Dodaj do ulubionych

Strasznie zniszczone włosy

21.08.12, 16:23
Witam. Mam duży problem z włosami ;/
Kiedyś miałam piękne, długie i zdrowe włosy ale je ścięłam na krótko po czym zaczęły mi się okropnie układać więc ciągle je prostowałam. Prostuje włosy już od 7 lat i od 4 lat nie urosły ani centymetra :( Włosy są tragicznie zniszczone, suche i w ogóle nie rosną. Stosuje odżywki lecz nic nie pomaga. Bardzo proszę o pomoc.
Obserwuj wątek
    • bowiewife Re: Strasznie zniszczone włosy 23.02.13, 10:42
      Ja proponuję miód rozcieńczony z wodą. Sama stosuję to jako maskę w celu rozjaśnienia włosów. Miód bardzo nawilża i odżywia włosy. Poza tym najlepiej byłoby odstawić prostownicę, ale sama stosuję i rozumiem, że nie jest to łatwe. :)
    • jola35a Re: Strasznie zniszczone włosy 26.03.13, 15:15
      konsultowałaś ten problem może z kosmetyczką albo dermatologiem? Oni mogą udzielić najtrafniejszych rad
    • anna8m Re: Strasznie zniszczone włosy 17.04.13, 10:58
      a nie lepiej przestać prostować włosy ?!!! nie wiem jakiej długości masz teraz włosy , ale mogłabyś podciąć włosy i zamiast prostowania je wymodelować . i podcinać je co 2 miesiące by odżyły . a na suche włosy są bardzo fajne maski i odżywki ja kupiłam na allegro za 18 zł 1l. mleczną , i z Prosalon-u odżywkę dwufazwą zieloną na włosy suche i zniszczone, bardzo fajnie się włosy rozczesują po niej
    • konstanty78 Re: Strasznie zniszczone włosy 06.03.14, 16:30
      cześć tu Michał stylista, fryzjer zapraszam do nas vis a vis Arkadii
      ul.Słomińskiego 19 lok 504
      wszystko Tobie wyjaśnię
      ;}
    • schogetten90 Re: Strasznie zniszczone włosy 08.12.14, 15:15
      Moim zdaniem nie ma nic lepszego niż wizyta u fryzjera.
      Sama próbowałam wielu specyfików, poczynając od produktów z górnej półki, a kończąc na domowych maseczkach z jajka...
      Wniosek? Zawsze i tak kończyło się na wizycie w salonie fryzjerskim :P To chyba najlepsze SPA dla włosów...
      Polecam salon fryzjerski Nowa Fala w Łodzi!
    • kasia231991 Re: Strasznie zniszczone włosy 19.12.14, 14:19
      Polecę serum do włosów w ampułkach jest świetne !!! na pewno Ci pomoże Kosswell Koxidil Regenerate. Włosy nie wypadają są na maxa mocne !(wzmocnione)i bardziej gęste!!! :)
      Serum przeciw wypadaniu włosów, które skutecznie walczy ze zmianami powodującymi wypadanie włosów. Jego aktywne składniki poprawiają mikrokrążenie skóry głowy i stymulują aktywność komórkową u nasady włosów, zwiększając ilość włosów w okresie wzrostu i zmniejszając liczbę strat w fazie wypadania.
      Należy stosować po umyciu bezpośrednio na skórę głowy delikatnie masując przez ok. 1 min. nie spłukiwać.12 szt/op.Po tym na pewno Ci odżyją :) polecam :)
    • lady-gaga7 Re: Strasznie zniszczone włosy 07.01.15, 22:08
      A jakie odzywki stosujesz ???
      chyba nie z marketów ???

Ja polecam coś bardziej wyszukanego, coś co mi osobiście

pomogło:najwiekszerabaty.pl/pl/glowna/136-exagon.html

• big_benka Re: Strasznie zniszczone włosy 04.11.15, 11:37
      Po pierwsze dieta, po drugie też dieta. To jest podstawa naszego zdrowia. Później można zastanawiać się nad zabiegami typu olejowanie.
    • anuszka996 Re: Strasznie zniszczone włosy 24.06.16, 09:55
      Na zniszczone włosy stosowałam mieszankę nafty, cytryny i żółtka. Efekty widoczne już po kilku tygodniach. Teraz używam maski New Anna Hair Expert Mask. Włosy są gładkie i dobrze się rozczesują

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka