Dodaj do ulubionych

mata meteor - warta kupienia?

27.08.13, 11:21
Bardzo proszę o radę, czy warto kupić taką matę dla początkującego.
Obserwuj wątek
    • maja-3 Re: mata meteor - warta kupienia? 29.08.13, 20:30
      Akurat nie znam tego rodzaju maty. Ale na początek nie musisz inwestować w jakąś super matę. Po jakimś czasie sama się zorientujesz, czy chcesz z jogą zostać na dłużej (niektórzy mają tak, że już wiedzą, iż to ,,dożywocie" :-) :-) Wtedy Twoja druga mata może być już bardziej trwała i lepszej jakości.
      Mata to tylko dodatek, nie twierdzę, iż nieważny, ale jednak dodatek do naszej praktyki...
      • pinkdot Re: mata meteor - warta kupienia? 31.08.13, 20:39
        > Mata to tylko dodatek, nie twierdzę, iż nieważny, ale jednak dodatek do naszej
        > praktyki...

Oj, moim zdaniem to bardzo ważny dodatek - ja po jakimś miesiącu praktyki przerzuciłam się z taniej, cienkiej maty (jak tak patrzę w internecie na te meteory to wlasnie cos w tym stylu mialam) na mandukę pro i różnica była powalająca - przyczepność, komfort, bez porównania z tą, którą miałam na początku.
        • maja-3 Re: mata meteor - warta kupienia? 01.09.13, 11:13
          Rozumiem. Nie wiem dokładnie, jaka jest mata ,,meteor". Z tego co widziałam na necie,ma jakieś właściwości antypoślizgowe (obustronne). No, ale nie wiem do końca jak się ,,sprawuje". Musiałby się wypowiedzieć ktoś, kto na takim typie maty ćwiczył. Wiadomo, że na karimacie za 8 zł nie da się za bardzo uważnie pratykować :-) Ja praktykuję kilkanaście lat, pierwszą matę używaną kupiłam za 30 zł, używałam jej przez dobrych kilka lat. Potem, gdy byłam już zdecydowana na dalszą praktykę, nabyłam lepszą matę, ale też nie przepłacałam, ,,surja" służy mi doskonale do dziś. Chodziło mi o to, że na początku od razu nie trzeba inwestować w najdroższą i super prfesjonalną matę (chyba, że ktoś chce, jest duży wybór). Oj, czuję że koleżance, która na forum pytanie zadała, specjalnie nie pomogłam:-) Jeśli nie zdołasz się się dowiedzieć czegoś więcej o macie ,,meteor", zajrzyj do sklepików jogowych (na necie), Za nieduże pieniądze można kupić przyzwoitą matę.
          No cóż, mata matą, ale dla mnie w praktyce najważniejsza jest moja intencja, uważność i skupienie. Życzę powodzenia w zakupie i praktyce!
          • md.123 Re: mata meteor - warta kupienia? 12.05.14, 08:43
            Jako 'początkujący" poradzę tak: nie kupuj maty typu Exercise mat, obszytej jakimś cieniutkim ale materiałem-strasznie zbiera kurz i brud i zdziera się szybko.Piankowa karimata albo tzw"mata do ćwiczeń" z np. Tesco też dno.A neoprenowe Yoga Mat z siateczką wewnątrz- mogą być, też nie na wiele lat bo to co nazwę "wypustki" też się zdzierają, ale swoją mam już wiele lat.No i nie musi być zaraz 2 metry ale...180 cm powinna mieć, np. żeby przy 'wojowniku' nie zejść z maty.
    • bbe.ataa Re: mata meteor - warta kupienia? 07.09.14, 17:49
      moja siostra ją miała i niestety po pewnym czasie zaczęła się ona" załamywać" że tak to nazwę, niestety wszystko się na niej odciskało. Później kupiła na JogaStyl.pl i jest zadowolona, więc może tam zajrzyj, dużo sprzętu tam mają.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka