grochalska 15.10.05, 18:16 Witam We wtorek idę na pierwsze zajęcia jogi. Może któraś z Was mi doradzi co założyć, żeby wygodnie się ćwiczyło, jakie wybrać buty etc. Pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joginka83 Re: Początkująca czyli pytanie o ubranie 15.10.05, 19:33 zadnych butów.ewentualnie skarpetki na poczatek i koniec zajec. spodnie i bluzka wygodne-nie bardzo szerokie. powodzenia :) Odpowiedz Link
grochalska Re: Początkująca czyli pytanie o ubranie 15.10.05, 20:36 Czyli bez skarpetek i absolutnie bez butów? :-) A czy po i przed zajęciami można się gdzieś przebrać, tzn. chodzi mi o większość szkół jogi i siłowni, gdzie odbywają się zajęcia. Odpowiedz Link
joginka83 Re: Początkująca czyli pytanie o ubranie 15.10.05, 20:59 bez butów. skarpetki sa po to by na czesc konczowa-relaks nie zmarznac. przebrac na pewno sie bedziesz miala gdzie, ale to zalezy gdzie masz zajecia np. jakie pomieszczenie jest wynajmowane. zeby miec pewnosc np zadzwon przed zajeciami w to miejsce gdzie odbywac sie beda zajecia i spytaj o szatnie :) Odpowiedz Link
grochalska Re: Początkująca czyli pytanie o ubranie 15.10.05, 21:13 Dziękuję bardzo za wszystkie informacje. :-) Odpowiedz Link
dominique.m Re: Początkująca czyli pytanie o ubranie 15.10.05, 23:34 Może nie jestem "któraś", ale odpowiem. :) Idealny (moim zdaniem) strój dla kobiety można zobaczyć tutaj -> www.bksiyengar.com/modules/IYoga/as_sit.htm Nie tylko nie krępuje ruchów, ale pozwala też nauczycielowi wychwycić nawet najdrobniejszy błąd (np. brak wyprostowanych w kolanach nóg). Przyznam jednak, że nadzwyczaj rzadko widuję panie ćwiczące w krótkich spodenkach. Odpowiedz Link
gaudencja Re: Początkująca czyli pytanie o ubranie 16.10.05, 16:39 Tak naprawde im wiecej odslania stroj, tym jest lepszy (oczywiscie do pewnych granic). Asany czesto wymagaja zalozenia np. reki za noge albo odwrotnie i niestety nawet przy krotkich rekawkach nie jest to do konca mozliwe (noga sie po rece slizga). Odpowiedz Link
gosica37 Re: Początkująca czyli pytanie o ubranie 16.10.05, 19:22 Mnie jakos wygodniej w szerszych,dlugich spodniach. Bluzeczka obcisla w montowanym staniczkiem w srodku-rewelacja! Odpowiedz Link
gaudencja Re: Początkująca czyli pytanie o ubranie 18.10.05, 19:09 A probowalas zalozyc noge za ramie w tych spodniach? Ogolnie rzecz biorac, robic pozycje ptakow? Odpowiedz Link
grochalska Re: Początkująca czyli pytanie o ubranie 18.10.05, 20:27 Byłam dzisiaj na pierwszych zajęciach. Niestety nie było instruktorki od jogi, w zastępstwie mieliśmy pilates z elemantami jogi. Było naprawdę w porządku, ale czekam na część merytoryczną - piątek i właściwą jogę. Pilates, ze względu na to, że nie ćwiczę na wfie, nieco mnie wymęczył. Założyłam w końcu t-shirt i długie getry. Panie z grupy ubrane były podobnie. Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję za wszystkie informacje. Odpowiedz Link
miska_malcova Re: Początkująca czyli pytanie o ubranie 19.10.05, 20:40 buty nie potrzebne. Ubranie wygodne, nie krępujące ruchów i nie absorbujace uwagi. Skarpety sie przydają przy relaksie na poczatku i końcu zajęć Odpowiedz Link
borekq nowe wakacje - nowy konkurs 12.06.06, 21:17 przeprasza za reklamę, ale w tamtym roku wszystkim uczestnikom się podobało, więc chyba warto: Zapraszamy do udziału w drugim ogólnopolskim konkursie wiedzy jogicznej w portalu www.joga-joga.pl/. Nagrodami w konkursie są fantastycne wakacyjne wyjazdy z jogą ufundowane przez renomowane szkoły jogi w Polsce. W konkursie może wziąć udział każdy- szczegółowe informacje w portalu. :-)):-)):-)))) BorekQ www.joga-joga.pl pierwszy portal o jodze Odpowiedz Link