Dodaj do ulubionych

Długi weekend czerwcowy - gdzie wyjechać?

22.04.11, 11:14
Czerwcowy weekend zbliża się wielkimi krokami. Zapraszamy zatem do dzielenia się informacjami o ciekawych ofertach wypoczynku w Polsce.

Ze swojej strony polecam maleńką Lipową koło Żywca i Szczyrku. Jeśli ktoś szuka spokojnego miejsca na wypoczynek, blisko szlaków turystycznych i zamkniętej ścieżki dla piechurów, rowerzystów oraz miłośników Nordic Walking - polecamy.

Można zatrzymać się w Hotelu Zimnik, który przygotował interesujący pakiet piknikowy. Polecamy:
www.zimnik.com.pl/oferty.html
hotelzimnik.wordpress.com/2011/04/18/boze-cialo-i-czerwcowy-weekend/
Obserwuj wątek
    • ponczek1979 Re: Długi weekend czerwcowy - gdzie wyjechać? 25.04.11, 09:14
      W czerwcu jest już na tyle przyjemnie, że można się pokusić o pojechanie nad morze albo nad jakieś jeziorko. Ja raczej nie lubię masówki, więc wszelkie okazje typu "długi weekend" sobie turystycznie odpuszczam, ale gdybym jechał to raczej nad jakąś wodę :)
      • Gość: przemo Re: Długi weekend czerwcowy - gdzie wyjechać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.13, 09:45
        Witam sprawdź TUTAJ
      • Gość: qwe Re: Długi weekend czerwcowy - gdzie wyjechać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.14, 14:05
        A może nad jezioro [url=http://www.urlopunas.pl/u-dworusw,7,podglad.html]TUTAJ[/url]
        Podaj hasło: "Zniżka od Generała"
    • nadmorzemdom.pl Re: Długi weekend czerwcowy - gdzie wyjechać? 25.04.11, 16:28
      Ja zapraszam do miejscowości PLEŚNA (między Ustroniem Morskim a Gąskami)
      domymorze.pl
      • Gość: asd Re: Długi weekend czerwcowy - gdzie wyjechać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.13, 09:47
        Zobacz TU
    • waldi.pl Re: Długi weekend czerwcowy - gdzie wyjechać? 27.04.11, 01:11
      A ja zapraszam na aktywny wypoczynek, zwiedzanie naszego pięknego
      Kraju. Tu znajdziesz inspiracje na wycieczki
      • Gość: wakacje Re: Długi weekend czerwcowy - gdzie wyjechać? IP: *.unknown.vectranet.pl 27.04.11, 20:16
        Bardzo ciekawe propozycje wycieczek, dzięki:)
      • mrowca77 Re: Długi weekend czerwcowy - gdzie wyjechać? 25.04.13, 13:20
        A ja polecam Bukowine Tatrzańską . Sprawdzona miejscówka www.olczanski.pl.
        Moge z czystym sumieniem polecić.
    • Gość: iwka12 Re: Długi weekend czerwcowy - gdzie wyjechać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.11, 15:53
      Ja pojadę już po raz wtóry do Tresnej , nad Jezioro Żywieckie. Mam tam ulubione miejsce, hotelik o nazwie Odys. Jest to piękne, urokliwe miejsce, pełne ciszy ,a i atrakcji nie brak. W zależniości jaki mam nastrój, to wybieram ,co mi pasuje. Aż miło się robi, kiedy pomyślę, że ta przyjemność przede mną.
      • Gość: TERESA Re: Długi weekend czerwcowy - gdzie wyjechać? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.11, 22:25
        W tym roku na weekend czerwcowy wybieram się do Augustowa. Na jeden dzień zaplanowałam spływ Rospudą, wieczorem wybierzemy się zjeść sandacza albo jakiś inny smakołyk kuchni regionalnej. Dodam , że w weekend czerwcowy w Augustowie będzie odbywał się festyn Kuchnia Pachnąca Tradycją i koncert zespołu Pectus.
    • Gość: alex22 Re: Długi weekend czerwcowy - gdzie wyjechać? IP: *.wroclaw.hypnet.pl 01.05.11, 12:09
      Ja już wybrałam Toruń:)Pierwszy raz odwiedzę to miasto, ale już plan zwiedzania przygotowany i hotel zarezerwowany(www.hotelbb.pl/)
      • zawia Re: Długi weekend czerwcowy - gdzie wyjechać? 01.05.11, 14:41
        Gość portalu: alex22 napisał(a):

> Ja już wybrałam Toruń:)Pierwszy raz odwiedzę to miasto, ale już plan zwiedzania przygotowany i hotel zarezerwowany(www.hotelbb.pl/)
        A co na to powie miska 23 ?
    • paskudaruda Re: Długi weekend czerwcowy - gdzie wyjechać? 05.05.11, 14:25
      Może Kazimierz Dolny ? Na Nadrzecznej jest fajny pokoik, tuż obok szkoły. Tanio i fajnie.
    • Gość: atrakcje na wypad Re: Długi weekend czerwcowy - gdzie wyjechać? IP: *.rev.pro-internet.pl 10.05.11, 22:17
      kilkanaście propozycji pięknych i ciekawych okolic w skondensowanej formie można znaleźć - Tekst linka

Łatwiej wówczas wybrać klimat - czy bliżej ciekawostek czy bliżej przyrody itp. Przy okazji też propozycje noclegów.
    • tjamal Re: Długi weekend czerwcowy - gdzie wyjechać? 23.05.11, 23:32
      www.narocz-krynica.pl/
    • maria.marczynska_78 Re: Długi weekend czerwcowy - gdzie wyjechać? 25.05.11, 21:44
      A ja polecam Kraków, bo akurat w ten weekend będzie miał miejsce Festival Wianki :-) a tym, którzy nie przepadają na muzyką współczesną i preferują klasyczną, polecamy koncerty w Pałącu Bonerowski, w Kościele Św. Wojciecha i innych zabytkach Krakowa. Szczegóły: www.cracowconcerts.com/
      • Gość: gość a przespać się można w Krakowie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.11, 14:01
        ...w Hostelu Atrakcyjny Kazimierz.
        www.hostelatrakcyjnykazimierz.pl
        • Gość: Bezuhen Re: a przespać się można w Krakowie... IP: 212.191.0.* 27.05.11, 11:42
          Moje propozycje: pprzewodnik.blogspot.com/2011/05/gdzie-na-weekend-czerwcowy-w-boze-cialo.html

inne rejony Polski: pprzewodnik.blogspot.com

Może komuś się przyda.
    • bigpav Re: Długi weekend czerwcowy - gdzie wyjechać? 30.05.11, 06:20
      Polecam Karwieńskie Błota II niewielką nadmorską kaszubską wieś położona pomiedzy Karwią a Dębkami. Idealne miejsce na wypoczynek z małymi dziećmi.
    • Gość: Marek Re: Długi weekend czerwcowy - gdzie wyjechać? IP: *.wroclaw.hypnet.pl 31.05.11, 21:46
      ja na długi weekend wybywam tu:www.torun.hotelbb.pl/
    • Gość: Ania Re: Długi weekend czerwcowy - gdzie wyjechać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.11, 13:07
      Ja także polecam Beskid Żywiecki, tylko trochę bliżej Słowacji.
      W Korbielowie w Fero Active organizowany jest długi weekend czerwcowy z piknikiem w stadninie koni huculskich za 370 zł/ os (4 noclegi z pełnym wyżywieniem i atrakcjami)
      szczegóły na stronie www.hotelfero.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=44&Itemid=49
    • vikola Re: Długi weekend czerwcowy - gdzie wyjechać? 01.06.11, 13:30
      KASZUBY - Bory Tucholskie, murowane domki daleko od cywilizacji, skraj wsi liczącej kilka domów, pośród lasów, pól, jezior. Pusto, cicho, pięknie. Grzyby, ryby. Parter: salonik, kuchnia w pełni wyposażona, łazienka z WC, weranda. Piętro: sypialnia, opłata za dobę 110 zł.
      Po więcej informacji zapraszam na www.sielskoanielsko.eu, tel. 501 189 980, Iwona.
    • noclegibialowieza Re: Długi weekend czerwcowy - gdzie wyjechać? 02.06.11, 07:43
      Jeśli chodzi o mnie to ja wybrałabym okolice Białowieży. Byłam tam w listopadzie i było niesamowicie, wiec w lecie musi być jeszcze piękniej. Ze znajomymi zatrzymaliśmy się w leśniczówce "U Jasia i Małgosi" w Czerlonce. Pensjonat ten znajduje się w środku Puszczy, wiec widoki- szczególnie w nocy, rozgwieżdżonego nieba - zapierają dech w piersiach. Polecam szczególnie mieszczuchom, którzy rzadko mają kontakt z przyrodą...:)
    • noclegibialowieza Re: Długi weekend czerwcowy - gdzie wyjechać? 02.06.11, 07:48
      Ja osobiście wybrałabym się w okolice Białowieży. Byliśmy tam ze znajomymi w listopadzie i było niesamowicie, więc myślę, że w lecie jest jeszcze ładniej. My zatrzymaliśmy się w leśniczówce "U Jasia i Małgosi" w Czerlonce. Pensjonat ten znajduje się w środku Puszczy, więc widoki (szczególnie nocą - rozgwieżdżonego nieba) zapierają dech w piersiach...
    • Gość: ona pomysły gdzie wyjechać z dzieckiem na Mazowsze IP: 77.222.225.* 08.06.11, 01:35
      też się zastanawiam gdzie pojechać i znalazłam taki artykuł, może sie przyda:)
      www.zaczarowany-ogrod.pl/index.php/2011/06/weekend-w-okolicach-warszawy/
    • messalina2.dwa Re: Długi weekend czerwcowy - gdzie wyjechać? 08.06.11, 10:51
      Niedawno przeczytałam o nowym skansenie w Trzcinicy. Impreza otwarcia w sam raz na długi czerwcowy weekend.

www.karpackatroja.pl/
    • Gość: magda Re: Długi weekend czerwcowy - gdzie wyjechać? IP: *.ip.netia.com.pl 14.06.11, 12:43
      Polecam Tomicówkę w Wielkopolsce! Niedaleko Jarocina. Lasy, cisza, pyszne jedzenie, atrakcyjne gry i zabawy. Tanio!!! Byłam, widziałam i jeszcze pojadę.
    • Gość: GOŚĆ Re: Długi weekend czerwcowy - gdzie wyjechać? IP: *.wide-net.pl 16.06.11, 14:36
      TYLKO W BIESZCZADY POLECAM JEST TAM 1 DOMEK I CISZA I SPOKÓJ
      www.domekpauli.spanie.pl/
    • Gość: raga79 Re: Długi weekend czerwcowy - gdzie wyjechać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.12, 12:21
      ja mam plan, by wyjechać do Głęboczka kilka dni by uspokoić się i zregenerować siły. Potem może we wrześniu uda się dopiero załatwić kilka dni wakacyjnego urlopu.
    • martusia852 Re: Długi weekend czerwcowy - gdzie wyjechać? 10.05.12, 20:45
      Ja polecam Toruń. Tanie noclegi możecie znaleźć w porównywarce hoteli 24hotels.pl/ - aktualna ilość miejsc noclegowych i najniższe ceny:) no chyba że zagranica i np. Budapeszt. Ciekawą propozycję wyjazdu można znaleźć pod tym linkiem www.podrozni24.pl/podroe-za-granic/z-warszawy/131-tanie-loty-do-budapesztu-38z-w-obie-str-tanie-noclegi.html
    • marcin_zabielski Re: Długi weekend czerwcowy - gdzie wyjechać? 13.05.12, 00:16
      może warto wybrać się do Sopotu. Poczujecie atmosferę mistrzostw i będzie bardzo fajnie. Możecie poszukać sobie hotelu w serwisie sopot hotele
    • martusia852 Re: Długi weekend czerwcowy - gdzie wyjechać? 14.05.12, 20:14
      można się wybrać np do Malmo (Szwecja) na 5 dni (5.06-9.06) za 590 PLN (4noclegi+lot w obie str). więcej informacji oraz propozycje na spędzenie weekendu lub wakacji za granicą znajdziecie na tej stronie www.podrozni24.pl/podroe-za-granic/z-wrocawia/142-5-dni-w-malmo-w-czerwcu-za-.html Można też odwiedzić jakieś ciekawe miasto w Polsce (prócz tych, w których odbywają sie mecze Euro 2012) np Toruń a noclegu poszuakć porównywarce hoteli 24hotels.pl/ gdzie znajduje sie aktualna liczba miejsc noclegowych i najniższe ceny
    • sylwana86 Re: Długi weekend czerwcowy - gdzie wyjechać? 19.05.12, 20:22
      Witam, polecam jechac do Pobierowa, Zakopanego lub pokazac dzieciom Parki Miniatur, a wiecej o tym na blogu www.turystykapodroze.blogspot.com
      • Gość: bo76 Re: Długi weekend czerwcowy - gdzie wyjechać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.12, 21:52
        A może dom w Beskidzie Śląskim? dla 6 osób, 100zł za dobę za całość

www.1-szy.net/mesznadom/index.php?p=0
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka