaniebig_grin serio! mój
                              misiek też zawsze daje mi wolną rękę do zakupów ale gdybym mu po
                              kupnie tak drogich mebli powiedziała ze ich już nie chce to by się
                              chyba wściekłbig_grin i nie wiem czy by się zgodził na ich sprzedrzuncertain
                              • batutka Re: meble 24.03.09, 22:42
                                sloneczko271 napisała:

> o cholerka! :-0 to faktycznie szkoda zę większej ceny ni enapisałaś:-
                                > / no ale nic, teraz już nie ma co rozpamiętywać tegowink
                                > najważniejsze ze już ci nie szpecą mieszkaniasmile teraz musisz wybrać
                                > nowe i 100 razy się zastanowić i wymierzyć czy nie będzie za ciasno
                                > znowu. a tak wogóle to ci powiem batutko że WIELKI SZACUNEK DLA
                                > MARCINA TWOJEGO że się zgodził na ich sprzedaniebig_grin serio! mój
                                > misiek też zawsze daje mi wolną rękę do zakupów ale gdybym mu po
                                > kupnie tak drogich mebli powiedziała ze ich już nie chce to by się
                                > chyba wściekłbig_grin i nie wiem czy by się zgodził na ich sprzedrzuncertain
                                >

sloenczko, powiem Ci, ze on ma do mnie anielska cierpliwosc big_grin
                                ja, w czasie tego remontu i urzadzania mieszkania, to juz tak ciagle cos nowego
                                kombinuje, ciagle go ciagam po sklepach, czesto kupuje cos, a potem okazuje sie,
                                ze nie pasuje mi w mieszkaniu, wiec jedziemy zwracac to do sklepow - a on tylko
                                mnie wozi gdzie chce, robi, co chce i jeszcze nie pisnie nawet slowem smile
                                a co do tych mebli, to tez nie mial do mnie pretencji: jemu tez nie za bardzo
                                sie one podobaly, tylko troche zalowal, ze nie wystawilismy wyzszej ceny, no,
                                ale juz o tym zapomnielismy wink
                                • sloneczko271 Re: meble 25.03.09, 10:06
                                  batutka napisała:
                                  > sloenczko, powiem Ci, ze on ma do mnie anielska cierpliwosc big_grin
                                  > ja, w czasie tego remontu i urzadzania mieszkania, to juz tak
                                  ciagle cos noweg
                                  > o
                                  > kombinuje, ciagle go ciagam po sklepach, czesto kupuje cos, a
                                  potem okazuje sie
                                  > ,
                                  > ze nie pasuje mi w mieszkaniu, wiec jedziemy zwracac to do
                                  sklepow - a on tylko
                                  > mnie wozi gdzie chce, robi, co chce i jeszcze nie pisnie nawet
                                  slowem smile
                                  > a co do tych mebli, to tez nie mial do mnie pretencji: jemu tez
                                  nie za bardzo
                                  > sie one podobaly, tylko troche zalowal, ze nie wystawilismy
                                  wyzszej ceny, no,
                                  > ale juz o tym zapomnielis

batutko ty to jesteś taka z tymi zakupami jak moja siostrabig_grin
                                  he,he,hebig_grin
                                  ona też cokolwiek by nie kupiła to na 99% za chwile leci to oddać do
                                  sklepusmile)))) zawsze jak z nią gdzieś idę do sklepu to już z góry
                                  jej mówie że ja znią już wracać i oddawać tą rzecz nie ide spowrotem
                                  hi,hi,hibig_grin
                                  • sloneczko271 Re: :-D 25.03.09, 10:08
                                    moja siostra dzisiaj wychodzi ze szpitala ze swoim syneczkiembig_grin
                                    szkoda że mam teraz zjazd bo bym ich pojechała przywitać a tak to
                                    musze ryć bo mam 2 kołauncertain
                                    no ale w przyszłym tygodniu pojedziemy tam na 2 dni z miśkąbig_grin już
                                    się niemogę doczekaćbig_grin
                                    • sloneczko271 Re: :-D 25.03.09, 11:22
                                      DZIEWCZYNY SĄ WYNIKI Z POPRAWKI Z CHEMI! I ZALICZYŁAM NA 3+
                                      HURA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! smile)))) no to jeszcze poprawke z
                                      histologi będę miała i pierwszy semestr będę miała ZALICZONY! big_grin o
                                      Boże ale się cieszę! coprawda znowu mnustwo osób nie zaliczyło tego
                                      ale teraz im pomogę-wydrukuje im te pytania z tego testu co zdjecia
                                      robiłam i to co wiem napewno to im pozaznaczam i niech chociaż inni
                                      skożystają z tych moim zdjęć Boże ale się cieszę! big_grin bo ta chemia
                                      mi sen z powiek spędzała. jednak te korki się przydały.
                                      zaraz musze zadzwonić do mamy i mojej siostry i miśka się pochwalić
                                      big_grin
                                      • gosia1705 Re: :-D 25.03.09, 13:54
                                        Cześć dziewczynki smile
                                        Słoneczko GRATULUJĘ!!!!! Nasza kujenoczko i zdolniacho smile Na pewno
                                        poradzisz tez sobie z histologii. Kciuki odpalone.
                                        Batutko faktycznie duzo straciłaś na tych mebelkach ale cóż czasami
                                        tak to bywa, że najpierw jest się czymś zachwyconym a potem okazuje
                                        się, że to totalna porażka. Ja tak mam z naszym WC. Najpierw byłam
                                        zachwycona płytklami, które wybrałam (chociaż Bartkowi się one
                                        średnio podobały) a teraz o niczym innym nie marzę jak tylko je
                                        skuć i położyć nowe, nie moge na nie patrzeć smile
                                        Na wizycie wszystko w porzadku, pessar na swoim miejscu, szyjka się
                                        trzyma smile Badania też ok. Pani dr powiedziała, że muszę wytrzymać
                                        jeszcze 1,5 miesiąca. Cesarke bedę więc miała w połowie maja. Wózki
                                        ogladaliśmy no i i mi i Bartkowi i mojej siestrzyczce podoba się
                                        Mura 4. Naprawde jest bardzo funkcjonalny, ma duze pompowane koła i
                                        jest niski a do tego spaceróke można montować w dwóch kierunkach
                                        jazdy. Wybralismy kolor Funtasy Green. A co do ceny to faktycznie
                                        nie jest najtańszy. Pieniązki na wózek dostalismy od naszych
                                        rodziców. To pierwszy wnuk w mojej i w Bartka rodzinie.
                                        Porównywałam również ceny tego kompletu w innych sklepach oraz
                                        sklepach internetowych i powiem Wam, że po upuscie w Świecie
                                        dziecka cena jest niższa niż w zakupach internetowych. Spacerówka,
                                        gondola plus fotelik samochodowy 0-13 kg cabrio fix wyszło 2960 zł.
                                        Patrzyłam też w polecanym sklepie calineczka i tam byłoby 10 zł
                                        taniej. Bartek jedzie więc dziś kupic ten wózek smile
                                        • batutka Re: :-D 25.03.09, 14:29
                                          gosia - super, ze wszystko w porzadku
                                          trzymaj sie jeszcze w dwupaku, wytrzymajcie do maja smile
                                          gosiu, to synek urodzi Ci sie w polowie maja - z moze 16 maja, w moje urodziny wink
                                          fajny miesiac na narodziny dziecka
                                          jak kupicie wozek, to daj znac
                                          napisz jaki kolor kupiliscie
                                        • sloneczko271 Re: :-D 25.03.09, 16:51
                                          gosiaczki dzięki za kciukasy big_grin
                                          a wózeczek kupujecie cudny! big_grin
                                      • batutka Re: :-D 25.03.09, 14:30
                                        sloneczko, super, ze zaliczylas big_grin
                                        big_grin
                                        kamien z zesrca, co? wink
                                        • sloneczko271 Re: :-D 25.03.09, 16:52
                                          batutka napisała:

> sloneczko, super, ze zaliczylas big_grin
                                          > big_grin
                                          > kamien z zesrca, co? wink

nooobig_grin ale się cieszę to nie masz pojęciabig_grin
                                      • hania2005 Re: :-D 25.03.09, 15:41
                                        Gratuluję!! Pamiętam jaka to ulga była po kazdym zdanym egzaminie.
                                        Teraz tak mysle o podyplomowych studiach, może na
                                        jesieni....zobaczymy, ale brakuje mi tych zjazdów i pogawedek z
                                        dziewczynamismile

Batutko, podejrzałam te rzeczy które znalazłaś na allegro i powiem
                                        Ci ze b.fajne ubrania, mamy podobny styl. Zalicytowałam kilka
                                        rzeczy, ten zakiet z kapturem i kilka bluzek, ten sweter z kapturem
                                        tylko błękitnysmile Fajowe, nie znałam tych firm. No i zainstalowałam
                                        sobie tego snajperasmilesmilejuz pierwsza aukcja wygrana!

A ja wróciłam od kosmetyczki, jestem w pracy, mały znowu spi.
                                        idziemy zaraz na spacerek. powim Wam, że wózek mam superowy,
                                        prowadzi sie go rewelacyjniesmile Juz myslałam ze nigdy nie bede
                                        chodzic z wózkiem, a tu prosze....
                                        pozdr
                                        • sloneczko271 Re: :-D 25.03.09, 16:54
                                          hania2005 napisała:

> Gratuluję!! Pamiętam jaka to ulga była po kazdym zdanym egzaminie.

dzięki haniubig_grin
                                          a z wózeczkiem to ja byłam pewna ze będziesz chodzićbig_grin ty tak
                                          dzielnie walczyłaś o swoje maleństwo ze nie było innej obcij
                                          nawet! big_grin
                                          • sloneczko271 Re: :-D 26.03.09, 11:03
                                            hejka dziewczynybig_grin co u was słychać że tu taka cisza? my dzisiaj z
                                            miśką jedziemy do mojej znajomej na plotybig_grin życzę wam miłego dnia i
                                            całego weekendu bo w ten weekend mam zjazd to napewno nie uda mi się
                                            tu do was zajrzeć. pa,pa,pabig_grin
                                        • batutka Re: :-D 27.03.09, 13:46
                                          hania2005 napisała:

> Gratuluję!! Pamiętam jaka to ulga była po kazdym zdanym egzaminie.
                                          > Teraz tak mysle o podyplomowych studiach, może na
                                          > jesieni....zobaczymy, ale brakuje mi tych zjazdów i pogawedek z
                                          > dziewczynamismile
                                          >
                                          > Batutko, podejrzałam te rzeczy które znalazłaś na allegro i powiem
                                          > Ci ze b.fajne ubrania, mamy podobny styl. Zalicytowałam kilka
                                          > rzeczy, ten zakiet z kapturem i kilka bluzek, ten sweter z kapturem
                                          > tylko błękitnysmile Fajowe, nie znałam tych firm. No i zainstalowałam
                                          > sobie tego snajperasmilesmilejuz pierwsza aukcja wygrana!
                                          >
                                          > A ja wróciłam od kosmetyczki, jestem w pracy, mały znowu spi.
                                          > idziemy zaraz na spacerek. powim Wam, że wózek mam superowy,
                                          > prowadzi sie go rewelacyjniesmile Juz myslałam ze nigdy nie bede
                                          > chodzic z wózkiem, a tu prosze....
                                          > pozdr

fajny ten snajper, prawda? smile
                                          a co do prowadzenia wozka - moze to nie ostatni raz wink
                                      • bravia1 Re: :-D 26.03.09, 13:44
                                        sloneczko271 napisała:

> DZIEWCZYNY SĄ WYNIKI Z POPRAWKI Z CHEMI! I ZALICZYŁAM NA 3+
                                        > HURA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! smile)))) no to jeszcze poprawke z
                                        > histologi będę miała i pierwszy semestr będę miała ZALICZONY! big_grin o
                                        > Boże ale się cieszę! coprawda znowu mnustwo osób nie zaliczyło tego
                                        > ale teraz im pomogę-wydrukuje im te pytania z tego testu co zdjecia
                                        > robiłam i to co wiem napewno to im pozaznaczam i niech chociaż inni
                                        > skożystają z tych moim zdjęć Boże ale się cieszę! big_grin bo ta chemia
                                        > mi sen z powiek spędzała. jednak te korki się przydały.
                                        > zaraz musze zadzwonić do mamy i mojej siostry i miśka się pochwalić
                                        > big_grin
                                        GRATULUJĘ big_grin
                                        • sloneczko271 Re: :-D 26.03.09, 13:51
                                          dzięki braviuśkiss
                                  • batutka Re: meble 25.03.09, 14:34
                                    sloneczko271 napisała:

> batutko ty to jesteś taka z tymi zakupami jak moja siostrabig_grin
                                    > he,he,hebig_grin
                                    > ona też cokolwiek by nie kupiła to na 99% za chwile leci to oddać do
                                    > sklepusmile)))) zawsze jak z nią gdzieś idę do sklepu to już z góry
                                    > jej mówie że ja znią już wracać i oddawać tą rzecz nie ide spowrotem
                                    > hi,hi,hibig_grin
                                    >
                                    hehe - to Marcin zawsze sie pyta po zakupach: "no, to kiedy oddajemy"? wink
                                    ja po prostu musze byc na 100% zadowolona z zakupu i musi mi sie to w mieszkaniu
                                    podobac, a jak cos jest nie tak, to sie wkurzam i oddaje, no, ale w koncu kupuje
                                    to, co mi sie podoba wink
                                    tak bylo z dywanem w pokoju dziewczynek - kupilam 3 i je oddalam, az w koncu
                                    kupilam taki, z ktorego jestem zadodowolona smile
                                    dobrze, ze z ciuchami tak nie mam - no, ale z ciuchami jest latwiejsza sprawa,
                                    bo sie je przymierza w sklepie smile
                                    • gosia1705 Re: meble 26.03.09, 18:40
                                      Wózeczek kupiony - kolor granatowo - zielony.
                                      Batutko to niesamowite Ty masz uroddziny 16 maja a ja 17 maja smile.
                                      Też bardzo bym chciała żeby nasz synek urodził się w moje urodziny -
                                      byłby to najpiękniejszy prezent ale to mało prawdopodobne bo 17
                                      przypada w niedzielę a 16 w sobotę a planowanych cesarek nie robią
                                      ani w soboty ani w niedziele. Mam jednak nadzieję, że urodzi się w
                                      znaku byka bo wiedziałabym co i jak hi,hismile.
                                      • batutka Re: meble 27.03.09, 13:45
                                        gosia1705 napisała:

> Wózeczek kupiony - kolor granatowo - zielony.
                                        > Batutko to niesamowite Ty masz uroddziny 16 maja a ja 17 maja smile.
                                        > Też bardzo bym chciała żeby nasz synek urodził się w moje urodziny -
                                        > byłby to najpiękniejszy prezent ale to mało prawdopodobne bo 17
                                        > przypada w niedzielę a 16 w sobotę a planowanych cesarek nie robią
                                        > ani w soboty ani w niedziele. Mam jednak nadzieję, że urodzi się w
                                        > znaku byka bo wiedziałabym co i jak hi,hismile.

byki sa fajne big_grin
                                        gosiu - to faktycznie mamy blisko urodzinki - a z ktorego jestes roku, bo ja z
                                        1977 smile
                                        • batutka Przeniesiony watek grudniowych INV cz.21 27.03.09, 14:00
                                          co dzis porabiacie?
                                          ja juz bylam na spacerze, teraz mi dziewczyny spia, wiec ja mam relaks wink
                                          potem jak Marcin wroci z pracy, to pojedziemy do jakiejs galerii handlowej i
                                          kupimy buciki dla Ani, jakies fajne na wiosne, bo te zimowe juz jakby za male smile
                                          podobno buty kupowac nalezy dziecku co 3, 4 miesiace - tak szybko noga rosnie smile
                                          zastanawiam sie nad Ecco albo Bartkiem, kupowalyscie moze ecco, jak sie
                                          sprawdzaja? - no, ale to sie jeszcze zobaczy jak pojedziemy smile
                                          mam nadzieje, ze nie wroce z kolejna torebka smile
                                          jutro jedziemy do moich rodzicow, bo dawno nie bylismy, a to dlatego,ze oni
                                          chorowali i nie chcialam dziewczynek zarazic
                                          no,ale one i tak poki co odporne - Ania to mi prawie w ogole nie chorowala tej
                                          zimy, oprocz jakiejs malej infekcji z katarkiem - i tyle smile
                                          mam nadzieje, ze Maja bedzie tez taka odporna smile
                                          oki - to zmykam smile
                                          papa
                                          • batutka mika 27.03.09, 14:01
                                            hej hej smile
                                            jak sie masz? jak Twoje zdrowko? przegonilas juz anemie?
                                            • mika805 Re: mika 27.03.09, 15:17
                                              batutko jest ok od wtorku biorę anty tabs marwelon, 17 dc zaczynam diphereline,
                                              więc machina ruszy juz za chwilę....nawet nie spodziewałam się że to tak szybko
                                              pójdzie.
                                              dr mówił że poda mi 3 zarodki jeśli oczywiście wszystko będzie ok(puk puk w
                                              niemalowane), przy dobrych wiatrach będę grubasem nad grubasy....okaże się ale
                                              po cichu wierzę że tym razem się uda, jeśli nie to po świętach i tak mamy drugą
                                              rozmowę w oao.
                                              sorki ze mało się odzywam ale ciągle brak mi czasu, ale za to czytam na bieżąco
                                              i podziwiam jak te wasze dziewczynki rosną.
                                              buziaki dla wszystkich!!!!!
                                              • bravia1 Re: mika 28.03.09, 10:08
                                                mika805 napisała:
                                                > dr mówił że poda mi 3 zarodki jeśli oczywiście wszystko będzie ok(puk puk w
                                                > niemalowane), przy dobrych wiatrach będę grubasem nad grubasy...

> buziaki dla wszystkich!!!!!

O! Mika to możemy się spodziewać na wątku kolejnych bliźniaków smile ja tez miałam
                                                podane trzy zarodki smile

A propo zarodków" Batutko Wy macie jakieś zamrożone? bo nie pamiętam. Ile
                                                placicie za rok?
                                                • mika805 Re: mika 28.03.09, 21:41
                                                  bravia mam nadzieję że będą blizniaki chociaż nie wiem czy podołam 2 maluchów,
                                                  ale zobaczymy, a twoje dzieciaczki są super, trzymajcie kciuki za moje inv, oby
                                                  to było ostatnie!!!!!
                                                  • bravia1 Re: mika 29.03.09, 12:56
                                                    mika805 napisała:

> bravia mam nadzieję że będą blizniaki chociaż nie wiem czy podołam 2 maluchów,
                                                    > ale zobaczymy, a twoje dzieciaczki są super, trzymajcie kciuki za moje inv, oby
                                                    > to było ostatnie!!!!!
                                                    Podołasz, podołasz big_grin ja też byłam przerażona, a daję sobie radę. Samo
                                                    przychodzi "umienie" big_grin
                                                    Kciuki odpalone big_grin
                                                  • sloneczko271 Re: mika 30.03.09, 13:35
                                                    mika805 napisała:

> bravia mam nadzieję że będą blizniaki chociaż nie wiem czy podołam
                                                    2 maluchów,
                                                    > ale zobaczymy, a twoje dzieciaczki są super, trzymajcie kciuki za
                                                    moje inv, oby
                                                    > to było ostatnie!!!!!

trzymamy mocno! mocno! mocno! kciukasybig_grin napewno teraz się uda! big_grin
                                                    JESTEŚMY Z TOBĄ CAŁYM SERDUCHEMbig_grin
                                                  • batutka Re: mika 30.03.09, 22:56
                                                    mika805 napisała:

> bravia mam nadzieję że będą blizniaki chociaż nie wiem czy podołam 2 maluchów,
                                                    > ale zobaczymy, a twoje dzieciaczki są super, trzymajcie kciuki za moje inv, oby
                                                    > to było ostatnie!!!!!

mikus, super z tymi zarodkami, faktycznie zwieksza to szanse i to duuuuzo smile
                                                    trzymamy kciuki i zdawaj relacje z przygotowan co jakis czas wink
                                              • sloneczko271 Re: mika 30.03.09, 13:33
                                                mikuśbig_grin to cy ty się wogóle nie chwalisz sama że machina już
                                                ruszyła?! big_grin przeceiż to jest super! wiadomość! big_grin to trzymamy
                                                mocno kcikasy za te 3 zarodeczkibig_grin
                                          • bravia1 Re: Przeniesiony watek grudniowych INV cz.21 28.03.09, 10:12
                                            A ja jak co sobotę "pozbyłam sie dzieci ", ale niestety nie poleniuchuję uncertain jadę
                                            odwiedzić brata w szpitalu-miał operację przepukliny kręgosłupa. Zażyczył sobie
                                            wielgachnego kurczaka, bo w szpitalu mozna paść z głodu big_grin Bieda, aż piszczy
                                            jeśli chodzi o jedzenie. Więc spieszę doręczyć wink
                                            No i wrócę pewnie wieczorem, bo to daleko ...
                                            • julia56 Haniu 28.03.09, 22:08
                                              miło słyszeć, że u Ciebie tak wspaniale.smile

Możesz mi powiedzieć na jakie zabiegi chodzisz i czy widać efekt?
                                              Szukam czegoś na tłuszcz na brzuchu. smile
                                              • bravia1 Re: Haniu 29.03.09, 13:12
                                                julia56 napisała:

> miło słyszeć, że u Ciebie tak wspaniale.smile
                                                >
                                                > Możesz mi powiedzieć na jakie zabiegi chodzisz i czy widać efekt?
                                                > Szukam czegoś na tłuszcz na brzuchu. smile

ooo, jeśli jest cos skutecznego - poza ćwiczeniami tongue_out - na tłuszcz to ja tez
                                                jestem zainteresowana :d
                                            • bravia1 Re: Przeniesiony watek grudniowych INV cz.21 30.03.09, 12:44
                                              test suwaczka

https://www.suwaczek.pl/cache/ba9a60bb44.png
                                              • bravia1 Re: Przeniesiony watek grudniowych INV cz.21 30.03.09, 12:45
                                                jednak coś ze mnie bedzie big_grin
                                              • sloneczko271 Re: Przeniesiony watek grudniowych INV cz.21 30.03.09, 13:37
                                                bravia1 napisała:

> test suwaczka
                                                >
                                                >
                                                > [url=https://www.suwaczek.pl/][img]
                                                www.suwaczek.pl/cache/ba9a60bb44.png[/
                                                > img][/url]

ale śliczny suwaczekbig_grin
                                                • bravia1 Re: Przeniesiony watek grudniowych INV cz.21 30.03.09, 21:58